Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013  :
Το  ποντικάκι  κοντά  μας ! :
 
 
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
****  http://www.mmess.gr/ ,= Ι.Μ.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  
 
Αλλάζει η ώρα! :

Σε ισχύ τίθεται από τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου η θερινή ώρα. Στις 03.00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα μπροστά και να δείχνουν 04.00.
Η θερινή ώρα διαρκεί ως την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

***  Η παραβατικότητα καλά κρατεί στη Μεσσήνη  :
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Το «λείπει ο γάτος και χορεύουν τα ποντίκια» ή το «κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις» θυμίζει η κατάσταση στη Μεσσήνη όσον αφορά στην παραβατικότητα. Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες από τότε που η τοπική κοινωνία ήταν ιδιαιτέρως ανάστατη, μετά την κλοπή που σημειώθηκε στο σπίτι του Ηλία Δουρούμη, την ημέρα της κηδείας του, από Ρομά, και η κατάσταση είναι ξανά τεταμένη.
Τα όποια μέτρα αστυνόμευσης εφαρμόστηκαν είχαν μικρή διάρκεια, αλλά ήταν αρκετά να αποτρέψουν τους επίδοξους παραβάτες. Πλέον, η κατάσταση έχει ξεφύγει κάθε ελέγχου και τα κρούσματα των κλοπών έχουν ξαναπάρει τη θέση τους στην καθημερινότητα των κατοίκων. Τα περιστατικά απανωτά και πολλά από αυτά δε γίνονται γνωστά, εξαιτίας του φόβου που διακατέχει τους παθόντες.
Η έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης, αλλά και η καθυστέρηση στην απονομή Δικαιοσύνης για όσες υποθέσεις καταλήγουν στην ακροαματική διαδικασία, συνηγορούν υπέρ της αύξησης των κρουσμάτων, αλλά και της ασυδοσίας των παραβατών, σύμφωνα με όσα είπαν στο «Θ» κάτοικοι της Μεσσήνης.
Εκτός των άλλων που θα διαβάσετε, κάτοικος μας είπε πως πλέον είναι απαγορευτικό για κάποιον να έχει κότες, αρνιά ή έναν μπαξέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει πόρτα σε αγροτόσπιτο, ενώ οι ηλικιωμένοι βρίσκονται από νωρίς στα σπίτια τους. Όταν φεύγουν δε, παραμένει κάποιος εκεί ή φυλάνε με βάρδιες.             
Προτάσεις για να λυθεί το πρόβλημα, διατυπώθηκαν. Το θέμα είναι αν μπορούν να εφαρμοστούν.  
 Θ. Αβιζιώτης
«Η παραβατικότητα είναι ακάθεκτη και, αντί να μειώνεται, αυξάνει», παρατήρησε ο κ. Θεόδ. Αβιζιώτης, λέγοντας επίσης πως τα περιστατικά είναι πολλαπλά και καθημερινά και δεν υπάρχει τιμωρία για να συνετίσει κάποιους. «Η παραβατικότητα φαίνεται να γίνεται εγκατεστημένη συνθήκη για την περιοχή, με έξαρση τα κρούσματα στην πόλη. Η δε αντιμετώπιση αυτής της καθεστωτικής κατάστασης, όπως επανειλημμένα έχω τονίσει,  αξιώνει τη συνδρομή της Πολιτείας, του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας. Ιδέες και προτάσεις υπάρχουν, απομένει να εφαρμοστούν», επισήμανε.
Πρόσθεσε πως «το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη διοικητική απογύμνωση της πόλης από ζωτικές για την οικονομική της ύπαρξη υπηρεσίες (ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο, ΔΕΗ κ.λπ.), καθώς και την άρνηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής να λειτουργήσει τις υπηρεσίες που προβλέπει ο “Καλλικράτης” (Πολεοδομία κ.λπ.), έχουν ως αποτέλεσμα, όχι μόνο το μαράζωμα της οικονομικής και εμπορικής ζωής της πόλης, αλλά και την απαξίωσή της ως προοπτική ανάπτυξης και επιβολής της ως διοικητικού, εμπορικού, οικονομικού και πολιτιστικού κέντρου, όπως ταιριάζει στην έδρα ενός τόσο μεγάλου Δήμου, όπως ο δικός μας, και σε αυτή την ίδια φύση και υπόσταση της πόλης μας, λόγω της προνομιακής – γεωγραφικής και ιστορικής θέσης της».
Κατά την άποψή του, «το πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί. Είναι δυνατή η αναστροφή της καθοδικής πορείας, αρκεί να υπάρχει η βούληση εκείνων που έχουν ευθύνες για την τύχη της, το σχέδιο και η συντονισμένη δράση και κύρια και βασικά η αγάπη και το μεράκι και όχι ο επαγγελματισμός και ο επικοινωνισμός.
Προς τούτο και μετά την κατεδάφιση των μέχρι χθες κομματικών τειχών, θεωρώ πως έχει φθάσει η ώρα για τη συγκρότηση μιας αδέσμευτης – ανεξάρτητης δημοτικής συμπαράταξης για την ανακοπή της καθοδικής πορείας, και με την από κοινού αγωνιστική συμπόρευση όσων πιστεύουν ακόμη στις δυνατότητες της περιοχής, να αναστρέψουμε την πορεία και να προχωρήσουμε δυναμικά και δημιουργικά μπροστά».                       
 Φ. Αντωνάκος
Άσχημη είναι η κατάσταση ως προς την παραβατικότητα, επισήμανε ο κ. Φώτ. Αντωνάκος: «Ξεκίνησαν τα ίδια, ίσως και σε μεγαλύτερη ένταση. Υπάρχουν περιστατικά που δε γίνονται ευρέως γνωστά. Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, τεράστιο θα έλεγα. Ο καθένας μας σκέφτεται να φύγει από το σπίτι του, επειδή μπορεί να τον κλέψουν κατά την απουσία του, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και μέσα στο μεσημέρι, αν οι κλέφτες έχουν αντιληφθεί την απουσία των ιδιοκτητών», μας είπε.
Ακολούθως, επιτέθηκε στη Δημοτική Αρχή, λέγοντας πως χειρίστηκε λανθασμένα το θέμα: «Οι κινήσεις του δημάρχου έγιναν περισσότερο για την αυτοπροβολή. Αν έκανε κάτι, ήταν χωρίς ουσία. Δεν είχε υπόψη του να κάνει κάτι και σύρθηκε στις όποιες αποφάσεις από τον ξεσηκωμό του κόσμου, ενώ θα έπρεπε να είναι μπροστά και να πάρει πρωτοβουλίες. Θα μπορούσε κάλλιστα να το επιχειρήσει, αν ζητούσε την άποψη των τεσσάρων συμβούλων του, συνταξιούχων αστυνομικών, εκ των οποίων κάποιοι ήταν υψηλόβαθμοι».
Κατά την εκτίμησή του, θα πρέπει να γίνει έλεγχος στο ποιοι από τους Ρομά είναι μόνιμοι κάτοικοι  της περιοχής. Όσοι δεν είναι, θα πρέπει να διαγραφούν από τα μητρώα του Δήμου, ενώ οι μόνιμοι να έχουν απασχόληση.
Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υπάρχει και ισχυρή αστυνόμευση, που δε θα είναι προσωρινή αλλά διαρκείας.
«Ό,τι πρέπει να γίνει, ας γίνει άμεσα», συνέχισε και κατέληξε λέγοντας πως και η Δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργήσει όπως πρέπει.                     
 Ανδ. Πατρινιός
«Είναι άσχημη η κατάσταση», σημείωσε ο κ. Ανδ. Πατρινιός, έπειτα από το σταμάτημα των μέτρων που υπήρχαν για κάποιο χρονικό διάστημα. «Μετά τα επεισόδια που είχαν γίνει, η παρουσία της Αστυνομίας ήταν τακτική. Τώρα πλέον είναι σπάνια. Σιγά σιγά οι Ρομά βγήκαν από το καβούκι τους και άρχισαν τα ίδια, και με μεγαλύτερη ένταση», είπε χαρακτηριστικά.
Ως μόνη λύση ο κ. Πατρινιός πρότεινε, τουλάχιστον, την αύξηση της δύναμης του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, καθώς ανέκαθεν, όπως είπε, η Αστυνομία ισχυρίζεται ότι έχει έλλειψη προσωπικού.
 Ηλίας Φωτόπουλος
Την άποψη πως «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, δεν υπάρχει άλλο περιθώριο ανοχής και δεν είμαστε μακριά από το να πάρει ο καθένας το νόμο στα χέρια του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» εξέφρασε ο κ. Ηλίας Φωτόπουλος, θεωρώντας πως αυτό είναι η μόνη λύση.
Ανέφερε, επίσης, ότι υπάρχει έλλειψη αστυνομικών, λέγοντας ότι, αν συμβεί κάτι το βράδυ, ο μοναδικός που υπάρχει στο Α.Τ. Μεσσήνης δεν μπορεί να μετακινηθεί από τη θέση του.
Δήλωσε απογοητευμένος, μίλησε για το φόβο που νιώθουν οι κάτοικοι, αλλά και για τη Δικαιοσύνη, αναφέροντας ότι «τα δικαστήρια δεν τους κάνουν κάτι».
Κλείνοντας αναρωτήθηκε τι θα κάνουν όσοι δεν έχουν δουλειά και πρόσθεσε πως τα προβλήματα αυξήθηκαν ραγδαία, όταν σταμάτησαν να ασχολούνται οι Ρομά με τις αγροτικές εργασίες, λόγω των φθηνότερων μεροκάματων που έπαιρναν οι αλλοδαποί. «Όμως, θα πρέπει και αυτοί να καταλάβουν πως πρέπει να ζήσουν δουλεύοντας κι όχι κλέβοντας», σχολίασε.   

***  Φορτηγό παρέσυρε παρκαρισμένα αυτοκίνητα έξω από το παλιό Νοσοκομείο  :
 Λίγα λεπτά πριν τις δύο φορτηγό  που εκινείτο στην οδό Αθηνών με κατεύθυνση  προς την Καλαμάτα, στο ύψος του Παλιού Νοσοκομείο αφού έπεσε πάνω σε τρία παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ανετράπη στη μέση του δρόμου.
Στο σημείο έχουν  φθάσει άντρες της  Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Δεν έχουμε κάποιο τραυματισμό αλλά υλικές ζημίες στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στο φορτηγό που έχει ανατραπεί.
 
***  Ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ Αστυνομίας και ληστών στα Ίσθμια Κορινθίας με μια νεκρή! :
  Σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, με την συνδρομή Ειδικών Δυνάμεων και ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ., για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κακοποιών που εμπλέκονται σε χθεσινοβραδινή ένοπλη ληστεία σε ταβέρνα στην Π.Ε.Ο. Αθηνών - Θηβών και στην επακόλουθη καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών στα Ίσθμια Κορινθίας, όπου τραυματίστηκε 25χρονη κοπέλα και η οποία δυστυχώς κατέληξε στις 03.00' ώρα  στο Νοσοκομείο Κορίνθου.
Οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, έχουν βαρύ οπλισμό και επέβαιναν σε όχημα jeep, μάρκας SUBARU FORESTER, χρώματος μαύρου με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ - 1394, το οποίο αφαίρεσαν κατά την διάρκεια της προαναφερόμενης ένοπλης ληστείας. Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης αντιληφθεί οτιδήποτε σχετικό, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε άμεσα με το 100.
 
***  Απέραντο σκουπιδαριό, παντού, στην Κυπαρισσία… :
 Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Απέραντο σκουπιδαριό, παντού, στην Κυπαρισσία, με κάδους απορριμμάτων να είναι γεμάτοι και σκουπίδια κάθε λογής να είναι διασκορπισμένα γύρω τους. Εικόνα θλιβερή, ντροπιαστική και, παράλληλα, κατάσταση απαράδεκτη, που εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή και την υγεία των κατοίκων.
Σκουπίδια παντού και, κυρίως, στις γειτονιές και τους οικισμούς. Παντού βρώμα και δυσωδία στην ατμόσφαιρα.
Το τεράστιο πρόβλημα με τα σκουπίδια στην Κυπαρισσία δεν είναι καινούργιο βεβαίως. Δεν είναι, όμως, και δικαιολογία το γεγονός ότι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων σταμάτησαν να προμηθεύουν το Δήμο Τριφυλίας, επειδή τους χρωστά χιλιάδες ευρώ. Καλά έκαναν οι άνθρωποι – επαγγελματίες. Ο Δήμος Τριφυλίας εισπράττει από τους δημότες Κυπαρισσίας υπέρογκα δημοτικά τέλη- που είναι πιο υψηλά από οποιαδήποτε άλλη Δημοτική Ενότητα και ανταποδοτικά- αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν τους ανταποδίδει τις υπηρεσίες καθαριότητας ούτε στο ελάχιστο!
Φτηνή πρόφαση είναι ότι οι πρατηριούχοι δε δίνουν πετρέλαιο! Να τους πληρώσει ο Δήμος με τα λεφτά που εισπράττει από τους δημότες της Κυπαρισσίας, για να γίνει ξανά φερέγγυος και αξιόπιστος και να του δώσουν πάλι πετρέλαιο. Αν, και πάλι, δεν του δώσουν, ας προμηθευτεί από αλλού. Οι δημότες πληρώνουν, ο Δήμος γιατί δεν ανταποδίδει τα δημοτικά τέλη καθαριότητας που εισπράττει από την Κυπαρισσία; Πού πάνε αυτά τα λεφτά; Αλήθεια, κανένας μα κανένας από τη Δημοτική Αρχή δε νοιάζεται για την καθαριότητα; Κανένας μα κανένας δε μεριμνά για στοιχειώδη και αξιοπρεπή διαβίωση των κατοίκων της Κυπαρισσίας; Κανένας, πια, δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το σκουπιδαριό- που με δική τους ευθύνη και υπαιτιότητα είναι γεμάτη η πόλη, οι γειτονιές, οι οικισμοί- εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων; Και δεν υπάρχει κανένας μα κανένας θεσμικός λειτουργός της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης να επιληφθεί του προβλήματος και να παρέμβει; 

*** Έκλεψαν 4 αυτοκίνητα και έκαναν 10 διαρρήξεις μέσα σε 5 ημέρες :
 «Θραύση» είχαν κάνει 5 ανήλικοι τσιγγάνοι (από 14 έως 17 ετών) οι οποίοι είχαν «ρημάξει» στις κλοπές την περιοχή από τη Μεσσήνη έως την Καλαμάτα. Μόνο προχθές τη νύχτα έκλεψαν δύο αυτοκίνητα με τα οποία κυκλοφορούσαν και πέντε έκαναν διαρρήξεις.
Η δράση τους ξεκίνησε στις 25 του μήνα και ευτυχώς τελείωσε χθες το πρωί, με καίρια παρέμβαση της Αστυνομίας. Ήδη έχουν συλληφθεί τρεις ανήλικοι τσιγγάνοι, ενώ  αναζητούνται άλλοι δύο.
Συνολικά, μέχρι στιγμής από την Αστυνομία έχουν εξιχνιασθεί 4 κλοπές αυτοκινήτων, 10 διαρρήξεις και μια απόπειρα.  Β.Β.

***  Απελευθερώθηκε ο «αντιμνημονιακός» σκύλος   :
 Επέστρεψε σήμερα το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος ο «ταραξίας» σκύλος Ρούμπι, ο οποίος είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με τον «προπηλακισμό» των στελεχών της Τρόικας στις 3 Μαρτίου.
Ο σκύλος είχε κρατηθεί επί 15 ημέρες στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα προκειμένου, σύμφωνα με τον δήμο, να γίνει παρακολούθηση για το αν είναι επιθετικός, καθώς είχε προηγηθεί καταγγελία από πολίτη για επίθεση σε βάρος του. Στο διάστημα της «εξαφάνισής» του από την πλατεία φήμες και δημοσιεύματα στο διαδίκτυο ήθελαν τον τετράποδο κάτοικο της Αθήνας να έχει απομακρυνθεί κατόπιν πολιτικής εντολής εξαιτίας της επίθεσης της 3ης Μαρτίου. Αυτό ωστόσο διαψεύδεται κατηγορηματικά από τον δήμο Αθηναίων.
Ειδικότερα, πηγή του δήμου αναφέρει σχετικά με το περιστατικό:
«Ο συμπαθής τετράποδος βρέθηκε στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων, εξαιτίας επώνυμης επιβεβαιωμένης καταγγελίας ενός πολίτη, ότι τον δάγκωσε στην Πλατεία Συντάγματος. (Υπάρχει φωτογραφία του τραύματος στη γάμπα του καταγγέλλοντος και απόδειξη φαρμακείου, για αντιτετανικό ορό ). Για όσους δεν γνωρίζουν, ο νόμος για σκυλιά που δαγκώνουν, προβλέπει κτηνιατρική εξέταση, δεκαπενθήμερη παρακολούθηση από την ημέρα του συμβάντος και επανεξέταση. Μετά την παρέλευση των 15 ημερών και επειδή ο Ρούμπι δεν παρουσίασε επιθετική συμπεριφορά σε άλλα ζώα ή ανθρώπους ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος Άγγελος Αντωνόπουλος εισηγήθηκε στα υπόλοιπα μέλη της αρμόδιας πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος την επανατοποθέτηση του Ρούμπι, στο σημείο περισυλλογής του, την πλατεία Συντάγματος. Την πρόταση έκανε ομόφωνα αποδεκτή η Επιτροπή. Ετσι ο Ρούμπι κυκλοφορεί και πάλι στις γνώριμες γειτονιές του».  Πηγή: http://www.skai.gr

***  Στο… σφυρί η μαρίνα της Πύλου   :
  Ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως τονίστηκε σε χθεσινή συνέντευξη του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων από κοινού με το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο, όπως κατέστησε σαφές η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, παρέχει αμέριστη συμπαράσταση προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναλυτικά, όπως ανακοινώθηκε, με την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του τουριστικού λιμένα του Αλίμου μαζί με τους αντίστοιχους Ύδρας, Πόρου και Νέας Επιδαύρου, ξεκινούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση των μαρινών και μικρών λιμένων από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η αξιοποίηση των τουριστικών λιμένων εντάσσεται στο έργο «Νηρηίδες», που προβλέπει την αξιοποίηση, με μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών, 46 τουριστικών λιμένων που βρίσκονται σε όλη την επικράτεια.
Η πρώτη διαγωνιστική διαδικασία, που θα ξεκινήσει σήμερα, αφορά στην ομάδα (Cluster) που περιλαμβάνει ως Κεντρική Μαρίνα τον Άλιμο και ως περιφερειακούς τουριστικούς λιμένες την Ύδρα, τον Πόρο και τη Νέα Επίδαυρο. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση της Ύδρας και του Πόρου αφορά σε τμήματα των λιμένων χωρίς να επηρεάζονται οι υπηρεσίες της ακτοπλοΐας.
Θα ακολουθήσουν, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2013, άλλες πέντε διαγωνιστικές διαδικασίες που αφορούν στους τουριστικούς λιμένες της Πύλου, της Χίου, της Αρετσούς, τμήμα του λιμένα του Λαυρίου, που προβλέπεται να μετατραπεί σε megayacht μαρίνα, και του Αργοστολίου, που θα αναβαθμιστεί σε luxury μαρίνα.
Επισημαίνεται ότι η αξιοποίηση θα γίνει με μορφή παραχώρησης και μακροχρόνιας μίσθωσης των τουριστικών λιμένων, και όχι πώλησης. Αυτό σημαίνει ότι μετά το τέλος της μίσθωσης οι τουριστικοί λιμένες επιστρέφουν στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένων των νέων υποδομών που έχουν υλοποιηθεί από τους επενδυτές.

***  Τριφυλία: Αποφάσεις προσλήψεων στο Δήμο και το Φορέα Κοινωνικής Προστασίας   :
 Αποφάσεις για προσλήψεις συμβασιούχων ορισμένου χρόνου αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η πρόσληψη 11 καθαριστριών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δαπάνες για τις οποίες ανέρχονται σε 33.339,42 ευρώ, και 5 καθαριστριών για σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι δαπάνες για τις οποίες ανέρχονται σε 11.424,23 ευρώ.
 Ακόμη, αποφασίστηκε να προσληφθούν 8μηνίτες στις εξής ειδικότητες: 13 εργάτες καθαριότητας, 2 οδηγοί, 1 χειριστής γκρέιντερ, 2 χειριστές τσάπας, 2 ηλεκτρολόγοι, 1 υδραυλικός και 2 εργάτες κοιμητηρίου. Επίσης, αποφασίστηκε να προσληφθούν 20 2μηνίτες ως εξής: 7 εργάτες καθαριότητας, 1 οδηγός, 6 για πυροπροστασία – πυρασφάλεια και 6 ναυαγοσώστες.
 Σημειώνεται πως η απόφαση θα σταλεί αρμοδίως προς έγκριση, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα εγκριθούν όλες οι θέσεις που αποφάσισε το Δ.Σ. Στο μεταξύ, την Τετάρτη το απόγευμα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας, όπου, μεταξύ άλλων, συζήτησαν και αποφάσισαν για προσλήψεις προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς και το ΚΑΠΗ.
 Για τους Παιδικούς Σταθμούς αποφάσισαν την ανανέωση των 7 ατόμων που έχουν επιλεγεί, μέσω του ΕΣΠΑ, των οποίων, ωστόσο, δεν έχει γίνει η πρόσληψη, επειδή – ακόμα (!) – δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ.
 Σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ανανέωση με αυτούς, τότε, σύμφωνα με την απόφαση που πήραν, ζητούν την έγκριση για πρόσληψη 8 ατόμων στους Παιδικούς Σταθμούς. Προσωπικό που απαιτείται, αφού από τις ελλείψεις τα παιδιά μένουν θεονήστικα και ουδείς συγκινείται στο Δήμο!
 Για το ΚΑΠΗ, ενώ, όπως μας είχε πει ο πρόεδρος του Φορέα και είχαμε γράψει, θα ελάμβαναν απόφαση για 8 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων, τελικά με λογιστικές προφάσεις αποφάσισαν να ζητήσουν την έγκριση πρόσληψης 4 ατόμων (1 φυσικοθεραπευτή, 2 οικιακών βοηθών και 1 νοσηλευτή), παρόλο που οι ανάγκες σε επιστημονικό προσωπικό είναι μεγάλες και απαιτείται άμεσα η στελέχωσή του με εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, γυμναστή κ.ά.) για να μπορέσει να λειτουργεί και να προσφέρει υπηρεσίες σε έχοντες ανάγκη πολίτες, σε μια περίοδο δύσκολη, που τα προβλήματα αυξάνουν!  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Βασίλης Καζούλης: «Η μουσική είναι κάτι που σε βοηθάει και σε παρηγορεί»   :
 
 Ένας αυτοδίδακτος μουσικός που ξεκίνησε από την Ρόδο, είναι στο χώρο του τραγουδιού εδώ και 27 χρόνια και όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει κομμάτια του, όπως το Άννα, το Αν ήσουν Άγγελος, τη Φανή και άλλα ακόμα.
Ο λόγος για τον Βασίλη Καζούλη που αύριο το βράδυ θα βρεθεί στο "Αερικό" και θα έχουμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε.
Το "Θ" μίλησε μαζί του και σας τον παρουσιάζουμε
 27 χρόνια στο Ελληνικό τραγούδι, τι σημαίνει για εσάς  αυτό τα ταξίδι;
Σημαίνει όμορφες στιγμές ,δημιουργικότητα, επικοινωνία, χαρά. Θέλω να τα βλέπω όλα τα θετικά, βεβαίως και υπήρχαν και στιγμές δύσκολες όμως ξεπερνιούνται αυτά, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να κοιτάμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων.
 Βλέπετε αισιόδοξα και τις στιγμές που ζούμε τώρα δηλαδή;
Προσπαθώ κι εγώ, δεν είμαι άνθρωπος που μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξος και να έχω χαμόγελο γιατί αυτό είναι που θα μας κρατήσει αυτή τη στιγμή γιατί όλα αυτά που γίνονται πάνε να μας φέρουν σε απόγνωση.
 Τι έχει αλλάξει στη μουσική από τότε που μπήκατε στο χώρο;
Απλά υπάρχει τώρα πολύ μεγάλος κορεσμός ,τις δεκαετίες του '60 και του '70 υπήρχε χώρος για πολλά είδη μουσικής και για πολλούς καλλιτέχνες. Τώρα έχουν αναδειχθεί όλα τα είδη, όμως η μουσική θα αποτελεί πάντα διέξοδο για τον κόσμο. Η μουσική είναι ένας ωραίος τρόπος για να πηγαίνουμε μπροστά. Για μένα υπάρχουνε κατηγορίες στο τραγούδι, υπάρχουν τραγούδια που είναι καλά και τραγούδια που δεν είναι καλά.
 Το τραγούδι αντέχει στην κρίση;
Πάντα αντέχει το τραγούδι στην κρίση , αν είναι καλό τραγούδι όμως, αν έχει δηλαδή αναφορά στη σχέση των ανθρώπων. Αν είναι τραγούδι που έχει φτιαχτεί για πέντε μήνες φυσικά και δεν έχει αναφορά.
 Κομμάτια δικά σας παραμένουν διαχρονικά, είναι αυτό μια δικαίωση;
Βεβαίως δικαίωση και είναι και αυτό που μου δίνει θάρρος και δύναμη για να μπορώ να συνεχίζω αυτό που κάνω. Πολλές φορές οι δυσκολίες σε κάνουν να θέλεις να τα παρατήσεις και να σκεφτείς να κάνεις κάτι άλλο ,όμως ο κόσμος και η αγάπη του δεν σε αφήνουν .Και αυτό έχει σημασία για μένα γιατί τα κομμάτια μου έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο.
 Θεωρείτε πως θα ξαναβγούν τέτοια καλά κομμάτια;
Βγαίνουν πάντα τραγούδια το θέμα είναι κατά πόσο ο κόσμος είναι έτοιμος και η εποχή για να αποδεχθεί αυτά τα τραγούδια. Εμένα τα γνωστά μου τραγούδια είναι πέντε ,αλλά έχω γράψει γύρω στα εκατό, είναι αρκετά τραγούδια. Υπάρχουν κι άλλα καλά τραγούδια απλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να γίνουν επιτυχίες. Αυτά τα τραγούδια δεν τα έγραψα για να πετάξω, είναι αντιπροσωπευτικά και πολύς κόσμος μου λέει ότι μερικά είναι καλύτερα από αυτά που έγιναν επιτυχίες .Σημασία έχει ότι όλα αυτά έγιναν και δημιουργήθηκαν με αγάπη και μεράκι με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και αυτά που έγιναν επιτυχίες.
 Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι πλέον δεν υπάρχουν δισκογραφικές εταιρείες;
Τώρα πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, να βρούμε το στούντιο, να ηχογραφήσουμε τα κομμάτια, να καλέσουμε τους μουσικούς. Δηλαδή επιβαρυνόμαστε και οικονομικά και πρακτικά. Το θέμα είναι ότι όταν κάτι γίνεται με αγάπη και μεράκι δεν το αφήνει κανείς. Είναι μια άλλη εποχή απλά.
 Το φαινόμενο εφημερίδα με cd σας ενοχλεί;
Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί , γιατί είναι ο σύγχρονος τρόπος. Αφού πήγε το πράγμα προς τα εκεί, είναι ένας τρόπος διανομής ενός προϊόντος που παλιά γινόταν στα δισκοπωλεία. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι παραγίνεται κάποια στιγμή αυτό το
πράγμα αλλά θέλει μέτρο.
 Τι να περιμένουμε δισκογραφικά από εσάς
Είμαι τώρα στο στούντιο και έχω γράψει κάποια καινούρια τραγούδια ,έχω ηχογραφήσει , έχω τραγουδήσει , δεν ξέρω πότε θα τα εκδώσω πάντως είναι αρκετά κοντά.
 Υπάρχουν κομμάτια που αντιπροσωπεύουν εσάς την εποχή της κρίσης δηλαδή;
Προσπαθώ να ξεχάσω όλο αυτό που συμβαίνει για αυτό και παίζω πάρα πολλή μουσική και ο κόσμος ακούει και φεύγει με χαρά από εμένα. Το ουσιαστικό είναι για μένα να δίνεις πράγματα στους ανθρώπους αυτό τον καιρό , την αισιοδοξία και τη χαρά αυτό είναι που θέλουν να μας στερήσουνε. Αυτή την εποχή επισκέπτομαι  πολλές επαρχιακές πόλεις και αυτό είναι που με ευχαριστεί και είναι πολύ δημιουργικό και για μένα ,από κει και πέρα δεν ξέρω αν τα τραγούδια που έχω γράψει είναι αντιπροσωπευτικά της εποχής. Υπάρχει ένα τραγούδι που μιλάει για πολιτικούς και χρήματα, αλλά πιστεύω πάντα ότι η μουσική είναι κάτι που σε βοηθάει και σε παρηγορεί , η μουσική είναι πολύ ωραίο πράγμα.
 Τι θα ακούσουμε αύριο στην Καλαμάτα;
Θα ακούσετε τραγούδια από τη δισκογραφία μου από τα τραγούδια που έχω γράψει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά προσπαθώ να ακολουθώ το κέφι και τη διάθεση του κόσμου. Δεν έχω συγκεκριμένο πρόγραμμα, παίζω τραγούδι και άλλων συναδέλφων που πιστεύω ότι αρμόζουν στην κάθε περίσταση, έχω ένα βασικό κορμό αλλά θα ακολουθήσω την αγάπη και την διάθεση του κόσμου.
 Παναγιώτης Μπαμπάρουτσης
Video: 
* http://www.youtube.com/watch?v=5W4YvPRIYHc&feature=player_embedded  ,.
  

*** Μαθητές στην Πάτρα έδωσαν ΟΛΑ τα χρήματατα
της εκδρομής για να σωθεί 15χρονος

 «Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια».
 .
Μία συγκινητική πράξη ανθρωπιάς στην Πάτρα, από μαθητές που έδωσαν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει για την εκδρομή τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας για 15χρονο μαθητή στην πόλη.

«Τα παιδιά μας δίδαξαν αγάπη, ήθος και συνέπεια». Με τα λόγια αυτά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου Δεμενίκων της Πάτρας κ. Αντώνης Γκόλφης.
Μάλιστα η πράξη αυτή των μαθητών παίρνει ακόμη μεγαλύτερη αξία, καθώς δήλωσαν αποφασισμένοι να δώσουν στην οικογένεια του μαθητή και τα χρήματα που προσέφερε επιχειρηματίας, προκειμένου να μην χάσουν την εκδρομή τους.
Οι μαθητές του λυκείου έμαθαν πριν από λίγες ημέρες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που έστειλε προς όλα τα σχολεία της περιοχής η διεύθυνση του 11ου Γυμνασίου της Πάτρας, για το σοβαρό πρόβλημα στον εγκέφαλο που αντιμετωπίζει 15χρονος μαθητής του σχολείου, που νοσηλεύεται ήδη στη νευροχειρουργική κλινική του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Πάτρας.
Σύμφωνα με τον κ. Γκόλφη, ο μαθητής θα πρέπει να διακομιστεί σε νοσοκομείου του εξωτερικού, προκειμένου να υποβληθεί σε εγχείρηση. Ομως για τη νοσηλεία θα απαιτηθεί μεγάλο χρηματικό ποσό, για αυτό και ξεκίνησαν προσπάθειες, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα που απαιτούνται.
Όταν λοιπόν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου των Δεμενίκων πληροφορήθηκαν για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο 15χρονος μαθητής του 11ου Γυμνασίου, έλαβαν την απόφαση, όλα τα χρήματα που έχουν συγκεντρώσει για την πραγματοποίηση της πενθήμερης εκδρομής τους, να τα διαθέσουν για τις ανάγκες της νοσηλείας του 15χρονου.
Στο μεταξύ, όταν επιχειρηματίας πληροφορήθηκε την απόφαση των μαθητών προσφέρθηκε να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα για την πενθήμερη εκδρομή. Οι μαθητές δέχθηκαν την προσφορά, όχι όμως για να πάνε εκδρομή, αλλά για να προσφέρουν και αυτά τα χρήματα στην οικογένεια του ανήλικου μαθητή.
Όπως τονίζει ο κ. Αντώνης Γκόλφης, έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι η περιοχή των Δεμενίκων δεν είναι κάποια πλούσια περιοχή και τα χρήματα για την πραγματοποίηση της εκδρομής συγκεντρώθηκαν κυριολεκτικά από το υστέρημα οικογενειών, που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα για να καλύψουν τα καθημερινά έξοδα.  kathimerini

*** Από σφαίρα κακοποιών έπεσε νεκρή η άτυχη κοπέλα στην Κόρινθο  :
 Όπως έκανε γνωστό πριν λίγο η Ελληνκή Αστυνομία η βολίδα που προκάλεσε τον τραυματισμό της 25χρονης κοπέλας, η οποία κατέληξε αργότερα στο Νοσοκομείο Κορίνθου, έχει βληθεί από πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάζνικοφ και προέρχεται από τα πυρά των κακοποιών.-

*** Παραλιακό καφέ ετοιμάζουν Τάσος Μητρόπουλος και Αντώνης Μαυρέας στην Καλαμάτα 
 Όταν συμπράττουν Τάσος Μητρόπουλος και Αντώνης Μαυρέας σε ένα κοινό επιχειρηματικό εγχείρημα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι παρά ένα άκρως αθλητικό στέκι. Στα σχέδια είναι ειδικότερα ένα καφέ που θα έχει τη σφραγίδα των δύο πρώην ποδοσφαιριστών, στην Παραλία της Καλαμάτας.

 *** Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Ανάληψης Π. Γρηγορόπουλος  :
* «Έφυγε» σήμερα από τη ζωή ο Παναγιώτης Γρηγορόπουλος, πρώην πρόεδρος και επί σειρά ετών ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ολυμπιακού Ανάληψης. Ο εκλιπών νοσηλευόταν για δύο περίπου εβδομάδες σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Αθήνα, ως αποκορύφωμα των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε τον τελευταίο χρόνο. Ήταν ένας από τους γνωστούς παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου, με σημαντική προσφορά στον αθλητισμό της περιοχής. Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 4 μ.μ. στην Ανάληψη.

*** Την περασμένη Πέμπτη σε ηληκία  66  ετών απεβίωσε στο Αρφαρά  ο Αριστομένης Αλιφέρης  . Η κηδεία  του έγινε στην Βρωμόβρυση  Αρφαρών την επομένην ,. Θερμά  Συλλυπητήρια  στους δικούς του .

*** 80 στρέμματα δασικής έκτασης έγιναν στάχτη από φωτιά στο Κρυονέρι Τριφυλίας ¨:
 Του Ηλία  Γιαννακόπουλου
* 80 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης έγινα στάχτη από φωτιά που ξέσπασε, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, χθες το βράδυ στο Κρυονέρι Τριφυλίας. Γύρω στις 11.30 χθες το βράδυ, κάτοικος του Κρυονερίου, είδε τη φωτιά και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και ξεκίνησε επιχείρηση κατάσβεσης. Συνολικά, στην κατάσβεση πήραν μέρος 12 άνδρες με 5 οχήματα της Π.Υ., ενώ την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της Π.Υ. Γαργαλιάνων Κώστας Γεωργακόπουλος. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις λόγω του κινδύνου που υπάρχει να αναζωπυρωθεί εξαιτίας των ανέμων.

*** Επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας τονίζουν οι ειδικευμένοι γιατροί :

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Στον εισαγγελέα θα πάνε οι γιατροί του νοσοκομείου
 Της Μαρίας Νίκα
 Επισφαλή, λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού, χαρακτήρισαν χθες τη λειτουργία του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο πρόεδρος και η γραμματέας του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας, Μανώλης Μάκαρης και Χρυσάνθη Μάλλιου.
Σε συνέντευξη Τύπου σημείωσαν ότι δύο συνάδελφοί τους παραιτήθηκαν, επειδή δεν άντεξαν την εξαντλητική εργασία, είπαν ότι κλινικές βρίσκονται σε οριακή κατάσταση, ενώ μίλησαν ακόμη και για βία από την πλευρά των ασθενών προς τους γιατρούς, επειδή ταλαιπωρούνται και δεν έχουν την εξυπηρέτηση που θα ήθελαν. Γι’ αυτούς τους λόγους, όπως ανέφεραν, έχουν αποφασίσει να απευθυνθούν στον εισαγγελέα.
Μάλιστα, η κα Μάλλιου (αναισθησιολόγος) παρατήρησε ότι ο ένας από τους δύο γιατρούς που παραιτήθηκαν, ο παθολόγος Σταύρος Τσιμικλής, έχει ήδη πάει στον εισαγγελέα, όπως και η συνάδελφός του κα Γιαννακοπούλου, η μοναδική παθολόγος που απέμεινε στη Β΄ Παθολογική.
Ο κ. Μάκαρης (καρδιολόγος) είπε ότι στις δύο παθολογικές υπήρχαν μόνο 4 ειδικευμένοι γιατροί για να εφημερεύουν και να κάνουν τακτικά ιατρεία. «Όταν ένας καταξιωμένος συνάδελφος φτάνει στο σημείο να οδηγείται σε παραίτηση, πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί το έκανε αυτό. Η υπερεργασία στην οποία υποβαλλόταν, όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ήταν κάτι εντελώς απαράδεκτο».
Ο πρόεδρος των ειδικευμένων ιατρών αναφέρθηκε και στην παραίτηση του μοναδικού γαστρεντερολόγου Παναγιώτη Καραβίτη, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι συγγενείς των ασθενών να καλούν ιδιώτες γιατρούς στο νοσοκομείο, τους οποίους πληρώνουν οι ίδιοι.
Μίλησε, επίσης, για παρόμοια προβλήματα και σε άλλες κλινικές, όπως η Παιδιατρική, ενώ για το Μικροβιολογικό είπε ότι ένας επικουρικός γιατρός, που η σύμβασή του λήγει το καλοκαίρι, καλείται να εξυπηρετήσει όλο το νοσοκομείο.
Άλλα ζητήματα που έθιξε: η αύξηση της προσέλευσης ασθενών στα Επείγοντα λόγω της δυσλειτουργίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και η ασφάλεια στους χώρους του Νοσοκομείου.
Η κα Μάλλιου σχολίασε τα προβλήματα που δημιουργούν οι εφημερίες ετοιμότητας: «Εφημερία ετοιμότητας σημαίνει ότι ο γιατρός μετά τη λήξη του ωραρίου του πηγαίνει σπίτι του. Εάν συμβεί κάτι, αυτός που θα τον καλέσει να έρθει για να δει το περιστατικό, θα είναι είτε ένας ειδικευόμενος, που δεν έχει την ανάλογη πείρα για να εκτιμήσει όπως πρέπει τα περιστατικά, είτε ένας ειδικευμένος άλλης ειδικότητας, ο οποίος δεν μπορεί να έχει την επιστημονική επάρκεια για μια άλλη ειδικότητα. Αυτό αποτελεί για μας μια μεγάλη επισφάλεια του συστήματος».
Η γραμματέας του Σωματείου πρόσθεσε ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο είναι πλέον πιο σοβαρά, καθώς οι ασθενείς παραμελούν την υγεία τους. «Παρατηρούμε μια αύξηση της βίας απέναντί μας και απέναντι στους νοσηλευτές. Οι άνθρωποι όταν ταλαιπωρούνται και δεν εξυπηρετούνται όπως θα ήθελαν, γίνονται βίαιοι λεκτικά ή ακόμη και σωματικά. Καλούμε τον κόσμο να καταλάβει ότι υπεύθυνοι γι’ αυτή την κατάσταση είναι άλλοι. Οι γιατροί τις περισσότερες φορές δίνουν παραπάνω από αυτό που μπορούν να δώσουν».
Καταλήγοντας, ο κ. Μάκαρης σημείωσε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος, ο οποίος έχει ενημερωθεί για την κατάσταση, πρότεινε χθες κάποιες βραχυπρόθεσμες λύσεις, όπως κάλυψη από γιατρούς γενικής ιατρικής που θα κληθούν από Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας, κοινό πρόγραμμα εφημέρευσης των δύο παθολογικών ή πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πράγμα το οποίο χρειάζεται κάποιο χρόνο, καθώς απαιτεί προκηρύξεις.
Ο κ. Μάκαρης και η κα Μάλλιου μίλησαν, επίσης, για σοβαρά προβλήματα και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για το οποίο ο κ. Μάκαρης ανέφερε ότι πρέπει να ενισχυθεί η λειτουργία του, γιατί καλύπτει μια μεγάλη περιοχή, που δε γίνεται να καλυφθεί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

***   Σε Πύλο και Παλιοροβούνι η λειτουργία των μονάδων για τα σκουπίδια   :
 Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, κ. Εμμανουήλ Αγγελάκα, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και δημάρχων εκπροσώπων του ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου, μεταξύ των οποίων και της Καλαμάτας, Παν. Νίκας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η προώθηση της προσωρινής διαδικασίας διαχείρισης των απορριμμάτων και της υλοποίησης της τελευταίας ομόφωνης απόφασης που ελήφθη στο ΥΠΕΚΑ.
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ. Αγγελάκας μετέφερε τη βούληση του υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη και του υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα ΕΣΠΑ, Κυριάκου Βιρβιδάκη, για ταχεία υλοποίηση εξαγγελιών και ειλημμένων αποφάσεων.
Έγινε δε επισκόπηση της κατάστασης και για τους πέντε νομούς, όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις – τέσσερις ενότητες είναι δυνατόν σε χρόνο από τριάντα μέχρι πενήντα ημέρες να λειτουργήσουν συγκροτήματα κομποστοποίησης, ανακύκλωσης και δεματοποίησης του υπολείμματος.
Για τη Μεσσηνία αποφασίστηκε η άμεση λειτουργία συγκροτήματος στην Πύλο και η ταχύτατη διαδικασία λήψεως αποφάσεων θεσμικών οργάνων και αδειοδοτήσεων για την περιοχή Παλιοροβούνι, για τον υπόλοιπο νομό.
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ρητά ότι η Περιφέρεια αναλαμβάνει ολόκληρο το κόστος κατασκευής υποδομών των χώρων διαχείρισης (δρόμοι, ηλεκτροφωτισμός, κατασκευή τολ).
Η λειτουργία έχει συμφωνηθεί να είναι ευθύνη του ΦΟΔΣΑ και των Δήμων, όμως υπάρχουν ερωτήματα προς απάντηση (ανέλαβε τις διευκρινίσεις ο γεν. γραμματέας κ. Αγγελάκας) για την προμήθεια των κινητών σταθμών μεταφόρτωσης και την κάλυψη του κόστους λειτουργίας.
Επισημαίνεται, ακόμη, ότι οι γενικές κατευθύνσεις λειτουργίας θα δίδονται από τον ΦΟΔΣΑ και οι Τεχνικές Υπηρεσίες των πρωτευουσών των νομών θα λειτουργούν ως Τεχνικές Υπηρεσίες και του ΦΟΔΣΑ. Η εκτίμηση για την προσωρινή διαχείριση είναι πως θα διαρκέσει τουλάχιστον μια τριετία.
Α.Π.

*** Χθές Παρασκευή  2οι Χαιρετισμοί στην μητέρα  Παναγία  και  στον Ι.Ν.Αγίων  Θεοδώρων Αρφαρών :
  561   ARFARA 29-03-2013  Β΄ χαιρετισμοί στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων :   http://youtu.be/SQUVJ0IqVH8  ,


*** Εκδήλωση στήριξης για το Κοινωνικό Φαρμακείο Καλαμάτας σήμερα στην κεντρική πλατεία :
* Εκδήλωση για τη στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου διοργανώνεται σήμερα Σάββατο 30 Μαρτίου, από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Time FM, Kiss FM, Σφυγμός Radio, Μεσόγειος και Best Radio.
Από τις 9.00 έως τις 12.00, στην κεντρική πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο ύψος της οδού Αντωνοπούλου, μουσικοί παραγωγοί των ραδιοσταθμών θα παίξουν μουσική, με σκοπό τη συγκέντρωση φαρμάκων και χρημάτων υπέρ του Κοινωνικού Φαρμακείου.
Ο δε Δήμος Καλαμάτας υποστηρίζει την εκδήλωση.-

*** Από 2,5 έως 6 μήνες αναμονή για συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ στην Καλαμάτα  :

* Ξεπερνούν τις 150.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις απονομής σύνταξης που έχουν υποβληθεί στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, οι εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονται σε 151.983. Από αυτές, 74.256 αφορούν αιτήματα κύριας σύνταξης και 77.727 αιτήματα επικουρικής.
Ο μέσος χρόνος αναμονής για την έκδοση οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης διαφέρει ανάλογα με το υποκατάστημα, τη στελέχωση των μονάδων, καθώς και την κατηγορία θεμελίωσης –αν πρόκειται δηλαδή για απλή (με χρόνο ασφάλισης μόνο στο ΙΚΑ) ή διαδοχική ασφάλιση (με χρόνο ασφάλισης και σε άλλους φορείς).
Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι ο μέσος χρόνος αναμονής για την έκδοση οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης λόγω γήρατος στα υποκαταστήματα Καλαμάτας, Μυτιλήνης, Καρδίτσας, Λαμίας, Βόλου, Ηλιούπολης, Λάρισας, Ηρακλείου, Χανίων, Αγρινίου, Τρικάλων, Αργοστολίου, κυμάνθηκε από 2,5 έως 6 μήνες.
Η διοίκηση του Ιδρύματος θεωρεί τις καθυστερήσεις στην απονομή των συντάξεων «ένα από τα πλέον κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το ΙΚΑ» και τις αποδίδει, αφενός, στις αλλαγές που επήλθαν στο συνταξιοδοτικό καθεστώς, αυξάνοντας τον όγκο των αιτημάτων, αφετέρου στη δραματική μείωση των υπαλλήλων λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων σε συνδυασμό με το «πάγωμα» των προσλήψεων.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ, το 2009 υποβλήθηκαν 131.269 αιτήματα, το 2010: 167.665, το 2011: 144.331 και το 2012: 146.474 αιτήματα.
Προκειμένου να μειώσει το χρόνο αναμονής, να εξασφαλίσει την καταβολή προσωρινών συντάξεων σε περισσότερους συνταξιούχους, αλλά και τη δυνατότητα ελέγχου των πληρωμών συντάξεων, η διοίκηση του ιδρύματος προχώρησε στην υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, όπως είναι η πληρωμή σύνταξης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ, η χορήγηση προσωρινής σύνταξης ακόμη και στις περιπτώσεις αναγνώρισης πλασματικών χρόνων, καθώς και η έκδοση προσωρινής σύνταξης, σε περίπτωση οφειλής από αναγνωρίσεις χρόνων, με παρακράτηση της οφειλής από το ποσό της προσωρινής.
Ακόμη, καταργήθηκε η έκδοση χειρόγραφων εντολών πληρωμής και η χειρόγραφη διαδικασία αναγγελίας πληρωμής σύνταξης στην ΗΔΙΚΑ, με αποτέλεσμα με την έκδοση της απόφασης να πιστώνεται αυτόματα ο τραπεζικός λογαριασμός του συνταξιούχου.


***  Σαν σήμερα ...στις 29 Μαρτίου                  
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία 
ΕΝΑΣ περίπατος με την δύσιν του ηλίου εις τα περιβόλια δίδει εις τον περιπατητήν μίαν νέαν ζωήν. Οι πορτοκαλιές ανθισμένες σκορπίζουν φυσικήν ευωδίαν, χωρίς να διατρέχη κίνδυνον το οσφραντήριον νεύρον, όπως από τα ξένα τεχνητά αρώματα.
  -ΕΙΣ όλα τα σπίτια γενική κίνησις. Αι οικοδέσποιναι ιδρώνουν και ξεϊδρώνουν εις την δουλειάν. Επελήφθησαν της γενικής καθαριότητος, κατά τα ειωθότα δια τας αγίας ημέρας του Πάσχα.
  -ΕΣΗΜΕΙΩΘΗΣΑΝ χθες εν τη πόλει μας δύο κρούσματα ιλαράς. Η Αστυνομία ανέλαβε την φρούρησιν των ασθενών.
  -ΕΙΣ το πρατήριον του Γεωργίου Α. Μασουρίδου πωλείται ζάκχαρις του Κέντρου Καλαμών ελευθέρως και άνευ δελτίου προς δραχ. 3,85 κατ’ οκάν. Επίσης εις το πρατήριον του Περ. Καμαρινού πωλούνται ζυμαρικά ελευθέρως και άνευ δελτίου προς δραχ. 3,25 κατ’ οκάν. Επίσης διετιμήθη η όρυζα η ευρισκομένη εν ταις αποθήκαις της Εθνικής Τραπέζης εκ δρχ. 1,90 κατ’ οκάν και η της Τραπέζης Καλαμών 1,70 κατ’ οκάν.

πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
1430: Οι δυνάμεις του Οθωμανού σουλτάνου Μουράτ Β' καταλαμβάνουν την πόλη της Θεσσαλονίκης.
1823: Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β' Εθνική Συνέλευση, η οποία εκλέγει ως πρόεδρο του Εκτελεστικού τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ορίζει ως έδρα διοικήσεως την Τρίπολη και κλείνει τις εργασίες της στις 18 Απριλίου με τη «Διακήρυξη για την πολιτική των Ελλήνων ύπαρξιν και ανεξαρτησία».
1971: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Νίκος Γουλανδρής, προσφέρει στους παίκτες του Παναθηναϊκού 225.000 δραχμές ως δώρο για την πρόκρισή τους επί της Έβερτον. Η προσφορά δεν θα γίνει δεκτή, λόγω της «ανάρμοστης» συμπεριφοράς του ερυθρόλευκου παράγοντα στο μεταξύ των δύο ομάδων παιγνίδι δύο ημέρες νωρίτερα στο Στάδιο Καραϊσκάκη.
1993: Παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης, αποδοκιμάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης (Μητσοτάκης) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Παπανδρέου) για το Σκοπιανό.
2007: Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδος, σκοτώνεται στην Παιανία από μαχαίρι ο 25χρονος Μιχάλης Φιλόπουλος, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων σε προγραμματισμένο ραντεβού «θανάτου» για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Την επόμενη ημέρα, η πολιτεία θα αποφασίσει την αναβολή όλων των αγώνων των ομαδικών αθλημάτων για δύο εβδομάδες.
2008: Η Ώρα της Γης διεθνοποιείται. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο σβήνουν τα φώτα για μία ώρα, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ανησυχία τους για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη. Στην Αθήνα, σβήνουν τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο και στο Λυκαβηττό.
Γεννήσεις
1553: Βιτσέντζος Κορνάρος, κρητικός ποιητής. (Ερωτόκριτος, Η Θυσία του Αβραάμ) (Θαν. 12/8/1613)
1819: Έντουιν Ντρέικ, ο άνθρωπος που δημιούργησε την πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ. Πραγματοποίησε την πρώτη γεώτρηση για την ανεύρεση πετρελαίου στην περιοχή της Πενσιλβάνια το 1859 και στη συνέχεια δημιούργησε την εταιρία Seneca Oil. (Θαν. 9/11/1880)
1870: Παύλος Μελάς, στρατιωτικός, από τους οργανωτές του Μακεδονικού Αγώνα. (Θαν. 13/10/1904)
Θάνατοι
1982: Καρλ Ορφ, γερμανός συνθέτης. (Καρμίνα Μπουράνα) (Γεν. 10/7/1895)
2005: Μίλτος Σαχτούρης, ένας από τους σημαντικότερους έλληνες ποιητές της μεταπολεμικής γενιάς. (Όταν σας μιλώ) (Γεν. 29/7/1919)
2011: Ιάκωβος Καμπανέλλης, θεατρικός συγγραφέας. (Γεν. 2/12/1922)  πηγή: www.sansimera.gr

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

~* Για  την Σούπερ Λίγκα  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
27η Αγωνιστική
30/03/2013 ΟΦΗ ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 .- ^
30/03/2013 Αρης Πανθρακικός 0-0 .- ^
30/03/2013 Παναθηναϊκός Πλατανιάς Χανίων  0 -1  .-^
31/03/2013 Ξάνθη Ατρόμητος -
31/03/2013 Βέροια Κέρκυρα -
31/03/2013 Λεβαδειακός ΑΕΚ -
31/03/2013 Ολυμπιακός ΠΑΟΚ -
01/04/2013 Πανιώνιος Αστέρας Τρίπολης -



ΟΦΗ  -  ΠΑΣ  Γιάννινα   2-1 , (1-0) .- ^
Τα  γκόλ : 17΄ Παπάζογλου , 65΄Κουτσιανικούλης , 85΄ Γιάκου ,.-
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Μακρής

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Γουναρίδης, Βερόν, Σαρ, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (88' Περογαμβράκης), Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος (92' Κουρδάκης), Σόουζα, Μπούρμπος, Μακρής, Βιτώρος (56' Ιωαννίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος (85' Κεϊτά), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Γεωργίου, Λίλα, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος (72' Γιάκος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς (83' Νικλητσιώτης).
ΟΦΗ ΠΑΣ 1-0  α΄ ημηχρ. γκόλ Παπάζογλου: http://youtu.be/GOrq7l5a--M  ,
 
ΟΦΗ-ΠΑΣ 2-1   δηλώσεις  γκόλ  :   http://youtu.be/EGi_0xX1d-w  ,
 
ΟΦΗ -ΠΑΣ  2-1  2ο  γκόλ ΟΦΗ : http://youtu.be/n7mn9SGGRxA 
 
*** ΟΦΗ -ΠΑΣ 2-1  γκόλ ΠΑΣ  :   http://youtu.be/gzrFnkK6Z2A  ,











    

 

ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης -  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ   0-0 ,.(0-0).- ^
 Διαιτητής: Μάνταλος (Αθηνών)

Κίτρινες : Παπαστεριανός, Κοέλιο, Ζαραδούκας, Αγκάνθο - Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Τζάνης, Μακρυδημήτρης, Κουτσόπουλος

Κόκκινες : Ζαραδούκας (2η κίτρινη στο 87΄), Παπαστεριανός (2η κίτρινη στο 90+3)

ΆΡΗΣ (Σούλης Παπαδόπουλος):
Διούδης, Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας (51΄ Τριανταφυλλάκος), Πουλίδο, Ζαραδούκας, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας (82΄ Σούνας), Τάτος, Διαμαντάκος (72΄ Αγγελούδης), Αγκάνθο.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης):
Κουτσόπουλος, Σκλιοπίδης, Σαρακατσάνος, Σερφά, Χρήστου, Καστσελάν, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Βαϊρουά (86΄ Μακρυδημήτρης), Λουσέρο (+90 Μελίσσης), Τζάνης (67΄ Μίνγκα).-

*** ARHS -PANTHRAK  0-0  δηλώσεις : http://youtu.be/LjHZ2Cq5oMM  ,




 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ   0-1 , (0-1) .- ^
Τα  γκόλ : 4΄ Ναζλίδης ,
 Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Κίτρινες : Μαρίνος, Ζέκα - Κανακούδης, Μαραγκουδάκης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Μαρίνος, Μπουμσόνγκ, Τριανταφυλλόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Μαυρίας (69` Ντίνας), Εσπάρθα (46` Κουίνσι), Καζιγιάμα, Τοτσέ (46` Φιγκερόα).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Δημήτρης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Αναστασάκος, Μπέλιτς (40` Δέντσας), Ναζλίδης, Αγκιλέρα, Τετέ (60` Μαραγκουδάκης), Στόλερ, Γιάννου (72` Γιακουμάκης).
* ΠΑΟ  - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 0-1 α΄ημίχρ. γκόλ 4΄: http://youtu.be/4PfdregutcA ,
 
Tο πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας (οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από το συνδρομητικό κανάλι NOVA):

ΣΑΒΒΑΤΟ

16:30 (Ηράκλειο) ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα  2-1 .- ^
17:15 (Βικελίδης) Αρης-Πανθρακικός  0-0 .- ^
19:30 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-Πλατανιάς   0-1 .- ^

ΚΥΡΙΑΚΗ
15:00 (Ξάνθη) Ξάνθη-Ατρόμητος
17:15 (Βέροια) Βέροια-Κέρκυρα
17:15 (Λιβαδειά) Λεβαδειακός-AEK
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

ΔΕΥΤΕΡΑ

19:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης

~*  Για  την Β΄ Εθνική  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
31η Αγωνιστική
31/03/2013 Παναιτωλικός Ολυμπιακός Βόλου -
31/03/2013 Καλλονή Πιερικός -
31/03/2013 Καβάλα Απόλλων Σμύρνης -
31/03/2013 Παναχαϊκή Αναγέννηση Επανωμής -
31/03/2013 Βύζας Μεγάρων Ηρακλής Ψαχνών -
31/03/2013 Φωκικός Εργοτέλης -
31/03/2013 Νίκη Βόλου Καλλιθέα -
31/03/2013 Εθνικός Γαζώρου Αναγέννηση Γιαννιτσών -
31/03/2013 Δόξα Δράμας Ηρακλής -
01/04/2013 Θρασύβουλος Πανσερραϊκός -

***  Για  την Γ΄ Εθνική  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο :
19η Αγωνιστική
31/03/2013 Προοδευτική ΑΟ Γλυφάδα -
31/03/2013 Χανιά Αστέρας Μαγούλας -
31/03/2013 Κόρινθος Πανηλειακός -
31/03/2013 Φωστήρας Επισκοπή -
31/03/2013 Παναιγιάλειος Ρούβας -
31/03/2013 Αχαρναϊκός Εθνικός Αστέρας 3 - 0

*** Για   την Α1  στο  Ελληνικό  Μπάσκετ  :
22η Αγωνιστική
30/03/2013 Ικαρος Καλλιθέας Αρης 79-67 .-^
30/03/2013 ΚΑΟ Δράμας Κολοσσός74-66 .-^
30/03/2013 Απόλλων Πατρών Πανελευσινιακός 68-65 .-^
31/03/2013 Περιστέρι Καβάλα -
31/03/2013 ΠΑΟΚ Ηλυσιακός -
31/03/2013 Πανιώνιος Παναθηναϊκός -
01/04/2013 Ολυμπιακός ΑΓΟΡ -

*** Για  το  Τοπικό  ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της ΕΠΣΜεσσηνίας :
ΕΠΣΜΕΣΣΗΝΙΑΣ = www.epsmes.gr  ,
~* Α΄  Τοπικό : Το πρόγραμμα και οι διαιτητές , Σάββατο 30/3/2013 :
Μεσσηνιακός - Αίαντας  4-0  .-^
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Μεθώνη  3-0 ,-^
Α.Ο. Φαραί - Δώριο      1-0 .- ^
Ασπρόχωμα - Ομόνοια      0-1 .- ^
Κυριακή 31/3/2013 :
Σπερχογεία - Τέλλος Αγρας
 Διαβολίτσι - Αστέρας Αρφαρών
 Κυπαρισσία - Α.Ε. Αβίας
 Απόλλων Καλαμάτας - Πεταλίδι
 Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 25 αγώνες) - 26  αγώνες
1. Μεσσηνιακός    83-20    66
2. Κυπαρισσία    39-21    52
3. Ολυμπιακός Καλαμάτας    37-29    48
4. Σπερχογεία    49-37    43
5. Δώριο    38-32    37
6. Τέλλος Αγρας    32-36    34
7. Α.Ο. Φαραί    30-35    36
-. Ομόνοια    40-44    36
9. Απόλλωνας Καλαμάτας    33-35    32
10. Α.Ο. Διαβολιτσίου    29-34    31
-. Αστέρας Αρφαρών    34-41    31
12. Μεθώνη    36-46    28   
13. Ασπρόχωμα    33-43    26+3
14. Αίαντας    27-36    25 
15. Α.Ε. Αβίας    28-46    24
16. Απόλλωνας Πεταλιδίου    25-58    14 
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Ασπρόχωμα και Αστέρας Αρφαρών.

~* Β΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας : Σάββατο 30/03/2013 :
Κεραυνός Καλάμάτας  - Α.Σ. Ανδρούσας  2-4 .- ^
Αστέρας Βαλύρας - Α.Ο. Πατίστας   3-3 .- ^
Ατρόμητος Πλατύ - Νίκη Πλάτης   0-3 .- ^
Α.Σ. Πανθουριακός - Παναθηναϊκός Καλαμάτας   3-1 .- ^
Νέος  Άρις - Α.Σ. Μάνεσι   1-1 .- ^
Α.Ο. Χατζή - Παπαφλέσσας Χώρας  1-7 .- ^
Κυριακή  31/03/2013 :
Πανιώνιος Καλαμάτας - Αστέρας Μικρομάνης
Ακρίτας Κορώνης - Α.Ε.. Λογγά
 ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσας - Δόξα Καλαμάτας
Χανδριναϊκός Π.Σ. - Ολυμπιακός Ανάληψης
Τσικλητήρας Πύλου - Α.Ο. Στενωσιάς
Α.Ο. Μιλτιάδης -ΠΑΟ Καλλιθέας
Ηρακλής Καλαμάτας - Θύελλα Χαροκοπιού
Δευτέρα 01-04-2013 . αγώνας Μπαράζ : Γ΄ Τοπικό :
ΑΠΣ Αρις - Θησέας Καλαμάτας
** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ 3ος  Όμιλος , 7η  αγωνιστική Κυριακή 31-03-2013:
Α.Ο. Διαβιολιτσίου - Αστέρας  Αρφαρών  -

*** Μια νίκη μακριά από την άνοδο στην Α'2 η Καλαμάτα '80  :

*  Η ΕΑ Πατρών παραιτήθηκε από το αδιάφορο και χωρίς ελπίδα γι’ αυτήν αγώνα με την Καλαμάτα ’80 κι έτσι η Καλαμάτα ’80 ξεπέρασε άκοπα το πρώτο εμπόδιο των πλέι οφ του περιφερειακού πρωταθλήματος. Θα χρειαστεί να περιμένει την έκβαση των αναμετρήσεων του Κόροιβου με τον Απόλλωνα. Οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 με βάση τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας, θα συναντηθούν αύριο στις 6.30 στην Αμαλιάδα, θα ξαναπαίξουν 6/4 στην Πάτρα κι αν χρειαστεί για τελευταία φορά στις 10/4.
Η Καλαμάτα ’80 θέλει μια νίκη απέναντι στην ομάδα που θα περάσει για να σφραγίσει την άνοδό της στην Α2 βόλεϊ των ανδρών.


***  Αναλώσιμοι
 ~*   Υλικό για αστυνομικές ταινίες μού έφερε στο μυαλό το χθεσινό δημοσίευμα του «Θ» για τους κακοποιούς που παράτησαν τους δρόμους, όπου τα πράγματα λόγω του μεγαλύτερου ρίσκου για τους ίδιους έχουν δυσκολέψει, και την έχουν «πέσει» μεταμεσονυκτίως στα σπίτια, τα οποία και ρημάζουν.
«Αν σου κάτσει», που λένε, και μπουν να σε κλέψουν, το κάλλιστο είναι να μην καταλάβεις το παραμικρό ή να κάνεις πως δεν κατάλαβες. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή κάνεις το τραγικό σφάλμα και αντιδράσεις, επειδή έχεις να κάνεις με αδίστακτους, εύκολα μπορούν να σου εκδώσουν επιτόπου διαβατήριο για τόπο χλοερό.
Θα μου πείτε ότι τα αντανακλαστικά λειτουργούν πριν από το μυαλό μπροστά στον κίνδυνο. Ψυχραιμία. Πρόκειται για ζήτημα ζωής. Να γίνουμε «κότες», δηλαδή, θα μπορούσε να αντιτείνει κάποιος; Έλα μου ντε. Όπως ήλθαν τα πράγματα, απροστάτευτοι όντες, ποιο το λάθος και ποιο το σωστό; Κάνεις τον ψόφιο κοριό, τους επιτίθεσαι ή τους κερνάς και καφέ, για να τους ευχαριστήσεις που δεν πήραν μαζί τους τη ζωή σου ή ενός εκ των αγαπημένων σου προσώπων; Γιατί τα μακελειά που έχουν κατά καιρούς συμβεί είναι αναρίθμητα, μερικά εκ των οποίων ιστορικά, τύπου Πάσσαρη.
Με την οικονομική κατάσταση, μάλιστα, να χειροτερεύει συνεχώς, η εγκληματικότητα θα διογκούται και θα αγριεύει. Από την άλλη πλευρά, η Αστυνομία δείχνει, με τα όποια προβλήματα κουβαλάει κι αυτή, αδύναμη να ανταποκριθεί στο ρόλο της, που δεν είναι παρά η ασφάλεια των πολιτών. Φαύλος κύκλος η ιστορία. Οπότε, τι μέλλει γενέσθαι; Εδώ δεν υπάρχει συνταγή ή συμβουλή, πλην κάποιων μέτρων ασφαλείας που μπορεί ο καθένας να πάρει προσωπικά.
Το πολιτικό συμπέρασμα, ωστόσο, είναι ότι ζούμε σε μια περίπου τριτοκοσμική χώρα, που μας τρομοκρατεί μέσω φόρων, απολύσεων, ανεργίας, κοψίματος μισθών και συντάξεων, χωρίς να μας προσφέρει τίποτα. Η υγεία και η ίδια μας η ζωή κατάντησαν λίαν αναλώσιμες, καθώς, απ’ τη μια, τα νοσοκομεία μας υπολειτουργούν και, από την άλλη, δεν παρέχεται η παραμικρή ασφάλεια στους πολίτες.   του Δημήτρη Γιατράκου .-

*** Το επιχειρείν αλλιώς       Της Μαρίας Νίκα
 Από μικρή έβλεπα το εμπόριο και την επιχειρηματικότητα με δυσπιστία. Θεωρούσα ότι, όπου μπαίνει θέμα κέρδους, δεν μπορούν να υπάρχουν ευαισθησίες και συναισθηματισμοί. Η άποψή μου αυτή άρχισε να κάμπτεται, όταν γνώρισα κάποιους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν αλλιώς τα πράγματα…
 Η πιο πρόσφατη συνάντησή μου με έναν τέτοιο άνθρωπο ήταν την περασμένη εβδομάδα. Όταν ο φίλος Κώστας Γαζούλης μού μίλησε για ένα νέο παιδί που κάνει εξαγωγές ελαιολάδου και πρότεινε να κάνουμε μια συνέντευξη μαζί του για το «Θ» (δημοσιεύθηκε την Κυριακή), σκέφτηκα: «Ωραία, άλλος ένας Μεσσήνιος που ασχολείται με το τοπικό μας προϊόν».
 Συναντώντας, όμως, τον Αλέξανδρο Ράλλη, Καλαματιανό που ζει στο Παρίσι, εκείνο που μου έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν ότι προμηθεύει με μεσσηνιακά αγροτικά προϊόντα φημισμένα γαλλικά εστιατόρια με διεθνείς διακρίσεις. Ούτε που ανάμεσα στα εστιατόρια αυτά είναι το “Le Chateaubriand”, το οποίο έχει ψηφιστεί ως ένα από τα 10 καλύτερα στον κόσμο. Περισσότερο απ’ όλα μου προκάλεσε το θαυμασμό ο σεβασμός με τον οποίο μιλούσε για τα προϊόντα, αλλά, κυρίως, για τους ανθρώπους.
 «Πιστεύω», μας είπε, «ότι πίσω από την παραγωγή καλών προϊόντων υπάρχουν καλοί άνθρωποι, και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα. Γιατί, όταν φτιάχνεις κάτι που είναι εξαιρετικό, πάει να πει ότι κάτι εξαιρετικό έχεις κι εσύ μέσα σου…».
 Έλαμπε ολόκληρος όταν αναφερόταν στα κτήματα από τα οποία βγαίνει το ελαιόλαδο που διαθέτει. Σε κάθε ένα από αυτά έχει δώσει γυναικεία ονόματα, από συγγενικά ή φιλικά πρόσωπα. Π.χ. «Κτήμα Βασιλική», όνομα αγαπημένης του θείας, αδελφής της μητέρας του. Την αφίσα της επιχείρησής του «Profil Grec» την εμπνεύστηκε από την 92χρονη φοβερή γιαγιά του, η οποία ζει μόνιμα στην Καλαμάτα, αλλά ο ίδιος κατά καιρούς την παίρνει μαζί του στη Γαλλία. Την προηγούμενη φορά παρέα έκαναν βόλτες στα εστιατόρια του Παρισιού! «Να δεις τη γιαγιά να πίνει τον καφέ της δίπλα στο Πάνθεον!» μας περιέγραφε όλο ενθουσιασμό…
 Σε μια εποχή που θέλει την τρίτη ηλικία στο περιθώριο, ο Αλέξανδρος κόντρα στο ρεύμα του life style κάνει τη γιαγιά του πρωταγωνίστρια. Εμπνέεται από αυτήν, μιλά με αγάπη για τους ανθρώπους της οικογένειάς του, αναπτύσσει σχέση εμπιστοσύνης με τους συμπατριώτες του και προβάλλει στο εξωτερικό μιαν άλλη Ελλάδα. Αυτή της αξιοπρέπειας. -
 
*** Συνάντηση Καφαντάρη με Σαμαρά  :
 Άμεση ανταπόκριση για παράρτημα ΕΚΑΒ, ίδρυση των δύο υποθαλάσσιων πάρκων και οδικό άξονα «Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη» 
Με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά συναντήθηκε προχθές ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, και τον ενημέρωσε αναλυτικά για όλα τα θέματα που αφορούν στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών του, την εύρυθμη λειτουργία της δημοτικής διοίκησης και την εξέλιξη όλων των αναπτυξιακών έργων χωρικής ευθύνης του Δήμου και όχι μόνο.
Ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον κ. Καφαντάρη για τη συνέπεια και υπευθυνότητα που τον διακρίνει στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων του Δήμου, αλλά και για τις προσπάθειες για ανάπτυξη της περιοχής μέσα στην τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο δε δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την αμέριστη συμπαράσταση που δείχνει στους συμπολίτες του. Παράλληλα, του παρέδωσε πλήρη φάκελο με τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο κ. Καφαντάρης θέλησε να τονίσει την ανάγκη άμεσης επίλυσης κάποιων θεμάτων ιδιαιτέρως, ενώ η ανταπόκριση του πρωθυπουργού ήταν άμεση. Ειδικότερα, συζητήθηκε η δημιουργία παραρτήματος του ΕΚΑΒ στο Δήμο, καθώς λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας σημειώνεται υπερδιπλασιασμός του πληθυσμού στην περιοχή, κυρίως τους θερινούς μήνες, αλλά και λόγω της μεγάλης απόστασης από το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο συγκεκριμένο αίτημα, καθώς η ασφάλεια και η υγεία των πολιτών είναι μείζονος σημασίας και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, ζητώντας του να επιληφθεί προσωπικά του θέματος.
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε, επίσης, ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κώστα Μουσουρούλη, προκειμένου να του ζητήσει να επισπευστούν οι διαδικασίες για την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ που αφορά στην ίδρυση των δυο πρώτων υποθαλάσσιων πάρκων της Ελλάδας, στον όρμο του Ναυαρίνου και τον κόλπο της Μεθώνης, τα οποία είχε ο ίδιος εξαγγείλει το καλοκαίρι και αποτελούν προσωπική του δέσμευση.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων όλου του Νομού Μεσσηνίας, ιδιαίτερα για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υλοποίησης του μεγάλου αναπτυξιακού οδικού άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη, ευθύνης του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών και Μεταφορών. Για το θέμα αυτό, επικοινώνησε με το υπουργείο δίνοντας τις σχετικές κατευθύνσεις, ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των μεγάλων αυτών αναπτυξιακών έργων, καθώς «η κατασκευή ασφαλούς οδικού δικτύου αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας».

***  Ενδοιασμοί Τζώρτζη ως προς τις δηλώσεις Δένδια για την παραβατικότητα  :
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Επιφυλακτικός ως προς τις ανακοινώσεις του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικ. Δένδια, για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, δήλωσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Νικ. Τζώρτζης.
Ο κ. Τζώρτζης αναρωτήθηκε αν θα έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση του πρωθυπουργού για να γίνει δεκτός ο δήμαρχος από τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε πως δεν ακούστηκε κάτι ουσιαστικό, παρά μόνον υποσχέσεις, που θα ακούγονταν και από τους γενικούς γραμματείς.
Ακολούθως, στράφηκε κατά του υπουργού, λέγοντας πως δεν έχει δώσει δείγματα γραφής ότι αντιμετωπίζει σοβαρά το πρόβλημα και, ως εκ τούτου, η συμπεριφορά του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το θέμα δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για την παραβατικότητα, αλλά για το τι πρέπει να κάνει ο Δήμος. Ίσως χαθεί χρόνος έως τη δημιουργία των ειδικών τμημάτων και το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα. Υπάρχουν συνεχώς νέα κρούσματα. Πρέπει να είναι εντονότερη η παρουσία των ειδικών τμημάτων, να ενισχυθεί άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα και στην πορεία να λυθούν και τα άλλα θέματα. Ο δήμαρχος έκανε σημαία το ΤΑΕ και χάθηκε πολύτιμος χρόνος, αντί να ασχολούμαστε με άλλα θέματα επί της ουσίας».
Πρότεινε δυναμική ενέργεια σε δημοκρατικά πλαίσια και έθεσε τη μειοψηφία στη διάθεση της Δημοτικής Αρχής για να καταθέσει τις προτάσεις της, αν υπάρχει συμφωνία με την πλειοψηφία.
Επισήμανε, όμως, και το γεγονός ότι μπορεί δικαιολογημένα να κινούνται διαδικασίες διοικητικής αποβολής των αθίγγανων από την Αγία Τριάδα, αλλά το κράτος δεν έχει μεριμνήσει για τη μεταστέγασή τους, με μεγάλη πιθανότητα ένα μεγάλο μέρος τους να φτάσει στη Μεσσήνη, διογκώνοντας το πρόβλημα που υπάρχει. Παρατήρησε πως δε φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση και αναρωτήθηκε αν τα έχουν αναλογιστεί αυτά η Πολιτεία και τα συναρμόδια υπουργεία.
 Καρναβάλι Μεσσήνης
Ο κ. Τζώρτζης στη συνέχεια ευχαρίστησε φορείς και δημότες οι οποίοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του καρναβαλιού της Μεσσήνης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή, για ένα καρναβάλι που στηρίζεται, όπως είπε, στα έθιμα και τις παραδόσεις και δε σχετίζεται με άλλα, που βασίζονται σε λάτιν εκδοχές.
Παρατήρησε πως οι δημότες πήραν στην πλάτη τους το θέμα της στήριξης των παραδόσεων, κάτι που μαρτυρά ότι τέτοιες διοργανώσεις που στηρίζονται στην παράδοση και τους δημότες, δε σβήνουν. «Τρανή απόδειξη προς τούτο, είναι τα 153 χρόνια ζωής του καρναβαλιού της Μεσσήνης», είπε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, συνεχάρη το Σύλλογο Γυναικών που αναβίωσε το έθιμο της «Βάμμαινας», δίνοντας άλλο χρώμα και τόνο την ημέρα του καρναβαλιού, το Σύλλογο Εθελοντών Μεσσήνης που με τη μαντολινάτα που διοργάνωσε έδωσε χρώμα παλαιότερων εποχών με τις καντάδες στους δρόμους της Μεσσήνης, αλλά και την Περιηγητική Λέσχη, που διοργάνωσε τον τελευταίο χορό της Αποκριάς, κάνοντας ό,τι δεν έχει κάνει δύο χρόνια τώρα η Φιλαρμονική, αν και ο χορός της τελευταίας ήταν θεσμός.
Τέλος, ζήτησε να στηρίξει ο Δήμος πιο δυναμικά το έθιμο με τις φωτιές στις γειτονιές της Μεσσήνης κι όχι μόνο στα κεντρικά σημεία.
 Αναθέσεις μελετών
Συνεχίζοντας σχολίασε το ζήτημα της ανάθεσης μελετών, λέγοντας πως θα πρέπει να προτιμώνται όσοι ζουν ή εργάζονται στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά και να υπάρχουν σχετικές προσφορές από περισσότερους από έναν ενδιαφερόμενους. «Βλέπουμε», συνέχισε, «τη Δημοτική Αρχή να το δέχεται, πιστεύουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί και στην πράξη».
 Μόνιμος χώρος για τα Θεοφάνεια
Επίσης, αναφέρθηκε στην εορτή των Θεοφανείων, όπως και στην κάθε χρόνο προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, με διάφορες δικαιολογίες, να αλλάξει το χώρο της τελετής, αλλά να αποσύρει τελικά την πρόταση.
Έτσι, πρότεινε να δημιουργηθεί ένας μόνιμος χώρος 150 μέτρα νότια και βόρεια από τη γέφυρα του Παμίσου, που να αναπλαστεί και να διαμορφωθεί κατάλληλα σε χώρο περιπάτου και αναψυχής, όπου να τιμάται η εορτή όπως της αρμόζει.
 Άλλα θέματα
Με αφορμή δε την παρουσία δύο γυναικών από το Δήμο Μεσσήνης και συγκεκριμένα των Βασιλικής Λαμπροπούλου και Πολυτίμης – Μαρίας Αναγνωστοπούλου (μάνας και κόρης) στην έκθεση Energy Athens, που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Περιβαλλοντικών Μελετών, σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Design, σχολίασε πως τιμά το Δήμο αυτή η συμμετοχή. Πρότεινε δε, να κληθεί να παρουσιάσει η δεύτερη τη μελέτη με την οποία συμμετείχε στην έκθεση για «Κέντρο φιλοξενίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Αρσινόη», με στόχο την ανάδειξη και προστασία του ορεινού περιβάλλοντος και του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης. «Είμαι σίγουρος πως η παρουσίαση της μελέτης θα ωφελήσει, επειδή ο Δήμος έχει στρέψει την προσοχή του στην ανάπτυξη της περιοχής», είπε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο Μαραθώνιο και στους αγώνες των 3 και 10 χιλιομέτρων, διατυπώνοντας τις παρατηρήσεις τους για καλύτερη διοργάνωση. Ζήτησε δε από την Οργανωτική Επιτροπή να προσέξει, προκειμένου να μη δημιουργούνται προβλήματα και οι αθλητές να την εμπιστεύονται.    

*** Η Καλαμάτα η πιο ακριβή πόλη της περιφέρειας στα ενοίκια  :
 Πανελλαδική έρευνα δικτύου μεσιτικών γραφείωνΕπιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Η πιο ακριβή πόλη της ελληνικής περιφέρειας όσον αφορά στις τιμές των ενοικίων σε καταστήματα και οικίες είναι η Καλαμάτα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας του δικτύου μεσιτικών γραφείων της εταιρείας RE/MAX.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες, κατά μέσο όρο το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο φτάνει στα επτά (7) ευρώ.
Αναλυτικά, το α’ τρίμηνο του 2012 η ελάχιστη τιμή ήταν 4,0 ευρώ/τετραγωνικό μέτρο και η μέγιστη 8,0 ευρώ. Το πρώτο τρίμηνο του 2013 η ελάχιστη τιμή είναι 3,0 ευρώ. Η μεταβολή τιμών ανάμεσα στα δύο χρόνια μεταφράζεται σε 7,0 ευρώ. Αντίστοιχα τα ποσοστά μείωσης τα δύο χρόνια μεταφράζονται σε 25% και 13%.
Τα παραπάνω στοιχεία, σε γενικότερο επίπεδο, συνάδουν με το συμπέρασμα της έρευνας για πανελλαδική πτώση ενοικίων κατά μέσο όρο 15% μέσα σε ένα χρόνο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να προβούν σε γενναίες εκπτώσεις προκειμένου να βρουν μισθωτές, την ίδια ώρα που οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 250.000 διαμερίσματα που είναι άδεια.
Η RE/MAX συνέκρινε τα ενοίκια που δίνονται το πρώτο τρίμηνο του 2013 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και διαπιστώνει ότι παρατηρείται μία πτώση ύψους 14-15% σε όλη την Ελλάδα.
Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, από το 2006 και μετά τα ενοίκια των κατοικιών έχουν υποχωρήσει έως και 50% σε πολλές περιοχές.
Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, όπου υποχωρούν με ρυθμό που κυμαίνεται από 16%-22%. Ακολουθούν άλλες πόλεις της περιφέρειας με πτώση της τάξεως του 14%-17%, ενώ η μικρότερη υποχώρηση καταγράφεται στην Αθήνα, με τα ενοίκια να μειώνονται 12%-13% κατά μέσον όρο.
Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας, η μείωση των ενοικίων αποδίδεται στη γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας. Όπως τονίζεται, η υπερπροσφορά κατοικιών, αλλά και η μείωση του εισοδήματος των εν δυνάμει ενοικιαστών, είχαν αρνητικό αντίκτυπο στις τιμές.
Στις υπόλοιπες πόλεις της περιφέρειας, το μέσο ύψος των ενοικίων κυμαίνεται από 3 έως 4,5 ευρώ/τ.μ. Τα πιο φθηνά ενοίκια διαθέτει η Λαμία με μόλις 2 ευρώ/τ.μ.

***  Έξι μήνες σε νεαρές τσιγγάνες που άρπαζαν κοσμήματα :

* Σε εξάμηνο περιορισμό σε σωφρονιστικό κατάστημα καταδικάσθηκαν από το Δικαστήριο Ανηλίκων δύο νεαρές τσιγγάνες οι οποίες είχαν κάνει κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης σε δύο-τρία κοσμηματοπωλεία της Καλαμάτας.
Οι νεαρές τσιγγάνες χρησιμοποιούσαν ως συνεργό τους έναν 10χρονο ομόφυλό τους, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έμπαιναν σε κοσμηματοπωλεία μαζί με το 10χρονο. Μετά από «δασκάλεμα» που του είχε γίνει, αυτό άρχιζε να κάνει φασαρία και να τρέχει στο χώρο. Οι ιδιοκτήτες ή οι πωλητές των κοσμηματοπωλείων προσπαθούσαν να τον συνετίσουν ή να τον περιορίσουν και τότε οι νεαρές τσιγγάνες έβρισκαν την ευκαιρία να κλέψουν.  Β.Β. 

*** 52χρονος στο Ασπρόχωμα είχε 35 δόσεις ηρωίνης :

Περίπου 35 δόσεις ηρωίνης έκρυβε στο σπίτι του στο Ασπρόχωμα ένας 52χρονος που συνελήφθη χθες μαζί με έναν 53χρονο.
Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών είχε πληροφορίες ότι ο 52χρονος είχε ναρκωτικά στο σπίτι του και έτσι το έθεσαν σε παρακολούθηση. Χθες το πρωί, από το σπίτι του βγήκε ένας 53χρονος, ο οποίος ελέγχθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι και βρήκαν στην κατοχή του 5 ναρκωτικά χάπια και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στη συνέχεια, σε έλεγχο που έκαναν στο σπίτι του 52χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 3,5 γραμμάρια ηρωίνης (1.5 γρ. σε 3 φιξάκια σε τραπεζάκι στο καθιστικό και 3 γρ. σε μορφή «βραχάκι» σε ράφι στην κουζίνα), ένα στιλέτο τύπου «πεταλούδα», 6 δισκία τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά, καθώς και 3 κινητά τηλέφωνα

***  Υπό ασφυκτικό κλοιό όλες οι δημόσιες συμβάσεις  :
  * Στις 2 Μαΐου ξεκινά για τους ΟΤΑ η υποχρεωτική καταχώριση στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων των στοιχείων που αφορούν σε δημόσιες συμβάσεις, υπενθυμίζει με εγκύκλιό του, που κοινοποιεί στην ΚΕΔΕ και αυτή με τη σειρά της στους Δήμους της χώρας, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Σ. Κομνηνός (ΑΔΑ: ΒΕ2ΩΦ-ΤΧ).
Στο Μητρώο καταχωρίζονται τα στοιχεία που αφορούν δημόσιες συμβάσεις οι οποίες συνάπτονται γραπτώς, με ηλεκτρονικό τρόπο ή προφορικά, μεταξύ των φορέων του δημόσιου τομέα και τρίτων, με αντικείμενο την εκτέλεση έργων, την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών, ανεξαρτήτως διαδικασίας ανάθεσης, με προϋπολογισμό ίσο ή μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
 Τι καταχωρίζεται
Τα προς καταχώριση στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων είναι: τα πρωτογενή αιτήματα, τα εγκεκριμένα αιτήματα, οι διακηρύξεις ή προσκλήσεις, οι συμβάσεις, οι εντολές πληρωμής και οι εντολές για ενταλματοποίηση. Όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο γ.γ. Σ. Κομνηνός, «η καταχώριση των ως άνω στοιχείων στο Μητρώο αποτελεί στοιχείο της κανονικότητας της δαπάνης».
 Εγγραφή χρηστών στο Μητρώο
Ο γ.γ. Εμπορίου ζητεί από τους φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες διενέργειας δημόσιων συμβάσεων προμήθειας αγαθών, παροχής υπηρεσιών και εκτέλεσης δημόσιων έργων και οι οποίες δεν έχουν μέχρι σήμερα πιστοποιημένους χρήστες στο Μητρώο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η καταχώριση στοιχείων, να μεριμνήσουν άμεσα για τον ορισμό τους.
Υπενθυμίζεται ότι -εκτός ΟΤΑ- για τα υπουργεία και τους υπόλοιπους υπόχρεους φορείς η διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων δημοσίων συμβάσεων ξεκίνησε στις 4 Φεβρουαρίου.

***

*** AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
ο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 15  Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Ένα Σάββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 16 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/17-2013.html      , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/18-2013.html  ,  Άρωμα Ελλάδα στο αγιάζι της καθαροδευτέρας 18 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/2013-18.html , ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2013 Δευτέρα 18 Μαρτίου.-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/19-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-19-2013.html , TO ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Τρίτη 19 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/20-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 .-
~**    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/21-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/22-2013.html  , Υγεία γιά όλους μας , Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/23-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 23  Μαρτίου  2013.-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/22-23-2013.html  , Εορτασμός Αγίων Θεοδώρων στο Αρφαρά καί Α΄ χαιρετισμοί 22 καί 23 Μαρτίου 2013.-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/24-2013.html , Κυριακή Ορθοδοξίας Αρφαρά 24 Μαρτίου 2013 ενημέρωση  .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/25-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013  .-
~**   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/26-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 26 Μαρτίου 2013  .-
~**** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-

~**   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Θέματα υγείας Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
  ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/29-2013.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 29  Μαρτίου  2013 .-

~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/30-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  30  Μαρτίου  2013 .-
~**

 *** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-


***

 *** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~
http://www.youtube.com/stamos01 , =  2405   video.-
~
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 813  video.-
~
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      808   video.-
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                             4026  Βίντεο ν Αναρτημένα .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου