Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Μαϊου 2016

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016 :

~*Αγιοι Θεόδωροι Αρφαρών  11/05/2016 : https://youtu.be/AUZPeYZ3Ly4 .-
-
~** Πρέπει καθ΄ εκάστη ημέρα να πηγαίνουμε για λίγα δευτερόλεπτα , χωρίς να Πέρνουμε την θέση τους , στον άνεργο , στον πληγωμένο , στον στενοχωρημένο , στον νηστικό , τον άρρωστο , τον καρκινοπαθή , ακόμη και στα μνήματα , ....κ.α. .. για να είμαστε πράγματι ΑΝΘΡΩΠΟΙ !  και όχι ζωντανά όντα και μόνο ....Πάντα με ΑΓΑΠΗ , ..πρώτα στον ΘΕΟ μας !  μετά στον εαυτόν μας - συνάνθρωπό μας και τέλος στον  εχθρό μας ...κι΄ αν περισεύει λίγη Αγάπη  , ...στα Ζώα  και τα Φυτά μας ! Ας  βλέπουμε πάντα όλους τους άλλους  ΑΓΙΟΥΣ  και μόνο τον εαυτό μας τον πρώτο  Αμαρτωλό ....! 
  ~*ΑΡΦΑΡΑ  η  εκκλησία μας  11/05/2016 : https://youtu.be/b2qjwzJgDTo .-



Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργόςΝά μή διαλέγετε ἀρνητικούς τρόπους γιά τή διόρθωσή σας. Δέν χρειάζεται οὔτε τόν διάβολο νά φοβάσθε, οὔτε τήν κόλαση, οὔτε τίποτα. Δημιουργοῦν ἀντίδραση. Ἔχω κι ἐγώ μία μικρή πείρα σ’ αὐτά. Ὁ σκοπός δέν εἶναι νά κάθεσθε, νά πλήττετε καί νά σφίγγεσθε, γιά νά βελτιωθεῖτε. Ὁ σκοπός εἶναι νά ζεῖτε, νά μελετᾶτε, νά προσεύχεσθε, νά προχωρᾶτε στήν ἀγάπη, στήν ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ, στήν ἀγάπη τῆς Ἐκκλησίας.

~ 11 Μαΐου
Κυρίλλου (†869) και Μεθοδίου(† 855) (1) των εκ Θεσσαλονίκης, Ιεραποστόλων, φωτιστών των Σλάβων. Ιερομάρτυρος Μωκίου († γ΄αι.) του εξ Αμφιπόλεως (Θράκης). Μαρτύρων Αρμοδίου και Διοσκόρου. Οσιομάρτυρος Ολυμπίας της νεοφανούς, ασκησάσης και αθλησάσης εν τη ιερά Μονή Καρυών Θερμής της Λέσβου. Νεομάρτυρος Αργύρη του εξ Επανωμής Θεσσαλονίκης (†1806). Οσίου Αγγελαρίου αρχιεπισκόπου και φωτιστού Βοημίας.
(1) Οι άγιοι Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος, γεννήθηκαν στη συμβασιλεύουσα Θεσσαλονίκη τον 9ο αι., από επιφανή, ευσεβή και ενάρετη οικογένεια. Μεγαλύτερος εκ των δύο ήταν ο Μεθόδιος, ο οποίος γεννήθηκε το 815, ενώ ο Κύριλλος γεννήθηκε δώδεκα χρόνια αργότερα το 827. Σε νεαρή ηλικία οι δύο αδελφοί, μετέβησαν στη Μονή Πολυχρονίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου συνέχισαν τις σπουδές τους γενόμενοι υπόδειγμα μεταξύ των συμμαθητών των. Η γνωριμία τους με τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Φώτιο, υπήρξε καθοριστική για την μετέπειτα εξέλιξη τους. Όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μιχαήλ ο Γ` ο Φώτιος, επέλεξε τους Κύριλλο και Μεθόδιο οι οποίοι διέθεταν ήδη μεγάλη θεολογική, φιλοσοφική και φιλολογική κατάρτιση, ως επίσης και σοφία για να εκτελέσουν το θεάρεστο έργο της ιεραποστολής και του ευαγγελισμού των Σλάβων. Οι άγιοι με μεγάλη προθυμία και χαρά, δέχθηκαν να υπηρετήσουν το θέλημα του Θεού και να οδηγήσουν στο δρόμο της σωτηρίας τούς λαούς των χωρών αυτών. Για το λόγο αυτό επινόησαν το γλαγολιτικό αλφάβητο και μετέφρασαν σ` αυτό, την Αγία Γραφή και πλείστα άλλα Λειτουργικά και Θεολογικά βιβλία. Η ζωή τους και η διακονία τους βεβαίως δε ήταν απρόσκοπτη διότι οι Λατίνοι επιθυμούσαν και αυτοί να έχουν με το μέρος τους πολιτικά και εκκλησιαστικά τους Σλάβους. Μετά από πολλούς μόχθους και θυσίες, εκοιμήθηκαν ειρηνικά, ο μεν Κύριλλος το 869 στη Ρώμη, ενώ ο Μεθόδιος το 885 στη Μοραβία. Θεωρούνται και δικαίως, οι φωτισταί των Σλάβων, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα.
Σήμερα 11/05/2016 εορτάζουν:
Άγιος Μώκιος ο Ιερομάρτυρας, Ανάμνηση των εγκαινίων της Κωνσταντινούπολης, Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος Φωτιστές των Σλάβων, Άγιος Αργύριος ο Επανομίτης ο Νεομάρτυρας, Αγίες Ολυμπία και Ευφροσύνη οι Οσιομάρτυρες

Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής

Άγιος Σίμων ο Απόστολος, ο Ζηλωτής
 
Προφήτης Ησαΐας

Προφήτης Ησαΐας
 
Άγιος Θωμάς ο Απόστολος

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος
 
Κυριακή του Θωμά

Κυριακή του Θωμά
 
Ζωοδόχος Πηγή

Ζωοδόχος Πηγή
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας στην Χιο

Σύναξη της Παναγίας της Αγιογαλούσαινας ....
 
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπακοή»

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «η Αγία Υπ....
 
Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλαχερνώ και επέτειος του «ΟΧΙ»

Αγία Σκέπη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Βλα....
 
Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο

Σύναξη της Παναγίας της Αγίας Σιών στη Λέσβο
 
Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς

Αγία Ειρήνη η Μεγαλομάρτυς
 
~  Ἦχος α’. Χορὸς Ἀγγελικός. 
Χριστῷ ἱερουργῶν, ἱερεὺς ὢν τῆς δόξης, θυσίαν λογικήν, καὶ ὁλόκληρον θῦμα, ἀθλήσεως ἄνθραξι, σεαυτὸν προαενήνοχας, ὅθεν Μώκιε, διπλῶ στεφάνω σὲ στέφει, ὁ δοξάσας σε, ὡς δοξασθεῖς σοῦ τοὶς ἄθλοις, Χριστὸς ὁ φιλάνθρωπος.
~ Απολυτίκιο Αγ. Μώκιου - 11 ΜΑΙΟΥ : https://youtu.be/oGYHU8gxnig  .-


***  Ένας ακόμα τίτλος για τον αθόρυβο και ταπεινό ευεργέτη της Μεσσηνίας Πέτρο Θέμελη   
 
 
Τον καθηγητή Πέτρο Θέμελη τίμησε σε μια λιτή αλλά συγκινητική εκδήλωση το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ από χθες θεωρείται επίτιμος καθηγητής του. Τίτλο που έλαβε ως ελάχιστη αναγνώριση για την προσφορά του στην επιστήμη, αλλά και στη Μεσσηνία.
Την εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Σχολής στην Καλαμάτα άνοιξε ο πρύτανης του Πα.Πελ. κ. Μασσέλος. Όπως είπε, αυτή η βράβευση έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό από το Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην τεράστια προσφορά του κ. Θέμελη και στη Μεσσηνία, ενώ έκλεισε τη σύντομη προσφώνησή του, εξυμνώντας τη σχέση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τον τιμώμενο καθηγητή.
Στο βήμα μετά ανέβηκε ο κοσμήτωρ κ. Σαββίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα βιβλία που μέχρι σήμερα έχει εκδώσει ο Πέτρος Θέμελης, αλλά και στην προσφορά του στην επιστήμη, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη όλων των Βυζαντινολόγων στο πρόσωπό του.
Ο πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας κ. Ζαχαριάς μίλησε για τη γνωριμία του με τον Πέτρο Θέμελη, και αφού έπλεξε το εγκώμιό του, χαρακτήρισε την Αρχαία Μεσσήνη «Ιερό Δισκοπότηρο» στην εφαρμογή της Αρχαιομετρίας.
Ιδιαίτερα συγκινητική και γλαφυρή ήταν η ομιλία της αναπληρώτριας πρόεδρου του Τμήματος Ιστορίας Βασιλικής Πέννα, που γνωρίζει τον Πέτρο Θέμελη από τη δεκαετία του 1970 και μέσω φωτογραφιών περιέγραψε πώς ο Θεσσαλονικιός καθηγητής, αφού πέρασε από τόσες σπουδαίες θέσεις, έφθασε στην Αρχαία Μεσσήνη, την οποία ουσιαστικά έφερε ξανά στο φως.
Τέλος, στο βήμα ανέβηκε η επίκουρος καθηγήτρια κ. Μπάνου, που ανέγνωσε το ψήφισμα και την απόφαση που έχρισε τον Πέτρο Θέμελη καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ενώ ο κ. Ζαχαριάς διάβασε το κείμενο αναγόρευσης.
Στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα σηκώθηκαν όρθιοι και παρακολούθησαν την περιένδυση του Πέτρου Θέμελη με την τήβεννο του Πανεπιστημίου.
Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ο κ. Θέμελης ανέβηκε στο βήμα για να ξεκινήσει την ομιλία του με τίτλο «Το περιβάλλον και η σημασία του κατά την Αρχαιότητα». Πριν, όμως, ξεκινήσει, εμφανώς συγκινημένος, δεν έβρισκε λόγια, όπως είπε ο ίδιος, να ευχαριστήσει, για τη τιμή που του έκαναν, τους ανθρώπους του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναφερόμενος από τον πρύτανη μέχρι τους φοιτητές, ενώ υποσχέθηκε να τιμήσει τον τίτλο που του δόθηκε χθες.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση 

***  Kατ’ ΕΠΕΙΓΟΝ προειδοποίηση από Άγιον Όρος!!! ΑΡΧΙΣΕ!!! Να είστε έτοιμοι!!!


ΚΑΤ΄ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ!!!ΑΡΧΙΣΕ!!!ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ!!!
ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΕ ΠΑΛΙ:
“ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΝ !!!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΕΙΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ …
ΟΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ”
<<ΟΠΩΣ ΜΑΖΕΥΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΚΤΗΝΗ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΑΡΚΟΥΔΑ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΡΡΕΥΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ …
ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΟΙΚΤΟΣ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕΙ …
Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΟΡΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΟ ΤΟΥΣ …
ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΨΗΛΑ ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ …
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΘΑ ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ …
Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΟΥΤΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ …
ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΟΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ …
ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΠΛΗΓΕΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΑΝΟΙΚΤΕΣ …
ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΝ ΣΑΝ ΛΥΣΗ ΤΟ ΘΕΟ, ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ …
ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ …
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, Η ΑΠΟΔΩΣΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ …
ΟΥΤΕ Ο ΠΟΝΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ …
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΝΑ ΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ …
Η ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟ …
ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΘΑ ΣΑΣ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΔΙΨΑΣΕΙ …
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ …
ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑΜΠΕΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥ …
ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ
ΜΕΤΑΝΟΙΑ >> !!!

*** ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΣΕΙΣΜΟΣ! Θα πέσει η κυβέρνηση και η Τουρκία θα επιτεθεί...  ~ ΟΙ ΠΡΟΟΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ …
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ:
(ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΣΤΙΣ 1/6/2009 Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΣΙΤΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΕΝ ΧΙΩ ΚΤΙΣΘΕΙΣΑ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ)
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ …
ΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΑ ΠΡΟΦΗΤΙΚΩΣ ΩΣΤΕ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥΣ …
ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ, ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΛΗΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ, ΜΟΝΟ ΟΣΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΠΕΤΡΕΨΕ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΗΨΗ, ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ …
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ …
ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ, ΚΑΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΟΛΛΑ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ …
ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΘΕΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥΣ …
ΟΣΟ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΤΟΥ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ …
ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2007, ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ …
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ …
ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΥΠ” ΟΨΙΝ ΤΟΥ, ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ …
<<Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΙΜΑΝ ΜΠΡΑΔΕΡΣ) …
Ο 3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΣΕ 7 ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ-ΣΥΡΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ …
Ο ΚΑΘΕ ΕΠΙ ΜΕΡΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΘΝΗ, ΕΝΩ ΘΑ ΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ …
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ …
ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΖΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΧΩΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΜΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ …
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΠΛΩΘΕΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…
ΕΡΕΙΠΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΠΕΙΝΑ, ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ …
1. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
(ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2008)…
Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.
(ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.
Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΗΛΩΣΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ)…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΜΑΧΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ…
ΟΣΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΘΑ ΥΠΟΚΙΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΤΟΝΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ…
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΕΝΩ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ …
ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΟΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ…
ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΞΕΙΝΟ ΠΟΝΤΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ…
ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ.
ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ…
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ…
ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΠΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:
ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ…
Η ΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟ…
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ…
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ…
ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ…
ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ…
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΦΟΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ.
(ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΟΡΟ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ.
ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΑ)!!!
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
2. ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΡΑΝ
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ »ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ».
(ΑΝ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ, ΛΙΓΑ ΔΕΙΝΑ ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ.
ΑΝ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
ΟΜΩΣ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ…
ΑΛΒΑΝΟΙ, ΚΡΟΑΤΕΣ, ΒΟΣΝΙΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΝΑΤΟΪΚΟΙ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ…
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ…
ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ, ΟΜΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΟΤΟ, ΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ…
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΘΕΙ ΜΕ ΣΦΟΔΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΑΡΜΕΝΙΑ, ΑΝΤΕΡΜΑΪΤΖΑΝ, ΑΠΩΘΩΝΤΑΣ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ…
ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ (ΦΙΛΑΝΔΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΟΥΗΔΙΑ), ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ ΑΥΤΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΘΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΣΤΑΣΗ, ΘΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ…
Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΘΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ…
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΜΟΛΔΑΒΙΑ…
ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ (ΣΕΡΒΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΙ, ΟΧΙ ΟΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ), ΘΑ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΥΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΣΥΜΜΑΧΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ…
3. ΚΑΤΟΠΙΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΝΟΤΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΒΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ
ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΛΥΣΣΑΛΕΟ ΑΓΩΝΑ, ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΝ…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ…
ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΙΡΑΚ, ΣΥΡΙΑ, ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΛΙΒΑΝΟ, ΚΟΥΒΕΙΤ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…
ΤΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΑ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ.
(Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΑ ΡΗΘΕΝΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΓΩΓ ΟΠΟΥ ΟΤΑΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΤΥΠΑΕΙ Ο ΕΝΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΥΝΗΣΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.
ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΟΝ ΕΥΦΡΑΤΗ)…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΟΥΕΖ…
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΘΑ ΔΙΕΛΘΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΑΧΥΤΑΤΑ, ΧΩΡΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΖΗΜΙΕΣ…
ΑΥΤΗ Η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΓΚΟΥ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΟΥΣ…
ΚΑΤΟΠΙΝ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟΤΟ ΝΑΤΟ, ΑΠΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ…
4. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΜΨΕΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ, ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩ ΑΡΧΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΝΑΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ…
5. ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΕΔΑΦΗ
ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΘΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ (3.000.000 ΣΤΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΑΡΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ…
ΛΟΓΩ ΟΜΩΣ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ…
ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΦΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΟΜΟΔΟΞΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΗ ΧΩΡΑ…
ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΙΣΟΥΝ ΤΡΟΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ.
(ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.
ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥΣ)…
ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ…
ΜΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΚΟΝΤΑ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ.
(ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΠΟΛΗ.
ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΚΛΙΝΟΥΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ…
ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΩΝ ΠΑΠΑΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΩΝ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ…
ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΘΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΘΑ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ…
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΦΥΓΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ…
ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΪΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΜΕΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ…
ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ…
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ, ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ.
(ΟΣΑ ΧΩΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΔΡΟΜΟ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ.
ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΧΑΛΑΣΤΡΑ, ΕΝΩ ΣΤΙΣ ΠΟΔΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣΣΑΒΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
ΣΠΙΤΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ, ΛΙΑΣΕΣ ΝΑ ΚΑΜΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ.
ΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΚΚΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΚΟΣΜΟ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΝΑΤΙΑ ΘΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΟΜΩΣ Ο “ΜΙΣΘΟΣ” ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΑΥΡΩΦΟΡΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ…
ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…
ΕΚΕΙ ΛΙΓΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΣΤΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ.
(ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΜΠΟΥΓΑΖΙΑ, ΚΡΑ, ΚΡΑΨΗ ΚΑΙ ΜΟΥΖΙΝΑ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.
ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΦΤΑΣΟΥΝ ΟΜΩΣ.
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ, ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΘΑ ΧΥΘΕΙ ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΤΡΙΧΡΟΝΙΤΙΚΟ ΔΑΜΑΛΙ ΘΑ ΠΛΕΥΣΕΙ)
»ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»…
6. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ…
ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ Ο ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΑΜΠΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ…
Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ 5,5 ΜΗΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ, ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΧΕΡΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ…
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΚΑΘΩΣ Η ΓΗ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ…
ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΩΣΗΦ: »Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΗΣ ΘΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ.
(Η ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ)…
7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕ:
»ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΝ ΥΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ…
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΣΟΥΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΕΙ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΙΣ ΓΕΦΥΡΩΝ, ΔΡΟΜΩΝ, ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΩΝ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ.
(ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΓΙΑΦΚΕΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΝΝΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ)…
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ…
ΘΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΟΥΝΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΑΘΗΝΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΜΑΧΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ…
ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΤΟΥΣ, ΜΟΛΙΣ 6 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ (ΤΑ ΕΞΑΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ), ΟΜΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ…
ΤΟΤΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΔΑΦΗ ΟΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΕΓΟΝΟΝΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΩΝ>>
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΤΟΥ (ΠΡΟΦΗΤΕΣ) ΛΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ, ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΝ ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΜΕΤΑΝΟΙΑ,  ΑΓΑΠΗ !!!   anargyros61.blogspot.gr
***  Γιατί το ελαιόλαδο δεν τρώγεται μόνο…   
Εδώ και λίγο καιρό η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας έχει κάνει ένα βήμα παρακάτω στο χώρο της, φέρνοντας στην Καλαμάτα καλλυντικά και είδη περιποίησης με βασικό συστατικό το ελαιόλαδο του νομού.
Η συνεργασία ξεκίνησε, όταν η εταιρεία Messinian Spa του Μεσσήνιου Δ. Σοφρωνά άρχισε να αγοράζει έξτρα παρθένο Π.Ο.Π. ελαιόλαδο από την ΕΑΣ Μεσσηνίας, συνδυασμένο με συστατικά εμπνευσμένα από τη βόρεια Ελλάδα έως την Κρήτη, όπως σύκο, ρόδι, πορτοκάλι, σταφύλι, μέλι, χαμομήλι, σιτάρι, ιπποφαές, δίκταμο και φραγκόσυκο.
Τότε δειλά δειλά άνοιξε ένα κατάστημα στην οδό Ιατροπούλου, που πουλούσε προϊόντα της Ένωσης και τα καλλυντικά που αναφέραμε. Το εγχείρημα πέτυχε και πλέον το κατάστημα μεγάλωσε και έχει ονομαστεί m.u., με προϊόντα μόνο ελληνικά. Βέβαια, κυρίως έχει δοθεί βάρος στα μεσσηνιακά.
Εκεί μπορεί κανείς να βρει από ελαιόλαδο, ελιές, είδη διατροφής και ομορφιάς μέχρι και κοσμήματα και τσάντες, είδη αποκλειστικά φτιαγμένα από ελληνικά χέρια.
Χθες βρεθήκαμε στο κατάστημα m.u. και μιλήσαμε με την υπεύθυνη Αντιγόνη Χαρίτση. Όπως μας είπε, ο κόσμος από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» αυτά τα προϊόντα, καθώς καθημερινά μαθαίνει όλο και πιο πολύ για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου, αλλά και των άλλων φυσικών προϊόντων που υπάρχουν γύρω μας.
Μέχρι και προϊόντα που περιέχουν βλέννα σαλιγκαριού μπορεί να αγοράσει κάποιος που θα επισκεφθεί το κατάστημα και, όπως μας εξήγησε η κυρία Χαρίτση, δημιουργούνται από δύο νέους επιχειρηματίες από τα Μέγαρα.
Η ίδια μας ενημέρωσε ότι είναι ακόμα στην αρχή, κι ενώ το κατάστημα μπορεί να είναι ήδη γεμάτο, η αναζήτηση δε σταματά και γίνονται συνεχώς νέες συνεργασίες με παραγωγούς και σχεδιαστές από την Καλαμάτα αλλά και όλη την Ελλάδα.
  Ένας χώρος φιλικός προς τις μητέρες που θηλάζουν
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι στο εν λόγω κατάστημα, πέρα από τα ελληνικά προϊόντα, οι μητέρες θα βρουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όπου θα μπορούν να θηλάσουν το μωρό τους, καθώς και να το αλλάξουν. Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στην πρωτοβουλία «Αλκυόνη», που ως στόχο έχει την προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

***  Στροφή στην κρουαζιέρα κάνει ο Δήμος Καλαμάτας 

        Στη φάση της ολοκλήρωσης βρίσκεται η σύνταξη εντύπου για την κρουαζιέρα, με σκοπό την προβολή της Καλαμάτας και της περιοχής της. Το έντυπο θα εκτυπωθεί στα ελληνικά σε 5.000 αντίτυπα και στα αγγλικά σε 10.000, η δε δαπάνη θα πληρωθεί από το Δήμο Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Αμέσως μετά υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού του δημάρχου με τον πρόεδρο των Εφοπλιστών Ελληνικής Κρουαζιέρας, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου χθες το μεσημέρι. Σκοπός είναι να διατίθεται το έντυπο σε συνέδρια, εκθέσεις και διεθνή fora με αντικείμενο την κρουαζιέρα, αλλά και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του κλάδου για την Καλαμάτα και γενικότερα τη Μεσσηνία. Ο σχεδιασμός μπορεί να φαίνεται μεγαλόπνοος, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι ακριβώς ένα χρόνο πριν ο πρώην πρύτανης του ΕΜΠ και πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, επισκέφθηκε την Καλαμάτα μαζί με ομάδα φοιτητών. Στις δηλώσεις του, ο κ. Μουτζούρης είχε αναφέρει ότι η Μύκονος και η Σαντορίνη είναι κορεσμένοι προορισμοί και πρότεινε να προσκληθούν οι εφοπλιστές κρουαζιέρας να επισκεφθούν την Καλαμάτα για να δουν από κοντά τις δυνατότητες του λιμανιού. Τέλος, ο καθηγητής είχε προσθέσει: «Εδώ είναι η είσοδος της ζώνης ναυσιπλοΐας προς το Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή η λιμενολεκάνη μπορεί να βρει ένα ρόλο στα σκάφη αναψυχής και στην κρουαζιέρα. Πρέπει να ενισχύσουμε την τουριστική της μορφή. Για τα κρουαζιερόπλοια δε χρειάζεται καμία κατασκευή. Για τα σκάφη αναψυχής θα χρειαστούν μικρές κατασκευές. Δε νομίζω ότι χρειάζονται πολλά χρήματα για να πάμε σε αυτές τις χρήσεις». Από την άλλη πλευρά, υπαρκτά αλλά οριακά και συγκυριακά είναι τα οφέλη που προκύπτουν τη φετινή χρονιά για την Ελλάδα στο χώρο της κρουαζιέρας, εξαιτίας των γεωπολιτικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και ιδιαίτερα στην Τουρκία. Παράγοντες και στελέχη της ελληνικής αγοράς κρουαζιέρας επισημαίνουν τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα επόμενα χρόνια συγκεκριμένοι ελληνικοί προορισμοί, καθώς οι διεθνείς «παίκτες» της αγοράς κρουαζιέρας αναπροσαρμόζουν τα σχέδιά τους. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, περιγράφουν ως ιδιαίτερα κρίσιμη την περίοδο που διανύουμε, καθώς οι ξένοι όμιλοι οριστικοποιούν τους σχεδιασμούς τους για τη διετία 2017-2018. Καταλυτικό ρόλο στους σχεδιασμούς που θα κάνουν για τη χώρα μας οι «κολοσσοί» της παγκόσμιας αγοράς κρουαζιέρας, σύμφωνα με παράγοντες του χώρου, θα παίξουν τα φετινά… τεστ ντράιβ και τα μηνύματα που θα εκπέμψει η Ελλάδα στη διεθνή αγορά. Παράγοντες του χώρου, ωστόσο, σπεύδουν να διατηρήσουν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών, επισημαίνοντας τη ρευστότητα της κατάστασης. «Τα όποια οφέλη προκύπτουν για τη χώρα μας από τη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου θα πρέπει να θεωρούνται συγκυριακά», λέει χαρακτηριστικά στο Euro2day ο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). «Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για τα μηνύματα που εκπέμπει η χώρα στο εξωτερικό, καθώς το διάστημα που διανύουμε είναι κρίσιμο επειδή γίνεται ο σχεδιασμός των δρομολογίων της διετίας 2017-2018», σημειώνει. Σε κάθε περίπτωση, στελέχη της ελληνικής αγοράς αναφέρουν πως σε αρκετούς ελληνικούς προορισμούς οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων είναι αυξημένες σε σύγκριση με πέρυσι. Το ενθαρρυντικό για την Ελλάδα είναι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι διαφαίνεται πως τα επόμενα χρόνια αναμένεται να εμφανίζουν άνοδο οι κρουαζιέρες στο Ιόνιο και στην Αδριατική.Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

***  Σε λειτουργία το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής 

        Λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και ήδη τέσσερα σχολεία έχουν δηλώσει συμμετοχή στα σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμάτας τελεί υπό την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας και έχει οριστεί υπεύθυνη δημοτική αστυνομικός, η οποία είναι εξειδικευμένη και θα δίδει πληροφόρηση στα παιδιά. Σε δηλώσεις του χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής Μεσσηνίας συμμετέχει στη συγκεκριμένη προσπάθεια, ώστε να καλλιεργηθεί η κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά, με σκοπό την αποφυγή δυστυχημάτων. Το Σωματείο θα έχει γραφείο στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και θα βοηθήσει με εκπροσώπους του στην εκπαιδευτική διαδικασία. Σημειώνεται ότι ο χώρος έχει γίνει πολύ όμορφος, έπειτα από παρέμβαση συνεργείων του Δήμου Καλαμάτας, ενώ έχουν φυτευτεί πολλά νέα δέντρα. -

***  Να προχωρήσει γρήγορα η προσωρινή διαχείριση για τα απορρίμματα ζητά ο Π. Νίκας

Τοπικά προγράμματα δε λειτουργούν χωρίς χωροθέτηση ΧΥΤΥ, ενώ βλέπει πρόκριση της λύσης με την ΤΕΡΝΑ Σε δηλώσεις για τα αποτελέσματα της σύσκεψης που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, προχώρησε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας. Υπενθυμίζουμε ότι η συνάντηση, η οποία ήταν πολύωρη, έγινε υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και μετείχαν τα μέλη της Διυπουργικής Επιτροπής Μεγάλων Έργων και οι δήμαρχοι ή εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Χθες, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε κάποια πράγματα που είναι ήδη γνωστά: 1. Πρέπει στον ταχύτερο δυνατό χρόνο να έχει ολοκληρώσει ο ΦΟΔΣΑ τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Πελοποννήσου. Η εκτίμησή του είναι ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί. Αυτό είναι προϋπόθεση για οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση. Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, ώστε οι Δήμοι να μπορέσουν να εφαρμόσουν προγράμματα κομποστοποίησης. Προϋπόθεση και για αυτό είναι να έχουν ολοκληρωθεί ο ΠΕΣΔΑ και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. 2. Πρέπει οι Δήμοι, είτε κατά μόνας είτε συνεργαζόμενοι, να προχωρήσουν ταχύτατα σε προσωρινή διαχείριση, με παράλληλη αποκατάσταση όλων των ΧΑΔΑ (χωματερών), διότι τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι βαρύτατα. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αναβολής. 3. Για την οριστική αντιμετώπιση, υπάρχουν οι λύσεις: α) της τοπικής διαχείρισης και β) του ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, βελτιωμένου ύστερα από τις συζητήσεις και τη συμφωνία κυβέρνησης και ΤΕΡΝΑ. Επειδή η υποχρέωση προς την ΤΕΡΝΑ είναι να παραδίδονται ετησίως 100.000 τόνοι συμμείκτων απορριμμάτων, υπάρχει η δυνατότητα για Δήμους που θεωρούν ότι τους συμφέρει να κάνουν τη δική τους διαχείριση. Η επιλογή του ΣΔΙΤ δεν καταργεί την τοπική διαχείριση. Αυτό που επείγει είναι η προσωρινή διαχείριση, που ενδέχεται να μετεξελιχθεί σε τοπική διαχείριση για κάποιους Δήμους. Ο κ. Νίκας ξεκαθάρισε ότι για να υπάρξει τοπική διαχείριση θα πρέπει να υπάρξει θεσμική και οικονομική ενίσχυση, αλλά και να καθοριστεί και χώρος ΧΥΤΥ για την υποδοχή του υπολείμματος. Πάντως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, η λύση που θα προκριθεί είναι της συμφωνίας- με βελτιωμένους όρους- με την ΤΕΡΝΑ.Πρόσκληση σε Δήμους για έργα του νέου ΕΣΠΑ Το υπουργείο Οικονομίας με πρόσκληση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» καλεί τους Δήμους και τους αρμόδιους φορείς να υποβάλουν προτάσεις έργων, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, για την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών αποβλήτων. Συγκεκριμένα, προκειμένου να ενταχθούν και να χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και ειδικότερα, από τον άξονα προτεραιότητας 14 «Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος - Προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Ταμείο Συνοχής)», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής, με τίτλο «Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων». Οι προτάσεις θα μπορούν να κατατίθενται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Ειδικότερα, μέσω της πρόσκλησης, δύναται να χρηματοδοτηθούν: Προμήθεια κάδων οικιακής κομποστοποίησης ή/και επιτόπιας μηχανικής κομποστοποίησης βιοαποβλήτων για μικρούς παραγωγούς (π.χ. κατασκηνώσεις δήμου, λαϊκές αγορές κ.λπ.). Προμήθεια κάδων και άλλων μέσων συλλογής για την εφαρμογή προγραμμάτων χωριστής συλλογής αστικών βιοαποβλήτων (οικιακών, πράσινων και εμπορικών). Δημοτικές μονάδες κομποστοποίησης βιοαποβλήτων, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας και εγκατάστασης του εξοπλισμού κομποστοποίησης και όλου του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία της μονάδας.Του Αντώνη Πετρόγιαννη -

*** Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε υπάλληλο του Δήμου Καλαμάτας :

Ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 7.00 χθες το πρωί στο κέντρο της Καλαμάτας. Αυτοκίνητο ΙΧ που προσπαθούσε να παρκάρει χτύπησε και τραυμάτισε πεζό υπάλληλο της καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας, που την ίδια ώρα επιχείρησε να διασχίσει την οδό Φραντζή, στο ύψος του σιντριβανιού, στα «Ψαράκια». Ο άτυχος άνδρας διακομίστηκε με ελαφρά τραύματα στο κεφάλι στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Κ. Γαζ. -

***  Eurovision 2016: Εκτός τελικού η Ελλάδα (βίντεο)       
Για πρώτη φορά από τη θέσπιση των ημιτελικών στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision η Ελλάδα δεν κατάφερε να προκριθεί, σε αντίθεση με την Κύπρο που θα εμφανιστεί στον τελικό της διοργάνωσης το Σάββατο 14 Μαΐου, στην Στοκχόλμη.
Τη χώρα μας εκπροσώπησε το συγκρότημα Argo, το οποίο εμφανίστηκε δεύτερο σε σύνολο 18 χωρών στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης την Τρίτη 10 Μαΐου, ερμηνεύοντας το τραγούδι Utopian Land.
Το ελληνικό συγκρότημα απάρτιζαν οι Βλαδίμηρος Σοφιανίδης τραγούδι-σύνθεση, Χριστίνα Λαχανά τραγούδι, Κώστας Τοπούζης ποντιακή λύρα, Μαρία Εlbrus-Βενετικίδου φωνητικά και Αλέκος Παπαδόπουλος τύμπανα.
Η έθνικ παρουσία τους, με την ποντιακή λύρα και το τύμπανο να δίνουν το ρυθμό, δεν κατάφερε να πείσει την κριτική επιτροπή.
Μαζί τους επί σκηνής εμφανίστηκε ο Βασίλης Ρόξενος χορευτής-performer, ενώ η κινησιολογία και η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκαν στην Μαρία Λυραράκη.
Στον α' ημιτελικό και στην 11η σειρά εμφάνισης διαγωνίστηκε και η Κύπρος η οποία κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του διαγωνισμού, με το ροκ τραγούδι Alter Ego από τους Minus One.
Οι υπόλοιπες χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό της 61ης Eurovision είναι:
1. Αζερμπαϊτζάν
2. Ρωσία
3. Ολλανδία
4. Ουγγαρία
5. Κροατία
6. Αυστρία
7. Αρμενία
8. Τσεχία
9. Μάλτα
Στον β' ημιτελικό, την Πέμπτη 12 Μαΐου, διαγωνίζονται οι:
1. Λετονία
2. Πολωνία
3. Ελβετία
4. Ισραήλ
5. Λευκορωσία
6. Σερβία
7. Ιρλανδία
8. ΠΓΔΜ
9. Λιθουανία
10. Αυστραλία (συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά
11. Σλοβενία
12. Βουλγαρία
13. Δανία
14. Ουκρανία
15. Νορβηγία
16. Γεωργία
17. Αλβανία
18. Βέλγιο
Οι ελληνικές «απουσίες»
Η Ελλάδα πρωτοεμφανίστηκε στον θεσμό της Eurovision το 1975 με το τραγούδι των Κασταρού/Πυθαγόρα «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου» και ερμηνεύτρια την Μαρινέλλα. Παρότι είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας αποκλείεται από τον τελικό, από επιλογή της δεν έχει συμμετάσχει στη Eurovision άλλες έξι χρονιές.
  • 1975: Η Ελλάδα δεν συμμετείχε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρώτη συμμετοχή της Τουρκίας, τη στιγμή που ήταν ακόμη νωπά τα γεγονότα του 1974.
  • 1982: Η ΕΡΤ ενώ είχε επιλέξει αρχικά τραγούδι (Σαρανταπέντε κοπελιές με ερμηνευτή τον Θέμη Αδαμαντίδη), το απέσυρε στη συνέχεια θεωρώντας το (όπως και τα άλλα υποψήφια της χρονιάς εκείνης), μη αντιπροσωπευτικό του ελληνικού τραγουδιού.
  • 1984: Τη χρονιά αυτή αποφασίστηκε ότι η Eurovision είναι διοργάνωση χαμηλού επιπέδου και η ΕΡΤ δεν προκήρυξε καν διαγωνισμό εκπροσώπησης.
  • 1986: Η Ελλάδα είχε δηλώσει αρχικά συμμετοχή (είχε μάλιστα κληρωθεί να εμφανιστεί στη 17η θέση) και πιθανότατα να είχε εκπροσωπηθεί με το τραγούδι Βάγκον Λι (Πωλίνα), αποσύρθηκε όμως όταν διαπίστωσε ότι η διοργάνωση είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί το Μεγάλο Σάββατο.
  • 1999: Τη χρονιά εκείνη η Ελλάδα αποκλείστηκε από την EBU με βάση τις βαθμολογίες της τα 5 τελευταία χρόνια, ένα σύστημα που απέκλειε μια σειρά χωρών για να μην υπάρχει μεγάλος όγκος συμμετοχών (δεν είχαν καθιερωθεί ακόμη οι ημιτελικοί).
  •  2000: Η επίσημη αιτιολογία της Ελληνικής απουσίας ήταν η έλλειψη χρημάτων.
 Argo - Utopian Land (Greece) Live at Semi Final 1 of the Eurovision Song Contest   : https://youtu.be/55ubbjAzwYA .-

  *** Στο «πακέτο Γιούνκερ» το τμήμα Καλό Νερό -Τσακώνα και η γραμμή Πάτρα-Καλαμάτα   
Η επέκταση της Αττικής Οδού και του προαστιακού σιδηροδρόμου μέχρι το Λαύριο με παράλληλα αναβάθμιση του λιμανιού σε επιβατικό, η σιδηροδρομική γραμμή Πάτρα-Πύργος-Καλαμάτα (θα υπάρχει και σύνδεση με Ολυμπία και Κατάκολο) με αναβάθμιση και των τριών λιμένων και παράλληλη κατασκευή του οδικού τμήματος Τσακώνα - Καλό Νερό, είναι έργα που θα προταθούν για τη λίστα που θα κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το «πακέτο Γιούνκερ»
Σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, Αθ. Βούρδα, τα έργα που εντάσσονται είναι σιδηροδρομικά, οδικά και αναβάθμιση λιμένων, με στόχο την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών.
  Πάτρα - Πύργος - Καλαμάτα
Σύμφωνα με την «Ημερησία», η ΕΡΓΟΣΕ προγραμματίζει την κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία - Κατάκολο και Πύργος - Κυπαρισσία - Καλαμάτα στη δυτική Πελοπόννησο, μήκους 270 χιλιομέτρων. Στόχος είναι να συνδεθούν με το τρένο τέσσερα λιμάνια κρουαζιέρας (Πάτρα, Κυλλήνη, Κατάκολο και Καλαμάτα), ώστε η περιοχή με επίκεντρο την Ολυμπία να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστικών επενδύσεων.
Αυτός είναι και ο λόγος που το συνολικό έργο θα περιλαμβάνει και την αναβάθμιση των τεσσάρων λιμένων. Η γραμμή θα δώσει τη δυνατότητα λειτουργίας Προαστιακού Σιδηροδρόμου μεταξύ Πάτρας - Πύργου και Κυπαρισσίας - Καλαμάτας, ενώ θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με Κόρινθο και Αθήνα, αλλά και την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Η διαδρομή από την Αθήνα στην Αρχαία Ολυμπία θα διανύεται σε μόλις 2 ώρες και 40 λεπτά και θα περιλαμβάνει πολλές στάσεις.
Στόχος είναι ο σιδηρόδρομος να «καρπωθεί» από την αυξημένη τουριστική κίνηση της περιοχής. Όπως αποκάλυψε ο κ. Βούρδας, πέρυσι μόνο στα λιμάνια της Καλαμάτας και του Κατάκολου έφτασαν 1,1 εκατ. επιβάτες από κρουαζιέρα. Έμφαση, όμως, θα δοθεί και στις εμπορευματικές μεταφορές, καθώς στην ενδοχώρα της Μεσσηνίας και της Ηλείας σε ημερήσια βάση την περίοδο Μαρτίου - Οκτωβρίου φεύγουν 100 νταλίκες με νωπά προϊόντα. Για το λόγο αυτό έχουν προβλεφθεί δύο πλατφόρμες στην περιοχή της Καλαμάτας και μία ειδική πλατφόρμα στη Μεσσηνία, που θα υποδέχονται αυτά τα προϊόντα. Στο έργο θα συμπεριληφθεί και η οδική σύνδεση Τσακώνα - Καλό Νερό.

***   Η Καλαμάτα'21… μιλά με τους πολίτες        
Κατόπιν της δημοσίευσης της έκθεσης αξιολόγησης των ελληνικών υποψήφιων πόλεων από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, της διαδικτυακής συνάντησης με τον επικεφαλής της προαναφερθείσας Επιτροπής, Steve Green, και μετά την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης από τον Πολύδωρο Καρυοφύλλη (Poka –Yio), το Γραφείο Υποψηφιότητας KALAMATA:21 διοργανώνει ανοιχτή συζήτηση, σήμερα στις 7.00 το απόγευμα, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης θα γίνει γνωριμία με το νέο καλλιτεχνικό διευθυντή Πολύδωρο Καρυοφύλλη (Poka-Yio) και θα συζητηθούν οι βασικές αρχές της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, καθώς και τα επόμενα βήματα της υποψηφιότητας της Καλαμάτας.
Η εκδήλωση έρχεται δύο μέρες μετά από εκείνη του "Ανοιχτού Δήμου - Ενεργοί Πολίτες", στην οποία συμμετείχαν για πρώτη φορά και οι επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας (Έκτορας Τσατσούλης και Πολύδωρος Καρυοφύλλης).
Αυτό που κατέδειξε για πολλούς η προχθεσινή εκδήλωση είναι ότι λείπει το όραμα από την πόλη, ενώ η Καλαμάτα θα έχει να κερδίσει από όλη αυτή την προσπάθειά της μόνο εάν αποφύγει να δει ως αυτοσκοπό την κατάκτηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και, αντίθετα, σχεδιάσει μια στρατηγική, ώστε το 2021 να είναι ένας σταθμός στην παραπέρα πορεία της για κάτι μεγαλύτερο.
Πάντως, οι υψηλές φιλοδοξίες, οι μεγάλες προσδοκίες κι ένα γενικότερο κλίμα ανάτασης είναι θεμιτό, αλλά η απορία υπάρχει: Είναι σίγουροι όλοι οι ένθερμοι υποστηρικτές για τις συνέπειες μιας τέτοιας ιστορίας; Η μέχρι τώρα σχετική ελληνική πείρα δεν τους τρομάζει; Γιατί εκείνο που έχουμε αποκομίσει από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα είναι η έφοδος από κάποιους που βούτηξαν στο μέλι. Και βούιξε ο τόπος απ’ τα σκάνδαλα -που όλα, βεβαίως, κουκουλώθηκαν.
Αλλά και κατά την πρώτη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, την Αθήνα, το 1985, που ’χει πάρει διαστάσεις γεγονότος ιστορικού, με το ΠΑΣΟΚ στο αποκορύφωμα της δημοφιλίας του, πολλοί έφαγαν απ’ τα πολλά που μοιράστηκαν σε ημέτερους.
Αλλά είτε επειδή είχαμε την πρωτιά και ντρεπόμασταν, είτε επειδή υπήρχαν στο πρόγραμμα καλλιτέχνες μεγάλου βεληνεκούς, σημαντικά συγκροτήματα, ορχήστρες μεγάλες, βούλωναν τα στόματά μας, είτε επειδή υπήρχαν τα ονόματα της Μελίνας, που ’χε την πρωτοβουλία για το θεσμό και του Ντασέν, δεν άφηναν περιθώρια για κριτική.
Κάποιοι δίνουν, δηλαδή, σήμερα την ψυχή τους για ένα πουκάμισο αδειανό. Άραγε τι τους κάνει να πιστεύουν ότι το 2021 όλα θα ’ναι καθαρά και ξάστερα και ρόδινα;
Κι έπειτα το έτος Πολιτισμού, όπως αποδεικνύει η ιστορία του, έχει περισσότερο να κάνει με τις πολιτικές εξουσίας παρά με τον πολιτισμό. Έχει να κάνει περισσότερο με… αναπλάσεις παρά με τέχνη. Και για όλα αυτά, φυσικά, ο πολίτης θα κληθεί να πληρώσει το λογαριασμό…
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  Σύλληψη δύο Ρουμάνων στην Καλαμάτα για επαιτεία των ανήλικων παιδιών τους

Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, ένας 37χρονος Ρουμάνος και μία 27χρονη Ρουμάνα, διότι, όπως προέκυψε, προέτρεπαν στην επαιτεία τα τρία ανήλικα παιδιά τους. Επιπλέον, στη κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 63,5 ευρώ - 

***  Απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με offshore εταιρείες σε Αττική και Πελοπόννησο 

Υπόθεση μεγάλης απάτης σε βάρος γνωστών επιχειρηματιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μέσω εξωχώριων (offshore) εταιρειών και τραπεζικών λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους και δήθεν επενδύσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Από την ΕΛΑΣ βρίσκεται σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Πελοποννήσου και έχουν, ήδη, συλληφθεί πέντε αρχηγικά στελέχη του διεθνούς κυκλώματος, σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ ασκήθηκαν διώξεις σε άλλα 25 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και Έλληνας επιχειρηματίας με δραστηριότητες στην Ουκρανία, ενώ πρωταγωνιστής της απάτης φέρεται ένας άλλος Έλληνας, με «ειδικότητα» στα διεθνή χρηματιστήρια και επενδύσεις μεγάλων κεφαλαίων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν το ΣΔΟΕ για υπόθεση οικονομικού εγκλήματος. Από όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει πολύπλοκα εταιρικά σχήματα (funds), και χρησιμοποιώντας τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες χώρες που θεωρούνται φορολογικοί «παράδεισοι», με το πρόσχημα των επενδύσεων, εξαπατούσαν επενδυτές από όλον τον κόσμο και την Ελλάδα. Το ύψος της απάτης, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ξεπερνά τα 350 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει θύματα είναι πάνω από 60, κυρίως στη Βρετανία. Μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ έρευνες γίνονται παράλληλα στη Βρετανία και την Ουκρανία. Πηγή: skai.gr 

*** Κυβέρνηση Εθνικής Συνεννόησης από την παρούσα Βουλή ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη   
 
 
 
Επίσκεψη κλιμακίου χθες στην Καλαμάτα και συζήτηση με τους πολίτες
 Στην Καλαμάτα βρέθηκε χθες κλιμάκιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αποτελούμενο από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη, τον πρώην βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη και το γραμματέα των Κινήσεων Πολιτών, Τάκη Αναστόπουλο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν, εν όψει της πανελλήνιας συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί, η συνδιαμόρφωση και η συζήτηση του προγράμματος του κόμματος με τους πολίτες.
Οι τρεις άνδρες, συνοδευόμενοι από την πρώην βουλευτή Μεσσηνίας Νάντια Γιαννακοπούλου, τον υποψήφιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Μπάμπη Βακαλόπουλο και το γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Χριστόπουλο, επισκέφθηκαν το δήμαρχο Καλαμάτας.
Ο κ. Νίκας τούς καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο κόμμα τους, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Μανιάτη και την κα Γιαννακοπούλου για την άψογη συνεργασία που είχαν όσοι κατείχαν κυβερνητικές θέσεις.
Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Ο πρώην υπουργός Γιάννη Μανιάτης τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψης είναι να αφουγκραστούν την τοπική κοινωνία και να συζητήσουν μαζί τους τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν και τους πολίτες της κοινωνίας.
Στόχος τους είναι να ενώσουν τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, το μεταρρυθμιστικό κέντρο και τις φιλευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς, και να διαμορφώσουν ένα νέο πολιτικό αφήγημα, με μια ρεαλιστική προοδευτική και πατριωτική πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση, με γνώμονα την ανάπτυξη και τις νέες θέσεις εργασίας.
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης επισήμανε, επίσης, ότι σκοπός της επίσκεψης αλλά και της επικείμενης πανελλήνιας συνδιάσκεψης είναι η συνδιαμόρφωση με τους πολίτες των προγραμματικών θέσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Παράλληλα, ζήτησε παραίτηση της καταστροφικής και επικίνδυνης κυβέρνησης για τη χώρα, καθώς οι «αυταπάτες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησαν τη χώρα σε δραματική κατάσταση.
Τόνισε, όμως, ότι δε συμφωνούν με τις εκλογές που ζητά η Ν.Δ., καθώς θα είναι επιζήμιες για τη χώρα, αλλά μια νέα κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών δυνάμεων από την παρούσα Βουλή, καθώς είναι μονόδρομος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας των Κινήσεων Πολιτών και στέλεχος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Τάκης Αναστόπουλος, επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκαν μόλις λίγοι μήνες για να ξεφτίσει και να οδηγηθεί σε μια εκκωφαντική αποτυχία.
Ο τόπος χρειάζεται έναν μπούσουλα, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, καθώς χωρίς την κοινωνία καμία πολιτική δεν έχει μέλλον, πρόσθεσε ο κ. Αναστόπουλος.
Τέλος, υπογράμμισε την προσπάθεια ανασύνταξης του προοδευτικού πόλου της Ελλάδας, έτσι ώστε να αποτελέσει το βασικό πόλο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και να στείλει το ΣΥΡΙΖΑ ξανά στο 4%.
Τη συνέντευξη Τύπου έκλεισε η πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου. Επιτέθηκε κι αυτή με τη σειρά της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ζούμε το τέλος των ψευδαισθήσεων που δίχασαν και δηλητηρίασαν τον ελληνικό λαό». Παράλληλα, χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον πιο πιστό εκτελεστή των προθέσεων των δανειστών. Το μεγάλο ζητούμενο είναι η συναίνεση και η συνεννόηση, πρόσθεσε η κα Γιαννακοπούλου, ζητώντας παραίτηση της τωρινής κυβέρνησης και δημιουργία νέας από την υπάρχουσα Βουλή.
Κλείνοντας επισήμανε ότι στόχος του προοδευτικού χώρου και των σοσιαλοδημοκρατικών δυνάμεων είναι να αποτελέσουν το δεύτερο πολιτικό πόλο απέναντι στη συντηρητική παράταξη.
Ακολούθησε ομιλία και συζήτηση με τους πολίτες, καθώς και στελέχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Μεσσηνία, στο ξενοδοχείο Ρεξ.   Του Κώστα Γαζούλη

***  Περικοπές και στις μεταφορές μαθητών στα σχολεία

Περικοπές και στη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, που ωστόσο αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας για τις απομακρυσμένες περιοχές, κάνει το υπουργείο Παιδείας. Με νέα υπουργική απόφαση τίθενται χιλιομετρικές αποστάσεις για το δικαίωμα των μαθητών να μεταφερθούν στα σχολεία. Έτσι, ένας μαθητής Δημοτικού θα δικαιούται μεταφοράς εφόσον μένει 1,5 μακριά από το σχολείο του, ένας μαθητής Γυμνασίου εφόσον μένει 2,5 χιλιόμετρα και ένας μαθητής Λυκείου εφόσον μένει 4 χιλιόμετρα από το σχολείο του. Το θέμα έφερε στη Βουλή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Μάρνυς Παπαματθαίου στην ηλεκτρονική σελίδα tovima.gr, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θ. Παπαθεοδώρου, που κατέθεσε ήδη σχετική ερώτηση απευθυνόμενος στον υπουργό Παιδείας. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης, «για τις μεταφορές μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες και με δεδομένη την πολιτική περικοπών στην Παιδεία που ακολουθεί το υπουργείο, απεστάλησαν από τις οικείες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα σχολεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας οι σχετικές φόρμες, τις οποίες καλούνται να συμπληρώσουν οι διευθυντές των σχολικών μονάδων, και αφορούν σε στοιχεία για τη μόνιμη κατοικία των μαθητών. Σκοπός της συλλογής των στοιχείων είναι η οργάνωση της μεταφοράς των μαθητών για το σχολικό έτος 2016-2017. Ωστόσο, οι τροποποιήσεις που έχουν γίνει στην ΚΥΑ και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, φαίνεται να δυσχεραίνουν και να περιορίζουν σημαντικά τις μετακινήσεις των μαθητών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι θα μεταφέρεται δωρεάν από τη νέα σχολική χρονιά μικρότερος αριθμός μαθητών, αφού θα απαιτούνται μεγαλύτερες χιλιομετρικές αποστάσεις, για να ενταχθεί ο μαθητής στο πρόγραμμα. Επιπλέον, με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται ότι εφόσον υπάρχει δημόσια ή δημοτική αστική ή υπεραστική συγκοινωνία, απαιτείται απόσταση μεγαλύτερη των 1.200 μέτρων για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, 2.500 μέτρων για μαθητές Γυμνασίου και 4.000 μέτρων για μαθητές Λυκείων, προκειμένου να προμηθευτούν το Ειδικό Μαθητικό Δελτίο για τη μετακίνησή τους. Υπό τους συγκεκριμένους όρους γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τίθενται σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσο μπορεί να είναι ρεαλιστική η εξασφάλιση της μεταφοράς παιδιών Δημοτικού, χωρίς μάλιστα την ύπαρξη κατάλληλου συνοδού, όπως προβλέπεται. Ήδη οι καταγγελίες από γονείς και κηδεμόνες στην Αχαΐα είναι έντονες και αφορούν τόσο προάστια της Πάτρας όσο και τους Δήμους Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μαθητές Δημοτικού της τοπικής κοινότητας στο Ριόλο Αχαΐας καλούνται να περπατούν ως και 1.200 μέτρα από το σπίτι τους ως την πλησιέστερη στάση και από την αποβίβασή τους στο σχολείο, προκειμένου να τους χορηγηθεί το Ειδικό Μαθητικό Δελτίο, διασχίζοντας σε πολλές περιπτώσεις την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, αυτοκινητόδρομο μεγάλης κυκλοφορίας. Σε αυτές τις συνθήκες, η καθημερινή μετάβαση στο σχολείο γίνεται επικίνδυνη για τον μαθητή!. Όλα αυτά συμβαίνουν στην εκπαίδευση τη στιγμή που οι συγχωνεύσεις σχολείων, οι αλλαγές στο θεσμό του ολοημέρου, αλλά και η δύσκολη οικονομική κατάσταση των περισσότερων οικογενειών αυξάνουν τις ανάγκες για δωρεάν μετακίνηση των παιδιών τους. Ο υπουργός Παιδείας ερωτάται: -Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το υπουργείο, ώστε να κατοχυρώσει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών στις σχολικές τους μονάδες; -Προτίθεται το υπουργείο να επανεξετάσει την εφαρμογή των χιλιομετρικών ορίων της υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) και να εξαιρέσει σε κάθε περίπτωση την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από τα μέτρα αυτά, λόγω της μικρής ηλικίας των μαθητών, γιατί θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά τους;». Α.Π. - 

 ***  Αθωώθηκε στο εφετείο ιδιώτης παιδίατρος για το θάνατο από αμέλεια ενός 14μηνου βρέφους 

 Ένα ιδιώτης παιδίατρος, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή δύο ετών φυλάκισης με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, για το θάνατο από αμέλεια ενός 14μηνου βρέφους στις 5 Δεκεμβρίου 2008 στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αθωώθηκε ύστερα από πρόταση του εισαγγελέως, πρόταση με την οποία συμφώνησε και το Εφετείο. Για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί τέσσερις συνολικά γιατροί, με τους τρεις νοσοκομειακούς (παιδίατρος, αναισθησιολόγος και χειρουργός) να αθωώνονται από το Τριμελές το Σεπτέμβριο του 2015, ενώ το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου ανέφερε ως αιτία θανάτου την «απόφραξη εντερικού αυλού επί εδάφους βρογχοπνευμονικής δυσπλασίας». Π.Μπ. -

***  Ευθύνες στην κυβέρνηση και δημάρχους για τα σκουπίδια επέρριψε ο Π. Κατσίβελας  
Ευθύνες στην κυβέρνηση για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων επέρριψε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας. 
Απαντώντας σε ερώτηση προ ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρη Μπακούρου, αναφέρθηκε στην τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και μίλησε για χαμένο χρόνο στο θέμα της επίλυσης του προβλήματος, εξαιτίας ιδεοληψιών της κυβέρνησης και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, που κοστίζουν στο περιβάλλον και τους πολίτες της χώρας, καθώς και στους Δήμους. 
Ο ίδιος είπε ότι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υπάρχει δεδομένος ο διεθνής διαγωνισμός και η λύση με την ΤΕΡΝΑ, στην οποία πριν από τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αντίθετος, αλλά τώρα μιλάει με την εταιρεία για τη λύση αυτή, ενώ τόνισε πως υπάρχουν παλινωδίες των κυβερνητικών στελεχών. 
«Αυτό που ουσιαστικά κατατέθηκε στη σύσκεψη ήταν ότι “ή λύνετε το πρόβλημα μόνοι σας ή το πρόβλημά σας λύνεται με το ΣΔΙΤ”. Για να λύσουμε το πρόβλημα μόνοι μας, θα πρέπει να λύσουμε το θέμα του υπολείμματος. Μέχρι το υπόλειμμα όλοι ξέρουμε τι θα κάνουμε. Από το υπόλειμμα και μετά, όλοι σηκώνουν τα χέρια… Η αλήθεια είναι ότι ένας υπουργός από αυτή την κυβέρνηση δεν παίζει καθαρά και δεν παίζει καθαρά, γιατί δε μιλάει καθαρή γλώσσα! Και πάντα βάζει άλλους να δημιουργούν προβλήματα, για να πάει η λύση σε αυτό που είναι κατ’ αυτόν επιθυμητό! 
Έτσι, στο περιβάλλον των δημάρχων υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ μεγάλων Δήμων και μικρών. Οι πρωτεύουσες των νομών έχουν αυτονομηθεί από το ΦΟΔΣΑ και θέλουν την τοπική διαχείριση, αλλά δεν προτείνει κανείς τι θα γίνει με το υπόλειμμα. Οι μικρότεροι Δήμοι λένε να παραμείνει η διαδικασία του ΣΔΙΤ ζωντανή μέχρι να βρεθεί λύση για το υπόλειμμα…» σχολίασε. 
Για τα κόστη της διαδικασίας, τόνισε πως λέγονται ένα εκατομμύριο ψέματα και κανείς δε μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας! «Για το ΣΔΙΤ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κι αυτό δεν αλλάζει ούτε με τη διαπραγμάτευση, είναι ότι κοστίζει μεσοσταθμικά 62 ευρώ συν ΦΠΑ ο τόνος», συμπλήρωσε. 
Σε ό,τι αφορά το Δήμο Τριφυλίας, ανέφερε πως κατά τις επόμενες μέρες ο μελετητής θα παραδώσει τη μελέτη, που έχει μέσα παράρτημα για το τοπικό σχέδιο δράσης, όπως το έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με σκουπιδοεργοστάσιο στους Γαργαλιάνους και παράρτημα για το ΣΔΙΤ (με Σταθμούς Μεταφόρτωσης). Θα ζητηθεί από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου εντός δύο ημερών να κατατεθούν στο χάρτη τα προτεινόμενα σημεία των Σταθμών Μεταφόρτωσης και τα Πράσινα Σημεία, ο δε μελετητής θέλει δέκα μέρες για να ολοκληρώσει τη μελέτη και μέσα στο Μάιο θα γίνει και άλλη συνεδρίαση του Σώματος, για να πάρουν τις οριστικές αποφάσεις. 
Ακόμη είπε ότι η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ έχει αρχίσει από το ΧΑΔΑ Κοπανακίου. 
«Η κυβέρνηση μιλάει με δυο και τρεις γλώσσες, δεν είναι ξεκάθαροι και δήμαρχοι παίζουν παιχνίδια άλλων, που θέλουν να μας ρίξουν στα βράχια…», τόνισε ο δήμαρχος Τριφυλίας. 
Για το Βιολογικό Καθαρισμό Γαργαλιάνων, ο δήμαρχος Τριφυλίας επισήμανε ότι «από την αρχή προτάξαμε έναντι όλων των άλλων θεμάτων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων το Βιολογικό και τρέξαμε το θέμα, μπλέξαμε στις διαδικασίες της γραφειοκρατίας για την ΜΠΕ και φτάσαμε στο σημείο να αξιολογηθεί θετικά και να απομένουν οι 18 -19 υπηρεσίες να αξιολογήσουν με τη σειρά τους… Έχουμε τρέξει και είμαστε στην τελική ευθεία… Είναι ένα έργο για το οποίο από το 1992 υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Είμαστε αισιόδοξοι και έχουμε διαβεβαιώσεις και για τη χρηματοδότηση». 
 
Άλλα θέματα
Ο κ. Μπακούρος αναφέρθηκε στη μαθήτρια του Λυκείου Κυπαρισσίας που θα συμμετάσχει στη Βουλή των Εφήβων και ο κ. Κατσίβελας τόνισε πως «είναι μεγάλη τιμή για το Δήμο και, βεβαίως, να την τιμήσουμε και να κάνουμε μια ειδική συνεδρίαση του Δ.Σ. που να συμμετάσχει…». 
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, έθεσε θέματα καθημερινότητας, ζητώντας να ενταθούν οι προσπάθειες του Δήμου για τα σκουπίδια και καθαρισμούς δρόμων και παραλιών, επειδή η κατάσταση δεν είναι ικανοποιητική. 
Για το Β.Κ. Γαργαλιάνων, τόνισε πως είναι ένα έργο σημαντικό, και ο καθένας θα πρέπει από την πλευρά του να προσπαθήσει για αίσιο αποτέλεσμα, συμπληρώνοντας πως «έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά». 
Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόνισε: «Εδώ και ένα χρόνο περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το υπόλειμμα ή και τι θα κάνουν οι παραπάνω από εμάς, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια, σε σχέση με το ΣΔΙΤ. Έχουμε καθυστερήσει σε όλα τα στάδια μέχρι να φτάσουμε στο τελικό της διαχείρισης του υπολείμματος», ενώ συμπλήρωσε πως το υπόλειμμα κάπου θα πάει, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, όμως όλα τα προηγούμενα ο Δήμος πρέπει να τα κάνει και έχει καθυστερήσει. 
«Το έχω πει και σε προηγούμενη συνεδρίαση. Έχουμε καθυστερήσει. Πρέπει να τρέξουμε και εάν είναι δυνατόν, βάλτε μια συνεδρίαση μόνο για τα απορρίμματα, σε μία εβδομάδα, σε δέκα μέρες που ο μελετητής θα έχει τη μελέτη και αφού θα δοθούν οι θέσεις, να συνεδριάσουμε γι’ αυτό το θέμα!».  
Βολές σε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμους εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, για τα απορρίμματα. Ο ίδιος ζήτησε, με αφορμή την 9η Μαΐου και την αντιφασιστική νίκη των λαών, να αποτίσουν φόρο τιμής σε όλους αυτούς που πολέμησαν το τέρας του φασισμού και του ναζισμού. Ακόμη ρώτησε για το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, αν έχει προγραμματιστεί κάποια συνεδρίαση, για να δουν τι προβλήματα και ελλείψεις υπάρχουν και να προγραμματίσουν δράσεις και παρεμβάσεις.

***  Πρόσληψη ναυαγοσωστών στην Καλαμάτα

Ο Δήμος Καλαμάτας θα προσλάβει ναυαγοσώστες και για το 2016, όπως επιτάσσει ο νόμος. Θα προσληφθούν 9 ναυαγοσώστες, οι οποίοι θα στελεχώσουν σταθμούς διάσωσης στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας (από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως μέχρι το Filoxenia), στον Αλμυρό και στη Μικρή Μαντίνεια. Σχετικό θέμα θα εισαχθεί προς λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 19 Μαΐου. ΑΠ. - 

***  Αντίδραση του Δήμου Μεσσήνης για το εισιτήριο των 12 ευρώ στην Αρχαία Μεσσήνη 

  Το ζήτημα με την ακριβή τιμή του εισιτηρίου, που είναι 12 ευρώ, για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης, έθεσε στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Τάσος Παπαγεωργίου. Ο κ. Παπαγεωργίου ρώτησε τη Δημοτική Αρχή για το ποιες είναι οι προθέσεις της απέναντι στην πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού, τονίζοντας ότι η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό προϊόν για το Δήμο και πρέπει να προσεχθεί ως «κόρη οφθαλμού». Ο Γιώργος Τσώνης συμφώνησε ότι είναι πολύ ακριβή η τιμή των 12 ευρώ, η οποία μάλιστα μπήκε λίγες ημέρες πριν από το μαθητικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος, και όπως είπε χαρακτηριστικά, τον «έβγαλε από τα ρούχα του». Έδωσε, μάλιστα, εντολή να μην πληρώσει κανείς μαθητής ούτε συνοδός τους. Πρόσθεσε δε, ότι το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου Μεσσήνης, για μείωση του εισιτηρίου στον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης, έχει μεταφερθεί σ' όλους τους αρμόδιους φορείς. Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι και η Αρχαιολογική Υπηρεσία είναι σύμμαχος στο αίτημα του Δήμου, ενώ το υπουργείο Πολιτισμού λέει ότι έχει πανελλαδικά 30% αύξηση στα έσοδα από την αύξηση των εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους σ' όλη την Ελλάδα. Κλείνοντας ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε και τη συμβολή της ΚΕΔΕ στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να επιτευχθεί μείωση του εισιτηρίου και τα 12 ευρώ να μην αποτελέσουν αποτρεπτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητα της περιοχής. Κ. Γαζ. - 

***  Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, 100 χρόνια: Η ταινία που δεν θα δείτε ποτέ

  «Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, 100 χρόνια: Η ταινία που δεν θα δείτε ποτέ», στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τζον Μάλκοβιτς, θα παρουσιαστεί, αλλά δεν θα προβληθεί, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών. Το φιλμ ονομάζεται «100 Years» και αποτελεί προωθητική ενέργεια για το Louis XIII Cognac, ένα λικέρ που ωριμάζει ήδη από το 1915 και θα βγει στην κυκλοφορία το 2115. «Το Louis XIII είναι μια αυθεντική μαρτυρία στην τέχνη του χρόνου και θελήσαμε να δημιουργήσουμε ένα συνοδευτικό κομμάτι τέχνης που να εξερευνά τη δυναμική σχέση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος», δήλωσε ο Διευθυντής της εταιρίας που παράγει το Louis XIII, Λουντοβίτς ντι Πλεσίς. Η εταιρία πλησίασε τον Τζον Μάλκοβιτς («τον μεγαλύτερο ηθοποιό της γενιάς του», όπως τον αποκαλεί ο ντι Πλεσίς) και του ζήτησε να σκεφτεί μια ιδέα. Αυτός κάλεσε τον Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ για να φτιάξουν μαζί μια ταινία που βρίσκεται ήδη σε θησαυροφυλάκιο και θα βγει στις 18 Νοεμβρίου του 2115 για την πρώτη προβολή της. «Υπήρξαν πολλές εκδοχές του πώς θα μπορούσαμε να απεικονίσουμε το μέλλον. Ενα απίστευτα high tech, πέρα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές όραμα για τον κόσμο - με σύνθημα την επιστροφή στη φύση, αλλά και ένα ρετρό μέλλον όπως το είχαν φανταστεί οι πρωτοπόροι της επιστημονικής φαντασίας τις δεκαετίες του 1940 και του 1950», δηλώνει ο Μάλκοβιτς που έκανε έρευνα προκειμένου να φανταστεί τον κόσμο σε 100 χρόνια. Η ομάδα του Louis XIII στέλνει ήδη μεταλλικά εισιτήρια σε 1000 επιδραστικούς ανθρώπους ανά τον κόσμο, ζητώντας τους να προσκαλέσουν στην προβολή της ταινίας σε ένα αιώνα από τώρα τους απογόνους τους. Οταν φτάσει εκείνη η ώρα οι τυχεροί θα παραλάβουν έναν παλιό προτζέκτορα - αφού η ταινία είναι γυρισμένη σε φιλμ - και θα πατήσουν το play. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ροντρίγκεζ χρησιμοποιεί διάφορα τεχνάσματα του μάρκετινγκ για την προώθηση της δουλειάς του. Παρόμοια τακτική είχε ακολουθήσει και το 2011 με την τελευταία ταινία της κινηματογραφικής σειράς «Μίνι Πράκτορες», τους οποίους συνόδευαν στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες κάρτες με μυρωδιές. Τώρα με το έργο αυτό θέλει να δώσει στις μελλοντικές γενιές μία γεύση από το πώς νομίζουμε ότι θα μοιάζει το μέλλον. - 
LOUIS XIII 100 Years Movie – Official Trailer :  https://youtu.be/SjdA_rocHms  .- 

***  Στη Μεσσηνία ο επίγειος παράδεισος (βίντεο)  
Οι εικόνες του video που ανάρτησε ο χρήστης TravelGreece στο YouTube αποδεικνύουν τον λόγο που πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τη Μεσσηνία επίγειο παράδεισο.
Η Φοινικούντα, Φοινικούδα ή Φοινικούς είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Μεσσηνίας γνωστό από την αρχαιότητα ως ο «Φοινικούς λιμήν». Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ανήκε στον δήμο Μεθώνης.
Η Γιάλοβα ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μυχό του όρμου του Ναβαρίνου, διακρίνεται για το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές παραλίες και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμά της.
Στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν λίμνες και καταρράκτες. Οι λίμνες Μαυρηλίμνα με το Κεφαλόβρυσο, Μαυρολίμνα και μετά ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς ο τοπικός δρόμος τους βγάζει δίπλα από άλλες λίμνες, αριστερά Κάδη, Ιταλού, Σταθούλας και δεξιά η Μαυρηλίμνα, η Μαυρολίμνα και το μονοπάτι που τις συνδέει και φτάνει μέχρι την Κάδη.
www.athensvoice.gr .-  
Video:  foinikounta , gialova// Φοινικούντα  , Γιάλοβα  , Πολυλίμνιο ,  https://youtu.be/9h9ABR36mYs  .-   
{  Η Φοινικούντα, Φοινικούδα ή Φοινικούς είναι παραθαλάσσιο χωριό του νομού Μεσσηνίας γνωστό από την αρχαιότητα ως ο «Φοινικούς λιμήν». Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν ανήκε στον δήμο Μεθώνης.
ακτή.
Η Γιάλοβα ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μυχό του όρμου του Ναβαρίνου, διακρίνεται για το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον, τις μαγευτικές παραλίες και το ρομαντικό ηλιοβασίλεμά της
Στον Νομό Μεσσηνίας, στην κοινότητα Χαραυγή του Δήμου Μεσσήνης, βρίσκεται το Πολυλίμνιο, ένα σύμπλεγμα από πολλές λίμνες οι οποίες λόγω του ανώμαλου εδάφους δημιουργούν Λίμνες και καταρράκτες. Οι λίμνες Μαυρηλίμνα με το Κεφαλοβρυσο, Μαυρολίμνα και μετά ο καταρράκτης της Κάδης δεσπόζει ανάμεσα στα μεγάλα και κοφτερά βράχια του φαραγγιού, με τα νερά του να σκάνε πάνω στην επιφάνεια της λίμνης από ύψος 25 μέτρων. Το πλήθος των λιμνών δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να δουν και μέρη αξιόλογα χωρίς να κουραστούν ιδιαίτερα καθώς ο τοπικός δρόμος τους βγάζει δίπλα από άλλες λίμνες, αριστερά Καδη, Ιταλού, Σταθούλας και δεξιά η Μαυρηλίμνα , η Μαυρολίμνα και το μονοπάτι που τις συνδέει και φτάνει μέχρι την Κάδη. } .-

***

*** Αθλητική ενημέρωση :

***  Τρίτη 10-05-2016 : 19:00 OTE Sport 4 , Basket League
Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός
ΑΕΚ - Ολυμπιακός  75-89 .- ^ { Ο  Ολυμπιακός έκανε το  3-0 } .- 
«Καθάρισε» την ΑΕΚ 3-0 

Στους τελικούς με ανατροπή και «σκούπα» ο Ολυμπιακός

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 41-31, 61-55, 75-89 .-


*** Καλαμάτα Β.C. – ΣΔΥ Τρίπολης στις 7.00 μ.μ. στην Τέντα για την τελική φάση των «play – offs”    
Η Καλαμάτα B.C. αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 7.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τέντα, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Τρίπολης στον πρώτο αγώνα της τελικής φάσης των «play – offs” του πρωταθλήματος μπάσκετ Α΄ κατηγορίας ανδρών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Η Καλαμάτα B.C. κατέλαβε την πρώτη  θέση (με 43 βαθμούς), στην κανονική περίοδο, ενώ ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Τρίπολης πήρε τη δεύτερη θέση με 41 βαθμούς.
Η Καλαματιανή ομάδα στην ημιτελική φάση απέκλεισε το Γ.Σ. Μεσσήνης, ενώ το συγκρότημα της Τρίπολης  την Καλαμάτα ’80.
Να σημειώσουμε πως η κάθε ομάδα έχει από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς στην κανονική περίοδο (η Καλαμάτα B.C. στον α΄ γύρο επικράτησε με 75-62, ενώ ο ΣΔΥ Τρίπολης στο Β΄ γύρο πήρε τη νίκη με 60-46).
Η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 3 νίκες θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου και θα εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Προπονητής της Καλαμάτα B.C. είναι ο Θεόδωρος Γιαννακόπουλος, ο οποίος σε όλη τη σειρά των τελικών θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Γιάννη Σταθάκη (τραυματίας). Αντίθετα «ετοιμοπόλεμος» είναι ο Λεωνίδας Κούτρης, που κτύπησε στον ημιτελικό με το ΓΣ Μεσσήνης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το «ρόστερ» της Καλαμάτα B.C. απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές: Γερμανός, Γαρίνης, Μπαγατέλας, Τσικούρης, Κριμηλής, Λ. Κούτρης, Γιαννουκάκης, Παθιάκης, Φωτάκης, Γεωργανάς, Σπηλιώτης, Τριανταφυλλόπουλος, Σιδέρης.
Προπονητής του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης είναι ο Ηλίας Μπαλλής, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα.
Το ρόστερ του ΣΔΥ Τρίπολης απαρτίζουν οι ακόλουθοι αθλητές: Κούγιας, Μαρκόπουλος, Καλούλι, Παπακώστας, Μπαλής, Αγγελόπουλος, Κοσκινάς, Μπουρής, Μικέλης, Κουτσούγερας, Δελής, Σωτηρόπουλος.
Διαιτητές είναι οι Λάμπρος Νάστος και Παναγιώτης Μαγκαφάς (αντί του αρχικά ορισθέντος Αντώνη Αναστόπουλου), ενώ κομισάριος ο Παναγιώτης Γιαλικάρης.
Ο δεύτερος  αγώνας της τελικής φάσης μεταξύ του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Τρίπολης και της Καλαμάτα B.C. θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Μαΐου  και ώρα 7.00 μ.μ. στο ΑΚΔ Τρίπολης.

***   Στις 17 Μαϊου ο τελικός Κυπέλλου, η νέα πρόταση της ΕΠΟ
Εν αναμονή της αντίδρασης
Στις 17 Μαϊου ο τελικός Κυπέλλου, η νέα πρόταση της ΕΠΟ
~ Την Τρίτη στις 17 του μηνός, με ώρα έναρξης στις 20:30, θα διεξαχθεί ο (πολύπαθος) τελικός του κυπέλλου Ελλάδας, όπως είναι η νέα πρόταση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Αυτή είναι η νέα πρόταση της ΕΠΟ και αναμένεται η αντίδραση της πολιτείας, καθώς η ομοσπονδία επιμένει να διεξαχθεί με τους ίδιους όρους, συνεχίζοντας την κόντρα με τον Σταύρο Κοντονή.
Σήμερα η επιτροπή εκτάκτων θεμάτων της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συνεδρίασε και αποφάφισε να προτείνει τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και το ελληνικό ποδόσφαιρο η ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, σε πείσμα όσων σχεδίαζαν να την καταργήσουν, ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα στη λειτουργία της Ομοσπονδίας, είναι «εκ των ων ουκ άνευ» προϋπόθεση για να τελειώσει με απώλειες μεν, ομαλά δε η διοργάνωση.
Η Ε.Π.Ο., σε συνέχεια της επιστολής της FIFA, με την οποία ανεστάλη η επιβολή της ποινής αναστολής ιδιότητας μέλους της Ε.Π.Ο. με απαραίτητη προϋπόθεση την ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ακόμη και μετακινούμενη, προς όφελος της διοργάνωσης, από πάγιες θέσεις της, για να διεξαχθεί, έστω και με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους, ο Τελικός Αγώνας. Στην προσπάθειά της αυτή αντιμετώπισε παρελκυστικές τακτικές και νομιμοφανείς δικαιολογίες.
Σήμερα επανέρχεται και προς το σκοπό της ολοκλήρωσης της διοργάνωσης του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων και, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Κυπέλλου, αποφασίζει ο Τελικός Αγώνας να διεξαχθεί την Τρίτη 17 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με ώρα έναρξης 20.30 και με τους ίδιους οργανωτικούς όρους.
Η Ε.Π.Ο. δηλώνει πως ο Τελικός Αγώνας της περιόδου 2015/2016 θα είναι ο τελευταίος που θα διεξαχθεί με όχι κανονικούς οργανωτικούς όρους (κλειστό γήπεδο κ.λ.π.) και σε κάθε περίπτωση θα επαναφέρει την οργανωτική κανονικότητα που ισχύει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο».
Newsroom ΔΟΛ

***  Πρόστιμο 2000 ευρώ στον Άρη για υβριστικά συνθήματα
Στο ματς με τον ΠΑΟ
Πρόστιμο 2000 ευρώ στον Άρη για υβριστικά συνθήματα
~  Με πρόστιμο 2000 ευρώ τιμωρήθηκε η ΚΑΕ Άρης από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον τρίτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο «Αλεξάνδρειο» για την ημιτελική φάση των πλέι οφ της Α1 ανδρών.
Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:
«Επιβάλλεται στην ΑΡΗΣ ΚΑΕ:
α) για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας (ρίψη ρολού χαρτιού), πρόστιμο 500,00€ και
 β) για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτες μη φυσικά πρόσωπα, που δε συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.500,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ της 9-5-2016». Newsroom ΔΟΛ

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ   ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ  ,
Τετάρτη 11/05/16
 14:45 EUROSPORT 2
Πορτογαλία - Βέλγιο
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων
17:00 NOVASPORTS 4
Ούφα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Ρωσικό Πρωτάθλημα
18:00 EUROSPORT 2
Γερμανία - Αυστρία
Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων
18:15 NOVASPORTS 2
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός (play off) 1-1 .- ^
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΟ  1-1  1η αγων  11/05/2016 δηλώσεις γκολ  1η αγων  πλεϊ οφ    : https://youtu.be/xUEly67zBlg /-
Super League
 18:30 ΕΡΤ2
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου
19:00 NOVASPORTS 3
Άρης - Παναθηναϊκός  56-50 .- ^  { 4ος  αγώνας στα πλέϊ οφ 11/05/2016 } .-
~* ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 56-50  Πλέϊ οφ  11/05/2016: https://youtu.be/rFkl3pLW90k .-
  ~* Πανιώνιος- ΠΑΟ 1-1  γκολ Πανιωνίου   11/05/2016 : https://youtu.be/wAbme5hj5LQ  .-
~* Πανιώνιος-Παναθηναϊκός  Α΄ ημίχρονο  0-0 11/5/2016: https://youtu.be/TXGxGJdStcA .- 
~* ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   έναρξη αγώνα 11/05/2016 : https://youtu.be/Za2sUmNXPbQ .-
~* Πανιώνιος-Παναθηναϊκός  1-1 , 11/5/2016  πλεϊ οφ : https://youtu.be/TW6pyvsMIPo .-
~* Πανιώνιος- ΠΑΟ  1-1  Δηλώσεις μετά αγώνα 11/05/2016 : https://youtu.be/EllnjbpYYC0 .-
Basket League
 20:30 NOVASPORTS 1
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (play off)  2-1 .- ^
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2 1 φάσεις γκολ δηλώσεις 11/05/2016: https://youtu.be/6ewzH0B9800 .-
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-1 Δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη 11/05/2016: https://youtu.be/GX307B_epqQ   .-
~* ΠΑΟΚ-ΑΕΚ  Α΄ ημίχρονο 0-1 11/05/2016 : https://youtu.be/CzxNNzYbzlI  .-    
Super League
 21:00 OTE Sport 7
Σαραγόσα - Βαλένθια
Ισπανικό πρωτάθλημα μπάσκετ
21:45 OTE Sport 8
Σάσαρι - Ρέτζο Εμίλια (play off)
Ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ
21:45 OTE Sport 3
Νόριτς - Γουότφορντ
Αγγλικό Πρωτάθλημα
21:45 OTE Sport 2
Σάντερλαντ - Έβερτον
Αγγλικό Πρωτάθλημα
22:00 EUROSPORT
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Τελικός 1μ. γυναικών
Καταδύσεις
22:00 OTE Sport 1
Λίβερπουλ - Τσέλσι
Αγγλικό Πρωτάθλημα
Newsroom ΔΟΛ

*** Σκληρή ανακοίνωση του ΟΣΦΠ για την αθώωση Μελισσανίδη
«Ακατανόητη απόφαση...»Σκληρή ανακοίνωση του ΟΣΦΠ για την αθώωση Μελισσανίδη
~  Ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει ακατανόητη την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ να αθωώσει την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη εξέδωσε ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι χαρακτηρίζουν «ντροπή» την απόφαση η οποία, όπως υποστηρίζουν «ανοίγει την πόρτα σε οποιονδήποτε θέλει να εκβιάζει και να απειλεί παράγοντες του ποδοσφαίρου».
Η ανακοίνωση:
«Μια ακόμα απόφαση ακατανόητη και προκλητική έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των τελευταίων ακατανόητων και προκλητικών ενεργειών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αθώωσε τον “φίλαθλο” και αφανή ιδιοκτήτη της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη για τη λεκτική επίθεση, την εξύβριση και τις απειλές στον παρατηρητή της ΕΠΟ Δημήτρη Κύρκο που έλαβαν χώρα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, στον αγώνα ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!
Ακόμα και η λέξη ΝΤΡΟΠΗ μοιάζει λίγη για να περιγράψει αυτή την απόφαση-ανοσιούργημα που ανοίγει την πόρτα σε οποιονδήποτε θέλει να εκβιάζει και να απειλεί παράγοντες του ποδοσφαίρου, ακόμα και σε δημόσιο χώρο, κατά τη διάρκεια του αγώνα μπροστά στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων.
Δίνει το δικαίωμα να απειλούνται και να επηρεάζονται, διαιτητές, παρατηρητές, άνθρωποι της διαιτησίας.
Το μόνο που μας μένει είναι να δώσουμε θερμά συγχαρητήρια στον κύριο Μιχαήλ Χαριάτη για την απόφαση του.
Θυμίζουμε ότι με παλαιότερη απόφαση της ίδιας επιτροπής, η κυρία Λουίζα Γλυκερία Ιωαννίδου είχε απαλλάξει τον αφανή ιδιοκτήτη της ΑΕΚ για μια άκρως υβριστική ανακοίνωση του.
Δυστυχώς δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα και καλά θα κάνει ο κ. Κύρκος να μην ελπίζει ότι θα βρεθούν και εκείνοι που λίγες μέρες μετά το περιστατικό στο ΟΑΚΑ έκαψαν το αυτοκίνητο του αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της ενέργειας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς, το μόνο που καταφέρατε ήταν να ξεφτιλιστείτε στα μάτια του φίλαθλου κόσμου».  Newsroom ΔΟΛ

*** ΑΡΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  77-68 .-^ { 3ος  αγώνας στα πλέϊ οφ  9/5/2016 } 
~ΑΡΗΣ-ΠΑΟ 77-68  09/05/2016  3ος αγων : https://youtu.be/b7MAWRBc9fk .-
~Άρης-Παναθηναϊκός γ΄περίοδος 59-51  09/05/2016: https://youtu.be/Sdy4hTgiqsc .-
~ Άρης-ΠΑΟ   Ημίχρονο 42-37  09/05/2016 : https://youtu.be/iBJqwGxoZXE .-

 ~Συνέβησαν 2016 : https://youtu.be/9wQZ_hq7NHU  .-
~Αναφορές σε συμβαίνοντα 2016 : https://youtu.be/D_yHehVvew4 .-
~Αυτά που συμβαίνουν 2016 : https://youtu.be/obzET8jJWQk .-
~παρουσίαση σε συμβαίνοντα  2016 : https://youtu.be/noIFlJxKJCI .-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΗΝΟΣ ΜΑΪΟΥ  2016 :
~Η Εφημερίδα μας   Arfara News στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή  01 Μαϊου  2016 ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ  ΠΑΣΧΑ : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-01-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  02  Μαϊου  2016   :   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-02-2016.html .-  
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο 30 Απριλίου και 01 Μαϊου 2016 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/30-01-2016.html .-
~  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03  Μαΐου  2016  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-03-2016.html.  .- 
~ Η  Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης 04 Μαϊου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/aefara-news-04-2016.html  .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις Τετάρτη  04 Μαϊου  2016  15ο  κεφάλαιο  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/05/04-2016-15.html .-
~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη  04 Μαϊου  2016 :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/04-2016.html .-
~Η Εφημνερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-05-2016.html .-  
~ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ  ΜΑΣ Από τις δικές  μας περιηγήσεις  Πέμπτη Μαϊου  2016  16ο  κεφάλαιο  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/05/2016-16.html .-     
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Μαϊου 2016:  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-06-2016.html .-              
~ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΘΕΟΤΟΚΟΝΥΜΙΩΝ στην Ορθόδοξη παράδοσή μας Σάββατο 07 Μαϊου 2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/05/blog-post.html .- 
 Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 07 Μαϊου  2016  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-07-2016.html .- 
~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 07  και 08  Μαϊου  2016: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/05/07-08-2016.html .- 
   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Μαϊου  2016  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-08-2016.html .-~
 ~  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09  Μαϊου  2016   :   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-09-2016.html .-
~ Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 10 Μαϊου 2016   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-10-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  11 Μαϊου  2016   :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/05/arfara-news-11-2016.html .-
~                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
 -------------------------------------
  ***~Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:
1.STAMOS
-
ARFARA-GREECE
,
2.
Arfara-Messinias- asteras-arfaron,
3.
Stamos Arfara Messinias Greece,
4.
ARFARA - KALAMATAS,
5.
ASTERAS ARFARON 2011,
6.
Arfara-Messinias 2,
7.
stamos-dynami,
8.
Arfara-Messinias,
9.
Arfara-Messinias 1 - FOTOS,
10.
vlasios,
11.ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ,
12.http://arfara-messinias-stamos-2010,
~13.http://arfara-messinias-news.blogspot.com,
14.http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
15.http:// arfara-messinias-news.blogspot.com,
https://www.facebook.com/panathinaikokoinima,
^STAMOS -ARFARA -GREECE,
^stamos-dynami ,
^Arfara-Messinias ,
^,Arfara-Messinias 1 - FOTOS ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com ,
^Arfara-Messinias 2 ,
----------------------------------------
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :   
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4.678 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2.934 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =      2.954  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        10.561  βίντεο   .-  
 --------------------------------------
   
~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4961 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 610 /    https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.584   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,    
 -------------------------------------------------------               

*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   568 -  
     https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  510. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    

~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .-                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου