Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2015

Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015   :
~



8 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Αρτέμονος, πρεσβυτέρου εν Λαοδικεία. Μάρτυρος Πελαγίας της παρθένου (†303). Οσιομάρτυρος Ιγνατίου του νέου (†1814), του εκ Ζαγοράς. Οσίων Πελαγίας (1) της από εταιρίδων (†457) και Ταϊσίας της πρώην πόρνης.
(1)Καταγόταν από την πόλη της Αντιόχειας και έζησε επί αυτοκράτορα Νουμεριανού. Ασκούσε το επάγγελμα της ιερόδουλης και διήγε βίο άσωτο και αμαρτωλό. Ήλθε όμως σε μετάνοια όταν άκουσε το κήρυγμα του επισκόπου Νόννου. Τα λόγια του επισκόπου την συγκλόνισαν και έτσι διέγραψε το παρελθόν της και βαπτίσθηκε. Εξαγνισμένη πια μοίρασε τα υπάρχοντά της στους φτωχούς και πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου ασκήτευσε. Απεβίωσε εν ειρήνη.
~
08/10 Απολυτίκιο Αγ. Πελαγίας - 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ,



***  Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου

Πανηγυρικές εορταστικές εκδηλώσεις για την 188η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου (1827) συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος την Τρίτη 20 Οκτωβρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου, καθώς και των οικιών και των καταστημάτων της πόλης, από το πρωί έως το βράδυ της 20ής Οκτωβρίου. Επίσης, φωταγώγηση της πόλης και των πλοίων που θα βρίσκονται στο λιμάνι της Πύλου. Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 7.00 το πρωί χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και ανάκρουση εωθινών και εθνικών εμβατηρίων από τη Φιλαρμονική στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στις 9.30 οι σημαίες Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας και Ρωσίας θα μεταφερθούν εν πομπή από το Δημαρχείο στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, όπου θα γίνει έπαρση από το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, παρισταμένων των εκπροσώπων Μεγάλης Βρετανίας, Γαλλίας, Ρωσίας και όλων των Αρχών του νομού. Στις 10.15 θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πύλου, κατά την οποία θα χοροστατήσει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Μετά το πέρας της θα γίνει μετάβαση του ιερού κλήρου, των επισήμων, των στρατιωτικών αγημάτων και του κοινού στην κεντρική πλατεία, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση μπροστά από το Μνημείο Τριών Ναυάρχων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Τριών Ναυάρχων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρεσβευτές της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Τον πανηγυρικό της ημέρας, με τίτλο «Το έπος της Ναυμαχίας του Ναυαρίνου και η απήχησή του στο σημερινό κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι», θα εκφωνήσει ο επίκουρος καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Χρήστου. Στις 11.15 θα αρχίσει η παρέλαση σχολείων, πολιτιστικών συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων προ των επισήμων. Στις 11.45 θα γίνει συγκέντρωση εκπροσώπων πρεσβειών, Α/ΓΕΝ και Δήμου Πύλου-Νέστορος στο λιμενοβραχίονα, ενώ θα ακολουθήσει επιβίβαση σε πλωτά μέσα και μετάβαση χωριστά στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι, όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Βρετανών πεσόντων. Εκεί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και θα κατατεθούν στεφάνια. Στις 13.30 θα παρατεθεί γεύμα από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και το δήμαρχο Πύλου-Νέστορος στους επίσημους προσκεκλημένους. Στις 17.40 θα γίνει υποστολή σημαιών με τη συμμετοχή τιμητικού στρατιωτικού αγήματος και μεταφορά τους στο Δημαρχείο. Στις 18.00 θα αρχίσουν εθνικοί παραδοσιακοί χοροί στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων από το χορευτικό του Συλλόγου Κυριών Πύλου. 

***  Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό!         
      
Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα ίσως και του πλανήτη, επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα. Με τη χρήση μιας συγκεκριμένης συσκευής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό - πόσιμο ή υφάλμυρο- παράγεται ικανή ποσότητα ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια μικρή κατοικία. Κατ' αναλογία, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες συσκευών, σπιτιών, ακόμα και πόλεων, και όλα αυτά με μια μικρή ποσότητα του στοιχείου που υπάρχει παντού στη φύση γύρω μας.
Η εφεύρεση δεν είναι καινούρια και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. Η ερευνητική ομάδα, υπό τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, έχει προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να προωθήσει αυτή τη συσκευή και να τη θέσει στη διάθεση του ελληνικού κράτους, όμως ακόμα και μετά από απτές αποδείξεις για τη λειτουργικότητά της, που υπογράφονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξένους ανεξάρτητους επιστήμονες, πάντα κάτι πάει «στραβά» και η ευρεσιτεχνία παραμένει στα συρτάρια και στα εργαστήρια των επιστημόνων.
Την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 το zougla.gr θα παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με τους επιστήμονες-δημιουργούς καθώς και όλο το παρασκήνιο για μια πολλά υποσχόμενη εφεύρεση που κάποιοι θέλουν να παραμείνει κρυφή...
Δείτε όλο το άρθρο εδώ 
 Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό!
Προσεχώς: Έλληνας εφευρέτης κατασκεύασε συσκευή που παράγει ρεύμα με... νερό!
Μία εφεύρεση που φιλοδοξεί να αλλάξει όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα για την παραγωγή ηλεκτρισμού και να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα ίσως και του πλανήτη, επινοήθηκε από μια ελληνική ερευνητική ομάδα.
-  Με τη χρήση μιας συγκεκριμένης συσκευής που χρησιμοποιεί ως καύσιμο μόνο το νερό - πόσιμο ή υφάλμυρο- παράγεται ικανή ποσότητα ρεύματος για να τροφοδοτήσει μια μικρή κατοικία. Κατ' αναλογία, η ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας μπορεί να καλύψει επαρκώς τις ενεργειακές ανάγκες συσκευών, σπιτιών, ακόμα και πόλεων, και όλα αυτά με μια μικρή ποσότητα του στοιχείου που υπάρχει παντού στη φύση γύρω μας.




Η εφεύρεση δεν είναι καινούρια και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980. Η ερευνητική ομάδα, υπό τον φυσικό Πέτρο Ζωγράφο, έχει προσπαθήσει εδώ και πολλά χρόνια να προωθήσει αυτή τη συσκευή και να τη θέσει στη διάθεση του ελληνικού κράτους, όμως ακόμα και μετά από απτές αποδείξεις για τη λειτουργικότητά της, που υπογράφονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ξένους ανεξάρτητους επιστήμονες, πάντα κάτι πάει «στραβά» και η ευρεσιτεχνία παραμένει στα συρτάρια και στα εργαστήρια των επιστημόνων.





Σήμερα, το zougla.gr θα παρουσιάσει αναλυτικό ρεπορτάζ, συνεντεύξεις με τους επιστήμονες-δημιουργούς καθώς και όλο το παρασκήνιο για μια πολλά υποσχόμενη εφεύρεση που κάποιοι θέλουν να παραμείνει κρυφή...

***  Μυστήριο από το Βαρουφάκη και τους «1101» (βίντεο)         
      
Ένα βίντεο με «πρωταγωνιστή» τέως ΥΠΟΙΚ, το οποίο θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου
 Ένα βίντεο με «πρωταγωνιστή» τον Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο θυμίζει κάτι από ταινία επιστημονικής φαντασίας, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου και αφήνει να εννοηθεί ότι ο πρώην υπουργός οικονομικών είναι έτοιμος να «ξαναχτυπήσει» και η επιστροφή του θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία: 1η Νοεμβρίου 2015!
Ωστόσο, αυτή τη φορά, ο κ. Βαρουφάκης δεν θα είναι μόνος του αλλά με την ομάδα των «1101».
Κι όμως, το παρακάτω βίντεο, το οποίο έχει προκαλέσει ερωτηματικά ανηφορικά με τα πιθανά σχέδια του τέως ΥΠΟΙΚ, κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο με την ονομασία «Οι 1101 Έρχονται» και σε αυτό παρουσιάζονται γνωστά και άγνωστα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων, ο κ. Βαρουφάκης, αλλά και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.
«Έρχονται και θα αλλάξουν τα πάντα οι 1101 την Κυριακή 1 Νοεμβρίου», αναφέρεται στην αρχή του βίντεο και αφού παρουσιάζονται ορισμένοι εκ των πρωταγωνιστών, τονίζεται πως σκοπός τους θα είναι «να αλλάξουν τα πάντα στην κοινωνία, στην πληροφορία, στην ιστορία, στη δημοκρατία».
Πρόκειται, μήπως, για τη δημιουργία ενός νέο πολιτικού κινήματος ή απλά για απλά για κάποιο επικοινωνιακό «παιχνίδι»;
Την πρώτη Νοεμβρίου το.... μυστήριο φαίνεται πως θα λυθεί.
Πηγή: ProtoThema.gr
Video:  ΟΙ 1101 ΕΡΧΟΝΤΑΙ   , https://youtu.be/CIfW5EwGE5g  .-
 
***   Ιστορική πόλη γεμάτη ομορφιές και ευκαιρίες για διασκέδαση...  ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ  :
Ιστορική πόλη γεμάτη ομορφιές και ευκαιρίες για διασκέδαση
-   Τα Καλάβρυτα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς του νομού Αχαΐας, 77 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσά του, την Πάτρα. Πρόκειται για ορεινή κωμόπολη, η οποία έχει άρρηκτα συνδεθεί με το χειμερινό τουρισμό, καθώς αποτελεί τη βάση χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, που έρχονται για να επιδοθούν σε χειμερινά σπορ σο παρακείμενο χιονοδρομικό κέντρο.
Η περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα κατοικήθηκε και κατά την αρχαιότητα, καθώς το 776 π.Χ. νοτιοανατολικά των σημερινών Καλαβρύτων εμφανίζεται οικισμός με το όνομα Κυναίθη, που φανερώνει και την αγάπη των κατοίκων για το κυνήγι. Το όνομα Καλάβρυτα εμφανίζεται κατά τη Φραγκοκρατία και προέρχεται από τις λέξεις καλά βρύα, καθώς το υγρό στοιχείο ήταν ιδιαίτερα πλούσιο, τόσο μέσα όσο και έξω από την αχαϊκή κωμόπολη.
Σε απόσταση 22 χλμ. βρίσκεται η παραθαλάσσια κωμόπολη του Διακοπτού, με την οποία τα Καλάβρυτα συνδέονται μέσω του περίφημου οδοντωτού σιδηροδρόμου. Ο σιδηρόδρομος αυτός είναι o μοναδικός στο είδος του σε όλο τον κόσμο, και διασχίζει μία υπέροχη διαδρομή μέσα από το επιβλητικό φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Στην περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα ο επισκέπτης θα βρει πολλά και αξιόλογα μοναστήρια, με επιφανέστερα την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και την Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας.
Στη σκιά του όρους Χελμού, σε υψόμετρο 756 μ., βρίσκεται η γραφική κωμόπολη των Καλαβρύτων, η οποία αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς τόσο για τους επισκέπτες του χιονοδρομικού κέντρου το χειμώνα, που βρίσκεται σε απόσταση 14 χλμ., όσο και γι’ αυτούς που έρχονται για να θαυμάσουν το μοναδικό φυσικό τοπίο και να περιπλανηθούν σε προορισμούς ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Μοναδική εμπειρία, που δεν πρέπει με τίποτα να χάσει ο επισκέπτης, είναι η βόλτα με το τρενάκι του οδοντωτού σιδηροδρόμου, το οποίο συνδέει τα Καλάβρυτα με το Διακοφτό. Γαντζωμένος από την πέτρα, ο οδοντωτός «τρυπάει» τα βουνά, διασχίζοντας το φαράγγι του Βουραϊκού και αφήνοντας τον ταξιδιώτη άναυδο από το εντυπωσιακό τοπίο: πλούσια βλάστηση, άγρια τοπία, καταρράχτες και σπηλαιώδεις σχηματισμοί συνθέτουν το τοπίο μιας από τις θεαματικότερες διαδρομές των Βαλκανίων, όπως έχει χαρακτηριστεί. Ο οδοντωτός κατασκευάστηκε πριν από 117 χρόνια και η διαδρομή του παρέμεινε απαράλλαχτη στο χρόνο. Η διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα και διανύει μία απόσταση 22 χιλιομέτρων.
Κεντρικό σημείο της κωμόπολης είναι ο γραφικός δρόμος της Αγοράς, όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί βότανα, καρύδια τσάι, μέλι, χυλοπίτες, κάστανα, καθώς και την περίφημη ροδοζάχαρη, το γλυκό κουταλιού από τριαντάφυλλο. Μέσα στην πόλη βρίσκεται επίσης το περίφημο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, το αναστηλωμένο κτίριο του 15ου αιώνα, το οποίο έχει μετατραπεί σε πολιτιστικό πολυχώρο.
Σε μικρή απόσταση βρίσκεται το Δημοτικό Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το οποίο δημιουργήθηκε με το χρηματικό ποσό που κληροδότησε το 1897 ο Ανδρέας Συγγρός στο Ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να διατεθεί για τη δημιουργία σχολείων και ιδρυμάτων. Το Μουσείο στεγάζεται στο κτίριο όπου διαδραματίστηκε μέρος της τραγωδίας της 13ης Δεκεμβρίου 1943, που έχει μείνει γνωστή στην ιστορία ως ένα από τα χειρότερα πολεμικά εγκλήματα που συντελέστηκαν ποτέ σε βάρος της Ελλάδας. Το σχολείο επισκευάστηκε και το 1986 κυρήχθηκε διατηρητέο μνημείο, το οποίο θα στέγαζε το Μουσείο, που στέκει σήμερα ως ενθύμηση για όλους όσους άδικα χάθηκαν στη λαίλαπα των βιαιοπραγιών. Περίπου 500 μ. ανατολικά της πόλης βρίσκεται ο λόφος του Καπή, όπου συναντάμε τον Τόπο Θυσίας με το μεγάλο σταυρό, που στέκει ως υπόμνηση της εκτέλεσης των κατοίκων από τους Γερμανούς κατακτητές.
Η περιοχή γύρω από τα Καλάβρυτα βρίθει από θρησκευτικά μνημεία, που μαρτυρούν τον έντονο μοναστικό βίο που αναπτύχθηκε στην περιοχή. Ιδιαίτερης σημασίας είναι η Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας, 5 χλμ. νοτιοδυτικά των Καλαβρύτων, η οποία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, καθώς εδώ έγινε η ορκωμοσία των αγωνιστών από τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και εδώ υψώθηκε το λάβαρο της Επανάστασης, το οποίο φυλάσσεται ακόμα στη Μονή. Σημαντικό μοναστήρι είναι επίσης η Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, 10 χλμ. βορειοανατολικά των Καλαβρύτων, η οποία χτίστηκε το 362 και διαφυλάσσει πλήθος σπουδαίων κειμηλίων, ανάμεσά τους και η εικόνα της Παναγίας που φιλοτεχνήθηκε από τον Ευαγγελιστή Λουκά.
Σε απόσταση περίπου 17 χλμ. από τα Καλάβρυτα βρίσκεται ένα ακόμα σημαντικό αξιοθέατο, γεωλογικής σημασίας, το Σπήλαιο των Λιμνών. Βρίσκεται στο χωριό Καστριά και αποτελεί ένα σπάνιο δημιούργημα της φύσης, με ένα μοναδικό φαινόμενο που δεν απαντάται σε κανένα άλλο σπήλαιο του κόσμου: οι πολλές μικρές λίμνες που σχηματίζονται στο εσωτερικό του εκτείνονται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Μέχρι στιγμής έχουν αξιοποιηθεί 500 μέτρα του σπηλαίου. Ο επισκέπτης εισέρχεται στον δεύτερο όροφο από τεχνητή σήραγγα, ενώ τις λίμνες διαβαίνει από μικρές τεχνητές γέφυρες. Το σπήλαιο είναι ιδιαίτερου παλαιοντολογικού ενδιαφέροντος, καθώς σε αυτό ανακαλύφθηκαν απολιθωμένα ανθρώπινα οστά, καθώς επίσης οστά ζώων, αλλά και ενός ιπποπόταμου. 
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ... 
– Η Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Καλαβρύτων. Η Μονή άρχίσε να οικοδομείται το 961
– Η απελευθέρωση των Καλαβρύτων έγινε στις 25 Μαρτίου ύστερα από πενθήμερη αντίσταση των Τούρκων. Παρά τις πυρκαγιές και λεηλασίες που έγιναν στο Μοναστήρι το Λάβαρο δεν υπέστη καμία φθορά. Συντηρήθηκε το 1993 και διαφυλάσσεται σε ειδική θήκη στη Μονή. Σήμερα αποτελεί τον πολυτιμότερο Εθνικό θησαυρό.

*** Το νησί που σμιλεύτηκε από τη λάβα... ΝΙΣΥΡΟΣ :
Το νησί που σμιλεύτηκε από τη λάβα
-  Η Νίσυρος είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν αν βιώσουν μία διαφορετική εμπειρία. Το ενεργό Ηφαίστειο και τα θερμά λουτρά είναι ο πόλος έλξης και ο κύριος λόγος επίσκεψης του νησιού. Βρίσκεται βορειοδυτικά της Ρόδου, ανάμεσα στην Κω, την Τήλο και την Αστυπάλαια. Απόκρημνες ακτές και πράσινες πλαγιές διακόπτονται από ιδιαίτερης ομορφιάς παραλίες.
Η Νίσυρος αποτελείται από ηφαιστειογενή βουνά, ενώ το κέντρο της νήσου καταλαμβάνει μία καλδέρα διαμέτρου 4 χλμ. Μέσα στην καλδέρα βρίσκεται ο μεγαλύτερος υδροθερμικός κρατήρας στον κόσμο, ο Στέφανος, ο οποίος έχει διάμετρο 300 μέτρα, ενώ συνολικά η Νίσυρος έχει 5 κρατήρες. Η τελευταία έκρηξη του ηφαιστείου έλαβε χώρα το 1888. Λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας υπάρχουν θερμές πηγές με θερμοκρασία από 30 μέχρι 60 °C, εκ των οποίων οι κυριότερες είναι στα Λουτρά και τους Πάλους.
Την καλύτερη θεά προς το ηφαίστειο θα τη δείτε από το παλιό καφενείο στην πλατειά του Εμπορειού. Η πλατεία των Νικειών μάλιστα, η επονομαζόμενη «Πόρτα» έχει βραβευθεί σαν μια από τις καλύτερες πλατείες της Ευρώπης. Γι’αυτό μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε. Στους Πάλους υπάρχουν τα Αρχαία Ρωμαϊκά Λουτρά και μέσα σε αυτά βρίσκεται χτισμένο το εκκλησάκι της Παναγίας της Θερμιανής.
Στο Μανδράκι, την πρωτεύουσα του νησιού, υπάρχει το Ιπποτικό Κάστρο μέσα στο οποίο βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής, που η ίδρυση του χρονολογείται γύρω στο 1400. Από την κλασσική αρχαιότητα σώζεται σε πολύ καλή κατάσταση η ακρόπολη της αρχαίας πόλης του Μανδρακίου, το Παλαιόκαστρο. Επισκεφτείτε και την Ηλικιωμένη, τη μεγάλη πλατεία με τους ψηλούς φίκους στο Μανδράκι, η οποία είναι ιδανική για ένα μικρό διάλειμμα με μια «σουμάδα», τον τοπικό χυμό-απόσταγμα από πικραμύγδαλα και δοκιμάστε τα «πιτθιά» όπως λέγονται οι ρεβυθοκεφτέδες και το «τυρί της τυριάς», ντόπιο τυρί ψημένο σε κόκκινο κρασί.
Θα εντοπίσετε όμορφες παραλίες, εκ των οποίων θα αναφέρουμε μερικές όπως οι Χοχλάκοι, με τα μεγάλα μαύρα βότσαλα από λάβα που προσφέρουν μια ιδιαίτερη εμπειρία, ειδικά σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα. Κοντά στους Πάλους, βρίσκονται δυο εντυπωσιακές παράλιες, η Άσπρη Άμμος, μια εντυπωσιακή παραλία με άσπρη λεπτόκοκκη άμμο και οι Λυές. 
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...
-Η πλατεία των Νικειών, η ονομαζομενη Πόρτα, είναι ελλειπτική σε σχήμα και έχει βραβευθεί σαν μια από τις καλύτερες πλατείες της Ευρώπης.
-Σύμφωνα με τη Μυθολογία, ο θεός Ποσειδώνας, βοηθώντας το Δία στον αγώνα του κατά των Τιτάνων, κατεδίωκε σε στεριές και θάλασσες τον τρομερό γίγαντα Πολυβώτη. Φτάνοντας μπροστά στο νησί της Κω, απέσπασε με την τρίαινά του ένα κομμάτι του νησιού, το εκσφενδόνισε κατά του Πολυβώτη και τον έθαψε κάτω απ” αυτό. Αυτό το αποσπασμένο κομμάτι της κωακής γης είναι η Νίσυρος.
-Ο Όμηρος αναφέρει τους κατοίκους της Νισύρου να παίρνουν μέρος, μαζί με τους άλλους νησιώτες, στην τρωική εκστρατεία. Τους Νισυρίους βρίσκουμε και στους φορολογικούς καταλόγους της αθηναϊκής συμμαχίας.
-Η Νίσυρος περιέρχεται στους Ιππότες της Ρόδου το 1312. Οι Ιππότες σημάδεψαν τη παρουσία τους με τα πέντε φρούρια που έχτισαν σε διάφορες στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες του νησιού.

*** Μεταξύ βουνού και θάλασσας  ....  ΑΣΤΡΟ  ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ  :
Μεταξύ βουνού και θάλασσας
-   Το Άστρος είναι παράλια κωμόπολη και βρίσκεται στο νοτιανατολικό τμήμα του νομού Αρκαδίας, σε μια πεδινή περιοχή κοντά στην ακτή του Αργολικού κόλπου, 44 χιλιόμετρα νοτιανατολικά της πόλης της Τρίπολης. Αποτελεί έδρα του δήμου Βόρειας Κυνουρίας ο οποίος έχει πληθυσμό 10.380 άτομα.
Οι κάτοικοί του ασχολούνται με τη γεωργία, την ελαιοκομία, την αμπελουργία, αν και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στην απασχόληση των κατοίκων του.
Η πρώτη επίσημη αναφορά της πόλης με το όνομα «Άστρος» συναντάται σε χρυσόβουλο του έτους 1293 του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β’ Παλαιολόγου. Το Άστρος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση: στις 29 Μαρτίου του 1823 συγκροτήθηκε εκεί η Β’ Εθνική Συνέλευση, με την προεδρία του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για να ψηφίσει την αναθεώρηση του πρώτου Ελληνικού Συντάγματος της Επιδαύρου.
Χαρακτηριστικά της περιοχής είναι το «αντάμωμα» των όμορφων βουνών με τη στραφταλίζουσα θάλασσα, η έντονη εναλλαγή του απόλυτου μπλε με το υπέροχο πράσινο των ελαιώνων και το επιβλητικό φόντο των ελατοσκέπαστων δασών και των παραγωγικών καστανεώνων. Ο Δήμος, είναι μία πολύ όμορφη γωνιά της πανέμορφης χώρας μας, που απέχει μόλις δύο ώρες από την Αθήνα και μπορεί να προσφέρει ανεπανάληπτες εμπειρίες αλλά και ευκαιρίες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης.
Τα παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, όπως το Παράλιο Άστρος, το Ξηροπήγαδο, η περιοχή «πόρτες» της Μελιγούς, η παραλία των Βερβένων, και η παραλία του Αγίου Ανδρέα, ο Πάρνωνας, το όμορφο αλλά και ευκολοδιάβατο βουνό, του οποίου η ψηλότερη κορυφή του, η Μεγάλη Τούρλα, με υψόμετρο 1936 μέτρα βρίσκεται στην καρδιά του Δήμου μας ανάμεσα στον Άγιο Πέτρο και στην Καστάνιτσα, είναι γεμάτος με Ιστορικά, Θρησκευτικά και Πολιτιστικά μνημεία, αλλά και πολλούς προορισμούς, που αποτελούν εναλλακτική λύση για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν, τη φύση και τη ξεγνοιασιά που αυτή προσφέρει.
Οι όμορφες παραλίες της περιοχής, με τα καθαρά νερά, είναι ιδανικά μέρη για ατέλειωτες ώρες κολύμβησης και διακοπές υψηλού επιπέδου.
Η περιοχή που σήμερα αποτελεί το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, κουβαλάει από τα βάθη των αιώνων και διατηρεί μέχρι και σήμερα. πλούσιο και αναλλοίωτο ιστορικό και λαϊκό πολιτισμό, σπουδαίες παραδόσεις, όμορφα έθιμα, και αξιόλογη αρχιτεκτονική κληρονομιά.
Η Ιστορία του τόπου είναι γραμμένη στα Κάστρα, στα πεδία των ιστορικών μαχών όπως των Δολιανών και των Βερβένων, στον τόπο που έγινε η Β΄ των Ελλήνων Εθνοσυνέλευση, στην έπαυλη του Ηρώδη του Αττικού, και στα λείψανα των αρχαίων πόλεων και λιμανιών.  
ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ...   
– Στην περιοχή Κότρωνα, υπάρχει υπαίθριο αμφιθέατρο πολύ καλής ακουστικής όπου μπορεί κανείς να απολαύσει με θέα τον Αργολικό κόλπο, τη δροσιά της θάλασσας τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται το καλοκαίρι.
– Η πρώτη επίσημη αναφορά της πόλης με το όνομα «Άστρος» συναντάται σε χρυσόβουλο του έτους 1293 του αυτοκράτορα Ανδρόνικου Β” Παλαιολόγου
– Απέχει 169 χιλιόμετρα από την Αθήνα (2 ώρες) 30 χλμ από το Ναύπλιο (μισή ώρα) και 40 χλμ από την Τρίπολη (40 λεπτά). Πήρε το όνομά του από το αστεροειδές σχήμα του υψώματος στη βόρεια πλευρά του, που αποκαλείται «Νησί».

***  Διαπρέπουν οι ομάδες Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 
Αναζητούνται χορηγοί για το επόμενο... στοίχημα στο Κατάρ Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου οι τρεις ομάδες Ρομποτικής του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας με την ονομασία KALAMATA SHARKS Ι, ΙΙ και III, διακρίθηκαν με 4 ρομπότ στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τον οποίο διοργάνωσε η WRO (World Robotics Olympiad) Hellas, υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα εκπαιδευτήρια Γείτονα, στη Βάρη Αττικής. Τα τελικά αποτελέσματα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για τις 3 ομάδες του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας έχουν ως εξής: KALAMATA SHARKS I (1 ρομπότ) 1η θέση (Κατηγορία: Regular Junior High με τους μαθητές (με αλφαβητική σειρά) Καπετανάκη Αναστάσιο, Σταθοπούλου Ιωάννα και Σταθουλόπουλο Αριστείδη KALAMATA SHARKS II (1 ρομπότ) 2η θέση (Κατηγορία: Regular Junior High - με τους μαθητές (με αλφαβητική σειρά) Ζερβάκη Θεόδωρο, Ρίζο Ιωάννη και Ροδίτη Μιχαήλ KALAMATA SHARKS ΙΙI (2 ρομπότ, ποδόσφαιρο) 2η θέση (Κατηγορία: Gen II Football - με τους μαθητές (με αλφαβητική σειρά) Βαγενά Νικηφόρο και Σκουρτσίδη Λεωνίδα. Προπονητής των ομάδων ήταν ο καθηγητής Πληροφορικής του 6ου Γυμνασίου, πατήρ Σωτήριος Μαστέας. Οι ομάδες θα διαγωνιστούν εκ νέου στην πόλη Ντόχα του Κατάρ, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, εφόσον βρεθούν χορηγοί. Για το σκοπό αυτό ο π. Σωτήριος επισκέφθηκε προχθές το δήμαρχο Παν. Νίκα, ο οποίος τον συνεχάρη για τις επιτυχίες και του ζήτησε να μεταφέρει τα συγχαρητήριά του στους μαθητές και τους καθηγητές του σχολείου. Ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα υποστηρίξει εμπράκτως την προσπάθεια του 6ου Γυμνασίου να διακριθεί και στο Κατάρ. Σημειώνεται πως η κατάταξη στην 1η θέση της ομάδας του 6ου Γυμνασίου προβάλλει την Ελλάδα και το Δήμο Καλαμάτας, μιας πόλης η οποία έχει θέσει υποψηφιότητα για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Τη διάκριση αυτή αποσπά ομάδα του 6ου Γυμνασίου για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ πέρυσι η αντίστοιχη ομάδα είχε λάβει μέρος στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Sochi της Ρωσίας. - 

***  Αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, άνοιξαν το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)

 
 
 
Μετά την εισαγγελική παραγγελία άνοιξε χθες και το τελευταίο σχολείο που είχαν καταλάβει οι μαθητές. Έτσι, οι μαθητές του 6ου Ενιαίου Λυκείου παρέδωσαν το σχολείο λίγα λεπτά πριν από τις 8.00 το πρωί, οπότε και ξεκίνησαν άμεσα οι διαδικασίες για να γίνουν τα μαθήματα. Αυτό, μάλιστα, συνέβη έπειτα από μεγάλη προσπάθεια υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και του σχολείου, που έδωσαν μάχη με το χρόνο, ώστε ο χώρος να είναι σε κατάσταση που να επιτρέπει τη διδασκαλία. Από την άλλη, μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ έδειξαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη. Έτσι, καθηγητές αλλά και συμμαθητές τους που έφταναν στην είσοδο περίμεναν χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει. Τελικά, λίγα λεπτά πριν από τις 9.00 το πρωί αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα αλλά και του διευθυντή του 4ου ΕΠΑΛ, όπως και του υπεύθυνου σε θέματα Παιδείας του Δήμου, Ηλία Γυφτέα, ζήτησαν από τους καταληψίες να ανοίξουν το σχολείο, αφού υπήρχε μήνυση. Οι μαθητές, που ήταν εκείνη τη στιγμή εντός σχολείου, χωρίς ιδιαίτερες διαμαρτυρίες απομάκρυναν αντικείμενα από την πόρτα και ελευθέρωσαν την είσοδο. Στη συνέχεια όλοι μαζί μπήκαν στον προαύλιο χώρο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν χωρίς παρατράγουδα και τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά. Π.Μπ. -
Video  :  Αστυνομία - Κατάληψη  , https://youtu.be/6qEhDbEYxYA .-

***  29χρονος με χασίς σε μορφή «σοκολάτας»

Με χασίς σε μορφή «σοκολάτας» συνελήφθη ένας 29χρονος στην περιοχή Ελαιόφυτο της Πυλίας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Σε έρευνα που του έγινε βρέθηκε να έχει χασίς σε μορφή «σοκολάτας» (συμπυκνωμένο), βάρους 6 γραμμαρίων, καθώς και ένα ναρκωτικό δισκίο. Β.Β. - 

***  Οι μαθητές της Β' Λυκείου διαφημίζουν την Καλαμάτα

Με πρωτοβουλία του Δήμου και της αρμόδιας τουριστικής επιτροπής Σε μια περίοδο που η Παιδεία και στην Καλαμάτα αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα, ο Δήμος προκηρύσσει διαγωνισμό δημιουργίας τηλεοπτικού σποτ από μαθητές της πόλης, με σκοπό την προσέλκυση μαθητών από άλλες περιοχές της χώρας, στο πλαίσιο των πολυήμερων εκδρομών τους. Όπως σημειώνει ο ίδιος ο Δήμος και όπως ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, «προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί ελκυστικός προορισμός για το μαθητικό τουρισμό, είναι χρήσιμο να εντατικοποιηθούν οι δράσεις προβολής του που στοχεύουν στην ιδιαίτερη ομάδα των μαθητών, αφού κάθε χρόνο ένα αξιόλογο μέρος της τουριστικής αγοράς ενισχύεται από τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, ιδιαίτερα τις εποχές εκτός τουριστικής αιχμής. Ένας τρόπος προσέλκυσης της συγκεκριμένης ομάδας, αποτελεί και η πρόσκληση των μαθητών του Δήμου μας προς τους συνομηλίκους τους, να επισκεφθούν την πόλη και τις κοντινές της περιοχές, προκειμένου να μοιραστούν μαζί τους τις εμπειρίες που βιώνουν, ζώντας σε μια περιοχή που είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή, με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στο πλαίσιο αυτό, σχεδιάζεται η διενέργεια μαθητικού διαγωνισμού δημιουργίας τηλεοπτικών σποτ, για την ανάδειξη της πόλης μας ως τουριστικού προορισμού για τις μαθητικές εκδρομές, διάρκειας 5΄ και 30΄΄ αντίστοιχα». Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές της Β Λυκείου, ενώ μπορούν να κάνουν δήλωση μέχρι τις 6 Νοέμβρη. Τα τρία καλύτερα σποτ θα βραβευθούν με τα χρηματικά έπαθλα των 1.000, των 800 και των 500 ευρώ αντίστοιχα και θα φιλοξενηθούν σε ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας. Το πρώτο spot θα χρησιμοποιηθεί σε καμπάνιες του Δήμου για θέματα τουριστικής προβολής και θα διανεμηθεί σε όλα τα Λύκεια της επικράτειας». -

***  Ενημέρωση για τον καρκίνο παχέος εντέρου το Σάββατο και την Κυριακή στην Καλαμάτα  

Διήμερη εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και τη μεγάλη αξία της κολονοσκόπησης για την πρόληψη της ασθένειας, διοργανώνει στην Καλαμάτα η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη του Καρκίνου Παχέος Εντέρου, το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενημερώσου – Δράσε – Πρόλαβε τον Καρκίνο Παχέος Εντέρου – Η κολονοσκόπηση σου σώζει τη ζωή». Σε ειδικό περίπτερο, εντός του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας –«Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή» (επί της οδού Αριστομένους 33), από τις 10.00 το πρωί έως τις 6.00 το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής, θα διανέμεται έντυπο υλικό για την πρόληψη του καρκίνου παχέος εντέρου και την αξία της κολονοσκόπησης, θα προβάλλεται σε μεγάλη οθόνη σχετικό ενημερωτικό βίντεο, ενώ οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε κατασκευή προσομοίωσης του παχέος εντέρου, στο εσωτερικό της οποίας απεικονίζονται οι βλάβες που σχετίζονται με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, όπως εμφανίζονται στην κολονοσκόπηση. Τα εγκαίνια του περιπτέρου θα γίνουν το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, στις 10.00 το πρωί. Επιπλέον, την Κυριακή, από τις 11.00 έως τις 13.15, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για συνηθισμένα γαστρεντερολογικά προβλήματα, καθώς και για το πρόγραμμα πρόληψης του καρκίνου παχέος εντέρου, στο ξενοδοχείο Elite City Resort, όπου θα διεξάγεται το 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας. Ο καρκίνος παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος και τρίτος πιο θανατηφόρος καρκίνος στον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα περισσότεροι από 5.000 συμπολίτες μας νοσούν κάθε χρόνο και πάνω από 2.500 χάνουν τη ζωή τους. - 
~
***  Φίλη της Μαρίας καίει τον πατριό της: Την κακοποιούσε         
     
Άλυτο παραμένει το μυστήριο του θανάτου της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη, η οποία βρέθηκε νεκρή στο φωταγωγό της πολυκατοικίας, όπου διέμενε μαζί με την μητέρα και τον πατριό της στην οδό Υμηττού στο Παγκράτι. Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι είναι μία από τις πιο περίεργες υποθέσεις. Παρόλο που όλα τα στοιχεία, ακόμη και το πόρισμα του ιατροδικαστή, δείχνουν αυτοκτονία νέα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας περιπλέκουν τη υπόθεση. Φίλη της Μαρίας αποκαλύπτει την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της φοιτήτριας, ενώ υποστήριξε πως ο πατριός της την κακοποιούσε.
Το πόρισμα
Το πόρισμα του ιατροδικαστή δείχνει πως ο θάνατος της Μαρίας δεν ήταν ακαριαίος. «Το ένστικτο επιβίωσης την έκανε να συρθεί προς την σκάλα χωρίς όμως να τα καταφέρει. Πέθανε όμως σε σημείο που δεν ήταν ορατό το σώμα της από άλλους ορόφους. Ακόμη και ο αστυνομικός που ερεύνησε τον ακάλυπτο χώρο μετά την καταγγελία για την έντονη δυσοσμία της αποσύνθεσης, δεν την είδε από τους άλλους ορόφους και χρειάστηκε να κατέβει εκεί για να την εντοπίσει.» αποκαλύπτουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση του θανάτου της 21χρονης Μαρίας Νταλιάνη, εξηγώντας την 6ήμερη καθυστέρηση στον εντοπισμό της.
Στελέχη της Ασφάλειας Αττικής που πήγαν στην πολυκατοικία του Παγκρατίου για να συνδράμουν στις έρευνες, δεν εντόπισαν στοιχεία που να αναδεικνύουν υποψία εγκληματικής ενέργειας, ούτε ακόμα περίπτωση μεταφοράς του σώματός της, υποστηρίζοντας ότι τα πτωματικά υγρά αποσύνθεσης εντοπίστηκαν μόνο στο σημείο θανάτου της.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Καλογριάς, που προέβη στη νεκροψία-νεκροτομή, ο οποίος διαπίστωσε τραύματα που συνάδουν με τη πτώση της από μεγάλο ύψος. Δεν εντοπίστηκαν ίχνη στραγγαλισμού, ίχνη πάλης, ούτε γενετικό υλικό άλλου ατόμου στα νύχια της, που να προσδιορίζουν εμπλοκή δεύτερου προσώπου στον θάνατό της.
«Την κακοποιούσε ο πατέρας της»
Η φίλη της Μαρίας μιλώντας στο «Ε», ανέφερε πως η νεαρή κοπέλα κακοποιούνταν από τον πατριό της, τονίζοντας, ωστόσο, πως δεν ξέρει περαιτέρω λεπτομέρειες.
«Σίγουρα κάποια κακοποίηση θα δεχόταν από την οικογένειά της και συγκεκριμένα από τον πατριό της. Τώρα τι είδους κακοποίηση δεν ξέρω, ξέρω ότι τσακώνονταν πάρα πολύ. Ναι, κακοποιούνταν στο σπίτι και μάλιστα από τον πατριό της. Από εκεί και πέρα τι είδους κακοποίηση, περαιτέρω δεν ξέρω πραγματικά», δήλωσε.
Μάλιστα, εμφανίστηκε σίγουρη πως η 21χρονη κοπέλα δεν θα προσπαθούσε ποτέ να αυτοκτονήσει.
«Η Μαρία είναι εντελώς μυγιάγγιχτη. Ήταν ένας άνθρωπος που για ο,τιδήποτε πρόσεχε τον αυτό της... Φοβόταν, ήταν λίγο υπερβολική στο θέμα υγείας της. Δεν είχε δύναμη να το κάνει. Ξέρω ότι δεν θα έπεφτε ποτέ. Είμαι 1000 τα εκατό σίγουρη», υποστήριξε, ισχυριζόμενη πως η Μαρία δεν ήταν ικανή να ανέβει στο σημείο από το οποίο έπεσε, εξαιτίας του προβλήματος που είχε στο πόδι. Το ίδιο είχαν πει και οι συγγενείς της όταν βρέθηκε η σορός της Μαρίας στον ακάλυπτο χώρο.
Δεν άφησε τίποτα...Είναι τυχαίο που δεν άφησε ούτε ένα σημείωμα;», υπογράμμισε και συνέχισε, λέγοντας:
«Η Μαρία δεν έπεσε, η Μαρία μπορεί να τσακώθηκε με κάποιον, δεν ρίχνω ευθύνες κάπου, σίγουρα τσακώθηκε με κάποιον. Κάποιος την έριξε από εκεί μόνο για να φανεί αυτοκτονία. Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί από τον Ιατροδικαστή, δεν έχω μιλήσει, δεν έχω έρθει σε επαφή, αλλά πραγματικά η Μαρία δεν έχει αυτοκτονήσει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο».
Ερωτική απογοήτευση
Από τις καταθέσεις φίλων της άτυχης Μαρίας, προκύπτει η πρόθεσή να δώσει τέλος στη ζωή της, όπως και η έντονη απογοήτευση που την είχε κατακλύσει το τελευταίο χρονικό διάστημα, κάτι που την είχε κάνει να παραμελεί την εμφάνισή της και να μένει κλεισμένη στο σπίτι κλαίγοντας συνέχεια. Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση φίλης της, την οποία η Μαρία επισκέφθηκε σε νοσοκομείο εξαιτίας κάποιου προβλήματος υγείας, με την 21χρονη να κλαίει σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας της εκεί.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. από το σύνολο των καταθέσεων που έχουν λάβει οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι το άτυχο κορίτσι είχε ερωτική απογοήτευση και αισθανόταν περιορισμένη στις εξόδους της και καταπιεσμένη από το οικογενειακό περιβάλλον, όπως συνηθίζουν να νομίζουν τα κορίτσια της ηλικίας της.
Οι αστυνομικοί έλαβαν κατάθεση και από το 23χρονο αγόρι με το οποίο έως και τον περασμένο Απρίλιο είχε σχέση η Μαρία. Ο νεαρός κατέθεσε λεπτομέρειες για την σχέση του μαζί της, πότε την είχε δει για τελευταία φορά και πότε της ανακοίνωσε την απόφασή του να διακόψουν καθώς βρήκε ανταπόκριση από άλλη κοπέλα με την οποία ήθελε να συνάψουν σχέση.
Από τότε όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, η Μαρία αισθάνθηκε πως την είχαν απορρίψει, εκδηλώνοντας έντονα την απογοήτευση της, η οποία ήταν ορατή και στην εμφάνισή της. Το μοναδικό στοιχείο για το οποίο οι αστυνομικοί εκφράζουν μία απορία είναι το γεγονός πως η 21χρονη είχε μαζί της το κινητό τηλέφωνο κατά την μοιραία πτώση, κάτι που δεν συνηθίζεται και για τυπικούς λόγους έχουν ζητήσει την άρση απορρήτου των επικοινωνιών για να διαπιστώσουν αν υπήρχε κάποια κλήση ή sms, που κλόνισε την άτυχη κοπέλα ενδεχομένως και να επίσπευσε την απόφασή της να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν το παρελθόν μέλους της οικογένειας το οποίο είχε κατηγορηθεί για υποθέσεις ναρκωτικών και όπλων, ενώ ερευνούν και την περίπτωση κακοποίησής της, χωρίς προς το παρόν να έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να την επιβεβαιώνει.  
www.sofokleousin.gr  .-
 
***  Μακάρι να μη βλέπουμε καλά…           
      
Όταν κάποιος δει το κτήριο του Μεγάρου Χορού καλύτερα, διακρίνει παντού στα σημεία που υπάρχει τοίχος σημάδια υγρασίας. Μακάρι να μην είναι αυτό που φοβόμαστε, αλλά αν υπάρχει και τέτοιο πρόβλημα σε αυτό το πολυδάπανο κτήριο, δεν υπάρχουν λόγια...
Ας το δουν οι υπεύθυνοι τώρα που είναι νωρίς, αν και σε αυτά τα έργα πρέπει να ισχύει το «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».    Π.Μπ. 
 
  ***  Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Βασίλη Οικονομόπουλου         
     
Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου 
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χθες το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπου τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία και έγινε η ταφή του τέως δημοτικού συμβούλου Καλαμάτας και προέδρου της ΔΕΥΑΚ, Βασίλη Οικονομόπουλου. Μεταξύ των πολλών επωνύμων, στην κηδεία παρέστησαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, με την οποία συνεργάστηκαν ως συνυποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία το 2004, και εργαζόμενοι από το Δήμο Καλαμάτας με τους οποίους συνεργάστηκε ο αείμνηστος Βασίλης Οικονομόπουλος.
Στεφάνια κατατέθηκαν τόσο από το Δήμο όσο και από τη ΔΕΥΑΚ. Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι τη σορό του εκλιπόντος μετέφεραν εργαζόμενοι στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.
Ο Βασίλης Οικονομόπουλος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Κυριακή στην ηλικία των 55 ετών. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1960 στην Καλαμάτα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο ΕΜΠ και στη συνέχεια Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος και στη συνέχεια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών (ECCE) από το 2008 έως το 2010. Ήταν μέλος της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ από το 1987, της οποίας διατέλεσε α' αντιπρόεδρος (1997-2000).
Επίσης, είχε εκλεγεί πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών των Μεταφορών της Διεθνούς Ένωση των Δημόσιων Συγκοινωνιών (UITP), που αποτελεί κορυφαίο θεσμικό φορέα διεθνώς.
Το 2001 ορίστηκε διευθύνων σύμβουλος στην ΑΜΕΛ (εταιρεία λειτουργίας του μετρό), τα ηνία της οποίας διατήρησε ως το 2004, με πρόεδρο τον Λεωνίδα Κίκηρα της Αττικό Μετρό, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.
Παράλληλα, ο Βασίλης Οικονομόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ από το 2003 έως το 2006 και ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία το 2004.  Α.Π.
«Η απώλεια του Β. Οικονομόπουλου
αφήνει τεράστιο κενό στον τόπο μας»
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο του Βασίλη Οικονομόπουλου εξέδωσε η θεματική αντιπεριφερειαρχης Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου.
Όπως αναφέρει: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον απροσδόκητο χαμό του καλού φίλου και συμπολίτη μου Βασίλη Οικονομόπουλου.
Ο Βασίλης Οικονομόπουλος ξεχώρισε για την επιστημονική του κατάρτιση, αλλά και το ήθος του σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε. Η τραγική του απώλεια αφήνει τεράστιο κενό στον τόπο μας.
Θέλω να μεταφέρω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους οικείους του».
Η απώλεια του Β. Οικονομόπουλου αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό 
Τα συλλυπητήριά του εκφράζει το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας για το θάνατο του Βασίλη Οικονομόπουλου:
«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του Βασίλη Οικονομόπουλου. Με το ήθος του, τις τεκμηριωμένες επιστημονικά θέσεις του και τη συμμετοχή του σε θέσεις ευθύνης (πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολιτικών Μηχανικών, πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδος, α΄ αντιπρόεδρος ΤΕΕ, πρόεδρος Επιτροπής Οικονομικών των Μεταφορών της Διεθνούς Ένωσης των Δημοσίων Συγκοινωνιών, διευθύνων σύμβουλος ΑΜΕΛ -εταιρεία λειτουργίας Μετρό, πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Άρδευσης Καλαμάτας, υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας) αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένειά του και τη χώρα.
Το πλούσιο έργο του προσέδωσε αναπτυξιακή προοπτική στον τόπο και προσφέρει το είδος του παραδείγματος που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Στην οικογένεια του εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια».

***   Συναγερμός στην αστυνομία για το κόλπο με τα ρολόγια της ΔΕΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. από τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφονται πλέον κάθε εβδομάδα με ομάδες μικροκακοποιών που εφορμούν σε σπίτια, αρπάζουν χρήματα και τιμαλφή με πρόσχημα ότι οι μετρητές της ΔΕΗ καταγράφουν υψηλότερα βατ και γι' αυτό βρίσκουν την ευκαιρία να εξετάσουν τους πίνακες του ηλεκτρικού μέσα στο σπίτι. Σε όλο το Λεκανοπέδιο και σε άλλες περιοχές της χώρας έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα έρευνας από την Ασφάλεια Αττικής που καταγράφει μεθοδικά τα περιστατικά από περιφερειακές αστυνομικές υπηρεσίες, συγκεντρώνει μαρτυρίες, προχωρά σε άρσεις απορρήτου και συνδέει πρόσωπα και ενέργειες. Στόχος είναι να εξαρθρώσει τις συγκεκριμένες ομάδες των κακοποιών και να βρει τους χώρους όπου κρύβουν τα κλοπιμαία ή να εντοπίσει τους κλεπταποδόχους. Σύμφωνα με υπολογισμούς των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με τη νέα μάστιγα στον χώρο της μικροεγκληματικότητας, κάθε ημέρα γίνονται τουλάχιστον από δύο έως πέντε σχετικές έφοδοι μέσα στα σπίτια, ενώ υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν ολοκληρώνονται είτε λόγω της δυσπιστίας των πολιτών ή για άλλους λόγους. Σχετικά περιστατικά καταγράφονται στις κεντρικές γειτονιές της πρωτεύουσας αλλά και σε Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Παπάγου και άλλες. Πριν από δύο ημέρες, οι... υποτιθέμενοι τεχνικοί της ΔΕΗ εξαπάτησαν ηλικιωμένο ζευγάρι στο Νέο Ψυχικό και άρπαξαν από το σπίτι 1.500 ευρώ και δύο χρυσά κοσμήματα. Μάλιστα με τη συχνότητα που εμφανίζονται σε ορισμένες περιοχές, οι κάτοικοι δυσπιστούν ακόμα και όταν εμφανίζονται οι... γνήσιοι υπάλληλοι της εταιρείας διανομής ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι ενδείξεις του μετρητή να καταγράφονται στους λογαριασμούς κατά προσέγγιση. Πρόκειται για ένα «κόλπο» που θεωρείται εξαιρετικά δημοφιλές και ολοένα πιο αποδοτικό στον χώρο των κακοποιών -σε δύο περιπτώσεις που έχουν εξιχνιασθεί έχουν συλληφθεί Ρομά ως δράστες- με θύματα κυρίως ηλικιωμένους που θεωρούνται πιο ευάλωτοι και εύπιστοι, και «τρομάζουν» με τον φόβο πληρωμής μεγάλων λογαριασμών λόγω υποτιθέμενης βλάβης στους μετρητές. Το «κόλπο» Όπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., «δυστυχώς είναι ένα κόλπο που ανοίγει πόρτες με χαρακτηριστική ευκολία». Επιπλέον, εκτιμάται ότι αυξάνεται και ο αριθμός των δραστών που προσελκύονται από την επιτυχία των «συναδέλφων» τους. Συνήθως στα σπίτια εισέρχονται δύο ή τρεις «υπάλληλοι» οι οποίοι, αφού φαίνονται τάχα θορυβημένοι από τη μεγάλη κατανάλωση ρεύματος στα ρολόγια της ΔΕΗ, ζητούν να ελέγξουν τον πίνακα «για να δουν πού είναι η διαρροή και να εντοπίσουν τη βλάβη». Σύμφωνα με πληροφορίες, χτυπούν τα κουδούνια των πολυκατοικιών και επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα διαμερίσματα απ' όπου ακούν φωνή ηλικιωμένων. Μερικές φορές όμως «χτυπούν» συγκεκριμένα σπίτια με προεργασία και στόχευση. Ενώ απασχολείται ο ένοικος του σπιτιού με την «αγωνιώδη προσπάθεια ανεύρεσης της διαρροής» από τον έναν εκ των δραστών -μάλιστα συνηθίζουν να «εγκλωβίζουν» τα θύματά τους σε γωνίες όπου υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές προκειμένου να έχουν ελευθερία κινήσεων οι συνεργάτες τους- οι άλλοι εντοπίζουν και αφαιρούν από το διαμέρισμα χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Μετά γίνονται «καπνός» όταν υποτίθεται ότι «η διαρροή εντοπίστηκε ή τελικώς το τεχνικό πρόβλημα δεν ήταν μεγάλο», ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν και το θράσος να ζητούν ένα ποσό για αμοιβή επειδή εντόπισαν το πρόβλημα. Βασίλης Λαμπρόπουλος Newsroom ΔΟΛ - 

*** Αποκάλυψη: Περιμένουν ότι κάτι φοβερό έρχεται στον πλανήτη και το κρύβουν! (ΒΙΝΤΕΟ)
alarm
-   Μάλλον ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε πρόκειται να αλλάξει μια για πάντα, καθώς διάφορες αναταραχές πρόκειται να πλήξουν την υφήλιο.
Κατάρρευση του οικονομικού συστήματος, υπερπληθυσμός, πόλεμοι, καταστροφή του περιβάλλοντος κλπ. δεν είναι παρά ορισμένες μόνο από τις περιπτώσεις για τις οποίες προετοιμάζονται οι "ισχυροί" της Γης.
Η παγκόσμια τράπεζα σπόρων Σβάλμπαρντ, τα πυρηνικά καταλύματα, η ανάπτυξη συστημάτων για καλλιέργεια κάτω από την επιφάνεια της Γης, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα επιφυλακτικότητας, με τα σενάρια πίσω από τη χρήση τους να γεμίζουν κάθε σημείο του διαδικτύου.
Τα διάφορα σενάρια μπορεί να αποτελούν γέννημα της φαντασίας ορισμένων, οι εγκαταστάσεις όμως και τα μέτρα που λαμβάνονται παγκοσμίως είναι πραγματικά, φανερώνοντας τον φόβο "ορισμένων" για γεγονότα τα οποία μπορεί να είναι ήδη σε εξέλιξη.
Όποια και να είναι η αλήθεια το ανθρώπινο είδος εύχεται να μην έρθει ποτέ η στιγμή που όλα αυτά τα μέτρα, θα μας φανούν χρήσιμα...ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ; TI EΡΧΕΤΑΙ ;
Video  : Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ  , https://youtu.be/eWUIVShCpPE .-

***  Δραματικές εξελίξεις: Κόμμα της βουλής διαλύεται.....
brokenhourglass
-  Ένα βήμα πριν την διάσπαση βρίσκεται η Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη -εξαιτίας της απρόσμενης βουλιμίας του αρχηγού της να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα, αδιαφορώντας για τις 9 Αρχές του κόμματος, αλλά και την άποψη της πλειοψηφίας των βουλευτών του.
 Ο Λεβέντης μάλιστα μέσα από την ανά 6μηνο αντικατάσταση των βουλευτών στην ουσία αναιρεί τον ρόλο τους και τους εκμηδενίζει σαν πολιτικές οντότητες με το άλλοθι ότι δεν θέλει να συνηθίζουν στις καρέκλες.
 Κι όμως είναι ο ίδιος ο Λεβέντης που εμφανίζεται συνέχεια με την γλώσσα έξω να φλερτάρει με τον Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας κάθε τόσο ότι είχε δουλέψει σαν μηχανικός με τον πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού.
 Η πλάκα είναι ότι σε άλλες συνεντεύξεις ο Λεβέντης έχει υποστηρίξει ότι ο πατήρ-Τσίπρας έπαιρνε δουλειές από τη χούντα. Αλλά Λεβέντης είναι αυτός -όπου φυσάει ο άνεμος-, ειδικά τώρα που έκανε ένα όνειρο δεκαετιών πραγματικότητα.
 Μέσα στο κόμμα οι βουλευτές είναι ανάστατοι ενώ το πιο δημοφιλές στέλεχος της Ενωσης Κεντρώων πρωταγωνιστεί στην αμφισβήτηση του αρχηγού-για τον οποίο υποστηρίζει ότι ξεπουλάει κολακεύοντας τον Τσίπρα τις αρχές του κόμματος.
 Πρόκειται για δραστήρια γυναίκα-στέλεχος του κόμματος η οποία σκάβει (και με το δίκιο της) τον λάκο του ασυνεπή, με τις ιδεολογικές διακηρύξεις τού κόμματος, αρχηγού.
 Κι αυτό παρότι η σημερινή κυβέρνηση έχει ως κύριο μέλημά της την υπεράσπιση του πελατειακού κράτους-ο νόμος Κατρούγκαλου επανέφερε στο Δημόσιο ακόμη και παιδεραστές.
 Κι όμως με αυτή την κυβένρηση ο Λεβέντης ξερογλείφεται για να συγκυβερνήσει-κόντρα σε όσα υποστήριζε για το φαύλο Δημόσιο.
 Δείτε τι κατήγγειλε ένα χρόνο πριν το κόμμα του Λεβέντη και κάντε τις συγκρίσεις σας με την σημερινή συμπεριφορά του αρχηγού της>
 Η Ένωση Κεντρώων δεν σταματάει ποτέ να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και να προειδοποιεί για τυχόν αρνητικές εξελίξεις που ζημιώνουν τη χώρα και τους πολίτες.
 Ωστόσο, οι θέσεις και οι πρωτοπόρες προτάσεις του κόμματος είναι ο καταλυτικός παράγοντας που μπορεί να φέρει νέα πνοή στην κοινωνία και να προκαλέσει μια ριζική επανεκκίνηση που θα συμπαρασύρει τη γενικότερη λειτουργία του κράτους και θα θέσει τις ηθικές βάσεις για ένα σύστημα δικαίου, αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και διαφάνειας. Άλλωστε, αυτό που λείπει στις μέρες μας είναι η ελπίδα για μια νέα αρχή, μια ελπίδα που θα εκφραστεί μόνο μέσω της αλήθειας δίχως να επηρεάζεται από το διαμοιρασμό ψεύτικων υποσχέσεων, δίχως να στοχεύει στην εξαπάτηση του λαού και χωρίς καμία διάθεση εξουσιομανίας.
 Το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων αποτελεί τη μοναδική ιστορική συνέχεια του κάποτε κραταιού κόμματος της Ένωσης Κέντρου του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου. Ιδρύθηκε το 1992 από τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη και αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα κόμματα του σύγχρονου πολιτικού βίου της χώρας, με συνεχείς παρουσίες έκτοτε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Έμβλημα της αποτελούν οι άνθρωποι όλων των φυλών του πλανήτη, ενωμένοι στην ίδια βάση και έχοντας τα ίδια δικαιώματα.
 ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
 Οι ιδεολογικές μας αρχές πηγάζουν από τον παραδοσιακό χώρο του Κέντρου που θέτει ως βάση του τον άνθρωπο και δημιουργεί μια πραγματικότητα βασισμένη στον πλουραλισμό, την ανοχή της διαφορετικότητας, την δικαιοσύνη, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία και την απόλυτη ισότητα όλων απέναντι στο νόμο και τους θεσμούς. Μεγάλο όπλο μας είναι η ρεαλιστική αποτύπωση της καθημερινότητας, η λογική και η αντικειμενικότητα, με βάση την οποία κρίνουμε, ελέγχουμε, αποφασίζουμε και νομοθετούμε.
 Έμπνευση μας αποτελούν οι δύσκολοι αγώνες που έδωσαν ιστορικοί ηγέτες του έθνους, οι οποίοι στάθηκαν απέναντι στα συμφέροντα που παραδοσιακά λυμαίνονταν τον τόπο και δίχως να υπολογίσουν προσωπικό όφελος, θυσίασαν τα πάντα για το καλό της Ελλάδας. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τον Ιωάννη Καποδίστρια που πλήρωσε με τη ζωή του τον αγώνα του κατά των τσιφλικάδων και της τοπικής ολιγαρχίας.
 Ποιος δεν θυμάται τους ανιδιοτελείς αγώνες του Νικολάου Πλαστήρα που πέθανε φτωχός ή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου που αγωνίστηκε για την Αβασίλευτη Δημοκρατία και την απλή αναλογική. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο Γεώργιος Παπανδρέου που αγωνίστηκε για ίσες ευκαιρίες, τα έβαλε με το Παλάτι, εκπροσώπησε επάξια τη χώρα στο εξωτερικό, πέθανε όμως και αυτός προδομένος γιατί ο λαός δεν υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Απρίλη του 1967.
 Επίσης, παράδειγμα αποτελεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος που επέκτεινε τα σύνορα της χώρας εν μέσω πολέμων, παίρνοντας με το μέρος του τις μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής αλλά και ο Γεώργιος Μαύρος που ως Υπουργός Εξωτερικών μετά τη δικτατορία υπερασπίστηκε με σθένος την τιμή της χώρας σε ζητήματα όπως το Κυπριακό, προδόθηκε όμως και εκείνος από την κυβέρνηση Καραμανλή που δεν είχε τις ικανότητες να διαπραγματευθεί σωστά τόσο φλέγοντα ζητήματα. Τέλος, θα ήταν παράτυπο να μην αναφερθεί ο Ιωάννης Ζίγδης, που ουσιαστικά ίδρυσε τη ΔΕΗ πηγαίνοντας ρεύμα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και έθεσε τις βάσεις για την εκβιομηχάνιση της χώρας.
 Θεωρούμε ότι ο χώρος του Κέντρου είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος που υπηρετήθηκε από ανθρώπους με αξιοπρέπεια, που υπερασπίστηκαν με σθένος αξιώσεις της χώρας μας διεθνώς και δεν έπεσαν ποτέ στο επίπεδο της προδωσίας, της κλεψιάς, της απατεωνιάς και της ψηφοθηρίας. Κράτησαν τον Ελληνισμό ζωντανό σε πολύ κρίσιμες καμπές της ιστορίας και το έπραξαν ανιδιοτελώς, όταν όλοι οι υπόλοιποι αδυνατούσαν να αναλάβουν το βάρος να διαχειριστούν τη δύσκολη πραγματικότητα.
 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 Κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, υπήρξαν κόμματα και πολιτικές δυνάμεις που θέλησαν να καπηλευτούν τον ιστορικό Κεντρώο χώρο με σκοπό να ενθυλακώσουν την ψήφο του νοικοκύρη, νομοταγή πολίτη.
 Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που πρώτο χρησιμοποίησε την κληρονομιά του Γεωργίου Παπανδρέου, κάνοντας σύνθημά του την αντίθεση προς τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Δεξιάς που συνεχώς απομυζούσε τη χώρα. Τελικά, αποδείχτηκε περίτρανα ότι τίποτα από όσα βρίσκονταν στη διακήρυξη του κινήματος δεν έγιναν πράξη, αντίθετα οικειοποιήθηκε πρακτικές αστικών κομμάτων, δημιούργησε κομματικούς στρατούς μοιράζοντας χρήμα, αξιώματα και θέσεις στο δημόσιο και κατέληξε σε μια άλλη μορφή Δεξιάς που και στην πτώχευση της χώρας συνέβαλε και στην πλήρη απαξίωση και κατάρρευση του πολιτικού βίου της χώρας, με σκάνδαλα, μίζες και κλεψιές.
 Στον κεντρώο χώρο απευθύνθηκε δυναμικά, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες και η ΝΔ, η οποία όμως επίσης καπηλεύτηκε και πρόδωσε τις αξίες του, μην μπορώντας να αποβάλει από πάνω της την εξουσιομανία, την αυταρχική διαχείριση των οικονομικών συνθηκών προς όφελος κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και την ατολμία στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και τομών στην ελληνική κοινωνία.
 Σήμερα, υπάρχουν διάφορα μικρότερα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί που δηλώνουν Κεντρώοι, είτε από ντροπή για το χώρο από τον οποίο προέρχονται είτε σε μια προσπάθεια και πάλι να εξαπατήσουν το λαό και να πάρουν την ψήφο του, εκμεταλλευόμενοι την αποδυνάμωση του δικομματισμού. Κανένας ωστόσο από αυτούς δεν πατάει ιστορικά στις αξίες που το Κέντρο έχει θέσει ούτε έχει το πολιτικό υπόβαθρο και την πυγμή να υπερασπιστεί τη χώρα σε καταστάσεις κρίσης ούτε τις ιστορικές γνώσεις που θα τον βάλουν στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το λαό, μην υπολογίζοντας το προσωπικό του κόστος. Πρόκειται ως επί το πλείστον για καιροσκόπους που προσπαθούν να ακουστούν ώστε να εξυπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και να επηρεάσουν καταστάσεις, έχοντας όμως τις πλάτες και την εύνοια διαφόρων μικρών ή μεγαλύτερων παικτών του συστήματος.
 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
 Η Ένωση Κεντρώων, με κύριο εκφραστή των θέσεων της τον πάντα δυναμικό και ειλικρινή Βασίλη Λεβέντη, είναι σαφώς προσανατολισμένη στο χώρο του Κέντρου, δίχως τις παραπάνω στρεβλώσεις και παθογένειες. Ευελπιστεί η δύναμη της αλήθειας και της λογικής να ανάψει τη σπίθα που θα οδηγήσει τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία στην υιοθέτηση των προτάσεών της αυθόρμητα, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής πρότασης και κομματικής ταύτισης αλλά και σε επίπεδο προσωπικής ηθικής γραμμής. Ο αποκλεισμός της από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας προσέβλεπε στην χρονική καθυστέρηση αυτού του κοινωνικού κύματος δημοκρατικής αντίδρασης και απαίτησης θεσμικών και κοινωνικών αλλαγών προς το δίκαιο, το λογικό, το εφικτό. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προσπάθεια γελοιοποίησης του Βασίλη Λεβέντη, ενός ανθρώπου που το μόνο που επιδιώκει είναι να γίνει ο φορέας των ιδεών και ο κομιστής της αφύπνισης και της επανάστασης, μιας επανάστασης ειρηνικής και δημοκρατικής που θα φέρει την πολυπόθητη επανεκκίνηση της λειτουργίας του κράτους σε υγιείς βάσεις ελπίδας, μόχθου και τιμιότητας.
 Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, δεν χρηματοδοτούμαστε από συμφέροντα και σε κάθε περίπτωση αγνοούμε το κόστος – πολιτικό ή κοινωνικό – που φέρνουν τα όσα πρεσβεύουμε. Γνωρίζουμε ότι τίποτα στη ζωή και τίποτα στην πολιτική δεν πάει χαμένο και είμαστε σίγουροι ότι η τιμιότητα και η καθαρότητα του αγώνα που κάνουμε θα αναγνωριστούν μαζικά όταν ο λαός απογοητευτεί από ψεύτικες παροχολογίες, ευχολόγια και πολιτικούς καθωσπρεπισμούς. Η ατολμία και η ανικανότητα που δείχνει το πολιτικό σύστημα προκαλείται ακριβώς από τις πελατειακές λογικές εξυπηρέτησης συμφερόντων που εμείς αρνούμαστε και απορρίπτουμε.
 Θέλουμε η αλλαγή να έρθει δημοκρατικά, χωρίς φανατισμούς, είμαστε αντίθετοι στον ρατσισμό οποιουδήποτε είδους και ανοιχτοί σε συζήτηση με όλους όσους ασπάζονται τις αρχές μας και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας, από όποιο χώρο και αν προέρχονται. Βάζουμε νερό στο κρασί μας και υιοθετούμε νέες απόψεις και προτάσεις αλλά μένουμε πάντα σταθεροί σε ζητήματα που θεωρούμε ότι διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία και τα οποία θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα για την βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα.
 Δεν έχουμε φιλοδοξίες να κυβερνήσουμε και αγωνιζόμαστε για την πλήρη υιοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα, αφού οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις αλλοιώνουν τη συνέχεια του κράτους και προκαλούν άνιση μεταχείριση διαφορετικών ομάδων συμπολιτών μας.
 Δεν πιστεύουμε σε σωτήρες διότι είμαστε βέβαιοι ότι οι αξίες και οι αρετές του ελληνικού λαού είναι από μόνες τους ικανές να φέρουν την αλλαγή ώστε η χώρα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και με όπλο τη νεολαία ευελπιστούμε να μπολιαστούν στον ταλαιπωρημένο και προδομένο ελληνικό λαό αυτά τα οποία πρεσβεύουμε και αυτά για τα οποία μαχόμαστε.
 Όσοι υποτίμησαν την Ένωση Κεντρώων υποτιμούν τον ίδιο τον Έλληνα που έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να κάνει θαύματα όταν είναι ενωμένος, όταν έχει κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστεί και όταν συνασπίζεται κάτω από ένα κοινό ξεκάθαρο όραμα.
 Είμαστε σίγουροι ότι η ώρα της δικαίωσης για όλους μας πλησιάζει. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στην ελπίδα και καμία πολιτική ή οικονομική συγκυρία δεν είναι ικανή να αλλοιώσει τις σταθερές αξίες της αλήθειας, της ισοπολιτείας και της δημοκρατίας. Αν όλοι ενωθούμε κάτω από έναν κοινό σκοπό, θα κάνουμε θαύματα.
 Αρκεί αυτός ο σκοπός να αποκρυσταλλωθεί πλήρως με την προϋπόθεση ότι η κοινωνία θα τον αγκαλιάσει αυθόρμητα, ως τον μοναδικό δρόμο ανοικοδόμησης και λύτρωσης.
 Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ και ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, πιο έμπειρος και ενδυναμωμένος από τη στήριξη όλων όσων ονειρεύονται ένα νέο πνεύμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας, ζητά από τη νεολαία να δείξει το δρόμο σε όλους όσους παραμένουν χαμένοι και εξαπατημένοι και που αδυνατούν να κάνουν την αυτοκριτική τους.
 Όπλο μας είναι η αλήθεια και η ελπίδα που πηγάζει μέσα από αυτήν και με αυτά τα όπλα πορευόμαστε και θα πορευόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.
 Υ.Γ>Με τα λόγια χτίζουμε ανώγια και κατώγια-μπλέξαμε με φαφλατάδες πολιτικούς, όλων των αποχρώσεων…
 Η Ένωση Κεντρώων δεν σταματάει ποτέ να καταγγέλλει τα κακώς κείμενα της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και να προειδοποιεί για τυχόν αρνητικές εξελίξεις που ζημιώνουν τη χώρα και τους πολίτες. Ωστόσο, οι θέσεις και οι πρωτοπόρες προτάσεις του κόμματος είναι ο καταλυτικός παράγοντας που μπορεί να φέρει νέα πνοή στην κοινωνία και να προκαλέσει μια ριζική επανεκκίνηση που θα συμπαρασύρει τη γενικότερη λειτουργία του κράτους και θα θέσει τις ηθικές βάσεις για ένα σύστημα δικαίου, αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας και διαφάνειας. Άλλωστε, αυτό που λείπει στις μέρες μας είναι η ελπίδα για μια νέα αρχή, μια ελπίδα που θα εκφραστεί μόνο μέσω της αλήθειας δίχως να επηρεάζεται από το διαμοιρασμό ψεύτικων υποσχέσεων, δίχως να στοχεύει στην εξαπάτηση του λαού και χωρίς καμία διάθεση εξουσιομανίας.
 Το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων αποτελεί τη μοναδική ιστορική συνέχεια του κάποτε κραταιού κόμματος της Ένωσης Κέντρου του αείμνηστου Γεωργίου Παπανδρέου. Ιδρύθηκε το 1992 από τον πρόεδρο Βασίλη Λεβέντη και αποτελεί ένα από τα μακροβιότερα κόμματα του σύγχρονου πολιτικού βίου της χώρας, με συνεχείς παρουσίες έκτοτε σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις. Έμβλημα της αποτελούν οι άνθρωποι όλων των φυλών του πλανήτη, ενωμένοι στην ίδια βάση και έχοντας τα ίδια δικαιώματα.
 ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
 Οι ιδεολογικές μας αρχές πηγάζουν από τον παραδοσιακό χώρο του Κέντρου που θέτει ως βάση του τον άνθρωπο και δημιουργεί μια πραγματικότητα βασισμένη στον πλουραλισμό, την ανοχή της διαφορετικότητας, την δικαιοσύνη, την ισοπολιτεία, την αξιοκρατία και την απόλυτη ισότητα όλων απέναντι στο νόμο και τους θεσμούς. Μεγάλο όπλο μας είναι η ρεαλιστική αποτύπωση της καθημερινότητας, η λογική και η αντικειμενικότητα, με βάση την οποία κρίνουμε, ελέγχουμε, αποφασίζουμε και νομοθετούμε.
 Έμπνευση μας αποτελούν οι δύσκολοι αγώνες που έδωσαν ιστορικοί ηγέτες του έθνους, οι οποίοι στάθηκαν απέναντι στα συμφέροντα που παραδοσιακά λυμαίνονταν τον τόπο και δίχως να υπολογίσουν προσωπικό όφελος, θυσίασαν τα πάντα για το καλό της Ελλάδας. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τον Ιωάννη Καποδίστρια που πλήρωσε με τη ζωή του τον αγώνα του κατά των τσιφλικάδων και της τοπικής ολιγαρχίας.
 Ποιος δεν θυμάται τους ανιδιοτελείς αγώνες του Νικολάου Πλαστήρα που πέθανε φτωχός ή του Αλέξανδρου Παπαναστασίου που αγωνίστηκε για την Αβασίλευτη Δημοκρατία και την απλή αναλογική. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει ο Γεώργιος Παπανδρέου που αγωνίστηκε για ίσες ευκαιρίες, τα έβαλε με το Παλάτι, εκπροσώπησε επάξια τη χώρα στο εξωτερικό, πέθανε όμως και αυτός προδομένος γιατί ο λαός δεν υπερασπίστηκε τη Δημοκρατία το βράδυ της 21ης Απρίλη του 1967.
 Επίσης, παράδειγμα αποτελεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος που επέκτεινε τα σύνορα της χώρας εν μέσω πολέμων, παίρνοντας με το μέρος του τις μεγάλες δυνάμεις εκείνης της εποχής αλλά και ο Γεώργιος Μαύρος που ως Υπουργός Εξωτερικών μετά τη δικτατορία υπερασπίστηκε με σθένος την τιμή της χώρας σε ζητήματα όπως το Κυπριακό, προδόθηκε όμως και εκείνος από την κυβέρνηση Καραμανλή που δεν είχε τις ικανότητες να διαπραγματευθεί σωστά τόσο φλέγοντα ζητήματα. Τέλος, θα ήταν παράτυπο να μην αναφερθεί ο Ιωάννης Ζίγδης, που ουσιαστικά ίδρυσε τη ΔΕΗ πηγαίνοντας ρεύμα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και έθεσε τις βάσεις για την εκβιομηχάνιση της χώρας.
 Θεωρούμε ότι ο χώρος του Κέντρου είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος που υπηρετήθηκε από ανθρώπους με αξιοπρέπεια, που υπερασπίστηκαν με σθένος αξιώσεις της χώρας μας διεθνώς και δεν έπεσαν ποτέ στο επίπεδο της προδωσίας, της κλεψιάς, της απατεωνιάς και της ψηφοθηρίας. Κράτησαν τον Ελληνισμό ζωντανό σε πολύ κρίσιμες καμπές της ιστορίας και το έπραξαν ανιδιοτελώς, όταν όλοι οι υπόλοιποι αδυνατούσαν να αναλάβουν το βάρος να διαχειριστούν τη δύσκολη πραγματικότητα.
 Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
 Κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, υπήρξαν κόμματα και πολιτικές δυνάμεις που θέλησαν να καπηλευτούν τον ιστορικό Κεντρώο χώρο με σκοπό να ενθυλακώσουν την ψήφο του νοικοκύρη, νομοταγή πολίτη.
 Το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που πρώτο χρησιμοποίησε την κληρονομιά του Γεωργίου Παπανδρέου, κάνοντας σύνθημά του την αντίθεση προς τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Δεξιάς που συνεχώς απομυζούσε τη χώρα. Τελικά, αποδείχτηκε περίτρανα ότι τίποτα από όσα βρίσκονταν στη διακήρυξη του κινήματος δεν έγιναν πράξη, αντίθετα οικειοποιήθηκε πρακτικές αστικών κομμάτων, δημιούργησε κομματικούς στρατούς μοιράζοντας χρήμα, αξιώματα και θέσεις στο δημόσιο και κατέληξε σε μια άλλη μορφή Δεξιάς που και στην πτώχευση της χώρας συνέβαλε και στην πλήρη απαξίωση και κατάρρευση του πολιτικού βίου της χώρας, με σκάνδαλα, μίζες και κλεψιές.
 Στον κεντρώο χώρο απευθύνθηκε δυναμικά, ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες και η ΝΔ, η οποία όμως επίσης καπηλεύτηκε και πρόδωσε τις αξίες του, μην μπορώντας να αποβάλει από πάνω της την εξουσιομανία, την αυταρχική διαχείριση των οικονομικών συνθηκών προς όφελος κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών και την ατολμία στην πραγματοποίηση μεταρρυθμίσεων και τομών στην ελληνική κοινωνία.
 Σήμερα, υπάρχουν διάφορα μικρότερα κόμματα και πολιτικοί αρχηγοί που δηλώνουν Κεντρώοι, είτε από ντροπή για το χώρο από τον οποίο προέρχονται είτε σε μια προσπάθεια και πάλι να εξαπατήσουν το λαό και να πάρουν την ψήφο του, εκμεταλλευόμενοι την αποδυνάμωση του δικομματισμού. Κανένας ωστόσο από αυτούς δεν πατάει ιστορικά στις αξίες που το Κέντρο έχει θέσει ούτε έχει το πολιτικό υπόβαθρο και την πυγμή να υπερασπιστεί τη χώρα σε καταστάσεις κρίσης ούτε τις ιστορικές γνώσεις που θα τον βάλουν στο δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς προς το λαό, μην υπολογίζοντας το προσωπικό του κόστος. Πρόκειται ως επί το πλείστον για καιροσκόπους που προσπαθούν να ακουστούν ώστε να εξυπηρετήσουν προσωπικές φιλοδοξίες και να επηρεάσουν καταστάσεις, έχοντας όμως τις πλάτες και την εύνοια διαφόρων μικρών ή μεγαλύτερων παικτών του συστήματος.
 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
 Η Ένωση Κεντρώων, με κύριο εκφραστή των θέσεων της τον πάντα δυναμικό και ειλικρινή Βασίλη Λεβέντη, είναι σαφώς προσανατολισμένη στο χώρο του Κέντρου, δίχως τις παραπάνω στρεβλώσεις και παθογένειες. Ευελπιστεί η δύναμη της αλήθειας και της λογικής να ανάψει τη σπίθα που θα οδηγήσει τον κόσμο και κυρίως τη νεολαία στην υιοθέτηση των προτάσεών της αυθόρμητα, όχι μόνο σε επίπεδο πολιτικής πρότασης και κομματικής ταύτισης αλλά και σε επίπεδο προσωπικής ηθικής γραμμής. Ο αποκλεισμός της από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας προσέβλεπε στην χρονική καθυστέρηση αυτού του κοινωνικού κύματος δημοκρατικής αντίδρασης και απαίτησης θεσμικών και κοινωνικών αλλαγών προς το δίκαιο, το λογικό, το εφικτό. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και η προσπάθεια γελοιοποίησης του Βασίλη Λεβέντη, ενός ανθρώπου που το μόνο που επιδιώκει είναι να γίνει ο φορέας των ιδεών και ο κομιστής της αφύπνισης και της επανάστασης, μιας επανάστασης ειρηνικής και δημοκρατικής που θα φέρει την πολυπόθητη επανεκκίνηση της λειτουργίας του κράτους σε υγιείς βάσεις ελπίδας, μόχθου και τιμιότητας.
 Δεν υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, δεν χρηματοδοτούμαστε από συμφέροντα και σε κάθε περίπτωση αγνοούμε το κόστος – πολιτικό ή κοινωνικό – που φέρνουν τα όσα πρεσβεύουμε. Γνωρίζουμε ότι τίποτα στη ζωή και τίποτα στην πολιτική δεν πάει χαμένο και είμαστε σίγουροι ότι η τιμιότητα και η καθαρότητα του αγώνα που κάνουμε θα αναγνωριστούν μαζικά όταν ο λαός απογοητευτεί από ψεύτικες παροχολογίες, ευχολόγια και πολιτικούς καθωσπρεπισμούς. Η ατολμία και η ανικανότητα που δείχνει το πολιτικό σύστημα προκαλείται ακριβώς από τις πελατειακές λογικές εξυπηρέτησης συμφερόντων που εμείς αρνούμαστε και απορρίπτουμε.
 Θέλουμε η αλλαγή να έρθει δημοκρατικά, χωρίς φανατισμούς, είμαστε αντίθετοι στον ρατσισμό οποιουδήποτε είδους και ανοιχτοί σε συζήτηση με όλους όσους ασπάζονται τις αρχές μας και αναγνωρίζουν τις προσπάθειες μας, από όποιο χώρο και αν προέρχονται. Βάζουμε νερό στο κρασί μας και υιοθετούμε νέες απόψεις και προτάσεις αλλά μένουμε πάντα σταθεροί σε ζητήματα που θεωρούμε ότι διασφαλίζουν τη δικαιοσύνη και την αξιοκρατία και τα οποία θεωρούμε αδιαπραγμάτευτα για την βελτίωση των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών και της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα.
 Δεν έχουμε φιλοδοξίες να κυβερνήσουμε και αγωνιζόμαστε για την πλήρη υιοθέτηση της απλής αναλογικής ως εκλογικό σύστημα, αφού οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις αλλοιώνουν τη συνέχεια του κράτους και προκαλούν άνιση μεταχείριση διαφορετικών ομάδων συμπολιτών μας.
 Δεν πιστεύουμε σε σωτήρες διότι είμαστε βέβαιοι ότι οι αξίες και οι αρετές του ελληνικού λαού είναι από μόνες τους ικανές να φέρουν την αλλαγή ώστε η χώρα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της και με όπλο τη νεολαία ευελπιστούμε να μπολιαστούν στον ταλαιπωρημένο και προδομένο ελληνικό λαό αυτά τα οποία πρεσβεύουμε και αυτά για τα οποία μαχόμαστε.
 Όσοι υποτίμησαν την Ένωση Κεντρώων υποτιμούν τον ίδιο τον Έλληνα που έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να κάνει θαύματα όταν είναι ενωμένος, όταν έχει κάτι για το οποίο αξίζει να αγωνιστεί και όταν συνασπίζεται κάτω από ένα κοινό ξεκάθαρο όραμα.
 Είμαστε σίγουροι ότι η ώρα της δικαίωσης για όλους μας πλησιάζει. Κανείς δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα στην ελπίδα και καμία πολιτική ή οικονομική συγκυρία δεν είναι ικανή να αλλοιώσει τις σταθερές αξίες της αλήθειας, της ισοπολιτείας και της δημοκρατίας. Αν όλοι ενωθούμε κάτω από έναν κοινό σκοπό, θα κάνουμε θαύματα.
 Αρκεί αυτός ο σκοπός να αποκρυσταλλωθεί πλήρως με την προϋπόθεση ότι η κοινωνία θα τον αγκαλιάσει αυθόρμητα, ως τον μοναδικό δρόμο ανοικοδόμησης και λύτρωσης.
 Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ και ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, πιο έμπειρος και ενδυναμωμένος από τη στήριξη όλων όσων ονειρεύονται ένα νέο πνεύμα ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας, ζητά από τη νεολαία να δείξει το δρόμο σε όλους όσους παραμένουν χαμένοι και εξαπατημένοι και που αδυνατούν να κάνουν την αυτοκριτική τους.
 Όπλο μας είναι η αλήθεια και η ελπίδα που πηγάζει μέσα από αυτήν και με αυτά τα όπλα πορευόμαστε και θα πορευόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση.
 πηγή kourdistoportocali.com/


***  Αθλητική  ενημέρωση  :
Χωρίς άγχος στο Μπέλφαστ και σύμμαχο τα... εκτός έδρας ματς
*** Μόρας: «Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο, στην ομάδα υπάρχει θέμα νοοτροπίας»
Εν όψει Β. Ιρλανδίας  ...
την Πέμπτη 08/10/2015 ,  θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Ιρλανδία στο πλαίσιο της 9η αγωνιστικής της προκριματικής φάσης για το EURO 2016 (6ος όμιλος).Μόρας: «Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο, στην ομάδα υπάρχει θέμα νοοτροπίας»
video:Χωρίς άγχος η Εθνική στο Μπέλφαστ εν όψει Β.Ιρλανδίας~ «Υπάρχει αδιαφορία; Ήρθαμε για διακοπές; Μπορούν να το βλέπουν έτσι και κάποιοι παίκτες. Έχουμε φτάσει σε τραγική κατάσταση. Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος αύριο θα μπει στο γήπεδο και δεν θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο από μας. Πόσο πιο χαλιά μπορούμε να πάμε; Να αποδείξουμε στους εαυτούς μας και στον αγνό φίλαθλο. Δεν θέλω να γελοιοποιούμαι άλλο. Ας σταματήσουμε τις ειρωνείες» απάντησε έντονα στην παρατήρηση ότι ο αυριανός αγώνας ουσιαστικά δεν έχει κίνητρο για την Ελλάδα.
«Εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι μαθηματικά θα κάνουμε μία νίκη. Όποιος δεν το έχει καταλάβει, κακό του κεφαλιού του. Μιλάμε για την Εθνική ομάδα, όχι για σύλλογο. Ο καθένας ζορίζεται. Είμαστε χαμηλά και ζοριζόμαστε. Με ενοχλεί να γυρίσω στην ομάδα και με δουλεύουν και να μου λένε πάλι χάσατε; Κι εσείς φταίτε, κι εμείς φταίμε. Θα μας βοηθήσει ψυχολογικά για τα επόμενα ματς, βαθμολογικά δεν έχουμε να πάρουμε κάτι» συνέχισε ο χειμαρρώδης Μόρας.
«Το να σε αντιμετωπίζουν έτσι είναι λογικό. Έχουμε καταλάβει πόσο χαμηλά είμαστε; Ε, ας το αποδείξουμε. Δεν είναι εύκολο να αναλύσουμε τι έφταιξε. Δεν μπαίνω στη διαδικασία στο πώς σκέφτεται ο καθένας. Τι κάνουμε από εδώ και πέρα μετράει. Αυτό με τρελαίνει. Εγώ είμαι 34 ετών και περιμένω πώς και πώς την κλήση. Είναι τιμή για μένα και αυτό κάπου χάθηκε» πρόσθεσε.
«Στην πορεία κάποιοι παίκτες ήμασταν σίγουροι, μπορεί και εγώ. Να βάλουμε στο μυαλό μας… κουδουνάκι. Υπάρχει θέμα νοοτροπίας μετά τον Σάντος. Δεν έχει να κάνει με τους άλλους προπονητές, μην παρεξηγηθώ. Σε νέο μπορώ να μιλήσω, στους άλλους που έχουν και καριέρα πίσω τους τι να πω; Πρέπει να το καταλάβει μόνος του. Ο ένας δεν σεβόταν τον άλλο και κάπου εκεί το όλο πράγμα χάθηκε» ολοκλήρωσε την εκ βαθέων εξομολόγησή του ο Μόρας.
~ Τσάνας: «Οι δυσκολίες γεννούν ηγέτες»Δεν είχε και πολλά να πει ο Κώστας Τσάνας. Η χειμαρρώδης τοποθέτηση του Βαγγέλη Μόρα, ο οποίος προηγήθηκε στο πάνελ και μίλησε για πράγματα που όλοι ήξεραν αλλά ουδείς έθιγε, μίκρυνε το πεδίο για τον Έλληνα τεχνικό.
«Υπάρχει κίνητρο. Ξέρουμε πόσο δύσκολη ήταν η προκριματική φάση. Παίζουμε απέναντι στην πρωτοπόρο κι έχουμε υποχρέωση να βάλουμε τα δυνατά μας για την καλύτερη εκπροσώπηση. Προερχόμαστε από δύσκολα ματς και είναι μία ευκαιρία να δούμε πράγματα. Τα προκριματικά ανήκουν στο παρελθόν, το βλέμμα μας είναι στο μέλλον» σχολίασε ο υπηρεσιακός προπονητής της Εθνικής.
«Όταν δηλώνει ένας παίκτης κάτι για μας, αυτό μπορεί να αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για να δούμε πώς μας αντιμετωπίζουν. Και οι Ρουμάνοι τα ίδια έλεγαν… Παίζει ο πρώτος με τον τελευταίο αλλά θα το δούμε αύριο» συνέχισε ο Τσάνας, αναφερόμενος σε σχόλια των αντίπαλων ποδοσφαιριστών.
Όπως ανέλυσε ο Τσάνας «αυτό που μετράει σε μία Εθνική είναι η δεξαμενή των παικτών. Σε μας υπήρχε μια μετάβαση, κάποιοι παίκτες σταμάτησαν, άλλοι δεν είχαν ομάδα. Κάθε ομάδα έχει τα πάνω και τα κάτω της. Η Γαλλία έφυγε από Μουντιάλ χωρίς νίκη. Να αγαπήσουμε τον Έλληνα ποδοσφαιριστή για να στήσουμε μία ανταγωνιστική ομάδα. Να φτιάξουμε κανόνες που θα τηρούνται. Αν η ομάδα θέλει να αλλάξει σελίδα, θα πρέπει να αντιμετωπίζει σοβαρά τα παιχνίδια».
Και ο εκλέκτορας της Εθνικής κατέληξε: «Η Εθνική έχει γράψει ιστορία και οι δυσκολίες γεννούν ηγέτες. Οι παίκτες που θα βγουν αλώβητοι από αυτό θα την οδηγήσουν. Έχουμε ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα, αλλά σε όλους συμβαίνει να έχουν μία κακή πορεία. Ας μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Εγώ θα είμαι ο πρώτος που θα ψάξω να βρω κίνητρο για τα παιδιά».
~  Πιθανή ενδεκάδα από Τσάνα Στο μεταξύ, στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, ο Κώστας Τσάνας, έδειξε πως έχει κατασταλάξει στην 11άδα που θα χρησιμοποιήσει.
Τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, δεξί μπακ ο Τοροσίδης και αριστερά ο Χολέμπας. Μόρας και Παπασταθόπουλος θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο (ο Μανωλάς είναι τραυματίας και τιμωρημένος), ενώ μπροστά τους, τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Τζιόλης και Σάμαρης.
Σε ρόλο «δεκαριού» θα βρίσκεται ο Φορτούνης, δεξί εξτρέμ ο Κονέ, αριστερά προβάδισμα έχει ο Καρέλης έναντι του Αραβίδη, ενώ για τη θέση του σέντερ φορ, φαβορί είναι ο Μήτρογλου.

*** Ο Αρης «γκρέμισε» μπασκέτα και ΑΕΚ, μαζί στα ημιτελικά και ο ΠΑΟΚ


















-  Διά πυρός και σιδήρου και έπειτα από διακοπή περίπου μιας ώρας, λόγω… κατεστραμμένης μπασκέτας από κάρφωμα του Χάγκινς, ο Άρης κατάφερε να επικρατήσει με 64-61 της ΑΕΚ στον νοκ-άουτ προημιτελικό του Αλεξανδρείου και να περάσει στην 4άδα του Κυπέλλου Ελλάδας.
Τα δεκάλεπτα:18-21, 36-36, 51-47, 64-61
Διαιτητές: Χριστοδούλου, Πηλοΐδης, Παναγιώτου
Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 6 (2), Τσούπκοβιτς 2, Ουάιτ 4, Ουότερς 10, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 17, Κοέν 3 (1), Μούρτος 2, Σίμτσακ 6, ΜακΝιλ 9 (1).
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ανοσίκε 5, Παπαντωνίου 7 (1), Χέρστον 10 (1), Μιλόσεβιτς 11, Σκραμπ 3 (1), Μαυροκεφαλίδης 13 (1), Σαρικόπουλος, Καλαμπόκης 8, Ουόρεν 4.
Ένσταση η ΑΕΚ Στο μεταξύ, η Ένωση κατέθεσε ένσταση στο τέλος της αναμέτρησης, καθώς μετά την... κατεδάφιση της μπασκέτας από τον Τζαμέλ Χάγκινς, υπήρξε τεράστια καθυστέρηση στην επανέναρξη. Οι άνθρωποι του Άρη έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διορθώσουν το πρόβλημα, όμως βάσει κανονισμών, η επανέναρξη δεν μπορεί να γίνεται σε μεγαλύτερο χρόνο από τα 45 λεπτά.
Αυτό είναι και το σημείο που έφερε την αντίδραση της ΑΕΚ, αφού ο αγώνας άρχισε τουλάχιστον μία ώρα μετά τη διακοπή.
***   ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 73-67

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 30-30, 50-51, 73-67Διαιτητές: Φούφης, Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Γ.ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Τέπιτς 7, Λιάπης, Βασιλειάδης 17 (2), Κακαρούδης 11 (1), Τσόχλας 7 (1), Κώττας, Ντούβνιακ 5 (1), Μάρκοβιτς 19, Μπάλαμπαν 7.

ΡΕΘΥΜΝΟ (Θανάσης Σκουρτόπουλος): Κλουφ 9 (1), Σχίζας 10 (1), Ρέλφορντ 4, Σάφτενααρ 9 (1), Γιαννόπουλος 14 (2), Χάροου 15 , Κουκ, Καμπερίδης 2, Κορόλεφ 4.

~**Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Τετάρτη 7/10/2015

ΠΑΟΚ - Ρέθυμνο 73-67 .- ^
Άρης - ΑΕΚ 64-61 .- ^
Πέμπτη 8/10/2015
 18:00 Φάρος Κερατσινίου - Κηφισιά (Novasports 1)
21:00 Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (Novasports 2) 64-70 .-^  
Σάββατο 12/12/2015
Ημιτελικοί  ΠΑΟΚ, Άρης , Παναθηναϊκός ,
Κυριακή 21/02/2016
Τελικός

***  ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ  ΜΕΤΑΔΩΣΕΙΣ από τηλεόραση :
Πέμπτη 8/10/201518:00 NOVASPORTS 1
Προημιτελικά Κυπέλλου μπάσκετ
Φάρος Κερατσινίου - Κηφισιά  61-59  .- ^  ( κ.α. 56-56 )
19:00 OTE Sport 2
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Γεωργία - Γιβραλτάρ
21:00 NOVASPORTS 2
Προημιτελικά Κυπέλλου μπάσκετ
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός  64-70 .-
21:45 OTE Sport 6
Ιταλικό πρωτάθλημα μπάσκετ
Τρεντίνο - Αρμάνι Μιλάνο
21:45 OTE Sport 8
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Σκωτία - Πολωνία
21:45 OTE Sport 7
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Αλβανία - Σερβία
21:45 ΕΡΤ1
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα  3-1 .- ^
21:45 OTE Sport 1
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Βόρειος Ιρλανδία - Ελλάδα
21:45 OTE Sport 2
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Ιρλανδία - Γερμανία
21:45 OTE Sport 3
Προκριματικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος
Πορτογαλία - Δανία
22:00 OTE Sport 4
Αγώνας μπάσκετ
Ρεάλ Μαδρίτης - Μπόστον Σέλτικς (NBA Global Games)

*** ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ   64-70 .- ^ 
Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ  , Πέρασε στα ημιτελικά... Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στο άδειο ΣΕΦ
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 44-44, 64-70
Διαιτητές: Γκόντας, Αναστόπουλος Π., Κορομηλάς
 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 2, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 2, Στρόμπερι 4, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 19 (1), Αγραβάνης 6 (1), Μάντζαρης 2, Χάκετ 4, Λοτζέσκι 14 (2), Αθηναίου 3 (1)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 8, Γιάνκοβιτς 12 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 4, Φελντέιν 14 (2), Διαμαντίδης 16 (1), Γκιστ 4, Καλάθης 7, Παπαγιάννης, Λούτζης, Κούζμιτς 3

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ (7-8/10/2015)
ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 73-67
Αρης-ΑΕΚ 64-61
Φάρος Κερατσινίου-Κηφισιά 61-59 -παρ. (56-56κ.α.)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 64-70
Δ' Φάση - Ημιτελικοί Αγώνες - Σάββατο 12/12/2015
ΠΑΟΚ, Άρης, Φάρος Κερατσινίου, Παναθηναϊκός
 Ε' Φάση - Τελικός - Κυριακή 21/02/2016

Παραμένει χωρίς νίκη η Εθνική μετά τη νέα ήττα από τη Β. Ιρλανδία
***  ΒΟΡΕΙΑ  ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  3-1 .- ^
Παραμένει χωρίς νίκη η Εθνική μετά τη νέα ήττα από τη Β. Ιρλανδία
Τα  γκολ  : στα προκριματικά του Euro 2016 χάνοντας με 1-3 (35΄ Ντέιβις, 49΄, 58΄ Μαγκίνις)  , στο 86΄ με τον Αραβίδη,.-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -
Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάικλ Ο΄ Νιλ): ΜακΓκόβερν, Μακόλεϊ, Μακνέρ (84΄ Μακάλοκ), Κάθκαρτ, Ντέιβις, Μπραντ, Έβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουόρντ (81΄ Μαγκίν), Μαγκένις (78΄ Μπόις).
ΕΛΛΑΔΑ (Κώστας Τσάνας): Καρνέζης, Μόρας, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Τζιόλης, Κονέ (70΄ Πέλκας), Αραβίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου (76΄ Αθανασιάδης), Καρέλης (65΄ Μάνταλος).

6ος ΟΜΙΛΟΣ


Ουγγαρία-Ν. Φαρόε 2-1
(63΄, 71΄ Μποντε - 11΄ Γιάκομπσεν)

Β. Ιρλανδία-ΕΛΛΑΔΑ 3-1
(35΄ Ντέιβις, 49΄, 58΄ Μαγκίνις - 86΄ Αραβίδης)

Ρουμανία-Φινλανδία 1-1
(90΄ Χόμπαν - 67΄ Πογιανπάλο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

1. Β.Ιρλανδία 9 6-2-1 15-7 20
2. Ρουμανία 9 4-5-0 8-2 17
3. Ουγγαρία 9 4-4-1 8-5 16
4. Φινλανδία 9 3-2-4 8-9 11
5. Νησιά Φαρόε 9 2-0-7 6-14 6
6. Ελλάδα 9 0-3-6 3-11 3

*** Στις αποψινές αναμετρήσεις για την 9η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2016, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:1ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
10/10/2015 Ισλανδία-Λετονία
10/10/2015 Καζακστάν-Ολλανδία
10/10/2015 Τσεχία-Τουρκία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Ισλανδία 8 6-1-1 15-3 19
2. Τσεχία 8 6-1-1 16-10 19
3. Τουρκία 8 3-3-2 11-9 12
4. Ολλανδία 8 3-1-4 13-10 10
5. Λετονία 8 0-4-4 4-16 4
6. Καζακστάν 8 0-2-6 5-16 2

2ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
10/10/2015 Ανδόρα-Βέλγιο
10/10/2015 Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ουαλία
10/10/2015 Ισραήλ-Κύπρος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Ουαλία 8 5-3-0 9-2 18
2. Βέλγιο 8 5-2-1 17-3 17
3. Ισραήλ 8 4-1-3 14-9 13
4. Βοσνία 8 3-2-3 12-10 11
5. Κύπρος 8 3-0-5 12-13 9
6. Ανδόρα 8 0-0-8 3-30 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
09/10/2015 ΠΓΔΜ-Ουκρανία
09/10/2015 Σλοβακία-Λευκορωσία
09/10/2015 Ισπανία-Λουξεμβούργο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Ισπανία 8 7-0-1 18-3 21
2. Σλοβακία 8 6-1-1 13-5 19
3. Ουκρανία 8 5-1-2 12-3 16
4. Λευκορωσία 8 2-1-5 7-14 7
5. Λουξεμβούργο 8 1-1-6 4-19 4
6. ΠΓΔΜ 8 1-0-7 6-16 3

4ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Γεωργία-Γιβραλτάρ 4-0
(30΄, 45΄ Βαστάτζε, 35΄ πεν. Οκριασβίλι, 87΄ Καζαϊσβίλι)

Ιρλανδία-Γερμανία 1-0
(70΄ Λονγκ)

Σκοτία-Πολωνία 2-2
(45΄ Ρίτσι, 62΄ Φλέτσερ - 3΄, 90΄ Λεβαντόφσκι)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Γερμανία 9 6-1-2 22-8 19
2. Πολωνία 9 5-3-1 31-9 18
3. Ιρλανδία 9 5-3-1 18-5 18
4. Σκοτία 9 3-3-3 16-12 12
5. Γεωργία 9 3-0-6 9-14 9
6. Γιβραλτάρ 9 0-0-9 2-50 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
09/10/2015 Αγγλία-Εσθονία
09/10/2015 Σλοβενία-Λιθουανία
09/10/2015 Ελβετία-Σαν Μαρίνο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Αγγλία 8 8-0-0 26-3 24
2. Ελβετία 8 5-0-3 16-8 15
3. Σλοβενία 8 4-0-4 15-10 12
4. Εσθονία 8 3-1-4 4-6 10
5. Λιθουανία 8 3-0-5 6-14 9
6. Σαν Μαρίνο 8 0-1-7 1-27 1

6ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
Ουγγαρία-Ν. Φαρόε 2-1
(63΄, 71΄ Μποντε - 11΄ Γιάκομπσεν)

Β. Ιρλανδία-ΕΛΛΑΔΑ 3-1
(35΄ Ντέιβις, 49΄, 58΄ Μαγκίνις - 86΄ Αραβίδης)

Ρουμανία-Φινλανδία 1-1
(90΄ Χόμπαν - 67΄ Πογιανπάλο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Β.Ιρλανδία 9 6-2-1 15-7 20
2. Ρουμανία 9 4-5-0 8-2 17
3. Ουγγαρία 9 4-4-1 8-5 16
4. Φινλανδία 9 3-2-4 8-9 11
5. Νησιά Φαρόε 9 2-0-7 6-14 6
6. Ελλάδα 9 0-3-6 3-11 3

7ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
09/10/2015 Λιχτενστάιν-Σουηδία
09/10/2015 Μολδαβία-Ρωσία
09/10/2015 Μαυροβούνιο-Αυστρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Αυστρία 8 7-1-0 16-3 22
2. Ρωσία 8 4-2-2 17-4 14
3. Σουηδία 8 3-3-2 11-9 12
4. Μαυροβούνιο 8 3-2-3 8-8 11
5. Λιχτενστάιν 8 1-2-5 2-21 5
6. Μολδαβία 8 0-2-6 3-12 2

8ος ΟΜΙΛΟΣ
==========
10/10/2015 Αζερμπαϊτζάν-Ιταλία
10/10/2015 Νορβηγία-Μάλτα
10/10/2015 Κροατία-Βουλγαρία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Ιταλία 8 5-3-0 11-5 18
2. Νορβηγία 8 5-1-2 10-8 16
3. Κροατία 8 4-3-1 16-5 15
4. Βουλγαρία 8 2-2-4 7-9 8
5. Αζερμπαϊτζάν 8 1-3-4 6-13 6
6. Μάλτα 8 0-2-6 3-13 2
* Η Κροατία έχει -1 βαθμό

9ος ΟΜΙΛΟΣ
=========
Αλβανία-Σερβία 0-2
(90΄ Κολάροφ, +90΄ Λιάγιτς)

Πορτογαλία-Δανία 1-0
(66΄ Μουτίνιο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.
1. Πορτογαλία 7 6-0-1 9-4 18
2. Δανία 8 3-3-2 8-5 12
3. Αλβανία 7 3-2-2 7-5 11
4. Αρμενία 7 0-2-5 5-11 2
5. Σερβία 7 2-1-4 7-11 4
* Η Σερβία έχει -3 βαθμούς

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
=================
Στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στη Γαλλία (10/6-10/7 2016) θα συμμετάσχουν 24 ομάδες. Οι δύο πρώτες των εννέα ομίλων προκρίνονται απευθείας, μαζί με την καλύτερη τρίτη. Οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που θα κατακτήσουν την τρίτη θέση στον όμιλό τους, θα σχηματίσουν τέσσερα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν σε αγώνες πλέι οφ (εντός-εκτός). Χωρίς προκριματικούς θα συμμετάσχει και η διοργανώτρια, Γαλλία.

 *** ~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS  Στο αγιάζι της ενημέρωσης  01  Οκτωβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-01-2015.html .-                                                                                                 
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή  02  Οκτωβρίου 2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-02-2015.html .-                 
~ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  02  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/02-2015.html .-                    
~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-03-2015.html .-                                                                                               
~  Αθλητικό Σαββατοκύριακο 03 , 04  και  05  Οκτωβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/03-04-05-2015.html .-                                                                                                                   
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  03  Οκτωβρίου  2015:   http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/10/03-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Οκτωβρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-04-2015.html .-                                                                                                                   
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα 05  Οκτωβρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-05-2015.html .-                                                                                                            
 ~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη  06  Οκτωβρίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-06-2015.html .-                                                                                                       
 ~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη 06  Οκτωβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/10/06-2015.html       .-
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   Στο  αγιάζι της  ενημέρωσης   Τετάρτη  07 Οκτωβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-07-2015.html .-
 ~ ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  Στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  08  Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-08-2015.html .-                                                                                                                    
~
 ****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   4385  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2599 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2606 video. -                 
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9576   βίντεο   .-

 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4564 / 540 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 529 / 882 -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.321   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   521 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  470. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 84 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                      

~
   STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   
***   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου