Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  12  Φεβρουαρίου   2013  :

Στο  πεζόδρομο
της  ΦΟΙΝΙΚΟΥΝΤΑΣ  Μεσσηνίας  2013 .

Στο  λιμανάκι  της Φοινικούντας Μεσσηνίας

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
Καστανιά Μάνης


***  «Η Τέχνη της Αγάπης» στο Πνευματικό Κέντρο  :
   
* Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημοτικού Παντοπωλείου
 Καλλιτεχνικά έργα εκτίθενται από χθες στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώλησή τους θα διατεθούν για την υποστήριξη του Δημοτικού Παντοπωλείου.
Τίτλος της έκθεσης είναι «η Τέχνη της Αγάπης» και τα εγκαίνια έγιναν χθες βράδυ.
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος, η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» και οι εθελοντές του Δημοτικού Παντοπωλείου. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή, ενώ τα έργα προσφέρθηκαν από τους δημιουργούς ή τους ιδιοκτήτες τους δωρεάν και θα πωληθούν σε χαμηλές τιμές, τις οποίες όρισαν οι ίδιοι.
   

  

  
Δωρητές των έργων είναι οι: Αναστασιάδου Καίτη, Αναστασόπουλος Σωτήρης, Αριδάς Τάσος, Βουτσινά Μαριάννα, Βραχνός Γιώργης, Γεωργακάς Φώτης, Γκούζος Γιάννης, Δεμπεγιώτης Αντώνης, Δημητρέας Βαγγέλης, Δημητρούλη Σοφία, Δημοπούλου Χριστίνα, Διονυσόπουλος Βασίλης, Δούσης Κώστας, Ζαφειρόπουλος Θεόδωρος, Ζαφειρόπουλος Κώστας, Ζαφειροπούλου Κατερίνα, Ζούπα Μάρθα, Ζωγοπούλου Μαρία, Ηλιόπουλος Δημήτρης, Θωμόπουλος Αποστόλης, Καγιάς Τριαντάφυλλος, Καλαποθαρέας Γιώργος, Καλλικούνη Μαρία, Καλογεροπούλου Άννα, Καράγιωργα Νίκη, Καριζώνης Βασίλης, Κατέρη Βασιλική, Κατσουλίδης Τάκης, Κούτρου Ελένη, Λαμπρινοπούλου Βίκυ, Λάμπρου Παναγιώτα, Λάμπρου Χρήστος, Λύτρα Ιωάννα, Μακρής Ηλίας, Μακρής Θανάσης, Μανωλακάκης Μιχάλης, Μαυροειδής Κώστας, Μπελιβανάκη Λίλα, Ντεκελέ Ευγενία, Παναγιωτόπουλος Νίκος, Παπαδόπουλος Κωστής, Παρίσου Πέρσα, Πετρουλάκη Λέττα, Ράλλης Δημήτρης, Ριγανάς Χρήστος, Σημαντηράκης Γιάννης, Σταθουλόπουλος Γιώργος, Τέντες Παναγιώτης, Τζαμουράνης Δημήτρης, Τζαμουράνης Σωτήρης, Τσακιριάν Μαριάμ, Τσάφος Βασίλης, Φωτέα Μαρία, Φωτέας Παναγιώτης, Φωτόπουλος Βασίλης.
Η έκθεση θα λειτουργεί από τις δέκα το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις δέκα το βράδυ.-  Α.Π.

*** Κλιμακώνουν τον αγώνα οι αγρότες της Μεσσηνίας :
  ~  Μετά από συνέλευση οι αγρότες της Μεσσηνίας αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον αγώνα τους και καλούν φορείς και αγρότες να τους στηρίξουν.
Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
 Ύστερα από την συνέλευση του μπλόκου Σουληναρίου και την ενημέρωση από αντιπροσωπεία που είχε σταλεί στην Σύσκεψη της Νίκαιας,
συντασσόμαστε με τις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας.
Καλούμε κι άλλους αγρότες να δυναμώσουν τα μπλόκα μας, αλλά και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα μας.
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ-ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ
Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 ,.-

*** Ληστές μπήκαν δύο φορές στην ίδια εταιρεία  :
  *  Πήραν ακόμα και επιταγές 600.000 ευρώ
 Κάθε κίνηση δύο διαρρηκτών κατέγραψε το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταστήματος εταιρείας εμπορίας οπωροκηπευτικών στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.
Μάλιστα, οι δράστες μπήκαν δύο φορές στο χώρο. Αρχικά, ο 34χρονος Καλαματιανός, ο οποίος έχει δικαστεί πολλές φορές για κλοπές, μαζί με τον 36χρονο συνεργό του, ο οποίος κατάγεται από την Ηλεία, μπήκαν στην εταιρεία το απόγευμα της Παρασκευής και αφαίρεσαν 460 ευρώ. Εν συνεχεία, το απόγευμα της Κυριακής μπήκαν εκ νέου στο κατάστημα και αφαίρεσαν άλλα 300 ευρώ, καθώς και επιταγές ύψους 600.000 ευρώ. Ωστόσο, πέταξαν τις επιταγές, καθώς δεν μπορούσαν να τις εκμεταλλευτούν, οι οποίες βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον εκπρόσωπο της εταιρείας.
Οι κάμερες ασφαλείας, ωστόσο, της επιχείρησης κατέγραψαν τις κινήσεις των δραστών και, ως εκ τούτου, η σύλληψή τους ήταν ζήτημα χρόνου. Έτσι, το απόγευμα της Κυριακής αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας τούς συνέλαβαν και χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.  Β.Β.

***  Στην πλατεία των Φιλιατρών χθες τα τρακτέρ…   :

* Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Σε ετοιμότητα για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείουν ακόμη και κλείσιμο δρόμων, βρίσκονται οι αγρότες των Φιλιατρών, οι οποίοι χθες το απόγευμα παρέταξαν τα τρακτέρ με τις μαύρες σημαίες στην κεντρική πλατεία της πόλης!
Οι αγρότες των Φιλιατρών, το Σάββατο και την Κυριακή, έβγαλαν τα τρακτέρ στην εθνική οδό, στη βόρεια είσοδο των Φιλιατρών, και τα παρέταξαν εκατέρωθεν του δρόμου, όπως είχαν αποφασίσει σε ανοιχτή συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης. Αυτό ήταν και το ξεκίνημα των κινητοποιήσεών τους, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με στόχο, παράλληλα, να κάνουν ευρύτερα γνωστά τα αιτήματα του αγώνα τους, καθώς το Σαββατοκύριακο στα Φιλιατρά συνέρρευσαν χιλιάδες επισκέπτες για την εορτή του Αγίου Χαραλάμπους. Μάλιστα, είπαν, και το έκαναν πράξη, πως η κινητοποίηση και η διαμαρτυρία τους δε θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία της πόλης, του πανηγυριού και τη θρησκευτική γιορτή!
Χθες, στο πλαίσιο των αποφάσεών τους, συγκέντρωσαν και παρέταξαν τα τρακτέρ στην πλατεία και, όπως είπε στο «Θ» ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, «συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις και παραμένουμε σε ετοιμότητα, σε συνεργασία με το Συντονιστικό και άλλα μπλόκα σε όλη τη χώρα, για να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Φέραμε τα τρακτέρ στην πλατεία των Φιλιατρών και είμαστε σε ετοιμότητα και για άλλες κινητοποιήσεις, χωρίς να αποκλείεται το κλείσιμο δρόμων. Θα πάρουμε όλοι μαζί τις αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων…». Εν συνεχεία, κατέκρινε τους βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη που την Κυριακή, δε σταμάτησαν στην είσοδο των Φιλιατρών, λέγοντας: «Πέρασαν και δε σταμάτησαν οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές Μεσσηνίας. Όταν ήταν στην αντιπολίτευση μας ήξεραν και τώρα δε μας ξέρουν;».

*** Κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο :
  *   Σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων 2.500.000 ληξιπρόθεσμων οφειλετών θα προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει μέρος των 56,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που χρωστούν συνολικά οι οφειλέτες. Την εντολή έδωσε στους εφόρους με τους οποίους συναντήθηκε ο γγ Φορολογικών Εσόδων Χ.Θεοχάρης.
Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τρίτης και ερωτηθείς για τις αποκλίσεις στα έσοδα του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης ανέφερε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής εκ μέρους πολλών φορολογουμένων και σημείωσε ότι σε συνεργασία με τον κ. Θεοχάρη εξετάζεται ρύθμιση για διευκόλυνσή τους.
Πάντως, η εντολή του κ. Θεοχάρη προς τους επικεφαλής των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών ήταν σαφής: Πρώτα θα στέλνετε επιστολή στους οφειλέτες του Δημοσίου να έρθουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Σε επόμενο στάδιο θα στέλνετε επιστολή απειλής κατάσχεσης και σε τρίτο στάδιο και εφόσον δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από τους ληξιπρόθεσμους οφειλέτες τότε θα κοινοποιείται εξόδικο και τελική πράξη ενέργεια θα είναι η οριστική κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων, καταθέσεων κτλ.
Αξίζει να τονιστεί ότι σήμερα η εφορία μπορεί να κατάσχει κινητά περιουσιακά στοιχεία (καταθέσεις, ΙΧ, μοτοσικλέτες κτλ.), το 20% ημερομισθίων και 25% μισθού ή σύνταξης εφόσον είναι πάνω από 1.000 ευρώ (ο μισθός ή η σύνταξη δεν μπορεί μετά την κατάσχεση να πέσει κάτω από 1.000 €), το 50% εφάπαξ, τα ενοίκια κτλ.
Μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο υπουργείο Οικονομικών είχε τεθεί πρόταση με την οποίο θα μειωνόταν το όριο κάτω από το οποίο δεν μπορεί να γίνει καμία κατάσχεση μισθού, ημερομισθίου ή σύνταξης στο επίπεδο των 600 ευρώ το μήνα από 1.000 ευρώ σήμερα.
Ωστόσο, το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας έσπευσε να διαψεύσει κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας χαρακτηριστικά οτι «σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας (σ.σ. μείωσης του ορίου κατασχέσεων για χρέη προς το Δημόσιο από τα 1.000 ευρώ στα 600 ευρώ) αποτελούν αντικείμενο φαντασίας και μόνο».
Ετσι, μέσα στο μήνα θα σταλούν 2,5 ραβασάκια της εφορίας σε 2,3 εκατ. οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 3.000 ευρώ, σε 100.000 οφειλέτες με χρέη από 3.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ, σε 5.770 οφειλέτες με χρέη από 300.000 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ, ενώ τέλος θα σταλούν ραβασάκια σε 1.500 οφειλέτες που χρωστά ο καθένας πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Αξίζει να τονιστεί ότι πλειονότητα των οφειλετών (2,3 εκατ. πολίτες) χρωστούν στην εφορία συνολικά 1,1 δισ. ευρώ, ενώ από την άλλη πλευρά 6.270 οφειλέτες έχουν χρέη στο κράτος συνολικού ύψους 35 δισ. ευρώ.
Ενδεικτικό της οικονομικής αδυναμίας που βρίσκονται οι πολίτες είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ 550.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.
Με κατασχέσεις κινδυνεύουν όσοι δεν έχουν πληρώσει το φόρο εισοδήματος, ΦΠΑ, χαράτσι ΔΕΗ, κλήσεις τροχαίας, κλήσεις δημοτικής αστυνομίας, διόδια, ακόμη και πρόστιμα από μη ακύρωση εισιτηρίων αστικών συγκοινωνία που έχουν μεταφερθεί στην εφορία.
Μάλιστα, η εφορία μπορεί να στείλει κατασχετήρια στους εργοδότες, ασφαλιστικά ταμεία, ενοικιαστές και τράπεζες χωρίς να ενημερώσει τους οφειλέτες.
Newsroom ΔΟΛ

*** Koza Mostra: Λίγες μέρες πριν τον Ελληνικό τελικό της eurovision μιλήσαμε μαζί τους  :
  *  Οι Koza Mostra είναι μια μπάντα που μπορεί να έχει δημιουργηθεί μόλις ένα χρόνο, αλλά έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί σε όλη την Ελλάδα και πλέον ετοιμάζουν βαλίτσες για την Eurovision
Θεωρούνται φαβορί για να μας εκπροσωπήσουν στον 58ο διαγωνισμό που φέτος θα γίνει στο Μάλμε της Σουηδίας στις 14 Μαΐου.
Την Παρασκευή εμφανίστηκαν στην πόλη μας και το “Θ” μίλησε με τον τραγουδιστή τους Ηλία Κόζα και σας τους παρουσιάζουμε.
 υγ-Ευχαριστούμε το "cafe bar Ηλύσιον" και τις "Σπονδές" για τη φιλοξενία
επιμέλεια θέματος: Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης & Κώστας Γαζούλης
Μοντάζ: Χρόνης Χρονόπουλος
 

*** 63ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Η Καρδαμύλη μαγεύει   :

  *  «Υπάρχουν, όντως, τόσο όμορφα σημεία στην Ελλάδα;» ρώτησε με έκπληκτο ύφος μια Γερμανίδα δημοσιογράφος πριν από την εμφάνιση των Ίθαν Χοκ, Ζιλί Ντελπί και Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ στην αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του Φεστιβάλ Βερολίνου. «Γιατί αυτό που είδα στην ταινία είναι ο ορισμός του “Καλοκαιρινού Παραδείσου”».
Η ταινία στην οποία αναφερόταν ήταν το «Before Midnight» («Πριν τα μεσάνυχτα»), στο οποίο ο Χοκ και η Ντελπί πρωταγωνιστούν και ο Λινκλέιτερ σκηνοθετεί.
Γυρισμένο σε πανέμορφα σημεία της Πελοποννήσου και κυρίως της Μεσσηνίας, το «Πριν τα μεσάνυχτα» «ακολουθεί» τις δύο προηγούμενες ταινίες των Λινκλέιτερ, Χοκ και Ντελπί, δηλαδή το «Πριν το ξημέρωμα» (1993) και «Πριν το ηλιοβασίλεμα» (2003), όπου οι ηθοποιοί υποδύονται τους ίδιους ρόλους, τον Τζέσι και τη Σελίν.
Το μόνο που ουσιαστικά αλλάζει στην κάθε ταινία είναι ο χώρος (Βιέννη η πρώτη, Παρίσι η δεύτερη, τώρα η Μεσσηνία) και, βεβαίως, η ηλικία τους.
«Το ότι γύρισα αυτή την ταινία στην Ελλάδα ήταν για μένα και ένας μικρός φόρος τιμής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ίθαν Χοκ. «Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα και την αγάπησα αμέσως».
Με τον Χοκ συμφωνεί η Ντελπί: «Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη για το πόσο όμορφη θα ήταν η Ελλάδα, αλλά σύντομα συνειδητοποίησα ότι ήταν υπέροχη».

***   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ  ΛΕΣΧΗ  ΜΕΣΣΗΝΗΣ  Εκδήλωση  στο κέντρο «ΝΕΦΕΛΗ» Μεσσήνης , κοπή  πίττας  Κυριακή  10-02-2013 : Παρουσία Δημοτικής Αρχής  με  επικαιφαλή τον  Δήμαρχο Μεσσήνης Στάθη Αναστοσόπουλο , το Δ.Σ. καί  πάρα πολλά Μέλη της Περιηγητικής Λέσχη , άλλων Συλλόγων και πλήθους κόσμου της Μεσσήνης , ο Σύλλογος  έκοψε την βασιλόπιττά  του , με πλούσιο  φαγητό  και ζωντανή μουσική , σε  ένα πλούσιο  διασκεδαστικό ξεφάντωμα , αφού  με την έναρξη της εκδήλωσης έγιναν ομιλίες από Πρόεδρο Γιάννη Κουζή , Δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο  , Αντιδήμαρχο Δαβίλλα .... κ.λ.π. .....Τιμή πρόσκλησης  5  ευρώ .-  ....
  Ακολουθεί σχετικό βίντεο από εκδήλωση σε μιά  κατάμεστη από  συμμετέχοντες στο ξεφάντωμα της εκδήλωσης (πλήρη επιτυχία)  :
http://youtu.be/ANRX9r6MgCM 



***  Βηματοδότη εδώ και χρόνια φέρει ο Πάπας Βενέδικτος, αποκαλύπτει το Βατικανό , που δήλωσε ότι  σύντωμα θα  υποβάλλει  την παραίτησή  του ...:

*  Το   Βατικανό αποκάλυψε ότι εδώ και χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ', ο οποίος παραιτήθηκε την Τρίτη, φέρει βηματοδότη.
Ωστόσο, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι ο ποντίφικας δεν παραιτείται εξαιτίας μιας συγκεκριμένης ασθένειας.
Παράλληλα, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' δεν θα παίξει ρόλο στην εκλογή του διαδόχου του.
Ο εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι «ο Πάπας δεν θα εκφέρει άποψη για τη διαδικασία της εκλογής (νέου Πάπα)».
«Δεν θα παρέμβει καθ' οιονδήποτε τρόπο» πρόσθεσε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' εξέπληξε τους πάντες όταν ανακοίνωσε την παραίτησή του. Είναι η πρώτη παραίτηση Πάπα εδώ και σχεδόν έξι αιώνες.
Ο αδελφός του ποντίφικα δήλωσε ότι ο Πάπας Βενέδικτος δεν θα παρεμβαίνει στις υποθέσεις του διαδόχου του.
Ο Γκέοργκ Ράτσινγκερ δήλωσε στο BBC ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα τεθεί στη διάθεση του Βατικανού, μόνο εάν του ζητηθεί. -

~**  Το Βατικανό αναμένεται να εκλέξει νέο Πάπα πριν το Πάσχα. Ο Βενέδικτος ΙΣτ' θα αποχαιρετήσει το ποίμνιό του στις 27 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, μία ημέρα πριν εγκαταλείψει τη θέση του.

*** Βορειοκορεατικές προειδοποιήσεις μετά την πυρηνική δοκιμή-πρόκληση :
Την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας προκάλεσε η πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας
Πιονγιάνγκ, Βόρεια Κορέα

Προειδοποιήσεις εξαπολύει κατά των ΗΠΑ η Βόρειος Κορέα μετά την τρίτη και πλέον ισχυρή πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της, η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΟΗΕ και της διεθνούς κοινότητας.
«Είναι μόνο η πρώτη απάντηση στην οποία προχωρήσαμε με τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να δείχνουν εχθρότητα και περιπλέκουν την κατάσταση, θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε ισχυρότερες, δεύτερες και τρίτες απαντήσεις σε διαδοχικά βήματα» είπε.
~*  Την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας προκάλεσε η πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας. Έκτακτη σύγκληση  του Συμβουλείου Ασφαλίας του  ΟΗΕ .-
* Παράλληλα, σε φόρουμ του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό, Βορειοκορεάτης αξιωματούχος δήλωσε ότι η Πιονγιάνγκ δεν θα υποκύψει ποτέ σε αποφάσεις για το πυρηνικό της πρόγραμμα και ότι οι εκτιμήσεις για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου είναι «ζοφερές», εξαιτίας της «εχθρικής» πολιτικής των ΗΠΑ.
* «Οι ΗΠΑ και οι ακόλουθοί της κακώς πιστεύουν ότι η Βόρειος Κορέα θα σεβαστεί τις απόλυτα παράλογες αποφάσεις εναντίον της. Η Βόρειος Κορέα δεν θα υποκλιθεί ποτέ σε οποιεσδήποτε αποφάσεις» δήλωσε ο Τζον Γιόνγκ Ριόνγκ, γραμματέας της βορειοκορεατικής αποστολής στη Γενεύη.
* «Εάν η Σεούλ επιθυμεί πραγματικά την ειρήνη και την ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο, θα πρέπει πρώτα να καλέσει τις ΗΠΑ να σταματήσουν την εχθρική τους πολιτική κατά της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας» τόνισε.
* Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την τρίτη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας μετά τις δοκιμές του 2006 και του 2009, με την οποία η χώρα αψηφά ευθέως τις αντιδράσεις των γύρω χωρών και τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

***  Σαν σήμερα ...στις 12 Φεβρουαρίου         
 
Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
 ΕΥΤΥΧΩΣ και παρ’ όλας τας προβλέψεις η Καλαμάτα δεν εστερήθη της αποκριάτικης κινήσεως. Η ζωηρά βροχή η οποία έπιπτε από το πρωί εμασκάρεψε και τους δρόμους ακόμη, οι οποίοι έτσι επλημμύρισαν από μασκαράδες με ομβρέλας και λασπωμένα παπούτσια. Παρουσιάσθησαν αρκετά ντόμινα, και αρκετοί μασκαρεμένοι με πολλούς νόστιμους τρόπους. Και η κίνησις αυτή εξηκολούθησε μέχρι των πρωινών ωρών. Στα σπίτια πολύ μικρά διασκέδασις εγένετο. Εις μερικά μόνον ηκούοντο οι χοροί και τα τραγούδια. Τα περισσότερα ήσαν πορτόκλειστα από ενωρίς.
 -ΤΗΝ 3 και 55΄πρωινήν ώραν της χθες εσημειώθη εν τη πόλει μας ισχυρά σεισμική δόνησις.
 -Ο Αθανάσιος Παπαθανασόπουλος εφόνευσεν εις το χωρίον Γεωργίτσιον τον ομοχώριόν του Δημ. Ανδριανόν πυροβολήσας κατ’ αυτού δια κυνηγετικού όπλου, λόγω κτηματικών διαφορών.
 -Ο Στυλιανός Γ. Μαυρομάτης, Τμηματάρχης της Εμπορικής Τραπέζης της Ελλάδος και η Δεσποινίς Χρυσούλα Ν. Καστάνου ηρραβωνίσθησαν.
 πηγή: Αρχείο "Θάρρους" 

 Γεγονότα
 1859: Από τον τηλεγραφικό σταθμό Αθηνών διαβιβάζεται το πρώτο διεθνές τηλεγράφημα στον τηλεγραφικό σταθμό Κωνσταντινουπόλεως.
1861: Διεξάγεται ο πρώτος διασυλλογικός αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στο Σέφιλντ της Αγγλίας τίθενται αντιμέτωπες η Σέφιλντ (Sheffield F.C.) και η Χάλαμ (Ηallam FC). Σήμερα και οι δύο αυτές ομάδες αγωνίζονται στο τοπικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.
1878: Δύναμη 2.000 Κρητών επαναστατών επιτίθεται εναντίον του τουρκικού φρουρίου Ιτζεδίν στα Χανιά. Το γεγονός αυτό αποτελεί την αρχή της γενικής εξεγέρσεως στη Δυτική Κρήτη.
1898: Το πρώτο θύμα αυτοκινητιστικού δυστυχήματος στη Μεγάλη Βρετανία είναι ο επιχειρηματίας Χένρι Λίντφιλντ, όταν από βλάβη του τιμονιού το αυτοκίνητό του προσκρούει σε σιδερένια κολόνα στο Πέρλεϊ Κόρνερ του Σάρεϊ.
1911: Με ψήφισμά τους προς τη Βουλή, πολλοί καθηγητές του Πανεπιστημίου ζητούν να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα του ελληνικού κράτους η καθαρεύουσα.
1923: Ιδρύεται η Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση, η γνωστή Παναχαϊκή, από τη συγχώνευση των σωματείων Παναχαϊκός Γυμναστικός Σύλλογος (1891) και Γυμναστική Εταιρεία (1894).
 Γεννήσεις
 1809: Τσαρλς Ντάργουιν, γνωστός στην Ελλάδα ως Κάρολος Δαρβίνος, άγγλος φυσιοδίφης, πατέρας της θεωρίας περί της εξέλιξης των ειδών και της φυσικής επιλογής. (Θαν. 19/4/1882) [Αποφθέγματα]
1809: Αβραάμ Λίνκολν, 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ. (Θαν. 15/4/1865) [Αποφθέγματα]
1877: Λουί Ρενό, γάλλος μηχανικός και βιομήχανος, από τους πρωτοπόρους της αυτοκίνησης και από τους ιδρυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας Renault. (Θαν. 24/10/1944)
 Θάνατοι
 1856: Νικολάι Λομπατσέφσκι, ρώσος μαθηματικός, που έβαλε τις βάσεις της μη ευκλείδειας γεωμετρίας. (Γεν. 20/11/1792)
1873: Σπυρίδων Τρικούπης, ιστορικός και πολιτικός. (Γεν. 1788)
1979: Ζαν Ρενουάρ, γάλλος συγγραφέας και σκηνοθέτης. (Ο κανόνας του παιχνιδιού) (Γεν. 15/9/1894)

***

~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        707 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                  718   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .-   
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                              3701   αναρτήσεις  Βίντεο .-     www.sansimera.gr  www.sansimera.gr

***    ΑΞΙΟΣ ή  Βαρδάρης  ποταμός ΚΙΛΚΙΣ :ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ,

http://youtu.be/DtjRvP9tKiY  ,




*** Στο  Κωρύκειον  σπήλαιο Παρνασσού   : ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ,

 http://youtu.be/8d8e92cKaQ4  ,



ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

 ~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013  :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~**
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 , ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 :.-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/02/03-2013.html , Κυριακάτικη ενημέρωση 03 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013.-
 ~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/05-2013.html  , Αθλητική δραστηριότητα και τα παράξενα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/02/06-20123.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 06 ,Φεβρουαρίου 20123 .-
~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/02/07-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης την βροχερή Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/08-2013.html , Γεγονότα χθές και σήμερα 08 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/02/09-10-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 09 καί 10 Φεβρουαρίου 2013.-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/02/09-2013.html , Αυτό το βροχερό Σαββατο στο αγιάζι της ενημέρωσης 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/02/to-10-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ,.-
~***** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/11-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013  .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .-
 ~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/12-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013.-
~**

 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου