Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές αναρτήσεων Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014  :

 
 

***   Αμφίπολη: Στα 7 μέτρα το μυστικό του τάφου
Επικίνδυνη η ανασκαφή στον 4ο θάλαμο -Ο τύμβος υποστυλώνεται εσωτερικά και απαλλάσσεται από τα χώματα που καλύπτουν το μεγαλείο και τα μυστικά του
Ένα αθώο αστείο που προσπάθησε να κάνει η κυρία Κατερίνα Περιστέρη προκάλεσε πλήρη σύγχυση σε όλους όσοι παρακολουθούν εναγωνίως τις εξελίξεις στην ανασκαφή του τύμβου Καστά. «Μια κουβέντα είπα για τα Χριστούγεννα», ήταν η ατάκα της προς τους δημοσιογράφους που της έφραξαν τον δρόμο στην Αμφίπολη, πολιορκώντας τη για μία, οποιαδήποτε, είδηση. Και σαν να μην έφτανε το σοκ των «Χριστουγέννων», η κυρία Περιστέρη έριξε άλλη μία βόμβα, ακόμη πιο καταστροφική: «Σε έναν μήνα περίπου τελειώνουμε».
Τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ αντέδρασαν με το παρασυμπαθητικό τους, προκλήθηκε η αναμενόμενη φρενίτιδα, ενώ κάποιοι, με μεγαλύτερη έφεση στην αριθμητική, υπέθεσαν ότι, με δεδομένο τον μέχρι στιγμής ρυθμό της ανασκαφής αλλά και τις πελώριες διαστάσεις του τύμβου, η κυρία Περιστέρη μάλλον δεν σοβαρολογούσε. Και είχαν δίκιο: ξεχνώντας προς στιγμήν ότι ακόμη και τα επιφωνήματά της καταγράφονται και διαδίδονται αυτομάτως, η αρχαιολόγος αποπειράθηκε να αστειευτεί, αντί να επαναλάβει για άλλη μία φορά ότι καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει για το χρονοδιάγραμμα της έρευνας. Ιδιαίτερα όταν υπάρχουν «μαύρες τρύπες», ακόμη και μόλις στα περίπου 23 μέτρα της ήδη διανυθείσας διαδρομής εντός του μνημείου, με πιο χαρακτηριστική αυτή του τρίτου θαλάμου. Κάτω από τους όγκους της αμμώδους επίχωσης, το βάθος του συγκεκριμένου χώρου παραμένει απροσμέτρητο. Το χειροκίνητο γεωτρύπανο με το οποίο ο γεωλόγος αποπειράθηκε να ανιχνεύσει το ύψος του τρίτου ταφικού δωματίου εξάντλησε το μήκος του, χωρίς να αγγίξει κάποιου είδους «πάτο». Το βεληνεκές του εργαλείου είναι 7 μέτρα. Το δάπεδο ενδέχεται να βρίσκεται πολύ πιο κάτω και το επικλινές των επιχώσεων να αποτυπώνει, ακριβώς, έναν υπόσκαφο θάλαμο.
image (© c)

image (© c)
Απόλυτο δέος κατέλαβε όσους εισήλθαν στον πρώτο ταφικό θάλαμο και αντίκρισαν τις Καρυάτιδες σε όλο το μεγαλείο του ύψους τους
Πληροφορίες που διέρρευσαν από την Αμφίπολη κάνουν λόγο για ένα αίσθημα απόλυτου δέους που κατέλαβε όσους εισήλθαν στον πρώτο ταφικό θάλαμο και αντίκρισαν τις Καρυάτιδες σε όλο το μεγαλείο του ύψους τους. Ο πρώτος χώρος, ο «προθάλαμος» του τάφου, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των σφιγγών και των Καρυα­τίδων, είναι και ο μόνος έως τώρα που έχει απαλλαγεί πλήρως από την επίχωση. «Αν νιώσαμε αυτό το απερίγραπτο συναίσθημα μπροστά στις Καρυάτιδες, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τι θα γίνει πιο μέσα», ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του ανθρώπου που εκμυστηρεύτηκε τη μοναδική του εμπειρία στο «ΘΕΜΑ».
Αποκωδικοποιώντας όσα δεν αποκαλύπτουν οι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και οι ανεπίσημες, και από ελάχιστες συζητήσεις με αυτούς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην ανασκαφή, διακρίνει κανείς το προαίσθημα ότι ο τρίτος αλλά και ο τέταρτος θάλαμος θα προσφέρουν ακόμη πιο δυνατές εκπλήξεις σε σύγκριση με τους προηγούμενους.
image (© c)
Οι εκπληκτικές λεπτομέρειες των ποδιών των Καρυατίδων
Το ενδεχόμενο της υπόσκαφης κατασκευής εξάπτει τη φαντασία, ιδιαίτερα αν συνδυαστούν δύο εικασίες. Η πρώτη αφορά στο ύψος του τρίτου θαλάμου, το οποίο είναι μάλλον πολλαπλάσιο των 6,5 μέτρων - όσο δηλαδή απέχει περίπου το δάπεδο από τη θολωτή οροφή στους δύο πρώτους χώρους. Η δεύτερη υπόθεση έχει να κάνει με την πιθανή τοποθέτηση του κυρίως νεκρικού θαλάμου πλησίον ή ακριβώς στο κέντρο του τύμβου Καστά. Η κυρία Περιστέρη, φυσικά, δεν κάνει την παραμικρή νύξη για το αν θα μπορούσε να ευσταθεί η θεωρία περί ομόκεντρων κύκλων στο εξωτερικό και το εσωτερικό του μνημείου. Ωστόσο, η αρχαιολόγος μοιάζει βέβαιη ότι η σχεδίαση και η κατασκευή του δεν μπορεί παρά να είχαν ανατεθεί σε έναν κορυφαίο αρχιτέκτονα, πιθανότατα στον ίδιο τον Δεινοκράτη (ή Στασικράτη), ο οποίος διαλεγόταν απευθείας με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Για τις γιγαντιαίες, επιβλητικές αναλογίες του τύμβου, τα 23 μέτρα που έχουν αποκαλυφθεί έως σήμερα ορίζουν «απλώς» έναν μακρύ ταφικό δίαυλο. Ως το κέντρο του λόφου απομένουν περισσότερα από 50 μέτρα ανασκαφής - και εκπλήξεων. Ιδίως αν το μνημείο αρχίζει να διαιρείται σε υποθαλάμους, προχωρώντας ταυτόχρονα βαθύτερα στο έδαφος.
image (© c)
Το βίντεο και η πύλη
Ένα στοιχείο στο οποίο, προφανώς επίτηδες, δεν έχει δοθεί καμία δημοσιότητα είναι ότι, εκτός από την καθεαυτή ανασκαφική εργασία, τις υποστυλώσεις, τις αντιστηρίξεις, τις τεκμηριώσεις κ.λπ., γίνεται και λεπτομερής ηλεκτρονική αποτύπωση της όψης του μνημείου, σε κάθε φάση της έρευνας. Εξυπακούεται ότι το πολύτιμο αυτό βιντεοσκοπημένο υλικό θεωρείται θησαυρός για τα ντοκιμαντέρ του μέλλοντος - και φυλάσσεται αναλόγως.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από την Αμφίπολη, δεν υπάρχει πρόοδος προς το εσωτερικό ή περαιτέρω διερεύνηση του τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τον τρίτο, τον «κίτρινο» τοίχο, κάποια εκτίμηση έστω για το ποιος μπορεί να είναι πραγματικά ο ρόλος του μικρότερου και έκκεντρου θυρώματος το οποίο εντοπίστηκε στον τέταρτο τοίχο. Εντούτοις, οι ερευνητές της διεπιστημονικής ομάδας εμμένουν στην απόφασή τους να εισχωρήσουν στον τρίτο θάλαμο χρησιμοποιώντας την κανονική είσοδο, δηλαδή την πύλη με το ιωνικού ρυθμού περιθύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση, «ταπεινώθηκε η στάθμη της επίχωσης στον δεύτερο χώρο πίσω από τις Καρυάτιδες». Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι το χώμα που κάλυπτε τη μαρμάρινη πύλη έχει κατέβει κατά ένα περίπου μέτρο. Οι σκαπανείς έχουν απελευθερώσει τη θύρα αρκετά - αλλά μόνο από την εσωτερική της πλευρά. Πίσω της το χώμα παραμένει συμπαγές και αδιαπέραστο.
image (© c)
Η είσοδος με το ιωνικό περιθύρωμα που οδηγεί στον τρίτο θάλαμο
Οι 14 πιθανοί «ένοικοι»

Μιμούμενη τη φιλοπαίγμονα διάθεση της κυρίας Περιστέρη, η κυρία Άννα Παναγιωταρέα, άμισθη εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΠΟ, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων της Παρασκευής χρησιμοποίησε ένα σχήμα λόγου: «Οι διατυπωθείσες θεωρίες περί της ταυτότητος του νεκρού, ως σήμερα, ανάγονται σε 14. Θέλω να γίνει σαφές ότι οι συντελεστές της ανασκαφής δεν διατυπώνουν άποψη για την ταυτότητα του νεκρού, που γίνεται τόσος λόγος. Περιμένουν, με επιστημονική υπομονή, να μιλήσει το ίδιο το ταφικό συγκρότημα». Το «14» ειπώθηκε τυχαία, ως μέτρο της υπερβολής στην οποία έχει φτάσει η Αμφίπολη-λογία. Παρ’ όλα αυτά, κατά σύμπτωση, η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» είχε καταγράψει πριν από δύο εβδομάδες 14 εκδοχές για την ταυτοποίηση του μυστηριώδους νεκρού.
Ξεκινώντας από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο, το δημοσίευμα ανέφερε επίσης τον πατέρα του Φίλιππο Β’, τη μητέρα του Ολυμπιάδα, τη σύζυγό του Ρωξάνη, τους γιους του Αλέξανδρο Δ’ και Ηρακλή, τον επιστήθιο φίλο του Ηφαιστίωνα, κάποιον από τους ναυάρχους (Ανδροσθένη, Λαομέδοντα ή Νέαρχο), τον Κάσσανδρο ή τον Πολυσπέρχοντα που συγκρούστηκαν για τον θρόνο της Μακεδονίας, τον επίσης επίγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίγονο τον Μονόφθαλμο, και τον Φίλιππο τον Αριδαίο, ετεροθαλή αδελφό του και γιο του Φιλίππου Β’. Η 14άδα συμπληρώνεται με δύο ακόμη ενδεχόμενα. Ο τύμβος Καστά ίσως είναι ένα πολυάνδρειο μνημείο ή ένα κενοτάφιο πεσόντων, άποψη που υποστηρίζει κυρίως η «αιρετική» αρχαιολόγος, Ολγα Παλαγγιά - αλλά και όσοι δεν θα απογοητεύονταν αν στην Αμφίπολη δεν ανευρίσκονταν τα υπολείμματα κάποιου επιφανούς ανδρός, αλλά πολλών αφανών Ελλήνων ή ακόμη και Ρωμαίων.   ΠΗΓΉ: MSN

~* Το πότε θα ολοκληρωθούν οι ανασκαφές στον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη είναι ακόμη άγνωστο καθώς ο τάφος κρύβει ακόμη πολλά μυστικά και μάλιστα, όπως αποδεικνύεται σε μεγάλο βάθος. Όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι υάρχουν «μαύρες τρύπες», ακόμη και μόλις στα περίπου 23 μέτρα της ήδη διανυθείσας διαδρομής εντός του μνημείου, με πιο χαρακτηριστική αυτή του τρίτου θαλάμου. Κάτω από τους όγκους της αμμώδους επίχωσης, το βάθος του συγκεκριμένου χώρου παραμένει απροσμέτρητο.
Το χειροκίνητο γεωτρύπανο με το οποίο ο γεωλόγος αποπειράθηκε να ανιχνεύσει το ύψος του τρίτου ταφικού δωματίου εξάντλησε το μήκος του, χωρίς να αγγίξει κάποιου είδους «πάτο». Το βεληνεκές του εργαλείου είναι 7 μέτρα. Το δάπεδο ενδέχεται να βρίσκεται πολύ πιο κάτω και το επικλινές των επιχώσεων να αποτυπώνει, ακριβώς, έναν υπόσκαφο θάλαμο.
~ Πληροφορίες που διέρρευσαν από την Αμφίπολη κάνουν λόγο για ένα αίσθημα απόλυτου δέους που κατέλαβε όσους εισήλθαν στον πρώτο ταφικό θάλαμο και αντίκρισαν τις Καρυάτιδες σε όλο το μεγαλείο του ύψους τους. Ο πρώτος χώρος, ο «προθάλαμος» του τάφου, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των σφιγγών και των Καρυα­τίδων, είναι και ο μόνος έως τώρα που έχει απαλλαγεί πλήρως από την επίχωση.
~ Αποκωδικοποιώντας όσα δεν αποκαλύπτουν οι επίσημες ανακοινώσεις, αλλά και οι ανεπίσημες, και από ελάχιστες συζητήσεις με αυτούς που έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην ανασκαφή, διακρίνει κανείς το προαίσθημα ότι ο τρίτος αλλά και ο τέταρτος θάλαμος θα προσφέρουν ακόμη πιο δυνατές εκπλήξεις σε σύγκριση με τους προηγούμενους.

***  Βιωματικη εκπαιδευτικη διημεριδα των “Ελληνων Κενταυρων” στον Αγ. Σωζομενο Κυπρου
290914 AgswzomenosΒιωματική εκπαιδευτική διημερίδα των “Ελλήνων Κενταύρων” στον Αγ. Σωζόμενο Κύπρου
30ή Ιανουαρίου – 1η Φεβρουαρίου 2015
Ξεκινώντας τον σχεδιασμό αυτής της βιωματικής εκπαιδευτικής διημερίδος, αναστρέψαμε αποφασιστικά τη κλεψύδρα του χρόνου και θυμηθήκαμε ότι η εποχή μέσα στην οποία θα έπρεπε να βρεθούμε απείχε πολλούς αιώνες από τους ηρωϊκούς χρόνους τα ήθη των οποίων θα θέλαμε να αναβιώσουμε.
Καταλάβαμε πολύ καλά την “απόσταση” από εκείνες τις εποχές κατά τις οποίες θα μπορούσε να κηρυχθεί ακόμη και πόλεμος για την “κηδεία” (εκ του “κήδομαι”=φροντίζω) του νεκρού ενός Ήρωος!
Και ξανανοιώσαμε την έλλειψη του μεγαλείου των ηρωϊκών συγκρούσεων που κράταγαν “ζωντανούς” του πολεμιστές σ’ αυτό τον χώρο που κάποτε ονομάζονταν “Ελλάς”!
Ναι, οι χάρτες της εποχής “μιλούσαν” για την ήδη κατάκτηση του τόπου από τους βαρβάρους και την εξάπλωσή τους στη γη της, άλλοτε, “φαιδράς” πορτοκαλέας και, νυν, κρανίου τόπο… Στα έντυπα της εποχής η Ελλάδα εμφανίζονταν αλυσοδεμένη, σκλάβα, θαμμένη σχεδόν στα ερείπια του ίδιου του Πολιτισμού της.
Κι όμως, ανάμεσα σ΄ αυτό το ζόφο, μια “ανάσα” …αναγεννητική για τη δέσμια Ελλάδα “ρόδισε” στην Ιστορία: οι Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως, κάποιες αναστημένες από τα βάθη των αιώνων ψυχές που εξεγέρθηκαν για να νικήσουν τους κατακτητές και να ξανακατακτήσουν τη λευτεριά που πρέπει σε Έλληνες!
Τα “χνάρια” αυτών ακολουθούμε κι εμείς οι ελάχιστοι, προσπαθώντας, σε μέρες δίσεχτες, να παραμένουμε εξεγερμένοι για λευτεριά κι αξιοπρέπεια που, μίσθαρνοι, προσπαθούν να μας αρνηθούν. Κι ακολουθώντας τούτα τα “χνάρια”, από τη 30ή Ιανουαρίου έως τη 1η Φεβρουαρίου 2015 θα βρεθούμε στην Ελληνική Κύπρο, στο εγκαταλελειμμένο αναγεννησιακό χωριό του Αγ. Σωζομένου, για να βιώσουμε τις πολεμικές τακτικές των προτύπων μας, Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως και να “φτάσουμε εγγύτερά τους” για ένα ψυχωφελές διήμερο.
Επειδή στους “ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ” δεν μας είναι αρκετά ούτε τα θεωρητικολογούντα τεφτέρια, ούτε καν οι πραγματικές, ελεγχόμενες, ασκήσεις όσο εξαιρετικά και αν τις κάνουμε καθημερινή μας πράξη, αποφασίσαμε να πάμε επιτόπου, εκεί όπου ο πόλεμος υπήρξε πλαίσιο καθημερινότητος και να βιώσουμε εσωτερικά τις εμπειρίες που βίωναν, όπως τις βίωναν, οι επικοί Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως και εκεί να ασκηθούμε!
Το σκεπτικό αυτής της εκστρατείας μας βρίσκεται εδώ και εκφράζει την προσήλωσή μας προς την ανάγκη ουσιαστικής αναπτύξεως των ικανοτήτων των Μελών μας και όχι, απλώς, την “διαφήμιση καλών προθέσεων” μέσω κάποιων φωτογραφιών!
Το φυσικό περιβάλλον του εγκαταλελειμμένου από αιώνες τόπου, μέσα στο οποίο θα βρεθούμε και θα δράσουμε υπό την πρόνοια του απόλυτου σεβασμού του και της προστασίας του, θα
Θα ασκηθούμε στην, ομαδική, δρομάρικη (strada) συμβίωση και στις τακτικές (χωσιά/παραδρομή) που αναπτύσσουν το ένστικτο και τις πολεμικές δεξιότητες (Ιππική/Τοξοβολία), θα γευτούμε το φαί αλλά και τη πολεμική αγωνία εκείνων των δρομάρηδων προπομπών της ελληνικής επαναστάσεως, που κανείς δε τίμησε μετά την ίδρυση του, αγνώμονος, νεώτερου ελλαδικού κράτους!
Δε σκοπεύουμε μέσα σε δύο ημέρες να αναβιώσουμε όλο το, τιτάνιο, έπος των Ελλήνων Στρατιωτών της Αναγεννήσεως που συντελέσθηκε επί αιώνες… Λίγες μόνον “σελίδες” του ιστορήματος του Κωνσταντίνου Σάθα σκοπεύουμε να κάνουμε “πράξη” για να μεθέξουμε κι εμείς, οι ελάχιστοι νέοι Έλληνες, στα όσα μεγαλειώδη έπραξαν οι Πρόγονοί μας ώστε σήμερα να επικαλούμεθα μια κάποιαν “ελευθερία”.
Η εκστρατεία των “ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ” στον Αγ. Σωζόμενο Κύπρου που θα διεξαχθεί από 30ής Ιανουαρίου 2015 έως 1ης Φεβρουαρίου 2015 δεν θα είναι μία “κλειστή” εκδήλωση αποκλειστικώς για τα Μέλη της Ομάδος μας, αλλά σε αυτή θα είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι θα ήθελαν και εκτός Ομάδος μας να συμμετάσχουν υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο αναρτημένο Πρόγραμμά μας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν με μόνη επιβάρυνση των συμμετεχόντων τα μεταφορικά έξοδα και το φαγητό τους, άλλωστε είναι γνωστό ότι η Ομάδα ούτε ποτέ εισέπραξε, ούτε εισπράττει, ούτε και ποτέ θα εισπράξει χρήματα για τα όσα παρέχει στα Μέλη και στους Φίλους της.
Για δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις στο τηλέφωνο του Αρχηγού Αποστολής 6986089575

*** "Είναι βέβαιη για τη σύληση του τάφου - Οι κλέφτες μπήκαν από την κορυφή" - Ποια το λέει!!!
Η πληθώρα των χωμάτων που βγαίνουν, σε ολόκληρα κιβώτια, από τον τάφο της Αμφίπολης κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των αποχωματώσεων δίνουν ενδείξεις ότι ο τάφος έχει συληθεί.
Η επίτιμη διευθύντρια Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Ρωμιοπούλου, εμφανίζεται βέβαιη για τη σύληση του τύμβου Καστά.
«Έχουν βγάλει τόσα χώματα έξω από τον τάφο, κιβώτια ολόκληρα, τα οποία ξέρω καλά ότι τα κοσκινίζουν. Τίποτα δεν βρήκαν, κάποιες ενδείξεις; Γιατί δεν μας λένε; Δεν βρήκαν ούτε καρφιά; Τα καρφιά είναι πραγματικό στοιχείο. Όταν βρίσκεις καρφιά, και μάλιστα μεγάλα, αμέσως λες “έχουμε ξύλινο φορείο», λέει χαρακτηριστικά.
«Η τελετουργία της καύσεως λάμβανε χώρα ή κοντά στον τάφο ή επάνω στον τάφο, στην οροφή του, όπως τη βρήκαν στη Βεργίνα, ή κάπου πίσω από τον τάφο, όπως τη βρήκα εγώ στα Λευκάδια, ή μπορεί ακόμα πιο μακριά από τον τάφο», εξηγεί η Κ. Ρωμιοπούλου.
Προτού ο νεκρός παραδοθεί στην πυρά τον εναπόθεταν σε ξύλινη κλίνη ή φορείο όπου επάνω υπήρχε ένα στρώμα πουπουλένιο ντυμένο με πολύτιμα υφάσματα, υφασμένα στον αργαλειό. Ο νεκρός ήταν στολισμένος με χρυσοΰφαντα υφάσματα.
Στην πυρά εναπόθεταν την κλίνη με το νεκρό και τα κτερίσματα, δηλαδή κοσμήματα, αγγεία και άλλα αντικείμενα, ό,τι θεωρούσαν πολύτιμο, διότι υποτίθεται ότι διά της καύσεως συνόδευαν το νεκρό στη μετέπειτα ζωή του.
Τα υπολείμματα της καύσεως, τις στάχτες και τα κόκαλα του νεκρού, το μισοκαμένο χρυσό στεφάνι -με τα δεδομένα που έχουμε ως τώρα πολλά στεφάνια είναι στραβωμένα γιατί έχουν υποστεί την πυρά- τα τύλιγαν σε ένα πολύτιμο ύφασμα και τα τοποθετούσαν σε λάρνακα.
Τέτοιου τύπου αντικείμενα και κειμήλια αναζητούν οι ανασκαφείς στον τρίτο και τέταρτο -υπόγειο- θάλαμο.
Σύμφωνα με όσα λέει η κυρία Ρωμιοπούλου, επρόκειτο για ένα χρυσό κουτί, είτε ασημένιο αγγείο είτε μπρούντζινος αμφορέας, ο οποίος έμοιαζε τότε -που ο μπρούντζος είχε μεγαλύτερο κύρος- σαν χρυσός.
Στη συνέχεια τοποθετούσαν τη λάρνακα στον τάφο, ποτέ πάνω στο έδαφος, αλλά μέσα σε ένα πέτρινο αγγείο.
Μερικές φορές έχτιζαν στον τάφο και έναν πάγκο όπου τοποθετούσαν ορισμένα αγγεία.
Στις άκρες της πυράς ορισμένα αντικείμενα έμεναν πιο ζωντανά. Επίσης όταν μιλάμε για σπουδαία πρόσωπα οι κλίνες τις περισσότερες φορές δεν ήταν απλές αλλά “ντυμένες” με ελεφαντοστό και μπρούντζινες διακοσμήσεις".
Αυτά τα στοιχεία κάνουν την κ. Ρωμιοπούλου σίγουρη ότι ο τάφος έχει συληθεί και όπως τονίζει στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής", συλημένος βρέθηκε και ο μακεδονικός τάφος που ανέσκαψε η ίδια στη ρίζα του λόφου Καστά, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.
«Από πού μπαίνουν οι κλέφτες; Από την κορυφή. Άνοιξαν μια, δυο, τρεις τρύπες. Και βεβαίως όταν έφυγαν εισχώρησε το χώμα. Δεν δέχομαι την ερμηνεία πως το χώμα λειτουργεί ως στατικό στοιχείο. Το χώμα φαίνεται σαν κώνος στη μέση, δεν στηρίζει τους τοίχους. Η αρχαιοκαπηλία έπρεπε να σταματήσει και θα σταματούσε μόνο αν γίνονταν συστηματικές ανασκαφές. Η περιοχή εκατέρωθεν του Στρυμόνα πάντα αποτελούσε πεδίο για τη δράση αρχαιοκαπήλων και τυμβωρύχων», υπογραμμίζει η κυρία Ρωμιοπούλου στον Ελεύθερο Τύπο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***  Τα φοβερά μυστικά που είπαν οι Αιγύπτιοι ιερείς στον Σόλωνα για την Ελλάδα και την Ατλαντίδα!!!

Από τον "Τίμαιο" του Πλάτωνα 22-25 
“...Εκεί λοιπόν (στην Αίγυπτο) όταν επήγαν ο Σόλων, καθώς είπεν ετιμήθη με εξαιρετικάς τιμάς από τους κατοίκους και ζητών πληροφορίας διά την παλαιάν ιστορίαν της χώρας από τους ιερείς εκείνους που την εγνώριζον πολύ καλά, ανεκάλυψεν ότι ούτε αυτός ο ίδιος ούτε άλλος κανείς Έλλην εγνώριζε τίποτε σχεδόν διά τα παλαιά. 
 Και όταν κάποτε ηθέλησε να τους παρασύρη εις συζήτησιν διά τα παλαιά ήρχισε να τους λέγη διά τα αρχαιοτάτας παραδόσεις των Αθηνών, διά τον Φορωνέα, ο οποίος εθεωρήθη ως ο πρώτος άνθρωπος, και διά την Νιόβην, διηγήθη επίσης διά τον Δευκαλίωνα και την Πύρραν πως διεβίωσαν μετά τον κατακλυσμόν και διά τους απογόνους των και προσεπάθησε να καθορίση πόσα έτη παρήλθον από όσα έλεγε και να χρονολογήσει. 
 Κάποιος από τους ιερείς πολύ ηλικιωμένος του είπε τότε: "Σόλων, Σόλων, σεις οι Έλληνες είσθε αιωνίως παιδιά, κανείς Έλλην δεν είναι γέρων". Ο Σόλων άμα ήκουσε αυτά, του είπε: "Πώς γίνεται αυτό, τί εννοείς με αυτά που λέγεις;". Και εκείνος απήντησεν: "Όλοι είσθε νέοι κατά την ψυχήν, διότι δεν έχετε μέσα εις την ψυχήν σας καμίαν παλαιάν γνώσιν διά την αρχαίαν παράδοσιν, ούτε και κανένα μάθημα παλαιόν από την πολυκαιρίαν.
  Αιτία αυτού του φαινομένου είναι η εξής: Πολλαί καταστροφαί ανθρώπων έχουν γίνει και θα γίνουν από πολλά αίτια, οι πλέον μεγαλύτεραι από πυρκαγιάς και κατακλυσμούς και αι μικρότεραι από αμέτρητα άλλα αίτια. Π.χ. η παράδοσις που επικρατεί εις την χώραν σας, ότι δηλαδή κάποτε ο Φαέθων o υιός του Ηλίου, αφού έζευξε το άρμα του πατρός του, επειδή δεν είχε την ικανότητα να ακολουθήση τον ίδιον με τον πατέρα τον δρόμον και τα επί γης επυρπόλησε και αυτός κτυπηθείς από κεραυνόν εφονεύθη, αυτό λέγεται ως μύθος, ενώ η πραγματικότης είναι η "παράλλαξις" των πέριξ της γης περιφερομένων ουρανίων σωμάτων και η καταστροφή από το άφθονον πυρ κατά μακροχρόνια διαστήματα των επί της γης ευρισκομένων όντων. Τότε λοιπόν όσοι κατοικούν εις τα όρη και εις υψηλούς και εις ξηρούς τόπους καταστρέφονται περισσότερον από εκείνους που κατοικούν πλησίον των ποταμών και της Θαλάσσης. 
 Εις την χώραν μας όμως ο Νείλος, ο οποίος και κατά τα άλλα είναι σωτήρ μας, μας σώζει και εις τοιαύτας περιπτώσεις αμηχανίας υπερεκχειλίζων. Όταν εξάλλου οι Θεοί, καθαρίζοντες την γην, την καταπλημμυρίζουν με νερά, όσοι ευρίσκονται εις τα όρη σώζονται, όπως π.χ. οι βουκόλοι και οι βοσκοί, όσοι όμως κατοικούν εις τας πόλεις σας παρασύρονται από τους ποταμούς εις την Θάλασσαν. Εις την χώραν μας όμως εδώ ούτε τότε ούτε άλλοτε πίπτει εκ των άνω νερό επάνω εις την γην, αλλά αντιθέτως φυσικότατα αναδύεται εκ των κάτω προς τα άνω. Εξ' αιτίας αυτών λοιπόν των αιτιών αι παραδόσεις της χώρας μας λέγεται ότι είναι παλαιόταται.
  Η αλήθεια όμως είναι ότι εις όλα τα μέρη, όπου ο χειμών ή η ζέστη δεν είναι υπερβολικά, υπάρχει πάντοτε το γένος των ανθρώπων, άλλοτε πολυάριθμον και άλλοτε ολιγάριθμον. Όσα ωραία ή μεγάλα ή καθ' οιονδήποτε τρόπον αξιόλογα έχουν γίνει ήεις την χώραν σας ή εις την ιδικήν μας ή εις άλλον τόπον από όσους γνωρίζομεν εξ ακοής, όλα αυτά είναι από παλαιούς χρόνους γραμμένα εδώ εις τους ναούς μας και έχουν διασωθή.
 Εις την χώραν σας όμως καθώς και εις άλλας χώρας, όσα κάθε φορά έχουν διοργανωθή ώστε να είναι κατάλληλα διά τα γράμματα και διά τα άλλα όσα είναι αναγκαία εις τας πόλεις, έρχεται κατά καΘωρισμένα χρονικά διαστήματα σαν φοβερά ασθένεια εναντίον τους ρεύμα από τον ουρανόν και αφήνει ζωντανούς μόνον τους αγραμμάτους και αμορφώτους από σας, ώστε γίνεσθε εξ αρχής πάλιν σαν νέοι, χωρίς να γνωρίζετε τίποτε από τα παλαιά που τυχόν έγιναν είτε εις την ιδικήν μας είτε εις την ιδικήν σας χώραν. 
 Όσαν λοιπόν είπες προηγουμένως, Σόλων, διά τας ιδικάς σας παραδόσεις περί γενεαλογιών, ελάχιστα διαφέρουν από παιδικά παραμύθια, διότι σεις ενθυμείσθε μόνον ένα κατακλυσμόν της γης μολονότι προηγουμένως έχουν γίνει πολλοί, κατόπιν δε γνωρίζετε ότι εις την χώραν σας έζησε το πλέον ωραιότερον και το πλέον καλύτερον ανθρώπινον γένος, από το οποίον κατάγεσαι και εσύ και οι συμπολίται σου, διότι τέλος πάντων διεσώθη ολίγον σπέρμα, Εσείς όμως το εξεχάσατε, διότι και οι απόγονοι των διασωθέντων επί πολλάς γενεάς απέθνησκον χωρίς να γνωρίζουν να γράφουν. 
 Διότι κάποτε Σόλων, πριν από τον μεγάλον κατακλυσμόν, η σημερινή πόλις των Αθηναίων υπήρξεν αρίστη εις τον πόλεμον και γενικώς εις την διακυβέρνησίν της ήτο τελεία. Εις την πόλιν εκείνην λέγεται ότι έγιναν κάλλιστα έργα και διεμορφώθησαν τα πλέον άριστα πολιτεύματα από όσα ημείς έχομεν ακούσει ότι υπήρξαν επί της γης". Άμα ήκουσεν αυτά ο Σόλων, όπως μου είπεν, εθαύμασε και έδειξε πολύ μεγάλην προθυμίαν να μάθη περισσότερα, παρακαλών τους ιερείς να του διηγηθούν όλα γενικώς και με κάθε λεπτομέρειαν διά τους αρχαίους συμπολίτας του. 
 Ο ιερεύς λοιπόν του είπε: "Δεν υπάρχει λόγος να μη το κάμω, Σόλων, αλλά Θα σου τα είπω και προς χάριν σου και χάριν της πόλεώς σας, προ πάντων όμως προς χάριν της θεάς, η οποία και την ιδικήν σας και την ιδικήν μας χώραν επροστάτευσε και ανέθρεψε και εμόρφωσε, την ιδικήν σας χίλια χρόνια πρωτύτερα, αφού επήρε το σπέρμα διά σας από την γην και τον Ήφαιστον και αργότερα την ιδικήν μας.
  Εις τα ιερά μας βιβλία είναι γραμμένον, ότι η διοργάνωσις πόλεως εδώ έγινε προ οκτώ χιλιάδων ετών. Θα σου διηγηθώ λοιπόν με λίγα λόγια διά τους νόμους που είχαν και διά το πλέον ωραιότερον που έκαμαν οι προ εννέα χιλιάδων ετών συμπολίται σου, άλλοτε, όταν θα έχωμεν ευκαιρίαν, Θα είπωμεν τας λεπτομερείας δι' όλα αυτά αφού θα έχωμεν εμπρός μας τα ίδια τα κείμενα. 
 Τους νόμους λοιπόν της πόλεως εκείνης εξέτασέ τους εν αντιπαραβολή προς τους εδώ. Διότι θα εύρης εδώ πολλά παραδείγματα των νόμων που υπήρχον τότε εις την πόλιν σας, εν πρώτοις θα ίδης ότι το ιερατικόν γένος είναι τελείως ξεχωριστόν από τα άλλα, ύστερα απ' αυτά και η τάξις των τεχνιτών είναι ξεχωριστά οργανωμένη, διότι εργάζεται απομονωμένη από τας άλλας, χωρίς να αναμειγνύεται με αυτάς, το ίδιον και η τάξις των βοσκών, των κυνηγών και των γεωργών. Ασφαλώς έχεις αντιληφθή ότι και η τάξις των πολεμιστών εδώ είναι ξεχωριστή από τας άλλας και ότι εις αυτούς κατά νόμον δεν επιτρέπεται να ασχολούνται εις τίποτε άλλο εκτός από τον πόλεμον. Θα παρετήρησες εξ' άλλου, ότι ο οπλισμός τους είναι ασπίδες και δόρατα, με τα οποία πρώτοι 'απ' όλους τους Ασιάτας ωπλίσθημεν ημείς, διότι μας τα εδίδαξεν η Θεά, όπως είχε διδάξει και σας πρώτους εις εκείνους τους τόπους. 
 Όσον αφορά την μόρφωσιν, βλέπεις βέβαια πόσην φροντίδα κατέβαλεν εξ αρχής ο νόμος διά την τακτοποίησιν των πάντων μέχρι της μαντικής και της ιατρικής που ασχολείται με την υγείαν, αφού εφήρμοσε τας Θείας αυτάς επιστήμας εις τα ' ανΘρωπίνας ανάγκας και εσυστηματοποίησε όλας τας γνώσεις που προέρχονται από αυτάς. 
 Η Θεά λοιπόν ίδρυσε πρώτην την ιδικήν σας πόλιν, αφού ' εφήρμοσεν όλην αυτήν την οργάνωσιν και τακτικήν, εδιάλεξε τον τόπον όπου εγεννήθηκε, αφού επρόσεξε καλά την ευκρασίαν των εποχών του έτους και κατενόησεν, ότι Θα αναδείξει ανθρώπους πολύ συνετούς. Εζούσαν λοιπόν εις την πόλιν τους χρησιμοποιούντες τοιούτους νόμους και διοικούμενοι πάρα πολύ καλά και είχον υπερβάλει όλους τους ανθρώπους εις κάθε είδος αρετής, όπως ήτο φυσικόν, αφού ήσαν γέννημα και θρέμμα Θεών. Θαυμάζονται λοιπόν πολλά και μεγάλα έργα της πόλεώς σας γραμμένα εδώ, ένα όμως υπερέχει κατά το μέγεθος και την αρετήν. 
 Λέγουν δηλαδή τα βιβλία μας, πόσην εχθρικήν δύναμιν κατέστρεψε κάποτε η πόλις σας, δύναμιν, η οποία με αλαζονείαν, αφού εξώρμησεν από έξω, από τον Ατλαντικόν ωκεανόν, επήρχετο ταυτοχρόνως κατά της Ευρώπης και της Ασίας. Διότι τότε το εκεί πέλαγος ημπορούσε κανείς να το περάση, επειδή εις την είσοδόν του, την οποίαν σεις ονομάζετε στήλας του Ηρακλέους, είχε μίαν νήσον, η νήσος αυτή ήτο μεγαλύτερα από την Λιβύην και την Ασίαν ηνωμένας και απ' αυτήν εκκινούντες οι τότε άνθρωποι ηδύναντο να αποβιβασθούν εις τας άλλας νήσους και από αυτάς κατόπιν εις ολόκληρον την απέναντι ήπειρον την , ευρισκομένην γύρω από τον αληθινόν εκείνον ωκεανόν. Διότι τα μέρη αυτά που ευρίσκονται εντεύθεν του στομίου που ανεφέραμεν, φαίνονται σαν λιμήν με κάποιαν στενήν είσοδον και η ξηρά που το περικλείει πολύ δικαιολογημένα και αληθώς δύναται να ονομασθή ήπειρος. 
 Εις την νήσον λοιπόν αυτήν Ατλαντίδα ωργανώθη μεγάλη και αξιοθαύμαστος δύναμις βασιλέων, η οποία εκυριάρχει εις ολόκληρον την νήσον καθώς και εις πολλάς άλλας νήσους και τμήματα της ηπείρου εκτός τούτων οι βασιλείς εκείνοι εξουσίαζον, από τα εντεύθεν του στομίου μέρη, την Λιβύην μέχρι της Αιγύπτου και την Ευρώπην μέχρι της Τυρρηνίας. 
 Ολόκληρος λοιπόν η δύναμις αυτή, αφού συνεκεντρώθη και ενοποιήθη, επεχείρησε τότε με μίαν εξόρμησίν της να υποδουλώση και τον ιδικόν μας τόπον και τον ιδικόν σας και ολόκληρον τον εντεύθεν του στομίου. Την εποχήν εκείνη, Σόλων η δύναμις της πόλεώς σας ανεδείχθη εξαιρετική μεταξύ όλων των ανθρώπων και εξ' αιτίας της αρετής της και εξ' αιτίας της ανδρείας της.
  Διότι αφού εξεπέρασεν όλους κατά την . ανδρείαν και τας πολεμικάς τέχνας, είτε αρχηγεύουσα των Ελλήνων είτε και τελείως μόνη της, κατ' ανάγκην, διότι οι άλλοι την εγκατέλειψαν, αφού έφθασεν εις το χείλος της καταστροφής, κατενίκησε τους επιδρομείς, έστησε τρόπαια εναντίον των ημπόδισε να υποδουλωθούν όσοι ακόμη δεν είχον υποδουλωθεί και απελευθέρωσε χωρίς καμία αξίωση, όλους ημάς τους άλλους που είμεθα εντεύθεν των Ηρακλείων στηλών. Μετά παρέλευσιν αρκετού χρόνου όμως έγιναν φοβεροί σεισμοί και κατακλυσμοί και εντός ενός τρομερού ημερονυκτίου ολόκληρος ο στρατός σας ετάφη εις την γην και εξηφανίσθη επίσης βυθισθείσα εις την Θάλασσαν η νήσος Ατλαντίς. 
 Δι' αυτό ακριβώς και τώρα το μέρος εκείνο του ωκεανού είναι αδιάβατον και αδιερεύνητον, διότι εμποδίζει ο πολύ ολίγον υπό την επιφάνειαν της Θαλάσσης πηλός, τον οποίον εδημιούργησεν η νήσος, όταν κατεβυθίσθη”.    http://ellinonpaligenesia.blogspot.gr ,.   -  

 *** ΒΙΝΤΕΟ - Τζιχαντιστής: «Ετοιμάζουμε επίθεση στη Νέα Υόρκη - Θα σηκώσουμε τη μαύρη σημαία στον Λευκό Οίκο!!!
 Έπειτα από τις αποκαλύψεις του Ιρακινού πρωθυπουργού ότι το Ισλαμικό Κράτος σχεδίαζε επιθέσεις σε Γαλλία και ΗΠΑ, ένας Καναδός τζιχαντιστής αποκαλύπτει ότι οι ισλαμιστές είναι και «πολύ κοντά»από μια επίθεση στη Νέα Υόρκη!
Ο μόλις 21 ετών Φαράχ Μοχάμεντ Σιρντόν από τον Καναδά, πρώην εργαζόμενος σε κινηματογράφο, μίλησε στην κάμερα του αμερικανικού Vice News, σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει ακόμη περισσότερο τη Δύση, κάνοντας λόγο για αιματηρές επιθέσεις που αναμένεται να φέρει εις πέρας το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Φαράχ Μοχάμεντ, όμως, έδειξε πάνω από όλα στον κόσμο ότι δεν είναι νεκρός, όπως είχαν μεταδώσει αμερικανικά ΜΜΕ τον περασμένο Αύγουστο.
Σε μια ανατριχιαστική συνέντευξη ο 21χρονος τζιχαντιστής αποκάλυψε ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει σύντομα επιθέσεις στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη και πως στόχος της οργάνωσης είναι να σηκώσει τη μαύρη σημαία της πάνω στον Λευκό Οίκο!
«Πολλά αδέρφια έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στη Δύση», είπε ο 21χρονος και πρόσθεσε: «Ετοιμαζόμαστε για μια εξαιρετική επίθεση. Θεού θέλοντος, θα κάνουμε σύντομα επιθέσεις στη Νέα Υόρκη».
Επίσης, ο Σιρντόν τόνισε ότι κανένας δεν τον στρατολόγησε και πώς μόνο οι πεποιθήσεις του και μόνο τον οδήγησαν στο Ισλαμικό Κράτος.
Όσον αφορά στο πώς το Vice News κατάφερε να τον εντοπίσει, η απάντηση είναι ότι όλα έγιναν μέσα από τα  social media, όπου δραστηριοποιείται έντονα ο νεαρός.
Σημειώνεται ότι ο Φαράχ Μοχάμεντ Σιρντόν είναι ένας από τους πολλούς Καναδούς με καταγωγή από τη Σομαλία οι οποίοι έχουν ταξιδέψει σε Ιράκ και Συρία για να πολεμήσουν με το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, είχε απασχολήσει στο παρελθόν τα ΜΜΕ καθώς σε βίντεο το ποίοι είχε αναρτήσει στο YouTube απεικονίζονταν να βάζει φωτιά και να καίει το διαβατήριό του.
VIDEO : http://youtu.be/j8TLu514EgU ,.


***  Πόλεμος πληροφοριών από τη Ρωσία.Έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τους δίδυμους πύργους!
Στον δικό της πόλεμο πληροφορίας η Ρωσία.
Πριν λίγο “ρίχθηκαν” στο ίντερνετ δύο φωτογραφίες, που σας παρουσιάζουμε πρώτοι στην Ελλάδα, όπου σύμφωνα με τους ειδικούς εμφανίζεται “λιωμένο” το υπέδαφος, πράγμα που μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης.
Υπάρχει ακόμη και σήμερα ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων στον «τομέα της προστασίας των μαρτύρων». Υπάρχουν πολυάριθμες – “στοίβες” κρυφών αρχείων με δηλώσεις μαρτύρων που κάνουν λόγο για συμμετοχή και συνέργεια συγκεκριμένων ανθρώπων που είχαν μεταφέρει πυρηνικά όπλα σε φορτηγά ψυγεία έχοντας για ξεκάρφωμα καρότσες γεμάτες νεκρές αγελάδες που διανέμονταν σε κρεοπωλεία.

Τα πυρηνικά όπλα ήταν κρυμμένα σε κουτιά στο πάτωμα κάτω από τα κρέατα.
Στη συνέχεια ταξινομούνταν μέσα σε μια αποθήκη – ψυγείο κρεάτων
Μάρτυρες λένε πως με έντεχνο τρόπο τα βαριά αυτά όπλα μεταφέρθηκε από το Λιμάνι του Χιούστον.
Οι οδηγοί φορτηγών και οι άνθρωποι που δούλευαν στα σφαγεία που προμήθευαν την αγορά με τα συγκεκριμένα φορτηγά ,ατυχέστατα έχουν κάνει στο παρελθόν δηλώσεις που κρίνονται ενοχοποιητικές γι’ αυτό και μέχρι και σήμερα βρίσκονται ‘’υπό την προστασία των μαρτύρων’’.
Πλέον ο ψυχρός πόλεμος Αμερικής Ρωσίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ακόμα και στο επίπεδο της πληροφορίας…

Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός
 Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν με τίτλο :
Η Ρωσία διαδίδει,
Ο Snowden Επικυρώνει!
***  Και όμως: Έγκλημα - μυστήριο παραμένει άλυτο εδώ και 2.300 χρόνια!!!
 
Τον Μάρτιο του 2003 ανακαλύφθηκε το πτώμα ενός άντρα που έζησε την εποχή του σιδήρου.Πρόκειται για ένα καλοδιατηρημένο σώμα που βρέθηκε στο Clonycavan του Ballivor στην Ιρλανδία.
 Επειδή ήταν σε άριστη κατάσταση, οι επιστήμονες μπόρεσαν να συμπεράνουν ότι ο άντρας αυτός δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά ότι δολοφονήθηκε βάναυσα.
 Μυστήριο όμως παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο άντρας έχασε τη ζωή του. Ποια ήταν η ταυτότητά του; Γιατί δολοφονήθηκε; Πώς διατηρήθηκε τόσο καλά το σώμα του τόσα χρόνια; Και τι σημαίνει η περιποιημένη κόμη του;... 
 «Το πτώμα του βάλτου» Η ανακάλυψη αρχαίων και καλοδιατηρημένων πτωμάτων σε βάλτους είναι συνήθης. Όταν ένα σώμα βρεθεί σε βάλτο όπου τα νερά είναι όξινα με χαμηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο και χαμηλή θερμοκρασία, τότε το σώμα παραμένει άθικτο για χιλιάδες χρόνια, ακόμα και το δέρμα, τα μαλλιά και τα εσωτερικά όργανα. Αυτή η τυχαία και αθέλητη μουμιοποίηση δίνει πολύτιμες πληροφορίες στους επιστήμονες για τη ζωή και το θάνατο απλών ανθρώπων της αρχαιότητας που δεν είχαν την τύχη και την περιποίηση των βασιλιάδων, όπως για παράδειγμα οι Φαραώ της Αιγύπτου. Ο άντρας αυτός βρέθηκε στην Ιρλανδία, όταν το 2003 κάποιοι εργάτες με ένα μηχάνημα σαν τρακτέρ μάζευαν τύρφη και χρονολογείται γύρω στα 2.300 έτη!
 Για την ακρίβεια βρέθηκε ένα κεφάλι με τον κορμό ως την κοιλιά και τα χέρια. Είναι πολύ πιθανό το μηχάνημα να ευθύνεται για το γεγονός ότι λείπει το κάτω μέρος του σώματος. Η ηλικία του υπολογίζεται μεταξύ 24 ως 40 ετών όταν πέθανε. Οι λεπτομέρειες του σώματος του διακρίνονται ακόμα και σήμερα με ευκρίνεια. 
 
 Το ύψος του υπολογίζεται στο 1.58. Η μύτη του έχει συνθλιβεί και τα δόντια του είναι στραβά. Οι πόροι του δέρματος είναι ακόμα ορατοί και οι επιστήμονες συμπεραίνουν ότι η διατροφή του περιελάμβανε κυρίως φρούτα και λαχανικά.
 
Στη φωτογραφία βλέπουμε τα περιποιημένα και καλοδιατηρημένα νύχια.
 Ένα από τα πιο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Clonycavan ήταν τα μαλλιά του.
 Πιθανολολογείται πως είχε μικρό μούσι και μουστάκι. Το μπροστινό μέρος των μαλλιών του ήταν ξυρισμένο και γι ´αυτό το μέτωπό του φαίνεται μεγάλο. Τα μαλλιά του ήταν αρκετά μακριά και ήταν με τέχνη διπλωμένα μπροστά και μετά πίσω σαν ένας αρχαίος Μοϊκανός. Είναι πολύ πιθανό να επέλεξε εσκεμμένα αυτό το χτένισμα για να φαίνεται ψηλότερος.
 Οι επιστήμονες μάλιστα ανακάλυψαν ένα είδος τζελ στα μαλλιά του από εκχύλισμα φυτών και ρετσίνι πεύκου. Η παρουσία τζελ στα μαλλιά σημαίνει ότι μάλλον ήταν ευκατάστατος, αφού τα υλικά του συγκεκριμένου τζελ βρίσκονταν στη Γαλλία και την Ισπανία. Μυστήριο όμως παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του.
 Κάποιοι εικάζουν ότι ήταν βασιλιάς και θυσιάστηκε σε κάποια τελετή. Τα τραύματα στο σώμα του οδηγούν στο συμπέρασμα πως βασανίστηκε πριν πεθάνει. Υπάρχουν στοιχεία ότι δέχθηκε τρία δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι που του άνοιξαν το κρανίο. Είχε δεχθεί χτύπημα στη μύτη και στο στήθος και τον είχαν ξεκοιλιάσει. Είχαν επίσης κόψει τις θηλές του, ένδειξη ότι του αφαιρέθηκε το αξίωμα του βασιλιά. Στην αρχαία Ιρλανδία ο εικονικός  «θηλασμός» ήταν ένδειξη υποταγής προς τον βασιλιά.
 Αφαιρώντας του τις θηλές τον καταστούσαν πλέον ανίκανο να διατηρεί το αξίωμα. Δυστυχώς ο βάλτος διατηρεί μεν καλά το σώμα, αλλά εξαφανίζει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία. Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι ο άντρας είχε βίαιο θάνατο, πιθανόν δολοφονήθηκε, δεν υπάρχουν στοιχεία για το ποιος ήταν και γιατί πέθανε αφού η διατήρηση του σώματος ήταν τυχαία και αυτό δεν επαρκεί για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.  Ο Θεόδωρος Στεφάνου ,.-

*** ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ!ΑΦΟΡΜΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ!!!
 Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα νέα που έρχονται από το κολοσσιαίων διαστάσεων κοίτασμα που κτύπησαν τα ρωσικά γεωτρύπανα στην θαλλάσια περιοχή Κάρα της Αρκτικής και απ'ότι φαίνεται η ανακάλυψή του θα έχει συνέπειες και στις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις αφού επρόκειτο για κοινή έρευνα της ρωσικής κρατικής εταιρείας Rosneft και της και της αμερικανικής ExxonMobil.
Υπάρχουν ενδείξεις, ότι η συνολική δυναμικότητα της περιοχής ανέρχεται στους 13 δισ. τόνους πετρελαίου, όσους δηλαδή χονδρικά φέρεται να διαθέτει η Σαουδική Αραβία!
Ενωρίτερα το defencener.gr είχε μεταδώσει τις πρώτες πληροφορίες για δυναμικότητα έκτασης 9 δισ. τόνων πετρελαίου (διαβάστε σχετικά εδώ), αλλά τα πράγματα φαίνεται ότι είναι ακόμα καλύτερα για την Ρωσία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ρωσικής εταιρίας, Ιγκόρ Σεχίν, το κοίτασμα που ανακαλύφθηκε υπολογίζεται πως έχει δυναμικότητα 338 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου και από 100 εκατ. τόνους πετρελαίου (733 εκατ. βαρέλια), αλλά είναι το πρώτο μιας μεγάλη "ομάδας κοιτασμάτων" με δυναμοκότητα που ίσως φτάσει στα αποθέματα που έχει η Σουδική Αραβία και καταστεί κατ'αυτό τον τρόπο η Ρωσία η μεγαλύτερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα με διαφορά από την δεύτερη.
Τα λόγια του προέδρου της ρωσικής εταιρίας για τους Αμερικανούς συνεταίρους εξαιρετικά θερμά, ενδεικτικό του μηνύματος που ήθελε να στείλει, το οποίο μακράν υπερέβαινε τον επιχειρηματικό τομέα και εκτεινόταν στον γεωπολιτικό: «Είναι κοινή νίκη που επετεύχθη χάρη στους φίλους και συνεργάτες μας της ExxonMobil», είπε ο Σαχίν.
Η αμερικανική εταιρία, από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών έδωσε την απαραίτητη άδεια, παρά τα γεγονότα της Ουκρανίας, νουθετώντας απλώς την εταιρία να ακολουθήσει πιο χαλαρούς ρυθμούς στην έρευνα. Οι Ρώσοι όμως ακολούθησαν γρήγορους ρυθμούς και οι έρευνες ολοκληρώθηκαν σε μόλις 45 ημέρες.
Στην Ελλάδα και την Κύπρο αντίστοιχα θα ήθελαν μερικά χρόνια πριν ξεκινήσουν καν τις γεωτρήσεις. Ετσι, για να μείνουμε με τις "αλυσίδες στα πόδια" και να ξαπουληθούν πρώτα ολόκληρα τα ελληνικά κράτη και μετά να ανακαλυφθούν τα όποια κοιτάσματα...

***  Tripadvisor: Η Αρχαία Μεσσήνη ανάμεσα στα 9 πιο επισκέψιμα μνημεία Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/45278-arxaia-messini-episkepsima-mnimeia
Tripadvisor: Η Αρχαία Μεσσήνη ανάμεσα στα 9 πιο επισκέψιμα μνημεία
Η Αρχαία Μεσσήνη περιλαμβάνεται στη λίστα της Tripadvisor με τα 9 αξιοθέατα κορυφαίου ενδιαφέροντος της χώρας μας. Ειδικότερα, η διεθνής ταξιδιωτική ιστοσελίδα με βάση τις επιλογές των χρηστών της δημοσιοποίησε τις νέες λίστες με τη σειρά κατάταξης παγκοσμίως, ανά ήπειρο και ανά χώρα.
Στην ελληνική λίστα της Tripadvisor με τα 9 αξιοθέατα κορυφαίου ενδιαφέροντος, στην πρώτη θέση είναι η Ακρόπολη και ακολουθούν τα Μετέωρα, ο Παρθενώνας, ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, το Θέατρο Επιδαύρου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, η Αρχαία Μεσσήνη, το Μοναστήρι Παναγίας Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό και ο Ναός Ηφαίστου στην Αθήνα Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/45278-arxaia-messini-episkepsima-mnimeia
 
***  Καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ: «Ο μισός λόφος της Αμφίπολης δεν έχει ερευνηθεί ακόμα»

 

 

Το έργο της ανασκαφής στον τάφο της Αμφίπολης χρειάζεται σχεδιασμό και προσοχή, εκτιμούν γεωλόγοι, μηχανικοί, αρχαιολόγοι.

 Ο καθηγητής Γεωλογίας, Κωνσταντίνος Παπαθεοδώρου, που έχει κάνει τη μελέτη για την ύπαρξη αρχαιολογικών χώρων και στον υπόλοιπο λόφο Καστά, μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό και αποκάλυψε ότι ακόμη η γεωλογική μονάδα δεν έχει εξερευνήσει τον άλλο μισό λόφο.

 «Πηγαίνουμε πάνω στην επιφάνεια, μας μένει να εξερευνήσουμε και τον υπόλοιπο λόφο, ο ρόλος μας είναι να δούμε τι υπάρχει στις διάφορες θέσεις. Στο λόφο υπάρχει πολύ χώμα, εμείς κινούμαστε με τη στρατηγική, χώμα, τοίχος, μέτρημα, χώμα, τοίχος. Δηλαδή πρώτα βγάζουμε το χώμα και έπειτα περιμένουμε να βρούμε τοίχο, έπειτα μετράμε το σημείο από εκεί που βρίσκεται ο τοίχος και πάλι σκάβουμε το χώμα, καθώς προχωράμε προς την απέναντι πλευρά του λόφου», εξήγησε ο κ. Παπαθεοδώρου.

 Αναφορικά με τον τέταρτο θάλαμο, ο καθηγητής Γεωλογίας είπε: «Περιμένουμε να δοθούν απαντήσεις τώρα που η αρχαιολογική ομάδα θα μπει στον τέταρτο τάφο θάλαμο. Είναι πιθανό να βρεθούν ευρήματα που θα δείξουν ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην αξιολόγησή τους».
 Όταν ερωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να βρεθεί χρυσάφι, τόνισε: «Σε κάθε τέτοιο έργο, όπου, μάλιστα, υπάρχει χώμα για πολλά μέτρα, για να βρεθεί χρυσάφι, πρέπει να είναι κλεισμένο σε κάποιο κουτί ή αγγείο, διαφορετικά δεν είναι δυνατόν να εντοπιστεί».
 Ο κ. Παπαθεοδώρου και η ομάδα του θα περιμένουν, όπως δήλωσε ο ίδιος, να ολοκληρώσουν οι αρχαιολόγοι την ανασκαφή στον τέταρτο θάλαμο και έπειτα θα συνεχίσουν το έργο τους.
 Εν τω μεταξύ, στραμμένα στην υποστήλωση του τάφου της Αμφίπολης βρίσκονται όλα τα επιστημονικά βλέμματα.
 Ο Κυριαζής Πιτιλάκης, καθηγητής γεωτεχνικής μηχανικής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εξήγησε, μιλώντας κι εκείνος στην τηλεόραση του Mega ότι το μεγαλύτερο έργο δεν έχει γίνει.
 «Το ύψος της τεχνητής επιχωμάτωσης, απ' όσο γνωρίζω, βρίσκεται στα 15 με 20 μέτρα, περισσεύουν άλλα 60 με 70 μέτρα για να φτάσει κανείς στο κέντρο του λόφου, όπου θα περίμενε κανείς να βρίσκεται και το κέντρο του τύμβου. Οπότε, το έργο, όπως καταλαβαίνετε, είναι τεράστιο και δε θα έπρεπε να γίνει γρήγορα η ανασκαφή».
 «Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει μεγαλύτερο στον ελλαδικό χώρο. Το σύνολο του χώρου όπου γίνεται η ανασκαφή και η απομάκρυνση των χωμάτων είναι όσο το γήπεδο της Τούμπας, ίσως και το Ολυμπιακό Στάδιο!», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
 «Όσο πηγαίνουμε στο κέντρο του λόφου, το ύψος μεγαλώνει και οι πιέσεις που ασκούνται είναι τεράστιες. Οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, δουλεύουν σε συνθήκες ορυχείου», συμπλήρωσε ο κ. Πιτιλάκης.
 
*** «Ποτέ πια μόνα» τα παιδιά με τον παιδίατρο
κατά την διάρκεια απλών ιατρικών πράξεων
Το βρήκαμε στην ιστοσελίδα του αγαπημένου μας,
φίλου των παιδιών, Κλεισθένη
 
 Απόφαση-γνωμοδότηση του Συνήγορου του Πολίτη σχετικά με απομάκρυνση γονέων από το δωμάτιο κατά την διάρκεια απλών ιατρικών πράξεων στα παιδιών τους!  
Επιτέλους δικαίωση για τους γονείς που παλεύουν για το αυτονόητο! Ένα βήμα πιο κοντά βρίσκονται οι γονείς που υποστηρίζουν το αυτονόητο, να είναι παρόντες σε κάθε ιατρική πράξη, στην οποία το παιδί έχει τις αισθήσεις του, εφόσον δεν υπάρχει άλλος συγκεκριμένος λόγος που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή τους.
Η εμπεριστατωμένη εισήγηση με βιβλιογραφία και όλα τα σχετικά παραρτήματα, δίνει βάση στο αίτημα όλων αυτών των γονέων, που προσπαθούν εδώ και χρόνια να πείσουν τους επαγγελματίες υγείας να δρούν υπέρ του συμφέροντος του παιδιού.
Αναδεικνύει το προφανές, ότι δηλαδή η παρουσία του γονέα θα πρέπει να επιτρέπεται και να ενθαρρύνεται!
Επίσης αναφέρεται και στην περίπτωση των εφήβων των οποίων η ανάγκη για παρουσία του γονέα, επίσης θα πρέπει να γίνεται σεβαστή. Όπως αναφέρει, η απομάκρυνση εάν είναι απαραίτητη θα πρέπει να έχει ειδική κατά περίπτωση αξιολόγηση. Ελπίζουμε εδώ να υπάρξει ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που μπορούν να δικαιολογούν μια τέτοια "κατά περίπτωση" απομάκρυνση, πχ σε περιπτώσεις ψυχικών ασθενειών του γονέα, ή υποψίας κακοποίησης (έλειπε αυτή η περίπτωση από την ετυμηγορία) κα.
Η απόφαση, πολύ ευγενικά, αλλά ξεκάθαρα, υποδεικνύει ότι είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί ειδική οδηγία, η οποία θα οδηγήσει και σε καλύτερη εκπαίδευση των ειδικών, στο να παρέχουν αυτό που οφείλουν, το οποίο όπως αναφέρει ο συνήγορος του πολίτη, δεν είναι μόνο η παροχή ιατρικής φροντίδας αλλά και η ορθή μεταχείριση του ασθενούς. Το αυτονόητο δηλαδή. 

------------------------
Διαβάστε την γνωμοδότηση εδώ: http://parents.org.gr/images/upload/pote_pia_mona_pdf.pdf
"Απομάκρυνση γονέων κατά την διενέργεια ιατρικών πράξεων στα τέκνα τους"
 Η ομάδα Ποτέ πια Μόνα και οι γονείς οι οποίοι την απαρτίζουν, οδήγησε στην ανάδειξη του θέματος: https://www.facebook.com/groups/225537920935502/
Τηλέφωνο επικοινωνίας ενός από τους διαχειριστές της ομάδας "Ποτέ πια μόνα" για δημοσιογραφική κάλυψη:
Κάλι Μαλαμάτου 6951924271 Συζητήστε και ψηφίστε εδώ: Αιμοληψία - σας ζήτησαν να βγείτε από το δωμάτιο;
http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28539
Η ώρα της εξέτασης - πως να προετοιμάσετε το παιδί σας, τι θα ήταν καλό να κάνετε εκείνη την ώρα:

*** Σύλλογος Φροντίδα
Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος, πρόληψης, ενημέρωσης και συμπαράστασης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση, νοητική υστέρηση και σύνδρομο down.
Ιδρύθηκε το 2008 στον Πειραιά με σκοπό να προσφέρει κοινωφελές έργο στις οικογένειες που καταφεύγουν στην αναζήτηση βοήθειας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Ο Σύλλογος Φροντίδα είναι  αναγνωρισμένο ως φιλανθρωπικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, πιστοποιημένο από το υπουργείο υγείας και από το πρωτοδικείο με αριθ. 7483/2008.
Διοικείται από 7μελές διοικητικό συμβούλιο και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Νομαρχία Πειραιά.
Δραστηριοποιείται κυρίως στην περιοχή της Αττικής και απευθύνεται σε όλη την Ελλάδα.Ο Σύλλογος μας πιστεύει ότι το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο "μέσου ανθρώπου".
Είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτοµα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, την μόρφωση, την υγεία, την εργασία, τη ζωή.
 ~ Video :  http://youtu.be/Mh9YA6WJ-4U ,.-
 Στόχος της «Φροντίδας» είναι η δημιουργία ενός Πρότυπου Κέντρου Φύλαξης και αποκατάστασης παιδιών με ειδικές ικανότητες.
Για το σημαντικό αυτό έργο διακηρύττει η «Φροντίδα»: θα πάμε μαζί "Προς τα πάνω"!
Φροντίδα
 ***  Κακόβουλο λογισμικό μετατρέπει το Skype
σε «μάτι» των παιδοβιαστών (παιδόφιλων)

Κακόβουλο λογισμικό που μετατρέπει το Skype σε «μάτι» των παιδόφιλων έχει θορυβήσει τις Αρχές εντός κι εκτός συνόρων.
Το επίμαχο λογισμικό μέσω ιού στον υπολογιστή μπορεί να παγιδεύσει το οπτικό μέσο, την κάμερα δηλαδή του συστήματος, δίνοντας τη δυνατότητα στα άτομα με αρρωστημένα σεξουαλικά ένστικτα να παρακολουθούν το θύμα τους ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παιδόφιλοι με σύμμαχο το νέο αυτό όπλο, εντοπίζουν το ανήλικο θύμα, κυρίως μέσα από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και λειτουργώντας με ψεύτικο προφίλ ξεκινούν τις επαφές με επιμονή μέχρι να πείσουν το παιδί για συνομιλία μέσω Skype.
Όταν έρχονται αντιμέτωποι με τις ερωτήσεις για τα ψέματα που έχουν πει σχετικά με την ηλικία τους, υποστηρίζουν ότι είναι μάνατζερ που αναζητούν νέα ταλέντα.
Όταν το θύμα “τσιμπήσει το δόλωμα” κι αποδεχθεί να κάνει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις στον υπολογιστή του, εγκαθίσταται εν αγνοία του το κακόβουλο λογισμικό με αποτέλεσμα είτε ο υπολογιστής είναι κλειστός είτε ανοιχτός, ο δράστης να βλέπει το παιδί μέσα στο δωμάτιό του.Η ανατριχιαστική αποκάλυψη έγινε όταν κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φωτογραφίες παιδιών που αλλάζουν στο δωμάτιό τους ή κοιμούνται ξεσκέπαστα κλπ.
Έως τώρα στην Ελλάδα έχει γίνει γνωστή μία παρόμοια υπόθεση και οι άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισαν το κακόβουλο λογισμικό στο λάπτοπ του ανήλικου κοριτσιού και το απενεργοποίησαν.
 karfitsa    

***  Τώρα τον αποσταθεροποιεί η Ελλάδα! Εμμονές Ερντογάν
  ,     

Πάλι επιχειρεί να εμπλέξει της Ελλάδα με ..υπόθαλψη <<τρομοκρατικών οργανώσεων>>.και φιλοξενία ...στρατοπέδων τους στην χώρα μας ο πολιτικά - και όχι μόνο - κυκλοθυμικός και εμμονικός Ερντογαν!
Την ώρα που ο κ Ερντογάν και η κυβέρνησή του δέχεται οξύτατη κριτική για τον θάνατο και 2ου ατόμου που τραυματίστηκε  από σφαίρα σε αυλή χώρου λατρείας αλεβιτών στην συνοικία Οκμεϊντανί στις συγκρούσεις με φόντο τις διαδηλώσεις της περασμένης  Πέμπτης στην Κωνσταντινούπολη, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα , άρχισε να ξαναλέει τα γνωστά σενάρια περί δήθεν καθοδηγούμενων από το εξωτερικό διαδηλωτών κλπ . Να σημειώσουμε εδώ ότι το Οκμεϊντανί είναι μια εργατική συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, όπου κατοικούν μέλη της τουρκικής μειονότητας των αλεβιτώνκαι και όπου συχνά πραγματοποιούνται διαδηλώσεις αριστερών.
Τις εμμονικές του θέσεις ο κ Ερντογάν  -από τις διαδηλώσεις στο Γκεζί πέρυσι, τους Αλεβίτες, τα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν πρόσφατα και άλλα πολλά, όπως και τις αντιδράσεις Τούρκων κατά την προχθεσινή του επίσκεψη στην Γερμανία-   τις ανέπτυξε   κατά τη χθεσινή ομιλία του στην ΚΟ του κόμματός του.
Είπε λοιπόν σε ένα σημείο επιχειρώντας να εμπλέξει την Ελλάδα:
<<Θα πρέπει να δούμε πια ότι εδώ και 100 χρόνια χρησιμοποιούν το ίδιο μπαγιάτικο σενάριο για επιθέσεις. Χρησιμοποιούν αυτού του είδους σενάρια για να αποδυναμώσουν την Τουρκία. Εμείς όταν λέμε ότι το σενάριο αυτό γράφεται από έξω, προσπαθούν να αλλάξουν στόχο. Υπάρχει κανείς που μπορεί να πει ότι αυτή η αιματηρή τρομοκρατική οργάνωση στο Οκμεϊντανί δεν υποστηρίχθηκε απ’ έξω; Όλοι γνωρίζουμε από πού τρέφονται οι τρομοκράτες αυτοί. Όλοι γνωρίζουμε από πού προστατεύονται. Τα στρατόπεδα του DHKP-C είναι στην Ελλάδα. Είδαμε αυτούς που έρχονται στην Τουρκία. Τελικά η Ελληνική διοίκηση τους κατάφερε χτύπημα. Τους σταμάτησε μέχρι ενός σημείου. Άραγε τους μηδένισαν; Για εκείνο δεν είμαι βέβαιος. Γνωρίζουμε ποιοι χαϊδεύουν την πλάτη της οργάνωσης αυτής. Αυτά τα δείξαμε με στοιχεία. Το πρόβλημα όμως είναι άλλο. Είναι το πώς θα διχάσουν την Τουρκία>>.
Ο κ Ερντογάν αναφέρθηκε και στα γεγονότα Γκεζί, λέγοντας «Στην Κων/λη πέρυσι άρχισαν τα γεγονότα Γκεζί, γιατί, όπως λέγανε, ξεριζώθηκαν 12 δέντρα, τα οποία θα φυτεύονταν αλλού. Τότε ήταν που πατήθηκε το κουμπί. Κινήθηκαν αμέσως νόμιμες και παράνομες οργανώσεις για να χαλάσουν τη σταθερότητα και την ηρεμία στη χώρα. Ξαφνικά έπεσε το χρηματιστήριο και ανέβηκε το δολάριο. Μέσα έλεγαν μη καταναλώνετε έτσι ώστε να σταματήσει η οικονομία. Καθημερινά γινόταν βανδαλισμοί στους δρόμους. Και καταβλήθηκε προσπάθεια έτσι ώστε να δείξουν στον έξω κόσμο ότι στην Τουρκία επικρατεί μεγάλη αναταραχή.
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης -συνεχισε- ήταν μέσα στα γεγονότα και έδιναν ακόμα και χρήματα στους διαδηλωτές. Το ίδιο και ο Τύπος που ήταν μαζί τους. Το ίδιο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που τους υποστήριζαν. Οι γνωστές οργανώσεις εργοδοτών έκαναν ανεύθυνα δηλώσεις και παρουσίαζαν εμάς ως υπευθύνους. Κατορθώσαμε να σταθούμε και να εξουδετερώσουμε τις επιθέσεις.
Όσοι δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν αυτά που ήθελαν με τα γεγονότα Γκεζί, αυτήν τη φορά προέβησαν σε άλλες ενέργειες, στις 17 Δεκεμβρίου και στις 25 Δεκεμβρίου. Εκεί οι ισχυρισμοί ήταν για δολιοφθορά και δωροδοκία. Όμως εμείς - είπε - κατορθώσαμε να οδηγήσουμε τη χώρα στις δημοτικές εκλογές και το έθνος απάντησε στις κάλπες στις 30 Μαρτίου.
Τώρα, τόσο μέσα όσο και έξω, εργάζονται πάνω σε ένα νέο σενάριο σε σχέση με τους Αλεβίτες. Είδαμε ένα παράδειγμα στη Γερμανία. Στην απέναντι όχθη του ποταμού που βρισκόμασταν εμείς από την άλλη πλευρά δόθηκε άδεια για διαδηλώσεις στους Αλεβίτες. Το θέμα τους ήταν πως θα σαμποτάρουν εμάς».
Επίσης ο κ  Ερντογάν αναφέρθηκε εκτενώς και στα γεγονότα που συνέβησαν τελευταία στο Οκμεϊντανί. Υπενθύμισε τα λόγια της αδελφής του Αλεβίτη θανόντος, η οποία είπε εναντίον των διαδηλωτών στο Οκμεϊντανί ‘αν δεν κάνατε εσείς αυτές τις διαμαρτυρίες, ο αδελφός μου δε θα είχε πεθάνει’.
Και υποστήριξε λες και η ζωή ενός ανθρώπου είναι ένα απλό ...αναλώσιμο: «Αυτό είναι το θέμα. Δεν υπήρχε τίποτα. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Ο Ουγούρ, που σκοτώθηκε, πήγαινε απλώς στο Τζέμεβι (χώρος προσευχής Αλεβιτών) για να παραστεί σε μία κηδεία. Και βρέθηκε αντιμέτωπος με τα γεγονότα, όπου χτυπήθηκε και πέθανε.   www.
onalert.gr  ,.  



 

*** Οι αρχαιότερες πόλεις του κόσμου

       


Υπάρχουν εξωτικοί ή κοσμοπολίτικοι προορισμοί. Υπάρχουν όμως και πόλεις που έχουν ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Γιατί είναι οι αρχαιότερες που έχουν καταγραφεί.
Η Telegraph αναζήτησε και βρήκε τις 20 παλιότερες πόλεις οι οποίοι κατοικούνται με συνέπεια. Ανάμεσά τους είναι και δύο ελληνικές, καθώς η Αθήνα και η Θήβα ανήκουν σε αυτή την ιστορική λίστα.
Οι αρχαιότερες πόλεις και πότε εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι κάτοικοι εκεί:
Ιεριχώ, Δυτική Όχθη9.000 π.Χ.

Βύβλος, Λίβανος
5.000 π.Χ.

Χαλέπι, Συρία
4.300 π.Χ.

Δαμασκός, Συρία
4.300 π.Χ.

Σούσα, Ιράν 4.200 π.Χ.

Φαγιούμ, Αίγυπτος
4.000 π.Χ.

Σιδώνα, Λίβανος
4.000 π.Χ.

Πλόβντιβ, Βουλγαρία
4.000 π.Χ.

Γκαζιαντέπ, Τουρκία
3.650 π.Χ.

Βηρυτός, Λίβανος
3.000 π.Χ.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ
2.800 π.Χ.

Τύρος, Λίβανος
2.750 π.Χ.

Αρμπιλ, Ιράκ
2.300 π.Χ.

Κιρκούκ, Ιράκ
2.200 π.Χ.

Μπαλκ, Αφγανιστάν
1.500 π.Χ.

Αθήνα, Ελλάδα
1.400 π.Χ.

Λάρνακα, Κύπρος 1.400 π.Χ.

Θήβα, Ελλάδα
1.400 π.Χ.

Κάντιθ, Ισπανία
1.100 π.Χ.

Βαρανάσι, Ινδία
1.000 π.Χ.
  
  iefimerida.gr

***    ΙΣΤΟΡΙΑ  ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ :ΑΣ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ...:  
 1963-64  ΑΗΤΗΤΟΣ  Πρωταθλητής Ελλάδας στο ποδόσφαιρο  ΠΑΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1971-72 ΣΤΟ  ΓΟΥΕΜΠΛΕΫ ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ  -ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  2-0 .-

1998-2014....ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 17 ΧΡΟΝΙΑ 15 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ....
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 11 ΧΡΟΝΙΑ 7 ΝΤΑΜΠΛ.....
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 18 ΧΡΟΝΙΑ 10 ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΛΛΑΔΟΣ...
6 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ....

ΑΠΟ ΤΟ 2006 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΝΝΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΕΧΟΥΜΕ 8 ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΝΑΝ ΧΑΜΕΝΟ
ΤΟ 2012....ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 6 ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΕΧΟΥΜΕ 4 ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ 2008...2009....2012...20...13....
ΠΕΛΑΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!
34 ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
15 ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
6 ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ
1 ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ 
 56 ΚΟΥΠΕΣ ΕΜΕΙΣ  ΚΑΙ 2
2 Ο ΓΑΥΡΟΣ....ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΣΧΕΣΗ.....
1992-93 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 69-56

1992-93 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 62-51

1993-94 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 66-60

1994-95 Καν. Περίοδος Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 72-74

1994-95 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 71-55

1994-95 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 65-57 

 21/02/1996_ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ=85-72 

 1995-96 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 66-61

1995-96 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 65-63

1995-96 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 79-74

1996-97 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 79-64

1997-98 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 68-48

1998-99 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 59-56

1998-99 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 72-56

1998-99 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 66-56

1998-99 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 53-62

2000-01 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 68-63

2000-01 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 83-70

2000-01 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 73-57

2000-01 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 79-63

2001-02 Καν. Περίοδος Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 52-62

2001-02 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 91-84

2002-03 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 85-76

2003-04 Καν. Περίοδος Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 55-57

2003-04 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 76-60

2003-04 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 79-76

2003-04 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 68-73

 13/10/2005 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ=51-81(ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ)

2004-05 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 86-55

2004-05 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 74-77

2004-05 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 95-77

2005-06 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 90-71

2005-06 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 82-76

2005-06 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 68-79

2005-06 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 82-70

 2006-07 ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ_ΟΣΦΠ-ΠΑΟ=71-79 

 2006-07 Καν. Περίοδος Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 73-74

2006-07 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 79-72

2006-07 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 86-85

2006-07 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 89-76

2007-08 Καν. Περίοδος Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 64-82

2007-08 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 81-77

 26/03/2008 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ=79-81 

 2007-08 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 83-79

2007-08 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 78-67

2007-08 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 90-76

2008-09 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 86-69

 22/02/2009 ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ=70-80. 


01/05/2009 FINAL FOUR BERLIN ΟΣΦΠ-ΠΑΟ=82-84 

 2008-09 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 67-69

2008-09 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 91-64

2008-09 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 94-81

2009-10 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 98-90

2009-10 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 73-54

2009-10 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 79-70

2009-10 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 69-76

2010-11 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 70-75

2010-11 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 78-66

2010-11 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 101-94

2011-12 Καν. Περίοδος Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 74-70

 10/03/2012_ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ=70-71 

 2011-12 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 81-79

2011-12 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 84-74

 10/02/2013_ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ=81-78 

 2012-13 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 51-64

2012-13 Πλ. Οφ Παναθηναϊκός -Ολυμπιακός 63-52

2012-13 Πλ. Οφ Ολυμπιακός -Παναθηναϊκός 72-76 
 

23/12/2013_ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ=67-59(ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ) 

21/01/2014 ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΟ-ΟΣΦΠ=58-48. 

20/02/2014 ΠΑΟ-ΟΣΦΠ=66-62(ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ) 

22/05/2014:1ος Τελικος ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ=59-56 

01/06/2014:4ος Τελικος ΟΣΦΠ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ=65-67 

04/06/2014:ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΟΣΦΠ=82-71

***  ΤΟ  ΒΙΝΤΕΟ  ΤΗΣ  ΗΜΕΡΑΣ  :
 ~**  Ξηρόρεμα ή Ξερίλα  Άμφειας   Μεσσηνίας διαδρομή  2014 :  http://youtu.be/P_bxyuZIqKo ,
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =
  http://www.youtube.com/stamos01 ,         3671   video.-
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
 http://www.youtube.com/stamatios01 ,      2097     video.- 
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =         2086   video.- 
Σύνολον                                                        7859   βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2606  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  289  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    651.– https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   232 .-                                 
 ~** http://www.twitter.com/stamos01/


***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :

**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
~ Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014 :  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html ,.-  
~   Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html,.--
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Τετάρτη  10  Σεπτεμβρίου  2014  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/10-2014.html , .-
~  Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/11-2014.html , .-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Παρασκευή   12  Σεπτεμβρίου  2014     : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/blog-post.html ,.-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων  Παρασκευή  12 Σεπτεμβρίου  2014   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/12-2014.html ,.-  
~ Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/13-2014.html ,.-  
~  Αθλητικό  Σάββατο-Κύριακο  13  και  14  Σεπτεμβρίου  2014   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/13-14-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/14-2014.html  ,.-  
~  Εκδρομή διαδρομές ημερήσια στην ΜΑΝΗ Κυριακή 14/09/2014 Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/14092014-15-2014.html ,.- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης και Επιλογές  σημαντικών  θεμάτων και  ενδιαφέροντος , Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/15-2014.html,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/16-2014.html ,.-
~Άρωμα από αγιάζι ενημέρωσης Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/17-2014.html  -
 Άρωμα  από  Μεσσηνιακό  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~Επιλογές  -Διαλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  18 Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.-
~ Επιλογές θεμάτων ποικίλου  ενδιαφέροντος  Πέμπτη  18  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/18-2014.html ,.
~ Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  19  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/09/19-2014.html ,.-
~ Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  20  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/20-2014.html ,.-
~  Αθλητικό Σάββατο-Κύριακο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/20-21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  21  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/09/21-2014.html ,.-
~ Άρωμα  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  22 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.- 
~Επιλογές  Θεμάτων  Δευτέρα  22  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/22-2014.html ,.-
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html , .-  
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  23  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/23-2014.html  ,.-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  24  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/24-2014.html ,.-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~ Επιλογές  Θεμάτων  Πέμπτη  25  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/25-2014.html ,.-
~  Άρωμα στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html ,.- 
~ Ο  Οδοντίατρος σας  ενημερώνει , Παρασκευή 26  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/26-2014.html , .-
~ Αρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  27  Σεπτεμβρίου  2014   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/27-2014.html ,.- 
~  Αθλητικό Σάββατο- Κύριακο 27  και  28  Σεπτεμβρίου  2014 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/27-28-2014.html ,.- 
~ Άρωμα  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου  2014   : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/28-2014.html ,.- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Σεπτεμβρίου  2014   :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-  
~ Επιλογές αναρτήσεων  Δευτέρα  29 Σεπτεμβρίου  2014   : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/09/29-2014.html ,.-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου