Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

  Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 12  Φεβρουαρίου  2016  :
~
 
 
 
 
 
12 Φεβρουαρίου
Μελετίου αρχιεπισκόπου Αντιοχείας (1) (†381), Αντωνίου Β` πατριάρχου Κων/πόλεως (†901). Μαρτύρων Πλωτίνου και Σατορνίνου. Νεομάρτυρος Χρίστου Κηπουρού, του εν Κων/πόλει (†1748). Οσίας Μαρίας, της μετονομασθείσης Μαρίνος.
(1) O άγιος Μελέτιος γεννήθηκε περίπου το 310 στη Μελιτινή της Μικρής Αρμενίας. Έκανε λαμπρές σπουδές και εθεωρείτο πολύ μορφωμένος, ευσεβής και ενάρετος χριστιανός. Το 357 χειροτονήθηκε επίσκοπος Σεβαστείας και τρία χρόνια αργότερα αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας. Η θεοσέβειά του, το ήθος του χαρακτήρα του και οι πλούσιες πνευματικές του αρετές, τον έκαναν γρήγορα ιδιαίτερα αγαπητό στη εκκλησιαστική κοινότητα. Για το λόγο αυτό, όταν έφθασε στη Αντιόχεια όλοι οι πιστοί, βγήκαν στους δρόμους για να τον υποδεχθούν και να λάβουν την ευλογία του. Στη νέα του όμως έδρα ο Μελέτιος παρέμεινε μόνον τριάντα ημέρες διότι οι ραδιουργίες των κακόδοξων αρειανών, έπεισαν τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο να τον εξορίσει στην Αρμενία. Τελικά όμως θριάμβευσε η δικαιοσύνη του Θεού. Όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας, συνεκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη το 381 την Β` Οικουμενική Σύνοδο, ο Μελέτιος εκλήθη να λάβει μέρος στη Σύνοδο και μάλιστα ως πρόεδρος αυτής. Δυστυχώς ο άγιος εκοιμήθη πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της Συνόδου και η κηδεία του έγινε με την συμμετοχή όλων των πατέρων της Συνόδου και χιλιάδες πιστών λαού, ένδειξη τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο του Αγίου.  ~
Σήμερα 12/02/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας, Οσία Μαρία η μετονομασθείς Μαρίνος, Άγιος Χρήστος ο Κηπουρός
~ Ἦχος γ’. Θείας Πίστεως.
Νόμον ἔνθεον, ἐμμελετήσας, τὴν οὐράνιον, γνῶσιν ἐκλάμπεις, τὴ Ἐκκλησία Ἱεράρχα Μελέτιε, τὴν γὰρ Τριάδα κηρύττων ὁμότιμον, αἱρετικῶν διαλύεις τᾶς φάλαγγας. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~ Η άγνοια του καλού είναι σκότος ψυχής. Και αν ο άνθρωπος δεν συμμαχήση με τον Χριστόν, όπου είναι το φως, δεν ημπορεί να λυτρωθή από τον άρχοντα του σκότους, τον Διάβολον.  
Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης († 1959 μ.Χ.)
 ~
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Χαράλαμπος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως

Άγιος Φώτιος ο Μέγας Πατριάρχης Κωνσταντ....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος
~  Απολυτίκιο Αγ. Μελετίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας - 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ : https://youtu.be/1yz1c8ogymw  .- 


Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος ΑντιοχείαςΒιογραφία
Άγιος Μελέτιος Αρχιεπίσκοπος ΑντιοχείαςΟ Άγιος Μελέτιος γεννήθηκε περί το 310 μ.Χ. στην Μελιτηνή της Μικράς Αρμενίας. Η μαρτυρία περί της πρώτης εμφανίσεώς του στο προσκήνιο της ιστορίας, λίγο μετά το έτος 357 μ.Χ., τον καταδεικνύει ως αντίπαλο των αιρετικών Ομοιουσιανών και οπαδό του Επισκόπου Καισαρείας της Παλαιστίνης Ακακίου, ο οποίος δια Συνόδου, το έτος 358 μ.Χ., εκλέγει τον Άγιο Μελέτιο ως Επίσκοπο Σεβαστείας. Λόγω όμως της σφοδράς αντιδράσεως των οπαδών του προηγουμένου Επισκόπου Σεβαστείας Ευσταθίου, παραιτείται και μεταβαίνει στη Βέροια της Συρίας. Το 360 μ.Χ. εκλέγεται Πατριάρχης Αντιοχείας, μετατεθέντος του Πατριάρχου Ευδοξίου στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινουπόλεως. Όταν ο Άγιος έφθασε στην Αντιόχεια, όλοι οι πιστοί βγήκαν στους δρόμους, για να τον υποδεχθούν και να λάβουν την ευλογία του. Στη νέα του όμως έδρα ο άγιος Μελέτιος παρέμεινε ένα μόνο μήνα, αφού οι αιρετικοί Αρειανοί έπεισαν τον αυτοκράτορα Κωνστάντιο (337 - 361 μ.Χ.) να τον εξορίσει στην Αρμενία και να εκλέξει στη θέση του τον παλαιό συνεργάτη του Αρείου Ευζώιο. Τα ορθόδοξα φρονήματα του Αγίου, ως και η εξορία του και η αντικατάστασή του, συνετέλεσαν στη δημιουργία μεγάλης παρατάξεως των οπαδών του, που ονομάσθηκαν «Μελετιανοί». Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος εξαίρει τα αποτελέσματα της επιδράσεως του αγίου Μελετίου στους πιστούς της Αντιόχειας σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο άγιος Μελέτιος εθεμελίωσε τόσο και ενέβαλε τέτοιο ζήλο για την πίστη στους Χριστιανούς, ώστε, παρά τις αιρετικές δοξασίες και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αργότερα, η διδασκαλία του παρέμεινε άσειστη. Επίσης, ο ιερός Χρυσόστομος διηγείται το ακόλουθο επεισόδιο, το οποίο συνέβη κατά την απομάκρυνση του Αγίου από την Αντιόχεια: ο διοικητής της πόλεως οδηγούσε έξω από την Αντιόχεια με άμαξα τον Άγιο, για να τον θέσει στον δρόμο της εξορίας. Τα πλήθη των ορθοδόξων το επληροφορήθηκαν και αμέσως έτρεξαν, για να ζητήσουν την ευχή του. Στη θέα όμως του διοικητού τόσο πολύ αγανάκτησαν για την άδικη εξορία του Αγίου, ώστε άρχισαν να λιθοβολούν τον αντιπρόσωπο του αυτοκράτορος. Και τότε ο Άγιος Μελέτιος, επειδή δεν μπορούσε να εμποδίσει με λόγια την παραφορά του λαού, εσηκώθηκε και επροστάτευσε με το σώμα του το διώκτη του.
Η εξορία του Αγίου ετερματίσθηκε στις αρχές του έτους 362 μ.Χ. δια του διατάγματος του νέου αυτοκράτορος Ιουλιανού του Παραβάτου (361 - 363 μ.Χ.) περί θρησκευτικής ελευθερίας όλων των υπηκόων. Ο Άγιος εξορίσθηκε και πάλι την άνοιξη του 365 μ.Χ. και το 371 μ.Χ. από τον αυτοκράτορα Ουάλη (364 - 378 μ.Χ.) στην περιοχή Γήτασα της Αρμενίας, κοντά στα σύνορα της Καππαδοκίας, και είχε συχνή επαφή και επικοινωνία με τον Μέγα Βασίλειο. Επανήλθε στην Αντιόχεια το έτος 379 μ.Χ. Αμέσως συνεκάλεσε Σύνοδο, η οποία ομολογούσε την πίστη στις αποφάσεις της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου και κατεδίκασε όλες τις αιρέσεις.
Όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας (379 - 395 μ.Χ.) συνεκάλεσε στην Κωνσταντινούπολη το 381 μ.Χ. τη Β΄ Οικουμενική Σύνοδο, ο Άγιος Μελέτιος εκλήθηκε να λάβει μέρος στη Σύνοδο και μάλιστα ως πρόεδρος αυτής. Δυστυχώς, ο Άγιος εκοιμήθηκε λόγω ασθενείας, πριν ολοκληρωθούν οι εργασίες της Συνόδου. Στην κηδεία συμμετείχε και ο αυτοκράτορας, τον δε επικήδειο εξεφώνησε ο Άγιος Γρηγόριος ο Νύσσης (βλέπε 10 Ιανουαρίου), ο οποίος ομίλησε για τον απορφανισμό της Εκκλησίας της Αντιοχείας, της Συνόδου και ολόκληρης της Ανατολής, για την γλυκύτητα και την υπομονή του Αγίου Μελετίου, ως και για τους διωγμούς τους οποίους υπέστη.
Το ιερό λείψανό του μεταφέρθηκε αργότερα με μεγάλη πομπή στην Αντιόχεια και εναπετέθη στον τάφο του Αγίου Μάρτυρος Βαβύλα, Επισκόπου Αντιοχείας (βλέπε 4 Σεπτεμβρίου), στον ομώνυμο ναό.

***  "Ξύπνησαν" τα Ίμια! Καταρρίφθηκε ή έπεσε;
ikin
~   Νέα πρόκληση σχεδίασαν χθες οι Τούρκοι προκαλώντας την πτώση του ελικοπτέρου τύπου ΑΒ-12. Παρόμοια κατάρριψη κοντά στα σύνορα είχε ξανά γίνει το 1996. Ας θυμηθούμε λοιπόν την τότε τραγωδία. Τον Νοέμβριο του 1995 ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου εισάγεται εσπευσμένα στο Ωνάσειο με λοίμωξη του αναπνευστικού.
apan
Προσωρινός Πρωθυπουργός της Χώρας αναλαμβάνει ο Κώστας Σημίτης.
ks
Λίγες μέρες μετά την ανάληψη της Πρωθυπουργίας δυο Τούρκοι δημοσιογράφοι Δύο δημοσιογράφοι του γραφείου της εφημερίδας Χουριέτ στη Σμύρνη, μετέβησαν με ελικόπτερο στη Μεγάλη Ίμια, υπέστειλαν την ελληνική σημαία και ύψωσαν την τουρκική σημαία. Η όλη επιχείρηση των δημοσιογράφων βιντεοσκοπήθηκε και προβλήθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι που ανήκει στη Χουριέτ. Το γεγονός αυτό πήρε σημαντικές διαστάσεις. Σύντομα, ελληνικά και τουρκικά πολεμικά σκάφη κινήθηκαν στην περιοχή.
 -  Η κρίση κλιμακώθηκε τις επόμενες μέρες. Στις 28 Ιανουαρίου 1996 το περιπολικό "Αντωνίου" του Πολεμικού Ναυτικού κατέβασε την τουρκική σημαία και ύψωσε την ελληνική. Επίσης, το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, Έλληνες βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στη Μεγάλη Ίμια χωρίς να τους αντιληφθούν τα παραπλέοντα εκεί τουρκικά πολεμικά.
 -  Στις 29 Ιανουαρίου, ο νέος πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στις προγραμματικές του δηλώσεις στη Βουλή, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά. Στις 30 Ιανουαρίου, η πρωθυπουργός της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ δηλώνει κατηγορηματικά μέσα στην Τουρκική βουλή ότι την επόμενη μέρα η Ελληνική σημαία θα έχει κατέβει από τα Ίμια.
 -  Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 Τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναβαρίνο για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη μικρή βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καταθεσάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλάχικος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλούς, σκοτώθηκαν. Σχετικά με τις αιτίες πτώσης του ελικοπτέρου έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις. Η επίσημη θέση του Πολεμικού Ναυτικού είναι ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo). Την θέση αυτή υποστήριξε πρόσφατα ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ ναύαρχος Αντώνης Αντωνιάδης, αναφέροντας μάλιστα πως η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ προσφέρθηκε να βοηθήσει, αλλά πήρε άμεσα από τους πιλότους του ελικοπτέρου αρνητική απάντηση. Ωστόσο, υπάρχει διαδεδομένη στην Ελλάδα η άποψη ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε είτε από το Τουρκικό Ναυτικό είτε από τους τούρκους καταδρομείς που υπήρχαν πάνω στο νησί, και ότι η αληθινή αιτία της πτώσης αποκρύφτηκε προκειμένου να λήξει η κρίση και να μην οδηγηθούν οι δύο χώρες σε γενικευμένη σύρραξη ή ακόμα και σε πόλεμο.  Η κρίση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ΗΠΑ προς καθιέρωση των «γκρίζων ζωνών». Σήμερα το 2016 η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι σε αστάθεια πολιτική και οικονομική.  Η Τουρκία εκμεταλλεύεται για άλλη μια φορά την αστάθεια της Ελλάδας και προκάλεσαν όπως όλα δείχνουν την πτώση του ελικοπτέρου. Τι κρύβεται με την νέα κρίση στη νήσο Κίναρο: Νέες γκρίζες ζώνες; Μήπως θέμα με την ΑΟΖ; Να υπενθυμίσουμε πως ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μια μέρα μετά την τραγωδία επέτρεψε την είσοδο του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με αφορμή το προσφυγικό!  Δείτε τα παρακάτω αποδεικτικά στοιχεία.
nima nimb

***  ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου σχετικά με την τραγωδία στο Αιγαίο!
kammenos
~  Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Πάνου Καμμένου, ο οποίος "αφιέρωσε" την  επέλαση τον δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη μνήμη των τριών παλικαριών, που έχασαν χθες τη ζωή τους στο Αιγαίο.
 Στο μήνυμα που απεύθυνε το Υ.ΕΘ.Α. προς τον ελληνικό λαό, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως είναι ημέρα πένθους για τον ελληνικό λαό και τις εθνικές δυνάμεις. Η πρόκληση ήρθε όταν δήλωσε πως αφιερώνει στη μνήμη τους, τη συμφωνία που υπογράφηκε για την επέλαση των νατοϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο, που σύμφωνα με τον ίδιο θα λύσει το μεταναστευτικό.
 Πώς γίνεται ο κύριος Καμμένος να αφιερώνει στη μνήμη των πεσόντων υπέρ του έθνους, μία συμφωνία η οποία προωθεί την απώλεια της εθνικής μα κυριαρχίας; Επίσης, γιατί δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί περαιτέρω στοιχεία για την πτώση του ελικοπτέρου; Μήπως ήρθε ο καιρός να αναλάβει ο κύριος Καμμένος τις ευθύνες του; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απασχολούν τον περισσότερο κόσμο, ενώ αναμένονται επίσημες απαντήσεις κι ανακοινώσεις για όλα αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα.

***  ΠΡΟΚΛΗΣΗ Ερντογάν! "Είμαι υπερήφανος που τους εκβίασα..."  erdogan
~ Δεν μπορεί με τίποτα να κρύψει τη χαρά του για όσα πέτυχε στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε υπερήφανος για τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε:
 "Είμαι υπερήφανος που το είπα. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των μεταναστών".
 "Τους είπαμε ότι λυπούμαστε και ότι θα ανοίξουμε τις πύλες και θα πούμε “αντίο” στους μετανάστες".
 Οι απειλές αυτές έχουν επιβεβαιωθεί και από τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, αλλά και από τον Ντόναλντ Τουσκ, ενώ πολλοί Ευρωπαίοι πολίτες απορούν γιατί η ΕΕ υπάκουσε στις προσταγές της Τουρκίας.
 Για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στις δηλώσεις του, ο Ερντογάν δήλωσε πως έχει σχεδόν εξαντληθεί η υπομονή της Τουρκίας, σχετικά με το συριακό, και πως η χώρα του θα αναγκαστεί να δράσει. Επίσης κατηγόρησε τα Ηνωμένα Έθνη για ανειλικρίνεια, κάθε φορά που ζητούν από την Τουρκία να πράξει περισσότερα, ώστε να βοηθήσει τους Σύριους μετανάστες.

***   ΤΩΡΑ! Μπούκαραν στην Αθήνα οι αγρότες!
agrotesa
~ Αγρότες από την Κρήτη κατέφτασαν το πρωί της Παρασκευής έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αφού πρώτα πέρασαν από τον Πειραιά.
Ζητάνε εδώ και τώρα συνάντηση με τον Υπουργό, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να τους εμποδίζουν να εισέλθουν στ ο κτίριο καθώς αυτήν την στιγμή δεν βρίσκεται κάποιος αρμόδιος εκεί.
Ο αριθμός των αγροτών έχει φτάσει τους 3.000 και μέχρι τις 18:00 αναμένονται πολύ περισσότεροι και από άλλες περιοχές.
Συνεχώς πραγματοποιούνται έλεγχοι από την αστυνομία στα διερχόμενα φορτηγά στις εθνικές οδούς.
Οι αγρότες από την Λάρισα και από άλλες βόρειες περιοχές  θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με το μπλόκο της Νίκαιας.
Περίπου 40 λεωφορεία και πολλά ΙΧ θα αρχίσουν την κάθοδο τους στην Αθήνα από τις 9:30 το πρωί.
Θα μαζευτούν όλοι αρχικά στην Ομόνοια και στην συνέχεια θα δώσουν το ‘’παρών’’ στο Σύνταγμα.
Στις 09:30 το πρωί της Παρασκευής αναμένεται να ξεκινήσουν τελικά από το Ισθμό της Κορίνθου περίπου 2.000 αγρότες.

***  Πώς θα ενταχθούν στο «Νόμο Κατσέλη» οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ         
     
Διευκρινίσεις επί των αλλαγών που επέρχονται στο θεσμικό πλαίσιο για τη δυνατότητα ένταξης των ασφαλιστικών ληξιπρόθεσμων οφειλών στο «Νόμο Κατσέλη» δίνει εγκύκλιος που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ.
Η εγκύκλιος περιέχει οδηγίες και διευκρινίσεις για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται:
  1. Χορήγηση βεβαίωσης
Χορηγείται βεβαίωση ασφαλιστικών οφειλών, όπως έχουν διαμορφωθεί με τα τέλη καθυστέρησης και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής, εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής σχετικού αιτήματος. Στη βεβαίωση περιλαμβάνονται οι οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΟ. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, χορηγείται «Γνωστοποίηση Οφειλής», καθόσον δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της διάταξης.
  2. Ιστορικό ασφάλισης-Οικονομικός έλεγχος
Μετά την ολοκλήρωση κατάθεσης της αίτησης προς το αρμόδιο Δικαστήριο, ο οφειλέτης υποχρεούται, εντός 15 ημερών, να επιδώσει στον ΟΑΕΕ αντίγραφό της. Ο ΟΑΕΕ θα πρέπει, εντός μηνός από την επίδοση, να καταθέσει τις απόψεις του, δια των πληρεξουσίων δικηγόρων. Για το σκοπό αυτό, συντάσσεται, κατά προτεραιότητα, «Ιστορικό Ασφάλισης-Οικονομικού Ελέγχου», το οποίο διαβιβάζεται άμεσα προς τη Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών και κατατίθεται στη Γραμματεία του αρμοδίου Δικαστηρίου. Το «Ιστορικό» θα πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη ασφαλιστικά και οικονομικά στοιχεία, έτσι ώστε να διευκολύνεται η υποστήριξη των απόψεων του Οργανισμού.
Ενδεικτικά:
Ημερομηνία εγγραφής/έναρξης, παράθεση της ασφαλιστικής διαδρομής (διαγραφές-επανεγγραφές), ακριβή αναφορά στις ασκηθείσες ή ασκούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες (κύρια και παράλληλες), ιδιότητες υπό τις οποίες άσκησε και ασκεί τη δραστηριότητα (ατομικά, μέτοχος, τύπος νομικού προσώπου κ.λπ.), ύπαρξη άλλου ασφαλιστικού φορέα (μισθωτός ή συν/χος), απαλλαγές/εξαιρέσεις, καταβολή τρεχουσών εισφορών, ενεργές ρυθμίσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στο ΚΕΑΟ με Τ.Κ. και προσαυξήσεις, διαχωρισμό οφειλών που έχουν βεβαιωθεί εντός έτους από την ημερομηνία αίτησης, ιδιαίτερη αναφορά αν οι οφειλές δεν είναι βεβαιωμένες, κλπ.
  3. Είσπραξη δόσεων ρύθμισης
Οι δόσεις είναι μηνιαίες και καθορίζονται από το αρμόδιο Δικαστήριο, με προσωρινή διαταγή ή οριστική απόφαση. Ποσό δόσης που έχει προσδιορισθεί με προσωρινή διαταγή, ενδεχομένως να αλλάξει με την οριστική απόφαση. Η έναρξη καταβολής ορίζεται στη διαταγή ή την απόφαση. Αντίγραφα Προσωρινών διαταγών ή αποφάσεων που εισέρχονται στις Υπηρεσίες θα πρέπει να κοινοποιούνται άμεσα στο αρμόδιο Υποκατάστημα ΚΕΑΟ, προκειμένου να ενεργεί για την είσπραξη των δόσεων, την ανάκληση μέτρων, τη διακοπή ρυθμίσεων, κλπ.
  4. Μη βεβαιωμένες οφειλές
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις που εκδίδονται προσωρινές διαταγές ή αποφάσεις για μη βεβαιωμένες οφειλές, ενώ έχει χορηγηθεί έντυπο «γνωστοποίησης οφειλής», αυτές είναι εκτελεστές από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ. Αν ο οφειλέτης διατηρεί ενεργή ρύθμιση στον ΟΑΕΕ, κατά την ημερομηνία αίτησης προς το Δικαστήριο, η ρύθμιση διακόπτεται και ενημερώνεται εγγράφως ο οφειλέτης. Οι ρυθμίσεις είναι εξατομικευμένες και δεν υπόκεινται σε μηχανογραφική τυποποίηση.
  5. Απώλεια ρύθμισης
Απώλεια της ρύθμισης επέρχεται, όταν το ποσό σε καθυστέρηση, ξεπερνά αθροιστικά το ποσό τριών μηνιαίων δόσεων. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής, διερευνάται η δυνατότητα παρακολούθησης των ρυθμίσεων μέσα από την εφαρμογή «Ψηφιοποίηση Ασφαλιστικού Φακέλου». Μέχρι τότε, η συνέχιση καταβολής δόσεων ρύθμισης και η ενδεχόμενη απώλειά της θα ελέγχεται κατά την είσπραξη. Με την επέλευση της απώλειας πρέπει να ενημερώνεται εγγράφως η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών, προκειμένου να καταθέτει σχετική αίτηση ανάκλησης της προσωρινής διαταγής ή απόφασης, εντός τεσσάρων μηνών.
  6. Δικαιώματα – Ευεργετήματα
Ο ΟΑΕΕ έχει απευθύνει πλαίσιο ερωτημάτων προς το υπουργείο Εργασίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η διαχείριση των δικαιωμάτων–ευεργετημάτων, κατά τη διάρκεια των ρυθμίσεων (πχ. επιλογή κατώτερης κατηγορίας, ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα κ.λπ.) και αναμένεται σχετική ενημέρωση, προκειμένου να δοθούν οδηγίες.

***   Τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις         
      
Τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις ένοπλες δυνάμεις με αφορμή το τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ΑΒ-212, που συνετρίβη στην Κίναρο, και στο οποίο χάθηκαν οι τρεις χειριστές του κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Στο πλαίσιο αυτό, οι αυριανές ορκωμοσίες των νεοσυλλέκτων θα πραγματοποιηθούν με τα όπλα υπό μάλης και δεν θα γίνουν παρελάσεις.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου κυβερνήτη, σταμάτησαν όταν έπεσε το φως, λόγω του απόκρημνου της περιοχής. Oι ομάδες της ΕΜΑΚ και των βατραχανθρώπων, θα διανυκτερεύσουν απόψε στην περιοχή των συντριμμιών. Στη φρεγάτα ΥΔΡΑ παραμένει η 31η ΜΕΕΔ της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου, μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, να επαναλάβουν τις έρευνες με το πρώτο φως της ημέρας.
Οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που έχουν εντοπισθεί, θα μεταφερθούν αύριο στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για νεκροψία-νεκροτομή.

*** Ante portas Αθηνών και οι Μεσσήνιοι αγρότες          
     
Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις της κυβέρνησης και της πλειονότητας των αγροτικών μπλόκων μετά και την απόφαση να μην επιτραπεί ούτε σε μικρό αριθμό τρακτέρ να «παρελάσουν» συμβολικά στην πλατεία Συντάγματος σήμερα.
Το αγροτικό συλλαλητήριο θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο Ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.
Σήμερα και αύριο η Αθήνα θα είναι πόλη υπό πολιορκία, αφού αύριο, εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα, όπως τουλάχιστον έχουν σχεδιάσει, συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Οι αγρότες αναμένεται να αρχίσουν να συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα από νωρίς σήμερα το πρωί.
Ανάμεσα στις διεκδικήσεις τους είναι: απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό, κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, καθιέρωση αφορολόγητου πετρελαίου, αλλά και αποτροπή κατάσχεσης πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή εκτάσεων εξαιτίας δανείων που βρίσκονται στο «κόκκινο».
  Άνοδος των αγροτών της Μεσσηνίας στην Αθήνα
Τρακτέρ από τη Μεσσηνία με προορισμό την Αθήνα και το σημερινό συλλαλητήριο ήταν εξαρχής γνωστό ότι δεν πρόκειται να φύγουν. Θα φύγουν, όμως, λεωφορεία με αγρότες. Και απ’ ό,τι φαίνεται, πιο μεγάλη είναι η συμμετοχή των αγροτών της Πυλίας και συγκεκριμένα των περιοχών Χανδρινού, Γλυφάδας, Σουληναρίου.
Με τις μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής των αγροτών, λεωφορεία με αγρότες θα φύγουν από το Χανδρινού, τη Μεσσήνη, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι και από το μπλόκο του Καλού Νερού θα μεταβούν αγρότες στην Αθήνα.
Πάντως, ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας κάλεσε τα μέλη του και όλους τους αγρότες σε σύσκεψη στα γραφεία του, χθες το απόγευμα. Τα θέματα που θα συζητούνταν ήταν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, η μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στην Αθήνα και η λήψη αποφάσεων για δυναμικότερες και αποτελεσματικότερες μορφές πάλης.
Τις ημέρες που οι αγρότες θα βρίσκονται στην Αθήνα, στο μπλόκο του Ασπροχώματος θα παραμείνει μικρή δύναμη αγροτών, σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας, και τα περισσότερα τρακτέρ θα αποσυρθούν. Ωστόσο, συνεχίζει ο Σύλλογος, «αν δε γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας, θα επιστρέψουμε στο σημείο (μπλόκο Ασπροχώματος), με μαζικότερη συμμετοχή για περαιτέρω κλιμάκωση (κλείσιμο εφορίας, τράπεζας κ.ά.)».
Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης

*** Ελεύθεροι με περιοριστικούς Πακιστανός και Αφγανός – Αρνούνται τις κατηγορίες για αποπλάνηση και βιασμό

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια ο 27χρονος Πακιστανός και ο 22χρονος Αφγανός φίλος του, οι οποίοι κατηγορούνται για αποπλάνηση και βιασμό 13χρονης τσιγγάνας. Όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισής τους Γιώργος Ράλλης, αμφότεροι αρνούνται πεισματικά ότι συνέβη οτιδήποτε με τη 13χρονη, ενώ υπογράμμισε ότι δεν προέκυψαν στοιχεία ούτε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ούτε κατά την ιατρική εξέταση του κοριτσιού. Μάλιστα, ο κ. Ράλλης χαρακτήρισε τη 13χρονη «ιδιάζουσα περίπτωση», σημειώνοντας πως και οι οικείοι της παραδέχονται ότι πλάθει ιστορίες. Ακόμα, ο κ. Ράλλης σημείωσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι δεν έχουν απασχολήσει ποτέ, εργάζονται και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι κατηγορούνται για τέτοια αδικήματα. Οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους. Επίσης, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα τούς απαγορεύθηκε να πλησιάζουν τους χώρους όπου κινείται και ζει η ανήλικη. Β.Β. 

***  Στην Καλαμάτα ο Λαφαζάνης

Για την εναλλακτική πρόταση της ΛΑΕ θα μιλήσει από την Καλαμάτα ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στις 22 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος». - 

***  Παραδόθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη σήραγγα στην Αρκαδική Πύλη 

Τα τεύχη δημοπράτησης για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου στην Αρκαδική Πύλη στην Αρχαία Μεσσήνη παραδόθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Την Τρίτη, δε, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο συνεδρίαση των μελών της κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί σχετικά, υπό την προεδρία της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Ελένης Αλειφέρη, και με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Μεσσήνης Κωνσταντίνου Γεωργακόπουλου και του προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Ιωάννη Αργυράκη. Οι επιτροπές παρέλαβαν την ε΄ φάση του σχεδίου που αφορούσε στην παραλαβή των τευχών δημοπράτησης. Ο προϋπολογισμός του έργου προς δημοπράτηση ανέρχεται σε 6.300.000 ευρώ. Αρχικά είχε γίνει εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός θα ήταν περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ. Το έργο είναι αναγκαίο προκειμένου να εκτραπεί η διέλευση των οχημάτων, που οδεύουν από τους οικισμούς Λάμπαινα, Αρσινόη, Μαυρομάτι προς τους οικισμούς Βαλύρα – Ζερμπίσια και αντιστρόφως, από τον αρχαιολογικό χώρο της Πύλης και συγκεκριμένα μέσα από αυτήν. Η σήραγγα θα έχει μήκος 195 μέτρα και το μέγιστο βάθος θα είναι 20 μ. Με την παράδοση τώρα και των τευχών δημοπράτησης, το έργο μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ώριμο και αναζητείται πρόγραμμα χρηματοδότησής του. Οι αρχικές εκτιμήσεις για ένταξή του στα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ δεν ευοδώθηκαν και στόχος τώρα είναι το νέο πρόγραμμα ΣΕΣ. - 

***  Επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την Κυριακή στην Καλαμάτα 

Φέτος συμπληρώνονται 72 χρόνια από την εκτέλεση συμπατριωτών μας, στις 8 Φεβρουαρίου 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η εκτέλεση έγινε στο παλιό στρατόπεδο του 9ου Συντάγματος Πεζικού και οι νεκροί ενταφιάσθηκαν στην περιοχή των τότε Δημοτικών Σφαγείων, στη Δυτική Παραλία. Ο Δήμος Καλαμάτας, οι οργανώσεις της Εθνικής Αντίστασης και οι συγγενείς των θυμάτων διοργανώνουν τελετή μνήμης, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, στο Κοιμητήριο Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί και στο πλαίσιο αυτής θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Επιμνημόσυνη δέηση στο κενοτάφιο, σύντομη αναφορά στο ιστορικό της εκτέλεσης, προσκλητήριο πεσόντων, κατάθεση στεφάνου εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων, ανάκρουση εθνικού ύμνου. - 

***   Εργοτάξιο η οδός Αρτέμιδος τις τελευταίες ημέρες 

 Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο πλαίσιο του έργου «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας», κατασκευάζεται διάβαση πεζών στην κάθοδο της οδού Αρτέμιδος, στο σημείο της συμβολής της με την Κεφάλα (ήδη μετονομασθείσα με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου σε Φραντζή), στο ύψος του Μεγάρου Χορού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής. Για την ορθή εκτέλεση των παραπάνω εργασιών, διακόπτεται η κυκλοφορία τμηματικά στο ήμισυ του καταστρώματος του ρεύματος καθόδου, με αναγκαστική εκτροπή της προς τη λειτουργούσα λωρίδα, ενώ απαγορεύεται η αριστερή στροφή (ανατολικά) προς την οδό Παλαμά (Ύδρας). Οι προαναφερθείσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ χθες και η εκτιμώμενη διάρκειά τους είναι 5 ημέρες. Οι οδηγοί παρακαλούνται να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή για την αποφυγή ατυχήματος και να σέβονται την εργοταξιακή σήμανση. Επίσης χθες έγιναν εργασίες αποξήλωσης της ασφάλτου με «φρεζάρισμα» στην κάθοδο της οδού Αρτέμιδος, από τη συμβολή της με την οδό Λαιΐκων μέχρι εκείνη με την οδό Μεσσήνης, δηλαδή στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι εκριζωθέντες ευκάλυπτοι, στο πλαίσιο του έργου «Συντήρηση – ασφαλτόστρωση δρόμων Καλαμάτας (τμήματα οδών Βασ. Γεωργίου, Ακρίτα, Αρτέμιδος)», προκειμένου να γίνει ασφαλτόστρωση. Για το λόγο αυτό είχε αποκλεισθεί η κυκλοφορία στο προαναφερθέν τμήμα και στο ρεύμα καθόδου της Αρτέμιδος, τα δε οχήματα ακολουθούσαν υποχρεωτική πορεία μέσω των οδών Λαιΐκων και Μπουλούκου. Οι εργασίες αναμενόταν να ολοκληρωθούν το απόγευμα, μετά τη διάστρωση του ασφαλτοτάπητα και η κυκλοφορία θα διενεργούνταν, πλέον, από την ανατολική (αριστερή κατά την κάθοδο) λωρίδα. Σκοπός των παρεμβάσεων, για τη διενέργεια των οποίων ήταν αναγκαία η κοπή των ευκαλύπτων και οι λοιπές εργασίες, είναι να αποκτήσει το μέγιστο πλάτος της η οδός Αρτέμιδος στην κάθοδό της, με τρία ρεύματα κυκλοφορίας, ένα αριστερά προς την οδό 23ης Μαρτίου (όπως ήδη έχει μετονομασθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οδός Σταδίου), ένα ευθεία προς την οδό Αρτέμιδος και ένα δεξιά προς την οδό Μεσσήνης, ώστε να αποτρέπεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση και οι καθυστερήσεις. - 

***  Ρήγμα στη συγκυβέρνηση! Θα καταψηφίσουν την τροπολογία...
vouli
~  Αντίθετοι στο θέμα του Μεγάρου Μουσικής εμφανίζονται οι ΑΝΕΛ οι οποίοι όπως φαίνεται θα καταψηφίσουν την τροπολογία για μεταφορά της ιδιοκτήσίας του Μεγάρου στα χέρια του Δημοσίου.
Όπως λένε δεν έχει διευκρινιστεί γιατί θα πρέπει να στηρίξουν την κίνηση αυτή ούτε και για ποιο λόγο ο ελληνικός λαός θα πρέπει να φορτωθεί το χρέος των 326 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς από την πλευρά του τόνισε τη σημασία της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αυτής ώστε άμεσα  να περάσει το Μέγαρο Μουσικής στη πλήρη ευθύνη του Δημοσίου και ταυτόχρονα να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του.

***  Πέρασε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με 154 "ναι"  
Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Νικολόπουλος - Καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων
Πέρασε η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες με 154
Με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά αι του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τον περιορισμό των τηλεοπτικών αδειών σε τέσσερις, η οποία ψηφίστηκε κατά την ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες με 154 “ναι”, 102 “όχι” και 14 “παρών”.
"Κατά" ψήφισαν 102 βουλευτές της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ένωσης Κεντρώων. "Παρών" δήλωσαν 14 βουλευτές από την Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης. Απόντες ήταν 30 βουλευτές.
Είχε προηγηθεί μία φορτισμένη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής αναφορικά με την τροπολογία, με τα πνεύματα να ανάβουν ουκ ολίγες φορές μεταξύ βουλευτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους μεν να καταγγέλλουν τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια του σημερινού τηλεοπτικού τοπίου, και τους δε να κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκεντρωτισμό και κινήσεις αντιπερισπασμού.
Τσίπρας: Δεν είναι λίγες οι 4 τηλεοπτικές άδειες, πολλές είναι!
“Οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που δίνουμε δεν είναι λίγες, είναι πολλές”, ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικαλούμενος στοιχεία για τις τηλεοπτικές άδειες σε άλλες χώρες της Ευρώπης με αντίστοιχο πληθυσμό με την Ελλάδα, όπως η Πορτογαλία (που έχει δύο κανάλια).
“Η σημερινή συνεδρίαση αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μπει τάξη στην ανομία και ποιοι θέλουν να εμποδίσουν την κυβέρνηση στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες”, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, κάνοντας λόγο για “υπόγειες διαδρομές” που είναι “γνωστές σε όλους μας” και για ΜΜΕ που “έχουν μόνο ζημιές και όχι κέρδη, στηρίζονται από τράπεζες και το μόνο που κάνουν είναι να στηρίζουν χρεοκοπημένα κόμματα και την πολιτική τους, ενώ είχαν και την ευνοϊκή συμπεριφορά των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και την έλλειψη φορολογικών ελέγχων”.
“Εδώ και πολλά χρόνια ακούμε τον όρο διαπλοκή, τώρα όμως ήρθε η ώρα να εξηγήσουμε τον όρο και πώς θα την αντιμετωπίσουμε”, ξεκαθάρισε, ενώ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στα κόμματα -χωρίς να κατονομάσει- που, όπως είπε, κάλυπταν την ασυδοσία των μη αδειοδοτούμενων μέσων ενημέρωσης για 27 χρόνια και που, όπως πρόσθεσε, το ίδιο προσπαθούν να κάνουν και τώρα.
Συνεχίζοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός, είπε ότι ο λαός έδωσε τρεις φορές τη στήριξή του στην κυβέρνηση με μια σαφή εντολή, “να συγκρουστούμε με το κατεστημένο και να καθαρίσουμε τη χώρα από τις εστίες παραβατικότητας και ανομίας, των κρατικοδίαιτων και διαπλεκόμενων που πλούτισαν στην πλάτη των εργαζόμενων και των συνταξιούχων που δίνουν το αίμα τους για να βγούμε από την κρίση”. Δίνοντας παράδειγμα τη Siemens που έδινε ποσοστό κατευθείαν από τα κέρδη της στα κόμματα, και τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών που με αίμα ακόμα κεφαλαιοποιεί ο ελληνικός λαός, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι γι' αυτό και όταν έρχονταν οι λίστες καταθετών του εξωτερικού, οι προηγούμενες κυβερνήσεις φρόντισαν να τις χώνουν σε κάποια συρτάρια για να μη γίνονται έλεγχοι.
Τώρα όλοι αυτοί που παρασιτούσαν και απομύζησαν όλη τη δύναμη της ελληνικής κοινωνίας, τόνισε, ήρθε η ώρα να δώσουν εξηγήσεις και να περάσουν από το ταμείο, πληρώνοντας τους φόρους τους, και όσοι έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό αφορολόγητα.
Σήμερα βρισκόμαστε στο εξής παράδοξο, είπε ο πρωθυπουργός, έρχεστε όλοι εσείς που συγκροτήσατε το πλέγμα της διαπλοκής, “έρχεστε τώρα και κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνετε ότι ο λαός έχει ψηφίσει τρεις φορές για να αλλάξουν τα πράγματα σε αυτόν τον τόπο. Και σαν να μη φθάνει αυτό πουλάτε και εκδούλευση σε κάποιους κυρίους, προσπαθώντας να μας εμποδίσετε, ότι δήθεν με την προσπάθειά σας να μην συγκροτηθεί το ΕΣΡ, αλλά δεν θα μας εμποδίσετε, εμείς θα βάλουμε τέλος στη διαπλοκή και τη διαφθορά είτε το θέλετε είτε δεν το θέλετε”.
Σε τρεις συνεδριάσεις, η ΝΔ είπε ότι δεν θέλει να γίνει διαγωνισμός. Πρόκειται για ένα είδος θεσμικής εκτροπής γιατί η μη συναίνεση οδηγεί σε βραχυκύκλωμα τους θεσμούς, είπε ο πρωθυπουργός, και έκλεισε καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία για την επίμαχη τροπολογία, αλλιώς θα το πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και έγινε περίπου είκοσι λεπτά αργότερα, όταν και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα.
Μητσοτάκης: Εσείς είστε η διαπλοκή
Η ΝΔ και όλες οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα αγωνιστούν να αποτρέψουν αυτό το θεσμικό "Grexit", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η κυβέρνηση για να περιορίσει σε τέσσερις τις τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας είναι λανθασμένα και υπογράμμισε πως η ΝΔ θα υπερασπίζεται την ελεύθερη ενημέρωση του ελληνικού λαού, αλλά πάντα υπό τον έλεγχο της αρμόδιας αρχής.
“Όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι απέναντί σας. Όλη η παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντί σας. Δυστυχώς η ελεύθερη ενημέρωση και ο πλουραλισμός απειλούνται”, κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΝΔ.
“Δημιουργείτε το δικό σας σύστημα διαπλοκής. Εσείς κ. Τσίπρα είστε η διαπλοκή. Είστε πιο παλιό και από το παλιό. Νομοθετείτε μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Καταργείτε το ΕΣΡ. Ο δρόμος που ακολουθείτε είναι ολισθηρός δρόμος”, υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και συνέχισε: “Επιστρέψτε τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ πίσω εκεί που ανήκουν και εμείς θα ψηφίσουμε κατ’ ευθείαν την νέα σύνθεση του οργάνου. Χρειάζεστε υπενθύμιση για το τι λέει το Σύνταγμα. Ο έλεγχος και η επιβολή άπτονται του ΕΣΡ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος συνταγματολόγος για να καταλάβει πως ο έλεγχος του κράτους γίνεται μέσω του ΕΣΡ. Τα πράγματα είναι απλά”.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον κατηγόρησε ότι βλέπει παντού εχθρούς και διχάζει τους Έλληνες και πρόσθεσε ότι όλη η δημιουργική και παραγωγική Ελλάδα είναι απέναντι στην κυβέρνηση.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να τεθούν καθαροί κανόνες με διαφάνεια και να ισχύσει για τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών μέσων ό,τι ισχύει και για όλους τους άλλους επιχειρηματίες.
“Η Νέα Δημοκρατία θα αγωνιστεί ενάντια σε αυτά που δρομολογεί η κυβέρνηση”, κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση κάνει ισχυρότερους τους ολιγάρχες
Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες όχι μόνο δε βάζουν τάξη στο χάος, αλλά δρομολογούν “παζάρια” με τους καναλάρχες, τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας πως ο υπουργός Επικρατείας “θα κρατά την σπάθα και θα αποφασίζει ποιος θα επιβιώσει - προφανώς ο πιο υπάκουος”.
“Φτιάχνετε ένα καθεστώς δικής σας διαπλοκής. Το δίλημμα που σήμερα θέτετε, είναι διαπλοκή παλαιού τύπου ή διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ”, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας πως αν ήθελε όντως “να σπάσει η αμαρτωλή σχέση πολιτικών με την τηλεόραση”, θα προέκρινε την πιο εύκολη λύση”, που είναι “να φέρει μια τροπολογία που θα επιστρέψει την αρμοδιότητα για την τηλεόραση στο ΕΣΡ”.
“Αλλά εσείς έχετε αλλεργία στις ανεξάρτητες αρχές. Όλο και συχνότερα ακούμε από κυβερνητικά στελέχη και από βουλευτές σας ότι δεν χρειάζονται”, συμπλήρωσε και ανέφερε ότι όλες οι χώρες της ΕΕ, με εξαίρεση το Λουξεμβούργο, έχουν αναθέσει την ευθύνη της ρύθμισης και εποπτείας της τηλεοπτικής αγοράς σε ανεξάρτητες αρχές.
Ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποίησε μια έκθεση (αυτή του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας) που βρίθει ανακριβειών, για να ισχυροποιήσει ένα σαθρό επιχείρημα περί δυνατότητας παραχώρησης τεσσάρων αδειών, επικαλούμενους τα παραδείγματα άλλων χωρών. “Γιατί όμως εσείς λέτε τέσσερις; Είναι σαν να λέτε, απειλώ τους οκτώ ότι θα γίνουν τέσσερις, με προφανή σκοπό να μπουν σε παζάρια μαζί μου και ταυτόχρονα υπόσχομαι και σε ένα Τούρκο, άρα το παιγνίδι γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, καθότι οι οκτώ μπορεί να γίνουν τρεις και πάει λέγοντας”, είπε ο κ. Θεοδωράκης απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα.
Επισημαίνοντας πως η διαφημιστική πίτα για την τηλεόραση το 2015 θα κυμανθεί γύρω στα 230 εκατομμύρια που θα μοιράζονταν σε οκτώ σταθμούς και με την ρύθμιση Παππά θα μοιραστεί σε τέσσερις, ο κ. Θεοδωράκης απηύθυνε το ερώτημα, “αυτό με ποιον τρόπο αποδυναμώνει τους ολιγάρχες καναλάρχες όπως λέτε;”, και αποφάνθηκε: “Απλώς κάνει λιγότερους και ισχυρότερους τους ολιγάρχες”.
Ακόμη, ο επικεφαλής του Ποταμιού χαρακτήρισε “αστείο” τον ισχυρισμό ότι στο ψηφιακό φάσμα που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα χωρούν μόνο τέσσερα κανάλια, αφού ήδη εκπέμπουν οκτώ, και με την σημερινή τεχνολογία η DIGEA έχει τη δυνατότητα να εκπέμπει 16 προγράμματα υψηλής ευκρίνειας.
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό πού θα πάνε οι εργαζόμενοι των σταθμών που θα κλείσουν, για να κατηγορήσει τον κ. Παππά ότι “ανεβαίνει στα κάγκελα για την κρατική τηλεόραση, αλλά δεν δίνει δεκάρα για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα που χάνουν τη δουλειά τους”.
Παππάς: Τι Μητσοτάκης, τι Τσίπρας
Πυρά και προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, αλλά και την ΝΔ και τον αρχηγό της, εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας.
Ανέφερε ότι το κόμμα του δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε “προσχηματικά” τα όσα υποστήριξε η ΝΔ για το θέμα των τηλεοπτικών σταθμών, κάνοντας λόγο για την στάση αρκετών από το κόμμα στην υπόθεση του βασικού μετόχου επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.
Μάλιστα, είπε ότι πλέον δεν έχει καμία σημασία του ποιος θα κυβερνά, αναφέροντας χαρακτηριστικά “τι Μητσοτάκης, τι Τσίπρας”.
Εξάλλου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΧΑ είπε πως ο δικτάτορας Μεταξάς “κατάφερε να ενώσει όλους τους Έλληνες”, αφού “στα βουνά πολέμησε όλος ο ελληνικός λαός”, ενώ ο κ. Τσίπρας, που του δόθηκαν τόσες ευκαιρίες να αναδειχθεί ως μεγάλος ηγέτης, κλώτσησε αυτή την ευκαιρία “και φάνηκε πως είναι φτιαγμένος για τα μικρά και τα λίγα”, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Τέλος, ο κ. Παππάς μίλησε για το δυστύχημα με το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, χαρακτηρίζοντας “ατόπημα” την επιλογή του υπουργού Εθνικής Άμυνας να αφιερώσει στους νεκρούς αεροπόρους την απόφαση για συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις περιπολίες στο Αιγαίο.
Γεννηματά: Ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κόσμου
Για "σπασμωδικές κινήσεις αντιπερισπασμού" και προσπάθεια της κυβέρνησης να "ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου που πλήττεται από τις δικές της πολιτικές" έκανε λόγο μιλώντας από το βήμα της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Αναφερόμενη στην επίμαχη τροπολογία, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου με αντισυνταγματικό τρόπο που "πλήττει θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας". Συνεχίζοντας, η κ. Γεννηματά εκτίμησε ότι η διάταξη θα σταματήσει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα η χώρα.
Σε ό,τι αφορά τη διαπλοκή είπε ότι "ο κόσμος κουράστηκε να ακούει αοριστίες για μια αόρατη διαπλοκή που κανείς δεν αντιμετωπίζει και δεν ονομάζει” και κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία, όπως είπε, θα στηρίξει.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι θα προκαλέσει μακρές νομικές διαδικασίες και θα θέσει σε κίνδυνο θέσεις εργασίας.
Αναφέρθηκε τέλος στο θέμα της νατοϊκής εμπλοκής στο προσφυγικό, λέγοντας ότι είναι θετικό η Ελλάδα να μην είναι μόνη με μια Ευρωπαϊκή Ένωση που καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, ενώ εξέφρασε την ανησυχία μήπως χρησιμοποιηθεί το ΝΑΤΟ ως πρόσχημα για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας και ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό.
Λεβέντης: Αντί για περιορισμό των καναλιών, να μπουν κανόνες
Την αντίθεσή του με την τροπολογία της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες εξέφρασε μιλώντας από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.
Ο κ. Λεβέντης ζήτησε, αντί να περιοριστεί ο αριθμός των μέσων, να τεθούν αυστηροί κανόνες, όπως ετήσια εισφορά ενός εκατομμυρίου ευρώ στο κράτος, η υποχρέωση να καταβάλλονται οι μισθοί των εργαζομένων και οι εισφορές και όποιος δεν τηρεί τους κανόνες αυτούς να κλείνει.
“Το να κλείνει ένας σταθμός που λειτουργεί 30 χρόνια, δεν δημιουργεί καλή εντύπωση. Είναι θέμα δημοκρατίας”, είπε.
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι ενώ η ίδια δηλώνει ότι επιδιώκει τη συναίνεση, περιορίζει τη δικαιοδοσία ενός θεσμού που προβλέπει τη συναίνεση.
Τέλος, ο κ. Λεβέντης κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί, προκειμένου να σχηματισθεί κυβέρνηση τεχνοκρατών, η οποία “να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό”.
Αναφέρθηκε επίσης στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στον οποίο αναγνώρισε “γενναιότητα” επειδή “επέλεξε να παραιτηθεί ενώ είχε τη δεδηλωμένη”.
Παφίλης: Η ουσία της διαπλοκής βρίσκεται στο ίδιο το σύστημα
Για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αναφορικά με την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες, “την ώρα που όλη η κοινωνία είναι στους δρόμους”.
Εξέφρασε την ανησυχία του για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να “μαζέψει” δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ενάντια στους αγρότες που δικαίως διαδηλώνουν.
Το ΚΚΕ, τόνισε, διαφωνεί ριζικά με την έννοια ότι την ενημέρωση θα πρέπει να τη διαχειρίζονται επιχειρηματίες, “με το παραμύθι της διαπλοκής. Η ουσία της διαπλοκής βρίσκεται στο ίδιο το σύστημα”.
Διαφώνησε με την έννοια της αντικειμενικής ενημέρωσης, καθώς ο ρόλος των καναλιών παγκοσμίως είναι η υπηρέτηση του καπιταλιστικού συστήματος. Επανέλαβε ότι για τους εργαζόμενους, “για τους οποίους δήθεν κόπτεται και η ΝΔ”, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σε ισχύ όλους τους αντεργατικούς νόμους, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στον νόμο και τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν παίρνει μέρος σε αυτά τα παιχνίδια που γίνονται και θα ψηφίσει παρών επί της τροπολογίας.
Τέλος, μίλησε για ριζική ανατροπή ενός συστήματος το οποίο έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει.

***  Πολιορκία για το ασφαλιστικό: Σε αγροτικό κλοιό η Αθήνα    
Σε ετοιμότητα η αστυνομία
 Πολιορκία για το ασφαλιστικό: Σε αγροτικό κλοιό η Αθήνα
Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη κάθοδος των αγροτών με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα για το μεγάλο παναγροτικό συλλαλητήριο σήμερα και αύριο κατά του Ασφαλιστικού.
Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στην Ομόνοια, όπου θα γίνει προσυγκέντρωση και μετά θα πάνε στο Σύνταγμα, όπου θα στηθούν σκηνές.
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα. Το μπλόκο της Νίκαιας θα έχει σημαντική εκπροσώπηση στο Σύνταγμα, καθώς υπολογίζεται ότι θα κατέβουν στην Αθήνα 35-40 πούλμαν.
Στις 9 το βράδυ αναχώρησαν από το λιμάνι του Ηρακλείου και της Σούδας τα πλοία με τους αγρότες της Κρήτης, που έρχονται χωρίς τρακτέρ. Οι μισοί έδωσαν ραντεβού στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ενωθούν με τους ανθοπραγωγούς και οι υπόλοιποι στην Ομόνοια.
Ενάντιο στο Ασφαλιστικό θα διαμαρτυρηθούν διάφοροι επαγγελματικοί κλάδοι καθώς συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει δηλώσει και η ΑΔΕΔΥ, με συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και στην Κλαυθμώνος από γιατρούς, δικηγόρους και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες.
Αύριο Σάββατο εκτός από τους αγρότες που θα παραμένουν στο Σύνταγμα συλλαλητήριο έχει προγραμματίσει και το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. 
Σε ετοιμότητα η αστυνομία
Επί ποδός βρίσκεται η αστυνομία που έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Η πρώτη ζώνη ελέγχου είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.
 
***   Οι αγρότες κυνήγησαν με τις μαγκούρες τα ΜΑΤ και τα έδιωξαν!  
Διαπληκτισμοί και φασαρίες μεταξύ των δύο πλευρών
Οι αγρότες κυνήγησαν με τις μαγκούρες τα ΜΑΤ και τα έδιωξαν!
Στο κυνήγι πήραν οι αγρότες τις δυνάμεις των ΜΑΤ και τις έτρεψαν σε φυγή στο κέντρο της Αθήνας. Προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των δύο πλευρών, καθότι όπως ανέφερε ένας από τους αγρότες οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επέτρεψαν στους αγρότες να περάσουν με αγροτικό τον αστυνομικό κλοιό και να μοιράσουν τα προϊόντα, που είχαν φέρει μαζί τους, σε περαστικούς στο κέντρο της Αθήνας.
Οι αγρότες εκσφενδόνισαν ντομάτες που είχαν μαζί τους στο αγροτικό όχημα κατά των αστυνομικών. 
Βίντεο : news.gr - Αγρότες από την Κρήτη πήραν στο κυνήγι τα ΜΑΤ ,
~  https://youtu.be/lj-u1raKdbY .-

***   Τα ΜΑΤ κόβουν τα τρακτέρ στην Κόρινθο
Τα ΜΑΤ κόβουν τα τρακτέρ στην Κόρινθο
~ Για συμφωνία με την αστυνομία να φύγουν για Αθήνα περίπου 15 τρακτέρ η οποία αθετήθηκε κάνουν λόγο οι αγρότες του μπλόκου του Ισθμού.
Όπως ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ εκπρόσωπος των αγροτών η αρχική συμφωνία έλεγε ότι θα κινηθούν πρώτα τα τρακτέρ, ύστερα κάποια μικρά φορτηγά και στο τέλος οι αγρότες με λεωφορεία.
Οι αγρότες βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις και έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους μπροστά από τα διόδια, ενώ από την αλλη πλευρά υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ.
«Κανονίσαμε να φύγουν τα αγροτικά μπροστά, τα αυτοκίνητα μετά και πίσω τα λεωφορεία. Ωστόσο, ξαφνικά, στις 07:30 έφεραν τις κλούβες και μας έκλεισαν το δρόμο», είπε χαρακτηριστικά.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το πώς τελικά θα πάνε στην Αθήνα και αν έχουμε plan b είπε: «Να το κρατήσουμε λίγο surprise τι θα κάνουμε. Εχουμε εναλλακτικές. Η κυβέρνηση δεν έχει plan b, εμείς έχουμε. Θα σας πω μόνο ότι υπάρχει περίπτωση να μην έρθουμε καθόλου στην Αθήνα και να δείτε πού θα είμαστε».
 

***   Αγρότες έκλεισαν το Αγροτικής Ανάπτυξης 
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα
Αγρότες έκλεισαν το Αγροτικής Ανάπτυξης
Τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ βρίσκονται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενώ διμοιρίες είναι παρατεταγμένες στο σημείο καθώς εκεί έφτασα οι αγρότες από την Κρήτη
Από τις 8:00 ένα περιπολικό έχει σταματήσει την κυκλοφορία στη διασταύρωση της Αχαρνών με τη Μάρνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου δεν θα πάει σήμερα στο υπουργείο, καθώς έχει υποχρεώσεις στη Βουλή.
Στην πλατεία Συντάγματος θα βρεθούν αγρότες από τουλάχιστον 68 μπλόκα από όλη την Ελλάδα.
Είκοσι τρακτέρ κατεβαίνουν προς την πρωτεύουσα από τη Λάρισα, η Αστυνομία πάντως έχει ετοιμάσει τρεις ζώνες ελέγχου στην Αττική, για να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.
Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά. Η τελευταία ζώνη θα είναι στο κέντρο της Αθήνας, από την Πλατεία Βάθη, όπου βρίσκεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μέχρι το Σύνταγμα, όπου θα υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

***  Πεδίο μάχης έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης  
Σοβαρά επεισόδια αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Κρητικοί αγρότες.
se-astunomiko-kloio-to-agrotikis-anapuksis-kai-trofimwn
~  Σοβαρά επεισόδια αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες Κρητικοί αγρότες.  Οι αγρότες πέταξαν καπνογόνα, ντομάτες και πέτρες στο κτήριο και τις διμοιρίες των ΜΑΤ που το φρουρούσαν, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Είχαν προηγηθεί σουρεαλιστικές σκηνές  με τους αγρότες να κυνηγούν άντρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας.
Τρεις ομάδες διαδηλωτών είναι συγκεντρωμένοι σε τρία διαφορετικά σημεία. Εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας καθώς και εργαζόμενοι του υπουργείου. Αντιπροσωπεία των αγροτών βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ.
 

 

 

 

 

 
Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δύο προσαγωγές
 

 
Οι αγρότες έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στην οδό Λιοσίων.
 

 

 

 
Οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη Κρητικοί έμαθαν ότι η αστυνομία μπλοκάρει ένα αυτοκίνητο με αγροτικά προϊόντα στην πλατεία Καραϊσκάκη και ξεκίνησαν για εκεί τρέχοντας.
 

 
Όλα έγιναν για μια νταλίκα ντομάτες τις οποίες οι Κρητικοί είχαν φέρει για να μοιράσουν στον κόσμο έξω από το υπουργείο. Η αστυνομία δεν επέτρεψαν τη νταλίκα να περάσει και προκάλεσαν την οργή των αγροτών.
 

 

 

Οι επικεφαλής των αγροτών ζητούν από την αστυνομία να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ ενώ ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου δεν βρίσκεται μέσα αφού σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποχρεώσεις στη Βουλή.Περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν με τρία πλοία, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά.
Την ίδια ώρα η αστυνομία στα διόδια στην είσοδο της Αθήνας σταματά ακόμη και τα φορτηγά προκειμένου να ελέγξει αν κουβαλούν τρακτέρ!       Στον Iσθμό της Κορίνθου ετοιμάζονται να έρθουν στην Αθήνα και με τρακτέρ όπως δηλώνουν παρά την απαγόρευση της αστυνομίας.
 

 
Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκο στα τρακτέρΑστυνομικοί φραγμοί μπρος και πίσω από τα υπάρχοντα μπλόκα των αγροτών στην περιφέρεια και κυρίως σε αυτά που βρίσκονται κοντά στην Αττική, θα στηθούν στην περίπτωση που παρατηρηθεί μετακίνηση τρακτέρ από αυτά. Αυτό αποφασίστηκε στην τελική σύσκεψη που έγινε το πρωί της Πέμπτης στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Αν επιχειρηθεί μετακίνηση τρακτέρ, στελέχη της Τροχαίας αρχικά, θα τα ακινητοποιούν επισημαίνοντάς τους ότι απαγορεύεται η κίνησή τους σε εθνικές οδούς, ενδεχομένως να δίνουν και κλήση της παράβασης. Στην περίπτωση που παρατηρηθεί μαζική κίνηση αγροτικών μηχανημάτων θα επιστρατευτούν κλούβες των ΜΑΤ, που θα τους κλείσουν τον δρόμο.
Μεγαλύτερο βάρος των αστυνομικών ελέγχων και των «αντι-μπλόκων» θα δοθεί στα μπλόκα των αγροτών στο Κάστρο Βοιωτίας, στις Αφίδναι, στην Κόρινθο και στο Κορωπί, τα οποία βρίσκονται πιο κοντά στην πρωτεύουσα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για καλέσματα συγκέντρωσης πολλών τρακτέρ στα συγκεκριμένα σημεία.
Όσον αφορά την Αττική, το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει το στήσιμο οκτώ αστυνομικών μπλόκων, σε τρεις ζώνες, ομόκεντρους κύκλους, προκειμένου να εμποδίσουν την οποιαδήποτε προσπάθεια μετακίνησης τρακτέρ προς την πρωτεύουσα.
Αστυνομικές κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ θα στηθούν στα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας, στο Παλατάκι Χαϊδαρίου, στον Άλιμο, στον Σταυρό Αγ. Παρασκευής, στον κόμβο Κατεχάκη, στο λιμάνι του Πειραιά με τελευταίο ανάχωμα στις στήλες Ολυμπίου Διός, αρχές Λ. Συγγρού.
Τα λεωφορεία και ημιφορτηγά με τα οποία θα έρθουν στην πρωτεύουσα οι αγρότες θα σταθμεύονται στη Λ. Αθηνών και σε χώρο του ταεκβοντο στο Φάληρο. Στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα αποτρέπουν την επιβίβαση αγροτικών μηχανημάτων σε πλοία της γραμμής στα λιμάνια των νησιών και κυρίως από αυτά της Κρήτης, όπου αναμένεται η μετακίνηση αγροτών του νησιού προς την Αθήνα.
Κάποιοι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν την έγκριση για την μετακίνηση 80 τρακτέρ προς το Σύνταγμα και κάποιοι δύο τριών, ως μία συμβολική κίνηση, αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά. Δεν αποκλείεται να τους επιτραπεί η «κατασκήνωση» στην Πλατεία Συντάγματος, όπως οι ίδιοι έχουν δηλώσει ως πρόθεση.
Η Τροχαία είναι η αρμόδια υπηρεσία για την εφαρμογή του νόμου που προβλέπει την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέως οχημάτων εντός πόλης αλλά όπως επισημαίνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατ’ ουσία τα ΜΑΤ είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος της επιχείρησης διότι η Τροχαία δεν μπορεί ως υπηρεσία να εμποδίσει την κάθοδο τρακτέρ. Στην Αθήνα αναμένεται να βρεθούν, περισσότεροι από 20.000 αγρότες, στο πλευρό των οποίων θα διαδηλώσουν και άλλοι εργασιακοί κλάδοι.
Ο Βαγγέλης Μπούτας,  επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας και του συντονιστικού του «μπλόκου των 68» τόνισε ότι  «ο αγώνας των αγροτών θα έχει συνέχεια, ενώ περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης για το αν θα υπάρξει συμφωνία για την κάθοδο τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας με συμβολικό χαρακτήρα».
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των 68 Μπλόκων που συνεδρίασαν στη Νίκαια, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα». Εφαρμόζουν την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", εξωθώντας στον "κοινωνικό αυτοματισμό". Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν».

***







***  Αθλητική  ενημέρωση :

***  ***  Στην Euroleague στο  μπάσκετ  σήμερα 11/02/2016 :
*** ΧΙΜΚΙ-ΡΕΑΛ   82-93  .- ^
 Βασίλισσα στη Ρωσία η Ρεάλ, 93-82 την Κίμκι
 Τα δεκάλεπτα: 26-26, 48-43, 69-71, 82-93
Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 12, Σβεντ 17 (1), Ντράγκιτς 5 (1), Όγκουστιν 20 (1), Κόπονεν 5 (1), Βιάλτσεφ, Ιλνίτσκι, Μόνια 14 (4), Τοντόροβιτς, Χάνικατ 2, Ντέιβις 7, Σελεκέτο.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ρίβερς 10 (2), Εντούρ, Ντόντσιτς, Ματσιούλις 11 (3), Ροντρίγκεθ 7 (1), Αγιόν 24, Κάρολ 8 (1), Γιουλ 17 (3), Τόμπκινς 11 (3), Ερνανγκόμεθ 2, Τέιλορ 3 (1).

~**  Φενέρμπαχτσε - Ουνικάχα Μάλαγα  80-59 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-15, 41-28, 61-45, 80-59
Φενερμπαχτσέ (Ομπράντοβιτς): Χίκμαν 12 (1), Χερσέκ, Ουντό 12, Μαχμούτογλου 9 (3), Μπογκντάνοβιτς 11 (3), Αρνά, Μπαϊράκ, Ουγκουρλού 4, Βέσελι 11, Κάλινιτς 1, Ντίξον 7 (1), Ντατόμε 13 (3).
Ουνικάχα Μάλαγα (Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ούτα, Ντίαθ, Τόμας 8, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 2, Καραχότζιτς 2, Νέντοβιτς 9 (1), Βάσκεθ 6, Κουζμίνσκας 4, Νέλσον 11 (2), Κούλεϊ 5.

~**  Ερυθρός Αστέρας - Τσεντέβιτα  94-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-12, 43-32, 62-56, 94-74
Ερυθρός Αστέρας: Κίνσεϊ 4, Ρέμπιτς 2, Ντάνγκουμπιτς 9, Λάζιτς 5, Μίτσιτς 14, Τέγιτς 2, Σιμόνοβιτς 7, Γκούντουριτς 13, Μίλερ 22, Τσίρμπες 10, Στίματς 6
Τσεντεβίτα: Πούλεν 20, Ουάιτ 18, Πίλεπιτς 9, Ζγκάνετς 1, Ουόκερ 8, Μπίλαν 17, Γκόρντιτς 1

~** Λαμποράλ Κούτσα - Μπάμπεργκ  90-64 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 26-13, 49-30, 72-46, 90-64
Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 16 (2), Ντιόπ Μ., Κοζέρ 4 (1), Πλάνινιτς 8, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 18 (11ριμπ., 2/4τρ.), Μπλάζιτς 7, Ντιόπ Ιλ. 2, Τιγί 5, Άνταμς 11 (3), Κορμπάτσο, Μπέρτανς 12 (3).
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 7 (1), Ζήσης 7 (1), Στάιγκερ, Τάις 10, Γουαναμέικερ 11 (1), Στρέλνιεκς 5 (1), Χάρις 8 (1), Μίλερ 4, Χέκμαν 8 (2), Ιμπντίχι, Ραντόσεβιτς 4.

Κρίσιμες δοκιμασίες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό σε Μόσχα και ΟΑΚΑ
~** Σε αναμετρήσεις για την 7η αγωνιστική στη φάση των «16» της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:5ος Όμιλος
----------
ΠΕΜΠΤΗ, 11/2/2016
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία) 94-74
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μάλαγα (Ισπανία) 80-59
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/2/2016
Τρίτη σερί ευρωπαϊκή νίκη του ΠΑΟ, 83-78 της Εφές
Παναθηναϊκός (ΕΛΛΑΔΑ)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)  83-78 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 17-20,(36-35) , 64-59 , 83-78 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ράντοβιτς (Κροατία), Χιμένεθ (Ισπανία)
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 9 (1), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 7 (1), Ραντούλιτσα 23, Φελντέιν 10 (2), Διαμαντίδης, Γκιστ 11 (1), Καλάθης 12 (1), Κούζμιτς 2.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 16, Όσμαν 4, Μπατούκ 2, Σάριτς 18 (1), Κορκμάζ, Γκρέιτζερ 11 (1), Ερτέλ 15 (1), Ντίμπλερ 2, Ντάνστον 6, Ντουβερίογλου 2.

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία)-Νταρουσάφακα (Τουρκία)  82-58 .-^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ 7-0 14
Λοκομοτίβ Κούμπαν  6-2 12
Ερυθρός Αστέρας 4-3 11
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  4-3   11
------------------------------
Αναντολού Εφές 3-4 10
Μάλαγα 2-5 9
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ 2-5 9
Νταρουσάφακα 1-6  8

6ος Όμιλος
----------
ΠΕΜΠΤΗ, 11/2/2016
Κίμκι (Ρωσία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-93 .-^
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία) 90-64 .-^
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/2/2016
Ο Ολυμπιακός πάλεψε όμως «λύγισε» από την ΤΣΣΚΑ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ολυμπιακός (ΕΛΛΑΔΑ)  92-85 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 18-15 , (41-33), 66-61 ,92-85 .-
ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 19, Κουλάγκιν, Τεόντοσιτς 21, Φριτζόν 3, Νίκολς, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 8, Βοροντσέβιτς 1, Χίγκινς 12, Χριάπα 4, Κουρμπάνοφ 11, Χάινς 10.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 15, Παπαπέτρου, Σπανούλης 15, Στρόμπερι 9, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 19, Μάντζαρης, Χάκετ 17, Λοτζέσκι 10.

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 92-86 .-^
Τα  δεκάλεπτα : 16-19 , (38-31) ,65-53 ,92-86 .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Η Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας  5-2 12
Λαμποράλ Κούτσα 5-2 12
Ρεάλ Μαδρίτης 4-3 11
Κίμκι 4-3 11
-------------------------------
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-4   10
Μπάμπεργκ 3-4 10
Μπαρτσελόνα   3-4  10
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-6  8

***   Τα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου βόλεϊΤα ζευγάρια των προημιτελικών του Κυπέλλου βόλεϊ
~  Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΟΠΕ η κλήρωση των αγώνων της 2ης αγωνιστικής της Γ’ φάσης του Κυπέλλου Ανδρών και τα ζευγάρια που προέκυψαν είναι τα εξής:
Παναθηναϊκός - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015
ΑΟΠ Κηφισιάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
ΓΣ Λαμία - Ολυμπιακός
ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΠΑΟΚ
Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες από την ΕΟΠΕ.

***   ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ :
Παρασκευή 12/02/2016 18:00 NOVASPORTS 1
Λοκομοτίβ Κουμπάν - Νταρουσάφακα 82-58 .-
Euroleague
 18:00 OTE Sport 3
Απόλλων Σμύρνης - Χανιά
Football League
 19:30 OTE Sport 7
Ζανκτ Πάουλι - Λειψία
Γερμανία δεύτερη κατηγορία
19:45 ΕΡΤ2
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 92-85.-
Euroleague
 21:30 OTE Sport 2
Σπόρτινγκ Χιχόν - Ράγιο Βαγιεκάνο
Ισπανικό Πρωτάθλημα
21:30 ΝOVASPORTS 3
Ρεν - Ανζέρ
Γαλλικό Πρωτάθλημα
21:30 OTE Sport 1
Μάιντς - Σάλκε
Γερμανικό Πρωτάθλημα
21:45 NOVASPORTS 2
Παναθηναϊκός - Αναντολού Εφές 83-78 .-
Euroleague
 21:45 OTE Sport 3
Κάρπι - Ρόμα
Ιταλικό Πρωτάθλημα
22:00 NOVASPORTS 4
Μπαρτσελόνα - Ζάλγκιρις  92-86.-
Euroleague
 22:30 NOVASPORTS 1
Μπενφίκα - Πόρτο
Πορτογαλικό Πρωτάθλημα







~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2016   : 
 Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  01 Φεβρουαρίου  2016 :  
http://snsarfara.blogspot.gr/2016/01/arfara-news-01-2016.html .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη 02  Φεβρουαρίου 2016: http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-02-2016.html .-  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Η  Εφημερίδα  μας ,Τρίτη  02  Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/02-2016.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις  Τετάρτη  03 Φεβρουαρίου  2016 :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/02/03-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Πέμπτη  04 Φεβρουαρίου  2016 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-04-2016.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04  Φεβρουαρίου  2016 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/04-2016.html .-
 ~ Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 :   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-05-2016.html .-
~  ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ Από τις δικές μας περιηγήσεις Παρασκευή  05  Φεβρουαρίου  2016 : 9ο μέρος -κεφάλαιο: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/02/05-2016.html .-  
~ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  06 Φεβρουαρίου  2016 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-06-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή 07  Φεβρουαρίου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-07-2016.html .-                                                                                                                                         
~ Η Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  08-Φεβρουαρίου -2016   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-08-2016.html  .-
~Η Εφημνερίδα  μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της  ενημέρωσης  Τρίτη 09 Φεβρουαρίου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-09-2016.html .-           
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης Τετάρτη 10 Φεβρουάριος  2016   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-10-2016.html .- 
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  10  Φεβρουαρίου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/02/10-2016.html .-    
Η Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  11 Φεβρουαρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-11-2016.html .-          
~   Η Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS στο αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή 12  Φεβρουαρίου  2016:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/02/arfara-news-12-2016.html .-
ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας  Παρασκευή  12  Φεβρουαρίου  2016 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/02/12-2016.html .- 
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
~ Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1.
STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,
11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
12. http://arfara-messinias-stamos-2010  ,
 ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 
15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
 
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas = 
Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4475 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2794 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2764   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.033  βίντεο   .-
 ~
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου