Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~ Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας   .....

...Η σωτηρία του παιδιού σας περνά μέσα από τον εξαγιασμό τον δικό σας· όχι την θεωρία, αλλά την πράξη του εξαγιασμού…


16 Μαΐου
Ιερομαρτύρων Αύδα και Αυδιησού των επισκόπων και των συν αυτοίς. Αλεξάνδρου πατριάρχου Ιεροσολύμων και μάρτυρος. Μαρτύρων Βαχθισόη, Ισαακίου και Συμεώνος, Παπυλίνου και Πέτρου του εν Βλαχερναίς. Οσίων Θεοδώρου του ηγιασμένου (†368), Νικολάου Α` πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως (1), Γεωργίου αρχιεπισκόπου Μυτιλήνης του ομολογητού και Νεαδίου επισκόπου.
(1) Ο άγιος Νικόλαος, καταγόταν από εύπορη και αριστοκρατική οικογένεια της Κάτω Ιταλίας. Σε νεαρή σχετικά ηλικία έλαβε το αξίωμα του συγκλητικού και χρημάτισε μυστικοσύμβουλος του αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ` του Σοφού. Όμως ο Νικόλαος δεν συμπαθούσε τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες, αλλά και την κοσμικότητα της αυτοκρατορικής αυλής. Για το λόγο αυτό έγινε μοναχός και αργότερα για τις πολλές αρετές και τη μόρφωσή του, εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και χειροτονήθηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας του έτους 895, διαδεχόμενος τον αποθανόντα Πατριάρχη Αντώνιο το Β`. Πρώτο μέλημά του με την εγκατάσταση του στον Πατριαρχικό θρόνο, ήταν η ακριβής τήρηση των δογμάτων της Εκκλησίας, γεγονός το οποίο τον έφερε σε αντίθεση με τον αυτοκράτορα Λέοντα και του στοίχισε προσωρινά τον Πατριαρχικό Θρόνο. Ο λόγος ήταν ότι ο αυτοκράτορας παρά την απαγόρευση της Εκκλησίας, τέλεσε τέταρτο γάμο. Μόλις ο Νικόλαος πληροφορήθηκε το γεγονός, καθήρεσε τον Ιερέα Θωμά πού τέλεσε το μυστήριο και αφόρισε τον αυτοκράτορα. Ο Λέων για να τον εκδικηθεί, κατόρθωσε να τον εκθρονίσει και όρισε ως διάδοχό του τον Ευθύμιο τον Α` ο οποίος για «λόγους οικονομίας», αναγνώρισε τον γάμο του Λέοντα. Δημιουργήθηκε μείζον εκκλησιαστικό ζήτημα στην Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως. Γι` αυτό το 911 ο αδελφός του Λέοντα, Αλέξανδρος, εκθρόνισε τον Ευθύμιο και επανέφερε στο θρόνο το Νικόλαο, επί της πατριαρχίας του οποίου εγένετο και η πρώτη διάταξη του Μηνολογίου των αγίων της Ανατολικής Εκκλησίας και απαγορεύθηκε ρητά ο τέταρτος γάμος. Εκοιμήθηκε ειρηνικά στις 16 Μαΐου 925, επονομασθείς Μυστικός. ~
Σήμερα 16/05/2017 εορτάζουν:
Όσιος Θεόδωρος ο Ηγιασμένος, Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων, Άγιος Νικόλαος ο Α' ο Μυστικός Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Δῶρον πέφηνας, ἁγιωσύνης, τὸν πανάγιον, δοξάσας Λόγον, ἠγιασμένε θεόφρον Θεόδωρε, ὅθεν βλυστάνεις ἐκ θείας χρηστότητας, ἁγιασμὸν ἀληθῆ τοὶς βοώσι σοι. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
~* Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Ηγιασμένου - 16 ΜΑΙΟΥ: https://youtu.be/D7VEisaaHwY  .-


Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας
 
Μεσοπεντηκοστή

Μεσοπεντηκοστή
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης

Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης
 
Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπαιοφόρος

Άγιος Γεώργιος ο Μεγαλομάρτυρας και Τροπ....
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

* **  VIDEO  Ελλάδα Η φύση έχει πάντα λύση !!
~**ΛΙΜΝΗ ΤΣΙΒΛΟΥ  1  2017 :
 https://youtu.be/afH3HB0eMKQ  .-
~** Λίμνη Τσιβλού  2   2017 :
https://youtu.be/hbKRn8dwQec  ,-
Και  Ελληνική Λύση μέσα από την  φύση με την πρωτοπαθή παραγωγή  !!!
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Αρφαρών 8/5/2017 Εσπερινός εορτασμός Αγίου Χριστόφορου προστάτη οδηγών
: https://youtu.be/KxzhqOV90bM .-
~*Εξωκλήσι Άγιος Νικόλαος Αρφαρών εσπερινός  αρτοκλασία  8/5/2017: https://youtu.be/UyFGqb_Ulhk  .-
~* Ι. Ν.  Αγίου Νικολάου Αρφαρών εσπερινός 8/5/2017:
~* Άγιος Νικόλαος εξωκλήσι Αρφαρών 8/5/2017  αρτοκλασία:
~* Άνω Αρφαρά οικία Περ.  Κ.  Αγγελή  13/05/2017:
~* Ι. Ν. Αγίου Νικολάου  Ανω  Αρφαρά  13/05/2017:

*** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ! Το έγκλημα στην ΚΥΒΕΡΝΟΕΠΙΘΕΣΗ και η προπαγάνδα κατά της ΡΩΣΙΑΣ...

~  Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέδειξαν για άλλη μια φορά, με αφορμή την κυβερνο-επίθεση που έγινε, ότι την στιγμή που κατηγορούν τους εχθρούς τους για εγκλήματα, την ίδια στιγμή προετοιμάζουν και υλοποιούν ακόμη μεγαλύτερα.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε μια κυβερνο-επίθεση από μια ομάδα hackers ονόματι «Shadow Brockers» και έπληξε πάνω από 200.000 υπολογιστές και μάλιστα μεταξύ των στόχων των οποίων τα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών καταλήφθηκαν στην επίθεση ήταν η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, η οποία δεν μπόρεσε να έχει πρόσβαση στα αρχεία ασθενών και αναγκάστηκε να ακυρώσει ραντεβού, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις.
Άλλες σημαντικές επιτυχημένες εταιρείες που επλήγησαν περιλαμβάνουν την ισπανική τηλεπικοινωνία Telefonica, τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, την αμερικανική υπηρεσία παράδοσης Fedex και το ομοσπονδιακό σιδηροδρομικό σύστημα της Γερμανίας. Μεταξύ των χωρών που επηρεάστηκαν χειρότερα ήταν η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ιαπωνία.
Πως ξεκίνησε, όμως, αυτή η κυβερνο-επίθεση; Το κακόβουλο λογισμικό "WannaCrypt" που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση βασίζεται σε "οπλοποιημένο" λογισμικό που αναπτύχθηκε από την Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία NSA, με την κωδική ονομασία «Eternal Blue». Μέρος ενός πακέτου εγγράφων και κώδικα υπολογιστή που κλαπεί από το διακομιστή της NSA, στη συνέχεια διέρρευσε από την ομάδα hacking.
Με λίγα λόγια, οι Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχει αναπτύξει μια σειρά από λογισμικά που έχουν την δυνατότητα να καταστρέφουν και να μπλοκάρουν όλα τα συστήματα ολόκληρων χωρών, όμως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να έχουν ως κεντρικό θέμα συζητήσεως την κατηγορία κατά της Ρωσίας για δημοσιοποίηση πληροφοριών στον αμερικανικό λαό (που κρατούνταν μυστικές από αυτούς).
Ακόμη κι αν η Ρωσία προχωρούσε σε «πειρατείες» κατά Αμερικανών πολιτικών, δεν μπορεί με τίποτα με το λογισμικό-«όπλο» που δημιούργησε η NSA και μπορεί να διαλύσει τεράστιες επιχειρήσεις και χώρες. Όμως η προπαγάνδα στην Δύση έχει επιβάλλει να μπαίνει στην ειδησεογραφική ατζέντα μόνο ό,τι δεν ενοχλεί το Αμερικανικό σύστημα, το βαθύ κράτος και την Ευρώπη (κυρίως τη Βρετανία).

*** Ελεύθεροι με περιοριστικούς για την υδροπονική καλλιέργεια 
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους ο 34χρονος, ο 28χρονος και η 49χρονη οι οποίοι συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα για καλλιέργεια χασίς σε σπίτι στην περιοχή του Μπουρνιά στη Δυτική Παραλία.
Εντός σπιτιού, με το σύστημα της υδροπονικής καλλιέργειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 δενδρύλλια κάνναβης, 17 κουτιά προβλάστησης φυτών, στα οποία είχαν αναπτυχθεί 4 φυτά κάνναβης, χασίς 162,3 γραμμαρίων, σπόροι κάνναβης συνολικού βάρους 40 γραμμαρίων, ένα κυνηγετικό όπλο, 2 σιδερογροθιές, μια ζυγαριά ακριβείας 4 κινητά τηλέφωνα και εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας.

*** TΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ και στη μέση οι ΚΟΥΡΔΟΙ !  Όλα τα δεδομένα...

~ Είναι γνωστό πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι και ο... πλέον διπλωμάτης. Υπό αυτό το πρίσμα είναι αυτονόητο πως οι σχέσεις Ερντογάν και Τραμπ δε θα φτιάξουν εύκολα. Όλα αυτά λόγω του Κουρικού.
Η Άγκυρα είναι έντονα δυσαρεστημένη από την Ουάσινγκτον καθώς βλέπει πως η αμερικανική υποστήριξη στους Κούρδους και του YPG και του PKK είναι συνεχής παρά τις παρακλήσεις της.
Το αυτί του Τραμπ ωστόσο δεν ιδρώνει. Ως επιχειρηματίας βλέπει το συμφέρον της χώρας του και όχι τη λογική του να είναι όλοι ευχαριστημένοι, που επιτάσσει η διπλωματία.
Αν ο Ερντογάν δεν του δώσει αντισταθμιστικό όφελος ουδεμία αλλαγή πρόκειται να υπάρξει στην αμερικανική εξωτερική πολιτική. Αν όμως υπάρξει, οι Κούρδοι θα εγκαταλειφθούν πάραυτα.

***  Πέθανε ο «Bar - Bar» ,ο δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος 
Διάσημος για τα «καυστικά» του κείμενα, με πλούσιες δόσεις από χιούμορ, αλλά και για το πλούσιο έργο - Διαβάστε το βιογραφικό του
 Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Παναγιωτόπουλος, γνωστός με το ψευδώνυμο Bar Bar.
Ο Κ. Παναγιωτόπουλος ήταν γνωστός για τα «καυστικά» του κείμενα, γεμάτα χιούμορ, ενώ είχε πλούσιο έργο.

Γεννήθηκε στην Τήνο, πήρε πτυχίο Νομικής, πήρε βραβείο διηγήματος από τα 18 του χρόνια, έκανε τη στρατιωτική του θητεία σαν διερμηνεύς στη Σμύρνη, στο ΝΑΤΟ, μετά συνεργάστηκε με την εφημερίδα Ελευθερία, ενώ παράλληλα σταδιοδρόμησε στην «Ιζόλα», στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων – Διαφήμισης και στην οργάνωση συνεδρίων. Το 1977, το βιβλίο Βαρβάρα, βίος και ξυπολιτεία (εκδ. Καστανιώτη) έγινε μπεστ σέλερ με τη βαρβαρική διάλεκτο που καθιέρωσε. Και ακολούθησαν: Αποφταίγματα, Κυρία Κυριακή, Παραμύθια παρά μία, Έξι κόκκινες ιστορίες με ουρά. Έχει γράψει πολλές επιθεωρήσεις για την τηλεόραση, ενώ έχει συνεργαστεί σε θεατρικές παραγωγές με το «Θεσσαλικό Θέατρο», «Πάρκ», «Ριάλτο» κ.λπ.
Προτιμούσε  το ραδιόφωνο, όπου έχει συνεργαστεί με τη Σαπφώ Νοταρά, τη Μαίρη Αρώνη και με πολλούς άλλους ηθοποιούς. Από το 1993 παρουσιάζει στο ραδιόφωνο του ΑΝΤΕΝΝΑ την εκπομπή «Θα σ’ τα λέω κι ας οικτίρεις». Συνεργάστηκε με τα περιοδικά Ταχυδρόμος, Ένα, Οικονομικός Ταχυδρόμος (με το ψευδώνυμο Συνπλήνιος), Και, Λοιπόν.
Υπήρξε σύμβουλος στην Εθνική Τράπεζα, συνεργάτης στο περιοδικό Εμείς. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Τρία Έψιλον, Coca Cola, με το περιοδικό Ρεπορτάζ. Διατέλεσε μέλος της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και της Εταιρείας Δημοσίων Σχέσεων. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στη Νέα Εστία, στο Εντευκτήριο κ.λπ.
Πηγή: Protothema.gr

***  ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ! ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ !  Χτύπησαν τη ΛΕΣΒΟ...

~  Η καταγγελία έγινε από το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν του Αγίου Θεράποντα.
Θα θέλαμε ως Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ι. Ναού Αγίου Θεράποντα Μυτιλήνης, να γνωστοποιήσουμε στους συμπατριώτες μας το τι έκαναν δύο νεαρά πρόσωπα, το πρωινό της 14ης Μαΐου, την ημέρα που πανηγύριζε ο Ναός μας:
Ξέσκισαν και πέταξαν όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τις Ελληνικές σημαίες, με τις οποίες είχε σημαιοστολιστεί ο Ναός μας. Τα σχόλια τα αφήνουμε για τους φίλους αναγνώστες.
δείτε τις φωτογραφίες.



*** Σύσκεψη για αντιμετώπιση της λειψυδρίας στην Καλαμάτα 
Μεταξύ ΔΕΥΑΚ, Συνδέσμου Ύδρευσης και Δημάρχου Καλαμάτας 
 Τα προβλήματα με την παροχή νερού στο Δήμο Καλαμάτας είναι ασφαλώς πολύπλευρα. Ξεκινούν από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών και φτάνουν μέχρι τα θέματα διαρροών που πλήττουν τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Επιχείρησης.
Και καλά, με τον καιρό δεν μπορούμε να τα… βάλουμε. Τα θέματα, όμως, που άπτονται των πολιτικών πρόληψης σχετίζονται άμεσα με τη Δημοτική Αρχή, η οποία, εκτός από διαπιστώσεις και μικροπαρεμβάσεις, θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση έργων, ώστε να μειωθεί το πρόβλημα. Γιατί, αν μη τι άλλο, ο Δήμος Καλαμάτας νερό έχει…
Σε χθεσινή σχετική ανακοίνωση μιλά για αυξημένη κατανάλωση νερού λόγω θέρους και τουριστικής περιόδου, σε συνδυασμό με την πτώση της στάθμης των πηγών υδροληψίας, η οποία οδήγησε σε σύσκεψη στελεχών της ΔΕΥΑΚ, του Συνδέσμου Ύδρευσης και του δημάρχου, με σκοπό την αντιμετώπιση ενδεχομένου προβλήματος.
Τελικώς, αποφασίσθηκαν τα εξής:
1. Σύνδεσμος Ύδρευσης: να προχωρήσει σε έλεγχο, τοποθέτηση ή ανανέωση εξοπλισμού στις γεωτρήσεις που βρίσκονται στο Πήδημα και στο Αριοχώρι (Ι και ΙΙ).
2. ΔΕΥΑΚ: να πράξει τα ανάλογα για τις γεωτρήσεις των Αγίων Αναργύρων Ι και ΙΙ και των Λαιΐκων Ι και ΙΙ.
Σημειώνεται ότι στην πόλη της Καλαμάτας καταναλώνονται 25.000 έως 30.000 κυβικά μέτρα νερού το 24ωρο, ανάλογα με την εποχή, με τάσεις συνεχούς αύξησης.  Α.Π.

*** Ενστάσεις από 19 Μαΐου στην πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης Κηπούπολης 
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, έχοντας υπόψη σχετικούς νόμους και υπουργικές αποφάσεις, ανακοίνωσε ότι, μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ 205/τ. ΑΑΠ/11-10-2016 της πολεοδομικής μελέτης της περιοχής Κηπούπολης και σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4315/14, έγινε ανασύνταξη της πράξης εφαρμογής.
Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες: α. να λάβουν γνώση του ανασυνταχθέντος κτηματολογικού διαγράμματος και πίνακα και να δηλώσουν αν οι ιδιοκτησίες τους αποτυπώνονται σωστά στα διαγράμματα αυτά ή έχουν στο μεταξύ μεταβληθεί είτε κατά τα όρια είτε κατά τα ονόματα των ιδιοκτητών. Στην περίπτωση αυτή, οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποβάλουν συγχρόνως με τη δήλωση ιδιοκτησίας, τους τίτλους και πιστοποιητικά μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών, διεκδικήσεων και κατασχέσεων, τοπογραφικό διάγραμμα, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος και αντίγραφο κτηματολογικού φύλλου
β. να ασκήσουν τυχόν ενστάσεις ως προς τις ρυθμίσεις που προβλέπονται από την πράξη εφαρμογής (τακτοποίηση οικοπέδων, εισφορές, ιδιοκτησιακό καθεστώς κ.λπ.).
Οι ενστάσεις και τα συμπληρωματικά στοιχεία υποβάλλονται στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Δήμου Καλαμάτας, εντός προθεσμίας 15 ημερών από την τελευταία δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης στον Τύπο, δηλαδή εντός 15ημέρου από την Παρασκευή 19 Μαΐου. Η ανάρτηση θα γίνει στο Δημαρχείο Καλαμάτας, Αθηνών 99, ισόγειο, κατά τις εργάσιμες ημέρες 

***  ΕΚΤΑΚΤΟ !  Άρχισε πόλεμος στο ΑΙΓΑΙΟ ! ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ...

~ Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα που ακριβώς βαδίσουμε στο Αιγαίο και πρέπει να σημάνει Γενικός Συναγερμός πριν ξυπνήσουμε ένα πρωί και τρέχουμε για δεν φτάνουμε !
Απίστευτος ο Αριθμός των Τούρκικων Μαχητικών που πέταξαν συνολικά σήμερα στο Αιγαίο : Είχαμε 20 Τούρκικα Μαχητικά 14 απο αυτά Οπλισμένα και έτοιμα για Μάχη !f16-780x400                             Έξι Αερομαχίες -εμπλοκές σημειώθηκαν μόνο νότια της νήσου Χίου !!!
Η ΠΑ σήκωσε απο όλα τα Πολεμικά Αεροδρόμια Μαχητικά για να αντιμετωπίσει τους Τούρκους  πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω απο 25 Μαχητικά !
Οι Τούρκοι έστειλαν 5 Κατασκοπευτικά -Καταγραφικά που αλώνισαν το Αιγαίο καταγράφοντας συχνότητες των Ελληνικών Μαχητικών και των Πολεμικών Σκαφών
Απο τα Τουρκικά Πολεμικά απονηώθεικαν 19 Ελικόπτερα !
Στο Σύνολο είχαμε 141 Παραβιάσεις ,37 Παραβάσεις και 9 Εμπλοκές και η νύχτα δεν έχει τελειώσει.…Τηn ώρα που τα Τουρκικά Πολεμικά Σκάφη έχουν βγει από την Θάλασσα του Μαρμαρά την Σμύρνη και Ναυτική Βάση του ΑΚΖΑΖ!23
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδος έχει βγάλει σχεδόν όλο το Στόλο έξω …Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες απέπλευσαν και τα Υποβρύχια …Μια πληροφορία που δεν επιβεβαιώνεται!
Οι Εμπλοκές με τους Τούρκους ξεκίνησαν στις 08:00 μέχρι και τις 17:00 έγιναν έξι (6) Νότια της νήσου Χίου,δύο στη νήσο Ικαρία και μια Νοτιανατολικά της νήσου Ρόδου!  veteranos

*** Προσπάθησε να καλλιεργήσει 23 χασισόδεντρα στη Σπερχογεία 
Συνολικά 23 φυτά κάνναβης προσπάθησε να καλλιεργήσει ένας 31χρονος στη Σπερχογεία, όμως συνελήφθη χθες το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ύστερα από πληροφορίες αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε αγρόκτημα του 31χρονου στη θέση «Βάρκα», όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, 23 φυτά κάνναβης, ύψους από 2 έως 8 εκατοστά περίπου. Επιπλέον, σε ξύλινο παράπηγμα εντός του αγροκτήματος βρέθηκε κάνναβη βάρους 7,5 γραμμαρίων, η οποία επίσης κατασχέθηκε.
Η ποσότητα χασίς ήταν καταμερισμένη σε τέσσερις ποσότητες, ενώ από τα φυτά, καλλιεργούσε τα 13 στο έδαφος και τα άλλα 10 σε μαύρες πλαστικές σακούλες.
Επίσης, το Σάββατο το πρωί συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας 38χρονος τσιγγάνος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Καλαμάτας για αγορά, κατοχή, πώληση και προμήθεια ναρκωτικών.

*** Ταλαιπωρίας συνέχεια… για πεζούς και οδηγούς στην Αριστομένους 
 
Όπως ήταν φυσικό, η ταλαιπωρία στην οποία υποβλήθηκαν χθες οι οδηγοί από τα έργα ανάπλασης στην Αριστομένους, στο τμήμα από τη Βασιλέως Κωνσταντίνου μέχρι τη Μακεδονίας, ήταν… μαρτυρική.
Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι το συγκεκριμένο τμήμα της Αριστομένους θα είναι κλειστό και σήμερα, αλλά αν λάβουμε υπόψη και τις καιρικές συνθήκες, ο αποκλεισμός είναι πιθανό να συνεχιστεί και αύριο.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής, «στην οδό Αριστομένους βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο “Αστική ανάπλαση ζώνης οδού Αριστομένους από Ξενοφώντος μέχρι Δημοτικό Πάρκο”. Από την ανάδοχο εταιρεία, επί της οδού Αριστομένους, θα γίνουν εργασίες μηχανικής απόξεσης του υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα, εκ νέου ασφαλτόστρωση, κατασκευή εγκαρσίων διελεύσεων δικτύων ηλεκτρομηχανολογικών και διαβάσεων πεζών, ενώ στην οδό Μακεδονίας θα υλοποιηθούν προβλεπόμενες από τη μελέτη εργασίες.
Προκειμένου να ολοκληρωθούν σωστά και με ασφάλεια οι απαραίτητες εργασίες, κατόπιν αδείας του Δήμου Καλαμάτας, η ανάδοχος εταιρεία θα προχωρήσει τμηματικά στη διακοπή της κυκλοφορίας στις οδούς Αριστομένους και Μακεδονίας:
  ΑΠΟ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΕΩΣ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
1. Πρώτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Βασιλίσσης Όλγας έως Βασιλέως Κωνσταντίνου, από την Τετάρτη 17/5/2017 έως τη Δευτέρα 22/5/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς: Αριστομένους από Β. Όλγας έως Β. Κωνσταντίνου, Β. Αμαλίας από Ανδρέα Σκιά έως Αριστομένους, Δημοσθένους από Αριστομένους έως Ψαρών, Ξενοφώντος από Ψαρών έως Αριστομένους, Β. Όλγας από Αριστομένους έως Ανδρέα Σκιά. Η διακοπή κυκλοφορίας στις οδούς Ξενοφώντος και Β. Όλγας θα γίνεται για μικρά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια αυτές θα δίνονται στην κυκλοφορία.
  ΑΠΟ ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
2. Δεύτερη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, από την Τρίτη 23/5/2017 έως το Σάββατο 27/5/2017.
Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς: Αριστομένους από Β. Κωνσταντίνου έως Μακεδονίας, Σωκράτους από Αριστομένους έως Αριστοδήμου, Σόλωνος από Ψαρών έως Αριστομένους, Β. Κωνσταντίνου έως Αριστοδήμου.
  ΑΠΟ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΨΑΡΩΝ
3. Τρίτη φάση εργασιών, με διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, από τη Δευτέρα 29/5/2017 έως το Σάββατο 03/6/2017. Θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας και ταυτόχρονα θα ισχύσει απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων στις οδούς: Μακεδονίας από Φιλελλήνων έως Ψαρών, Αριστομένους από Αριστοτέλους έως Μακεδονίας».  Α.Π.

***  Γ. Τσώνης: Απάντηση στους όψιμους υποστηρικτές της διαφάνειας 
Μέσα στην αγωνία του να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο και στην αμηχανία για το έργο που συντελείται στο Δήμο Μεσσήνης, τα τελευταία δύο χρόνια, ο Στάθης Αναστασόπουλος, αντί να κάνει επί της ουσίας αντιπολίτευση στη νέα Δημοτική Αρχή, επέλεξε να τα βάλει με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου με αφορμή την πρόσληψη της προϊσταμένης της Νομικής Υπηρεσίας.
Επί της ουσίας:
Πρόσφατα κοινοποιήθηκε στο Δήμο πόρισμα ελεγκτή του περιφερειακού γραφείου του ΣΕΕΔΔ Τρίπολης, το οποίο εκδόθηκε κατόπιν καταγγελίας-παρέμβασης της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας.
Στο πόρισμα αυτό ουδεμία συγκεκριμένη υπόδειξη ενέργειας γίνεται με αποδέκτη το Δήμο Μεσσήνης. Παράλληλα, διατυπώνεται η άποψη ότι ο Δήμος θα έπρεπε να ζητήσει την άδεια της κυβέρνησης (της προβλεπόμενης, δηλαδή, στη  ΠΥΣ 33/2006 τριμελούς κυβερνητικής επιτροπής), προκειμένου να προσλάβει ένα δικηγόρο ο οποίος θα ασκούσε παράλληλα με τα δικηγορικά του καθήκοντα και τα καθήκοντα του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας.
Το κατά πόσο η «άδεια» αυτή, που αποτελεί άδεια σκοπιμότητας και όχι έγκριση νομιμότητας, είναι σύμφωνη με την ανεξαρτησία των ΟΤΑ απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, δε θα το σχολιάσω.
Δε θα σχολιάσω, επίσης, ότι κάποιοι σήμερα εμφανίζονται, πολιτικά, ως υπέρμαχοι των αδειών σκοπιμότητας, ενώ θα έπρεπε να αγωνίζονται για να λειτουργούν οι Δήμοι μακριά και έξω από κυβερνητικές παρεμβάσεις. Θα επισημάνω, μόνο, ότι η «άδεια»-έγκριση για την πρόσληψη ενός δικηγόρου είχε πράγματι ζητηθεί στο παρελθόν και είχε δοθεί.
Η «διάκριση» που τεχνηέντως γίνεται από τον κ. Αναστασόπουλο μεταξύ της άδειας για την πρόληψη δικηγόρου και της άδειας για την πρόσληψη δικηγόρου που θα ασκεί παράλληλα τα καθήκοντα του προϊσταμένου της νομικής υπηρεσίας δεν έχει έρεισμα στο νόμο. Ο νόμος ουδεμία άδεια απαιτεί από την κυβέρνηση για την κάλυψη θέσεων προϊσταμένων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Εν προκειμένω, ο Δήμος ακολούθησε πιστά τα όσα προβλέπονται στο Κώδικα Δικηγόρων για την πλήρωση της συγκεκριμένης θέσης. Η απόφαση πρόσληψης εγκρίθηκε από πλευράς νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το σχετικό ένταλμα μισθοδοσίας εγκρίθηκε ως προς την κανονικότητα και τη νομιμότητά του από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η προσφυγή της αντιπολίτευσης κατά της απόφασης πρόσληψης απορρίφθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στην οποία μάλιστα μετέχει δικαστικός λειτουργός.
Εκείνο που μένει πλέον είναι τι θα κρίνει για το τεχνηέντως προκληθέν ζήτημα το Διοικητικό Εφετείο Τρίπολης, στο οποίο ο κ. Αναστασόπουλος έχει καταθέσει προσφυγή.
Ας μη βιάζεται, όμως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να προκαταλάβει την κρίση των δικαστών, όπως έκανε ανεπιτυχώς στο παρελθόν, με τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου της Καλαμάτας και του Συμβουλίου της Επικρατείας για την εκλογική μας αντιδικία. Και ας πάψει να επιτίθεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες και στους δικηγόρους του Δήμου, οι οποίοι εκτελούν άριστα τα καθήκοντά τους, έχοντας απώτερο στόχο να εκτονώσει την προσωπική του εμπάθεια στο πρόσωπό μου.
Με το να συνεχίζει στο δρόμο αυτό δε θα καταφέρει ούτε να επηρεάσει τους δικαστές, που θα επιληφθούν της υπόθεσης, ούτε να τρομοκρατήσει τα στελέχη του Δήμου.  Με την τακτική του αυτή το μόνο που μπορεί να επιτύχει είναι να εκτεθεί για ακόμη μία φορά στα μάτια των πολιτών. Στον δρόμο αυτό δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω! Γ. Τσώνης   Δήμαρχος Μεσσήνης

*** Σοβαρό τροχαίο έξω από τα Σωτηριάνικα – Ελαφρά τραυματίας η Νάντια Γιαννακοπούλου (φωτογραφίες) 
 
 
 
Μετωπική σύγκρουση δυο οχημάτων σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης, στο δρόμο Καλαμάτας – Μάνης στη διασταύρωση για τα Σωτηριάνικα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Καλαμάτα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, που μαζί με τον πατέρα της Γιάννη Γιαννακόπουλο, πήγαιναν στη Μάνη.  Από τη σύγκρουση το πρώτο αυτοκίνητο έπεσε σε μικρή χαράδρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του οδηγού και της συνοδηγού, χωρίς όμως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Επίσης, από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά και η κα Γιαννακοπούλου. Όλοι οι τραυματίες διακομίζονται  στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. 

*** Έξι Μεσσήνιοι ηθοποιοί στα γυρίσματα της ταινίας «Η απολογία του Σωκράτη» του Δ. Μακρή 
Έξι Μεσσήνιοι ερασιτέχνες ηθοποιοί συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας «Απολογία του Σωκράτη» του Δημήτρη Μακρή που έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα στο Πολυλίμνιο. Πρόκειται για τους Πέτρο Στεφανέα, Βασίλη Φλώρο, Ηλία Πετρομανιάτη, Γιώργο Μαυρέα, Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου και Νατάσα Γεωργακοπούλου. Στα γυρίσματα συμμετείχε και ο πρωταγωνιστής Κώστας Λούκας.
Σκηνοθέτης της ταινίας «Απολογία του Σωκράτη» είναι ο Δημήτρης Μακρής.
Η εν λόγω ταινία αποτελεί το τρίτο σκέλος μιας τριλογίας. Η πρώτη ταινία ήταν το «Συμπόσιο του Πλάτωνα», ενώ η δεύτερη «Ο Αλκιβιάδης».
Στην ταινία «Η απολογία του Σωκράτη» πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιτής, Πέτρος Τσάτσης, Κώστας Λούκας, Στέλλα Κωστοπούλου και άλλοι.

*** Συνεχίζονται και φέτος οι ανασκαφικές εργασίες στον Άνω Εγκλιανό 
Άδεια στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών για συνέχιση και φέτος της γεωφυσικής και ανασκαφικής έρευνας στο πλαίσιο του εγκεκριμένου πενταετούς προγράμματος στον Άνω Εγκλιανό Μεσσηνίας, υπέγραψε η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιάρδου.
Η έρευνα τελεί υπό τη διεύθυνση του Δρ. Jack Davis, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Cincinnati και η άδεια χορηγείται με συγκεκριμένους όρους.
Το σύνολο των εργασιών θα λάβει χώρα υπό την εποπτεία της αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας Ευαγγελίας Μαλαπάνη.
Ενδεχόμενες στερεωτικές επεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν ύστερα από συνεννόηση με τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου και της τοπικής Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Το σύνολο των ευρημάτων από την ανασκαφική έρευνα θα μεταφέρεται προς φύλαξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρας.
Οποιαδήποτε μετακίνηση αρχαίων, η οποία θα επιφέρει αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης των αποθηκών του Μουσείου Χώρας, θα γίνεται μετά από συνεννόηση για την εποπτεία των εργασιών από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Μεσσηνίας.
Μετά την ολοκλήρωση της ανασκαφικής και ερευνητικής περιόδου, θα υποβληθεί στην ΕΦΑ Μεσσηνίας αναλυτική έκθεση των εργασιών (των ανασκαφικών και γεωφυσικών), που έλαβαν χώρα το 2017, συνοδευόμενη από σχεδιαστική και φωτογραφική τεκμηρίωση. Β.Β.

*** Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ξεναγήσεις στην Αρχαία Μεσσήνη 
Θεματικές ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και στο μουσείο με τον τίτλο «Ο θάνατος του Φιλοποίμενα, του τελευταίου ηγέτη των Ελλήνων, στο θησαυροφυλάκιο της Αρχαίας Μεσσήνης», διοργανώνει για την Πέμπτη, 18 Μαΐου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, η οποία εορτάζεται φέτος με θέμα «Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: Τα μουσεία μιλούν για εκείνα που δε λέγονται»
Οι ξεναγήσεις απευθύνονται σε συλλόγους και ομάδες του Νομού Μεσσηνίας, αλλά και στο ευρύτερο κοινό.
Ώρες ξενάγησης: 11.00-12.30 μ. και 18.00-19.30.                           
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Κατά προτίμηση να γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική δήλωση συμμετοχής συλλόγων ή ομάδων.
  ΟΜΑΔΑ «ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ»
Στην ξενάγηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων θα συμμετάσχει και η Ομάδα «ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ» (6-7.30 μ.μ.). Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, καλό θα είναι οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Η μετακίνηση θα γίνει με ΙΧ αυτοκίνητα, ενώ για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς από την Ομάδα (πληροφορίες στο 6936-518550).
Ώρα αναχώρησης: 5.00 μ.μ.

***    Ξεχωριστή ημέρα 
Η χθεσινή μέρα ήταν ξεχωριστή για τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και ιατρό-καρδιολόγο στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Απέκτησε master στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση». Πολύπλευρες οι επιστημονικές γνώσεις του κ. Μάκαρη…Α.Π.

***  Αρχίζουν τα μαθήματα γευσιγνωσίας στο ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας 
 Αύριο Τετάρτη, 17 Μαΐου, θα αρχίσουν τα μαθήματα στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης «Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελαιολάδου (Γευσιγνωσία)» από το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στους χώρους του.
Το, δε, πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:
Τετάρτη 17/5, 6.00-10.00 (απόγευμα), αρχάριοι
Πέμπτη 18/5, 6.00-10.00 (απόγευμα), αρχάριοι
Σάββατο 21/5, 9.00-3.00 (πρωί), προχωρημένοι.
Η εγγραφή στο πρόγραμμα κατάρτισης θα γίνεται κατά την προσέλευση του πρώτου μαθήματος, ενώ με την ολοκλήρωση των μαθημάτων θα δοθούν βεβαιώσεις στους καταρτιζόμενους.

***  Όχι «έξωση» σουβλατζίδικων από το πανηγύρι Κυπαρισσίας είπε η Ποιότητα Ζωής
Όχι στην… «έξωση» των σουβλατζίδικων από το πανηγύρι Κυπαρισσίας και το χώρο και τις θέσεις που ήταν όλες τις προηγούμενες χρονιές, είπε χθες το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Τριφυλίας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ. μεταξύ των θεμάτων ήταν η λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία του πανηγυριού.
Για τη λειτουργία του πανηγυριού της Κυπαρισσίας συνεδρίασε την Τρίτη 9 Μαΐου το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας. Η πρόεδρος της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, εισηγήθηκε και πρότεινε να μεταφερθούν όλες οι παράγκες με σουβλάκια από τους χώρους που ήταν μέχρι και πέρυσι, σε οικοδομικό τετράγωνο επί της οδού Ελ. Βενιζέλου και επί της οδού Ναυαρίνου, στο χώρο με το γκαζόν, στο τέρμα του πανηγυριού, επειδή – όπως ισχυρίστηκε – το 2016 προκλήθηκαν προβλήματα από τις ψησταριές στα ξενοδοχεία πλησίον του πανηγυριού.
Από την αντιπολίτευση ο τοπικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Γιαννόπουλος, είπε ότι η λειτουργία του πανηγυριού μέχρι τώρα ήταν άψογη και εξυπηρετούσε τους πανηγυριστές και τους επισκέπτες, προσθέτοντας ότι μετακίνηση σε άλλον χώρο πιθανώς να προκαλέσει ζημιά οικονομική στο Δήμο και στην όλη διαδικασία του πανηγυριού.
Με τον κ. Γιαννόπουλο συμφώνησε και ο τοπικός σύμβουλος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Μπαράκος.
Τελικά, το τοπικό συμβούλιο – με την ισχύ της διπλής ψήφου της προέδρου σε περίπτωση ισοψηφίας, επειδή Αλεξοπούλου και Τζαβέλα, από τη συμπολίτευση, ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς των ψησταριών και Γιαννόπουλος και Μπαράκος κατά – έλαβε κατά πλειοψηφία απόφαση, προτείνοντας ο χώρος της πλατείας στο τέρμα του πανηγυριού που καλύπτεται με γκαζόν να οριστεί ως χώρος αποκλειστικά για ψησταριές και να μεταφερθούν εκεί όλες.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ε.Π.Ζ. ο πρόεδρός της και αντιδήμαρχος, Γιάννης Κατσούλας, ανέγνωσε στα μέλη της την απόφαση του συμβουλίου της Δ.Κ. Κυπαρισσίας. Ευθύς εξαρχής ο Αλέκος Κουτρουμπής διαφώνησε με τη μεταφορά, τονίζοντας πως με τέτοιες αλλαγές διαλύεται το πανηγύρι και συμφώνησε με την άποψη των τοπικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στη Δ.Κ. Κυπαρισσίας.
Ο Σωτήρης Μπακούρος επισήμανε ότι με τη μεταφορά όλων σε ένα χώρο δημιουργείται κάτι περίπου σαν γκέτο και διαφώνησε με τη μεταφορά, όπως την εξέφρασε ο κ. Γιαννόπουλος στο τοπικό συμβούλιο.
Ο αντιδήμαρχος Κυπαρισσίας, Παναγιώτης Τσίγγανος, διαφώνησε επίσης με τη μεταφορά και είπε πως και εκεί που προτείνεται να μεταφερθούν όλες οι ψησταριές είναι κατοικημένη περιοχή και θα προκληθεί πρόβλημα και αναστάτωση.
Προβληματική χαρακτήρισε τη μεταφορά και ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, ενώ και ο πρόεδρος της Ε.Π.Ζ. και αντιδήμαρχος, Γιάννης Κατσούλας, είπε ότι η συγκέντρωση όλων των ψησταριών σε ένα χώρο θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Υπέρ της μεταφοράς τάχθηκε μόνο ο Σπύρος Χρονόπουλος, θέτοντας θέμα για το εάν εκεί που θα μείνουν – όπως ήταν όλα τα χρόνια – μπορούν να λάβουν άδεια υγειονομικού ενδιαφέροντος.  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Εμφανίστηκε μετά από 20 ημέρες η μητέρα από το Μενίδι 
Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση της Ιωάννας Χατζημανωλάκη από το σπίτι της στο Μενίδι. Οι συγγενείς δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν ξαφνικά μέσα στην νύχτα, άνοιξαν την πόρτα που τους χτυπούσαν. Κι αυτό γιατί η εξαντλημένη γυναίκα που αντίκρισαν, ήταν η Γιάννα που αναζητούσαν παντού επί είκοσι ημέρες!
Η 28χρονη Ιωάννα Χατζημανωλάκη έπεσε στην αγκαλιά της αδελφής της συγκινημένη και φανερά καταβεβλημένη. Η ίδια όταν συνήλθε από το σοκ, είπε πως όλες αυτές τις μέρες βρισκόταν στο βουνό κοντά στο σπίτι της στο Μενίδι, σε σημείο που δεν είχε ερευνηθεί από την ΕΜΑΚ και τους εθελοντές.
Ανέφερε πως έτρωγε ότι έβρισκε και φρόντιζε να πίνει νερό που εντόπιζε στο βουνό για να μην αφυδατωθεί. Δεν ήταν όμως σε θέση να δώσει άλλες εξηγήσεις. Για τα τρία παιδιά της η επιστροφή της, ήταν το καλύτερο δώρο μια μέρα μετά τη γιορτή της Μητέρας.
Η νεαρή Γιάννα που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, δέχεται ιατρική φροντίδα. Είχε φύγει από το σπίτι όπου έμενε με τον σύζυγο και τα παιδιά τους, το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου και για την εξαφάνισή της έχει βγει Silver Alert...    Protothema.gr

***  Η Δημοκρατία που κλείνει μικρόφωνα 
Πάγια τακτική στο κανάλι της Βουλής είναι, όταν γίνεται κάτι «που χαλάει» την εντυπωσιακή εικόνα της, αρχικά να σταματά ο φυσικός ήχος και μετά να μπαίνει μια κάρτα που περιγράφει το θέμα της συνεδρίασης.
Πόσο δημοκρατικό είναι όλο αυτό; Γιατί στη Βουλή να επιλέγουν να μη βλέπουμε τα «χάλια τους»;
Με κλειστά μικρόφωνα και παγωμένες κάρτες μόνο για δημοκρατία και ενημέρωση προς το λαό δεν μπορούμε να μιλάμε.
Μέχρι να αλλάξει αυτό, καλό θα είναι να μη μιλάμε για το ναό της Δημοκρατίας, γιατί στη Δημοκρατία έχουν δικαίωμα όλοι σε όλα και όχι επιλεκτικά ό,τι βολεύει τον καθέναν.  Π.Μπ.

***Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας για την φετινή τουριστική περίοδο: «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι…» 
Ένα εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι αναμένεται τη φετινή χρονιά στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο νυν πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και επερχόμενος επικεφαλής του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσης.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι τα επίπεδα πληρότητας στα ξενοδοχεία θα σπάσουν κάθε ρεκόρ και ότι τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού θα κινηθούν με πρωτόγνωρους ρυθμούς.
Σε αντίθεση με τις παραπάνω υπερ- αισιόδοξες εκτιμήσεις για τη φετινή τουριστική περίοδο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας, Βασίλης Βασιλόπουλος, ιδιοκτήτης του τουριστικού συγκροτήματος COLONIDES BEACH HOTEL, σε δηλώσεις του στο ¨Θάρρος" παρουσιάστηκε συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του.
"Ό,τι και να λένε οι αριθμοί στο τέλος της περιόδου, θα κάνουμε ταμείο όλοι μας. Σίγουρα, μέχρι σήμερα, οι αριθμοί, τα στοιχεία, αλλά και η τάση της αγοράς μας, μας κάνουν να αισιοδοξούμε. Όμως η 100% πληρότητα τον Αύγουστο και ο πολύ καλός Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία και κρατήσεις, αν δεν υπάρξουν έντονα καιρικά φαινόμενα, δεν μπορούν να καλύψουν τα προβλήματα.
Η Μεσσηνία είναι μια περιοχή, η οποία θα πρέπει να είχε οκτώ μήνες τον χρόνο τουρισμό. Με δύο ή δυόμιση  μήνες δεν κερδίζουμε και πολλά πράγματα. Θα πρέπει να υπάρξουν δράσεις και συνέργειες ώστε να επιμηκυνθεί  η τουριστική περίοδος".
Ρωτήσαμε πως θα μπορούσε πρακτικά να λυθεί αυτό το θέμα. Η θέση του ξεκάθαρη. "Θα πρέπει η περιοχή μας να αποκτήσει περισσότερα και ποιοτικότερα καταλύματα, ώστε να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Επίσης και η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να κάνει αυτά που πρέπει. Και το πρώτο είναι να φροντίσει για την καθημερινή καθαριότητα, βασικός παράγοντας για να προχωρήσουμε παραπέρα".
Το επόμενο θέμα που θίξαμε ήταν η προώθηση του μεσσηνιακού πρωϊνού στα ξενοδοχεία της περιοχής μας, έναν στόχο που είχε βάλει το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλόπουλο "όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του κλάδου μας καταλαβαίνουν την αξία προώθησης των τοπικών μας προϊόντων. Έχουμε συνείδηση της αξίας που έχει η συγκεκριμένη δράση.  Το βέβαιο είναι ότι το προφίλ των ταξιδιωτών αλλάζει, καθώς γίνονται πιο συνειδητοποιημένοι και αναζητούν αυθεντικές τοπικές εμπειρίες που είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις περιοχές που επισκέπτονται.
Η κατανάλωση του τοπικού φαγητού και προϊόντων θεωρείται από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψει κάποιος έναν προορισμό και η γαστρονομία αποτελεί πλέον έναν από τους βασικούς παράγοντες επιλογής προορισμού για έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό πελατών.
Με μικρές επενδύσεις και έμφαση στην αυθεντικότητα, στην ποιότητα και στη δημιουργία αληθινής διαπροσωπικής επαφής, το μεσσηνιακό τουριστικό προϊόν μπορεί να εμπλουτιστεί με μοναδικές και αξιομνημόνευτες γαστρονομικές εμπειρίες, κάνοντας το Νομό και τις τουριστικές του επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές".
 Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  486 Γαλάζιες σημαίες σε ελληνικές ακτές- 6 στη Μεσσηνία 
Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών. Με 486 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 25% των νέων βραβευμένων ακτών. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 71 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.574 ακτές,  662 μαρίνες και 50 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.
Φέτος, χρόνια που έχει χαρακτηρισθεί από το Διεθνή Οργανισμό Τουρισμού ως Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η «Γαλάζια Σημαία», το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σήμα ποιότητας για ακτές, μαρίνες και σκάφη αειφόρου τουρισμού, συμπληρώνει 30 χρόνια εφαρμογής στον κόσμο και στην Ελλάδα.
Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών και μαρινών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις, σήμερα στην Αθήνα. Συγκεκριμένα στην βραβευμένη παραλία του Δήμου Γλυφάδας πραγματοποιήθηκε το πρωί εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με την συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από τα σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε διαδραστικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη. Παραβρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Γλυφάδας κος Γιώργος Παπανικολάου και ο Πρόεδρος της ΕΕΠΦ κος Νίκος Πέτρου.
Η δεύτερη φάση της εκδήλωσης, που περιλάμβανε και την ανακοίνωση των βραβευμένων ακτών και μαρινών, έγινε το απόγευμα στο Glyfada Golf Gardens με παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού. Η εκδήλωσε έγινε υπο την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και άνοιξε με χαιρετισμό από το Δήμαρχο κο Γιώργο Παπανικολάου.
Το Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία»
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο. Απονέμεται από το 1987, σε ακτές και μαρίνες οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν  να είναι «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το Πρόγραμμα. Η βράβευση έχει διάρκεια ενός έτους.
Πρέπει επί πλέον να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (25 για τις μαρίνες), τα οποία αναφέρονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, ως εγγύηση των υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και της προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό το γνωρίζουν και το αξιολογούν  όλοι οι διαχειριστές ακτών, Δήμοι, Ξενοδοχεία και Camping, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εθελοντικά.
Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), που εδρεύει στη Δανία, με μέλη 73 χώρες από όλες τις ηπείρους. Εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), την παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση εθνικής εμβέλειας της χώρας (1951), που έκλεισε το 2016, 65 χρόνια αδιάλειπτης δράσης σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, σε προγράμματα προστασίας της φύσης, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση με 5 δίκτυα εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και στη γενικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.  (www.eepf.gr)
Διαδικασία υλοποίησης του Προγράμματος
Η ΕΕΠΦ αποστέλλει στους διαχειριστές ακτών και μαρινών, παλαιούς και νέους υποψήφιους, τις αιτήσεις που πρέπει να επιστραφούν σε τακτή προθεσμία.
Μετά τον έλεγχό τους οι αιτήσεις προωθούνται στην ΕΕΚ. Πολιτική της ΕΕΠΦ είναι η αποτελεσματική εκπροσώπηση των φορέων που εμπλέκονται στη διαχείριση των ακτών και μαρίνων, έτσι στην ΕΕΚ μετέχουν εκπρόσωποι των: Υπουργείου Εσωτερικών, Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΕΓΥ), Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Υπουργείου Υγείας, Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (εκπρόσωπος της Διεθνούς Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας στην Ελλάδα), ΜΚΟ Αρχέλων, Επιθεωρητών ακτών και μαρινών.
Η ΕΕΚ εξετάζει τις αιτήσεις και συντάσσει έκθεση με την οποία διαβιβάζει την πρότασή της, με τα στοιχεία των ακτών και μαρινών που θεωρεί άξιες βράβευσης, στη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων (ΔΕΚ), με έδρα τη Δανία, η οποία και μόνη αποφασίζει για τις βραβεύσεις σε όλο τον κόσμο.
Στη ΔΕΚ συμμετέχουν εκπρόσωποι του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστών (ILSE), της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Ακτών (ΕUCC)  και του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE.
Η Διεθνής Επιτροπή Κρίσεων εξετάζει με τη σειρά της τις εκθέσεις και προτάσεις που της διαβιβάζονται από τους εθνικούς χειριστές και αποφασίζει τελεσίδικα για τις βραβεύσεις.
Οι ακτές που έχουν βραβευθεί για τη συμμετοχή τους την προηγούμενη χρονιά, ξεκινούν να ετοιμάζουν την ακτή τους στις αρχές του Ιουνίου. Οι διαχειριστές έχουν το δικαίωμα, αφού ετοιμάσουν την ακτή τους, να παραλάβουν και αναρτήσουν τη Γαλάζια Σημαία έως την 1η Ιουλίου. Δεν μπορούν όμως να την αναρτήσουν εάν δεν έχουν και τα αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων των νερών για την ακτή τους.
Επιθεωρητές, από τον Εθνικό Χειριστή αλλά και τον Διεθνή Συντονιστή, επισκέπτονται, πολλές φορές απροειδοποίητα, τις βραβευμένες ακτές της χώρας μεταξύ Ιουλίου και Αυγούστου και μαρίνες σε όλη τη διάρκεια του έτους και ελέγχουν αν τηρούνται τα κριτήρια του Προγράμματος.
Προβλήματα ή παραλείψεις που εντοπίζονται κατά την επιθεώρηση γνωστοποιούνται στον διαχειριστή ώστε να αντιμετωπιστούν. Σε περίπτωση σημαντικού προβλήματος απαιτείται από τον Εθνικό Χειριστή η απόσυρση της Γαλάζιας Σημαίας για χρονικό διάστημα 3 ως 15 ημερών, και μέχρι την αντιμετώπισή του, με υποχρεωτική αντίστοιχη πληροφόρηση για το γεγονός στον Πίνακα Ανακοινώσεων. Σε περίπτωση σοβαρής παράλειψης, αποσύρεται οριστικώς, με εντολή του Εθνικού Χειριστή, η Γαλάζια Σημαία, και η ακτή αφαιρείται από τους πίνακες βραβευμένων ακτών. Επισκέπτες των ακτών που εντοπίζουν προβλήματα συχνά αναφέρονται στον Εθνικό Χειριστή, αλλά και απ’  ευθείας στο Διεθνή Συντονιστή.
Έλεγχος της ποιότητας των Νερών Κολύμβησης
Η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης παρακολουθείται κάθε χρόνο από την ΕΓΥ, μέσω δειγματοληψιών ελέγχου που γίνονται από διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) εργαστήρια. Πριν από το 2011 τα σχετικά στοιχεία ήταν προσβάσιμα στις ιστοσελίδες  iason.minenv.gr  και www.e-per.gr .
Μετά το 2011 η ΕΓΥ δημιούργησε το «Μητρώο Ταυτοτήτων Ακτών Κολύμβησης», που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας βάσει της ενωσιακής νομοθεσίας, παρακολουθώντας συστηματικά τις ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων, παρουσιάζουν οικολογικό, κυρίως, αλλά και αισθητικό ενδιαφέρον ή δέχονται έντονες περιβαλλοντικές πιέσεις. Τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ελέγχου της ποιότητας των υδάτων συνδυάζονται στο Μητρώο με την κατάσταση της ακτής και, μέσω της διαδικασίας αυτής, αποδίδεται ο επίσημος χαρακτηρισμός της ποιότητας των υδάτων σε εθνικό επίπεδο σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Κατά την εφαρμογή του προγράμματος παρακολούθησης τηρούνται οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Οδηγίας 2006/7/ΕΚ «σχετικά με τη διαχείριση της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης», όπως αυτή εναρμονίστηκε στην εθνική νομοθεσία με την ΚΥΑ υπ’ αριθ. Η.Π. 8600/416/E103/23.2.2009 (ΦΕΚ Β΄ 356/2009). Τα στοιχεία του Μητρώου αποστέλλονται κάθε χρόνο υποχρεωτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το άρθρο 14 της ως άνω ΚΥΑ. Η ετήσια έκθεση δημοσιεύεται στον ιστότοπο www.bathingwaterprofiles.gr.
Κριτήρια του Προγράμματος
Α.   Καθαριότητα θάλασσας και ακτής
«Εξαιρετική» ποιότητα των υδάτων κολύμβησης που επιβεβαιώνεται με δειγματοληπτικούς ελέγχους όπως ορίζεται από την ενωσιακή και εθνική νομοθεσία.
Μη απόρριψη στην περιοχή βιομηχανικών και αστικών λυμάτων, χωρίς κατάλληλη επεξεργασία και καθαρισμό.
Επαρκείς κάδοι απορριμμάτων, που να αδειάζονται σε τακτά διαστήματα καθώς και ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης.
Συνεχής, τακτικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια, αποτσίγαρα κ.λπ.
Β.   Οργάνωση ακτής
Συνεχής πληροφόρηση του κοινού για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, με την ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων των μικροβιολογικών αναλύσεων στον υποχρεωτικό πίνακα ανακοινώσεων της κάθε ακτής.
Σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης εξ ατυχήματος, με άμεση ενημέρωση του κοινού.
Απαγόρευση της κίνησης οχημάτων και μοτοποδηλάτων στην ακτή.
Απαγόρευση της ελεύθερης κατασκήνωσης.
Επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης.
Γ.    Ασφάλεια επισκεπτών
Παρουσία εκπαιδευμένων, πτυχιούχων ναυαγοσωστών σε υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τη σχετική νομοθεσία, ή άμεση πρόσβαση σε τηλέφωνο για περίπτωση ανάγκης, σωστικά εφόδια και πρώτες βοήθειες.
Προσβασιμότητα και παροχή υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Δ.   Προστασία της φύσης και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση
Έντυπες πληροφορίες και οδηγίες συμπεριφοράς για την ακτή, καθώς και για  περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον, χλωρίδας και πανίδας, στον παράκτιο χώρο.
Οργάνωση δραστηριοτήτων από τον διαχειριστή της ακτής, που να επιβεβαιώνουν και να υλοποιούν το ενδιαφέρον του για το φυσικό περιβάλλον της ακτής και την ανάγκη προστασίας του.
Υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τους επισκέπτες της ακτής.
486 Ελληνικές ακτές και 12 μαρίνες βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία το 2017
ΕΒΡΟΣ [2]
Δήμος Αλεξανδρούπολης
Δημοτική Πλαζ Αλεξ/πολης
Κυανή Ακτή
ΡΟΔΟΠΗ [4]
Δήμος Κομοτηνής
Αρωγή
Φανάρι/Ιουλία
Φανάρι/Camping
Μέση
ΞΑΝΘΗ [5]
Δήμος Τοπείρου
Μάγγανα
Εράσμιο
Δήμος Αβδήρων
Άβδηρα/Πόρτο Μόλο
Μυρωδάτο
Μάνδρα
ΚΑΒΑΛΑ [15]
Δήμος Θάσου
Μακρύαμμος
Χρυσή Αμμουδιά 2/Golden Beach Camping
Πευκάρι 2/Alexandra Beach
Πρίνος-Δασύλιο 2/Ilio Mare Beach
Δήμος Νέστου
Αμμόγλωσσα/Κεραμωτή 1
Δήμος Καβάλας
Μπάτης
Τόσκα/Tosca Beach
Καλαμίτσα
Περιγιάλλι
Δήμος Παγγαίου
Αμμόλοφοι
Νέα Ηρακλείτσα
Νέα Πέραμος
Σαρακήνα
Οφρύνιο/Τούζλα
Ορφάνι
ΣΕΡΡΕΣ [1]
Δήμος Αμφίπολης
Κυανή Ακτή
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ [12]
Δήμος Βόλβης
Σερραϊκή Ακτή
Ασπροβάλτα
Παραλία Βρασνών
Νέα Βρασνά
Πόρτο Φίνο
Σταυρός Κεντρική
Σταυρός Ανατολική
Σταυρός Δυτική
Δήμος Θερμαϊκού
Αγ. Τριάδα/ΠΙΚΠΑ
Νέοι Επιβάτες
Περαία-Κοχύλι
Ποταμός
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [71]
Δήμος Αριστοτέλη
Ιερισσός/Δημοτική 1
Ιερισσός/Δημοτική 2
Ιερισσός/Δημοτική 3
Καμπούδι 1/Ακτή Ουρανούπολη
Καμπούδι 2/Θεοξένια
Καμπούδι 3/Άκραθως
Ουρανούπολη 1/Xenia Ouranoupolis
Ουρανούπολη 2/Eagles Palace
Ουρανούπολη 3/Aristoteles
Άγιος Παύλος/Alexandros Palace Hotel
Πόρτο Άγιο/Agionissi Resort
Νέα Ρόδα 2
Στρατώνι
Κάμπος
Ολυμπιάδα
Αλυκές
Δήμος Σιθωνίας
Σάρτη 1
Συκιά
Τορώνη
Νικήτη 2
Πλατανίτσι
Πόρτο Καρράς 1/Κόχη
Πόρτο Καρράς 2/Σιθωνία Μελίτων
Ελιά 2/Anthemus
Μακριά Λαγγάδα/Porfi Beach
Λαγoμάνδρα/Lagomandra Beach Hotel
Παράδεισος
Λιβροχιό 1
Μαρμαράς
Αρμενιστής
Δήμος Κασσάνδρας
Κρυοπηγή 2/Alexander Τhe Great Beach Hotel
Κρυοπηγή 4/Kassandra Palace
Φούρκα
Πολύχρονο 3
Χανιώτη 1
Χανιώτη 3/Grecotel Pella Beach
Σάνη 2/Sani Beach
Σάνη 3/Sani Club
Sani Dunes
Σάνη Αστερίας
Κάνιστρο/Miraggio
Ελάνη/Elani Bay Resort
Φούρκα/Olympion Sunset
Καλλιθέα/Άμμων Ζευς
Καλλιθέα-Δημοτικό Αναψυκτήριο
Πευκοχώρι-Fyki Beach
Ποσείδι Κέντρο
Σίβηρη Κέντρο
Ποσείδι-Αιγαιοπελαγήτικα
Λουτρά Αγίας Παρασκευής
Πολύχρονο-Cocones Beach
Δήμος Πολυγύρου
Σαργκάνι/Blue Dolphin
Γερακινή/Ikos Olivia
Δήμος Νέας Προποντίδας
Ελαιώνας/Ikos Oceania
Νέα Ποτίδαια/Portes Beach
Νέα Ποτίδαια-Ανατολικά Διώρυγας Τορωναίου
Σωζόπολη/Ναυτίλος
Σωζόπολη Κέντρο
Βεργιά
Γεωπονικά-Μυκονιάτικα
Νέα Καλλικράτεια
Νέα Ηράκλεια
Νέα Ηράκλεια-Σαχάρα
Άγιος Μάμας
Φλογητά
Πορταριά
Διονυσίου
Νέα Πλάγια
Τρίγλια
Νέα Ποτίδαια Προποντίδας
Νέα Μουδανιά
ΠΙΕΡΙΑ [12]
Δήμος Κατερίνης
Ολυμπιακή Ακτή
Παραλία
Καλλιθέα
Καλλιθέα/Mediterranean Village
Κορινός
Περίσταση
Δήμος Δίου-Ολύμπου
Λεπτοκαρυά 1
Νέοι Πόροι
Πλαταμώνας 1
Παντελεήμονας 1
Σκοτίνα
Πλάκα-Μύλος
ΛΑΡΙΣΑ [4]
Δήμος Τεμπών
Νέα Μεσάγγαλα 1
Νέα Μεσάγγαλα 2
Νέα Μεσάγγαλα 3
Δήμος Αγιάς
Αγιόκαμπος/Golden Beach
ΜΑΓΝΗΣΙΑ [15]
Δήμος Βόλου
Θωμάς Σουτραλί Αγριάς
Αγριά/Valis Resort
Άναυρος
Αλυκές
Αμαρυλλίδος
Αμφάνων
Χρυσή Ακτή Παναγιάς
Πλατανίδια
Νέα Αγχίαλος
Καρνάγιο
Πλάκες
Δήμος Αλμυρού
Αλμυρός
Δήμος Σκιάθου
Κουκουναριές
Μάραθα/Skiathos Palace Hotel
Δήμος Σκοπέλου
Αντρίνα/Adrina Beach & Adrina Resort
ΦΘΙΩΤΙΔΑ [8]
Δήμος Στυλίδας
Γλύφα
Δήμος Μώλου - Αγ. Κωνσταντίνου
Καμένα Βούρλα/Γαλήνη
Δήμος Λοκρών
Σκάλα Αταλάντης
Λιβανάτες 1 / Κυανή
Λιβανάτες 2 / Σχοινιάς
Λιβρίχιο
Σουβάλα
Βλυχάδα
ΦΩΚΙΔΑ [8]
Δήμος Δωρίδος
Ερατεινή
Χιλιαδού
Σεργούλα
Μοναστηράκι
Δήμος Δελφών
Μαϊάμι
Τροκαντερό/Αγκάλι
Άγιοι Πάντες
Καλαφάτης
ΒΟΙΩΤΙΑ [2]
Δήμος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος
Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου
ΕΥΒΟΙΑ [3]
Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδας
ΑΤΤΙΚΗ [16]
Δήμος Μαραθώνα
Σχινιάς/Καράβι
Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας
Αυλάκι
Δήμος Σαρωνικού
Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach
Λαγονήσι 1-Grand Beach/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 3-Κοχύλια/Grand Resort Lagonissi
Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης
Βάρκιζα
Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βουλιαγμένη
Βούλα A
Δήμος Γλυφάδας
Γλυφάδα
Δήμος Σπατών-Αρτέμιδας
Λίμνη
Δήμος Αίγινας
Αγ. Μαρίνα
Δήμος Πόρου
Ασκέλι/Νέα Αίγλη
Δήμος Κυθήρων
Κακιά Λαγκάδα
Καψάλι
ΚΟΡΙΝΘΙΑ [7]
Δήμος Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων
Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι-Μπούτσι/Poseidon Resort
Πευκάκια
Δήμος Βέλου - Βόχας
Βραχάτι
Κοκκώνι
Δήμος Σικυωνίων
Πευκιάς
ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3]
Δήμος Ερμιονίδας
Πόρτο Χέλι/AKS Hinitsa Bay
Δήμος Ναυπλιέων
Καραθώνα
Τολό
ΑΡΚΑΔΙΑ [1]
Δήμος Βόρειας Κυνουρίας
Καλλιστώ
ΛΑΚΩΝΙΑ [12]
Δήμος Μονεμβασιάς
Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Μονεμβασιά
Πορί
Μεγάλη Άμμος
Δήμος Ανατολικής Μάνης
Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2
Βαθύ/Belle Helene Hotel
Γύθειο 2/Σελινίτσα
ΜΕΣΣΗΝΙΑ [6]
Δήμος Καλαμάτας
Μικρή Μαντίνεια
Ανατολ. Καλαμάτα 1/Ανάσταση
Ανατολ. Καλαμάτα 2/Τέρμα Ναυαρίνου
Βέργα-Αλμυρός

Δήμος Μεσσήνης
Μπούκα
Δήμος Πύλου Νέστορος
Dunes Beach-Costa Navarino
ΗΛΕΙΑ [8]
Δήμος Πύργου
Σκαφιδιά/Aldemar
Δήμος Ήλιδας
Κουρούτα
Δήμος Πηνειού
Αρκούδι
Βαρθολομιό
Γλύφα
Δήμος Ανδραβίδας - Κυλλήνης
Κάστρο-Χρυσή Ακτή 2/Robinson Club Kyllini Beach
Λουτρά Κυλλήνης 1/Grecotel Olympia Riviera Oasis
Λουτρά Κυλλήνης 2/Grecotel Olympia Riviera Thalasso
ΑΧΑΙΑ [7]
Δήμος Δυτικής Αχαΐας
Καλογριά/Kalogria Beach
Νιφορέικα
Λακκόπετρα/Lakopetra Beach
Τηγάνια
Δήμος Αιγιαλείας
Αλυκή
Διγελιώτικα
Πούντα
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ [3]
Δήμος Ναυπάκτου
Ψανή
Κρυονέρι
Κάτω Βασιλική
ΠΡΕΒΕΖΑ [8]
Δήμος Πρέβεζας
Κυανή
Μονολίθι
Τσούκες
Πλατάνια
Μέγα Άμμος
Δήμος Πάργας
Λούτσα
Βάλτος/Parga Beach Resort
Αμμουδιά
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ [3]
Δήμος Ηγουμενίτσας
Δρέπανο
Μέγα Άμμος
Καραβοστάσι
ΚΕΡΚΥΡΑ [10]
Δήμος Κέρκυρας
Κομμένο/Corfu Imperial
Κοντόκαλι/Kontokali Bay Resort
Αλυκές Ποταμού/Family Life Kerkyra Golf
Αλμυρός/Gelina Village
Canal d’Amour
Δαφνίλα/Grecotel Daphnila Bay Thalasso
Άγιος Ιωάννης Περιστερών/Marbella Corfu
Κοντόγιαλος/Mayor Pelekas Monastery
Κάβος/Mayor Capo di Corfu
Ίσσος/Sandy Beach Resort
ΛΕΥΚΑΔΑ [8]
Δήμος Λευκάδας
Άη Γιάννης
Λευκάδα/Γύρα
Άγ. Νικήτας-Πευκούλια
Κάθισμα 1
Πόρτο Κατσίκι
Νυδρί
Μικρός Γιαλός / Πόρος
Πόντι
ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ [13]
Δήμος Κεφαλονιάς
Πετανοί
Πλατύς Γιαλός
Μακρύς Γιαλός
Άβυθος
Λουρδάς
Άμμες
Σκάλα
Αράγια Πόρου
Μύρτος
Ξι
Αγ. Βαρβάρα/Κατελειός
Αντίσαμος
Μπούκα-Παλιοσταφίδα/Mediterranee
ΖΑΚΥΝΘΟΣ [18]
Δήμος Ζακύνθου
Αλυκανάς 1
Αλυκές 1
Άμπουλα Ψαρού
Τσιλιβή
Μπούκα
Άμπουλα Τραγάκι
Κατραγάκι/Eleon Grand Resort
Γέρακας
Καλαμάκι 1
Καλαμάκι 2 - Λούρος
Λαγανάς - Zante
Λαγανάς - Αη Σώστης 2- Λιμανάκι
Λαγανάς - Κεντρική
Λίμνη Κεριού
Μπανάνα
Αργάσι
Αργάσι - Χρυσή Ακτή
Δημοτική Ακτή Κρυονερίου-Πλαζ ΕΟΤ
ΧΑΝΙΑ [34]
Δήμος Καντάνου Σελίνου
Βουλισμένη
Γραμμένο
Παχειά Άμμος
Χαλίκια
Σούγια
Δήμος Κισσάμου
Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 1
Φαλάσαρνα/Παχειά Άμμος 2
Καστέλι/Μαύρος Μόλος-Πλάκα
Ελαφονήσι
Δήμος Πλατανιά
Πλατανιάς/Γερανιώτης
Πλατανιάς Λιμανάκι/Porto Platanias Beach
Κολυμβάρι
Ραπανιανά/Cavo Spada
Δήμος Χανίων
Σταλός
Άγιοι Απόστολοι 1
Άγιοι Απόστολοι 2
Χρυσή Ακτή
Αγία Μαρίνα
Καλαμάκι
Μαράθι
Σταυρός
Άγιος Ονούφριος
Καλαθάς
Νέα Χώρα
Δήμος Αποκορώνου
Μαϊστράλι
Καλύβες Ξυδά
Αλμυρίδα
Κυανή
Καβρός/Mythos Palace
Καβρός/Eliros Mare
Καβρός/Anemos
Καβρός/Georgioupolis Resort
Περαστικός/Pilot Beach
Περαστικός/Mare Monte
ΡΕΘΥΜΝΟ [17]
Δήμος Ρεθύμνης
Ρέθυμνο 1/Aquila Porto Rethymno
Ρέθυμνο 1/Kriti Beach
Ρέθυμνο 1/Ilios Beach
Ρέθυμνο 2/Pearl Beach
Ρέθυμνο 3/Steris Beach
Ρέθυμνο 4-Μυσσίρια/Creta Palace
Πλατανιάς Β/Minos Mare Resort
Αδελιανός Κάμπος Α/Aquila Rithymna Beach
Πηγιανός Κάμπος/Grecotel White Palace
Σκαλέτα/Creta Star
Δήμος Μυλοποτάμου
Πάνορμο Λίμνη/Grecotel Club Marine Palace
Λιανός Κάβος Λαυρίς/Iberostar Creta Panorama
Μπαλί Λιβάδι/Bali Paradise Beach
Δήμος Αγίου Βασιλείου
Πλακιάς
Ροδάκινο
Αγ. Γαλήνη/ Ύστερο Βαρκοτόπι
Σούδα
ΗΡΑΚΛΕΙΟ [19]
Δήμος Μαλεβιζίου
Ελληνοπεράματα/Apollonia Beach
Φόδελε/Fodele Beach Hotel
Αμμουδάρα 1/Agapi Beach
Αμμουδάρα 4/Candia Maris
Αμμουδάρα 5/Santa Marina
Αμμουδάρα/Atlantica Akti Zeus
Μαδέ/Athina Palace
Δήμος Χερσονήσου
Λιμένας Χερσονήσου 5/Silva Beach Hotel
Άγ. Γεώργιος 1/Aldemar Knossos Royal Village
Άγ. Γεώργιος 3/Aldemar Royal Mare & Cretan Village
Ανισσαράς/Lyttos Beach
Άγ. Γεώργιος 2-Παναγία Ρύζι/AKS Annabelle Village
Δράπανος/Nana Beach
Ποταμός/Cretan Malia Park
Ποταμός Α
Κοκκίνη Χάνι/Themis Beach
Κοκκίνη Χάνι/Knossos Beach
Αγία Πελαγία-Μενόπετρα/Akrogiali Beach
Καστρί/Creta Maris
ΛΑΣΙΘΙ [42]
Δήμος Αγ. Νικολάου
Σπηλιάδα/Kalimera Kriti
Πόρος 1/Elounda Bay Palace
Πόρος 2/Elounda Beach
Ελούντα/Elounda Mare
Ελούντα/Porto Elounda
Πηγαϊδάκια Ελούντας/Elounda Village
Σχίσμα
Ελούντα 1/Elounda Blu
Δρήρος/Domes of Elounda
Χιόνα
Πλάκα/Blue Palace
Χαβάνια 2
Άγιος Νικόλαος 1/Saint Nicolas Bay
Άγιος Νικόλαος 2/Minos Palace
Άγιος Νικόλαος 3/Minos Beach
Αμμούδι/Hermes Coral
Κιτροπλατεία
Άμμος/Μαρίνα
Αλμυρός
Άμμος/Δημοτική
Πήλος/Istron Bay
Αμμουδάρα
Βούλισμα
Άγ. Παντελεήμονας
Καραβοστάσι
Χαβάνια 1/Candia Park Village
Μιραμπέλλο/Mirabello Beach & Village
Δήμος Σητείας
Σητεία 1/Γαλλικό
Βάι/Φοινικόδασος
Κουρεμένος
Χιόνα
Κάτω Ζάκρος
Βουρλιά
Ανάληψη
Μακρύγιαλος-Λαγκούφα/Sunwing Makrigialos Beach
Λαγούφα/Μικρή Πόλη Κρήτη
Δήμος Ιεράπετρας
Ιεράπετρα 2/Δημοτική
Αγία Φωτιά
Μύρτος
Κουτσουνάρι-Άγ. Ιωάννης/Sunshine Kreta & Sunshine Crete Village
Κουτσουνάρι 2/Kakkos Bay
Αχλιά Σχινοκαψάλων
ΡΟΔΟΣ [25]
Δήμος Ρόδου
Κιοτάρι 3/Rodos Princess Beach
Λάρδος 1/Lindos Princess Beach
Λάρδος 3/Lindian Village
Αφάντου 2/Irene Palace & Port Royal
Κολύμπια/Μικρή Πόλη
Κολύμπια/Mythos Beach
Κολύμπια Α-Λιμανάκι/Atlantica Imperial
Αμμούδες-Φαληράκι/Rodos Palladium & Elycium Resort
Καβουράκια/Aldemar Amilia Mare & Paradise Village
Φαληράκι-Καστράκι/Grecotel Rhodos Royal
Φαληράκι 1/Esperides
Φαληράκι 2/Amada Colossos
Φαληράκι 3/Esperos Palace
Φαληράκι 4/Καλυψώ
Φαληράκι 5/Blue Sea
Φαληράκι 5/Epsilon
Ρένη 1/Sunwing Kallithea Beach
Τριάντα Β/Sun Beach Resort
Γαλούνι Κοκκινόγια/Princess Adriana Resort
Γαλούνι Κοκκινόγια/Mitsis Rodos Village
Τριάντα/Electra Palace Resort
Βληχά/Lindos Mare & Lindos Blu
Ρένη Καλάθου/Atrium Palace
Λαχανιά/Atrium Prestige
Λη/My Pefkos
ΚΩΣ [8]
Δήμος Κω
Γουρνιάτης/Lakitira Resort & Village
Τρούλος/Neptune Hotels
Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos
Πευκοκεφαλή-Άγιος Φωκάς/Oceanis
Λάμπη/Blue Lagoon
Μαρμάρι/Caravia Beach
Βουνό/Mitsis Hotels
Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus
ΘΗΡΑ [6]
Δήμος Θήρας
Περίσσα
Αγ. Γεώργιος
Βλυχάδα
Περίβολος
Καμάρι 1
Καμάρι 2
ΙΟΣ [3]
Δήμος Ιητών
Όρμος
Μυλοπόταμος
Μαγγανάρι
ΜΗΛΟΣ [1]
Δήμος Μήλου
Προβατάς
ΣΙΦΝΟΣ [2]
Δήμος Σίφνου
Καμάρες
Πλατύς Γιαλός
ΠΑΡΟΣ [5]
Δήμος Πάρου
Λογαράς
Τσερδάκια
Πούντα
Μάρπησσα/Χρυσή Ακτή
Λιβάδια
ΝΑΞΟΣ [3]
Δήμος Νάξου
Αγία Άννα/Μάραγκας
Άγιος Προκόπιος
Άγιος Γεώργιος
ΣΥΡΟΣ [6]
Δήμος Σύρου-Ερμούπολης
Γαλησσάς
Αζόλιμνος
Κίνι
Αγκαθωπές
Βάρη
Φοίνικας
ΜΥΚΟΝΟΣ [1]
Δήμος Μυκόνου
Καλαφάτης/Aphrodite Beach Resort
ΤΗΝΟΣ [1]
Δήμος Τήνου
Αγ. Φωκάς/Μαραθιά
ΑΝΔΡΟΣ [4]
Δήμος Άνδρου
Δελαβόγια/Aneroussa Beach
Αγ. Πέτρος
Μπατσί
Χρυσή Άμμος
ΚΕΑ [3]
Δήμος Κέας
Κούνδουρος
Οτζιάς
Γιαλισκάρι
ΣΑΜΟΣ [2]
Δήμος Σάμου
Δόρυσσα/Ποτοκάκι
Γλυκόριζα
ΧΙΟΣ [4]
Δήμος Χίου
Αγ. Φωτεινή
Καρφάς
Δημοτική Πλαζ Χίου
Αγ. Παρασκευή
ΛΕΣΒΟΣ [11]
Δήμος Λέσβου
Τσαμάκια
Σκάλα Ερεσού
Εφταλού/Άγ. Ανάργυροι
Κάγια
Αγ. Ισίδωρος
Μόλυβος
Βατερά
Κανόνι Θέρμης
Άναξος
Πέτρα
Νυφίδα
ΛΗΜΝΟΣ [4]
Δήμος Λήμνου
Εβγάτης/Ζεματάς
Άγ. Ιωάννης
Θάνος
Πλατύ
ΜΑΡΙΝΕΣ
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ [3]
Δήμος Σιθωνίας
Μαρίνα Πόρτο Καρράς
Δήμος Κασσάνδρας
Μαρίνα Σάνη
Μαρίνα Miraggio
ΑΤΤΙΚΗ [3]
Δήμος Λαυρεωτικής
Οlympic Μarine
Δήμος Ελληνικού
Μαρίνα Αγ. Κοσμά
Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Μαρίνα Φλοίσβου
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ [1]
Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας
Μαρίνα Κλεοπάτρα
ΛΕΥΚΑΔΑ [1]
Δήμος Λευκάδας
Μαρίνα Λευκάδας
ΚΕΡΚΥΡΑ [1]
Δήμος Κέρκυρας
Μαρίνα Γουβιών
ΛΑΣΙΘΙ [1]
Δήμος Αγ. Νικολάου
Μαρίνα Αγ. Νικολάου
ΚΩΣ [1]
Δήμος Κω
Μαρίνα Κω
ΛΕΡΟΣ [1]
Δήμος Λέρου
Μαρίνα Λέρου

***  ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !  Συνελήφθησαν ΚΟΜΑΝΤΟΣ που σχεδίαζαν να απαγάγουν τον Ερντογάν...

~ Τρία μέλη της υποβρύχιας ομάδας κομάντος της Τουρκίας με υποτιθέμενους δεσμούς με το κίνημα Gülen υπό τον ισλαμιστή ιερέα Fethullah Gülen, ο οποίος κατηγορείται για την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, συνελήφθησαν στη βορειοδυτική συνοριακή επαρχία Edirne σήμερα το πρωί όπως μετέδωσε το δίκτυο Doğan News.
Ένας υπολοχαγός και δύο λοχαγοί επιτελείου, αναγνωρισμένοι μόνο από τα αρχικά Α.C., Υ.O. Και Μ. Ο., αναφερθεί ότι έπαιξαν ενεργό ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και φέρεται ότι τους έχει ανατεθεί να πάρουν όμηρο τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα της απόπειρας πραξικοπήματος στο παλάτι Huber της Κωνσταντινούπολης.
Μετά την απόσπαση μυστικών πληροφοριών, η αντιτρομοκρατική αστυνομία συνέλαβε τους τρεις κομάντος, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό, σε ένα σημείο κοντά στην έξοδο του αυτοκινητόδρομου Κωνσταντινούπολης-Οδηρίν.
Αναζητήθηκαν ως φυγόδικοι από το 4ο ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Άγκυρας με την κατηγορία «προσπάθειας ανατροπής της συνταγματικής τάξης», ανέφερε η υπηρεσία.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες τους, οι τρεις ομολόγησαν τους δεσμούς τους με το Κίνημα Gülen, προσθέτοντας ότι είχαν ενημερωθεί για την απόπειρα πραξικοπήματος πέντε ημέρες νωρίτερα.
Το σχέδιο ήταν να απαχθεί ο πρόεδρος Ρ. Τ. Ερντογάν από το παλάτι Huber και να τον οδηγήσουν στη Σαμαντιάρα (περιοχή στην Κωνσταντινούπολη).
Εντούτοις, τελικά μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση του Akıncı, στην πρωτεύουσα της Άγκυρας, μετά από τηλεφωνική κλήση όπου αποκαλύφθηκε ότι ο Ερντογάν τελικώς είχε φύγει για διακοπές.

***  ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ !  Βρέθηκε το παλάτι στο οποίο είχε δικαστεί ο ΧΡΙΣΤΟΣ;...

~ Ερείπια που βρέθηκαν πριν από δέκα χρόνια από αρχαιολόγους σε ανασκαφή, πιστεύεται από πολλούς ερευνητές ότι ήταν το παλάτι του Ηρώδη, στο οποίο ο Ιησούς Χριστός είχε δικαστεί.
Τα ερείπια είναι στην δυτική πλευρά της παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων, κοντά στο μουσείο David και οι αρχαιολόγοι έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι είναι κοντά σε μια μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή.

Το εάν πρόκειται για το παλάτι στο οποίο ο Χριστός δικάστηκε δεν μπορεί να αποσαφηνιστεί πλήρως και ο λόγος είναι οι διαφορετικές ερμηνείες που δίνονται στην Καινή Διαθήκη. Πάντως οι υποστηρικτές αυτής της απόψεως, ταυτίζουν το σημείο λόγο μιας περιγραφής του Ιωάννη, ο οποίος περιγράφει πως η δίκη έλαβε χώρα δίπλα σε μια πύλη και ένα πέτρινο μονοπάτι, που ορισμένοι αρχαιολόγοι ταυτίζουν με το συγκεκριμένο σημείο.


*** Αθλητική ενημέρωση  :

***    Στα πλέϊ οφ της Σούπερ Λίγκας  : Η ειδική βαθμολογία:
1.ΠΑΟΚ 2 / 2.Παναθηναϊκός 1 / 3.ΑΕΚ 0 / 4.Πανιώνιος 0

1η αγωνιστική  Κυριακή 14-05-2017  :
 ***  ΠΑΟΚ -ΑΕΚ  0-1 , (0-1) .- ^

 
Τα γκολ : 10΄  Ντίντακ ,
Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος
 Κάρτες : Χριστοδουλόπουλος , Μάτος , Μάνταλος , ΄Σιμόες , Μπακασέτα , Ενρίκε , Πέλκας , Ντίντακ , Κάμπος Αϊντάρεβιτς .-
ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα(Μαλεζάς), Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ(Ενρίκε ) ,  Μπίσεσβαρ, Κάμπος, Πέλκας και Πρίγιοβιτς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Ντίντακ, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος(Γιόχανσον) , (Μπακασέτα) , Αραούχο
Βίντεο από τον αγώνα  ... :
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ πλέϊ οφ  Α΄ ημίχρονο  0-1   το γκολ  14/05/2017:
https://youtu.be/DR-RenRoEFw  .-
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  0-1  Δηλώσεις φάσεις γκολ πλεϊ οφ  14/05/2017:
https://youtu.be/HZiP5Enopyk  .-

*** ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 , (0-1).- ^
Τα  γκολ : 38΄ Μπέργκ , 56 ΄  Μασούρας 
Διαιτητής είναι ο Δημήτρης Στυλιαράς (Αιτ/νίας), με βοηθούς τους Λάζαρο Δημητριάδη (Μακεδονίας), Χρήστο Ακρίβο (Αθήνας) και τέταρτος είναι ο Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
Κάρτες κίτρινες : Ρισβάνης , Σιώπης , Κλωναρίδης , Μπέργκ , Ζέκα(κόκκινη) , Μολέδο,  Ρέϊς ,
Κάρτες : 12΄ αποβολή με κόκκινη ο Ζέκα  .- { Ο Μασούντ πήρε με φανταστικό τρόπο την μπάλα, ο Ζέκα τον τράβηξε και τον έριξε στο έδαφος λίγα μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Στυλιαρά να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον χαφ των φιλοξενούμενων.} ,
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας(Λάμπρου), Μασούντ(Σαββίδης), Μπεν, Γεσίλ.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους οι Μπαντής, Λάμπρου, Γκιοατά, Μπάλλας, Ταπόκο, Αντωνιάδης, Σαββίδης.
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Μέστο(Ρέις), Μολέδο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες(Μαρινάκης), Κλωναρίδης(Λέτο), Μπεργκ.
Στον πάγκο βρίσκονται οι Στιλ, Ευαγγέλου, Λέτο, Ρέις, Μολίνς, Μαρινάκης, Χατζηγιοβάνης.
Βίντεο από τον αγώνα  ...: 
 ~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1  δηλώσεις γκολ πλεϊ οφ  14/05/2017: https://youtu.be/kDtaTY7iq5I .-
***
 ~**ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2017  :
~* Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 01  Μαΐου  2017  :ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !!... ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  και  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  για όλους μας  !!!
~
Στο αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :   http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-01-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  02 Μαΐου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-02-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη  03 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας   :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-03-2017.html  .-
~*    Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  2 .. Τετάρτη 03  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσης : http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-2.html .-  

~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 04  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  05 Μαΐου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας: http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-05-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS  Σάββατο  06  Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής  μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-06-2017.html .-
 
 ~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS - 2 - Σάββατο 06  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας   :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-06-2017.html .-   

~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 07  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-07-2017.html .-
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 06  και 07  Μαΐου  2017  :Αθλητική επισκόπηση-ανασκόπηση αθλητικών εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/06-07-2017.html .-  
  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 08 Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/05/news-08-2017.html .-   
 ~*  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 09 Μαΐου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-09-2017.html .- 
~* ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία από το Α-Ω .  Τρίτη 09  Μαΐου  2017 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html .- 
~*   Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Τετάρτη 10 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας: http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-10-2017.html .-

 ~~ *  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Τετάρτη 10  Μαΐου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/05/arfara-nwes-2-10-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/05/news-11-2017.html .-
~
*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 12  Μαΐου 2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-12-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Σάββατο  13  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσης:  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/05/news-13-2017.html .-
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Κυριακή 14  Μαΐου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-14-2017.html .-  

~ *ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13  και 14 Μαΐου 2017  : Αθλητικά επισκόπηση-ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/05/13-14-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  RFARA NEWS Δευτέρα  15  Μαΐου  2017  :
~
Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/05/rfara-news-15-2017.html .-
~* 
Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  16 Μαΐου 2017  :
 ~
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/05/news-16-2017.html .-

 
 
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .-  
 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-26-2017.html .-  
 ~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή  30  Απριλίου  2017 :Στο   αγιάζι της ενημέρωσης :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/05/arfara-news-30-2017.htm .-

  
~
* **   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5580  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3587   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3599  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikasposts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.766  βίντεο   .-  

  

~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου