Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 04 Ιουνίου 2016

Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  :
~
* «Μέτρα τον άνθρωπο όχι με τα λεφτά του, ούτε και με τις γνώσεις του ακόμη, αλλά με το ποσόν της ευτυχίας που χαρίζει στους συνανθρώπους του» .-

~
* Την  ευεργεσία  των  άλλων  να  την  διηγείσαι  και  στους  άλλους  ,  συ  δε  όταν  ευεργετείς  σιώπα  !
* Η  μετάνοια  είναι  σωτηρία ,  η δε  μωρία (ανοησία) θάνατος  της  μετανοιας .- {Μέγας  Βασίλειος } .
* Πολλές  φορές  η ταπεινοφροσύνη  σώζει  αυτόν  που  διέπραξε  πολλά  και  μεγάλα  αμαρτήματα .- { Μέγας  Βασίλειος } .-
* Πουθενά  δεν  βρίσκεται  η αγάπη  χωρίς  ταπείνωση  , ούτε  ταπείνωση  χωρίς  αγάπη .- { Άγιος  Νικόδημος  ο Αγιορείτης} .-
* Ο  τόπος  δεν βλάπτει  και  τόσο τον άνθρωπο , αλλά  ο τρόπος και  ο σκοπός .-

~Video fotografies Kefalonia  βόλτα  διαδρομές  εκδρομή  28 , 29/05/2016: https://youtu.be/Dlv42TLuuO8 .-



Μίσησε όλα τα του κόσμου και τη σωματική ανάπαυση, γιατί αυτά σε έκαναν εχθρό με τον Θεό. Όπως ακριβώς ένας άνθρωπος που έχει κάποιον εχθρό, μάχεται εναντίον του, έτσι οφείλουμε κι εμείς να πολεμούμε εναντίον των αδυναμιών του σώματος για να μην το αφήσουμε στο βόλεμά του (Πατερικόν).
Γεροντικόν
~*Video Βίντεο φωτογραφιών για παλιές θυμίσεις αναμνήσεις 2016  Σ,Ν,Σ, : https://youtu.be/8GwSWpnxuZY .-

4 Ιουνίου
Μητροφάνους (1) αρχιεπισκόπου Κων/πόλεως (†326). Οσιομάρτυρος Ιωάννου ηγουμένου της Μοναγρίας. Μάρθας και Μαρίας (2), των αδελφών του Λαζάρου. Οσίων Αλωνιού και Σοφίας, της ασκητικώς βιωσάσης.
(1) Ο άγιος Μητροφάνης έζησε στα χρόνια του πρώτου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, του Μέγα Κωνσταντίνου, και ήταν Επίσκοπος της Κωνσταντινουπόλεως. Καταγόταν από αριστοκρατική και βασιλική γενεά. Ήταν γιος του Δομετίου και ανεψιός του αυτοκράτορα Πρόβου. Όταν δε ο αδελφός του και επίσκοπος Βυζαντίου Πρόβος εκοιμήθη, τον διαδέχθηκε στο θρόνο ο Μητροφάνης μέχρι την εποχή που ο Μ. Κωνσταντίνος έκτισε τη Βασιλίδα των πόλεων.
(2) Οι αγίες Μάρθα και Μαρία μαζί με την αδελφό τους Λάζαρο αποτελούσαν μία από τις πλέον αγαπημένες οικογένειες του Κυρίου. Το Ευαγγέλιο μας παρουσιάζει τη Μαρία να απορροφάται από τη διδασκαλία του Ιησού, ενώ η Μάρθα ησχολείτο περισσότερο με τις κοσμικές λεπτομέρειες. Η Μαρία επίσης άλειψε με βαρύτιμο μύρο τα πόδια του Ιησού και εν συνεχεία το σπόγγισε με την παρθενική της κόμη. Μετά την σταύρωση και την ανάσταση του Κυρίου αφιερώθηκαν στη διδασκαλία και διάδοση των λόγων Του και υπήρξαν διακεκριμένα μέλη της πρώτης χριστιανικής κοινωνίας. Εκοιμήθησαν ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία.  ~ 
Οσία Σοφία εξ Αίνου  Άγιος Μητροφάνης Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Αγίες Μάρθα και Μαρία οι αδελφές του Λαζάρου  Αγίες Μάρθα και Μαρία οι αδελφές του Λαζάρου Άγιος Μητροφάνης Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης
Σήμερα 04/06/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μητροφάνης Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Αγίες Μάρθα και Μαρία οι αδελφές του Λαζάρου
~  Ήχος πλ. α'. Τον συνάναρχον Λόγον.
Αρετών ταις ακτίσι καταλαμπόμενος, Πατριαρχών ανεδείχθης γέρας και θεία κρηπίς, ως Χριστού μυσταγωγός Πάτερ Μητρόφανες, από δε θρόνου υψηλού, τη Εκκλησία δαδουχείς, το φέγγος της ευσέβειας. Και νυν απαύστως δυσώπει, ελεηθήναι τας ψυχάς ημών.
~ Απολυτίκιο Αγ. Μητροφάνους - 4 ΙΟΥΝΙΟΥ : https://youtu.be/Lvq1Hujg90g  .-

~
Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος

Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος
 
Κυριακή του Παραλύτου

Κυριακή του Παραλύτου
 
Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι

Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη οι Ισαπόστολοι
 
Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας

Όσιος Παχώμιος ο Νέος ο Οσιομάρτυρας
 
Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μονεμβασία

Σύναξη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στην Μ....
 
Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου

Των Αγίων Μυροφόρων γυναικών, έτι δε Ιωσ....
 
Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο

Άγιος Ισίδωρος που μαρτύρησε στη Χίο
 
Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ

Άγιος Συνέσιος του Ιρκούτσκ
 
Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων

Σύναξη πάντων των εν Σιβηρία Αγίων
 
Όσιος Ισίδωρος ο μωρός

Όσιος Ισίδωρος ο μωρός
 
***  Κλείνει το στρατόπεδο της Καλαμάτας ο Καμμένος λόγω Σαμαρά    
Λουκέτο σε αχρείαστα στρατόπεδα προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος ως δημοσιονομικό ισοδύναμο για τη διάσωση των ειδικών μισθολογίων των ενστόλων.
Όπως υποστήριξε ο υπουργός Άμυνας, σε παρέμβασή του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iefimerida, στη Βουλή και προς απάντηση της κριτικής του Γιάννη Κουτσούκου, τα χρήματα για να σωθούν τα ειδικά μισθολόγια θα ληφθούν από εξοικονομήσεις που αφορούν ρουσφέτια.
«Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά» σχολίασε, ενώ τόνισε πως «δε χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».
«Εκτός από τον κωδικό 6900, υπάρχουν και κωδικοί που θα παίρνουν πίσω τα κλεμμένα από εταιρείες που καταδικάστηκαν στη Γερμανία τελεσίδικα, γιατί αποδείχτηκε ότι δωροδόκησαν πολιτικούς και σήμερα λένε πως θέλουν να επιστρέψουν τα κλεμμένα», πρόσθεσε.
  Δήλωση Νικολάκου
Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Άμυνας σχετικά με το κλείσιμο του στρατοπέδου Καλαμάτας, η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θεωρούμε εντελώς απαράδεκτη και προσβλητική για την πόλη της Καλαμάτας, τη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο τη δήλωση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού, ο οποίος με ειρωνικό τρόπο αναφέρεται στο ιστορικό 9ο Σύνταγμα Πεζικού.
Δηλώσεις όπως "δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά" και "ρουσφέτια" και "τοπικά συμφέροντα", αφενός δεν αρμόζουν σε υπουργό Εθνικής Άμυνας, αφετέρου απομειώνουν το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει».  Μιά  λέξη  για τον κ. Καμμένο Π.     ΝΤΡΟΠΗ  !!!

***   «Κλεφτοπόλεμος» με τους πρόσφυγες στη Μεσσηνία 
Γ. Μουζάλας: «Οι πρόσφυγες δεν είναι σκουπιδοντενεκές», «ακόμα δεν έχει κλειδώσει καμία περιοχή»
Το «Θάρρος», ως όφειλε, με σειρά δημοσιευμάτων του έφερε στη δημοσιότητα τους σχεδιασμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για μετεγκατάσταση προσφύγων στη Μεσσηνία.
Εκτός από τα… άρρητα ρήματα του δημάρχου Μεσσήνης για την εγκυρότητα-και όχι μόνο- του δημοσιεύματος, υπήρξαν αντιδράσεις και από την πλευρά ιδιωτών των οποίων οι χώροι έχουν προεπιλεγεί για την εγκατάσταση.
Από την άλλη πλευρά, ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, αναφέρθηκε με επίσημη δήλωσή του σε 2.000 πρόσφυγες στην Πελοπόννησο χωρίς όμως να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Και το ερώτημα που μπαίνει είναι γιατί κανένας δήμαρχος δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τους όρους της συμφωνίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Περιφέρεια.
Επίσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί ο κ. Τατούλης δεν καλεί τους ενδιαφερόμενους δημάρχους, αλλά και ιδιώτες προς ενημέρωση, έτσι ώστε να μη δημιουργούνται παρανοήσεις, αλλά και ένα κλίμα καχυποψίας και δυσαρέσκειας εναντίον των προσφύγων.
Το «Θάρρος», στην προσπάθειά του να δώσει όσο περισσότερο φως γίνεται στην υπόθεση, δημοσιεύει κάποιες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, τέλη Ιουνίου θα αρχίσει η κατασκευή καινούργιων καταυλισμών με σπιτάκια αντί σκηνές. Ο καταμερισμός των προσφύγων θα γίνει σε όλη την Ελλάδα βάσει γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων.
Ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο κόσμος που θα μείνει στην Ελλάδα, να μοιραστεί δίκαια σε όλες τις Περιφέρειες. «Αυτό που ζητάμε εμείς από την Ευρώπη, δηλαδή να μοιραστούν δίκαια σε όλη την Ευρώπη οι άνθρωποι αυτοί, αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς στην Ελλάδα», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως δεν έχουν ακόμη «κλειδώσει» οι περιοχές, στις οποίες θα δημιουργηθούν αυτές οι δομές.
«Είμαστε σε διαδικασία συζήτησης και διερεύνησης, εκτιμώ ότι από 1η Ιουλίου θα έχουμε προσδιορίσει τις περιοχές, σε συνεννόηση με τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να αρχίσουμε το κτίσιμο. Από τα π.χ. 5 camps που θα δημιουργηθούν, τα 3,5 θα διαλυθούν στην πορεία».
Όπως σημείωσε, για την επιλογή των Δήμων και των Περιφερειών που θα φιλοξενήσουν αυτές τις δομές, θα ληφθούν υπόψη όχι μόνο γεωγραφικά κριτήρια, αλλά και πληθυσμιακά, εισοδηματικά, εκπαιδευτικά. «Θα προσπαθήσουμε να γίνει ο καταμερισμός βάσει αλγορίθμων, με επιστημονικό τρόπο».
Σχολιάζοντας τη συνεργασία του με τους Δήμους, ο κ. Μουζάλας σημείωσε πως «πολύ λίγοι είπαν από την αρχή ναι, οι περισσότεροι, αφού αντισταθούν, μετά λένε ναι και βοηθούν πραγματικά… Υπάρχουν παρά πολύ σοβαροί δήμαρχοι, με τους περισσότερους συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Δεν έχω φοβηθεί να πω πόσο καλά συνεργάστηκα με δημάρχους που είναι πολιτικοί αντίπαλοι. Αλλά είναι στην κυριολεξία άρχοντες στον τόπο τους, τον νοιάζονται, από την αρχή διαπραγματεύτηκαν και πέτυχαν τις καλύτερες συνθήκες για τις περιοχές τους».
Όπως σημείωσε ο υπουργός, υπάρχουν και περιπτώσεις Δήμων που βρίσκουν δικαιολογίες, διαβάζοντας μάλιστα ψηφίσματα και ανακοινώσεις δημοτικών συμβουλίων, στα οποία αναφέρεται πως «δεν μπορούμε να δεχθούμε πρόσφυγες γιατί θα αλλοιωθεί ο πληθυσμός», ή ότι «η μετεγκατάσταση θα επιφέρει πλήγμα και κοινωνική αναστάτωση»...
«Σαν τους σκουπιδοτενεκέδες που τους παίρνει ο κάθε γείτονας και τους πάει πιο κάτω» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, επισημαίνοντας: «Θα προσπαθήσουμε να έρθουμε σε συνεννόηση, αλλά κανείς Δήμος ή Περιφέρεια δεν είναι ξεχωριστό κράτος. Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να γίνει, να ισομερίσουμε, όσο μπορούμε, τον κόσμο». Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***   Άλλες 7 προφυλακίσεις στη μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών  
Με 7 νέες προφυλακίσεις συνεχίσθηκαν χθες οι απολογίες των 29 κατηγορουμένων της μεγάλης υπόθεσης διακίνησης κοκαΐνης και χασίς, η ομάδα της οποίας εξαρθρώθηκε τη Δευτέρα από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν ο 54χρονος πατέρας και ο 32χρονος γιος του από τη Μεσσήνη, οι οποίοι κατηγορούνται ως άμεσοι συνεργάτες της εγκληματικής οργάνωσης στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ένας 29χρονος Αλβανός από την Αθήνα ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία προμήθευε με ναρκωτικά, καθώς και ο 49χρονος ομοεθνής του που συνελήφθη στα σύνορα Μεσσηνίας – Αρκαδίας να μεταφέρει ναρκωτικά. Ακόμα, ένας 38χρονος από την Αμφιθέα, ένας 22χρονος από τη Μεσσήνη κι ένας 33χρονος από το Σπιτάλι, ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Με περιοριστικούς όρους, εμφάνισης δύο φορές σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους μια 63χρονη από τον Ανεμόμυλο, που φέρεται να είχε αποκρύψει ναρκωτικά σε χώρο της, και ο 47χρονος πρώην σύζυγός της από το Πεταλίδι για παροχή βοήθειας στη μεταφορά ινδικής κάνναβης.
  Για αρκετούς μήνες
Οι απολογίες των συλληφθέντων στις ανακριτικές και εισαγγελικές Αρχές θα συνεχισθούν σήμερα και αύριο. Ωστόσο, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, η δικογραφία περιλαμβάνει 546 ονόματα, τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορα αδικήματα, από πλημμελήματα έως  κακουργήματα. Αυτό σημαίνει ότι τα δύο ανακριτικά γραφεία στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας θα έχουν πολλή δουλειά τους επόμενους μήνες.
Οι χιλιάδες συνομιλίες που έχουν καταγραφεί έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 100 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να παρουσιάζουν ποινικό ενδιαφέρον και να έχουν απομαγνητοφωνηθεί από τους αστυνομικούς για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες.
  Τρόπος δράσης
Οι Αρχές πιστεύουν ότι η εγκληματική οργάνωση είχε ξεκινήσει τη δράση της πολύ πριν από τον Αύγουστο του 2015, οπότε άρχισε η παρακολούθηση υπόπτων και η καταγραφή συνομιλιών, καταλήγοντας στις προχθεσινές 29 συλλήψεις.
Μάλιστα, αποδίδουν στον 37χρονο κατηγορούμενο από τον Ανεμόμυλο, ότι όχι μόνο ήταν αρχηγός της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης, αλλά διηύθυνε, κατεύθυνε όλα τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.
Παράλληλα, οι Αρχές τού αποδίδουν και το ρόλο του εκτιμητή των ποσοτήτων χασίς που προμηθεύονταν, ενώ διακινούσε και μόνος του ποσότητες ναρκωτικών.
Το ρόλο του υπαρχηγού αποδίδουν στον 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος είχε ξεφύγει από το μπλόκο της Βελιγοστής. Μάλιστα, αποδίδουν και σε αυτόν πολύπλευρο ρόλο, σχεδόν ισάξιο με του αρχηγού.
Επίσης, από τον τρόπο που δρούσαν, η μεταφορά των ποσοτήτων κοκαΐνης για την οργάνωση αποδίδεται στον αδελφό του κατηγορούμενου ως αρχηγού, ενώ όταν οι ποσότητες ήταν σημαντικές, λάμβαναν μέρος τρία ή περισσότερα μέλη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του «προπομπού», δηλαδή προπορεύεται για να ενημερώσει αυτούς που μεταφέρουν τις ποσότητες για την ύπαρξη αστυνομικών μπλόκων ή όχι. Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Δύο συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών σε Βέργα και Γιαννιτσάνικα

Δύο άτομα συνελήφθησαν το απόγευμα τη Πέμπτης στην Καλαμάτα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Αρχικά, συνελήφθη ένας 73χρονος στην περιοχή των Γιαννιτσανίκων, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, αλλά και στον αύλειο χώρο, βρέθηκαν 2 φυτά κάνναβης, ύψους 30 εκατοστών και 1,5 μέτρου, κάνναβη συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων και σπόροι κάνναβης συνολικού βάρους 7,4 γραμμαρίων, τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης, λίγο αργότερα στη Βέργα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας συνέλαβαν 69χρονο, γιατί σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε χασίς βάρους 11,3 γραμμαρίων. -

*** Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Επιζώντων του Καρκίνου σήμερα στην Καλαμάτα

Την Παγκόσμια Ημέρα Επιζώντων του Καρκίνου θα εορτάσει σήμερα Σάββατο, 4 Ιουνίου, στο λιμάνι της Καλαμάτας, από τις 7.30 το απόγευμα έως και τις 10.00 το βράδυ, ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου «ΞαναρχίΖΩ», πραγματοποιώντας εκδήλωση με ενημέρωση του κοινού, αλλά και πολλή μουσική. Μετά τις 9.15 θα ανάψουν συμβολικά ιπτάμενα φαναράκια, τα οποία θα αφήσουν να ταξιδέψουν και να φωτίσουν το μεσσηνιακό ουρανό, κάνοντας μιαν ευχή με κάθε ένα από αυτά. - 

*** Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Λυκούργου  
Ένα αυτοκίνητο συγκρούστηκε με μηχανάκι λίγο μετά τις 12 το βράδυ στην οδό Λυκούργου στο ύψος του 1ου Λυκείου.
Το ατύχημα συνέβη όταν μηχανάκι στο οποίο επέβαινε μια γυναίκα και ένα παιδί χτυπήθηκε με σφοδρότητα από αυτοκίνητο που επιχείρησε να διασχίσει την οδό Λυκούργου.
Από τη σύγκρουση η γυναίκα οδηγός του δίκυκλου πετάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά ενώ το παιδί σύμφωνα με μάρτυρες έχει τραυματιστεί σοβαρά αφού χτύπησε πάνω στο αυτοκίνητο και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με νέες πληροφορίες μας το αγόρι που έχει χτυπήσει, μετά το νοσοκομείο της Καλαμάτας έχει διακομιστεί σε αυτό της Τρίπολης.

***  Διακοπές ρεύματος στην Καλαμάτα 

         Διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος θα σημειωθεί αύριο Κυριακή, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ, από τις 8.00 έως τις 10.30 το πρωί, στο δ.δ. Καλαμάτας μεταξύ των οδών Σφακτηρίας – Εθνικής Τραπέζης – Νέδοντος και 23ης Μαρτίου. Επίσης, την ίδια ημέρα, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.30 μετά το μεσημέρι, μεταξύ των οδών Αντωνοπούλου, Χρυσ. Παγώνη, Μητροπέτροβα και πλατείας Εθνικής Αντίστασης. -  

***  Mε τα σκάφη “Αlbatros II” και “Odyssey” ξεκίνησαν οι κρουαζιέρες στο Μεσσηνιακό κόλπο     
Κρουαζιέρες στο Μεσσηνιακό κόλπο ξεκίνησαν στα μέσα της εβδομάδας τα σκάφη “Albatros II” και “Odyssey”, έπειτα από πρωτοβουλία γνωστού Καλαματιανού  επιχειρηματία.
Το σκάφος “Αlbatros II” θα φτάνει μέχρι Μεθώνη- Φοινικούντα, ενώ το “Odyssey” μέχρι τα Σπήλαια Διρού.
Οι φίλοι της θάλασσας, και όχι μόνο, θα μπορέσουν να προγραμματίσουν τις κρουαζιέρες τους, αφού γνωστοποιηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα

***  Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κόρινθος - Τρίπολη – Καλαμάτα  
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή της σήραγγας Στέρνας, του αυτοκινητόδρομου  Κόρινθος – Τρίπολη - Καλαμάτα, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης από την κατασκευάστρια εταιρεία.
Οι ρυθμίσεις αποσκοπούν στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και στην αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού, ενώ περιλαμβάνουν το τμήμα της σήραγγας Στέρνας στο ρεύμα προς Καλαμάτα.
Ειδικότερα, από τη Δευτέρα 6 έως και την Παρασκευή 10 Ιουνίου η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Καλαμάτα θα μετατεθεί στο κλάδο της σήραγγας στην κατεύθυνση προς Αθήνα (Στέρνα-Α), σε μία λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων με κατεύθυνση προς Αθήνα θα πραγματοποιείται από παράκαμψη μίας λωρίδας κυκλοφορίας σε ανοιχτή οδό (εκτός σήραγγας).
Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται σύμφωνα με όλες τις προσωρινές πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπά μέσα οδικής σήμανσης που θα τοποθετηθούν.

*** Το έχει ανάγκη η κοινωνία  
Η δράση που έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας δεν είναι απλώς μεγάλη, είναι καταλυτική και ιδιαίτερα σημαντική στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών ουσιών. Ιδιαίτερα σε μια περιοχή όπως η Μεσσηνία.
Το να θέλεις να καταργήσεις μια τέτοια υπηρεσία, σημαίνει ότι απλά έχεις πάρει ένα «μαχαίρι» και νομίζεις ότι κάνεις αναδιάρθρωση υπηρεσιών.
Με ποια λογική αποφασίζεις κάτι τέτοιο; Μήπως μειώθηκε η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν το έχουμε μάθει και, άρα, δεν έχουν έργο να προσφέρουν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί ή μήπως είναι μια ανενεργή υπηρεσία που υπολειτουργεί και από το να την έχουμε μόνο ως όνομα, είπαμε να την καταργήσουμε;
Όταν είναι τόσο φανερό πόσο ανάγκη έχει μια κοινωνία, ιδιαίτερα για τη νέα γενιά, τη λειτουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για τα ναρκωτικά και εσύ την καταργείς, κάτι δεν πάει καλά ή κάτι κρύβεται…   Β.Β. 
-
***  Τριφυλία: Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων «με απ’ όλα»!

Στο βάθος… ΤΕΡΝΑ ή εργοστάσιο στο Δήμο; Τοπικό Σχέδιο Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Δήμου Τριφυλίας «με απ’ όλα» παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας! Η πρόταση της μελέτης είναι ο Δήμος να κάνει μόνος του τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με ανακύκλωση, διαλογή στην πηγή, πέντε πράσινα σημεία, πράσινες νησίδες, τρεις μονάδες κομποστοποίησης και δύο σταθμούς μεταφόρτωσης και να πετύχει τους στόχους του νέου ΕΣΔΑ! Μια μελέτη που περιλαμβάνει τέσσερα, βασικά, σενάρια με μοντέλα διαχείρισης και η οποία είναι σύμφωνη με την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και βάσει του νέου ΕΣΔΑ. Άλλωστε, δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, επειδή, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δε θα υπήρχε καμία περίπτωση να τύχει ένταξης στο σχετικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα το όποιο μοντέλο διαχείρισης επιλεγεί τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας σε επόμενη συνεδρίασή του. Πάντως, επειδή το ίδιο το αντικείμενο της μελέτης είναι πολύπλοκο, είτε από τη φύση του είτε από τις ασάφειες, τα κενά και την έλλειψη συγκεκριμενοποίησης των δράσεων που αναφέρονται στον ΕΣΔΑ, όπως και από το θολό τοπίο που υπάρχει ακόμα σχετικά με την τελική λύση που θα δοθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το άγνωστο της διάθεσης του υπολείμματος, «το τοπικό σχέδιο είναι σύμφωνα με το νέο ΕΣΔΑ και γι’ αυτό όλα τα σενάρια είναι λίγο κουλουβάχατα…», όπως τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας! Το Σώμα ενημερώθηκε από το μελετητή, στο γραφείο συνεργάτη του οποίου είχε ανατεθεί το έργο της εκπόνησης της μελέτης, Γιώργο Σιγαλό, από τους Γαργαλιάνους, ο οποίος συνοπτικά παρουσίασε τα τέσσερα, βασικά, σενάρια και την πρόταση για το σενάριο του μοντέλου διαχείρισης των αποβλήτων που ο Δήμος πρέπει να υλοποιήσει. Το θέμα του Τοπικού Σχεδίου Αποκεντρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας, είχε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και από χθες η μελέτη επρόκειτο να αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Τριφυλίας (http://www.dimostrifylias.gr), ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να λάβει γνώση και να καταθέσει παρατηρήσεις και προτάσεις επί αυτής και των σεναρίων της. Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, άφησε για πολλοστή φορά αιχμές σε βάρος της κυβέρνησης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ενώ ανέφερε πως ο ΕΣΔΑ δε δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στο πρόβλημα, «αλλά είναι ένας αχταρμάς, χωρίς συγκεκριμένες προβλέψεις για τη συνολική και οριστική λύση του προβλήματος, αλλά προσωρινού χαρακτήρα με ορίζοντα το 2020». Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επικεφαλής παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, έκαναν ερωτήσεις σχετικά με σενάρια και υποσενάρια που ανέφερε ο μελετητής, ενώ πολλοί σημείωναν πως τα κόστη σε κάθε ένα από τα σενάρια είναι υψηλά και εξέφραζαν επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο είναι εφικτό να γίνουν αυτά που προτείνει η μελέτη υπό τις παρούσες οικονομικές, κοινωνικές αλλά και πολιτικές συνθήκες. Επίσης, επειδή τα σενάρια και τα υποσενάρια με τα μοντέλα διαχείρισης που περιλαμβάνονται στη μελέτη είναι αρκετά και κάθε ένα από αυτά περιλαμβάνει, επίσης, διάφορες δράσεις, σχεδόν όλοι έφυγαν από την αίθουσα συνεδριάσεων έχοντας περισσότερες γνώσεις επί του θέματος, αλλά όντας και περισσότερο μπερδεμένοι και προβληματισμένοι. Μπερδεμένοι και προβληματισμένοι, καθώς από τη στιγμή που ακόμα και σήμερα δεν είναι γνωστό τι τελικά θα γίνει με τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων στην Πελοπόννησο, είναι άγνωστο τι θα γίνει το υπόλειμμα από το όποιο μοντέλο διαχείρισης επιλέξουν να υλοποιήσουν στο Δήμο Τριφυλίας και τι θα γίνει με εκείνο το σοβαρό και κρίσιμο ποσοστό των στερεών αποβλήτων, που, έτσι κι αλλιώς, μέχρι και το 2020 δεν προβλέπεται να τυχαίνει διαχείρισης και επεξεργασίας, μια και σε όλα τα σενάρια, ακόμα και σε όσα ορίζει ο νέος ΕΣΔΑ, δεν προβλέπεται 100% διαχείριση και επεξεργασία! Πόσω μάλλον, όταν ο στόχος για το 2020 είναι η διαλογή στην πηγή να γίνεται σε τέσσερα ρεύματα και να έχει επιτευχθεί τέτοια διαχείριση σε ποσοστό 50%! Στις δράσεις της μελέτης, η οποία, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Σιγαλό, θεωρήθηκε και εκτιμήθηκε ως πλήρης από το Σώμα, αναφέρονται είτε ανακύκλωση, είτε διαλογή στην πηγή, είτε κομποστοποίηση, είτε ΚΔΑΥ, είτε μια συνολική μονάδα επεξεργασίας και διαχείρισης, είτε πράσινα σημεία, πράσινες νησίδες, καφέ κάδοι στα χωριά, ενώ για το υπόλειμμα η λύση του ΧΥΤΥ, σύμφωνα με τη μελέτη, δεν προτείνεται, καθώς θεωρείται οικονομικά ασύμφορη, όπως και η μονάδα επεξεργασίας. Τα τέσσερα βασικά σενάρια, όπως ανέφερε ο κ. Σιγαλός, είναι: 1ο) Μηδενικό σενάριο. Να μην κάνει τίποτα απολύτως ο Δήμος. Αυτό το σενάριο αποκλείστηκε. 2ο) Μονάδα Διαχείρισης και Επεξεργασίας Σύμμεικτων Αποβλήτων. Αποκλείστηκε, όπως είπε ο κ. Σιγαλός, για έναν και μόνο λόγο, ότι δε συμβαδίζει με την ελληνική νομοθεσία και το νέο ΕΣΔΑ. 3ο) Να τα πάνε όλα στο ΣΔΙΤ, στο εργοστάσιο που θα γίνει, λύση ΤΕΡΝΑ, κάτι για το οποίο σημείωσε πως τελευταία έχει έρθει πάλι στο προσκήνιο μετά και τις συσκέψεις στο Μαξίμου. Ως προς αυτό υπάρχουν δύο σημεία που πρέπει να εστιάσουν και να προσέξουν. Το πρώτο ότι απαιτείται η δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης και το δεύτερο ότι να πάνε τ’ απορρίμματα σύμμεικτα, όπως είναι, δε συμβαδίζει με τον ΕΣΔΑ. Η νομοθεσία λέει ότι ο Δήμος πρέπει να κάνει δράσεις και αν όχι, είναι εκτός νομοθεσίας. Για να πάνε τ’ απορρίμματα στο ΣΔΙΤ πρέπει να έχει γίνει διαλογή και διαχωρισμός από το Δήμο. 4ο) Το οποίο και προτείνεται: Να διαχειριστεί ο Δήμος τα απόβλητά του, να κάνει ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή, πράσινα σημεία, πράσινες νησίδες, κομποστοποίηση, να πετύχει τους στόχους για ανακυκλώσιμα, βιοαπόβλητα, για όλες τις κατηγορίες όπως τις ορίζει ο ΕΣΔΑ, και επειδή σίγουρα θα υπάρχει υπόλειμμα, που μπορεί να φτάσει από 25% έως 40%, αυτό και κάποιο ποσοστό από τα απόβλητα που μπορεί να μη συμφέρει το Δήμο να τα διαχειριστεί, να τα προωθήσουν προς την Κεντρική Μονάδα Διαχείρισης, εφόσον λειτουργήσει και όταν λειτουργήσει. Το υποσενάριο για ΧΥΤΥ στο Δήμο έχει πολύ υψηλό κόστος, οπότε δεν προτείνεται. ΧΥΤΥ θα μπορούσε να γίνει μόνο με διαδημοτική συνεργασία, αν δεν υπάρξει κάποια λύση για το τελικό υπόλειμμα. Όπως είπε ο κ. Σιγαλός, τα πέντε πράσινα σημεία έχουν κόστος 235.000 ευρώ το κάθε ένα, οι τρεις μονάδες κομποστοποίησης, που προτείνεται να εγκατασταθούν στους Βιολογικούς Καθαρισμούς Κυπαρισσίας και Φιλιατρών και σε χώρο δίπλα στο ΧΑΔΑ Γαργαλιάνων, έχουν κόστος 700.000 ευρώ η κάθε μία και μπορεί να γίνει μία κινητή μονάδα, ενώ οι δύο Σταθμοί Μεταφόρτωσης προτείνεται να εγκατασταθούν στο ΧΑΔΑ Φιλιατρών και στο Βιολογικό Καθαρισμό Κυπαρισσίας. Για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης δεν αναφέρθηκε στο κόστος εγκατάστασης. Μονάδα Διαχείρισης και Επεξεργασίας έχει κόστος εγκατάστασης περί τα 2,3 εκ. ευρώ, ενώ για ΧΥΤΥ το κόστος εγκατάστασης είναι περί τα 3,5 εκ. ευρώ και 200.000 κόστος ετήσιας λειτουργίας. Απαντώντας σε ερωτήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθη Ανδρινόπουλου, σημείωσε πως το ετήσιο κόστος λειτουργίας κάθε ενός εκ των πέντε πράσινων σημείων είναι περί τα 100.000 ευρώ, ενώ ερωτήσεις για τα σενάρια και το σχεδιασμό έθεσε ο επικεφαλής της Ρ.Α.ΚΙ., Νώντας Βουδούρης. «Δεν είναι μετέωρο όλο αυτό, αυτός ο σχεδιασμός;», σημείωσε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, ρωτώντας ποιο είναι το κόστος αυτής της διαχείρισης που προτείνεται ανά τόνο. Ο κ. Σιγαλός είπε ότι δεν μπορεί να εκτιμηθεί το κόστος της διαχείρισης συνολικά, ενώ ανέφερε ότι το ενδεικτικό κόστος για το ΣΔΙΤ - ΤΕΡΝΑ είναι 80,5 ευρώ ανά τόνο συν το κόστος των Σταθμών Μεταφόρτωσης συν το κόστος μεταφοράς κ.τ.λ., προσθέτοντας πως οι Δήμοι της Πελοποννήσου έχουν μείνει πολύ πίσω και είναι εκτεθειμένοι, ενώ επανέλαβε πως αν ο Δήμος τα πάει όλα στο ΣΔΙΤ, αυτό δεν μπορεί να συμβεί επειδή δε θα είναι εναρμονισμένος με την ελληνική νομοθεσία. Επίσης, τόνισε πως η Μονάδα Διαχείρισης Σύμμεικτων είναι, επίσης, εκτός ΕΣΔΑ! Για το κόστος εγκατάστασης, το κόστος λειτουργίας και το όφελος ρώτησε ο Σωτήρης Μπακούρος και αναρωτήθηκε αν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί αυτό το τοπικό σχέδιο που μοιάζει «φαραωνικό» υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στη χώρα. Ο Δημήτρης Σαρμαντζής μίλησε για κακοδαιμονία και για το νέο ΕΣΔΑ είπε ότι «νομοθετούν εκτός πραγματικότητας», ενώ ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος ρώτησε εάν υπάρχουν τα χρήματα για όλα αυτά και, από την άλλη μεριά, Περιφέρεια και ΤΕΡΝΑ, τι γίνεται. Το μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, Τέλης Καναβός, ρώτησε σχετικά με υπολείμματα των καλλιεργειών και τα φυτικά υπολείμματα. Καυστικός ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών και μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης, Νίκος Αναστασόπουλος, σημειώνοντας πως για προχθές είχε συγκληθεί συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης, αλλά διαβούλευση στην Επιτροπή δεν έγινε, αφού συνεδριάζει την ίδια ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο και ρώτησε τι θα γίνει με το τελικό υπόλειμμα της όποιας διαχείρισης επιλέξει ο Δήμος. Ακόμη, τι θα γίνει με το ποσοστό εκείνο των σύμμεικτων απορριμμάτων που στην ίδια τη μελέτη αναφέρεται πως θα μένει εκτός διαχείρισης και επεξεργασίας, με το μελετητή να σημειώνει ότι «αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί, επειδή ακόμα δε γνωρίζουμε τι τελικά θα γίνει κεντρικά στην Περιφέρεια». «Ο ΕΣΔΑ οδηγεί σε αδιέξοδα…», επισήμανε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, συμπληρώνοντας πως «γι’ αυτό επανέρχεται το ΣΔΙΤ του Τατούλη ή του κράτους», ενώ τόνισε ότι για λύση «ή διαγράφουμε το ΣΔΙΤ ή αλλάζουμε τον ΕΣΔΑ! Άρα τα κούρα τα κουκιά μαγειρεμένα…»! - 
~
***   «Ήταν μια φορά το Νησί… ένα φωτογραφικό ταξίδι 1910-1974»

Εκδήλωση για την παρουσίαση του Φωτογραφικού Λευκώματος «Ήταν μια φορά το Νησί… ένα φωτογραφικό ταξίδι 1910-1974» συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Νομού Μεσσηνίας αύριο Σάββατο, 4 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ, στο Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης. Το Φωτογραφικό Λεύκωμα, που επιμελήθηκε η κα Αναστασία Μηλίτση-Νίκα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες γραπτές μαρτυρίες της ζωής της πόλης τον περασμένο αιώνα. 250 περίπου παλιές φωτογραφίες ντόπιων ερασιτεχνών φωτογράφων και συλλεκτών μάς ταξιδεύουν χρονολογικά από τις αρχές του αιώνα μέχρι το 1974. Μεγάλο μέρος του αρχείου προέρχεται από ανέκδοτο και πλούσιο φωτογραφικό αρχείο του Νησιώτη ερασιτέχνη φωτογράφου Χρήστου Αλειφέρη. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: -Θεόδωρος Λιανός, ομότιμος καθηγητής και π. πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών -Αναστασία Μηλίτση- Νίκα, προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. – Αρχείων Ν. Μεσσηνίας -Μιχάλης Γαβράς, ορθοπαιδικός χειρούργος- πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Νησιωτών «Πάμισος» -Αγγελική Ρουμελιώτου, κοινωνική λειτουργός Κ.Υ. Μεσσήνης, επιστημνονική συνεργάτις Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών και -Νικόλαος Ρούτσης, συλλέκτης. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μπιτσάνης, ενώ την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό πρόγραμμα από τους καλλιτέχνες: Δημήτρη Χαρλέπα (φωνή), Γιώργο Μίντζα (κλαρινέτο) και Ρούλα Αλαμάνου (πιάνο). Στον ίδιο χώρο θα ακολουθήσει δεξίωση, ευγενική χορηγία του «Μεσσηνιακού Catering». - 

***  Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ από τη Δευτέρα

Σε τροχιά κινητοποιήσεων κινούνται από τη Δευτέρα 6 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ, οι οποίοι εκφράζουν την έντονη αντίδρασή τους στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο υπερταμείο. Αναλυτικότερα, από την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου προχωρούν σε προειδοποιητικές στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ με ενδεχόμενη την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. «Οι ιδιωτικές αστικές συγκοινωνίες έχουν «δοκιμαστεί» και οι συνέπειές τους είναι γνωστές: ακριβά εισιτήρια, ανασφαλείς συγκοινωνίες και ακόμα πιο μειωμένα δρομολόγια», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς. Ειδικότερα αποφάσισαν κινητοποιήσεις: Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00 Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 16.00 Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 22.00 έως λήξη βάρδιας Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00 Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00 cnn.gr - S

***  Αύξηση εισφορών έως 30,87% για αγρότες

Μέσα στο πρώτο 10ήμερο τα ειδοποιητήρια Εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιουνίου θα φθάσουν στους αγρότες τα πρώτα ειδοποιητήρια με αυξημένες τις εισφορές του β΄ εξαμήνου του 2015, έως και 30,87% σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο. Μάλιστα, οι πληρωμές πρέπει να γίνουν έως το τέλος του ίδιου μήνα, καθώς από την 1η Ιουλίου οι εισφορές θα καταστούν ληξιπρόθεσμες, σύμφωνα με χθεσινό ρεπορτάζ στην «Καθημερινή». Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως «η ένταξη του ΟΓΑ στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και η εφαρμογή ενιαίων κανόνων ασφάλισης για τους αγρότες, έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στον κόσμο της υπαίθρου, αλλά και σύγχυση σε σχέση με μια σειρά διατάξεων που ενώ μπορούν να υλοποιηθούν άμεσα στους υπόλοιπους ασφαλισμένους - μισθωτούς, η εφαρμογή τους είναι προβληματική στην περίπτωση των αγροτών. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της “Κ”, από την ερχόμενη Δευτέρα ο ΟΓΑ θα αποστείλει τα ειδοποιητήρια στους περίπου 620.000 αγρότες, για την πληρωμή των εισφορών που αντιστοιχούν στο β΄ εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Σύμφωνα με τον πρόσφατο ασφαλιστικό νόμο, οι εισφορές αυτές θα είναι σημαντικά αυξημένες από 7% επί συγκεκριμένων ασφαλιστικών κατηγοριών που ίσχυε μέχρι πρότινος, σε 10%. Για όσους βρίσκονται στην 3η ασφαλιστική κατηγορία, που αποτελούν και τη συντριπτική πλειονότητα των αγροτών, οι αυξήσεις σε σχέση με το α΄ εξάμηνο του 2015 αγγίζουν το 27,41%, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν εξαμηνιαία εισφορά 607,80 ευρώ έναντι 477,06 ευρώ που πλήρωσαν το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο. Ακόμη και σε ετήσια βάση, η αύξηση για το 2015 σε σχέση με το 2014 ανέρχεται για τους ασφαλισμένους στην 3η κατηγορία, σε 13,78%. Μάλιστα, οι εισφορές θα πρέπει να πληρωθούν άμεσα, εντός του Ιουνίου, ώστε να μην καταστούν ληξιπρόθεσμες. Βάσει νόμου, οι εισφορές των αγροτών από τον επόμενο χρόνο συνδέονται με το εισόδημα και αυξάνονται σταδιακά μέχρι το 2022. Βέβαια, η βίαιη ένταξη των αγροτών στον ΕΦΚΑ, παρά την αρχική δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για μεταβατική ένταξή τους από το 2018 και μετά, δημιουργεί και άλλα προβλήματα, όπως, για παράδειγμα, τι θα γίνει με τους αγρότες που ενώ συνταξιοδοτούνται δε μεταβιβάζουν την περιουσία τους. Ο νέος νόμος ορίζει για όλους τους συνταξιούχους που απασχολούνται, ότι η κύρια σύνταξή τους μειώνεται κατά 60%. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει άμεσα σημαντικές και σε πολλές περιπτώσεις δραματικές αλλαγές για χιλιάδες αγρότες, οι οποίοι θα χάσουν τις αγροτικές επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ. Εφόσον ο νόμος ισχύσει ως έχει για το σύνολο των αγροτών που συνταξιοδοτούνται από το τρέχον έτος και εφεξής, οι αγρότες με τη συμπλήρωση της απαιτούμενης ηλικίας συνταξιοδότησης θα πρέπει να κλείνουν στην εφορία τα βιβλία τους (εφόσον διατηρούσαν) ή να υποβάλουν αίτηση διαγραφής από το μητρώο αγροτών, παράλληλα με τη μεταβίβαση της περιουσίας τους. Το γεγονός, μάλιστα, ότι ο νόμος δεν προβλέπει μεταβατικές διατάξεις δημιουργεί επιπλέον προβλήματα, καθώς για το τρέχον έτος η δυνατότητα μεταβίβασης περιουσίας και δικαιωμάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου». - 

***  Αλ. Χαρίτσης: Αναγνωρίζουμε το ρόλο των πόλεων στην οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή

Οι υπουργοί της Ε.Ε. που συναντήθηκαν στην ολλανδική πρωτεύουσα προχθές ενέκριναν το Σύμφωνο του Άμστερνταμ, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη την Ε.Ε. Στη συνάντηση συμμετείχαν υπουργοί της Ε.Ε. αρμόδιοι για θέματα αστικής ανάπτυξης, περιφερειακής ανάπτυξης και πολιτικής συνοχής, η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου, και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται κάθε εξάμηνο με θέμα προτεραιότητας που επιλέγει το μέλος που ασκεί την Προεδρία. Το 2014 η ελληνική πλευρά είχε θέσει ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση της αστικής φτώχειας. Η συνθήκη για την αστική ανάπτυξη περιλαμβάνει πιλοτικές δράσεις για την αντιμετώπιση της αστικής φτώχειας, προτάσεις για βιώσιμη κινητικότητα και οδικό χάρτη για την ψηφιακή μετάβαση. Στην τοποθέτησή του ο κ. Χαρίτσης, τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση τα οφέλη της συνθήκης θα πρέπει να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες, όπου και πρέπει να διασφαλίζεται η ουσιαστικότερη και εντονότερη συμμετοχή των πολιτών στη λήψη και στην υλοποίηση αποφάσεων. 

***  Νταλίκα ανετράπη στην Ε.Ο. Αθηνών- Λαμίας, νεκρός ο οδηγός 

Τραγικό θάνατο βρήκε ο οδηγός της νταλίκας, η οποία ανετράπη και άρπαξε φωτιά στις 2:30 τα ξημερώματα στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ύψος του κόμβου της Σούρπης, με κατεύθυνση προς Αθήνα. Λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί, ο άτυχος οδηγός, εντοπίστηκε απανθρακωμένος, ενώ χρειάστηκε ειδικός γερανός, ώστε να “σηκωθεί” η καμπίνα του οδηγού. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η νταλίκα μετέφερε μπύρες και για άγνωστη αιτία στο ύψος του κόμβου της Σούρπης, ανετράπη και πλάγιασε από την πλευρά του οδηγού παίρνοντας φωτιά. Στο μεταξύ, παραμένει κλειστή η εθνική οδός και η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία στο ύψος του κόμβου του Αλμυρού. enikos.gr φώτο αρχείου -

*** ΟΠΕΚΕΠΕ: Χρήσιμες επισημάνσεις για τους αγρότες ως προς τη σωστή υποβολή των αιτήσεων        
Η σωστή συμπλήρωση της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης είναι προϋπόθεση για έγκαιρη και σωστή πληρωμή, χωρίς μειώσεις και ποινές, για το λόγο αυτό από τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπενθυμίζονται στους παραγωγούς τα παρακάτω:
-Μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους είτε μόνοι τους μέσω του συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ είτε σε πιστοποιημένους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ φορείς. Κατάλογος των πιστοποιημένων φορέων δίνεται από τα κατά τόπους γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και είναι δημοσιευμένος στο http://www.opekepe.gr/eae2016.asp
-Η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης τελειώνει στις 15/6/2016. Όποιος υποβάλλει μετά και μέχρι τις 11/7, πληρώνεται με ποινή 3% επί της βασικής ενίσχυσης και 1% επί των συνδεδεμένων για κάθε εργάσιμη μέρα. Μετά τις 11/7 καμία αίτηση δε γίνεται αποδεκτή.
-Θα πρέπει να ελέγξουν αν τα αγροτεμάχιά τους έχουν ψηφιοποιηθεί στη σωστή θέση. Ακόμα και αν δεν έχουν αλλαγές από την περσινή χρονιά, πρέπει να ζητήσουν να δουν τις θέσεις που φαίνονται ψηφιοποιημένα και να συμφωνήσουν με αυτές ή να προχωρήσουν σε αλλαγές
-Θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά το αντίγραφο οριστικής δήλωσης με τα αποσπάσματα χαρτών για να προλάβουν να διορθώσουν πιθανά λάθη, να υπογράψουν οπωσδήποτε στην πρώτη σελίδα και να παραλάβουν αντίγραφο της δήλωσης με τα αποσπάσματα χαρτών για κατοχύρωσή τους
-Εάν έχουν χαρακτηριστεί μικροκαλλιεργητές και επιθυμούν να αποχωρήσουν από το καθεστώς, θα πρέπει να το δηλώσουν
-Θα πρέπει να προσέξουν το ποσό που πληρώνουν στο φορέα με τον οποίο συνεργάζονται να είναι αυτό που ο φορέας έχει τοιχοκολλήσει στα γραφεία του
Οι παραγωγοί, και μόνο αυτοί, αποφασίζουν αν θα κάνουν την αίτηση ενίσχυσης μόνοι τους, ή ποιον θα επιλέξουν να τους βοηθήσει και εξυπηρετήσει στη σύνταξη και υποβολή της. Γι’ αυτό το λόγο φέρουν και την τελική ευθύνη.
Στην περίπτωση που επιλέξουν την on line υποβολή της αίτησης, όπως ήδη έχουμε ανακοινώσει, παρέχεται καθημερινή τηλεφωνική υποστήριξη στο 210 8802000, εκπαιδευτικό υλικό (video – παρουσιάσεις) αναρτημένο στην ιστοσελίδα www.opekepe.gr, καθώς και ενημερωτικά φυλλάδια με απλοποιημένες οδηγίες για τη σωστή υποβολή της.
Επιπλέον, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα τους ενημερώσει μέσα στο προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, για τα τυχόν λάθη ή παραλείψεις που θα προκύψουν κατά τη διαδικασία των διασταυρωτικών ελέγχων, στη φάση της αποσφαλμάτωσης των αιτήσεων τους. Η διόρθωση των λαθών τους μπορεί να γίνει είτε απευθείας στο σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ από τον ίδιο τον παραγωγό είτε, εφόσον επιθυμεί, μέσω πιστοποιημένου φορέα επιλογής στην περιοχή του. 

 ***   Και το όνομα αυτού… «Cannabis»     
Όσο περίεργο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως, κυκλοφορεί νόμιμα σε αρκετά καταστήματα- και- της Καλαμάτας, ενώ το όνομά του δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενό του.
Το αναψυκτικό – ποτό της φωτογραφίας δεν τιτλοφορείται μόνο με το τρομερό όνομα «cannabis», αλλά έχει ως σήμα του και το φυτό!
Βέβαια, με έντονα γράμματα αναφέρεται στη σύνθεσή του πως δεν περιέχει τη συγκεκριμένη ουσία, αλλά άντε να είσαι πιτσιρικάς και να πας στο σπίτι κρατώντας ένα τέτοιο στο χέρι…  Β.Β. 

***  ΒΟΜΒΑ! ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!

~  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου προέδρου, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην Ελλάδα, πολλοί ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να βρουν απαντήσεις για την επίσκεψη του, αναλύοντας με διαφορετικούς τρόπους την επιστροφή του στην πολύπαθη χώρα μας.
Η Ελλάδα αποτελούσε πάντοτε –και αποτελεί και σήμερα – σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Όλες οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρέαζαν άμεσα τη χώρα μας, ο σύγχρονος όμως τρόπος ζωής του Έλληνα του επέτρεπε να τις φιλτράρει με διαφορετικό τρόπο, δίχως να επηρεάζεται σε μέγιστο βαθμό.
Μην ξεχνάμε πως τα προηγούμενα χρόνια βιώσαμε κρίσεις εθνικές, οικονομικές, πολιτικές, από τα Βαλκάνια μέχρι και τη Μέση Ανατολή. Βιώσαμε την παγκόσμια κρίση χρέους, την Αραβική Άνοιξη, την ακμή και την κυριαρχία του ISIS στη Μέση Ανατολή, την κρίση των μεταναστευτικών ροών και πολλά άλλα γεγονότα φυσικά.
Πολλοί λοιπόν ήταν εκείνοι που προσπάθησαν να δώσουν απαντήσεις στην επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ελλάδα και κυρίως στη χερσόνησο του Άθω. Μάλιστα, ορισμένες από τις απαντήσεις που εδόθησαν είχαν ξεπεράσει όρια της πραγματικότητας, αφού ανέφεραν πως δεν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα ο Πούτιν, αλλά ο κλώνος του.
Η αλήθεια είναι μία: Ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήρθε στην Ελλάδα για να δώσει το πράσινο φως για το φιλορωσικό κίνημα!
Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως ο Βλάντιμιρ Πούτιν μας επισκέφθηκε απλά για επενδύσεις. Όχι. Στόχος του ήταν και η εξομάλυνση των ελληνορωσικών σχέσεων, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν μπει στον πάγο, λόγο της εξάρτησης που έχει η χώρα μας με τη Δύση.
Η Ρωσία έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα, λόγω των οικονομικών κυρώσεων που τις επέβαλλε η Δύση, η οποία για μία ακόμη φορά επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σύγχρονο Μεσαίωνα. Παρ’ όλα αυτά ο Πούτιν δεν το έβαλε κάτω. Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, ρίχτηκε στη μάχη για την εξάλειψη των τζιχαντιστών, προστατεύοντας με νύχια και δόντια τους Σύρους συμμάχους του. Μόνο η συμμετοχή της ρωσικής συμμαχίας στον αγώνα κατά του ISIS βοήθησε στην ουσιαστική αποδυνάμωσή του. Η συμμαχία των ΗΠΑ έχει συνεισφέρει ελάχιστα….
Αυτή την ώρα λοιπόν η Ρωσία αναζητεί συμμάχους. Συμμάχους που θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τους οικονομικούς περιορισμούς της Δύσης και τον αποκλεισμό από τη Μεσόγειο που έχει επιβάλλει το ΝΑΤΟ. Ο Ρώσος πρόεδρος ήρθε στην Ελλάδα γιατί μας χρειάζεται, την ώρα που εμείς χρειαζόμαστε τη Ρωσία, προκειμένου να αποδεσμευτούμε από τη βάναυση λιτότητα, η οποία έχει εξωθήσει την πλειοψηφία του λαού στην φτώχεια.
Έτσι λοιπόν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Άγιον Όρος, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, έβαλε τα θεμέλια για την επίτευξη της ελληνορωσικής συμμαχίας. Κατά τη διάρκεια παρασκηνιακών διαβουλεύσεων, ο Ρώσος πρόεδρος έδωσε την έγκριση για το αληθινό φιλορωσικό κίνημα, το οποίο πολλές πολιτικές παρατάξεις προσπαθούν να καπηλευτούν.
Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ δε θα έχει νικητή και ηττημένο, όπως συμβαίνει με Ελλάδα και Δύση. Και οι δύο πλευρές θα έχουν οφέλη. WIN-WIN, όχι ξεπούλημα…

***


***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Πέθανε ο θρυλικός πυγμάχος Μοχάμεντ Αλι    
 
Ο θρύλος της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Αλι, πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών. Τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών.
"Έπειτα από μάχη 32 χρόνων με τη νόσο του Πάρκινσον, ο Μοχάμεντ Αλι πέθανε σήμερα σε ηλικία 74 ετών, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της οικογένειας Μπομπ Γκάνελ.
Ο Μοχάμεντ Αλι θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους πυγμάχους στην ιστορία του αθλήματος και ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του 20ού αιώνα. Υπήρξε ο πρώτος πυγμάχος που κατέκτησε τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, τον οποίο υπερασπίστηκε με επιτυχία συνολικά 19 φορές. Αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση το 1981, έχοντας φτάσει συνολικά στις 56 νίκες, με μόλις πέντε ήττες και κατακτώντας τρεις φορές τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών καθώς και ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960.
Το πραγματικό του όνομα ήταν Κάσιους Μαρσέλους Κλέι, το οποίο και άλλαξε σε  Μοχάμεντ Άλι στη δεκαετία του 1960, όταν ασπάστηκε το Ισλάμ, προσχωρώντας στην οργάνωση των «Μαύρων Μουσουλμάνων». Έντονα πολιτικοποιημένος στα χρόνια της καριέρας του τοποθετήθηκε ανοιχτά σε θέματα που είχαν σχέση με την ελευθερία των Αφροαμερικανών στις Ηνωμένες Πολιτείες και είχε αρνηθεί να καταταγεί στον αμερικανικό στρατό κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, στάση για την οποία του αφαιρέθηκε προσωρινά ο τίτλος του πρωταθλητή.  kathimerini.gr
 
***  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΖΟΛΝΟΚ 8-7  .- ^

 
 
 
~ Και είμαστε στον τελικό... Συγκλονιστικός κόσμος και μεγάλη ψυχή από την ομάδα που γύρισε το παιχνίδι...  ΕΙΣΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ...
Διαιτητές: Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία), Ναούμοφ (Ρωσία)
Οι συνθέσεις:
ΤΣΟΛΝΟΚΙ (Σάντορ Τσεχ): Νάγκι, Γκότσιτς, Μάνταρας 1, Βάμος 2, Γιάνσικ, Μέζεϊ, Άλεξιτς 1, Γιάνγκερ 1, Ντάνιελ Βάργκα, Ντένες Βάργκα, Κις 1, Μίτροβιτς 1, Ντέκερ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γούνας, Φουντούλης, Σμιθ, Ποντικέας, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Μάγιαρακ, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος
** Εκτός 13άδας του Ολυμπιακού έμειναν ο Κώστας Γεννηδουνιάς και ο Γιώργος Δερβίσης.
 ** Στον αγώνα που έγινε νωρίτερα, για τις θέσεις 5-6, η Μπαρτσελονέτα επικράτησε 10-6 της Έγκερ.
Ο Ολυμπιακός... βούλιαξε την Τσόλνοκι και παίζει τελικό με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ
Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ στον τελικό Η Γιουγκ Ντουμπρόβνικ έκλεισε ραντεβού με τους «ερυθρόλεκους» κερδίζοντας την ιταλική Προ Ρεκό στα πέναλτι με 15-14 (10-10 κανονικός αγώνας). Ετσι, ο τελικός θα είναι μία άτυπη ρεβάνς του αντίστοιχου αγώνα του 2001 στο Ντουμπρόβνικ, όταν η Γιουγκ νίκησε 8-7 στην παράταση, αφού πρώτα οι διαιτητές είχαν ακυρώσει στην εκπνοή του κανονικού αγώνα πεντακάθαρο γκολ του Χατζηθεοδώρου .
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 1-3, 4-2, 2-4 (κ.α.), 5-4 (πεν.)
Τα γκολ:
ΓΙΟΥΓΚ ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ: Περόνε 6, Τζόκοβιτς 4, Φάτοβιτς 2, Μάτσαν, Γκαρσία, Μάρκοβιτς
ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Φιλίποβιτς 4, Σούκνο 3, Φιλιόλι 3, Ίβοβιτς 2, Ντι Φούλβιο, Πρλαϊνοβιτς
Τα αποτελέσματα του final-6 και το αυριανό πρόγραμμα:
ΠΕΜΠΤΗ 2/6
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Έγκερ (Ουγγαρία) - Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) 6-8
Τσόλνοκι (Ουγγαρία) - Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 7-5
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6
ΘΕΣΕΙΣ 5-6
Έγκερ (Ουγγαρία) - Μπαρτσελονέτα (Ισπανία) 6-10
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ Τσόλνοκι (Ουγγαρία) - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 7-8
Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία) - Προ Ρέκο (Ιταλία) 15-14 πεν. (κ.α. 10-10)
ΣΑΒΒΑΤΟ 4/6
ΘΕΣΕΙΣ 3-4
20:30 Τσόλνοκι (Ουγγαρία)-Προ Ρέκο (Ιταλία)
ΤΕΛΙΚΟΣ 22:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Γιουγκ Ντουμπρόβνικ (Κροατία)
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Νικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική βόλεϊ γυναικών κόντρα στη Ρουμανία
Στο European LeagueΝικηφόρα πρεμιέρα για την Εθνική βόλεϊ γυναικών κόντρα στη Ρουμανία
~  Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα στο European League 2016 για την Εθνική Γυναικών, καθώς στην πρεμιέρα του 1ου τουρνουά του 3ου ομίλου, που φιλοξενείται στην πόλη Νιρεγιχάζα της Ουγγαρίας, νίκησε 3-0 τη Ρουμανία.
Αν εξαιρέσει κανείς ένα μεγάλο σερί 7-0 από τις Ρουμάνες με το οποίο βρέθηκαν μπροστά στο πρώτο σετ με 17-18, η Εθνική ομάδα επέβαλε το παιχνίδι της. Η Ελένη Κιόση και η πρωταγωνίστρια Τζίνα Λαμπρούση σημείωσαν 12 πόντους, ενώ η ακραία Βασιλαντωνάκη και η Γενιτσαρίδη πήραν από 10.
Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 7 άσσους, 40 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων. Οι πόντοι της Ρουμανίας προήλθαν από 5 άσσους, 31 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων.
Τα σετ: 3-0 (25-21, 25-15, 25-19)
ΕΛΛΑΔΑ (Καλμαζίδης): Βασιλαντωνάκη 10 (10/20 επ., 50% υπ. – 29% άριστες), Παπαφωτίου 4 (1/2 επ., 3 άσοι), Κιόση 12 (9/20 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Λαμπρούση 12 (7/10 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ), Γιώτα 8 (2/7 επ., 1 άσο, 5 μπλοκ), Γενιτσαρίδη 10 (9/19 επ., 1 άσο, 58% υπ. – 33% άριστες)/ Αρτακιανού –λ (38% υπ. – 13% άριστες), Μερτέκη 2 (2/2 επ.), Χριστοδούλου.
ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Γκράπα): Ρογκοτζινάρου 5 (4/12 επ., 1 μπλοκ, 27% υπ. – 00% άριστες), Τατάρου 3 (3 άσοι), Καζάκου 3 (3/21 επ., 28% υπ. – 11% άριστες), Τσανέα 7 (5/5 επ., 2 μπλοκ), Φάλες 4 (2/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ)/ Άλμπου –λ (47% υπ. – 18% άριστες), Μπάτσιου 6 (4/8 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Μπερντίλα 2 (2/6 επ.), Λαπουσνεάνου 3 (3/7 επ., 15% υπ. – 08% άριστες).
Οι όμιλοι...
Η Εθνική Γυναικών βρίσκεται στον 3ο όμιλο του Ευρωπαϊκού Λιγκ Γυναικών μαζί με τις Ρουμανία, Ουγγαρία, Σλοβενία ενώ οι άλλοι δύο όμιλοι απαρτίζονται από τις:
1ος όμιλος: Πολωνία, Λευκορωσία, Σλοβακία, Αλβανία
2ος όμιλος: Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία, Ισπανία, Μαυροβούνιο
 Σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν δύο τουρνουά με την Ελλάδα να φιλοξενεί το δεύτερου του 3ου ομίλου το τριήμερο 9-11 Ιουνίου στην Μεγαλόπολη.
Το πρόγραμμα:
1ο τουρνουά (3-5 Ιουνίου, Νιρεγιχάσα Ουγγαρία)
Παρασκευή 3/6
Ελλάδα – Ρουμανία 3-0
Σάββατο 4/6
19:30 Ελλάδα – Ουγγαρία
Κυριακή 5/6
18:30 Σλοβενία – Ελλάδα
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Κίνδυνος υποβιβασμού για την Ξάνθη (;)
Λόγω των «στημένων»Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Κίνδυνος υποβιβασμού για την Ξάνθη (;)
~  Ποινή υποβιβασμού για την Ξάνθη φέρεται να εισηγήθηκε το ανακριτικό-ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Αυτή βασίστηκε σε έκθεση της «Sports Radar» και τα στοιχεία από τους φακέλους της UEFA για ύποπτους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Μάλιστα, εκτός από τον υποβιβασμό το ανακριτικό και ερευνητικό τμήμα της ΕΠΟ, προτείνει και χρηματικό πρόστιμο ύψους 2,5 εκάτ. ευρώ στην ομάδα της Θράκης, η οποία από την πλευρά της αφού εκδοθεί η οποιαδήποτε απόφαση, θα έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στην Επιτροπή Εφέσεων και στη συνέχεια στο Διαιτητικό Δικαστήριο.
Εκτός της Ξάνθης, στο επίκεντρο βρίσκονται και οι ομάδες Πανελευσινιακός, Χανιά και Παναχαϊκή, για τις οποίες επίσης έχει προταθεί ο υποβιβασμός τους.
Την ίδια ώρα στην ακριτική ΠΑΕ υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση και πως θα πρέπει πρώτα να λάβουν γνώση για τις κατηγορίες που τους προσάπτουν, προτού προβούν σε απάντηση.  Newsroom ΔΟΛ

***  Πρωταθλήτρια στο ενόπλων, η Αστυνομία, «λύγισε» στα πέναλτι την Αεροπορία στον τελικό στα Φιλιατρά (φωτογραφίες)      
 
Η διεξαγωγή στο γήπεδο των Φιλιατρών του τελικού του πανελλήνιου πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ήταν από μόνο του ένα σπουδαίο γεγονός. Οι ομάδες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Αεροπορίας όμως φρόντισαν να εξαντλήσουν χθες στο έπακρο και το αγωνιστικό ενδιαφέρον, καθώς ο τίτλος κρίθηκε στα πέναλτι, μετά από ισόπαλη 1-1 την κανονική διάρκεια και παράταση, που είχε διαμορφωθεί με γκολ των Τζανέτου (Αστυνομία) και Μακρίδη (Αεροπορία) από το α’ ημίχρονο! Το τρόπαιο σήκωσε τελικά η ομάδα της Αστυνομίας, με πρώτο τον Τριφύλιο αρχηγό Γιώργο Μητρόπουλο, ο οποίος το παρέλαβε από τα χέρια του δημάρχου Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα. Με την ομάδα της Αεροπορίας έπαιξε ο Μεσσήνιος Γιάννης Σεντεμέντες, ενώ «παρών» ήταν και ο Μάριος Μπιτσάνης, ο οποίος όμως δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί στερώντας ένα σπουδαίο επιθετικό χαρτί από την ομάδα του. Την απονομή στην δευτεραθλήτρια έκανε ο συμπατριώτης μας Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος.
Τον τελικό «σφύριξε» ο διαιτητής Α’ Εθνικής και αστυνομικός στο επάγγελμα Αριστοτέλης Βάτσιος με βοηθούς τους Άγγελο Αδαμόπουλο-Γιώργο Σταυρουλάκη και 4ο τον Δημήτρη Μανιώτη.
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ: Κουρουπάκης, Θάνος, Αρκούδας, Σεντεμέντες, Σωτηράκος, Καλοχωρίδης, Λερογιάννης, Σιώρος, Πλακίδας, Καρανίκας, Μακρίδης (Παπαϊωάννου, Χρονόπουλος, Τσίτσαρης, Τζαβέλας, Μπορμπουδάκης, Τζιαβαλιάς, Αργείτης).
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Γιώρας, Ασλανίδης, Σαμαράς, Στεργιάκος, Καρακάσης, Τσίτσαρης, Ταμπάκης, Ντόσκας, Μπουγάτσιας, Τζανέτος, Μητρόπουλος (Ούσιος, Παπανδρέου, Αγγελάκης, Πάνου, Γκιόλας, Χαραλάμπους, Μπαξεβάνης)   του Ηλία Γιαννόπουλου 

***

 ***  ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΜΑΪΟΥ  2016  : 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  23 Μαϊου 2016  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-23-2016.html .               
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις   Δευτέρα 23 Μαϊου  2016  17ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/23-2016-17.html .-                                           
 ~ Η Εφημερίδα μας  arfara news  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24 Μαϊου 2016 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-24-2016.html .-                                                                                                                                    
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 25 Μαϊου 2016   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-                                                                                                                                             
~Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Arfara News Τετάρτη 25 Μαϊου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-25-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 26 Μαϊου  2016 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-26-2016.html .-          
~Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  27 Μαϊου  2016    :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-27-2016.html  .-                  
 ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 28 και 29 Μαϊου 2016  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-                                   
 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  28  Μαϊου  2016  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-28-2016.html .-                                                                                                   
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  30  Μαϊου  2016 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-30-2016.html .-             
 ~  Οδοιπορικό στην όμορφη Κεφαλονιά το Σ/Κ 28 , 29 Μαϊου 2016: http://snsstamoskal.blogspot.gr/2016/05/28-29-2016.html .-
Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τ5ρίτη  31  Μαϊου  2016 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-5-31-2016.html .-

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2016  :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 01  Ιουνίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-01-2016.html  .-  
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  02 Ιουνίου  2016  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-02-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 03  Ιουνίου  2016 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-03-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  03  Ιουνίου  2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/03-2016.html .-              
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιουνίου  2016 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/06/arfara-news-04-2016.html .-
~ ΑΓΙΟ  ΟΡΟΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ Σάββατο  04  Ιουνίου  2016  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/06/04-2016.html  .-          
~
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

  ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /  -         https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts    Σταμάτιος Σκούλικας  .- https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 /

BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4796 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2995 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2982  video. -                 
 https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10. 773    βίντεο   .-


Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
1. STAMOS
-ARFARA -GREECE
,
2. Arfara-Messinias-
asteras-arfaron
,
3.
Stamos
Arfara Messinias Greece
,
4.
ARFARA - KALAMATAS ,
5.
ASTERAS ARFARON
2011
,
6.
Arfara-Messinias 2 ,
7.
stamos-dynami ,
8.
Arfara-Messinias ,
9.
Arfara-Messinias 1 -
FOTOS
,
10.
vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  ,



~~~ ΑΘΩΣ -ΑΘΩΝΙΚΗ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ - ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :
Ιερές Μανές :
























 Ακολουθούν  ...  Στις  φωτογραφίες οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους όπως  προεγγράφοντες:

Ιερά Μονή Κουλτουμουσίου, Άγιο Όρος​Ιερά Μονή Παντοκράτορος, Αγιο ΟροςΙερά Μονή Ξηροποτάμου, Άγιο Όρος
Ιερά Μονή Ζωγράφου, Άγιο ΌροςΙερά Μονή Καρακάλλου, Άγιο ΌροςΙερά Μονή Φιλοθέου, Άγιο Όρος
Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, Άγιο ΌροςΙερά Μονή Ξενοφώντος, Άγιο Όρος
Ιερά Μονή Εσφιγμένου, Άγιο ΌροςΙερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, Άγιο όροςΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ, Άγιο Όρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου