Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  :
~

~



~
*** 14 Ιουνίου
Προφήτου Ελισσαίου. Μεθοδίου (1), πατριάρχου Κων/πόλεως, του ομολογητού (†847). Ιερομάρτυρος Κυρίλλου, επισκόπου Γορτύνης . Νήφωνος του εν Άθω και Ιουλίττας.
(1) Ο άγιος Μεθόδιος, καταγόταν από αρχοντική και ενάρετη οικογένεια, η οποία τον ανέθρεψε σύμφωνα με τις εντολές και τα προστάγματα της Ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας. Γεννήθηκε στις Συρακούσες της Σικελίας και έφθασε στην Κωνσταντινούπολη επί αυτοκρατορίας Λέοντος του Ε`, για να αναλάβει κάποια υψηλή πολιτική υπηρεσία, λόγω της μεγάλης του μορφώσεως, της ευφυΐας του και των λοιπών διοικητικών ικανοτήτων του. Ο αυτοκράτορας Θεόφιλος, όταν τον γνώρισε τον εκτίμησε και προσπάθησε με διάφορες περιποιήσεις και υποσχέσεις να τον πάρει με το μέρος του για να τον χρησιμοποιήσει σε διάφορες εμπιστευτικές αποστολές. Όμως ο Μεθόδιος τον εγκατέλειψε αμέσως, όταν κατάλαβε τη σκληρή και ανίερη πολιτική του έναντι των αγίων Εικόνων. Εξοργισμένος ο αυτοκράτορας, τον φυλάκισε μέσα σε κάποιο τάφο μαζί με δύο ληστές. Αργότερα όμως επειδή ο άγιος του εξήγησε κάποιο δύσκολο χωρίο σχετικά με τις απόκρυφες επιστήμες, τον αποφυλάκισε και τον έθεσε υπό επιτήρηση. Μετά το θάνατο του Θεοφίλου και επί των ημερών της αυτοκράτειρας Θεοδώρας, ο Μεθόδιος εξελέγη Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Επί της Πατριαρχίας του καθιερώθηκε η εορτή της Ορθοδοξίας με πανηγυρικό τρόπο την πρώτη Κυριακή των Νηστειών, ενώ έγινε με αυτοκρατορικές τιμές η ανακομιδή των σεπτών λειψάνων των προμάχών και υπερασπιστών της Ορθοδοξίας Πατριάρχου Νικηφόρου και Θεοδώρου του Στουδίτου. Εκοιμήθη ειρηνικά σε μεγάλη ηλικία και ετοιμάτο πολύ στην Βασιλεύουσα, ως ο Πατριάρχης του Θριάμβου της Ορθοδοξίας.
~  Απολυτίκιο Προφήτου Ελισσαίου - 14 ΙΟΥΝΙΟΥ
https://youtu.be/hAD0FxJqMow?list=PLB23495D1F3331491  ,

~
***  Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στις Βρυξέλλες
Αδιέξοδο στις συνομιλίεςΔιακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στις Βρυξέλλες

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, η οποία αποχώρησε, και τους εκπροσώπους των Θεσμών, καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί κοινός τόπος.
Οι συζητήσεις δεν θα συνεχιστούν άλλο στις Βρυξέλλες (η ελληνική αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Αθήνα απόψε) και το ενδιαφέρον μεταφέρεται πλέον στο Eurogroup της Πέμπτης, το οποίο θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο.
Η ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες απέδωσε το αδιέξοδο στην επιμονή των δανειστών για κάλυψη του δημοσιονομικού κενού «αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ».
Η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, που μετέχει στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, έχει ως εξής:
«Η Ελληνική αντιπροσωπεία, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες από το Σάββατο, παρέδωσε σήμερα στους θεσμούς συμπληρωματικές προτάσεις όπως είχε συμφωνηθεί, που καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό και τα πρωτογενή πλεονάσματα. Προτάσεις που ανοίγουν το δρόμο για την τελική συμφωνία που θα καλύπτει τους τρεις πυλώνες –δημοσιονομικό, χρηματοδοτικό και αναπτυξιακό.
»Οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης καλύπτουν πλήρως το δημοσιονομικό κενό όπως το προσδιορίζουν οι εκπρόσωποι των θεσμών. Ωστόσο παραμένει η επιμονή τους η κάλυψη του κενού να γίνει αποκλειστικά με περικοπές συντάξεων κατά 1% του ΑΕΠ και από αύξηση του ΦΠΑ επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

»Παρά την παραμονή της ελληνικής αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες δεν υπήρξε ανταπόκριση από τη πλευρά των θεσμών για συζητήσεις σε εκείνο το επίπεδο και με εκείνες τις εξουσιοδοτήσεις που θα επέτρεπαν την επίλυση των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά.

»Η αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης παραμένει σε ετοιμότητα για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς συμφωνίας».
Η συνάντηση της Κυριακής ανάμεσα στους εκπροσώπους των Θεσμών και την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διήρκεσε μόλις 45 λεπτά.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε ότι παρά το γεγονός πως υπήρξε πρόοδος, οι συνομιλίες δεν κατέστη δυνατό να καταλήξουν επιτυχώς.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει περικοπές ύψους 0,5 έως 1% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2 δισ. ευρώ, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία.
Πρόσθεταν δε ότι οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ελλιπείς και η οποιαδήποτε παραπέρα συζήτηση θα πρέπει τώρα να γίνει στο Eurogroup της Πέμπτης.
Η άποψη της πλευράς Γιούνκερ για τις διαπραγματεύσεις εκφράστηκε ως εξής:
«Ο πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία προσπάθεια αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί - μέσω προσωπικών απεσταλμένων και σε στενή συνεργασία με την Επιτροπή, την ΕΚΤ και τους εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ - μια λύση με τον πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει μια θετική αξιολόγηση εγκαίρως για το Eurogroup την Πέμπτη 18 Ιουνίου» ανακοίνωσε η Κομισιόν.
«Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν πέτυχαν καθώς εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό κενό μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και τις κοινές απαιτήσεις της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης των 0,5 - 1 μονάδες του ΑΕΠ, ή το ισοδύναμο έως 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων, σε ετήσια βάση» προσθέτει η δήλωση.
«Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup καταλήγει η Κομισιόν.
Από την πλευρά της, η Αθήνα αποδίδει το γεγονός της διακοπής των συνομιλιών στις παράλογες απαιτήσεις και την ανελαστική στάση της πλευρά των δανειστών.
Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγο πριν γίνει γνωστή η αποχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι «το ΔΝΤ επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο! Και άλλο ένα 1% (ακόμα, δηλαδή, 1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ».
Οι ίδιες πηγές επαναλάμβαναν ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς, ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα.
To κακό κλίμα είχε φανεί νωρίτερα σε δηλώσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ανέφερε ότι ο χρόνος αλλά και η υπομονή σε όλη την Ευρώπη εξαντλούνται.
«Οι επανειλημμένες φαινομενικά τελευταίες απόπειρες για να επιτευχθεί μια συμφωνία αρχίζουν να κάνουν την όλη διαδικασία να μοιάζει γελοία. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση υπεκφεύγει» δήλωσε.
«Αν δεν επιτευχθεί σύντομα συμφωνία, η υπομονή πολλών στην Ευρώπη μπορεί να εξαντληθεί» δήλωσε ο αντικαγκελάριος. «Δεν θα αφήσουμε τους γερμανούς εργάτες και τις οικογένειές τους να πληρώσουν για τις υπερβολικές προεκλογικές υποσχέσεις μιας εν μέρει κομουνιστικής κυβέρνησης».
Αίσθηση προκάλεσαν και οι δηλώσεις του Ματέο Ρέντσι. «Ο Αλέξης εμπιστεύθηκε την Μέρκελ και όσοι παρακολούθησαν την προεκλογική του εκστρατεία, τείνουν να χαμογελούν, δεδομένων των όσων έλεγε τότε» είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός και πρόσθεσε:
«Για να εξηγήσουμε στους έλληνες ότι δεν μπορούμε να πληρώσουμε τις πρόωρες συντάξεις τους από την στιγμή που κοπιάσαμε για να σταματήσουμε να τις δίνουμε στους ιταμούς, δεν χρειάζεται συνεδρίαση. Όλοι μας θέλουμε την Ελλάδα στο ευρώ, αλλά πρέπει να το θέλουν και οι ίδιοι».
Σε αυτά ήρθε να προστεθεί το απόγευμα της Κυριακής δήλωση του Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Μέρκελ, ο οποίος πλέον ανοικτά μιλά για Grexit:
«Γνωρίζουμε όλοι ότι η εναλλακτική, ένα Grexit, θα είχε κόστος. Όμως στην ανάγκη θα πρέπει να το δεχτούμε, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι κάνει επιτέλους αυτό που της ζητούν όλοι και αυτό στο οποίο δεσμεύτηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δηλαδή να εφαρμοστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».
«Αυτό δεν είχε ζητηθεί μόνο από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από την Ιρλανδία ή την Ισπανία. Γι' αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό μέσα στην ΕΕ γιατί η Ελλάδα διεκδικεί ειδική μεταχείριση» ανέφερε.   Χ.Κ.

Newsroom ΔΟΛ
~
***   Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στο ΠΑΣΟΚ, προηγείται η Φώφη Γεννηματά
Ανάδειξη νέας ηγεσίαςΣε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων στο ΠΑΣΟΚ, προηγείται η Φώφη Γεννηματά 
-  Για την ανάδειξη του νέου προέδρου από την πρώτη αναμέτρηση χρειάζεται το 50% των ψήφων συν μία
-  Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, με την καταμέτρηση των ψήφων να βρίσκεται σε εξέλιξη.
Την ηγεσία διεκδικούν, υπενθυμίζεται, οι Φώφη Γεννηματά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Ανδρέας Λοβέρδος και για την ανάδειξη του πορέδρου από την πρώτη αναμέτρηση χρειάζεται ποσοστό 50% + 1.
Πριν τις 22:30 της Κυριακής, με τις ψήφους 96 από τις 311 κάλπες καταμετρημένες, η Φ.Γεννηματά βρισκόταν μπροστά με 6.523 ψήφους και ακολουθούσαν ο Α.Λοβέρδος με 3.993 και ο Ο.Κωνσταντινόπουλος με 3.322.
Σε περίπτωση που κανείς από τους τρεις δεν συγκεντρώσει το απαιτούμενο ποσοστό, θα διεξαχθεί δεύτερη αναμέτρηση μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους.
Η ανακήρυξη των τριών υποψηφιοτήτων έγινε στη διάρκεια του 10ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η Φώφη Γεννηματά παρουσίασε 670 υπογραφές συνέδρων για την υποψηφιότητα της, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος 317 και ο Ανδρέας Λοβέρδος 300 υπογραφές.  Newsroom ΔΟΛ
~
***  Σαμαράς: Η Ελλάδα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή
Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα
Σαμαράς: Η Ελλάδα απειλείται με επιστροφή στη δραχμή
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς
-  Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια κομματικής εκδήλωσης στην Καστοριά, και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόιδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν» και «οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση».
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε εσπευσμένα για την Αθήνα λόγω των εξελίξεων με τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες, και ακύρωσε το υπόλοιπο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.
«Ελπίζω να υπάρχουν θετικά νέα και τα πράγματα να πάνε καλά», είπε ο κ. Σαμαράς, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της Ν.Δ. στην Καστοριά και συνέχισε: «Πιστεύω ότι και την τελευταία στιγμή λύση μπορεί και πρέπει να υπάρξει. Από την άλλη πλευρά, για λόγους καθήκοντος, που ο καθένας από εσάς αντιλαμβάνεται, θεωρώ ότι είναι χρήσιμο αυτές τις στιγμές να βρίσκομαι στην Αθήνα. Γι αυτό τον λόγο θα μου επιτρέψετε-πιστεύω ότι είναι σωστό αυτό που κάνω-χωρίς να θέλω να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα, θα πρέπει να πάω».
Νωρίτερα, μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη Δυτικής Μακεδονίας της ΝΔ στην Καστοριά ο κ. Σαμαράς είπε ότι «όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ». Παράλληλα επισήμανε πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Οι εκλογές δεν δίνουν διέξοδο, γιατί δεν τις αντέχει η χώρα, αλλά η ΝΔ δεν τις φοβάται, τόνισε και αναρωτήθηκε: «Τι θα συζητήσουν από τους πολίτες, να αυτοκτονήσουν μαζί τους;».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται ένα αναγκαστικό νέο Μνημόνιο, ένα τρίτο πρόγραμμα λιτότητας, που θα είναι «φοροκαταιγίδα». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει προκαλέσει «ασφυξία» στην αγορά και με την «τάχα υπερήφανη» διαπραγμάτευση ο «λογαριασμός του Τσίπρα» για τον ελληνικό λαό είναι 800 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα.
Παρατήρησε ότι επικρατούν ανασφάλεια, αβεβαιότητα, αγωνία και σύγχυση και σημείωσε: «Τη μια μέρα καθαρογράφεται η συμφωνία και την άλλη μέρα, σαν κρύο σκοτσέζικο ντους, καμιά συμφωνία. Τη μια γίνεται πολιτική διαπραγμάτευση και την άλλη στα τεχνικά κλιμάκια. Τη μια βγαίνουμε από την κρίση και την άλλη στα ευρωπαϊκά όργανα άρχισαν να συζητούν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, λες και το κάνουν για να τρελάνουν τον κόσμο. Από τη μια τα νταούλια της επιτυχίας και από την άλλη ο γκρεμός».
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό σε εθνική συνεννόηση, «αν θέλει και μπορεί να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες και τα βαρίδια». Για τη ΝΔ είπε ότι εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την επιστροφή στη σταθερότητα και την ανάπτυξη με σταδιακή μείωση της φορολογίας.
Άσκησε κριτική στην πρόεδρο της Βουλής ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι επιχειρεί να επιβάλλει «ασυναρτησίες», ακόμα και για το πώς θα πηγαίνουν οι αστυνομικοί στις τουαλέτες. Αναφέρθηκε επίσης στον αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση και τη δήλωση του ότι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, αναρχικοί και το ποινικό έγκλημα θέλουν να τον ξεκάνουν. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
~
***  Με… δημιουργική ασάφεια δέχεται την απόφαση του Δήμου Καλαμάτας ο Πέτρος Τατούλης

 Για την επέκταση της Αστική συγκοινωνίας στο Νοσοκομείο Άγνωστη η χρονική υιοθέτηση του αιτήματος, αφού στη δήλωση γίνεται λόγος για "master plan" και διαβούλευση… Η Περιφέρεια οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, για την εξυπηρέτηση του νοσοκομείου από το Αστικό ΚΤΕΛ, λέει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης. Προσθέτει, όμως, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να τεκμηριώσει πλήρως την απόφασή του. Σημειώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέβαλε προχθές τη λήψη απόφασης για την επέκταση του αστικού λεωφορείου μέχρι το νοσοκομείο, καθώς η Περιφερειακή Αρχή θεωρεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει τεκμηριώσει πλήρως τη σχετική απόφασή του. Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας σημειώνεται: «Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στον τρόπο με τον οποίο θα θωρακίσουμε μια ταχέως αναπτυσσόμενη πόλη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση του θέματος της επέκτασης της αστικής περιοχής της Καλαμάτας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 και σημείωσε ότι στόχος μας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες και η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με σύγχρονες αντιλήψεις. Απαραίτητη χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ύπαρξη “master plan”, το οποίο θα διασφαλίσει την πλήρωση των κριτηρίων που θα τεθούν από την Περιφέρεια, τους φορείς και τους πολίτες ύστερα από διαβούλευση, “ώστε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην ακροβατεί, αλλά να λειτουργήσει προς το γενικό συμφέρον των πολιτών”. Αφού χαρακτήρισε ισχυρό χαρτί την πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και του δημάρχου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έκανε λόγο για “εγκληματική άγνοια” όσων βιάζονται να αποφασίσουν, χωρίς ωστόσο να μπορούν να απαντήσουν σημαντικά ερωτήματα, όπως τι συνέπειες γενικότερα θα έχει η επέκταση της αστικής περιοχής; Η Περιφερειακή Αρχή οφείλει να σεβαστεί την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά παράλληλα το Περιφερειακό Συμβούλιο, ως όργανο με αποφασιστική αρμοδιότητα, θα πρέπει πλήρως να τεκμηριώσει την απόφασή του». - 
~
***  «Αντάρτικο» από την ΚΕΔΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα 

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με το υπουργείο Εσωτερικών βρίσκεται πλέον η Κεντρική Ενωση Δήμων (ΚΕΔΕ), η οποία αρνείται σε κάθε περίπτωση και παρά τις πιέσεις να συμμορφωθεί με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της 20ής Απριλίου, όσον αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων. Εμμένει στην απόφαση του συνεδρίου της Χαλκιδικής, να μη μεταφέρουν οι Δήμοι τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. Απαντώντας, μάλιστα, στην επιστολή του υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Βούτση, που καλεί Δήμους και Περιφέρειες να συμμορφωθούν «αμελλητί», με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ απαντά περίπου «πάρτε τα μόνος σας». Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ τονίζει: «Θα θέλαμε να σας ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση μας για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει αλλάξει σε σχέση με την απόφαση που λάβαμε στο συνέδριο της Χαλκιδικής τον προηγούμενο μήνα». Μάλιστα, οι δήμαρχοι εξηγούν ότι η παρούσα οικονομική κατάσταση της χώρας έχει δημιουργήσει μεγάλα οικονομικά προβλήματα και στους Δήμους, που έτσι και αλλιώς βρίσκονταν σε οικονομική δυσχέρεια. Η ήδη κακή οικονομική κατάσταση όλων των Δήμων έχει επιδεινωθεί. Αν αναγκαστούν να καταθέσουν τα όποια ταμειακά διαθέσιμα έχουν σήμερα, θα αντιμετωπίσουν ακόμη και πρόβλημα λειτουργίας». Ωστόσο, στην ίδια ανακοίνωση η ΚΕΔΕ πετάει το μπαλάκι στον υπουργό Εσωτερικών, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μεταφορά των χρημάτων, εφόσον κρίνεται κάτι τέτοιο αναγκαίο, με δική της ευθύνη: «Εμμένουμε στην άποψη ότι η κυβέρνηση έχει τη νομική δυνατότητα να δεσμεύσει τα διαθέσιμά μας, χωρίς να απαιτείται απόφαση των δημοτικών συμβουλίων, αναλαμβάνοντας η ίδια εξ ολοκλήρου την ευθύνη για το αποτέλεσμα της απόφασης αυτής». Το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού Εσωτερικών, που ζητεί από τις Περιφέρειες και τους Δήμους να μεταφέρουν άμεσα τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας, θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης την Τρίτη. Ωστόσο, δε διαφαίνεται διάθεση αλλαγής θέσης από την ΚΕΔΕ, η πλειοψηφία του προεδρείου του Δ.Σ. της οποίας πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, καθώς παρά τη διάθεση συμβιβασμού που είχε επιδείξει αρχικά ο πρόεδρος και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, υπερίσχυσαν οι φωνές που ζητούν σκληρή αντιπολιτευτική στάση. Πηγή: «Καθημερινή» -
~
***   Αιτήσεις για την πρόσληψη 6 ατόμων με ειδικότητα εργατών αποθήκης

Αιτήσεις για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικά τεσσάρων (4) ατόμων, με ειδικότητα εργατών αποθήκης (συνολικός χρόνος απασχόλησης: 60 ημερομίσθια), θα δεχθεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Μεσσηνίας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει την Τρίτη 16 και τελειώνει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου. Απαραίτητα δικαιολογητικά συμμετοχής είναι τα εξής: -Αίτηση -Φωτοαντίγραφο: των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας -Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου γυμνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει μέχρι και το 1980 απολυτήριο δημοτικού σχολείου) ή ισοδύναμος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.Δ. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν.2817/2000 ή άλλος ισότιμος τίτλος της αλλοδαπής. -Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πρόσφατης έκδοσης, από τον οικείο Δήμο ή Κοινότητα. -Οι πολύτεκνοι και τα τέκνα πολύτεκνων οικογενειών: Πιστοποιητικό Δήμου ή Κοινότητας, πρόσφατης έκδοσης, στο οποίο να βεβαιώνεται η οικογενειακή τους κατάσταση ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.). -Πιστοποιητικά απόδειξης εμπειρίας είναι: Βεβαίωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας. Πληροφορίες: 2721361206, 2721095831 Κρασσακόπουλος Ανδρέας, Δημητρούλια Δήμητρα.Τριφυλία Οι ίδιες ημερομηνίες και τα ίδια δικαιολογητικά ισχύουν και για τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, που θα δεχθεί αιτήσεις για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου συνολικά δύο (2) ατόμων με ειδικότητα εργατών αποθήκης (συνολικός χρόνος απασχόλησης: ως 60 ημερομίσθια). Πληροφορίες: 2761022958, Μπέσσα Σπυριδούλα. - 
~
***  Τρομάζει η κεραία τους κατοίκους απέναντι από το Νοσοκομείο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)

 
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ«Στο πόδι» ο Αντικάλαμος λόγω κεραίας κινητής τηλεφωνίαςΤου Αντώνη Πετρόγιαννη Ύστερα από αρκετούς μήνες σιωπής η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας απάντησε στο τελευταίο σχόλιο της εφημερίδας για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που «φιλοξενούνταν» στους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως σημειώνει ο διοικητής Γιώργος Μπέζος, η κεραία έχει απομακρυνθεί από το νοσοκομείο. Πράγματι, έτσι είναι. Μεταφέρθηκε έξω από τους χώρους του, μερικά μέτρα πιο κάτω, σε μια κατοικία. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Χαρακτηριστικά ο διοικητής στην επιστολή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κεραία της κινητής τηλεφωνίας είχε ήδη απομακρυνθεί από τους χώρους του νοσοκομείου (σ.σ. όταν δημοσιεύτηκε το τελευταίο σχόλιο). Η τοποθέτησή της έγινε μετά την ανάγκη που προέκυψε για ενίσχυση του σήματος COSMOTE στην περιοχή του νοσοκομείου λόγω τεχνικού προβλήματος και μετά από συνεχόμενες οχλήσεις τόσου του προσωπικού όσο και νοσηλευομένων για την εξυπηρέτησή τους. Η τοποθέτησή της έγινε εκτάκτως, για προσωρινούς και μόνο λόγους (για αυτό το λόγο και τοποθετήθηκε φορτηγάκι της εταιρείας και όχι μόνιμη κατασκευή). Επιπλέον, επιδόθηκε σχετική άδεια από την εταιρεία COSMOTE, η οποία βρίσκεται στη διάθεσή σας. Σας επισημαίνουμε για άλλη μία φορά ότι η ύπαρξή της ήταν για προσωρινούς και μόνο λόγους». Με αναφορά τους, όμως, τον Απρίλιο, στον αρμόδιο εισαγγελέα Καλαμάτας, στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στο δήμαρχο Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας και στο Συνήγορο του Πολίτη, δεκάδες κάτοικοι του οικισμού του Αντικαλάμου σημειώνουν ότι, σύμφωνα με το Νόμο του 2006, «δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κατασκευής κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε κτηριακές εγκαταστάσεις βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων». Ο κλωβός που βρισκόταν στο νοσοκομείο και ήταν προσβάσιμος ακόμα και σε μικρά παιδιά, δεν είχε αναρτημένα κάποια στοιχεία ή την πινακίδα της άδειας που πρέπει να υπάρχει. Γι’ αυτό το θέμα ο κ. Μπέζος δεν αναφέρει κάτι. Το πρόβλημα σήμερα είναι ότι έχουν τοποθετηθεί κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην ταράτσα διώροφης οικοδομής που βρίσκεται απέναντι από την πύλη των επειγόντων του νοσοκομείου. Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται, το ύψος του μισθώματος αποδεικνύει ότι το κτήριο χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Παράλληλα, ισχυρίζονται: «Το ζήτημα είναι κύρια και άμεσα συνδεδεμένο με την υγεία μας, εκτός από την παραβίαση της νομιμότητας σε επικοινωνιακά, πολεοδομικά, περιβαλλοντικά, εργασιακά και άλλα πολλά ζητήματα. Υπάρχουν, άλλωστε, δεκάδες επιστημονικές εισηγήσεις για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού από ηλεκτρομαγνητικά και μαγνητικά πεδία. Σε μια περιοχή όπου κυκλοφορούν οι πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε μια περιοχή όπου μεγαλώνουν μικρά παιδιά, δε γίνεται ο καθένας να εγκαθιστά κεραίες και μηχανήματα χωρίς άδεια και έλεγχο από πουθενά. Επίσης, δεν είναι δυνατό να μη γνωρίζουμε τι μηχανήματα και τι υποδομές υπάρχουν, αφού δε δίνονται στοιχεία και αφού έχει εγκατασταθεί πλήθος κλιματιστικών, που δείχνουν ότι υπάρχουν υποδομές σημαντικές». Από την άλλη πλευρά, ο ιδιοκτήτης του κτίσματος δηλώνει ότι η κεραία που έχει τοποθετηθεί είναι χαμηλής όχλησης και, ως εκ τούτου, δε χρειάζεται ειδική αδειοδότηση. Πάντως, σε έλεγχο που έγινε από την ΕΕΤΤ στις 14 Απριλίου 2015, σημειώνονται ότι από την αυτοψία διαπιστώθηκε η εγκατάσταση μεταλλικού ιστού με τρεις κεραίες τύπου "μικροκυψέλης" και μία παραλληλεπίπεδη κατασκευή. "Την ημέρα και ώρα της αυτοψίας, από το συγκεκριμένο σημείο μετρήθηκαν εκπομπές σε συχνότητες στις ζώνες του φάσματος των 900, 1800 και 2000 ΜΗz. Δεδομένου ότι η προαναφερθείσα δήλωση, Εγκαταστάσεις Κατασκευών Κεραιών Χαμηλής Ηλεκτρομαγνητικής Περιβαλλοντικής Όχλησης (ΕΚΧΟ), δεν καλύπτει την εκπομπή σε συχνότητες στη ζώνη του φάσματος των 900ΜΗz της εταιρείας και την εγκατάσταση τρίτης κεραίας τύπου “μικροκυψέλης” επί του ιστού, η Υπηρεσία μας θα προβεί στις προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία ενέργειες», συμπληρώνονται στην αναφορά. Τέλος, παρά την ενημέρωση του Δήμου Καλαμάτας και της Πολεοδομίας για το θέμα, δεν έχουν ακόμα απαντήσει στην αναφορά των κατοίκων. - 
~
***  Στ. Αναστασόπουλος: Να μην εφαρμοστούν οι αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης 

Αυστηρή κριτική στην απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Μεσσήνης για αναπροσαρμογή των τελών ύδρευσης, που θα επιβαρύνουν, όπως υποστήριξε, έως και 100% τους καταναλωτές, άσκησε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος. Παραθέτοντας την πρώτη του συνέντευξη Τύπου έπειτα από ένα πεντάμηνο στη θέση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε από το δήμαρχο Γ. Τσώνη να αποσύρει την απόφαση της ΔΕΥΑΜ (που δεν έχει τεθεί ακόμη προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο), ενώ μίλησε για πολύ αργούς ρυθμούς στην εκτέλεση έργων και ελλιπή αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.Αυξήσεις και οικονομική κατάσταση του Δήμου Όπως ανέφερε, «η θέση μας δεν είναι η κοινότυπα αντιπολιτευτική, αλλά αυτή που επιβάλλει η βούληση του υπόλοιπου σχεδόν 50% των δημοτών που μας έχουν επιλέξει, και βεβαίως γνώμονάς μας παραμένει το κοινό καλό», εξηγώντας πως ο συνδυασμός του στήριξε έως τώρα το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων του Δήμου. Αναφερόμενος στα των αυξήσεων στα τέλη ύδρευσης, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με «αυτές τις τεράστιες και δυσβάσταχτες αυξήσεις, που έρχονται σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία λόγω της κρίσης και της φορολογικής καταιγίδας που αντιμετωπίζουν οι πολίτες». Εξέφρασε την άποψη ότι οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή να δείξουν το ανθρώπινό τους πρόσωπο, και να στηρίξουν τους δημότες τους, αλλά και τη λύπη του «που η Δημοτική Αρχή του κ. Τσώνη ετοιμάζεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Εμείς, συμμεριζόμενοι τη δύσκολη οικονομική κατάσταση των δημοτών μας και την αδικία που ετοιμάζουν κάποιοι να τελεστεί σε βάρους τους, θα αγωνιστούμε προκειμένου να μην ολοκληρωθεί ο εν λόγω σχεδιασμός». Πρόσθεσε ακόμη πως θα γίνει κάλεσμα στους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για το ύψος της αύξησης σε κάθε περιοχή. «Μέχρι τότε ευελπιστώ ο κ. Τσώνης να δει με μεγαλύτερη σοβαρότητα το ζήτημα και να θυμηθεί όλα όσα έλεγε στο παρελθόν σχετικά με το κόστος του νερού, έχοντας μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις για χρήση φωτοβολταϊκών στα αντλιοστάσια», συνέχισε και εξέφρασε την απορία ως προς το τι συνετέλεσε στην αλλαγή της άποψης του κ. Τσώνη σχετικά με την τιμολόγηση του νερού, αφήνοντας υπόνοιες για «παρεμβάσεις των μυστικοσυμβούλων του», τους οποίους, παρά τις επίμονες ερωτήσεις, αρνήθηκε να κατονομάσει, παραπέμποντας προς τούτο στο δήμαρχο Μεσσήνης. Ακολούθως, ανέφερε πως τα όσα λέει ο δήμαρχος Μεσσήνης για την οικονομική κατάσταση του Δήμου που παρέλαβε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τόνισε ότι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χρ. Καρύδη, το ταμειακό υπόλοιπο την 1η Ιανουαρίου 2005 ήταν 3,87 εκατ. ευρώ, ενώ πέραν των ανταποδοτικών τελών, ο Δήμος έχει επιπλέον έσοδα από το πανηγύρι της Μεσσήνης, την ενοικίαση κοινόχρηστων χώρων και παραλιών. «Αντιλαμβάνομαι», συνέχισε, «ότι χρησιμοποιεί τη συνηθισμένη πρακτική της “καμένης γης”, ώστε να δικαιολογήσει από τη μια την ανικανότητα της δικής του Δημοτικής Αρχής και να επιβάλει ταυτόχρονα την εύκολη λύση της αύξησης των τελών».Καθημερινότητα Αναφερόμενος στην καθημερινότητα, είπε πως η συναίνεση για ό,τι αφορά το συμφέρον του Δήμου Μεσσήνης δεν αναιρεί την υποχρέωση της μειοψηφίας να αντιτάσσεται στην απραξία και μη λύση υφιστάμενων προβλημάτων που αφορούν στην καθημερινότητα του δημότη. Όπως σημείωσε, από το Πάσχα παραμένει ανικανοποίητη ανάγκη του κόσμου ο ευπρεπισμός των Τοπικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Κοινότητας Μεσσήνης και ανεκπλήρωτη η υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής, από την οποία υπήρχε η δέσμευση ότι όλα θα τακτοποιηθούν στην ώρα τους. «Πέρα από ελάχιστες παρεμβάσεις, ακόμα αναμένουμε. Συντήρηση της αγροτικής και δημοτικής οδοποιίας, καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, επισκευές των υποδομών είναι τα απλά, τα καθημερινά, τα αυτονόητα, αλλά προφανώς φαντάζουν ξένα, μακρινά, δύσκολα, άπιαστα», είπε χαρακτηριστικά.Αργοί ρυθμοί στα έργα Όσον αφορά στα έργα, δήλωσε πως η δημοτική του παράταξη δεν είναι ικανοποιημένη από το ρυθμό που εξελίσσονται τα ήδη δρομολογημένα από εκείνη έργα υδρεύσεων, αποχετεύσεων, οδοποιίας, της μελέτης και του έργου αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού Πεταλιδίου και Αίπειας, για τα οποία, όπως σημείωσε, ο ρυθμός εξέλιξής τους είναι εξαιρετικά αργός. Ο κ. Αναστασόπουλος μίλησε και για τη μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη της πορείας των έργων του προγράμματος Leader, στη μη δρομολόγηση για δημοπράτηση ορισμένων από τα ενταγμένα στο πρόγραμμα, τη στιγμή που το πρόγραμμα κλείνει οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα προώθησης των φακέλων χρηματοδότησης που κατατέθηκαν τέλη του 2014 στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας, ενώ έκανε και ξεχωριστή μνεία στο Πολυλίμνιο. Όπως είπε, είχαμε δημοπρατήσει και αναδείξει ανάδοχο για την κατασκευή του αναψυκτηρίου στην είσοδο του χώρου. Παρ’ όλο που κατ’ επανάληψη έχουμε θέσει το θέμα της επίσπευσης των διαδικασιών στο Δημοτικό Συμβούλιο, φαίνεται ότι χάνεται και η φετινή καλοκαιρινή περίοδος, με αποτέλεσμα για άλλη μια χρονιά να δυσφημείται η πανέμορφη αυτή περιοχή, μοναδικού κάλλους» και προέτρεψε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει τις ολοκληρωμένες μελέτες που εκπονήθηκαν από την προηγούμενη.Σόου οι εξαγγελίες για τον Πάμισο Τέλος, χαρακτήρισε ως σόου τις εξαγγελίες που έγιναν για την αξιοποίηση του Παμίσου, λέγοντας πως μόνο η εκπόνηση των μελετών και η ωρίμανσή τους απαιτεί δύο θητείες. «Εξαγγελίες χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς μελέτες και, βέβαια, δεν έχω καμία αντίρρηση να ονειρευόμαστε, αρκεί τα όνειρα να μην είναι απατηλά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο Πάμισος έχει μελετηθεί από το 1995, από το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, με μελέτες διευθέτησης και αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς και ότι το 2009 η Ν.Α. Μεσσηνίας εκπόνησε τη μελέτη: «Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας ποταμού Παμίσου από Βαλύρα έως εκβολές και ευρύτερης περιοχής» με προϋπολογισμό 1, 1 εκατ. ευρώ, που εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μέσω του «Ταμείου Μολυβιάτη». Αφού έδωσε λεπτομερή στοιχεία για τις εργασίες που προτάθηκαν, τόνισε πως απαιτείται επιμονή από τη Δημοτική Αρχή και συνεργασία με την Περιφέρεια, προκειμένου να υλοποιηθεί, επιτέλους, το πολύ σημαντικό αυτό έργο από τη Βαλύρα έως τις εκβολές του ποταμού. Ανέφερε, δε, ότι η δική του Δημοτική Αρχή εκπόνησε και την υδραυλική μελέτη για την οριοθέτηση και την προστασία του Κουλντουκιού, σε συνδυασμό με την πολεοδόμηση της περιοχής Β κατοικίας στην Μπούκα. του Χάρη Χαραλαμπόπουλου - 
~
***  Βολές Κατσίβελα σε υπηρεσίες του Δήμου

Βολές εξαπέλυσε ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σε βάρος υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δήμου στην τελευταία συνεδρίαση. Αιτία και αφορμή, το κόστος ενδεχόμενης παραχώρησης τμήματος της αποκομιδής σε ιδιώτες. Ο ίδιος είπε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε και τους υπολογισμούς που είχαν κάνει, όπως έχει ήδη αναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο, το κόστος σε ιδιώτη ήταν 1.080.000 ευρώ. Η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Καθαριότητας να κάνει μελέτη για το πόσο κοστίζει και η μελέτη της υπηρεσίας λέει ότι κοστίζει 3.500.000 ευρώ για έξι μήνες. «Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο του Δήμου. Κάτι δεν πάει καλά με τις υπηρεσίες. Φαίνεται ότι κάποιοι στο Δήμο έχουν μάθει, μέσα από τις υπηρεσίες, να κάνουν πολιτική", σχολίασε... Η.Γ. - 
~
***    Στην κορυφή του Ταϋγέτου τώρα (βίντεο)         
       
Ένα μικρό βίντεο ανέβασαν στο Facebook μέλη του Ορειβατικού της Καλαμάτας από τον Προφήτη Ηλία, στο σημείο είναι για να επαναφέρουν την εκκλησία στην αρχική της κατάσταση.
Δείτε πιο κάτω τη μαγευτική εικόνα από  εκεί.

~
***  Βόμβα: Aυτά είναι τα μέτρα που ζητούν οι δανειστές
vomba2
-  Η συνάντηση των διαπραγματευτικών κλιμακιών κράτησε μόλις 45 λεπτά και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας τόνισε χαρακτηριστικά στους θεσμούς «σε μια διαπραγμάτευση και δίνεις και παίρνεις, εσείς δεν θέλετε να δώσετε τίποτα».
Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές το ΔΝΤ είναι αυτό που επιμένει να ζητά περικοπές συντάξεων και αύξηση του ΦΠΑ, μέτρα που δεν μπορουν να γίνουν αποδεκτά όμως από την ελληνική πλευρά.
Συγκεκριμένα το ΔΝΤ ζητά περικοπές συντάξεων ύψους 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ το χρόνο και 1% (1,8 δισ. ευρώ) από την αύξηση του ΦΠΑ .
Δηλαδή μέτρα που αφορούν τα λαϊκά στρώματα και τους εργαζόμενους.
Ο δημοσιογράφος Paul Mason που παρακολουθεί στενά τη διαπραγμάτευση μεταδίδει μέσω του twitter ότι, ανακοινώθηκε στους έλληνες διαπραγματευτές πως οι αξιωματούχοι (ο επικεφαλής του Γιούνκερ και ο εκπρόσωπος του Τόμσεν), πως δεν είχαν εντολή να κάνουν οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πάνω στο δημοσιονομικό κενό.
Ο δημοσιογράφος καταλήγει πως δεν πρόκειται για αποχώρηση των Ελλήνων αφού οι θεσμοί ανακοίνωσαν πως δεν υπάρχει βάση για διαπραγμάτευση.
Η Ελληνική κυβέρνηση, νωρίτερα επανέλαβε, ότι δεν θα δεχτεί ποτέ καμία μείωση σε συντάξεις και μισθούς ή αυξήσεις, μέσω του ΦΠΑ, σε προϊόντα πρώτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα το ηλεκτρικό ρεύμα και γενικότερα κανένα υφεσιακό μέτρο που θα υπονομεύει την ανάπτυξη.
Η ΚΟΜΙΣΣΙΌΝ απ'τη μεριά της ανακοίνωσε:
«O Πρόεδρος Γιούνκερ έκανε μια τελευταία απόπειρα αυτό το Σαββατοκύριακο να βρεθεί μέσω των προσωπικών του εκπροσώπων και σε στενή συνεργασία με τους εμπειρογνώμονες της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, μια λύση με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα που θα επιτρέψει τη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης εγκαίρως για το Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου.
Ενώ έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, οι συνομιλίες δεν έχουν καταφέρει το στόχο τους καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των σχεδίων των ελληνικών αρχών και των κοινών απαιτήσεων της Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ της τάξης του 0,5-1% του ΑΕΠ, που ισοδυναμεί με 2 δισ. ευρώ μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων σε ετήσια βάση. Επιπλέον, οι ελληνικές προτάσεις παραμένουν ημιτελείς. Σε αυτή τη βάση, περαιτέρω συζήτηση θα πρέπει τώρα να λάβει χώρα στο πλαίσιο του Eurogroup.
O Πρόεδρος Γιούνκερ παραμένει πεπεισμένος ότι με την ενίσχυση των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών από την ελληνική πλευρά και την πολιτική βούληση από όλες τις πλευρές, η λύση μπορεί ακόμα να βρεθεί πριν από το τέλος του μήνα».
~
*** BOMBA: Έρχεται capital control
capital
-  Ο διευθυντής του Κέντρου Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στις Βρυξέλλες, Daniel Gros δηλώνει «Απέχουμε τέσσερις με έξι εβδομάδες από την πιθανή επιβολή capital controls»!
captal2
 -  Το δημοσίευμα Βόμβα του Financial times αναφέρει "Εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει την δόση ύψους 1,5 δισ. ευρώ προ το ΔΝΤ στα τέλη Ιουνίου, η κατάσταση ενδέχεται να ξεφύγει εκτός ελέγχου, επιβάλλοντας την ανάγκη λήψης μέτρων από τους πολιτικούς. Η Ελλάδα ενδέχεται τότε να αναγκαστεί να επαναλάβει τη στάση της Κύπρου και της Αργεντινής που επέλεξαν να παρέμβουν για να σταματήσουν την αιμορραγία των τραπεζών.
Όμως η επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών δεν θα είναι εύκολη. Τέτοια μέτρα αποτρέπονται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, που προστατεύουν την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων – μαζί με τη διακίνηση εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών- σαν μια από τις τέσσερις αρχές της Ενωσης.
Το όποιο αίτημα θα πρέπει να προέλθει από την ελληνική κυβέρνηση – όχι τους πιστωτές της – εκθέτοντας την Αθήνα στο πολιτικό κόστος από τους εξαγριωμένους πολίτες. Επίσης, η κυβέρνηση θα κληθεί να επιβάλλει διόλου δημοφιλή μέτρα όπως ο περιορισμός στην ανάληψη καταθέσεων."
Στη συνέχεια παραθέτει δήλωση του επικεφαλής του think tank Bruegel, Guntram Wolff "Χωρίς τη συνεργασία των ελληνικών αρχών, είναι αδύνατο να επιβληθούν κεφαλαιακοί περιορισμοί. Πρέπει όντως να υπάρχει η συνεργασία των ελληνικών αρχών"
"Πολλοί επενδυτές και πολιτικοί πιστεύουν ότι το πιο σχετικό παράδειγμα για την Ελλάδα εκτυλίχθηκε δίπλα της πριν από δυο χρόνια: Η διάσωση της Κύπρου το 2013.
«Η βασική πρόκληση, του περιορισμού των εκροών καταθέσεων, είναι παρόμοια στις δυο περιπτώσεις», υπογραμμίζει ο Francois Cabau, οικονομολόγος της Barclays. «Ωστόσο, δύσκολα οι περιορισμοί στην Ελλάδα θα είναι παρόμοιοι με αυτούς στην Κύπρο».
Υπό την πίεση των ευρωπαίων εταίρων, η Λευκωσία συμφώνησε σε βαθιά αναδιάρθρωση του τραπεζικού της κλάδου, με «bail in» των μεγάλων καταθετών – αναγκάζοντάς τους να αποδεχτούν τραπεζικές μετοχές έναντι μέρους των χρημάτων τους- σε αντάλλαγμα για ένα δάνειο ύψους 10 δισ.
Τα μέτρα έπληξαν βαριά τους πολίτες. Με βάση τις κρατικές εντολές, οι κυπριακές τράπεζες παρέμειναν κλειστές για σχεδόν δυο εβδομάδες. Όταν άνοιξαν, υπήρχαν σκληροί περιορισμοί στις εσωτερικές και εξωτερικές πληρωμές, μεταξύ των οποίων όριο αναλήψεων 300 ευρώ την ημέρα, όριο 5.000 στις πληρωμές προς το εξωτερικό με πιστωτική κάρτα και η προϋπόθεση έγκρισης από την κεντρική τράπεζα για κάθε μεταφορά άνω των 5.000 ευρώ."
«Για να δουλέψουν τα capital controls πρέπει να στήσεις ένα αυστηρό σύστημα παρακολούθησης και εφαρμογής», δηλώνει ο Friðrik Már Baldursson, οικονομολόγος στο πανεπιστήμιο του Ρέυκιαβικ στην Ισλανδία. «Αν υπάρχει μεγάλη διαφθορά, τα capital controls απλά δεν θα δουλέψουν».
Ακόμα και αν όλα πάνε καλά, δεν υπάρχει εγγύηση ότι τα capital controls θα αρθούν σύντομα. Η Ισλανδία μόλις αυτό το μήνα ανακοίνωσε σχέδια να αποσύρει αντίστοιχα μέτρα, επτά χρόνια μετά την κρίση.
«Είναι ευκολότερα να επιβάλει κανείς ελέγχους παρά να τους άρει», προσέθεσε ο Baldursson. «Η κυβέρνηση πρέπει να πείσει τους καταθέτες ότι μπορούν να φέρουν πίσω τα λεφτά τους στις τράπεζες καθώς οι έλεγχοι δεν θα επιβληθούν ξανά. Αλλά η αξιοπιστία μπορεί να εξαφανιστεί πολύ γρήγορα και παίρνει πολύ χρόνο να ανακτηθεί» ανέφερε το δημοσίευμα.
~
***  ΒΟΜΒΑ: Νεκρώνουν το Αιγαίο οι Τούρκοι!
ellada
- Να νεκρώσουν το Αιγαίο εν μέσω τουριστικής περιόδου επιχειρούν οι Τούρκοι, καθώς επαναφέρουν διορθωμένη τη NAVTEX με την οποία δεσμεύουν μεγάλο κομμάτι του Αιγαίου, χωρίζοντάς το ουσιαστικά στη μέση. Η περιοχή που δέσμευσαν από τις 15 Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην ελληνική πλευρά.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους "η συγκεκριμένη περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία περικλείει τον διεθνή εναέριο χώρο μεταξύ Λέσβου, Αϊ-Στράτη, της νησίδας Πιπέρι Αλοννήσου και ανατολικά της Σκύρου. Η δέσμευση γίνεται για ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα (από 15 Ιουνίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015) για «επικίνδυνες δραστηριότητες» καθημερινά από τις 5π.μ. έως 4 μ.μ. με την εξαίρεση των Σαββατοκύριακων και των εθνικών εορτών.
Η NAVTEX αυτή διόρθωσε το λάθος που είχε γίνει με τη συντεταγμένη που επικάλυπτε έδαφος της Λήμνου (κάτι που προκάλεσε την αποδοκιμασία τόσο των Αμερικανών όσο και του ΝΑΤΟ) αλλά παρ’ όλα αυτά απονεκρώνει ένα μεγάλο τμήμα στο κέντρο του Αιγαίου και μάλιστα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και δημιουργεί προβλήματα στους αεροδιαδρόμους UG 33 και UG18".
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στη σωρεία των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, την ώρα που στην Άγκυρα επικρατεί πολιτικό αδιέξοδο το οποίο κανείς δεν ξέρει τι συνέπειες θα έχει στις ήδη τεταμένες σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.
~
*** ΈΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ προκαλούν τη Ρωσία
proklhsh
-  Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να αποθηκεύσει άρματα μάχης και άλλα βαρέα όπλα για να υποστηρίξει μια δύναμη ύψους 5.000 στρατιωτών σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής για την αποτροπή ρωσικών επιθέσεων στην Ευρώπη, αναφέρουν οι New York Times.
 -  Επικαλούμενη αξιωματούχους των ΗΠΑ και συμμαχικών χωρών, η εφημερίδα αναφέρει ότι, εάν η πρόταση εγκριθεί, θα είναι η πρώτη φορά από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου που η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει βαρύ οπλισμό στα εδάφη των νέων μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας, που κάποτε ανήκαν στη σοβιετική σφαίρα επιρροής.
 -  Σύμφωνα με το δημοσίευμα εάν το σχέδιο υλοποιηθεί, θα πρόκειται για το σημαντικότερο σειράς μέτρων που λαμβάνονται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη και θα αποτελέσει σαφές μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να υπερασπισθούν τα μέλη της νατοϊκής συμμαχίας που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.
~
***  Η Φώφη Γεννηματά είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
pasok 22
- Η Φώφη Γεννηματά συγκέντρωσε το 53% και είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Στη δεύτερη θέση ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25%, και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τρίτος με 21%.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη την κα Γεννηματά για τη νίκη της και έδωσε συγχαρητήρια και στους άλλους δύο υποψήφιους.
Τη Δευτέρα το πρωί κ Βενιζέλος θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά παρουσία των άλλων δύο συνυποψηφίων της .
""Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή.
(...)Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.
Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία.
Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ(...) για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της.
Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους.
Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού.
Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά". δήλωσε Φώφη Γεννηματά.
~
*** Αιχμηρή απάντηση Καμμένου σε Γκάμπριελ με αναφορά στα Γερμανικά σκάνδαλα
kammenoneo1
- Ο Υπ. Άμυνας απάντησε στις δηλώσεις του Γερμανού αντιΚαγκελάριου για αφοπλισμό της χώρας ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για το χρέος.
Ο Π. Καμμένος μέσω του λογαριασμού του στο twitter έγραψε "Ο Γκάμπριελ υπολόγισε ... Η Ραινμέταλ πήρε 2 δις έδωσε μίζες 62 έκ.€ καταδικάστηκε στη Γερμανία και πλήρωσε 67 έκ.€ δε θα δώσει 200 έκ€ ;" παραπέμποντας τον αντικαγκελάριο στα σκάνδαλα της Ράινμέταλ.
~
*** Βούλτεψη: Ήθελε εκλογές ο Τσίπρας; Τώρα θα πληρώσει
voultepsh1
-  "Ήθελε εκλογές ο Τσίπρας; Τώρα έχει την ευθύνη και τώρα θα πληρώσει" δήλωσε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη σε πρωινή εκπομπή του Μega.
"Οι ευθύνες της κυβέρνησης δεν είναι μόνο πολιτικές" τόνισε η κ. Βούλτεψη, η οποία σχολίασε μεταξύ άλλων ότι "κάθε καθυστέρηση δεν δουλεύει υπέρ μας, αλλά εναντίον μας".
"Οφείλουν να φέρουν συμφωνία για τη χώρα" κατέληξε η βουλευτής.
~
***  Παππάς: Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στις μειώσεις των συντάξεων
papas
-  Λίγο πριν αναχωρήσει από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, δήλωσε: «Βρήκαμε ισοδύναμα και τα αρνήθηκαν. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει στις μειώσεις των συντάξεων. Λάθος λογική με λάθος στοιχεία». Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας συμμετείχε από το Σάββατο στις διαβουλεύσεις των Βρυξελλών με στόχο να βρεθεί αμοιβαία επωφελής συμφωνία.
~
*** Μέχρι τον Ιούλιο παρατείνεται η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
vala nt1
-  Σύμφωνα με συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών κ. Νάντιας Βαλαβάνη, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα πάρει παράταση μέχρι το τέλος του Ιουλίου.
-  Πάντως, μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί μόλις 914.423 δηλώσεις εκ συνόλου 5,8 εκατομμυρίων δηλώσεων και έχουν εκκαθαρισθεί οι 875.511 εξ αυτών. Ο μέσος φόρος που προκύπτει από τα 302.909 χρεωστικά εκκαθαριστικά είναι 729 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Παρά την μετάθεση της καταληκτικής προθεσμίας για ένα μηνά, λογιστές και φοροτέχνες θεωρούν αδύνατη την εμπρόθεσμη υποβολή των δηλώσεων έως το τέλος Ιουλίου και αντιπροτείνουν την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στις 30 Σεπτεμβρίου 2015 για όλες τις δηλώσεις μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών, κ.λπ..
Στην βάση αυτή αντιπροτείνουν να υποβληθούν μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι δηλώσεις επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων και άλλων νομικών προσώπων.
~
*** 'Εκτακτο: Οικονομολόγος του ΔΝΤ προτείνει ελάφρυνση του χρέους
Olivier Blanchard 001
-  Ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ πήρε θέση δημόσια στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης.
Ο Μπλανσάρ με άρθρο του στην ιστοσελίδα πληροφόρησης του Ταμείου γράφει " "Μία αξιόπιστη συμφωνία απαιτεί δύσκολες αποφάσεις από όλες τις πλευρές" και αναφέρει "Πιστεύουμε ότι σύμφωνα με την παρούσα πρόταση, η ελάφρυνση του χρέους μπορεί να επιτευχθεί μέσω μίας μακράς επιμήκυνσης της αποπληρωμής με χαμηλά επιτόκια" εννοώντας ότι οποιαδήποτε μείωση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος για την Ελλάδα θα απαιτήσει, αργά ή γρήγορα, κούρεμα του χρέους.
Ο γάλλος οικονομολόγος, επισημαίνει ότι οι οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις κατέστησαν τους στόχους ανέφικτους ως προς το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος και ζητά από την πλευρά της Αθήνας, προσφορά πραγματικά αξιόπιστων μέτρων ως προς τους μειωμένους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος και του πακέτου των μεταρρυθμίσεων, και αντίστοιχα, από την πλευρά των πιστωτών, συμφωνία για επιπλέον χρηματοδότηση και ελάφρυνση του χρέους ώστε αυτό να διατηρηθεί σε επίπεδα βιωσιμότητας.
~
***  Μπαράζ κομματικών προσλήψεων- Ο νόμος Κατρούγκαλου κοστίζει 20 εκατ
katrygkalos
-  Η ενεργοποίηση του νόμου Κατρούγκαλου για τις χιλιάδες προσλήψεις θα κοστίζει σχεδόν 20 εκατ ευρώ το χρόνο!
Μόνο τις δυο τελευταίες εβδομάδες 3.712 υπάλληλοι μέσω της επανασύστασης προσωποπαγών θέσεων γυρίζουν στο δημόσιο και άλλοι 3.000 αναμένεται να επανενταχθούν σε διάφορες θέσεις( υπάλληλοι πανεπιστημίων, υπάλληλοι υπουργείων , σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ κ.α.) την ώρα που βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, που όπου σταθούν και όπου βρεθούν αναφέρουν ότι η Ελλάδα δεν δείχνει διάθεση να μεταρρυθμίσει το κράτος.
~
*** Τραμπούκικη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και στο βαν της ΕΡΤ
pasol
-  Μετά τα μεσάνυχτα 20 περίπου κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη.
Χτύπησαν και στο σημείο που ήταν τα βαν των τηλεοπτικών σταθμών και έβαλαν στόχο αυτό της ΕΡΤ.
Στη συνέχεια επιτέθηκαν φραστικά εναντίον των δημοσιογράφων, έφτασαν μέχρι την είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και έσπασαν τζαμαρίες .
Μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο, οι κουκουλοφόροι έφυγαν προς τα Εξάρχεια.
~
*** Αστυνομικός κατά την διάρκεια διασκέδασης έβγαλε το περίστροφο και αυτοκτόνησε
astynomia dias 544 355
-  Το θλιβερό γεγονός συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής σε μπαρ στο Μενίδι όπου είχε πάει ο 28χρονος αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. με την παρέα του, την στιγμή που έκανε παραγγελιά να χορέψει ένα ζεϊμπέκικο έβγαλε το όπλο του και αυτοπυροβολήθηκε.
- Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν τον νεαρό αστυνομικό στην κίνηση αυτή, ενώ όπως πληροφορίες αναφέρουν πρόσφατα είχε χωρίσει από την αρραβωνιαστικιά του και παράλληλα η μητέρα του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.
 - Οι συνάδελφοί του ήξεραν ότι είχε προβλήματα αλλά δεν περίμεναν ότι θα έφτανε στο σημείο της αυτοκτονίας. Ο 28χρονος αυτόχειρας υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής.
Το ασθενοφόρο έφτασε στο χώρο διασκέδασης αμέσως για να παραλάβει τον 28χρονο, λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα. Παρά τη μάχη που έδωσαν ο γιατροί για να τον κρατήσουν ζωντανό, λίγο μετά τις 06:00 τα ξημερώματα της Κυριακής έφυγε από τη ζωή.
~
*** Τραγικός απολογισμός: 442 νεκροί στο ναυάγιο της Κίνας
nauageio1
- Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο τελικός απολογισμός της καταστροφής από την ανατροπή ενός πλοίου στον ποταμό Γιανγκτσέ, είναι 442 άνθρωποι και 12 επιζήσαντες.
Τα πτώματα όσων αγνοούνταν αφότου το Eastern Star ανατράπηκε στη διάρκεια μίας σφοδρής καταιγίδας την 1η Ιουνίου έχουν εντοπιστεί, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ο αριθμός των επιζώντων μειώθηκε από τους 14 που είχε ανακοινωθεί αρχικά, αφού διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι είχαν μετρηθεί δύο φορές.
"Διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες έκαναν υπολογισμούς του αριθμού των επιζώντων, με αποτέλεσμα ο τελικός αριθμός να είναι λάθος", δήλωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Τανγκ Γκουαντζούν, επικεφαλής της Αρχής Ναυσιπλοΐας του Ποταμού Γιανγκτσέ, σύμφωνα με το Xinhua.
Μία 60μελής ομάδα που διερευνά το ναυάγιο έχει συλλέξει έναν "μεγάλο αριθμό αποδείξεων από πρώτο χέρι" και έχουν μιλήσει με πολλούς ανθρώπους περιλαμβανομένου του καπετάνιου, ο οποίος επέζησε, είχε δηλώσει η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.
Η αστυνομία έχει προσαγάγει τον καπετάνιο και τον αρχιμηχανικό για να τους ανακρίνει στο πλαίσιο της έρευνας. Μία αρχική έρευνα έδειξε πως το πλοίο δεν ήταν υπερφορτωμένο και είχε αρκετά σωσίβια.
Η εταιρία η οποία ήταν υπεύθυνη για τη λειτουργία του πλοίου ζήτησε συγγνώμη για την καταστροφή και ανέφερε ότι θα συνεργαστεί "πλήρως" με την έρευνα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα υπάρξει "συγκάλυψη".
~
***  ΣΟΚ! Ισραηλινοί στρατιώτες ξυλοκοπούν άμαχο (ΒΙΝΤΕΟ)
0
-  Έρευνα διατάχθηκε στον ισραηλινό στρατό ύστερα από βίντεο που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνονται επτά στρατιώτες να ξυλοκοπούν έναν Παλαιστίνιο που βρίσκεται πεσμένος στο έδαφος στον καταυλισμό προσφύγων του Τζαλαζούν, στην Δυτική Όχθη.
- Το βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κατά την διάρκεια διαδήλωσης που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Τζαλαζούν, δείχνει έναν Παλαιστίνιο να διαπληκτίζεταιμε δύο Ισραηλινούς στρατιώτες προτού περικυκλωθεί και τεθεί υπό έλεγχο από επτά στρατιώτες, ο ένας εκ των οποίων τον χτυπάει με την λαβή του όπλου του στο κεφάλι και τον ρίχνει κάτω.
- Ένας από τους στρατιώτες  χτυπάει τον Παλαιστίνιο αρκετές φορές με το γόνατο στο πρόσωπο ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Οι στρατιώτες απομακρύνουν στην συνέχεια το θύμα.
Σύμφωνα με τον στρατό, το περιστατικό αυτό σημειώθηκε κατα τη διάρκεια μιας "βίαιης διαδήλωσης πολλών δεκάδων" Παλαιστινίων που εκσφενδόνιζαν πέτρες προς τους Ισραηλινούς στρατιώτες. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε ελαφρά από μια από αυτές.
"Η συμπεριφορά αυτών των στρατιωτών προφανώς δεν αρμόζει σε αυτήν που αναμένουμε από τους Ισραηλινούς στρατιώτες", τονίζει ο στρατός.
- "Οι στρατιώτες που εμπλέκονται θα οδηγηθούν ενώπιον της διοίκησης του συντάγματός τους σήμερα για να αποφασιστεί αν θα ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εναντίον τους", συμπληρώσαν οι ίδιες πηγές.
~  Δείτε το βίντεο του ξυλοδαρμού: 4 fully armed israeli soldiers beat 1 Palestinian , https://youtu.be/On0ohxlB4E8  ,

~
***  Κομισιόν: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι συνεργάσιμη"
katainen
-  Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γίρκι Κατάινεν επισήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη και ότι παρά τις προσπάθειες της Κομισιόν δεν έχει ακόμη επέλθει συμφωνία μιλώντας στην εφημερίδα Der Standard.
"Ο πρόεδρος Γιούνκερ ξεπέρασε τα όρια και ήταν πολύ βοηθητικός προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία. Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση αποδείχθηκε μη συνεργάσιμη", ανέφερε ο Φινλανδός Επίτροπος.
Ο ίδιος υποστήριξε πως η λύση για την Ελλάδα δεν είναι τα περισσότερα χρήματα, αλλά να έλθει η οικονομία σε μια υγιή κατάσταση. "Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει αρκετή πρόοδο, ωστόσο ελπίζουμε", είπε.
~
*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Αποχώρησε η Ελληνική ομάδα απ'τις διαπραγματεύσεις!
breaking news 1
-  Λίγο πριν τις 8 το βράδυ διακόπηκαν οι συζητήσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες.
Κοινοτικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις συνομιλίες.
Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε ότι οι συνομιλίες ολοκληρώθηκαν χωρίς επιτυχία, καθώς υπάρχει σημαντικό χάσμα ανάμεσα στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης και τις κοινές απαιτήσεις της Κομισιόν, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
~
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***  «14 Ιουνίου 1987»: Η μέρα που ο Ελληνικός Αθλητισμός γύρισε σελίδα! (φωτογραφίες  και  βίντεο)      
      
~*  14 Ιουνίου 1987 ...28 χρόνια μετά από την ημέρα που άλλαξε η ιστορία του Ελληνικού Μπάσκετ .
 
 
  -  Ύστερα από τον άθλο του Νίκου Γκάλη και της παρέας του εκείνο το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τίποτα πια στο μέλλον για το μπάσκετ αλλά και για τον Ελληνικό Αθλητισμό , δεν θα είναι το ίδιο. Το «έπος» της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ έδωσε το έναυσμα για την αναγέννηση ολόκληρου του Ελληνικού αθλητισμού , για να ακολουθήσουν οι τεράστιες επιτυχίες στις επόμενες δεκαετίες.
-  Στο Ευρωμπάσκετ της Αθήνας η Εθνική μας ομάδα θα πραγματοποιήσει ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα στην Ιστορία του παγκόσμιου Αθλητισμού και θα κατακτήσει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο μετά από έναν αξέχαστο τελικό απέναντι στους «ανίκητους» Σοβιετικούς. Από εκείνη την ημέρα και για 28 χρόνια το «Ελληνικό μπάσκετ» ανήκει στην παγκόσμια «Ελίτ» του αθλήματος αποδεικνύοντας ότι μόνο πυροτέχνημα δεν ήταν η επιτυχία του 1987 αλλά ο «θεμέλιος λίθος» για όσα ακολούθησαν.
-  Το βράδυ τις 14ης Ιουνίου χιλιάδες έλληνες οπαδοί ξεχύθηκαν στους δρόμους μέχρι το πρωί και γιόρτασαν την πρωτόγνωρη για εκείνη την εποχή επιτυχία. Επίκεντρο των πανηγυρισμών στη «σεισμόπληκτη» Καλαμάτα ήταν η παραλία όπου η «κόρνα» του Πλοίου «Μαριάννα» (βρισκόταν στην πόλη μας για να φιλοξενήσει σεισμόπληκτες οικογένειες) έδινε τον τόνο των πανηγυρισμών.
-  Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του θριάμβου, ο "Θρύλος" του Ελληνικού αθλητισμού Νίκος Γκάλης, έγραψε στην προσωπική του σελίδα για την συμπλήρωση των 28 χρόνων από το μεγάλο τελικό:
"14 Ιουνίου 1987!!!
Η πιο μεγάλη μέρα μέχρι τότε του Ελληνικού μπάσκετ και του αθλητισμού της χώρας μας. Η πρώτη φορά που η Εθνική μας ομάδα έπαιζε σε έναν Ευρωπαϊκό Τελικό. Μια ολόκληρη χώρα ήταν στο πόδι. Δέκα και πλέον εκατομμύρια Έλληνες εντός και εκτός συνόρων ζούσαν με την ελπίδα να πανηγυρίσουν την κατάκτηση του τροπαίου και εμείς δεν θα έπρεπε να τους απογοητεύσουμε.
Η μέρα κύλησε ήρεμα και διαπίστωσα στις συζητήσεις μου με τους συμπαίκτες μου ότι όλοι ήμασταν αποφασισμένοι να μην αφήσουμε την μεγάλη ευκαιρία να πάει χαμένη.
Μπαίνοντας το βράδυ στο ΣΕΦ και βλέποντας και την ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Έλληνες φίλαθλοι πίστεψα ότι στο τέλος αυτού του αγώνα με αντίπαλο ένα από τα μεγαθήρια του Παγκόσμιου μπάσκετ, είχαμε πάρα πολλές πιθανότητες να είμαστε εμείς οι νικητές.
Και πραγματικά παίζοντας με ψυχή και παλεύοντας από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο πήραμε την νίκη και τον τίτλο των πρωταθλητών Ευρώπης.
Ήμασταν ευτυχισμένοι γιατί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που στο ξεκίνημα του θεσμού φαινόταν ακατόρθωτο για τους ειδικούς του αθλήματος.
Και όχι μόνο αυτό. Καταφέραμε να ενώσουμε έναν ολόκληρο λαό αλλά και να βάλουμε το μπάσκετ στο σπίτι του κάθε Έλληνα. Έτσι ασχολήθηκαν με το άθλημα χιλιάδες παιδιά και έτσι βγήκαν νέα ταλέντα, ήρθαν και άλλες μεγάλες επιτυχίες στην συνέχεια και θα έρθουν και άλλες στο μέλλον."
Στις 14 Ιουνίου του 1987 16.000 Έλληνες έχουν γεμίσει το ΣΕΦ προκειμένου να στηρίξουν την Ελλάδα στον τελικό του Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Σοβιετική Ένωση. Παράλληλα σχεδόν όλη η χώρα είναι «καρφωμένη» στους τηλεοπτικούς της δέκτες περιμένοντας το θαύμα.
Βρισκόμαστε λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού. Οι Σοβιετικοί προηγούνται 89-87 και η «γαλανόλευκη» έχει τη μπάλα στην κατοχή της. Ο Νίκος Γκάλης διεισδύει και αφού «μαζεύει» την άμυνα των Σοβιετικών πάνω του πασάρει στον Λιβέρη Ανδρίτσο που κερδίζει το φάουλ 36’’ πριν το τέλος και πηγαίνει στις βολές. Εκείνος με μεγάλη ψυχραιμία ισοφαρίζει σε 89-89, στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση, αφού οι δύο ομάδες δεν αξιοποίησαν τις τελευταίες τους επιθέσεις.
Το σκορ είναι 101-101 και η μπάλα είναι στα χέρια των παικτών του Κώστα Πολίτη. Ο Μέμος Ιωάννου είναι εκείνος που θα σουτάρει, όμως δεν θα καταφέρει να ευστοχήσει. Στη συνέχεια ο Αργύρης Καμπούρης πετάγεται και κερδίζει το επιθετικό ριμπάουντ και ταυτόχρονα φάουλ, πηγαίνοντας στις βολές 4’’ πριν το τέλος.
Η τύχη της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια του «τίμιου γίγαντα» και εκείνος κάνει το χρέος του. Ευστοχεί και στις δύο βολές. Στα λίγα δευτερόλεπτα που απομένουν οι Σοβιετικοί σουτάρουν ένα τρίποντο, όμως ο Γιοβάισα δεν καταφέρνει να ευστοχήσει.
Το θαύμα είναι πλέον γεγονός, η Ελλάδα είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης το γλέντι είχε μόλις ξεκινήσει! Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη επιτυχία της χώρας μας σε ομαδικό άθλημα και ήταν η αιτία να αλλάξει το μπάσκετ στην Ελλάδα.
Πρώτος σκόρερ με απίστευτη επίδοση των 296 πόντων – και Πολυτιμότερος Παίκτης της διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Νίκος Γκάλης. Στον τομέα των μπλοκ πρώτευσε ο Παναγιώτης Φασούλας με 43 κοψίματα ενώ σε εκείνον των τελικών πασών την πρώτη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Γιαννάκης με 17 ασίστ.
14-6-1987: Ελλάδα – Σοβιετική Ένωση 103-101 (Τελικός)
Ελλάδα: (Κώστας Πολίτης): Γκάλης 40 (1), Γιαννάκης 10 (2), Καμπούρης 10, Χριστοδούλου 10 (2), Φασούλας 12, Ανδρίτσος 10, Ιωάννου 8 (1), Ρωμανίδης 3, Φιλίππου.
Σοβιετική Ένωση: (Αλεξάντερ Γκομέλσκι): Βάλτερς 23 (4), Μαρτσουλιόνις 16, Χομίτσιους 10, Τσατσένκο 14, Γιοβάισα 17 (4), Βολκόφ 4, Ταρακάνοφ 5, Γκομπόροφ 4, Τιχονένκο, Μπαμπένκο, Παγκράσκιν 8.
Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
03/06/87 Ελλάδα-Ρουμανία 109-77
04/06/87 Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 84-78
05/06/87 Ελλάδα-Ισπανία 89-106
06/06/87 Ελλάδα-Σ. Ένωση 66-69
07/06/87 Ελλάδα-Γαλλία 82-69
10/06/87 Ελλάδα-Ιταλία 90-78
12/06/87 Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 81-77
14/06/87 Ελλάδα-Σ. Ένωση 103-101 παρ., 89-89 (κ.α.)
Τελική κατάταξη
1. Ελλάδα
2. Σοβιετική Ένωση
3. Γιουγκοσλαβία
4. Ισπανία
5. Ιταλία
6. Δυτική Γερμανία
7. Πολωνία
8. Τσεχοσλοβακία
9. Γαλλία
10. Ολλανδία
11. Ισραήλ
12. Ρουμανία
Video: Greece is first time Champion of Europe 1987  , https://youtu.be/9tOJwTk79ew  .-
 
~
***  Η καρδιά του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου κτυπά σήμερα στο Περιστέρι 
 ~  Αποφασισμένος για την υπέρβαση ο ΑΟ Κυπαρισσίας στον “τελικό” με τη Σπάρτη στο Περιστέρι ΜΠΑΡΑΖ ΜΕ ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Η καρδιά του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου κτυπά σήμερα στο γήπεδο Περιστερίου, όπου θα φιλοξενηθεί το μεγάλο μπαράζ μεταξύ του πρωταθλητή Μεσσηνίας ΑΟ Κυπαρισσίας και της πρωταθλήτριας της γειτονικής μας Λακωνίας, ΑΕ Σπάρτης. Η νικήτρια ομάδα (αν το ματς στην κανονική διάρκεια λήξει ισόπαλο, θ’ ακολουθήσει ημίωρη παράταση και ενδεχομένως πέναλτι) θα πανηγυρίσει την πολυπόθητη άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Το γήπεδο Περιστερίου επελέγη από την ΕΠΟ κυρίως για λόγους ασφαλείας. Μέχρι όμως να οριστικοποιηθεί η έδρα των μπαράζ, εξετάστηκαν και διάφορα άλλα γήπεδα, κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό στις 2 ομάδες. ΑΟ Κυπαρισσίας και ΑΕ Σπάρτης βρέθηκαν αντιμέτωπες στο τουρνουά των μπαράζ και ισοβάθμησαν στον 13ο όμιλο με 15 βαθμούς (είχαν απολογισμό 5 νίκες και ήττες), ενώ μοιράστηκαν τις νίκες στους μεταξύ τους αγώνες (ο ΑΟ επικράτησε 1-0 στην Κυπαρισσία, ενώ η Σπάρτη νίκησε 2-1 στην έδρα της). Έτσι, οδηγούνται στο ιστορικό μπαράζ. Ευχή μας όπως και όλων των Μεσσήνιων είναι ο ΑΟ Κυπαρισσίας να πάρει η νίκη – άνοδο στη Γ΄ Εθνική.

-  Σίγουρα έχει δύσκολο έργο καθώς η ΑΕ Σπάρτης διαθέτει εξαιρετική ομάδα και «διψά» για επιστροφή έπειτα από αρκετά χρόνια στις εθνικές κατηγορίες. Η αποστολή του ΑΟ Κυπαρισσίας βρίσκεται από χθες στην Αθήνα, όπου προπονήθηκε στο γήπεδο Ιωνικού στη Νεάπολη. Ο προπονητής της τριφυλιακής ομάδας Αλέξης Μαντζούνης δεν μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του στην παρουσία του Ίλιε Μιτρόβ (τραυματίας). Υπολογίζεται όμως κανονικά ο Θεόδωρος Θεοδωρακόπουλος (είναι στρατευμένος και εξασφάλισε άδεια από τη μονάδα του). Ενδέχεται να ενισχύσει τον ΑΟΚ και ο έμπειρος μέσος, Γιώργος Παναγόπουλος (απουσίασε στη Μύκονο, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων). Όσον αφορά τώρα στην ομάδα της Σπάρτης, ο τεχνικός Αργύρης Κατσίχτης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Ο ΑΟ Κυπαρισσίας έχει ζητήσει 2000 εισιτήρια (ήδη είχαν δοθεί 700, ενώ υπάρχει φοβερή ζήτηση από Μεσσήνιους που διαμένουν στην Αθήνα). Οι φίλαθλοι του ΑΟΚ θα καθίσουν στις θύρες 1 και 7 (θ’ ανοίξουν στις 3.30 μ.μ.). Κοντά στον ΑΟ Κυπαρισσίας θα βρεθεί η διοίκηση της ΕΠΣΜ στην οποία πρόεδρος είναι ο Λεωνίδας Οικονομίδης, καθώς επίσης πολυάριθμοι παράγοντες και προπονητές ομάδων του νομού μας. Διαιτητής του μπαράζ (θ’ αρχίσει στις 6.00 μ.μ.) θα είναι ο διεθνής Θανάσης Γιάχος από την ΕΠΣ Χίου, βοηθοί οι Αντώνης Καρατζίκας, Ιορδάνης Απτόσογλου από την ΕΠΣ Αθήνας, τέταρτος διαιτητής ο Γεώργιος Μιχαηλίδης από την ΕΠΣ Βοιωτίας, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την ΕΠΣ Εύβοιας. -
Α.Ο ΚΥΠΑΣΙΣΣΙΑΣ -Α.Ε. ΣΠΑΡΤΗΣ  2-3  .-
~ Video  με  φάσεις  από Α΄ Ημίχρονο :
* Α Ο Κυπαρισσίας- Α Ε Σπάρτης Α΄ ημιχρ 0-0 14/06/2015: http://youtu.be/1_1j_KgRORk ,
Α Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ- Α Ε ΣΠΑΡΤΗ  Α΄ ημίχρ 0-0 αγων μπαράζ ανόδου Γ΄ εθνική  14/06/2015 : http://youtu.be/MTBORJ4gcJY
, Α Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ- Α Ε ΣΠΑΡΤΗΣ 2-3 14/06/2015 : http://youtu.be/LWhFRM_WJuc ,

Α Ο  ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ -Α Ε  ΣΠΑΡΤΗΣ  2-3  14/06/2015 : http://youtu.be/t1zz2oeoOQc ,


***
*Φερόε-Ελλάδα 2-1: Ο τουρισμός στα νησιά των 70.000... αμνών
 ~ ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ -ΕΛΛΑΔΑ 2-1  , (0-1).-
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπενιάμινσεν, Μπ. Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Ολσεν - Τοροσίδης, Καρέλης
ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ (Λαρς Ολσεν): Νίελσεν, Α. Γκρέγκερσεν, Νάτεσταντ, Μπ. Χάνσεν, Χάνσον, Μπενιάμινσεν, Όλσεν, Σόρενσεν (13' Ντάβιντσεν), Βατνάμαρ, Χολστ (74΄ Ο Φαερό), Έντμουντσον (92΄ Γιόενσεν).
ΕΛΛΑΔΑ (Σέρχιο Μαρκαριάν): Καρνέζης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σάμαρης, Κονέ (81΄ Φούντας), Χριστοδουλόπουλος (46' Νίνης), Φετφατζίδης (71΄ Κολοβός), Καρέλης, Μήτρογλου.
Βίντεο  με γκολ από αγώνα :
~** Νησιά  Φερόε - Ελλάδα  Α΄ Ημίχρ  1- 0  το γκολ προκριματικά 13/06/2015 : http://youtu.be/l6wF30VYybQ 
Ν ΦΕΡΟΕ-ΕΛΛΑΔΑ  2-1  2ο  γκολ 2-0  13/06/2015 : http://youtu.be/1zo9-zBJbRs ,
. ΦΕΡΟΕ- ΕΛΛΑΔΑ  2-1  γκολ ,Ελλάδας  13/06/2015 : http://youtu.be/pe5i02p2SHg ,
, Ν.  ΦΕΡΟΕ- ΕΛΛΑΔΑ  2-1  ακυρωθέν γκολ 13/06/2015 : http://youtu.be/1wkMpALlr40 ,
***  Οι  άλλοι  αγώνες  των προκριματικών  στους ομίλους
Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής για τους προκριματικούς του EURO 2016: 1ος ΟΜΙΛΟΣ
Καζακστάν-Τουρκία 0-1
(83΄ Αρντά Τουράν)
Ισλανδία-Τσεχία 2-1
(60΄ Γκούναρσον, 76΄ Σίγκθορσον - 55΄ Ντόσκαλ)
Λετονία-Ολλανδία 0-2
(67΄ Βαϊνάλντουμ, 71΄ Νάρσινγκ)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανδόρα-Κύπρος 1-3
(2΄ αυτ. Ντόσα Τζούνιορ - 14΄, 45΄, 53΄ Μιτίδης)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ισραήλ 3-1
(42΄, 75΄ Βίσκα, 45΄+ πεν. Τζέκο - 41΄ Μπεν Χαΐμ)
Ουαλία-Βέλγιο 1-0
(25΄ Μπέιλ)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
14/06/2015 Ουκρανία-Λουξεμβούργο
14/06/2015 Λευκορωσία-Ισπανία
14/06/2015 Σλοβακία-ΠΓΔΜ
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιρλανδία-Σκοτία 1-1
(38΄ Γουόλτερς - 47΄ αυτ. Ο'Σι)
Πολωνία-Γεωργία 4-0
(62΄ Μίλικ, 89΄, 90΄, 92΄ Λεβαντόφσκι)
Γιβραλτάρ-Γερμανία 0-7
(28΄, 65΄, 71΄ Σούρλε, 47΄, 81΄ Κρούζε, 51΄ Γκουεντογκαν, 57΄ Μπελαραμπί)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
14/06/2015 Εσθονία-Σαν Μαρίνο  2-0 .-
14/06/2015 Σλοβενία-Αγγλία   2-3 .-
14/06/2015 Λιθουανία-Ελβετία

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία-Ουγγαρία 0-1
(82΄ Στίεμπερ)
Β. Ιρλανδία-Ρουμανία 0-0
Ν. Φαρόε-ΕΛΛΑΔΑ 2-1
(32΄ Χάνσον, 70΄ Όλσεν - 84΄ Παπασταθόπουλος)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
14/06/2015 Λιχτενστάιν-Μολδαβία
14/06/2015 Ρωσία-Αυστρία
14/06/2015 Σουηδία-Μαυροβούνιο

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Κροατία-Ιταλία 1-1
(11΄ Μάντζουκιτς - 36΄ πεν. Καντρέβα)
Μάλτα-Βουλγαρία 0-1
(56΄ Ποπόφ)
Νορβηγία-Αζερμπαϊτζάν 0-0
 

9ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμενία-Πορτογαλία 2-3
(14΄ Πιτσέλι, 72΄ Μκοϊάν - 29΄ πεν., 55΄, 58΄ Ρονάλντο)
Δανία-Σερβία 2-0
(13΄ Γιουσούφ Πόουλσεν, 87΄ Γιάκομπ Πόουλσεν)
~
ΑΝΔΟΡΑ - ΚΥΠΡΟΣ  1-3 .-
ΚΡΟΑΤΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ  1-1  .-
ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ -ΤΟΥΡΚΙΑ  0-1 .-
ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ  2-1 .-
ΛΕΤΟΝΙΑ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ  0-2 .-  
Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΑ  (0-0) .-
ΔΑΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ  2-0 .-
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ 1-0 .-
ΒΟΖΝΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ  3-1 .-
ΦΙΛΑΝΔΙΑ-ΟΥΓΓΑΡΙΑ 0-1 .-
ΟΥΑΛΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ 1-0 .-
ΠΟΛΩΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ 4-0 .-
ΑΡΜΕΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2-3 .-
ΙΣΛΑΝΔΙΑ-ΣΚΩΤΙΑ 1-1 .- 
ΜΑΛΤΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 0-1 .-
~  
***  Η βραδιά Oscar του Ακρίτα απόψε στο Ελίτ με σπουδαίες προσωπικότητες του αθλητισμού

 
ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΛΑΜΠΕΡΩΝ ΑΣΤΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΛΕΪ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ… Μόνο τυχαία δεν ήταν επιλογή να ονομαστεί η γιορτή του Ακρίτα, που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 9:00 στο ξενοδοχείο Ελίτ, Oscar Nights... Θα είναι μια εκδήλωση έξω από τα τετριμμένα, με σκηνοθετικό σχεδιασμό και σενάριο, λαμπερά αστέρια του αθλητισμού, τιμητικές βραβεύσεις, «βατόμουρα» και πολλές εκπλήξεις ή «βγαίνει κάτι πολύ όμορφο και πρωτότυπο», όπως μας ιντριγκάρει ο Πέτρος Παπαδόπουλος… Την αφορμή έδωσε η επέτειος 28 ετών από την ίδρυση του συλλόγου γι’ αυτό και η πλέον συγκινητική απονομή θα είναι αυτή της πρώτης ομάδας βόλεϊ που δημιούργησε το 1987 η κα Μαίρη Τσιριμπή. Την εκδήλωση θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι παλιές διεθνείς πρωταθλήτριες Μαρία Κωστοπούλου και Λία Μήτση, ο διακεκριμένος προπονητής Γιάννης Νικολάκης και η κορυφαία Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια Εύα Χαντάβα. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι θα βρίσκονται σήμερα στις 10 το πρωί στο Κλειστό της Παραλίας, δίπλα στα παιδιά των ακαδημιών του Ακρίτα, που θα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να προπονηθούν με τους καλύτερους... Όσον αφορά στο κομμάτι του βόλεϊ θα τιμηθούν ακόμα αθλήτριες του συλλόγου που έχουν διακριθεί σε υψηλό επίπεδο, καθώς και ο αείμνηστος πρόεδρος του Ακρίτα, Χρήστος Καπερνόπουλος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται όμως και η ανακοίνωση της λειτουργίας του τμήματος στίβου, με κεντρική παρουσία αυτή της Ολυμπιονίκη του ύψους Νίκης Μπακογιάννη. Μάλιστα όπως αποκαλύπτει ο νέος έφορος Πέτρος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και της αποψινής εκδήλωσης, αλλά και της προσθήκης του στίβου στις δραστηριότητες του Ακρίτα, η έδρα δεν θα είναι κάποιος δημοτικός χώρος, αλλά το Ελίτ! Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου έχουν επιλεγεί κατάλληλοι χώροι τόσο για μεγάλο γυμναστήριο κλειστού χώρου όσο και για ανοικτό «στάδιο»! Φυσικά σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται ακόμα δουλεία, αλλά είναι φανερό ότι υπάρχει η θέληση για να υλοποιηθεί το φιλόδοξο αυτό εγχείρημα που έρχεται να προσθέσει μια σημαντική κυψέλη αθλητισμού στην πόλη μας. Δεν είναι όμως μόνο η σημερινή βραδιά που αναμένεται με ανυπομονησία και …περιέργεια, καθώς ο Ακρίτας θα διοργανώσει εβδομαδιαία καλοκαιρινά καμπ πολλαπλών δραστηριοτήτων για αγόρια και κορίτσια 5 έως 14 ετών, με το πρώτο να ξεκινά την προσεχή Τρίτη, αμέσως μετά το κλείσιμο των σχολείων. Απόψε θα ανακοινωθεί και το όνομα του πρώτου Ολυμπιονίκη που θα βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών -μαζί φυσικά με τους γυμναστές και τους εκπαιδευτές που θα έχουν την ευθύνη και καθοδήγησή τους- καθώς σε όλο το διάστημα του καμπ του Ακρίτα θα υλοποιηθεί το Ολυμπιακό Εργαστήρι -κάτι που επίσης συνιστά καινοτομία για τα ελληνικά δεδομένα- με την παρουσία κάθε φορά κι ενός μεγάλου αθλητή ή αθλήτριας. -  
~
*** Ο Απ. Γκλέτσος στην Καλαμάτα την επόμενη Παρασκευή         
      
-   O Απόστολος Γκλέτσος, πρόεδρος της «Τελείας», θα βρεθεί την προσεχή Παρασκευή, 19 Ιουνίου, στο Καφέ «Μυλόπετρα» στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, όπου και θα αναλύσει σε συνέντευξη Τύπου το πρόγραμμα του κόμματός του.  
~
***   Φανερώνει προθέσεις, δίνει απαντήσεις και στέλνει μηνύματα η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας          
      
ΣΤΗ Γ.Σ. ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ – ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ – ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ»
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 -  Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από την ημέρα που τα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. της Καλαμάτας έδιναν συνέντευξη Τύπου και μιλούσαν για τις δυσκολίες και τις αγωνίες που υπάρχουν εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο Γιώργος Ράλλης  είχε υπερτονίσει τη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων, που έγιναν ακόμη πιο δύσκολα μετά την αποχώρηση του Θόδωρου Παπαθεοδωρίδη, αλλά και την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τα διοικητικά εάν προκύψει κάτι σοβαρό, σημαντικό και ελπιδοφόρο. 
Στο διάστημα που μεσολάβησε, πριν τη σημερινή γενική συνέλευση της Καλαμάτας, που είναι προγραμματισμένη από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 μ. στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδρούρος», δεν προέκυψαν συγκλονιστικές διαφοροποιήσεις και προφανώς τα ίδια θα αναφέρει ο κ. Ράλλης και σήμερα στα μέλη του Ερασιτέχνη, εφόσον βεβαίως υπάρξει απαρτία, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η ΓΣ θα γίνει την επόμενη Κυριακή. 
Παρά τις όποιες «μικροενοχλήσεις» δέχθηκε ο πρόεδρος της Μαύρης Θύελλας όλο αυτό το διάστημα, το όλο σκηνικό αλλαγής του διοικητικού – ιδιοκτησιακού  καθεστώτος δεν προχώρησε εκατοστό, με τα δεδομένα να είναι ξεκάθαρα. Ο Γιώργος Ράλλης παραμένει στο τιμόνι της ομάδας, περιμένοντας, είναι η αλήθεια, χείρα βοηθείας, έτσι ώστε να τα καταφέρει τη νέα σεζόν. Βεβαίως παραμένει ανοιχτό σε καλές προτάσεις, δείχνοντας έτοιμος ακόμη και ν’ αποχωρήσει, εάν κρίνει ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις χαρίζουν ορίζοντα αισιοδοξίας. 
Θα φανερώσει λοιπόν και πάλι, απέναντι στα μέλη αυτή τη φορά  τις προθέσεις του, θα δώσει απαντήσεις στα ερωτηματικά που θα υπάρξουν – αυτά θα προέρχονται μονάχα από τα ταμειακώς εντάξει μέλη, καθώς οι υπόλοιποι δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία – και θα στείλει μηνύματα για τη συνέχεια.
Ραντεβού λοιπόν σήμερα στο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος».
 ~  Υ.Γ. Εντός των επόμενων ημερών, ίσως και συντομότερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν, έρχεται στη Μεσσηνία ο Σταύρος Παπαδόπουλος, που αποτελεί το τελευταίο «αποκούμπι» του κ. Ράλλη, ο οποίος θα ήθελε μια μεγάλη οικονομική ώθηση, έτσι ώστε να χαράξει πορεία και στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Εάν έρθει αυτή, τότε ίσως υπάρξει μια μικρή ισορροπία, όμως σε αντίθετη περίπτωση οι δυσκολίες γιγαντώνονται. Όσο γι’ αυτούς που περιμένουν σε ενεργοποίηση του κ. Παπαδόπουλου, θεωρούμε ότι είναι πλέον ένα μακρινό, ουτοπικό, σενάριο.
~
***  Ο ΠΑΟΚ το «αφεντικό» με 2-1 επί του Αρη στη σειρά των μικρών τελικών
   Μια νίκη μακριά η 3η θέση (στον 3ο  αγώνα).
ΠΑΟΚ  -ΑΡΗΣ    62-51  .- ^
Ο ΠΑΟΚ το «αφεντικό» με 2-1 επί του Αρη στη σειρά των μικρών τελικών
Τα δεκάλεπτα: 22-13, 40-26, 51-35, 62-51.
ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μπρέμερ 7 (2), Λάνγκφορντ 7, Λιάπης Κάρτερ 10 (2), Τσόχλας 4, Δέδας 2, Μαργαρίτης 14 (1), Οντουμ 11 (1), Χαριτόπουλος 4, Σαλούστρος 3
ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Πάσαλιτς 5 (1), Τσιάρας, Ριντ 2, Τόμας 8 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 9, Βεζένκοφ 10 (2), Νέιμικ 2, Μούρτος 7, Σίμτσακ 8
~
***  Τίτλος… σκούπας για τον Ολυμπιακό στο 11ο πρωτάθλημα
Επέστρεψε στον θρόνο μετά το 2012
 Τίτλος… σκούπας για τον Ολυμπιακό στο 11ο πρωτάθλημα
~*  3ος  αγώνας  Κυριακή  14/06/2015   
~ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ    93-74 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74Διαιτητές: Γκόντας, Σχινάς, Φούφης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 10 Ντάνστον 5, Σπανούλης 23 (4), Ντάρντεν 9, Σλούκας 5 (1), Λαφαγιέτ 3 (1), Λοτζέσκι 11 (2), Πρίντεζης 12, Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 5, Καββαδάς
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σωτήρης Μανωλόπουλος): Χαραλαμπίδης, Σλότερ 10 (2), Μποχωρίδης, Γιάνκοβιτς 17 (3), Φώτσης 11 (2), Νέλσον, Μαυροκεφαλίδης 14, Διαμαντίδης 5 (1), Μπατίστα 10, Μπλουμς, Κούπερ 7 (1), Μόργκαν
~
***
~ Χθές 13/06/2015 ,  στο Κόπα Αμέρικα  :
ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ-ΤΖΑΜΑΪΚΑ  1-0 .-
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ -ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ  2-2  .-
~
***Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής για τους προκριματικούς του EURO 2016:1ος ΟΜΙΛΟΣ
Καζακστάν-Τουρκία 0-1
(83΄ Αρντά Τουράν)
Ισλανδία-Τσεχία 2-1
(60΄ Γκούναρσον, 76΄ Σίγκθορσον - 55΄ Ντόσκαλ)
Λετονία-Ολλανδία 0-2
(67΄ Βαϊνάλντουμ, 71΄ Νάρσινγκ)
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Ανδόρα-Κύπρος 1-3
(2΄ αυτ. Ντόσα Τζούνιορ - 14΄, 45΄, 53΄ Μιτίδης)
Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ισραήλ 3-1
(42΄, 75΄ Βίσκα, 45΄+ πεν. Τζέκο - 41΄ Μπεν Χαΐμ)
Ουαλία-Βέλγιο 1-0
(25΄ Μπέιλ)
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ουκρανία-Λουξεμβούργο 3-0
(49΄ Κράβετς, 57΄ Γκάρμας, 87΄ Κονοπλιάνκα)
Λευκορωσία-Ισπανία 0-1
(45΄ Νταβίντ Σίλβα)
Σλοβακία-ΠΓΔΜ 2-1
(8΄ Σάλατα, 38΄ Χάμσικ - 69΄ Αντέμι)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Ιρλανδία-Σκοτία 1-1
(38΄ Γουόλτερς - 47΄ αυτ. Ο'Σι)
Πολωνία-Γεωργία 4-0
(62΄ Μίλικ, 89΄, 90΄, 92΄ Λεβαντόφσκι)
Γιβραλτάρ-Γερμανία 0-7
(28΄, 65΄, 71΄ Σούρλε, 47΄, 81΄ Κρούζε, 51΄ Γκουεντογκαν, 57΄ Μπελαραμπί)
5ος ΟΜΙΛΟΣ
Εσθονία-Σαν Μαρίνο 2-0
(35΄, 63΄ Ζένιοφ)
Σλοβενία-Αγγλία 2-3
(38΄ Νοβάκοβιτς, 84΄ Πέτσνικ - 57΄, 74΄ Γουίλσιρ, 86΄ Ρούνεϊ)
Λιθουανία-Ελβετία 1-2
(65΄ Τσέρνιτς - 69΄ Ντρμιτς, 84΄ Σακίρι)
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Φινλανδία-Ουγγαρία 0-1
(82΄ Στίεμπερ)
Β. Ιρλανδία-Ρουμανία 0-0
Ν. Φαρόε-ΕΛΛΑΔΑ 2-1
(32΄ Χάνσον, 70΄ Όλσεν - 84΄ Παπασταθόπουλος)
7ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιχτενστάιν-Μολδαβία 1-1
(21΄ Βίεσερ - 43΄ Μπόγκιου)
Ρωσία-Αυστρία 0-1
(33΄ Γιάνκο)
Σουηδία-Μαυροβούνιο 3-1
(38΄ Μπεργκ, 40΄, 44΄ Ιμπραϊμοβιτς - 64΄ πεν. Νταμιάνοβιτς)
8ος ΟΜΙΛΟΣ
Κροατία-Ιταλία 1-1
(11΄ Μάντζουκιτς - 36΄ πεν. Καντρέβα)
Μάλτα-Βουλγαρία 0-1
(56΄ Ποπόφ)
Νορβηγία-Αζερμπαϊτζάν 0-0
9ος ΟΜΙΛΟΣ
Αρμενία-Πορτογαλία 2-3
(14΄ Πιτσέλι, 72΄ Μκοϊάν - 29΄ πεν., 55΄, 58΄ Ρονάλντο)
Δανία-Σερβία 2-0
(13΄ Γιουσούφ Πόουλσεν, 87΄ Γιάκομπ Πόουλσεν)
~
***
~
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4212 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2515 video.  2479.  σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2512   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9239  βίντεο   .-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4424 /  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 467 / -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.161  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                        
 *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   457 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937 ,    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  421. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 97 /140 .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
 *** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-
  
***     ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2015  :
~ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  1930-1955-2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/1930-1955-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  01  Ιουνίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS ,  Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  02  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-02-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  03  Μαϊου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-03-2015.html .-    
~  ARFARA  NEWS , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης , Πέμπτη  04   Ιουνίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-04-2015.html .-
~ Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη  04  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html .-   
~ ΥΓΕΙΑ για  ΟΛΟΥΣ  μας  Πέμπτη  04 Μαϊου  2015   : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/04-2015.html . ~ ARFARA  NEWS ,  Το  αγιάζι της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  05 Ιουνίου  2015 :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-05-2015.html  .-
~ ARFARA   NEWS  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Σάββατο  06  Ιουνίου   2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-06-2015.html .-
~ https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.154 
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  07  Ιουνίου   2015  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-07-2015.html .-  

  ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  06  και 07  Ιουνίου  2015
:  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/06/06-07-2015.html .- 


~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Κυριακή  07  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/07-2015.html  

~ ARFARA   NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Δευτέρα  08  Ιουνίου   2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-08-2015.html  
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα   08  Ιουνίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/06/08-2015.html .-
~ ARFARA   NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-09-2015.html .-
~ Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .- 

~ ΥΓΕΙΑ   για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τρίτη  09  Ιουνίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/09-2015.html .-  
ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-10-2015.html ,
~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  10  Ιουνίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/06/10-2015.html .-
ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  11  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-11-2015.html .-  

~ ARFARA  NEWS  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή 12  Ιουνίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-12-2015.html .-

~  ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας ,  Παρασκευή  12  Ιουνίου   2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/06/12-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  13  Ιουνίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-13-2015.html  .-
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 14  Ιουνίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/06/arfara-news-14-2015.html .- 

~                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου