Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  ....
~ Αυτός  που σε κατέστρεψε , δεν μπορεί να σε σώσει  !  ....
«Οι πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες εκλογές.
Οι ηγέτες σκέφτονται τις επόμενες γεννιές .-  
Général De Gaulle .-

 ΑΡΦΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Θεός δεν επιτρέπει καμιά θλίψη και κανένα κακό, αν μέσα απ' αυτά δεν βγει κάτι καλύτερο από αυτό που εμείς ανθρώπινα θεωρούσαμε ότι είναι το παν!
Στο οικογενειακό τραπέζι μας
~ Αγάπη πρώτα στο Θεό μας , μετά στον εαυτόν μας και τέλος στον εχθρό μας ! Κι άν περισεύει στα Ζώα και τα Φυτά μας !

~*  ARFARA KALAMATAS MESSINIAS 02/05/2016: https://youtu.be/uER8oDLjPSk .-


~ Εάν μια ελεύθερη κοινωνία δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολλούς που ζουν στην φτώχεια, δεν μπορεί να σώσει τους λίγους που είναι πλούσιοι.- John F. Kennedy
 ~** Λαογραφικό Μουσείο Άνω Αρφαρά Μεσσηνίας(Ανδρέας Ηλιόπουλος) : https://youtu.be/Ly75IFnvzUA .-
 
*O  ΣΟΚΡΑΤΗΣ  436πχ. -438πχ  έλεγε  : " Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ  , ΔΙΟΤΙ  , ΚΑΤΕΧΡΑΣΘΗ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ  ΙΣΟΤΗΤΑΣ , ΔΙΟΤΙ  ΕΜΑΘΕ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ , ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΥΘΑΔΙΑ  ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ , ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΤΗΝ ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , ΩΣ ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ , ΩΣ ΕΥΔΑΙΜΩΝΙΑ " .-
 Ροφός στο τραπέζι μας ...

~ 4 Μαΐου
Μαρτύρων Πελαγίας της από Ταρσού (1) (†290), Αφροδισίου, Αντωνίνου, Αντωνίου, Λεοντίου, Μακρόβιου, Μίλδα, Ουαλεριανού και του λοιπού αγίου πλήθους των συν αυτοίς εν Σκυθουπόλει (Συρίας) μαρτυρησάντων. Οσίων Αθανασίου επισκόπου Κορίνθου, Ιλαρίου του θαυματουργού, Νικηφόρου ηγουμένου Μηδικίου και Νικηφόρου, του εν Άθω.
(1) Η αγία Πελαγία γεννήθηκε στην πόλη Ταρσό της Κιλκισίας και έζησεεπί βασιλείας Διοκλητιανού. Μεγάλωσε σε ειδωλολατρικό περιβάλλον, όμως σε νεαρή ηλικία είδε σε όραμα τον αρχιεπίσκοπο Ρώμης, ο οποίος την προέτρεπε να βαπτισθεί. Όταν ξύπνησε και συνήλθε ζήτησε άδεια από τη μητέρα της και με το πρόσχημα ότι θα μεταβεί στην τροφό της, πού ζούσε σε άλλη πόλη, πήγε στον αρχιεπίσκοπο, ο οποίος τη βάπτισε χριστιανή. Η χαρά της ήταν μεγάλη. Αφού παρέδωσε τα πολυτελή της ενδύματα στην Εκκλησία για να πωληθούν και να διαθέσει τα χρήματα στους πτωχούς και αδύνατους, πήγε στην τροφό της η οποία έγινε έξαλλη από θυμό και την έδιωξε. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στη μητέρα της, ελπίζοντας στη μητρική κατανόηση και στοργή. Όταν όμως και η μητέρα της αντίκρυσε αυτή την ενδυμασία αναστατώθηκε και πέφτοντας στο πόδια της, την ικέτευσε να επανέλθει στην αρχική της πίστη. Η Πελαγία στεναχωρήθηκε αλλά της δήλωσε ότι η απόφασή της ήταν οριστική και αμετάκλητη. Όταν όμως ο αυτοκράτορας πληροφορήθηκε το γεγονός ότι ο γιος του, ο οποίος ήταν αρραβωνιαστικός της Πελαγίας, από τη θλίψη του αυτοκτόνησε, κάλεσε οργισμένος την Πελαγία και τη διέταξε να θυσιάσει στο είδωλα. Η αγία με παρρησία αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι γνώρισε τον αληθινό Θεό. Έξαλλος ο Διοκλητιανός, διέταξε να πυρώσουν ένα χάλκινο βόδι και να την τοποθετήσουν εντός του, χαρίζοντάς της την ουράνια δόξα. ~ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ  :
2001 μ.Χ.ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Αθήνα. Συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο και ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τα επώδυνα τραύματα που προκάλεσαν στο παρελθόν οι Καθολικοί έναντι των Ορθοδόξων. Ζήτησε έλεος από το Θεό για την επούλωση των τραυμάτων του παρελθόντος και πρόσθεσε ότι πρέπει να σταματήσει η διαίρεση και να επιδειχθεί πνεύμα αγάπης.
Σήμερα 04/05/2017 εορτάζουν:
Αγία Πελαγία, Όσιος Ιλάριος ο Θαυματουργός
~   Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~   Θείας πίστεως, τὴ ἐπιγνώσει, ζόφον ἔλιπες, τῆς ἀγνωσίας, Πελαγία Χριστοῦ, καλλιπάρθενε. Οὐ τὴν ἀείζωον δρόσον πλουτήσασα, διὰ πυρὸς τὸν ἀγῶνα ἐτέλεσας. Μάρτυς ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~*   Απολυτίκιο Αγ. Πελαγίας - 4 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/4xiFylsBr00 .-

~
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
***  Η Καλαμάτα υποδέχθηκε την Παναγία Βουλκανιώτισσα 
 
 
Την ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης, εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής, υποδέχθηκε χθες το απόγευμα, επί της οδού Ψαρών (έμπροσθεν Δικαστικού Μεγάρου), ο Ενοριακός Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας.
Το ιστορικό εικόνισμα υποδέχθηκαν ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο κλήρος, οι Τοπικές Αρχές και πλήθος πιστών, ενώ με λιτανευτική πομπή, δια των οδών Σόλωνος, Θεμιστοκλέους και Αριστείδου, έφθασε στο ναό της Αγίας Αικατερίνης, όπου και εναποτέθηκε για οκταήμερο προσκύνημα, μέχρι την Τετάρτη 10/5.
Στη συνέχεια τελέσθηκε πανηγυρική Δοξολογία και Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

***  Αυξημένες κατά 15,5% οι διεθνείς αφίξεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας 
Αυξημένη κατά 15,5% εμφανίζεται η κίνηση στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» το πρώτο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.
Ειδικότερα, φέτος οι διεθνείς αφίξεις το μήνα Ιανουάριο ήταν μηδενικές, το Φεβρουάριο 389 και το Μάρτιο 1.507. Τα παραπάνω νούμερα μεταφράζονται σ' ένα γενικό 1.896.
Αντίθετα, το 2016 η κίνηση τον αντίστοιχο μήνα Ιανουάριο ήταν, επίσης, μηδενική, το Φεβρουάριο έφτασε τις 220 διεθνείς αφίξεις και το Μάρτιο στις 1.421, γενικό σύνολο 1.641. Πάντως, μεταξύ των δύο ετών, ο μήνας Φεβρουάριος του 2017 ήταν αυτός που σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση (76,8%), ενώ το Μάρτιο ήταν μόλις 6,1%.
Η αύξηση των διεθνών αφίξεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας ήταν η διπλάσια με το μέσο όρο (6,6%). Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, οι διακινούμενοι επιβάτες στην Ελλάδα ήταν 5.980.112 έναντι 5.611.578, δηλαδή περισσότεροι κατά 328.534 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2016.
Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις, ο συνολικός αριθμός στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 60.009, από τις οποίες 36.261 εσωτερικού και 23.748 εξωτερικού.
Για το μήνα Μάρτιο, με βάση τα στοιχεία της ΥΠΑ, προκύπτει αύξηση 5,5% στη συνολική επιβατική κίνηση (εσωτερικού - εξωτερικού) το 2017, με τους διακινούμενους επιβάτες να φθάνουν τα 2,2 εκατ.
Ειδικότερα, στα ελληνικά αεροδρόμια διακινήθηκαν 2.227.839 επιβάτες και η άνοδος συνολικά (+ 0,5% επιβάτες εσωτερικού και +11,15% επιβάτες εξωτερικού) έφτασε μεσοσταθμικά το + 5,5%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του περασμένου έτους.
Τα αεροδρόμια Πάρου, Μυκόνου και Σκιάθου κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το 3μηνο του 2017. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΥΠΑ, το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο της Πάρου, με άνοδο 114,5%, (διακίνησε 10.313 επιβάτες το τρίμηνο του ’17 έναντι 4.807 το αντίστοιχο διάστημα του ’16).
Το αεροδρόμιο της Μυκόνου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 98,9%, (διακίνησε 39.515 επιβάτες έναντι 19.869 το περσινό διάστημα), ενώ το αεροδρόμιο της Σκιάθου παρουσίασε αύξηση 62,7 %, καθώς διακίνησε 2.792 επιβάτες το τρίμηνο του 2017, έναντι 1.716 επιβατών που είχε διακινήσει το τρίμηνο του 2016. Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Με εθνικούς πόρους η διασφάλιση των έργων σε Αρχαία Μεσσήνη και του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 
Αναντίρρητα, μεταξύ Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού υπάρχει αμφίδρομη σχέση, καθόσον η Κληρονομιά προσφέρει στον Τουρισμό ένα προσοδοφόρο πεδίο δράσης και αυτός αντανακλά θετικά στον Πολιτισμό, ευνοώντας, μεταξύ άλλων την ανάδειξη και διατήρηση των πολιτιστικών αγαθών και δημιουργώντας έσοδα για τη συντήρησή τους.
Στο πλαίσιο αυτό, η χθεσινή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, για εξασφάλιση πόρων σε δύο σημαντικά πολιτιστικά έργα στη Μεσσηνία, δίνει στην περιοχή μια περαιτέρω προστιθέμενη αξία ανάπτυξης.
Όπως ανακοινώθηκε, με εθνικούς πόρους διασφαλίζεται η προστασία και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Αρχαίας Μεσσήνης και η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Ειδικότερα, με απόφαση του κ. Χαρίτση εντάσσονται στο εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 700.000 ευρώ.
Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα για τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία των δύο αυτών έργων, προχωράμε στη χρηματοδότησή τους με εθνικούς πόρους. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας στηρίζουμε και χρηματοδοτούμε όλες τις αναγκαίες παρεμβάσεις που βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες να αναδείξουν το πολιτιστικό τους κεφάλαιο. Η ήπια και προσεκτική αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει η χώρα μπορεί να αποτελέσει σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και να δώσει μεγάλη ώθηση στις τοπικές οικονομίες».
Ο μεν Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Μεσσήνης, εκτός από σημαντικό πολιτισμικό κεφάλαιο της περιοχής,  αποτελεί ισχυρό παράγοντα περιφερειακής ανάπτυξης, κρίσιμο για την τοπική οικονομία. Το δε Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι μία διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, στο πλαίσιο της οποίας φιλοξενούνται για δύο και πλέον δεκαετίες πολιτιστικές εκδηλώσεις εξαιρετικής ποιότητας, με σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.  Α.Π.

***  Οι πυροσβέστες πρόλαβαν τα χειρότερα στο εργοστάσιο του Λέκκα 
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας το απόγευμα της Τρίτης, όταν δέχθηκε σήμα για φωτιά στο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια κτήριο με την επωνυμία «Κλωστήρια Μεσσηνίας», έπειτα Cotton Fil και γνωστό στους Καλαματιανούς ως εργοστάσιο του Λέκκα.
Σε ρεπορτάζ του «Θάρρους» στις 6 Ιουνίου (δείτε εδώ) είχαμε αναφερθεί στην επικινδυνότητα του κτηρίου, αφού, πέρα από τον τεράστιο άδειο χώρο και τα λεηλατημένα γραφεία, λόγω του είδους που παρήγαγε υπάρχει μια στρώση βαμβακιού σε όλο το δάπεδο.
Μάλιστα, όπως είχαμε επισημάνει και τότε και το γράφουμε και σήμερα, άνθρωποι που γνωρίζουν από την κατάσβεση πυρκαγιών μάς είχαν πει ότι αν αυτό το βαμβάκι πάρει φωτιά, δύσκολα θα σβήσει.
Την Τρίτη το βράδυ, λοιπόν, ξέσπασε φωτιά μέσα στο εργοστάσιο, η οποία ξεκίνησε από σκουπίδια, αφού, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι χρησιμοποιούν το σημείο για να κοιμούνται, ενώ ακριβώς δίπλα υπάρχει καταυλισμός τσιγγάνων.
Ευτυχώς η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, που έσπευσε με 4 οχήματα, πρόλαβε τα χειρότερα και η φλόγα δεν έφτασε στο βαμβάκι, το ζήτημα όμως είναι να μη χρειαστεί να φτάσουμε στα «ακόμα χειρότερα» για να γίνει κάτι.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το κτήριο έχει πλέον περάσει στα χέρια τράπεζας έπειτα από κατάσχεση. Μήπως οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να πιέσουν για να καθαριστεί και να κλειστεί ο χώρος, ώστε να μειωθεί, έστω, η επικινδυνότητα του παλιού αυτού εργοστασίου;
Π.Μπ.
  Υ.Γ.: Να σημειωθεί, τέλος, ότι στο εσωτερικό του εργοστασίου υπάρχουν πολλές τρύπες, όπου αν πέσει κάποιος, μπορεί να έχουμε τραγικά αποτελέσματα, όπως πέρυσι στους Μύλους του λιμανιού, όπου ένας άστεγος που έμενε εκεί είχε σκοτωθεί. Μάλιστα και γι’ αυτό είχαμε γράψει πριν συμβεί το μοιραίο, αλλά ακόμα και σήμερα οι Μύλοι παραμένουν «ξέφραγο αμπέλι».

*** Στέλνουν τους 19 πρόσφυγες στο «Νταχάου» της Σάμου 
Μια εικόνα του τεράστιου ανθρωπιστικού προβλήματος που πλήττει τη χώρα τα τελευταία χρόνια "βλέπει" αυτές τις ημέρες και η Καλαμάτα. Ο λόγος για τους 19 πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία που φυλάσσονται στην παλιά νοσηλευτική σχολή του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Μέχρι σήμερα ο Δήμος έκανε τα… τυπικά με την ανάλογη επικοινωνιακή πολιτική και μετά… σκοτάδι. Κανένας φορέας, σύλλογος, κομματικός σχηματισμός δεν έχει ασχοληθεί με την τύχη τους. Κανείς δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το… ανάπηρο κράτος που δεν μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα. Κανείς δε "φώναξε" στην Περιφέρεια, η οποία σηκώνει αδιάφορη τους ώμους. Κανείς δεν άσκησε κριτική στους Δήμους της Μεσσηνίας, οι οποίοι δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο κέντρο φιλοξενίας (σ.σ. είμαι σίγουρος ότι κάτω από το ρεπορτάζ τα σχόλια που θα κυριαρχήσουν είναι "αν αγαπάς τόσο τους… βρωμιάρηδες, να τους πάρεις σπίτι σου).
Χθες, όμως, όταν αποφασίστηκε η μεταφορά τους στη Σάμο, σ' ένα κέντρο κράτησης μαζί με 3.500 ακόμα ανθρώπους διαφόρων εθνικοτήτων και ποιότητας, οι πρόσφυγες δεν άντεξαν. Μίλησαν για πρώτη φορά δυνατά, ζητώντας τη μη μεταγωγή τους στο συγκεκριμένο χώρο, μια και, όπως έλεγαν, είναι επικίνδυνος για γυναίκες και παιδιά.
Η δικηγόρος των προσφύγων, Χρυσάνθη Καούνη, σχολίασε το ακατανόητο της απόφασης, μια και οι φυλασσόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και ο χώρος που επιλέχτηκε να σταλούν είναι τελείως ακατάλληλος.
Αναφέρθηκε δε σε πρόσφυγα με σοβαρά προβλήματα στη σπονδυλική στήλη, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Αθήνα. Ωστόσο κι ενώ είχε αποφασιστεί κατ' αρχήν η μετάβασή του σε κεντρικό νοσοκομείο, το "θηρίο" της γραφειοκρατίας δεν το επέτρεψε λόγω ελλείψεως, από την πλευρά του, ΑΜΚΑ!
Πάντως, οι πρόσφυγες… εύχονται να γυρίσουν και πάλι στις βομβαρδισμένες πόλεις τους από το να πάνε στη Σάμο. Ήταν, δε, τόσο έντονη η δυσθυμία τους, που δύο γυναίκες διακομίστηκαν για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το τελευταίο συμβάν ίσως να κρατούσε τους πρόσφυγες άλλη μία ημέρα στο χώρο που ζουν. Το αστυνομικό λεωφορείο, όμως, είναι καρφωμένο στη θέση του και ο υπεύθυνος έτοιμος να εκτελέσει τις εντολές των ανωτέρων.
Η κοινωνία της πόλης, από την άλλη, έχει να ασχοληθεί με άλλα προβλήματα. Υπάρχουν, άλλωστε, ένα σωρό θέματα. Φόροι, απλήρωτα ενοίκια, ρεύμα, νερό, το φροντιστήριο των παιδιών, τα… τρίποντα του Σπανούλη, το μπάσιμο στην κεντρική σκηνή του Ιβάν Σαββίδη…  

*** Με μια νέα σκηνή γιορτάζει τα 40 του χρόνια το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο 
40 χρόνια θεάτρου και πολιτισμού συμπληρώνει φέτος το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο και οι άνθρωποί του αποφάσισαν να κάνουν πράξη κάτι που ονειρεύονταν για χρόνια. Έτσι, από φέτος στο ΜΕΘ θα υπάρχει και η Μικρή Σκηνή. Ουσιαστικά πρόκειται για μια δεύτερη ομάδα που θα ανεβάζει έργα εξίσου σημαντικά με αυτή της Κεντρικής Σκηνής, αλλά πιο εξειδικευμένα, που θα απευθύνονται σε λιγότερο κόσμο.
Η Μικρή Σκηνή θα λειτουργεί στο χώρο που στεγάζεται το ΜΕΘ στο Πάρκο του ΟΣΕ και θα κάνει πρεμιέρα με την παράσταση ο «Επιστάτης» του Χάρολντ Πίντερ, σε σκηνοθεσία Βενετσάνου Μπαλόπουλου, το Σάββατο και την Κυριακή στις 9.30 το βράδυ, με ελεύθερο είσοδο.
Να σημειωθεί, τέλος, ότι, πέρα από τη Μικρή Σκηνή, οι άνθρωποι του ΜΕΘ τρέχουν για τη φετινή τους μεγάλη παραγωγή, που θα είναι η «Λωξάντρα», σε σκηνοθεσία του Περικλή Αλμπάνη.
Παίζουν οι: Λεωνίδας Βελλής, Κωνσταντίνος Λειβαδίτης, Βασίλης Στεφανόπουλος
Σκηνοθεσία: Βενετσάνος Μπαλόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Παναγοπούλου
Φωτισμός: Γιώργος και Χρήστος Νικολόπουλος.  Π.Μπ.

*** Παρουσίαση πιλοτικών δράσεων στα σχολεία του Δήμου Μεσσήνης 
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσουν σήμερα στις 3.30 μετά το μεσημέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου Μεσσήνης, ο δήμαρχος Γεώργιος Τσώνης και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς, με σκοπό την παρουσίαση των πιλοτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν σε 5 σχολεία του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας των κτηρίων, αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού.
Οι πιλοτικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δήμου Μεσσήνης αποτελούν τμήμα του Ευρωπαϊκού Έργου με τίτλο «EDUFOOTPRINT- Σχολεία με χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα στις πόλεις της Μεσογείου», το οποίο εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας InterregMed και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το ΕΤΠΑ και 15% από Εθνικούς Πόρους. Το έργο υλοποιείται από το Δίκτυο Τοπικών Αυτοδιοικήσεων ΕΟΕΣ ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ, ενώ μέρος των πιλοτικών δράσεων θα διεξαχθεί στο Δήμο Μεσσήνης

*** Ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου στην Καλαμάτα 
«Τον άντρα, Μούσα, τον πολύτροπο να μου ανιστορήσεις, που βρέθηκε ως τα πέρατα του κόσμου να γυρνά, αφού της Τροίας πάτησε το κάστρο το ιερό...». Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με ομάδα συμπολιτών μας, διοργανώνουν ανάγνωση της Οδύσσειας του Ομήρου.
Η ελληνική και η ευρωπαϊκή λογοτεχνία αρχίζουν με το ηρωικό έπος και, συγκεκριμένα, με τα έπη του Ομήρου (τα πρώτα μέχρι σήμερα γραπτά λογοτεχνικά κείμενα ποιητικού λόγου), που τοποθετούνται στα μέσα του 8ου αι. π.X.
Με τον Όμηρο, πιθανόν, έγινε η μετάβαση από το προφορικά διατυπωμένο ηρωικό άσμα στη γραπτά σχεδιασμένη ποίηση, την οποία οι ραψωδοί (ράπτω + ωδή), ακουμπώντας σε ένα ραβδί, σύμβολο εξουσίας, απήγγελλαν όρθιοι-για να κρατήσουν το ρυθμό- και χωρίς μουσική υπόκρουση όπως οι αοιδοί. Απήγγελλαν τα παλαιότερα έπη, κυρίως τα ομηρικά, και ως επί το πλείστον δε δημιουργούσαν δικά τους έργα. Ταξίδευαν συνήθως από τόπο σε τόπο και συμμετείχαν συχνά στις μεγάλες γιορτές, σε αντίθεση με τους αοιδούς που μάλλον ζούσαν στις αυλές των βασιλιάδων.
Η ανάγνωση της Οδύσσειας θα γίνει στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 18.00 έως τις 21.00 και την Κυριακή 7 Μαΐου, από τις 10.00 έως τις 22.00.

*** To 24ο Classic Trophy Μοτοσικλέτας στην Καλαμάτα 
Η Ελληνική Λέσχη Κλασικής Μοτοσικλέτας διοργανώνει το 24ο Classic Trophy, το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου. Πρόκειται για μιαν εκδήλωση με πιστοποιημένες κλασικές μοτοσικλέτες, χρονολογίας κατασκευής από το 1935 μέχρι το 1975, τη διενέργεια της οποίας υποστηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ένας από τους σταθμούς του φετινού Classic Trophy είναι η Καλαμάτα, καθώς αποτελεί την πόλη στην οποία θα τερματίσουν οι μοτοσικλετιστές κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδρομής, με αφετηρία την Αθήνα, το Σάββατο 13 Μαΐου, αφού θα έχουν καλύψει μία διαδρομή μέσω του Πάρνωνα και του Ταϋγέτου.
Την Κυριακή 14 Μαΐου, οι μοτοσικλετιστές θα ξεκινήσουν από την Καλαμάτα και σε μία διαδρομή που θα διέλθει από Μεγαλόπολη, Καρύταινα, Βυτίνα και Λεβίδι, θα τερματίσουν στη Νεμέα.
Το βράδυ του Σαββάτου 13 Μαΐου οι μοτοσικλέτες θα σταθμεύσουν, ανά χρονολογία, δημιουργώντας μία πολύ ωραία στατική έκθεση, στην πλατεία Δημαρχείου (δυτικά του ιστορικού Δημαρχείου), από τις 21.00 και μετά.
Το πρωί της Κυριακής και αφού το κοινό της Καλαμάτας θα μπορεί να θαυμάσει τις μοτοσικλέτες μέχρι τις 10.30, από την κεντρική προκυμαία του λιμένα Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση της διαδρομής της δεύτερης ημέρας.

***  «Βλέπει» το Καλαμάτα – Ριζόμυλος μόνο από τη θάλασσα ο Παναγιώτης Νίκας 
«Μαραθώνιος» δηλώσεων του δημάρχου, ο οποίος εμπλέκει και… τοπικά συμφέροντα
 Από την πλευρά της κυβέρνησης η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος- Μεθώνη προχωρά υπό… ειδικές συνθήκες. Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που έχει αναπτυχθεί, για το συγκεκριμένο οδικό άξονα δεν υπήρχε καμία χρηματοδοτική πρόβλεψη πριν από το 2015. Η δε σημερινή διερευνά τη χρηματοδότησή του μέσα από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ή άλλους πόρους.
Άλλωστε, η μελέτη για την κατασκευή του είναι μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων του αναδόχου της οδού Κόρινθος – Καλαμάτα, και μόλις υπάρξει μια σαφής εικόνα του κόστους και των προϋποθέσεων για την υλοποίησή του, θα διευκολυνθεί σημαντικά και η χρηματοδότησή του.
Βέβαια, η παραλιακή χάραξη που φαινόταν να προκρίνεται αρχικά ήταν, σύμφωνα με διάφορες πηγές, ένα αρκετά κοστοβόρο έργο, το οποίο έθετε υπό αίρεση την εξεύρεση πόρων για την υλοποίησή του.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος με όλους τους τόνους και τρόπους "σπρώχνει" την κατασκευή του έργου προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχοντας ξεκινήσει "μαραθώνιο" δηλώσεων εδώ και μήνες.
Τελευταία του δήλωση για το έργο ήταν προχθές, όταν μίλησε για "την απόλυτη αναγκαιότητα της παραθαλάσσιας χάραξης. Η δυστοκία για την παράδοση έστω της προμελέτης για άλλη χάραξη αποδεικνύει την αδυναμία τεκμηρίωσης μιας διαφορετικής πρότασης".
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι "επιβάλλεται να σταματήσουν άμεσα οι πειραματισμοί και η οποιαδήποτε προσπάθεια επιβολής τοπικών συμφερόντων και πρέπει να ληφθεί απόφαση για τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου σύμφωνα με τη μελέτη της παραθαλάσσιας χάραξης, για την οποίαν έχουν αποφασίσει τα Δημοτικά Συμβούλια και το ΤΕΕ.
Ας μην ξεχνάμε ότι όλη η ανατολική και η δυτική Πυλία συμφωνούν με την εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης".  Του Αντώνη Πετρογιάννη

 *** Τα  βίντεο για σήμερα :
1 ~*Το έγκλημα των διοδίων 2017 :
~* Δεν υπάρχει φιλία  μεταξύ των λαών 2017:
~*Ελληνικά Πετρέλαια από το 1806 Ζάκυνθος:
~*Η Π Α  από το 1973 στην Μ  Ανατολή:
5~*Διαφωνεί η Γερμανία για έλεγχο ρίπους οχημάτων 2017:
~* Κυρ  Βελόπουλος - Κων  ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ -  Γιαν  Λοβέρδου 3/5/2017:   https://youtu.be/hZs_VJKRwpg .-
~* Κυριάκος  ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ  5  2017 :
 https://youtu.be/43EgW10o2i8  .-
~*Καρπενήσι  χορεύει ο Αποστόλης πανόραμα  29/04/2017:
https://youtu.be/bwzfpOlMD8E  .-
~*ΚΑΡΠΕΝΉΣΙ Πανόραμα  διασκέδαση 29/04/2017:
https://youtu.be/ttfDPMnqil4  .-
10 ~*Καρπενήσι  Πανόραμα  φαγητό διασκέδαση  29/04/2017:
https://youtu.be/JhV8YIaRFVE   .-

***  ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ!TI ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ η «Παναγία Πορταϊτισσα» στο Άγιο Όρος...

~  Δύο μοναχοί παλεύουν μόνοι για την συντήρηση και την επισκευή του ιερού κελιού της «Παναγίας Πορταϊτισσας» στις Καρυές του Αγίου Όρους.
Αβοήθητοι από την Πολιτεία, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους πιστούς αυτού του τόπου, καθώς η μονή τους χρειάζεται άμεσα επισκευή. Από την σκεπή μπαίνουν νερά, ενώ η υγρασία στους τοίχους που είναι φτιαγμένοι από πέτρα και χώμα, έχει προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στα Ιερά κειμήλια.
Οι δύο μοναχοί, ο πατήρ Νικήτας και ο πατήρ Μόδιστος, ζητούν την βοήθεια όλων μας και ελπίζουν πως με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν τις εργασίες αναστύλωσης της Ιεράς Μονής.
AGIO OROS KELI PORTAITISSAS : https://youtu.be/sKoVsiBuNU4  .-
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΙΒΑΝ-GR48 0171 4390 0064 3901 0016 898

***  ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ! ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ...

~  Αποκάλυψη που αποτελεί βόμβα στα θεμέλια του Λευκού Οίκου έκανε η Wall Street Journal, η οποία (ίσως κατά λάθος) δημοσίευσε στοιχεία τα όποια αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Συγκεκριμένα, ο ανώτερος σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, και γαμπρός του, Τζάρεντ Κούσνερ, είναι συνιδρυτής στην εταιρία Carde. Η εν λόγω εταιρία πήρε δάνειο ύψος 1 δις δολαρίων και το ¼ αυτών δόθηκε από τον επενδυτή και γνωστό «στρατηγό» της παγκοσμιοποιήσεως Τζορτζ Σόρος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει με λίγα λόγια οικονομικός εταίρος με τον γνωστό δισεκατομμυριούχο.
Η συνεργασία αυτή συνέπεσε όλως τυχαίως με την αλλαγή της στάσεως των ΗΠΑ στο Συριακό, στην οποία σημαντικό ρόλο έπαιξε ο Κούσνερ και η γυναίκα του (κόρη του Τραμπ). Επίσης, από τότε άλλαξε και η άποψη του Αμερικανού Πρόεδρου για το ΝΑΤΟ.
Επιπλέον, ο Τζάρεντ Κούσνερ είχε μεγάλη κοντά με τον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του πεθερού του, Στέφεν Μπάνον. Τελικώς ο Κούσνερ κέρδισε τη μάχη και επικράτησε η άποψή του για το Συριακό.
Μην ξεχνάμε ότι ο Τζορτζ Σόρος είχε χρηματοδοτήσει την προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον, και είχε πολεμήσει με κάθε μέσο τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ όσο κανείς. Με λίγα λόγια ο γαμπρός του, συνεργάστηκε με τον μεγαλύτερο εχθρό του.
Είναι απορίας άξιον κατά πόσο γνώριζε ο Ντόναλντ Τραμπ αυτές τις «συναλλαγές» του γαμπρού του, και αν ναι, εάν τις επικροτεί.
Ο Σόρος, πάντως, από την πλευρά του έκανε την καλύτερη δουλειά, καθώς πλέον θα μπορεί να ελέγχει ανθρώπους του Αμερικανού Προέδρου. Θα δούμε λοιπόν στο μέλλον ακόμη μεγαλύτερη αλλαγή από τον Τραμπ ή θα αντιταχθεί σε όλα αυτά και θα κάνει τις απαιτούμενες «εκκαθαρίσεις» στο στρατόπεδό του; Γιατί ο Τζάρετ Κούσνερ είναι ίσως το άτομο με τη μεγαλύτερη επιρροή πάνω στον Τραμπ. Αναμένουμε λοιπόν...

***  ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ! ΑΥΤΗ είναι η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ του ΣΟΡΟΣ....

~  Ντον Φιτζπάτρικ είναι το όνομα της διαχειρίστριας της περιουσίας του δισεκατομμυριούχου Τζόρτζ Σόρος. Πρόκειται για μια γυναίκα που μεγάλωσε και γαλουχήθηκε στις «αξίες» των αγορών και της παγκοσμιοποιήσεως.
Η Ντον Φιτζπάτρικ ξεκίνησε την καριέρα της από την Wall Street το 1992 και γρήγορα ξεχώρισε στον επενδυτικό τομέα. Τον Αύγουστο του 2013 πήρε τη θέση της διευθύντριας στην γνωστή επενδυτική τράπεζες UBS και εδώ και λίγες εβδομάδες έχει αναλάβει επικεφαλής του ιδρύματος που διαχειρίζεται την περιουσία του Τζορτζ Σόρος, δηλαδή το διαχείριση περίπου 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως καταλαβαίνετε, και οι δύο εταιρίες (Wall Street και UBS) έχουν στο ενεργητικό τους πολλά, πάρα πολλά σκάνδαλα. Και σίγουρα αυτό θα ήταν το καλύτερο... βιογραφικό για έναν άνθρωπο που θα πρέπει να δουλεύει δίπλα στον Σόρος.
Άνθρωπος των αγορών, που πιστεύει μόνο στο χρήμα και στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων αλλά και ανθρώπων, είναι ό,τι καλύτερο για ανθρώπους της παγκοσμιοποιήσεως. Η Ντον θεωρεί πρόκληση τη νέα της συνεργασία και παρότι ρεπουμπλικανή (όχι πως έχει σημασία) συνεργάζεται με τον άνθρωπο που στηρίζει τους με κάθε τρόπο τους «δημοκρατικούς».
Γι’ αυτούς τους ανθρώπους οι ιδεολογίες είναι για τις μάζες. Το δικό τους σύνθημα είναι μικρό και τους ενώνει όλους ανεξαιρέτως. Κι αυτό είναι απλό: ΛΕΦΤΑ!

***   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τις ΑΠΕΙΛΕΣ οι ΤΟΥΡΚΟΙ στην Κύπρο !  "Δεν θα ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις"...

~  Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει την εποικοδομητική της στάση στο Κυπριακό μέχρι τον Ιούλιο, εκτιμώντας ότι μπορεί από τον Ιούλιο να υπάρξει ένταση στην περιοχή αν η Κυπριακή Δημοκρατία ξεκινήσει γεωτρήσεις.
Σε ομιλία του στο Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης με θέμα “Οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων” ανέφερε ακόμη πως αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα στην διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, οι Τουρκοκύπριοι θα συνεχίσουν τον δρόμο τους ως ‘ΤΔΒΚ’ (ψευδοκράτος) και δεν θα γίνουν νομός της Τουρκίας. Σημείωσε ακόμα ότι μια λύση ομοσπονδίας στην Κύπρο θα φέρει θετικά αποτελέσματα για τις ενδιαφερόμενες πλευρές και όλους.
Υποστήριξε ότι για να μπορεί να υπάρξει λύση ομοσπονδιακή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία της ελληνοκυπριακής ηγεσίας, προσθέτοντας ότι η  "ελληνοκυπριακή διοίκηση" δυσκολεύεται στο θέμα διαμοιρασμού εξουσιών διακυβέρνησης.
«Είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί ομοσπονδία παρά συνομοσπονδία ή ενιαίο κράτος. Εμείς ακόμη και αν είναι δύσκολο εργαζόμαστε για μια ομοσπονδία την οποία θα μπορούν να αποδεχτούν όλες οι πλευρές και μέχρι τον Ιούλιο μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική μας στάση με όλη την καλή μας πρόθεση», ανέφερε.
Πρόσθεσε ότι άρχισε να φαίνεται νωρίς η αρνητική επίδραση των προεδρικών εκλογών του 2018 της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ όπως είπε μπορεί από τον Ιούλιο και μετά η πρόθεση της ελληνοκυπριακής πλευράς να κάνει γεωτρήσεις να είναι αιτία για να ξεκινήσει νέα ένταση στην περιοχή. «Τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής δεν θα έπρεπε να δημιουργούν ένταση αλλά να είναι αιτία για συνεργασία», πρόσθεσε.
 protothema.gr

***  «Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά-και τα σκατά λιβάνι-οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι-κι οι κλέφτες καπετάνιοι»,Γ. Σουρής...

~    «Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι
οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι
κι οι κλέφτες καπετάνιοι»
Γ. Σουρής
 Γυρίζεις σαν άνθρωπος το μεσημέρι, το βράδυ στο σπίτι σου. Λαχταράς την γαλήνη, την θαλπωρή, την ανάπαυση του ιδιωτικού σου κάστρου. Καταπώς συνηθίζεται, μαζί με τους οικείους, σε «υποδέχεται» το ανύστακτο και ακάματο τηλεοπτικό μάτι. Συν γυναιξί και τέκνοις στυλώνεις, ασυναίσθητα, το βλέμμα σου στο μεσημεριανό - βραδινό πρόγραμμα των καναλιών. (Οι δημοσκοπικές έρευνες κατατάσσουν την μεσημεριανή ζώνη, σ' αυτήν με τις υψηλότερες θεαματικότητες).
Την ώρα, λοιπόν, της ευλογημένης οικογενειακής σύναξης, επιλέγουν οι κερδέμποροι του θεάματος για να προβληθεί ό,τι ευτελές και βορβορώδες κυκλοφορεί στην ελληνική τηλεόραση. Όλα σχεδόν τα ιδιωτικά κανάλια, μιμούμενα φτηνιάρικες, κουτσομπολίστικες «αμερικανιές» (εκπομπές), ανέλαβαν εργολαβικά να παιδαγωγήσουν την ελληνική οικογένεια στην χυδαιότητα και την προστυχιά. Το σκηνικό ίδιο και απαράλλαχτο παντού. Μία παρουσιάστρια-εμπόρευμα γυναικείο, οπισθοτεταμένο και ημίγυμνο, για να θωπεύει τις καταχωνιασμένες φαντασιώσεις των απανταχού στερημένων, πλαισιωμένη από ένα παρδαλό ανθρώπινο συνονθύλευμα. Το συνονθύλευμα αυτό, υπακούοντας στην λογική των ποσοστώσεων, αντιπροσωπεύει όλη την ελληνική κοινωνία. Απαραιτήτως δύο ή τρεις θηλύγλωσσοι, που διαφημίζουν κορδωμένοι το «κουσούρι» τους. Καναδυό φτιασιδωμένα και ψιμυθιωμένα γραϊδια, κάτι σαν «ανακομιδή λειψάνων» της πάλαι ποτέ καλής ελληνικής τηλεόρασης. Νεαρές με μισοανασηκωμένες μικροφούστες, που ονειρεύονται χρυσή, γρήγορη καριέρα –όνειρο ζωής- ελεύθερες από αναστολές και λοιπές... μικροαστικές αρετές. Και ένα-δύο ξεθυμασμένα,παλιμπαιδίζοντα  γερόντια, τύπου Κωστόπουλου, που υποδύονται, αξιογέλαστα ή αξιοδάκρυτα, τους μοσχόμαγκες. Όλο αυτό το τιποτολόγο κράμα, χωρίς πολλή προσπάθεια, διασκεδάζει την ελληνική οικογένεια, χρησιμοποιώντας, ως πρώτη ύλη, λάσπη και σπέρμα ανακατωμένα, καλλιεργώντας στον κοινωνικό βίο τον κυρακατινισμό . Χαρακτηριστικό του αγοραίου ήθους και του παρδαλογενούς ύφους είναι ο τίτλος των σκουπιδο-εκπομπών. (Παρελαύνουν οι Ζήνες, οι Τατιάνες, οι... labires,oι menioi ).
Κατανοείς αμέσως ότι το όλο εγχείρημα, εκείνο που προπαγανδίζει συστηματικά, είναι το πνεύμα μιας καθημερινότητα, συνοψιζόμενης σε ευχάριστες «μαλακιούλες», κατά την αποκαλυπτική διατύπωση ενός βαθυστόχαστου «σχολιαστή». Οι τηλεοπτικές αυτές εκπομπές-εκκενώσεις (για να δικαιολογηθεί και το τετράστιχο του Σουρή στον πρόλογο του άρθρου) μετατρέπουν τον κόσμο σε κλειδαρότρυπα. Κλειδαρότρυπα κοσμικού παρουσιολογίου, κακεντρεχών υπονοουμένων, εκχαυνωτικού χαβαλέ για την μόδα, τον πλούτο, την καλλιτεχνία, όλα καρυκευμένα με σεξοπικάντικα αρτύματα και τετριμμένες φαντασιώσεις για όλα τα γούστα.
Οι συνέπειες όλης αυτής της αισχρότητας είναι καταστρεπτικές. Εθίζονται βαθμιαία μικροί και μεγάλοι στην μικροπρέπεια, την κατάκριση, και το κουτσομπολιό, κατηχούνται στον καταναλωτισμό και την απληστία. Εγκληματικές, κυριολεκτικά, είναι οι συνέπειες για τα παιδιά (κι αυτό λόγω της απουσίας ή της ανοχής των γονέων).
Μια όμως παραπομπή στο «αρχαίο πνεύμα» κρίνεται απαραίτητη. Ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» του κατέκρινε ποιητές και πεζογράφους που εκθείαζαν την βία, την παραλυσία, την ανηθικότητα. Τους καταδικάζει ως διδασκάλους της νεότητας, γιατί παρουσιάζουν στα έργα τους ανθρώπους άδικους και όμως ευτυχισμένους, και αντίθετα χρηστοήθεις αλλά δυστυχείς που ισχυρίζονται πως η αδικία ωφελεί, όταν δεν αποκαλύπτεται («...ότι εισίν άδικοι μεν ευδαίμονες πολλοί, δίκαιοι δε άθλιοι και ως λυσιτελές το αδικείν, εάν λανθάνη». 392 β). Βάζει στο στόμα του Σωκράτη να λέει στον Αδείμαντο πως όταν οι νέοι ακούνε –σήμερα βλέπουν- αφηγήσεις για ελεεινή συμπεριφορά θεών και ηρώων –τα σημερινά τηλεοπτικά νούμερα- και δεν αγανακτούν «θα καταντήσουν να μην θεωρούν ανάξιο να διαπράττουν τα ίδια και εκείνοι, που στο κάτω-κάτω είναι άνθρωποι».
Κι αν αυτό δεν είναι εμφανές, ο άμεσος επηρεασμός από την τηλεοπτική αθλιότητα καταφαίνεται στην γλώσσα. («Πού έμαθε να βρίζει;» ρωτούν πολλές φορές εμβρόντητοι οι γονείς). Η γλώσσα της τηλεόρασης είναι ανάπηρη, ανεξέλεγκτη, κακοποιημένη και πολλές φορές υβρεοβωμολοχική. Και αυτή η γλώσσα περνάει στα παιδιά. Στην πιο ευαίσθητη περίοδο της γλωσσικής του εκπαίδευσης το ανυπεράσπιστο και απομονωμένο μπροστά στην τηλεόραση παιδί, «διδάσκεται» κατακρεουργημένο τον ελληνικό λόγο. Έχει ειπωθεί πολύ εύστοχα πως για το παιδί σήμερα η τηλεόραση έχει γίνει τρίτος γονέας και μητρική του γλώσσα δεν είναι πια η γλώσσα της μητέρας αλλά της τηλεόρασης. Μία γλώσσα φτωχή και φτηνή σε λέξεις αλλά πλούσια και ελκυστική σε εικόνες. Ίσως αυτά φαίνονται κάπως χιμαιρικά. Ίσως. Όσοι όμως είμαστε μέσα στην τάξη μιλούμε «εκ πείρας». Και αυτή η «ιδίοις όμμασι» πείρα είναι αποκαρδιωτική.
(Τούτη την εποχή, που κάθε βράδυ τα μυαλά των Ελλήνων «παιδαγωγούνται»-αλέθονται στην "πατάω επί πτωμάτων", αγωγή του «Survivor», με αυτό το κρανιοκενές κοπάδι των γυμνοσάλιαγκων «παικτών» και απολαμβάνουν την κνίσσα της απύθμενης ανοησίας, τα παιδιά στο σχολείο -«ον μιμητικότατο» κατά τον Αριστοτέλη, το παιδί- στους αύλειους χώρους χωρίζονται σε μαχητές και διάσημους και διαγωνίζονται με έπαθλο το κολατσιό τους. Ποιος φταίει; Από γενιά σε γενιά κληροδοτείται η παρακμή και η αποσύνθεση της πάλαι ποτέ ελληνικής κοινωνίας).
Και γιά επανέλθουμε στην γλώσσα.
«Ο άνθρωπος», λέει ο Μπρεχτ, «για να νιώσει άνθρωπος πρέπει να τον φωνάξεις». Να τον πεις άνθρωπο. «Το παιδί αν δεν ακούσει να μιλάνε για αγάπη, δεν θα νιώσει αγάπη. Αν δεν ακούσει να του μιλάνε γιά αξίες, δεν θα αισθανθεί την ανάγκη να αγωνιστεί γιa αξίες. Κι έτσι ποτέ δεν θα γίνει παιδί με αξία». (Σ. Καργάκος, «Αλεξία», σελ. 142). «Μία-μία σβήνουν από την γλώσσα μας λέξεις μεγάλες, όπως η τιμή, η αξιοπρέπεια, η αγνότητα, η αρετή, η φιλία και δεν αισθανόμαστε πως το να λείπουνε από το στόμα μας οι τέτοιες λέξεις, σημαίνει πως σβήσανε από μέσα μας οι ευγενέστερες φλέβες του ανθρώπινου μεγαλείου» γράφει ο Κόντογλου στην «Βασάντα». (Έχω γράψει και το ξαναγράφω πώς ποτέ δεν άκουσα μαθητή μέσα στην τάξη να μεταφέρει εξωσχολικές εμπειρίες ή γνώσεις, χωρίς να αρχίζει τον λόγο του με την εξής στερεότυπη πια φράση «κύριε, είδα στην τηλεόραση»). Θα κλείσω με μια παρατήρηση. Θα θυμούνται οι παλαιότεροι αναγνώστες πώς στα παλιά αναγνωστικά κυριαρχούσε το κείμενο και η εικόνα ήταν δευτερεύουσας σημασίας. Στα νέα αναγνωστικά, επικρατεί η εικόνα και υποσκελίζεται το κείμενο, ο λόγος. Αυτή η αλλαγή δεν έγινε τυχαία. Η σημερινή γενιά της εικόνας, της τηλεόρασης, δυσανασχετεί με τον γραπτό λόγο, γιατί αυτός απαιτεί σκέψη και μόχθο για κατανόηση. Η εικόνα είναι εύκολη, αλλά «τρώει», ακρωτηριάζει τον λόγο. Ίσως στο μέλλον αντικατασταθεί ο δάσκαλος, από μία τεράστια οθόνη στην θέση του πίνακα, όπου θα «παίζεται» το μάθημα. («Φωνάζω ελληνικά κι ούτε που μ' αποκρίνεται κανείς», κραυγάζει προφητικά ο Ελύτης).
Ανδρώνεται μια γενιά, που βλέπει το... Survivor, αλλά δεν θα ξέρει πώς να επιβιώνει...  Δημήτρης Νατσιός   δάσκαλος-Κιλκίς

*** Παράνομα και σκανδαλώδη τα πλευρικά διόδια...

~  Παράνομα και σκανδαλώδη τα πλευρικά διόδια
   Γράφει ο
Νίκος Αναγνωστάτος
 Απευθύνεται κυρίως στον αρμόδιο Υπουργό κ.Χ.Σπίρτζη.
Ύστερα από την ταραχώδη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τρίτη 25/4/20117, κατά τη συζήτηση του πρώτου θέματος «Διόδια στο Οδικό Δίκτυο χωρικής αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής», πέραν των όσων σωστών και δίκαιων επιχειρημάτων τα οποία εξέθεσαν οι αρμόδιοι των θιγομένων Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου κυρίως, σχετικά με τα πλευρικά διόδια, των οποίων την έγκριση κατασκευή τους σκέφτεστε να επιτρέψετε στον παραχωρισιούχο, με μόνη εκκρεμότητα την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από το υπουργείο, πρόσθεσα και εγώ τα παρακάτω νέα, πρωτοειπομένα και αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία καλό είναι να γίνουν γνωστά στις τοπικές κοινωνίες μέσω των τοπικών εφημερίδων και στο αρμόδιο Υπουργό.
Το μέρος της Εθνικής Οδού, από Α/Κ Μεταμόρφωσης μέχρι τα διόδια των Αφιδνών, δεν είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος αλλά  μία λεωφόρος της λεγόμενης Εθνική Οδός, η οποία κατασκευάστηκε για την εξυπηρέτηση των παρόδιων οικισμών, κατά τον ίδιο τρόπο και λόγο του υπολοίπου της Εθνικής Οδού μέχρι τον Πειραιά και μέχρι την Ελευσίνα. Οι κατασκευασμένες προσβάσεις από και προς την Εθνική οδό σε αυτά τα σημεία, βεβαιώνουν του λόγου το αληθές. Είναι αδιανόητο μία λεωφόρος να μετατρέπεται επιλεκτικά σε κλειστό αυτοκινητόδρομο, μόνο και μόνο, είτε διότι έτσι αυθαίρετα αποφάσισε κάποιος υπουργός, είτε διότι έτσι καλύπτουν κάποια οικονομικά κενά στους εργολάβους και δη σε βάρος των δεινοπαθούντων πολιτών, είτε για οιονδήποτε άλλο καλόπιστο ή μη λόγο.
 Τούτο δεν είναι μια απλή αυθαιρεσία, με το πρόσχημα του οφέλους του δημοσίου, αλλά ένα έγκλημα για τους παρόδιους οικισμούς και για την ευρύτερη περιοχή, όπως θα δείξω αμέσως πιο κάτω. Είναι ένα μεγάλο σκάνδαλο, το οποίο δεν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθεί, ποσώ δε μάλλον να νομιμοποιηθεί, όπως γίνεται μέχρι τώρα, σε βάρος των κατοίκων, έστω και αν κυρώθηκε με νόμο η Σύμβαση Παραχώρησης, νόμος που είναι εκ των πραγμάτων, αυτοδικαίως άκυρος, αφού ενέταξε μέρος Λεωφόρου κατοικημένης περιοχής, σε Σύμβαση κλειστού αυτοκινητόδρομου, χωρίς νομιμοποιημένη αιτιολογία και εξειδίκευση.
Η οικονομική κρίση, την οποία επικαλείται η από 29/11/2013 «Αιτιολογική Έκθεση» των αρμόδιων υπουργών, για την κύρωση των τροποποιήσεων της αρχικής Σύμβασης Παραχώρησης, επικαλείται την μεγάλη πτώση των κυκλοφοριακών φόρτων, και την εξ’ αυτής μείωση των εισπράξεων, οι οποίες έχουν προκύψει λόγω της οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανωτέρα βία», προκειμένου να αιτιολογήσει τους συμπληρωματικούς οικονομικούς πόρους που παρέχετε στον εργολάβο με την τροποποίηση. Με την ευκαιρία, οι πάμπολλες επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω της οικονομικής κρίσης, η Πολιτεία, όχι μόνο δεν τους παραχώρησε τίποτε, αλλά τους «κυνηγάει» για τα χρέη τους τα οποία προέκυψαν λόγω της οικονομικής κρίσης και ζητάει από αυτούς να καλύψουν την διαφορά. Αιδώς Αργείοι!
Η μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου που αναφέρεται, το μεγαλύτερο τμήμα της διοχετεύτηκε στους παράπλευρους δρόμους, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση, αλλά χωρίς να ενοχλούνται κάτοικοι, αφού στους μέχρι τώρα αυτοκινητόδρομους, δεν υπάρχουν κατοικίες. Όταν λοιπόν δημιουργηθούν παράπλευρα διόδια στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης και στον Άγιο Στέφανο, όπως εγκληματικά προγραμματίζεται, όλοι οι αποφεύγοντες την πληρωμή των διοδίων, θα διοχετευθούν σε όλη την βόρεια Αττική και όχι μόνο στους παράπλευρους δρόμους που θα δημιουργηθούν στις περιοχές των νέων πλευρικών διοδίων, με αποτέλεσμα την βαριά υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με τον υπερβολικά αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο, που πέραν των καθυστερήσεων της κίνησης των πολιτών, θα συντελέσει στην μεγάλη αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με επίδραση στην υγεία των κατοίκων. Τις συνέπειες αυτές, δεν έχει το δικαίωμα καμιά κυβέρνηση και κανένας υπουργός να δημιουργήσει.
Ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός του τμήματος της Εθνικής Οδού από τον Α/Κ Μεταμόρφωσης μέχρι τα διόδια των Αφιδνών, ως κλειστού αυτοκινητόδρομου, κάτι που αγγίζει την παρανομία και το σκάνδαλο, είναι υποχρέωση του Υπουργείου να τον απαλείψει με μια σχετική τροποποίηση του κυρωτικού νόμου 3559/2007, τροπολογία η οποία αποφεύγεται, έστω και προσωρινά, με την μη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, οι οποίοι είναι ελλιπείς, αφού περιλαμβάνει μόνο μια περιορισμένη περιοχή δεξιά και αριστερά της εθνικής οδού. Επειδή οι επιπτώσεις όμως, περιλαμβάνουν όλη την βόρεια Αττική, όπως πιο πάνω τεκμηρίωσα,  είναι ανέφικτο η μελέτη να πετύχει ικανοποιητικούς περιβαλλοντικούς όρους, και κατά συνέπεια θα ματαιωθεί τελείως η κατασκευή πλευρικών διοδίων.
Προσδοκώ να γίνουν αμέσως αντιληπτοί οι πιο πάνω λόγοι και αιτιάσεις για τις πολύ σοβαρές συνέπειες και επιπτώσεις στους κατοίκους ολόκληρης της Βόρειας Αττικής, με τη δημιουργία των εν λόγω πλευρικών διοδίων, και ο αρμόδιος υπουργός να πράξει τα δέοντα, πριν χρειαστούν να λάβουμε ως κάτοικοι τα δέοντα μέτρα, με έντονες κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, που αναπόφευκτα θα έχουν και δυσμενείς επιπτώσεις στην κυβέρνησή.
Οι Κύριοι Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Βουλής, οι οποίοι θα λάβουν γνώση του παρόντος, παρακαλούνται να παρέμβουν, αν χρειαστεί, για την αποκατάσταση της νομιμότητας κατ’ αρχήν, αλλά και για την προστασία της ποιότητας ζωής και την υγεία των κατοίκων όλης της Βόρειας Αττικής, με την αποτροπή δημιουργίας πλευρικών διοδίων στην Κηφισιά και στο Διόνυσο.   Νίκος Αναγνωστάτος                                             
e-mail: nanagnostatos@gmail.com
Thiakos.blogspot.com
~ Βίντεο : 
~*Το έγκλημα των διοδίων 2017 :

*** Πασχαλινές Παρεκτροπές...

~   Πασχαλινές   Παρεκτροπές
Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Είθισται το Πάσχα να γίνονται διάφορες παρεκτροπές και παρεκκλίσεις.
Κυρίως - αλλά όχι και αποκλειστικώς - διαίτης.
Τα τελευταία χρόνια, τούτες τις χρονιάρες  ημέρες, παρατηρείται παραχώρηση του πρωτεύοντος ρόλου των γαστριμαργικών απολαύσεων σε αναρχικές πράξεις ή και ασύμβατες συνυπάρξεις - συμβιβασμούς άθεων /άθρησκων με ένθεους /θρήσκους (;).
Οργισμένα άτακτα αναρχοαυτόνομα "παιδάκια" τη βρίσκουν (λαϊκά) πετώντας -αντί βεγγαλικών και κροτίδων - .... βόμβες μολότοφ (!).
Γιορτάζουν με τον δικό τους ακίνδυνο, ενάρετο θορυβώδη τρόπο !.
Φαντάζομαι πως το γλέντι τους τώρα αρχίζει, και κάθε χρόνο θα γίνεται και περισσότερο φαντασμαγορικό με τη χρήση καλάσνικωφ, χειροβομβίδων και αρμάτων!.....
Συμβαίνουν αυτά τα εξόχως ενδιαφέροντα και ωραία σε "Δ η μ ο κ ρ α τ ι κ έ ς  μπανανίες" όπου ο καθένας κάνει ό,τι τον ευχαριστεί και απολαμβάνει ό, τι - και όπως - του αρέσει. Εδώ θα πρέπει να εξάρω και την συνεπή συμβολή των συγκυβερνούντων συντρόφων οι οποίοι συμμερίζονται απόλυτα τον νόμο - δίκαιο των μπαχαλάκηδων, όχι μόνον δεν τους εμπόδισαν ή συνέλαβαν, αλλά ούτε καν τους καταδίκασαν έντονα.
Ίσως επειδή περίμεναν ... μεγαλύτερο "ξεφάντωμα".
Ας μην απογοητεύονται. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Του χρόνου θα συμβούν χειρότερα. Εξάλλου οι ... παραδόσεις του ξεχαρβαλώματος επιβάλλεται να συνεχιστούν οπωσδήποτε. Με κάθε κόστος και απώλεια. Ακόμη και ανθρώπινων ζωών.
Δεν αποκλείεται να παρασυρθούν και να συμμετάσχουν μουσουλμάνοι τζιχαντιστές για δικούς τους θρησκευτικούς λόγους.
- Θεόσταλτα - άθεα - "παπαδάκια" επιχείρησαν έναν αδιανόητο ...
"Ιστορικό ΕΝΘΕΟΑΘΕΙΣΤΙΚΟ Συμβιβασμό"!. Ποιός το περίμενε, ποιός να το φανταζόταν , τι θα έβλεπαν τα μάτια του, με τι λαμπάδες θα φωτιζόταν το σκοτάδι της άγνοιας του Πασχαλιάτικα.
Τι ασυνήθιστο, πρωτόγνωρο θέαμα να βλέπεις δηλωμένους άθεους να κρατάνε λαμπάδες και να λαμβάνουν μέρος στη Μεγάλη Γιορτή της Χριστιανοσύνης! Θαύμα !!! ....
Ακόμη να βλέπεις προσκυνήτρια , λαμπαδοκρατούσα με το φώς του ... "ψευδοθαύματος"  (της) να οδηγεί τα πολιτικάντικα -λαϊκίστικα βήματά της προς τα στασίδια της πεφιλημένης εξουσίας.
Τα έχασα. Μετάνιωσα που δεν έχω ασχοληθεί με την επιθεώρηση. Πάρτυ (θα) κάνουν οι επιθεωρησιογράφοι / κωμωδιογράφοι και σκιτσογράφοι ευγνωμονούντες για τα - δωρεάν και ανερυθρίαστα - "νούμερα" που τους προκύπτουν απρόσμενα.
Κάποιοι κοροϊδεύουν κάποιους στον - ευλογημένο - Τόπο μας (Σ.Σ Μήπως ακούγομαι ωσάν ο ....4ος Μάγος;). Δικαίωμά τους να μην πιστεύουν. Να προσκυνούν στον Πανάγιο Τάφο και να εκκλησιάζονται εδώ. Αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να αμφισβητούν ή και να χλευάζουν τους άλλους που πιστεύουν.  Ακόμη δεν δικαιούνται να προσβάλλουν την αισθητική μας κρατώντας λαμπάδες ως σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι.
 ΥΓ Δεν αποκλείεται του χρόνου να εμφανιστούν κρατώντας λαμπάδες μέχρι το μπόι τους και φορώντας .... νυκτικά, ώστε να μας πείσουν ότι διακατέχονται από θεόπνευστα αισθήματα ... (κατα) νυκτικά !!!

***  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ FYRΟM...

~   ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ FYRΟM...
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
 1) ΑΝ ΔΕΝ ΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ FYRΟM Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ ΤΟ ΑΝ..
ΟΙ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ, ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ ΝΕΟΚΑΤΑΛΟΙΠΑ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΚΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ. ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΕΔΑΦΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΟΥ ΗΣΑΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΣ.
2) ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ, ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ/ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ/ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΑΝ ΜΕ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ(ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ) ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΟΥΛΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ, ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ(ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ) ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΓΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΣΤΡΟΥΜΝΙΤΣΑΣ, ΤΟΥ ΒΕΛΕΒΟ, ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΕΒΟ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ , ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ, ΤΟΥ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ...ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ...ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΓΡΥΠΝΑ ΜΑΤΙΑ.....
3) ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΜΙΑ ΕΚΤΑΣΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΛΥΣΙΔΩΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ. ΝΑ ΘΥΜΑΣΘΕ ΟΤΙ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΛΒΑΝΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΤΙΡΑΝΑ. ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟ ΠΡΕΣΕΒΟ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΦΩΝΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ FYRΟM.ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΙΣΤΙΝΑ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΣ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ. ΤΟΥ UCK/NLA.
4) ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΠΕΡΙΟΧΕΣ. ΟΙ ΣΛΑΒΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΓΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝΕ ΠΟΤΕ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΟΥ 2001 ΣΤΟ ΤΑΝΟΥΣΕΦΣΚΙ, ΣΤΟ ΑΡΑΤΣΙΝΟΒΟ, ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΣΙΕ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΘΥ ΡΗΓΜΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΣΟΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΙΜΑ. ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝΕ ΧΡΟΝΙΑ. Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΟΧΡΙΔΑΣ ΑΝ ΠΑΡΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ. ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟΤΕ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΓΕΣ....ΕΝΝΟΩ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΕΤΟΒΟ. Ο ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΙΛΩ ΠΕΡΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΛΟΓΩ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ.
5) ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΜΟΝΤΕΛΟ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ /ΤΥΠΟΥ ΝΤΕΗΤΟΝ. ΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΑΣΕ ΚΑ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. ΤΟ ΝΤΕΗΤΟΝ ΤΟΥ 1995-1996 ΕΧΕΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ. ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑ.
6) ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

***  Αντιμέτωποι με το Κακέκτυπο...

~  Αντιμέτωποι με το Κακέκτυπο
 Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
 (Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Είκοσι πέντε (25) εκατομμύρια ψηφοφόροι είπαν (επιπόλαια, ανεύθυνα- κάποιοι και δουλικά) στον Πρόεδρο τους:
"Πάρτα όλα εφέντη Ταγίπ και γίνε χαλίφης- στη θέση του "χαλίφη" - Σουλτάνος , Δικτάτορας και ό,τι άλλο θέλεις". Άρα υπάρχει (συν)ευθύνη του λαού, επειδή οι εκλογές δεν έγιναν πχ στη Βόρειο Κορέα. Επιπρόσθετα γνώριζαν τι επρόκειτο να κάνει. Το είχε διακηρύξει. Είχε πυροδοτήσει - μπουρλότο έβαλε - στις σχέσεις του με τους Δυτικούς και ιδίως τους Έλληνες.
Μίλησε για τα -ασύνορα;-σύνορα της καρδιάς του και δεν έκρυψε τους μεγαλοϊδεατισμούς - ιδιαίτερα προς δυσμάς -  με αρπακτικές διαθέσεις εδαφών και νησιών. Εζήλωσε την δόξα προγόνων του εμφανιζόμενος ως σύγχρονος Σουλτανίσκος, Κεμαλίσκος, Τσετίσκος (Τσέτες =Άτακτοι, αντάρτες εποχής Ατατούρκ) που, με το "μαχαίρι " στο στόμα, απειλούσε τους  πάντες.
Αυτό το άτομο θεώρησαν οι ψηφοφόροι ότι έπρεπε να το ενθαρρύνουν, αποθρασύνουν περαιτέρω!..
Αναντίλεκτα θα μπλέξουν και άλλοι λαοί. Ο Τουρκικός λαός όμως θα πληρώσει  το βαρύτατο τίμημα του εμφυλίου καθώς και του κατακερματισμού της Τουρκίας. Ποιός είναι ο κύριος υπεύθυνος; Αυτός - ο ανεύθυνος - ή αυτοί - ως υπεύθυνοι; Θυμίζω: 93 χρόνια πρίν, ένας άλλος - Γερμανός, εθνικοσοσιαλιστής - είχε γράψει το βιβλίο "Ο Αγών μου" καθιστώντας σαφείς τις προθέσεις και θέσεις του. Πήρε στις εκλογές μόνον 4,5 %. 8 χρόνια όμως μετά - το 1933 - πήρε 44% από τον Γερμανικό λαό, παρά το ότι γνώριζε σαφώς ποιόν ψήφισε (;).
Τα υπόλοιπα, είναι γνωστά : 2ος παγκόσμιος Πόλεμος με εκατομμύρια νεκρούς και την Γερμανία πλήρως κατεστραμμένη.
Ποιός ευθύνεται - κατά το μέγιστο ποσοστό- εκείνος ή εκείνοι;
Ο Χίτλερ εξελέγη (κατόπιν, έγινε Δικτάτορας και αφανιστής).
Ο κος Ερντογάν πήρε τις υπερ εξουσίες που του έδωσαν. Ο Τ. Πρόεδρος εμφανίζεται ανακόλουθος και ανιστόρητος. Ενώ ... ναζιστοφέρνει ακολουθώντας έναν ακραίο εθνικισμό - στα  αχνάρια του Χίτλερ - κατηγορεί Ευρωπαίους και Γερμανούς ως .... Ναζιστές (;).
(Σ.Σ Τουλάχιστον ο Χίτλερ - παρά τα μύρια όσα, που δίκαια  του καταλογίζουν - είχε φροντίσει να μειώσει την ανεργία, να εξυγιάνει την οικονομία της χώρας του, να ανυψώσει το γόητρο των ηττημένων Γερμανών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και να δημιουργήσει μια φοβερή πολεμική μηχανή.
Ο όψιμος θιασώτης του, τι έχει κάνει αντίστοιχα; τίποτα - παρεκτός από την οικονομική εξαθλίωση του λαού, λεονταρισμούς της πλάκας και απομόνωση της χώρας του).
 ΥΓ Αντιμετωπίζουμε μιαν άφρονη επιβράβευση ενός ιδιάζοντος κακέκτυπου των: Σουλτάνων, των  Τσετών, του Κεμάλ, αλλά και του Αδόλφου !...         Συνιστάται επαγρύπνιση!....

***

*** Αθλητική ενημέρωση  :

*** ΜΟΝΑΚΟ -ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  0-2  .- ^
Τα γκολ : Η «βέκια σινιόρα» είχε σε μεγάλη βραδιά τους Ντάνι Άλβες και Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Ο Βραζλιάνος «σέρβιρε» δύο φορές (29΄, 59΄) και ο Αργεντινός δεινός σκόρερ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα ισάριθμες. Ήταν μόλις η 2η νίκη της «Γιουβε» επί συνόλου 12 ημιτελικών που έδωσε μακριά από την Ιταλία.
Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαχόθ (Ισπανία)
Κίτρινες: Φαμπίνιο - Μπονούτσι, Κιελίνι, Μαρκίσιο
ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Ντιράρ, Φαλκάο, Σίλβα (82΄ Τουρέ), Μπακαγιόκο (66΄ Μουτίνιο), Σιντιμπέ, Γκλικ, Λεμάρ (67΄ Ζερμέν), Εμπαπέ.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Πιάνιτς (89΄ Λεμινά), Μαρκίσιο (81΄ Ρινκόν), Ιγκουαΐν (77΄ Κουαντράντο), Σάντρο, Μπαρτσάλι, Μάντζουκιτς, Μπονούτσι, Ντιμπάλα, Άλβες.


***  Μονακό VS Γιουβέντους στον δεύτερο ημιτελικό του Champions League  Στις 21:45
~  Μονακό και Γιουβέντους διασταυρώνουν σήμερα, Τετάρτη (21:45) τα ξίφη τους στο Πριγκιπάτο για να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Champions League στο Κάρντιφ.
~**  ΜΟΝΑΚΟ -ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ   0-2 .-

*** Χθες Τρίτη 2/5/2017 , .. για πρόκριση στον τελικό  του Champions League:

~*  ΡΕΑΛ  Μ . - ΑΤΛΕΤΙΚΟ Μαδρίτης  3-0 .- ^
Τα  γκολ  : Με τρία γκολ του  Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στους «ροχιμπλάνκος» (10΄, 73΄, 86΄) έφτασε τα 8 στα τρία τελευταία ματς της διοργάνωσης κι έδωσε στη Ρεάλ Μαδρίτης, ουσιαστικά, την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό στην πρωτεύουσα της Ουαλίας.
Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)
Κίτρινες: Ισκο - Κόκε, Νίγκεθ, Σάβιτς
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ (46΄ Νάτσο), Ράμος, Βαράν, Ρονάλντο, Κρόος, Μπενζεμά (78΄ Βάθκεθ), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (68΄ Ασένσιο).
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Γκριεζμάν, Νίγκεθ (58΄ Γκαϊτάν), Καράσκο (68΄ Κορέα), Γκάμπι, Σάβιτς, Χερνάντες, Γκαμεϊρό (57΄ Τόρες).-

~** Το πρόγραμμα:Τρίτη 2/5/2017 (21:45)
Ρεάλ Μαδρίτης-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0 (ρεβάνς 10/5)

Τετάρτη 3/5/2017  (21:45)

Μονακό-Γιουβέντους (ρεβάνς 9/5)

Τελικός
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ  8-4  .- ^

~ Εστω κι αν δεν έπιασε υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε και στον πρώτο τελικό των φετινών πλέι-οφ την απόλυτη κυριαρχία του στην Α1 πόλο των ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 8-4 της Βουλιαγμένης στον Πειραιά και έκαναν την πρώτη από τις τρεις νίκες που χρειάζονται, για να κατακτήσουν τον πέμπτο συνεχόμενο τίτλο τους.
Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-1, 1-2
Ο Ολυμπιακός είχε 5/10 με παίκτη παραπάνω και 3 γκολ από την περιφέρεια. Η Βουλιαγμένη σκόραρε μόνο στον παίκτη παραπάνω (4/10).
Διαιτητές: Κουρέτας, Μοίραλης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Γαλανόπουλος, Μυλωνάκης 2, Δελακάς, Γενηδουνιάς, Φουντούλης 2, Μπούσλιε 2, Ποντικέας, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Πρέκας, Εσπανιόλ 1
ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης 2, Δελαγραμμάτικας, Καλογερόπουλος, Χρυσοσπάθης 1, Γούβης, Αφρουδάκης, Καλαϊτζής, Βίτσο, Καπότσης, Τίγκας, Σολανάκης 1, Δ. Κουρουβάνης, Δήμου, Πάτερος.

***  Για τον τελικό του  Europa League :

ΑΓΙΑΞ -ΛΙΟΝ   4-1  .- ^
ΣΚΟΡΕΡ: 25', 71' Τραορέ, 34' Ντόλμπεργκ, 49'' Γιουνές - 66' Βαλμπουενά
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
ΑΓΙΑΞ (Μπος): Ονανά, Τετέ, Ρίντεβαλντ, Σάντσες, Τραορέ, Κλάασεν, Γιουνές (79' Κλάϊφερτ), Σένε (71' (Βαν Ντε Μπικ), Ζίγετς, Ντόλμπεργκ (87' Νέρες), Ντε Λιτ.
ΛΙΟΝ (Ζενεσιό): Άντονι Λόπες, Ενκουλού, Ντιακαμπί, Τολισό, Ζαγέ, (69' Ράφαελ), Μορέλ, Φεκίρ, Γκοναλόν, Κορνέ (76' Λακαζέτ), Βαλμπουενά, Τουσάρ (58' Γκεζάλ).

HΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (4 και 11 Μαϊου 2017) Άγιαξ – Λιόν 4-1
(25΄,71΄ Τραορέ, 34΄ Ντόλμπεργκ, 49΄ Γιουνές - 66΄ Βαλμπουενά)
*Η ρεβάνς στις 11/05

Θέλτα (Ισπανία) - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 4/5
* Η ρεβάνς στις 11/05

ΤΕΛΙΚΟΣ
24 Μαϊου 2017 στο «Friends Arena» της Στοκχόλμης

***  Διαβεβαιώσεις του Δήμου Βόλου για την ετοιμότητα του Πανθεσσαλικού Σταδίου      
Εν όψει του τελικού
~ Ο δήμος Βόλου με ανακοίνωση που εξέδωσε εξέφρασε τη βεβαιότητά ότι οι εγκαταστάσεις του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα είναι έτοιμες να υποδεχθούν τις δύο ομάδες, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και τους οπαδούς τους, για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο (06/05), παρά τις αμφιβολίες που υπάρχουν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Βόλου:
«Ακόμη και τώρα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού αγώνα της χρονιάς, στον Βόλο και το Πανθεσσαλικό Στάδιο, συνεχίζεται η προσπάθεια υπονόμευσής του, με ανυπόστατα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ γνωστά σε όλους για τα ιδιοτελή συμφέροντα που υπηρετούν.
Η Δημοτική Αρχή του Βόλου διαβεβαιώνει ότι απέναντι σε όλους αυτούς τους μίζερους και κακεντρεχείς, που προσπαθούν να προκαλέσουν προβλήματα και εν τέλει να ματαιώσουν τη διεξαγωγή του αγώνα, ακριβώς για να μην φανεί ξεκάθαρα η δική τους αδυναμία και ανεπάρκεια, ότι το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα είναι έτοιμο από κάθε πλευρά και από αύριο το πρωί κιόλας θα έχει άδεια λειτουργίας, αφού θα πληροί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.
Αποτελεί ντροπή, πάντως, σε όλους εκείνους που είχαν εγκαταλείψει το στάδιο στο χάλι που βρέθηκε, με πρώτο τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων, κ. Τερζάκη, που για πολιτικούς-κομματικούς λόγους δεν έχει δώσει λύση και αρνείται να το παραχωρήσει στον Δήμο Βόλου, παρά τα αλλεπάλληλα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως προς όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων μας.
Από την πλευρά μας οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο την ΕΠΟ, όσο και τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, για την επιλογή της πόλη μας για τη διεξαγωγή της μεγάλης αυτής αθλητικής γιορτής, του κυπέλλου Ελλάδος, και ιδιαίτερα τη διοίκηση της ΕΠΟ για την άψογη συνεργασία.
Κοινός στόχος είναι για μια ακόμη φορά ο όμορφος Βόλος μας να διαφημιστεί με τη άρτια διεξαγωγή ενός ακόμη σημαντικού αθλητικού γεγονότος».    Newsroom ΔΟΛ

*** Διαδρομές στην παλιά , της οικογενειακή ζωή μας , μέσα από φωτογραφίες ......αναμνήσεις και θυμίσεις   μιάς ζωής ... 












~      Παλιές ασπρόμαυρες  φωτογραφίες :








~    Φωτογραφίες διαδρομών από επίσκεψη-προσκύνημα στο Περιβόλι της Παναγίας στο Άγιον Όρος  το έτος  2016 ....: 




























~
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 21 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/news-21-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας , ARFARA  NEWS Σάββατο 22 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-22-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  Κυριακή  23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-23-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2  Κυριακή 23 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-23-2017.html  .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 22  και  23  Απριλίου 2017  :Με  ανασκόπηση στα αθλητικά δρώμενα της εβδομάδας που έφυγε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/22-23-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-24-2017.html .-  
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  25 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-25-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .- 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 27 Απριλίου  2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-27-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή  28 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-28-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 29  Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης: http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-29-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-
~*  
~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .- 

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  :
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  ~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5564  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3569   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3572  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.705  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου