Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...
~
Στην ερώτησι τί είναι ζωή; Ένας γέρων απήντησε: «Γλώσσα που να λέγη την αλήθεια και μόνο, σώμα αγνό, καρδιά καθαρή και οι λογισμοί να μην περιδιαβαίνουν τον κόσμο. Υμνωδία κατανυκτική, ζωή ήσυχη και τίποτε άλλο να μη φιλοξενή η σκέψη παρά την αναμονή του Κυρίου».Γεροντικόν


~ 6 Μαρτίου
Μνήμη της ευρέσεως του τιμίου Σταυρού μετά των τιμίων ήλων υπό της μακαρίας Ελένης (326). Μεγαλομαρτύρων Αετίου, Θεοδώρου, Θεοφίλου, Κωνσταντίνου και Μελισσηνού των στρατηγών, Βασσόη, Καλλίστου, Κρατερού και των συν αυτοίς 42 μαρτύρων των εξ Αμορίου (1) (Φρυγίας) και εν Βαγδάτη μαρτυρησάντων (†845) . Ευβούλου, Ευφρόσυνου και Ιουλιανού. Οσίων Αρκαδίου, Ησυχίου του θαυματουργού(2) και Μαξίμου του μάρτυρος.
(1) Οι άγιοι 42 Μάρτυρες, έζησαν επί βασιλείας του εικονομάχου αυτοκράτορα Θεόφιλου και όλοι τους κατείχαν μεγάλα αξιώματα, ήταν ταξίαρχοι και στρατηγοί. Όταν το 838, η πόλη Αμόριο της Φρυγίας κυριεύθηκε από τούς Άραβες και το χαλίφη Μουτασίμ, μεταξύ των αιχμαλώτων ήταν και οι 42 αξιωματούχοι γόνοι ευγενών βυζαντινών οικογενειών. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Βαγδάτη και φυλακίσθηκαν αλυσοδεμένοι. Εκεί οι άγιοι στερούμενοι ακόμη και το νερό προσεύχονταν στον πανάγαθο Θεό να τους αξιώσει γρήγορα της τιμής του μαρτυρίου. Και όντως λίγες ημέρες αργότερα τους παρουσίασαν στο χαλίφη, ο οποίος με ύφος φιλικό τούς υποσχέθηκε να τους αποκαταστήσει στο αξιώματα τους εάν αλλαξοπιστήσουν και γίνουν Μωαμεθανοί. Οι αγιοι με ένα στόμα και μία καρδιά αντέταξαν το γενναίο τους φρόνημα και αρνήθηκαν τη προσφορά του χαλίφη, ο οποίος εκνευρισμένος διέταξε τον αποκεφαλισμό τους.
(2) O όσιος Ησύχιος, καταγόταν από το χωριό Ανδράκινα της Γαλατίας. Σε νεαρή ηλικία, φλεγόμενος από πόθο για την ασκητική ζωή εγκατέλειψε τη πατρίδα του και πήγε στο όρος του Μαΐωνος στα μέρη της Αρδανίς, όπου έκτισε καλύβα και ζούσε από την καλλιέργεια των γύρω ερημικών αγρών. Αργότερα κατέβηκε στους πρόποδες του βουνού, όπου βρήκε πηγή και έκτισε το ναό του Αγ. Ανδρέα. Έζησε αυστηρότατη ασκητική ζωή και εκοιμήθη οσιακά σε μεγάλη ηλικία. Το έτος 781, ο επίσκοπος Αμασείας Θεοφύλακτος, μετέφερε το ιερό λείψανό του στην Αμάσεια. ~
Σήμερα 06/03/2017 εορτάζουν:
Άγιοι Τεσσαράκοντα δύο Μάρτυρες από το Αμόριο, Μνήμη Ευρέσεως Τιμίου Σταυρού μετά των Τιμίων Ήλων υπό της Αγίας Ελένης, Όσιος Ησύχιος ο Θαυματουργός
 ~ Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
~ Τὴν θεοσύλλεκτον, τοῦ Λόγου φάλαγγα, τοὺς Τεσσαράκοντα καὶ δυὸ Μάρτυρας, τοὺς ἐν μίᾳ πάντας σπουδή, ἀθλήσαντας τιμήσωμεν οὗτοι γὰρ τῆς πίστεως, ἡνωμένοι τὴ χάριτι , δῆμον ἀκαθαίρετον, ἱερῶς συνεκρότησαν, καὶ ὤφθησαν Χριστοῦ κληρονόμοι, ξίφει τμηθέντες τοὺς αὐχένας.
~*  Απολυτίκιο Αγ. 42 Μαρτύρων - 6 ΜΑΡΤΙΟΥ: https://youtu.be/ZXZh_GjRsq4  .-

~
Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας

Α΄ Κυριακή των Νηστειών - της Ορθοδοξίας
 
Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος

Ανάμνηση Θαύματος κολλύβων Αγίου Θεοδώρο....
 
Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας

Άγιος Βλάσιος επίσκοπος Σεβαστείας
 
Άγιος Νικηφόρος

Άγιος Νικηφόρος
 
Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου

Όσιος Παρθένιος επίσκοπος Λαμψάκου
 
Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανού της Κυδωνίας Κρήτης

Άγιος Γεώργιος ο Νεομάρτυρας εξ Αλικιανο....
 
Αγία Αγάθη

Αγία Αγάθη
 
Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)

Τελώνου και Φαρισαίου (Αρχή Τριωδίου)
 
Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προφήτιδα

Δίκαιος Συμεών ο Θεοδόχος και Άννα η Προ....
 
Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφοι και ο συνοδίτης αυτών Νικόλαος οι Νεομάρτυρες εκ Σπετσών

Άγιοι Σταμάτιος και Ιωάννης οι αυτάδελφο....
*** Συνεργασία Περιφέρειας Πελοποννήσου – ΦΟΔΣΑ για τα απορρίμματα 
Στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, που θα αποτελέσει το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων όπως προβλέπεται από τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ, συμφώνησαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης και η Εκτελεστική Επιτροπή του ΦΟΔΣΑ, κατά την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στην έδρα της Περιφέρειας.
Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας, σύμφωνα με την οποία θα εξασφαλιστεί τόσο η ομαλή υλοποίηση του έργου κατά την έναρξή του όσο και η ομαλή συνέχισή του, όταν θα περιέλθει στο ΦΟΔΣΑ.
Κοινή πολιτική διαπίστωση ήταν ότι το έργο αυτό, αφενός, βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του και, αφετέρου, αποτελεί προϊόν της αυτοδιοίκησης και όχι της κυβέρνησης, η οποία το παρουσιάζει ως δικό της επίτευγμα για το οποίο επιχαίρει.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΦΟΔΣΑ Ιωάννης Γρυπιώτης, τα μέλη κ.κ. Δημήτριος Καφαντάρης, Σπύρος Τσιριγώτης και Χρήστος Μελέτης και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Άγγελος Παπαγγελόπουλος.

*** Οι Δημαιρεσίες στους Δήμους Δυτικής Μάνης, Οιχαλίας και Πύλου – Νέστορος 
Στο Δήμο Δυτικής Μάνης τη θέση του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο Σταύρος Γιαννακέας. Αντιπρόεδρος ο Γιώργος Τσιμικλής και γραμματέας ο Κωστας Φωκέας.
Σχετικά με τις θέσεις των αντιδημάρχων δεν θα υπάρξουν αλλαγές.
~ Στο Δήμο Οιχαλίας το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου  πλέον έχει ως εξής: Πρόεδρος παραμένει ο Νίκος Λίογας, Αντιπρόεδρος επίσης παραμένει ο Γιάννης Παπαδόπουλος ενώ τέλος τη θέση του γραμματέα αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσιμπαρος.
Σχετικά με τις επιτροπές του Δήμου Οιχαλίας ορίστηκαν τα ακόλουθα:
Τακτικά Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΤΟΝΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Αναπληρωματικά Μέλη Οικονομικής Επιτροπής
ΜΙΤΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΜΠΙΝΙΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

Τακτικά Μέλη Ποιότητας Ζωής
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΑΚΡΥΝΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΡΑΜΠΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΟΥΖΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Αναπληρωματικά Μέλη Ποιότητας Ζωής
ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Τέλος στο Δήμο Πύλου – Νέστορος οι Δημαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν αργά το απόγευμα και τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμα γνωστά.

*** «Επικήρυξαν» με 1.000 ευρώ αμοιβή δράστη ή δράστες που δολοφονούν με φόλες 
Η εγκληματική δράση με φόλες στην Τριφυλία «ανάγκασε» φιλόζωους να «επικηρύξουν» το δράστη ή τους δράστες με αμοιβή 1.000  ευρώ σε όποιον πολίτη δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη του δράστη ή των δραστών. Δυστυχώς, στην Τριφυλία «θερίζει» τα αδέσποτα ζώα, αλλά και δεσποζόμενα, η εγκληματική δράση με φόλες. Η τοπική κοινωνία είναι οργισμένη και οι φιλόζωοι σοκαρισμένοι  και σε απόγνωση. Η εγκληματική δράση με φόλες προκαλεί διαρκώς φόβους και αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε επισημάνει και το τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση, σε δραματικούς τόνους, οι φιλόζωοι, κινδυνεύει και η δημόσια υγεία των κατοίκων, των επισκεπτών και δη των μικρών παιδιών. Μικρών παιδιών που μπορεί, παίζοντας αμέριμνα, να έρθουν σε επαφή με τα δηλητήρια και τότε θα κινδυνεύσει σοβαρά και η υγεία κι η ζωή τους. Όπως έχουμε αναφέρει, σε «κολαστήριο» για τα αδέσποτα ζώα έχουν μετατρέψει ασυνείδητοι τους Γαργαλιάνους και ο εφιάλτης με τις φόλες παντού κάνει τρομακτική την καθημερινότητα ζώων μα και ανθρώπων. Όσο και αν σοκάρει αυτό, δυστυχώς είναι η στυγνή πραγματικότητα στην τριφυλιακή πόλη,   η οποία κατέχει το αρνητικό και θλιβερό «ρεκόρ» με τις περισσότερες δολοφονίες αδέσποτων ζώων. Ακόμα περισσότερο σοκάρουν και προκαλούν αποτροπιασμό και θλίψη τα στοιχεία, σύμφωνα με φιλόζωους της περιοχής και όσα έχουν γίνει γνωστά.
Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και σήμερα, αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα με φόλες και στο Καλό Νερό, αλλά και στους Γαργαλιάνους, ενώ και στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, ανά διαστήματα, δολοφονούνται αδέσποτα με φόλες. Μετά τα τελευταία κρούσματα στους Γαργαλιάνους, οι φιλόζωοι της περιοχής έχουν πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις συζητώντας τρόπους αντιμετώπισης και αντίδρασης απέναντι στην εγκληματική δράση με φόλες, ενώ συναντήθηκαν και με το Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας, σε επίσκεψή του στο Α.Τ. Γαργαλιάνων, θέτοντάς του το τεράστιο πρόβλημα από την εγκληματική δράση με φόλες και τις συνέπειές του στη ζωή και λειτουργία της πόλης. Επίσης, οργανώνονται σε συλλογικό θεσμικό φορέα, ενώ καταφεύγουν και στη Δικαιοσύνη. Σε αφίσα που αναρτήθηκε (και) στη σελίδα της Φιλοζωικής Ομάδας Εθελοντών Τριφυλίας το βράδυ της Παρασκευής αναφέρεται η επικήρυξη και η αμοιβή των 1.000 ευρώ «σε όποιον μας δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και καταδίκη του δράστη ή δραστών που δολοφονούν με δηλητήριο (φόλες) τα αδέσποτα και ημιδεσποζόμενα σκυλιά στο Καλό Νερό Κυπαρισσίας, προκειμένου να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν σύμφωνα με το νόμο. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932124346».    Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Δεν τολμά, τελικά, «σαρωτικές» αλλαγές αντιδημάρχων ο Κατσίβελας (;) 
Παρά τα όσα αφήνονταν να αιωρούνται, αλλά και όσα έλεγαν σε συζητήσεις τους, άνθρωποι του περιβάλλοντος του δημάρχου Τριφυλίας, όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και τις προηγούμενες μέρες, τις τελευταίες ώρες, μετά τις Δημαιρεσίες, πολλοί στην Τριφυλία «στοιχηματίζουν» πως ο κ. Κατσίβελας δεν πρόκειται να προχωρήσει σε… «σαρωτικές» αλλαγές αντιδημάρχων καθώς, άγνωστο γιατί, δεν τολμά να πράξει κάτι τέτοιο!
Ο ίδιος ούτε μετά τις Δημαιρεσίες προέβη σε επίσημες ανακοινώσεις για τις επιλογές του και τους «εκλεκτούς» του που θα ορίσει ως αντιδημάρχους μέχρι το τέλος της δημαρχοντίας του και τη λήξη αυτής της δημοτικής περιόδου, αλλά ούτε καν γνωστοποίησε τι και ποιους θα ορίσει αντιδημάρχους στους ίδιους τους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους της δημοτικής του παράταξης, εν συνόλω, το βράδυ του Σαββάτο στη σύσκεψη που συγκάλεσε και διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.
Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε και το διασταυρώσαμε πλήρως, ζητήθηκε από τον κ. Κατσίβελα να… «ανοίξει» τα χαρτιά του και να πει στους συνεργάτες του δημοτικούς συμβούλους τις προθέσεις του και τις επιλογές του, χωρίς ωστόσο ο δήμαρχος Τριφυλίας να ανακοινώσει κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της δημοτικής του παράταξης ποιους προτίθεται ή έχει ήδη επιλέξει να ορίσει ως αντιδημάρχους.
Φέρεται, δε, ότι ο βασικός κορμός του σχήματος διοίκησης του δήμου και για τα επόμενα δυόμιση χρόνια θα απαρτίζεται από τα ίδια πρόσωπα που είχαν θέση ευθύνης και αξίωμα αντιδημάρχου τα δυόμιση προηγούμενα και αντί για «σαρωτικές» αλλαγές, θα γίνει μερικό «λίφτινγκ» με αλλαγή 3 ή μπορεί και 2 μόνο προσώπων, δηλαδή με 3 ή και μόνο δύο νέα πρόσωπα να ορίζονται αντιδήμαρχοι.
Όσο, δε, για τον ορισμό εντεταλμένων συμβούλων, μόνο ως «παρηγοριά» για τους «απομακρυνθέντες» και «καρατομηθέντες», προφανώς, θα γίνει, εάν γίνει, εφόσον κάποιοι εξ αυτών αποδεχθούν ρόλο «κομπάρσου» αντί πρωταγωνιστή, όπως βεβαίως και για όσους δημοτικούς συμβούλους του «κόψει» από αντιδημάρχους, στερώντας τους  - και αυτών - το δικαίωμα της προσφοράς υπηρεσιών στον τόπο και τους συμπατριώτες τους από τη θέση θεσμικού αξιώματος του αντιδημάρχου! Είναι γνωστό πως, τα δυόμισι πρώτα χρόνια της δημοτικής περιόδου είχαν οριστεί εντεταλμένοι σύμβουλοι, αλλά σχεδόν κανείς στην Τριφυλία δε γνωρίζει ποιοι ήταν, με ποιο αντικείμενο και τι έπραξαν και όπως έχουμε αναφέρει, λέγεται ότι,
«Ο αντιδήμαρχος είναι αντιδήμαρχος και ο εντεταλμένος στο Δήμο Τριφυλίας ισούται, σχεδόν, με τίποτα, πολιτικά και πρακτικά!». Ωστόσο, όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν με την απόφαση του κ. Κατσίβελα για ορισμό αντιδημάρχων η οποία αναμένεται πως θα υπογραφεί, ανακοινωθεί και αναρτηθεί στη Δι@υγεια σήμερα Δευτέρα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και κάθε άλλο ενδεχόμενο το οποίο, προφανώς, είναι «ανοιχτό» μέχρι την υπογραφή της απόφασης ορισμού αντιδημάρχων! Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** Ράβε – ξήλωνε 
Πόσες φορές θα δούμε αυτές τις πλάκες, στο πλακόστρωτο της πλατείας, πριν την οδό Γερμανού, ξηλωμένες;
Ασύμφορο έχει καταντήσει κάθε τρεις και λίγο να σπάνε από τα αυτοκίνητα που αναγκαστικά περνάνε από πάνω τους και να πρέπει να αντικατασταθούν.
Μάλλον, πρέπει να βρεθεί άλλη λύση.   Β.Β. 

*** Οδηγός καταγράφει σε βίντεο τα καθημερινά «εγκλήματα» σε δρόμους της Καλαμάτας 
Η λάθος οδηγική συμπεριφορά των Ελλήνων οδηγών αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο, σε μία σειρά βίντεο που ανεβάζει στο youtube, ένας πολίτης  ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε θύμα τροχαίου λόγω παραβίασης προτεραιότητας εκ μέρους άλλου οδηγού.
Μετά από δύο χειρουργεία και πολύμηνη παραμονή στο νοσοκομείο, αποφάσισε να τοποθετήσει κάμερα στο αυτοκίνητό του και να καταγράφει την εγκληματική συμπεριφορά κάποιων οδηγών στους ελληνικούς δρόμους όπως αναφέρει το tilestwra.com.
Επικίνδυνοι ελιγμοί, οδηγοί που παραβιάζουν κόκκινα φανάρια ή οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, ποδηλάτες χωρίς κράνος, και άλλα «στραβά και παράνομα» των ελληνικών δρόμων, κυριαρχούν στη σειρά των βίντεο «Ζώα στους δρόμους». Μπορείτε να δείτε το πρώτο βίντεο που δημοσίευσε πριν λίγους μήνες.
Δείτε πιο κάτω ένα βίντεο γεμάτο παραβάσεις από δρόμους της Καλαμάτας, καθώς και της διαδρομής προς την Καρδαμύλη.
Video:  Ζώα στους δρόμους 2 - Greek Drivers , https://youtu.be/fJVs6lilDB4 .-

*** Το όνειρο του κυπριακού ΑΣΕΠ κυνηγούν χιλιάδες Έλληνες εκπαιδευτικοί 
Το νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών στα σχολεία της Κύπρου έχει προσελκύσει και Έλληνες δασκάλους και καθηγητές. Το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου έχει ανακοινώσει ότι ο διαγωνισμός θα γίνει προς τα τέλη του 2017 και σε αυτόν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και Έλληνες.
Όπως αναφέρει το Έθνος της Δευτέρας, ήδη υπάρχει κινητοποίηση σε επίπεδο φροντιστηρίων τα οποία προετοιμάζουν τους υποψήφιους.
Η εξέταση χωρίζεται σε τρία μέρη:
το πρώτο έχει μοριοδότηση 32% και αφορά στην εξέταση του γνωστικού αντικειμένου των αναλυτικών προγραμμάτων των δημόσιων σχολείων της Κύπρου στον κλάδο-ειδικότητα που ο υποψήφιος υποβάλλει η αίτηση.
στο δεύτερο μέρος με μοριοδότηση 10% διεξάγεται εξέταση δεξιοτήτων
στο τρίτο μέρος με μοριοδότηση 8% διεξάγεται εξέταση για τη γνώση της ελληνικής γλώσσας.
Newsroom ΔΟΛ

*** Μέσα σε φωνές και ένταση οι Δημαιρεσίες στο Δήμο Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 
 
 
 
 
 
Μέσα σε βαρύ κλίμα, λόγω της μη συνεννόησης των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τα πρόσωπα που θα τους αντιπροσωπεύσουν στην Οικονομική Επιτροπή καθώς και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής διεξήχθησαν σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας οι Δημαιρεσίες.
Σε ότι αφορά το νέο Προεδρείο του ΔΣ, θα αποτελείται από τους Παναγιώτη Καρατζέα στη θέση του Πρόεδρου, τη Μαρία Βεργινάδη που θα παραμείνει αντιπρόεδρος, ενώ τέλος  ο Γιάννης Χριστόπουλος θα είναι ο  νέος Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τέλος να σημειωθεί ότι λόγω της ασυμφωνίας που αναφέραμε πιο πάνω η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί την επόμενη Κυριακή, τότε που ο Παναγιώτης Νίκας αναμένεται να ανακοινώσει και τους νέους Αντιδημάρχους.

*** Πρεμιέρα στις 19 Μαρτίου για «Τη δική μας Κάλλας» στη Νέα Υόρκη
Έτος «Μαρία Κάλλας» το 2017, 40 χρόνια μετά το θάνατο της… 
 Σπουδαίες εκδηλώσεις από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία
 Με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ύστερα και από συντονισμένες προσπάθειες της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, το 2017 είναι αφιερωμένο στη σπουδαία Μεσσήνια «Μαρία Κάλλας», καθώς συμπληρώνονται 40 χρόνια από το θάνατό της.
Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» έχει προγραμματίσει σειρά από σπουδαίες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ενώ σε λίγες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη η πρεμιέρα του σπουδαίου ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα, στο οποίο πρωταγωνιστεί η Καλαματιανή Μυρτώ Καμβυσίδη, και δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της «Μεσσηνιακή Αμφικτυονίας».
Για όλα τα παραπάνω μίλησαν χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου, Γιώργος Ηλιόπουλος και ο γραμματέας της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Παναγιώτης Μπαζίγος.
Ο Γιώργος Ηλιόπουλος παρουσίασε τις εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει ο Σύλλογος, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 2017 συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας.  Αρχικά, έχοντας στη διάθεσή του ήδη 7 επιστολές της Μαρίας Κάλλας από το προσωπικό της αρχείο και 20 μπάνερ, πρόκειται να πραγματοποιήσουν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι σ’ όλη τη Μεσσηνία με σκοπό τα παιδιά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έρθουν κοντά στην όπερα, να αγαπήσουν τη μουσική και να γνωρίσουν καλύτερα τη σπουδαία Μεσσήνια Μαρία Κάλλας.
Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στο «Κύτταρο» ροκ-μπαρ, και θα περιλαμβάνει μια συναυλία τζαζ-ροκ, από την μπάντα του Συλλόγου Αποφοίτων. Εκεί ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει το σύλλογο, να δει ποιοι είναι και τι κάνουν, αλλά και να ακούσει τη νέα γενιά των «μουσικόπαιδων» που είναι γύρω στα 20-22, τελείωσαν τις σπουδές τους και επέστρεψαν στην Καλαμάτα.
Στη συνέχεια την Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 9 μ.μ., ξεκινά το πιάνο-plus Festival, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Θα φιλοξενηθούν 5 κορυφαίοι Έλληνες σολίστες, ανάμεσα τους και ο Λάμπης Βασιλειάδης, ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της χώρας, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Παράλληλα, από το Δεκέμβριο του 2015 μοίρασαν δωρεάν κάρτες της Μαρίας Κάλλας, σε συνεργασία με τη Μεσσηνιακή Αμφικτιονία. Αυτές οι κάρτες ξεπέρασαν τα 5.000 κομμάτια, και από αύριο θα ξαναμοιράζονται, σε χώρους πολιτισμού, σε καφετέριες της Καλαμάτας και της Αθήνας. Κλείνοντας ο Γιώργος Ηλιόπουλος έκανε γνωστό ότι τον Απρίλιο και συγκεκριμένα στις 22 του μήνα, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» στην Καλαμάτα.
  Περιοδεία σ’ όλο τον πλανήτη
Από την πλευρά του, ο κ. Μπαζίγος εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά που έπειτα από προσπάθειες τριών χρόνων το ντοκιμαντέρ «Η δική μας Κάλλας» είναι έτοιμο και ήδη έχει ετοιμαστεί η πρώτη περιοδεία στην Αμερική… «Μαζί» θα ταξιδέψουν τουλάχιστον 9 άτομα από τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, οι οποίοι θα δώσουν και το «παρών» στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ στις 19 Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Η περιοδεία θα συνεχιστεί στο Σικάγο, τη Βοστώνη, καθώς και στο Μόντρεαλ και το Τορόντο στον Καναδά. Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η περιοδεία της ταινίας στην Ελλάδα, όπου στις 22 θα παιχτεί στην Καλαμάτα και στις 23 στην Αθήνα, ενώ στη συνέχεια προγραμματίζεται μία περιοδεία για την Ευρώπη, μία στην Αυστραλία και γίνονται προσπάθειες και για τη Ρωσία…
Η ιδέα της δημιουργίας αυτού του ντοκιμαντέρ όπως εξήγησε ο κ. Μπαζίγος, ανήκει στη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και «γεννήθηκε» όταν βρέθηκε στην Ελλάδα η καθηγήτρια Υποκριτικής από το Σικάγο, Μαρία Μπακάλη, η οποία είχε παίξει ένα μονόπρακτο στην Αθήνα, το «Λα Μαρία», που αφορούσε στη ζωή της Κάλλας… Τότε τη γνώρισαν τα μέλη της Μεσσηνιακή Αμφικτυονίας και ο τότε πρόεδρος κ. Αλευράς τη φιλοξένησε στη Μεσσηνία… Στη συνέχεια ο Θανάσης Ψαρούλης σύστησε στην Αμφικτυονία το σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα που ζει στη Σουηδία. Η Μεσσηνιακή Αμφικτυονία τού ανέθεσε τη δημιουργία αυτού του ντοκιμαντέρ με μια συμβολική τιμή που δεν κάλυπτε ούτε τα έξοδά τους και ο ίδιος κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ διάρκειας 95 λεπτών. Όσοι δε το έχουν δει, μιλούν με εξαιρετικά λόγια…
Ο κ. Μπαζίγος σημείωσε ότι το «ντοκιμαντέρ» ανήκε μέχρι πριν λίγο καιρό σε 200 εθελοντές που εργάστηκαν ή και έπαιξαν σ’ αυτή την ταινία… Από τους πρώτους ήταν ο Σύλλογος Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, ο οποίος και πρότεινε τη Μυρτώ Καμβυσίδη για να υποδυθεί την πρωταγωνίστρια και τον Γιώργο Ηλιόπουλο, που την ακολούθησε παντού και επιμελήθηκε το ντύσιμό της… «Εκεί που τα γυρίσματα ξεκίνησαν με 5 άτομα, σιγά σιγά εθελοντικά και χάρις στην ικανότητα του Μπάμπη Τσόκα κατάφερε να προσελκύσει δεκάδες εθελοντές… Αυτοί οι εθελοντές ήδη έφθασαν τους 250 και αυτό δεν έχει τελειωμό όσο θα προχωρούν οι περιοδείες. Σ’ όλους αυτούς ανήκει η ταινία… Κι αυτό είναι ένα σπουδαίο μήνυμα εθελοντισμού που δίνει αυτό το ντοκιμαντέρ…» πρόσθεσε ο κ. Μπαζίγος.
Το δεύτερο σπουδαίο μήνυμα που βγαίνει από το ντοκιμαντέρ είναι ότι η Μαρία Κάλλας είναι Ελληνίδα, καθώς τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία προσπαθούν να την οικειοποιηθούν … Ο κ. Μπαζίγος ξεκαθάρισε ότι «δε χαρίζουμε σε κανέναν ότι η Μαρία Κάλλας είναι μια Μεσσήνια, μια Ελληνίδα όπως δήλωνε η ίδια». Επίσης, σημείωσε ότι σκοπός τους είναι να περάσουν το μήνυμα στην ομογένεια ότι η Ελλάδα συνεχίζει να βγάζει ανθρώπους παγκοσμίου αναγνώρισης και αξίας και πρέπει να νιώθουν περήφανοι γι’ αυτό.
Τέλος, έκλεισε με την ελπίδα ότι αυτό το ντοκιμαντέρ θα ευαισθητοποιήσει Μεσσήνιους, καλλιτέχνες, μουσικούς, ώστε να μπορέσει να μετατραπεί σε μουσείο το σπίτι της Μαρίας Κάλλας που ανήκει στο Δήμο Οιχαλίας, ενώ τόνισε ότι σκοπός της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας είναι η δημιουργία ενός ακόμα μουσείου στην Καλαμάτα.
  Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφία: Στασινός Μουτσούλας

***  Απολογισμός στο έργο της «Φάρις» από τον Θανάση Ηλιόπουλο 
Θετικός ο πολιτιστικός
απολογισμός των τελευταίων χρόνων
 «Σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν γίνει περισσότερα, σίγουρα δεν είμαστε οι άριστοι, σίγουρα υπήρξαν παραλείψεις και λάθη, αλλά το ισοζύγιο είναι θετικό». Σε αυτή τη φράση συμπύκνωσε ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος, τον απολογισμό των 2,5 χρόνων της θητείας του.
Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ξεκινώντας τον απολογισμό του ότι ο πολιτισμός είναι σταθερά στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής και ότι υπάρχει σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα και έργο, παρότι η κρίση πλήττει σε μεγαλύτερο βαθμό τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.
Η μεγαλύτερη πληγή, όσον αφορά στη «Φάρις» και τον πολιτισμό, συνέχισε, ήταν τα οικονομικά προβλήματα. Και η πληγή αυτή, ανέφερε, έχει «πλήρως αποθεραπευτεί» και η δημοτική επιχείρηση έχει αποκαταστήσει τη φερεγγυότητα  και την αξιοπιστία της, δεν οφείλει σε εργαζόμενους, προμηθευτές και συνεργάτες.
Όλα αυτά τα χρόνια, είπε ο πρόεδρος της «Φάρις», δεν υπήρξε καμία απώλεια στις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται κανονικά, παρότι κινδύνευσε να μη γίνει το 2015, όταν επιβλήθηκαν τα capital controlς και παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, την οποία τελικά διαδέχτηκε επάξια η Κατερίνα Κασιούμη, όπως είπε ο Θανάσης Ηλιόπουλος.
Όχι μόνο δεν υπήρξε απώλεια στις πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά αντίθετα δημιουργήθηκαν και νέες, συνέχισε και αναφέρθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, που θα γίνεται ανά δύο χρόνια και φέτος το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο. Επιπλέον, σημείωσε ότι σχεδιάζεται, μετά το Φεστιβάλ Χορού που συνδέεται με τη Σχολή Χορού και μετά το Φεστιβάλ Χορωδιών που συνδέεται με το Δημοτικό Ωδείο, μια διεθνής διοργάνωση η οποία θα συνδέεται με το Εικαστικό Εργαστήρι.
Σε ό,τι αφορά τη διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, σημείωσε ότι η πόλη δεν απέτυχε, αντίθετα κατάφερε να φτάσει στον τελικό της διεκδίκησης, κάτι που δεν κατάφεραν άλλες, μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Πρόσθεσε δε, ότι η Καλαμάτα πρέπει να αξιοποιήσει τα θετικά στοιχεία από τη διεκδίκηση του τίτλου, καθώς και την εμπειρία που αποκτήθηκε.
Σε ό,τι αφορά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι δυστυχώς το κράτος συμμετέχει με μόλις 42.000 ευρώ, ποσό πάρα πολύ μικρό για να στηρίξει μια πλήρη δραστηριότητα. Τόνισε, ωστόσο, ότι η Δημοτική Αρχή κρατάει το ΔΗΠΕΘΕΚ ζωντανό και πως η πρότασή της είναι να μετεξελιχθεί σε περιφερειακό θέατρο, με οικονομική υποστήριξη.  Α.Π.

***  Συνεχίζεται στο Πνευματικό η έκθεση φωτογραφίας «Από το Ρίο με αγάπη» 
Επισκέψιμη καθημερινά μέχρι την προσεχή Τετάρτη 8 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας θα είναι η έκθεση φωτογραφίας «Από το Ρίο με αγάπη». Πρόκειται για περίπου 70 εντυπωσιακά στιγμιότυπα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας που τράβηξε τον περασμένο Αύγουστο ο μοναδικός επαγγελματίας φωτογράφος από την Ελλάδα που κάλυψε τη διοργάνωση. Την πρωτοβουλία για τη φιλοξενία της έκθεσης, στο δεύτερο σταθμό της μετά την Αθήνα, έχει η Ένωση Επαγγελματιών Καλλιτεχνών Φωτογράφων Νοτιοδυτικής Ελλάδος. Χ.Ε.

*** Έφτασαν στην κορυφή της Ινδοκίνας οι 6 Καλαματιανοί 
Τα κατάφεραν τελικά οι έξι Καλαματιανοί από τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας, που κατάφεραν να κατακτήσουν την πιο ψηλή κορυφή της Ινδοκίνας Pansipan με υψόμετρο 3.144μ.
Η κορυφή  βρίσκεται  στα σύνορα Κίνας και Βιετνάμ και η ανάβαση ξεκίνησε από την πόλη Sapa.
Τα μέλη του Ορειβατικού που έφτασαν εκεί είναι οι: Μανώλης Αλοίμονος , Κώστας Φύκιρης, Ντιάνα Μαούνη, Γιώργος Στεφανούρης, Θανάσης Μαούνης και  Κώστας Κωνσταντόπουλος.

*** Μάθετε την ιστορία του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας (-1973) 
Πότε συστάθηκε; Πού πήγαιναν Γυμνάσιο πριν από τη δημιουργία του; Που στεγάστηκε πριν εγκατασταθεί στο κτήριο (σημερινό Δημοτικό Ωδείο) που το φιλοξένησε έως το 1973; Ποιες σημαντικές προσωπικότητες αποφοίτησαν από εκεί;
Για ποια εξωσχολικά παραπτώματα τιμωρούνταν οι μαθητές; Για ποιον λόγο «έπεσε ξύλο» ανάμεσα στους μαθητές το 1918; Πώς επηρέασε η Κατοχή και ο Εμφύλιος τη λειτουργία του; Ποιο μάθημα κατήργησαν οι Γερμανοί;
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα απαντηθούν από την Ομάδα «Πάμε Βόλτα» αύριο Σάββατο, 4 Μαρτίου, στις 11.00 το πρωί, για την ιστορία του
1ου Γυμνασίου Καλαμάτας (-1973). Ραντεβού στην είσοδο του Δημοτικού Ωδείου (Αλεξανδράκη και Βιλλεαρδουίνου).
Παρακαλούνται, δε, όσοι φοίτησαν στο ιστορικό σχολείο να παρευρεθούν και να διηγηθούν περιστατικά και εμπειρίες τους.
Πληροφορίες στο τηλ. 6936-518550.

***  H Μυθική Πελοπόννησος στο Βελιγράδι 
Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFT που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου στο Βελιγράδι έλαβε μέρος η «Μυθική Πελοπόννησος».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε στο περίπτερο της ελληνικής αποστολής του ΕΟΤ, έχοντας την ευκαιρία να προσφέρει  πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό στους επισκέπτες της έκθεσης, ενώ προσφέρθηκε και κέρασμα με παραδοσιακά πελοποννησιακά προϊόντα (γραβιέρα, λαλάγγια, ελιές, σύκα, σταφίδα, κρασί). Τα δε προϊόντα της Πελοποννήσου άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στους επισκέπτες.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες συναντήθηκαν και με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα,  και στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο Περιφερειών συμφωνήθηκε κοινή εκδήλωση στη Σερβία.
Στόχος, πέραν της δημιουργίας οικονομιών κλίμακας, είναι κυρίως να παρουσιαστούν μαζί ο ώριμος για τους Σέρβους προορισμός της Βόρειας Ελλάδας με το νέο προορισμό της Νότιας Ελλάδας, την Πελοπόννησο.

***  Δείτε τις ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΑΙΜΟΥ !  Όλη η ΑΛΗΘΕΙΑ...

~  Γελάει ο κόσμος με αυτά που γίνονται στον Πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη του Μαξίμου στην εφημερίδα DOCUMENTO, του Κώστα Βαξεβάνη έχει καταφέρει να δώσει 20,000 φύλλα πωληθέντα και μάλιστα τη δυνατότητα να προχωρήσει ο εκδότης σε ημερήσια έκδοση. Αυτό όμως είναι κάτι που η Εφημερίδα των Συντακτών δεν επιθυμεί (ξεκάθαρα φιλικά προσκείμενη στο Μέγαρο Μαξίμου) και ως δια μαγείας ο 'γάμος σχόλασε'.
Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε τις προάλλες έχουμε τα εξής αποτελέσματα.
ΝΔ 33%
ΣΥΡΙΖΑ 19%
ΚΚΕ 10%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 9%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΠΟΤΑΜΙ 8%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 7%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 6%
ΑΝΕΛ 4%
ΛΑΕ 4%
Το ότι το άθροισμα είναι 108% είναι άσχετο. Το νέο κόλπο είναι η εκλογική επιρροή και όχι η πρόθεση ψήφου.

Για ποιο λόγο σας τα γράφουμε αυτά; Για να καταλάβετε πως γίνεται η ενημέρωση των πολιτών.

*** ΕΚΤΑΚΤΟ!  Τα βρήκαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-ΝΔ!  Ραγδαίες εξελίξεις

~ Μετά τη σύγκλιση στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, η ΝΔ φαίνεται ότι θα συμφωνήσει με την κυβέρνηση και στο ζήτημα της αξιολόγησης.
Σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν οι τομεάρχες του κόμματος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει όχι μόνο να ξανακερδίσει το χαμένο κύρος του-μετά τις «βόμβες» του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και της Κατερίνας Παπακώστα, αλλά θα συζητήσει και τη στάση που θα κρατήσει η παράταξη στην ενδεχόμενη ψήφιση μέτρων.
Ο κος Μητσοτάκης έχει υποστηρίξει ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης ευθύνεται στην κυβέρνηση και ότι πρέπει να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, με το μικρότερο κόστος.
Άρα, ο πρόεδρος της ΝΔ «βιάζεται» να κλείσει η αξιολόγηση και αυτό σημαίνει ότι είναι διαθέσιμος να υπερψηφίσει μέτρα.

***  Τόσο ΠΛΗΘΟΣ ο ΒΟΛΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΔΕ!Ο Τυφώνας Κ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ έδιωξε το Παλαιοκομματικό με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ...

~  Ο Βόλος υποδέχτηκε τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ.  Πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
Βίντεο 1  : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΒΟΛΟΣ 05/03/2017  , https://youtu.be/Yt7MlpAiSXQ  .-
Βίντεο  2  :  ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΒΟΛΟΣ 2 05/03/2017 , https://youtu.be/hoSk1YAX-U8  .-
~   Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες οι πολίτες της Θεσσαλίας καλωσόρισαν την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.







Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσους παρευρέθησαν στην ομιλία.
Βίντεο 3 : ΚΟΝΤΡΑ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ -ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ , https://youtu.be/Abary01Of2c .-

***  Θα ''φαγωθούν'' μεταξύ τους!''ΕΜΦΥΛΙΟΣ'' στο ΣΥΡΙΖΑ...

~ "Προφανώς με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη έχουμε περισσότερα. Η στρατηγική συμμαχίων μας πρέπει να είναι με τη σοσιαλδημοκρατία και όχι με την δεξιά με την οποία είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι" ,ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς,ο οποίος συντάχθηκε με την άποψη του Νίκου Φίλη για κεντροαριστερή συμμαχία σημειώνοντας:"ένα αριστερό κόμμα δεν μπορεί μονίμως να συνεργάζεται με κομμάτια της δεξιάς".
"Αν η αξιολόγηση πάει καλά, θα έχουμε ανάπτυξη από πάνω από 2% για φέτος. Πάντως από όλα όσα έχω ψηφίσει, τα μέτρα και το μνημόνιο, το πιο δύσκολο ήταν το Υπερταμείο. Εκεί πραγματικά πόνεσα",τόνισε ο βουλευτής.

Επιπρόσθετα δεν έκρυψε και την απογοήτευσή του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση του κ. Κατρούγκαλου λέγοντας:
"Ο κ. Κατρούγκαλος απέτυχε στο ασφαλιστικό. Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 37.5% του εισοδήματος ελεύθεροι επαγγελματίες. Έχω ζητήσει να επανεξεταστεί το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών".

*** ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Η Γιλντιρίμ στο ΣΧΙΣΤΟ!Γίναμε κολλητοί με τους Τούρκους;..

~ Στο Σχιστό βρέθηκε στις 04/03, μαζί με το Γιάννη Μουζάλα,η Μπαχάρ Μπουσρά κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο Φιλοξενίας ‘’προσφύγων’’ του Σχιστού στα πλαίσια της φιλανθρωπικής της δράσης.
Η κόρη του Τούρκου πρωθυπουργού,του ανθρώπου που τόλμησε να μιλήσει για 130 δήθεν αμφισβητούμενες βραχονησίδες στο Αιγαίο και απείλησε λέγοντας πως η Τουρκία έχει τη δύναμη να απαντήσει σε κάθε εχθρική ενέργεια,αναπτύσσει φιλανθρωπική δράση και βρέθηκε στο Σχιστό προκειμένου να δώσει δώρα στα παιδιά και μίλησε με τις οικογένειες που βρίσκονται εκεί.
Φυσικά ο κύριος Μουζάλας ξέχασε πως οι Τούρκοι μας στέλνουν συνεχώς μετανάστες αθετώντας τη συμφωνία να τους πάρουν πίσω,και πως μας προκαλούν καθημερινά.Αντί λοιπόν να συζητηθούν αυτά,τα οποία είναι ήδη αρκετα ζημιογόνα για τη χώρα μας,πάνε στο Σχιστό για να δείξουν ‘’το φιλανθρωπικό’’ του πράγματος το οποίο φυσικά είναι πάντα καλύτερο από απόσταση.
***  Πως θα δοθούν τα δάνεια για τα πλημμυρόπληκτα σπίτια και επιχειρήσεις 
Αναλυτικά όλη η απόφαση του Υπουργείου με 60% δωρεάν κρατική αρωγή και 40% άτοκο δάνειο
 Η αναλυτική απόφαση για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου στη Μεσσηνία, υπογράφτηκε από το υπουργείο Υποδομών. Τα δάνεια που θα δοθούν είναι κατά 60% από κρατική αρωγή και κατά 40% με άτοκο δάνειο.
Οι περιοχές που έχουν ενταχθεί στις πλημμυρόπληκτες είναι:
-        Δήμος Δυτικής Μάνης: Άγιος Νικόλαος, Νεοχώρι, Πλάτσα, Πύργος Καλαμών, Ρίγκλια, Τραχήλα.
-        Δήμος Καλαμάτας: Δημοτική Ενότητα Άριος, Δημοτική Ενότητα Αρφαρών, Δημοτική Ενότητα Θουρίας.
      Δημοτική Ενότητα Καλαμάτας: Καλαμάτα, Αντικάλαμος, Αρτεμισία, Ασπρόχωμα, Ελαιοχώριο, Λαιίκα, Μικρά Μαντινεία, Σπερχογεία.
-        Δήμος Μεσσήνης: Δημοτική Ενότητα Ανδρούσας: Αγριλιά, Εύα, Ελληνοεκκλησία, Καλαμαρά. Δημοτική Ενότητα Αριστομένους: Κεφαλόβρυσο, Μάνεση, Στέρνα, Στρέφι. Δημοτική Ενότητα Ιθώμης: Αριστοδήμειο, Αρσινόη, Βαλύρα, Λάμπαινα, Αρχαία Μεσσήνη.  Δημοτική Ενότητα Μεσσήνης: Μεσσήνη, Αβραμιού, Ανάληψη, Βελίκα, Καρτερόλι, Μάδενα, Λευκοχώρα, Λυκότραφο, Σπιτάλι, Τρίοδος. Δημοτική Ενότητα Πεταλιδίου: Καρποφόρα, Πεταλίδι.
-        Δήμος Οιχαλίας: Δημοτική Ενότητα Ανδανίας: Δεσύλλα, Διαβολίτσι, Ηλέκτρα, Καρνάσι, Κάτω Μέλπεια, Κεντρικό, Κωνσταντίνων, Μάλτα, Μάνδρα, Παραπούγκι. Δημοτική Ενότητα Δωρίου: Βασιλικό, Δώριο, Κόκλα, Χρυσοχώρι, Ψάρι. Δημοτική Ενότητα Μελιγαλά: Ανθούσα, Ζευγολατειό, Καλλιρόη, Μαγούλα, Μελιγαλάς, Μίλα, Νεοχώρι Ιθώμης, Πολίχνη, Σκάλα, Στενύκλαρος, Τσουκαλαιίκα. Δημοτική Ενότητα Οιχαλίας: Ανδανία, Καλύβια, Κατσαρού, Λουτρό, Μερόπη, Οιχαλία, Σιάμου, Σολάκι, Φίλια.
-        Δήμος Πύλου Νέστορος: Δημοτική Ενότητα Κορώνης: Κορώνη, Δημοτική Ενότητα Μεθώνης: Ευαγγελισμός, Μεθώνη, Φοινικούντα. Δημοτική Ενότητα Νέστορος: Χώρα, Αμπελόφυτο. Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα: Βλαχόπουλο, Μεταμόρφωση. Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων: Κρεμμύδια, Χανδρινού.
-        Δήμος Τριφυλίας: Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων: Γαργαλιάνοι, Μαραθόπολη. Δημοτική Ενότητα Κυπαρισσίας: Κυπαρισσία. Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών: Χαλαζόνι.
  Στεγαστική συνδρομή
Σύμφωνα με την απόφαση, το έργο της αποκατάστασης των ζημιών σε κτίρια, αναλαμβάνει ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (Τ.Α.Σ.) Μεσσηνίας.
Θα χορηγηθεί Στεγαστική Συνδρομή για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από τις πλημμύρες.
Δικαιούχοι είναι οι ιδιοκτήτες/-τριες οι οποίοι την ημέρα του συμβάντος έχουν την πλήρη ή την ψιλή κυριότητα κτιρίων που έχουν υποστεί βλάβες από το συμβάν και χρήζουν επισκευής ή ανακατασκευής. Σε περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, κάθε ιδιοκτήτης/-τρια είναι δικαιούχος κατά το ποσοστό της ιδιοκτησίας του/της επί του οικοπέδου.
H συνδρομή συνίσταται από 60% Δωρεάν Κρατική Αρωγή που χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία και από 40% Άτοκο Δάνειο για τους/τις δικαιούχους δανειολήπτες/-τριες που χορηγείται από τα Πιστωτικά Ιδρύματα.
Σε περίπτωση που στον ίδιο ιδιοκτήτη ανήκαν την ημέρα της πλημμύρας, περισσότερες της μίας ιδιοκτησίες λειτουργικά ανεξάρτητες ως προς τη χρήση, είτε αυτές αποτελούν διηρημένες ιδιοκτησίες, είτε όχι, δωρεάν κρατική αρωγή δικαιούται μόνο για μία από αυτές, την οποία επιλέγει με Υπεύθυνη Δήλωσή. Για τις υπόλοιπες ιδιοκτησίες χορηγείται το σύνολο της συνδρομής εξολοκλήρου υπό μορφή άτοκου δανείου.
Από αυτό εξαιρούνται τα κτίρια των Ιερών Ναών και τα κτίρια κοινωφελούς χρήσης, που ανήκουν στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. ή σε Κοινωφελή ή σε Φιλανθρωπικά ή σε Ευαγή Ιδρύματα ή σε Σωματεία.
Για κατοικίες, αποθήκες (εκτός των επαγγελματικών αποθηκών), στάβλους, αγροτικά κτίρια, αγροικίες εποχιακής χρήσης, κλειστούς χώρους στάθμευσης (parking) χορηγείται συνδρομή με ανώτατο όριο επιφάνειας τα 150 τ.μ. ανά λειτουργικά ανεξάρτητη ιδιοκτησία.
Για ανεξάρτητους βοηθητικούς χώρους κατοικίας που συμπληρώνουν τη λειτουργικότητά της (χώροι υγιεινής, μαγειρεία) χορηγείται συνδρομή για επιφάνεια μέχρι 6 τ.μ. και με ανώτατο όριο συνολικής επιφάνειας κατοικίας και βοηθητικού χώρου τα 150 τ.μ..
Για κτίρια με περισσότερες ανεξάρτητες ιδιοκτησίες (που καθορίζονται είτε με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, είτε από την αυτόνομη λειτουργικότητά τους) ο κάθε ιδιοκτήτης δικαιούται επιπλέον συνδρομή ανάλογη με το ποσοστό ιδιοκτησίας του επί των κλειστών κοινοχρήστων χώρων και μέχρι εμβαδού 30 τ.μ..
Για Ιερούς Ναούς, χορηγείται συνδρομή επί του συνόλου της επιφάνειας του πληγέντος κτιρίου.
Για κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κτηνοτροφικές μονάδες, επαγγελματικές αποθήκες καθώς και σε κτίρια κοινωφελούς χρήσης, που ανήκουν στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. ή σε Κοινωφελή ή σε Φιλανθρωπικά ή σε Ευαγή Ιδρύματα ή σε Σωματεία, η επιφάνεια (εάν είναι πάνω από 150 τ.μ.) θα διαιρείται σε τμήματα των 150 τ.μ. Το προκύπτον τελικώς, μετά την ως άνω διαίρεση, υπόλοιπο τμήματος, αν έχει επιφάνεια μέχρι και 50 τ.μ. θα αμελείται, ενώ αν είναι πάνω από 50 τ.μ., τότε θα χορηγείται συνδρομή ανάλογα με το εμβαδόν του.
Κάθε τμήμα με επιφάνεια 150 τ.μ. αντιμετωπίζεται ως ιδιοκτησία λειτουργικά ανεξάρτητη. Ως εκ τούτου για το πρώτο τμήμα η συνδρομή θα αποτελείται κατά 60% από δωρεάν κρατική αρωγή και κατά 40% από άτοκο δάνειο, ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα μόνο άτοκο δάνειο.
  Διατηρητέα
Για κτίρια, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα διατηρητέα, χορηγείται συνδρομή ως ακολούθως:
α) Για κτίρια, που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα μόνο η όψη, χορηγείται συνδρομή με ανώτατο όριο επιφάνειας τα 150 τ.μ. ανά λειτουργικά ανεξάρτητη ιδιοκτησία.
β) Για κτίρια, που είναι χαρακτηρισμένα διατηρητέα στο σύνολό τους, χορηγείται συνδρομή επί του συνόλου της επιφάνειας του πληγέντος κτιρίου.
Στις περιπτώσεις που δε χορηγείται στον δικαιούχο δάνειο από Πιστωτικό Ίδρυμα ή ο ίδιος δεν επιθυμεί τη λήψη του, δύναται να λάβει μόνο τη δωρεάν κρατική αρωγή.
  Δεν δικαιούνται
Δε χορηγείται Στεγαστική Συνδρομή στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α) σε κτίρια που κατά την ημέρα της πλημμύρας ήταν εγκαταλειμμένα κατά την κρίση της αρμόδιας Υπηρεσίας.
Εγκαταλειμμένο κτίριο, είναι το κτίριο το οποίο παρουσιάζει εμφανή στοιχεία εγκατάλειψης όπως π.χ. έλλειψη εξωτερικών κουφωμάτων, βλάβες στα δομικά στοιχεία (στέγη, πατώματα κ.λπ.), που εμφανώς προϋπήρχαν της πλημμύρας και οφείλονται σε απόλυτη εγκατάλειψη.
Προκειμένου να γίνει άρση του χαρακτηρισμού του εγκαταλελειμμένου πρέπει το κτίριο να ήταν στοιχειωδώς κατοικήσιμο πριν το συμβάν και ο ιδιοκτήτης να προσκομίσει στοιχεία που ενισχύουν την άρση του εγκαταλειμμένου, όπως δηλώσεις (Ε1), (Ε2), (Ε9), Βεβαιώσεις Οργανισμών Κοινής Ωφελείας των τελευταίων τριών (3) προηγούμενων ετών από την πλημμύρα.
β)σε κτίρια πρόχειρης κατασκευής (π.χ. κτίρια από φύλλα λαμαρίνας, φύλλα μοριοσανίδας, κ.λπ.).
  Επιχειρήσεις
Στις περιπτώσεις κτιρίων που ανήκουν σε επιχειρήσεις ισχύουν επιπλέον τα ακόλουθα:
α)Η συνδρομή και τυχόν άλλες πληρωμές που λαμβάνονται για την αποκατάσταση των ζημιών των κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των πληρωμών στο πλαίσιο ασφαλιστηρίων συμβολαίων, δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 100% του κόστους αποκατάστασης της ζημίας, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα σχετικά τιμολόγια προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών, ή το αναγραφόμενο στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας τίμημα στην περίπτωση αγοράς κτιρίου. Σε αντίθετη περίπτωση περικόπτεται αναλόγως η συνδρομή και επιστρέφεται από τον δικαιούχο το υπερβάλλον ποσό που τυχόν έχει ήδη καταβληθεί.
β)Χορηγείται συνδρομή στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την αποκατάσταση των ζημιών, εφόσον δεν έχει εγκριθεί η λήψη αποζημίωσης από άλλον δημόσιο φορέα για τις ίδιες ζημιές.
γ) Η Έγκριση συνδρομή Ανακατασκευής ή Αποπεράτωσης ή Αυτοστέγασης καθώς και η Άδεια Επισκευής του πληγέντος κτιρίου, πρέπει να χορηγείται εντός 4 ετών από την εκδήλωση του γεγονότος.
Εντός του ίδιου χρονικού διαστήματος, πρέπει να συνάπτεται η δανειστική σύμβαση με τα Πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση δανείου.
Στις περιπτώσεις κτιρίων που ανήκουν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή γεωργική παραγωγή ή σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τη μεταποίηση και την εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, το σύνολο της συνδρομής καταβάλλεται εντός 4 ετών από την εκδήλωση του γεγονότος.
Ως επιχείρηση, νοείται κάθε οντότητα, ανεξάρτητα από τη νομική της μορφή, που ασκεί οικονομική δραστηριότητα. Σε αυτές περιλαμβάνονται ειδικότερα αυτοαπασχολούμενα άτομα και οικογενειακές επιχειρήσεις που ασκούν βιοτεχνική ή άλλη δραστηριότητα, καθώς και προσωπικές εταιρείες ή ενώσεις προσώπων που ασκούν τακτικά μια οικονομική δραστηριότητα.
  Ανακατασκευή κτιρίων
Δικαιούχοι συνδρομή για ανακατασκευή κτιρίων είναι οι ιδιοκτήτες των κτιρίων που χαρακτηρίζονται από την αρμόδια Υπηρεσία ως:
α)Ολοσχερώς κατεστραμμένα – Κατεδαφιστέα
β) Επικινδύνως Ετοιμόρροπα (Ε.Ε.)
γ)Υπέρμετρης δαπάνης επισκευής (ασύμφορα)
δ)Κτίρια που υπέστησαν ολοσχερή κατάρρευση από την πλημμύρα ή κατεδαφίστηκαν αμέσως μετά από αυτήν, με εντολή Δημόσιας ή Δημοτικής Αρχής για λόγους δημόσιας ασφάλειας, χωρίς να έχουν εκδοθεί, από την αρμόδια Υπηρεσία, Εκθέσεις Αυτοψίας Ολοσχερούς Καταστροφής Πλημμυρόπληκτων Κτισμάτων, εφόσον:
i. Ο ενδιαφερόμενος έχει υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία για το συγκεκριμένο κτίριο.
ii. Υπάρχουν παραστατικά στοιχεία διαπίστωσης της ύπαρξης του κτιρίου, διαπίστωσης του εμβαδού και της χρήσης του.
iii. Υπάρχουν στοιχεία ότι το κτίριο δεν ήταν εγκαταλελειμμένο.
iv. Η αρμόδια Δημόσια ή Δημοτική Αρχή βεβαιώνει ότι δόθηκε εντολή για την κατεδάφιση του κτιρίου προς αποτροπή άμεσου κινδύνου μετά την πλημμύρα ή προσκομίζεται βεβαίωση ότι το κτίριο κατέρρευσε από αυτήν.
Η ανακατασκευή των κτιρίων γίνεται στο οικόπεδο που υπήρχε το πληγέν κτίριο ή σε άλλο οικόπεδο ιδιοκτησίας του δικαιούχου εντός της ίδιας Δημοτικής Ενότητας. Σε περίπτωση που το οικόπεδο του δικαιούχου ρυμοτομείται ή δεν μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτίριο εντός αυτού για οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, μπορεί να κατασκευαστεί το νέο κτίριο σε άλλο ιδιόκτητο οικόπεδο του δικαιούχου εντός της Περιφερειακής Ενότητας, που βρισκόταν το πληγέν κτίριο.
Χορηγείται συνδρομή ανακατασκευής, σύμφωνα με τα παρακάτω:
α) Για κατοικίες και για ανεξάρτητους βοηθητικούς χώρους κατοικίας που συμπληρώνουν τη λειτουργικότητά της (χώροι υγιεινής, μαγειρεία), το ποσό των € 1.000 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
β) Για Ιερούς Ναούς, το ποσό των € 850 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
γ) Για κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κοινωφελούς χρήσης που ανήκουν στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. ή σε Κοινωφελή ή σε Φιλανθρωπικά ή σε Ευαγή Ιδρύματα ή σε Σωματεία και σε κλειστούς κοινοχρήστους χώρους το ποσό των € 500 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
δ) Για κτηνοτροφικές μονάδες, επαγγελματικές αποθήκες και κωδωνοστάσια, το ποσό των € 400 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
ε) Για αποθήκες (εκτός των επαγγελματικών αποθηκών), στάβλους, αγροτικά κτίρια, αγροικίες εποχιακής χρήσης, κλειστούς χώρους στάθμευσης (parking) το ποσό των € 300 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
στ) Για υπόγειους χώρους, χορηγείται ποσό που αντιστοιχεί στο 70% της εκάστοτε ισχύουσας τιμής μονάδας για ανακατασκευή, ανάλογα με τη χρήση.
ζ) Για κατασκευές βοηθητικής χρήσης στο δώμα οικοδομών π.χ. απολήξεις κλιμακοστασίων, ανελκυστήρων κλπ. χορηγείται συνδρομή που αντιστοιχεί στο 50% της εκάστοτε ισχύουσας τιμής μονάδας για ανακατασκευή, ανάλογα με τη χρήση.
η) Για κτίρια που η κατασκευή τους δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι την ημέρα της πλημμύρας, χορηγείται συνδρομή ανάλογα με το ποσοστό των εργασιών που είχαν εκτελεστεί.
Ο δικαιούχος υποχρεούται να ανακατασκευάσει κτίριο εμβαδού τουλάχιστον ίσο με το 75% του εμβαδού (ή του όγκου σε περιπτώσεις επαγγελματικών χώρων) του κατεδαφιστέου κτιρίου με βάση το οποίο υπολογίστηκε η συνδρομή. Στην περίπτωση που το ανακατασκευαζόμενο κτίριο έχει εμβαδόν μικρότερο του 75% του εμβαδού του κατεδαφιστέου κτιρίου, η συνδρομή θα υπολογίζεται αναλογικά.
  Επισκευές κτιρίων
Χορηγείται συνδρομή επισκευής, ως ακολούθως:
Βλάβες κτιρίου μόνο σε μη φέροντα στοιχεία. Σε περίπτωση που το πληγέν κτίριο παρουσιάζει βλάβες μόνο σε μη φέροντα στοιχεία, η συνδρομή είναι δυνατό να υπολογιστεί με έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους:
-Εκδίδεται Άδεια Επισκευής Μικρής Κλίμακας με καθορισμένη τιμή ανά τ.μ. επιφάνειας της πληγείσας στάθμης κτιρίου. Στην περίπτωση αυτή η μελέτη επισκευής συντάσσεται από μηχανικούς του ΤΑΣ. Για τον ταχύτερο υπολογισμό της αποζημίωσης μπορεί να αξιοποιηθούν τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών (εμβαδά ορόφων κλπ). Οι τιμές αποζημίωσης ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας καθορίζονται με βάση τη χρήση του κτιρίου, η οποία θα βεβαιώνεται μετά από αυτοψία των μηχανικών της αρμόδιας Υπηρεσίας και είναι οι ακόλουθες:
α) Για κατοικίες και για ανεξάρτητους βοηθητικούς χώρους κατοικίας που συμπληρώνουν τη λειτουργικότητά της (χώροι υγιεινής, μαγειρεία), € 60 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
β) Για Ιερούς Ναούς, € 50 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
γ) Για κτίρια επαγγελματικής χρήσης, κοινωφελούς χρήσης που ανήκουν στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α. ή σε Κοινωφελή ή σε Φιλανθρωπικά ή σε Ευαγή Ιδρύματα ή σε Σωματεία καθώς και κλειστούς κοινοχρήστους χώρους, € 40 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
δ) Για κτηνοτροφικές μονάδες και επαγγελματικές αποθήκες, € 25 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
ε) Για αποθήκες (εκτός των επαγγελματικών αποθηκών), στάβλους, αγροτικά κτίρια, αγροικίες εποχιακής χρήσης, κλειστούς χώρους στάθμευσης (parking), το ποσό των € 20 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας.
Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που απαιτείται προέγκριση εργασιών από άλλη Υπηρεσία, όπως στις περιπτώσεις κτιρίων που είναι χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα ή μνημεία ή στις περιπτώσεις κτιρίων που βρίσκονται σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως παραδοσιακοί οικισμοί, παραδοσιακά τμήματα πόλεων, ως περιοχές φυσικού κάλλους, αρχαιολογικοί χώροι, ιστορικοί τόποι, υφισταμένων κτιρίων προ του 1955 κ.λπ., δε δύναται να εκδοθεί Άδεια Μικρής Κλίμακας.
-        Εκδίδεται Άδεια Επισκευής ανάλογα με τις ζημιές που παρουσιάζει το κτίριο και σύμφωνα με το Τιμολόγιο Επισκευών.
Στην περίπτωση αυτή η μελέτη επισκευής συντάσσεται από ιδιώτη μηχανικό και το ανώτατο όριο της χορηγούμενης συνδρομής για κτίρια που παρουσιάζουν βλάβες στα μη φέροντα στοιχεία, καθορίζεται σε € 150 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας, ανεξαρτήτως χρήσης.
Βλάβες κτιρίου σε φέροντα και μη φέροντα στοιχεία:  Εκδίδεται Άδεια Επισκευής ανάλογα με τις ζημιές που παρουσιάζει το κτίριο και σύμφωνα με το Τιμολόγιο Επισκευών της Δ.Α.Ε.Φ.Κ.
Στην περίπτωση αυτή η μελέτη επισκευής συντάσσεται από ιδιώτη μηχανικό και το ανώτατο όριο της χορηγούμενης συνδρομής για κτίρια που παρουσιάζουν βλάβες στα φέροντα και μη φέροντα στοιχεία, καθορίζεται σε € 350 ανά τ.μ. πληγείσας επιφάνειας, ανεξαρτήτως χρήσης.
Επισημαίνεται ότι η συνδρομή επισκευής δεν μπορεί να υπερβαίνει τη συνδρομή ανακατασκευής του κτιρίου σε περίπτωση που αυτό ανακατασκευαζόταν.
Για κτίρια που είναι χαρακτηρισμένα διατηρητέα στο σύνολό τους, τα ανώτατα όρια της χορηγούμενης συνδρομής, προσαυξάνονται κατά 20%.
  Καυστήρες- εξοπλισμός
Στις περιπτώσεις κατοικιών στις οποίες απαιτείται αντικατάσταση βλαβέντος καυστήρα ή εξοπλισμού μηχανοστασίου υδραυλικού ανελκυστήρα θα χορηγείται πρόσθετη συνδρομή και συγκεκριμένα:
-        για καυστήρα πετρελαίου, το ποσό των € 500
-        για καυστήρα φυσικού αερίου, ξύλου, pellet, βιομάζας, το ποσό των € 1.000
-        για καυστήρα μεικτής καύσης ,το ποσό των € 1.200
- για εξοπλισμό μηχανοστασίου υδραυλικού ανελκυστήρα, το ποσό των € 1.000
Στις περιπτώσεις κατοικιών στις οποίες απαιτείται αντικατάσταση αντλίας θερμότητας θα χορηγείται πρόσθετη συνδρομή, το ποσό των € 60 ανά τ.μ. επί την επιφάνεια της πληγείσας κατοικίας και μέχρι 150 τ.μ.
Οι ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη συνδρομή, που αναλογεί στην επισκευή του πληγέντος κτιρίου, για ανακατασκευή ή αυτοστέγαση ή αποπεράτωση με τους περιορισμούς που τίθενται, εφόσον κατεδαφίσουν το κτίριο με δικές τους δαπάνες.
Η συνδρομή για την αποκατάσταση ζημιών σε κτιριακές εγκαταστάσεις επιχειρήσεων και επαγγελματικών χώρων επιτρέπεται να χορηγηθεί, με τους ίδιους όρους και στους μισθωτές ή σε όσους έχουν από οποιαδήποτε νόμιμη αιτία, αποδεδειγμένα τη νομή ή τη χρήση των εν λόγω χώρων, εφόσον δεν έχει υποβληθεί σχετική αίτηση, εκ μέρους των ιδιοκτητών.
  Χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής
Το ποσό της συνδρομής για ανακατασκευή κτιρίου ή αυτοστέγαση (εφόσον αγοράζεται κτίριο υπό ανέγερση) χορηγείται από την αρμόδια Υπηρεσία σε τρεις ισόποσες δόσεις η πρώτη από τις οποίες καταβάλλεται με την Έγκριση χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής και οι επόμενες δύο ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών στην οικοδομή.
Το ποσό της συνδρομή για αποπεράτωση κτιρίου, χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις η πρώτη από τις οποίες καταβάλλεται με την Έγκριση χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής και η δεύτερη με την ολοκλήρωση των εργασιών στην οικοδομή.
Το ποσό της συνδρομής για αυτοστέγαση, εφόσον αγοράζεται έτοιμο κτίριο, χορηγείται εφάπαξ, με την προσκόμιση οριστικού συμβολαίου αγοράς και πιστοποιητικού μεταγραφής.
Στις παραπάνω περιπτώσεις απαιτείται, η κατεδάφιση του πληγέντος κτιρίου με μέριμνα του ιδιοκτήτη.
-        Επισκευή κτιρίου:
Το ποσό της συνδρομής για επισκευή κτιρίου, χορηγείται σε δύο ισόποσες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες καταβάλλεται με την έκδοση της Άδειας Επισκευής και η δεύτερη με την περαίωση των εργασιών, εκτός από τις περιπτώσεις που το εγκεκριμένο ποσό είναι μέχρι € 5.000, οπότε θα χορηγείται εφάπαξ.
Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι συνδρομή υποχρεούνται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των κτιρίων τους, να υποβάλλουν αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία για χορήγηση Βεβαίωσης Περαίωσης Εργασιών, εντός του χρόνου ισχύος της αδείας.
  Νέοι κτήτορες
Δύνανται να καθοριστούν δικαιούχοι Στεγαστικής Συνδρομής οι νέοι κτήτορες που απέκτησαν την πλήρη ή ψιλή κυριότητα των κτιρίων μετά τις πλημμύρες, ασχέτως του τρόπου αποκτήσεως αυτών.
Στις περιπτώσεις που ο προκάτοχος έχει κριθεί δικαιούχος Στεγαστικής Συνδρομής θα πρέπει στη συμβολαιογραφική πράξη να μεταβιβάζεται το δικαίωμα της Στεγαστικής Συνδρομής (εξαιρείται η περίπτωση της κληρονομικής διαδοχής).
Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις αγοραπωλησίας απαιτείται η συμβολαιογραφική πράξη να γίνει εντός προθεσμίας 18 μηνών από τη δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ. της απόφασης.
Δωρεάν Κρατική Αρωγή δικαιούνται οι νέοι κτήτορες μόνον εφόσον τόσο αυτοί όσο και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες, αποδεδειγμένα (και με υποβολή υπευθύνων δηλώσεων) δεν έχουν λάβει δωρεάν κρατική αρωγή για άλλο πληγέν κτίριο από τις πλημμύρες του θέματος.
Με απόφαση του Υπουργού Υ.ΜΕ. καθορίζονται οι δυσπρόσιτες περιοχές (περιοχές στις οποίες δυσχεραίνεται σε μεγάλο βαθμό η προσκόμιση των υλικών και των μηχανημάτων για την εκτέλεση των οικοδομικών εργασιών) και σε αυτές δίνεται προσαύξηση 20% στις προαναφερόμενες τιμές συνδρομής.
Στις περιπτώσεις επισκευής, η αμοιβή μηχανικού για μελέτη-επίβλεψη μειώνεται στο 50% της αμοιβής που καθορίζεται με τις ισχύουσες διατάξεις περί αμοιβών Μηχανικών.
  Διάρκεια δανείων
Η συνολική διάρκεια των δανείων επισκευής ή ανακατασκευής κτιρίου ορίζεται σε 15 χρόνια, η δε εξόφλησή τους θα πραγματοποιηθεί σε ισόποσες εξαμηνιαίες ή ετήσιες χρεολυτικές δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα καταβληθεί 24 μήνες μετά την υπογραφή της δανειστικής σύμβασης.
Η συνολική διάρκεια των δανείων επισκευής ή ανακατασκευής διατηρητέων κτιρίων ορίζεται σε 25 χρόνια, η δε εξόφλησή τους θα πραγματοποιηθεί σε ισόποσες εξαμηνιαίες ή ετήσιες χρεολυτικές δόσεις, η πρώτη από τις οποίες θα καταβληθεί 24 μήνες μετά την υπογραφή της δανειστικής σύμβασης.
Τα δάνεια βαρύνονται με επιτόκιο ίσο προς αυτό των εντόκων γραμματίων δημοσίου εξάμηνης διάρκειας της εκάστοτε τελευταίας εκδόσεως που χρονικά προηγείται της έναρξης κάθε περιόδου εκτοκισμού των δανείων, προσαυξημένο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες χωρίς άλλη προσαύξηση για προμήθεια κτλ, επιδοτούμενο κατά 100%.
Για τους λοιπούς όρους και τη διαδικασία σύναψης και χορήγησης των δανείων έχουν εφαρμογή οι αντίστοιχες διατάξεις που ισχύουν για τη χρηματοδότηση της οικονομίας.
Για την ασφάλεια κάθε δανείου, θα εγγράφεται υπέρ του Πιστωτικού Ιδρύματος υποθήκη επί του ακινήτου που θα επισκευάζεται ή ανακατασκευάζεται ή αγοράζεται από το προϊόν του ατόκου δανείου ή αντ’ αυτού επί άλλου ακινήτου που τυχόν προσφέρεται από τον δανειολήπτη, εφόσον η αξία του ακινήτου καλύπτει το ασφαλιζόμενο δάνειο.
Η υποθήκη μπορεί επίσης να μεταφέρεται εκ των υστέρων σε άλλο ακίνητο αντίστοιχης αξίας.
Για ποσά μέχρι € 10.000 δεν απαιτείται εγγραφή υποθήκης.
Τα Πιστωτικά Ιδρύματα δύναται να χορηγούν δάνεια για την επισκευή ή ανακατασκευή Ιερών Ναών πληγέντων από τις πλημμύρες και στις περιπτώσεις που υπάρχει αδυναμία προσφοράς ακινήτου για εγγραφή υποθήκης, προς διασφάλιση του δανείου. Είναι δυνατή η υποθήκευση αστικού ακινήτου της αρμόδιας Μητρόπολης που ανήκει ο Ιερός Ναός.

*** Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε… 
Αναταράξεις σημειώνονται στο ΣΥΡΙΖΑ από την υποχώρηση από τις αρχές και τις δεσμεύσεις του όσον αφορά τη διαχείριση των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Προχθές, ανακοίνωσαν ότι ανεξαρτητοποιούνται και δημιουργούν νέα περιφερειακή παράταξη δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας («Πελοπόννησος Πρώτα» με επικεφαλής τον Νίκο Πατσαρίνο) λόγω της μετάλλαξης, όπως σημειώνουν, της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ λίγες ημέρες πριν παραιτήθηκε από περιφερειακός σύμβουλος ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Γατσόπουλος (υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας) καταγγέλλοντας ως έγκλημα τις ενέργειες της περιφερειακής αρχής για τη διαχείριση των σκουπιδιών και μιλώντας για «δίβουλη, με καθυστερήσεις και εκτροπές, πολιτική της Κυβέρνησης».
Πάντως, στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπήρχαν και οι…Λαφαζανικοί είχε συμφωνηθεί να μην κομματικοποιείται η Αυτοδιοίκηση. Και εν τέλει δεν είναι τίμιο να βγαίνεις με τη σημαία μιας παράταξης, την φτύνεις μετά, αλλά να κρατάς και την έδρα σου…Ας κάνουν κάποιοι, επιτέλους, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα να τους δώσουμε και εύσημα!   Α.Π. 

***  Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες από τη ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας 
Κάλεσμα προς τον κόσμο απευθύνει η ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας ώστε να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας.
Ακολουθεί η ανακοινώση:
Τις τελευταίες ημέρες οι δημότες της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας και όχι μόνο, έχουν επιδείξει αντανακλαστικά ανθρωπισμού και αλληλεγγύης προς τους 87 πρόσφυγες και μετανάστες (μεταξύ των οποίων βρίσκονται και ανήλικα παιδιά), που φιλοξενούνται προσωρινά στο Νομό μας.
Μέσα σε αυτήν την τραγική συγκυρία που χτύπησε και την πόρτα μας θεωρούμε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποδόσουμε τις τεράστιες ευθύνες που φέρει η Κυβέρνηση ως προς την ανεξέλεγκτη διάσταση που έχει λάβει το μεταναστευτικό στη Χώρα μας, αλλά και ως προς την παντελή έλλειψη δομών για την ανθρώπινη φιλοξενία αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων.
Ως ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας θεωρούμε πως σε μία τέτοια κατάσταση η αλληλεγγύη είναι επιβεβλημένη τόσο  ως κοινωνική όσο και ως πολιτική στάση. Γι’ αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στο εγχείρημα της συγκέντρωσης διαφόρων ειδών βοήθειας στα γραφεία της ΝΟ.ΔΕ Μεσσηνίας ,οδός Αριστομένους 41 (Καθημερινά από τις 9,00-13.00):
- Έτοιμα συσκευασμένα τρόφιμα
- Μπουκαλάκια νερού
- Ρούχα
- Κουβέρτες- κλινοσκεπάσματα
- Παιχνίδια για τα παιδιά
 Η Προέδρος
Κυριακοπούλου Αναστασία

***  Πιστοποιήσεις Ξενοδοχείων για το «Ελληνικό Πρωινό» 
Το σήμα «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί ένα παράδειγμα ανάδειξης και προώθησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος η οποία υλοποιείται μεθοδικά από το 2010 με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του Πρωινού, που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της Ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας.
Ήδη, τα ενταγμένα ξενοδοχεία στο πρόγραμμα ξεπερνούν τα 800 και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος ενεργοποιεί τη διαδικασία ένταξης και επιθεώρησης των επιχειρήσεων στο «Ελληνικό Πρωινό» διαδικτυακά με τη χρήση μιας καινοτόμου ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Η πλατφόρμα αυτή αποτελεί ένα ολοκληρωμένο διαδικτυακό εργαλείο τόσο για την προστασία της φήμης του προϊόντος όσο και για την ανάδειξή του, ως διακριτού τουριστικού προϊόντος.
Η διαδικασία χορήγησης και διατήρησης του σήματος «Ελληνικό Πρωινό» πλέον προβλέπει επιθεωρήσεις από διαπιστευμένους φορείς, εξουσιοδοτημένους από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, οι οποίοι θα ελέγχουν την κάλυψη των απαιτήσεων και θα εισηγούνται την επιβράβευση των τουριστικών επιχειρήσεων με το σήμα «Ελληνικό Πρωινό».
Τα τουριστικά καταλύματα που ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία, ωφελούνται και στην διαδικασία πιστοποίησης της κατάταξής τους. Το σήμα «Ελληνικό Πρωινό», αποτελεί προαιρετικό κριτήριο στην διαδικασία πιστοποίησης της κατηγορίας των Ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων Ε.Ε.Δ.Δ. επιβραβεύοντας τα καταλύματα αυτά με 250 μόρια. Συχνά τα μόρια αυτά είναι πολύτιμα προκειμένου να διατηρήσουν ή να αναβαθμίσουν τα καταλύματα, την κατηγορία Αστέρων ή Κλειδιών τους.
Ο κ. Γιάννης Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής της ΕUROCERT , ανέφερε για την εν λόγω εξέλιξη: «Η αποδοχή των υπηρεσιών της EUROCERT από τον σημαντικότερο θεσμικό φορέα του Τουρισμού, όπως είναι αυτός του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά την τεχνογνωσία, καθώς και το υψηλό επίπεδο λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει η εταιρία μας στον ξενοδοχειακό κλάδο. Παράλληλα, μας κάνει περήφανους, αφού συμβάλλουμε κι εμείς από την πλευρά μας στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου, αποτελώντας μέρος της προσπάθειας των φορέων του τουρισμού».
Οι διαδικασίες ελέγχου και έκδοσης του Πιστοποιητικού Κατάταξης είναι σε πλήρη εφαρμογή και καθημερινά εντείνονται καθώς προβλέπεται ως καταληκτική ημερομηνία η 31/12/2017.

*** Τρεις Μεσσήνιοι την καλύτερη πολιτική διαφήμιση σε ΗΠΑ και Ευρώπη 
Το πρώτο βραβείο για την καλύτερη ευρωπαϊκή online διαφημιστική καμπάνια της χρονιάς κέρδισε ο Γεράσιμος Ζαγορίτης πετυχαίνοντας μια ιδιαίτερα υψηλή διάκριση, με συνεργάτες δύο ακόμα Μεσσήνιους.  Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο eleftherostypos.gr,  αν και είχε να συναγωνιστεί διαφημιστικές εταιρείες–κολοσσούς με θηριώδη budget και πολυάριθμα επιτελεία, ο Γεράσιμος Ζαγορίτης, γιος του πρώην βουλευτή και πρώην Γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Ζαγορίτη τα πήγε περίφημα. Το βραβείο που κέρδισε αφορά στην καμπάνια που έκανε μαζί με την γερμανική εταιρεία «Cosmonauts & Kings» για την Διατλαντική Εμπορική Συμφωνία Ευρώπης-Αμερικής,  από το γνωστό αμερικανικό ινστιτούτο «Campaigns and Elections» που κάθε χρόνο δίνει στο Λας Βέγκας τα βραβεία Reed. Στο landing page της καμπάνιας δούλεψαν επίσης: Developer: Χαράλαμπος Παγάνης, Γραφίστας: Λαυρέντης Χωραΐτης (σ.σ. οι οποίοι κατάγονται από τη Μεσσηνία και συγκεκριμένα από τους Γαργαλιάνους). Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τα πιο απαιτητικά βραβεία πολιτικής επικοινωνίας στον κόσμο, που έχουν ως βασικό τους στόχο, να αναδείξουν τις πιο πετυχημένες πολιτικές εκστρατείες της χρονιάς, στο διαδίκτυο, την τηλεόραση και σε όλες τις άλλες μορφές επικοινωνίας, συγκεντρώνοντας συμμετοχές από όλο τον πλανήτη για όλα τα μεγάλα γεγονότα της χρονιάς. Μάλιστα αντίπαλος της εταιρείας Ζαγορίτη για το βραβείο καλύτερης online καμπάνιας, ήταν η Airbnb και η προεκλογική εκστρατεία για τον Δήμο του Λονδίνου. Ο Γεράσιμος Ζαγορίτης είναι ιδρυτής της εταιρίας ψηφιακής στρατηγικής και πολιτικής επικοινωνίας «JZ Strategic» και μέλος της Αμερικάνικης Εταιρίας Πολιτικής Επικοινωνίας. Η έδρα της εταιρίας είναι στις Βρυξέλλες, καθώς ο ίδιος έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια, ως σύμβουλος πολιτικής και επικοινωνίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Ζαγορίτης έχει ακόμα συμμετάσχει σε πολιτικές εκστρατείες ανά την Ευρώπη, ενώ έχει διατελέσει σύμβουλος ψηφιακής επικοινωνίας στην τελευταία πανευρωπαϊκή προεκλογική εκστρατεία του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

*** Αθλητική ενημέρωση :

*** ~  ΣΑΒΒΑΤΟ 04/03/2017  :
ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα  1-1  , ( 1-1) .- ^
 
Τα  γκολ : 18΄ ο Γιοβάνοβιτς  , 41΄ ο Κόντε ,
Διαιτητής είναι ο Χρήστος Γκράνας (Θράκης), με βοηθούς τους Κούλα Χασάν (Ξάνθης) και Αϊχάν Χούσκογλου (Θράκης) και τέταρτος ο Ευάγγελος Γρατσάνης (Τρικάλων).
ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Μονιάκης, Μασαλέσα, Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ναζλίδης, Βαρέλα, Αβραάμ.
Στον πάγκο είναι οι: Κουτογλίδης, Γκόλιας, Γκουλουζάντε, Ρέγες, Ναβάρο και Τσάκο.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μπουκουβάλας, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Κούτρης, Λίλα, Κοζορώνης, Ακόστα, Γιάκος, Κόντε.
Στον πάγκο είναι οι: Περιστερίδης, Γαρουφαλιάς, Κοροβέσης, Μπέριος, Ζάιρο, Ναδάλες και Βιδάλ.
VIDEO :
~**ΛΑΡΙΣΑ-ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1-1  δηλώσεις γκολ 04/03/201723η  αγωνιστική: https://youtu.be/dL72RwDupPU .-   

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός   2-0 , (0-0) .- ^

Τα  γκολ : Δ.  Παπαδόπουλος ,  Μαρκόβσκι
Διαιτητής: Τ. ΤίκαςΒοηθοί: Ι. Τουμπακάρης, Α. ΔίπλαρηςΤέταρτος: Α. Τσαμούρης
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Κουτρομάνος, Ρότσα, Ροντρίγκες, Κούσας, Μάκος, Μάρκος Πάουλο, Ρέι, Λόπες, Μουνιός, Μαρκόβσκι.
Στον πάγκο κάθονται οι: Καβουσάκης, Παπάζογλου, Κλέσιο, Μπράβο, Ρόσα, Τσοκάνης, Παπαδόπουλος.
Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Νιασέ, Μαχαίρας, Βασιλείου, Σίλβα, Γιακουμάκης, Μεντί, Καλτσάς, Ουόν, Καραχάλιος, Μιλιάζες.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Μοσχονάς, Ζεζίνιο, Κουλιμπαλί, Βούρος, Λάτσι, Καψάσκης, Σουμπίνιο.
VIDEO :
~**Παναιτωλικός-Λεβαδειακός  2-0   δηλώσεις γκολ 23η αγων  04/03/2027 : https://youtu.be/HAQcrJbowsM  .-

Παναθηναϊκός - Βέροια  5-0  , (4-0) .-  

Τα  γκολ :18΄πεν., 39΄ , 41΄πεν. ,Μάρκους Μπέργκ , 21΄Βίκτωρ Κλωναρίδης  , 57΄  Βιγιαφάνε ,
Διαιτητής της αναμέτρησης ο Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας), α' βοηθός ο Γεώργιος Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), β' βοηθός ο Γεώργιος Πασχάλης (Ηπείρου) και 4ος διαιτητής ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Παναθηναϊκός (4-4-1-1): Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Ευαγγέλου, Χουλτ, Κουλιμπαλί, Λουντ, Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπεργκ.
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Στιλ, Χουχούμης, Ρέις, Μπουμάλ, Λέτο, Μέστο, Χατζηγιοβάνης
Η ενδεκάδα της Βέροιας: Λόπεζ, Ασίγκμπα, Κάλβο, Μίλιεβιτς, Σούλε, Αντονιάν, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ, Κάλι, Λινάρδος, Μπαλάφας.
Στον πάγκο της Βέροιας: Καντιμοίρης, Παπαδόπουλος, Τζιώρας, Μπελαϊντ, Χατζί, Μαυρίας, Κωνσταντινίδης.
Βίντεο :
~** ΠΑΟ-ΒΕΡΟΙΑ  Α΄ ήμίχρονο 4-0  τα γκολ 23η αγων  04/03/2017: https://youtu.be/aNyYHuWmufk .-

~ Κυριακή 05/03/2017  :

  Ατρόμητος - Ηρακλής  1-0  , (0-0) .- ^

Τα γκολ : 91΄ Θωμάς Βασιλείου .-
Διαιτητής: Ε. Κιοτζένης
Βοηθοί: Ι. Κοντιζάς, Σ. Βασιλόπουλος
Τέταρτος: Α. Διαμαντόπουλος
Κίτρινες: Κατράνης, Ζησόπουλος - Περόνε
 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Μανιάτης, Ζησόπουλος, Ούμπιντες, Λημνιός (61΄ Ντιγκινί), Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο (71΄ Λε Ταλέκ), Ντάουντα (85΄ Βασιλείου)
ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Κούρος, Ιντζόγλου, Δώνης, Τζανετόπουλος, Πασάς (59΄ Γροντής), Αργυρόπουλος, Λεοζίνιο, Μοντέιρο (79΄ Σαραμαντάς), Περόνε (90΄ Μπαστακός), Ρούσσος
Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Μανιάτης, Ζησόπουλος, Ουμπίδες, Λημνιός, Κατράνης, Πλατέλλας, Τόνσο, Ντάουντα.
Στον πάγκο κάθονται οι: Παπαδόπουλος, Βασιλείου, Μπάγκα, Ντιγκινί, Κοντοές, Λε Ταλέκ, Κυριακίδης.
Ηρακλής (Σάββας Παντελίδης): Γιαννίκογλου, Κούρος, Ιντζόγλου, Δώνης, Τζανετόπουλος, Πασάς, Αργυρόπουλος, Λεοζίνιο, Μοντέιρο, Περόνε, Ρούσος.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γιούδας, Σαραμαντάς, Ηλιάδης, Αγγελόπουλος, Γροντής, Καραγκούνης, Μπαστακός.
VIDEO :
~**ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0 το γκολ 5/3/2017: https://youtu.be/rwCSs4MlELw .-

Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα  1-2 , (1-0) .- ^

Τα  γκολ:  Μάσσα , Τουράμ (2) .
 Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης
Βοηθοί: Βλάσσης, Ζησιμόπουλος
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Καλτσάς, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Φαρίνια (62’ Δημούτσος), Στανισάβλιεβιτς (77’ Ιωαννίδης), Μάσα, Μανιάς.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά (46’ Ντουαλά), Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Κόντος (73’ Νίκιτς), Σιόντης, Κέβιν Ντιόγκο (63’ Επστάιν), Ζορντάο Ντιόγκο, Γεωργίου, Γκόμες, Τουράμ.
Οι ενδεκάδες:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Χαραλαμπίδης): Ντοναρούμα, Καλτσάς, Μπέρτος, Σελίν, Κυριακόπουλος, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Φαρίνια, Στανισάβλιεβιτς, Μάσα, Μανιάς.
ΑΟΚ (Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κεϊτά, Ντιμιτρόφσκι, Ιωάννου, Κόντος, Σιόντης, Κ. Ντιόγκο, Ζ. Ντιόγκο, Γεωργίου, Γκομές, Τουράμ.

Οι πάγκοι:
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ.: Αθανασιάδης, Γκαϊντούτσικ, Ευαγγέλου, Δημούτσος, Τσιλιανίδης, Μπαστιάνος, Ιωαννίδης.
ΑΟΚ: Αραμπατζής, Βενέτης, Ονίλο, Σπίνουλας, Ντουαλά, Επστάιν, Νίκιτς.

Βίντεο :
~** Αστέρας-Κέρκυρα   1-2  Α΄ ημίχρονο 1-0  γκολ 5/3/2017:

 https://youtu.be/ee83dCk8egU .-
~**ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ- ΚΕΡΚΥΡΑ  1-2  δηλώσεις γκολ  5/3/2017:
 https://youtu.be/D2DUsClKMvQ .-


Ξάνθη - Πλατανιάς  1-0 , (1-0) .- ^

Τα  γκολ : Στο 38΄ ο Γιουνές με κεφαλιά 
Διαιτητής : Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Θεσσαλονίκης)
 Ξάνθη (Λουτσέσκου):  Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Λισγάρας, Λάζιτς, Καμαρά, Ντε Λούκας, Τριάδης, Βασιλακάκης, Γιουνές
Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος):  Σωτηρίου, Κάργας, Πριντέτα, Βάντερσον, Γιορέντε, Καρυπίδης, Στάθης, Μουνάφο, Μενδρινός, Σίγκνιεβιτς, Μανούσος
Στον πάγκο της Ξάνθης: Καρασαλίδης, Λουσέρο, Μεχία, Πιτσέλι, Ράνος, Σιλά, Ζαρόπουλος
Στον πάγκο του Πλατανιά: Αποστολόπουλος, Ντεβέσα, Ντίνας, Γουνδουλάκης, Κοκκαλάς, Μαραγκός, Στανισάβλιεβιτς
Βίντεο :
~**Ξάνθη- Πλατανιάς 1-0  Α΄ ημίχρονο  1-0  γκολ 5/3/2017:
 https://youtu.be/k31KZg00PT8 .- 


ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός  2-0  , (0-0) .-

Τα γκολ : (53΄ Σάκχοφ, 60΄ Πρίγιοβιτς)  Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)
Κίτρινες: Μάτος, Κάμπος, Βαρέλα, Μυστακίδης,Λέοβατς, Φιγκέϊρας, Ελιονούσι
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (78' Λέοβατς), Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα, Τζάλμα Κάμπος (73' Κάτσε), Ενρίκε (65' Μυστακίδης), Πρίγοβιτς.
ΟΣΦΠ: Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Ανδρούτσος (62' Μάρτινς), Ελιονούσι (67' Μανθάτης), Φορτούνης, Σεμπα, Ανσαριφάρντ (79' Καρντόζο).
 VIDEO :
~**ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ  2-0   23η αγων  1ο γκολ  5/3/2017:
 https://youtu.be/nL8y3Oxz_nY .-

~** ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ  2-0  2ο γκολ  23η αγων   5/3/2017:
https://youtu.be/z9Yxd1C-V40 .-

~**ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  2-0  δηλώσεις γκολ  23η αγων  5/3/2017: https://youtu.be/KB4u7el2pTA .-

Δευτέρα 06/03/2017 :

Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1 , (0-1) .-^
Τα  γκολ : 38 ΄  Αραούχο , 59΄ Μασούρας  ,
Διαιτητής: Ι. Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Β. Καμπούρης, Κ. Μερκενίδης
Τέταρτος: Α. Ευαγγέλου
Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας, Μασούντ, Φούντας, Μπεν.
Στον πάγκο κάθονται οι: Μπαντής, Γκιοατά, Σαββίδης, Λάμπρου, Πλιάτσικας, Γεσίλ, Ταπόκο.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Ανέστης, Βινίσιους, Βάργκας, Αλμέιδα, Πέκχαρτ, Αραβίδης, Μπακασέτας.
~ VIDEO :
~**Πανιώνιος-ΑΕΚ 1ο  ημίχρονο  0-1  το γκολ  6/3/2017 23η αγων  : https://youtu.be/VVd_8NnWtyA .-
~**ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΑΕΚ 1-1  τα γκολ 23η αγων   6/3/2017:
https://youtu.be/PHccdGSETOU .-
~** Πανιώνιος-ΑΕΚ  1-1  γκολ ισοφαρ  23η αγων  6/3/2017:
https://youtu.be/lRQT66EsJMk .-

Η βαθμολογία (σε 23 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 51
2. Πανιώνιος 45 
3. ΠΑΟΚ 43
4. Παναθηναϊκός 41
5. Ξάνθη 39
----------------------
6. ΑΕΚ 37 
7. Πλατανιάς 35
. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 32
10. Παναιτωλικός 26
. Κέρκυρα 26
12. Λάρισα 21
13. Αστέρας Τρίπολης 20
-------------------------
14. Λεβαδειακός 17
15. Ηρακλής 15
16. Βέροια 13
 * Ο ΠΑΟΚ έχει -3 βαθμούς.

~** Για την  Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  19η  αγωνιστική στην Football league :
*  Σάββατο 04/03/2017  :
Απόλλων Σμύρνης - Σπάρτη  1-0 ,(0-0) .- ^με γκολ 95΄ Σιαντραβάνη
* Κυριακή 05/03/2017  :
Αιγινιακός - Άρης  0-1  , (0-1) .- ^
~ Παναιγιάλειος -Καλλιθέα  2-0 , (2-0) .-^
~ Αναγέννηση Καδρίτσας -Πανθρακικός  3-0  α.α. -^
~ Αγροτικός Αστέρας -Χανιά  2-0 ,(0-0) .-^
~ Πανσερραϊκός -Τρίκαλα  0-3 , (0-2) .-^
~ Κισσαμικός -Λαμία  1-2  , (1-1) .- ^
~ Αχαρναϊκός- Πανελευσινιακός   0-0 , (0-0) .-^
~ Καλλονή -ΟΦΗ  1-2 , (1-1) .-^

~** Γ΄ Εθνική 3ος όμιλος στο Ελληνικό ποδόσφαιρο  21η  αγωνιστική :
Κυριακή 05/03/2017 :
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ Πύλου -ΧΑΛΚΙΔΑ  0-1  , 0-0 .-^
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ-ΠΑΜΒΡΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ  0-0 , 0-0 .-^
ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΩΝΙΔΑΣ-ΦΩΣΤΗΡΑΣ  1-0 , 1-0 .-^
ΠΑΟ  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΔΟΞΑ Μεγαλόπολης 1-0  , 1-0 .-^
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ-ΘΗΒΑ 1-0  , 1-0 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ-ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ  2-1 , (1-1) .-^
ΑΣΤΕΡΑΣ Αμαλιάδας-ΑΧΑΪΚΗ  1-0  , 0-0 .- ^

~ *** Τοπικό ερασιτεχνικό Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ΕΠΣ Μεσσηνίας  :

 Α΄  Τοπικό 21η  αγωνιστική :
Σάββατο 04-03-2017 :
Αναγέννηση Παραλίας-Α.Ε. Αβίας   2-0 .- ^
Α.Ο. Μιλτιάδης -Απόλλων Καλαμάτας  1-3 .- ^
Ολυμπιακός Καλαμάτας-Τέλος Άγρας  3-0 .- ^
Κυριακή 05-03-2017  :
Π.Σ. Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ   1-1  .- ^
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ-Α.Ο.ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ  5-0 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ-Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-3  α.α. ^
ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ -Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ  1-0  .- ^
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ- Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ  0-0 .- ^
Επόμενη αγωνιστική, 11-12/3Αβία-Αρφαρά 3-0 χ.α.
Φαραί-Αναγέννηση
Πάμισος-Καλαμάτα
Διαβολίτσι-Μιλτιάδης
Απόλλων-Ολυμπιακός
Κυπαρισσία-Εράνη
Τέλος Άγρας-Εθνικός
Πανθουριακός-Ανδρούσα
Η βαθμολογία1.Καλαμάτα 54
2.Αναγέννηση 47
3. Πάμισος 44
4. Πανθουριακός 43
5. ΑΟ Φαραί 36
6. Μιλτιάδης 35
7. ΑΟ Κυπαρισσίας 33
8. Εθνικός Μελιγαλά 29
9. Ολυμπιακός Καλαμάτας 27
10. Απόλλων Καλαμάτας 26
11. Εράνη Φιλιατρών 24
12. Διαβολίτσι 20
13. Τέλος Άγρας 18
14. ΑΣ Ανδρούσας 17
15. ΑΕ Αβίας 7
-. Αστέρας Αρφαρών - Αποχώρισε από το πρωτάθλημα !
Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ   20η  αγωνιστική  :
Σάββατο  04-03-2017  :
Μεσσηνιακός Γ.Σ.-Απόλλων Πεταλιδίου   1-1  .- ^
Α.Ο. Ασπρόχωμα-Ηρακλής Καλαμάτας   3-2 .- ^
Αίαντας Καλαμάτας -Ολυμπιακός Ανάληψης  1-1 .- ^
Κυριακή 05-03-2017  :
ΝΕΟΣ ΑΡΙΣ -ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ  0-1 .- ^
ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ.  1-1 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ  3-1  .- ^
Α.Ο. Ο0ΜΟΝΟΙΑ-Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ  0-1 .- ^

Β΄ Τοπικό ΕΠΣ Μεσσηνίας 1ος  όμιλος  19η  αγωνιστική και 2ος όμιλος 17η  αγωνιστική :
Σάββατο 04-03-2017 :
Αστέρας Βαλύρας-Διαγόρας Κοπανακίου  0-3 .- ^
Α.Ε Μάνης -Δόξα Καλαμάτας  1-0 .- ^
Ατρόμητος Πλατύ- Α.Σ. Θύελλα Μερόπης   2-1 .- ^
~ Πράσινα Πουλιά-Α.Ο. Στενωσιάς  6-1 .- ^
Κυριακή 05-03-2017 :
ΚΑΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  1-2 .- ^
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   2-1  .- ^
ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ-Α.Ε. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ/ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0 .- ^
~ ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ -ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ  0-3 .- ^
~ Α.Ο.ΦΥΤΕΙΑΣ-Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ  2-0 .- ^
~ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 4-3 .-
~ Α.Π.Σ.ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ-Α.Ο.ΠΑΤΙΣΤΑΣ  4-1 .- ^
~ Α.Σ.ΦΥΤΕΙΑΣ -Α.Ο.ΜΕΘΩΝΗΣ   -

Γ΄ Τοπικό  18η  αγωνιστική  :
Σάββατο 04-03-2017  :
Νέστωρ Πύλου - ΑΠΣ Αρις   0-1 .- ^
Θησέας Καλαμάτας-Α.Ο. Λεϊκων  1-2 .- ^
Κυριακή  05-03-2017  :
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-Α.Σ.ΔΑΝΑΟΣ  3-1 .- ^
Α.Ο.ΒΕΡΓΑΣ-Α.Ο. ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  1-1 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ- ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ  1-2 .- ^

***  Για την Α1  στο πρωτάθλημα στο Ελληνικό  μπάσκετ :

Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ 67-86 .-
Τα δεκάλεπτα: 21-18, 39-46, 50-69, 67-86
Διαιτητές: Πηλοΐδης-Μπήτης-Συμεωνίδης
 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ (Βαγγέλης Αγγέλου): Παπαντωνίου, Μπλάσινγκεϊμ 11 (1), Γκίκας 9 (2), Πέττας 2, Φαγιέ 7, Τσάμης, Ντίκερσον, Τζόουνς 11, Τόντιτς 15 (2), Σαρικόπουλος 4, Μουρ 8 (1)
ΑΕΚ (Γιούρι Ζντοβτς): Μαυροκεφαλίδης 15 (1), Ούκιτς 11 (1), ΜακΓκράθ 8 (2), Ελονού 2, Βασιλειάδης 17 (5), Χαριτόπουλος 2, Ντίξον 12 (2), Λαρεντζάκης 3 (1), Νιούλεϊ 10 (2), Μαυροειδής, Σκουλίδας, Τσαλμπούρης 6

ΠΑΟΚ – Τρίκαλα 97-86
Τα δεκάλεπτα: 24-26, 43-43, 69-65, 97-86
Διαιτητές: Σώμος, Παναγιώτου, Τζιοπάνος
 ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 8 (2), Τσόχλας 7 (2), Μαργαρίτης 17 (1), ΜακΦάντεν 20 (4), Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 4, Καραμανώλης, Παπαδόπουλος, Πέινερς 19 (2), Κλάντον 20
ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιάννης Καστρίτης): Μανωλόπουλος 10 (2), Κάφεϊ 4, Λίποβι 12 (1), Εζιούκου, Μπιρούτα 19, Τσαγκαράκης 11 (2), Πουλιανίτης 2, Μπάρλοου 25 (3), Καλλές 3, Βαρυτιμιάδης

Δόξα Λευκάδας – Κολοσσός Ρόδου 61-62
Τα δεκάλεπτα: 14-14, 30-31, 43-46, 61-62
Διαιτητές: Σταματόπουλος-Ξενικάκης-Λόρτος
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Φώτης Τακιανός): Σκοτ 7(1), Ψαθάς 4, Τσαλδάρης 5(1), Χάρις 17(2), Μάρας 15(2), Δεμερτζής, Ταπούτος 7, Ντόμπλας 6
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Άρης Λυκογιάννης): Ρέντικ 7, Σαλούστρος 5, Ρέλεφορντ 18(1), Βασιλόπουλος 2, Χολ 12(1), Γεωργαλής 4(1), Αγγελάκος, Αχόνεν 6(2), Ουάτσον 8

Κόροιβος Αμαλιάδας – Απόλλων Πάτρας 71-67
Τα δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 49-45, 71-67
Διαιτητές: Σχινάς-Πουρσανίδης Γ.-Ψαριανός (Πολιτόπουλος)
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (Ντίνος Καλαμπάκος): Μιλουτίνοβιτς 12, Σταρκς 13, ΜακΚλέλαν 8, Σαχπατζίδης 2, Γκότσερ 26 (10/14σ., 6ρ.), Χατζηνικόλας, Σπυριδωνίδης, Πόλαρντ 11, Μιχάλογλου 4, Σανέ.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Χίκι, Μπαρτ 22, Σλαφτσάκης, Καλινόσκι 8, Ρέινς 5, Στόκτον 5, Διαμαντάκος 7, Μπάβτσιτς 9, Κουζέλογλου 7, Τσιάρας 2, Βεργίνης 2

Ρέθυμνο – Κύμη 84-73
Τα δεκάλεπτα: 20-8, 35-34, 59-53, 84-73
Διαιτητές: Καρακατσούνης-Τζαφλέρης-Θεονάς
 ΡΕΘΥΜΝΟ (Νίκος Βετούλας): Κώττας 2, Ραζής, Άρνολντ 19(4), Φιτζπάτρικ 17(5), Γιαννόπουλος 18(4), Χριστοδούλου 1, Σάφτενααρ 5, Τάλτον 18(2), Καμπερίδης 2, Παναρετάκης, Θεοδωρίδης, Λέμον Τζούνιορ 2
ΚΥΜΗ (Βασίλης Μπρατσιάκος): Καντί 11(2), Τσούπκοβιτς 2, Κοστόφ 2, Πάλμπλαντ 3(1), Όρτον 16, Τουτζιαράκης 19, Σχίζας 5, Σιγκούνας 6, Σταμάτης 7, Ντίξον 2

~***  Σε  αγώνες της 20ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Κόροιβος-Απόλλων Πατρών 71-67
Δόξα Λευκάδας-Κολοσσός Ρόδου 61-62
Ρέθυμνο-Κύμη 84-73
Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ 67-86
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 97-86

Κυριακή 5/3/2017

Παναθηναϊκός-Άρης  70-54 .-^
 Διαιτητές: Μάνος-Παντελίδης-Μαλαμάς
 Τα δεκάλεπτα: 20-20, 44-30, 53-43, 70-54
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Φώτσης 7 (1), Φελντέιν 5 (1), Χαραλαμπόπουλος 6, Μπουρούσης 3 (7 ριμπ.), Καλάθης 4 (2/12 σουτ), Σίνγκλετον 9 (12 ριμπ.), Ρίβερς 10 (2), Τζέιμς 19 (1), Παππάς 2, Γκάμπριελ 5 (1).
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Φλιώνης, Τζένκινς 12 (2), Γκόρντον 5 (1), Γιάνκοβιτς 13 (3), Τζάκσον 2, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης, Ζάρας 8 (2), Χρηστίδης, Σίμτσακ 8, Μούρτος 6.
VIDEO:
~**ΠΑΟ-ΑΡΗΣ 70-54  5/3/2017  Α1  μπάσκετ:
https://youtu.be/3wnV-Ck2boQ  .-

Ολυμπιακός-Λαύριο  84-52   .-^
 Διαιτητές: Παγώνης-Αναστόπουλος Αντ.-Πιτσίλκας Β.
Τα δεκάλεπτα: 25-8, 44-29, 65-42, 84-52
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γκριν 8 (1), Μπιρτς 6, Πρίντεζης 7 (1), Μάντζαρης 12 (4), Λοτζέσκι 10, Γιανγκ 2, Τολιόπουλος 2, Παπαπέτρου 10 (2), Γουότερς 6, Αγραβάνης 9 (1), Μιλουτίνοφ 8, Αθηναίου 4
ΛΑΥΡΙΟ (Χρήστος Σερέλης): Πάντερ 10 (1), Έβανς 12, Γκρέι 12 (3), Περράκης 4, Νίξον 4, Χάμιλτον 2, Τσίρος 1, Στεφανίδης, Αθανασούλας, Κακλαμανάκης 2, Μπολντς 3, Γιαννακόπουλος
~** ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)
==========

1. Ολυμπιακός 39
. Παναθηναϊκός 39 
3. ΑΕΚ 36
4. ΠΑΟΚ 31
. Κολοσσός Ρόδου 31
6. Άρης 31
7. Ρέθυμνο 29
8. Τρίκαλα 28
. Προμηθέας Πατρών 28
10. Κόροιβος Αμαλιάδας 27
11. Λαύριο 27
. Κύμη 26
13. Απόλλων Πατρών 25
14. Δόξα Λευκάδας 23 

***

~ Από τελευταίες αναρτήσεις  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2017 :
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 25  και  26 Φεβρουαρίου 2017  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/02/25-26-2017-super-league-25022017-3-0-1-0.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κ. Δευτέρα 27  Φεβρουαρίου  2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας    :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/02/news.html .-  
~**Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  28  Φεβρουαρίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  .... :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/02/arfara-news-28-2017.html .-  
~**
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017  :
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
~
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ για όλους μας  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/03/news-01-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας RFAA NEWS Πέμπτη 02-03-2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/03/rfaa-news-02-03-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 03 Μαρτίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας .... :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-03-2017.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο  04  Μαρτίου 2017 :Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-04-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή της Ορθοδοξίας 05  Μαρτίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ... :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-05-2017.html .- 
~*  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 04  και 05 Μαρτίου  2017  :Ανασκόπηση όλων των αθλητικών εβδομάδας που έφυγε  .... :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/   .-  
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 06 Μαρτίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ...  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/03/news-06-2017.html .-
~*
~
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5349   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3474   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3468 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.291  βίντεο   .-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου