Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 05 Ιουλίου 2015

ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :
~
~ Δημοψήφισμα εκλογές στο Αρφαρά Καλαμάτας 05/07/2015 για  το  ΝΑΙ  ή  το  ΟΧΙ στο μνημόνιο , θέσεις  δανειστών  και  δανειζόμενων  : http://youtu.be/jKOTiAssW9w ,
 

~   Εκλογές - δημοψήφισμα στο Αρφαρά 05/07/2015 πάμε για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ !: http://youtu.be/4h2NgQBT3EY ,

~  

ARFARA  MESSINIAS 2010
Στην ουρά για 50 ευρώ στα  ATM ! Ντροπή ! Τράπεζα Πειραιώς Μελιγαλά Μεσσηνίας Κυριακή 05-07-2015: http://youtu.be/TXmYiri7Fk8 ,
~


~
*** 5 Ιουλίου
Οσίων Αθανασίου του εν Άθω (1) (†1000) και των συν αυτώ αποκταθέντων Εξ μαθητών και Λαμπαδού. Ιερομάρτυρος Στεφάνου μητροπολίτου Ρηγίου (Καλαβρίας). Οσιομάρτυρος Κυπριανού του εκ Κλειτσού Αγραφων (†1679). Σύναξις των ΚΓ΄ Λεσβίων Αγίων.
(1) Ο όσιος Αθανάσιος, ο οποίος καταγόταν από την Τραπεζούντα, προέρχονταν από πολύ ευσεβή και εύπορη οικογένεια. Η οικογένειά του, του προσέφερε όλα τα απαραίτητα εφόδια για τις σπουδές του, τις οποίες ολοκλήρωσε στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί του γεννήθηκε μέσα στην ψυχή του η επιθυμία να γίνει μοναχός και να φθάσει στα άκρα της ασκητικής ζωής. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, πήγε στο όρος Κυμινάς της Μικράς Ασίας, όπου βρισκόταν ένα μοναστήρι του οποίου ηγούμενος ήταν ο Μιχαήλ, ο επονομαζόμενος Μαλείνος. Έτσι ανάμεσα στους μοναχούς, συγκαταλέχτηκε και ο Αθανάσιος. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που ήταν στο Μοναστήρι, διακρίθηκε για τις αρετές και για την ασκητική του ζωή. Επειδή όμως έφθασε σε ύψιστα σημεία αρετής και τον τιμούσαν όλοι, αποφάσισε να φύγει και πήγε στον Άθων κοντά σε ένα γέρο ασκητή υπακούοντας τον με μεγάλη ταπεινοφροσύνη. Εν συνεχεία μετά από θεία αποκάλυψη, έφυγε από εκεί και πήγε στα ενδότερα του Αγίου Όρους. Εκεί μετά από πολλές παρακλήσεις του αυτοκράτορα Νικηφόρου Φωκά, με τον οποίο γνωριζόταν, έχτισε έναν ναό προς τιμήν της Παναγίας. Επίσης έφτιαξε πολλά κελιά για τους μοναχούς. Μετά λοιπόν από πολλούς κόπους και θυσίες, δημιούργησε την ιερά Μονή της Μεγίστης Λαύρας, η οποία είναι η αρχαιότερη μονή στο Όρος και τιμάται επ` ονόματι του Οσίου Αθανασίου. Στην συνέχεια εξεδήμησε προς Κύριον και μάλιστα κατά τρόπο μαρτυρικό. Συγκεκριμένα υπήρχε ανάγκη να ανασκευαστεί η οροφή του Ναού της Μονής. Ο όσιος, αν και σε μεγάλη ηλικία, ανέβηκε και αυτός μαζί με άλλους αδελφούς της μονής για να κάνουν το έργο. Η οροφή όμως κατέρρευσε και καταπλάκωσε τον όσιο μαζί με τους υπόλοιπους αδελφούς.
~
***   05/07 Απολυτίκιο Αγ. Αθανασίου του Αθωνίτου - 5 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/s2HsUcwObOE?list=PL0186FD07E99A39E4 ,


~
*** Χωρίς προβλήματα η διαδικασία του δημοψηφίσματος στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)           
       
 
 
 
 
 
 
 
 
Αν και στο πάρα πέντε, λόγω σοβαρών καθυστερήσεων στο υλικό, χθες το μεσημέρι ετοιμάσθηκαν και στάλθηκαν οι σάκοι για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στους Δήμους της Μεσσηνίας.
Προβλήματα υπήρξαν και με τους δικαστικούς αντιπροσώπους, καθώς πολλοί διορισμένοι από την Αθήνα δεν παρουσιάσθηκαν, ωστόσο τα κενά καλύφθηκαν εγκαίρως από το Πρωτοδικείο από αναπληρωτές και δικηγόρους της Καλαμάτας.
  Στο παρά πέντε
Από νωρίς χθες το πρωί, στον 4ο όροφο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπήρξε έντονος πυρετός διεργασιών, προκειμένου να ετοιμασθούν οι σάκοι που παρέλαβαν αργά το μεσημέρι οι Δήμοι και να εφοδιασθούν τα εκλογικά κέντρα.
Παρά τις σοβαρές δυσκολίες, κυρίως ως προς την προμήθεια υλικών, το αρμόδιο τμήμα της Αντιπεριφέρειας κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες.
Όπως ήταν αναμενόμενο, προβλήματα παρουσιάσθηκαν και με τους δικαστικούς αντιπροσώπους. Κυρίως οι διορισμένοι στη Μεσσηνία, από την Αθήνα, δεν παρουσιάσθηκαν για να παραλάβουν το διορισμό τους. Από το Πρωτοδικείο Καλαμάτας ξεκίνησε αγώνας δρόμου και τα κενά αναπληρώθηκαν από τους αναπληρωματικούς, ενώ για μερικά που δεν αρκούσαν, κλήθηκαν δικηγόροι της Καλαμάτας για να αναλάβουν καθήκοντα.
  Μόνο με σταυρό
Η σημερινή διαδικασία είναι ανάλογη εκείνης των εκλογών. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7.00 το πρωί και θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 7.00 το απόγευμα. Εκτιμάται ότι περίπου δύο ώρες μετά το κλείσιμο θα ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες πολίτες που κατά την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται εντός της επικράτειας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των Δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.
Εξαιρούνται:
α) Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση
β) Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό, λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.
Οι εκλογείς θα λάβουν δύο ψηφοδέλτια. Στο πρώτο αναγράφεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος, ενώ το δεύτερο θα είναι λευκό.
Στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μία εκ των απαντήσεων: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ ή ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.
Η επιλογή γίνεται μόνο με σταυρό είτε εντός του τετραγώνου που υπάρχει κάτω από τις απαντήσεις είτε αριστερά ή δεξιά από την απάντηση.
Λευκό θα λογίζεται και το ψηφοδέλτιο εάν δε φέρει σταυρό.
Για να είναι νόμιμο, το δημοψήφισμα θα πρέπει να προσέλθει στις κάλπες τουλάχιστον το 40% του εκλογικού σώματος. Της Βίκυς Βετουλάκη 
***  Πότε και γιατί έγιναν δημοψηφίσματα στην Ελλάδα         
      
Επτά δημοψηφίσματα έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους το 1831 και όλα τον 20ο αιώνα μέσα σε διάστημα 54 ετών. Από τα επτά δημοψηφίσματα στις έξι περιπτώσεις το ερώτημα να σχετίζεται με το πολίτευμα (βασιλευόμενη ή αβασίλευτη δημοκρατία) και σε μία για την έγκριση συντάγματος. Τρία από τα επτά δημοψηφίσματα διενεργήθηκαν από δικτατορικά καθεστώτα.
Συγκεκριμένα:
  • 1920: Λίγο μετά τηυ νίκη στις βουλευτικές εκλογές, όπου έχασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν μέσω της μικρασιατικής εκστρατείας, η νέα κυβέρνηση υπό τον Δημήτριο Ράλλη προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 5 Δεκεμβρίου με ερώτημα την επιστροφή του βασιλιά Κωνσταντίνου του Α'. Στο δημοψήφισμα δεν συμμετέχουν οι Φιλελεύθεροι. Η επάνοδος του εξόριστου βασιλιά εγκρίνεται με 99%.
    Το αποτέλεσμα ενοχλεί τις συμμαχικές δυνάμεις: οι σύμμαχοι παύουν να υποστηρίζουν την Ελλάδα προσφέροντας την υποστήριξή τους προς την Τουρκία. Η αλλαγή της στάσης των συμμάχων θεωρείται ένας από τους παράγοντες που συνέλαβαν καθοριστικά στη μικρασιατική καταστροφή.
  • 1924: Η Δ' Συντακτική Εθνοσυνέλευση προκηρύσσει δημοψήφισμα για τις 13 Απριλίου με ερώτημα την κατάργηση της μοναρχίας. Η διαδικασία οργανώνεται από την κυβέρνηση Παπαναστασίου. Υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας ψηφίζει το 69,95% των ψηφοφόρων και κατά το 30,05%. Την 1η Μαΐου της ίδιας χρονιάς ορκίζεται πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Παύλος Κουντουριώτης.
  • 1935: Προκηρύχθηκε από το διδακτορικό καθεστώς του Γεωργίου Κονδύλη κι έμεινε στην ιστορία ως "νόθο δημοψήφισμα". Το ερώτημα ήταν η κατάργηση της αβασίλευτης δημοκρατίας. Σύμφωνα με το επίσημο αποτέλεσμα, υπέρ της βασιλευόμενης δημοκρατίας ψήφισε το 97,88% των ψηφοφόρων, ενώ το "όχι" απέσπασε μόλις το 2,12%.
  • 1946: Η κυβέρνηση Κωνσταντίνου Τσαλδάρη προκηρύσσει δημοψήφισμα για την 1η Σεπτεμβρίου. Οι επιλογές ήταν τρεις: υπέρ ή κατά της επανόδου του βασιλιά και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας. Υπέρ της επανόδου του βασιλιά Γεωργίου Β' ψήφισε το 69%, κατά το 20% και υπέρ της αβασίλευτης Δημοκρατίας το 11%.
  • 1968: Η χούντα των συνταγματαρχών διενεργεί δημοψήφισμα στις 29 Σεπτεμβρίου για σχέδιο συντάγματος που είχε εκπονήσει η ίδια. Στο δημοψήφισμα - παρωδία το "ναι" αποσπά ποσοστό 92,21% και το "όχι" το 7,79%. Στη διαδικασία δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι πολιτικοί κρατούμενοι που είχαν συλληφθεί ή εκτοπιστεί μετά το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου.
  • 1973: Το δεύτερο δημοψήφισμα - παρωδία της απριλιανής δικτατορίας πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου εκείνου του έτους. Τα ερωτήματα σχετίζονταν με την έγκριση μεταρρύθμισης του συντάγματος του 1968, την εκλογή προέδρου (Γεώργιος Παπαδόπουλος) και αντιπροέδρου (Οδυσσέας Αγγελής) της Δημοκρατίας για θητεία οκτώ ετών και την κατάργηση της μοναρχίας. Υπέρ ψήφισε το 78,43% και κατά το 21,57%.
  • 1974: Μετά την πτώση της δικτατορίας, η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή διενεργεί στις 8 Δεκεμβρίου δημοψήφισμα με ερώτημα τη μορφή του πολιτεύματος. Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου. Το 69,2% των ψηφοφόρων ψηφίζει κατά της βασιλευόμενης δημοκρατίας και κατά το 30,82%.
Newsroom ΔΟΛ

~
***  Ψήφισε ο κ. Βαρουφάκης: Να απαντήσει στο τελεσίγραφο του Eurogroup ο ελληνικός λαός (ΕΙΚΟΝΑ)
pshfisa
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο παλαιό Φάληρο μαζί με τον πατέρα του. Ο κ. Βαρουφάκης πήγε να ψηφίσει λίγο μετά τις 12 και εκεί τον περίμεναν πολλοί δημοσιογράφοι. Μετά έκανε δηλώσεις λέγοντας «Οι τεράστιες αποτυχίες του Eurogroup οδηγούσαν σε τελεσίγραφα που ο λαός δε μπορούσε να απαντήσει. Σήμερα μετά από πέντε χρόνια αποτυχιών έχει το δικαίωμα να αποφανθεί.Ο λαός θα αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο των Θεσμών». Ο φωτογραφικός φακός έπιασε και ένα μήνυμα στο κινητό του υπουργού.
photo
~
***  Ζητείται ελπίς

Τα ψέματα και οι ρητορείες τελείωσαν. Για δεύτερη χρονιά, μετά τη Μεταπολίτευση, η χώρα οδηγείται στις κάλπες με ένα δημοψήφισμα υψηλού ρίσκου και διακυβεύματος. Σήμερα τον πρώτο λόγο έχουμε όλοι εμείς, που πρέπει να αποφασίσουμε για το μέλλον της πατρίδας μας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, ευχή του «Θάρρους» είναι η αυριανή ημέρα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη για όλους. Και τούτο μπορεί να γίνει υπό έναν όρο, που δεν περιέχεται στο ερώτημα του δημοψηφίσματος. Η Δευτέρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρει τους πολίτες διχασμένους. Αντίθετα, πρέπει, επιτέλους, να είμαστε ενωμένοι όσο ποτέ. Κι αυτό, επειδή, ό,τι και να αποφασίσουμε σήμερα, το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο. -
~
*** Τι θα έλεγε ο Θουκυδίδης για την κρίση στην Ελλάδα; 

 ΤΑ ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΘΗΝΑΣ - ΜΗΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ - ΕΛΛΑΔΑΣ Του Robert Zaretsky Μια ξένη αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί μια ισχυρή συμμαχία αντιμετωπίζει μια μικρή χώρα της Μεσογείου με ένα τελεσίγραφο. Ή θα προσχωρήσεις στη συμμαχία μας, θα πληρώσεις καταστροφικά τέλη και θα εκχωρήσεις την εθνική σου κυριαρχία ή θα καταστραφείς. Απρόθυμα να επιτρέψουν στην αντιπροσωπεία να παρουσιάσει την κατάσταση στους συμπολίτες τους, τα μέλη της πολιτικής ελίτ της χώρας προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. Αλλά οι εκκλήσεις στη λογική, στον πραγματισμό και στο φιλότιμο δε μετακινούν τους επισκέπτες από τις θέσεις τους. Όταν η ελίτ απαντά τελικά ότι δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει την ελευθερία του έθνους της, η αντιπροσωπεία αποσύρεται και, πιστή στην απειλή της, συνθλίβει την ανυπότακτη χώρα. Σας φαίνονται γνωστά αυτά; Εκτός από λίγες λεπτομέρειες, η κατάσταση μοιάζει με τη σημερινή αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, αυτή η συγκεκριμένη σκηνή έλαβε χώρα πριν από 2.500 χρόνια. Τότε επίσης η Ελλάδα ήταν η αρένα, με την ισχυρή πόλη-κράτος της Αθήνας να εναντιώνεται στο μικρό νησί της Μήλου. Στη μεγαλειώδη Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου ο Θουκυδίδης αναπαράγει, ή ίσως δημιούργησε, τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το 416 π.Χ. ανάμεσα στους διοικητές του αθηναϊκού στόλου και στους ηγέτες του μικρού νησιού-πόλης της Μήλου. Υπάρχουν απογοητευτικές ομοιότητες ανάμεσα στο τότε και στο τώρα οι οποίες ενδεχομένως να προσφέρουν πληροφορίες για την κατανόηση της τρέχουσας κατάστασης. Κατά τη διάρκεια του πολέμου τους εναντίον της Σπάρτης οι Αθηναίοι απαίτησαν από τη Μήλο να προσχωρήσει στη Δηλιακή Συμμαχία. Αρχικά ένας αμυντικός συνασπισμός ελληνικών πόλεων-κρατών που δημιουργήθηκε μετά τη δεύτερη περσική εισβολή, η Συμμαχία είχε μετατραπεί σε εργαλείο του αθηναϊκού ιμπεριαλισμού. Τα κράτη-μέλη, μη μπορώντας να αποχωρήσουν, υπόκειντο στην αθηναϊκή κυριαρχία και ήταν αναγκασμένα να πληρώνουν ετήσιο φόρο. Τα παράπονά τους απορρίπτονταν από την Αθήνα με το σκεπτικό ότι η Συμμαχία, έστω και αν τα μέλη δε συμφωνούσαν με αυτό, ήταν για το καλό τους. Με λίγα λόγια, η δημοκρατία την οποία η Αθήνα εξασκούσε μέσα στο σπίτι της δεν επεκτεινόταν στη διακυβέρνηση της συμμαχίας της. Εκείνο το οποίο οι ιστορικοί αποκαλούν διάλογο μεταξύ Μηλίων και Αθηναίων αποτελεί την απεικόνιση του Θουκυδίδη όσον αφορά στον απώτερο σκοπό αυτής της πολιτικής - αυτού που ο ιστορικός Βίκτορ Ντέιβις Χάνσον αποκάλεσε «βασιλεία του τρόμου» της Αθήνας. Ο πόλεμος μεταξύ της Αθήνας και της Σπάρτης συνεχιζόταν για σχεδόν δύο δεκαετίες δίχως να διαφαίνεται το τέλος. Με τους πολίτες της κουρασμένους και ανήσυχους, η Αθήνα υιοθέτησε μια στυγνή πολιτική δηλώνοντας ότι εκείνες οι πόλεις-κράτη που δεν ήταν μαζί της ήταν απλούστατα εναντίον της. Κατέστρεψε την ουδέτερη Μήλο, γιατί ηρνείτο να ενταχθεί στη Δηλιακή Συμμαχία. Εθνική κυριαρχία και υπερεθνικοί οργανισμοί Φυσικά ο παραλληλισμός είναι ελλιπής σε αρκετά σημεία. Η Μήλος ήταν ουδέτερη, ενώ η σύγχρονη Ελλάδα όχι μόνο προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά με την πάροδο των χρόνων εκμεταλλεύτηκε το ταμείο της. Και η Μήλος δεν προκάλεσε μια πρωτοφανή κρίση δημόσιου χρέους και δε δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μη βιώσιμων κοινωνικών πολιτικών όπως έκανε η Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία. Αλλά αυτό που διακυβευόταν και τότε και τώρα είναι πρώτα απ' όλα το ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας σε σχέση με υπερεθνικούς οργανισμούς. Η «Ευρώπη» γεννήθηκε, εν μέρει, από το φόβο για τη Ρωσία του Στάλιν, η οποία δεν ήταν λιγότερο απειλητική και ζοφερή από όσο ήταν η Περσία του Ξέρξη. Αλλά, όπως συνέβη με τη Δηλιακή Συμμαχία μετά την εξάλειψη του περσικού κινδύνου, η αρχική βάση για την άκριτη υποταγή στην Ευρώπη εξαφανίστηκε με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης. Πιο πρόσφατα, όμως, η προοπτική ενός διαφορετικού είδους αυταρχικής διακυβέρνησης έχει αναστατώσει έναν σημαντικό αριθμό Ευρωπαίων. Πίσω από το ευρώ διαφαινόταν η ωμή πραγματικότητα της αυστηρής νομισματικής και οικονομικής πολιτικής της Γερμανίας, η νευρικότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία ήταν ανήσυχη για το φάσμα του πληθωρισμού και η προθυμία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μετατρέψει την πολιτική σε κάτι από το οποίο η απουσία δημοκρατικών διαδικασιών είναι σχεδόν παντελής. Προσφορές σε φίλους που δε δικαιούνται να αρνηθούν Ως αποτέλεσμα, συνυφασμένο με το οικονομικό χρέος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, είναι το διαβόητο «δημοκρατικό έλλειμμα» της Ευρώπης. Πριν από αρκετά χρόνια ο ιστορικός Τόνι Τζαντ παρατήρησε ότι υπήρχε «μια αίσθηση πως οι αποφάσεις λαμβάνονταν "εκεί" με δυσμενείς συνέπειες για μας "εδώ" και για τις οποίες "εμείς" δεν είχαμε λόγο». Αυτή η λίγο-πολύ ακριβής αντίληψη απλά ενισχύθηκε από τότε που διατυπώθηκε. Από την άποψη αυτή, οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών διαφέρουν ελάχιστα από τα μέλη της αθηναϊκής αντιπροσωπείας: αμφότεροι έρχονται και υποβάλουν στους φίλους τους προσφορές τις οποίες δε δικαιούνται να αρνηθούν. Όταν οι ηγέτες της Ευρώπης επιμένουν ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη, είτε της αρέσει είτε όχι, αγνοούν την αυξανόμενη κοινωνική αναταραχή και την πολιτική παράλυση στη χώρα και αρνούνται να επανεξετάσουν το πακέτο λιτότητας που είχε συμφωνηθεί με τον προηγούμενο κυβερνητικό συνασπισμό, δεν είμαστε και τόσο μακριά από την αθηναϊκή αξίωση προς τη Μήλο σύμφωνα με την οποία «οι ισχυροί κάνουν ό,τι έχουν τη δύναμη να κάνουν και οι αδύναμοι αποδέχονται αυτά που πρέπει να αποδεχθούν». Υπό αυτό το πρίσμα, η αντίσταση της σημερινής Ελλάδας στο όνομα της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας ανακεφαλαιώνει την απάντηση των Μηλίων. Η διαφορά είναι ίσως ότι στη συνέχεια η Αθήνα επέστρεψε με φάλαγγες και τριήρεις και όχι με οικονομικά διατάγματα και νομισματικές απειλές. *Ο κ. Robert Zaretsky είναι Αμερικανός ιστορικός, καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Χιούστον. - 
~
*** Υπό προϋποθέσεις η εκτίμηση αποτελέσματος 


ΚΑΘΑΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ 4 ΜΟΝΑΔΩΝ, 10% ΚΑΙ ΟΜΑΛΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ Αν δεν υπάρχει καθαρή διαφορά τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του «ναι» και του «όχι» δε θα είναι ασφαλής η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, όπως ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις διαδικασίες του δημοψηφίσματος που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η πρώτη εκτίμηση αποτελέσματος από την εταιρεία Πληροφορικής Singular Logic υπολογίζεται ότι θα δοθεί στις 21.00, υπό την προϋπόθεση ότι οι θα κάλπες θα κλείσουν στις 19.00, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, να υπάρξει παράταση - μπορεί να δοθεί το αργότερο για δύο ώρες μετά να ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular Logic, Μιχάλης Καριώτογλου, «υπό κανονικές συνθήκες γύρω στις 21.00 θα πρέπει να έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση. Αυτό, όμως, εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Ένα από τα πιο βασικά είναι ποια θα είναι η διαφορά μεταξύ των δύο ερωτημάτων. Η στατιστική επιστήμη λέει ότι πρέπει να έχουμε τουλάχιστον 10% των αιτημάτων με καλή κατανομή, που σημαίνει να είναι από όλη τη χώρα και η διαφορά μεταξύ των δύο ερωτημάτων να είναι τουλάχιστον τέσσερις μονάδες. Εάν όλα αυτά ισχύουν, στις 21.00 η ώρα θα μπορέσουμε να σας δώσουμε μια ασφαλή εκτίμηση. Πάντα με την υπόθεση ότι οι κάλπες κλείνουν στις 19.00». «Εάν υπάρξει μια αλλαγή στη διαδικασία», συμπλήρωσε ο Καριώτογλου, «πιθανόν η ώρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, του πρώτου αποτελέσματος που θα δείτε και κατά συνέπεια και της δικής μας εκτίμησης, μπορεί να αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο σας λέω είναι ότι εάν ισχύουν οι προϋποθέσεις που είπα πριν, η δική μας ανακοίνωση θα γίνει δύο ώρες μετά το πρώτο αποτέλεσμα που θα δείτε». Όπως ειπώθηκε, για την εκτίμηση του αποτελέσματος πρέπει να ισχύουν δύο κριτήρια: Το ένα είναι να υπάρχει το αποτέλεσμα για το 10% των εκλογικών τμημάτων ή τα μισά από εκείνα που θα στείλουν μέσω των συσκευών SRP, του συστήματος μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού τηλεφώνου, περίπου 2.300 εκλογικά τμήματα - συνολικά θα λειτουργήσουν 19.159 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Και αυτό, γιατί θεωρείται ότι σε αυτό το ποσοστό έχει σταθεροποιηθεί το αποτέλεσμα. Το δεύτερο είναι το 10% των εκλογικών τμημάτων να είναι ομαλά κατανεμημένα στην επικράτεια. - 
~
***  Ας τελειώσει από αύριο ο διχασμός…         
      
Αυτές τις ημέρες δε θέλησα να πάρω θέση για το σημερινό δημοψήφισμα, ούτε θα το κάνω σήμερα. Μια παράκληση και ευχή μόνο: από αύριο να είμαστε ξανά όλοι μαζί.
Καλώς ή κακώς, αυτό το δημοψήφισμα δίχασε τον κόσμο, κάτι που φαινόταν σε συζητήσεις στο δρόμο, αλλά σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό στο Facebook.
Ο καθένας με δικά του επιχειρήματα προσπαθούσε να πείσει τον άλλον για τη δική του απόφαση. Πολλές φορές, μάλιστα, είδαμε επιθέσεις που μόνο καλό δεν μπορούν να κάνουν.
Ηρεμία σε όλους, λοιπόν, και από αύριο ξεχάστε τι έγινε μέχρι χθες. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε κάτι.   Π.Μπ.  
 ~
***  Ψήφισε ο Αντώνης Σαμαράς στην Πύλο (φωτογραφίες)         
      
 
Λίγα λεπτά μετά τις 9 το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τέως Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ψήφισε στο Δημοτικό Σχολείο της Πύλου.          Αφού ψήφισε δήλωσε τα εξής:
«Σήμερα οι έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη». Φωτογραφίες: Κώστας Καραλής 
 
~
***  Τσιγγάνοι ρήμαξαν τουρίστες στη Μεσσηνία          
     
Στα χέρια των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας βρίσκονται πλέον τέσσερις τσιγγάνοι από τη Μεσσήνη που το τελευταίο τρίμηνο «είχαν ρημάξει» τα δωμάτια τουριστών σε διάφορες περιοχές της Πυλίας, κλέβοντας ό,τι έβρισκαν, με ιδιαίτερη προτίμηση σε χρήματα.
Ήδη έχουν διαπιστωθεί 16 κλοπές και απόπειρες σε τουριστικά καταλύματα, ενώ το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν έχει ταυτοποιηθεί σε κλοπές που έχουν γίνει στη Φωκίδα.
Η ομάδα των τεσσάρων τσιγγάνων (τρία αδέλφια κι ένας ξάδελφός τους), σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αστυνομίας, δρούσε και τις προηγούμενες χρονιές, ενώ τον προηγούμενο μήνα, σε κλοπή που έγινε σε ενοικιαζόμενο κατάλυμα στον Ανδρέα, απ’ όπου αφαιρέθηκαν με τη μέθοδο της απασχόλησης 8.500 ευρώ, οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ένα από τα αδέλφια. Τη δε κλοπή έκαναν η γυναίκα του και η αδελφή του.
  «Χτυπούσαν» ημέρα
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κατέγραφε συνεχώς κρούσματα κλοπών σε δωμάτια τουριστών στην Πυλία, ενώ τον τελευταίο μήνα το φαινόμενο είχε αρχίσει να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Οι συγκριμένοι δε «χτυπούσαν» νύχτα, αλλά την ημέρα, όταν οι τουρίστες πήγαιναν για μπάνιο. Οι τσιγγάνοι έφταναν στην περιοχή που είχαν βάλει στο στόχαστρο με αυτοκίνητο. Αποβιβάζονταν, έκαναν τις κλοπές και μετά επιβιβάζονταν ξανά στο αυτοκίνητο, το οποίο τους περίμενε σε κάποια απόσταση και εξαφανίζονταν.
Σιγά σιγά τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την ομάδα αστυνομικών που ερευνούσε την υπόθεση, οδήγησαν στους υπόπτους, τους οποίους προχθές εντόπισε, έπειτα από απόπειρα κλοπής, και τους προσήγαγε στην Ασφάλεια.
Εκεί αναγνωρίσθηκαν από αλλοδαπούς τουρίστες που είχαν πέσει θύματά τους.
  Συνεχίζεται η έρευνα
Με οργανωμένη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, συνελήφθησαν τέσσερις τσιγγάνοι, ηλικίας 22, 28, 29 και 32 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη κλοπών σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους (modus operandi), οι τσιγγάνοι, αφού επέλεγαν τους «στόχους» τους, εισέρχονταν στους χώρους (δωμάτια, οικείες κ.λπ.) από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες, κυρίως κατά τις ώρες που οι ιδιοκτήτες ή οι ένοικοι απουσίαζαν.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 14 κλοπές, καθώς και δύο απόπειρες κλοπών, σε οικίες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πύλου- Νέστορος Μεσσηνίας (Φοινικούντα, Ευαγγελισμός, Μεθώνη και Καμάρια Μεσσηνίας), από όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας είχαν αφαιρέσει χρήματα, χρυσαφικά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα κ.ά.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τα 16.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν:
-Ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων
-Το χρηματικό ποσό των 245 ευρώ ως προερχόμενο από την τέλεση αξιόποινων πράξεων
-4 κινητά τηλέφωνα ως προερχόμενα από την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Καλαμάτας.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, η συμμετοχή τους σε διάπραξη και άλλων συναφών αδικημάτων και η τυχόν εμπλοκή περισσότερων ατόμων στην εγκληματική ομάδα.
Της Βίκυς Βετουλάκη 
~
***  9 συλλήψεις στη Μεσσηνία σε πελοποννησιακή επιχείρηση

Νέα ευρεία αστυνομική επιχείρηση και στους 5 νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε από 1η έως και 3 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι συνολικά σε 703 άτομα, εκ των οποίων 525 ήταν ημεδαποί και 178 αλλοδαποί, καθώς και σε 551 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 134 άτομα, από τα οποία 85 ήταν ημεδαποί και 49 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 27 άτομα. Στη Μεσσηνία συνελήφθησαν 9 άτομα και ειδικότερα: -4 ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας -3 ημεδαποί για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 2 φυτά κάνναβης, 2 ναρκωτικά δισκία και μικροποσότητα σκόνης που εμπίπτει στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά -1 ημεδαπός για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού -1 ημεδαπός για παραβάσεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ). Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 212 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 6 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού και 2 παραβάσεις για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο εισαγγελείς. - 
~
***  Προπώληση από χθες εισιτηρίων για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας         
     
Ξεκίνησε χθες η προπώληση εισιτηρίων για το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το πρόγραμμα του οποίου, που περιλαμβάνει 10 παραστάσεις από 7 ελληνικές και ξένες ομάδες σύγχρονου χορού από τρεις ηπείρους, ανάμεσά τους και δύο που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε ήδη εκτενώς σε Αθήνα και Καλαμάτα.
Το πλήρες πρόγραμμα, το οποίο, εκτός από τις παραστάσεις, περιλαμβάνει ένα σεμινάριο κι ένα εργαστήριο (η προθεσμία για δηλώσεις συμμετοχής, λόγω των συνθηκών, παρατείνεται έως τις 14 Ιουλίου), όπως και παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, δημοσιεύεται στο kalamatadancefestival.gr, ενώ έντυπα και σχετικές κάρτες βρίσκονται σε κεντρικούς χώρους (βιβλιοπωλεία, σχολές χορού κ.α.) σε Αθήνα και Καλαμάτα.
  Προπώληση
-Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10.00-13.00 & 18.30-21.00 καθημερινά
(εκτός Κυριακής & απογεύματος Σαββάτου)
  -Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά
μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard)
T: 27210 21555 & 27210 21504 / Φ: 27210 21508 (τις παραπάνω ημέρες και ώρες)
-Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: www.kalamatadancefestival.gr
        Τιμές εισιτηρίων
 -Παραστάσεις των Wen-Chi Su, Μέντης Μέγα και Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Μέγαρο Χορού (Στούντιο)
15 & 12 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο)
  -Παράσταση των Igor & Moreno στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
15 & 12 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο / εξώστης)
  -Παράσταση της Dada Masilo στο Μέγαρο Χορού (Κεντρική Αίθουσα)
20 (α΄ ζώνη), 15 (β΄ ζώνη - εξώστης), 12 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο / γ΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας)
  -Παράσταση των RootlessRoot
στο Μέγαρο Χορού (Κεντρική Αίθουσα)
15 (α΄ ζώνη), 12 (β΄ ζώνη - εξώστης), 10 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο / γ΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας)
  -Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες
στο σεμινάριο και το εργαστήρι του φεστιβάλ: 10 ευρώ.
H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων, καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (φοιτητική κάρτα / κάρτα πολυτέκνων / κάρτα ανεργίας / κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο χώρο του Χορού / κάρτα ΑΜΕΑ).
Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
 ~
*** Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Μπορεί οι στιγμές που περνά η χώρα μας να είναι δύσκολες, όπως είπε και η Λέττα Πετρουλάκη, όμως τα παιδιά της Πειραματικής δεν το βάζουν κάτω και προσφέρουν στο κοινό της Καλαμάτας, και όχι μόνο, τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη. Πρόκειται για έργο που τα ίδια επέλεξαν να ανεβάσουν και προσπαθούν γι’ αυτό εδώ και καιρό, οπότε θα ήταν άδικο όλη αυτή η προσπάθεια να μην ολοκληρωθεί. Έτσι, παρά τα έξοδα για το ανέβασμα του έργου, η Πειραματική Σκηνή αποφάσισε να μην υπάρχει εισιτήριο και μοναδικοί στόχοι είναι να προσφέρει γέλιο στο κοινό και να περάσει κάποια μηνύματα. Τα δε παιδιά δεν έκρυψαν τη δικαίωση αλλά και τη χαρά τους που έφτασαν στην τελική ευθεία και κάλεσαν το κοινό να αγκαλιάσει την προσπάθειά τους. Ιδιαίτερα χαρούμενη, αλλά και συγκινημένη για τη φετινή παραγωγή, ήταν και η σκηνοθέτις Όλγα Αλεξανδρόπουλου, η οποία συνεργάστηκε για δεύτερη φορά με τα παιδιά της Πειραματικής Σκηνής. Μάλιστα, ανέφερε πως θα είναι τεράστια εμπειρία για τα παιδιά που θα καταφέρουν να παίξουν στην Αρχαία Μεσσήνη. Τέλος, δεν ξέχασε να αφιερώσει την παραγωγή στο δημιουργό της μουσικής, Βασίλη Δημητρίου, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Όσο για τις παραστάσεις, θα δοθούν στο αμφιθέατρο του Κάστρου, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 8, στις 9.00 το βράδυ, ενώ την Κυριακή, 12 του μήνα, θα δοθεί μια μοναδική παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη, στις 7.00 το απόγευμα. Μάλιστα, για αυτή θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο. Π.Μπ. - 
~
***  Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στην Κ.Ε. «Φάρις» 

Από το Δήμο Καλαμάτας έγιναν οι αναγκαίες ενέργειες μεταφοράς του ποσού για την πληρωμή μισθών Ιουνίου 2015 των εργαζομένων στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις». Η ολιγοήμερη καθυστέρηση πληρωμής οφείλεται στη δέσμευση των λογαριασμών του Δήμου. Η απεμπλοκή έγινε ύστερα από αίτημα του Δήμου στην Περιφερειακή Διεύθυνση (εδρεύει στην Πάτρα) της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση. - 
~
***  Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας- Eίμαι πολύ αισιόδοξος! (BINTEO)
tsipras ekloges
 -  Στην Κυψέλη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο 661ο εκλογικό τμήμα (14ο εκλογικό διαμέρισμα του 6ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων), στο κτίριο των 27ου και 30ου Δημοτικών Σχολείων Αθηνών
Δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από ολόκληρο    τον κόσμο, έχουν παραταχθεί από νωρίς το πρωί έξω από το εκλογικό κέντρο στο οποίο αναμένεται να προσέλθει για να ψηφίσει ο Έλληνας πρωθυπουργός στο πλαίσιο της διαδικασίας του σημερινού δημοψηφίσματος.
"Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής γιατί η Δημοκρατία είναι γιορτή, είναι χαρά. Όταν η δημοκρατία νικά το φόβο είναι και λύτρωση. Ο κόσμος στέλνει σήμερα ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, αξιοπρέπειας και αποφασιστικότητας ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Eίμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει ένα δρόμο προς τους λαούς όλης της Ευρώπης".
«Είμαι πολύ αισιόδοξος» κατέληξε ο πρωθυπουργός.
 Δείτε το βίντεο: Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα  , https://youtu.be/3DqG5leEJwE .-



~
***   Έρχεται ανασχηματισμός! Φεύγει ο Βαρουφάκης...
varoufakis2
 -  Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις στον πολιτικό χώρο, το βράδυ της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος.
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Βασική δομική αλλαγή είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, καθώς είναι ανάγκη να χαραχθεί μία νέα τακτική πλεύσης στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία αδυνατεί να εκπροσωπεύσει  ο συγκρουσιακός Βαρουφάκης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα κριθεί από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά αναμένεται να παραμείνει η ίδια ακόμα και στη περίπτωση που ο ελληνικός λαός συνταχθεί με τη βούληση της κυβέρνησης και ψηφίσει «ΌΧΙ».
Οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Τσίπρα σε αυτή την απόφαση είναι δύο: Αφενός επιδιώκει να δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση μετά την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αφετέρου θέλει να εξευμενίσει τους Ευρωπαίους εταίρους στέλνοντας μήνυμα καλής θέλησης.
Αντίθετα με τις αισιόδοξες εξαγγελίες των υπουργών της κυβέρνησης για άμεση επαναλειτουργία των τραπεζών είναι κοινή η πεποίθηση της αστάθειας της χώρας.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες επιμένουν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης πρέπει να απαλλαχθεί από τα καθήκοντα του ακόμα και στην περίπτωση που οι ψηφοφόροι πουν «ναι» στο «Όχι», γιατί πρέπει οι διαδικασίες προσέγγισης των δύο πλευρών (κυβέρνησης- εταίρων) να είναι ταχύτατες ώστε η βλάβη να καταστεί αναστρέψιμη.
Ο κ. Βαρουφάκης προκαλεί εκ των άλλων δυσχερειών αρνητική ψυχολογική διάθεση στους Ευρωπαίους ομολόγους του σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο για τη χώρα. Επίσης πρέπει να χαραχθεί άμεσα μια καινούργια γραμμή πλεύσης στο υπουργείο Οικονομικών που είναι δύσκολο να υποστηρίξει ο συγκρουσιακός Βαρουφάκης.
Πιθανός αντικαταστάτης του φέρεται ο μετριοπαθής υπουργός Οικονομίας Γιάννης Σταθάκης.
Τέλος, εύλογα προκύπτει πως οι αλλαγές που θα δρομολογηθούν  θα είναι ριζικές σε περίπτωση που στην κάλπη υπερτερήσουν τα ΝΑΙ.
~
*** Έκτακτο: Επίθεση Βαρουφάκη σε δημοσιογράφο γιατί...
varoufakis4 megalo
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του Sky News την ώρα που ψήφιζε τι θα γίνει με το ρευστό στις τράπεζες, έδωσε την εξής απίστευτη απάντηση: "Χαλάς τη γιορτή με αυθάδεις ερωτήσεις". Η δημοσιογράφος μην πιστεύοντας στα αυτιά της με τις δηλώσεις του υπουργού δημοσίευσε πολλές φορές τις δηλώσεις του στο twitter.
~
*** Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Πρέπει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος
gallos ypoik
«Πρέπει να ξαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα από αύριο κιόλας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος» υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας σε δηλώσεις του στο περιθώριο οικονομικού συνεδρίου στη Γαλλία.
Ακόμα και αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι «όχι», πρέπει να αναζητηθεί συμβιβασμός, τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
~
***  Ξένα ΜΜΕ: "Ατάραχες οι αγορές από την κατάρρευση της Ελλάδας"
simaiaeuro
 - Άρθρο του STL Today, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα υποφέρει ακόμα περισσότερο από εδώ και στο εξής ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος. Οι αγορές ανά τον κόσμο όμως δεν ανησυχούν πια για κίνδυνο μετάδοσης.
Όσο για τη στάση πληρωμών προς το ΔΝΤ, κάτι που καμιά ανεπτυγμένη χώρα δεν έχει ξανακάνει στο παρελθόν, το «χτύπημα» για τις αγορές ήταν σαν μια αμυχή παρά σαν καρδιακή προσβολή για το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα, αναφέρει ο αρθρογράφος.
Επί παραδείγματι, μέχρι την Πέμπτη, οι εβδομαδιαίες απώλειες για τις ευρωπαϊκές μετοχές έφτασαν το 4%, ενώ για τις αμερικανικές ήταν 1,2%. Πολύ λιγότερο «κατακλυσμιαία» γεγονότα, όπως ήταν τα πρόσφατα επεισόδια στο μακροσκελές σίριαλ με τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό χρέος, είχαν προκαλέσει μεγαλύτερα sell-off.
~
***  Bild: "Η Ελλάδα θα καταστραφεί όχι λόγω έλλειψης ρευστότητας αλλά λόγω έλλειψης ενότητας"
bild
 -  Έφτασε η ώρα του δημοψηφίσματος με τα ΜΜΕ ανά τον πλανήτη να είναι στραμμένα στη χώρα μας. Το πρώτο θέμα μάλιστα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Bild είναι στα ελληνικά από τη Λιάνα Σπυροπούλου, ανταποκρίτρια της εφημερίδας από τον Δεκέμβριο του 2014.
Η ανταποκρίτρια γράφει μεταξύ άλλων: "Η Ελλάδα είναι πλέον χωρισμένη στα δύο. Ενα διχασμένο έθνος είναι αδύναμο. Η  Ελλάδα θα καταστραφεί. Οχι λόγω έλλειψης ρευστότητας. Λόγω έλλειψης ενότητας".
Ενώ έκανε ευθεία επίθεση στους Έλληνες πολιτικούς λέγοντας: "Ντροπή σας! Σε όλους σας! Πήρατε έναν όρκο" αναφέρει και προσθέτει: "Να προστατεύετε τους πολίτες σας, το κράτος μας, το Σύνταγμά μας, απέναντι σε κάθε εχθρό, εξωτερικό και εγχώριο. Τον παραβήκατε. Απέναντι στους πολίτες".
"Περιμέναμε περισσότερα από αυτήν την κυβέρνηση. Τουλάχιστον εγώ. Οχι θαύματα φυσικά, θαύματα συμβαίνουν μόνο στα παραμύθια. Περίμενα 10% καλύτερη κατάσταση μέσω των διαπραγματεύσεων. Δεν περίμενα το παραμύθι αλλά δεν περίμενα ποτέ αυτόν τον εφιάλτη", υπογραμμίζει η δημοσιογράφος.
~
*** Την συνδρομή της Τουρκίας υπέρ του «Όχι» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ
toyrk
-  Συμφωνά με έγκυρες πηγές ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσείν Ζειμπέκ είναι ο λόγος που η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να στραφεί υπέρ του Όχι.
-  Πριν από λίγες ημέρες μυστική συνάντηση είχε ο βουλευτής με τον τούρκο πρόξενο στην Κομοτηνή, ζητώντας του ουσιαστικά να επιβάλλει στη μειονότητα να ψηφίσει υπέρ του Όχι.
 -  Ο τούρκος πρόξενος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπήρξε στην αρχή επιφυλακτικός στις πιέσεις του κ. Ζειμπέκ. Στη συνέχεια επιχείρησε να διερευνήσει τις τάσεις εντός της μειονότητας.
Δύο ακόμα συναντήσεις ακολούθησαν, του προξένου με τον κ. Ζειμπέκ καθώς και τους άλλους δύο μουσουλμάνους βουλευτές της Θράκης, κκ. Αιχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά.
Όταν αποφάσισαν, οι τρεις βουλευτές έκαναν κοινή ανακοίνωση.
~
***  ΣΟΚ! Τρίκαλα: Αυτοκτόνησε πατέρας δύο παιδιών με καραμπίνα
trikala
 - Ένας 59χρονος πατέρας δύο παιδιών εντοπίστηκε νεκρός στη Φωτάδα Τρικάλων, το μεσημέρι της Κυριακής.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 59χρονος αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι εξ επαφής με μονόκανο κυνηγετικό όπλο και εντοπίστηκε λίγο αργότερα από γείτονες του.
Μάλιστα, ο αυτόχειρας έχει αφήσει χειρόγραφο σημείωμα. Στο σημείο έσπευσε η ασφάλεια Τρικάλων και κατέγραψε το γεγονός. Η σορός του άτυχου άντρα, πατέρα δύο έγγαμων παιδιών, θα μεταφερθεί για την προβλεπόμενη νεκροψία –νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.
~
***   Θρίλερ υπέρ του «Όχι» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις          
Ντέρμπι με ελαφρύ προβάδισμα κατά του «ναι» στο ιστορικό δημοψήφισμα
- Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις-εκτιμήσεις των τηλεοπτικών σταθμών
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
-  Ντέρμπι μεταξύ του «Ναι» και του «Όχι», δείχνουν οι δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά το κλείσιμο της κάλπης για το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Η ψήφος υπέρ του «Όχι» προηγείται με βραχεία κεφαλή τριών ή και τεσσάρων μονάδων.
Αναλυτικότερα:  
~ Δημοσκόπηση GPO για το Mega
MEGA
Διαφορά τριών μονάδων στο «Όχι» δίνει η δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το «Όχι» έρχεται πρώτο με 51,5% και ακολουθεί το «Ναι» με 48,5%.  
Εκτίμηση MARC για τον Alpha
ALPHA ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Προβάδισμα με 54,5 – 49,5% στο «όχι» δίνει η πρώτη εκτίμηση της εταιρείας MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.
Το «ναι» διαμορφώνεται στο 50,5 - 49,5%.
Η μεσοσταθμική εκτίμηση είναι 52% για το «όχι» και 48% για το «ναι». 
~ Δημοσκόπηση MRB για το Star
STAR
Θρίλερ για το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ωστόσο δίνει προβάδισμα στο «Όχι» με 51,5%.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το «Ναι» συγκεντρώνει 48,5% και το «Όχι» συγκεντρώνει 51,5%. Πιο αναλυτικά τα στοιχεία δείχνουν για το «Ναι» από 46 έως 51% και για το «Όχι» από 49% έως 54%.
Τα στοιχεία αφορούν σε δείγμα 2.000 ατόμων έως τις 5 το απόγευμα.
 ~ Δημοσκόπηση Metron Analysis για τον ΑΝΤ1
ANT1
Μπροστά με 52 % βρίσκεται το «Όχι» σε δημοσκόπηση του ΑΝΤ1 για την εταιρεία Metron Analysis. Συγκεκριμένα, η εκτίμηση αποτελέσματος για το «Όχι» βρίσκεται στο 52% , ενώ το «Ναι» βρίσκεται στο 48%.
~
***   Πάγκαλος: Ψήφισα υπέρ της Ευρώπης και κατά της κυβέρνησης     
~ «Ψηφίσαμε για μια πρόταση που δεν υπήρχε»
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ
-   «Εγώ ψήφισα υπέρ της Ευρώπης και εναντίον της κυβέρνησης», δήλωσε στο Mega ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Εξέφρασε επίσης αντιρρήσεις για το δημοψήφισμα, σημειώνοντας πως είναι «το μόνο δημοψήφισμα επί ουσιαστικού θέματος με δημοσιονομικές προεκτάσεις».
Ο κ. Πάγκαλος είπε ακόμη ότι «ψηφίσαμε για μια πρόταση που δεν υπήρχε» και αναρωτήθηκε τι θα συμβεί αύριο όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
~
***   Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για την Ελλάδα     
Στο επίκεντρο οι κινήσεις για την ελληνική κρίση
ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
-   Η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ θα συναντηθούν αύριο το βράδυ στο Παρίσι.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η Ελλάδα και η ελληνική κρίση, στον απόηχο του τελικού αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.
«Οι συζητήσεις με τον Γάλλο πρόεδρο και το δείπνο εργασίας θα είναι για την κοινή αντιμετώπιση Γερμανίας και Γαλλίας της κατάστασης μετά και το ελληνικό δημοψήφισμα» αναφέρει σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.
~
***   Παπαδημούλης: Ο πρωθυπουργός θα κινηθεί ταχύτατα για συμφωνία εκπροσωπώντας το 100% του λαού                    
«Ναι στη δημοκρατία, όχι στο διχασμό»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
-  Διά στόματος του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, ήρθε η πρώτη αντίδραση από την πλευρά της κυβέρνησης στον απόηχο των πρώτων εκτιμήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας και δίνουν ελαφρύ προβάδισμα στο «Όχι».
«Να περιμένουμε τα επίσημα αποτελέσματα» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, απευθύνοντας έκκληση στον ελληνικό λαό να «παραμείνει ψύχραιμος».
«Ο λαός θέλει να μείνει στην Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ανάπτυξη, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους» ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός θα κινηθεί ταχύτατα για να υπάρξει η συμφωνία εκπροσωπώντας το 100% του λαού»
«Ναι στη δημοκρατία, όχι στο διχασμό» πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Σεβόμαστε και εκπροσωπούμε όλο τον ελληνικό λαό» κατέληξε ο κ. Παπαδημούλης.
~
***  Στην Αθήνα 540 ξένοι απεσταλμένοι των ΜΜΕ                   
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το δημοψήφισμα
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΨΗΦΟΣ
-   Στραμμένο στην Ελλάδα είναι το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι ότι το Κέντρο Τύπου του Ζαππείου έχει κατακλυστεί από πάρα πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Τύπου, περισσότεροι από 1.000 είναι οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί και φωτογράφοι από όλα τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ που έχουν πάρει διαπιστεύσεις για να καλύψουν από το Ζάππειο τις εξελίξεις.
Συντριπτική είναι η παρουσία των ξένων απεσταλμένων των ΜΜΕ και, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ξεπερνούν τους 540 που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα.
Εκτός από τις χώρες της ΕΕ έχουν έρθει να καλύψουν τα γεγονότα δημοσιογράφοι από ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, Γεωργία, Ελβετία, Καναδά, Λευκορωσία, Ουκρανία, Τουρκία, Κολομβία, Ρωσία, Ιράν και Αίγυπτο.
~
***  Ραχήλ Μακρή: Άρχισε το… κούρεμα στις τράπεζες                   
Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο Facebook
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
-   Με... χιουμοριστική διάθεση επιχείρησε να θίξει τον κίνδυνο για κούρεμα καταθέσεων που ελλοχεύει για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, μετά την επιβολή capital controls από την περασμένη εβδομάδα, η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή.
Η κα Μακρή ανέβασε στο facebook μία φωτογραφία μπροστά από τραπεζικό υποκατάστημα με δύο νεαρούς, εκ των οποίων ο ένας κουρεύει τον άλλον, και με λεζάντα «Άρχισε το κούρεμα στις τράπεζες»
Υπενθυμίζεται πάντως ότι στο υπουργείο Οικονομικών το βράδυ μετά το δημοψήφισμα θα συνεδριάσει το οικονομικό επιτελείο μαζί με τους τραπεζίτες για την κατάσταση των συστημικών τραπεζών, ενώ τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η ΕΚΤ για να εξετάσει περαιτέρω ενίσχυση μέσω ELA.
ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ ΚΟΥΡΕΜΑ
~
***  Στο Μαξίμου έφτασε ο Τσίπρας                           
Πυρετώδεις διαβουλεύσεις εν αναμονή των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος
Greek Prime Minister Alexis Tsipras (R) and his wife (L) Peristera (Betty) Batziana arrive at the Maximos Mansion in Athens, Greece July 5, 2015. Greece voted on Sunday on whether to accept more austerity in exchange for international aid, in a high-stakes referendum likely to determine whether it leaves the euro-currency area after seven years of economic pain. REUTERS/Alkis Konstantinidis
-   Ένα λεπτό πριν τις 19:00 έφτασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από την σύζυγό του, Μπέτυ Μπαζιάνα, χωρίς να προβεί σε κάποιο σχόλιο.
Για θετικό κλίμα κάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου, επιδεικνύοντας συγκρατημένη αισιοδοξία μέχρι την επισημοποίηση των αποτελεσμάτων.
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονταν από πριν οι κ.κ. Αλέκος Φλαμπουράρης, Τέρενς Κουίκ και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Η νύχτα, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να είναι μεγάλη, ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και σήμερα να συνεδριάσει το κυβερνητικό συμβούλιο, την ώρα που η διαπραγματευτική ομάδα της κυβέρνησης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες για νέο κύκλο διαπραγματεύσεων.
~
***   Εσθονός πρωθυπουργός: Όχι σημαίνει δραχμή και περισσότεροι μπελάδες                                 
«Το "ναι" σημαίνει μέλλον και Ευρωζώνη»
ΕΣΘΟΝΙΑ ΤΑΑΒΙ ΡΟΥΙΒΑΣ
-   Την ανάγκη για μία ακόμη ευκαιρία στην Ελλάδα υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Τάαβι Ρούιβας, αναφερόμενος στο σημερινό δημοψήφισμα της Ελλάδας.
«Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη μία ευκαιρία. Το δημοψήφισμα δεν είναι μόνο για την προτεινόμενη συμφωνία. Το "ναι" σημαίνει μέλλον και Ευρωζώνη, "όχι" σημαίνει δραχμή και περισσότεροι μπελάδες», σημείωσε λίγο πριν κλείσουν οι ελληνικές κάλπες για το δημοψήφισμα.
ΕΣΘΟΝΙΑ
~
***   Βαρουφάκης: Εάν το αποτέλεσμα είναι «όχι» συμφωνία σε 24 ώρες
  «Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λίγες ώρες»
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ EUROGROUP
-  Μπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες να υποστήριζε με κάθε βεβαιότητα ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κατέληγε σε συμφωνία εντός 48 ωρών με τους Ευρωπαίους εταίρους, ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών βλέπει τελικά τη συμφωνία πολύ νωρίτερα.
Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαπραγματευόταν περίπου 6 μήνες χωρίς τελικά να υπάρχει συμφωνία ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε σήμερα ότι μπορεί να φέρει συμφωνία μέσα σε ένα 24ωρο.
Μιλώντας στο CNBC είπε χαρακτηριστικά: «Εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι “όχι”, η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές σε 24 ώρες».
Ερωτηθείς για το πόσο σίγουρος αισθάνεται για το αποτέλεσμα, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε πως δεν χρειάζεται να νιώθει σίγουρος και ότι «αυτή η είναι η όμορφη δημοκρατία». «Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε λίγες ώρες για την απόφαση» πρόσθεσε.
~
***   Λαγκάρντ: Με χρέος ή χωρίς η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ 
Δεν πήρε θέση για το δημοψήφισμα η «σιδηρά» κυρία του Ταμείου
ΛΑΓΚΑΡΝΤ
 -  «Η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ με χρέος ή χωρίς», δηλώνει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ στην γερμανική «Handelsblatt».
Η κυρία Λαγκάρντ καθιστά σαφές ότι δεν μπορεί να πάρει θέση σε ένα δημοκρατικό δημοψήφισμα που γίνεται σε μια χώρα.
«Η ερώτηση που μου θέτετε είναι μια γέφυρα που δεν θέλω πραγματικά να περάσω», δήλωσε συγκεκριμένα η ίδια.
«Δικό μας χρέος είναι να βοηθήσουμε τη χώρα και να φέρουμε τις καταστάσεις σε ισορροπία. Και πρέπει να έρθουν σε ισορροπία», επισημαίνει, μεταξύ άλλων.
«Αν η Ελλάδα αποφασίσει να αφήσει το ευρώ ποιος θα είναι ο ρόλος του ΔΝΤ;», διερωτάται η δημοσιογράφος, με την επικεφαλής του ΔΝΤ να απαντά: «Το ΔΝΤ έχει 189 μέλη και η Ελλάδα είναι ένα από αυτά. Η χώρα θα παραμείνει μέλος του ΔΝΤ με χρέος ή χωρίς».
~
***  Μπακογιάννης: Έρχονται ακόμα πιο δύσκολες μέρες για την Ελλάδα  
«Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν»
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
-   «Η ημέρα του δημοψηφίσματος έφτασε. Την τελευταία εβδομάδα είδαμε πολλά. Οικογένειες διχάστηκαν, φίλοι μόνο που δεν πιάστηκαν στα χέρια» δήλωσε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για το σημερινό δημοψήφισμα.
«Τα αιτήματα όλων μας είναι κατά βάση κοινά: δικαιοσύνη, ευημερία, πρόοδος. Αυτό ενδεχομένως να εξηγεί και την ένταση μεταξύ μας. Αυτοί που ψηφίζουν Ναι, αισθάνονται πως αγωνίζονται και για αυτούς που ψηφίζουν Όχι. Αυτοί που ψηφίζουν Όχι, αισθάνονται πως αγωνίζονται και για αυτούς που ψηφίζουν Ναι.  Ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα, έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες για την ελληνική κοινωνία. Ας υποσχεθούμε λοιπόν στους εαυτούς μας πως δεν θα αφήσουμε τις πληγές να γίνουν τραύματα. Άλλωστε, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
~
***  Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το ηχηρό «Όχι»   
Η βιώσιμη συμφωνία, ο ανασχηματισμός και οι ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο των δανειστών
ΤΣΙΠΡΑΣ
-   Με την επαναβεβαίωση της νωπής λαϊκής εντολής για σκληρή διαπραγμάτευση που είχε λάβει από την 25η Ιανουαρίου λήγει η πρωτόγνωρη περιπέτεια του δημοψηφίσματος της τελευταίας εβδομάδας, την ώρα που τα βλέμματα ολόκληρου του κόσμου είναι στραμμένα στις ελληνικές κάλπες.
Με καταμετρημένο πάνω από το 13% και πάνω από 1 εκατ. ψήφους, η διαφορά μεταξύ του «Όχι» και του «Ναι» παραμένει σχεδόν στο 20%, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις της Singular Logic το «Όχι» αναμένεται να λάβει 61%.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με το «Όχι» που επικράτησε στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, είχε τονίσει ότι στόχο έχει την ενίσχυση της διαπραγματευτικής του θέσης έναντι των δανειστών, υπογραμμίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας δεν τίθεται σε αμφισβήτηση.
«Σημαντικό μήνυμα μέσα σε δύσκολες συνθήκες προς την Ευρώπη ήταν αυτό που έστειλε σήμερα ο ελληνικός λαός», ανέφερε λίγο μετά τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από λίγο κυβερνητική πηγή, τονίζοντας ότι «αυτό που προέχει τώρα είναι η ενότητα και η ομοψυχία».
Στο εσωτερικό πολιτικό μέτωπο, ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνει ηχηρά ενισχυμένος από ένα μεγάλο στοίχημα με την επιλογή του δημοψηφίσματος, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο ότι ο ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος είναι προ των πυλών, με τα πρόσωπα που θα αντικατασταθούν να έχουν ήδη «κλειδώσει».
Ήδη, στελέχη της κυβέρνησης σπεύδουν στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 19:00 που ανακοινώθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για το δημοψήφισμα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται εκεί από λίγα λεπτά πριν την ανακοίνωσή τους.
Την ίδια ώρα, όπως ανακοινώθηκε από τα Ηλύσια Πεδία, η Άνγκελα Μέρκελ τη Δευτέρα το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ για να γίνει αποτίμηση του αποτελέσματος του ελληνικού δημοψηφίσματος, την ώρα που οι γερμανοί σοσιαλδημοκράτες ζητούν σύγκλιση Συνόδου Κορυφής άμεσα, «καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και δεν μπορεί να αφεθεί σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών».
Παράλληλα, τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι θα συνεδριάσει εκτάκτως εκ νέου του EuroWorking Group.
Έχοντας λοιπόν στις βαλίτσες του το «Όχι» του ελληνικού λαού που επικράτησε αλλά και το «Ναι» που έλαβε πολύ μεγάλα ποσοστά στην οριακή ψηφοφορία του δημοψηφίσματος, ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες και να καθίσει εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ζητώντας από τους εταίρους σε μία εντελώς νέα βάση πλέον μία βιώσιμη συμφωνία, προτάσσοντας την επιτακτική ανάγκη για την απομείωση του ελληνικού χρέους, μετά και τη σχετική επιβεβαίωση από την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που το κρίνει μη βιώσιμο.
Υπενθυμίζεται ότι στο διάγγελμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι μετά το δημοψήφισμα θα υπάρξει συμφωνία εντός 48 ωρών, κάτι το οποίο επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά την ανακοίνωση των πρώτων εκτιμήσεων για το δημοψήφισμα.
Ερώτημα αποτελεί η αντιμετώπιση που θα τύχει ο Έλληνας πρωθυπουργός από τους εκπροσώπους των δανειστών και τους ευρωπαίους εταίρους, καθώς η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών έχει οξυνθεί όσο ποτέ άλλοτε, με πολλούς αναλυτές να εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει πλέον εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ τους.
Τις τελευταίες δύο ημέρες πάντως, ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζοντας παράλληλα την ανάγκη για υπερψήφιση του «Ναι», σημείωναν ότι οι δύο πλευρές θα ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ακόμα και στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός δείξει την προτίμησή του στο «Όχι». Σε αυτό το μήκος κύματος κινήθηκαν οι Λουίς Ντε Γκίντος, Μισέλ Σαπέν, Φρανσουά Ολάντ, καθώς και η Άνγκελα Μέρκελ.
Την ίδια ώρα πάντως, η νέα προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα για επίτευξη συμφωνίας με τους εταίρους, παραμένει ναρκοθετημένη από την ανύπαρκτη ρευστότητα των ελληνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, τα οποία στερεύουν από ρευστό, ελέω των capital controls και της άρνησης της ΕΚΤ να συνεχίσει την παροχή ρευστότητας μέσω του ELA. Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης του τραπεζικού συστήματος, είναι το γεγονός ότι η ΕΚΤ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Δευτέρα για να εξετάσει τυχόν νέα ρευστότητα μέσω ELA στις ελληνικές τράπεζες.
Ενδεικτική της κατάστασης είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, σύμφωνα με τον οποίον η Τράπεζα της Ελλάδος θα αποστείλει σήμερα αίτηση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αύξηση του ELA, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των ελληνικών τραπεζών.
«Η Τράπεζα της Ελλάδος θα κάνει αίτηση σήμερα και πιστεύουμε ότι υπάρχει γόνιμο έδαφος για να υπάρξει αύξηση της ρευστότητας μέσω ELA… Δεν υπάρχει λόγος να μην αυξηθεί η ρευστότητα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.
~
*** Αποτελέσματα  δημοψηφίσματος  :  ώρα  22.00  , 05/07/2015   ΨΉΦΙΣΑΝ  το  50 %  των εγγεγραμμένων .- Αποχή  50 % .- 

Επικράτεια

Ενημέρωση:    Ενσωμάτωση:Ψήφισαν:
05-07 21:59        10.148/19.159           2.910.258

52,97 %60,10 %
 Ερώτημα%
Δεν εγκρίνεται / ΟΧΙ61,24
Εγκρίνεται / ΝΑΙ38,76
~
***  Πώς αντιδρούν οι γερμανοί πολιτικοί στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος                                     
«Δεν ξέρω πώς μπορούμε ακόμη να βρούμε κοινό τόπο»
ΒΕΡΟΛΙΝΟ
-   Πολιτικοί όλων των γερμανικών κομμάτων τοποθετούνται ήδη για τα πρώτα αποτελέσματα στο δημοψήφισμα.
«Πώς το έλεγαν στο Mad Max; Τι όμορφη, όμορφη, όμορφη μέρα», γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η συμπρόεδρος της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κάτια Κίπινγκ και προσθέτει ότι το δημοψήφισμα δεν αφορούσε την παραμονή στο ευρώ, αλλά την πορεία λιτότητας. «Ο λαός μίλησε νίκησαν! Εναντίον της απολυταρχικής Ευρώπης της λιτότητας και υπέρ μιας Ευρώπης της δημοκρατίας», γράφει η κυρία Κίπινγκ.
«Δεν μπορείς να ανατινάξεις την Ελλάδα εκτός Ευρώπης», δήλωσε ο συμπρόεδρος των Πρασίνων Τζεμ Έζντεμιρ, στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD και δήλωσε ανήσυχος για την τάση προς το «όχι». Επισήμανε πάντως ότι τα προβλήματα της υπερχρεωμένης χώρας θα παραμείνουν ούτως ή άλλως προβλήματα της Ευρώπης (ARD).
Ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) Ραλφ Μπρίνκχαους δήλωσε στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF ότι μετά το δημοψήφισμα δεν βλέπει δυνατότητα για περαιτέρω πακέτα βοήθειας. «Για μας ίσχυε πάντα η αρχή ότι η βοήθεια δίδεται έναντι μεταρρυθμίσεων. Αν αυτές οι μεταρρυθμίσεις δεν πρόκειται πλέον να γίνουν από την ελληνική κυβέρνηση και εάν η ελληνική κυβέρνηση έχει τώρα για αυτό και την στήριξη του λαού της, θα είναι αντικειμενικά δύσκολο να δοθούν νέα πακέτα βοήθειας», δήλωσε ο κ. Μπρίνκχαους.
Ο βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Σεμπάστιαν Στάινεκε, με ανάρτησή του στο Twitter, γράφει: «Δεν μπορώ να καταλάβω την αναστάτωση για το αποτέλεσμα. Τους ταξιδιώτες δεν πρέπει να τους σταματάς, έτσι δεν είναι;».
«Θεωρώ το αποτέλεσμα, εάν επιβεβαιωθεί, πραγματικά δύσκολο. Πώς να διαπραγματευτείς με τους σημερινούς ανθρώπους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ στο ARD και πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης πυροδότησαν την ατμόσφαιρα. «Δεν ξέρω πώς μπορούμε ακόμη να βρούμε κοινό τόπο», δήλωσε και ζήτησε να πραγματοποιηθεί αύριο έκτακτη Σύνοδος Κορυφής, καθώς, όπως είπε, «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή για να την αφήσουμε στους υπουργούς Οικονομικών».
~
***   Οι πρώτες αντιδράσεις στα διεθνή ΜΜΕ για το δημοψήφισμα      
Οι Έλληνες αψηφούν την Ευρώπη, γράφει το Reuters
ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
-  Το προβάδισμα του «Όχι» στο σημερινό δημοψήφισμα στην Ελλάδα κυριαρχεί στα κεντρικά δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ.
Οι Έλληνες αψηφούν την Ευρώπη με συντριπτικό «Όχι» στο δημοψήφισμα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters. Όπως αναφέρει, οι πολίτες αψήφησαν τις προειδοποιήσεις της Ευρώπης ότι η απόρριψη των νέων όρων λιτότητας για νέα οικονομική βοήθεια ενδέχεται να οδηγήσουν τη χώρα εκτός ευρώ.
mme1
-  Οι Έλληνες φαίνεται ότι απορρίπτουν τους όρους του πακέτου διάσωσης, γράφει το BBC, ενώ ο Guardian κάνει λόγο για πορεία του «Όχι» προς συντριπτική νίκη.
mme3
-  «Το "ναι" δεν φαίνεται να υπάρχει πουθενά πάνω στο χάρτη της Ελλάδας», σημειώνει η Le Monde.
mme4
Οι έλληνες ψηφοφόροι στρέφονται υπέρ της απόρριψης του προγράμματος που προτάθηκε από τους πιστωτές της χώρας πριν από δύο εβδομάδες, μια απόφαση που μπορεί να επαναπροσδιορίσει τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και να προκαλέσει αναταραχή στην οικονομική σταθερότητα της ηπείρου, παρατηρούν οι New York Times.
Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως η Ελλάδα διαλέγει «Όχι», παρατηρούν οι Financial Times, σχολιάζοντας ότι ο Τσίπρας οδεύει για νίκη.
mme2
~
***
~


*** Αθλητική  ενημέρωση :
~
*** Τελειώνοντας  το  44ο  Copa  America του  2015 στη ΧΙΛΗ :

***      Αποτελέσματα και πρόγραμμα  του COPA  AMERICA 2015 :
 *  ΟΜΙΛΟΙ
 Πέμπτη 11/6/2015
Χιλή - Εκουαδόρ 2-0
 Παρασκευή 12/6/2015
Μεξικό - Βολιβία 0-0
 Σάββατο 13/6/2015
Ουρουγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Παραγουάη 2-2
 Κυριακή 14/6/2015
Κολομβία - Βενεζουέλα 0-1
Βραζιλία - Περού 2-1
 Δευτέρα 15/6/2015
Εκουαδόρ - Βολιβία 2-3
Χιλή - Μεξικό 3-3
 Τρίτη 16/6/2015
Παραγουάη - Τζαμάικα 1-0
Αργεντινή - Ουρουγουάη 1-0
 Τετάρτη 17/6/2015
Βραζιλία - Κολομβία 0-1
 Πέμπτη 18/6/2015
Περού - Βενεζουέλα 1-0
 Παρασκευή 19/6
Μεξικό - Εκουαδόρ 1-2
Χιλή - Βολιβία 5-0
 Σάββατο 20/6/2015
Ουρουγουάη - Παραγουάη 1-1
Αργεντινή - Τζαμάικα 1-0
 Κυριακή 21/6/2015
Κολομβία - Περού 0-0
Βραζιλία - Βενεζουέλα 2-1
 ~* ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Τετάρτη 24/6/2015
1. Χιλή - Ουρουγουάη 1-0
 Πέμπτη 25/6/2015
2. Βολιβία - Περού 1-3
 Παρασκευή 26/6/2015
3. Αργεντινή - Κολομβία 0-0 (5-4 πέν.)
 Σάββατο 27/6/2015
4. Βραζιλία - Παραγουάη 1-1 (3-4 πέν.)
 ~ *  ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
 Δευτέρα 29/6/2015
Χιλή - Περού 2-1
 Τρίτη 30/6/2015
Αργεντινή - Παραγουάη  6-1  .-
 ~*  ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
 -  Παρασκευή 3/7/2015
Περού - Παραγουάη    2-0 .- ^  
 ~*  ΤΕΛΙΚΟΣ
 - Σάββατο 4/7/2015
Χιλή - Αργεντινή   0-0 .- τα  πέναλτι 4-1 .- ^
~ Για  πρώτα  φορά η Χιλή  κατακτά το  κύπελλο Copa America !
~ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ
 4 γκολ
Πάολο Γκερέρο (Περού)
Εντουάρντο Βάργκας (Χιλή)
 3 γκολ
Αρτούρο Βιδάλ (Χιλή)
Σέρχιο Αγκουέρο (Αργεντινή)
Λούκας Μπάριος (Παραγουάη)
 2 γκολ
Ραούλ Χιμένες (Μεξικό)
Ματίας Βουόσο (Μεξικό)
Τσάρλες Αράνγκις (Χιλή)
Ενέρ Βαλένσια (Εκουαδόρ)
Άνχελ ντι Μαρία (Αργεντινή)
Μίλερ Μπολάνιος (Εκουαδόρ)
Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Αργεντινή)
Μαρσέλο Μάρτινς Μορένο (Βολιβία)
 1 γκολ
Νεϊμάρ (Βραζιλία)
Ρομπίνιο (Βραζιλία)
Γκάρι Μεδέλ (Χιλή)
Αλέξις Σάντσες (Χιλή)
Μαουρίσιο Ίσλα (Χιλή)
Αντρέ Καρίγιο (Περού)
Τιάγκο Σίλβα (Βραζιλία)
Λιονέλ Μέσι (Αργεντινή)
Κριστιάν Κουέβα (Περού)
Ρόναλντ Ράλδες (Βολιβία)
Μάρκος Ρόχο (Αργεντινή)
Κλαούντιο Πισάρο (Περού)
Χέισον Μουρίγιο (Κολομβία)
Ρομπέρτο Φιρμίνο (Βραζιλία)
Χαβιέρ Παστόρε (Αργεντινή)
Ντόουγκλας Κόστα (Βραζιλία)
Σαλομόν Ροντόν (Βενεζουέλα)
Έντγκαρ Μπενίτες (Παραγουάη)
Ντέρλις Γκονσάλες (Παραγουάη)
Χοσέ Μαρία Χιμένες (Ουρουγουάη)
Κριστιάν Ροντρίγκες (Ουρουγουάη)
Νέλσον Αέδο Βαλντές (Παραγουάη)
Νικολάς Φεδόρ "Μίκου" (Βενεζουέλα)
Μάρτιν Σμέλμπεργκ-Νταλένσε (Βολιβία)
 *2 αυτογκόλ: από Ρόναλντ Ράλδες (Βολιβία υπέρ Χιλής) και Γκάρι Μεδέλ (Χιλή υπέρ Περού)
~
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2517 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9281   βίντεο   .-

~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4438 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 475 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.197  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   483 .-      

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :

~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  24  Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/24-2015.html .- 
~  ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  25  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-25-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25- 06 -2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/25-06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS  , Το αγιάζι της  ενημέρωσης ., Παρασκευή  26  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-26-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  27  Ιουνίου   2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-27-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  .,  Δευτέρα  29  Ιουνίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-29-2015.html  .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  29  Ιουνίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2015/06/29-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , 30   Ιουνίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   30  Ιουνίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/30-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-  ~

  ~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  05  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .- 
~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου