Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου 2016

 Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016  :
~
Όσιος Παΐσιος ο ΑγιορείτηςΔεν πρέπει να αποφεύγουμε την αμαρτία για να μην πάμε στην κόλαση, αλλά από αγάπη και φιλότιμο για να μην λυπήσουμε τον ευεργέτη μας Χριστό.
O  BILL πολύτεκνος  αποκτώντας σήμερα το τρίτο παιδί -κοριτσάκι την Φωτεινούλα  08-07-2016 Παρασκευή  και ώρα 13,30    στο Νοσοκομείο Καλαμάτας !!! ΝΑ  του ζήσει και καλότυχο πάντα με την ευλογία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΜΑΣ  !

~  KALAMATA 08/07/2016   γεννήθηκε η Φωτεινούλα του Βασιλάκη μας  ώρα  13,30 : https://youtu.be/impOEd8ALUo .-
  
8 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου (1) (†303), της ευσεβεστάτης μητρός αυτού Θεοδοσίας και των δι` αυτού πιστευσάντων και μαρτυρησάντων Νικοστράτου, Αντιόχου. Μαρτύρων Αύδα, Προκοπίου του εξορκιστού και Σάββα. Ιερομάρτυρος Αναστασίου του Γουναρά, του εξ Αγίου Βλασίου Ηγουμενίτσης (†1743). Νεομάρτυρος Θεοφάνους (†1559). Οσίων Θεοφίλου μυροβλύτου, του εκ Ζίχνης (†1548) και Προκοπίου του δια Χριστόν σαλού, του Ρώσου.
(1) Ο άγιος Προκόπιος έζησε και μεγάλωσε τα χρόνια που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Διοκλητιανός. Ο πατέρας του, ο Χριστοφόρος, ήταν ευσεβής άνθρωπος, σε αντίθεση με την μητέρα του που πίστευε στα είδωλα. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του τον πήγε στον αυτοκράτορα, ο οποίος τον έκανε ηγεμόνα της πόλης των Αλεξανδρέων και του έδωσε εντολή να καταδιώκει και να βασανίζει τούς χριστιανούς. Έτσι ο Προκόπιος ξεκίνησε για την Αλεξάνδρεια. Κατά την πορεία του όμως, ξαφνικά άρχισαν να πέφτουν αστραπές και βροντές και ταυτόχρονα άκουσε φωνή να τον καλεί με το όνομά του, που τον απειλούσε με θάνατο επειδή θα κατεδίωκε τούς χριστιανούς και ταυτόχρονα και τον αληθινό Θεό. Μετά από αυτό το γεγονός ο Προκόπιος παρακάλεσε Εκείνον πού του μιλούσε να του φανερωθεί περισσότερο για να δει ποίος είναι. Τότε εμφανίστηκε μπροστά του ένας Σταυρός από κρύσταλλο και ακούστηκε μία φωνή να του λέει: « Εγώ είμαι ο Εσταυρωμένος Υιός του Θεού» . Μετά από αυτό το θαύμα πίστευσε και έγινε χριστιανός. Λίγο αργότερα επιστρέφοντας από νικηφόρα αποστολή κατά των Σαρακηνών, η μητέρα του προσπάθησε να τον πείσει να θυσιάσει στα είδωλα. Κατάλαβε όμως ότι είχε γίνει χριστιανός και τον πρόδωσε στον αυτοκράτορα. Εκείνος διέταξε τον ηγεμόνα της Καισάρειας Ουλκίο να τον ανακρίνει. Αυτός τον χτύπησε πολύ μέχρι λιποθυμίας και μετά τον έκλεισε στην φυλακή. Με την χάρη του Κυρίου όμως οι πληγές επουλώθηκαν και απελευθερώθηκε από τα δεσμά. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ναό των ειδώλων όπου με την προσευχή του κατάφερε και συνέτριψε τα είδωλα. Το θαύμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πιστεύσουν σ` αυτόν πολλοί ανάμεσα τους και η μητέρα του. Αμέσως δόθηκε εντολή να αποκεφαλιστούν όλοι όσοι είχαν πιστεύσει. Μετά από αυτό, δόθηκε εντολή να γίνουν φρικτά βασανιστήρια στον Προκόπιο. Ο άγιος υπέμενε με πάρα πολύ μεγάλη καρτερία όλα αυτά και μάλιστα κατάφερε να τα ξεπερνά με την βοήθεια του Θεού. Τέλος δόθηκε εντολή να τον αποκεφαλίσουν και έτσι παρέλαβε το στεφάνι της αιωνίου ζωής. ~
Σήμερα 08/07/2016 εορτάζουν:
Άγιος Προκόπιος ο Μεγαλομάρτυς, Όσιος Θεόφιλος ο Αγιορείτης, Άγιος Αναστάσιος ο εξ Αγίου Βλασίου, ο Γουναράς
~  Ἦχος πλ. α’. Τὸν συνάναρχον Λόγον.
~ Ἀγρευθεῖς οὐρανόθεν πρὸς τὴν εὐσέβειαν, κατηκολούθησας χαίρων ὥσπερ ὁ Παῦλος Χριστῷ, τῶν Μαρτύρων καλλονὴ Μάρτυς Προκόπιε, ὅθεν δυνάμει τοῦ Σταυροῦ, ἀριστεύσας εὐκλεῶς, κατήσχυνας τὸν Βελίαρ, οὐ τῆς κακίας ἄτρωτους, σῷζε τοὺς πόθω σὲ γεραίροντας.
~* Απολυτίκιο Αγ. Προκοπίου του Μεγαλομάρτυρος - 8 ΙΟΥΛΙΟΥ :
https://youtu.be/DCSyBDk-lb0 .-

~
Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω

Όσιος Άνθιμος ο Βαγιάνος ο εν Χίω
 
Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος

Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
 
Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών

Άγιος Μιχαήλ ο Χωνιάτης Μητροπολίτης Αθηνών
 
Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων

Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων
 
Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς

Άγιος Παναγιώτης ο Καισαρεύς
 
Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν

Άγιος Γεράσιμος Επίσκοπος του Αστραχάν
 
Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ

Σύναξη των Δικαίων Ζαχαρία και Ελισάβετ
 
Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος

Όσιος Αθανάσιος ο Πάριος
 
Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος

Όσιος Μαρτύριος ο επίσκοπος
 
Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι θαυματουργοί

Άγιοι Πέτρος και Φεβρωνία οι
***  Ανατροπή: Έξι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ εξετάζει τώρα το υπουργείο             
Αλλά ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους
Ανατροπή: Έξι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ εξετάζει τώρα το υπουργείο
Επαναφορά του καθεστώτος των έξι δόσεων του ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε σήμερα προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής ( ΚΥΣΟΙΠ) ότι εξετάζεται να επανέλθει το καθεστώς των έξι δόσεων όπως έγινε και τα προηγούμενα δύο χρόνια.
Ο νόμος προβλέπει την καταβολή του φόρου σε μηνιαίες δόσεις έως και το τέλος κάθε έτους με αποτέλεσμα για φέτος να προκύπτουν 4 δόσεις με πρώτη τον Σεπτέμβριο δεδομένου ότι η εκκαθάριση του φόρου θα γίνει τον Αύγουστο.
Ωστόσο στο υπουργείο Οικονομικών εξετάζουν το ενδεχόμενο να προωθήσουν σχετική ρύθμιση, όπως έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια για την εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε έξι δόσεις.
Αυτό σημαίνει ότι η καταβολή του φόρου από τους φορολογούμενους θα επιμηκυνθεί έως και τον Φεβρουάριο του 2017.
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου για μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, είπε ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια προς την κατεύθυνση αυτή.

*** Ρέγκλινγκ: Πώς θα ελαφρύνουμε το χρέος της Ελλάδας   Τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους θα παρουσιάσει ο ESM τις επόμενες εβδομάδες
Ρέγκλινγκ: Πώς θα ελαφρύνουμε το χρέος της Ελλάδας
Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας θα παρουσιάσει τις επόμενες εβδομάδες τις προτάσεις του για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Les Echos που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε τρία στοιχεία όσον αφορά στα βραχυπρόθεσμα μέτρα: Πρώτον, την εξομάλυνση των περιόδων αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, «κάτι που κάνουμε», όπως είπε. «Έχουμε την εντολή και επομένως δεν χρειαζόμαστε άλλη απόφαση. Αυτή τη στιγμή, επειδή έγινε μία αποπληρωμή, η μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους είναι 28 χρόνια και έχουμε τη δυνατότητα να την αυξήσουμε στα 32 χρόνια. Επομένως, μπορούμε να εργασθούμε πάνω σε αυτή και να προσαρμόσουμε σχετικά γρήγορα κάποιες από τις (διάρκειες) αποπληρωμών για να αποφύγουμε μεγάλες αυξήσεις τους σε ορισμένα χρόνια, εξομαλύνοντας το προφίλ του χρέους», δήλωσε.
Το δεύτερο είναι η μείωση του κινδύνου των επιτοκίων για την Ελλάδα. «Εργαζόμαστε πάνω σε τρόπους προστασίας της Ελλάδας» από μελλοντικές αυξήσεις των επιτοκίων, δήλωσε ο αξιωματούχος.
Τρίτον, «υπάρχει μία μεγάλη αύξηση των επιτοκίων το 2017 σε ένα μικρό μέρος του ελληνικού χρέους και η εντολή μας είναι να την εξαλείψουμε», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ. «Και αυτό θα εξοικονομήσει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ».
\Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τα τρία αυτά μέτρα, ο Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες, ασφαλώς πριν από το τέλος του έτους».

***  Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με το... καλημέρα για τον εκλογικό νόμο   Η νομοτεχνική βελτίωση που "κλείνει το μάτι" στο ΚΚΕ
Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ με το... καλημέρα για τον εκλογικό νόμο
Με αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο.

Με την έναρξη της συζήτησης ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση με την οποία το δεύτερο άρθρο του σχεδίου νόμου, που προέβλεπε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την κατανομή των εδρών διατηρώντας το όριο εισόδου στο 3%, χωρίζεται σε δύο διαφορετικά άρθρα εκ των οποίων το ένα αφορά στην κατάργηση του μπόνους και με το άλλο διατηρείται το όριο του 3%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αλλαγή αυτή συνιστά κίνηση καλής θέλησης προς το ΚΚΕ να ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και να καταψηφίσει την διατήρηση του ορίου του 3% για το οποίο έχει εκφράσει τη διαφωνία του.

"Με την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως παγίου εκλογικού συστήματος ενισχύεται ο πλουραλισμός και η ισότιμη αντιπροσώπευση του λαού στο κοινοβούλιο", ανέφερε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, και τόνισε ότι "η απλή αναλογική προάγει την σύνθεση και κατατείνει σε κυβερνήσεις συνεργασίας που ενισχύουν την κυβερνητική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή".

"Δεν αποσκοπούμε σε μικροκομματικά οφέλη, δεν νομοθετούμε ευκαιριακά", τόνισε.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στα προηγούμενα εκλογικά συστήματα λέγοντας ότι τα συστήματα της ενισχυμένης αναλογικής τα οποία εφαρμόζονται τα τελευταία 25 χρόνια χειραγωγούν τη λαϊκή ψήφο και εξυπηρέτησαν ευκαιριακές κομματικές σκοπιμότητες. Ειδικότερα για το μπόνους των 50 εδρών ανέφερε ότι φαλκιδεύει τη λαϊκή εντολή και προωθεί τη σταθερή επιδίωξη του πρώτου κόμματος να διατηρηθεί στην εξουσία.

Για την παροχή δικαιώματος ψήφου στους νέους από 17 ετών, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι επιδιώκει να καταστήσει τους νέους υπεύθυνους πολίτες συμμέτοχους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στη διαμόρφωση του μέλλοντός τους.

Αναφερόμενος στο όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ανέφερε ότι εκείνοι που ασκούν κριτική δεν λαμβάνουν υπόψη εθνικά ευαίσθητα θέματα και "τον κίνδυνο να δημιουργηθούν αλυτρωτικές και αποσχιστικές τάσεις".

"Ψηφίζετε την ακυβερνησία και επιδιώκετε να μην υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης", είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης και υποστήριξε ότι, με τις ρυθμίσεις του νέου νόμου, είναι δυνατή μόνο η συνεργασία των δύο μεγαλύτερων κομμάτων ή τεσσάρων μικρότερων.

Συνεχίζοντας, απέδωσε την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στην διαπίστωση του κυβερνώντος κόμματος "ότι χάνει την ηγεμονία του και την αγωνία για το ρόλο του μετά τις επόμενες εκλογές".

Για την ψήφο των νέων από 17 ετών ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι με την διατύπωση του σχεδίου νόμου που προβλέπει τη συμπλήρωση του 17ου έτους από την πρώτη του έτους που γίνονται οι εκλογές δίνει το δικαίωμα ψήφου σε δεκαεξάρηδες και πρόσθεσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση διαφωνεί γιατί συνδέει την ηλικία στην οποία παραχωρείται το δικαίωμα ψήφου με τα γενικότερα όρια του νόμου για την ενηλικότητα.

"Γιατί δεν φέρνετε την κατάτμηση των περιφερειών και την ψήφο των ομογενών που θα μπορούσε να υπάρξει ευρεία συμφωνία;", διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης και εκτίμησε ότι το σχέδιο νόμου δεν θα συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία ώστε να εφαρμοστεί από τις επόμενες εκλογές.

"Στις εκλογές αυτές η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία θα καταργήσει αυτό το νόμο και δεν θα εφαρμοστεί ποτέ", κατέληξε.
"Η Χρυσή Αυγή θα μελετήσει το εν λόγω νομοσχέδιο μέχρι την τελική κατάθεσή του στην Ολομέλεια που πιθανώς θα προκύψουν αλλαγές και θα ψηφίσει με γνώμονα το συμφέρον του Ελληνικού Λαού", ανέφερε στην τοποθέτησή του ο ειδικός αγορητής του κόμματος Ιωάννης Λαγός.

Ο κ. Λαγός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "αντί να δίνει δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες oμογενείς και στους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες νέους που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό, προσφέρει απλόχερα πολιτικά δικαιώματα στους λαθρομετανάστες".

"Δεν θέλουμε αλλαγή εκλογικού νόμου αλλά αλλαγή του εκλογικού συστήματος", ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για "πολιτικό καιροσκοπισμό" και ότι "επισπεύδει μια διαδικασία εν μέσω κοινωνικής οικονομικής λαίλαπας, για μικροκομματικούς λόγους".

«Εμείς θα πούμε όχι επί αρχής για τον πολιτικό καιροσκοπισμό και τη συγκυριακή και αποσπασματική αντιμετώπιση ενός τέτοιου συστήματος, αλλά και για τη διαδικασία που οξύνει την πόλωση», είπε ο κ. Σκανδαλίδης, ενώ πρότεινε την απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης και τη σύσταση εν συνεχεία διακομματικής επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών η οποία θα επεξεργαστεί νέα πρόταση, η οποία θα περιλαμβάνει την ψήφο στους ομογενείς και την κατάτμηση των περιφερειών.

«Δεν νοείται απλή αναλογική με πλαφόν» είπε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ εξαρχής έχει αποσαφηνίσει ότι ψηφίζει μόνο απλή και ανόθευτη απλή αναλογική και το όριο του 3% δεν είναι απλή αναλογική.

"Λέμε παρών επί της αρχής. Ναι στο εκλογικό δικαίωμα για ψήφο στα 17, ναι στην κατάργηση μπόνους, θα ψηφίσουμε το άρθρο 4 που έγινε 5 με τη νομοτεχνική βελτίωση" σημείωσε ο κ. Κατσώτης, ενώ διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ διατηρεί επιφύλαξη, για το πλαφόν του 3% και θα φέρει στην Ολομέλεια τροπολογία για την κατάργησή του.

Καταλήγοντας κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι με το νέο νόμο επιδιώκει την "ισχυροποίηση του διπολικού συστήματος ώστε η εναλλαγή δεν θα διαφέρει στη στρατηγική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και να θέσει σε δεύτερη θέση την ανάγκη της οργάνωση της πάλης των εργαζομένων και συνολικά του λαού για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης με τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται από το Σεπτέμβρη".

Για "πολιτικό αιφνιδιασμό" έκανε λόγο ο ειδικός αγορητής από το Ποτάμι Κώστας Μπαργιώτας ενώ υποστήριξε ότι, με την εφαρμογή του νόμου "το πιθανότερο είναι να υπάρξει πολιτική αστάθεια και αδυναμία συγκρότησης κυβέρνησης εν μέσω κρίσης". Στη συνέχεια, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει την λαϊκή βούληση, και τάχθηκε υπέρ μιας εκ βάθρων μεταρρύθμισης του εκλογικού συστήματος.

"Χρειαζόμαστε ένα σύστημα με μικρές μονοεδρικές, τη δυνατότητα ψήφισης κόμματος και βουλευτή ανεξάρτητα και τη δυνατότητα ενός μικρού, κλιμακούμενου μπόνους στο πρώτο κόμμα, που να επιτρέπει στη χώρα να κυβερνηθεί", κατέληξε ο κ. Μπαργιώτας.

"Φοβάστε την ψήφο των δεκαεπτάχρονων και όχι των ογδοντάχρονων; Φοβάστε τις περισσότερες φωνές στην περίπτωση που η Βουλή είναι πολυκομματική"; διερωτήθηκε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλειος Κόκκαλης, ενώ χαρακτήρισε τα επιχειρήματα κατά του σχεδίου νόμου "έωλα και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα".

Ο κ. Κόκκαλης χαρακτήρισε "επικίνδυνο" το αίτημα του ΚΚΕ να μην υπάρχει το όριο του 3% αφού, όπως είπε, υπάρχουν γειτονικά κράτη με βλέψεις κατά της χώρας μας.
Το σχέδιο νόμου είναι δίκαιο, ανταποκρίνεται στην αντιπροσωπευτικότητα και είναι επιβεβλημένη η κατάργηση του μπόνους, είπε ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ και κατέληξε λέγοντας ότι το κόμμα του θα τοποθετηθεί θετικά στην Ολομέλεια.

Η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει θετικά επί της αρχής ανέφερε ο ειδικός αγορητής του κόμματος Γιώργος Καράς, σημειώνοντας ότι η καθιέρωση της απλής αναλογικής αποτελεί πάγια θέση του κόμματός του και δεν είναι συγκαιριακή ούτε αποσκοπεί σε συνεργασίες. Ο κ. Καράς τάχθηκε κατά του μπόνους των 50 εδρών για το οποίο είπε ότι φαλκιδεύει την λαϊκή ψήφο, ενώ πρόσθεσε ότι το όριο του 3% προσβάλει την συνταγματική αρχή της ισοδυναμίας της ψήφου.

"Το αποδεχόμαστε όμως γιατί εξυπηρετεί την ανάγκη να κυβερνηθεί η χώρα", είπε, ενώ τόνισε ότι η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει διάταξη για την ψήφο των αποδήμων "οποτεδήποτε και εάν έρθει στη Βουλή".
Κουρουμπλής: Δεν παίζουμε με τον εκλογικό νόμο
"Είναι τίμιο, καθαρό και σοβαρό ότι αυτή η κυβέρνηση δεν παίζει με τον εκλογικό νόμο. Ξέρετε καλά ότι αυτοί που κυβέρνησαν και ιδιαίτερα η ΝΔ έφερναν τους εκλογικούς νόμους την τελευταία στιγμή για να ρυθμίσουν την εξέλιξη των πραγμάτων, όμως η σημερινή κυβέρνηση φέρνει τον εκλογικό νόμο τρία χρόνια πριν από τη λήξη της θητείας της", ανέφερε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για "σκουριασμένες σκέψεις" και είπε ότι ο πολιτικός της λόγος διακατέχεται από μεγάλη υποκρισία.
"Η Νέα Δημοκρατία, κυβέρνησε για πολλά χρόνια και αντί να αξιοποιήσει το χρόνο προκειμένου να αντιληφθεί γιατί ο λαός την έστειλε στην αντιπολίτευση, και να βρει νέα επιχειρήματα και σκέψεις μόλις ανέλαβε ο νέος αρχηγός ζήτησε εκλογές. Μπορεί να είναι έτοιμη να κυβερνήσει, αλλά ως πρώτο δείγμα λέει ότι θα καταργήσει αυτόν τον εκλογικό νόμο και θα επαναφέρει τον προηγούμενο εκτρωματικό με τον οποίο υπήρχαν νομοί όπου το πρώτο κόμμα έβγαζε τέσσερις βουλευτές και τα άλλα κόμματα ούτε έναν", ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.
Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Κουρουμπλή σε "μαρτύριο" των βουλευτών.
"Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο και όχι με προσωπείο", ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε.
"Ποιος είναι ο ρόλος των βουλευτών ποιος σας ρωτάει, ποιος σας ρωτούσε ποτέ; Ο βουλευτής ζει το μαρτύριο να κουβαλάει το σταυρό των επικρίσεων, ενώ κανείς δεν τον έχει ρωτήσει για τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Χρειάζεται να αλλάξει το πολιτικό σύστημα να λειτουργήσουν νέοι θεσμοί όπου ο βουλευτής θα έχει ρόλο. Αυτό μπορεί να γίνει με την απλή αναλογική και τα πράγματα θα λειτουργήσουν διαφορετικά" τόνισε.
Συνεχίζοντας ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι, συμφωνεί με την πρόταση που είχε κάνει νωρίτερα ο Κώστας Σκανδαλίδης, να συσταθεί διακομματική επιτροπή για να συζητήσει όλα τα ζητήματα που αφορούν στο πολιτικό σύστημα.
"Το γιατί ένα 40% του λαού έχει γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα είναι ένα θέμα που πρέπει να μας απασχολήσει όλους" είπε χαρακτηριστικά.
Απευθυνόμενος τέλος στα κόμματα της "ευρύτερης αντιπολίτευσης", ζήτησε "να βοηθήσουν για να βρεθούν οι κοινοί τόποι, να μην κλείσουν αυτό το δρόμο" και πρόσθεσε.
"Οι στιγμές είναι ιστορικές. Επιτέλους ύστερα από χρόνια υπάρχει μια πρόταση που μπορεί να δημιουργήσει τους όρους για μεγαλύτερη διαφάνεια, να αποκατασταθεί η λαϊκή κυριαρχία και να εμπεδωθεί η αντιπροσωπευτικότητα της ψήφου".
Η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, στην αρμόδια επιτροπή, θα συνεχισθεί την Τρίτη.

***   Δύο κυρίες θα μονομαχήσουν για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον  Η υπουργός Εσωτερικών Τερίσα Μέι και η υπουργός Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ θα διεκδικήσουν την ηγεσία των Συντηρητικών
Δύο κυρίες θα μονομαχήσουν για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον
Η Τερίσα Μέι και η Άντρεα Λίντσομ θα διεκδικήσουν την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και την διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στον θώκο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το κυβερνών κόμμα της Βρετανίας.
Η Μέι, βουλευτίνα των Τόρις και υπουργός Εσωτερικών, κατέλαβε την πρώτη θέση στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας των κοινοβουλευτικών των Συντηρητικών, συγκεντρώνοντας τις ψήφους 199 συναδέλφων της, ενώ η υφυπουργός Ενέργειας Λίντσομ κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 84 ψήφους.
Ο εκ των πρωταγωνιστών της εκστρατείας υπέρ του Brexit και υπουργός Δικαιοσύνης Μάικλ Γκόουβ δεν έλαβε παρά 46 ψήφους, γεγονός που σήμανε τον αποκλεισμό του από την κούρσα.
Η διαδικασία, την οποία πυροδότησε η απόφαση του πρωθυπουργού Κάμερον να παραιτηθεί μετά την επικράτηση της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα συνεχιστεί πλέον με τη συμμετοχή και των μελών του κόμματος.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμένεται να έχει γίνει γνωστό ως την 9η Σεπτεμβρίου.
Τερίσα Μέι: Η υποψήφια της συναίνεσης
H Τερίσα Μέι, που επέλεξε να παραμείνει στο περιθώριο του εσωκομματικού πολέμου που ξέσπασε στους κόλπους των Συντηρητικών κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος για το Brexit, προβάλλεται ως η υποψήφια της συναίνεσης, που ενσαρκώνει τη λύση της αντικατάστασης του Μπόρις Τζόνσον στη διαδικασία διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον.
«Κράτησε χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και μπορεί, λόγω αυτού του γεγονότος, να επωφεληθεί μια ευρύτερης υποστήριξης στους κόλπους του Συντηρητικού Κόμματος» υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ντέιβιντ Κατς, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Μπαθ.
Ευρωσκεπτικίστρια κατά βάθος, η Μέι επέλεξε στις αρχές του έτους, προκαλώντας κατάπληξη, να παραμείνει πιστή στον πρωθυπουργό της Βρετανίας και να υπερασπιστεί την παραμονή της χώρας της στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά δεν προσέφερε παρά ελάχιστα στην εκστρατεία, μη διστάζοντας ακόμα και να υπεραμυνθεί της πρότασης περιορισμού της μετανάστευσης, αγαπημένο θέμα των υπέρμαχων του Brexit. Αναδείχθηκε εντούτοις ως το πρόσωπο της συναίνεσης, με αποτέλεσμα η Sunday Times να την παρουσιάσει ως «τη μοναδική προσωπικότητα που είναι ικανή να ενώσει τις αντίπαλες φατρίες στους κόλπους του κόμματός» της.
Σήμερα Πέμπτη, αφού επελέγη από τους συντηρητικούς βουλευτές ως η μία από τις δύο φιναλίστ στην κούρσα της διαδοχής του Ντέιβιντ Κάμερον –με αντίπαλο την υφυπουργό Ενέργειας Άντρεα Λίντσομ– η Τερίσα Μέι δήλωσε ότι είναι η υποψήφια που μπορεί να φέρει σε πέρας το διακύβευμα που θα αναλάβει η επόμενη πρωθυπουργός της Βρετανίας.
«Έχουμε ανάγκη από μια ισχυρή ηγεσία, (μια ηγεσία) με εμπειρία που θα διαπραγματευτεί την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με την αποχώρησή της, (μια ηγεσία) που θα ενώσει το κόμμα και την χώρα μας» υπογράμμισε η Βρετανίδα υπουργός.
Η 59χρονη Τερίσα Μέι τήρησε κατά την θητεία της στο υπουργείο Εσωτερικών πολύ σθεναρή στάση απέναντι στους εγκληματίες, τους παράτυπους μετανάστες ή ακόμα και τους ισλαμιστές ιεροκήρυκες.
Η ίδια, κόρη ιερέα της αγγλικανικής εκκλησίας, ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα το 1986, αφού σπούδασε γεωγραφία στην Οξφόρδη και εργάστηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην Τράπεζα της Αγγλίας. Έπειτα από δύο αποτυχημένες υποψηφιότητες στις βουλευτικές εκλογές, εξελέγη το 1997 βουλευτής με το συντηρητικό κόμμα στην εύπορη περιφέρεια Μέιντενχεντ, στο Μπέρκσιρ (νότια Βρετανία). Από το 2002 έως το 2003 ήταν η πρώτη γυναίκα που διετέλεσε γενική γραμματέας ενός συντηρητικού κόμματος. Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας αναφέρθηκε στους Τόρις ως το «μοχθηρό κόμμα», μια δήλωση που της στοίχισε κάποιες φιλίες.
Το διάστημα μεταξύ του 1999 και του 2010, η Τερίσα Μέι καταλαμβάνει διαφορετικές θέσεις στη σκιώδη κυβέρνηση των συντηρητικών. Ανέλαβε τα σκιώδη υπουργεία Περιβάλλοντος, Οικογένειας, Πολιτισμού, Δικαιωμάτων της Γυναίκας και Εργασίας. Το 2005 βρίσκεται στο πλευρό του Ντέιβιντ Κάμερον που αναλαμβάνει τα ηνία.
Όταν εκείνος εκλέγεται επικεφαλής της κυβέρνησης το 2010, την επιβραβεύει αναθέτοντάς της το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, μια θέση που διατηρεί μετά την επανεκλογή του το 2015.
Με τα μαλλιά της κομμένα καρέ και επιλέγοντας έντονα χρώματα στην ένδυσή της, η Τερίσα Μέι γνωρίζει ότι μοιάζει στην εξωτερική εμφάνιση εύθραυστη, γι' αυτό ενδεχομένως της αποδόθηκε το προσωνύμιο «η νέα Μάργκαρετ Θάτσερ».
Η Daily Telegraph την θεωρεί την ισχυρότερη γυναίκα πολιτικό της χώρας κι επισημαίνει ότι κατάφερε «να φθάσει στην κορυφή χάρη σε μια ανηλεή αποφασιστικότητα».
Η Μέι είναι παντρεμένη από το 1980 με τον Φίλιπ Τζον Μέι, έναν τραπεζικό, δεν έχει παιδιά, λατρεύει την πεζοπορία και τη μαγειρική.
Άντρεα Λίντσομ: Ονειρεύεται να γίνει η νέα Θάτσερ
Θεωρείται η αποκάλυψη της εκστρατείας των υποστηρικτών της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ και η Άντρεα Λίντσομ ελπίζει ότι θα ανατρέψει τα προγνωστικά και θα γίνει η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας της μετά τη Μάργκαρετ Θάτσερ, με την οποία δεν διστάζει να συγκρίνει τον εαυτό της.
Σχεδόν άγνωστη πριν από το δημοψήφισμα, η υφυπουργός Ενέργειας, ηλικίας 53 ετών, επελέγη σήμερα από τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος, μαζί με την Τερίσα Μέι, ως υποψήφια για τη διαδοχή του Ντέιβιντ Κάμερον στην ηγεσία του κόμματος και της κυβέρνησης. Αμέσως δέχθηκε τα «συγχαρητήρια» και τη «στήριξη» του Νάιτζελ Φάρατζ, του πρώην επικεφαλής του ευρωφοβικού κόμματος Ukip, που έδωσε επίσης μάχη υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η Άντρεα Τζάκλιν Λίντσομ, γεννηθείσα στο Μπάκινχαμσιρ, είναι βουλευτίνα τα τελευταία 6 χρόνια και ποτέ δεν ανέλαβε σημαντικό χαρτοφυλάκιο στη συντηρητική κυβέρνηση. Εργάστηκε για 3 δεκαετίες στο Σίτι του Λονδίνου, ιδίως στην τράπεζα Barclays.
Αναδείχθηκε κατά την εκστρατεία για το δημοψήφισμα χάρη στις στοχευμένες της παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών αναμετρήσεων. Ξανθιά, με κοντά μαλλιά, μητέρα τριών παιδιών, υπερασπίστηκε με πάθος την έξοδο από την ΕΕ χωρίς να χάσει ούτε για μια στιγμή το χαμόγελό της.
«Η απόφαση που λάβαμε την 23η Ιουνίου θα παραμείνει ως μια σημαντική στιγμή στην Ιστορία. Θα ανακτήσουμε την ελευθερία μας» υπογράμμισε η ίδια παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα.
Η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον, του επικεφαλής του στρατοπέδου των υπέρμαχων του Brexit, να μην υποβάλει υποψηφιότητα την έφερε στην πρώτη γραμμή. Εντούτοις, απέχει πολύ από το να καταφέρει να συγκεντρώσει την υποστήριξη όλων των βουλευτών του κόμματός της. Δεν έχει μεγάλη εμπειρία κι επομένως πρόκειται για μια αθέμιτη υποψηφιότητα, τονίζουν επικριτές της.
Στον βρετανικό Τύπο επίσης δημοσιεύονται άρθρα που θέτουν υπό αμφισβήτηση τις ικανότητές της, το πόσο σημαντικές θέσεις κάλυψε στο Σίτι ή ακόμα και το ήθος των φορολογικών της δηλώσεων.
Αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών υπενθυμίζουν, χωρίς να κατονομάζονται, την «καταστροφή» που έφερε όταν διετέλεσε υφυπουργός αρμόδια για το Σίτι. «Εάν επικρατήσει, θα πρέπει να προκηρύξουμε νέες (βουλευτικές) εκλογές» γράφει ο αρθρογράφος Ντέιβιντ Φίνκελσταϊν στους Times επικρίνοντας με σφοδρότητα την έλλειψη εμπειρίας της.
Η Άντρεα Λίντσομ απορρίπτει την κριτική στο πρόσωπό της και ονειρεύεται μια μοίρα ανάλογη με εκείνη της Θάτσερ, που κυβέρνησε την χώρα από το 1979 έως το 1990.
Δηλώνει ότι θαυμάζει τη «Σιδηρά Κυρία» από τα νεανικά της χρόνια και αφηγείται πόσο πολύ εντυπωσιάστηκε όταν συναντήθηκε με εκείνη. Η Μάργκαρετ Θάτσερ «ήταν πάντα συμπαθής και ευγενική στην προσωπική της ζωή ενώ την ίδια ώρα επιδείκνυε μια σθεναρή αποφασιστικότητα ως ηγέτιδα. Εκτιμώ ότι πρόκειται για τον ιδανικό συνδυασμό και θέλω να σκέφτομαι ότι βρίσκομαι εκεί» επισήμανε η ίδια πρόσφατα στη Sunday Telegraph.

***   Εκτός ελέγχου η οργή στις ΗΠΑ κατά της αστυνομίας, τέσσερις αστυνομικοί νεκροί   , Ταραχές στο Ντάλας
Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν και αριθμός άλλων τραυματίστηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Ντάλας των ΗΠΑ, με φόντο την οργή για θανάτους Αφροαμερικανών από αστυνομικά πυρά.
Υπό κράτηση δύο ύποπτοι. Η αστυνομία μιλά για ελεύθερους σκοπευτές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης.  Newsroom ΔΟΛ





***  Απίστευτη παρέμβαση του ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ!

Μια καταλυτική επιστολή του Πατριάρχη Μόσχα και πασών Ρώσων δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, σχετικά με την της Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας.
~

***  EΚΤΑΚΤΟ για τον ΕΝΦΙΑ! Αλλάζουν όλα...

~ Αλλαγές στην καταβολή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε ότι ο φόρος θα πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις, κάτι που "πνίγει" τον Έλληνα φορολογούμενο.
Σε μια προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα, ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε ότι εξετάζεται να επανέλθει το σύστημα των έξι δόσεων και μάλιστα, τονίζει ότι τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, υπογραμμίζει ότι: " με αφορμή την προσπάθεια παρερμηνείας δηλώσεών μου στο ραδιόφωνο (ευτυχώς υπάρχει το πλήρες ηχητικό απόσπασμα) διευκρινίζω ότι:
1. Με νόμο του 2013 (ν.4223/2013) προβλέπεται ότι για να χορηγηθούν εκπτώσεις ή για να ανασταλεί η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των δηλώσεων φόρου εισοδήματος. Δηλαδή δεν μπορεί να ξεκινήσει η εκκαθάριση – υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ, αν δεν ολοκληρωθεί η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
2. Με νόμο του 2013 (ν.4223/2013) προβλέπεται ότι η πληρωμή των δόσεων του ΕΝΦΙΑ διενεργείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με 1η δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου και τελευταία δόση μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Δεκεμβρίου του ίδιου έτους.
3. Από την πρώτη μέρα έναρξης των φορολογικών δηλώσεων τονίζω σχεδόν σε κάθε δημόσια παρέμβασή μου, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ακριβώς για να έχουμε δυνατότητα πολλών μηνιαίων δόσεων στον ΕΝΦΙΑ.
4. Ειδικά για το 2015 και λόγω καθυστέρησης στην τελική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ παρατάθηκαν κατά δύο μήνες (με ειδική διάταξη νόμου) και πληρώθηκαν σε 5 μηνιαίες δόσεις".
Αγαπητή κυβέρνηση, όταν αποφασίσεις τελικά, ενημέρωσε μας.

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Εκτέλεσαν Συνταγματάρχη! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...

~  Μόλις λίγες μέρες πριν πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, και μια είδηση φέρνει τα "πάνω-κάτω" στη συμμαχία και προκαλεί πανικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνταγματάρχης της SVR, Alexander Poteyev, εκτελέστηκε από την ρωσική αντικατασκοπεία και ο θάνατος του γεμίζει με τρόμο της ΗΠΑ και τη Δύση.
Ο Alexander Poteyev είχε καταδώσει όλο το ρωσικό κατασκοπευτικό δίκτυο στη CIA και είχε αλλάξει τόπο διανομής, ταυτότητα αλλά και υπήρχε ασφάλεια που τον προστάτευε νυχθημερόν.
Κι όμως, η Ρωσία κατάφερε και τιμώρησε τον προδότη, ενώ η ΗΠΑ ακόμα δεν έχουν συνέλθει από το σοκ.
Περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις αφού το χαστούκι που "έφαγε" το ΝΑΤΟ αυτή τη φορά ήταν αρκετά ηχηρό.

***  ΒΟΜΒΑ! Εγκρίθηκαν ΧΙΛΙΑΔΕΣ αιτήσεις ιθαγένειας λαθρομεταναστών...

~ Εγκρίθηκαν 6.029 αιτήσεις για απονομή ιθαγένειας σε μετανάστες που βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, ενώ, αυτές που απομένουν, πάνω από 20.000 είναι σε διαδικασία επεξεργασίας.
Σύμφωνα με το υπουργείο, η διαδικασία προχωρά με "γοργά βήματα" ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η χορήγηση άδειας εργασίας, που αφορά σχεδόν 55.320 θέσεις.
Σύμφωνα μ την ανακοίνωση του υπουργείου: "Παρά την προσφυγική κρίση που συντάραξε τη χώρα το 2015, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχουν αμελήσει την τακτοποίηση της διαμονής όσων διαβιούν παράνομα στη χώρα", ενώ προσθέτει ότι η "βελτίωση στη διαδικασία χορήγησης αδειών διαμονής σε όσους αποδεδειγμένα διαβιούν στη χώρα για πολλά χρόνια είναι τα κύρια μέσα με τα οποία το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της παράτυπης διαμονής στη χώρα".
Το σχέδιο προχωρά με ταχύς ρυθμούς, το μόνο που πάει "σφαίρα" απ΄ότι φαίνεται, και η κυβέρνηση αποκτά όλο και περισσότερους πιθανώς ψηφοφόρους αφού, όσοι πληρούν προϋποθέσεις, μπορούν να λάβουν ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπηκοότητα...

*** Υπέρ των πληρωμών με κάρτες, αλλά με προϋποθέσεις οι Καλαματιανοί 
Ένα ζήτημα που απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα είναι η προώθηση πληρωμών μέσω πλαστικού χρήματος και ο περιορισμός των μετρητών. Στόχος αυτού του τρόπου συναλλαγής είναι να μειωθεί η φοροδιαφυγή.
Βέβαια, προκειμένου να συμβεί αυτό, το υπουργείο Οικονομικών αναζητά κίνητρα για να πείσει τους καταναλωτές και τους επαγγελματίες να κάνουν χρήση των καρτών.
Εμείς μιλήσαμε με καταναλωτές, αλλά και εκπροσώπους επαγγελματιών στην Καλαμάτα, ώστε να μας πουν τη γνώμη τους για το όλο ζήτημα.
Ξεκινώντας με τους καταναλωτές, τους είδαμε θετικούς, αν και θεωρούν ότι ο Έλληνας πάλι θα καταφέρει να βρει τον τρόπο να φοροδιαφύγει.
  Γιώργος Ζορμπάς
«Για μένα που είμαι 70 χρόνων είναι δύσκολο να μάθω να χρησιμοποιώ στις συναλλαγές μου την κάρτα. Γνωρίζω ότι πρέπει να το κάνω, αλλά αδυνατώ.
Το θέμα για μένα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος έχει διαφθαρεί και δεν πληρώνει σωστά τους φόρους του. Πρέπει ο καθένας μας να καταλάβει ότι σκάβουμε οι ίδιοι το λάκκο μας και, όπως πάμε, θα βουλιάξουμε κι άλλο.
Σχετικά με τις πληρωμές με κάρτα, πιστεύω ότι είναι καλό, όμως πάλι θα βρουν τρόπο για να φοροδιαφεύγουν οι επαγγελματίες, και βέβαια ο καταναλωτής είναι συνεργός, αφού βλέπει και δε μιλάει. Μακάρι να πετύχει, όμως, όλο αυτό, γιατί αν πετύχει, τόσο λιγότερο θα υποφέρουμε».
  
Σωτήρης Ζούζουλας
«Έχουμε δημοκρατία, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιεί τα χρήματά του όπως θέλει. Εδώ υπάρχουν τα capital controls και δεν μπορούμε καν να διαχειριστούμε τα δικά μας χρήματα.
Σχετικά με τις κάρτες, ήδη τις χρησιμοποιώ, αλλά δε νομίζω ότι θα βοηθήσει το μέτρο στη μείωση της φοροδιαφυγής. Πάλι κάποιο κόλπο θα βρεθεί και δε θα αποδίδονται σωστά οι φόροι. Πρόσφατα είχα ακούσει για μια περίπτωση που έστελναν τα χρήματα στη Βουλγαρία. Έτσι υπήρχε τρύπα και στις πληρωμές με κάρτα. Γενικότερα έχω κάποιον φόβο για τις πληρωμές μέσω της κάρτας.
Μέχρι σήμερα δεν έχω δοκιμάσει την κάρτα μου για πληρωμή σε κατάστημα, μόνο για ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ. Πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες κατηγορίες καταναλωτών, όπως οι ηλικιωμένοι, που δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν».
  
Παναγιώτης Αλεξόπουλος
«Έχουμε συνηθίσει σε ένα περίεργο σύστημα μέχρι σήμερα. Ας πούμε, στο βενζινάδικο δε δίνουν αμέσως την απόδειξη και σε ρωτούν αν θες. Έτσι έχουμε μάθει, κακώς βέβαια, κι έτσι γίνεται η φοροδιαφυγή. Όπως, επίσης, συμφωνούμε σε εκπτώσεις που μας κάνουν κάποιοι, όταν δε μας δίνουν απόδειξη. Πρέπει πλέον να απαιτούμε απόδειξη όλοι μας.
Εγώ ακόμα δεν έχω ψωνίσει με κάρτα, αλλά θα το κάνω. Θεωρώ ότι είναι καλό μέτρο και πολύ εύχρηστο για όλες τις συναλλαγές».
  
Γιάννης Κύρκος
«Έχω ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό και κάνω συναλλαγές με την κάρτα μου. Αυτό το μέτρο μού φαίνεται κατά κάποιον τρόπο εξυπηρετικό. Απλά είχαμε μάθει αλλιώς, αλλά θα το εφαρμόσουμε. Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, πιστεύω ότι κατά κάποιον τρόπο θα βοηθήσει, όχι απόλυτα πάντως, ενώ ως συναλλαγή μού φαίνεται πολύ εύκολη».
  
Λίλιαν Ψηλάκη
Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Λίλιαν Ψηλάκη, μιλώντας για το νέο καθεστώς στις πληρωμές που θέλει να επιβάλει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε: «Θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό μέτρο, αφού έτσι προστατεύεται και ο πελάτης και ο επαγγελματίας. Κι αυτό, γιατί δεν πιάνεις χρήματα στα χέρια σου και μειώνεται ο κίνδυνος κλοπής, ακόμα και από φορολογικής άποψης, αφού είναι άμεσο.
Ιδανικό θα ήταν, βέβαια, να υπάρχει σύνδεση με την εφορία και απευθείας να αποδίδεται ο ΦΠΑ, κι έτσι να είναι όλα τακτοποιημένα, οπότε να μη χρωστά ΦΠΑ ο επαγγελματίας.
Το 70% των επαγγελματιών έχουν προμηθευτεί τα ειδικά μηχανήματα για να δέχονται κάρτες. Αυτό γινόταν και πιο πριν, αφού μας συμφέρει, ειδικά με τους τουρίστες, να έχουμε συναλλαγή με κάρτες. Είναι καλύτερο από το να χάσεις τον πελάτη που μπορεί να έχει μαζί του άλλο νόμισμα, ενώ με την κάρτα είναι πολύ πιο απλό και είναι μια σωστή συναλλαγή.
Ένα σημαντικό θέμα είναι αυτό της προμήθειας, αφού ακόμα οι τράπεζες έχουν πολύ υψηλό ποσοστό, που ξεκινά από το 1,8%. Κάποια στιγμή πρέπει να αντιληφθούν στις τράπεζες ότι αυτό το ποσοστό πρέπει να μειωθεί, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
Εδώ, δυστυχώς, αυτό δεν ισχύει και θεωρώ ότι θα πάρει χρόνο στις τράπεζες να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να πιέζουν τόσο πολύ τον επιχειρηματία, γι’ αυτό και υπάρχουν επαγγελματίες που αντιδρούν στην πληρωμή με κάρτα.
Αν από την αρχή το κράτος έκανε μια σωστή συμφωνία με τις τράπεζες, θα έβρισκε πολύ μεγαλύτερη απήχηση και έτσι το κράτος θα έπαιρνε απευθείας τον ΦΠΑ.
Εμείς, ως Εμπορικός Σύλλογος, είχαμε στείλει επιστολή στις τράπεζες και ζητούσαμε να μειωθεί το ποσοστό της προμήθειας, αλλά και να παρέχεται δωρεάν μηχάνημα. Τότε σχεδόν όλες οι τράπεζες μας αγνόησαν, αφού θεώρησαν ότι ένας σύλλογος δεν μπορεί να κάνει διαπραγματεύσεις τέτοιου είδους. Αυτό, λοιπόν, πρέπει να το κάνει το κράτος.
Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι άλλο ποσοστό κέρδους έχει ο φούρνος, άλλο το βενζινάδικο, άλλο τα ρούχα κ.ο.κ.».
  
Δημήτρης Μανιάτης
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, σχετικά με τις πληρωμές με κάρτα, δήλωσε στο "Θάρρος" τα εξής: «Αρχικά πρέπει να αναφερθούμε στο πρακτικό ζήτημα της χρήσης, δηλαδή αν μπορεί η κάρτα να χρησιμοποιηθεί από ηλικιωμένους ανθρώπους και ειδικότερα αυτούς που ζουν στην επαρχία. Πιστεύω ότι πρέπει να εξαιρεθούν από αυτό το μέτρο. Αυτό, όμως, που έχει σημασία και πρέπει να τονιστεί, είναι ότι θα πρέπει να μειωθεί η προμήθεια των τραπεζών στα ευρωπαϊκά επίπεδα, που κυμαίνεται από 0,2 έως 0,3%, και στην πιστωτική και στη χρεωστική κάρτα.
Αφού, λοιπόν, η Πολιτεία θα επιβάλει τη χρήση της κάρτας, είναι υποχρεωμένη να επιβάλει και τη μείωση της προμήθειας».
Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης θεωρεί ότι τα μηχανήματα θα πρέπει να δίνονται δωρεάν στις επιχειρήσεις.
Σχετικά με τη φοροδιαφυγή, μας δήλωσε ότι για να μην υπάρχει, θα πρέπει να μειωθεί ο φορολογικός συντελεστής: «Είναι απλό και γίνεται σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Για να εισπράξει χρήματα το κράτος θα πρέπει να έχει μειωμένο φορολογικό συντελεστή. Έτσι, όσο ανεβαίνει αυτός ο συντελεστής τόσο θα ανεβαίνει αυτή η παράνομη δραστηριότητα, όπως και η παράνομη εργασία. Αν συμβεί αυτό, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα και το κράτος θα εισπράξει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φοροδοτική δυνατότητα από κανέναν».
  Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις κάρτες
Όπως αναφέρει η οικονομική ιστοσελίδα capital.gr, η υποχρεωτική πληρωμή με κάρτα θα ισχύει από την πρώτη Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ υπάρχει σύγχυση στους φορολογούμενους για τη συγκέντρωση αποδείξεων.
Αναλυτικά, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, το οποίο έχει ήδη καθυστερήσει σημαντικά με αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μη γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για τις φετινές αποδείξεις, θα προβλέπει ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πρέπει να δαπανούν έως και το 30% του εισοδήματός τους με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, προκειμένου να λαμβάνουν το αφορολόγητο όριο.
Θα προβλέπει, επίσης, σταδιακή αλλά υποχρεωτική εγκατάσταση συσκευών πληρωμών POS σε όλη την αγορά, καθώς και εκπτώσεις φόρου για τις δαπάνες με κάρτα σε κλάδους με υψηλή φοροδιαφυγή, όπως είναι οι γιατροί.
Η υποχρεωτική πληρωμή με κάρτα αναμένεται να ισχύσει από την ερχόμενη Πρωτοχρονιά.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στα άκρα για μια ακόμα φορά η κόντρα Τσώνη - Αναστασόπουλου
-«Φωτιά» έβαλαν οι πρόσφυγες, τα σκουπίδια και η χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος
 Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης το απόγευμα της Τετάρτης. Αφορμή στάθηκε η αναφορά του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Αναστασόπουλου, στα γεγονότα που συνέβησαν προ ημερών με το μπλόκο που στήθηκε στον εργολάβο που έχει αναλάβει την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στην περιοχή «Λιμενικά».
Όπως ανέφερε, μπορεί να έχει τις ενστάσεις του για ό,τι έγινε, αλλά, αφού δόθηκε «μιαν ανάσα» στο Δήμο, δε θέλει να το κρίνει. Ωστόσο, θέλησε να μάθει από το δήμαρχο Μεσσήνης τι ενέργειες έχει κάνει για να υπάρξει προσωρινή διαχείριση, κατηγορώντας τον παράλληλα για αδράνεια.
Τότε, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης τού απάντησε «να μην ξύνει πληγές», καθώς φέρει ευθύνη αφού ήταν δήμαρχος το 2012. Στη συνέχεια δήλωσε ότι όσο είναι δήμαρχος δε θα επιτρέψει να θαφτούν τα σκουπίδια στο σημείο, ενώ προκάλεσε τον Στάθη Αναστασόπουλο να πει τη δική του πρόταση.
Στη συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ζήτησε ενημέρωση για το χώρο που προτάθηκε για τους πρόσφυγες από το Δήμο στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, χωρίς αυτό το ζήτημα να έχει συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσώνης απάντησε ότι έφτασε αργά το απόγευμα της προηγουμένης Παρασκευής έγγραφο που ζητούσε από το Δήμο να του υποδείξει σημείο που θα ήταν κατάλληλο για να στεγαστούν από 250 έως 500 άτομα. Το έγγραφο ζητούσε απάντηση άμεσα και έτσι ο δήμαρχος πρότεινε το χώρο της Μακαρίας, που ανήκει στην Περιφέρεια. Επίσης, σχολίασε ότι «όλοι παίζουν κρυφτό με τους πρόσφυγες», αλλά αυτοί μπορεί να μη φτάσουν και ποτέ στη Μεσσήνη.
Στη συνέχεια της συνεδρίασης μια ακόμα κόντρα ξέσπασε για τους τρεις καθέτους προς την παραλία της πόλης δρόμους, στη χάραξη του δρόμου Καλαμάτας- Ριζόμυλος. Τότε ο κ. Τσώνης απάντησε ότι, όταν φτάσει μελέτη για το δρόμο, δε θα την καλοδεχτούν και ότι τον πρώτο λόγο για το θέμα θα έχει ο Δήμος.
Να ηρεμήσει τα πνεύματα προσπάθησε ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, που είπε ότι το θέμα της χάραξης είναι σοβαρό και πρέπει το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τι θέση θέλει να κρατήσει.
Αφού τελείωσαν οι διαπληκτισμοί για τα παραπάνω ζητήματα, ένας ακόμα γύρος εντάσεων ξεκίνησε με το πρώτο εκτός ημερησίας διάταξης θέμα, που ήταν η συζήτηση για την πρόταση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν ήταν δυνατό να διαβάσουν τις 529 σελίδες που τους στάλθηκαν και ζήτησαν η συζήτηση να αναβληθεί και να γίνει παρουσία ειδικών.
Τελικά, έπειτα από εισήγηση του αντιδημάρχου Νίκου Ξαρχάκου, αποφασίστηκε από τις εναλλακτικές προτάσεις η 1Β του ΠΕΣΔΑ, πρόταση υπέρ της οποίας έχει ταχθεί και ο Δήμος Καλαμάτας.
Σχετικά με αυτή, ο δήμαρχος δήλωσε ότι το θέμα των σκουπιδιών είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει ο Δήμος να πάει «σαν πρόβατο στη σφαγή».
Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο κύλησε σχετικά ήρεμα, αφού τα φλέγοντα ζητήματα «είχαν ξεθυμάνει» το φορτισμένο κλίμα.  Π.Μπ.

***  Επεισοδιακή σύλληψη στη Μάνη Αλβανών που κατηγορούνται για κλοπές
Να συγκρουσθούν με σφοδρότητα με το αυτοκίνητο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, στο οποίο επέβαιναν αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης, δε δίστασαν χθες τα ξημερώματα τρεις Αλβανοί, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από μπλόκο που τους είχαν στήσει στο Σταυροπήγιο Μάνης.
Για άλλη μια χρονιά οι αστυνομικοί του Τμήματος Καρδαμύλης είχαν καταγράψει κρούσματα κλοπών σε ενοικιαζόμενα καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Μάνης, με θύματα τουρίστες.
Ύστερα από πληροφορίες σχεδόν το σύνολο της αστυνομικής δύναμης του Τμήματος Καρδαμύλης έστησε τα ξημερώματα μπλόκο στην περιοχή του Σταυροπηγίου. Λίγο πριν από τις 6.0 εμφανίστηκε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τρεις Αλβανοί. Όμως, όχι μόνο δεν υπάκουσαν στις οδηγίες των αστυνομικών, αλλά όταν είδαν ότι εγκλωβίσθηκαν, ο οδηγός έβαλε όπισθεν και με σφοδρότητα έπεσε στο συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας Καλαμάτας, που είχε δανειστεί το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, προκαλώντας του σοβαρές υλικές ζημιές.
Ευτυχώς, από τη σύγκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός των αστυνομικών που επέβαιναν στο αυτοκίνητο, ενώ αμέσως μετά ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους τρεις Αλβανούς.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι τρεις Αλβανοί διέμεναν στην Καλαμάτα και κατηγορούνται για τη διάπραξη κλοπών.
Η έρευνα της Αστυνομίας συνεχιζόταν και χθες το απόγευμα και σήμερα αναμένεται να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
   ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά  κλοπές σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες στη Μεσσηνία
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους
Κατασχέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, σπαθί, σιδερογροθιά, όχημα κ.α.
Συνολικά από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τις -48.000- ευρώ Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις και κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τριάντα τρεις (33) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα  και ξενοδοχειακά συγκροτήματα.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, χθες (7.7.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας, τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31, 36 και 42 ετών, αντίστοιχα, όλοι τους μέλη της συγκεκριμένης εγκληματικής ομάδας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και αντίσταση, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον από την 23.6.2015, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι αυτών απουσίαζαν ή κοιμόταν.
Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες (7.7.2016) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλης, εντόπισαν όχημα στο οποίο επέβαιναν οι ανωτέρω και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.
Αρνούμενοι αυτοί τον έλεγχο και προκειμένου να διαφύγουν, εμβόλισαν υπηρεσιακό όχημα προκαλώντας του υλικές ζημιές, ενώ τελικά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί είκοσι επτά (27) κλοπές, καθώς και έξι (6) απόπειρες κλοπής, σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και εξοχικές κατοικίες, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Δυτικής Μάνης Μεσσηνίας (Νεοχώρι, Καρδαμύλη, Ρίγκλια, Άγιο Δημήτριο, Λεύκτρο, Στούπα και Βασιλίτσι Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη τους εγκληματικής ομάδας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια κ.α..
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο ξεπερνά τους -48.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.
Σε έρευνα που έγινε στο ανωτέρω όχημα βρέθηκαν χρήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, φακοί, ρούχα και γάντια, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 31χρονου, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σπαθί, σιδερογροθιά, χρήματα και ηλεκτρικά εργαλεία.
Επίσης, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

***  Επίθεση Θεχαρόπουλου σε ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ από την Καλαμάτα 
«Ο ενιαίος φορέας κομμάτων δε θα γίνει δεκανίκι κανενός»
Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεχαρόπουλος, προκειμένου να ενημερωθεί από θεσμικούς αλλά και παραγωγικούς φορείς για θέματα που αφορούν στη Μεσσηνία.
Στην αρχή συναντήθηκε με το δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσωνη, στη συνέχεια με την αντιπερειφεριάρχη Ελένη Αλειφέρη, μετά με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ενώ οι συναντήσεις του στην Καλαμάτα ολοκληρώθηκαν στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου συνάντησε τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μανιάτη.
Λίγο πριν αναχωρήσει θέλησε να κάνει έναν απολογισμό για όσα άκουσε στη Μεσσηνία, αλλά και να μιλήσει για θέματα που αφορούν στην κεντρική πολιτική σκηνή. Στο πάνελ περιβαλλόταν από εκπροσώπους των φιλικών προς τη ΔΗΜΑΡ κομμάτων, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και της Κίνησης Πολιτών.
Όπως εξήγησε, στόχος της επίσκεψης ήταν να αναδειχθεί η ανάγκη περιφερειακής ανάπτυξης, που θα στηριχθεί σε ένα υγιές παραγωγικό μοντέλο με ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Ειδικότερα, όπως είπε, ο Νομός Μεσσηνίας έχει όλες τις δυνατότητες να συμβάλει πραγματικά και αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας, αρκεί να μην μπαίνουν εμπόδια από το κράτος και να ακολουθείται μια αποτελεσματική πολιτική, όχι σαν τη σημερινή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο ίδιος ενημερώθηκε για προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μεσσηνία σε θέματα αγροτικά αλλά και τουριστικά, προβλήματα που, όπως υποστήριξε, δε γίνεται να λυθούν με την αναποτελεσματική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που, όπως σχολίασε, «δε διαπραγματεύτηκε αποτελεσματικά με τους εταίρους, είχε και έχει αυταπάτες, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει σε μια συνολική συμφωνία την ώρα που έπρεπε. Έτσι έκανε μια συμφωνία με μέτρα υφεσιακά, με υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων για έναν αιώνα και με κόφτη μισθών και συντάξεων και χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, ούτε καν στο πλαίσιο του 2012, κάτι που μας βάζει πιο βαθιά στην κρίση».
  Επιτροπή διαλόγου για έναν ενιαίο φορέα
Όπως δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος, υπάρχει ανάγκη ενός κοινού μετώπου από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του Ποταμιού, της Κίνησης Πολιτών και άλλες δυνάμεις που συμμετέχουν σε αυτόν το διάλογο, ενώ τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουν ένα κοινό προγραμματικό πλαίσιο.
Η πρόταση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ είναι εντός του 2016 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, ώστε να υπάρχει ένας ενιαίος σοσιαλδημοκρατικός φορέας και ταυτόχρονα να εκλεγεί επικεφαλής από τη βάση. Στόχος του φορέα θα είναι ενωμένος να αντιμετωπίσει το λαϊκισμό που επικρατεί, είτε αυτός είναι δεξιός είτε είναι αριστερός.
  Εκλογές
Σε ερώτηση για το πότε θα διεξαχθούν εκλογές, απάντησε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι δε θα γίνουν άμεσα, αφού ο κ. Τσίπρας ξέρει ότι θα τις χάσει. Επίσης, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δε θα εξαντλήσει την τετραετία, αφού η απώλεια της κοινωνικής πλειοψηφίας θα είναι τάχιστη.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Από παράταση σε παράταση τα έργα της Μεσσηνίας
Νέες παρατάσεις για την ολοκλήρωση έργων της Μεσσηνίας εγκρίθηκαν από τις υπηρεσίες και την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε ορισμένα, μάλιστα, έχουμε αρχίσει να… χάνουμε τον αριθμό των παρατάσεων που έχουν δοθεί. Για παράδειγμα, η κατασκευή της οδογέφυρας στο Μελιγαλά, έργο σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, έπρεπε να έχει τελειώσει από το Σεπτέμβριο του 2014, κατά την προθεσμία ολοκλήρωσης που προβλεπόταν στο συμφωνητικό που υπεγράφη. Τελικά, έπειτα από 8 παρατάσεις αυτά τα δύο σχεδόν χρόνια που έχουν περάσει χωρίς να παραδοθεί το έργο, αυτές τις ημέρες εγκρίθηκε και η 9η.
  Αντιπλημμυρικά στα πυρόπληκτα
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου εγκρίθηκε παράταση προθεσμίας στο έργο «Αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων περιοχών Ανδανίας – Οιχαλίας – Αρφαρών (αποκατάσταση και αντιπλημμυρική προστασία του δρόμου Πελεκητό – Άνω Βρομόβρυση Καλαμάτας)». Το έργο είναι προϋπολογισμού 600.000 ευρώ και εκτελείται από τον εργολάβο Ιωάννη Αργυράκη. Η προθεσμία περαίωσης λήγει στις 11/7/2016.
Επίσης, εγκρίθηκε η 4η παράταση του έργου «Επένδυση πρανών επαρχιακού και εθνικού δικτύου Μεσσηνίας για αντιμετώπιση κατακρημνίσεων βραχωδών υλικών (2014-2017) (τμήμα 4η επ. οδού Θουρίας - Πολιανή)», το οποίο είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και εκτελείται από την εταιρεία NAQUATEC A.E. με έκπτωση 77,93%.
Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού του πρανούς, εργασίες τοποθέτησης αγκυρίων και τμήματος των συρματοπλεγμάτων, συνολικής συμβατικής αξίας 9.000 ευρώ. Βάσει όμως του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος θα έπρεπε να έχουν εκτελεστεί επιπλέον εργασίες ποσού 28.500 ευρώ.
Οι εργασίες που υπολείπονται είναι:
-Ολοκλήρωση της επένδυσης του πρανούς με πλέγμα
-Τοποθέτηση αγκυρίων και επένδυση του πρανούς με πλέγμα.
Λόγος της παράτασης είναι η καθυστέρηση της πρώτης ύλης για την παραγωγή των πλεγμάτων (από το εξωτερικό), συνεπεία του περιορισμού κίνησης κεφαλαίων.
Εγκρίθηκε παράταση μέχρι 31/8/2016.
  Οδογέφυρα Μελιγαλά
Μέχρι τέλος Ιουλίου εγκρίθηκε παράταση ολοκλήρωσης του έργου «Οδογέφυρα Νεοχωρίου – Μελιγαλά, προστασία κοίτης και οδών πρόσβασης», προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ. Το έργο εκτελείται από την εταιρεία Μπαρούνης Παν. του Ανν. – Μπαρούνη Αγγ. του Παν. με έκπτωση 37,92%
Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης ήταν το Σεπτέμβριο του 2014 και από τότε έχει πάρει 8 (!) παρατάσεις. Τώρα εγκρίθηκε η ένατη.
Κατά τη μελέτη του έργου προβλέπεται η κατασκευή νέας οδογέφυρας Νεοχωρίου – Μελιγαλά ανοίγματος 42,60 μ., η οποία βρίσκεται κατάντη της παλαιάς διατηρητέας
γέφυρας στη συμβολή των χειμάρρων Πύρνακα και Μαυροζούμενας και σε απόσταση 120 μ. από αυτή. Το έργο περιλαμβάνει και τις εργασίες παραλλαγής του άξονα της οδού Νεοχωρίου – Μελιγαλά σε συνολικό μήκος 350 μ. περίπου, προκειμένου ο δρόμος να διέρχεται από τη νέα γέφυρα, καθώς επίσης έργα τοπικής διεύρυνσης και προστασίας της κοίτης του χειμάρρου.
Οι εργασίες που απομένουν να εκτελεστούν είναι:
-Ασφαλτικά: Κατασκευή ασφαλτικής προεπάλειψης και ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας
-Έργα προστασίας κοίτης και πρανών: Κατασκευή συρματοκιβωτίων (υπό εκτέλεση)
-Σήμανση-Ασφάλεια: Τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης.
Η παράταση της προθεσμίας απαιτείται προκειμένου:
-Να τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας και να γίνει οριζόντια διαγράμμιση επί της νέας οδού από άλλη εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς δεν προβλεπόταν από τη μελέτη, αλλά είναι άκρως απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το φυσικό αντικείμενο και να αποδοθεί ο νέος δρόμος σε κυκλοφορία. Παράλληλα θα γίνει η συναρμογή του παλιού υφιστάμενου δρόμου με το νέο. Με την τοποθέτηση των στηθαίων ασφαλείας θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην περιοχή της συναρμογής
-Να ολοκληρωθούν οι επιμετρήσεις.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Μόνοι τους μαζεύουν τα σκουπίδια στη Μαραθόπολη
Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Τριφυλία με το σκουπιδαριό, όπως έχει αναφερθεί, προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις και έντονες διαμαρτυρίες προς τη Δημοτική Αρχή… Πλέον, κάτοικοι, επαγγελματίες και αυτοδιοικητικοί έχουν απαυδήσει και παίρνουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες και την κατάσταση στα χέρια τους, όπως συνέβη χθες στη Μαραθόπολη. Τη Μαραθόπολη που αποτελεί κατεξοχήν τουριστικό προορισμό και η οποία, δυστυχώς, ήταν «τίγκα» στο σκουπίδι, αφού η αποκομιδή δε γίνεται όσο συχνά θα έπρεπε και τα σκουπίδια σχημάτιζαν «βουνά» έξω και γύρω από τους κάδους.
Τοπική Κοινότητα, κάτοικοι και επαγγελματίες κινητοποιήθηκαν, καθώς η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο και καθημερινά άκουγαν παράπονα από επισκέπτες. Μόνοι τους, με τη συνδρομή μηχανημάτων εργολάβου της περιοχής, έκαναν παρεμβάσεις καθαρισμού σε σημεία που είχαν μετατραπεί σε μικρές χωματερές. Πλέον ο τόπος καθάρισε και η κατάσταση και εικόνα βελτιώθηκε. Μάλιστα, είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τη Μαραθόπολη να «πνιγεί» στα σκουπίδια, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, αλλά, αυτό, λένε, δε σημαίνει ότι θα υποκαταστήσουν το Δήμο στην αρμοδιότητα και ευθύνη της αποκομιδής των απορριμμάτων, ιδίως αυτή τη θερινή περίοδο!
Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης, Γιώργος Μίγγας, με φωτογραφίες από τον καθαρισμό που έκαναν μόνοι τους, γράφοντας με σαφέστατες αιχμές: «Ευχαριστούμε, Σπύρο Μίχο, για ό,τι κάνεις για το Μάραθο. Θέλουν δε θέλουν θα τον κάνουμε όμορφο και καθαρό μαζί! Και ευχαριστούμε τον Μπάμπη Χαλαζωνίτη για τη χορηγία!».

***  Το «άθλημα» του κουτσομπολιού 
Από τα πιο προσφιλή «αθλήματα» του ανθρώπου, τελικά, είναι το κουτσομπολιό. Χθες αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο τα ονόματα 13.730 μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου.
Μέσα σε δευτερόλεπτα η ιστοσελίδα που τα φιλοξενούσε είχε «πέσει», προφανώς από τους πολλούς επισκέπτες που δέχτηκε.
Για να εξυπηρετηθεί δε η περιέργεια, αρκετά site κατέβασαν τα ονόματα και τα δημοσίευαν σε δική τους διεύθυνση.  Β.Β. 

 ***  Μετεγγραφές, καλά σχολεία και «παραπαιδεία» στην Καλαμάτα     
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια τάση παράνομων μαθητικών μετεγγραφών προς κάποια Γυμνάσια-Λύκεια της Καλαμάτας. Οι μετεγγραφές αυτές των μαθητών δημιουργούν πολλά προβλήματα και διαμορφώνουν αντιλήψεις ότι υπηρετούν σκοπιμότητες (φιλικές, ρουσφετολογικές, πολιτικές, οικονομικές) και λειτουργούν υποστηρικτικά για τα ήδη πολυδύναμα σχολεία της πόλης εις βάρος των περιφερειακών και ολιγοδύναμων σχολείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα σε αυτά τα σχολεία να υπάρχει υπερσυγκέντρωση μαθητών και να μην παρέχονται οι απαιτούμενες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας όπως προβλέπεται για τους μαθητές, καθώς, επίσης, να λειτουργούν αίθουσες διδασκαλίας που δεν υπάρχουν στα σχέδια κατασκευής των σχολικών κτηρίων και οι οποίες αυθαίρετα δημιουργήθηκαν, στη συνέχεια, σε χώρους που δεν πληρούν τις προβλεπόμενες πολεοδομικές προδιαγραφές.
Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν σε κάποια άλλα σχολεία υπάρχουν και παραμένουν ανεκμετάλλευτες υπέροχες υποδομές. Έτσι καλλιεργούνται μύθοι για «καλά» και «κακά» σχολεία τελείως αναληθείς, με προεκτάσεις κοινωνικές και ταξικές.
Θα πρέπει οι γονείς να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν καλά και κακά σχολεία. Επίσης, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι το παιχνίδι «δυστυχώς» της επιτυχίας των υποψήφιων φοιτητών παίζεται σε μεγάλο ποσοστό έξω από το σχολείο και έχει σχέση με την οικονομική τους δυνατότητα. Με απλά λόγια, εξαρτάται από το τι πακέτο διαθέτουν για πάσης φύσεως φροντιστήρια.
Θα πρέπει, επίσης, να καταλάβουν οι γονείς ότι κυρίαρχα ο καλός μαθητής δίνει προστιθέμενη αξία στο σχολείο που φοιτά και όχι το σχολείο σε αυτόν, διότι κάθε χρόνο παρατηρείται από όλα τα σχολεία να υπάρχουν μαθητές που περνούν σε υψηλόβαθμες Πανεπιστημιακές Σχολές και ότι αυτό δεν είναι μονοκαλλιέργεια κάποιων σχολείων. Η διαφορά των επιτυχιών βρίσκεται και εξαρτάται από τον αριθμό συμμετοχής των υποψηφίων του κάθε σχολείου.
Αυτές τις μέρες τυχαία βρέθηκα και συνομίλησα με μια παρέα ανθρώπων των οποίων τα παιδιά φέτος ήταν υποψήφια στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τα όσα ειπώθηκαν με έκαναν να αισθανθώ ντροπή για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και τη «δωρεάν» παιδεία μας.
Πρόσφατα οι μαθητές έμαθαν τις βαθμολογίες τους. Ο κάθε υποψήφιος μετρά και συνεκτιμά την επιτυχία ή την αποτυχία του. Ο κάθε γονιός κάνει ταμείο και προσπαθεί να επουλώσει τα οικονομικά τραύματα που του δημιούργησε η «δωρεάν» παιδεία! Δυσβάστακτο το κόστος για κάποιες οικογένειες. Τα έδωσαν όλα για την επιτυχία του παιδιού τους. Για κάποιους άλλους κανένα πρόβλημα, γιατί υπάρχει η «καβάντζα» της οικονομικής ευμάρειας και της παραοικονομίας.
Ο κάθε υποψήφιος, προκειμένου να συμπληρώσει τη γνώση και να βελτιώσει την προετοιμασία του, καταφεύγει στα ιδιαίτερα μαθήματα ή τα φροντιστήρια. Χρόνια ακούμε από τις κυβερνήσεις για την κατάργηση της παραπαιδείας. Αυτό που συμβαίνει, όμως, με το μεγάλο συναγωνισμό στις υψηλόβαθμες σχολές είναι η παραπαιδεία χρόνο με το χρόνο να κρίνεται όλο και πιο αναγκαία. Περισσότερο από 4,5 δισ. ευρώ καταβάλλουν τα ελληνικά νοικοκυριά προκειμένου να συμπληρώσουν ποιοτικά ελλείμματα της «δωρεάν παιδείας», πολλά δε από αυτά καταλήγουν «μαύρα» σε κάποιες τσέπες.
Ο αριθμός των μαθητών στην αίθουσα πρέπει να είναι τέτοιος που να μπορεί να ανταγωνιστεί τα φροντιστήρια. Είναι παιδαγωγικά αποδεκτό ότι στις μέρες μας δεν μπορεί να γίνει μάθημα ουσιαστικό με 25 και 30 μαθητές στην τάξη. Το παράξενο που συμβαίνει στην Καλαμάτα είναι ότι, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες κτηριακές υποδομές σε σχολεία, μένουν ανεκμετάλλευτες εν τούτοις, καθώς με πλαστές επιδιωκόμενες μετεγγραφές δημιουργείται υπερσυγκέντρωση μαθητικού δυναμικού σε άλλα σχολεία. Θα συμφωνήσω ότι δεν μπορούμε σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις να αποτρέψουμε ή να απαγορεύσουμε την επιλογή σχολείου από το μαθητή. Μπορούμε όμως να λειτουργήσουμε αποτρεπτικά στις επιλογές βάζοντας όριο τμημάτων (4 αντί 5 στην Α΄ τάξη), που αυτό θα ανταποκρίνεται και στις πολεοδομικές προδιαγραφές υποδοχής συγκεκριμένου αριθμού μαθητών, καθώς και στα προβλεπόμενα χαρακτηριστικά καταλληλότητας αιθουσών.
Το σχολικό περιβάλλον πρέπει να είναι ανθρώπινο, φιλόξενο και ευχάριστο για το μαθητή. Για να επιτευχθεί όμως αυτό, καλό είναι να ελεγχθούν οι μετεγγραφές που ασύστολα συμβαίνουν κάθε χρόνο.
  Του Θεόδωρου Σταυριανόπουλου
MSc Ηθ. Φιλοσοφίας – Μαθηματικού
 Υ.Γ.1  Χαίρομαι που η Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας καθώς και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας έχουν εκφράσει την ίδια άποψη για όσα αναφέρθησαν παραπάνω.
ΥΓ.2 Υπάρχουν σχολεία όπου εκπαιδευτικοί προσφέρουν άμισθα μαθήματα στο χώρο του σχολείου σε οικονομικά ευαίσθητους μαθητές.


*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ  EURO  2016  στην Γαλλία  :


 


  ~** Στον πρώτο  Ημιτελικό του  Euro  2016 στην Γαλλία :
Την   (Τετάρτη  06-07-2016 )  : ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ- ΟΥΑΛΙΑ  2-0 , (0-0) .-^
Τα  γκόλ  :  50΄ Ρονάλντο  , 53΄ Νάνι  , .-^
Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Σουηδός, Γιόνας Έρικσον.
Κάρτες :  Άλεν ,
Ουαλία (Κρις Κόουλμαν): Χένεσεϊ, Γκάντερ, Τσέστερ, Κόλινς, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κινγκ, Λέντλεϊ, Άλεν, Μπέιλ, Ρόμπσον Κανού
Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Σέντρικ, Μπρούνο Άλβες, Φοντέ, Γκερέιρο, Ντανίλο, Ζοάο Μάριο, Αντριέν Σίλβα, Ρενάτο Σάντσες, Νάνι, Ρονάλντο
Η  ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στον ΤΕΛΙΚΟ  ... !!!!

2ος  Ημιτελικός  ,
~** Την   (Πέμπτη 07-07-2016 ) : ΓΑΛΛΙΑ -ΓΕΡΜΑΝΙΑ    2-0 , (1-0 ) .- ^
Τα γκόλ  : 45+2 ΄ πεναλτι  καί στο 72΄ Γκριεζμάν , .- ^
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ουμτιτί, Εβρά, Ματουϊντί, Πογκμπά, Σισοκό, Παγέ, Γκριεζμάν, Ζιρού
Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χέβεντες, Έκτορ, Τσαν, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ



Η  ΓΑΛΛΙΑ  στον ΤΕΛΙΚΟ της Κυριακής 10  Ιουλίου 2016 με αντίπαλο την ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ... !!!
  ***Σε  ΦΙΛΙΚΟ :   ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Τουρκική Οσμανλισπόρ  1-1  /-
Τα γκόλ  : 75΄ ο Λουντ  , 90΄ με φάουλ του Ρουσέσκου  .-
Παναθηναϊκός: Στιλ ,Μέσο (85' Μαρινάκης), Κουτρουμπής (85' Ρέις), Ιβανόφ, Χουλτ (56' Χουχούμης)- Λεντέσμα (51' Λουντ), Ζέκα- Ιμπάρμπο (66' Μπεργκ), Βιγιαφάνιες (60' Βλαχοδήμος), Μπουμάλ (60' Λέτο)- Κλωναρίδης (46' Αμπέντ).

~
***  Α.Π.Σ.ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  :



1 .-  Πραγματοποιήθηκες η γενική συνέλευση του Αστέρα Αρφαρών και οριστικοποιήθηκε το νεο Δ Σ πρόεδρος Γιάννης Πουλόπουλος, αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μπούρας, Γ Γραμματέας  Κώστας Φιέστας, Γενικός αρχηγός Βασίλης Σακκάς έφορος Σπύρος Μωραγιάννης δημόσιες σχέσεις Μαρια Θλιμμένου Ταμίας Παναγιωτης Σκούρας και μέλος Ο Γιαννης Σταθόπουλος και Γιώργος Μωραγιάννη! Αναπληρωματικά Μελη Παναγιωτης Καμαρινόπουλος Νίκος Βανικιώτης Ηλείας Κάργας! Το Νεο Δ Σ θα προσχώρηση σε ανεύρεση νέου προπονητή και μεταγραφές ποδοσφαιριστών !!!!!!!!
2.- ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. το ΔΣ του Αστέρα σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε οτι προπονητής στην ομάδα μας θα είναι ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΕΚΑΣ παλιός ποδοσφαιριστής της ομάδας!!!
3.-ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ. Θέλω να ενημερώσω τους φίλους του ΑΣΤΕΡΑ οτι οι προσπάθειες δέκα ημερών είχαν αίσιο τέλος στην διοίκηση Αστέρα μπενουν ο παλαιός πρόεδρος ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΚΚΑΣ /Μένης/ ο ΣΠΥΡΟΣ ΜωΡΑΓΙΑΝΝΗΣτου ΔΗΜ. και αλλη δυο παράγοντες!!!!έτσι ο κίνδυνος του πρωτοδικείου δεν υπαρχει πια !!!την Κυριακή λοιπὸν στην γενική συνέλευση και ωρα εννέα μ. μ. το προσωρινό. ΔΣ γίνεται κανονικό!!!!!!Και ΔΥΝΑΤΟ για να ξεκίνησε μεταγραφές και εύρεση προπονητού!!!!!!

***Διαμαντίδης: «Ο Παναθηναϊκός με βοήθησε να ζήσω τη δόξα»     Αποχαιρετιστήρια επιστολή
Μέσω μίας αποχαιρετιστήριας επιστολής που δημοσίευσε η Euroleague, ο Δημήτρης Διαμαντίδης εκφράζει το δικό του «ευχαριστώ», το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες, αναφέρεται στις στιγμές δόξας που έζησε, ενώ καταλήγει επισημαίνοντας ότι «τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι».
Αναλυτικά η επιστολή του Δημήτρη Διαμαντίδη, μία μέρα μετά την δημοσίευση του ντοκιμαντέρ από την Euroleague: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι "ευχαριστώ".
Κάποιοι λένε πως οι φίλαθλοι θα έπρεπε να ευχαριστήσουν εμένα για όλα αυτά τα χρόνια που ήμουν στο παρκέ. Λένε πως ήμουν σπουδαίος παίκτης, και κάποιες φορές τόλμησαν να με συγκρίνουν με τους μεγαλύτερους θρύλους στην ιστορία του αθλήματος. Κάποιοι λένε πως ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ θα πρέπει να με τιμήσουν για όλα αυτά τα χρόνια που φορούσα αυτά τα χρώματα...
Σε όλους αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι κάνουν ένα μεγάλο λάθος.
Εγώ είμαι αυτός που νιώθει την ανάγκη να πει ένα ευχαριστώ στο άθλημα που μου έδωσε μία σπουδαία ζωή, που μου επέτρεψε να κάνω δουλειά μου αυτό που αγαπώ περισσότερο από κάθε τι άλλο. Που με έκανε να ζήσω, μέσα σε αυτά τα χρόνια, αξέχαστες στιγμές που ελάχιστοι είχαν την τύχη να ζήσουν. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους για τη διαρκή αγάπη και στήριξη, τόσο στα καλά όσο και στα άσχημα.
Εσείς, οι φίλαθλοι, είστε αυτό που θα μου λείψει περισσότερο. Τα συνθήματά σας με έκαναν πάντα να παίζω πάνω από τα όριά μου. Το πάθος και η πίστη σας θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη μου για πάντα. Είστε η ψυχή του Παναθηναϊκού και του αθλήματος.
Θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες μου. Τον Ηρακλή, απ' όπου ξεκίνησα, και φυσικά τον Παναθηναϊκό, που μου έδωσαν την ευκαιρία να τεστάρω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο, να ανταγωνιστώ τους καλύτερους των καλύτερων και να πετύχω αυτό που πάντα ονειρευόμουν: τη δόξα.
Οι πιο σπουδαίες μου αναμνήσεις θα είναι για πάντα ντυμένες στα πράσινα. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συνεισφέρω στο να φτάσει η ομάδα ακόμη πιο ψηλά: στα τόσα πρωταθλήματα, στα τόσα κύπελλα και φυσικά στους τρεις τίτλους στην Euroleague. Η Αθήνα, το Βερολίνο και η Βαρκελώνη θα παραμείνουν για πάντα στα βιβλία της ιστορίας και νιώθω πραγματικά ευλογημένος που ήμουν μέρος αυτών των επιτυχιών. Τίποτα από αυτα δεν θα ήταν πιθανά χωρίς την ενέργεια και τον ενθουσιασμό ολόκληρου του οργανισμού που ονομάζεται Παναθηναϊκός.
Το μπάσκετ μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω απίστευτους ανθρώπους, να ανακαλύψω τον κόσμο και τόσες πολλές διαφορετικές κουλτούρες. Είναι ένα άθλημα που φέρνει τον κόσμο πιο κοντά και δημιουργεί ισχυρούς δεσμούς.
Είμαι τυχερός που αυτή ήταν η ζωή μου. Όταν κοιτάω πίσω το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους αυτούς που το έκαναν όλο αυτό πιθανό. Ακόμη και τώρα που αποσύρομαι από την ενεργό δράση, η καρδιά μου χτυπάει πάντα σαν να είμαι ένας παίκτης πάνω στο παρκέ.
Τώρα μπορείτε να με αποκαλείτε "θρύλο". Δεν είναι όμως δικό μου κατόρθωμα. Όλοι εσείς: οι φίλαθλοι, οι προπονητές, οι συμπαίκτες, οι παράγοντες, όλοι εσείς είστε οι πραγματικοί θρύλοι.
Σας ευχαριστώ που με εμπνεύσατε, που με προκαλέσατε και που μου χαρίσετε μια αξέχαστη μπασκετική ζωή.   Δημήτρης Διαμαντίδης».

*** ***  ΜΕΞΙΚΟ - ΕΛΛΑΔΑ  70-86 .- ^ Στον δρόμο για το Ρίο...
Πρώτη και στα ημιτελικά η Εθνική, κέρδισε 86-70 το Μεξικό
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 35-33, 48-60, 70-86
Διαιτητές: Ζόρζε Βάζκεζ (Πορτογαλία), Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Μπόρις Σούλγκα (Ουκρανία)
ΜΕΞΙΚΟ (Σέρχιο Βαλντεολμίγιος): Στολ 8 (2), Ράμος 4, Τοσκάνο 3 (1), Χ. Γκουτιέρες 10 (1), Ι. Γκουτιέρες 2 (11 ριμπ.), Κρους 19 (2), Ερνάντες 14 (4), Μέντες 8 (2), Μάτα 2, Ζαμόρα
 ΕΛΛΑΔΑ (Φώτης Κατσικάρης): Αθηναίου, Καλάθης 7 (1), Μπουρούσης 16, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7 (1), Παπαπέτρου 5 (1), Χαραλαμπόπουλος, Μπόγρης 2, Περπέρογλου 7 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 21 (3), Κουφός 7, Αντετοκούνμπο Θ. 12
~ Ο  επόμενως αγώνας το  Σάββατο  , ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ 
Εάν  η Ελλάδα κερδίσει θα βρεθεί στους Ολυμπιακούς  του ΡΙΟ  .-

***  Αντικατάσταση του πανιού της Τέντας και βελτίωση του Σταδίου
Η αντικατάσταση του πανιού στο γήπεδο της Τέντας είναι θέμα που απασχολεί χρόνια την πόλη και ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα παρθεί απόφαση να διατεθούν 100.000 ευρώ, ώστε να ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την αλλαγή του καλύμματος, που θα γίνει με επιτόπιο ράψιμο και τοποθέτηση.
Χρήματα που θα δοθούν από τα ταμεία του Δήμου, αφού, όπως είπε, το κεντρικό κράτος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ.
Επίσης, θα δοθούν 50.000 ευρώ για διάφορα ακόμα έργα που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις και, κυρίως, στο Δημοτικό Στάδιο, το οποίο μετεξελίσσεσαι σε αθλητικό κέντρο.
Πέραν των παρεμβάσεων που έχουν ήδη γίνει, θα γίνουν κι άλλες εγκαταστάσεις, όπως γήπεδο 5x5.
Π.Μπ.

***


  ~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας    Arfara  News στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  01  Ιουλίου  2016   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                                                               
~ Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Arfara News Παρασκευή 01  Ιουλίου  2016 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html .-                
 ~Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 02  Ιουλίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-02-2015.html .-                                                          
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 03 Ιουλίου  2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-03-2016.html   .-      
~  Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  02  και 03  Ιουλίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/07/02-03-2016.html .- 
~  Η Εφημερίδα μας   ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 04 Ιουλίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-04-2016.html .-
~  Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 05 Ιουλίου  2016 :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-05-2016.html .-  
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης  Arfara News 2 , Τρίτη 05 Ιουλίου 2016 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-2-05-2016.html .-  
~ ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τετάρτη  06  Ιουλίου  2016  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-06-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016.html .-

 ~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 07  Ιουλίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-07-2016_6.html .- 

 ~ Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 08 Ιουλίου  2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/07/arfara-news-08-2016.html .

 ~** Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 

  ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4809 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3005 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2003  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 817  βίντεο   .-

*** ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 679 /. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1132 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.615   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    
  













~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου