Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

ARFARA NEWS , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015 :
~

~

~
***  Χθές 17 Ιουλίου
Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης (1) († δ΄αι.). Μαρτύρων Βερονίκης και Σπεράτου. Οσίων ιεραποστόλων των Σλάβων Κυρίλλου, Μεθοδίου, Κλήμεντος, Σάβα, Αγγελαρίου, Γοράσδωνος και Ναούμ.
(1)Η Αγία Μαρίνα καταγόταν από την Πισσιδεία και ήταν κόρη του Αιδεσίου, ο οποίος ήταν ιερέας των ειδώλων. Η Μαρίνα όταν ήταν δώδεκα ετών έχασε την μητέρα της και την μεγάλωσε μια άλλη γυναίκα. Στη χριστιανική πίστη κατηχήθηκε από χριστιανούς συμπολίτες της. Έτσι όταν έγινε δεκαπέντε ετών ήταν πλέον έτοιμη να δεχθεί τον αγώνα του μαρτυρίου. Το γεγονός αυτό, μαθεύτηκε αμέσως και έτσι ο ηγεμόνας της περιοχής διέταξε να την συλλάβουν και να την φέρουν ενώπιόν του. Αμέσως θαμπώθηκε από την ομορφιά της. Την ρώτησε ποία είναι και ποία είναι η πίστη της και αυτή του απάντησε ότι ονομάζεται Μαρίνα και είναι χριστιανή και ότι είναι γέννημα θρέμμα της Πισιδίας. Τότε ο ηγεμόνας προσπάθησε να την πείσει να αρνηθεί την πίστη της. Η αγία όμως δεν δέχτηκε. Για το λόγο αυτό ο τύραννος πρόσταξε και την υπέβαλαν σε βασανιστήρια φρικτά και αφού τις κατέσκισαν τις σάρκες, την έριξαν στην φυλακή. Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε. Στη συνέχεια ο ηγεμόνας διέταξε και την έφεραν πάλι μπροστά του. Παρά τις πιέσεις του, η αγία παρέμεινε ακλόνητη. Έτσι υποβλήθηκε σε νέα βασανιστήρια μέχρι που αποκεφαλίστηκε λαμβάνοντας τον στέφανο του μαρτυρίου.
~ 17/07 Απολυτίκιο Αγ. Μαρίνης της Μεγαλομάρτυρος - 17 ΙΟΥΛΙΟΥ : https://youtu.be/UvVktW4fYRY?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

*** 18 Ιουλίου
Στεφάνου και Ιωάννου (Θ`), πατριαρχών Κων/πόλεως και Ιωάννου μητροπολίτου Χαλκηδόνος. Μαρτύρων Αιμιλιανού, Παύλου, Θεής και Ουαλεντίνης († 363) Μαρκέλλου, Δασίου, Μάρωνος. Υακίνθου και Φωτίου. Οσίων Ονησιφόρου, Παμβώ και Ιωάννου. Των εν Κύπρω οσίων και θαυματουργών Παμμεγίστου, Παμφοδίτου, Παφνουτίου, Πήγωνος, Πολεμίου, Σωζομένου. Σωτηρίχου και Φωτίου.
~ 18/07 Απολυτίκιο Αγ. Αιμιλιανού - 18 ΙΟΥΛΙΟΥ:
https://youtu.be/RUeZMkhrbWw?list=PL0186FD07E99A39E4 ,

~
*** Ολονύχτια μάχη στον Υμηττό - Καταγγελίες για εμπρησμό και δύο συλλήψεις - Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
Επί ποδός βρίσκονταν όλη τη νύχτα οι 140 πυροσβέστες που επιχειρούν στην περιοχή του Υμηττού, δίνοντας μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, καθώς παρά το γεγονός ότι οι άνεμοι είχαν κοπάσει, οι αναζωπυρώσεις αποτελούν την μεγαλύτερη απειλή. Πολλές είναι οι καταγγελίες κατοίκων της περιοχής για εμπρησμό.
Φόβοι για αναζωπυρώσεις στον Υμηττό-Καταγγελίες για εμπρησμό
Σε επιφυλακή όμως βρίσκονται και οι κάτοικοι των δήμων στον Υμηττό, των οποίων η συγκλονιστική προσπάθεια και βοήθεια απέτρεψε σε ορισμένες περιπτώσεις τα χειρότερα καθώς με ίδια μέσα έσβησαν εστίες φωτιάς προτού πάρουν διαστάσεις.
Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε δύο μέτωπα με το πρώτο μέτωπο ξεκίνησε από το στρατόπεδο "Σακέτα" και κατευθύνθηκε προς Καρέα, ενώ το δεύτερο ξεκίνησε από τον Καρέα και κινήθηκε προς την περιοχή "Αστυνομικά".
Το δεύτερο μέτωπο που ήταν και το πιο επικίνδυνο πέρασε μέσα από κατοικημένη περιοχή προκαλώντας ζημιές και ολοσχερή καταστροφή σπιτιών. Αστυνομικοί και πυροσβέστες κάλεσαν τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής δημιούργησαν με πυροσβεστικά οχήματα μια νοητή γραμμή, ώστε οι φλόγες να μην περάσουν στην κατοικημένη περιοχή.
Λίγο μετά τις 14:00 μετά το μεσημέρι η πυροσβεστική εκκένωσε την Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννη Προδρόμου στον Καρέα καθώς οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά. Οι ισχυροί άνεμοι κατέστησαν εξαιρετικά δύσκολη τη συνδρομή των εναέριων πυροσβεστικών μέσων καθώς ήταν επικίνδυνη τόσο η ρίψη νερού όσο και η άντληση του από τη θάλασσα λόγω υψηλού κυματισμού.
Καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες θα επιχειρούν να φτάσουν στις μικροεστίες που καίνε ακόμα ώστε να τις κατασβέσουν, ενώ με το πρώτο φως της μέρας, τα εναέρια μέσα θα επιχειρήσουν ξανά για να σβήσουν εντελώς την πυρκαγιά.
Μάχη στον Καρέα-Καταγγελίες για εμπρησμό
Συνεχίζεται η σκληρή μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το μεσημέρι στον Καρέα, για την οποία υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν κινδυνεύουν σπίτια, καθώς έχει αλλάξει η φορά του αέρα, ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς ανεβαίνει προς την κορυφή του Υμηττού.
Στην περιοχή επιχειρούν τουλάχιστον 140 πυροσβέστες με 70 οχήματα, ενώ νωρίτερα την επιχείρηση κατάσβεσης βοηθούσαν επτά πυροσβεστικά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα. Οι δήμοι της Ηλιούπολης και της Αργυρούπολης εκκένωσαν τις δημοτικές εγκαταστάσεις που βρίσκονταν στην περιοχή, ενεργοποιώντας παράλληλα τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις απομάκρυναν κατοίκους από σπίτια που απειλούσαν οι φλόγες.
Τουλάχιστον μια ταβέρνα και ένα σπίτι έχουν καταστραφεί από τις φλόγες στην περιοχή του Καρέα, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν από την Μονή Αγίου Ιωάννη 50 μοναχές και εκκενώθηκε και σπίτι που φιλοξενούσε υπηρεσίες του ιδρύματος "Το Χαμόγελο του Παιδιού".
Συγκλονιστική είναι η κινητοποίηση των κατοίκων που βοήθησαν όπως και όπου μπορούσαν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες έπεσαν στη «μάχη» με τις φλόγες, προκειμένου να προστατεύσουν τις περιουσίες τους και κατάφεραν να αποτρέψουν τη φωτιά να περάσει σε κατοικημένες περιοχές.
Πολλές είναι οι καταγγελίες τόσο από κατοίκους της περιοχής, όσο και από το δήμαρχο της Ηλιούπολης, Βασίλη Βαλασόπουλο για πρόκληση της φωτιάς από εμπρησμό, ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εμφανίστηκε «σίγουρος 100%» ότι η φωτιά επρόκειτο για εμπρηστική ενέργεια.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πυρκαγιά στη Μαλακάσα, με τους πυροσβέστες να «παλεύουν», τόσο με τις φλόγες όσο και με τους δυνατούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ νωρίτερα πετούσαν και 2 πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Νωρίτερα, εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο από τις τρεις κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.
Σύλληψη δύο ατόμων για την πυρκαγιά στον Υμηττό
Δύο άνδρες και συγκεκριμένα, ένας 67χρονος ημεδαπός και ένας 58χρονος βουλγαρικής υπηκοότητας, συνελήφθησαν την Παρασκευή από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, σε δασική έκταση στον Βύρωνα Αττικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής, οι δύο μελισσοκόμοι βρέθηκαν στην περιοχή για να καπνίσουν τα μελίσσια. Ωστόσο, από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει καθώς υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι ακούστηκαν εκρήξεις.
Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες θα παραπεμφθούν το Σάββατο, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια.
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Νεάπολη Λακωνίας
Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται το ένα από τα τρία μέτωπα της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στη Νεάπολη Βοιών. Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο στις παρυφές της κωμόπολης και στα γύρω χωριά. Συγχρόνως, σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό που κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.
Δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Παράλληλα, οι πυροσβέστες με τη συνδρομή πολιτών προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως και να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, στις περιοχές απ' όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα.
Ο Γ. Γρ. του υπουργείου Υγείας Γιάννης Μπασκόζος και ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ολοκλήρωσαν πριν από λίγο επιθεώρηση στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Αποφασίσθηκε το Κέντρο Υγείας να μην τεθεί άμεσα σε λειτουργία απόψε το βράδυ, εξαιτίας της έντονης οσμής από τα καμένα.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Δευτέρα στις 11 περίπου το πρωί θα βρίσκεται στην περιοχή της Νεάπολης ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου προκειμένου να επιθεωρήσει τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή που έχει υποστεί η περιοχή. Στη συνέχεια, ο κ. Αποστόλου θα προεδρεύσει σύσκεψης για την στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων,. Πρώτο και κύριο θέμα που θα συζητηθεί είναι η χορήγηση ζωοτροφών στους κτηνοτρόφους, καθώς έχουν καεί όλοι οι βοσκότοποι της περιοχής.
Σημειώνεται ότι στο χωριό Άγιος Νικόλαος έχουν καεί 10 περίπου σπίτια, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιά στο σύνολο της καμένης έκτασης. Βασικό και κύριο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, ενώ το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε ύφεση.
Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη, σε όλη την ευρύτερη περιοχή και τα Κύθηρα. Η ηλεκτροδότηση είχε διακοπεί το μεσημέρι, καθώς κάηκαν οι ξύλινοι στύλοι της ΔΕΗ έξω από τη Νεάπολη. Τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς με δυσκολία λειτουργούσε και το δίκτυο σταθερής τηλεφωνίας.
Από τη φωτιά προκλήθηκε μεγάλη καταστροφή στα χωριά ανατολικά της Νεάπολης, όπως Λάχι, Φαρακλό, Αγ. Νικόλαος, Κάμπος, ενώ στη Νεάπολη έχουν καταστραφεί αρκετές καλλιέργειες.
Στην περιοχή νωρίτερα περιόδευσε ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «προέχει η συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών με πρώτη την Πυροσβεστική, ώστε να προστατευθούν οι πολίτες. Σε αυτόν τον τομέα ο συντονισμός που υπήρξε από την πρώτη στιγμή ήταν καθοριστικός, παρά το μέγεθος και την ένταση της πυρκαγιάς». Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι εκκενώθηκαν εγκαίρως τα χωριά, το γηροκομείο, οι κατασκηνώσεις και το Κέντρο Υγείας και ότι σώθηκαν πολίτες.
Ο Γ.Γρ. Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος, που το απόγευμα προέδρευσε σύσκεψης στο δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Βοιών του δήμου Μονεμβασιάς, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Ο συντονισμός έχει αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Ο άνεμος βοηθά και δουλεύουμε την αποκατάσταση ζημιών και στόχος μας είναι να θέσουμε τη φωτιά υπό έλεγχο πριν πέσει το σκοτάδι».

 Video  :
*** Ανυπολόγιστη η καταστροφή από τη φωτιά στη Νεάπολη!         
      
Ενημέρωση 18/7 00:30
 
 
 
 
 
Μπορεί τις απογευματινές ώρες που κόπασαν οι άνεμοι να αντιμετωπίστηκε το πύρινο μέτωπο, αλλα πριν απο λίγο ξεκίνησαν αναζωπυρώσεις στην περιοχή Αδιάκοπο, στην περιοχή ανατολικά του Μεσοχωρίου και στο τρίτο μέτωπο που φαίνεται να κατευθύνεται στον Κάβο Μαλέα. Ολα δείχνουν ότι και αυτή η νύχτα θα είναι δύσκολη για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Νεαπολης.
Ενημέρωση 18:30
Ανυπολόγιστες δείχνουν εκ πρώτης όψεως οι ζημιές που άφησε πίσω της η πυρκαγιά που καίει λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα την ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης.
Οι ισχυροί άνεμοι έντασης έως και 9 μποφόρ έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης και διευκόλυναν σημαντικά το καταστροφικό έργο της φωτιάς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η δύναμη των εναέριων μέσων φάνηκε λόγω των συνθηκών αναποτελεσματική, ενώ μόλις τώρα οι άνεμοι κόπασαν δίνοντας έτσι μια πολύ μικρή εικόνα της θλιβερής πραγματικότητας...

Ενημέρωση 16:00
Πέρα από κάθε έλεγχο βρίσκεται η κατάσταση στη Νεάπολη Λακωνίας. Το πύρινο μέτωπο έχει εξαπλωθεί σε τεράστιο βαθμό και σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε έχει διαταχθεί η εκκένωση της Νεάπολης και των γειτονικών της περιοχών. Πλέον όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται στους δρόμους προσπαθώντας να ξεφύγουν απο την πύρινη λαίλαπα.
Αναγκαστική προσγείωση καναντέρ στο Φαρακλό (φωτογραφία) Ενημέρωση 12:30
Στις νότιες παρυφές της Νεάπολης συνέχιζε πριν από λίγη ώρα το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα πολύ κοντά στη Νεάπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν διασταυρωθεί, αιτία της πυρκαγιάς είναι ένας λαμπτήρας του δημοτικού φωτισμού, που κάηκε, προκαλώντας, προφανώς, βραχυκύκλωμα.
Ενημέρωση 10:30
Ανεξέλεγκτη λόγω των ιδιαίτερα έντονων βοριάδων που εξακολουθούν να πνέουν με αμείωτη ένταση από το βράδυ της Πέμπτης, μαίνεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα σε πολύ μικρή απόσταση από τη Νεάπολη.
Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης δεν έχουν καταστεί αποτελεσματικές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Ενημέρωση 9:15
Η φωτιά αυτή τη στιγμή καεί στην περιοχή ανάμεσα στο Φαρακλό και στο Λάχι.
Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για 3 καμένες κατοικίες, ενώ η δύναμη της πυροσβεστικής εκτός από τοπικές δυνάμεις αλλά  και της Πελοποννήσου έχει ενισχυθεί με αυτοκίνητα αλλά άνδρες από την  Αττική αλλά και τη Δυτική Ελλάδα.  Ακόμα στην περιοχή έχουν σπεύσει και πεζοπόρα τμήματα, συνολικά  ο αριθμός την πυροσβεστών ξεπερνά τους 150.
Από αέρος επιχειρούν 4 καναντέρ και 1 έρικσον όπως δήλωσε στο «Θάρρος» ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος.
Η κατάσταση στην περιοχή είναι τραγική, αφού επικρατούν 8 μποφόρ στην περιοχή, μάλιστα τα αεροπλάνα πετούν με δυσκολία ενώ ανεφοδιασμός γίνεται από την θαλάσσια περιοχή της Καλαμάτας.
Ακόμα γίνεται έκκληση σε όποιον διαθέτει μηχανήματα ή βυτία και θέλει να βοηθήσει να επικοινωνήσει με το  2734360121
17/7/2015 08:00
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε τρεις ώρες μετά τα μεσάνυχτα, σε πολύ κοντινή απόσταση απο τη Νεάπολη Λακωνίας.
Η φωτιά καίει αγροτοδασικές εκτάσεις, χωρίς επι του παρόντος να μπορεί να γίνει αναφορά σε τυχόν καμένες κατοικίες ή αγροικίες.
Μάχη με τις φλόγες έδιναν δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας που ενισχύθηκαν λίγο μετά την ανατολή του ήλιου απο δυο Καναντέρ.
Χάρης Χαραλαμπόπουλος
  ~
***   Μεγάλος κίνδυνος για φωτιά σήμερα στη Μεσσηνία, από χθες απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση         
     
Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιά και στη Μεσσηνία σήμερα Σάββατο, 18 Ιουλίου, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Μικρές φωτιές χθες
Στη Μεσσηνία χθες ξέσπασαν 3 μικρές φωτιές, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν  πολύ γρήγορα υπό έλεγχο.
Η πρώτη ξέσπασε λίγο πριν από τη 1.30 το μεσημέρι στην περιοχή της Ανάληψης και έκαψε καλάμια. Μία ώρα αργότερα εκδηλώθηκε άλλη μία, αυτή τη φορά στο Άνω Γαρδίκι, όπου κάηκαν ελαιόδεντρα. Συγκεκριμένα, περίπου 10 στρέμματα αγροτικής έκτασης.
Και στις δύο περιπτώσεις η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας ήταν άμεση και αποτελεσματική.
Τέλος, υπό έλεγχο ετέθη η φωτιά που ξέσπασε στις 5.00 χθες το απόγευμα σε αγροτοδασική περιοχή της Βοϊδοκοιλιάς στο Δήμο Πύλου - Νέστορος. Στην κατάσβεσή της συμμετείχαν 4 οχήματα με 10 άνδρες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύλου, ενώ από αέρος σημαντική βοήθεια πρόσφεραν δύο πετζετέλ. Η φωτιά έκαψε 15 περίπου στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.
Από χθες και μέχρι τον Οκτώβριο απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση
Άρχισε χθες η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Μεσσηνίας, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει έως τις 15 Οκτωβρίου, καθημερινά από τις 9.00 το βράδυ έως τις 6.00 το πρωί.
  Απαγορεύσεις στα δάση
Με την απόφαση απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς και ευπαθείς περιοχές του ορεινού όγκου Ταϋγέτου, καθώς και:
-Από Άνω Βέργα μέχρι Προφήτη Ηλία στο όρος Καλάθι
-Περιοχή «Ρεγκουζενίτσα» Ταϋγέτου
-Ο δρόμος προς Αγιάννη στην Πολιανή του Δήμου Καλαμάτας
-Η περιοχή Αγίου Νικολάου στον Πύργο Μεθώνης του Δήμου Πύλου- Νέστορος.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι παρακάτω δρόμοι:
α. Εθνική οδός Καλαμάτας – Σπάρτης
β. Διασταυρώσεις εθνικής οδού Καλαμάτας– Σπάρτης:
-προς Μενινά - Περιβολάκια – Ελαιοχώριο – Αράχοβα - Φαραί
-προς Καρβέλι – Λαδά – Αρτεμισία
-μέχρι Νεοχώριο
-μέχρι Νέδουσα
-από Τουριστικό Περίπτερο μέχρι Αγία Μαρίνα
γ. Νέδουσα – Αλαγονία – Πηγές – Αρτεμισία
δ. Διασταύρωση εθνικής οδού Καλαμάτας – Αρεόπολης μέχρι Εξωχώριο.
Επίσης, εξαιρούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω περιοχών, οι εργαζόμενοι σε δασικές εργασίες στο δάσος του Ταϋγέτου, οι κτηνοτρόφοι, καθώς και τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων.
  Υπόλοιπη Μεσσηνία
Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Μεσσηνία, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων στις εξής περιοχές και για το ίδιο χρονικό διάστημα:
α. στον ορεινό όγκο Μαγκλαβάς (Δήμοι Μεσσήνης και Πύλου-Νέστορος)
β. στις δασικές περιοχές Νέδας, Σκληρού και Κακαλετρίου (Δήμος Οιχαλίας)
γ. στις δασικές περιοχές Μάκραινας – Βούταινας και αυτές που περικλείονται από τα Δ.Δ. Πλατανόβρυσης – Χορεύτρας – Ράδου – Κουτήφαρι – Κεφαλόβρυσου (Δήμος Μεσσήνης)
δ. στις δασικές περιοχές Δασοχωρίου – Μέλπειας – Αγίας Θεοδώρας (Δήμος Οιχαλίας)
ε. στο δασικό οδικό δίκτυο Δασοχωρίου-Καρνασίου πλην του δρόμου που ενώνει το Καρνάσι-Δασοχώρι- Άνω Μέλπεια και προς Αγία Θεοδώρα
στ. στις δασικές περιοχές Πολιανής και Αρφαρών (Δήμος Καλαμάτας)
ζ. στις δασικές περιοχές Μάλης και στην περιοχή του παραλιακού δάσους Ελαίας (Δήμος Τριφυλίας)
η. στις δασικές περιοχές Μεταξάδας, Αγυιάς και Μάλης προς Παλαιό Λουτρό και Φλεσσιάδα (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
θ. στις δασικές περιοχές Νέδας (Δήμος Οιχαλίας), Σιδηροκάστρου και δάσους Πηγαδούλας – Παναγιάς (Δήμος Τριφυλίας)
ι. στις δασικές περιοχές Μαυροβουνίου – Ζαρναούρας – Χρυσοκελλαριάς (Δήμος Πύλου-Νέστορος)
ια. στο δάσος της Βασιλικής με εξαίρεση τους δρόμους προς Εξωχώρι και Παναγιά Γιάτρισσα (Δήμος Δυτικής Μάνης)
ιβ. στη δασική περιοχή Μαγγανιακού και Μαυροματίου Ιθώμης (Δήμος Μεσσήνης)
ιγ. στις δασικές περιοχές Σελλά και Καλογερεσίου (Δήμος Τριφυλίας)
ιδ. στην περιοχή του Λυκόδημου, και συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες (Δήμος Μεσσήνης).
Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι.
Τέλος, απαγορεύεται σε 24ωρη βάση και για όλο το χρόνο η κυκλοφορία στους δρόμους από εθνική οδό Καλαμάτας – Σπάρτης προς τη θέση «Μαραθόλακκα» του Δήμου Καλαμάτας με εξαίρεση τους έχοντες εργασία και τους παρόδιους κτηματίες.
Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως όσο είναι σε ισχύ η απαγόρευση υπάρχει ενδεχόμενο ελέγχου από εξουσιοδοτημένα όργανα (Πυροσβεστική – Αστυνομία – Στρατός – Δασαρχείο – Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις).
Η, δε, πραγματοποίηση πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων στις περιοχές που ισχύει η απαγόρευση, απαιτεί ειδική άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και αφού ληφθούν τα μέτρα πυρασφάλειας, που από αυτή κρίνονται αναγκαία.
λαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
  ~
***  Πύρινο μέτωπο στη Σκύρο
pirino metwpo skiros
-  Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στις 02.10 τα ξημερώματα σε χαμηλή βλάστηση στο νησί της Σκύρου.Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο της κατάσβεσης επιχειρούν 5 οχήματα με 17 πυροσβέστες ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροσκάφη τύπου Canadair.
Δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί και σήμερα για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας ενώ αναμένονται και σήμερα ισχυροί άνεμοι.

***  Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό (όλα τα ονόματα)         
       
ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ
ΑΝΑΛΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης
XΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα προστασίας του πολίτη
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής
ΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
    ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα Μακεδονίας - Θράκης
ΜΑΡΙΑ ΚΟΛΛΙΑ ΤΣΑΡΟΥΧΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ,
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  εσόδων
ΤΡΥΦΩΝ  ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα γενικού λογιστηρίου του κράτους
ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΜΑΡΔΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΑΛΤΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ για θέματα   ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΑΣΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΑΚΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ΑΘΗΤΙΣΜΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα  ανεργίας
ΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα κοινωνικών ασφαλίσεων
    ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΙΚΑΛΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ για θέματα ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
    ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΟΣΚΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ ΤΩ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
    ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ:
-    Νίκος Φίλης
-    Γαβριήλ Σακελλαρίδης
-    Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης
Με απόφαση του Πρωθυπουργού συστήνεται Ειδική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς υπό τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Παύλος Πολάκης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης για θέματα Διαφάνειας κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό αρμόδιος για Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου κ. Τέρενς Κουίκ. 
~
*** Συγκλονιστικό βίντεο: Η τραγωδία με ελικόπτερο απετράπη... στο παρά 1' 

Χάρη στην επιδεξιότητα του χειριστή ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου απετράπη η τραγωδία που λίγο έλειψε να σημειωθεί κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων για την κατάσβεση της φωτιάς στη Νεάπολη Λακωνίας. Ενώ το ελικόπτερο πετούσε σε χαμηλό ύψος, ο έλικάς του χτύπησε στην κορυφή ενός δέντρου, με συνέπεια, ο πιλότος να χάσει για λίγο τον έλεγχό του. Ωστόσο, με ένα επιδέξιο ελιγμό, κατάφερε την τελευταία στιγμή να κρατήσει το ελικόπτερο στον αέρα, γλιτώνοντας τη συντριβή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελικόπτερο πετούσε πάνω από κατοικημένη περιοχή... - 
~
***  Eξωφρενικό: 59 αγροτοδασικές και 99 αστικές πυρκαγιές σε μια μέρα
fotia nyxta
 -  Απίστευτο! 59 αγροτοδασικές και 99 αστικές πυρκαγιές σε μια μέρα
Κόκκινος συναγερμός στη πυροσβεστική και αστυνομία σε πλήρη επιφυλακή! Η νύχτα προβλέπεται δύσκολη και ο μηχανισμός βρίσκεται στο πόδι.
Ομάδες ΔΙΑΣ σε ειδικές περιπολίες και ο στρατός σε εγρήγορση.
Απο το πρωί μέχρι το βράδυ , τα κρούσματα φωτιάς φέρνουν στο νού ασύμμετρη απειλή αφου καταγράφηκαν 59 αγροτοδασικές & 99 αστικές πυρκαγιές.
Η μάχη του Καρέα (με σαφείς ενδείξεις εμπρησμού) συνεχίζεται ενώ στη Μαλακάσα οι πυροσβέστες παλεύουν με τον δυνατό άνεμο.
Μικρή βελτίωση ανέφεραν οι πληροφορίες, στη Λακωνία.
Το Σάββατο,η Γαλλία θα συνεισφέρει με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και ένα αεροπλάνο συντονισμού. Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, αυτή είναι η πρώτη φορά που έχουν ενεργοποιηθεί αεροπλάνα από τα εθελοντικά μέσα πολιτικής προστασίας της ΕΕ για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.
Τα αεροσκάφη αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα αύριο το μεσημέρι

***  Ξεκίνησε το 21ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (φωτογραφίες)          
       
«Κάρμεν» σε ρυθμούς Γιοχάνεσμπουργκ
Η διάσημη Νοτιοαφρικανή χορογράφος κυριαρχεί το Σαββατοκύριακο  
   
 
 
 
 
Έχει καταγωγή από τη Νότια Αφρική. Θεωρεί την ενασχόληση με την τέχνη τη μεγαλύτερη προσωπική πρόκληση. Της αρέσει να γεμίζει τις χορογραφίες της με πολιτικές δηλώσεις, διακηρύξεις για την ομοφυλοφιλία και τις φυλετικές διακρίσεις. Έχει ψυχή που μισεί τα στερεότυπα και καλλιτεχνικό πνεύμα που δε χωρά σε σύνορα.
Μετά την ανατρεπτική «Λίμνη των Κύκνων», η Ντάντα Μασιλό, αυτή η σπουδαία γυναίκα του σύγχρονου χορού, καταπιάνεται με μία από τις πιο ερωτικές ηρωίδες του χορευτικού κόσμου, την «Κάρμεν», την οποία παρουσιάζει το Σάββατο και την Κυριακή στο 21o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που ξεκίνησε ήδη πανηγυρικά από χθες.
Εκρηκτική χορεύτρια και χορογράφος η Ντάντα Μασιλό έρχεται με τους 13 χορευτές της ομάδας της The Dance Factory και υπόσχεται μια «Κάρμεν» ιδωμένη μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας χορογράφου όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών. Μια ηρωίδα, δηλαδή, ερωτική, προκλητική και παράλληλα ανεξάρτητη, εικονοκλαστική, πέρα από κάθε κλισέ, θεαματική και ανατρεπτική. Σαν το χορευτικό της στιλ.
«Θα έλεγα ότι είναι εκλεκτικό το κινητικό μου λεξιλόγιο», μας λέει. «Προσπαθώ να μην επαναλαμβάνομαι και αυτός είναι ο λόγος που συνδυάζω διαρκώς διαφορετικές τεχνικές χορού. Είναι μεν δύσκολοι συνδυασμοί, αλλά προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα δυναμική στο έργο».
Ήταν, άραγε, από τους λόγους που γοητεύτηκε από μια ηρωίδα του φλαμένκο; «Λατρεύω την ιστορία και τη μουσική της. Αυτά τα δύο ήταν το σημείο εκκίνησης. Έπειτα προέκυψε μια απίστευτη δίψα να μάθω πώς μπορούν να συνυπάρξουν το φλαμένκο με τον σύγχρονο χορό. Η Κάρμεν είναι μια παθιασμένη γυναίκα, ένα ελεύθερο πνεύμα, ένα πλάσμα αισθησιακό, άγριο και ισχυρό. Και κυρίως τα ξέρει όλα αυτά! Άρα είναι λογικό ότι θέλω να την υποδυθώ».
Και την ιστορία που ξέρουμε, την πείραξε καθόλου; «Ναι, έχω αλλάξει την αφήγηση, ειδικά προς το τέλος... αλλά δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο. Η δική μου Κάρμεν είναι επηρεασμένη από το Γιοχάνεσμπουργκ. Είναι πολύ νευρική, βίαιη και ενεργητική».
Η Ντάντα Μασιλό γεννήθηκε στο Γιοχάνεσμπουργκ. Πριν φτάσει να ανακηρυχθεί το 2006 η «Πιο Πολλά Υποσχόμενη Γυναίκα Δημιουργός του Σύγχρονου Χορού» ζούσε μια φυσιολογική ζωή. «Είχα μια κανονική παιδική ηλικία. Μου άρεσε να παίζω με τους φίλους μου. Απλώς ήμουν πολύ δραστήριο παιδί», λέει. «Άρχισα να χορεύω σε ηλικία 11 ετών με μια κοριτσίστικη ομάδα, που ονομαζόταν “The Peacemakers”. Κάναμε κυρίως street dance, μέχρι που το 1996 η εκτελεστική διευθύντρια του Dance Factory μας παρότρυνε να κοιτάξουμε και την πιθανότητα της “επίσημης” εκπαίδευσης του χορού. Έτσι πέρασα στο μπαλέτο, το σύγχρονο χορό, τη δημιουργική κίνηση».
Επιμένει πως ποτέ δε διχάστηκε ανάμεσα στο χορό και κάποια άλλη τέχνη. «Απόλαυσα κάθε λεπτό της χορευτικής μου εκπαίδευσης», λέει. «Μου άρεσε το γεγονός ότι μπορούσα να συνομιλώ με το σώμα μου, ο τρόπος που πειθαρχούσα χωρίς να καταστρέφω το κορμί μου. Στα 14 αποφάσισα ότι ήθελα να γίνω επαγγελματίας χορεύτρια (την πιθανότητα να χορογραφώ δεν την είχα σκεφτεί) και μέχρι σήμερα καμία άλλη σκέψη δεν πέρασε από το μυαλό μου».
Μετά την εκπαίδευσή της στον κλασικό και σύγχρονο χορό, τη συναντάμε, το 2005, στη σχολή PARTS της Αν Τερέζα ντε Κεερσμάικερ στις Βρυξέλλες, ενώ τρία χρόνια μετά βρίσκεται στο κέντρο του παγκόσμιου χορευτικού ενδιαφέροντος με την ανατρεπτική «Λίμνη των Κύκνων» (που παρουσιάστηκε και στην Αθήνα).
Γιατί μπολιάζει πάντα τις δημιουργίες της με τις προσωπικές της ιστορίες; «Μου είναι μάλλον δύσκολο να αφήσω κατά μέρος τη ζωή, τις εμπειρίες μου, αυτά που συμβαίνουν γύρω μου. Μου αρέσει να αντιμετωπίζω κατά πρόσωπο θέματα-ταμπού, ζητήματα για τα οποία οι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν. Μεγάλωσα στο Γιοχάνεσμπουργκ, μια πόλη που προκαλεί νευρικότητα, έχει πολύ γρήγορους ρυθμούς και σίγουρα δε σε αφήνει ανεπηρέαστο. Επίσης, υπάρχει μια αίσθηση κινδύνου που κρατά σε εγρήγορση τους πάντες. Αυτή η δυναμική και τα συναισθήματα που προκύπτουν είναι το σημείο αφετηρίας για τις χορογραφίες μου. Θέλω οι θεατές και οι χορευτές να αισθάνονται ότι με αγγίζουν ως τα σπλάχνα. Θέλω να δημιουργώ έργα που να αφορούν συναισθηματικά τους ανθρώπους».
Μάλλον γι' αυτό στην «Κάρμεν» της ο ερωτισμός ξεχειλίζει. «Δε χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ», λέει. «Είναι μια γυναίκα ξελογιάστρα, που χρησιμοποιεί τη σεξουαλικότητα και τη γοητεία της για να δελεάσει τους άνδρες. Της είναι εύκολο να αγαπά, αλλά δεν ενδιαφέρεται για τη διάρκεια. Της αρέσει να παίζει, να αγωνίζεται για όσα δεν μπορεί να έχει. Έπειτα βαριέται φρικτά».
*Info: Σάββατο και Κυριακή, Κεντρική Αίθουσα Μεγάρου Χορού στις 22.00. Τιμές εισιτηρίων: 20.00 ευρώ (α' ζώνη), 15.00 ευρώ (β' ζώνη - εξώστης), 12.00 ευρώ (φοιτητικό / μειωμένο / γ' ζώνη περιορισμένης ορατότητας).  Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας 
~
***   Κόβει γέφυρα επικοινωνίας με τους διαφωνούντες ο Αλέξης Τσίπρας         
     
Αυστηρό ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τους 32 αντιρρησίες βουλευτές του κόμματος, κατά την προχθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση τους και φέρεται να είπε ότι ουσιαστικά με τη στάση τους και απουσία εναλλακτικών προτάσεων δημιουργούν ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό του κόμματος.
«Οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλημμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες τους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
«Κατόπιν τούτων ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη. Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας» επισήμανε.
Και συνέχισε: «Προσωπικά δε δύναμαι να επιτρέψω σε κανέναν, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών».
Κατά τον πρωθυπουργό, «η επιλογή αυτή των συντρόφων μας καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των 300 αντιπροσώπων».
Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Μαντάς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν. Φίλης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης και ο υφυπουργός Επικρατείας Τ. Κουίκ.   Πηγή: HuffPost Greece  
~
*** Άρχισαν οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία  

Άρχισαν οι ανασκαφές στην Αρχαία Θουρία, στο χώρο του Ασκληπιείου και του ναού του Ασκληπιού και της Υγείας, οι οποίες διενεργούνται για 9η συνεχή χρονιά, υπό τη διεύθυνση της δρος Ξένης Αραπογιάννη. Κατά τη φετινή ανασκαφική περίοδο παίρνουν μέρος στην ανασκαφή αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, γεωλόγοι, συντηρητές αρχαιοτήτων, φοιτητές Αρχαιολογίας από το Πανεπιστήμιο Καλαμάτας και Βρετανοί φοιτητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στη φωτογραφία διακρίνεται η κα Αραπογιάννη με τους συνεργάτες της στον αρχαιολογικό χώρο. - 
~
*** Τριάντα εργαζόμενοι με πεντάμηνη υπηρεσία στο Δήμο Καλαμάτας

Τριάντα εργαζομένους που θα απασχοληθούν στο Δήμο επί πεντάμηνο, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, υποδέχθηκε, χθες, ο δήμαρχος. Οι εργαζόμενοι αυτοί προστίθενται σε δεκάδες άλλους που ήδη προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και έχουν προσληφθεί με τον ίδιο τρόπο, μέσω ΟΑΕΔ, σε σύνολο 197 που αντιστοιχούν στο Δήμο Καλαμάτας. Ο Π. Νίκας τόνισε πως ουδεμία διάκριση θα υπάρξει μεταξύ όσων θα απασχοληθούν επί πεντάμηνο και των μονίμων υπαλλήλων και διαβεβαίωσε τους νέους εργαζομένους ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα σταθεί δίπλα τους σε κάθε ανθρώπινο πρόβλημα. «Πάρτε την πόλη στα χέρια σας και βοηθήστε τη», ήταν η προτροπή του δημάρχου, μαζί με την παρότρυνση να υπερβάλουν εαυτόν για την υποστήριξη των συμπολιτών σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο. - 
~
***  Σιντριβάνι βούρκος στο κέντρο της πόλης         
    
Το «Θάρρος» έχει σχολιάσει πολλάκις την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιντριβάνι στο νότιο τμήμα της Βασιλέως Γεωργίου.
Στην κυριολεξία πρόκειται για ένα βούρκο με μπουκάλια, χαρτιά, κάθε είδους πλαστικό, βρώμικο νερό.
Βεβαίως, όλα τα παραπάνω δεν είναι έργο της Δημοτικής Αρχής, αλλά συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν μάθει να σέβονται το δημόσιο χώρο.
Επειδή, όμως, πρόκειται για ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, τόπος επίσκεψης δεκάδων πολιτών και επισκεπτών, ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να διατηρείται η καθαρότητα του χώρου, επειδή κάποιοι από εμάς είμαστε ανόητοι...  Α.Π.   Το τέρας του Λόχ Νες στην πλατεία της Καλαμάτας (φωτογραφίες) 
 ~
***  «Έμεινε» και από δερματολόγο το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Μετά το γαστρεντερολόγο, τον ενδοκρινολόγο, το Νοσοκομείο Καλαμάτας έμεινε και από δερματολόγους. Οι ειδικότητες αυτές δεν υπάρχουν ούτε στο ΠΕΔΥ. Η «δημόσια υγεία» είναι πλέον κάτι που δεν υπάρχει στη Μεσσηνία. Υγεία μπορούν να έχουν μόνο οι εύποροι, δηλαδή η μειοψηφία του κόσμου. Αν τηλεφωνήσετε για να κλείσετε ραντεβού με δερματολόγο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, η απάντηση που θα λάβετε θα είναι αρνητική. Δερματολόγος πλέον δεν υπάρχει, μετά την παραίτηση του Κωνσταντίνου Κονταργύρη. Εάν σκεφθείτε στη συνέχεια να κλείσετε ραντεβού με δερματολόγο στο ΠΕΔΥ της Καλαμάτας, καλύτερα μην το επιχειρήσετε, γιατί και πάλι θα χάσετε το χρόνο σας, αφού ούτε εκεί υπάρχει δερματολόγος. - 
~
*** Εργαστήρι γλυπτικής από αύριο στο λιμάνι της Καλαμάτας 

Το 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής διοργανώνουν το «Καλλιτεχνικό Στέκι» και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο από αύριο έως 20 Αυγούστου στο λιμάνι της Καλαμάτας. Πρόκειται για μια συνάντηση Μεσσήνιων καλλιτεχνών, που δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους¨, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης -Έλληνες και ξένους-, να έρθουν σε επαφή με μια πανάρχαια τέχνη, που θα ασκείται δημόσια μπροστά στο κοινό, το οποίο θα μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους δημιουργούς. Στόχος του Ανοιχτού Εργαστηρίου Γλυπτικής είναι να αναδείξει με ζωντανό και παραστατικό τρόπο την τέχνη της γλυπτικής, προσφέροντας συγχρόνως μια ευκαιρία προβολής του τόπου και του πολιτισμού του, αλλά και προσέλκυσης επισκεπτών και καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται γενικότερα για την τέχνη. Συμμετέχουν οι γλύπτες: Γιάννης Γκούζος, Παναγιώτης Λάμπρου, Μαριάννα Βουτσινά, Γιώργης Βραχνός, ο λιθοξόος - λιθογλύπτης Kristo Licaj και το Τμήμα Γλυπτικής από το «Καλλιτεχνικό Στέκι» Καλαμάτας Στο ανοιχτό εργαστήρι θα υπάρχουν και ελεύθερες συμμετοχές, θα διατίθενται δηλαδή υλικά και εργαλεία στο χώρο, προσελκύοντας έτσι καλλιτέχνες απ’ όλη τη Μεσσηνία - την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό -, που θα σμιλέψουν τα έργα τους με τη συνεργασία ή και τη βοήθεια των γλυπτών. «Ευελπιστούμε ότι το Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής θα καθιερωθεί και θα αποτελέσει θεσμό ανάπτυξης θεματικού τουρισμού και πιλοτικό μοντέλο για την προβολή της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, της παράδοσης και του πολιτισμού μας» σημειώνεται από το «Καλλιτεχνικό Στέκι». - 
~
*** Και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα 
Ο κ. Πετράκος, σε ερώτηση δημοσιογράφων της ΕΡΑ Καλαμάτας, χαρακτήρισε αθλιότητα το πρωτοσέλιδο του «Θ» που του ζητούσε να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, αφού δε συμφωνεί με την ante portas συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της. Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της διαπραγμάτευσης ο κ. Πετράκος καλούσε, μέσω facebook, τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, αν και γνώριζε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να δει το μήνυμά του. Ήταν απλά μια λεκτική φωτοβολίδα προς τους ψηφοφόρους του. Δήθεν αντίσταση και επανάσταση. Το επαναστατικό, εν προκειμένω, θα ήταν να παραιτηθεί. Την ημέρα της ψηφοφορίας ο κ. Πετράκος βγήκε το πρωί στα κάγκελα υπέρ του ΟΧΙ, στη συνέχεια ψήφισε ΝΑΙ μέσα στη Βουλή στην εξουσιοδότηση του πρωθυπουργού να διαπραγματευθεί και μετά το πέρας της ψηφοφορίας ξανά- μανά ΟΧΙ με άλλους δεκαπέντε συναδέλφους του, με σχετική ανακοίνωση. Ήξεις-αφήξεις. Και με τον αστυφύλακα και με το χωροφύλακα. Κι αφού καλούσε τον πρωθυπουργό να φύγει από τη διαπραγμάτευση και δεν εισακούστηκε, γιατί, αφού ο ίδιος διαφωνεί, δε φεύγει παραδίδοντας τη βουλευτική του έδρα; Πέραν του κώδικα δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ «στο άρθρο 2 παράγραφος α) που αναφέρει ότι: Όλοι/ες οι βουλευτές που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα και όχι στους/στις ίδιους/ες», υπάρχει και ηθικός άγραφος νόμος. Αλλά αυτό είναι ζήτημα συνείδησης. Επιπροσθέτως, εμμέσως πλην σαφώς, ο έτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Φίλης και ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Σταθάκης έχουν ζητήσει από τους διαφωνούντες υπουργούς να παραιτηθούν του αξιώματος τους. Ο κ. Πετράκος, εκτός από βουλευτής, είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει, μ’ άλλα λόγια, βαρύνοντα θεσμικό ρόλο. Η κ. Ψαρρέα, αν και νεότερή του, του έδωσε μαθήματα παλικαριάς και καθαρού λόγου, ψηφίζοντας εμφατικά ΟΧΙ, μια και έξω. Γι’ αυτό και δεν τη βάζω στο ίδιο καζάνι με τον κ. Πετράκο. Τους αταλάντευτους στη θέση τους ανθρώπους τούς εκτιμώ και τους τιμώ. Και η 28χρονη κα Ψαρέα ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία. Άλλη κλάση. Πού βρίσκετε, λοιπόν, την αθλιότητα, κε Πετράκο; Μήπως πρέπει πρώτα να κάνετε αυτοκριτική στην επαμφοτερίζουσα στάση σας απέναντι στον πρωθυπουργό, ο οποίος, παρεμπιπτόντως, έδωσε μιαν άλλη διάσταση στον όρο «επανάσταση», διαπερνώντας τις κόκκινες κομματικές γραμμές και τα ιδεολογικά του πιστεύω, προκειμένου να σωθεί η χώρα; Ο όρος επανάσταση, όπως εσείς, τον αντιλαμβάνεσθε δεν υπάρχει πια. Είναι νεκρός. Επανάσταση σημαίνει να πηγαίνεις κόντρα στο ρεύμα και ο Τσίπρας, έστω και την τελευταία στιγμή, το έκανε, στρίβοντας το τιμόνι, με το όποιο πολιτικό κόστος. Οι ιδεοληψίες σας είναι πεπερασμένες ιστορικά. Προσγειωθείτε, όπως όλοι μας, στη σκληρή πραγματικότητα και παλέψτε καθαρά μέσα απ’ αυτή για τη σωτηρία της χώρας. - 
~
***  Περιμένοντας στην ουρά του ΑΤΜ
Χθες αποφάσισα να σταθώ σε μια σειρά από τις ουρές της οδού Σιδηροδρομικού Σταθμού, προκειμένου να πιάσω το... σφυγμό των πολιτών για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας. Η ώρα περνούσε κι έτσι αποφάσισα να ανοίξω διάλογο με τον μπροστινό της σειράς και την κοπελιά που ήταν πίσω μου. Ο Γιώργος και η Μαίρη. Από την αρχή τούς ξεκαθάρισα την ιδιότητά μου και τους ζήτησα, αν θέλουν, να δημοσιοποιήσω τις απόψεις τους. Έδειξαν να μην ενδιαφέρονται, αρκεί, όπως μου επισήμαναν, να μεταφέρω, αν όχι ακριβώς, τουλάχιστον το πνεύμα των απαντήσεών τους. Αφού συμφωνήσαμε, άρχισα να σημειώνω. Γιώργος: «Τα μέτρα που θα ψηφίσει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι είναι ολέθρια. Ολέθρια για τους γεωργούς. Για τους ανέργους και τους χρεωμένους. Για τους εργαζόμενους και τους υποαπασχολούμενους. Ολέθρια για τους μικροεπιχειρηματίες. Για τα επόμενα μαγαζιά που θα κλείσουν, για τους επόμενους που θα αυτοκτονήσουν. Ολέθρια για τα παιδιά που υποσιτίζονται, για τις οικογένειες εκατομμυρίων Ελλήνων που γλιστράνε η μία μετά την άλλη στη φτώχεια. Ολέθρια για τους νέους που θα συνεχίζουν να μεταναστεύουν. Για τους συνταξιούχους. Αν για όλους αυτούς τα μέτρα αυτά είναι ολέθρια, ενώ το χρέος διογκώνεται, η ύφεση βαθαίνει και ο παλαιοκομματισμός, με ποια όπλα ή εργαλεία ελπίζει να ανατάξει τα πράγματα η κυβέρνηση και χάριν ποίων; Διότι “μακροπρόθεσμα όλοι θα είμαστε νεκροί”. Είχε δίκιο ο κ. Φλαμπουράρης, όταν έλεγε ότι “τους χρωστάμε αέρα”. Δεν είχε δίκιο, όταν έλεγε ότι και “με αέρα θα τους πληρώσουμε”. Διότι οι χώρες δεν κυβερνώνται με λόγια του αέρα - ούτε απ’ αυτά που λέμε για να περάσει η ώρα, ελπίζοντας ότι το ζωντανό που κουνάει τη φτέρη εκεί στο βάθος είναι λαγός κι όχι λιοντάρι». Χείμαρρος. Η Μαίρη είχε διαφορετική άποψη: «Υπάρχουν πολλοί που έρχονται σήμερα να πανηγυρίσουν, επειδή ο Τσίπρας φέρνει από τις Βρυξέλλες σκληρό μνημόνιο. Ο πολιτικάντης Άδωνις από το πρωί το διαλαλεί: “Το αντι-μνημόνιο πέθανε”. Ως εδώ, όμως, ο χορός τους πάνω στο πτώμα της χώρας που άφησαν. Αρκετά ζαλισμένους μάς βρήκαν σήμερα από το χαστούκι του μνημονίου, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε. Ο Τσίπρας, πριν υπογράψει, πάλεψε με τα θηρία, με κλειστές τράπεζες, με την απειλή για κούρεμα καταθέσεων, με όλη τη δημοκρατική Ευρώπη να φωνάζει για το επαπειλούμενο πραξικόπημα. Ξεγύμνωσε το νέο απόστημα της Ιστορίας, τον Σόιμπλε, ξεκούνησε από τη θέση του τον “κοιμώμενο γίγαντα”, τη Γαλλία, ανέδειξε τη σάπια οσμή της Ευρώπης του ευρώ. Τράβηξε την κουβέρτα, τους έδειξε όλους πριν πέσει στο έδαφος. Υπάρχει αυτή η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο μνημόνιο του Τσίπρα και στα προηγούμενα. Διαφορά ηθική. Ο Τσίπρας δεν ήρθε να πανηγυρίσει για τα 80 plus δισ. που “κέρδισε”. Δεν ήρθε καν ως νικητής. Ήρθε ως ένας εξουθενωμένος πολεμιστής, με τις πληγές του όλες ανοιχτές σε κοινή θέα. Στο χαμόγελο του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Βενιζέλου, η απάντηση του Τσίπρα ήταν ένα σκαμμένο πρόσωπο. Και ένας έρπης, που δείχνει την αγωνία, τον αγώνα, τον πόνο και την οδύνη, γιατί δεν κατάφερε κάτι καλύτερο. Εγώ αυτόν τον πολεμιστή τον σέβομαι. Και στον έρπη του που έβγαλε για εμένα, υποκλίνομαι». Τα υπόλοιπα θα τα δείξει η ζωή, θα τα γράψει η ιστορία...Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 
~
***  Τα σημερινά ανάκτορα του Λαφαζάνη         
      Χωρίς να υπάρχει λόγος, χωρίς να πιεστεί, αποκάλυψε σε μάζωξη Συριζαίων στελεχών της αριστερής πλατφόρμας, το σχέδιό του για ρεσάλτο στην Τράπεζα της Ελλάδος με σκοπό την απαλλοτρίωση των 22 δις ευρώ που βρίσκονται στα συρτάρια της τράπεζας και τροφοδοτούν αυτές τις δύσκολες ώρες τις ελληνικές τράπεζες με ρευστό χρήμα.
Εν τη αφελεία του και την μαλακία που τον δέρνει, αποκάλυψε ότι αν έβρισκε μέσα τον Στουρνάρα θα τον συνελάμβανε.
Αυτός λοιπόν ο ανθρωπάκος στα 65 του, ονειρεύεται μια νέα εποποιία κατάληψης χειμερινών ανακτόρων, ζει στο 1917 και προφανώς καταριέται τη μοίρα του που δεν γεννήθηκε 150 χρόνια πριν για να είχε λάβει μέρος στην κατάληψη των ανακτόρων της Αγίας Πετρούπολης.
Αυτόν τον φαντασιόπληκτο ανθρωπάκο τον στείλαμε να μας εκπροσωπήσει στην Ελληνική Βουλή, τον κάναμε υπουργό και τον στείλαμε στη Μόσχα να κάνει τεμενάδες στους Ρώσους, μπέρδεψε τους σημερινούς ολιγάρχες – καπιταλιστές Ρώσους με τους μπολσεβίκους του 1917.
Ο Μπαρουφάκης χαρακτηρίζει τη συμφωνία με τους Ευρωπαίους πραξικόπημα ανάλογο με αυτό των συνταγματαρχών του 1967. Αν υπάρχει κάτι από πραξικόπημα στον αέρα είναι η απόπειρα πραξικοπήματος του Λαφαζάνη και των παρατρεχάμενών του.
Ελπίζω, όταν τα πράγματα ησυχάσουν οι αρμόδιοι, Βουλή – Δικαιοσύνη, θα αναλάβουν την πρωτοβουλία να τον καλέσουν να δώσει εξηγήσεις. Μέχρι τότε αυτός και οι όμοιοί του καλύτερα να μην εμφανιστούν σήμερα το βράδυ στη Βουλή, να ψηφίσουν, έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύουν στη δημοκρατία, προτιμούν τις καταλήψεις ανακτόρων.
Υ.Γ. «Έχω να κάνω με τρελούς», φέρεται ειπών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όταν έμαθε τα του ρεσάλτου   Του Γιώργου Κυριακόπουλου
 ~
***  Οι δύσκολες ώρες των χαμένων αξιών
Για χρόνια πολλά... λόγια λόγια... και από δουλειά, έργο, παραγωγή, ερασιτέχνες! Έχοντας πάθει μία ακράτεια απίστευτης αγάπης του ΕΓΩ μας... μιλάμε ασταμάτητα, αναλύουμε, υποδεικνύουμε, τεκμηριώνουμε... προτείνουμε και δεν ακούμε.. Δε βλέπουμε, δεν παρατηρούμε... Για όλα έχουμε άποψη, την οποία στηρίζουμε είτε με απόλυτα... επιχειρήματα, είτε με τσιτάτα, είτε με ειρωνικές τοποθετήσεις έναντι όσων δεν ασπάζονται τη γνώμη μας... και νοιώθουμε οι ορθογνώστες των πάντων... Έχουμε άποψη, δίκιο, γνώση... για χωράφια που μέχρι προχθές δεν ξέραμε ότι υπάρχουν... Μαθαίνουμε αμέσως καινούργιες και ξενόφωνες ορολογίες και προχωράμε σε αναλύσεις επί των πάντων... Ο εχθρός πάντα απέναντί μας, μακριά μας, καμία συγγένεια με εμάς! Τους καθρέφτες τούς χρησιμοποιούμε μόνο, για να ομορφύνουμε το σαρκίο μας... Όχι να κοιτάξουμε και να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο εχθρό μας, τον εαυτό μας... Όσο πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες, τόσο πιο πολύ κραυγάζουμε... Ίσως να ξορκίσουμε, να διώξουμε τη φωνή που μας λέει, «αναλογίσου και τις δικές σου ευθύνες»... Άκου, σκέψου, τοποθετήσου με σύνεση, ή πες, δε γνωρίζω, δεν καταλαβαίνω, δεν έχω πρόταση... Αυτό δε θα είναι έλλειψη εξυπνάδας... Θα είναι η αλήθεια, και η αλήθεια περιέχει πάντα δύναμη, αξιοπρέπεια, πειθώ... Συμφωνούμε όλοι ότι οι στιγμές είναι πρωτόγνωρα δύσκολες έως τραγικές... Να διαφοροποιηθούμε, όμως, στο ότι, αν συνεχίσουμε να είμαστε ένα μπουλούκι φοβισμένων, τρομοκρατημένων πολιτών, ο στραγγαλισμός μας είναι βέβαιος... Γιατί, μη παρατηρώντας και μη ακούγοντας για καιρό τώρα, κάποιοι δεν έχουν πάρει χαμπάρι, κάποιοι είδαν το τυρί.. και λίγοι τη φάκα... Μπήκαμε στη φούσκα της οικονομικής ανάπτυξης, είδαμε το λαμπερό περιτύλιγμα των δώρων... αλλά τα σκατά που υπήρχαν μέσα, τα βλέπουμε τώρα... Και κάποια από αυτά έχουν και ονοματεπώνυμο... Και συνεχίζουμε αντιδρούμε ανώριμα... Εμείς, αυτοί και οι άλλοι... Να κάποιες ερωτήσεις ενός απλού και πιθανώς και απλοϊκού νου: -Με ποιους θα σωθώ εγώ, αλλά κυρίως οι γενιές των νέων... Με αυτούς που τρέμουν στο να μείνουμε στο ευρώ; Ή με αυτούς που ξορκίζουν το ευρώ; -Και ΓΙΑΤΙ κανείς δε με ενημερώνει, τι θα γίνει αν προτιμήσω να μείνω Ελληνίδα, μιας και από ό,τι φαίνεται, δεν έχω τα φόντα να γίνω Ευρωπαία.. -Ή τι άλλο θα πρέπει να θυσιάσω ακόμα, για να είμαι μέλος του κλαμπ των νεοπλαστικοπολιτισμένων δανειστών και δεσμών μου; Γιατί ως ρομαντική και σαφώς κακή Ευρωπογραία..., έχασα την περηφάνια μου, την αξιοπρέπειά μου, τη δυνατότητα να αντέχω το χαμένο και ερωτηματικό βλέμμα των νέων για το σήμερα και για το αύριο... και γιατί έφτασα στο σημείο να κουβαλάω ενοχές, επειδή έχω τα απαραίτητα και αναγκαία προς το ζην, όταν εκατομμύρια συμπατριώτες μου υποφέρουν και δεκάδες χιλιάδες αυτοκτονούν... Και ποια είναι η πιο αψηλή εντολή; Ν’ αρνηθείς όλες τις παρηγοριές - θεούς, πατρίδες, ηθικές, αλήθειες -, ν’ απομείνεις μόνος και ν’ αρχίσεις να πλάθεις εσύ, με μοναχά τη δύναμή σου, έναν κόσμο που να μην ντροπιάζει την καρδιά σου... Ποια ‘ναι η πιο αντρίκεια χαρά; Ν’ αναλαβαίνεις την πάσα ευθύνη. Το είπε ο Νίκος Καζαντζάκης. Βούλα Κυριακέα - 
~
***  Καφενείον «ΤΟ ΤΑΞΙ»
Με το ίδιο... μυαλό... άπειρα συναπτά έτη έχω τσακίσει τρις, με μηχανές, το δεξί μου πόδι (;). Το αριστερό... άτρωτο. Συμπλέει με το ΚΚΕ. Την 1η Αυγούστου έχω επέτειο της τρίτης και τελευταίας (;), θα δείξει. Από τον καιρό εκείνο, λοιπόν, μέχρι σήμερα κυκλοφορώ με ταξί. Όλο αυτό το διάστημα πιάνω κουβέντα με πολλούς από τους «ταρίφες». Ειδικά τώρα τελευταία, με τις πολιτικές εξελίξεις, σαν σε καφενείο, νομίζω, κι αυτό γιατί ουδέποτε έχω καθίσει σε τέτοιο χώρο για να συνομιλήσω. Τέλος πάντων. Επειδή, λοιπόν, οι φίλοι μου οι ταξιτζήδες μαζί με τους περιπτεράδες αποτελούν το αυτί και το μάτι της πόλης, εκείνο που μου διατυμπανίζουν είναι ότι η οικονομική κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει. Άλλο να το διαβάζεις στις εφημερίδες, τα social media και να το ακούς στην τηλεόραση και άλλο το βιωματικό. «Αδερφέ, πεθαίνουμε», μου έλεγε ένας. «Πέρυσι τέτοια εποχή στη βάρδια μου έκανα τα τριπλάσια χιλιόμετρα. Πέρυσι, στην εποχή της κρίσης πάλι. Την εφετινή, όμως, κατάσταση δεν την έχουμε ξαναδεί. Κάτι πήγαινε να γίνει, αλλά από την ημέρα που ο Τσίπρας ανήγγειλε το δημοψήφισμα κοκάλωσε το σύμπαν». Από το αεροδρόμιο, δε της Καλαμάτας, που το μισό χρόνο συνδέεται με όλη την Ευρώπη, ένας άλλος, έξω φρενών, μου εξομολογούνταν ότι δεν έχουν πάρει μακρινή κούρσα. Όσο για τη Βέργα, στους πρόποδες του Ταϋγέτου, όπου είναι τα νυχτερινά στέκια της νεολαίας και τις προηγούμενες χρονιές οι ταξιτζήδες δεν προλάβαιναν τα ΠΣΚ να πηγαίνουν κούρσες και η Αστυνομία να κόβει κλήσεις για το ωράριο και την όχληση από τα τάμπα-τούμπα των dj, άκρα του τάφου σιωπή. Χαμένο πάει το φετινό καλοκαίρι, ό,τι προκάμουν από εδώ και πέρα, αν δε συνεχιστούν οι πολιτικές α-δεξιότητες, οι οποίες, όπως περίτρανα αποδείχτηκε, δεν είναι προνόμιο μόνο των δεξιών. Η οικονομία και η ψυχολογία είναι άρρηκτα δεμένες. Δεν αντιδρούν μόνο τα Χρηματιστήρια στις καλές ή κακές ειδήσεις. Εκεί παιχνίδι γίνεται από τους «επενδυτές». Η αντίδραση των προαναφερθεισών ειδήσεων παίρνει σβάρνα πρώτα τις τοπικές αγορές, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής οικονομίας. Γκέγκε, Αλέξη; - 
~ http://www.tharrosnews.gr
~
***     ΒΟΜΒΑ: Διάλυση των ΑΝ.ΕΛ;
kammenos 1
-  Όλο και μεγαλώνει η διάσταση απόψεων στους Ανεξάρτητους Έλληνες εν μέσω παραιτήσεων, αποχωρήσεων και διαφοροποιήσεων.
Η απόφαση του Πάνου Καμμένου και της Κ.Ο. να ψηφίσει το Μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν η αιτία, καθώς η κατάσταση μοιάζει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο με αρκετές συντονιστικές να βγάλουν ανακοινώσεις στήριξης στον Πάνο Καμμένο.
Ενδεικτική η δυσαρέσκεια και η οργή κατά Καμμένου των Συντονιστικών Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλείας, Χανίων, Σαλαμίνας και Τρικάλων.
Από την αντίπερα όχθη στηρίζουν Πρόεδρο και βουλευτές οι Συντονιστικές Κυκλάδων, Πιερίας, Εύβοιας, Καβάλας, Άρτας, Κιλκίς, Κορινθίας, Ευρυτανίας, Καρδίτσας, Ιωαννίνων και Καλαμάτας (με τις δύο τελευταίες συντονιστικές να εκφράζουν έντονα τον προβληματισμό τους).
~
*** «Πόλεμος» ΗΠΑ - Γαλλίας - Αγγλίας εναντίον Γερμανίας για την Ελλάδα
soible
 -  Οργανωμένο σχέδιο να στριμώξουν στη γωνία το Βερολίνο και να τελειώνουν με τις κρυφές ατζέντες του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τρίτη, μετά τη διαρροή της εμπιστευτικής αναθεωρημένης έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ιδιαίτερα, σε ενημερωτικό σημείωμα τριών σελίδων, που στάλθηκε στις αρχές της Ε.Ε. το Σαββατοκύριακο και είναι στα χέρια των Financial Times, το ΔΝΤ αναφέρει πως η πρόσφατη αναταραχή στην ελληνική οικονομία θα οδηγούσε το χρέος κοντά στο 200% του ΑΕΠ τα επόμενα δύο χρόνια. Στο ξεκίνημα της κρίσης της ευρωζώνης, το χρέος της Ελλάδας βρισκόταν στο 127% του ΑΕΠ.
Το ενημερωτικό σημείωμα υποστηρίζει ότι μόνο μέσω μιας μεγάλης ελάφρυνσης του χρέους θα μπορούσε η Ελλάδα να δει το χρέος της να υποχωρεί σε επίπεδα που θα της επέτρεπαν να επιστρέψει στις αγορές.
Βάσει του καταστατικού του, το ΔΝΤ δεν μπορεί να βοηθήσει στην διάσωση μιας χώρας εάν το χρέος της δεν θεωρείται βιώσιμο και δεν υπάρχει η προοπτική να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων για χρηματοδότηση.
Μάλιστα, η συμμετοχή του ΔΝΤ στην διάσωση της Ελλάδας ήταν σημαντική για το γερμανικό μπλοκ των σκληροπυρηνικών της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν είναι αρκετά αυστηρή στις αξιολογήσεις της. Το ζήτημα αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα σημεία αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, αυτό το Σαββατοκύριακο, με τον κ. Τσίπρα να αρνείται να αποδεχθεί την συμμετοχή του ΔΝΤ σε μια νέα διάσωση.
Σύμφωνα με αξιωματούχους της Ε.Ε., η κ. Μέρκελ ήταν ανυποχώρητη, λέγοντας στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι δεν θα υπάρξει διάσωση – και άρα θα φύγει η χώρα από την ευρωζώνη – χωρίς ένα επίσημο αίτημα για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα. Η τελική συμφωνία αναφέρει «ότι η Ελλάδα θα ζητήσει την διαρκή στήριξη του ΔΝΤ» μόλις λήξει το τρέχον πρόγραμμα με το Ταμείο.
Σε περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρούσε από το ελληνικό πρόγραμμα, θα προκαλούσε σημαντικά πολιτικά και οικονομικά προβλήματα στο Βερολίνο και τους άλλους πιστωτές της ευρωζώνης. Γερμανοί πολιτικοί έχουν επισημάνει ότι χωρίς την έγκριση του ΔΝΤ θα δυσκολεύονταν να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα διάσωση από την γερμανική Βουλή.
Επίσης, ένας αξιωματούχος της Ε.Ε. ανέφερε ότι από τα 86 δισ. ευρώ των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) – το Ταμείο διάσωσης της ευρωζώνης ύψους 500 δισ. ευρώ – αναμένεται να βάλει μόνο τα 40 με 50 δισ. ευρώ. Το τρέχουν πρόγραμμα του ΔΝΤ, το οποίο έχει ακόμα 16,4 δισ. ευρώ αδιάθετων πόρων και λήγει τον Μάρτιο του 2016, αναμένεται να καλύψει ένα μέρος του κενού, ενώ αξιωματούχοι της ευρωζώνης περιμένουν ότι θα υπάρξει συνεισφορά και από ένα ακόμα πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Το ενημερωτικό σημείωμα του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι ηγέτες της ευρωζώνης χρειάζεται να εξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα πιο άμεσα και σε ποσότητες μεγαλύτερες από αυτές που είχαν τεθεί υπό εξέταση.
Μεταξύ των επιλογών που πρότεινε ήταν μια «πολύ δραματική επέκταση» των σχεδίων αποπληρωμής με μια «περίοδο χάριτος» 30 επιπλέον ετών «για το σύνολο του ευρωπαϊκού χρέους»- το οποίο σημαίνει ότι η Ελλάδα δε θα κάνει καμιά πληρωμή τόκων ή χρέους στα δάνεια της ευρωζώνης έως το 2053. Ήδη υπήρχε περίοδος χάριτος έως το 2023.
Αναδιάρθρωση τώρα απαιτούν Παρίσι και Λονδίνο
Στον απόηχο των προειδοποιήσεων του ΔΝΤ, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν τονίζει ότι και η Γαλλία συμφωνεί πως δεν μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα εάν διατηρηθεί το χρέος στα ίδια επίπεδα.
Όπως ανέφερε, αυτό που καταλαβαίνει είναι πως το ΔΝΤ ζητά ελάφρυνση χρέους αλλά όχι ξεκάθαρο «κούρεμα».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, συντασσόμενος με τη θέση που εκφράστηκε από το ΔΝΤ στη σχετική του έκθεση.
Το μήνυμα για άμεση αναδιάρθρωση του χρέους σε επίπεδα βιωσιμότητας αναμένεται να μεταφέρει και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, ο οποίος ταξιδεύει εσπευσμένα στην Ευρώπη για συναντήσεις με τους Μάριο Ντράγκι, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
~
*** Η αριστερή πλατφόρμα θα ρίξει τον Τσίπρα
syriza
 -  Ο στόχος του χθεσινού ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της κ. Βαλαβάνη, σύμφωνα με όσα δημοσιιεύονται σε άρθρο της ιστοσελίδας iskra, που εκφράζει τις θέσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ της οποίας ελιναι επικεφαλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πρώην ΥΠΑΠΕΝ.
Αναλυτικά αναφέρει το άρθρο:
«Αργά το βράδυ της Παρασκευής (17/7) ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης.
Μοναδικός στόχος του ανασχηματισμού ήταν η απομάκρυνση από την κυβέρνηση των Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχου και η αντικατάσταση της παραιτηθείσας, για τους γνωστούς πολτικούς λόγους, Βαλαβάνη.
Όσο κι αν η απομάκρυνση των "τριών" ήταν περίπου αναμενόμενη, μετά και την διαφοροποίησή τους στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο μνημόνιο, το οποίο και καταψήφισαν, δεν παύει η απομάκρυνσή τους να έχει βαρύνουσα πολιτική σημασία με αυτονόητο πολιτικό πρόσημο.
Συνεργάτες του Παναγ. Λαφαζάνη υπογράμμιζαν ότι για τον ίδιο η διατήρηση θέσεων και αξιωμάτων δεν μπορεί να έχει ως αντάλλαγμα εκπτώσεις σε όσα ο ίδιος θεωρεί ζητήματα αρχών για την Αριστερά και θεμελιώδη συμφέροντα για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.
Οι ίδιοι συνεργάτες του τόνιζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και μαζί του η κυβέρνηση, δεν πρέπει να παγιδευθούν σε έναν ολισθηρό "μονόδρομο" που προδιαγράφει η απαράδεκτη συμφωνία με τους "θεσμούς" αλλά να βρουν τη δύναμη να καταστήσουν προσωρινές τις πολιτικές αναδιπλώσεις και να αποτρέψουν πολιτικές επιλογές και δεσμεύσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αναίρεση και ακύρωση τις ριζοσπαστικές προγραμματικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης.
Άλλοι παρατηρητές τόνιζαν ότι πέραν της απομάκρυνσης των "τριών" , ο ανασχηματισμός μάλλον δεν είχε καμία άλλη πολιτική αξία, εκτός και αν αξιολογηθεί ως τέτοια η περαιτέρω διεύρυνση του αριθμητικού δυναμικού της κυβέρνησης, κατά το πρότυπο πρηγούμενων περιόδων με "στοχευμένες" και "επιλεκτικές" τοποθετήσεις προσώπων».
~
*** ΒΟΜΒΑ! Ο Σόρος ενημέρωσε τον Τσίπρα για τον Βαρουφάκη…
varoyfakhs1
-  Οργιάζουν το τελευταίο διάστημα οι φήμες ότι ο γνωστός δισεκατομμυριούχος George Soros, προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα για τις περίεργες βλέψεις του πρώην υπουργού οικονομικών, αποτρέποντας έτσι έναν νέο εμφύλιο πόλεμο στην Ευρώπη – επί ελληνικού εδάφους.
Με ένα sms που ο Γ. Βαρουφάκης έστειλε στον Robert Johnson, φίλο του προφανώς, αναφέρει ότι ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής Τζορτζ Σόρος παρακαλεί τον γνωστό Αμερικανό οικονομολόγο και καθηγητή Τζέφρυ Σακς –που αρθρογραφεί τακτικά στην Ναυτεμπορική– να τηλεφωνήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και να τον παρακινήσει να απολύσει τον υπουργό Οικονομικών, ώστε να αποφευχθεί στην Ελλάδα μία ουκρανικού τύπου κρίση!!!
 Επιπλέον, σύμφωνα με το kourdistoportocali, ο αποστολέας του sms τονίζει ότι, κατά τον Τζορτζ Σόρος, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αδύνατη και επικίνδυνη.
Ερώτημα πρώτον: Αν το παραπάνω sms είναι πραγματικό, από ποιους μπορεί να έμαθε ο Γ.Βαρουφάκης για το τηλεφώνημα που επικαλείται και τί νόημα έχει η ενημέρωση ενός φίλου του και όχι της κοινής γνώμης;
Δεύτερον: Αν όντως ο Τζορτζ Σόρος έκανε αυτό το τηλεφώνημα στον Τζέφρυ Σάκς, με ποια ιδιότητα ο τελευταίος θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα να απολύσει έναν υπουργό του;
Επικεφαλής του Ινστιτούτου της Γης στο πανεπιστήμιο Columbia, ο Τζέφρυ Σακς έχει χρηματοδοτηθεί με 50 εκατ. δολλάρια για τις έρευνες και ποικίλες δραστηριότητές του κατά της φτώχειας από τον Σόρος, αλλά, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι τόσο στενές για παρεμβάσεις του τύπου που αναφέρει ο Γ. Βαρουφάκης.
Αντιθέτως, ο Αμερικανός οικονομολόγος έχει καλές σχέσεις με τον Γ. Βαρουφάκη από το 2008, όταν αμφότεροι συμβούλευαν τον Γιώργο Α. Παπανδρέου για το πώς θα μπορέσει να πάρει την εξουσία με σύνθημα το περίφημο «λεφτά υπάρχουν».
Είναι επίσης γνωστό και ποτέ δεν διαψεύσθηκε ότι την Μεγάλη Εβδομάδα, Βαρουφάκης, Σόρος, Σακς, Τζαίημς Γκαλμπραίηθ και Τζότζεφ Στίγκλιτς δείπνησαν στο μεγάλο ξενοδοχείο Adlon του Βερολίνου, όπου ο Έλληνας υπουργός, με την σύμφωνη γνώμη του Σόρος, έθεσε το θέμα του «κουρέματος» του χρέους –τοποθέτηση με την οποία συμφώνησαν και οι άλλοι οικονομολόγοι.
Τί μεσολάβησε λοιπόν και μέσα σε 45 ημέρες ο Τζορτζ Σόρος άλλαξε γνώμη και άρχισε να θεωρεί επικίνδυνη την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Από τα μέσα Μαΐου, ο δισεκατομμυριούχος χρηματιστής πληροφορήθηκε από επιχειρηματικούς κύκλους σε Ευρώπη και Αμερική ότι ο Γ. Βαρουφάκης, ερήμην του Αλέξη Τσίπρα, ετοίμαζε σχέδιο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη –γεγονός που θα υπονόμευε και την ευρωπαϊκή συνοχή, σε μία κρίσιμη γεωπολιτική φάση για την Ευρώπη. Πληροφορήθηκε επίσης ότι οι λενινιστές του ΣΥΡΙΖΑ ήσαν και αυτοί έτοιμοι να δράσουν πραξικοπηματικά, με σοβαρότατο κίνδυνο η Ελλάδα να γίνει Ουκρανία…
Με άλλα λόγια, αν ο Λαφαζάνης και η παρέα του και η Ζωή με τα φασιστικά στοιχεία που την στηρίζουν έμπαιναν στο «παιχνίδι» της εξόδου από την ευρωζώνη, σήμερα η Ελλάδα θα βρισκόταν στα πρόθυρα νέου εμφυλίου πολέμου. Ο δε Αλέξης Τσίπρας, με τεράστιες ευθύνες στην πλάτη του, θα είχε χρησιμοποιηθεί, όπως πριν 98 χρόνια ο Αλέξανδρος Κερένσκυ στην Μόσχα –όταν, ως πρωθυπουργός της πρώτης δημοκρατικής κυβέρνησης στην Ρωσία, ανετράπη από το πραξικόπημα των μπολσεβίκων του Λένιν. Ανατροπή την οποία στην συνέχεια ονόμασαν «επανάσταση».
 Το voicenews.gr δεν ενστερνίζεται όλα τα παραπάνω, αλλά τα καταγράφουμε δημοσιογραφικά και σας τα παραθέτουμε!
~
***  Τα social media πήραν «φωτιά» με τη υπουργοποίηση Χαϊκάλη
xaikalhs
 -  Χαμό προκάλεσαν οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων με το που μαθεύτηκε η πληροφορία, ότι στον ανασχηματισμό υπουργοποιείται ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης.
Το hashtag #χαϊκαλη είναι δεύτερο trend στο Twitter με τους χρήστες να ΄χουν έμπνευση σχετικά με το θέμα. Δείτε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets για την υπουργοποίηση Χαϊκάλη:
-Άν είναι να κάνουμε υπουργό τον Χαϊκάλη, ας δώσουμε και στον Σεφερλή το Πολιτισμού και στον Πρέκα το Εξωτερικών να τελειώνουμε
-Με Χαϊκάλη Υπουργό ρευστοποιήστε ό,τι περιουσιακό στοιχείο έχετε σε ακτίνα 2,234 ναυτικών μιλίων απο την Αθήνα.
-Αν πήγαμε μέχρι την κόλαση και γυρίσαμε (μάλλον) για να δούμε υφυπουργό τον Χαϊκάλη … I rest my case … του χρόνου Δελφινάριο
-Αν ισχύουν τα περί Χαϊκαλη στην κυβέρνηση, δεν μας αρκούν μνημόνια, ρίχτε κατευθείαν ναπαλμ, μην το κουράζουμε...
-Βρε τον Χαϊκαλη, από διαχειριστής έγινε υπουργός
-Τον Χαϊκάλη υπουργό υποκλοπών τον έκανε ; #syrizanel #stelehares #kyvernisara
-Με Χαϊκάλη υπουργό, ραντεβού στα τσιπουράδικα
-Μετά τον Χαϊκαλη ας υπουργοποιήσουν και τον Βασίλη Χαλακατεβακη. Τόσα κοινόχρηστα μάζευε στους Απαράδεκτους. Κάπου στο Οικονομικών.
-Σκεφτόμουν ότι ο Τσίπρας πήρε δύσκολες αποφάσεις και έκανε επιτέλους τη "στροφή προς τη λογική". Μετά άκουσα για την υπουργοποίηση Χαϊκάλη.
-Ότι θα ζουσα να δω τον Χαϊκαλη υπουργο, πολύ δύσκολο να το χωνέψω. Τον Χαϊκαλη ρε Τσίπρα; Μεθυσμένος ήσουν;;;
-Έχουμε δώσει τα τανκς στον Καμμένο, μη τρελαίνεστε με τον Χαϊκάλη.
-Χαϊκάλη θα μας σώσεις, πως το βλέπεις? -Φίφτι Φίφτυ. Πιάσε τίποτα να φάμε.
-Ελπίζω να μην ισχύουν τα περί υπουργοποίησης Χαϊκάλη. Δεν κάνεις υπουργό έναν μυθομανή παλιάτσο την κρισιμότερη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας
-Διαβάζω ότι ίσως κάνουν υπουργό τον Χαϊκάλη. Δεν είναι σίγουρο, αλλά είναι πολύ γελοίο.
-Σου λέει θα εγκατασταθεί που θα εγκατασταθεί η τρόικα στα υπουργεία να μη γελάσει το χειλάκι τους λιγουλάκι ; Άρπα ενα Χαϊκάλη
-Σας παρακαλώ πείτε μου ότι είναι ψέμματα αυτό με το Χαϊκαλη
-Τρομοκρατημένη η "ανεργία" ........μετα απο διαρροές για Κατρούγκαλο με Χαϊκαλη !
-Πάνε και υπουργοποιούν τον Χαϊκάλη, και μετά γκρινιάζουν για πραξικοπήματα.
-Χαικάλη, πάρε με στο υπουργείο αμισθί. Θέλω να έχω ντραφτ για την υπόλοιπη ζωή μου
-Το χάλι γκάλι μικροί μεγάλοι με Χαϊκάλη
-Η υπουργοποίηση Χαϊκάλη σκότωσε τον ρομαντισμό
-Νεολαία Παύλου Χαικάλη
-Μάλλον έβλεπε ο #Tsipras πολύ 50-50, και μπέρδεψε τον επιτυχημένο επιχειρηματία της σειράς τον "Μίμη" με τον αληθινό Χαϊκάλη #anasximatismos
-Η υπουργοποίηση Χαικάλη είναι μεγαλύτερη ήττα για την χώρα από την οποιαδήποτε υποχώρηση στους ευρωπαίους. Αυτοεξευτελισμός.
~
***  Υπουργός ''Και βέβαια υπογράφουμε μνημόνιο''
theano fwtioy
-  «Βεβαίως είναι μνημόνιο η συμφωνία, και με μέτρα που έχουμε καταγγείλει, αλλά εδώ υπήρξε η μείζων επιλογή...» τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.
«Το δηλώνουμε ότι άλλα λέγαμε και θα κάνουμε άλλα (...) Εμείς δεν επαιρόμαστε ότι έπρεπε να είχαμε εφεύρει το μνημόνιο αν δεν μας είχαν το είχαν επιβάλλει» παρατήρησε η υπουργός, αφήνοντας αιχμές για τον Άδωνη Γεωργιάδη.
«Δεν είναι κακό οι απεργίες του λαού, δεν είναι κακό να κατεβεί σε απεργία ο λαός, και εμείς συμφωνούμε, και εμείς θεωρούμε ότι έχουμε το σύνολο του λαού μαζί μας τεράστιες πλειοψηφίες, ενώ οι άλλες κυβερνήσεις είχαν απέναντι τους το λαό, εμπόδιζαν τις απεργίες» σχολίασε.
Παράλληλα, η κ. Φωτίου υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς έδωσε 200 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Παρεμβαίνοντας, ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος δήλωσε ότι δεν υπάρχει εντιμότητα σε αυτή την αριστερά, και έκανε λόγο για υπέρτατο λαϊκισμό της αριστεράς όταν λέει η υπουργός ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις εμπόδιζαν τις απεργίες.
«Έξι μήνες συνεδρίαζαν και δεν έκαναν τίποτε... Λένε ότι έδωσαν 200 εκατ., ο Κεγκέρογλου έδωσε 800 εκατ. ευρώ... Πρώτη φορά αριστερά» πρόσθεσε ειρωνικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
~
*** ΒΟΜΒΑ! Ρίχνουν την κυβέρνηση
antipoliteusi
 -  Οι ενέργειες για την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά με πρωτοστάτες τους Μειμαράκη-Γεννηματά-Θεοδωράκη και Βενιζέλο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχηγοί των κομμάτων που «έσωσαν» στον Αλέξη Τσίπρα, αλλάζουν στάση εκνευρισμένοι και από την στάση του πρωθυπουργού και του υπόλοιπου επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ.
Αρχικά ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξε την πρώτη βολή: Με ανάρτησή του στο fb κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν είχε το θάρρος να πει ένα ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή, την ώρα που βουλευτές της κυβέρνησης του γύρισαν επιδεικτικά την πλάτη.
Επίσης, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει δεν ξέρει τι να κάνει με όσους του γύρισαν πλάτη, οι υπόλοιποι αρχηγοί και κυρίως ο Μειμαράκης, έχουν νευριάσει και φαίνεται να λέει: «Aν τολμά ας πάει σε εκλογές. Θα υποστεί στραπάτσο που δεν το φαντάζεται ούτε στα πιο τρελά του όνειρα. Οι μισοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως οι νέοι τον αποδοκιμάζουν μέσα από τα social media. Του σούρνουν τα μύρια όσα».
Ακόμη πιο οργισμένος εμφανίζεται ο Βενιζέλος με την αμηχανία και ατολμία του Τσίπρα εντός του κόμματός του και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κρίνει ότι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ.
~
*** BOMBΑ: Πληρωμένοι δολοφόνοι (κουκουβάγιες) ήρθαν στην Ελλάδα και αυτή καίγεται!
owls op
 -  Το κωδικό όνομα "Κουκουβάγιες" (OWLS) είναι το όνομα ομάδας απο "ακτιβιστές"-εκτελεστές, απ΄'ολο τον κόσμο που συναντούνται στο επιλεχθέν σημείο κρούσης.
Η αποσταθεροποιητική ομάδα, που έλαβε μέρος στα πρωτοφανή επεισόδια του Κιέβου και περιλαμβάνει ναζί, ελεύθερους σκοπευτές και "εκπαιδευμένους" στη αποσταθεροποίηση, ακτιβιστές, και κινείται σε όλο τον κόσμο επι πληρωμή.
Κρατήστε 3 σημεία:
- Στα επεισόδια του Συντάγματος τη νύχτα ψήφισης του μνημονίου, συνελήφθησαν, ανάμεσα σε άλλους, τέσσερις Γερμανοί, δύο Γάλλοι, ένας Αυστραλός, ένας Ουκρανός, ένας Ολλανδός και τρεις Πολωνοί.
- Κάτοικοι του Υμηττου παρατήρησαν ύποπτες κινήσεις "απο νεαρούς με σακίδια" στη περιοχή.
- Η Βρετανική Telegraph δημοσίευσε ένα παράξενο σαν κρυπτογραφικό μήνυμα που υπογράφεται απο ελληνίδα η οποία "ψάχνει για κουκουβάγιες" να επικοινωνήσουν μαζί της.
Αυτή τη στιγμή, μετρώνται 49 πύρινα μέτωπα στη χώρα μόλις σε 12 ώρες..
 owls
~
*** Αυτός θα σώσει την Ελλάδα…
grexit15

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε συνάντηση νωρίτερα το απόγευμα με τον νομπελίστα οικονομολόγο, Τζόζεφ Στίγκλιτς, στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο Αμερικανός καθηγητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του ως προς την οικονομική λογική της συμφωνίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου οικονομικών, ενώ στη συνέχεια προσέθεσε, πως τόσο ο ίδιος όσο και ένας μεγάλος αριθμός γνωστών και έγκριτων επιστημόνων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ προσφέρονται να βοηθήσουν την κυβέρνηση με όποιον δυνατό τρόπο, στην προσπάθειά της για τερματισμό της λιτότητας και έξοδό της από τη βαθιά οικονομική κρίση.
Ο Έλληνας υπουργός οικονομικών, εξέφρασε από την πλευρά του, τις θερμές του ευχαριστίες προς τον κ. Στίγκλιτς για την υποστηρικτική του στάση απέναντι στην Ελλάδα και τους πολίτες.
Επιπλέον, τον ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων που προηγήθηκαν της συμφωνίας της 13ης Ιουλίου 2015 και εξέθεσε τα προβλήματα, που αντιμετώπισε από την πλευρά της, η Ελλάδα.
Τέλος, επισήμανε και τις δυσκολίες που αναμένεται να εμφανιστούν στην εφαρμογή της συμφωνίας.

~
***   Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  Ο «ιπτάμενος» Ιακωβάκης τιμώμενο πρόσωπο στο «Navarino Challenge»!

Η πολυβραβευμένη διοργάνωση «Navarino Challenge» συνεχίζει με αισιοδοξία να προσθέτει νέες προκλήσεις και δραστηριότητες στο πρόγραμμά της, φέρνοντας κοντά στον αθλητισμό ανθρώπους όλων των ηλικιών, ενώ παράλληλα τους προσκαλεί να επισκεφτούν την Ελλάδα, την Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία! Στο πλαίσιο της ενημερωτικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί για το «Navarino Challenge», η διοργάνωση θα τιμήσει για την συνολική του προσφορά στον αθλητισμό και το ήθος του, τον κορυφαίο Έλληνα Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή στα 400 μέτρα με εμπόδια, Περικλή Ιακωβάκη. Ο Ιακωβάκης, που αποτελεί υπόδειγμα αθλητή, είναι ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ, έχοντας κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου (Παρίσι, 2003), το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου (Γκέτεμποργκ, 2006), την όγδοη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες (Πεκίνο, 2008), από ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες (Τύνιδα, 2001 & Μερσίνη, 2013 στα 4x400μ.) καθώς και εννέα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής στον κόσμο το 2006 στο άθλημά του, από το καλύτερο περιοδικό στίβου, το αμερικανικό "Track and Field News". Πρόκειται για τον μοναδικό Έλληνα που είχε αυτή την τιμή, μέχρι σήμερα. Οι νέες φετινές προκλήσεις, περιλαμβάνουν το άθλημα της κολύμβησης, όπου μικροί και μεγάλοι φίλοι της θάλασσας θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν χωρίς χρονόμετρα και χωρίς ανταγωνισμό, στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου, στο γραφικό λιμάνι της Πύλου! Oι συμμετέχοντες στο «Navarino Challenge» θα κληθούν να κολυμπήσουν, το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου μια ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή 1 μιλίου (1,6 χλμ.) και οι δε μικρότεροι φίλοι, την απόσταση του μισού μιλίου (0,8 χλμ.). Πρεσβευτής, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, είναι ο Ολυμπιονίκης και δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην κολύμβηση, Σπύρος Γιαννιώτης, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της κολύμβησης, Νίκο Γέμελο να αναλαμβάνει την τεχνική διεύθυνση και να υπογράφει τον σχεδιασμό των διαδρομών. Οι κολυμβητικές διαδρομές θα πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Δήμου Πύλου-Νέστορος, του Λιμεναρχείου Πύλου, του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου «Νέστωρ» του Explore Messinia και με την ασφάλεια του Aqua Divers Club. Με το πέρας των δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου (ΣΕΤΑΠ), θα φέρει σε επαφή τον κόσμο με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα τοπικά προϊόντα, ενώ θα ακολουθήσει αγώνας επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist και Laser, από τον σύλλογο «Νέστωρ». Από την πρόκληση της θάλασσας, στην πρόκληση του βουνού! Το «Navarino Challenge» θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά δραστηριότητες αναρρίχησης. Η φετινή διοργάνωση θα προσφέρει μαθήματα για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino, από τον πιστοποιημένο εκπαιδευτή αναρρίχησης, Γιώργο Μάλαμα. Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου θα γίνει η χαρτογράφηση των αναρριχητικών διαδρομών για το 2016, στην βραχονησίδα της Μεσσηνίας, την ιστορική Σφακτηρία που λειτουργεί ως κυματοθραύστης για το λιμάνι της Πύλου. Την Παρασκευή (11/09), το Σάββατο (12/09) και την Κυριακή (13/09), η αναρριχητική δράση μεταφέρεται στο Navarino Rocks, τον εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης της Costa Navarino. Το τείχος αναρρίχησης, επιφάνειας 100 τμ., προσφέρει μια μεγάλη σειρά από αναρριχητικές διαδρομές για τα παιδιά και τους ενήλικες, τόσο για αρχάριους, όσο και για πιο προχωρημένα επίπεδα. Η επαγγελματική ομάδα, η ποιότητα εγκαταστάσεων και η διασκεδαστική ατμόσφαιρα παρέχουν ένα ασφαλές, φιλόξενο και ενθαρρυντικό περιβάλλον! Η διοργάνωση πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά υπό την Aιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού με την υποστήριξη της Costa Navarino και του The Westin Resort Costa Navarino και την στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας. Το «Navarino Challenge», μια εκδήλωση βραβευμένη για την καινοτομία της, δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει περισσότερες επιλογές σε όσους θέλουν να εγγραφούν στις δραστηριότητές του, πλέον των εγγραφών που πραγματοποιούνται στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης. Σε συνεργασία με τo Viva.gr, που δημιουργήθηκε το 2006 με σκοπό να προσφέρει καινοτομικές online υπηρεσίες στους επισκέπτες του, μπορεί κάποιος να πληρώσει την συμμετοχή του εύκολα & γρήγορα από όπου κι αν βρίσκεται ηλεκτρονικά και σε 150 φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα (Σημεία Viva / The Mall Athens, Καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt). Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ: http://www.viva.gr/tickets/sports-tourism-event/pylos/navarino-challenge/ ενώ στο link που ακολουθεί μπορείτε να βρείτε τις διαδρομές για το τρέξιμο, τον σχεδιασμό των οποίων έχει αναλάβει ο Τεχνικός Διευθυντής του XTERRA Greece, Κωνσταντίνος Κουμάργιαλης: http://navarinochallenge.com/event_routes_2015.html Η φετινή οικογενειακή πρόκληση (family challenge) εντάσσεται στο πλούσιο πρόγραμμα της διοργάνωσης με δραστηριότητες για τους γονείς και τα παιδιά όπως: Τρέξιμο, Κολύμβηση, Αναρρίχηση, Tae Kwon Do, Pilates, Ποδήλατο και Πολεμικές Τέχνες! Ειδικά πακέτα διαμονής από 199 ευρώ το δίκλινο ισχύουν για όσους επιθυμούν να απολαύσουν το πλούσιο πρόγραμμα του «Navarino Challenge» μένοντας στo The Westin Resort Costa Navarino. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο της διοργάνωσης The Travel Company Experts (τηλ: +30 215 5608282) ή να μπείτε στο ακόλουθο link:http://navarinochallenge.com/event_accommodation_in_2015.html Επίσημος Χορηγός: Allianz Ελλάδος Επίσημο Ταξιδιωτικό Γραφείο: The Travel Company Experts Επίσημοι Υποστηρικτές: Navarino Outdoors, GoPro Αρωγοί: Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου «Νέστωρ», Explore Messinia, Aqua Divers Club, Digitribe Mediahouse, Drakos Digital Αποκλειστικός Αναμεταδότης: Novasports. - 
~
***  Επίσημη παρουσίαση Κλάδη και τεχνικού τιμ πριν την έναρξη της προετοιμασίας 

Πιθανότατα τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση ως νέου προπονητή της Καλαμάτας, του Κώστα Κλάδη και των συνεργατών του στο τεχνικό τιμ, το οποίο θα συμπληρώνουν ο Ιωσήφ Λουκάς, ως βοηθός, ένας γυμναστής (απομένει να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει ο Ευτύχης Τασιόπουλος), υπεύθυνος εκγύμνασης τερματοφυλάκων, αλλά και ο γενικός αρχηγός, με τον «Γάτο» Νικήτα Παπανικολόπουλο βασικό, αλλά όχι μοναδικό υποψήφιο για το πόστο. Θ’ ακολουθήσει την Τρίτη η έναρξη της προετοιμασίας της Μαύρης Θύελλας, ενώ όσο περνούν οι ημέρες εντείνονται οι προσπάθειες για τον συμπλήρωση του ρόστερ. Στις προσθήκες θα πρέπει λογικά να συνυπολογιστεί και ο αντικαταστάτης του Κωνσταντόπουλου, καθώς εξέφρασε την επιθυμία να μην συνεχίσει στην ομάδα, ακολουθώντας το δρόμο των Τσάτσου, Πάππου, Ρούση. Μαζί με τους νεαρούς παίκτες της ομάδας που συνεχίζουν (Βασιλόπουλος, Κουντάνης, Γκαρμοίρης   Νικολόπουλος) και αρκετούς ντόπιους, με ή χωρίς εμπειρία στις εθνικές κατηγορίας ο κ. Κλάδης, σε συνεργασία με τους διοικούντες συνεχίζουν τις επαφές προς κάθε κατεύθυνση, με τον 22χρονο επιθετικό Παναγιώτη Μπινιχάκη να είναι κοντά, σημείο επαφής υπάρχει και με τους Μελετίδη (Μανωλάδα), Μπούνα (Παναιγιάλειος), ενώ στους στόχους είναι και ο Μεσσήνιος νεαρός επιθετικός Άγγελος Γεωργιόπουλος. - 
~
***  Άθληση σε σχολικούς χώρους της Καλαμάτας το καλοκαίρι

Με οδηγία του δημάρχου Π. Νίκα θα συγκληθούν τα αρμόδια συλλογικά όργανα, δηλαδή οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα άθλησης των παιδιών σε σχολικούς χώρους τη θερινή περίοδο. «Θα ανοίξουμε τα προαύλια των σχολείων στα παιδιά», είπε ο δήμαρχος, μιλώντας στους δημοσιογράφους. Πλέον τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αθλούνται από τις 17.00 μέχρι τις 23.00, από Δευτέρα μέχρι Σάββατο, στους εξής σχολικούς χώρους: Δημοτικά: 1ο Δημοτικό: Παλαιολόγου και Καλλιπατείρας, 3ο Δημοτικό: Ακρίτα 4, 6ο Δημοτικό: Ελεαβούλκου 24 (Ράχη), 7ο Δημοτικό: Ακρίτα 118, 13ο Δημοτικό: οδός Λαιΐκων Γυμνάσια: 5ο Γυμνάσιο: Αθηνών 182 Λύκεια: 1ο Λύκειο: Λυκούργου και Σπετσών, 3ο Λύκειο: τέρμα Πραξιτέλους. - 
~
***  Dean Karnazes: Τρέχω για τις αξίες των προγόνων μου 

  *Πρεσβευτής του "Navarino Challenge", Υπερ-μαραθωνοδρόμος, συγγραφέας best seller Το 490 π.Χ. οι Πέρσες εισέβαλαν στην Ελλάδα κατά μήκος των παράκτιων πεδιάδων του Μαραθώνα. Οι Αθηναίοι, που διέθεταν πολύ λιγότερες δυνάμεις, έστειλαν έναν αγγελιοφόρο (υπερμαραθωνοδρόμο) στη Σπάρτη, τον Φειδιππίδη, προκειμένου να στρατολογήσει Σπαρτιάτες για τη συγκεκριμένη μάχη. Η Σπάρτη δεν είναι κοντά στην Αθήνα, καθώς απέχει σχεδόν 150 μίλια, με τη διαδρομή να περιλαμβάνει ορεινά και βραχώδη εδάφη. Ωστόσο, ο Φειδιππίδης ήταν ο πιο δυνατός απ' όλους τους υπερμαθανωδρόμους. Αποδέχτηκε γενναία την αποστολή του και το επόμενο πρωί ξεκίνησε για τη Σπάρτη. Τρέχοντας ξυπόλυτος και υπομένοντας την καυτή ζέστη, έφτασε στη Σπάρτη την επόμενη ημέρα. Ήταν ένα αξιοσημείωτο κατόρθωμα αντοχής, ένα εκπληκτικό επίτευγμα ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα, παρά το ότι επετεύχθη περισσότερα από 2.500 χρόνια πριν. Σε ανάμνηση του δρόμου του Φειδιππίδη, καθιερώθηκε και ο ετήσιος διεθνής αγώνας υπερμαραθωνίου δρόμου «Σπάρταθλον». Αν είχα γεννηθεί στην εποχή του, θα γνώριζα τη θέση μου στον κόσμο, θα ήμουν υπερμαραθωνοδρόμος. Ζώντας το σήμερα, ακόμα κάνω τα πράγματα που έκανε ο Φειδιππίδης -είμαι ένας υπερμαραθωνοδρόμος- αλλά η δική μου, είναι μια ζωή στο περιθώριο, μια σκοτεινή ενασχόληση με ένα άθλημα που είναι κάθε άλλο παρά άγνωστο. Αλλά είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Είμαι ελληνικής καταγωγής και ό,τι βρίσκεται στο DNA μου δεν μπορεί να αλλάξει. Το τρέξιμο με έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε μερικά από τα πιο απομακρυσμένα και εξωτικά μέρη του πλανήτη. Ωστόσο, πουθενά δεν απολαμβάνω να τρέχω περισσότερο από όσο στην πατρίδα των προγόνων μου, την Ελλάδα. Μεγαλώνοντας, έχω αγκαλιάσει τον τρόπο ζωής των προγόνων μας, με συχνή εξάσκηση, αφιερώνοντας χρόνο στη δια βίου μάθηση, ακολουθώντας την παραδοσιακή Μεσογειακή διατροφή και απολαμβάνοντας τη ζωή με την οικογένεια και τους φίλους. Αυτές είναι απλές αξίες και αρετές που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει στη δική του ζωή και να διαπιστώσει ισάξια θετικά αποτελέσματα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα στη ζωή που είναι πέρα από τον έλεγχό μας, αλλά από την άλλη πλευρά, μπορούμε και εμείς οι ίδιοι να ελέγξουμε τις τροφές που επιλέγουμε καθώς και τη διάρκεια της καθημερινής μας άσκησης. Η υγεία είναι πλούτος και όλοι μπορούμε να είμαστε υγιείς όταν τη θέτουμε στη ζωή μας ως ύψιστη προτεραιότητα. Έχω τρέξει με ανθρώπους που ήταν ξυπόλυτοι σε χωριά στην Πελοπόννησο, καθώς και με ελίτ αθλητές και Ολυμπιονίκες, και η χαρά είναι ακριβώς η ίδια. Στόχος μου είναι να εμπνεύσω και άλλους ανθρώπους να γίνουν πιο δραστήριοι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που μας κάνουν να μην αθλούμαστε, δεν υπάρχει χρόνος, η εργασία και τα οικονομικά μάς προκαλούν άγχος. Ωστόσο, αυτά είναι και τα ίδια αίτια που θα πρέπει να μας δίνουν την ώθηση για να αθληθούμε. Η σωματική δραστηριότητα και το τρέξιμο βοηθούν στο να γίνει κάποιος καλύτερος. Σε φέρνουν πιο κοντά στην αρτιότητα, ώστε να μπορείς να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ζωής με περισσότερη ενέργεια και σθένος. Η πολυβραβευμένη διοργάνωση "Navarino Challenge" σχεδιάστηκε για να φέρει σε επαφή ανθρώπους όλων των ηλικιών και ικανοτήτων σε μια γιορτή άσκησης και αθλητισμού. Στην τρίτη χρονιά της διοργάνωσης, την οποία περήφανα έχω υπηρετήσει ως πρέσβης και οικοδεσπότης της, έχω παρατηρήσει τη διαφορά που έχει φέρει στη ζωή αρκετών ανθρώπων. Παράλληλα με την δραστηριότητα του τρεξίματος και τις διαφορετικές αποστάσεις των διαδρομών της διοργάνωσης, υπάρχει μια ποικιλία από επιπλέον αθλητικές δραστηριότητες. Το "Navarino Challenge" προσφέρει κολύμβηση με τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Σπύρο Γιαννιώτη, μαθήματα Tae Kwon Do από τον δις Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη και μαθήματα pilates από την γυμνάστρια Μάντη Περσάκη. Διοργανώνονται ημερίδες σχετικά με τη διατροφή και την ορθή άσκηση, καθώς και παραδοσιακά μεσογειακά γεύματα με τοπικά προϊόντα της περιοχής. Οι συμμετέχοντες φεύγουν από τη διοργάνωση ανανεωμένοι και αναζωογονημένοι από τις δραστηριότητες του Σαββατοκύριακου. Όλα τα μεγάλα ταξίδια ξεκινούν με ένα μόνο βήμα. Τώρα είναι η ώρα για εσάς, να κάνετε θετικές αλλαγές στη ζωή σας και να σταματήσετε τις δικαιολογίες, που θα βλάψουν μόνο εσάς στο τέλος. Αν μπορείτε, ελάτε να συμμετέχετε μαζί μας στο "Navarino Challenge 2015", θα ήταν χαρά μου να σας συναντήσω. Εάν δεν μπορείτε, αναμένω την προσωπική σας δέσμευση, ότι θα ενστερνιστείτε τις αξίες που μας προσφέρουν οι ελληνικές μας ρίζες και θα φερθείτε στο σώμα σας με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Είμαστε ένας λαός που έχει υπομείνει πολλά και έχει υποφέρει πολύ, αλλά είμαστε επίσης οι ιδρυτές των Ολυμπιακών Αγώνων και του Μαραθωνίου και οτιδήποτε βρίσκεται στο DNA μας δεν μπορεί να αλλάξει. Πηγή: The Huffington Post *Ο Dean Karnazes θα τρέξει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και θα συμβάλει στην ενημέρωση του κόσμου για τη Μεσογειακή Διατροφή και την παιδική παχυσαρκία, στο "Νavarino Challenge", που θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2015. - 
~
***
~
~***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΛΙΟΥ  2015  :                  
~  ARFARA   NEWS   , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-01-2015.html .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τετάρτη  01  Ιουλίου  2015   :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-02-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  02  Ιουλίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/02-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  03 Ιουλίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-03-2015.html .-               
~  Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Παρασκευή  03  Ιουλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/03-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  04  Ιούλιος  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/04-2015.html .-
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή 05  Ιουλίου 2015 :  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-05-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή Δημοψηφίσματος 05  Ιουλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  06  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-06-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  06  Ιουλίου   2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/06-2015.html .- 
~ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη 07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-07-2015.html .-
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  07  Ιουλίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/07-2015.html  .- 
~ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-08-2015.html .- 
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  08  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/08-2015.html .-
 ~  ARFARA NEWS ,Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-09-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 11 και 12 Ιουλίου 2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/07/11-12-2015.html .-
~ΎΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη 09- Ιουλίου - 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 09 Ιουλίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/09-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-10-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης , Παρασκευή 10  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-          
~Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Παρασκευή  10  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/10-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Σάββατο  11  Ιουλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-11-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 12  Ιουλίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-12-2015.html .-

~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  12  Ιουλίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~Το  αγιάζι της έκτακτης Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Ιουλίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/07/12-2015.html .-
~ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  13  Ιουλίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-13-2015.html .-
Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/07/13-2015.html .-

~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14  Ιουλίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-14-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .- Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  14  Ιουλίου  2015 :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html ,-
~   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  14 Ιουλίου  2015 :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/07/14-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη 15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-15-2015.html .-  
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Ιουλίου  2015 : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/07/15-2015.html .-
ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , 16  Ιουλίου  2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-16-2015.html .-

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  16  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/07/16-2015.html .-  
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , 17  Ιουλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-17-2015.html .-

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   17  Ιουλίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/07/17-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης , Σάββατο  18  Ιουλίου  2015   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/07/arfara-news-18-2015.html .-
 ***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4238 video.  -    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2520 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2526   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9284   βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4458 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 477 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.206  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                         
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   488 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  443. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 100 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-   www.erroso.gr ,                                          
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου