Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 14 Απριλίου 2015

ARFARA NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη  14  Απριλίου  2015  :
 
 
14 Απριλίου 
Αποστόλων (Ο΄) Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως, επισκόπου Απαμείας, Πούδη και Τροφίμου. Μαρτύρων Αρδαλίωνος του μίμου και Θωμαΐδος. Νεομάρτυρος Δημητρίου του εκ Χώρας (1) (Τριφυλίας) και εν Τριπόλει μαρτυρήσαντος (†1803).
(1) Ο άγιος Δημήτριος γεννήθηκε στο χωριό Λιγούδιστα Αρκαδίας και σε μικρή ηλικία ήλθε με τον αδελφό του στη Τρίπολη, όπου εργαζόταν ως κτίστης. Επειδή όμως βασανιζόταν από το αφεντικό έφυγε από τη δουλειά και πήγε στο σπίτι ενός τούρκου κουρέα, οποίος κατόρθωσε να τον εξισλαμίσει ονομάζοντάς τον Μεχμέτ. Αργότερα όμως ο Δημήτριος μετανόησε για την πράξη του αυτή και ήλθε στο Άργος και από εκεί για μεγαλύτερη ασφάλεια πήγε στη Σμύρνη για να καταλήξει στις Κυδωνιές στη Μονή του Προδρόμου, όπου βρήκε ευσεβή πνευματικό και αφού εξομολογήθηκε ζήτησε την συμβουλή του. Με τη προτροπή του πνευματικού του ο Δημήτριος έφθασε στη Χίο κοντά σε κάποιο άλλο φημισμένο πνευματικό με τη βοήθεια του οποίου προετοιμάσθηκε για το μαρτύριο. Για το λόγο αυτό επέστρεψε στο Άργος, όπου παρέμεινε κρυμμένος και χειραγωγούμενος από τον ευσεβή ιερέα Αντώνιο Σακελλάριο. Εν συνεχεία πήγε στη Τρίπολη, όπου παρουσιάσθηκε στο τούρκο διοικητή και με παρρησία δήλωσε ότι πιστεύει στο Χριστό τον μόνο αληθινό Θεό και είναι πρόθυμος να μαρτυρήσει γι` Αυτόν. Ακολούθησαν φρικτά βασανιστήρια αλλά ο Δημήτριος παρέμεινε αμετακίνητος. Αφού κάθε προσπάθεια να τον μεταπείσουν απέτυχε, τον αποκεφάλισαν στις 14 Απριλίου 1803 στη Τρίπολη. Οι Χριστιανοί παρέλαβαν το σεπτό λείψανό του και το έθαψαν με τις τιμές που του άξιζε. Σήμερα βρίσκεται στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών.
14/04 Απολυτίκιο Αγ. Αριστάρχου, Πούδη και Τροφίμου - 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: https://youtu.be/jd9GzxnLc7s ,


*** Με όρους και… αυξήσεις κυρίαρχοι οι Δήμοι και πάλι στις παραλίες
      
Εκτός… παιχνιδιού μένει και πάλι το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος όσον αφορά στην παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους Δήμους, παρά τα όσα ορίζει πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ.
Ειδικότερα, λείπει η υπογραφή του αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Τσιρώνη στη νέα διυπουργική απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε τη Μεγάλη Τρίτη και αφορά στην απευθείας παραχώρηση στους Δήμους, με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, καθώς και όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών. Την υπογράφουν μόνον η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης.
Ήδη κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους και εκδηλώνουν την απορία τους γι' αυτήν την... παράλειψη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα της παραχώρησης, όπως έκρινε πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας (απόφαση 646/2015 - Ε' Τμήμα) για τη χρήση παραλίας και αιγιαλού από τους Δήμους, ανήκει από κοινού στους υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εσωτερικών.
Συμμόρφωση προς την
απόφαση του ΣτΕ
Πάντως, όσον αφορά στην ουσία της απόφασης Βαλαβάνη - Βούτση, επιχειρείται η συμμόρφωση με όσα ορίζει το ΣτΕ, καθώς οι δύο υπουργοί βελτιώνουν τα επίμαχα άρθρα 8 και 10, ώστε να μην μπορεί να γίνεται συλλήβδην η παραχώρηση του συνόλου των αιγιαλών και παραλιών της χώρας στους Δήμους, με μια υπουργική απόφαση.
Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) στο προοίμιό της αναφέρεται στην απόφαση 646/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία εκδόθηκε έπειτα από αίτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ) για την ακύρωση της προηγούμενης συναφούς ΚΥΑ που αφορούσε στη συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση παραχώρησης του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους ΟΤΑ σε τρίτους χωρίς κανέναν έλεγχο.
Στο επίμαχο άρθρο 8, το οποίο το ΣτΕ έκρινε ότι ήταν εκτός εξουσιοδοτήσεως του άρθρου 15 παρ. 3 του ν. 2971/2001, απαλείφεται η πρόταση για την εκ των προτέρων έγκριση οποιασδήποτε περαιτέρω μεταβίβασης του δικαιώματος απλής χρήσης από τους Δήμους σε τρίτους.
Σύμφωνα με το ΣτΕ, η έγκριση για περαιτέρω μεταβίβαση σε τρίτους του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας από τους Δήμους χορηγείται κατά περίπτωση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νομοθέτη για την προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος, το οποίο κινδυνεύει από την υπερεκμετάλλευση και για να διαφυλαχθεί η κοινοχρησία των συγκεκριμένων περιοχών, «δεδομένου άλλωστε ότι δε νοείται συλλήβδην εκ των προτέρων έγκριση εκ μέρους των αρμοδίων υπουργών μεταβιβάσεων που θα χωρήσουν μελλοντικά».
Και αυτό διότι, όπως αναφέρει στην απόφασή του το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, «αφενός έτσι απεμπολούν την αρμοδιότητα ασκήσεως εποπτείας επί των πράξεων των ΟΤΑ, ενώ θέτουν σε διακινδύνευση τα παράκτια οικοσυστήματα».
Ωστόσο, λόγω της σπουδαιότητας των συγκεκριμένων ζητημάτων, η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην επταμελή σύνθεση του Ε' Τμήματος.
Πλέον όροι και αλλαγές
Παράλληλα, στο άρθρο 10, όπως αναφέρει η υπεύθυνη της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, δρ Ιωάννα Κουφάκη, τίθενται πλέον όροι οι οποίοι, μεταξύ άλλων, προβλέπουν την καθοριστική συμβολή των προϊσταμένων των Περιφερειακών Διευθύνσεων Δημόσιας Περιουσίας.
«Το ζήτημα, ωστόσο, που εξακολουθεί να παραμένει προς επίλυση είναι η μη συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος στην υπογραφή της νέας ΚΥΑ, καθώς ο αιγιαλός και η παραλία αποτελούν στοιχεία του παράκτιου χώρου και, κατ' επέκταση, του φυσικού περιβάλλοντος, το οποίο εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας», αναφέρει η κυρία Κουφάκη, η οποία επισημαίνει ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί αναλυτικά επί του κειμένου της νέας ΚΥΑ, μετά τη μελέτη αυτού.
Πάντως, η νέα ΚΥΑ φέρνει ορισμένες αλλαγές όσον αφορά στο αντάλλαγμα χρήσης, αλλά και την κάλυψη της παραλίας. Ειδικότερα, προβλέπεται ότι το αντάλλαγμα για την παραχώρηση ορίζεται στο 30% (από 20% που ίσχυε) επί των ακαθαρίστων εσόδων που πραγματοποιεί ο Δήμος από την άσκηση δραστηριοτήτων στους κοινόχρηστους χώρους όπως εκμίσθωση θαλάσσιων μέσων αναψυχής, ομπρέλας και ξαπλώστρας κ.τ.λ.
Η μέγιστη κάλυψη παραμένει στο 50% του παραχωρούμενου χώρου. Ωστόσο, θα πρέπει να μένει ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής, για την κίνηση των λουομένων, πλάτους τουλάχιστον 5 μέτρων (προβλεπόταν 3 μέτρα). Όσον αφορά στις καντίνες, ο μέγιστος χώρος που δύναται να μισθωθεί δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 τετραγωνικά μέτρα (η προηγούμενη ΚΥΑ προέβλεπε 30 τ.μ.).
Επίσης, δεν επιτρέπεται πλέον η χρήση αφαιρούμενων σκιάδων (ενιαίες κατασκευές από ξύλο, χάλυβα ή αλουμίνιο), οι οποίες μπορούσαν να καλύπτουν το 30% του παραχωρούμενου χώρου και η καθεμία δεν μπορούσε να ξεπερνά τα 20 τ.μ.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, μετά την απόφαση του ΣτΕ, είχε επαναφέρει το αίτημα να υπάρξει σύντομα σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα, δεδομένου ότι η επιπλέον καθυστέρηση θα δημιουργήσει πάρα πολλά και πολύπλευρα προβλήματα που έχουν σχέση με την καθαριότητα των ακτών, τη διατήρηση του περιβάλλοντος χώρου, την τουριστική ανάπτυξη, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια των λουομένων, την τοποθέτηση ναυαγοσωστών, αλλά και την εξασφάλιση για όλα τα παραπάνω ανταποδοτικών τελών για τους ίδιους τους Δήμους.

*** Δεν αποχωρούν από την πρυτανεία οι καταληψίες και απαντούν με βίντεο
     
Την αποφασιστικότητά τους να παραμείνουν στην πρυτανεία του ΕΚΠΑ εκφράζουν με κείμενό τους οι καταληψίες, μετά τις εκκλήσεις των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου προς τον πρωθυπουργό για παρέμβαση ώστε να λήξει η κατάληψη. Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο για να καταδείξουν ότι οι χώροι της πρυτανείας δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά. Από το πρωί οργανώνονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Προπύλαια.
Στο κείμενό τους, οι καταληψίες δηλώνουν ότι συνεχίζουν την κινητοποίηση σε ένδειξη συμπαράστασης στους απεργούς πείνας, καταφέρονται εναντίον του πρύτανη του ΕΚΠΑ και δίνουν απαντήσεις για τα περί «κινδύνου απώλειας ζωής λόγω χρήσης ναρκωτικών».
Οι ίδιοι κάνουν λόγο για ψέματα, προπαγάνδα, καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και ασφυκτική περικύκλωση της πρυτανείας από δυνάμεις της αστυνομίας και ζητούν την απόσυρση των αστυνομικών δυνάμεων.
Παράλληλα, οι καταληψίες κοινοποίησαν βίντεο στο οποίο έχουν καταγραφεί χώροι γραφείων, καθώς και εξωτερικοί χώροι της πρυτανείας για να καταδείξουν ότι δεν έχουν υποστεί απολύτως καμία ζημιά.
Όπως σημειώνουν, «σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχές, θα πέσει στο κενό».
Την ίδια ώρα, προγραμματίζονται συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα Προπύλαια (09:00) και στους συλληφθέντες από την κατάληψη στις 11:00 στην Ευελπίδων. Στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας.
H αστυνομία προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας σε 15 προσαγωγές έξω από το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα άτομα την ώρα που έβγαιναν από τον χώρο της πρυτανείας και τα οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πιθανότατα οι προσαγωγές να γίνουν συλλήψεις και τα άτομα να οδηγηθούν στο εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η 16η μέρα που η πρυτανεία τελεί υπό κατάληψη από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.
Βίντεο , Κατάληψη Πρυτανείας, 14/04 : https://youtu.be/3NlW9idhAzo ,

~* { Αυτό το βίντεο αποτελεί ένα ενδεικτικό απόσπασμα που δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα γραφεία και οι εσωτερικοί χώροι της Πρυτανείας στους οποίους, είναι εμφανές ότι δεν έχουν προκληθεί υλικές ζημιές.
Σε αντίθεση με την κυρίαρχη προπαγάνδα που προωθούν τα αστικά ΜΜΕ και ο Πρύτανης, Θάνος Δημόπουλος, η κατάληψη είναι περιφρουρημένη με σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και με διαρκή παρουσία του φύλακα της Πρυτανείας. Αυτό το βίντεο αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα των περιφρουρημένων χαρακτηριστικών της κατάληψης και οποιαδήποτε επιδιωκόμενη προβοκάτσια από τις πρυτανικές και αστυνομικές αρχές, θα πέσει στο κενό.
https://athens.indymedia.org/post/154...
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ
14/04/2015  }.-
~ Αναλυτικά το κείμενο των καταληψιών είναι:«Ενάντια στο ψέμα, την προπαγάνδα και την αστυνομοκρατία. Ενάντια στον αστυνομικό αποκλεισμό της πρυτανείας.
»Ο λόγος που τους τρομάζει η πρυτανεία αλλά και όλα τα εγχειρήματα αλληλεγγύης και αντίστασης που αναπτύσσονται, είναι η διακίνηση ανατρεπτικών ιδεών και η εφαρμογή τους από το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους. Διακινητές ναρκωτικών είναι οι μπάτσοι και οι μαφιόζοι που έχουν μετατρέψει την περιοχή του κέντρου της Αθήνας σε κερδοφόρα επιχείρηση για τους ίδιους και τα συμφέροντα που υπηρετούν. Εγκληματίες και καταστροφείς το κοινωνικού πλούτου παραμένουν διαχρονικά οι λήσταρχοι του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου που παρασιτούν εις βάρος των εργαζομένων. Η κατειλημμένη πρυτανεία είναι η φωνή των απεργών πείνας και των δίκαιων αιτημάτων τους.
»Θεωρούμε προσωπικά υπεύθυνο τον πρύτανη Δημόπουλο για οποιαδήποτε απόπειρα εκκένωσης της κατάληψης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρυτανεία αυτή το περασμένο φθινόπωρο κλείδωσε τους εργαζόμενους μέσα στο κτήριο επιβάλλοντας συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης. Είναι υπόλογοι με βάση της καταγγελίες του συλλόγου εργαζομένων ΕΚΠΑ, αλλά και της επιθεώρησης εργασίας ότι εξέθεσαν τους εργαζόμενους σε κίνδυνο ζωής με αυτές τις πρακτικές.
»Απέναντι στη συκοφάντηση και το συνειδητό ψεύδος εκ μέρους των πρυτανικών αρχών και των ΜΜΕ που μιλούν για απώλεια ζωών από ναρκωτικές ουσίες -προϊόν  της νοσηρής φαντασίας και της κακοηθείας τους- και επικαλούνται για λογαριασμό της κρατικής καταστολής τη θεωρία των δυο άκρων, αξιοποιώντας τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιες φασιστοειδών.
»Απέναντι στο κλίμα τρομοκρατίας που έχει στηθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο με την ασφυκτική περικύκλωση και αποκλεισμό της πρυτανείας από ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ και ασφαλίτες με προσαγωγές και συλλήψεις, απαντάμε:
»ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ, Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ»  Newsroom ΔΟΛ

***  Έδειξε τους διαδόχους στη Μεσσηνία ο Αντώνης Σαμαράς
     
Έβγαλε είδηση, χθες, «ο Μικροπολιτικός» στα ΝΕΑ, με αφορμή την περιοδεία του Αντώνη Σαμαρά σε Τριφυλία και Πυλία.
Όπως αναφέρει το σχετικό σχόλιο: «Μια επιθεώρηση των έργων στο φράγμα των Φιλιατρών, που θα σωρεύει βρόχινο νερό για την άρδευση του κάμπου της Τριφυλίας, αλλά και η επίσκεψή του στον αναπαλαιωμένο βυζαντινό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στους γειτονικούς Χριστιανούς, έδωσαν την ευκαιρία χθες (σ.σ. προχθές) το μεσημέρι στον Αντώνη Σαμαρά να αναδείξει την ιδιότητα του (μοναδικού) γαλάζιου βουλευτή στη Μεσσηνία.
Είναι μια κατάσταση που προκαλεί τριβές στις κομματικές οργανώσεις της Ν.Δ. στο νομό και φέρνει σε τροχιά σύγκρουσης με την ηγεσία τους πρώην βουλευτές Γιάννη Λαμπρόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
Ιδίως με τον πρώτο, που θα βρισκόταν και σήμερα στη Βουλή, εάν ο Σαμαράς είχε επιλέξει να κρατήσει την έδρα της Β΄ Θεσσαλονίκης. Πληροφορούμαι, ωστόσο, ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ., όχι μόνο δε θα επιδιώξει να στηθούν γέφυρες με τους χαμένους της μεσσηνιακής κάλπης, αλλά προβάλλει με κάθε ευκαιρία και τη διάδοχη κατάσταση που προετοιμάζει για το νομό.
Όπως στη χθεσινή (σ.σ. προχθεσινή) περιοδεία, που είχε κοντά του το σαμαρικό δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, αλλά, κυρίως, τον πολιτευτή και συνεργάτη του Μίλτο Χρυσομάλλη».

***  Ολοκληρώνεται μέχρι τέλος Απριλίου η ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου Καλαμάτας
     
Προχωρούν οι εργασίες δαπεδόστρωσης, στο πλαίσιο της ανάπλασης της πλατείας που βρίσκεται δυτικά του Δημαρχείου Καλαμάτας, έργου με τίτλο «Πλακόστρωση χώρου μνημείου έναντι Δημαρχείου» και με προϋπολογισμό μελέτης 40.000 ευρώ. Ανάδοχος είναι η εταιρεία Ανέλιξη ΟΕ, που προσέφερε έκπτωση 5,24%. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο εβδομάδες περίπου.
Το έργο χρηματοδοτείται από δημοτικούς πόρους και αποσκοπεί στην αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της μικρής σε έκταση πλατείας δυτικά του Δημαρχείου (μεταξύ των οδών Νέδοντος και Αρτέμιδος), αφού ο χώρος όπου τοποθετήθηκε το μνημείο Εθνικής Αντίστασης στα μέσα της δεκαετίας του ’90 τσιμεντοστρώθηκε πρόχειρα και έτσι παρέμεινε μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καλαμάτας, προβλέπεται αύξηση του χαμηλού πρασίνου με τη δημιουργία χλοοτάπητα και ανθώνων και τη σύνδεσή τους με το υπάρχον πράσινο της περιοχής, καθώς η φύτευση μεγάλων δένδρων προσφέρεται μόνο στα τμήματα που βρίσκονται έξω από τα όρια του περιγράμματος του σκεπασμένου τμήματος του ποταμού Νέδοντα.
Σε ό,τι αφορά τα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει την πλακόστρωση του υφιστάμενου τσιμεντένιου δαπέδου της πλατείας με έγχρωμες αντιολισθητικές πλάκες τσιμέντου και μαρμαροψηφίδες δύο ή και τριών αποχρώσεων, οι οποίες τοποθετούνται ανάμεσα σε μεγάλες ορθογώνιες επιφάνειες (φατνώματα), που ορίζονται από διασταυρούμενες ζώνες πλάτους 30 εκατοστών από λευκό «χτυπητό» μάρμαρο προέλευσης Καβάλας ή Πάρνωνα.
Το ύφος της παρέμβασης είναι αυτό των πρόσφατων έργων αναπλάσεων της κεντρικής πλατείας – Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αριστομένους, έτσι ώστε στο σύνολό τους να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων της πόλης.

*** Ομογενείς και πολιτισμός στη Μεσσηνία
      
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης των «Πολιτιστικών Δρώμενων Μεσσηνίας», με την προτροπή και αρωγή του κ. Σταύρου Γιαννόπουλου, πρόεδρου του Συλλόγου Μεσσηνίων εκ Νέας Υόρκης «Ο Αριστομένης» και του εκπροσώπου του στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνου Στ. Ξηρογιάννη, η ομάδα των Δημιουργών – Καλλιτεχνών, μεταξύ των Μίμη Πλέσσα, Μπέσσυ Γιαννοπούλου, Νίκου Καλογερόπουλου και Ρέινα Εσκενάζυ, προγραμματίζουν θεατρικές- χορογραφικές παραστάσεις στις πόλεις της Μεσσηνίας (Καλαμάτας, Μεσσήνης και Κυπαρισσίας).
Για την ευόδωση της προσπάθειας έγιναν ήδη συναντήσεις με τους δημάρχους Καλαμάτας και Μεσσήνης, Παναγιώτη Νίκα και Γιώργο Τσώνη αντίστοιχα, με σκοπό η διοργάνωση των εν λόγω εικαστικών δρώμενων να ενταχθεί στα πολιτιστικά δρώμενα των πόλεων τον ερχόμενο Αύγουστο. Για την προαναφερθείσα ένταξη έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πρέπει να υποστηριχτεί...   Α.Π.

***  Φωτογραφίες της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας στο Instagram του «Θάρρους»
 
 
 
 
 
 
 
 

***  Πρέπει να βρεθεί λύση με τα φανάρια
     
Χαλασμένα εξακολουθούσαν να είναι και χθες τα φανάρια στη διασταύρωση της Κρήτης με τη Φαρών. Ίσως να είναι δύσκολο να επιδιορθωθούν αυτές τις ημέρες λόγω Πάσχα, αλλά εξαιτίας αυτών των γιορτών και της αυξημένης κίνησης οχημάτων, με οδηγούς που δε γνωρίζουν τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Καλαμάτας και δεν είναι προσεκτικοί με τα σήματα της τροχαίας κυκλοφορίας, ίσως να προκύψουν σοβαρά προβλήματα.
Και εντάξει, μπορεί ο Δήμος να έχει αναλάβει μόνο τη συντήρηση και να έχει την τεχνογνωσία για όλα τα υπόλοιπα η εταιρεία που τα τοποθέτησε, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποκαθίστανται αυτού του είδους οι βλάβες το συντομότερο δυνατό.  Χ.Χ.

*** Πού διορίστηκε ο αδελφός της Ρένας Δούρου;
rena dourou
 Συζητήσεις και αντιδράσεις προκαλεί πρόσφατο δημοσίευμα (στον Βηματοδότη) για τις τοποθετήσεις συγγενικών προσώπων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην κρατική μηχανή. Στο επίκεντρο βρίσκεται
και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου καθώς διαβάζουμε ότι:
 "...ο υπουργός Πολιτισμού Ν. Ξυδάκης τοποθέτησε ως σύμβουλό του τον αδελφό της Ρένας Δούρου Π. Δούρο. Ο σύντροφος της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου Δ. Μπενίσης έχει ρόλο συντονιστή στην Περιφέρεια Αττικής, εκεί δηλαδή όπου προΐσταται η σύντροφός του".
Η Ρ. Δούρου εξέδωσε ανακοίνωση δίνοντας τις δικές της εξηγήσεις. Σε αυτήν αναφέρει τα εξής:
«Στη στήλη “Βηματοδότης” της Κυριακής, επειδή η αοριστία της διατύπωσης δημιουργεί στρεβλές και ψευδείς εντυπώσεις, διευκρινίζουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας ότι ο κ. Παναγιώτης Δούρος επιλέχθηκε στη θέση του διευθυντή του Γραφείου αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, κ. Ν. Ξυδάκη, χάρη στα επαγγελματικά του προσόντα και την προϋπηρεσία του (εργάστηκε επί 11 συναπτά χρόνια στο Γραφείο Προέδρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) καθώς και τις εξειδικευμένες σπουδές του (στην Ελλάδα και το εξωτερικό) και φυσικά όχι λόγω… της συγγένειάς του με την Περιφερειάρχη. Ο δε κ. Γιάννης (και όχι Δημήτρης) Μπενίσης δεν διαθέτει θεσμικό ρόλο και έχει εκλεγεί άμισθο μέλος της συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης “Δύναμη Ζωής” καθώς για πάνω από τέσσερις δεκαετίες θητεύει στον χώρο της Αριστεράς».

*** Σακελλαρίδης: Καλλιεργείται κλίμα γενικευμένης τρομοϋστερίας
sakellaridis1
 O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κάνει λόγο για καλλιέργεια κλίματος γενίκευσης τρομοϋστερίας, επισημαίνοντας σε δήλωσή του ότι «τόσο η τηλεοπτική πραγματικότητα, όσο και η ακροδεξιά ρητορεία του κ. Σαμαρά, βρίσκονται σε απόλυτη διάσταση με την αντικειμενική πραγματικότητα».
 Ο κ. Σακελλαρίδης προσθέτει ότι τα «πλάνα - κονσέρβα» από τα επεισόδια της Μ. Τρίτης, που προβάλλονταν κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, αλλά και οι ανακοινώσεις της αντιπολίτευσης δεν αρκούν για να πειστεί ο κόσμος ότι περιθωριακές πράξεις βίας καθορίζουν τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Άλλωστε, τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «στην ίδια χώρα ζούμε όλοι και όλες και γνωρίζουμε ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθεί πολύ μεγαλύτερες εντάσεις που δεν έλαβαν παρόμοια δημοσιότητα».
Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζει ο κ. Σακελλαρίδης, η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στην υπόλοιπη κοινωνία.

***  Καμμένος: Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο
Panos Kammenos
«Η επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει. Περιμένουμε το πόρισμα της που θα είναι έτοιμο σε ένα μήνα για να αποφασίσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο ΑΝΤ1.
 Όπως εξήγησε, αν η Επιτροπή κρίνει ότι το χρέος είναι απεχθές και επονείδιστο ή ότι τα στοιχεία του ελλείμματος διογκώθηκαν εσκεμμένα, τότε τα δεδομένα με τη διαπραγμάτευση αλλάζουν.
 Κληθείς να μιλήσει για τη λήψη νέων μέτρων ο κ. Καμμένος ήταν κάθετος: «Δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση αυτή δεν πρόκειται να υπογράψει νέο μνημόνιο. Δεν πρόκειται να συνεχίσει την πολιτική της ύφεσης και της εξαθλίωσης των Ελλήνων».
Επιπλέον πρόσθεσε ότι «δεν υποχρεώνεται αυτή η κυβέρνηση. Έχει πάρει λαϊκή εντολή. Σας το ξεκαθαρίζω αυτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πίσω. Και δεν υπάρχει περίπτωση κιόλας να ακολουθήσουμε τις απειλές τις οποίες δεχόμαστε από μέσα και τα οποία είναι και έγκυρα».

***  Χριστοδουλοπούλου: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων
xristodoulopoulou1
 Η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφυγών.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως έκανε μία βόλτα μόνη της στην Αθήνα και δεν είδε κανένα μετανάστη. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν μετανάστες στην Ομόνοια -Το πρωί πηγαίνουν οι άνθρωποι για να λιαστούν».
Λίγο αργότερα μιλώντας στο MEGΑ η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί (σ.σ. μετανάστες) να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».
 Την ίδια ώρα η κυρία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις. Το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως είπε, θα περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατοπέδων και καταυλισμών στα νησιά, όπου θα καταγράφονται και τα στοιχεία των φιλοξενούμενων, ενώ στη συνέχεια θα δημιουργηθούν και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας.

*** BINTEO - Για 16η μέρα υπό κατάληψη η Πρυτανεία - Πρυτανικές αρχές: «Κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές»
prutaneia
 Λίγες ώρες μετά από τη δραματική ανακοίνωση και την έκκληση που απηύθυναν στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς οι πρυτανικές αρχές, ώστε να δοθεί λύση στην «ομηρία» του Πανεπιστημίου, η Αστυνομία προχώρησε σε εννέα προσαγωγές έξω από το κτίριο της Πρυτανείας.
Οι αντιεξουσιαστές, που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ εδώ και 16 μέρες, έκαναν Ανάσταση και Πάσχα στο Πανεπιστήμιο, με την κατάσταση να συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι» αφού στο κτίριο της Πρυτανείας, στεγάζονται όλες οι διοικητικές λειτουργίες του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών.
Στην ανακοίνωσή τους οι πρυτανικές αρχές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως αν συνεχιστεί η κατάληψη στο κεντρικό κτίριο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν νεκροί μέσα στο πανεπιστήμιο, αφού «εξαρτημένα άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών»!
 Με βίντεο που ανέβασαν στον διαδικτυακό ιστότοπο indymidia οι καταληψίες του ΕΚΠΑ έχουν καταγράψει με κάμερα χώρο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος δεν έχει υποστεί φθορές και βανδαλισμοί    Βίντεο , Κατάληψη Πρυτανείας, 14/04 : https://youtu.be/3NlW9idhAzo ,

***  Αγώνα δρόμου ξεκινά η κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει συμφωνία με τους δανειστές
megaro maksimou
 Η κυβέρνηση πρόκειται να ξεκινήσει αγώνα δρόμου, είτε στο Eurogroup της Λετονίας στις 24 Απριλίου, είτε σε έκτακτο Eurogroup τέλη Απριλίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί συμφωνία με τους δανειστές.
 Πρωτοβουλίες στο εξωτερικό ο Αλ. Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας από το τριήμερο των πασχαλινών διακοπών του, αναμένεται από σήμερα να αναλάβει πρωτοβουλίες προς το εξωτερικό, προκειμένου η πολιτική ηγεσία των δανειστών να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του αδιεξόδου.
 Ξεχωριστά brussels group
Στην κυβέρνηση, πάντως, επικρατεί αισιοδοξία ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία έως την Πέμπτη 23 Απριλίου. Για το σκοπό μάλιστα αυτό , θα υπάρχουν ξεχωριστές θεματικές συνεδριάσεις του Brussels group , όπως π.χ. για τα δημοσιονομικά, το χρηματοδοτικό κενό και τις διαρθρωτικές αλλαγές.
 Βαρουφάκης με Σόιμπλε και Σύνοδος ΔΝΤ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, αναμένονται οι ομιλίες, επίσης, την Πέμπτη σε οικονομικό Συνέδριο των υπουργών Οικονομικών Ελλάδας και Γερμανίας Γιάννη Βαρουφάκη και Β. Σόιμπλε, ενώ και οι δύο υπουργοί Οικονομικών έχουν περάσει στη «δεύτερη γραμμή» μετά τη συνάντηση στο Βερολίνο Αλέξη Τσίπρα και Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια συμφωνίας. Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα έχει η Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στις ΗΠΑ, καθώς στο παρασκήνιο θα είναι «παρών» το ελληνικό πρόβλημα.
 Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πέραν της κατ’ ιδίαν συνομιλίας με τον Σόιμπλε, ο Γ. Βαρουφάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ, άλλους διεθνείς παράγοντες που θα βρίσκονται στη Σύνοδο του ΔΝΤ, αλλά και με παράγοντες της αμερικανικής κυβέρνησης.

***   Μέγαρο Μαξίμου: H κυβέρνηση εκπονεί ένα έκτακτο σχέδιο για την αντιμετώπιση των μεταναστών
metanastes
 Φαίνεται πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πρόβλημα όσων αφορά την αυξημένη ροή των μεταναστών ενώ δηλώνει έτοιμη για τον σχεδιασμό της λύσης.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου διαμήνυαν χθες πως η κυβέρνηση εκπονεί ένα έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και πως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την αυξημένη ροή μεταναστών.
 Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές παρατηρείται τεράστια αύξηση μεταναστευτικών ροών, προσφύγων αλλά και οικονομικών μεταναστών, που προέρχονται κυρίως από τη Συρία, ενώ ο καλός καιρός επιτρέπει την ένταση του φαινομένου.
 «Η νέα κυβέρνηση εκπονεί ήδη έκτακτο σχέδιο, ενώ ξεκίνησαν να λειτουργούν ως καταυλισμοί προσφύγων εγκαταλελειμμένα κτίρια του δημοσίου και του στρατού», ανέφεραν χθες το βράδυ κυβερνητικές πηγές, ενώ στο non paper του Μαξίμου τονίζεται μεταξύ άλλων:
 «Το τελευταίο διάστημα η χώρα δέχεται ένα μεγάλο ρεύμα προσφύγων πολέμου το οποίο και αναμένεται να ενταθεί, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Αυτό οφείλεται, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, σε μια σειρά από παράγοντες που σχετίζονται με την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

***   Ρέγκλινγκ:Η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια αξιόπιστη λίστα μεταρρυθμίσεων
regkling
Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει παρουσιάσει ακόμα μια κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.
Σε συνέντευξή του στην πορτογαλική Diario de Noticias, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει ότι «Yπάρχει ανάγκη περισσότερης βοήθειας ώστε η Ελλάδα να συνεχίσει να αποπληρώνει το χρέος της. Η πρόσβαση στις αγορές δεν είναι διαθέσιμη προς το παρόν, αλλά πριν σκεφτούμε οποιαδήποτε επιπρόσθετη βοήθεια, οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να δουν μια λεπτομερή, κατανοητή λίστα μεταρρυθμίσεων. Μια λίστα που να είναι αρκετά αξιόπιστη ώστε να εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό η Ελλάδα θα μπορέσει να επιστρέψει σε μια βιώσιμη κατάσταση, όπως έγινε με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία. Αυτή τη στιγμή, δεν το βλέπουμε αυτό».
Επιπλέον προσθέτει: «Μέχρι στιγμής, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει όσα έχει δεσμευτεί να κάνει. Έχει αποπληρώσει τους δανειστές, όπως τον EFSF και το ΔΝΤ. Αυτό είναι θετικό, ήταν άλλωστε μια από τις δεσμεύσεις της».
Ερωτηθείς γιατί η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε μια ολοκληρωμένη λίστα, ο κ. Ρέγκλινγκ υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση είναι ακόμα νέα, έχει «γράψει» περίπου 70-80 μέρες στην εξουσία.

***  Στα 3,245 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου τον Φεβρουάριο
ofeiles
Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τους ιδιώτες, ανήλθαν στα 3,245 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο , παρουσιάζοντας αύξηση έναντι του ποσού των 3,099 δισ. ευρώ όπου είχαν διαμορφωθεί τον Ιανουάριο.
Όσον αφορά τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, τον Φεβρουάριο παρουσίασαν μείωση στα 628 εκατομμύρια ευρώ έναντι 648 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου.
Επιπλέον το μεγαλύτερο ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες αφορά στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και ανέρχονται σε 1,886 δισ. ευρώ έναντι 1,815 δισ. ευρώ του Ιανουαρίου ενώ οι οφειλές των νοσοκομείων ανέρχονται σε 787 εκατ. ευρώ έναντι 708 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.

***  Ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
epidoma
 Οι όροι, οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες υλοποίησης των μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, δημοσιεύθηκαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος, 300 kwh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.
Συγκεκριμένα το εισόδημα δικαιούχου των παροχών των άρθρων 1 έως 3 του νόμου 4320/2015 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος:
-2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και
-3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ ετησίως.
Με βάση αυτόν τον κανόνα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται ως εξής:
-Μεμονωμένο άτομο: 2400 ευρώ
-Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3600 ευρώ
-Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4200 ευρώ
-Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4800 ευρώ
-Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5400 ευρώ
-Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6000 ευρώ
Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής:
Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.

*** Διάγνωση καρκίνου του στομάχου με ένα απλό τεστ αναπνοής
stomaxi
Σε στάδιο τελειοποίησης , βρίσκεται το απλό τεστ αναπνοής, το οποίο θα κάνει διάγνωση κατά πόσο ένας άνθρωπος με γαστρεντερικά προβλήματα κινδυνεύει να εμφανίσει καρκίνο του στομάχου.
Η φορητή ηλεκτρονική «μύτη», που χρησιμοποιεί νανοσωματίδια χρυσού, ανιχνεύει τις οργανικές πτητικές ουσίες (μόρια) που υπάρχουν στην αναπνοή του ανθρώπου.
Οι ουσίες αυτές αποτελούν τη χημική «υπογραφή» των επικίνδυνων προκαρκινικών αλλοιώσεων στο στομάχι.
 Έτσι η νέα μέθοδος θα βοηθήσει στην έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στομάχου, πράγμα σημαντικό για την εξέλιξη του ασθενούς.
   
***   Δείτε 4 «σωτήριες» συμβουλές αποτοξίνωσης για μετά το Πάσχα
arnia
Μετά από τις κρεπάλες των τελευταίων ημερών θα ήταν καλό για τον οργανισμό μας να κάνουμε μια αποτοξίνωση.
Δείτε 4 τρόπους αποτοξίνωσης:
1.Αύξηση κατανάλωσης φυτικών ινών: Συμβάλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής και έτσι μειώνουν τα φουσκώματα, το βάρος και τη δυσκοιλιότητα. Και τι τροφές πρέπει να καταναλώσουμε για να πάρουμε φυτικές ίνες : Άφθονα φρούτα, λαχανικά, όσπρια, λαδερά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως.
2.Τέρμα στα πολλά λιπαρά: Προτιμήστε να καταναλώσετε ψάρι και κοτόπουλο, αποφύγετε τη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και τη σαντιγί και επιλέξτε μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού, παστέλι.
3.Πίνετε αρκετό νερό
4.Ασκηθείτε λίγο παραπάνω

***  Η σφαγή των Καλαβρύτων σε ταινία του Χόλιγουντ!
xolig
«Στα 70 περίπου χρόνια που έχουν περάσει από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε οργάνωσαν ή διεκδίκησαν με συστηματικό τρόπο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της κατοχικής Γερμανίας απέναντι στον ελληνικό λαό», ανέφερε πρόσφατα σε σχετική επιστολή του ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας.
xolig2Παράλληλα έκανε λόγο για τους αρχαιολογικούς και μη θησαυρούς που εκλάπησαν, τα χωριά που κάηκαν ολοσχερώς και τις εκατοντάδες ανθρώπινων ψυχών που χάνονταν καθημερινά από την πείνα κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην ελληνική επικράτεια. Την ίδια στιγμή η «συλλογική» άρνηση της Γερμανίας ότι «το θέμα έχει οριστικά κλείσει», η οποία εκφράστηκε διά στόματος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, υπονομεύεται από σαρκαστικά σκετσάκια σε τηλεοπτικές εκπομπές, όπως η «Die Anstalt» στο κρατικό κανάλι ZDF, αλλά και από ζευγάρια Γερμανών πολιτών που καταθέτουν πρόθυμα τις συντάξεις τους στο Ελληνικό Δημόσιο ως ελάχιστο δείγμα μετάνοιας για τα λάθη των προγόνων τους.
Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ίσως είναι ένα από τα πιο επίκαιρα. Για κάποιους άλλους, ωστόσο, κατοίκους μαρτυρικών χωριών όπως το Δίστομο ή τα Καλάβρυτα που βίωσαν τα αποτρόπαια εγκλήματα των ναζί, το ζήτημα δεν είναι μια έκλαμψη στον σωρό των πρόσφατων σημαντικών γεγονότων. Είναι συνυφασμένο με τη ζωντανή ιστορική τους μνήμη, καθώς ο θρήνος, η οδύνη, οι απώλειες και το πένθος παραμένουν ακόμα ανοιχτές πληγές μέσα από τις διηγήσεις των παππούδων τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ελληνοαμερικανός Αθανάσιος Σουλελές από το Σικάγο, ο οποίος μεγάλωσε ακούγοντας τις αφηγήσεις του πατέρα του Σωτήρη.
Γεννημένος στον Αγιο Νικόλαο έξω από τα Καλάβρυτα, ο Σωτήρης Σουλελές έζησε από κοντά τον εφιάλτη της σφαγής και του ολοκαυτώματος. Επηρεασμένος βαθιά από τα όσα είχε βιώσει ο πατέρας του, ο Τομ -όπως τον γνωρίζουν στο Σικάγο-, τον Δεκέμβριο του 2013 -πολύ πριν οι ελληνικές αξιώσεις για τις πολεμικές αποζημιώσεις της Γερμανίας προσελκύσουν το μιντιακό ενδιαφέρον- προσέγγισε τον Στίβεν Πριόβολο και τον Δημήτρη Κατσαντώνη, δύο Έλληνες παραγωγούς ταινιών και ιδιοκτήτες της TerraMagma Pictures με έδρα το Χόλιγουντ.
«Αρχικά μας ζήτησε να φτιάξουμε ένα ντοκιμαντέρ γύρω από τη σφαγή των Καλαβρύτων», εξηγεί ο Στίβεν στο «ΘΕΜΑ» και συνεχίζει: «Μετά από την έρευνα που κάναμε γύρω από το ολοκαύτωμα, και επειδή ο Δημήτρης είναι και σεναριογράφος, αντιπροτείναμε στον Τομ να το κάνουμε ταινία. Του άρεσε η ιδέα κι έτσι ο Δημήτρης κάθισε και έγραψε ένα σενάριο, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα - σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία αλλά και την προσωπική μαρτυρία του Σωτήρη Σουλελέ. Τον Ιούνιο είχαμε έτοιμο το πρώτο ολοκληρωμένο σενάριό μας. Στην αρχή του χρόνου μάλιστα η οικογένεια Σουλελέ αποφάσισε να μας δώσει το 50% του μπάτζετ για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία, γεγονός σημαντικό, αφού το κόστος της ταινίας ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ», καταλήγει. Τόσο ο Στίβεν Πριόβολος όσο και ο Δημήτρης Κατσαντώνης έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή και έχουν διακριθεί ο καθένας στον τομέα του.
Στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία θα έχει τον τίτλο «Echoes of the Past», ο Δημήτρης έχει γράψει το σενάριο, ενώ ο Στίβεν θα αναλάβει χρέη διευθυντή φωτογραφίας, καθώς είναι και καθηγητής πάνω στον κινηματογραφικό αυτό τομέα σε κολέγια και πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ έχει συνεργαστεί -μεταξύ άλλων- με το National Geographic και τη Warner Brothers. Σκηνοθέτης θα είναι ο Νικόλας Δημητρόπουλος, γνωστός στην Ελλάδα από την επιτυχημένη σειρά «Υπέροχα πλάσματα», αλλά και τη συνεργασία του με τη Village Roadshow στην κινηματογραφική ταινία «Alter Ego».
«Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής», περιγράφει ο Στίβεν: «Στη δίκη για τις πολεμικές αποζημιώσεις, μια Γερμανίδα δικηγόρος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της χώρας της και ένας ετοιμοθάνατος συγγραφέας, από τους ελάχιστους επιζώντες του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, βρίσκονται αντιμέτωποι με το παρελθόν. Μέσα από έναν λαβύρινθο αντιπαραθέσεων, αναμνήσεων και πόνου, η συγκλονιστική αφήγηση καταλήγει στον δρόμο προς την κάθαρση. Τα γεγονότα είναι αληθινά και αδιαπραγμάτευτα. Στο τέλος, ο καθένας θα βρεθεί μπροστά στη δική του αλήθεια. Τα υπόλοιπα στη μεγάλη οθόνη».
Ενα εύλογο ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο αυτή η ταινία έχει πολιτικές διαστάσεις και αν κάτι τέτοιο εντασσόταν στις προθέσεις των συντελεστών της. «Όταν γράφτηκε το σενάριο δεν γνωρίζαμε ούτε για τον Αλέξη Τσίπρα και τις διεκδικήσεις του, ούτε ότι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα είχαν πάρει αυτή την τροπή», διευκρινίζει ο Στίβεν και συνεχίζει: «Δεν σου κρύβω όμως ότι η υπόθεση είναι λες και έχει γραφτεί σήμερα. Η κυβέρνηση δεν νομίζω ότι γνωρίζει τίποτα για το project, ωστόσο, μετά τις τρέχουσες εξελίξεις είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το καλό είναι ότι θα ακουστεί περισσότερο η ταινία. Το κακό είναι ότι δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να χρωματιστεί πολιτικά. Αυτό που ευχόμαστε όλοι είναι να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα και να πάει καλά ώστε να συνδράμει με αυτό τον τρόπο στην προσπάθεια της Ελλάδας για το ποθητό αποτέλεσμα -την καταβολή των αποζημιώσεων-, αν και είναι κάτι πολύ δύσκολο. Σίγουρα όμως θα βοηθήσει, τουλάχιστον ηθικά. Θα ακουστεί η ελληνική πλευρά του ολοκαυτώματος. Επίσης, ένα μέρος από τα κέρδη της ταινίας θα δοθεί συμβολικά στους Καλαβρυτινούς».
Ο σχεδιασμός της παραγωγής της κινηματογραφικής ταινίας «Echoes of the Past» από την TerraMagma Pictures βρίσκεται σε τελικό στάδιο ύστερα από ενάμιση χρόνο προετοιμασίας.
Τα γυρίσματα υπολογίζεται να ξεκινήσουν στην Ελλάδα -και συγκεκριμένα στα Καλάβρυτα- τον Δεκέμβριο του 2015 και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 στη Γερμανία.
Οσο για το καστ των ηθοποιών, ο Στίβεν Πριόβολος αποκαλύπτει με ενθουσιασμό: «Για τον ρόλο του πρωταγωνιστή, τον Νικόλα, συζητάμε με τον Τζέρεμι Αϊρονς. Είναι ο κατάλληλος για τον ρόλο, αφού είναι εξαιρετικός ηθοποιός και μεγάλος φιλέλληνας. Για τον ρόλο της Γερμανίδας δικηγόρου σκεφτόμαστε την Νταϊάν Κρούγκερ, ενώ στον ρόλο του Γερμανού που έδωσε την εντολή για το ολοκαύτωμα θα θέλαμε τον Σεμπάστιαν Κοχ. Είναι πολύ καλοί ηθοποιοί και υποστηρίζουν το ανεξάρτητο σινεμά. Τον Μάιο θα έρθουμε στην Ελλάδα για να κλείσουμε και το ελληνικό καστ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ταινία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον χειμώνα του 2016».
Και ολοκληρώνει: «Η ταινία έχει μια ιδιαιτερότητα: θα υπάρχει τετραγλωσσία. Θα μιλάνε ελληνικά στα Καλάβρυτα, οι Γερμανοί με τους Έλληνες θα συνεννοούνται στα γαλλικά, στη Γερμανία θα μιλάνε γερμανικά και ο Τζέρεμι Αϊρονς θα μιλάει με τη δικηγόρο στα αγγλικά. Θεωρούμε πως αυτό θα κάνει πιο ρεαλιστική την ταινία, αν και δεν θα είναι πολύ εύκολο. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν είχαμε δυσκολίες. Το πρόβλημα στην αρχή κάθε ταινίας είναι η χρηματοδότηση, την οποία εμείς είχαμε εξαρχής - και η αλήθεια είναι πως κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζαμε μας άνοιγε μια άλλη πόρτα και μας οδηγούσε σε καλύτερους δρόμους. Ελπίζουμε οι επιζώντες από τα Καλάβρυτα και οι συγγενείς τους, αλλά και συγκεκριμένα η οικογένεια Σουλελέ, να αισθανθούν ότι κάποιοι ασχολήθηκαν με την ιστορία τους προβάλλοντας την ελληνική πραγματικότητα στη μεγάλη οθόνη».
Η ταινία «Echoes of the Past» αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον όχι μόνο της ελληνικής κοινότητας παγκοσμίως, αλλά και να εγείρει δημόσια συζήτηση γύρω από τα εγκλήματα πολέμου όπως αυτό. Ισως μάλιστα τύχει και του έστω έμμεσου ενδιαφέροντος της ελληνικής κυβέρνησης.
Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά που θα δούμε στη μεγάλη οθόνη το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων με ελληνική υπογραφή σε μία, κατά τα άλλα, καθαρά χολιγουντιανή παραγωγή.
 Σαμ και Τομ Σουλελές
O Καλαβρυτινός που επιβίωσε της σφαγής και χρηματοδοτεί την ταινία
Ο Σωτήρης (Σαμ) Σουλελές γεννήθηκε το 1930 σε ένα μικρό χωριό των Καλαβρύτων, τον Αγιο Νικόλαο. Όταν έγινε το ολοκαύτωμα στις 13 Δεκεμβρίου του 1943 στα Καλάβρυτα από δυνάμεις της Βέρμαχτ οι οποίες σκότωσαν σχεδόν όλους τους άρρενες κατοίκους του πληθυσμού του χωριού -σε ακραία θηριώδη αντίποινα για την εκτέλεση αιχμαλώτων Γερμανών στρατιωτών από τον ΕΛΑΣ-, η οικογένειά του, δηλαδή οι γονείς του και τα έξι αδέλφια του, πρόλαβε να διαφύγει και να κρυφτεί στα βουνά. Ο Σωτήρης ήταν μόλις 13 ετών όταν με ριπές πολυβόλων τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής εκτέλεσαν περίπου 500 συμπατριώτες του.
Μετά τον Εμφύλιο όλη η οικογένειά του μετακόμισε από τα πυρπολημένα Καλάβρυτα στην Αθήνα. Από το 1949 μέχρι το 1953 κατατάχθηκε στην Αεροπορία και εν συνεχεία από το 1943 μέχρι το 1955 υπηρέτησε ως αστυνομικός στην Αθήνα. Η μεγάλη του αδελφή ήδη είχε μετακομίσει στο Σικάγο και ο ίδιος αποφάσισε να την ακολουθήσει. Μετανάστευσε το 1955 στο Σικάγο και δούλεψαν μαζί στο ιδιόκτητο μανάβικό της όπου ο Σαμ έγινε και μέτοχος. Σιγά-σιγά προσκάλεσαν και τα πέντε από τα έξι αδέλφια τους για να εργαστούν στο μανάβικο, το οποίο άνοιξε βαθμιαία δουλειές και στη χονδρική. Ο μόνος που έμεινε στην Ελλάδα ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του, ο Ιωάννης Σουλελές, ο οποίος έγινε στρατιωτικός και έφτασε στα υψηλά αξιώματα.
sammΟ Τομ Σουλελές με τη σύζυγό του Ασπασία και τα παιδιά τους.
Παρότι χρόνια στο Ιλινόις, παντρεμένος με τρία παιδιά, δύο αγόρια και ένα κορίτσι, η ψυχή του Σωτήρη Σουλελέ βρίσκεται πάντα στα Καλάβρυτα. Για πολλά χρόνια διετέλεσε πρόεδρος της Κοινότητας των Καλαβρυτινών του Σικάγου (President of the Kalavryta Society of Chicago) και παραμένει ενεργό μέλος μέχρι σήμερα. Εχει καθιερώσει ένα φιλανθρωπικό δείπνο όπου μαζεύονται όλοι οι Καλαβρυτινοί, ενώ κάθε Δεκέμβριο στον Αγιο Δημήτριο του Ελμχερστ γίνεται το μνημόσυνο για τα θύματα του ολοκαυτώματος του 1943. Το τελεί ο πατέρας Μάλαμις, του οποίου ο πατέρας ήταν παπάς στα Καλάβρυτα το 1943.
Ο Σαμ, αν και μανάβης στο επάγγελμα, φρόντισε τα παιδιά του να λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Τα έστειλε και τα τρία στο Πρίνστον, ένα από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια. Σήμερα είναι 85 ετών, χαίρει άκρας υγείας και ευελπιστεί να δει στη μεγάλη οθόνη την ελληνική αλήθεια για τη σφαγή των Καλαβρύτων. Ενα έγκλημα εκτέλεσης 1.101 συνολικά ανθρώπων, καταστροφής και λεηλασίας περισσότερων από 1.000 σπιτιών, για το οποίο κανείς από τους υπεύθυνους δεν λογοδότησε στη Δικαιοσύνη ενώ καμία αποζημίωση δεν καταβλήθηκε ποτέ εξ ονόματος του γερμανικού κράτους.
 Ο απόφοιτος του Χάρβαρντ
Ο δεύτερος γιος του Σωτήρη, ο Τομ (Αθανάσιος) Σουλελές, είναι ο εμπνευστής και βασικός επενδυτής της «Echoes of the Past». Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο, ακούγοντας από μικρός τον πατέρα του να λέει ιστορίες για το χωριό του, τον Αγιο Νικόλαο, και το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Από παιδί εργαζόταν στο μανάβικο του πατέρα του, ενώ ήταν άριστος μαθητής. Αρχικά πήρε το πρώτο πτυχίο του από το Πρίνστον, συνέχισε στη Νομική του Χάρβαρντ και ολοκλήρωσε με MBA στις Business Administration στο ίδιο πανεπιστήμιο.
tommΣαμ Σουλελές, 85 ετών σήμερα, λίγο πριν φύγει για το Σικάγο το 1955
Σήμερα εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου που ασχολούνται με τα οικονομικά, με έδρα το Σικάγο. Είναι γενικός διευθυντής MDP Basic Industries team και παράλληλα εργάζεται αφιλοκερδώς στο διοικητικό συμβούλιο της Multi Packaging Solutions Inc., στο Medical Center του Σικάγο και στον εθνικό οργανισμό υπέρ της ανακούφισης των πασχόντων από την ασθένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Είναι παντρεμένος με την Ασπασία και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Σωτήρη και τη Γεωργία. Πριν από δύο χρόνια, το 2013, αποφάσισε να πάρει την οικογένειά του και να επισκεφτούν τον τόπο καταγωγής του. Αυτό το ταξίδι τον σημάδεψε. Όταν επέστρεψε στο Σικάγο έβαλε έναν στόχο: να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους ώστε να γίνει ταινία η ιστορία του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων. Στο τέλος της ίδιας χρονιάς έκανε την πρόταση στους παραγωγούς Στίβεν Πριόβολο και Δημήτρη Κατσαντώνη και ξεκίνησε την προετοιμασία της ταινίας «Echoes of the Past». Το όνειρο του Τομ είναι να ολοκληρωθεί η ταινία πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας του και να αισθανθεί υπερήφανος που ο γιος του έφερε στη μεγάλη οθόνη τη μαρτυρική ιστορία των προγόνων του, για να δει όλος ο κόσμος την ελληνική αλήθεια, σύμφωνα με τη Σοφία Χουντάση και το www.protothema.gr .-

***  Η Z. Κωνσταντοπούλου τα «τσούγκρισε» με υπάλληλο πρατηρίου που δεν της άλλαζε το λάστιχο
         Η Κωνσταντοπούλου τα «τσούγκρισε» με υπάλληλο πρατηρίου που δεν της άλλαζε το λάστιχο«Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα. Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα», ανέφερε για τις απειλές της Προέδρου της Βουλής σε υπάλληλο
Σάλος έχει προκληθεί με τις καταγγελίες, που θέλουν την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να απείλησε υπάλληλο βενζινάδικου στην Αιδηψό Εύβοιας. Η κυρία Κωνσταντοπούλου πήγε στο πρατήριο υγρών καυσίμων την Κυριακή του Πάσχα απαιτώντας από τον υπάλληλο να της αλλάξει το λάστιχο, επειδή έχανε αέρα. Ο υπάλληλος της εξήγησε  ότι το πρατήριο δεν είναι βουλκανιζατέρ και δεν έχει αυτή την δυνατότητα, όμως, η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να άρχισε να φωνάζει και να τον απειλεί ότι θα χάσει τη δουλειά του.
Το περιστατικό, εντούτοις, δεν έληξε εκεί. Η κυρία Κωνσταντοπούλου την επόμενη ημέρα, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα, επισκέφθηκε το ίδιο πρατήριο με ακόμη πιο άγριες διαθέσεις και σε έντονο ύφος και υψηλούς τόνους απαίτησε ξανά να της αλλάξουν το λάστιχο. Το απίστευτο συμβάν, επιβεβαίωσε, στο protothema.gr και ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου πρατηρίου, λέγοντας πως «δεν ήμουν παρών όταν έγινε αυτό. Μου το είπαν οι υπάλληλοί μου. Δεν το πίστευα αυτό που άκουγα».

Ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, ακόμη, υποστήριξε πως «αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα» και ότι το περιστατικό με την πρόεδρο της Βουλής είναι πέρα για πέρα αληθές, καθώς κανείς από τους υπαλλήλους του δε θα έλεγε ψέματα.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως τη δεύτερη φορά η κυρία Κωνσταντοπούλου, δεν απείλησε μόνο τον υπάλληλο, αλλά και δύο γυναίκες που βρίσκονταν στο πρατήριο υγρών καυσίμων και τράβηξαν υλικό. Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, η Βάλια Παναγιωτίδου, η πρόεδρος της Βουλής είχε πάθει υστερία! «Είχε σκάσει το λάστιχο της, της έβαλε αέρα και της είπε πως θέλει αλλαγή. Δεν μπορούσε να της το αλλάξει αυτός γιατί ήταν μόνος κι άρχισε να του φωνάζει για να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Δεν πίστευα τι άκουγα», έγραψε χαρακτηριστικά.

*** Πάγκαλος: Η Χριστοδουλοπούλου να πάρει τους μετανάστες σπίτι της
Πάγκαλος: Η Χριστοδουλοπούλου να πάρει τους μετανάστες σπίτι της

«Να μάθει να σέβεται τον Έλληνα πολίτη, που την έφερε σε αυτή τη θέση, την οποία κατέχει. Το υπουργείο δεν της ανήκει και πρέπει να το καταλάβει αυτό. Το υπουργείο ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να βάζει αυτούς που γουστάρει ή επιλέγει στους διαδρόμους του υπουργείου...»

Δριμεία επίθεση στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου εξαπέλυσε με συνέντευξή του στο «Βήμα Fm» ο Θεόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σχολίασε παλαιότερη δήλωση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου.
«Λέγεται πως η κυρία Χριστοδουλοπούλου είπε ότι "θα πάρω τους μετανάστες στους διαδρόμους του υπουργείου"» είπε αρχικά ο κ. Πάγκαλος για να συνεχίσει με έντονο ύφος. «Τον κακό της τον καιρό και να μάθει να σέβεται τον Έλληνα πολίτη, που την έφερε σε αυτή τη θέση, την οποία κατέχει. Το υπουργείο δεν της ανήκει και πρέπει να το καταλάβει αυτό. Το υπουργείο ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να βάζει αυτούς που γουστάρει ή επιλέγει στους διαδρόμους του υπουργείου. Οι διάδρομοι του υπουργείου είναι για να κυκλοφορεί ο πολίτης, ο Έλληνας που κάνει τις δουλείες του και ο υπάλληλος. Αν λοιπόν θέλει να κάνει κάτι σαν φιλανθρωπικό δείγμα γραφής και να μας δώσει ένα παράδειγμα, να τους πάρει αυτούς στο σπίτι της. Να βάλει άλλους 30 Πακιστανούς, Αφρικανούς, να μείνουν εκεί προς το παρόν και να κοιμούνται. Γιατί δηλαδή πρέπει να μπουν στους διαδρόμους του υπουργείου; Δεν έχουν καμία δουλειά εκεί.
Αυτοί επειδή έχουν καταλάβει διάφορα δημόσια κτίρια και τα έχουν αχρηστέψει και τα έχουν καταστρέψει στο παρελθόν, ως δυνάμεις αγανάκτησης και αμφισβήτησης και συνεχίζουν να το κάνουν τώρα, καταστρέφοντας πανεπιστήμια, θεωρούν πως τα δημόσια αγαθά είναι προς καταστροφή. Όχι λοιπόν δεν είναι. Να τους πάρουν στο σπίτι τους και στις γειτονιές τους και στις πλατείες τους και στους δρόμους τους».

 *** Μητρόπουλος: Δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη  Δήλωση-βόμβα

 Μητρόπουλος: Δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε ότι δέχθηκε επίθεση από αγνώστους το 2014 όταν κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη λίστα

Σε βαριές καταγγελίες σχετικά με το περιεχόμενο της λίστας Νικολούδη για εμβάσματα μεγαλύτερα των 500.000 ευρώ στο εξωτερικό προχώρησε την Τρίτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Αλεξης Μητρόπουλος.
Όπως είπε δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών που να μην είναι στη λίστα αυτή αποκαλύπτοντας ότι το 2014, όταν είχε υποβάλει σχετική ερώτηση στη Βουλή για το θέμα, είχε δεχθεί επίθεση από αγνώστους.
Πρόσθεσε, δε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι στη λίστα Νικολούδη υπάρχουν πολιτικοί από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ συμπληρώνοντας ότι περιλαμβάνονται και ονόματα δημοσιογράφων αν και απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένα ονόματα.
 
*** Παρέμβαση για την κατάληψη στην Πρυτανεία    Σαμαράς: Να επέμβει η αστυνομία στους Πανεπιστημιακούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη
Σαμαράς: Να επέμβει η αστυνομία στους Πανεπιστημιακούς χώρους που τελούν υπό κατάληψη

«Κάθε λεπτό που περνά, κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της», σημειώσει ο πρόεδρος της ΝΔ

Την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας για τις καταλήψεις στους Πανεπιστημιακούς χώρους ζητά ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή να επέμβει η αστυνομία .
«Αυτό έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και μέρες. Ήδη υπάρχουν συνθήκες κατάλυσης του κράτους και παραβίασης ουσιωδών δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους», τονίζει.
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «η έκκληση των Πρυτάνεων τα λέει όλα. Και οι δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού αποκαλύπτουν το αδιέξοδο όπου έχει οδηγηθεί η πρωτοφανής πολιτική «διαλόγου» με τους κουκουλοφόρους».
Η ανακοίνωση καταλήγει «κάθε λεπτό που περνά, κυριαρχεί η ανομία. Για την οποία είναι απόλυτα υπεύθυνη η κυβέρνηση και η προκλητική πολιτική της».
 
*** «Εξέγερση» μεταναστών στην Σάμο - Καίνε το κέντρο υποδοχής
      
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει το θέμα με την μαζική είσοδο μεταναστών στην χώρα, ενώ η κυβέρνηση μετά από κυβερνητική σύσκεψη έλαβε αποφάσεις για τον τρόπο διαχείρισης του θέματος.
Ωστόσο, την ίδια στην Σάμο 250 μετανάστες έβαλαν φωτιά και καίνε το κέντρο υποδοχής  στο Βαθύ, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους, σύμφωνα με πληροφορίες.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν από απόσταση την «εξέγερση» των παράνομων μεταναστών.
Η μαζική είσοδος των παράνομων μεταναστών τα τελευταία 24ωρα έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις τελευταίες 48 ώρες έχουν αποβιβαστεί 1400 σε ελληνικά νησιά.
Οι δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την μαζική «εισβολή» που ξεκινά από τα τουρκικά παράλια. www.antenna.gr  .-
 
***  Τους ιδιοκτήτες κλοπιμαίων καλεί η Αστυνομία στην Καλαμάτα για αναγνώριση
     
Ανακοινώνεται ότι, στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, φυλάσσονται δύο (2) τηλεοράσεις, δέκα (10) κινητά τηλέφωνα, επτά (7) ρολόγια, μία (1) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ένας (1) θερμοπομπός, κοσμήματα, χρήματα κ.α., τα οποία έχουν ανευρεθεί και κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τη διάρκεια ερευνών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Όποιοι πολίτες ενδέχεται να αναγνωρίσουν κάποια από τα κατασχεθέντα αντικείμενα ή επιθυμούν να καταγγείλουν σχετικά περιστατικά κλοπών, παρακαλούνται να προσέλθουν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ή να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 27210-44644 27210-44640 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.

***  Ο καιρός αύριο στην Καλαμάτα
     
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τετάρτη 15/4/2015 προβλέπεται άστατος.
Τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα και υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρωινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει μικρή πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr/

*** Αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ (φωτογραφίες και βίντεο)
      
 
Το κτίριο της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελεί υπό κατάληψη για 16η συνεχόμενη ημέρα, έχουν περικυκλώσει αυτή την ώρα δυνάμεις των ΜΑΤ, έπειτα από τις χθεσινές προσαγωγές που ακολούθησαν τη δραματική έκκληση των πρυτανικών αρχών στον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς.
Μέχρι και πριν από λίγη ώρα η παρουσία της Αστυνομίας έξω από το κτίριο ήταν ιδιαίτερα διακριτική, ωστόσο, οι αστυνομικοί βρίσκονται πλέον στον περίβολο της Πρυτανείας, την οποία έχουν περικυκλώσει, ενώ σε λίγη ώρα αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς πείνας, αλλά και κατά του «κουκουλονόμου».
Χθες, οι αρχές προσχώρησαν σε 15 συλλήψεις έξω από το κτίριο της Πρυτανείας. Πρόκειται για δέκα Έλληνες, δυο Αφγανούς και έναν υπήκοο Πολωνίας σε βάρος του οποίου εκκρεμεί επιπλέον ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον προσήχθησαν ακόμα έξι άτομα.
Η αστυνομική επιχείρηση ήρθε έπειτα από την ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών οι οποίες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως αν συνεχιστεί η κατάληψη στο κεντρικό κτίριο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν νεκροί μέσα στο πανεπιστήμιο, αφού «εξαρτημένα άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών»!
«Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα», ανέφεραν, ενώ έκαναν επίσης λόγο για συγκρούσεις ανάμεσα σε «ξένες» ως προς το πανεπιστήμιο ομάδες.
Οι πρυτανικές αρχές υπογράμμισαν ακόμη πως η πολυήμερη κατάληψη ουσιαστικά οδηγεί το ΕΚΠΑ σε διεθνή απομόνωση, ενώ απηύθυναν έκκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν ώστε να δοθεί λύση στην «ομηρία» του Πανεπιστημίου.
Φορτσάκης: Η κυβέρνηση ευθύνεται για την κατάσταση με τις καταλήψεις
Εν τω μεταξύ, ευθύνες στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια καταλογίζει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, με αφορμή την επιστολή των Πρυτανικών Αρχών του Καποδιοστριακού για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Φορτσάκης έκανε λόγο για ανώμαλη κατάσταση και σημείωσε πως ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης έχει αποκοπεί από τις βασικές του λειτουργίες και σιγά-σιγά απαξιώνεται και στο εξωτερικό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η ανοχή της κυβέρνησης ενθαρρύνει τους καταληψίες να αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους.
«Θα ήταν αρκετό να κλείσουμε το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα και το Wi-Fi και σιγά-σιγά θα έβγαιναν τα παιδία», σχολίασε.  www.protothema.gr

***   Η ιστορία της καπνοβιομηχανίας στην παλιά Καλαμάτα...
      
Για την ιστορία της πόλης: Βασίλης Ι. Μανιάτης 
 
 
Ο ξεναγός μας φακός συνεχίζει την ενημερωτική του διαδρομή στους φίλους της παλιάς Καλαμάτας, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Σημερινό θέμα είναι η ιστορία της καπνοβιομηχανίας στην πόλη μας. Καίτοι δεν είναι καπνοπαραγωγός περιοχή, κατόρθωσε να πάρει μια αξιόλογη θέση στην καπνοβιομηχανία της Ελλάδος και σήμερα την «πρωτιά» στην παγκόσμια εξαγωγή δια της «Καρέλια Α.Ε.».
Η ιστορία αυτή περιλαμβάνει ανθρώπους αξιόλογους, με εμπορικό δαιμόνιο, εργατικότητα και ικανότητες, οι οποίοι υπήρξαν πρωτεργάτες της ιδέας αυτής στην πόλη μας.
Είναι γεγονός ότι, μετά την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό, υπήρχε μεγάλη φτώχεια και εξαθλίωση σ’ όλους τους τομείς.
Οι φίλοι του καπνού (καπνιστές) ήξεραν μόνο το «ναργιλέ», καθώς και τη μάσηση ή την εισπνοή του καπνού. Κατάλοιπα της Τουρκοκρατίας.
Το ελληνικό εμπορικό δαιμόνιο δε στάθηκε εκεί. Δημιούργησε βιοτεχνίες οι οποίες πρόσφεραν τον καπνό «ψιλοκομμένο» και με το τσιγαρόχαρτο επέβαλαν το «στριφτό τσιγάρο». Στο εμπόριο προσφερόταν αρχικά σε σακκουλάκια και μετέπειτα σε σκληρό κουτί.
Έχει, λοιπόν, να παρουσιάσει η πόλη μας αξιόλογους ανθρώπους που ξεκίνησαν αυτό το εμπόριο και συνετέλεσαν στην οικονομία του τόπου.
Για ιστορικούς λόγους, αλλά και μνήμης, ο γράφων θ’ αναφερθεί στα ονόματα αυτών:
Πρώτος εμφανίστηκε το 1875 ο Δημήτριος Δαμηλάτης προερχόμενος απ’ το Λαδά της Αλαγονίας.
Εν συνεχεία ο Γεώργιος Λυκ. Σκιάς το 1885 μέχρι το 1929.
Κατόπιν οι αδελφοί Γεώργιος και Ευστάθιος Καρέλιας το 1888.
Ο Ηλίας Τσιλιβής το 1909, ο Π. Καραμπίνης το 1932, ο Κώστας και Αλέκος Πτωχούλης το 1939.
Ακολουθούν και τα ονόματα άλλων μικρότερων καπνεμπόρων, όπως: Α. Καμμάνος, Γ. Ρουμελιώτης, Ι. Καπόμπασης, Στ. Λυκουρέζος, Σ. Σκιάς, Κ. Καστορέας, Δ. Κωνσταντόπουλος, Π. Σαρδελιάνος, Ν. Σκλήκας.
  Λίγα λόγια τους Αφούς Καρέλια
Όπως ελέχθη, το 1888, ο Γιώργος Καρέλιας με τον αδελφό του Ευστάθιο ίδρυσαν στην πόλη μας καπνεμπορική επιχείρηση και προμήθευαν την Καλαμάτα και τα γύρω χωριά με καπνό. Τον καπνό έφερναν με καΐκια από το Αγρίνιο και τη Λαμία.
Ο Γ. Καρέλιας απέκτησε 8 παιδιά. Τέσσερις γιους και 4 κόρες. Αργότερα οι γιοι του: Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Ιωάννης και Ευστάθιος, ασχολήθηκαν με την επιχείρηση.
Το 1916 ο γιος του, Ανδρέας Καρέλιας, κάνει την πρώτη έξυπνη κίνηση και αγοράζει την πρώτη αυτόματη σιγαροποιητική μηχανή, η οποία τότε επιτέλεσε πραγματική επανάσταση στον τομέα του αυτοματισμού και της ταχύτητας της παραγωγής, καθώς και της ποιοτικής εμφάνισης των τσιγάρων.
Τη δεκαετία του 1930 η Καπνοβιομηχανία «Καρέλια Α.Ε.» είναι πασίγνωστη στην Πελοπόννησο και τον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο.
Το 1929, η επιχείρηση συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων 29 ελληνικών βιομηχανιών και 20 χρόνια αργότερα, βρίσκεται στη 12η θέση.
Το 1934, λανσάρει το ΕΞΤΡΑ ΚΑΡΕΛΙΑ από καπνά Αγρινίου.
Το 1947, διαφημίζει τα σήματα ΑΦΟΙ ΚΑΡΕΛΙΑ σε κούτα των 100 (Λαϊκά), τα ΣΕΡΤΙΚΑ ΛΑΜΙΑΣ Αφοί Καρέλια, με το χαρακτηριστικό κόκκινο πακέτο, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία και καπνίστηκε όσο κανένα άλλο απ’ τις λαϊκές μάζες και τους Πελοποννήσιους αγρότες.
Θεωρήθηκε το καλύτερο «σέρτικο» τσιγάρο της εποχής του.
Μετά το 1950, τα τσιγάρα της εταιρείας έχουν μεγάλη κυκλοφορία σε όλη την Ελλάδα, χάριν των εξαιρετικών χαρμανιών.
Το 1957, κυκλοφορεί το γνωστό και πλέον  ιστορικό σήμα «Καρέλια φίλτρο», σε συσκευασία κασετίνας που γνωρίζει πανελλήνια επιτυχία.
Άλλα σήματα που ακολούθησαν ήταν τα: εκλεκτά – έξτρα Καρέλια – Λουξ – Ρεκόρ – Ρεξ – Λήθη – Ζαπάντι – Ζαπάντι 12 και Ζαπάντι 13.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 δημιουργεί και το σήμα «Καρέλια Λάιτς», που έρχεται πρώτο σε πανελλήνια κλίμακα στις πωλήσεις ελαφρών τσιγάρων.
Τα χρόνια 1991 – 1993, κυκλοφόρησαν τα σήματα: Ρουαγιάλ – Ούλτρα – Καρέλια Λάιτς κ.ά.
Η εξελικτική πορεία της Καπνοβιομηχανίας μέχρι σήμερα είναι λίγο πολύ γνωστή σ’ όλους μας, μιας και αποτελεί το βιομηχανικό σύμβολο της πόλης μας, που προβάλλει την Καλαμάτα στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό.
  Υ.Γ. τα στοιχεία έχουν παρθεί από την έκδοση του υπέροχου βιβλίου «Η ιστορία του ελληνικού τσιγάρου» του ελληνικού – λογοτεχνικού και ιστορικού αρχείου Αθήνας 1998.

***  Πενθήμερο το συνέδριο της ΑΒΤΑ στην Costa Navarino με πολλαπλά φόρουμ και εκδηλώσεις
      
Προγραμματική σύμβαση με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πελοπόννησος ΑΕ υπογράφει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του ετήσιου συνεδρίου του ABTA (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Μεγάλης Βρετανίας).
Στο συνέδριο προγραμματίζεται να πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να συνάψουν συμφωνίες με Βρετανούς, ενώ θα πραγματοποιηθεί στην Costa Navarino. Μαζί με το ΦΠΑ για τη διοργάνωσή του θα διατεθεί 1.045.500 ευρώ (850.000 χωρίς ΦΠΑ).
  Επιχειρηματικές συμφωνίες
Στο συνέδριο, όπως έχει ανακοινωθεί,  αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότεροι από 600 tour operator, travel agents, εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου Google, Yahoo, Tripadvisor, καθώς και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα έντυπα, όπως  Telegraph, Times κ.α.
Η επιλογή του τόπου για τη φιλοξενία του ετήσιου συνεδρίου ABTA αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τους προορισμούς, μιας και το σύνολο των τουριστικών πρακτόρων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο, αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Παράλληλα, οι τοπικοί τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς.
Οι επιχειρηματίες τουρισμού της Πελοποννήσου που θα συμμετέχουν θα μπορούν κατά τη διάρκεια όλων των ημερών να έρθουν σε επαφή με τους Βρετανούς συναδέλφους τους, με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών και ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητάς τους.
Οι δε επαγγελματίες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα γνωρίσουν από κοντά την Πελοπόννησο μέσα από ένα 3ήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα από συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες του κλάδου. Παράλληλα, θα διοργανωθεί και ταξίδι εξοικείωσης για Βρετανούς δημοσιογράφους.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου ΑΒΤΑ η Πελοπόννησος ΟΤΑ Α.Ε. θα εξασφαλίσει την παροχή παραδοσιακού πελοποννησιακού γεύματος, ώστε οι σύνεδροι να γνωρίσουν την Πελοποννησιακή- Μεσογειακή ∆ιατροφή.
  Παράλληλες εκδηλώσεις
Το συνέδριο θα διαρκέσει 5 ημέρες και εκτός από την κεντρική αίθουσα διεξαγωγής του, θα υπάρχουν αίθουσες για διήμερη διεξαγωγή παράλληλων φόρουμ και διαλέξεων των 50, 100 και 200 ατόμων. Όλες οι αίθουσες θα διαθέτουν ειδικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό, έπιπλα, μεταφραστικές υπηρεσίες, κ.λπ.
Επίσης, θα διαμορφωθούν χώροι για διοργάνωση προκανονισμένων και μη συναντήσεων (speed dating & market place) μεταξύ των εκπροσώπων της βρετανικής τουριστικής αγοράς και τοπικών επιχειρήσεων ή φορέων προορισμών.
Για την τελετή έναρξης υπάρχει σκέψη να γίνει σε χώρο ιστορικής σημασίας, ενώ θα οργανωθούν περιηγήσεις με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως ιδανικού τουριστικού προορισμού. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα περιηγήσεων στους τουριστικούς πράκτορες σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας, καλύπτοντας όλο το φάσμα των ιστορικών/αρχαιολογικών μνημείων, τοπικών οινοπαραγωγών, θρησκευτικού τουρισμού, τουρισμού αναψυχής, αγροτουρισμού.
Τα διήμερα προγράμματα περιηγήσεων θα λάβουν χώρα πριν και μετά το συνέδριο.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα διοργανωθούν αθλητικές εκδηλώσεις για τους συνέδρους, όπως  μίνι- μαραθώνιος, τουρνουά γκολφ και ποδοσφαίρου.
Τέλος, στην προγραμματική σύμβαση που υπογράφεται περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση έρευνας αξιολόγησης του βαθμού ικανοποίησης των συμμετεχόντων, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μεσοπρόθεσμα μέσω της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του συνεδρίου στη διαδικτυακή «εικόνα» της Περιφέρειας Πελοποννήσου και, τελικά, στην απήχηση και επισκεψιμότητά της.
Στόχος του συνεδρίου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να αντλήσει και στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ελκυστικότητα του προορισμού, αλλά και έγκυρη αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τα οποία με τη σειρά της θα παρουσιάσει σε μορφή σεμιναρίου στις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, με σκοπό την ενδυνάμωση της τουριστικής συνείδησης στην περιοχή και τον εμπλουτισμό της παρεχόμενης τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να ζήσει ένας επισκέπτης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Γιάννης Ηλιάδης: Ο 18χρονος Φιλιατρινός που αποδεικνύει ότι η Ρυθμική δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση
      
 
Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα…
Φίλος της εφημερίδας μας ο Χάρης Αγριόπουλος και το filiatranews.blogspot.com που διατηρεί, μας έχει τροφοδοτήσει και στο παρελθόν με αξιόλογα θέματα. Πριν από λίγες μέρες τηλεφώνησε διστακτικά για να ρωτήσει αν μας ενδιέφερε μια συνέντευξη με ένα νεαρό Φιλιατρινό, ο οποίος ασχολείται με τη ρυθμική γυμναστική.
«Μα, δεν είναι μόνο για γυναίκες;» ήταν η άμεση αντίδραση, αλλά και η κρατούσα άποψη, για ένα άθλημα το οποίο είναι ιδιαίτερα οικείο σε εμάς τους Μεσσήνιους, χάρις στο διεθνές μίτινγκ, που έρχεται, μάλιστα, αυτές τις μέρες στην επικαιρότητα, καθώς θα διεξαχθεί στην Τέντα 17-19 Απριλίου, για 23η χρονιά.
Ο Γιάννης Ηλιάδης, όμως, έρχεται να αποδείξει ότι δεν είναι μόνο για γυναίκες και έχει δίκιο στον ισχυρισμό ότι στο εξωτερικό (σε χώρες όπως η Γαλλία, η Ιαπωνία, η Ρωσία κ.α.) υπάρχουν και άνδρες που ασχολούνται με το άθλημα. Σε πολλούς, τους περισσότερους ίσως, δε θα αρέσει η ιδέα αγοριών και ανδρών με κορύνες, στεφάνι και κορδέλα και ο ίδιος ο 18χρονος αθλητής θα γνωρίζει ήδη πολύ καλά πόσο μοναχικός είναι ο δρόμος που έχει διαλέξει, ενώ, παρά τις προσδοκίες του, δε φαίνεται στον ορίζοντα πρόθεση της Ελληνική Γυμναστικής Ομοσπονδίας να εντάξει στο πρόγραμμά της αγώνες ρυθμικής γυμναστικής ανδρών.
Αλλά σίγουρα, ούτε αυτό είναι ικανό να πτοήσει τον 18χρονο Γιάννη, ο οποίος γεμίζει τις ώρες του με αυτό που αγαπά, κόντρα σε στερεότυπα, αρνήσεις και δυσκολίες.
Έχει κάθε δικαίωμα στη διαφορετικότητα και, φυσικά, δεν υπήρχε περίπτωση να αρνηθούμε τη «φιλοξενία» της ενδιαφέρουσας από κάθε άποψη συνέντευξής του -ειδικά από την οπτική ενός μικρού κοριτσιού που μεγάλωνε πριν από λίγες δεκαετίες σε ένα χωριό της Πυλίας με μια μπάλα στα πόδια και είχε την τύχη να πάρει πολλές χαρές μέσα από το γυναικείο ποδόσφαιρο, που ακόμα και στις μέρες μας έχει πολλά οχυρά να κατακτήσει στην Ελλάδα...   Χ.Ε.
 Συνέντευξη στον Χάρη Αγριόπουλο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΔΗΣ
 Ο 18χρονος Φιλιατρινός που αποδεικνύει ότι η Ρυθμική δεν είναι μόνο γυναικεία υπόθεση…

Περίπου πριν από ένα χρόνο… κόλλησε με τη Ρυθμική Γυμναστική ο 18χρονος Φιλιατρινός Γιάννης Ηλιάδης και τα όσα καταφέρνει είναι, πράγματι, εντυπωσιακά. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει την άμεση βοήθεια κάποιας προπονήτριας, έχει τις συμβουλές της καλύτερης: της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Βαρβάρας Φίλιου, την οποία θα δούμε και φέτος από κοντά, στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στην Τέντα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Μίτινγκ Ρυθμικής Γυμναστικής.
-Γιάννη, ασχολείσαι με την Ρυθμική Γυμναστική. Πώς ξεκίνησες με αυτό το άθλημα;
Ξεκίνησα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε πέρσι. Όταν είδα την Ελληνίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βαρβάρα Φίλιου, στα προγράμματά της σε μπάλα και στεφάνι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπακού.
-Πόσες ώρες την ημέρα αφιερώνεις για προπόνηση;
Καθημερινά αφιερώνω 5 ώρες για να προπονούμαι. Αυτές τις ώρες τις κάνω είτε όλες μαζί είτε σπαστά. Ανάλογα με το πρόγραμμά μου. Τον τελευταίο καιρό έχω επιβαρυμένο πρόγραμμα λόγω Πανελληνίων.
-Υπάρχουν κάποια προβλήματα που αντιμετωπίζεις κατά την προπόνησή σου;
Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη κλειστού γηπέδου με τα κατάλληλα όργανα.
Προπονούμαι μόνος μου. Ήταν δύσκολο μέχρι να μάθω κινήσεις, τρόπο εκτέλεσης κ.λπ. χωρίς την καθοδήγηση ενός προπονητή.
- Καλά. Και πώς μαθαίνεις, ποιος σου δείχνει; Ποιος σε υποστηρίζει;
Με βοηθάει η φίλη μου η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βαρβάρα Φίλιου, την οποία και ευχαριστώ πολύ, που κατέκτησε φέτος τη δεύτερη θέση στο Grand Prix στο Μοσχάτο, και οτιδήποτε χρειάζομαι από τρόπο εκτέλεσης, πληροφορίες κ.λπ., μου τα λέει εκείνη.
-Υπάρχουν προπονητές στην Ελλάδα, και δη στην επαρχία, που να ασχολούνται με τη Ρυθμική Γυμναστική;
Εδώ πέρα, ναι υπάρχουν, και στα Φιλιατρά και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα που διοργανώνεται το Kalamata Cup από 16-19 Απριλίου, ο Γυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας, κι εδώ στην Κυπαρισσία υπάρχει ο Αθλητικός όμιλος Μαίανδρος. Μετά πάμε Αθήνα.
-Η Ρυθμική Γυμναστική είναι ένα άθλημα το οποίο θεωρείται γυναικείο. Τουλάχιστον αυτό έχει περάσει στον κόσμο, γιατί σε αγώνες μόνο γυναίκες βλέπουμε. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το άθλημα;
Κοίτα, με τράβηξε ο χορός, η ακρίβεια στις κινήσεις και η δυσκολία που έχει το άθλημα. Είναι λάθος η άποψη ότι το άθλημα είναι γυναικείο. Ξεκίνησε από άντρες στη Γαλλία και συγκεκριμένα από Γάλλους επαναστάτες. Για το λόγο αυτό κάθε όργανο είναι ένα σύμβολο. Οι κορύνες συμβολίζουν τα ρόπαλα με τα οποία τους χτυπούσαν οι εχθροί. Οι μπάλες συμβολίζουν τις μπάλες από τα κανόνια. Το στεφάνι συμβολίζει τους κλειστούς χώρους που τους κρατούσαν. Και το σχοινάκι συμβολίζει τα σχοινιά με τα οποία τους κρεμούσαν.
Δύο χρόνια αργότερα το άθλημα το πήρε η Αμερική, ενέταξε κάποιες γυναίκες στο πρόγραμμα, αργότερα το πήρε η Ρωσία, που έχουν εμπειρία στο μπαλέτο, ενέταξαν πολλούς άντρες, αλλά περισσότερες γυναίκες. Οι άντρες έκαναν ένσταση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν και για αρκετά χρόνια έμειναν μόνο γυναίκες στο άθλημα, κι εκεί εντάχθηκε και η κορδέλα.
Οι άντρες άρχισαν να εντάσσονται πάλι από το 2000 και πολλοί βρίσκονται σε Γαλλία και Ρωσία και αλλού. Μόνο η Ελλάδα δεν έχει εκπρόσωπο και θεωρώ ότι έχω μεγάλη ευθύνη ως ο πρώτος άντρας που ασχολείται με αυτό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.
-Έχεις πάρει μέρος σε αγώνες;
Όχι, γιατί δεν υπήρχαν άντρες και οι προϋποθέσεις γι’ αυτό. Τώρα έχω στόχο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 2016 και μετά αγώνες στο εξωτερικό. Έχω στήριξη από τους φίλους μου, τους γονείς μου, το σχολείο μου.
-Τώρα πιο άμεσα, τι στόχο έχεις;
Θέλω να περάσω στις πανελλήνιες ΤΕΦΑΑ, γιατί πιστεύω ότι θα δω πιο άμεσα αποτελέσματα και μετά Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Θέλω να ευχαριστήσω ξανά τους φίλους μου και τους γονείς μου που με στηρίζουν, την πολύ καλή μου φίλη παγκόσμια πρωταθλήτρια Βαρβάρα Φίλιου, και τη Μεσσηνία που στηρίζει τα αθλήματα και διοργανώνει το Kalamata Cup, όπου θα συμμετάσχουν πολλές χώρες.

Ευρωλίγκα: Κόντρα στα προγνωστικά για την έκπληξη ο Παναθηναϊκός απέναντι στην ΤΣΣΚΑ
*** 1ος αγώνας  : ΤΣΣΚΑ -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  93-66 , (56-27).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 29-21 , (56-27) , 74-41 , 93-66 .- ^
~ Κόντρα σε όλους και όλα, ο Παναθηναϊκός καλείται να αποδείξει απόψε πως η ΤΣΣΚΑ δεν είναι ανίκητη στη Μόσχα και το Final Four δεν είναι ανέφικτος στόχος - Νοκ άουτ ο Σλότερ
«Ισοπαλία» στην προϊστορία, κερδίζει ο ΠΑΟ στις… εντυπώσεις
~
Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί 30 φορές στο παρελθόν, με τον Παναθηναϊκό να νικά σε δύο τελικούς (2007, 2009) κι έναν ημιτελικό (1996) και να χάνει σε έναν άλλο (2012) από την ΤΣΣΚΑ. Απόλυτη ισορροπία υπάρχει ανάμεσά τους, με 15 νίκες εκατέρωθεν, ωστόσο οι «πράσινοι» έχουν μόλις 3 νίκες σε 13 ματς.
Νικά και στη σύγκριση Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων στο Top 16 βγάζει την ΤΣΣΚΑ νικήτρια και με… διαφορά. Ο Παναθηναϊκός υπερέχει μόνο σε άμυνα και λάθη, ενώ σε όλες τις άλλες κατηγορίες η ομάδα της Μόσχας έχει το πάνω χέρι και μάλιστα στις περισσότερες βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις μεταξύ όλων των ομάδων:
~* Αναλυτικά (Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ):
Επίθεση: 74,86 (12ος) - 87,64 (1η)
Ευστοχία στις βολές: 74,31% (11ος) - 77,22% (6η)
Ευστοχία στα δίποντα: 50,49% (10ος) - 51,31% (9η)
Ευστοχία στα τρίποντα: 37,58% (7ος) - 39,8% (1η)
Άμυνα: 73 (2ος) - 79,57 (10η)
Ριμπάουντ: 33,07 (14ος) - 38,29 (2η)
Αμυντικά ριμπάουντ: 24,21 (9ος) - 27,64 (1η)
Επιθετικά ριμπάουντ: 8,86 (15ος) - 10,64 (6η)
Ασίστ: 17,29 (7ος) - 19,21 (2η)
Λάθη: 11,79 (9ος) - 13,14 (6η)
Κλεψίματα: 6,57 (4ος) - 7,07 (2η)
Τάπες: 2,64 (8ος) - 4,14 (1η)
Κερδισμένα φάουλ: 20,43 (11ος) - 24,21 (1η)
Φάουλ κατά: 21,64 (8ος) - 22,93 (3η)
Αξιολόγηση: 81,93 (11ος) - 102,57 (2η)

***  Αντιμέτωπα με την οικονομική κρίση και φέτος τα Παπαφλέσσεια…
       
Τόσο απογοητευμένος ήταν την περασμένη εβδομάδα ο έφορος στίβου του Μεσσηνιακού, Δημήτρης Πουλόπουλος, που είχε αρχίσει να διαχειρίζεται στο μυαλό του ακόμα και το ενδεχόμενο να μη διεξαχθούν καθόλου φέτος τα Παπαφλέσσεια! Άλλωστε σχεδόν όλα τα μεγάλα διεθνή μίτινγκ της Ελλάδας έχουν ήδη …πεθάνει, όπως σχολίαζε χαρακτηριστικά.
Ο Μεσσηνιακός έχει τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας γι’ αυτή τη διοργάνωση και περιμένει την ανταπόκριση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ μετά το Πάσχα θα συνεδριάσει το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, όπου θα διαφανεί και το μέγεθος της χρηματοδότησης που μπορεί να περιμένει από εκεί. Κάτι που θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει από πρώτο χέρι ο κ. Πουλόπουλος και να πιέσει καταστάσεις, αφού και ο ίδιος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Μέχρι κάποιο βαθμό βέβαια, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι η κρατική επιχορήγηση προς την Ομοσπονδία του στίβου είναι μειωμένη κατά 1 εκατομμύριο ευρώ σε σχέση με πέρυσι…
Όπως και να ΄χει για να συνεχιστούν τα Παπαφλέσσεια όπως τα ξέρουμε, με διεθνείς συμμετοχές και στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, υπολογίζεται ότι απαιτούνται συνολικά τουλάχιστον 40.000 ευρώ, με βασικά έξοδα οδοιπορικά-διαμονή των ξένων αθλητών, αλλά και τα προβλεπόμενα πριμ για τους νικητές.
Υπάρχει βέβαια και η επιλογή της διατήρησής των Παπαφλεσσείων με χαμηλότερα στάνταρς, χωρίς να χάσουν μάλιστα την έγκριση της ΕΕΑ. Τα οικονομικά δεδομένα της εποχής μπορεί να είναι πολύ δυσμενή, αλλά ένα θεσμό 20 χρόνων δεν μπορείς να τον καταργείς ελαφρά τη καρδία. Πιστεύουμε ότι οι καταξιωμένοι στη συνείδηση του αθλητικού κόσμου αγώνες στίβου της Καλαμάτας που ξεπερνούν τα σύνορα της πατρίδας μας θα δώσουν και φέτος ραντεβού στο Στάδιο της Παραλίας, στις 30 Μαΐου…

***  «Πάσχα με τον κ. Σταύρο Παπαδόπουλο έκανε το τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού
     
Για άλλη μια φορά ο κ. Παπαδόπουλος έδειξε  έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Μεσσηνιακού, προσκαλώντας όλες τις κοπέλες στο πασχαλινό τραπέζι που έγινε για άλλη μια φορά στη βίλα του στα Κατσέϊκα. Μέσα σε οικογενειακό κλίμα ενδιαφέρθηκε να μάθει λεπτομέρειες για την εφετινή επιτυχημένη πορεία της ομάδος στο πρωτάθλημα, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και επεδίωξε να πληροφορηθεί για τις επιδόσεις στις σπουδές των κοριτσιών στην δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι αθλήτριες τον ευχαρίστησαν για άλλη μια φορά που στήριξε την ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2, που υποστήριξε κάποιες από αυτές λύνοντας προβλήματά τους και που τις κάλεσε στο γιορτινό τραπέζι μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους του, το οποίο υπήρξε απολαυστικότατο και ειδικότερα το κρασί. Ο κ. Παπαδόπουλος έμεινε στο τραπέζι των αθλητριών καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους εκεί και στον αποχαιρετισμό ευχήθηκε στα καλύτερα που θα έρθουν.»

***

***  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4125 video. - 4141.-    Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   2449    video.-  2479.-            https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2 450   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.-
- βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9024  βίντεο   .-

***
3982.-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 381. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    972/ 1000.. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook , 
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   376 .-      
https://twitter.com/  ,   Skoulikas  @stamos01                                      
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 368  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-  
 STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   , 
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-  https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-

 *** ΑΠΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :
~ ARFARA NEWS - ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1 Γαλατάσαράϊ- Παναθηναϊκος 84-86 27/03/2015 P1010779   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/03/84-86-27032015-p1010779.html .-
~ ARFARA NEWS Κυριακή 29  Μαρτίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-29-2015.html  .-
~ ARFARA NEWS Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-30-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης   Δευτέρα  30  Μαρτίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/03/30-2015.html .- 
~ ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  ενημέρωση Τρίτη  31  Μαρτίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html .-
~ ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Τρίτη 31 Μαρτίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/03/arfara-news-31-2015.html ,

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :
~ARFARA  NEWS  Ειδήσεις  Ενημέρωση Τετάρτη  01  Απριλίου  2015   : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-01-2015.html .-
~ ARFARA NEWS , Ειδήσεις Ενημέρωση , Πέμπτη  02  Απριλίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-02-2015.html , .-
~ ARFARA NEWS Ειδήσεις Ενημερώσεις  Παρασκευή 03   Απριλίου  2015 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-03-2015.html .-
~ARFARA  NWES   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης ,  Παρασκευή  03  Απριλίου  2015   :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-03-2015.html .-
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Σάββατο  04  Απριλίου  2015:  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-04-2015.html .-
~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  04  και  05  Απριλίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/04-05-2015.html .-
~ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Κυριακή  05  Απριλίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-05-2015.html .-
~ Ειδήσεις  Ενημέρωση  Κυριακή  05  Απριλίου  2015  :
Σήμερα  Κυριακή των Βαϊων  !   :
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/04/05-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Μ. Δευτέρα 06  Απριλίου  2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-06-2015.html .- 
~ARFARA  NEWS  ,  Το αγιάζι  της ενημέρωσης ,  Μ. Τρίτη 07  Απριλίου 2015 :
ΕΒΔΟΜΑΔΑ   ΑΓΙΩΝ ΠΑΘΩΝ !   :
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-07-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  Το αγιάζι  της ενημέρωσης Μ.Τετάρτη  08  Απριλίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-08-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS , Εβδομάδα ΠαθώνΜ. Πέμπτη  09  Απριλίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-09-2015.html .-
~* ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι της Ενημέρωσης , Μ. Παρασκευή 10 Απριλίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-10-2015.html
~ ARFARA NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Μ. Σάββατο 11 Απριλίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-11-2015.html .-
~ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή Πάσχα , Λαμπρή , Ανάστασης !  12  Απριλίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-12-2015.html .-
~ ARFARA  NEWS  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα ,  13  Απριλίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-nwes-13-2015.html .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου