Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018 ,
~Άγιος Ανδρέας Πατρών
 
 
 
 
~  KALAMATA  ΜΕΣΣΗΝΙΑ  27/01/2018 Πλατεία :
~ Η  Δεσποινούλα μας 06/02/2018 ΑΡΦΑΡΑ:

~ 7 Φεβρουαρίου
Των εν Νικομήδεια αγίων 1003 μαρτύρων. Οσίων Παρθενίου(1)επισκόπου Λαμψάκου (†4ος αι.), Λουκά του εν Ελλάδι(2) (†946) και Πέτρου του εν Μονοβάτοις. Μάρτυρος Θεοπέμπτου και των συν αυτώ 6 μαρτύρων εκ Φρυγίας. Νεομάρτυρος Γεωργίου του εξ Αλικιανού (Κρήτης), του Διβόλη (†1867).
(1)O όσιος Παρθένιος καταγόταν από την Βιθυνία και ήταν γιος του διακόνου Χριστόφορου, από τον οποίο διδάχθηκε τη ορθόδοξη πίστη και παράδοση και την πρώτη γραμματική του μόρφωση. Σε νεαρή ηλικία έγινε μοναχός και αφοσιώθηκε με ζήλο στην προσευχή, την εργασία και την μελέτη των θείων γραφών, επιθυμώντας να αποκτήσει υψηλή θεολογική κατάρτιση, ώστε να δύναται να υπηρετήσει ουσιαστικότερα την εκκλησία. Του άρεσε να ψαρεύει στη λίμνη πού ήταν κοντά στο μοναστήρι και τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των τα μοίραζε στους φτωχούς. Την όλη του σεμνή παρουσία, εκτίμησε ο επίσκοπος Μελιτοπόλεως, ο οποίος τον χειροτόνησε ιερέα. Αργότερα ο Μητροπολίτης Κυζίκου Ασχόλιος, τον κατέστησε επίσκοπο Λαμψάκου. Η πόλη Λάμψακος, φημιζόταν την εποχή εκείνη για τους πολλούς και φανατικούς ειδωλολάτρες. Ωστόσο ο άγιος με την ενάρετη ζωή του, το ήθος και τα σοφά παραινετικά του λόγια, κατόρθωσε να έλθουν οι περισσότεροι ειδωλολάτρες στην εκκλησία. Εκοιμήθη εν ειρήνη.
(2)O όσιος Λουκάς γεννήθηκε το 896 στη Φωκίδα, όπου οι γονείς του είχαν αγοράσει κτήματα και έβοσκαν ζώα. O Λουκάς αφού τελείωσε το σχολείο ανέλαβε την φύλαξη των ζώων του και συγχρόνως ασκούσε επίπονα το σώμα του και την ψυχή του. Όταν πέθαναν οι γονείς του, μοίρασε όλα τα υπάρχοντα του στους φτωχούς και μετά από πολλές περιπλανήσεις εγκαταστάθηκε οριστικά στο Όρος Στείριον όπου με άλλους μοναχούς έκτισε Μονή, στην οποία λόγω της πνευματικότητάς του και της μεγάλης του φήμης συνέρεαν πλήθη κόσμου προς οικοδομή και παρηγοριά. Εκοιμήθη οσιακά το 953.
~ Νέος Μητροπολίτης Σικάγου ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης
~  Ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης, επικεφαλής του Τμήματος Διαχριστιανικών, Διορθόδοξων και Οικουμενικών Σχέσεων της Αρχιεπισκοπής Αμερικής εκλέχθηκε σήμερα το πρωί νέος Μητροπολίτης Σικάγου.
* Μετά από πολύμηνη διαδικασία που εξελίχθηκε σε σήριαλ η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου προχώρησε στην εκλογή του Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ.

~ Η Μονή Εσφιγμένου απαντά στην Παμμακεδονική περί μπράβων και φασισμού!
~  Η Μονή Εσφιγμένου δίνει τη δική της απάντηση στις καταγγελίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων για ένταση με μπράβους στη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής.
* Η ανακοίνωση αναφέρει:
Διαβάζοντας τον σημερινό τύπο έχουμε την ανάγκη να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα που αστόχως γράφτηκαν από μικρή (ευτυχώς) μερίδα του τύπου. Ο λόγος για το πολύ επιτυχημένο Εθνικό συλλαλητήριο της Κυριακής 5/2/18, στην Αθήνα. Ο ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος μετά από προτροπή μερίδας των διοργανωτών αποφάσισε να συμμετέχει ως όφειλε, σαν απλός πολίτης.
Μετά την από έδρας προσφώνηση του και ταυτόχρονης προτροπής να μιλήσει, μοιράστηκε σκέψεις, ανησυχίες και χαιρέτησε την εκδήλωση αλλά και τον σκοπό της. Δίπλα του από έδρας η ίδια ομάδα περιφρούρησης των διοργανωτών της εκδήλωσης, που άνοιξαν δρόμο για να ανέβει στο βήμα.
~ Θεωρούμε λοιπόν τουλάχιστον άστοχα τα σχόλια περί μπράβων ή αυτόκλητης ομιλίας του.
Τα παραπάνω όμως πολύ λίγα στο να επισκιάσουν τον σκοπό και την επιτυχία της εκδήλωσης, τα συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές που σε παράξενους και παράδοξους καιρούς μάχονται και σκέπτονται εθνικά. Επιπλέον δηλώνουμε παρόντες και μπροστάρηδες σε όποια άλλη σχετική εκδήλωση που προάγει εθνικά ζητήματα, αδιάφορο εάν αυτό δυσαρεστεί τους όποιους «εθνικοφοβικούς» ρασοφόρους και μη.

~* Καλαβρύτων Αμβόσιος για Κοτζιά: «Δε θα μπορούσε να πει μεγαλύτερη βλακεία»
~  Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβόσιος με αφορμή τις δηλώσεις υπουργών για το μέγεθος του συλλαλητηρίου για την Αθήνα και προέβη και επίθεση εναντίον του Νίκου Κοτζιά, που έφτασε στο σημείο να πει πως το πλήθος ήταν μικρότερο από τον αριθμό που έδωσε η Αστυνομία.
*  Ο κ.Αμβρόσιος χαρακτήρισε την ως άνω δήλωση «κοτσάνα» και «βλακεία». Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του Σεβασμιωτάτου στο προσωπικό του ιστολόγιο:
Εισαγωγικά:
________Την Κυριακη 4 Φεβρουαρίου 2018 έγινε το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο -η Εθνοσυνέλευσις των Ελλήνων- στην πλατεία Συντάγματος των Αθηνών με θέμα «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!»
________Η συγκέντρωση του πλήθους των γνησίων Ελλήνων ήταν καταπληκτική! Εκεί συμπαραστάθηκε και ένα πλήθος πιστών από την περιοχή της εκκλησιαστικής μας δικαιοδοσίας. Επτά (7) πούλμαν από το Αίγιο με πιστούς, ένα (1) με ιερείς μας, ένα (1) πούλμαν από τα Καλάβρυτα και, τέλος, ένα (1) ακόμη πούλμαν από την Ακράτα διετέθησαν από την Ιερά Μητρόπολη! Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και μερικά ΙΧ αυτοκίνητα.
________Η πλατεία Συντάγματος και όλοι οι γύρω δρόμοι μέχρι το HILTON και μέχρι την Ομόνοια από την αντίθετη πλευρά κυριολεκτικά βούλιαξαν από το πλήθος! Εξ άλλου και ο ενθουσιασμός ήταν πρωτοφανής! Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της Λαοσυνάξεως για την Μακεδονία μας!
________Μαζί μας είχαμε και το ιστορικό Λάβαρο της Αγ. Λαύρας και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Εύσέβιο, τον Ηγούμενο της Μονής. Οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου μας παρεκάλεσαν να το προσκομίσουμε στην Αθήνα.
________Από τη θέση αυτή εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο πλήθος των ευσεβών χριστιανών, καθώς επίσης και των Αιδεσιμωτάτων Εφημερίων, οποίοι άκουσαν την παράκλησή μας και έσπευσαν να συμμετάσχουν στην παλλαϊκή Σύναξη των Αθηνών!
________Εντύπωση προκάλεσε η συμμετοχή του κ. Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος ήταν και ο κύριος Ομιλητής στην ιστορική αυτή Λαοσύναξη! Εντυπωσιακή ήταν επίσης η συμμετοχή του Ακαδημαϊκού και Καθηγητού Πανεπιστημίου κ. Γεωργίου Κασιμάτη, πάντως ενός όχι ακροδεξιού προ- σώπου!
Κρίσεις:
_____Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας τελικά ήταν ένα πολύ γερό χαστούκι στην Κυβέρνηση Τσίπρα! Και μόνο το γεγονός, ότι ή Κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει, χωρίς καν να προκληθεί, ότι το πλήθος των συγκεντρωμένων ήταν περίπου 140.000 διαμαρτυρόμενοι φανερώνει τον πανικό, στον οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση. Βεβαίως, καθώς καταγγέλθηκε ήδη, το Video της Αστυνομίας φέρει ημερομηνία της 1ης Ιανουαρίου και, το πιο σημαντικό, έχουν απαλείψει την ώρα λήψεως των σχετικών εικόνων. Άρα εκ προοιμίου το Κυβερνητικό Ανακοινωθέν είναι απατηλό και ψεύτικο, γι’ αυτό δε και απαράδεκτο! Βεβαίως την ευθύνη δεν φέρουν οι παράγοντες της Αστυνομίας! Την ευθύνη της ψευδέστατης αυτής Ανακοινώσεως έχουν οι Πολιτικοί Παράγοντες του Υπουργείου! Στοχασθήτε: Γιατί άραγε την σήμερα το πρωΐ, Δευτέρα 5 Ιανουαρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Τόσκας πήρε σβάρνα τα τηλεοπτικά κανάλια με θέμα το πλήθος των συγκεντρωθέντων, επιμένοντας στον αριθμό 140.000; Για να ρίψει στάχτη στα μάτια μας! Για να θολώσει τα νερά! Για να μας πείσει με το κύρος του Υπουργού! Αλλά Video, που αναγράφει ως ημερομηνία λήψεως την 1ην Ιανουαρίου, ενώ συγχρόνως δεν αναφέρει την ώρα λήψεως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΟ! Δεν είναι αξιόπιστο, αφού φανερώνει ότι έχει υποστεί επεξεργασία! Ψευταράδες μας κυβερνούν, ψεύτικα είναι και τα εργαλεία στους!
________Πέρα των ανωτέρω η πιο μεγάλη απόδειξη του πανικού, στον οποίο έχουν περιέλθει οι της Κυβερνήσεως, είναι η ανακοίνωση του Υπουργού επί των Εξωτερικών κ. Νικ. Κοτζιά, ότι «οι συγκεντρωθέντες στο Σύνταγμα ήσαν οι λιγότεροι! Τα εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν τη επιλογή τους και έμειναν στα σπίτια τους!» είπε, εντελώς ανερυθρίαστα ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Κοτζιάς! Μεγαλύτερη ΚΟΤΣΑΝΑ, ή αν θέλετε ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΚΕΙΑ από αυτή, δεν θα μπορούσε να λεχθεί από επίσημα χείλη! Κύριε Κοτζιά, αλλάξτε γυαλιά! Αυτά, που τώρα φοράτε, σας γελοιοποιούν! Σας εκθέτουν! Σας ευτελίζουν!
________Πρέπει να παραδεχθούμε, ότι εκ των πραγμάτων βεβαίως η ακριβής καταμέτρηση των προσερχομένων σε κάθε παρόμοια συγκέντρωση δεν μπορεί να είναι ακριβής, συνεπώς δε ΟΥΤΕ ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ, ΟΥΤΕ και ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ! Διότι σε παρόμοιες περιπτώσεις δεν διαβάζεται κατάλογος! Δεν καταγράφονται ονόματα! Σε μια τέτοια συγκέντρωση Η αρίθμηση ενός πλήθους γίνεται «κατ’ εκτίμηση»!
________Το γεγονός, λοιπόν, ότι ο Υπουργός κ. Τόσκας βγήκε στις πρωϊνές εκπομπές του STAR, της ΕΡΤ1 και όπου αλλού για να υπερασπισθεί τον αριθμό των 140.000 προσελθόντων αποδεικνύει περίτρανα, ότι η Κυβέρνηση πληγώθηκε ΠΟΛΥ, ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, από το πλήθος των συγκεντρωθέντων! Τόσο πολύ, ώστε τελικά ευρίσκεται σε κατάσταση πανικού! Το αποδεικνύουν τόσον οι δηλώσεις του κ. Κοτζιά, όσον και οι εμφανίσεις του κ. Τόσκα! Αλήθεια, κ. Τόσκα γιατί ξαφνικά εμφανισθήκατε στα Μ.Μ.Ε.;
________Συνεπώς η χθεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος ήταν μια ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ συγκέντρωση! Μας θύμισε τις «Λαοσυνάξεις» του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου!
________Αν οι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να εκτιμηθεί ακριβέστερα η χθεσινή συγκέντρωση, ας τολμήσουν να καλέσουν τους οπαδούς των σε μια δική τους αντισυγκέντρωση στην ίδια πλατεία σε μια από τις προσεχείς Κυριακές, ώστε να κάνουμε μια σύγκριση! Τότε θα αποδειχθεί η αξία της χθεσινής συγκεντρώσεως! ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ! Συνεπώς η χθεσινή συγκέντρωση ήταν ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ στο μάγουλο των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, των κ. κ. Τσίπρα και Καμμένου! Οι συγκενρωθέντες δεν ήσαν «κάποιες δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωθέντων», όπως μετέδιδαν συνεχώς τα κρατικά κανάλια TV, αλλά αρκετές εκατοντάδες γνησίων Ελλήνων πάσης πολιτικής αποχρώσεως, οι οποίοι βροντοφώναζαν, ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!
Το καταπλητικό της συγκεντρώσεως:
________Ας λησμονήσουμε τα παραπάνω, τα οποία είναι απλώς λεπτομέρειες και κουτσομπολιά. Το προέχον σημείο της χθεσινής Πανελλήνιας κινητοποιήσεως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΟΥ! Επαναλαμβάνω, για να το ακούσουν οι αρμόδιοι: ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΛΑΟΣΥΝΑΞΕΩΣ δεν συνδέεται με τον αριθμό του πλήθους των συγκεντρωθέντων, ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΟΜΙΛΗΤΟΥ! Εν προκειμένω με τον κ. Μίκη Θεοδωράκη! Δηλ. το καταπληκτικό της χθεσινής συγκεντρώσεως είναι ότι ΟΜΙΛΗΤΗΣ ήταν ένας δεδηλωμένος μεν και πασίγνωστος οπαδός της αριστερής κουλτούρας και ιδεολογίας, ο οποίος ΚΑΤΕΠΛΗΞΕ ΤΑ ΠΛΗΘΗ, αφού με την ομιλία του έρριψε μια παληοπατσαβούρα στα πρόσωπα όλων των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, που συγκροτούν το κόμμα «ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»!!!! Με όσα είπε εκεί ο κ. Θεοδωράκης, έρριψε στον Καιάδα της ανυποληψίας όλους τους άθεους και απάτριδες Ηγέτες της αριστεράς, όλους μαζί! Η χθεσινή ημέρα μόνο γι αυτό θα παραμείνει γραμμένη με χρυσά γράμματα στις δέλτους της ιστορίας!
________Έμείς, λοιπόν, δεν θα αναλωθούμε στο να αποδείξουμε, εάν στο Σύνταγμα ήσαν μερικές δεκάδες, ή εκατοντάδες, η χιλιάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες (στην πραγματικότητα δε πολύ περισσότεροι από ένα εκατομμύριο) συγκεντρωθέντες, ΑΛΛΑ θα επικεντρώσουμε την προσοχή σας στα βαθυστόχαστα λόγια, τα οποία εξήλθαν εκ στου στόματος όχι βέβαια ενός ακροδεξιού ομιλητού, αλλά ενός δεδηλωμένου οπαδού της Αριστερής Κουλτούρας, ο Οποίος, καθώς έχει ωριμάσει πλέον, έχει αναθεωρήσει τις άχρι χθες πολιτικές του τοποθετήσεις! Τα παρακάτω λόγια του κ. Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία τόλμησε να εκστομίσει όχι σε κάποια κλειστή παρέα μερικών φίλων και συνομιλητών του, αλλά ενώπιον μυριάδων ακροατών από την εξέδρα στην πλατεία Συντάγματος την 4ην Φεβρουαρίου 2018, αποτελούν την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της αριστερής Κουλτούρας και Ιδεολογίας! Ας τα μελετήσουμε, λοιπόν, με περισσή προσοχή:
1. Πρώτον, ωνόμασε, «εθνομηδενιστές» αυτούς, που μας κυβερνούν σήμερα!
2. Δεύτερον, χαρακτήρισε ως «φασίστες» τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα μας!
3. Τρίτον, βαθμολόγησε ως την «πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερό-στροφη» μορφή φασισμού, αυτούς οι οποίοι κυβερνούν σήμερα την Χώρα μας!
4. Τέταρτον, χαρακτήρισε ως τρομοκράτες τους συγκροτούντες σήμερα την Κυβέρνηση Τσίπρα! Επί λέξει είπεν: «Σαν αυτή με τις ομαδούλες των εξτρεμιστών, που είναι σκέτοι και δειλοί τρομοκράτες»!
5. Πέμπτον, χαρακτήρισε με τα πιο μελανά χρώματα την Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, αναφερθείς σ΄αυτή την μορφή φασισμού «των μειοψηφιών, που κυβερνούν οχυρωμένοι πίσω από τις εκλογικές αλχημείες των αστών πολιτικών»!
6. Έκτον, και τέλος, ο κ Θεοδωράκης, αναφερόμενος και πάλι στην Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, είπε και τα εξής περισπούδαστα και ανεπανάληπτα λόγια για τις μειοψηφίες, οι οποίες μας κυβερνούν σήμερα. Συγκεκριμένα ωμίλησε περί «των μειοψηφιών, που κυβερνούν….και που είναι πονηροί, θλιβερές αποφύσεις ενός συστήματος, που μας δαγκώνει και μας πονά, γιατί πεθαίνει και το ξέρει και γι αυτό είναι ακόμα πιο επικίνδυνο»!!!!!!
_______Το καταστάλλαγμα των λόγων Μίκη Θεοδωράκη είναι τρία (3) σημεία:
1ον. «Εγώ δεν ντρέπομαι, όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα….να είμαι Πατριώτης διεθνιστής και συνάμα να περιφρονώ και να μάχομαι τον φασισμό σε όλες του τις μορφές και προ παντός ….την αριστερόστροφη»!!!!
2ον. «Όταν υπερασπίζεται κανείς τα δίκαια της Πατρίδας του και του Λαού του, αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι πατριωτισμός! Και η Ελλάδα σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά , έχει ανάγκη από πατριώτες!»
~ 3ον. Και κάτι ακόμη από παλαιότερες δηλώσεις του:
ΞΥΠΝΗΣΤΕ πατριώτες!
«Όταν φοβάσαι τα πεις ότι αγαπάς την πατρίδα σου και όταν -ακόμα χειρότερα- την ξεπουλάς, αυτό είναι ραγιαδισμός. Όταν δεν φοβάσαι να πεις, ότι την αγαπάς και έχεις το θάρρος να το βροντοφωνάξεις, αυτό δεν είναι εθνικισμός. Είναι πατριωτισμός».
«Μείνετε πιστοί στην εθνική γραμμή του 1992. Όνομα χωρίς τον όρο Μακεδονία»
ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
(Βλ. Εφημ. Δημοκρατία, 09.01.2018)
Τελικά συμπεράσματα:
1ον. « Η Μακεδονία είναι μία και ήταν, είναι και θα είναι πάντα Ελληνική» Μ. Θεοδωράκης.
2ον. Εάν η Κυβέρνησις Τσίπρα έχει έστω και μια στάλα από φιλότιμο ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗ ΑΜΕΣΩΣ.
3ον. Ας ακούσουν τα λόγια του κ. Μίκη Θεοδωράκη και οι ημέτεροι, δηλ.
· Οι παράγοντες της ΛΑΕ Αιγιαλείας,
· Ο κ. Ιερόθεος Μουρίκης, ο οποίος έγραψε για τις «Θηριοσυνάξεις», ως και όλοι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ της Αιγιαλείας,
· Ο κ. Χρήστος Λαΐνάς, ο οποίος έγραψε για τους »επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»,
· Οι διάφοροι επικριτές μας σε Internet’s sites,
· Οι διάφοροι σχολιαστές στα Facebook
*************
Κύριε Μίκη Θεοδωράκη,
Σας ευχαριστούμε θερμότατα για την παρρησία Σας!.
***
Κυρίες και Κύριοι,
οι Διοργανωτές του Συλλαλητηρίου,
Σας συγχαίρουμε για την άρτια διοργάνωση,
ως και για την καταπληκτική επιτυχία του!
***
Αιγιώτισσες και Αιγιώτες,
Αγαπητά μου Τέκνα εν Κυρίω,
Σας ευχαριστώ θερμότατα για την ανταπόκρισή σας!
***
Αγαπητοί μου Πατέρες,
Αδελφοί και Συλλειτουργοί,
Σας ευχαριστώ θερμότατα για την συμπαράστασή σας!
***
Αγαπητοί Πατέρες,
Συνεργάτες μου στο Μητροπολιτικό Γραφείο,
Σας ευχαριστώ εκ μέσης καρδίας για τους κόπους
και τις θυσίες σας!
***
Υπεραγία Θεοτόκε,
Την πάσαν ελπίδα μας εις Σε ανατιθέμεθα.
Μήτερ του Θεού
Φύλαξον την Πατρίδα μας καί ημάς
Υπό την Σκέπην Σου!
+ ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 5 Φεβρουαρίου 2018

***  Θυμιάζοντας στο σπίτι μας
~ Όταν ξυπνήσουμε το πρωί και αφού έχουν φύγει τα πρόσωπα εκείνα που πιθανόν να τους ενοχλεί το για να μη τους δώσουμε αφορμή να αγανακτήσουν και να νευριάσουν και έτσι να χάσουμε την ήρεμη ψυχική κατάσταση που χρειάζεται για να λιβανίσουμε.
*  Πρώτα λέμε την εξής : Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα ενώπιόν σου· έπαρσις των χειρών μου θυσία εσπερινή, εισάκουσόν με, Κύριε.
Θυμίαμά σοι προσφέρομεν, Χριστέ ο Θεός ημών, εις οσμήν ευωδίας πνευματικής· ο προσδεξάμενος εις το υπερουράνιόν σου Θυσιαστήριον, αντικατάπεμψον ημίν την χάριν του Παναγίου σου Πνεύματος.
Παίρνουμε άνθη από επιτάφιο ή άνθη από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως που μας δίνει ο ιερέας δενδρολίβανο ή από την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου τον βασιλικό ή και των Βαΐων τα βάγια τα ξεραίνουμε καλά, όχι στον ήλιο για μερικές ημέρες.
Αφού λοιπόν ξεραθούν καλά, τα τρίβουμε να γίνουν μικρά κομματάκια σαν τα όσπρια. Τα φυλάμε για όλο το χρόνο μέσα σε γυάλινο ή χάρτινο κουτί. Παίρνουμε το λιβανιστήρι και ντύνουμε με αλουμινόχαρτο το σκαφάκι του, καθώς επίσης και το επάνω μέρος του λιβανιστηριού. Αυτό το κάνουμε για να μην τρίβουμε και να καθαρίζουμε το λιβανιστήρι που μετά από λίγο καιρό θα μαυρίσει και θα κολλάει. Κερδίζουμε έτσι κόπο και χρόνο.
Έτσι με αυτό τον τρόπο διατηρούμε το λιβανιστήρι μας καθαρό αφαιρώντας μόνο το αλουμινόχαρτο και βάζοντας καινούργιο μετά από λίγο διάστημα. Αφού λοιπόν ετοιμάσαμε έτσι το λιβανιστήρι μας και έχουμε έτοιμα τα αποξηραμένα άνθη παίρνουμε με την τσιμπίδα μας μερικά και τα βάζουμε στο λιβανιστήρι. Κατόπιν ανάβουμε το καρβουνάκι μας φυσώντας το συνέχεια μέχρις ότου κοκκινίσει καλά, και το βάζουμε αναμμένο επάνω στα άνθη του λιβανιστηριού.
Έπειτα παίρνουμε ένα σπυρί μοσχολίβανο εάν είναι μεγάλο ή τρία εάν τα σπυριά είναι μικρά. Βάζοντας τα επάνω στο αναμμένο καρβουνάκι το ένα σπυρί να λέμε ένας είναι ο Θεός. Εάν βάλουμε 2 να λέμε δύο είναι οι φύσεις του Χριστού Θεός και άνθρωπος (Θεάνθρωπος) Ένας Θεός. Εάν βάλουμε τα τρία μικρά να λέμε Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Τρία πρόσωπα ένας Θεός. Αρχίζουμε λοιπόν να λιβανίζουμε πρώτα το εικονοστάσι με τις εικόνες και να λέμε στο Χριστό.
~  Κύριε ελέησον και ευλόγησαν τον οίκο τούτον ως αγαθός και ελεήμων Θεός. Μετά στην Παναγία και να λέμε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς και προστάτεψε τους δούλους του υιού σου. Μετά τους Αγίους και να λέμε. Άγιοι του Θεού πρεσβεύσατε υπέρ ημών. Δόξα σοι ο Θεός εν τοις Αγίοις αυτού δόξα σοι.
Αφού τελειώσουμε με το εικονοστάσι και τις εικόνες πηγαίνουμε σε κάθε ένα δωμάτιο και επάνω από το κρεβάτι του κάθε ατόμου να σταυρώνουμε τρεις φορές με το λιβανιστήρι λέγοντας.
Κύριε ελέησον και ευλόγησαν τον δούλον σου (τάδε ….. ) ως αγαθός και ελεήμων Θεός. Επαναλαμβάνουμε τρεις φορές. Τελειώνοντας τα δωμάτια βγαίνουμε στην εξώπορτα, και σταυρώνουμε τρεις φορές με το λιβανιστήρι λέγοντας τρεις φορές.
Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό ορατών και αόρατων και πολέμιων εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός.
Τέλος βγαίνοντας στην μπαλκονόπορτα για να αφήσουμε το λιβανιστήρι λέμε και εκεί σταυρώνοντας τρεις φορές με το λιβανιστήρι και λέγοντας τρεις φορές το Κύριε αποδίωξαν κάθε εχθρό και πολέμιον εκ του οίκου τούτου ως αγαθός και ελεήμων και φιλάνθρωπος Θεός.
Μετά το λιβάνισμα του σπιτιού μας κάνουμε την προσευχή μας προσευχόμενοι μπροστά στο εικονοστάσι με τις εικόνες, ανάβοντας τρία καθαρά κεριά ή δύο ή ένα. Τα τρία είναι τα τρία πρόσωπα της Αγίας Τριάδος τα δύο οι δύο φύσεις του Χριστού Θεού και ανθρώπου Θεάνθρωπος και το ένα δηλώνει τον ένα Αληθινό Θεό.
Μόλις τελειώσουμε την προσευχή μας τα σβήνουμε τα κεριά. Την στάκτη από το λιβανιστήρι την άλλη μέρα την βάζουμε σε μια χαρτοπετσέτα και την ρίχνουμε σε ένα τενεκέ και όταν μαζευτούν πολλά τα καίμε, και την στάκτη από τον τενεκέ την θάβουμε στον κήπο μας ή εάν δεν έχουμε κήπο όταν βρεθούμε στο ύπαιθρο. Λιβανίζουμε έτσι κάθε πρωί (αλλά και οποιαδήποτε ώρα μέρα ή νύχτα μπορούμε να λιβανίζουμε) ούτως ώστε να μας έχει φυλαγμένους όλη μέρα ο Θεός η Παναγιά μας και οι Άγιοί μας.

*** Στα δίχτυα της Novartis και ο Κουρουμπλής; OΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ και ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

~ H Iωάννα Μάνδρου με ρεπορτάζ που δημοσίευσε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ανέφερε πως η έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου, τις προάλλες, ναι μεν αφορούσε την υπόθεση NOVARTIS αλλά ειδικότερα τυχόν εμπλοκή του Π. Κουρουμπλή που είχε διατελέσει Υπουργός Υγείας.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα και τις εξελίξεις για την υπόθεση NOVARTIS ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δηλώνει τα εξής:
1) Δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά του ονόματὀς μου στη σχετική δικογραφία και πώς θα μπορούσε άλλωστε, δεδομένου ότι έχω ο ίδιος προκαλέσει τη δικαιοσύνη να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες των φαρμακοβιομηχανιών για πληθώρα ζητημάτων (όπως φορολογικές παραβάσεις, ελλείψεις στην αγορά, την τήρηση ή μη των υποχρεωτικών πιστώσεων που έθετε ο νομοθέτης κλπ.)

2) Σχετικά με τη μηνυτήρια αναφορά του κου Ανδρέα Λοβέρδου για το ζήτημα της τιμολόγησης φαρμάκων υπενθυμίζω τα δεδομένα που αποδεικνύουν το φαρισαϊσμό του μηνυτή :
Α) Η αλλαγή του Νόμου της τιμολόγησης φαρμάκων έλαβε χώρα κατ΄ εντολή των θεσμών και ολοκληρώθηκε κατόπιν πολύμηνων διαβουλεύσεων στις 14.8.2015.
Β) Στις 27.8.2015 η σχετική Υπουργική απόφαση της τιμολόγησης φαρμάκων που ενσωμάτωνε και εφάρμοζε τις σχετικές νομοθετικές αλλαγές έφερε την υπογραφή μου και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, όμως δεν εκτελέστηκε, καθώς με διαδέχτηκε στο Υπουργείο ως Υπηρεσιακός Υπουργός ο κος Δημόπουλος ο οποίος και τη δημοσίευσε στις 11.09.2015 .
Τα συμπεράσματα για τη βασιμότητα ή μη των καταγγελλομένων από τον κ. Λοβέρδο θεωρώ πλέον ότι μπορεί να τα βγάλει και ο πλέον αδαής. Άλλωστε έχω ήδη απαντήσει για όλα αυτά στη Βουλή.
Εμείς δεν μπορούμε να εκφράσουμε καμία θέση, άλλωστε το ζήτημα είναι πρωτίστως νομικό. Ωστόσο αξίζει να θυμίσουμε ένα άλλο ρεπορτάζ από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ που έλεγε τα εξής:
…. αφού διόρισε την γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του, αποφάσισε να διορίσει τις πρώτες μέρες του κιόλας στο υπουργείο Ναυτιλίας, με απόσπαση την αγαπημένη του ανιψιά, κόρη του αδερφού του Ανδρέα.
Η ανιψιά του υπουργού αποσπάστηκε στο γραφείο του σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.
 Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης. Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.
 Εξάλλου ο κ. Κουρουμπλής δεν εμφανίστηκε πρώτη φορά στο στην πολιτική σκηνή επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά όπως είναι γνωστό ήταν για χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας.
 Στις 5 Νοεμβρίου του 2016, δηλαδή την επόμενη του ανασχηματισμού, η Ελένη Κουρουμπλή, αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.
 Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου: Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών. Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με τι οποίο αυξάνονται κατά πέντε μήνες οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και κατά πέντε οι μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, προκαλώντας επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 265.000 ευρώ ετησίως. Νέος υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής. Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου ( αν και αρχικά εσφαλμένα, αναγράφεται ως ειδική συνεργάτιδα), όμως το ΦΕΚ δημοσιεύεται στις 30 Δεκεμβρίου., σαν να επρόκειτο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο. Ο μισθός της από το 1.092 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.800 ευρώ. Με ΦΕΚ που δημοσιεύεται στις 4 Νοεμβρίου 2016 την ημέρα δηλαδή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης , λύνεται η σύμβαση εργασίας της ανιψιάς, όπως και όλων των μετακλητών των υπουργών, που είτε πήγαν σπίτι τους είτε άλλαξαν υπουργείο.
 Ο κ.Κουρουμπλής μετακινήθηκε στο υπουργείο ναυτιλίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ν η ανιψιά ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ΦΕΚ με τις νέες τοποθετήσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων.
 Παναγιώτα Φασούλα: Σε ηλικία 20 ετών η απόφοιτος λυκείου Παναγιώτα Φασούλα διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015, μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, λύθηκε η σύμβαση της όπως συνέβη με τους μετακλητούς λόγω των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή στην ηγεσία του υπουργείο εσωτερικών, η 20χρόνη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο. Στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.
 Στις 22 Ιανουαρίου 20216 έληξε η υπηρεσία της, καθώς παραιτήθηκε, όταν τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρουσφέτι. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη στο γραφείο του θείου της.
 Λευτέρης Κουρουμπλής: Ιούνιος του 2015. Την περίοδο που η Ελλάδα στέναζε από τα capital control, ο κ.Κουρουμπλής, υπουργός υγείας τότε είχε άγχος να βρει δουλειά σε ένα ακόμα ανίψι του. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο ανιψιός του Λευτέρης, διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο υπουργός είχε προκήρυξη θέση επίκουρου οδοντιάτρου στο νοσοκομείο που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως η χειρουργική, όπου υπηρετούσαν δύο μόνιμοι, ένας επίκουρος και ένας με απόσπαση, δεν προκηρύχθηκε θέση. Ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει την θέση φωτογραφικά με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του.
 Δημήτρης Κουρουμπλής: Τέλος ακόμη ένα ανίψι του κ .Κουρουμπλή εργάζεται σε πολικό γραφείο, όχι όμως ε αυτό του θείου του. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ ο Δημήτρης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, στο Αγρίνιο.
 Στο πλευρό του κ. Κουρουμπλή όχι μόνο στην ζωή αλλά και στην πολιτική βρίσκεται συνεχώς και η σύζυγος του Ελένη Κωτσοπούλου, αν και η κανονική της θέση είναι μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στις 15 Ιουνίου 2015 αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου ( ο κ .Κουρουμπλής ήταν υπουργός υγείας) ενώ όταν ο σύζυγος της πήγε στο υπουργείο εσωτερικών αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων του υπουργείο Εσωτερικών. Στα αξιοσημείωτα είναι και ο νέος διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη στο γραφείο του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Φωτιάδης ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσιεύματα ως σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου, ήταν διορισμένος στο υπουργείο Ναυτιλίας και επί του προκατόχου του κ. Κουρουμπλή, Θοδωρή Δρίτσα.
Στο δημοσίευμα, τότε, απαντώντας, ο κ. Κουρουμπλής επισήμαινε ότι το δημοσίευμα αναφέρεται σε αποσπάσεις μόνιμων υπαλλήλων στο γραφείο του και όχι σε νέους διορισμούς.
Οι δε αποσπάσεις, που αναφέρονται στο δημοσίευμα, έλαβαν χωρά σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή σε προγενέστερη φάση.
Σήμερα, προσθέτει, υπηρετούν στο γραφείο του μόνο δυο από τους εν λόγω υπαλλήλους.

*** Novartis! Η δικογραφία των 7000 σελίδων, οι βαλίτσες, οι φάκελοι με χρήματα και οι αντιδράσεις...

~ Tο πολιτικό "θερμόμετρο" εκτινάχθηκε στα ύψη μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας για την υπόθεση Novartis στη Βουλή.
 Χάος στη Βουλή - Ανάρπαστη η δικογραφία των 7.000 σελίδων για τη Novartis - Ουρές από βουλευτές
Χάος επικράτησε στη Βουλή, όταν έφτασε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Ο ογκώδης φάκελος των 7.000 σελίδων μεταφέρθηκε σε ένα γραφείο του 1ου ορόφου του κοινοβουλίου, με τους βουλευτές και τους συνεργάτες του να σχηματίζουν ουρές για να δουν το καυτό περιεχόμενό του. Σημειώνεται ότι υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο, με αποτέλεσμα να γίνει ανάρπαστο από τους ενδιαφερόμενους που θέλησαν να λάβουν γνώση της δικογραφίας. Βουλευτές που διάβασαν τη δικογραφία περιγράφουν πως πρόκειται για κείμενο που περιγράφει τη διαδρομή χρήματος σε βαλίτσες και φακέλους και πάντα σε μετρητά.
 Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γεν. Διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου για την υπόθεση της Novartis. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναρωτήθηκε αν είναι λογικό οι υπουργοί να γνωρίζουν τις καταθέσεις των μαρτύρων πριν αυτές δημοσιοποιηθούν,λέγοντας ότι εδώ και δύο εβδομάδες, υπουργοί της κυβέρνησης όπως οι Π. Πολάκης και Π. Καμμένος προαναγγέλλουν αποκαλύψεις. Τόνισε επίσης ότι «ήρθαν ξαφνικά τρεις προστατευόμενοι μάρτυρες που μιλάνε μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα» και οι οποίοι, όπως είπε, «δεν έχουν σχέση με την έρευνα του FBI, όπου δεν γίνεται λόγος για πολιτικά πρόσωπα». Έκανε επίσης λόγο για «βρώμικη ιστορία» και για κίνδυνο για τη Δημοκρατία, ενώ χαρακτήρισε προϊόν φαντασίας όσα αναγράφονται για τον ίδιο.
~ «Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ' όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Πάτρα κατά την ομιλία του στο 9ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση.«Ένας πατριωτισμός όμως που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν υπήρξε ποτέ, πατριωτισμός των Panama papers, των offshore, του λαδώματος, της διαπλοκής, της εξαπάτησης του κράτους, της ιδιοποίησης του δημοσίου συμφέροντος, της μίζας και της διαφθοράς».
 Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «εγκληματικά υποκριτικό, πολιτικοί άνδρες, από τη μια να επιδίδονται σε διαγωνισμό πατριωτισμού, και από την άλλη να θεωρούν νόμιμη και ηθική την αναγραφή των ονομάτων τους σε καταλόγους φοροδιαφυγής» και πρόσθεσε: «Ή να καταγγέλλουν ως πολιτική δίωξη την αναφορά των ονομάτων τους σε κακουργηματικές δικογραφίες».
 «Ο πατριωτισμός δεν είναι δήλωση και ρητορεία. Ούτε στάση προσοχής κατά την έπαρση της σημαίας. Ο πατριωτισμός είναι πράξη καθημερινής αρετής, έμπρακτης καταδίκης κάθε φαινομένου διαφθοράς και ιδιοτέλειας και πάνω από όλα τιμιότητας», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός.
 «Ξέρω πολύ καλά ότι ως κυβέρνηση και λάθη κάνουμε, και παραλείψεις υπάρχουν στο έργο μας. Όμως έχω το δικαίωμα να πω αυτό: Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό», είπε ακόμη ο Πρωθυπουργός, ο οποίος εν συνεχεία υπογράμμισε: «Αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος" και πως "γι' αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε».  enikos

***  Ξανά στο ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ των ΗΠΑ η Ρωσία! Απειλούν με ΚΥΡΩΣΕΙΣ σε "επικίνδυνους" Ρώσους επιχειρηματίες...

~ Στις Ηνωμένες Πολιτείες οι αρχές πράττουν με τη λογική ότι η Ρωσία ενεπλάκη στις εκλογές του 2016, παρότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη, και τίποτα δεν έχει αποδειχθεί. Μάλιστα οι ΗΠΑ ως αντίποινα για τη δήθεν εμπλοκή, αποφάσισαν να εκδώσουν μια λίστα Ρώσων «ολιγαρχών» οι οποίοι είναι συνεργάτες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, και προτρέπουν όσες Αμερικανικές εταιρίες έχουν συναλλαγές μαζί τους, να τις «ξανασκεφτούν» και να προσέχουν.
Η λίστα περιέχει 210 Ρώσους επιχειρηματίες και πολιτικούς που θεωρείται ότι έχουν στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο με την Ουάσιγκτον να μην αποκλείει σύντομα να υποστούν οικονομικές κυρώσεις.
Ο κατάλογος περιέχει, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς.
* Επίσης, τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών και τον ισχυρό άνδρα του κρατικού μονοπωλίου φυσικού αερίου.
Σύμφωνα με αναλυτές, η «λίστα των ολιγαρχών», όπως αποκαλείται, επεκτείνεται πέρα από τον κύκλο συνεργατών του Πούτιν και αγγίζει βαθιά την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας. Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να δεχθεί πλήγμα η Ρωσική οικονομία, τη στιγμή που η Αμερικανική καταρρέει με σταθερούς ρυθμούς... Με πληροφορίες από Bloomberg & Euronews

***  2019!Το τελευταίο έτος της Ελληνικής Ιστορίας;Η χρονιά των δράκων, η χειρότερη της Ελληνικής κρίσης...

~ Oι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κυβερνάνε τρία χρόνια και όλα δείχνουν ότι θα εξαντλήσουν την τετραετία που τους δίνει το Σύνταγμα της Προεδρευομένης Δημοκρατίας που ισχύει στη χώρα μας, αλλά και η «μπετόν αρμέ» πλειοψηφία των 153 που τους δίνει η συγκυβέρνηση με το ακροδεξιό μόρφωμα των ΑΝΕΛ.
 Γράφει ο Φάνης Ζουρόπουλος
Στα τρία αυτά χρόνια αυτό το μείγμα της Σταλινοφασιστικής αριστεράς σε αγαστή συνεργασία με τους ακροδεξιούς Ανελιστές έχει επιφέρει τέσσερα ορατά βάρβαρα πλαγιοκτυπήματα στην λειτουργία των θεσμών, που στηρίζουν την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας, που έχουν περάσει σχεδόν απαρατήρητα από τους αντιπολιτευόμενους και από αυτούς που μέσω της ψήφου τους, τους έφεραν στην εξουσία:
 Καταπατούν τους δημοκρατικούς κανόνες κυβερνώντας μέσω πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ή μέσω της διαδικασίας του επείγοντος ψηφίζουν Ν/Σ εκατοντάδων άρθρων και σελίδων που είναι ομολογημένο ότι κανείς από τους 153 τουλάχιστον, δεν είναι δυνατόν ούτε να διαβάσει , πόσο μάλλον να τις μελετήσει και να προτείνει διορθώσεις …
Συνεχώς ο Τσίπρας αλλά και στελέχη του αρνούνται την νομιμότητα των πολιτικών τους αντιπάλων.Ανοχή στη βία και ενδεχόμενη προτροπή για την διάπραξή της. Παραδείγματα άπειρα : Εξάρχεια, Πολυτεχνείο , Ρουβίκωνας, Χρυσαυγίτες, Παν/μιακο άσυλο, αντιεξουσιαστές, ΠΑΜΕ κλπ…
Έλεγχος των ΜΜΕ, το μίσος κατά της Δικαιοσύνης και η εν μέρει διαπλοκή κυβέρνησης – δικαστών σε ακραία μορφή, χωρίς ίχνος ντροπής ή προφύλαξης.
Όλα αυτά στα τρία πρώτα χρόνια διακυβέρνησης, όπου οι ίδιοι ομολογούν ξεδιάντροπα, ότι πήραν μόνο την κυβέρνηση και όχι την εξουσία !…
 Πότε θα γίνει η «τελική έφοδος» για την κατάληψη και της εξουσίας;
 Για πολλούς λόγους που εντάσσονται στην Λενινιστική τακτική που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό, είναι το 2019.
 Και αυτό γιατί, το 2019 είναι η χρονιά που η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η μεγάλης κλίμακας ανεργία, ο υψηλός πληθωρισμός, αλλά κυρίως τα σκληρά μέτρα που υπόγραψαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα αρχίσουν «να σκάνε» το ένα μετά το άλλο…
 Το 2019 θα είναι η χειρότερη χρονιά της κρίσης, γιατί η χρονιά αυτή φέρνει μια καταιγίδα προδιαγεγραμμένων γεγονότων, που ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου» που είναι ο ελληνικός, δεν έχει πάρει χαμπάρι … Ποιά είναι αυτά :
 Φέτος η χώρα πρέπει να πληρώσει 5 δις για το χρέος της, αλλά δεν τρέχει τίποτα γιατί είμαστε ακόμα στο πρόγραμμα άρα θα μας τα δώσουν οι δανειστές. Το 2019 όμως τέρμα η βοήθεια και πρέπει να δώσουμε όχι 5 δις αλλά 14 δις, την μεγαλύτερη δόση μέσα στα επόμενα 50 χρόνια που είμαστε υποχρεωμένοι να τα αποπληρώσουμε … Μέσα στο 2019 επίσης με την υπογεγραμμένη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες , χαμηλόμισθοι , ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν δραματική μείωση των εισοδημάτων τους, θα βγαίνουν συνεχώς μέτρα λιτότητας, τα κόκκινα δάνεια θα γίνονται ασφυκτικά , υποτίθεται ότι θα βγούμε στις   αγορές να δανειστούμε (με τι επιτόκιο;…), το πρόγραμμα θα είναι παρελθόν και το αποκορύφωμα θα έχουμε Ευρωεκλογές, Περιφερειακές , Δημοτικές και Βουλευτικές όλες μαζί ή χώρια;… Αν μέσα σε αυτά προκύψει και σοβαρό διπλωματικό ή στρατιωτικό πρόβλημα , καθόλου απίθανο με την εξαλοσύνη της Τουρκίας, το πολύπλοκο Σκοπιανό και τη Ρωσική μυστικοπάθεια, ιδού μια αστάθεια που επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να… καταλάβει την εξουσία που του λείπει!… Και θα έχει ναι «καβάντζα» τις Προεδρικές του 2020 ! ( για να γίνει ναι πάλι ρυθμιστής της πολιτικής αστάθειας…)
 Γης Μαδιάμ λοιπόν το 2019. Σίγουρα θα είναι η χειρότερη χρονιά της Ελληνικής κρίσης και της παραπλανητικής , υποκριτικής, αντιδημοκρατικής, φασιστολαϊκίστικης, συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ….
 Μέσα στο 2019 θα παιχτούν όλα. Ας καταλάβει επιτέλους ο «εξυπνότερος λαός του κόσμου» που δεν έχει πάρει τίποτα χαμπάρι, που πιστεύει τις ανοησίες περί «καθαρής εξόδου» και «τέλους των μνημονίων» που του πουλάνε οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, την ώρα που το καράβι πάει με… χίλια στα βράχια… Ας δείξει επιτέλους , ότι κατάλαβε την επικοινωνιακή και μόνο διαχείριση της κρίσης από τους Σταλινοφασίστες και ας κάνει το καθήκον του στις κάλπες, στέλνοντας τους στο 4% που ξεκίνησαν, ή στο «χρονοντούλαπό» της Ιστορίας , που έλεγε ο αείμνηστος, που πολλά από τα… ορφανά του έχουν βρει καταφύγιο στο λαϊκίστικο στρατόπεδο…
 Αν τελικά πάμε για εκλογές. Γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες που θα διαμορφώσει το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν στο θάνατο της δημοκρατίας…. Και για το θάνατο της Δημοκρατίας την ευθύνη θα έχει ολοκληρωτικά ο ίδιος ο λαός. Όλοι μας.
 * Ο Φάνης Ζουρόπουλος είναι εκτελεστικός Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Τ. Πρόεδρος της Ένωσης Επαρχιακού Τύπου.

*** Με τρεις εκδηλώσεις συναντά την περίοδο της Αποκριάς η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 
Με τρεις εκδηλώσεις συναντά η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας την περίοδο της Αποκριάς. Τηρώντας τα έθιμα, λοιπόν, προγραμματίζει εκδηλώσεις με χορούς- τραγούδια και κεράσματα. Στόχος είναι να μετατραπεί ο χώρος σε επίκεντρο ευρύτερου καταναλωτικού ενδιαφέροντος.
Ειδικότερα:
-Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Τσικνοπέμπτη από τις 10.00
το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι στα κρεοπωλεία της ΚΑΚ. Εκεί, με τη συνεργασία των επαγγελματιών του χώρου, θα προσφέρονται κεράσματα στα κάρβουνα μαζί με κρασί, χορούς και τραγούδια.
-Την επομένη, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο χώρο πώλησης βιολογικών προϊόντων, η Λέσχη Διευθυντών Αρχιμαγείρων Ελλάδος θα διανείμει μία παραδοσιακή μακαρονάδα με καλαματιανές γεύσεις από καπνιστό παστό και λουκάνικο, σε συνδυασμό με φρέσκια ντομάτα, άρωμα βασιλικού και τριμμένο κεφαλοτύρι. Υπό τους ήχους επιλεγμένης μουσικής ο κλόουν Βούλης και η παρέα του (Μίκης-Μίνι) θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους με θεατρικά ψυχαγωγικά δρώμενα.
-Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το πρωί, στο χώρο βιολογικών προϊόντων της ΚΑΚ, με τον τίτλο «ο κάμπος χορεύει…», θα εμφανιστούν σε παραδοσιακούς χορούς ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Αγία Κυριακή» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασπροχώματος-Δυτικής Παραλίας «Ο Ποσειδών». Για το κοινό που θα πάρει μέρος στην εν λόγω εκδήλωση ο πρώτος σύλλογος θα ετοιμάσει ρυζόγαλο-λουκανικόπιτες και ρυζόπιτα, ενώ ο επόμενος σύλλογος θα προσφέρει τηγανόψωμο με τυρί σφέλα.

*** Ξεπέρασε τις 600 συλλήψεις τον Ιανουάριο η Αστυνομία στην Πελοπόννησο 
Πάνω από 600 άτομα συνελήφθησαν τον Ιανουάριο από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν χθες
Συνολικά συνελήφθησαν 604 άτομα και ειδικότερα: 10 για ανθρωποκτονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίες, δύο για ληστεία, 65 για κλοπές και απόπειρες, 62 για υποθέσεις ναρκωτικών, ένα για παράβαση της νομοθεσίας για εκρηκτικά, ένα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, δύο για παράβαση νόμου περί παιγνίων, 175 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δύο για πλαστογραφία, δύο για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, τέσσερα για παραμέληση εποπτείας ανήλικου, τέσσερα για παράνομο υπαίθριο εμπόριο, τέσσερα για λαθρεμπόριο, έξι για ΓΟΚ, 102 για ΚΟΚ, επτά για ενδοοικογενειακή βία, 71 για καταδιωκτικά έγγραφα και 60 για διάφορα αδικήματα (κατ’ έγκληση διωκόμενα, υγειονομικού κανονισμού κ.λπ.).
  Εξιχνιάσεις
Σε όλους τους νομούς εξιχνιάσθηκαν πέντε υποθέσεις ανθρωποκτονίας και απόπειρας, τρεις υποθέσεις ληστείας, 108 υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων και απόπειρες σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα, μία υπόθεση απάτης, 52 υποθέσεις για ναρκωτικά, 23 υποθέσεις για όπλα, τέσσερις υποθέσεις για πλαστογραφία, μία υπόθεση αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, δύο υποθέσεις για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και τέσσερις υποθέσεις λαθρεμπορίου.
  Κατασχέσεις
Τέλος, το μήνα Ιανουάριο από παράνομες δραστηριότητες η Αστυνομία κατέσχεσε: ηρωίνη 15,94 γραμμαρίων, κοκαΐνη 13,68 γραμμαρίων, χασίς 3.727,04 γραμμ., 157 ναρκωτικά χάπια, 7 δενδρύλλια κάνναβης, 3 τσιγαριλίκια κάνναβης, 91 σπόρους κάνναβης, 2 πιστόλια - περίστροφα, 10 κυνηγετικά όπλα, 117 φυσίγγια διαφόρων τύπων, 7 ξίφη, ξιφολόγχες, μαχαίρια, σπάθες, σουγιάδες κ.λπ., άλλα όπλα 4, κροτίδες 8, 200 ευρώ, 25 πλαστά χαρτονομίσματα διαφόρων τύπων, 1.510 γραμμ. λαθραίου καπνού, 410 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, 4 τρίφτες κάνναβης, 2 ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 2 ζυγαριές ακριβείας, 5 οχήματα, 2 κινητά τηλέφωνα, σφραγίδες διαφόρων τύπων, πλαστές ιατρικές συνταγές, αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου.
Τέλος, τον Ιανουάριο κλάπηκαν 60 οχήματα και βρέθηκαν 24. Β.Β.

*** Αγέλη σκύλων κοντά σε σχολεία 
Το φόβο τους για τα περίπου 10 αδέσποτα που τριγυρνούν σε περιοχή με 5 σχολεία και μικρά παιδιά, μας μετέφεραν γονείς.
Στην οδό Σωκράτους (περιοχή Ηρώων), όπου λειτουργούν το 18ο Δημοτικό Σχολείο, τα 2ο και το 3ο Γυμνάσια και τα 2ο και 5ο Λύκεια τις τελευταίες ημέρες μαζεύεται αγέλη σκύλων.
Χθες το πρωί κυκλοφορούσαν όλα μαζί στην περιοχή και όπως μας είπαν γονείς, έχουν κάνει αρκετές καταγγελίες στο Δήμο για το πρόβλημα, αλλά τους αγνοούν.
Φοβούνται, όπως μας είπαν, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο. Β.Β.

*** Τη Βέργα και τα καλντερίμια της γνώρισαν οι πεζοπόροι του «Ευκλή»
Την περασμένη Κυριακή, παρά το βροχερό καιρό, τριάντα και πλέον περιηγητές του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας «Ευκλής» ανηφόρισαν μέχρι τη Βέργα στο όρος Καλάθι, προσκαλεσμένοι από φίλους-μέλη του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας.
Εκεί τους περίμενε η Λίτσα Πλαγιανού, μέλος του Συλλόγου της Βέργας, ώστε να τους ξεναγήσει στα καλντερίμια-μονοπάτια, να τους δείξει τις βρύσες με τα πολλά τρεχούμενα νερά και να τους ενημερώσει για την ιστορία του όμορφου αυτού ορεινού τόπου.
Στο διάβα τους συνάντησαν τα εξωκλήσια του 17ου αιώνα, τον Άγιο Κωνσταντίνο και Ελένης, καθώς και τον Άγιο Σπυρίδωνα.
Θαύμασαν από κοντά την πετρόκτιστη κεντρική εκκλησία της Ευαγγελίστριας, κτισμένη το 1861. Η θέα προς την Καλαμάτα ήταν απίθανη, με το συννεφιασμένο καιρό να δίνει έναν άλλο τόνο στην εξόρμηση της Κυριακής.
Στην περιήγηση αυτή ήταν παρών και ενημέρωσε με τη σειρά του τους επισκέπτες ο συντονιστής της ομάδας «Οι Φίλοι της Βέργας» και μέλος του «Ευκλή», Κωνσταντίνος Μαρκάκης.
Η ορειβατική ομάδα, μετά τη βόλτα στα μονοπάτια της Κάτω Βέργας, ακολούθησε το καλντερίμι που ενώνει την Κάτω με την Άνω Βέργα, ενώ οι υπόλοιποι απόλαυσαν το καφεδάκι τους και μεζέδες σε τοπική ταβέρνα της περιοχής, σε κλίμα ιδιαίτερα γλεντζέδικο και φιλικό.
Η μέρα έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις για τους συμμετέχοντες, δίνοντας το επόμενο ραντεβού τους για σήμερα Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου, στο Maske Disco Party, στις 8.30 μ.μ., που διοργανώνει ο «Ευκλής» στο κατάστημα Baba Yaga.
Η δε διοίκηση του «Ευκλή» με ανακοίνωσή της ευχαριστεί θερμά την κα Λίτσα Πλαγιανού, τον κ. Κ. Μαρκάκη, καθώς επίσης το φίλο του Συλλόγου και εξαίρετο φωτογράφο, Φώτη Κουτρουμπή, που συμμετείχε για πρώτη φορά και κάλυψε φωτογραφικά την εξόρμηση.
Περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο μπορεί κανείς να δει στην σελίδα του fb Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ, καθώς και στο προφίλ του Fotis Koutroubis.  Της Ελένης Οικονομοπούλου 
Α' αντιπροέδρου και εφόρου δημοσίων σχέσεων

*** «Ανοιγοκλείνουν» τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων… 
Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση βουλευτή της Λακωνίας για την κατάργηση στρατοπέδου στη Σπάρτη, σημείωσε ότι οριστική απόφαση για το κλείσιμο στρατοπέδων δεν έχει ληφθεί από την πολιτική ηγεσία.
Η απάντηση αυτή γέννησε την ελπίδα στο Δήμο Καλαμάτας ότι το 9ο Σύνταγμα Πεζικού μπορεί και να μην κλείσει. «Υπάρχει ελπίδα», σημειώνει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας όμως ότι το θέμα «θα κριθεί και από τις δικές μας προσπάθειες».
Η απάντηση του κ. Καμμένου προς το Λάκωνα βουλευτή έχει ως εξής: "Σε απάντηση της (α) σχετικής ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Αθανάσιος Δαβάκης με θέμα «Αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων», σας γνωρίζω, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τέθηκαν υπόψη μου, τα ακόλουθα:
Κατ' αρχήν σάς υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο ζήτημα αναλύθηκε με ουσιαστικό τρόπο κατά τη διάρκεια της συζήτησης της (β) σχετικής επικαίρου ερώτησης την οποία είχατε καταθέσει, στα πρακτικά της οποίας επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω, καθώς τα διαλαμβανόμενα τόσο στην πρωτολογία μου όσο και στη δευτερολογία μου ισχύουν απολύτως.
Σε κάθε περίπτωση, σας επαναλαμβάνω ότι η αναδιοργάνωση του συστήματος κατάταξης των νεοσύλλεκτων οπλιτών εντάσσεται στη γενικότερη εν εξελίξει διαδικασία βελτιστοποίησης της λειτουργικότητας και της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), διασφαλίζοντας εξοικονόμηση πόρων και πλήρη αξιοποίηση ανθρωπίνου δυναμικού, μέσων και υποδομών.
Υπό το πρίσμα αυτό, η εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων οπλιτών θα πραγματοποιείται στις Μονάδες εκστρατείας, επιτυγχάνοντας την ταχύτερη ενσωμάτωσή τους σε αυτές, την αύξηση της επάνδρωσης των Μονάδων και τη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας, με εφαρμογή από τη 2018 Β΄ ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2018).
Ειδικότερα αναφορικά με τη χρήση του στρατοπέδου «Κωνσταντίνος Δαβάκης», όπως και των λοιπών υποδομών του Στρατού Ξηράς στις οποίες αναφέρεστε, εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία μελετάται την παρούσα περίοδο, χωρίς επαναλαμβάνω να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.
Τέλος, σας διαβεβαιώ ότι οι προτάσεις του ΓΕΣ, οι οποίες αξιολογούνται από το ΥΠΕΘΑ, βασίζονται στην εξέταση της επιχειρησιακής βελτίωσης της λειτουργίας του Στρατού Ξηράς, συνεκτιμώντας πλήθος παραμέτρων με βασική όμως προτεραιότητα την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και τη δραστική ενίσχυση των σχηματισμών και των μονάδων της παραμεθορίου".
Στην απάντηση του υπουργού επισημαίνεται ότι οριστικές αποφάσεις για το μέλλον των στρατοπέδων όπου τώρα εδρεύουν Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων, όπως το στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, δεν υπάρχουν. Ο σχετικός σχεδιασμός εκκρεμεί, επομένως υπάρχει ελπίδα για τη συνέχιση της λειτουργίας του στρατοπέδου Παπαφλέσσα, κάτι που θα κριθεί και από τις δικές μας προσπάθειες.  Α.Π.

*** Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 29χρονου που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικα κορίτσια 
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης ο 29χρονος που κατηγορείται ότι βίασε δύο ανήλικα κορίτσια. Ο φερόμενος ως δράστης παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο 29χρονος γνώρισε τα θύματά του στο διαδίκτυο και επιδίωξε συνάντηση μαζί τους. Η πρώτη συνάντηση με την 16χρονη έγινε πριν από δύο εβδομάδες και στο ραντεβού εκείνο, όπως και στα υπόλοιπα που ακολούθησαν ο δράστης και η ανήλικη έκανα μαζί χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Το περασμένο Σάββατο στο σπίτι στη Δάφνη, ο 29χρονος, βίασε και τα δύο κορίτσια καθώς είχε κανονίσει συνάντηση και με τις δύο αφού πρώτα τους έδωσε την ίδια ναρκωτική ουσία, σύμφωνα με πληροφορίες κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 29χρονος, που κατοικεί σε περιοχή των νοτίων προαστίων της Αττικής, «ψάρευε» ανήλικες μέσω διαδικτύου και τις έπειθε να τον επισκεφθούν στο σπίτι του. Μόλις οι δύο κοπέλες πήγαν στο σπίτι του εκείνος τους έδωσε διάφορες ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια, όταν εκείνες ήταν ανίκανες να αντιδράσουν, τις βίασε.
Η υπόθεση έφτασε στα χέρια της αστυνομίας όταν η 15χρονη εντοπίστηκε σε άθλια κατάσταση από τους οικείους και τους αποκάλυψε όλα όσα έζησε. 
Στο σπίτι στη Δάφνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:- 3,6 γραμμάρια κοκαΐνης
- 1 γραμμάριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης
- 2 γυαλινες συσκευές για το κάπνισμα της μεθαμφεταμίνης
- ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, ένα λάπτοπ και μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
in.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 29χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 3-2-2018 στη Δάφνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τ.Α. Π. Φαλήρου, κατηγορούμενου για βιασμό ανηλίκων κατ εξακολούθηση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, της ιδιαίτερα διακεκριμένης περίπτωσης ναρκωτικών από ενήλικο, που μεταχειρίζεται με οποιονδήποτε τρόπο ανήλικο πρόσωπο κατά την τέλεση της πράξης και της προσέλκυσης παιδιών για γενετήσιους λόγους.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον ΠΕΤΣΟΥΛΑ Κωνσταντίνο του Νικολάου και της Σοφίας, γεννηθέντα στις 5-2-1989 στην Αθήνα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας μέχρι 6-8-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική του δράση και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

***  Μάζεψαν τις ξένες ελιές, αλλά τα κλαριά δεν τα απομάκρυναν 
Επανερχόμαστε στο ζήτημα του οικοπέδου που ο Δήμος Καλαμάτας είχε μετατρέψει σε παιδική χαρά στην ανατολική γειτονιά της πόλης και ειδικότερα βόρεια της πλατείας του Αγίου Κωνσταντίνου.
Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, λοιπόν, ο Δήμος είχε τοποθετήσει παιχνίδια, κολώνες φωτισμού και παγκάκια, με τα δύο τελευταία μάλιστα να παραμένουν, ενώ τα παιχνίδια «έχουν φύγει». Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι στο οικόπεδο υπάρχει πέτρινη περίφραξη.
Αφού ο Δήμος αδιαφόρησε για το μάζεμα του ελαιοκάρπου, πριν από μερικές μέρες συνεργείο «εισέβαλε» στο κτήμα και μάζεψε τις ελιές.
Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δήμο, μας είπαν ότι το συνεργείο δεν είχε καμία σχέση με αυτόν, ενώ υπάρχει ιδιοκτησιακό πρόβλημα με το συγκεκριμένο οικόπεδο (ασχέτως αν έχει προβεί ο Δήμος σε περίφραξη, καθώς και τοποθέτηση αντικειμένων, όπως αναφέραμε πιο πάνω).
Τελικά, οι ελιές μαζεύτηκαν (όχι όλες, αφού κάποιες είναι «πνιγμένες» στα βάτα) από τον άγνωστο ιδιώτη. Τόσο δύσκολο, όμως, του ήταν να συγκεντρώσει και να απομακρύνει τα κλαριά;
Καλό θα είναι ο Δήμος να λύσει το ζήτημα με το συγκεκριμένο οικόπεδο, αν δεν είναι ήδη λυμένο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μέχρι τότε ας γίνει μια παρέμβαση από την Υπηρεσία Πρασίνου, γιατί μιλάμε για ζούγκλα...  Π.Μπ.

***  Συνελήφθησαν με εκρηκτικά και όπλα στο σπίτι τους στη Βέργα 
Όπλα και εκρηκτικές ύλες είχαν στο σπίτι όπου ζούσαν στη Βέργα ένας 51χρονος ιδιωτικός υπάλληλος και μια 42χρονη συμβασιούχος υπάλληλος του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας έπειτα από έρευνα.
Από τα πρώτα στοιχεία και τις εξηγήσεις που έδωσαν αρχικά, φαίνεται πως όσα κατασχέθηκαν ανήκαν στον 51χρονο και όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε, υπήρχαν ως κειμήλια από τον παππού του. Παρά ταύτα, σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για τα όπλα, τα εκρηκτικά, περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και περί ραδιοσυχνοτήτων.
Χθες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, από τον οποίο αφέθηκαν ελεύθεροι και σήμερα θα δικασθούν από το Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.
  Όπλα
Χθες το μεσημέρι, έπειτα από πληροφορίες, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του ζευγαριού στη Βέργα του Δήμου Καλαμάτας. Εκεί βρήκαν:
-Δύο φορητούς ασυρμάτους
-Ένα περίστροφο 38άρι, γεμάτο με 6 φυσίγγια και άλλα 6 φυσίγγια για το ίδιο όπλο
-Ένα γεμιστήρα πιστολιού replica με 16 μεταλλικά σφαιρίδια
-Το ποσό των 32.195 ευρώ
-Μια συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.
  Εκρηκτικά
Ακολούθησε έρευνα σε αποθήκη, όπου βρήκαν:
-Ένα πιστόλι φωτοβολίδων με 4 καψύλια και πιστόλι replica
-Ένα κομμάτι πλαστικής εκρηκτικής ύλης (ΤΝΤ) και 3 καψύλια πυροδότησης εκρηκτικής ύλης
-Ένα μεταλλικό δοχείο με άκαπνη πυρίτιδα κυνηγίου χρώματος κίτρινη και βάρους 100 γραμμαρίων
-6 βραδύκαυστα φιτίλια
-33 κροτίδες
-30 μεταλλικές αμπούλες προωθητικού αερίου για πιστόλι replica
-74 φυσίγγια περιστρόφου
-Μια νάιλον συσκευασία που περιείχε πυρίτιδα (μπαρούτι) βάρους 28,5 γραμμ.
-2 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου
-4 βολίδες πολεμικού τυφεκίου
-7 φυσίγγια
-2 αβολίδωτα φυσίγγια κρότου
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Αγώνας δρόμου δεκάδων υποψηφίων για τις προσλήψεις στους Δήμους της Μεσσηνίας 
Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την προκήρυξη για την «πλήρωση με σειρά προτεραιότητας οκτώ χιλιάδων εκατόν εξήντα έξι (8.166) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Δήμους, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ».
Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων έχει ως εξής:
-Για τις κατηγορίες Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 26 Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 13 Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00.
-Για την κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζει στις 20 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη και λήγει στις 7 Μαρτίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:00.
Για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αρχίζει στις 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη και λήγει στις 23 Μαρτίου 2018, ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00. Το εμπρόθεσμο της αίτησης κρίνεται με βάση την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της στο ΑΣΕΠ.
      Οι θέσεις για τη Μεσσηνία
Σύμφωνα με το οργανόγραμμα που υπάρχει στη Μεσσηνία θα γίνουν οι εξής προσλήψεις:
     Δήμος Δυτικής Μάνης (7 άτομα): 1 ΔΕ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ, 1 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΥΔΡΟΜΕΤΡΩΝ, 1 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, 1 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ 3 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
   Δήμος Καλαμάτας (48 άτομα): 14 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ, 7 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, 27 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
    Δήμος Μεσσήνης (30 άτομα): 1 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ, 8 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, 3 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, 18 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
    Δήμος Οιχαλίας (9 άτομα): 4 ΥΕ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ, 3 ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, 2 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ
    Δήμος Πύλου- Νέστορος (34 άτομα): 2 ΔΕ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, 1 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ, 2 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ, 5 ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ, 4 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, 20 ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
    Δήμος Τριφυλίας (30 άτομα): 8 ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, 4 ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ, 18 ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ.
    Σύνδεσμος Ύδρευσης (5 άτομα): 4 ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, 1 ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ
Ο υπουργός Εσωτερικών διαβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση δεν προέκρινε ένα «στημένο διαγωνισμό», προσθέτοντας πως «κριτήρια κοινώς αποδεκτά υπάρχουν και εφαρμόζονται».
Όπως σημειώνει, ο συγκεκριμένος διαγωνισμός "δεν είναι ούτε η αρχή ούτε και το τέλος των προσπαθειών της κυβέρνησης για αύξηση της απασχόλησης" και υπογραμμίζει ότι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού σε αυτές τις συνθήκες, εκτός από πραγματικό περιεχόμενο, έχει και συμβολικό χαρακτήρα, καθώς δηλώνει ότι η κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη, ώστε το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων να εκτελείται από τους ΟΤΑ και όχι από ιδιώτες. Α.Π.  Δείτε εδώ όλο το ΦΕΚ

*** ΣΟΚ: ΒΕΤΟ σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε. από Βουλγαρία για το όνομα "Μακεδονία"! Αλλάζουν όλα...

~ Τη στιγμή που η Ελλάδα έχει αυτοκτονικές τάσεις δεχόμενη να παραδώσει το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας μας, ευτυχώς οι Βούλγαροι για δικούς τους λόγους φαίνεται ότι... θα μας σώσουν.
«Η Βουλγαρία δεν είναι σύμφωνη στην ονομασία της ΠΓΔΜ να συμπεριλαμβάνεται γεωγραφικός προσδιορισμός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ σε τηλεοπτική συνέντευξη και αρνήθηκε κάθετα την ονομασία Βόρεια Μακεδονία.
Η πρόταση είναι «απόλυτα απαράδεκτη για μας επειδή τα νοτιοδυτικά τμήματα της Βουλγαρίας συμπεριλαμβάνονται σε παρόμοια ονομασία, από γεωγραφική άποψη.  Κι αυτό θα μπορούσε να γίνει προϋπόθεση για εδαφικές διεκδικήσεις εις βάρος της Βουλγαρίας» ξεκαθάρισε ο Μπορίσοφ.

***  ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ για Σκοπιανό! Αλβανοί: Δεν μας νοιάζει το όνομα! Εμείς είμαστε ΙΛΛΥΡΙΔΑ…

~  Οι Αλβανοί των Σκοπίων έχουν εδώ και καιρό αρνηθεί το ενδεχόμενο το κράτος να μετονομαστεί σε «Μακεδονία» καθώς στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μια ομοσπονδία με αναφορά στην Ιλλυρίδα. Έτσι, χωρίς να το θέλουν βοηθάνε στα εθνικά θέματα της Ελλάδος, και πολλοί δεν αποκλείουν να υπάρχει συνεργασία υπογείως των δύο χωρών.
Το αλβανόφωνο κίνημα των Σκοπίων ζητάει από τους Αλβανούς να μη συμμετάσχουν σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα με πρόταση που έχει μέσα το «Μακεδονία», προαναγγέλοντας στην ουσία ότι θα οδηγήσουν το κρατίδιο στη διάλυση, μη επιτρέποντας να προχωρήσουν οι διαδικασίες.
Από την άλλη, και η Τουρκία δεν θέλει την επίλυση του θέματος, καθώς μετά τη στροφή της στη Ρωσία θέλει να μην μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.
Πλέον, οι ΗΠΑ θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια Αλβανίας-Τουρκίας, εκτός από την Ελλάδα και το εθνικιστικό κίνημα των Σκοπίων. Με λίγα λόγια, δύσκολα τα πράγματα...

***  ΕΞΑΛΛΟΣ ο ΠΟΥΤΙΝ με Τσίπρα: Τα δίνει ΟΛΑ...

~ Ένα άρθρο βόμβα έγραψε πρι από λίγη ώρα το Ρωσικό δίκτυο του Sputnik, το οποίο αποδεικνύει ότι η ελλαδική κυβέρνηση όχι μόνο είναι αμερικανόδουλη, αλλά είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε οποιοδήποτε έγκλημα για να υπακούσει τα αφεντικά της.
Συγκεκριμένα το Sputnik ανέφερε πως «Η Αθήνα θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, εάν το ζητήσει η Ουάσινγκτον για διάφορους λόγους».
Εάν κάτι τέτοιο ισχύει θα είναι έγκλημα για τρεις λόγους. Πρώτον, διότι θα αναγνωρίσει ένα ψευδοκράτος, τη στιγμή που η Κύπρος μας ξεπουλιέται, και δεύτερον γιατί η Σερβία είναι έτοιμη να πάρει πίσω την αναγνώριση των Σκοπίων ως «Μακεδονία». Εάν η Ελλάδα αναγνωρίσει το Κόσοβο, είναι σίγουρο ότι οι Σέρβοι θα προχωρήσουν σε αντίποινα αλλά και θα συνεχίσουν να αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως έχει.
Τέλος, μην ξεχνάμε ότι θα επικυρώσουμε και τον Αλβανικό εθνικισμό, ο οποίος θέλει ένα Κόσοβο δορυφόρο των Τιράνων. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση θα πέσει σύντομα, πριν προλάβει να εγκληματήσει για άλλη μια φορά (όχι πως περιμένουμε κάτι καλύτερο από την επόμενη)...

***  Όλα τα έχουμε λύσει...! Προχωράει η ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ καλλιέργειας κάνναβης...

~ Στην Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της καλλιέργειας κάνναβης προκειμένου να παρασκευαστούν φαρμακευτικά προϊόντα.
Σύμφωνα με τις συνοδευτικές εκθέσεις με τις προωθούμενες διατάξεις «εγκρίνεται ενιαία η παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση, προμήθεια των πρώτων υλών και ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) άνω του 0,2% καθώς και η εγκατάσταση και λειτουργία μεταποιητικής μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με αποκλειστικό σκοπό είτε την προμήθεια του κρατικού μονοπωλίου και την διάθεσή τους για ιατρικούς σκοπούς, είτε την εξαγωγή τους. Ειδικότερα μεταξύ άλλων:
Η εν λόγω έγκριση είναι αμεταβίβαστη και παρέχεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις ειδικώς οριζόμενες προϋποθέσεις, κατόπιν υποβολής αίτησης και κατάθεσης παραβόλου, το ύψος του οποίου θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση
*  Απαγορεύεται η εισαγωγή, διάθεση και εξαγωγή πρώτων υλών και ουσιών, καθώς και η διάθεση και εξαγωγή σπόρου προς σπορά, των ανωτέρω ποικιλιών, για την εκπλήρωση σκοπών που δε συνάδουν με αυτούς για τους οποίους θεσπίζεται η εν λόγω ρύθμιση
Ρυθμίζεται ο τρόπος εξαγωγής των τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και προβλέπεται ότι εκτελωνισμός αυτών πραγματοποιείται από το Τελωνείο Πειραιά και την Ελεύθερη Ζώνη Θεσσαλονίκης».
Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η κυβέρνηση φιλοδοξεί να αυξήσει τα έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού από την καταβολή του σχετικού παραβόλου.
Πάντως το σχέδιο νόμου εισάγει μια σειρά διατάξεων προκειμένου να αποτρέψει την καλλιέργεια κάνναβης  από πρόσωπα που θα μπορούσαν να  την διοχετεύσουν στην αγορά για άλλους σκοπούς.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται πως η άδεια παρέχεται σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους, που έχουν λάβει βεβαίωση από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ότι τηρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις ασφαλούς φύλαξης σχετικά με τις περιοχές καλλιέργειας, τις εγκαταστάσεις της μεταποιητικής μονάδας, τα σημεία αποθήκευσης των πρώτων υλών κ.α. Επίσης, προβλέπεται πως άδεια δεν μπορούν να λάβουν όσοι έχουν καταδικαστεί για κακούργημα. Δείτε ολόκληρο το νομοσχέδιο εδώ
 protothema.gr

*** Η Αίγυπτος ΣΤΗΡΙΖΕΙ την Κύπρο και ΑΠΕΙΛΕΙ την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο...

~  Το Κάιρο προειδοποίησε σήμερα την Άγκυρα ότι δεν θα γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε παραβίαση των οικονομικών δικαιωμάτων της στην ανατολική Μεσόγειο, τα οποία εξασφαλίζονται από μια συμφωνία οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων και υπογράφηκε το 2013 με την Κύπρο που επιτρέπει την έρευνα φυσικού αερίου στην περιοχή.
Η Τουρκία συνεχώς απειλεί την Κύπρο πως δεν θα επιτρέψει να γίνει η οποιαδήποτε εξόρυξη στην περιοχή, καθώς θεωρεί ότι έχει κι αυτή δικαιώματα στα οικόπεδα.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου Ahmed Abu Zeid προειδοποίησε ενάντια σε "οποιαδήποτε προσπάθεια να παραβιάσει ή να μειώσει τα δικαιώματα της Αιγύπτου σε αυτόν τον τομέα", προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια "θα αντιμετωπίσει".
 Με πληροφορίες από Reuters

***  ΟΡΓΗ και ΑΠΕΙΛΕΣ της Γαλλίας για το νόμο κατά του ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ στην Πολωνία...

~  Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών επέκρινε το νέο νόμο της Πολωνίας που καθιστά παράνομη την απονομή δικαιοσύνης των ναζιστικών εγκλημάτων στο πολωνικό κράτος. «Ο νόμος αυτός είναι άσχημος, δεν πρέπει να ξαναγράφεται την ιστορία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Jean-Yves Le Drian στην τηλεόραση BFM.
Ερωτηθείς εάν η Ε.Ε. θα λάβει μέτρα σε απάντηση στον αμφιλεγόμενο νόμο του Ολοκαυτώματος, ο οποίος υπογράφηκε από τον πρόεδρο της Πολωνίας Αντρέι Ντάντα χθες, ο Le Drian δήλωσε ότι ελπίζει ότι «η ηθική πίεση θα αρκεί».
«Οτιδήποτε θα μπορούσε να διαστρεβλώσει αυτή τη μνήμη είναι αρνητικό», είπε, προσθέτοντας ότι η ψηφοφορία για την εισαγωγή του νόμου «πρέπει να καταδικαστεί».  Με πληροφορίες από AFP

***  ΔΙΚΑΙΩΣΗ του Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ!Γι αυτό ΕΚΑΨΑΝ την ΕΛΛΑΔΑ...

~  Ποιοι είναι τελικά οι επενδυτές στην Ελλάδα;
Ποια πρόσωπα οι εταιρείες θα ακούσουμε τους επόμενους μήνες;
Ποιοι θα γίνουν κράτος εν κράτει στη χώρα μας;
Eλβετοί τραπεζίτες και ιδιοκτήτες πολυεθνικών είναι μεταξύ αυτών που πληρώνουν μερικά εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσουν κατοικίες στην Ελλάδα. Μεσσηνία, Κρήτη, Κέρκυρα, Τζιά και φυσικά αθηναική Ριβιέρα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον υψηλού επιπέδου επενδυτών και τουριστών.
*  Δείτε τι έλεγε το καλοκαίρι ο Κ. Βελόπουλος
 Εδώ το ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (από την έντυπη έκδοση)
Το Navarino Residences ήδη έχει πωλήσει από τα σχέδια τις 15 πρώτες παραθεριστικές κατοικίες με μέσο τίμημα τα 4 εκ.ευρώ για κάθε μία και αγοραστές μεταξύ άλλων τον ιδιοκτήτη της πιο παλιάς ελβετικής τράπεζας και δύο μεγαλομέτοχους πολυεθνικών εταιρειών.
 Ανω του 40% των προς διάθεση ακινήτων έχει πωληθεί από τα σχέδια: πρόκειται για 15 ιδιοκτησίες ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων κατοικιών. Οι τιμές εκκίνησης για τις κατοικίες των τεσσάρων κυρίων δωματίων με 400 τ.μ. εσωτερικών χώρων διαμορφώνονται στα 2,5 εκατ. ευρώ, αλλά ο μέσος όρος για τις μονάδες που έχουν πωληθεί είναι σημαντικά υψηλότερος λόγω της ζήτησης που υπάρχει για κατοικίες μεγάλης επιφάνειας.
~ Πρόκειται για πολυτελείς κατοικίες οι οποίες αναπτύσσονται στο Navarino Dunes, την πρώτη παραθαλάσσια περιοχή της Costa Navarino στη Μεσσηνία. Το μέγεθος τους αρχίζει από 400 τ.μ. και φθάνει τα 1.400 τ.μ. σε οικόπεδα από ενάμιση έως τρία στρέμματα.
 Οι κατοικίες βρίσκονται πάνω στην παραλία ή αμφιθεατρικά στους λόφους του Navarino Dunes και έχουν θέα στη θάλασσα και στις πισίνες, ενώ συνοδεύονται από υπηρεσίες διαχείρισης και προνομιακή πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του resort που διαθέτει δύο από τα αρτιότερα διεθνώς γήπεδα γκολφ.
 Οι ιδιοκτήτες που αποκτούν κατοικία στην Costa Navarino, προέρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο όμως και από πολλές χώρες του εξωτερικού και είναι εφοπλιστές και άλλοι επιχειρηματίες από χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Βέλγιο και η Αγγλία.
 Κίνητρα είναι ένας προνομιακός συνδυασμός εγγύτητας με αεροδρόμιο αλλά και μαρίνα ελλιμενισμού σκαφών στην Πύλο, η ανάπτυξη που έχει η Costa Navarino με δύο πολυτελή ξενοδοχεία, το Westin και το Romanos και φυσικά η τοποθεσία, η θάλασσα, η ασφάλεια, η αρχιτεκτονική, η κατασκευή, οι παροχές όπως τα γήπεδα γκολφ και η μεγάλη επιλογή εστιατορίων και αθλητικών εγκαταστάσεων.
 Αλλωστε τα Navarino Residences βραβεύτηκαν πριν από λίγες εβδομάδες ως η κορυφαία οικιστική ανάπτυξη στον κόσμο ή «Best International Residential Development» στα International Property Awards –από διεθνές, ανεξάρτητο πάνελ 70 εκπροσώπων από τον κλάδο των ακινήτων– συναγωνιζόμενα projects από Βόρεια Αμερική, Καραϊβική, Νότια Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Αραβική Χερσόνησο, Ασία και Αφρική.
 Οι αγοραστές βλέπουν έτσι κατοικία αλλά και επένδυση αφού οι προοπτικές υπεραξίας είναι μεγάλος και λόγω του μικρού αριθμού των κατοικιών.
 Η ΤΕΜΕΣ, ιδιοκτήτρια του Costa Navarino, προχωρά σειρά μεγάλων επενδυτικών σχεδίων με νέες επενδύσεις στη Μεσσηνία που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ.
 Το παραθαλάσσιο Νavarino Waterfront στην Κάτω Γιάλοβα, θα είναι ένα resort 5 αστέρων με μια παραθαλάσσια αγορά κατά το πρότυπο παράκτιας κωμόπολης με επιλογές για φαγητό, αγορές και διασκέδαση.
 Στο Navarino Bay όπου βρίσκεται ήδη το γήπεδο γκολφ The Bay Course, θα δημιουργηθούν ένα ακόμα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, καθώς και βίλες με πισίνα. Ηδη προχωρά η κατασκευή του Navarino Bay Clubhouse, που θα συμπληρώσει το υπάρχον γήπεδο The Bay Course.
 Παράλληλα, στο κοντινό Navarino Hills σε ένα υψίπεδο 5.000 στρεμμάτων με θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου, θα δημιουργηθούν δύο νέα γήπεδα γκολφ 18 οπών.
 Η ΤΕΜΕΣ συμμετέχει με ποσοστό 50% στην εταιρεία Home Holdings, η οποία έχει εξαγοράσει το Hilton Αθηνών με το υπόλοιπο 50% να ανήκει στην D-Marine Investments Ηolding B.V. θυγατρική του τουρκικού ομίλου Dogus, ο οποίος κατέχει και ποσοστό περίπου 33% στην Apollo Investment Hold Co, νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του Αστέρα Βουλιαγμένης.
 Η Home Holdings έχει σχεδιάσει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος για την αναμόρφωση και του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Hilton Aθηνών στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση και δημιουργία προς πώληση τουριστικών κατοικιών, όπως και η λειτουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας και εμπορικών καταστημάτων.
 Τα επενδυτικά σχέδια για παραθεριστικές κατοικίες σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια και βρίσκονται σε εξέλιξη. Για παράδειγμα, πολυτελείς κατοικίες έχουν διαθέσει εδώ και καιρό και οι όμιλοι Ανδρεάδη και Κοκοτού στη Χαλκιδική και στην Ελούντα αντίστοιχα.
 Στον Αστέρα Βουλιαγμένης οι νέοι επενδυτές, στις τάξεις των οποίων περιλαμβάνονται αραβικά και τουρκικά κεφάλαια, εκτός από την αναβάθμιση των δύο ξενοδοχειακών μονάδων, προχωρούν και στην κατασκευή δέκα έως δεκατριών υπερπολυτελών κατοικιών. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατοικίες αυτές έχουν ήδη αγοραστεί.
 Η Grivalia Properties θα πραγματοποιήσει στα Αστέρια Γλυφάδας επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ μέσω της εταιρείας «Ναυσικά» που έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου το οποίο ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ). Το σχέδιο περιλαμβάνει, εκτός από τη λειτουργία πολυτελούς ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου, και πολυτελείς βίλες.
~ Συνολικά δεκαπέντε βίλες έχουν ήδη πουληθεί από την Dolphin Capital στο Amanzoe στην Αργολίδα ενώ η Dolphin έχει δρομολογήσει και την κατασκευή του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού Kilada Hills.
 Η Dolphin ξεκινάει σε συνεργασία με την Kerzner International τη δημιουργία του «One & Only Kea Island», σε παραθαλάσσια περιοχή της Κέας, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 75 πολυτελή δωμάτια και έως 40 ιδιωτικές κατοικίες διαθέσιμες προς πώληση.
 Στην Ελούντα της Κρήτης προχωρεί η τουριστική επένδυση Elounda Hills, της κοινοπραξίας Mirum Hellas, ρωσικών συμφερόντων, σε έκταση 840 στρεμμάτων, που προβλέπει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων και πολυτελείς κατοικίες.
 Στο νησί του Σκορπιού προχωρεί η τουριστική ανάπτυξη που δρομολογεί ο Ρώσος επιχειρηματίας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, με τη δημιουργία ήπιων τουριστικών υποδομών για τη φιλοξενία επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή 20-22 πολυτελών εξοχικών βιλών, επιφάνειας που θα κυμαίνεται από 500 τ.μ. έως 1.200 τ.μ., έναντι περίπου 120 εκατ. ευρώ.
 Στην Κέρκυρα, στην περιοχή Ερημίτης της Κασσιόπης, αναμένεται να προχωρήσει από την NCH Capital επένδυση 120 εκατ. για τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος σε έκταση 200 στρεμμάτων, με ξενοδοχείο 5 αστέρων, παραθεριστικές κατοικίες και μαρίνα.
 Το μεγαλύτερο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη πολυτελών κατοικιών στην Ελλάδα, και όχι μόνο παραθεριστικών, περιλαμβάνεται στα σχέδια για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού με κατοικίες οριζόντιας ιδιοκτησίας και μονοκατοικίες.

***  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Σκύλος-ΜΟΥΜΙΑ βρέθηκε σε κορμό δέντρου... (ΕΙΚΟΝΕΣ)

~  Η ανακάλυψη της σορού κάποιου ζώου που πέθανε πριν από χρόνια στο ύπαιθρο και «μουμιοποιήθηκε» εξαιτίας ειδικών συνθηκών που διατήρησαν το κουφάρι του, δεν αποτελεί από μόνη της είδηση.
Ωστόσο, η εντυπωσιακή «μούμια» του σκύλου Stuckie, ο οποίος πέθανε όταν σφήνωσε σε έναν κορμό κυνηγώντας - πιθανώς - κάποιο μικρό ζωό, είναι σίγουρα κάτι το ασυνήθιστο και ξεχωριστό.

Η σορός του σκύλου βρέθηκε τη δεκαετία του ΄80 άψογα διατηρημένη στο εσωτερικό του κορμού από ξυλοκόπους στην Τζόρτζια. Σύμφωνα με ειδικούς, ο σκυλάκος είχε παραμείνει στο εσωτερικό του κορμού επί δύο δεκαετίες προτού τον βρουν οι ξυλοκόποι και εικάζεται ότι πέθανε από πείνα, αφού εγκλωβίστηκε στο δέντρο.
~ Όπως εξηγεί ανακοίνωση του μουσείου υλοτομίας, όπου δωρίστηκε και μεταφέρθηκε πρόσφατα η μούμια του Stuckie για να αποτελέσει το κύριο έκθεμα, η σορός του σκύλου διατηρήθηκε εξαιτίας ενός φαινομένου «καμινάδας» που εμπόδισε τη μυρωδιά του κουφαριού να πάει προς τα κάτω, προσελκύοντας έντομα και άλλους νεκροφάγους οργανισμούς.
Αυτός ο σκύλος «μούμια» που βρέθηκε σφηνωμένος σε κορμό δείχνει... ολοζώντανος
Επίσης οι ξηρές συνθήκες στο εσωτερικό του ξύλου σε συνδυασμό με το ταννικό οξύ του φλοιού σκλήρυναν το δέρμα του ζώου, καθιστώντας εφικτή τη μουμιοποίησή του. protothema.gr

***  ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ-ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ! ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΛΑΣΠΗ και ΔΥΣΩΔΙΑ! H Nova(rtis) Macedonia και το ΣΚΟΠΙΑΝΟ...

~  Η κοινωνία θα ασχολείται με το εάν πήρε μίζα ο Σαμαράς ή δεν πήρε και πίσω από τα φώτα…θα παραδίδεται το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς.
Μακεδονικό και υπόθεση Novartis εκ πρώτης όψεως είναι δύο τελείως ασύνδετες υποθέσεις.
Από την μια η ελληνική κυβέρνηση έχει προσυμφωνήσει και επιχειρεί να επιβάλλει την σύνθετη ονομασία για την FYROM και από την άλλη πλευρά…μια παλαιά υπόθεση η Novartis συγκλονίζει το πολιτικό σύστημα γιατί 3 προστατευόμενοι μάρτυρες με βασικότερο τον νούμερο 3 – που είναι πρώην εργαζόμενοι της Novartis – αποκαλύπτουν ότι δωροδοκούσαν έλληνες πολιτικούς.
Οι δύο υποθέσεις δεν έχουν καμία σχέση ή μήπως έχουν;
~  Πρωτίστως να αναφερθεί ότι οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους ως πολιτικά εργαλεία άσκησης πίεσης στους αντιπάλους.
Η κυβέρνηση πιεζόμενη από τους ευρωπαίους, τον αμερικανικό παράγοντα και τους Κινέζους (θέλουν καθαρούς οδικούς διαδρόμους προς την Κεντρική Ευρώπη με αφετηρία από τον ΟΛΠ) θέλει να πετύχει σύνθετη ονομασία Νέα, Βόρεια ή Άνω Μακεδονία για την FYROM, να ενταχθείς το ΝΑΤΟ και να χρησιμοποιείται η FYROM για πλήθος σχεδίων των διεθνών δυνάμεων.
Όμως η παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία αποτελεί casus belli για την ελληνική κοινωνία που όπως απέδειξαν τα ογκωδέστατα και επιτυχημένα συλλαλητήρια ο λαός δεν ξεχνάει και έχει πατριωτικά φρονήματα.
Η κυβέρνηση βλέποντας ότι το εσωτερικό μέτωπο γιγαντώνεται και κινδυνεύει να ηττηθεί εσωτερικά, έφερε εσπευσμένα στο προσκήνιο μια παλιά υπόθεση της Novartis.
Οι σημαντικές αποκαλύψεις των 3 πρώην εργαζομένων της Novartis χρήζουν μεγάλης προσοχής αφενός για το πότε κατέθεσαν, πως κατέθεσαν και ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούν.
Αποδεικνύεται ότι κατέθεσαν τις τελευταίες 40-50 ημέρες – ήταν σε εξέλιξη το Μακεδονικό – και μάλιστα κατέθεσαν και σε δόσεις, κατέθεταν και εν συνεχεία επανεμφανίζονταν μετά από 15 – 20 ημέρες και έδιναν πρόσθετες ή νέες καταθέσεις.
Εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για την αξιοπιστία των 3 μαρτύρων.
Η κυβέρνηση για λόγους πολιτικών εντυπώσεων ενορχήστρωσε την όλη υπόθεση στηριζόμενη σε στοιχεία που διαθέτουν οι εισαγγελικές αρχές αλλά γεννώνται πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία τους.
Οι κατηγορίες των πρώην στελεχών της Novartis είναι συγκλονιστικά καθώς αναφέρονται με ονοματεπώνυμο πως δωροδοκούνταν ο Σαμαράς, ο Γεωργιάδης, ο Αβραμόπουλος κ.α. αλλά το βασικό ερώτημα είναι… το εξής, οι καταθέσεις είναι αληθινές ή αποκυήματα φαντασίας ή μίξη αληθινών γεγονότων και υπερβολικών αναφορών, σκοπίμως παραφουσκωμένων;
Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε 3 μάρτυρες, γνώριζε πλήρως τι είχαν αποκαλύψει καθώς υπάρχει διασύνδεση της δικαιοσύνης με την κυβέρνηση και έσπευσε να ρίξει την βόμβα με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την Μακεδονία όπου συντελείται εθνική μειοδοσία με την Novartis…
Η κοινωνία θα ασχολείται με το εάν πήρε μίζα ο Σαμαράς ή δεν πήρε και πίσω από τα φώτα…θα παραδίδεται το όνομα Μακεδονία στους σκοπιανούς.
Αυτή την τακτική την ακολουθούσαν οι μπολσεβίκοι, σταλινικοί προπαγάνδα, λάσπη και δυσωδία.  www.bankingnews.gr

*** BOMBA του ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ!«Ο πόλεμος με την Ελλάδα άρχισε, ο πρώτος μας νεκρός…»

~ Περίεργη κι ανησυχητική  είναι η ανάρτηση που έκανε ο αλβανοτσάμης Φεστίμ Λατό στη σελίδα του στο Facebook “ Republika e Çamërisë” που μιλά για τον πρώτο νεκρό Αλβανοτσάμη στον …πόλεμο Τσαμουριάς- Ελλήνων! Τον αποκαλεί μάλιστα  διοικητή Κούσι και τον χαρακτηρίζει ως τον «πρώτο μάρτυρα του ‘Απελευθερωτικού Στρατού της Τσαμουριάς’.
Όπως αναφέρει, ο Κούσι έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να κατεβάσει την ελληνική σημαία στο δήμο Ιωαννίνων και να την αντικαταστήσει με τη σημαία της τσαμουριάς.
Ο διοικητής Κούσι, λέει ο Λατό, ήταν μέρος της τάγματος Καμελεόνι. Είχε προβεί σε αυτήν την πατριωτική πράξη μόνος του. Είχε διαφωνήσει με την ομάδα που συμμετείχε γιατί ήθελε να επιτεθεί στο ελληνικό συνοριακό σταθμό στην τοποθεσία Γευγελή, αλλά το αίτημά του αυτό δεν εγκρίθηκε από το «Γενικό Επιτελείο της Τσαμουριάς», αφού ακόμη δεν έχει έρθει η ώρα να χρησιμοποιηθεί βία.

Μέχρις στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την αλήθεια της ανάρτησης. Προκαλεί όμως ανησυχία, καθώς (είτε ισχύει είτε όχι) η προπαγάνδα για αναζωπύρωση του αλβανικού εθνικισμού έχει ενταθεί ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό κι όσο το Σκοπιανό παραμένει σε τεντωμένο σκοινί, ουδείς μπορεί να προβλέψει το μέλλον.

***  'ΡΟΥΚΕΤΑ' ΖΑΕΦ τελειώνει τον ΤΣΙΠΡΑ! Κάνουν τον 'μάγκα'...

~ Στον αέρα φαίνεται να είναι η προσπάθεια αλλαγής των αλυτρωτικών αναφορών, αφού ο Ζόραν Ζάεφ απορρίπτει μια αλλαγή στο Σύνταγμα των Σκοπίων.
«Δεν βλέπω λόγο να αλλάξουμε το Σύνταγμά μας» είπε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, απαντώντας στη δήλωση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, ο οποίος είχε πει ότι πρώτο μέλημα είναι οι «συνταγματικές αλλαγές».
«Στις συζητήσεις, η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματός μας, είναι θέση της Ελλάδας, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας. Η Μακεδονία άλλαξε το Σύνταγμά της το 1993 ενσωματώνοντας την Τροπολογία 2, στο άρθρο 49. Κάναμε ένα σημαντικό βήμα για να απομακρύνουμε τον αλυτρωτισμό. Ό,τι κάνουμε τώρα, είναι για να αποδείξουμε ότι η Μακεδονία δεν έχει καμία φιλοδοξία είτε εδαφική είτε οτιδήποτε άλλο, ότι η Μακεδονία δεν έχει αλυτρωτικές διεκδικήσεις. Η Μακεδονία θέλει να "χτίσει" φιλία», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ και πρόσθεσε:
«Χτες είπα ότι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός είναι αποδεκτός από την κυβέρνηση. Αυτό βασίζεται στις προσδοκίες μου, από τον εσωτερικό διάλογο που εκτυλίσσεται στη Μακεδονία για τα βήματα, στο πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε, στις πιθανότητες για λύση κ.τ.λ.. Μένουμε σταθεροί στη θέση μας πως η ταυτότητα και η αξιοπρέπεια είναι βασικά θέματα. Είμαι σίγουρος ότι η Μακεδονία μπορεί να βρει λύση μέσα από την κοινή άποψη για συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

***  ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ-ΦΩΤΙΑ για την Υπόθεση Novartis!Τα ραντεβού και οι «μποναμάδες»...

~ Βαλίτσες, δεσμίδες σε σακάκια, ξέπλυμα μέσω διαφημίσεων και εταιριών και ένα πολυπλόκαμο σύστημα δωροδοκιών πολιτικών προσώπων και αξιωματούχων φέρεται να είχε στήσει η Novartis, σύμφωνα με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων.
 Τα ραντεβού με πολιτικά πρόσωπα και οι τρόποι διοχέτευσης «μαύρου» χρήματος συμπληρώνονται από εικασίες σχετικά με το ύψος του εκάστοτε «μποναμά», αφού στις περισσότερες καταθέσεις οι μάρτυρες αναφέρουν χαρακτηριστικά κάθε φορά: «Ο τάδε δεν πρέπει να πήρε λιγότερα από τόσα χρήματα».
~  Ο ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων με το κωδικό όνομα «Μάξιμος Σαράφης», περνώντας το εισαγγελικό κατώφλι στις 12 Ιανουαρίου, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. «Κατά το έτος 2008 επί υπουργίας Αβραμόπουλου έτρεχε το πρόγραμμα “Παγκόσμιες ημέρες υγείας”, το οποίο εκπονούσε η εταιρία επικοινωνίας Communication in practices (CIP) συμφερόντων Κυριάκου Γριβέα έπειτα από σχετική ανάθεση του υπουργείου Υγείας. Στο εν λόγω πρόγραμμα ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με την έγκριση του διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας Αλέξη Ζορμπά ζητούσε υπέρογκες χορηγίες επικοινωνίας από τις φαρμακευτικές εταιρίες που δεν αντιστοιχούσαν στις πραγματικές υπηρεσίες που τους παρείχαν. Για παράδειγμα, η χορηγία μιας “Παγκόσμιας ημέρας υγείας” έφτανε τις 50.000 ευρώ ανά εταιρία. (…) Δηλαδή για μια συνέντευξη τύπου αξίας 5.000 ευρώ η εταιρία χορήγησε στην CIP για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας 50.000 ευρώ. Ο Φρουζής, τότε αντιπρόεδρος της Νovartis Ελλάς, επικοινώνησε σε ανώτατα στελέχη της εταιρίας ότι ο λόγος που υπερτιμολογήθηκε το ποσό της χορηγίας ήταν η εξόφληση ευνοϊκής μεταχείρισης της Νovartis από τον κ. Αβραμόπουλο, τότε υπουργό Υγείας», είπε ο μάρτυρας.

 Οι αναφορές του περιελάμβαναν και τα περιβόητα εμβόλια Η1Ν1: «Η Νovartis την περίοδο 2008-2009 είχε εμβόλια για το H1N1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ του κινδύνου της πανδημίας στη μέγιστη βαθμίδα πέντε. Με τον ανωτέρω τρόπο ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή), ο οποίος τελούσε εν αγνοία, να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της. Χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή ο Φρουζής έλεγε ότι ο ίδιος δωροδόκησε: 1) τον Θ. Παπαδημητρίου, 2) τον Αριστείδη Καλογερόπουλο και 3) τον τότε υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο».


 Για το ξέπλυμα των χρημάτων χρησιμοποιήθηκε ο μηχανισμός της υπερτιμολόγησης εκδηλώσεων και φαρμακοοικονομικών μελετών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, εκπροσωπούμενης από τον τότε κοσμήτορα Ιωάννη Κυριόπουλο, αλλά και μέσω του ομίλου Γριβέα, ο οποίος αναλάμβανε συνέδρια για λογαριασμό της ΕΣΔΥ και υπερτιμολογημένες δραστηριότητες επικοινωνίας της Νovartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Θεωρώ αντίθετο στη λογική των πραγμάτων και στα μεγέθη της εταιρίας όσο και της συγκεκριμένης παραγγελίας, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος να έλαβε δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ», κατέληξε ο μάρτυρας.


Το σκάνδαλο με τον μοριακό έλεγχο του αίματος
«Το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατά τη γνώμη μου στο χώρο της Υγείας αφορούσε το διαγωνισμό του υπουργείου Υγείας για τον μοριακό έλεγχο αίματος για τον ιό HIV επί υπουργίας Αβραμόπουλου», αναφέρει στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας Μάξιμος Σαράφης. «Τα συγκεκριμένα διαγνωστικά τεστ τα διαθέτουν μόνο οι εταιρίες α) Roche και β) Chiron, που ανήκει στον όμιλο Novartis. Σημειώνεται ότι η Novartis κατέχει το 30% των μετοχών της Roche. Συγκεκριμένα η προμήθεια ανατέθηκε για μεν την εταιρία ROCHE σε εταιρία μπροστινού της ROCHE Ασημάκη Κατόπη στο ύψος των 40 ευρώ ανά τεστ, β) για τη δε CHIRON στην εταιρία συμφερόντων Λόντου Διαμαντίδη στο ύψος των 50 ευρώ ανά τεστ. Υπογραμμίζω ότι στις διάφορες χώρες της Ευρώπης τα διαγνωστικά τεστ είχαν ένα εύρος τιμής 5-15 ευρώ ανά τεστ. Σήμερα και στη χώρα μας τα τεστ αυτά κοστολογούνται στα 5 ευρώ. Θεωρώ αδύνατο στη συγκεκριμένη περίπτωση να δόθηκε μίζα κάτω του ποσού των 40 εκατ. ευρώ. Τη μίζα τότε τη μοιράστηκαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Αριστείδης Καλογερόπουλος και ο τότε γενικός διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θόδωρος Παπαδημητρίου.

 Το Harvard Project
Οι αποκαλύψεις του Σαράφη συνεχίστηκαν δύο ημέρες αργότερα στις 17 Ιανουαρίου, όπου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα μητρικής της Novartis, το αποκαλούμενο Harvard Project.
 «Είναι ένα πρόγραμμα που εκπονήθηκε από τη μητρική Novartis (περιφέρεια Ευρώπης) τον Μάρτιο του 2013 ειδικά για την Ελλάδα με σκοπό η εταιρία να επηρεάσει κρατικούς αξιωματούχους έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα Υγείας στην Ελλάδα ευνοϊκό για τη Novartis», εξήγησε ο μάρτυρας, που στη συνέχεια αποκάλυψε τα στελέχη της εταιρίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αλλά και εκείνα που θεωρεί ότι είχαν γνώση. «Στόχος της εταιρίας, όπως προκύπτει από το σχέδιο παρουσίασης, ήταν να πάρει από το Ελληνικό Δημόσιο ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 140 εκατ. ευρώ και παράλληλα να κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά νέα φαρμακευτικά προϊόντα. Η εταιρία ήθελε να δεσμεύσει (engage) φορείς και παράγοντες της ελληνικής αγοράς. Το Harvard, υπό την ακαδημαϊκή αιγίδα του οποίου έγινε το πρόγραμμα, επιλέχθηκε επειδή έχει σχέσεις με πολιτικούς αρχηγούς.
 Η δέσμευση θα επιτυγχανόταν με δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων, υπουργών και πρωθυπουργού. Αυτό συνάγεται και από το ύψος προϋπολογισμού του προγράμματος, το οποίο υπολογίζω τουλάχιστον στο 1.000.000 ευρώ», αναφέρει ο μάρτυρας. Μάλιστα, εξηγεί ότι η προεδρία του Φρουζή στο ΣΦΕΕ και η εμπλοκή της Novartis σε αρμόδια επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό, η οποία προσδιορίζεται ως «Prime minister think tank», έφεραν την εταιρία σε ηγετική θέση στο ελληνικό περιβάλλον. Ο Σαράφης επεσήμανε και τη σχέση του Αντώνη Σαμαρά με το Harvard αλλά και τις συναντήσεις του με τον Φρουζή.

 Μαυρίκος, Βενιζέλος και Λιντζέρης
Την επόμενη ημέρα στις 18 Ιανουαρίου, ο μάρτυρας αποκάλυψε και άλλες περιπτώσεις φαρμάκων που είτε υπερτιμολογήθηκαν είτε προστατεύθηκαν ως «ορφανά» φάρμακα από μειώσεις τιμών, αλλά μίλησε και για «κόψιμο» από την αγορά γενόσημων φαρμάκων. Τις όποιες ενστάσεις επί των ζητημάτων αυτών που κατέθεταν άλλες εταιρίες αναλάμβανε να «κάμψει», κατά το μάρτυρα, ο τότε πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης.
 «Ο Φρουζής ανά διαστήματα ζητούσε και εκταμίευε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Novartis Ελλάς, προκειμένου, όπως έλεγε, να δωροδοκήσει τον Λιντζέρη. Πιθανολογώ ότι το ξέπλυμα χρημάτων για τις δωροδοκίες προς τον Λιντζέρη γινόταν από εταιρίες του Μαυρίκου (ο οποίος αντικατέστησε στο ξέπλυμα τον Βουλκίδη), στις οποίες η Novartis ανέθετε διαφημίσεις εν μέρει με εικονικό τίμημα, το οποίο εν πολλοίς κάλυπτε τα ποσά των δωροδοκιών. Σχετικά με τον Λιντζέρη, ο Φρουζής ανέφερε ότι ήταν έμπιστος του Ευάγγελου Βενιζέλου και γι’ αυτό τοποθετήθηκε στον ΕΟΦ. Στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης ήταν ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας», εξήγησε ο Σαράφης και απέκλεισε να έχει λάβει λιγότερα από 200.000 ευρώ ως «δώρο» για τις εξυπηρετήσεις του ο Λιντζέρης.

 «Τα e-mails με τον Φρουζή και η τιμολόγηση φαρμάκων»
Στις 15 Ιανουαρίου ο Μάξιμος Σαράφης περνά και πάλι την πόρτα του γραφείου της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη προκειμένου να συνεχίσει την κατάθεση. «Σε συνέχεια της προηγούμενης κατάθεσής μου σας γνωρίζω ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος και οι Κωνσταντίνος Φρουζής είχαν απευθείας επικοινωνία μεταξύ τους μέσω των προσωπικών τους e-mails. Από τη στιγμή που είχαν τέτοια επικοινωνία στα προσωπικά τους e-mails, αυτό μεταφράζεται στο ότι είχαν να πουν κάτι μεταξύ τους που δεν ακολουθούσε την επίσημη υπηρεσιακή οδό. Είχαν τακτική επαφή και διά ζώσης. Χαρακτηριστική περίπτωση διακριτικής μεταχείρισης της Novartis Ελλάς ήταν η εκ μέρους του άνω υπουργού όταν πήγε στο υπουργείο Υγείας έκδοση δελτίου τιμών τον Αύγουστο του 2011, οπότε τιμολογήθηκε το GILENYA και το TASIGNA 150. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είχε κυκλοφορήσει και δεν είχε τιμολογηθεί κανένα άλλο φάρμακο κατά σύσταση της τρόικας προκειμένου να μην αυξηθεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη. Για να επιταχυνθεί η τιμολόγηση των ανωτέρω φαρμάκων χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας “ΒΗΜΑ”. Συγκεκριμένα κατόπιν εντολής της Novartis Ελλάς συστάθηκε τον Ιούλιο του έτους 2011 ένα μήνα πριν την έκδοση ΦΕΚ για τα ανωτέρω προϊόντα η εταιρία PRESTIGE με αντικείμενο δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση. Η συγκεκριμένη εταιρία έλαβε από τη Novartis Ελλάς έργα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ σε διάρκεια μιας διετίας προκειμένου να προωθηθεί σε επίπεδο δημοσιότητας η κατ’ εξαίρεση τιμολόγηση των ανωτέρω προϊόντων μέσα στον Αύγουστο του 2011, καλλιεργηθεί η θετική πολιτική εικόνα του Α. Λοβέρδου, καλλιεργηθεί ομοίως η θετική εικόνα του Κων. Φρουζή ως υποψήφιου για την προεδρία του ΣΦΕΕ (έγινε πρόεδρος τον Μάρτιο 2012)», εξηγεί ο Σαράφης. Αν και το περιεχόμενο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας δεν φαίνεται να περιλαμβάνει αναφορές για χρηματισμό συγκεκριμένων προσώπων, ο μάρτυρας καταλήγει στο συμπέρασμα «ότι ο Λοβέρδος δεν είναι κάτω του ποσού των 200.000 ευρώ συνολικά».

 Σαράφης για Γεωργιάδη: «Πιθανολογώ ότι οι συναντήσεις ήταν για κλείσιμο συμφωνιών»
Στις 2 Φεβρουαρίου ο «Μάξιμος Σαράφης» προσέρχεται και πάλι στην εισαγγελία για να μιλήσει σχετικά με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τους συνεργάτες του.
 «Γνωρίζω ότι άμεση συνεργάτιδα του υπουργού ήταν η κ. Κατραβά με την οποία η Νovartis μέσω του τμήματος market access, του οποίου προΐστατο ο Κων Φρουζής, είχε επίσημη και ανεπίσημη επικοινωνία μέσω e-mails εταιρικών και προσωπικών και μέσω τηλεφωνημάτων», αναφέρει εισαγωγικά ο μάρτυρας για να συνεχίσει λέγοντας ότι «οι επικοινωνίες αυτές γίνονταν προκειμένου η κ. Κατραβά να κανονίζει τις απόρρητες συναντήσεις του Φρουζή εκ μέρους της Νovartis με τον υπουργό. Αντικείμενο αυτών των συναντήσεων πιθανολογώ ότι ήταν το “κλείσιμο” συμφωνιών μεταξύ της εταιρίας και του υπουργού, προκειμένου ο τελευταίος να λαμβάνει ευνοϊκές για την εταιρία πολιτικές αποφάσεις. Αυτό το βασίζω στο γεγονός ότι οι πιο τακτικές επικοινωνίες γίνονταν μέσω των προσωπικών τους ηλεκτρονικών λογαριασμών και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων στα προσωπικά τους τηλέφωνα και όχι μέσω των επίσημων υπηρεσιακών λογαριασμών του υπουργείου. Θέλω επίσης να σας καταθέσω ότι, όπως είναι ευρέως γνωστό, ο υπουργός Αδωνης Γεωργιάδης χρησιμοποιούσε ως μέθοδο ξεπλύματος των χρημάτων που λάμβανε ως δώρα από τη Νovartis εκδοτικές του δραστηριότητες, καθώς και υπηρεσίες προβολής μέσω τηλεπωλήσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων σχετικά με την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας και την ανάλυση της αρχαιοελληνικής γραμματείας. Με δεδομένο ωστόσο ότι η επένδυση της τηλεπώλησης των βιβλίων ήταν δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με το μέγεθος της επιχείρησής του, συμπεραίνω ότι τα έσοδα από τις πιο πάνω δραστηριότητες είναι προφανώς εικονικά και συνδέονται με το ξέπλυμα παράνομων χρημάτων».



Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με δωροδοκίες αξιωματούχων τον Μάρτιο του οικονομικού έτους 2012, ο μάρτυρας εξήγησε πως τις δωροδοκίες έκανε προσωπικά ο Φρουζής, ενώ «οι τρόποι χρηματισμού των κρατικών αξιωματούχων αφορούσαν αδιαφανείς συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, ταξίδια στο εξωτερικό και απευθείας χρήματα από τα μαύρα ταμεία της εταιρίας». Μάλιστα, μιλά για χρηματισμό του Γιάννη Στουρνάρα ως διευθυντή του ΙΟΒΕ.
 Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου


***  Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Για το Κύπελλο Ελλάδας  2οι  αγώνες :
Τετάρτη  07-02-2018 :
ΑΕΛ  ΛΑΡΙΣΣΑ -ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  3-2 .- ^
Στον 1ο  αγώνα 2-1 με νίκη για ΠΑΣ Γιάννινα .-
Τα γκολ : 11΄Κρίσμαν , 22΄, 82΄ Κόντες , 99΄Μασούρας , 108΄ Φατσιόν .-^
Κάρτες : Μιλοσαβλιεβιτς , Λαγός , Γαρουφαλιάς , Κικάρσκι , Ζίζιτς , Φατσιό , Σολτάνι , Βιντάλ , Λεοζίνιο , Κόντε , Μιχαέλ Περρόνε - ^,

~ ΑΕΚ Αθηνών-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς  2-1 .- ^
Στον 1ο αγώνα αποτέλεσμα  0-0  .-
Τα γκολ : 57΄ Χριστοδουλόπουλος , 73΄Αραούχο , 83΄Ταχτσίδης .- ^
ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Κονέ, Λόπες (28' Χριστοδουλόπουλος), Μπακασέτας (Γαλανόπουλος 88'), Μασούντ, Λιβάγια (Αραούχο 65')
Ολυμπιακός (Κόντης): Προτό, Ομάρ, Ζιλέ (Οφόε 65'), Νικολάου, Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης, Μάριν (Πάρντο 70'), Φορτούνης, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ (Τζούρτζεβιτς 74').

~ ΛΑΜΙΑ -ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ   1-4  .- ^
Στον 1ο  αγώνα 1-0 με νίκη από Πανιώνιο .-
Τα γκολ :  17΄Ντουμισράϊ, ,31΄ Μασούρας , 40΄Βάντερσον , 55΄Ντουρμισάϊ , 90+2΄Λάμπρου   .- ^
Κάρτες : Μασούρας , Μπανανά ,Βάντερσον , Ασίγμπα ,  .-^

~**  Πέμπτη  08-02-2018 :
~  ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Αθηνών - ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης
Στον 1ο  αγώνα  2-0 με νίκη από τον ΠΑΟΚ  .-

*** Για την   Football League  σήμερα ο αγώνας :
~ ΧΑΝΙΑ/ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ- ΤΡΙΚΑΛΑ 1963

***  Δύσκολα τα πράγματα! Τι χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μη ΔΙΑΛΥΘΕΙ αυτή τη χρονιά...

 ~ Οι πωλήσεις του Ιανουαρίου δεν έφεραν τα προσδοκώμενα έσοδα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι οικονομικές υποχρεώσεις τρέχουν ασταμάτητα.
Πλέον για να προχωρήσει μπροστά η ομάδα και να μην πέσει στα βράχια ο δρόμος είναι ένας, δηλαδή η συνεισφορά του Γιάννη Αλαφούζου. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ φέρεται να μην έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφαση, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα καλύψει τις υποχρεώσεις της ομάδας, ώστε να βγει η σεζόν και τότε να απεμπλακεί μια και καλή από τα διοικητικά του τριφυλλιού.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Πράσινης» ο Παναθηναϊκός χρειάζεται 1,5 εκατ. ευρώ τον μήνα, μέχρι το τέλος της σεζόν, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα. Το συνολικό ποσό αγγίζει τα 7 εκατ. ευρώ και ο μόνος που μπορεί να δώσει λύση είναι ο Γιάννης Αλαφούζος καθώς τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα.
Την ίδια στιγμή οι πράσινοι θέλουν να υπογραφούν διακανονισμοί με όλους τους πιστωτές, για να αποφύγουν την τιμωρία της UEFA και τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όσον αφορά την υπόθεση της εγχώριας άδειας, στο τριφύλλι θεωρούν σίγουρο ότι καταφέρουν να την πάρουν.  sport-fm.gr

***  Για το  ευρωμπάσκετ  Eurobasket  Euroleague   22η  αγωνιστική :
Πέμπτη 08-02-2018  :
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
ΜΑΛΑΓΑ - ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
Παρασκευή  09-02-2018 :
ΦΕΝΕΡ ΜΠΑΧΤΣΕ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ - ΚΙΜΚΗ
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ
ΡΕΑΛ Μαδρίτης - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς

*** Στο  μπάσκετ   Eurocup στους όμίλους :
Τρίτη 06-02-2018  :
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ - ΑΛΜΠΑ Βερολίνου  92-97  .- ^
ΡΕΓΚΙΟ Ιταλίας - ΛΥΟΟΝ Βίλερμαν   75-68 .- ^
Τετάρτη  07-02-2018  :
 ΑΡΗΣ  Θεσσαλονίκης - ΟΣΤΑΝΔΗ  66-70 .- ^
ΛΙΕΤΙΒΟΥΣ  Ρίτας -  ΜΠΑΓΕΡΝ Μονάχου  85-87 .- ^
ΟΥΝΙΞ Καζάν - ΛΙΜΟΖ  88-78 .- ^
ΤΡΕΝΤΟ - ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ 71-74 .- ^
 ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΣΕΝΤΕΒΙΤΑ Ζάγκρεπ  84-52 .- ^
ΤΟΡΙΝΟ - ΖΕΝΙΘ Πετερσμπουργκ  73-87 .- ^
ΚΑΝΑΡΙΑ - ΝΤΟΥΡΟΣΑΦΑΚΑ  78-70 .- ^

***  Το είπε και το κάνει! ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ του Γιαννακόπουλου για την παραμονή στην Euroleague...

~ Η αντίδραση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods μετά την απόρριψη του αιτήματος αναστολής της τιμωρίας του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την EuroLeague ήταν άμεση. Μερικά μόλις λεπτά αφότου έγινε γνωστή η είδηση, οι "πράσινοι" τοποθετήθηκαν επίσημα για το γεγονός, επισημαίνοντας πως τις επόμενες ημέρες θα διεξαχθεί το δημοψήφισμα που είχε προαναγγείλει ο "ισχυρός άνδρας" του "τριφυλλιού".
 ~ Η σχετική ανακοίνωση:
"Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι ο Εφέτης της Euroleague απέρριψε το αίτημα για αναστολή της ποινής που είχε επιβληθεί στον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.
Είναι προφανές πως δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για τη διοργάνωση του δημοψηφίσματος, πριν την αναμέτρηση της Πέμπτης (8/2) με την Μπασκόνια, με το ερώτημα που έχει θέσει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος.
Γι’ αυτό και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods ξεκινά άμεσα τις ενέργειες ώστε ο κόσμος του Παναθηναϊκού, αφού ενημερωθεί για όλες τις λεπτομέρειες, να αποφασίσει για το μέλλον της ομάδας στη διοργάνωση, μέσω δημοψηφίσματος, το οποίο θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο".  sport24.gr

***  Αθλητικές μεταδόσεις για σήμερα Τετάρτη  07-02-2028 :

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2018 :
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Δευτέρα 01  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/01/news-01-2018.html .-  
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης  . Τρίτη 02 Ιανουαρίου 2018  . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/01/arfara-news.html .-
~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 30 και 31 Δεκεμβρίου 2017 : Δευτέρα 01-01-2018 ... Ανασκόπηση της βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/30-31-2017-01-01-2018.html .- 
 ~**ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:Τετάρτη 03 Ιανουαρίου 2018 ,   Με  21 Ιατρικά θέματα για την υγεία μας  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο 06 και 07 Ιανουαρίου 2018 :Μια αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε ... : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/06-07-2018.html .-  
~**  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ... ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ...ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ  και ΒΙΝΤΕΟ  Πέμπτη 11  Ιανουάριος 2018 ..... Ε΄ Μέρος  Εκφράσεις που λέγονται ..και γιατί λέγονται .. 
 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/01/blog-post.html .- 
 ~** ΑΘΛΗΤΙΚO Σαββατοκύριακο 13 και 14 Ιανουαρίου 2018 ,.Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση -επισκόπησης της εβδομάδας που πέρασε -έφυγε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/o-13-14-2018.html .- 
 ~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο , 20  και 21 Ιανουαρίου 2018 , Δευτέρα 22-01-2018   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/20-21-2018-22-01-2018.html .-  
 ~** Αθλητικό Σαββατοκύριακο  27 και 28  Ιανουαρίου 2018 ,Μια εβδομαδιαία ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/01/27-28-2018.html .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018
:  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2018/01/arfara-news-31-2018-31-1.html .-  
 
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 :
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01  Φεβρουαρίου  2018  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-01-2018-04.html .
~** ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ μας  ..από το Α ---έως και το Ω ..:
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2018/02/blog-post.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

~* Η Εφημερίδα μας  Arfara News (2) στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου 2018
: http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2018/02/news-2.html .- 

 ~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης ,
Παρασκευή  02 Φεβρουαρίου 2018
:   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-02-2018.html  .- 
 
~**  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή 04  Φεβρουαρίου 2018 : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2018/02/arfara-news-04-2018-1942-httpsyoutu.html .-       
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Δευτέρα 05 Φεβρουαρίου 2018
  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html  .-

~**   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης . Τρίτη 06  Φεβρουαρίου 2018  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2018/02/news.html .-
~* Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03  και  04  Φεβρουαρίου 2018 .Μια  αθλητική ανασκόπηση-επισκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2018/02/03-04-2018.html .- 
 
~* Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης .
Τετάρτη  07 Φεβρουαρίου  2018
:  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2018/02/arfara-news.html .- 
~***
 
 

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-  
01stamos1947.-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   6031   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3864   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3869  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13. 784   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview .- 
 https://www.youtube.com/user/stamos01 .-
 https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal .-
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/apostolis.giannakountzos.7?pnref=lhc.friends = ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Χ.Γ .
http://eidisoules.gr   =ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ, Έγκυρη και Αξιόπιστη 
www.koinonikomerisma.gr   ,
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. -     https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
https://www.facebook.com/sylgkdsarf = Σ. Γονέων  Κηδεμόνων. Δημοτικού .Αρφαρών. 
  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh  .-

  


~** Τα  βίντεό μας για σήμερα  :
1~ Εορτασμός Υπαπαντής 2-2-2018   1:
https://youtu.be/OdUUY5e-XYU   .-
~ Εορτασμός Υπαπαντής 2-2-2018   2:
https://youtu.be/9tuMgb5BGyc  .-
~ ΚΑΛΝΤΕΡΙΔΗΣ στο Κόντρα Νιους 31/01/2018:
https://youtu.be/1KjgN0lZWFw  .-
~*Οι  αρχηγοί  για τα ΣΚΟΠΙΑ  2018:
https://youtu.be/1fGn73d_opM  .-
5~*Οι  αρχηγοί  για τα ΣΚΟΠΙΑ  2018 :
https://youtu.be/ZVsxcwQoGvs  .-
~* Γεωγραφικός προσδιορισμός του 1942 για Σκόπια:
https://youtu.be/4ck_Fv_awoY   .-
~*  Συγκυβέρνηση Σύριζα ΑΝΕΛ 2018:
https://youtu.be/wCcVEktbEck   .-
~*Ο μακαριστό μητροπολίτης Κόνιτσας 2018:
https://youtu.be/XBs67RBI3DY  .-
~*Ντόρα Μπακογιάννη 2018:
https://youtu.be/VZ_72OmOxNA  .-
10~*Επιτροπή βουλής για Π  Καμμένο 2018:
https://youtu.be/tcJjuO3NN48  .-
~ Άδωνις για Σύριζα  3/2/2018:
https://youtu.be/z9kWVexdQpc  .-
~ Φέρετρα τούρκων στρατιωτών  2018:
https://youtu.be/7-6eixn37mI  .-
~ Υπό ήχους ο ΠΟΛΑΚΗΣ 2018:
 https://youtu.be/4mhx5w7B0V8  .-
~ΤΟΣΚΑΣ και ΚΟΤΖΙΑΣ  2018:
https://youtu.be/lpIuICBQcn4  .-
15~Σχέδιο για ένταξη Ε Ε  Σκοπίων 2018:
https://youtu.be/w3Yp-wzo9TA  .-
~Συλλαλητήριο και  καπέλωμα 2018:
 https://youtu.be/O0g2CmrHiCc  .-
~*ΝΙΜΙΤΣ για το όνομα  2018 :
https://youtu.be/QPnP6Ewzqbo  .-
~*Μ  Αλέξανδρος προβολή από Σκοπιανούς 2018:
https://youtu.be/qaY9LOgBQLw  .-
~*Σκοπιανά βιβλία αλυτρωτισμού   2018:
https://youtu.be/b4tVOIl7J5s  .-

20 ~*Σταύρος Θεοδοράκης 2018:
https://youtu.be/l8EELsm9lYI .-
~*Σκόπια για όνομα Μακεδονία 2018:
https://youtu.be/oLEqfmYlZ0Q .-
~*Παιχνίδι Αγγλικής παραγωγής για Μ  Αλέξανδρο:
https://youtu.be/WZEy00dnnDs .-
~* ΚΟΤΖΙΑΣ για ονομασία Σκοπίων  2018:
https://youtu.be/WHZBaW1NRn8 .-
~*ΔΝΤ  και όνομα Σκόπια 2018:
https://youtu.be/ztd4Ml1PABA .-
25~* Ανώμαλοι έντυσαν αγοράκι κοριτσάκι  2018 :
https://youtu.be/RCVEu0-nWU0 .-
~*Απόηχος συλλαλητηρίου Αθήνα 4/2/2018:
https://youtu.be/cB4D86tzxCE .-
~*Σκόπια και αλυτρωτισμοί  2018:
https://youtu.be/gNe-esSQEz4  .-


~* ΒΙΝΤΕΟ από Συλλαλητήριο 04-02-2018  Κυριακή :
1~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018   -1-    
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018  -2-:
https://youtu.be/NzG192P9VBw  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018  -3-:
https://youtu.be/qUL4XMql-QM  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018   -4-  :
https://youtu.be/j1orbf2uLEQ  .-
5~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018  -5- :
https://youtu.be/PTm09DNV_fY  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018  -6-   :
https://youtu.be/nBCm7_4ydDI  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04 02 2018   -7-:
https://youtu.be/ySNBl6rA6Go  .-
~* ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 04/02/2018 :
https://youtu.be/FjNK_eTpImI  .-
~* Αγγλία εκδήλωση για όνομασία Σκόπια 4/2/2018:
https://youtu.be/uczdeO0tBFw  .-
10~ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ 4/2/2018:
https://youtu.be/gVCzeLzuMHo . -
~ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ   -2-   04/02 2018:
https://youtu.be/r-x8PRoMPD8   .-
12~ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΑ  ~3-   4/2/2018:
https://youtu.be/5xsMHKwrZ-M   .-
~*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου