Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2013

Το  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου  2013  :
 Απόκριες  2013
 Αρφαρά 2009
 
Το  ποντικάκι πάντα κοντά  μας ! :
 
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε η Νάντια Γιαννακοπούλου :
  * Στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ εκλέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης η Νάντια Γιαννακοπούλου λαμβάνοντας 56 ψήφους. Νωρίτερα είχε εκλεχθεί ο γραμματέας της Κεντρικής επιτροπής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος ήταν πρώτος σε ψήφους στην διαδικασία εκλογής μελών στην Κεντρική Επιτροπή από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.
 Αναλυτικά τα μέλη που εκλέγονται στο Πολιτικό Συμβούλιο είναι:
Αντώνης Σαουλίδης με 61 ψήφους
Παναγιώτης Αλαμάνος 60
Θάνος Μωραϊτης με 60
Τόνια Αντωνίου με 58
Νάντια Γιαννακοπούλου με 56
Χαρά Κεφαλίδου με 55
Μιχάλης Καρχιμάκης με 54
Φώφη Γεννηματά με 53
Κώστας Σκανδαλίδης με 56
Κυριάκος Πιερρακάκης με 46
Βασίλης Κεγκέρογλου με 43
Κώστας Μπελτεγρής με 41
Πάρις Κουκουλόπουλος με 40

***   Νέα αύξηση της ανεργίας στην Πελοπόννησο :
 *  Από 16,8% το τελευταίο τρίμηνο του 2011 έφτασε στο 20,4% στο τέλος του 2012
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Στο 20,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας το τέταρτο τρίμηνο του 2012 στην Πελοπόννησο, όπως ανακοινώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα για το τελευταίο τρίμηνο του 2012.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο του 2011 το ποσοστό ανερχόταν σε 16,8%, κάτι που σημαίνει ότι υπήρξε μια αύξηση περίπου 4% μέσα σε ένα χρόνο.
Κι αν σκεφτεί κάποιος ότι η κατάσταση αντί να καλυτερεύει τους πρώτους μήνες του 2013 πηγαίνει προς το χειρότερο, τα νούμερα που θα δοθούν εν καιρώ στη δημοσιότητα θα αποδεικνύουν ότι και στην Περιφέρειά μας το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας είναι η ανεργία. Απότοκο των αδιέξοδων πολιτικών που επιμένει να εφαρμόζει η κυβέρνηση, εκτελώντας τις προσταγές των υπαλλήλων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Γερμανίας της Καγκελαρίου Μέρκελ. Είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ των ηλικιακών κατηγοριών των εργαζομένων τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας εμφανίζονται στους νέους, αναγκάζοντας ένα τμήμα αυτών να παίρνει τους δρόμους της ξενιτιάς για ένα καλύτερο αύριο.
Από την άλλη πλευρά, σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό έφτασε στο 26%, από 24,8% που ήταν το τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους και 20,7% που ήταν το τέταρτο τρίμηνο του 2011. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας από το 1998, όταν ξεκίνησε η καταγραφή των εν λόγω στοιχείων. Ο αριθμός των ανέργων στη χώρα αυξήθηκε κατά 5,2% σε σχέση με το προηγούμενο και ανήλθε σε 1.295.535.
Η απασχόληση, εν τω μεταξύ, μειώθηκε κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 6,4% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2011, με τον αριθμό των απασχολούμενων να διαμορφώνεται σε 3.681.926 άτομα.
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (57,8%), το οποίο στις νέες γυναίκες φθάνει στο 65,0%.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 42,5% αναζητά αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 47,9% αναζητά πλήρη αλλά στην ανάγκη είναι διατεθειμένο να εργαστεί και με μερική απασχόληση. Τέλος, το 9,6% αναζητά μερική απασχόληση ή δεν ενδιαφέρεται αν θα βρει μερική ή πλήρη απασχόληση.

***  Σε αναμονή ακόμη το ΤΕΙ για τη Λογοθεραπεία :

* Προχθεσινά αθηναϊκά δημοσιεύματα για αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο «Αθηνά» προκάλεσαν μπέρδεμα και αναστάτωση στην Καλαμάτα σχετικά με το Τμήμα Λογοθεραπείας του ΤΕΙ, το οποίο σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» απορροφάται από το Τμήμα Λογοθεραπείας της Πάτρας.
Δυστυχώς, όπως σημείωσε στο «Θ» ο πρύτανης του ΤΕΙ Δημήτρης Βελισσαρίου, η Λογοθεραπεία της Καλαμάτας, τουλάχιστον μέχρι χθες, δεν ήταν μέσα σε αυτά τα τμήματα των οποίων οι καταργήσεις ή συγχωνεύσεις ανακαλούνται.
«Προφανώς έγινε κάποιο μπέρδεμα. Γιατί το κείμενο του δημοσιεύματος μιλάει για εργοθεραπεία και φυσικοθεραπεία. Όσον αφορά εμάς, δεν έχουμε τίποτα νεότερο. Γίνονται προσπάθειες για να παραμείνει το Τμήμα Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάτι».
Σχετικά με το πότε θα υπάρξει τελική απόφαση, ο κ. Βελισσαρίου μάς είπε: «Αυτό είναι άγνωστο, καθώς υπάρχει απ’ όσο ξέρω και μια δέσμευση του υπουργείου να συζητηθεί η επερώτηση που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 22 του μηνός για το σχέδιο Αθηνά. Μέχρι τότε τουλάχιστον δε θα βγει το Προεδρικό Διάταγμα, όπως έχει δεσμευτεί ο υπουργός στην αξιωματική αντιπολίτευση».

***  Θα παραμείνει φυλακισμένος Πακιστανός που κατηγορείται για βιασμό κοπέλας στη Δυτική παραλία :

* Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
 Στη φυλακή θα παραμείνει για κάποια χρόνια ακόμη ένας Πακιστανός ο οποίος κατηγορείται πως στις 23 Απριλίου 2007 επιχείρησε να βιάσει μια κοπέλα που έκανε ηλιοθεραπεία στη Δυτική Παραλία. Χθες, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας μείωσε την πρωτόδικη ποινή (18 χρόνια) σε 14 χρόνια κατά πλειοψηφία (υπέρ της μείωσης της ποινής στα 14 χρόνια ήταν οι τέσσερις ένορκοι και κατά οι τρεις δικαστικοί, οι οποίοι τάχθηκαν υπέρ της μείωσης στα 15 χρόνια).
Η παθούσα μαζί με τη μητέρα της, που ήταν μάρτυρας, δεν προσήλθαν στο δικαστήριο κι έτσι κατέθεσε ως μάρτυρας ένας αστυνομικός. Ο μάρτυς ανέφερε πως η παθούσα εμφανίστηκε στην Αστυνομία και κατήγγειλε πως επιχείρησαν να τη βιάσουν και ο κατηγορούμενος την υποχρέωσε, με την άσκηση βίας και την απειλή πως έχει όπλο, σε στοματικό έρωτα. Δέκα ημέρες μετά το συμβάν αναγνώρισε το δράστη, ο οποίος εργαζόταν σε πρατήριο καυσίμων, και πληροφόρησε την Αστυνομία, που τον συνέλαβε. Αυτός στην αρχή αρνούνταν τα πάντα, αλλά όταν την είδε, είπε πως την αγαπά και θέλει να την παντρευτεί, ενώ ομολόγησε πως είχε πιει την ημέρα που έγινε το περιστατικό.
Τέλος, πρόσθεσε πως η παθούσα δεν ήθελε να κάνει μήνυση και να γίνει το δικαστήριο στην Καλαμάτα, αλλά σε άλλη πόλη.
Αναγνώστηκαν οι καταθέσεις που είχαν δοθεί και ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ανέφερε πως η παθούσα δε θέλησε να υποβάλει μήνυση, επειδή η διαδικασία έγινε κατά ένα μέρος με τη συναίνεσή της.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως είχε πιει και η κοπέλα τού ζήτησε να τη χαϊδέψει, δίνοντάς της 50 ευρώ, ποσό που δεν είχε μαζί του. Ανέφερε πως συζητούσαν για καμιά ώρα περίπου και πως αν της τα έδινε τα χρήματα, δε θα υπήρχε πρόβλημα και δε θα υποβαλλόταν η μήνυση. Ορκίστηκε στο Κοράνι πως δεν την άγγιξε, αλλά τα όσα έλεγε ήρθαν σε αντίφαση με όσα είχε καταθέσει, εκνευρίζοντας έτσι την πρόεδρο, η οποία του ζήτησε να πει την αλήθεια.
Η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος χωρίς ελαφρυντικό, ενώ η υπεράσπιση επικαλέστηκε πως υπήρξε συναίνεση και της παθούσας, αλλά και τη μεταβολή της κατηγορίας με αναγνώριση το μειωμένο καταλογισμό.

*** Με την απειλή όπλου και τη χρήση βίας λήστεψαν μια οικογένεια στην Ελαία Μεσσηνίας :
 * Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση υπόθεσης ληστείας
 Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη, τεσσάρων αγνώστων δραστών, οι οποίοι την Πέμπτη το βράδυ, στην Ελαία Μεσσηνίας, με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, ακινητοποίησαν 62χρονο και μέλη της οικογένειάς του,την ώρα που αυτοί έβγαιναν από το σπίτι τουςαφαίρεσαν χρήματα από την οικία, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και αναζητούνται. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

***  Ένα «μουσικό ταξίδι» στη Λατινική Αμερική χάρισε στο κοινό η Martha Moroleon :
 
 
 
 
 
  
* "Μάγεψε" το κοινό της Καλαμάτας ,την Τετάρτη το βράδυ , για ακόμα μια χρονιά η Martha Moroleon, συντροφιά με τους "Master Latin Band".
 Για πάνω από 3 ώρες "ταξίδεψαν" μουσικά, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, όσους τυχερούς βρέθηκαν στη "Στοα Βαρβουτσή" , χώρο στο οποίο στεγάζεται το Cafe - Bistrot "Luna Lounge" που φιλοξένησε αυτή τη Latin βραδιά.
 Παραδοσιακά τραγούδια από τις Άνδεις , τη Χιλή,το Περού , την Αργεντινή την Βραζιλία,την Κούβα το Μεξικό (χώρα καταγωγής της Martha Moroleon) και επίσης τραγούδια από την λατινική Αμερική για το Καρναβάλι στο «Πνεύμα των Ημερών» απόλαυσαν οι θεατές. Στο τέλος υπό το άκουσμα της εκπληκτικής Κουβανέζικης μουσικής αρκετοί θεατές εξάσκησαν το ταλέντο τους στους Latin ρυθμούς!
 Την Martha Moroleon (που κατάγεται από το Μεξικό) συνόδευσε η πολυπολιτισμική μπάντα των "Master Latin Band" η οποία αποτελείται από τον Alejandro Diaz από την Χιλή(κρουστά-πνευστά-κιθάρα), τον Herman Mayr(κιθάρα-κρουστά) από την Αργεντινή, τον Javier Rico congas(κρουστά) από το Μεξικό, τον Σαξοφωνίστα Δημήτρη Καραγιάννη από την Κόρινθο, τον Κώστα Βαζούρα από την Αθήνα που έπαιξε πνευστά και σαξόφωνο , και τον "δικο" μας μπασιστα Δημήτρη Χριστόπουλο από τη ...Μικρομάνη!
 Φωτογραφίες: Κώστας Κορομηλάς
 υγ-Πριν την συναυλία μας μίλησαν στο "Θάρρος" η Μartha Moroleon και ο Alejandro Diaz . Δυο καταξιωμένοι μουσικοί που κάνουν καριέρα στο τραγούδι στην χώρα μας, που έγινε το δεύτερο σπίτι τους , για πάνω από 20 χρόνια . Μας μίλησαν για το τραγούδι , τα κοινά στοιχεία της χώρας μας με τις πατρίδες τους ...αλλά και για την κρίση και τις ομοιότητες με αυτή στις χώρες της Λατινικής Αμερικής. (Τη συνέντευξη θα την παρακολουθήσετε την προσεχή εβδομάδα στην ιστοσελίδα μας.)
 
*** Επιχορήγηση στους Δήμους για μεταφορά μαθητών :
 *  Το ποσό των 5.103.115,77 ευρώ κατανέμεται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στους Δήμους της χώρας έναντι της συνολικής τους δαπάνης κατά τη σχολική περίοδο 2012 – 2013 για τη μεταφορά μαθητών. Με το ποσό αυτό εξοφλείται η δαπάνη μεταφοράς μαθητών από τους Δήμους για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012.
Επιπρόσθετα, υπογράφηκε η κατανομή 500.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για την κάλυψη δαπανών λειτουργίας εργοστασίων αφαλάτωσης ύδατος.

*** Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου «Ένα διαμάντι σε εγκατάλειψη» :

* Ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα, πραγματικά στη μέση του πουθενά, στις παρυφές μιας γειτονιάς που βιώνει έντονα την οικονομική και κοινωνική κρίση, πολύ πριν ενσκήψουν τα μνημόνια
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
 Η τελευταία φορά που κατέβηκα στο Σταθμό Πελοποννήσου στην Αθήνα ήταν, αν τα χρόνια δε μου βάρυναν το μυαλό, το 1991. Τότε, υπήρχε ένα νυκτερινό δρομολόγιο από την Καλαμάτα που έφτανε νωρίς στην πρωτεύουσα. Βιαζόμουν να διεκπεραιώσω κάποιες δουλειές, με την Πρεσβεία της Αυστραλίας, και έπρεπε να βρίσκομαι εκεί όσο γινόταν πιο γρήγορα, για να αποφύγω το συνωστισμό της ημέρας.
Θα μου πείτε, ο καθένας έχει μια τελευταία προσωπική ιστορία από το συγκεκριμένο κτήριο. Εκείνο που δε θα ξεχάσω ποτέ είναι ότι, αν και βρισκόταν σε μια όχι και τόσο φωτεινή περιοχή, ξεχώριζε με την αρχοντιά που εξέπεμπε.
Το παρακάτω κείμενο της Χαράς Τζαναβάρα, στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το περασμένο Σάββατο, μου έδωσε την ευκαιρία για μια στιγμιαία αναπόληση του παρελθόντος, αλλά πιστεύω ότι και οι αναγνώστες που θα το διαβάσουν θα κάνουν τις δικές τους διαδρομές στο παρελθόν. Οι, δε, νεότεροι που δε γνωρίζουν καν την ύπαρξή του, είναι μια ευκαιρία να μάθουν για το κτήριο που είχε τον τίτλο «Σταθμός Πελοποννήσου».
 Μαρμάρινα τζάκια, μωσαϊκά
και κρυστάλλινοι πολυέλαιοι
Μοιάζει να αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία, τότε που αποτελούσε εξαιρετικό φόντο σε ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες, με πρωταγωνιστές τους Λογοθετίδη, Ηλιόπουλο, Φωτόπουλο, Αυλωνίτη και, κυρίως, τον Χατζηχρήστο, τον περίφημο «Θύμιο», που έφτανε στην πρωτεύουσα φορτωμένος καλάθια με καλούδια από το χωριό για τους πρωτευουσιάνους συγγενείς.
Σιδηροδρομικός Σταθμός Πελοποννήσου, ή απλώς το κτήριο που έβλεπε τα τρένα να περνούν. Κλειστό από το 2005, παραμένει από τότε στα… αζήτητα, παρ’ όλο που η ανάδειξή του θα αποτελούσε τονωτική ένεση για τις υποβαθμισμένες δυτικές γειτονιές της Αθήνας. Η αρμονία των γραμμών του ξαφνιάζει τον ανυποψίαστο περαστικό από την οδό Σιδηροδρομικών, που κάποτε έσφυζε από κίνηση, αλλά τώρα ζει και αυτή τη δική της παρακμή.
Μια πιο κοντινή ματιά αναδεικνύει τη φινέτσα της κατασκευής και το ταλέντο των μελετητών του. Κάποιοι το «χρεώνουν» στον Ερνέστο Τσίλερ, τον πληθωρικό Γερμανό αρχιτέκτονα που έχει σχεδιάσει μερικά από τα σημαντικότερα κτήρια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, ερευνάται αν έχει βάλει κάποιες τελικές «πινελιές». Το κτήριο έχει γαλλικό… άρωμα, αλλά και ενδιαφέρον πολιτικο-οικονομικό «ντεσού», σε μια εποχή που Γάλλοι σύμμαχοί μας δε μας βοηθούσαν με νοικιασμένες φρεγάτες, αλλά με φωτισμένους τεχνικούς που συνέβαλαν να υποδεχθεί η Ελλάδα τον 20ό αιώνα.
Την αρχιτεκτονική μελέτη, ένα υπέροχο δείγμα της art nouveaux που κυριαρχούσε εκείνη την εποχή, υπογράφει ο Αλφρέντ Ροντέλ και υπεύθυνος της κατασκευής ήταν ο αρχιμηχανικός Αμπέλ Γκοτελάν, επικεφαλής της ομάδας 38 ονομαστών Γάλλων μηχανικών που είχε προσκαλέσει ο Χαρίλαος Τρικούπης (1832-1896) και παρέμειναν στη χώρα μας μια δεκαετία. Ο τελευταίος δεν είχε πει μόνον το περίφημο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν», αλλά και το παραγνωρισμένο «η Ελλάς θέλει να ζήσει και θα ζήσει». Όντας πρωθυπουργός της χώρας για 10 φορές σε μια ταραγμένη εικοσαετία (1875-1894), ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στα σημαντικότερα έργα υποδομής.
Στα 1880 υπήρχαν κάτι λιγότερα από 9 χλμ. σιδηρόδρομου, που κάλυπταν τη διαδρομή Αθήνα – Πειραιάς. Το 1887 ο Χ. Τρικούπης κήρυξε τη Βουλή «σιδηροδρομική» και έβαλε τα θεμέλια για το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, το οποίο μέσα σε τρία χρόνια έφτασε τα 700 χλμ.! Πίσω από αυτό το –απλησίαστο ακόμη και σήμερα – επίτευγμα κρύβεται η απαρχή του δικομματισμού, αλλά και μια πολιτική μάχη χαρακωμάτων. Η αντιπολίτευση, με βασικό εκφραστή τον Αλ. Μαυροκορδάτο, προωθούσε την ανάπτυξη σιδηροδρομικού δικτύου με πλάτος 1,43 μέτρα, ώστε να εναρμονίζεται στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Τρικούπης συμφωνούσε για τη γραμμή προς το Βορρά, αλλά για την Πελοπόννησο οραματιζόταν την κατασκευή κυκλικού δικτύου που θα περνούσε από όλα τα κέντρα διακίνησης της σταφίδας, όπως η Κόρινθος, η Πάτρα, η Ηλεία και η Καλαμάτα, στα οποία έδινε προτεραιότητα. Για εξοικονόμηση χρόνου και κονδυλίων, η γραμμή θα είχε πλάτος ένα μέτρο. Έτσι κατασκευάστηκε και έμεινε ως τις ημέρες μας ως «Γραμμή Τρικούπη», για να τεθεί εκτός λειτουργίας μόλις το 2005.
Σε αυτό το πολιτικό σκηνικό ο σταθμός Πελοποννήσου, ο πρώτος στο σιδηροδρομικό δίκτυο, θεμελιώθηκε το 1884. Πέντε χρόνια μετά ήταν έτοιμο το βασικό τμήμα, ενώ οι υπόλοιπες εργασίες διήρκεσαν ως το 1913. Το βασικό κτήριο είναι διώροφο, με το πρώτο επίπεδο να φιλοξενεί τα εκδοτήρια, τους χώρους αναμονής και φύλαξης αποσκευών, που επεκτείνονται στις μεταγενέστερες απολύτως συμμετρικές προσθήκες. Στο δεύτερο βρίσκονται τα γραφεία του σταθμάρχη και του προσωπικού. Την πρώτη εντύπωση κλέβει η υπέρκομψη στέγη, με τρεις θόλους που κατασκευάστηκαν από μεταλλικά φύλλα και ξύλινη βάση. Η βαριά ξύλινη κεντρική πόρτα είναι διπλομανταλωμένη και το μάτι πέφτει στα σιδερένια πόμολα. Μοναδικό τους στολίδι είναι τα φτερά, που παραπέμπουν στα σύμβολα του Ερμή, του Θεού – προστάτη των μεταφορών.
Η αξεπέραστη φινέτσα του κτηρίου κρύβεται στο εσωτερικό του, με ένα σκηνικό που παραπέμπει σε Όριαν Εξπρές και Αγκάθα Κρίστι. Το ξύλινο χώρισμα, με μικρές «ανάσες» από πολύχρωμο τζάμι, κυριαρχεί στα εκδοτήρια, ενώ τα μασίφ κιγκλιδώματα λειτουργούσαν ως διαχωριστικό για τους επιβάτες που περίμεναν στην ουρά. Λιτά φωτιστικά εποχής συμπληρώνουν το επιβλητικό σκηνικό, που έχει κάτι από το σταθμό της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος κατασκευάστηκε λίγο αργότερα.
Η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται στις αίθουσες αναμονής, όπου μέσα στη σημερινή ερημιά κυριαρχούν τα μαρμάρινα τζάκια. Τα μωσαϊκά, παρά τις φθορές, με τα γεωμετρικά τους σχέδια παραπέμπουν σε εικόνες από αρχοντικά Μεσοπολέμου. Το ταβάνι διατηρεί την απαράμιλλη φινέτσα του, χάρη στους κρυστάλλινους πολυελαίους. Είναι το μοναδικό συμπλήρωμα στο μπορντό – κόκκινο χρώμα, που διακόπτεται μόνο από την περίτεχνη ζωγραφιστή μπορντούρα.
Εδώ και 5,5 χρόνια το κτήριο παραμένει «μανταλωμένο», ανυπεράσπιστο στη φθορά του χρόνου. Ο ιδιοκτήτης του, η ΓΑΙΑΟΣΕ, θυγατρική ΟΣΕ, δεν έχει εκπονήσει κάποιο σχέδιο για την ανάδειξή του, ενώ παλιότερα είχαν υποβληθεί προτάσεις να παραχωρηθεί στο Δήμο Αθηναίων και να λειτουργήσει κέντρο πολιτισμού.

*** Αφιέρωμα σε Μεσσηνία στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Σκανδιναβίας :
 *  Τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο παρουσιάζει ως νέο τουριστικό προορισμό η μεγαλύτερη απογευματινή εφημερίδα της Σκανδιναβίας Aftonbladet, με 400.000 φύλλα ημερησίως και 2.800.000 αναγνώστες ηλεκτρονικά. Η παρουσίαση αφορά ολόκληρο το μήνα Μάρτιο, με λεπτομερή περιγραφή της Μεσσηνίας σε έκδοση 20 σελίδων.
Ο δε δημοσιογράφος Jonas Henningsson και η φωτογράφος Linda Gren, μετά από πρόσκληση και φιλοξενία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, συνοδευόμενοι από τον κ. Αθανάσιο Ψαρούλη, επισκέφθηκαν αρχές Δεκεμβρίου 2012 τη Μεσσηνία για το σκοπό αυτό.
Η εν λόγω παρουσίαση είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει στην υλοποίηση των προγραμμάτων των tour operators της Σκανδιναβίας εν όψει της έναρξης και των πτήσεων από τη Σουηδία στην Καλαμάτα.

***  Τσακώνα – Καλαμάτα, ολοκλήρωση μέσα στο 2013 :
  *  Με την προϋπόθεση να παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι
 Σημαντική πρόοδο σημείωσε η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Μορέα το 2012, όπως αυτό αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση του παραχωρησιούχου. Όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια του 2012 συνεχίστηκε η κατασκευή των υπολειπόμενων τμημάτων ολοκλήρωσης του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή το τμήμα Τσακώνα – Καλαμάτα, ο κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη και η συνδετήρια οδός Μεγαλόπολης.
Σχετικά με τη φετινή πρόοδο, επιβεβαιώνει 100% το δημοσίευμα για παράδοση του πρώτου τμήματος του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη σε μήκος 29 χλμ. και μέχρι την Πελλάνα το καλοκαίρι!
Συγκεκριμένα, η πρόοδος του έργου, όπως καταγράφηκε μέσα στο έτος, είναι η παρακάτω:
1. Α/Κ Λεύκτρου – Α/Κ Λογκανίκου 88,82%
2. Α/Κ Λογκανίκου - Α/Κ Πελλάνας 65,11%
3. Πελλάνα – Α/Κ Σπάρτης 60,97%
4. Α.Κ. Μεγαλόπολης 40,28%
5. Παραδείσια –Τσακώνα 49,15% (παραμένει υπό κατασκευή η μεταλλική γέφυρα)
6. Α/Κ Δυτ. Καλαμάτας –Α/Κ Νέδοντα 14,98% 7. Α/Κ Σπάρτης – τέλος περιμετρικής οδού Καλαμάτας 20,17.
Ο υφιστάμενος αυτοκινητόδρομος λειτουργεί για τα τμήματα Κόρινθος–Τρίπολη–Λεύκτρο -Παραδείσια και Τσακώνα –Καλαμάτα, συνολικού μήκους περίπου 137 χιλιομέτρων. Μέσα στο 2012 είχαμε τα νέα τμήματα Τσακώνα – Θουρία, Παραδείσια-Τσακώνα. Παράλληλα, είχαμε την λειτουργία των ΣΕΑ Αρφαρών και το Β ́ ΚΕΣ Αρφαρών.
 ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΤΡΟ-ΣΠΑΡΤΗ
Κατά το έτος 2012 πραγματοποιήθηκαν εργασίες σε όλο το μήκος του τμήματος, εκτός κάποιων μικρών τμημάτων της παραλλαγής Ευρώτα, όπου εκκρεμεί η παράδοση των χώρων εργασίας.
Στο τμήμα υπάρχει δέσμευση αρκετών χώρων, κυρίως λόγω των εκτεταμένων αρχαιολογικών ερευνών. Τα πρώτα περίπου 12 χλμ. είναι ουσιαστικά ολοκληρωμένα, συμπεριλαμβανομένης της αντιολισθηράς ασφαλτικής επιστρώσεως.
 ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013
Τα τμήματα που προβλέπεται να ολοκληρωθούν το έτος 2013 είναι:
 Τμήμα Τσακώνα-Καλαμάτα
Για το ανωτέρω τμήμα, ήτοι του υπόλοιπου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Α/Κ Θουρίας (είσοδος Καλαμάτας)–τέλος του Έργου (περιμετρική Καλαμάτας), μήκους περίπου 11,5 χλμ., προβλέπεται η συνέχιση των κατασκευαστικών δραστηριοτήτων έως το τέλος του 2013.
Η πορεία και η ολοκλήρωση εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των χώρων εκτέλεσης του έργου και, εφόσον οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, θα είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013.
 Κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη
Σχετικά με το τμήμα Α/Κ Λογκανίκου –Α/Κ Πελλάνας (Χ.Θ. 0+000–Χ.Θ.~29+000), μήκους ~ 29 χλμ., αναμένεται η παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2013. Σχετικά με το τμήμα Χ.Θ. ~29+000 – Χ.Θ. 46+000, συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος της παραλλαγής του Ευρώτα, προβλέπεται η συνέχιση των εργασιών και στο υπόλοιπο τμήμα και η ολοκλήρωση εντός του 2013, με την προϋπόθεση να παραδοθούν οι χώροι και να αποδεσμευτούν σταδιακά όλοι οι δεσμευμένοι για αρχαιολογικές έρευνες χώροι.
Η πορεία και η ολοκλήρωση του κλάδου εξαρτάται από την έγκαιρη αποδέσμευση αυτών. Εάν οι χώροι παραδοθούν έγκαιρα, είναι εφικτή η ολοκλήρωση του υπολειπόμενου τμήματος στο τέλος του 2013 και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του Κλάδου.
 Νέο τμήμα Παραδείσια –Τσακώνα
Σχετικά με την μεταλλική Γέφυρα Τ4 η οποία υπολείπεται από το συνολικό τμήμα, προβλέπεται η ολοκλήρωση και η παράδοση στην κυκλοφορία του συνόλου του τμήματος, συμπεριλαμβανομένου του υποτμήματος που περιέχει την εν λόγω Γέφυρα, το φθινόπωρο του 2013.
 Α/Κ Μεγαλόπολης και συνδετήρια οδός
Προβλέπεται η συνέχιση, η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση στην κυκλοφορία εντός του 2013, εφόσον παραδοθούν έγκαιρα οι χώροι που υπολείπονται προς παράδοση

***  Πρωτοφανές...αρνήθηκε συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας για το μέλλον του ΤΕΙ ο Δ. Πολίτης :

* Πρωτοφανής απόφαση του προέδρου Δ. Πολίτη
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Το περίφημο πλέον σχέδιο «Αθηνά» για τη μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεσηκώσει φοιτητές και σπουδαστές. Το ΤΕΙ Καλαμάτας βρίσκεται ήδη υπό κατάληψη, αφού ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για το μέλλον του μάλλον το οδηγεί σε λουκέτο.
Υπό αυτό το σκηνικό, στη χθεσινή σύσκεψη των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δ. Πολίτη, για τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης, ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμ. Μπεχράκης, με τη σύμφωνη γνώμη και του Θ. Μπρεδήμα, πρότεινε κάτι πολύ απλό. Την εκτός ημερήσιας διάταξης συζήτηση του παραπάνω θέματος με την παρουσία του προέδρου του ΤΕΙ Καλαμάτας, του προέδρου του Τμήματος Λογοθεραπείας και εκπροσώπων φοιτητών, προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και να υπάρξει ένα ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα του ιδρύματος, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για την αλλαγή των αποφάσεων του υπουργείου.
Με δεδομένη, μάλιστα, και τη θέση της Δημοτικής Αρχής για το θέμα, όπως έχει εκφραστεί επίσημα από το δήμαρχο Παν. Νίκα, η πρόταση έπρεπε να γίνει αποδεκτή από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Προς έκπληξη, όμως, των παρευρισκόμενων ο κ. Πολίτης ζήτησε από τους επικεφαλής να κάνουν αίτηση για να συζητηθεί το θέμα, ενώ, επιπλέον, δεν μπορούσε να κάνει δεκτή την πρόταση, γιατί δεν ήταν ενημερωμένος ο δήμαρχος!
Το ερώτημα, φυσικά, που τίθεται είναι ποιος είναι ο ρόλος του προέδρου. Να ηγείται ενός Σώματος που λαμβάνει υπόψη του όλες τις απόψεις των παρατάξεων ή να περιμένει έξω την πόρτα του δημάρχου για τις… διαταγές του;
Να σημειωθεί ότι την ίδια στάση κράτησε ο κ. Πολίτης και στην παρατήρηση του Στ. Μπεχράκη ότι δεν είναι δυνατόν να υιοθετηθεί η λογική που θέλει τους δημοτικούς συμβούλους να περνούν από το Πρωτόκολλο προκειμένου να ενημερωθούν από τις υπηρεσίες για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου Καλαμάτας. Δυστυχώς, με τέτοιου είδους λογικές και πρακτικές δεν είναι δυνατόν να υπερηφανεύεται η Δημοτική Αρχή ότι «οι πόρτες και τα παράθυρα» του Δημαρχείου είναι ανοικτά σε δημότες και παρατάξεις…

***Σαν σήμερα ...στις 15 Μαρτίου
         
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία

 ΚΑΤΟΠΙΝ του γνωστού εγγράφου της Αστυνομίας προς την Νομαρχίαν περί της καθαριότητος της πόλεως, ο Νομάρχης παρήγγειλε τον Δήμαρχον Καλαμών, ίνα εν τη μερίμνη του υπέρ της καθαριότητος ενισχύση τας προσπαθείας της Αστυνομίας δια της παροχής των απαιτουμένων μέτρων δια την τελειωτέραν καθαριότητα.
 -ΠΑΡΑ την γέφυραν των Κρεοπωλείων ανευρέθη εκτεθειμένον βρέφος άρρεν, αβάπτιστον, προερχόμενον εκ κλεψιγαμίας και το οποίον βαπτισθέν παρεδόθη υπό του Κεντρικού Σταθμού της Χωροφυλακής εις την ενταύθα Δημοτικήν Αρχήν, ίνα μεριμνήση δια την διατροφήν και φύλαξίν του.
 -ΟΙ χωροφύλακες Εμμανουήλ Γεωργακάκης, Π. Φιλιώτης, Α. Ψυχόπαιδας, Ιωάν. Χολέβας, Μ. Τυράκης, Χρ. Σκλαβενίτης, Κων. Πολυουδάκης, Μιχ. Παπαδάκης και Κ. Γρίβας μεταβαίνοντες εκ Κυπαρισσίας εις Πύλον, όπου μετετέθησαν, ανεστάτωσαν την πόλιν ρίψαντες περί τους 40 πυροβολισμούς προς εκδήλωσιν της δυσαρεσκείας των, δια την εκ Κυπαρισσίας μετάθεσίν των.
πηγή: Αρχείο "Θάρρους"
Γεγονότα
44: Ειδοί του Μαρτίου. Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονείται από μία ομάδα ρωμαίων συγκλητικών.
1892: Ιδρύεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Λίβερπουλ.
1924: Ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών μετονομάζεται σε Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο.
1926: Ο δικτάτορας Θεόδωρος Πάγκαλος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς αντίπαλο.
1962: Ψηφίζεται από τη Βουλή νομοσχέδιο που προβλέπει την προικοδότηση της πριγκίπισσας Σοφίας, ενόψει του γάμου της με τον πρίγκιπα της Ισπανίας Χουάν Κάρλος. Αντιδρούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
2007: Η Ελλάδα, η Ρωσία και η Βουλγαρία υπογράφουν τη συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, έπειτα από 14 χρόνια διαπραγματεύσεων.
Γεννήσεις
270: Άγιος Νικόλαος, επίσκοπος Μύρων, ο επονομαζόμενος και Μυροβλήτης, προστάτης των Ναυτικών. (Θαν. 6/12/343)
1813: Τζον Σνόου, άγγλος γιατρός, που εισήγαγε τη χρήση του αιθέρα ως αναισθητικό. Θεωρείται από τους πατέρες της επιδημιολογίας. (Θαν. 16/6/1858)
1884: Άγγελος Σικελιανός, ποιητής. (Θαν. 19/6/1951)
Θάνατοι
1938: Νικολάι Μπουχάριν, ηγετικό στέλεχος των Μπολσεβίκων, που εκτελέστηκε με διαταγή του Στάλιν για αντεπαναστατικές ενέργειες. (Γεν. 27/9/1888)
1951: Ιωάννης Παρασκευόπουλος, έλληνας αστρονόμος με καριέρα στη Νότιο Αφρική. Ένας κρατήρας της Σελήνης φέρει το όνομά του (Paraskevopoulos crater). (Γεν. 20/6/1889)
1975: Αριστοτέλης Ωνάσης, έλληνας μεγιστάνας. (Γεν. 15/1/1906) πηγή: www.sansimera.gr


***

*Πρόγραμμα, αποτελέσματα και βαθμολογίες:
5ος όμιλος
Πέμπτη, 14 Μαρτίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 89-86 .- ^
Παρασκευή, 15 Μαρτίου

~ ** Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)    82-58  , (50-28) .-^
Τα δεκάλεπτα : 21-11 , 50-28 , 67-37 , 82-58 .-

~ ΠΑΟ : Σχορτσανίτης, Διαμαντίδη,Ούκιτς, Ματσιούλις και Γκιστ (στην αρχική πεντάδα του Παναθηναϊκού) , Λάσμε ,  Σχορτσιανίτης ,Ράμος , Ξανθόπουλος  , Γιαννούλης , Σκορδίλης  .-
~ ΑΛΜΠΑ : Για την Άλμπα έχουν ξεκινήσει οι Τραορέ, Τόμπσον, Μόρλεϊ, Ντζέντοβιτς και Γουντ , .

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 70-61 .-^
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)     74-77 , (40-32) .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν Η Β.
Αναντολού Εφές 9-2  20
Ρεάλ Μαδρίτης 9-2 20
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 8-3  19
Παναθηναϊκός 7-4 18
Ουνικάχα Μάλαγα 6-5 17
Ζαλγκίρις Κάουνας 4-7  15
Άλμπα Βερολίνου 1-10 11
Μπάμπεργκ 0-11  11
6ος όμιλος
Πέμπτη, 14 Μαρτίου
Σιένα (Ιταλία)-Ολυμπιακός 67-68 .- ^
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Κίμκι (Ρωσία) 80-79 .- ^
Κάχα Λαμποράλ (Ισπανία)-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Τουρκία) 87-67 .-^
Παρασκευή, 15 Μαρτίου
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)  86-61 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 10-1 21
Σιένα 7-4   18
Ολυμπιακός 7-4  18
Κίμκι 6-5   17
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-5  17
Κάχα Λαμποράλ 6-5  17
Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 2-9 13
Μπεσίκτας 0-11 11

  
~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2358 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 e, =                        788 video. -   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   784   video.  -      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3930   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr
Στο  Παγγαίο 1969-70
***
 Στο στρατό Κόρινθος 1974
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/26-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ,Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.,-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/27-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/28-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html ,

AΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΗΝΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΥ  2013  :
 Αρφαρά  1981 .
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/03/01-2013.html ,
Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 01 Μαρτίου 2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/2-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σαββάτο 2 Φεβρουαρίου 2013  .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , , Θέατρο από ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/03/04-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/05-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Μαρτίου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/03/06-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/03/to-07-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Τσικνοπέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/08-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρεωσης Παρασκευή 08 Μαρτίου 2013 .-
 ~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/03/to-09-2013.html  , To αγιάζι της ενημέ ρωσης Σάββατο 09 Μαρτίου 2013.-
 ~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/03/blog-post.html , Σαββατο κύριακο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09καί 10 Μαρτίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/03/11-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 11 Μαρτίου 2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/03/11-3-2013.html , ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 11-3-2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαρτίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/13-2013.html , Η καθημερινή μας ενημέρωση Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013.-
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/03/13-03-2013.html , ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ 13-03-2013 .-
~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/03/14-2013.html  , Η καθημερινή μας ενημέρωση Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 .-
 ~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/03/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 16 Μαρτίου 2013 .-


~** Μαθαίνοντας  Χορό Χασάπικο :
~*** http://youtu.be/Mis8txNh_V0 , Μαθήματα χορού , Χασάπικο  


*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
  ~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013 (12) .-

*** Τα  δικά  μας  Βίντεο  γιά σήμερα

 ~       ΑΒΕΡΩΦ : ·         http://youtu.be/r0a-VAh-7co  ,    ,

~  Εις το  αφρό της θάλασσας η …    417  Εις   τον αφρό της θάλασσας    :
http://youtu.be/163Y8EBwUJ4  ,



~   Λεμονάκι μυρωδάτο : http://youtu.be/oyRPHoYTVkE  ,



~  Με  γέλασε Παρασκευούλα μου  : http://youtu.be/mtWyMfFM1U8  ,



~ Παράσκευούλα  μου   :
http://youtu.be/5CkV0rtj8Eg  ,
~ ΩΡΑΙΑ  ΑΙΓΙΩΤΙΣΣΑ   :http://youtu.be/kY4JgeLKILY ,

~ ΜΠΕΛΛΕΣ   ΣΕΡΡΕΣ περιήγηση  :
http://youtu.be/OWNJsyzpoRs



***


·        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου