Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013

Tο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  02  Φεβρουαρίου  2013  :
ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΑΣ  ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ !! 
Σήμερα Εορτάζει  η πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !Εορτασμός  Ι.Ν. Παγαγίας Υπαπαντης (Μητροπολιτικού Ι.Ν. Καλαμάτας , παρουσία  πλήθους  κόσμου προσκυνητών στην θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας μας!!!!  ) : ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ ! !!
http://www.eortologio.net/  :
Η  Θεία  Λειτουργία στον Ι.Ν. Υπαπαντης στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ 02/02/20123:  
Το  ποντικάκι  μας  κοντά  στην ενημέρωση !:

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
***  Η Καλαμάτα γιορτάζει   :
  * Γιορτάζει η πόλη μας και το Θάρρος μέσα από φωτογραφίες θα προσπαθήσει να σας μεταφέρει το κλίμα που επικρατεί στο Ναό της Υπαπαντής αλλά και κατά την διάρκεια της Λιτανείας που θα πραγματοποιηθεί αύριο στους Κεντρικούς δρόμους της Πόλης.
 Σήμερα Παρασκευή, 1η Φεβρουαρίου, παραμονή της εορτής, στις 6.30 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό θα τελεσθεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννου.
 Το Σάββατο, κυρία ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί ο Όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου.
Αμέσως μετά, στις 11.00, θα γίνει πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
 Την εορτή έχουν προσκληθεί και θα τιμήσουν με την παρουσία τους, οι Σεβασμιώτατοι μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης, των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
 Με αφορμή την εορτή ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Μεσσηνίας, Κώστας Ψυχάρης, δήλωσε: «Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με άσχημες στιγμές που διανύει η πατρίδα και οι συνάνθρωποί μας. Ας επικαλεσθούμε τη μοναδική ελπίδα που απέμεινε στον άνθρωπο, το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου και ας την παρακαλέσουμε να μας χαρίζει υγεία και να μας ενισχύει την πίστη για ένα καλύτερο αύριο».
 Απαγόρευση κυκλοφορίας
Στο μεταξύ, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, το Σάββατο, από τις 7.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία και η στάθμευση οχημάτων, λόγω λιτανείας της εικόνας, στις οδούς Υπαπαντής, πλ. 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος.
Ακολουθού  καί  σχετικά βίντεο του Εορτασμού  της  ημέρας στην όμορφη πόλη  της Καλαμάτας 02/02/2013  : ΔΕΙΤΕ ΤΑ :

http://youtu.be/L8-8B8dvtlQ  , ακολουθία Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Υπαπαντής Καλαμάτας :



http://youtu.be/6fulq5YxdbU  , Περιφορά  θαυματουργού Ι.Εικόνας Παναγίας Υπαπαντής του Σωτήρος  από τον  Μητροπολιτικό Ι.Ν. Υπαπαντής στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας , παρουσία  εκλεκτών καλεσμένων και πλήθους κόσμου - προσκηνητών ...:



Ακολουθούν  σχετικές  Φωτογραφίες  από Εορτασμό Υπαπαντης στην Καλαμάτα :
  
  
  
  
  

 ***   Ρ. Ασημακοπούλου: «Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των πολιτών» :

* Παρουσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου η κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Παρουσία της Μεσσήνιας Προέδρου του Αρείου Πάγου Ρένας Ασημακοπούλου, των Αντιεισαγγελέων του Ανώτατου Δικαστηρίου Αθανάσιου Κονταξή και Γεώργιου Μπόμπολη και των Αεροπαγιτών Βασίλη Λαμπρόπουλου και Κώστα Φράγκου, πραγματοποιήθηκε χθες στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Καλαμάτας, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος και Οιχαλίας Φίλιππος Μπάμης. Την πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, παρουσία του συνόλου των Δικαστών και Εισαγγελέων Καλαμάτας και των δικαστικών υπαλλήλων.
 Αλλαγή δικαιικού συστήματος
Μετά την κοπή, ο Μητροπολίτης ευχήθηκε το 2013 να είναι γεμάτο υγεία και να υπάρχει κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων. Τόνισε πως η περίοδος του διανύουμε απαιτεί ενότητα, αλληλεγγύη και συνδημιουργία και κυρίως να μην χάσουμε το θάρρος και της ελπίδα μας, προσφέροντας ο ένας στον άλλον.
«Ήδη οι προσπάθειες που γίνονται δείχνουν ότι το μέλλον αρχίζει να προδιαγράφεται καλύτερο», τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία της Προέδρου του Αρείου Πάγου, είπε πως αυτή δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική και δείχνει ενδιαφέρον για τα προβλήματα του Δικηγορικού κόσμου. Καταλήγοντας σημείωσε ότι η Δικαιοσύνη είναι για τον άνθρωπο το ύψιστο αγαθό μετά τη υγεία.
 Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κ. Μαργέλης προέβλεψε ότι το 2013 θα είναι επίσης ένα δύσκολο έτος.
«Πράγματι, τις εγγενείς και σύμφυτες με την αρχή ενός νέου έτους προσδοκίες και ελπίδες, έρχεται να επισκιάσει στο χώρο της Δικαιοσύνης, η καθυστέρηση στην απονομή αυτής, που αγγί­ζει τα όρια της αρνησιδικίας. Η απόδοση ευθυνών στους δικαστικούς λειτουργούς για την καθυστέ­ρηση στην έκδοση των αποφάσεων είναι πολλές φορές ατεκμηρίωτη και άδικη. Οριστική λύση στο πρόβλημα αυτό θα δοθεί μόνο με την εξέταση, εξ αρχής, του δικαιικού μας συστήματος και με την προσαρμογή αυτού στις σημερινές κοινωνικοοικο­νομικές συνθήκες, διότι είναι γεγονός ότι δουλεύ­ουμε με παρωχημένα νομικά εργαλεία.
Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των πολιτών, είναι σύμφυτη με την έννοια του κράτους δι­καίου, με την ίδια την έννοια της Δημοκρατίας, πλην όμως, εξαιτίας των νέων αυξημένων τελών και παραβόλων, αυτή αρχίζει να γίνεται απλησίαστη για το μέσο συμπολίτη μας. Δυστυχώς, μόνο οι εύποροι συμπολίτες μας, σε λίγο καιρό, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφεύγουν στα Δικαστήρια», τόνισε.
 «Να είμαστε προσεκτικοί»
Ο κ. Μαργέλης τόνισε επίσης, ότι τα χαράτσια, οι φόροι, οι απολύσεις, η συρρίκνωση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, που εκπορεύονται από τα μνημόνια, παραβιάζουν με μεγάλη συχνότητα το Σύνταγμα και τους νόμους και ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει προσφύγει κατ’ επανάληψη στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
«Όλοι σήμερα, εναποθέτουμε τις ελπίδες μας, όσο ποτέ άλλοτε, στη Δικαιοσύνη. Αυτή πρέπει να κρατήσουμε «ολόρθια». Συμπεριφορές που πληγώνουν την δικαιοσύνη δεν πρέπει να έχουν θέση στην καθημερινή πρακτική. Τώρα που η κοινωνία πάσχει, τώρα που οι συνθήκες ζωής αλλάζουν, τώρα που η κρίση χτύπησε την πόρτα της «δικαιοσύνης», πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί και να προσπαθούμε, ο καθένας από το θέση του, να συμβάλλουμε στην απονομή μιας ανεξάρτητης, αποτελεσματικής, ταχείας και σύγχρονης Δικαιοσύνης. Ο ελληνικός λαός δεν έχει χάσει ακόμα την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, καθότι γνωρίζει καλά ότι χωρίς Δικαιοσύνη, ουσιαστική Δημοκρατία, δε νοείται. Την ελπίδα και εμπιστοσύνη αυτή του κάθε πολίτη, παράλληλα με την ελπίδα και την αντοχή των μελών του δικηγορικού κόσμου, του δικαστικού κόσμου, των δικαστικών υπαλλήλων, έχουμε χρέος να στηρίξουμε, και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την δίκαιη υπέρβαση της οικονομικής κρίσεως και για μια ουσιαστική αλληλεγγύη μέσα στη κοινωνία μας», κατέληξε.
 Πρ. Αρείου Πάγου
Στο σύντομο χαιρετισμό της η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλου, δήλωσε συγκινημένη και παράλληλα χαρούμενη για την παρουσία της στην εκδήλωση του Συλλόγου, υπενθυμίζοντας πως μέλη του ήταν ο πατέρας της και αρκετά συγγενικά της πρόσωπα.
Παρατήρησε, δε ότι στη σημερινή εποχή, οι δικηγόροι μπορούν να συμβάλλουν στο περί δικαίου αίσθημα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Κλείνοντας, υπογράμμισε πως το 2012 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους , που όμως στάθηκε δυνατή η διασφάλιση του κύρους της Δικαιοσύνης, η οποία όπως χαρακτηριστικά τόνισε είναι το καταφύγιο των πολιτών.
Χαιρετισμό εκ μέρους του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, έκανε ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Τσαπόγας, ενώ ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, αναφέρθηκε στην κρίση, «λέγοντας πως γι’ αυτή φταίμε όλοι, αφού εν πολλοίς ξεφύγαμε από τις πατρογονικές αρετές της λιτότητας και της απλότητας και είναι πατριωτικό καθήκον όλων να αγωνισθούμε».

*** Διέρρηξε αυτοκίνητο για να κλέψει φωτογραφική μηχανή στην Καλαμάτα :
 * Μια φωτογραφική μηχανή, αποπειράθηκε να κλέψει από αυτοκίνητο το βράδυ της Πέμπτης, ένας 39χρονος, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και συνελήφθη.
Συγκεκριμένα, ο 39χρονος έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου που ήταν σταθμευμένο στις εργατικές κατοικίες της Αγίας Τριάδας και πήρε τη φωτογραφική μηχανή.
Όμως έγινε αντιληπτός από τον 45χρονο ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία. Ο 45χρονος συγκράτησε τον κλέφτη και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τον συνέλαβε.
Στην κατοχή του 39χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι, ως διαρρηκτικό εργαλείο.

*** Κατσίβελας: «Στόχος η επίλυση των προβλημάτων και η ενίσχυση των Μονάδων Υγείας» :
  *  «Στόχος της 6ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι η επίλυση των προβλημάτων και η ενίσχυση των Μονάδων Υγείας στην Τριφυλίας», τόνισε κατά τη διάρκεια της χθεσινής επίσκεψής του στην Κυπαρισσία ο Τριφύλιος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας. Ο κ. Κατσίβελας, για μια ακόμη φορά, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, σημειώνοντας πως δεν κινδυνεύει από εξωτερικούς ή πολιτικούς παράγοντες αλλά από την εσωτερική αμφισβήτηση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την μεταφορά ασθενών της Χειρουργικής Κλινικής λόγων μη εφημερίας, θέμα που ανέδειξε το «Θ»! Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Κατσίβελα ήταν το δημαρχείο Κυπαρισσίας, όπου το υποδέχθηκαν ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων, με τους οποίους είχαν συζήτηση για θέματα υγεία, κατά την οποία εκφράστηκαν φόβοι και ανησυχίες για το μέλλον του νοσοκομείου, την υποβάθμιση της λειτουργίας και των υπηρεσιών του ενώ του τέθηκε και το θέμα που ανέκυψε με τη μεταφορά ασθενών της Χειρουργικής Κλινικής σε άλλα νοσοκομεία λόγω μη εφημερίας. Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, τον καλωσόρισε λέγοντάς του ότι, «είσαι το αποκούμπι μας! " επισημαίνοντας πως, «το θέμα της Υγείας, συνολικότερα στο δήμο Τριφυλίας, και πιο εξειδικευμένα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, προκαλεί εύλογη και ζωηρή ανησυχία και προβληματισμό σε όλους τους κατοίκους» και αναφέρθηκε σε τρία ζητήματα για τα οποία εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι της περιοχής ζουν κάτω από την αγωνία και την ανησυχία για το μέλλον του Νοσοκομείου: τη διασύνδεση και κατάργηση του αυτοδιοίκητου, την ενοποίηση και κατάργηση της νομική προσωπικότητας του Νοσοκομείου και την ενοποίηση και ενοποίηση, που κάποια στιγμή θα γίνει του Οργανισμού των δύο Νοσοκομείων τονίζοντας ότι, «ο φόβος και η ανησυχία είναι προφανείς και εύλογοι, ότι κάποια στιγμή που θα ενοποιηθούν και στην ουσία τα δύο Νομικά Πρόσωπα, θα συνταχθεί ένα ενιαίος Οργανισμός με ενιαίες θέσεις και Κλινικές, και γιατρών και προσωπικού, πράγμα που σημαίνει ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό και το δεύτερο συνθετικό που ακολουθεί τη λέξη “Νοσοκομείο”, Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κυπαρισσίας , ενδεχομένως να οδηγήσουν τα πράγματα προς τα εκεί». Ακόμη, αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ελλείψεις στα Κ.Υ., τα αγροτικά ιατρεία και τα αναλώσιμα. Ακολούθησαν τοποθετήσεις συμβούλων και εκπροσώπου του Εμπορικού Συλλόγου στις οποίες εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες ενώ τονίστηκε πως αυτοί έχουν ενταθεί μετά το θλιβερό συμβάν της μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία λόγω μη εφημερίας της χειρουργικής κλινικής.
Παίρνοντας το λόγο ο Παναγιώτης Κατσίβελας μίλησε για τις αλλαγές που γίνονται στο χώρο της Υγείας και τις μονάδες υγείας, με τις διασυνδέσεις και ενοποιήσεις, καθησυχάζοντας για μια ακόμη φορά πως «το Νοσοκομείο δεν υποβαθμίζεται!», σημειώνοντας πως» αυτά που γίνονται είναι Μνημονιακές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης προς την Τρόικα. «Ο πολιτικός στόχος είναι η ενοποίηση να φτάσει στον ελάχιστο βαθμό, της ενιαίας διοίκησης, να μην προχωρήσει ούτε στο προσωπικό ούτε στις κλινικές ούτε στις δομές ούτε σε αυτό που βλέπει ο πολίτης να χρησιμοποιείται».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εγκύκλιο που εκδόθηκε για τη λειτουργία των ενοποιημένων Νοσοκομείων «και ναι μεν μιλάει για ένα ΑΦΜ, ένα Νομικό Πρόσωπο, αλλά από κει και πέρα ξεχωρίζει ότι υπάρχουνε διοικητικές υπηρεσίες όσες υπάρχουνε, ξεχωριστά ταμεία που θα αναφέρονται σε ένα ΑΦΜ» και τόνισε ότι, «αν αφήναμε τους τεχνοκράτες να ολοκληρώσουνε την ενοποίηση τότε πάρα πολλά Νοσοκομεία θα κλείνανε. Όμως, τις αποφάσεις τις παίρνουνε η πολιτική ηγεσία και έχουν πάρει την οδηγία, την εντολή ότι αυτά τα υπάρχοντα Νοσοκομεία θα λειτουργούνε ως υποκαταστήματα ενός θεωρητικού ενοποιημένου Νοσοκομείου…» και πρόσθεσε πως «αυτά θα λειτουργούν με μία διοίκηση, αλλά με υποδιοικητή στο μικρό το ενοποιημένο νοσοκομείο αλλά και με Συμβούλιο Διοίκησης». «Οι προμήθειες θα είναι ενιαίες, διοικητικά», συνέχισε, «τα ενοποιημένα Νοσοκομεία θα έχουν και διοικητικό προσωπικό, και ταμείο δικό του, και νοσηλευτική υπηρεσία δική του και ιατρική υπηρεσία δική του, θα κάνει το δικό του προϋπολογισμό…»
 Στο Νοσοκομείο
Σύσκεψη με το διοικητή και τον αναπληρωτή διοικητή, Γιώργο Μπέζο και Πάνο Μπόζο αντίστοιχα, του νέου και ενιαίου Νομικού Προσώπου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας είχε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Παναγιώτης Κατσίβελας στην οποία συζήτησαν ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες των δύο Μονάδων Υγείας της Μεσσηνίας, τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, ενώ παράλληλα συναντήθηκε με ιατρικό προσωπικό και εργαζομένους του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας και του συντονιστές των Κέντρων Υγείας. Μετά τις πολύωρες συσκέψεις ο κ. Κατσίβελας, σε δηλώσεις τους σημείωσε ότι, «σκοπός της επίσκεψης ήταν να δώσουμε κατευθύνσεις και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο νοσηλευτικές μονάδες του νομού μας» και αφού πρόσθεσε πως έχει ξεκαθαρίσει το πλαίσιο λειτουργίας τους, τόνισε πως «σκοπός της επίσκεψης ήταν να καταγράψουμε τις ελλείψεις, τις αδυναμίες που υπάρχουν ένθεν κακείθεν των νοσηλευτικών μονάδων και να πάρουμε πρωτοβουλίες ώστε να μπουν όλα τα προβλήματα σε μια τροχιά λύσης…»
Μερικά πράγματα πρέπει να μπουν σε μία τάξη!
Ερωτηθείς, δε, σχετικά, μετά τη σύσκεψη στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, απάντησε πως, «δε θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Είναι μερικά πράγματα που για την ΥΠΕ δεν είναι αποδεκτά και δώσαμε λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση και εντός των ημερών θα υπάρχουν και ανακοινώσεις για κάποιες βοήθειες που θα έρθουν απ το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας». Ερωτηθείς, δε, για το εάν εγγυάται πως δε θα επαναληφθούν τέτοια θλιβερά φαινόμενα μεταφορά ασθενών λόγω μη εφημερίας, απάντησε πως, «στόχος μας είναι να μην επαναληφθεί αυτό. Εάν επαναληφθεί αυτό, χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση, να ξέρετε ότι η συμπεριφορά μας θα είναι και διαφορετική!»…  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Κουκουλόπουλος «Υπαρξιακή ανάγκη η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ» :
    * Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Η ανανέωση του ΠΑΣΟΚ είναι μια υπαρξιακή ανάγκη, σημείωσε χθες από την Καλαμάτα όπου μίλησε κλείνοντας τον πρώτο κύκλο της προσυνεδριακής διαδικασίας στη Μεσσηνία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, ζητώντας ταυτόχρονα από τους παριστάμενους: «Πάρτε σήμερα την παράταξη στα χέρια σας, γιατί αύριο θα πρέπει να πάρετε την πατρίδα στα χέρια σας».
Είχε προηγηθεί ο συντονιστής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Μιχ. Σούμπλης, ο οποίος είχε ανακοινώσει πως το συνέδριο θα διεξαχθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου και πως η δεύτερη φάση του προσυνεδριακού διαλόγου προβλέπει στο διάστημα έως τις 22 Φεβρουαρίου τη διοργάνωση δύο δημόσιων συζητήσεων ανά οργάνωση και ανά νομαρχιακή επιτροπή των θέσεων του ΠΑΣΟΚ για το καταστατικό και την ανασυγκρότηση.
Ο κ. Σούμπλης σημείωσε, ανάμεσα σε άλλα πως δεν υπήρχε άλλη λύση για να την ακολουθήσει το ΠΑΣΟΚ και πως δεν ήταν ελληνική επιλογή η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αλλά ολόκληρης της Ευρωζώνης.
Παραδέχθηκε ωστόσο τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «φταίμε γιατί από τη δεκαετία του ’90 δεν είδαμε την κατάσταση», ενώ, στη συνέχεια, εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή η πολιτική που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, ακολουθείται σήμερα. Τέλος, σημείωσε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν κυβερνάται η χώρα.
 «Βρίσκουμε το βηματισμό μας»
Από την πλευρά του ο κ. Κουκουλόπουλος, σχολιάζοντας την προσέλευση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ είπε πως «βρίσκουμε το βηματισμό μας και είμαστε περισσότεροι από όσοι θα νόμιζαν κάποιοι».
Ανέφερε ότι η πατρίδα παρουσιάζει στροφή φέτος, με πολύ κόπο και με τις ανείπωτες θυσίες των Ελλήνων και πρόσθεσε «ότι βρισκόμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο της διαδρομής και μπορούμε να δούμε το φως για την έξοδο από την κρίση».
Αναφέρθηκε στην πορεία του ΠΑΣΟΚ τα τρία τελευταία χρόνια και, μεταξύ άλλων, είπε πως συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ «με ειλικρίνεια και χωρίς πίσω σκέψεις». Πρόσθεσε πως ενώ υπήρχε η γκρίνια ότι θα ωφεληθούν τα άλλα δύο κόμματα, «προείχε το καλό της πατρίδας και μετά τα κομματικά ταμεία. Η καθαρή στήριξη της κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ ήταν απόλυτα συμβατή με την ετυμηγορία του λαού στις 17 Ιουνίου».
Χαρακτήρισε ως παράδοξο το ότι ενώ στις 17 Ιουνίου επικρίθηκε η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ, πλήρωσε τον πιο βαρύ φόρο πολιτικά, «με το ιστορικό λάθος που κάναμε, όταν το Μάιο του 2010 με την ολέθρια απόφαση, που αναλάβαμε μόνοι μας το βάρος της κρίσης. Ήταν αποκοτιά; Αλαζονεία; Το υποτιμήσαμε;’, ήταν τα ερωτήματα που έθεσε και πρόσθεσε ότι ανεξαρτήτως αυτού, το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της πορείας της χώρας.
Και αυτός σημείωσε ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος να ακολουθηθεί. Με τη σειρά του μίλησε για συνειδητή επιλογή της ΕΕ για προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ.
 «Πορεία με το κεφάλι ψηλά»
Σε άλλο σημείο, ανέφερε πως όλη αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να έχει τυχαίο ή αποσπασματικό ή φευγάτο χαρακτήρα και να μην ξεφύγει από τον οραματικό στόχο και να καταφέρει η Ελλάδα να γίνει μια κανονική χώρα, όπου η λυματολάσπη από την Ψυττάλεια δε θα μεταφέρεται για επεξεργασία στη Γερμανία, προκειμένου να κερδίζει ο εργολάβος.
Όπως είπε, «δεν κάνω ενέσεις αισιοδοξίας. Η πορεία μας θα είναι με το κεφάλι με το κεφάλι ψηλά κι όχι με το κεφάλι σκυμμένο.
Δεν μπορεί παρά να πηγάζει μόνο η ελπίδα, αν αποτιμήσουμε σωστά κάποια συγκεκριμένα πράγματα» και συνέχισε λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ είναι κόμμα που έχει απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών της κοινωνίας και των αναγκών και προτεραιοτήτων της οικονομίας και πως το έχει κόψει το σύνθημα της μισής αλήθειας, καθώς οι εξαγγελίες του βρίσκονται πιο κοντά στην αλήθεια.-

*** Με λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα γιόρτασε την πολιούχο Παναγία Υπαπαντή :
    *  Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Υπαπαντή.Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα επισκέφτηκαν το μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας, όπου έχει ενθρονιστεί η θαυματουργή εικόνα για να την προσκυνήσουν.
 Το πρωί τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Άρτης κ. Ιγνατίου. Αμέσως μετά, στις 11.00, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.
 Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους, οι μητροπολίτες Άρτης Ιγνάτιος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, Δράμας Παύλος, Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ, Ιλίου Αθηναγόρας και Λαγκαδά Ιωάννης.
Το «παρών» έδωσαν επίσης μεταξύ άλλων,η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρένα Ασημακοπούλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Γ. Καρατζαφέρης,οι βουλευτές του νομού Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Σαμπαζιώτης , Θανάσης Πετράκος και Δημήτρης Κουκούτσης. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο γ.γ του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος ,ο γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτ. Γεωργακόπουλος..
Χθες, στις 6.30 το απόγευμα στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννου.
 φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας & Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης
 


***  «Μας πήραν και τα σώβρακα» έλεγαν χθές οι συνταξιούχοι :
  
*   «ΚΕΡΑΥΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ» ΕΒΓΑΙΝΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
 «Όταν κόβουν ακόμη και από τα 300 ευρώ, τι περιμένεις;»
 Της Μαρίας Νίκα
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 Άλλοι αγριεμένοι και άλλοι αμίλητοι έβγαιναν χθες το πρωί από τις τράπεζες της Καλαμάτας οι περισσότεροι συνταξιούχοι. Είχαν μόλις πάρει τη σύνταξή τους με τα νέα φορολογικά δεδομένα. Μέχρι και για περικοπές σε συντάξεις των 600 και των 300 ευρώ μάς είπαν οι άνθρωποι που μίλησαν στο «Θ».

 Γιώργος Κρητικάκος, συνταξιούχος Δημοσίου
 «Τα κότερα δε θα τα φορολογήσουν»
 «Εδώ που μας έχουν φτάσει, είναι τραγική πλέον η κατάσταση. Εγώ τώρα είχα περικοπή γύρω στα 300 ευρώ. Είναι και αναδρομικά από τον Αύγουστο. Στο Ταμείο του Δημοσίου είμαι, γιατί ήμουν αξιωματικός της Αεροπορίας. Φανταστείτε ότι έκατσα και τρία χρόνια παραπάνω από το κανονικό, 38 χρόνια στο στρατό. Και προσφέραμε και ξενύχτια και υπηρεσίες. Και ακούω ότι τα κότερα, λέει, δε θα τα φορολογήσουν. Τι πράγματα είναι αυτά; Εντάξει, δε λέω, να μας κόψουν, να πούμε ότι για δυο τρία χρόνια θα βοηθήσουμε. Αλλά όταν αυξάνουν τους φόρους, δε βγαίνει ο κόσμος να πληρώσει. Αν έχεις πάρει και δάνεια, τελείωσες. Όλοι μας παραμιλάμε. Βλέπεις τηλεόραση και σου έρχεται να τη σπάσεις».
 Ανάργυρος Μπούζας, συνταξιούχος Δημοσίου
 «Οι θυσίες δεν έχουν πιάσει τόπο»
 «Η σύνταξη που πήρα αναμενόμενα ήταν μειωμένη κατά 100 ευρώ, αλλά κάνουμε υπομονή μην τυχόν και διορθωθούν τα πράγματα λίγο. Τουλάχιστον, το βαρέλι αυτή τη φορά να πιάσει πάτο. Μέχρι σήμερα δεν έχει πιάσει. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πήγαν στράφι, δεν έχουν πιάσει τόπο. Όμως, επειδή στην αναμπουμπούλα επάνω δημιουργείται προπαγάνδα και ξεσηκωμός, πράγμα το οποίο δε θεωρώ σωστό, πρέπει να κοιτάξουμε όλοι μαζί πώς θα μπορέσουμε να συμμαζευτούμε, γιατί άμα ξεσηκωθούμε και δημιουργήσουμε έκρηξη, τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα απ’ ό,τι είναι σήμερα».
 Παναγιώτης Τασσόπουλος, συνταξιούχος Δημοσίου
 «Κάθε μήνα μειώσεις»
 «Μας κατέστρεψαν οι 300 και οι συν αυτώ άλλοι 1.300. Τίποτε άλλο δεν έχω να πω. Αυτό το μήνα είχα κι εγώ μείωση 100 ευρώ. Και όχι μόνο αυτόν το μήνα. Κάθε μήνα έχουμε μειώσεις. Και τον περασμένο τα ίδια είχαμε».
 Γιώργος Καλογερόπουλος, συνταξιούχος ΤΕΒΕ
 «Αύριο πληρώνομαι κι έχω αγωνία»
«Η σύνταξή μου έχει μειωθεί δυο - τρία κατοστάρικα. Μου έκοψαν το επικουρικό. Δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά, επειδή γι’ αυτό το μήνα δεν τα έχω πάρει ακόμα. Αύριο πληρώνομαι και έχω αγωνία…».
 Γιώργος Σεκλερέντος
 «Μου έκοψαν από τα 752!»
 «Εγώ ήμουν μαρμαράς - οικοδόμος, έπαιρνα 752 ευρώ και μου έφαγαν 50 ευρώ, συν 25 από το επικουρικό. Είχε δώσει υποσχέσεις ο πρωθυπουργός πως όταν θα έβγαινε θα επανέφερε τις συντάξεις. Πού ’ναι τες; Αλλά φταίμε εμείς οι ίδιοι. Πολλά έχω να πω, αλλά άσε καλύτερα… ».
 Δημήτρης Παπαδόπουλος, συνταξιούχος Δημοσίου
 «Δε με φτάνουν να πληρώσω εφορίες κ.λπ.»
 «Σήμερα είχα 120 ευρώ μείον από τη σύνταξη. Ξέφραγο αμπέλι, ό,τι θέλουν κάνουν. Τα λογάριασα. Έτσι όπως μας έχουν καταντήσει, αυτά που θα πάρω δε με φτάνουν για να πληρώσω αυτά που χρωστάω σε εφορίες και τέτοια. Δηλαδή, θα χρειαστούμε κι άλλα χρήματα».
 Γιώργος Πολιτόπουλος, συνταξιούχος ΙΚΑ
 «Από τα 619 μου έκοψαν τα 19»
 «Μια ζωή δουλεύαμε και πληρώναμε και μέσα σε μια στιγμή μάς πήραν και τα σώβρακα. Αυτό ήταν η κατάληξη. Πήρα τη σύνταξή μου. Ήταν 619 και έκοψαν κι από εκεί. Έκοψαν τα 19. Και από της γυναίκας μου, που έπαιρνε άλλα 300, έκοψαν κι από εκεί άλλα 15. Όταν κόβουν ακόμη και από τα 300 ευρώ, τι να περιμένεις; Κι εμείς γιατί να βοηθήσουμε; Για να κλέβουν αυτοί; Να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να τα δώσουν στο κράτος».
 Συνταξιούχος
 «Φτάνουν τον κόσμο να σκεφτεί την αυτοκτονία»
 «Τι να σας πω; Είμαι πολύ “φορτωμένος” αυτή τη στιγμή. Με πετύχατε πάνω στην ώρα. Μόλις τώρα βγήκα από την τράπεζα. Πάντως, η κατάσταση είναι τραγική. Φτάνουν τον κόσμο να σκέφτεται ακόμη και την αυτοκτονία. Άμα σπουδάζεις και παιδί, έχεις και ένα δάνειο, δεν υπάρχει περίπτωση να τα καταφέρεις. Πώς θα βγουν οι άνθρωποι; Κάτι πρέπει να γίνει, να αντιδράσουμε όλοι μαζί».
 Κύριος Αντώνης, συνταξιούχος ΙΚΑ
 «Κλαίνε οι άνθρωποι»
 «Πήρα χθες τη σύνταξή μου. Κι εγώ από τους “ριγμένους” είμαι. Βλέπω τους συνταξιούχους, έρχονται στην τράπεζα και κλαίνε. Συνταξιούχοι που έπαιρναν 800 - 850 ευρώ και τους έκοψαν. Κλαίνε οι άνθρωποι. Έχουν να πληρώσουν χαράτσια, ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, νοίκια… Αυτά από πού θα βγουν; Σε μένα η σύνταξη σταδιακά έχει μειωθεί κατά 35% με 40%. Πώς θα τα βγάλει πέρα ο κόσμος;».  Πηγή  : εφημερίδα "Θάρρος" Καλαμάτας  2013 .-

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :

***  Χειρουργήθηκε χθες ο Πασάς… στο Φωστήρα ο Μπράχο :
   * ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ Η 12Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΝΟ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 «Συναγερμός» τέλος για αγωνιστικό τμήμα, διοίκηση και φιλάθλους της Καλαμάτας, που ετοιμάζονταν πυρετωδώς για την εντός έδρας κρίσιμη αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό. Η νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, έφερε υποχρεωτικές αναβολές αγώνων και οδήγησε την Ένωση Β΄, Γ΄ Εθνικής να μεταθέσει όλες τις αναμετρήσεις της 12ης αγωνιστικής ημέρας, τόσο του 1ου, όσο και του 2ου ομίλου της FΟΟΤBALL LEAGUE 2 για την επόμενη Κυριακή 10 Φεβρουαρίου.
Η εξέλιξη αυτή μπορεί να ήταν εκτός προγράμματος για τη Μαύρη Θύελλα, όμως μπορεί να αποδώσει θετικά εν όψει του καθοριστικού παιχνιδιού με τον Αχαρναϊκό. Ο Ζόραν Γέφτοβιτς θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με μεγαλύτερη ηρεμία και κυρίως με μεγαλύτερη χρονική άνεση, αλλά ταυτόχρονα θα έχει την ευχέρεια να δει τις λύσεις να αυξάνονται λόγω της βέβαιης ενσωμάτωσης του Μπελεβέντη. Ο πρώην αμυντικός της Δόξας Κρανούλας, αναμένεται να έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο πόδι, μέχρι την επόμενη Κυριακή, και θα είναι σε θέση να προσφέρει. Παράλληλα, θετικό αντίκρισμα θα έχει η αναβολή και για την περίπτωση του Τάσου Καντούτση, αφού ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός θα καλύψει στο διάστημα αυτό μέρος των αρνητικών αποτελεσμάτων του πρόσφατου τραυματισμού του στο γόνατο. Δεν αποκλείεται μάλιστα να συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό.
Χθες πάντως η προετοιμασία συνεχίστηκε με προπόνηση στο γήπεδο του Άρι, ενώ η σημερινή έχει προγραμματιστεί για νωρίς το μεσημέρι στο Δημοτικό Στάδιο. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι την ολοκλήρωση της χθεσινής προπόνησης και ενώ δεν είχε γίνει επισήμως γνωστή η μετάθεση της αγωνιστικής.
 Χειρουργήθηκε χθες ο Πασάς… στο Φωστήρα ο Μπράχο
Μπορεί τη Δευτέρα ο Άγης Πασάς να παρακολούθησε το ματς της Καλαμάτας με τον Φωστήρα, ωστόσο λίγες ώρες αργότερα έφυγε από τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Ο πολύπειρος μέσος μετακόμισε στην Αθήνα, και χθες το πρωί χειρουργήθηκε στο Metropolitan για να αποκατασταθεί η ζημιά στο γόνατο.
Στην πρωτεύουσα βρίσκεται πλέον και ο Γιάννης Μπράχο, που έμεινε ελεύθερος στην περίοδο του Ιανουαρίου από την Καλαμάτα, που πήρε μεταγραφή για τον Φωστήρα, εκεί όπου θα βρει και τον Δημήτρη Τσαγκαράκη.

***  Τοπικό ποδόσφαιρο, πρόγραμμα Σαββατοκύριακου :
  *  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας :
Oι διαιτητές των αγώνων της 19ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα σφυρίξουν τις συναντήσεις της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, είναι οι εξής
Σήμερα –02/02/2013 -  3.00 μ.μ.

Ολυμπιακός Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας:  Τσίρμπας  1-0 .- ^

Απόλλων Πεταλιδίου – Μεσσηνιακός:  1-6 .-^  

Ασπρόχωμα – Αστέρας Αρφαρών: - διακοπή  του  αγώνα από τον απαράδεκτι  σε διαιτησία Κυριακόπουλο με τις  άνευ λόγου αποβολές έξι  (6) ποδοσφαιριστών από κάθε ομάδα !!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ Κ. Κυριακόπουλε που συμμετέχεται στην διάλυση υγειών Αθλητικών Σωματείων , μη δυνάμενος να προστατεύσης το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρι , συνέπεια προκλητικών και  επιθετικών ποδοσφαιριστών τσιγκάνων της ομάδας του ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ !  ΕΙΔΩΜΕΝ , Τι  θα πράξη  η ΕΠΣΜεσσηνίας ....... γιά την προστασία του  Ποδοσφαίρου που  παράγωντες αιμορραγούν γιά την διατήρηση  αυτών των Σωματείων !!!
 Κυριακόπουλος, Κασκάνης, Γιαννέας .- Ο  παρατηρητής  τι έχει να μας πεί ;

ΑΟ Φαραί – ΑΕ Αβίας:    1-2.- ^

Την περασμένη Τετάρτη γιά το Κύπελλο Μεσσηνίας 1ος αγώνας:
ΠΑΜΙΣΣΟΣ  Μεσσήνης - ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας 2-1 .- ^

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 - 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Απόλλων Καλαμάτας – Τέλος Άγρας: Ψηλοπαναγιώτης, Λάμιας, Σερεμέτης
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – Ομόνοια: Ζαρακοβίτης, Ξηρόκωστας, Γιαννέας
Γήπεδο Κυπαρισσίας
Κυπαρισσία – Μεθώνη: Αλεξέας, Αδαμόπουλος, Τσίρμπας

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Διαβολιτσίου
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Δωρίου: Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Σκόρδος

Β΄ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας :
Οι διαιτητές των ματς της 18ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, έχουν ως εξής:
Σήμερα  02-02-2013 – 3.00 μ.μ.

Μάνεσι – Παναθηναϊκός Καλαμάτας:   3-0 .- ^

Πανθουριακός – Νίκη Πλάτης:    2-1 .- ^

Ατρόμητος Πλατέος – ΑΟ Πατίστα:    0-4 .- ^

Ηρακλής Κυπαρισσίας – Αστέρας Μικρομάνης:  1-2 .- ^

Ηρακλής Καλαμάτας – ΠΑΟ Καλλιθέας:   1-1 .-^

ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα – ΑΕ Λογγάς:  2-0.-^

Ακρίτας Κορώνης – ΑΟ Χατζή:    11-0 .-^


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  2013 – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Κ. – Νέος Άρις: Πλεμμενόπουλος, Αγγελακάκης, Παλλαδινός
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Θύελλα Χαρακοπιού: Κότσαρης, Καλογερόπουλος, Γιαννακλής
Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – ΑΟ Στενωσιάς: Καραπιπέρης, Λαμπίρης, Αντωνόπουλος
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Ολυμπιακός Ανάληψης: Γεωργαντάς, Τρουπάκης, Μαυρομιχάλης
Γήπεδο Σουληναρίου
Χανδριναϊκός – Δόξα Καλαμάτας: Κυριακόπουλος, Ταβουλαρέας, Βρυώνης
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Κεραυνός Καλαμάτας – ΑΟΕΣΩ Καλαμάτας: Καρβούνης, Ρέκκας, Γκούμας

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου  2013 – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
Αστέρας Βαλύρας – ΑΣ Ανδρούσας: Κυριακόπουλος, Λουκάς, Γ. Ηλιόπουλος

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΣΜεσσηνίας  :
Ο διαιτητές της 16ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τους αγώνες της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου, είναι οι εξής:
Σήμερα  02/02/2013  - 3.00 μ.μ.

Θύελλα Παραλίας – Διαγόρας Κοπανακίου:    0-0.-^

Παπαφλέσσας Άμφειας – ΠΑΟ Καλού Νερού:   4-0 .-^

Νέστωρ Πύλου – Α.Ε. Μάνης:  2-2 .- ^

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου  2013 – 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Βέργα – ΑΠΣ Άρις: Κατσάς, Σταυρόπουλος, Μπότη
11.00 π.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – ΑΕ Αιθαίας: Σερεμέτης, Τσέλο, Παυλοπούλου
Γήπεδο Σπερχογείας
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ Καλαμάτας: Γκούμας, Κυριόπουλος, Δεδούσης
12.00 μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Δημάκειος Ταϋγέτου – ΑΕ Γαργαλιάνων: Σακκάς, Αναγνωστόπουλος, Κοντογιάννης
12.30 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Νέδουσα Αλαγονίας – Θησέας Καλαμάτας: Μακρής, Στέφανος, Ταβουλαρέας
3.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – ΑΣ Αμφιθέας: Κασκάνης, Μπούνα, Αργυροπούλου

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου  2013 – 5.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Ίκαρος Καλαμάτας: Κότσαρης, Ζέρβα, Μανιατέας
Ρεπό: ΑΟ Διοδίων

*** ΓΙΑ  ΤΗΝ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ στο Ελληνικό ποδόσφαιρο 20η  Αγωνιστική :

*** Συνοπτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 2/2/2013:

  ΑΕΚ - Πανιώνιος   1-0 .-^
  Ξάνθη - Πλατανιάς   2-0 .- ^
19:30 Αστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

Κυριακή 3/2

15:00 ΟΦΗ - Κέρκυρα
17:15 Βέροια - Πανθρακικός
17:15 Ολυμπιακός - Ατρόμητος
19:30 Αρης - ΠΑΟΚ

Δευτέρα 4/2

19:30 Λεβαδειακός - ΠΑΣ Γιάννινα

***  ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1-0 , (1-0) .- ^
Διαιτητής : Καλογερόπουλος ,
Τα  γκόλ  : 12΄ Γκερέϊρο ,    (στο  83΄ πεν. Κατίδη αποκρούεται), (δοκάρι Καπάνταης)
Κάρτες  : Αυλωνίτης , Τόσκας , Φούντας ,Φουρτάδο, Σμυρλής.-^
Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ - Πανιώνιος:
ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Τσουμάγκας, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Τσουκαλάς, Μητρόπουλος, Φέτσης, Κορδέρο, Γκερέιρο (Κατίδης ) , Φούντας(Σταματής), Πετρόπουλος .-(Φουρτάδο).-
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κοντοχρήστος, Αυλωνίτης, Τόσκας, Κούρντι, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Μενδρινός(Σμυρλής) , Παναγιωτούδης, Ντούνης, Καμπάνταης

Τα  Βίντεο του αγώνα :   http://youtu.be/F32S9rvZHJ8  ,



http://youtu.be/XazDSAtwzMw



*** ΞΑΝΘΗ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  2-0   , (0-0) .- ^
Διαιτητής  :   Λαμπρόπουλος ,
Τα  γκόλ  : 56΄Ράνος , 66΄ πεν. Μάνταλος ,
Κάρτες  : Ναζλίδης , Μιορτσέτας , Μαρίν , Τεττές , Τζανής ,
Οι συνθέσεις στο Ξάνθη - Πλατανιάς:
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Ντιέ, Ντάνι (Πρίττας),(Μπαξεβανίδης),  Μαρίν(Σολτάνι), Μάνταλος, Ράνος, Σμιθ
Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Κηπουρός, Αργυρόπουλος(Μαρτσάκης), Τζάνης, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Τετέ, Κάλαϊζιτς, Μαραγκουδάκης, Μιρτσέτα (Αγκιλέρα), Ναζλίδης, Αναστασάκος .-(Αγκιλέρα).-

Τα  Βίντεο του αγώνα : http://youtu.be/lc3WEbzbQJc  .



http://youtu.be/G5l-hlFeXzM   ,



http://youtu.be/bnv_pAiX_bc ,



*** ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-2   , (1-1) .-^
Διαιτητής : Γιάχος , .-
Τα  γκόλ : 6΄ Σισοκό , 26΄ Ράγιος , 93΄ πεν . Περόνε (υπέπεσε ο Μπουμσόνκ)-
Κάρτες  : Ντε Μπλάσης , Πάπι Σο ,
Οι ενδεκάδες στο Αστέρας - Παναθηναϊκός:
Αστέρας Τρ. (Σάκης Τσιώλης):
Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Μπαρτολίνι, Πιπίνης(Φορμέκας), Αλβάρες, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Ντε Μπλάσις(Κάφα), Περόνε  .-
Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Βελάσκες (Τριανταφυλόπουλος), Μπουμσονγκ, Μαρίνος, Σο, Βιτόλο, Ζέκα(Χάρις Μαυρίας) , Καζιγιάμα(Φουρλάνο), Σισοκό, Τοτσέ  .-
Τα  Βίντεο  από τον αγώναhttp://youtu.be/b7yLPYLxd8I , 



http://youtu.be/pLs-GBsFuQs ,



http://youtu.be/wDqJ8mZ9kCY ,



http://youtu.be/x8b70Cm055I  ,



** http://youtu.be/_rlND-ejzBg  ,



*** Για  την Α1  στο Ελληνικό  μπάσκετ :

Α1 Ανδρών

15η Αγωνιστική (2-4/2/2013)

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα – Πανελευσινιακός Χριστοδούλου, Μητσόπουλος, Δεσλής.

Αλεξάνδρειο 18:00 Άρης – ΑΓΟ Ρεθύμνου Σχινάς, Μπήτης, Ανδρικόπουλος.

Κυριακή, 3 ΦεβρουαρίουΕΑΚ Γλυφάδας 17:00 Ίκαρος Καλλιθέας – ΠΑΟΚ Αναστόπουλος, Παπαπέτρου, Παναγιώτου.

Δευτέρα, 4 ΦεβρουαρίουΣΕΦ 19:00 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Τανατζής, Πηλοΐδης, Κορομηλάς
ΑΡΗΣ  -ΑΓΟΡ Ρεθυμνο   71-73 , (40-26)  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 19-15, 40-26, 60-49, 71-73.
Διαιτητές: Σχινάς, Μπήτης, Ανδρικόπουλος.
ΑΡΗΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Πάσαλιτς 13 (3), Χαντ 9, Πελεκάνος 12 (2), Φεζένκοφ 13, Ασημακόπουλος 12 (2), Χαρίσης 4, Μποχωρίδης, Μούρτος, Βεργίνης 8 (1), Τσακαλέρης.
ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Στέργιος Κουφός): Χορν, Καλλινικίδης, Κόλιμον 8 (1), Αγγελόπουλος, Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 36 (3), Κόμματος 5, Κάρτερ 8 (2), Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 14 (1).

 ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ   68-66   , (35-20).- ^
Τα δεκάλεπτα: 18-18, 35-30, 49-53, 68-66.
Διαιτητές: Σώμος, Μητσόπουλος, Δεσλής
ΚΑΒΑΛΑ (Άγγελος Κορωνιός): Πάνος 4, Αράπης, Άρμπετ 10 (2), Καλαμπάκας, Μανωλόπουλος 2, Στεφανίδης 9 (3), Μιλόσεβιτς 4, Μίτροβιτς 19 (3), Κόουλμαν 15, Ατσάρα 5.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Γιώργος Σκαραφίγκας): Κυριακόπουλος 2, Νίκου, Παπανικολόπουλος, Παπανικολάου 18 (3), Γκίμπσον 2, Μαγκουνής 14 (3), Λιακόπουλος 14, Δεληγιάννης, Τσιάκος, Τζόινερ, Αβραμίδης 2, Εζιούκβου 14.

ΚΑΟΔ Δράμας - ΑΠΟΛΛΩΝ Πατρών   88-101 .- ^ (κ.α, 76-76 ).-^
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 36-34, 47-54, 76-76 (κ.α.), 88-101 (παρ.).
Διαιτητές: Πουρσανίδης, Ταβουλαρέας, Σταματόπουλος
ΚΑΟΔ (Γιώργος Καλαφατάκης): Νόουλς 18 (3τρ., 11ρ.), Καλαϊτζίδης 2, Ακεψιμαϊδης 4 (1), Μπένας, Μισέλ 3, Μπάβτσιτς 3, Κακαρούδης 12 (10ρ.), Ζάρας 4, Ιωάννου 17 (1), Πάλμερ 14, Ρόου 11 (2)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Νίκος Βετούλας): ΜακΚόλουμ 31 (4), Αργυρόπουλος 5, Καπερώνης, Γκραντ 28 (3), Λιανός, Ερτσεγκ 13 (2τρ., 13ρ.), Πέτροβιτς 14 (2), Πελεκούδας, Ζαφείρης 2, Μολφέτας, Τέρνερ 8, Κρόλο

ΚΟΛΟΣΣΟΣ Ρόδου - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ    71-63 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 14-13, 31-29, 47-49, 71-63
Διαιτητές: Φούφης, Ψαριανός, Μαγλογιάννης
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Βασίλης Φραγκιάς): Γεωργαλής, Κουμπούρας 8 (1), Χάτεν 10, Καλαϊτζής 5, Καλαμπόκης 15 (1), Ντέντι 21, Νάτζφεϊ 6, Λάνγκφορντ 6, Όσμπι.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζευγώλης): Καυκής 4, Αράπης, Αναγκόνιε 12, Αποστολίδης 11 (1), Χατζής 3 (1), Αντωνάκης 2, Μόρισον 3, Κρίπι, Γκάρισον 7 (1), Παραγιός, Στόγκλιν 21 (2).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  69-91 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 11-25, 27-50, 51-77, 69-91
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μάνος, Παφίλης
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Τζίμης Κουστένης): Παπαντωνίου 14 (2), Κομποδιέτας 2, Θορν 12 (2), Κανονίδης 10, Ψαρόπουλος, Μάντζαρης 11 (1), Ουίλιαμς 2, Χάινς 10, Πέτρουλας 3, Μελισσαράτος 5, Λάκκας, Ζούμπος
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 4, Πέιν 5 (1), Αθηναίου 1, Κις 6, Μίλμπουρν 24 (4), Αθανασούλας, Μπατής 3, Γιάνκοβιτς 18 (3), Καββαδάς 2, Παππάς 25 (3τρ, 9ρ.), Αγραβάνης, Μπούκερ 3

*** ΑΠΟ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΑΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2013
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/to-30-2013.html , To αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 : Μιά ηλιόλουστη καλοκαιρινή ημέρα μέσα στο χειμώνα (Αλκυονίδες μέρες ) .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html , Ανέκδοτα διδάγματα των Αρχαίων Ελλήνων Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 , Φιλοσοφια καί .... διάλογοι  .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/t-31-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 .-

~**

 ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2013 :

~** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/02/1-2013.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση 1 Φεβρουαρίου 2013 ,  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ γιά ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !! Μαζί με την Καλημέρα μας ! .-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/01-2013.html , Υγεία γιά όλους μας 01 Φεβρουαρίου 2013 , ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ γιά Όλους μας.-
 ~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/02/t-02-2013.html  , Tο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02 Φεβρουαρίου 2013 :
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/02/02-03-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σ/Κ 02 καί 03 Φεβρουαρίου 2013 .-


***
~**** From my video-box   2010-2012,  Stamatios  N. Skoulikas  .- :
ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΝΤΕΟΘΗΚΗ ΜΑΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ …..ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ … :  
Ι.Μ.ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
 1 ~ http://www.youtube.com/stamos01 , =   2276 video. -      A.  snstam@gmail.com  .-  
  2 ~ http://www.youtube.com/stamatios01 , =                        655 video.-   b. stamoskal@windowslive.com .-
  3 ~ http://www.youtube.com/vlasiskal   , =                   656   video.-      c. vlasiskal@gmail.com .- 
ΣΥΝΟΛΟΝ :                                               3587   αναρτήσεις  Βίντεο .-
Ι.Μ. ΣΤΑΥΡΙΝΗΚΗΤΑ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου