Δε χρειάζεται να χτυπήσει καταιγίδα την πόλη για να χάσεις την πρόσβαση στο διαδίκτυο -αν και αυτό αποτελεί πιθανό σενάριο πλέον… Τα τεχνικά προβλήματα εμφανίζονται ξαφνικά από το πουθενά και συνήθως την πιο ακατάλληλη στιγμή. Είτε το Σαββατοκύριακο και πρέπει να περιμένεις μέχρι τη Δευτέρα που ανοίγουν τα καταστήματα, είτε τη στιγμή που έχεις σοβαρή δουλειά. Πλέον όμως δε χρειάζεται πανικός.
Η εφημερίδα Washington Post ανέβασε μια εξαιρετική ανάρτηση για το πώς να χρησιμοποιούμε το Twitter, το οποίο ήταν αρχικά μια υπηρεσία βασισμένη στο κείμενο, χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείτε να κάνετε μέσω sms -από το Twitter και το Facebook μέχρι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και την αναζήτηση. Αυτό γίνεται ως εξής:
Για e-mail
Υπάρχει κάτι που μπορεί να μην ξέρατε για τον αριθμό του τηλεφώνου σας: έχει διεύθυνση e-mail. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε e-mail μέσω μηνυμάτων.
Για να βρείτε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του τηλεφώνου σας σε όλες τις χώρες πατήστε εδώ
Τώρα, για να λαμβάνετε τα e-mail μέσω sms, θα πρέπει να το διαβιβάσετε στην διεύθυνση της πύλης σας: Οι περισσότερες υπηρεσίες e-mail προσφέρουν αυτή την υπηρεσία δωρεάν στη σελίδα των ρυθμίσεων. Εδώ είναι ένα παράδειγμα για το Gmail. Θα πρέπει να το ενεργοποιήσετε πριν χάσετε την πρόσβαση στο ίντερνετ.
Για να στείλετε e-mail μέσω κινητού, μπορείτε να εισάγετε απλά μια διεύθυνση e-mail αντί για έναν αριθμό τηλεφώνου. Οι ίδιες πύλες e-mail λειτουργούν αντίστροφα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε είτε να ανταποκρίνεστε άμεσα στα μηνύματα που διαβιβάζονται μέσω της πύλης ή να στείλετε ένα νέο μήνυμα πληκτρολογώντας το e-mail. Μπορεί να μην είναι η πιο βολική διαδικασία, αλλά λειτουργεί.
Για Twitter

Μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα στο Twitter μέσω sms -αναλυτικά ο τρόπος βρίσκεται εδώ . Όμως, σε περίπτωση διακοπής του ίντερνετ, υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά του Twitter SMS που θα χρειαστείτε.
Για να πάρετε απλές ενημερώσεις από οποιονδήποτε λογαριασμό, απλά στείλτε ” Follow [όνομα χρήστη]” στο 40404. (Δεν απαιτείται σύμβολο @.) Αυτό θα σας επιτρέψει να λαμβάνετε ενημερώσεις, αλλά δεν θα σας αφήσει να δημοσιεύσετε.
Για να δημοσιεύσετε στο Twitter , ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες από τις Συχνές
Ερωτήσεις του Twitter:
Πώς να προσθέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας στο Twitter μέσω SMS:
-Στείλτε ένα μήνυμα στο λογαριασμό σας στο Twitter [κωδικός: 40404] με τη λέξη START.
- Θα σας απαντήσουμε ζητώντας να στείλετε ΝΑΙ στο σύντομο κώδικα του Twitter.
Πληκτρολογείστε το όνομα χρήστη σας στον ίδιο αριθμό. Μην χρησιμοποιείτε το σύμβολο @ ή εισαγωγικά. Στείλτε μόνο το όνομα χρήστη σας. Για παράδειγμα: larrybird
-Στη συνέχεια, πληκτρολογείστε τον κωδικό σας. Προσέξτε τη διάκριση πεζών-κεφαλαίων, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι στέλνετε τον κωδικό σας σωστά.
-Αυτό είναι όλο! Είστε έτοιμοι!
Για Facebook

To facebook φαίνεται να είναι πιο λειτουργικό, αφού μπορείς να έχεις πρόσβαση στις κοινοποιήσεις και στα ιδιωτικά μηνύματα μέσω SMS, καθώς και στις ενημερώσεις κατάστασης. Μπορείτε επίσης να ανταποκριθείτε σε προσωπικά μηνύματα, τα οποία είναι πιθανό να αποδειχθούν πολύτιμα αν δεν έχετε τον αριθμό τηλεφώνου κάποιου, αλλά τυχαίνει να είστε φίλοι στο Facebook.
Για να ενεργοποιήσετε το Facebook μέσω SMS , πηγαίνετε στο Facebook στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας και κάντε κλικ στο “Mobile” στην αριστερή πλευρά της σελίδας. Ενεργοποιήστε την αποστολή μηνυμάτων Facebook στις ειδοποιήσεις.