Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη 09 Σεπτεμβρίου 2014

Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Τρίτη  09 
 
Σεπτεμβρίου  2014 :

ΟΙ  ΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ΚΑΙ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΕΣ  ΔΕΝ  ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ  ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ  !  !!



***  ΝΤΡΟΠΗ: Kαταργούν το σταυρό από την ελληνική σημαία;
stayros
Σάλος έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα από την πληροφορία που διακινείται όλο και εντονότερα ότι ξένα κέντρα μεθοδεύουν την αλλαγή της σημαίας μας και συγκεκριμένα την κατάργηση του σταυρού από αυτή!
Επίσημα, βέβαια, δεν υπάρχει ακόμα κάποια ανακοίνωση, όμως το διαδίκτυο έχει «πάρει φωτιά» ότι το «Διευθυντήριο» των Βρυξελλών πιέζει την ελληνική κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.
Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, τότε τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και θα έπρεπε να μας ξεκαθαρίσουν επιτέλους ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο! Εξάλλου, όλα τα δεινά που έχουν βρει τη χώρα μας από φήμες ξεκίνησαν, τις οποίες δεν έβγαινε, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα, κανείς επίσημα να τις διαψεύσει και τελικά επαληθεύτηκαν.
Όλοι θυμόμαστε εδώ στο pentapostagma.gr τη «φήμη» της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότητες που τελικά επιβλήθηκε καθολικά, όπως και τη «φήμη» της εισόδου της χώρας μας στο ΔΝΤ την οποία ο Παπανδρέου μέχρι τέλους διέψευδε μανιωδώς. Για να μην αναφερθούμε στις «φήμες» για τα τα μνημόνια κατάργησης μισθών και συντάξεων για τις οποίες οι εθνοπατέρες μας και αρμόδιοι υπουργοί «εσκιζαν τα ιμάτια» τους ότι δεν ισχύουν και βέβαια τη «φήμη»περί παραχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας των κρατών-μελών της Ευρώπης, η οποία επίσης έγινε τελικώς μια ζοφερή πραγματικότητα.
Πότε επιτέλους θα μπει ένα φρένο σε όλη αυτή την κατρακύλα; Σήμερα ζητούν να καταργήσουμε το σταυρό από τη σημαίας μας! Αύριο τι θα ζητήσουν; Να κλείσουμε τις εκκλησίες; Να παραχωρήσουμε τα νησιά μας; Ως πότε θα λέμε «ναι» στους δανειστές μας;
Υπάρχει και μια κουβέντα που λέγεται «αξιοπρέπεια» κύριοι. Δεν πωλούνται όλα! Να σταματήσει τώρα ο εξευτελισμός και η καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Να πάρουν θέση όλα τα κόμματα σε ένα τόσο σημαντικό θέμα και να μας πουν υπάρχουν επιτέλους «κόκκινες γραμμές» ή και αυτές είναι μια φήμη;

*** Καστορίας Σεραφείμ:»Να μην υπάρχει σπίτι χωρίς την ελληνική σημαία» (ΦΩΤΟ)  Καστορίας Σεραφείμ
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, σήμερα Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ανέγνωσε την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί των ιερατικών κλίσεων.      Ο Σεβασμιώτατος στη σύντομη προσλαλιά του ευχήθηκε σε όλους να έχουν βοηθό τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας ενώ συμπλήρωσε πως ο Σταυρός αποτελεί το σύμβολο της αγάπης του Χριστού προς τον άνθρωπο.     Αυτός ο Σταυρός, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος κρέμεται στο στήθος μας από την ώρα του Βαπτίσματος, θα πρέπει να κρέμεται πάντοτε μέχρι την ώρα που θα φύγουμε από τον κόσμο αυτό.     Θα πρέπει όμως να αποτελεί και το σύμβολο της δικής μας ανταποκρίσεως σ’αυτήν την αγάπη του Χριστού. Και αυτό σημαίνει κόστος, ευθύνη, θυσία, υποταγή στον εσταυρωμένο Κύριό μας. Αυτή είναι η γραμμή της Εκκλησίας μας.      Και κατέληξε υπενθυμίζοντας για ακόμη μία φορά και παροτρύνοντας τους ακρίτες της Μακεδονίας μας, πως θα πρέπει να τοποθετήσουμε την ελληνική σημαία στα σπίτια μας για την εθνική εορτή που πλησιάζει, λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν θα πρέπει να υπάρχει σπίτι, χωρίς την ελληνική σημαία».
DSC03768-w800-h600 DSC03770-w800-h600 DSC03777-w800-h600 DSC03780-w800-h600 DSC03788-w800-h600 DSC03800-w800-h600 DSC03815-w800-h600 DSC03827-w800-h600 DSC03837-w800-h600 DSC03844-w800-h600 DSC03851-w800-h600 DSC03866-w800-h600 DSC03869-w800-h600 DSC03876-w800-h600 DSC03887-w800-h600 DSC03895-w800-h600
πηγη *** Έτσι θα πάρουν τα σπίτια των πολιτών… χαρδούβελης-έτσι-θα-πάρουν-τα-σπίτια-των-πολιτών
Κυνική ομολογία Χαρδούβελη – Θα μετατρέψουν τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε ενοικιαστές και αυτό το αποκαλούν «λύση για τα κόκκινα δάνεια» 
Τόσο η κυβέρνηση όσο και οι δανειστές δεν έχουν καμία πρόθεση να «κουρέψουν» τα κόκκινα δάνεια για να μπορέσει να ανασάνει η μέση ελληνική οικογένεια.
Στο πλαίσιο της μνημονιακής αδηφαγίας που σαρώνει στο πέρασμά της τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης αποκαλύπτει σήμερα στα Νέα – χωρίς κανένα οίκτο και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία-ότι η λύση για τα μη εξυπηρετούμενα κόκκινα δάνεια θα είναι να παίρνουν τα σπίτια των πολιτών οι τράπεζες και αντί για δόση να πληρώνουν ενοίκιο!
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως το σχέδιο αποτελεί «δίχτυ προστασίας σε αυτούς που κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους». Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει πως «το κράτος πρέπει να σκέφτεται και τους πολίτες, όχι μόνο τους αριθμούς. Πρέπει να δώσει κάτι, ώστε να μην τους πετάξουν έξω από τα σπίτια τους. Από την πλευρά τους οι τράπεζες πρέπει να σκεφτούν λύσεις για να μπορέσουν οι δανειολήπτες να μείνουν στο σπίτι τους, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα».
Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών κάνει λόγο για μία χώρα που έχει χάσει την αξιοπρέπειά της, την οποία όπως υποστηρίζει δύσκολα ανακτάς.
«Αλλά αν πετύχουμε να κάνουμε αυτά που πρέπει θα έχουμε πλεονέκτημα στη διαπραγμάτευση για το χρέος» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Χαρδούβελης.
Επί της ουσίας οι δανειστές επιτυγχάνουν αυτό που ήθελαν από την αρχή της εισόδου της χώρας στον μηχανισμό στήριξης. Να κατεβάσουν το ποσοστό ιδιοκατοίκησης του πληθυσμού. Αυτή ήταν και οι βασική ενόχληση τόσο του ΔΝΤ όσο και του Βερολίνου: «Δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες – μισθωτοί και συνταξιούχοι- να έχουν τόσο μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης» ήταν η μόνιμη επωδός των τεχνοκρατών της τρόικας από την πρώτη μέρα που ήρθαν στην Ελλάδα.
Στόχος τους ήταν να περάσουν τα σπίτια στον έλεγχο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και όλοι οι Έλληνες να γίνουν ενοικιαστές για να χρωστάνε εφ΄ όρου ζωής χωρίς να υπάρχει η έννοια της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας.
Το σχέδιό τους επετεύχθη με τη βίαιη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης μέσω των μειώσεων στους μισθούς και μέσω της αβάσταχτης φορολογίας.
Την ίδια ώρα τα παπαγαλάκια του συστήματος και οι υποτακτικοί κονδυλοφόροι των δανειστών παρουσιάζουν το παραπάνω σχέδιο ως «σανίδα σωτηρίας» αδιαφορώντας για το επίπεδο ζωής των μισθωτών και των συνταξιούχων αφού πρωτίστως διαπραγματεύονται τα δικά τους επιχειρηματικά θαλασσοδάνεια με τα οποία έστηναν αυτοκρατορίες μέσων ενημέρωσης.
newsbomb.gr

***  Η Τουρκία προκαλεί ξανά: «Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία!»  toyrkia
 Για υποτίμηση του Χριστιανισμού και υποβίβαση του σε κουλτούρα προσπαθεί να μας πείσει ο τέως υπουργός Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας της Τουρκίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ, προειδοποιώντας μάλιστα ότι δήθεν έτσι «θέλουμε εμείς να μετατρέψουμε και το Ισλάμ»!
«Υπάρχουν 2,5 δισεκατομμύρια Χριστιανοί στον κόσμο, όμως ο Χριστιανισμός είναι πια κουλτούρα. Η θρησκεία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει και χαρίζει ειρήνη και ευτυχία. Ο Χριστιανισμός έπαψε να είναι θρησκεία, και έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη μορφή κουλτούρας», λέει χαρακτηριστικά.
«Οι τρεις πολυπληθέστερες χώρες στον κόσμο, η Κίνα και η Ινδία δεν είναι μουσουλμανικές χώρες, ενώ στις ΗΠΑ όπου πιστεύουν σε έναν Θεό η πνευματικότητα και τα θρησκευτικά συναισθήματα αποδυναμώνονται διαρκώς. O Χριστιανισμός είναι κουλτούρα και έτσι θέλει να μετατρέψει και το Ισλάμ»» συνεχίζει ο Μπαϊρακτάρ, στο αντιχριστιανικό του παραλήρημα, σε πρόσφατο συνέδριο του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Ο τούρκος πολιτικός δεν διευκρίνισε βέβαια «ποιοι» θέλουν και «γιατί» να μετατρέψουν το Ισλάμ σε Χριστιανισμό. Πάντως, εντύπωση προκαλεί στο pentapostagma.gr η δήλωση του ότι «η θρησκεία χαρίζει ειρήνη και ευτυχία». Προφανώς το Ισλάμ, ως «θρησκεία ειρήνης» και όχι μια απλή κουλτούρα όπως η δική μας, επιφέρει την ευτυχία μέσα από όλες αυτές τις καθημερινές ανά τον κόσμο διώξεις, τους βασανισμούς, τους βιασμούς και τις δολοφονίες των Χριστιανών και απλά εμείς δεν το έχουμε καταλάβει.
Να θυμίσουμε, απλά και μόνο για την ιστορία στον κ. Μπαϊρακτάρ ότι βασικά στοιχεία του Κορανίου είναι «η αηδία μετά βδελυγμίας, η οργή και το μέχρι θανάτου μίσος για τους αλλόθρησκους», τους «άπιστους», όπως μας αποκαλούν. Μάλιστα, οι 150 περίπου σελίδες από τις 450 του «ιερού βιβλίου» του Ισλάμ περιέχουν εντολές εξόντωσης αυτών των «απίστων», με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία του Ισλάμ, ενώ ολόκληρο το Κοράνι βρίθει από λέξεις, όπως «θάνατος», «φωτιά», «κατάρα του Αλλάχ», «σκληρή τιμωρία», «σκότωσε», «κόψε χέρια και πόδια», «πνίξε στο αίμα» και πολλές άλλες τέτοιες «ειρηνικές» προτροπές…

***  Τουρκία: Στέλνουν σε ισλαμικά σχολεία τους χριστιανούς μαθητές. Και στην Ελλάδα φτιάχνουμε τμήματα ισλαμιστών
στέλνουν-σε-ισλαμικά-σχολεία-χριστιανούς-μαθητές-στην-τουρκία
Σκληρή κριτική ασκούν στον Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνηση του, ακόμη και οι τουρκικές εφημερίδες μετά τις αναφορές ότι πολλοί χριστιανοί μαθητές εξαναγκάζονται να παρακολουθούν μαθήματα στα ισλαμικά σχολεία που έχει ιδρύσει το καθεστώς, τα αποκαλούμενα Ιμάμ Χατίπ.
Πρόκειται για καθαρά μουσουλμανικά σχολεία, τα οποία διδάσκουν το Ισλάμ και το Κοράνι και παρεμπιπτόντως τους κάνουν και τα υπόλοιπα μαθήματα που ορίζει το υπουργείο Παιδείας όπως Ιστορία, Μαθηματικά κ.α. 
Όπως σημειώνει και η Χουριέτ και η Μιλιέτ, βαθαίνει το ρήγμα στην εκπαίδευση εν μέσω αναφορών ότι χιλιάδες μαθητές, ακόμη και χριστιανοί, έχουν τοποθετηθεί σε ισλαμικά σχολεία (Ιμάμ Χατίπ) χωρίς την θέλησή τους για την ερχόμενη χρονιά. 
Όπως εξηγούν στο ρεπορτάζ, μετά τις εξετάσεις που δίνουν για να περάσουν από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπήρξαν αναφορές ότι 40.000 μαθητές είχαν τοποθετηθεί σε ισλαμικά Ιμάμ Χατίπ για την ερχόμενη σχολική χρονιά. 
Ο υφυπουργός Παιδείας Μουχτερέμ Κουρτ επιβεβαίωσε ότι συνολικά 9.802 μαθητές τοποθετήθηκαν σε σχολεία μακριά από τις περιοχές όπου έμεναν, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. 
Ο Κουρτ είπε στην εφημερίδα «Μιλιέτ» ότι θα υπάρξουν ευκαιρίες για αλλαγή στα τέλη Σεπτεμβρίου. 
Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι μαθητές που δεν περνάνε στο σχολείο της πρώτης τους επιλογής, τοποθετούνται στα σχολεία που βρίσκονται πιο κοντά στην κατοικία τους. 
Παρόλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, πολλά κανονικά σχολεία έχουν μετατραπεί σε ισλαμικά Ιμάμ Χατίπ, καθιστώντας δύσκολο για μερικά παιδιά να αποφύγουν την εκπαίδευση που να μην επικεντρώνεται στην θρησκεία. 
Η εκπαιδευτική ένωση Εγιτίμ-Σεν με ανακοίνωσή της ζητά από το υπουργείο Παιδείας να μην αναγκάσει κανένα παιδί να σπουδάσει σε σχολείο που δεν θέλει. 
Ο βουλευτής της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ναμίκ Χαβούτζα, είπε ότι η κυβέρνηση στοχεύει να μετατρέψει πολλά γενικά σχολεία σε θρησκευτικά σχολεία, καθιστώντας τα την πλειοψηφία στο εκπαιδευτικό σύστημα της Τουρκίας, ώστε να προχωρήσει το σχέδιο της για πλήρη επικράτηση του ακραίου Ισλάμ στην κοινωνία. 
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Χουριέτ από το 2010 έως σήμερα ο αριθμός των Ιμάμ Χατίπ έχει αυξηθεί κατά 73% όταν τα τεχνικά γυμνάσια και λύκεια έχουν αυξηθεί μόλις 23%. 
Δείτε μερικές φωτογραφίες από Ιμάμ Χατίπ στην Τουρκία και θα καταλάβετε για τι σχολεία μιλάμε: 
στέλνουν-σε-ισλαμικά-σχολεία-χριστιανούς-μαθητές-στην-τουρκία-1 στέλνουν-σε-ισλαμικά-σχολεία-χριστιανούς-μαθητές-στην-τουρκία-2 στέλνουν-σε-ισλαμικά-σχολεία-χριστιανούς-μαθητές-στην-τουρκία-3 στέλνουν-σε-ισλαμικά-σχολεία-χριστιανούς-μαθητές-στην-τουρκία-4
tribune.gr

 *** ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ-ΣΟΚ: Το Υπουργείο Εσωτερικών μεθοδεύει την αντικατάσταση του πληθυσμού των Ελλήνων με ξένους!
lathro
Διαβάσαμε το υπ. αριθ. 318/11-4-2011 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Υπουργείο Εξωτερικών, με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την κοινωνική ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών από 2011 έως 2015» και φρίξαμε! Σας μεταφέρουμε αυτολεξεί:
«Η χώρα θα χρειασθεί και νέους μετανάστες προκειμένου να αντιμετωπισθεί το επερχόμενο φαινόμενο γήρανσης του πληθυσμού. Tο εθνικό συμφέρον επιτάσσει να συνεχισθεί η νόμιμη μετανάστευση!!!» (σελ.8)
Και όμως δεν πρόκειται για κάποια καλοστημένη φάρσα, ούτε για σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Καλά διαβάσατε. Την ώρα που το κράτος καταργεί τις φοροαπαλλαγές και αυξάνει συνεχώς τη φορολογία, καθιστώντας απαγορευτικό πλέον για τον Έλληνα να μπορέσει να μεγαλώσει ακόμα και ένα παιδί, το Υπουργείο Εσωτερικών φαίνεται πως βρήκε τη λύση. Και αντί αυτή να αφορά, όπως θα περίμενε κάθε λογικός και εχέφρων άνθρωπος, ελαφρύνσεις στους Έλληνες για να κάνουν περισσότερα παιδιά και να αποφευχθεί η γήρανση του πληθυσμού, αντίθετα ως μόνη διέξοδος για το «εθνικό συμφέρον» προτάσσονται οι περισσότεροι… λαθρομετανάστες!
Αναρωτιόμαστε στο pentapostagma.gr ποιο «μεγάλο μυαλό» είναι ο εμπνευστής αυτού του «μεγαλόπνοου» σχεδίου, το οποίο εφαρμόζεται καιρό τώρα στη χώρα μας μεθοδικά και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και βέβαια χωρίς να μπορεί κανείς πλέον να διαμαρτυρηθεί για να μη χαρακτηριστεί, σύμφωνα με το νέο αντιρατσιστικό νόμο, «ρατσιστής»…
Διαβάζουμε ακόμη: «Η δημογραφική σύνθεση της χώρας καθιστά αναγκαιότητα την προσέλκυση μεταναστών πάντα μέσω των νομίμων οδών» (σελ 7 και 8), η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών πρέπει να στηρίζεται σε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης αλληλεγγύης και στενής συνεργασίας μεταξύ των χωρών προέλευσης (σ.σ. εννοεί βεβαίως κυρίως αφροασιατικές χώρες), διέλευσης (σ.σ. Τουρκία δηλαδή) και προορισμού (σ.σ. Ελλάδα δηλαδή)». (σελ.6)
Εμείς αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι κάποιοι εργάζονται συστηματικά για τον αφελληνισμό της χώρας μας. Για ποιο λόγο και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, μάλλον θα είναι πολύ αργά πια όταν πια το μάθουμε. Μιλάμε, όμως, πλέον καθαρά για ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ του πληθυσμού των Ελλήνων με ξένους!!! Όσο για τις «νόμιμες οδούς» είναι ένα θέμα που σηκώνει πολύ μεγάλη συζήτηση… Κάτι πραγματικά σάπιο συμβαίνει στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας!

***  ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ… ΒΙΝΤΕΟ: ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ…!!!
VNNNVBVBNV
ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΥΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΓΔΑΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΝ… ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΜΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΜΕ ΑΚΟΜΗ…
ΔΕΙΤ  το  Βίντεο  :   http://www.liveleak.com/view?i=a73_1409102289  ,.

***  Σόνια Θεοδωρίδου: "Τιμή να τραγουδώ σε τέτοιους χώρους μέσα στη χώρα μου" Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/44470-sonia-theodoridou
Σόνια Θεοδωρίδου: "Τιμή να τραγουδώ σε τέτοιους χώρους μέσα στη χώρα μου"Διαφορετική ατμόσφαιρα θα έχει η αποψινή πανσέληνος στην Αρχαία Μεσσήνη, αφού στο μεγάλο θέατρο στις 8.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η συναυλία με τη μεγάλη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία γίνεται για την ενίσχυση του ανασκαφικού έργου. 
Η διάσημη ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει τραγούδια Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μαρκόπουλου, Σπανού, Σαββόπουλου, Τσιτσάνη και άλλων σημαντικών Ελλήνων συνθετών, με τη συνοδεία της Orchestra Mobile σε διεύθυνση Θεόδωρου Ορφανίδη. Στην Orchestra Mobile παίζει κρουστά και η Καλαματιανή Ελένη Καμβυσίδη, απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας". 
Τη συναυλία συνδιοργανώνουν: Το ελληνικό παράρτημα του Διεθνούς Συλλόγου AIACE - Πρώην Υπαλλήλων Ευρωπαϊκής Ενωσης και ο Δήμος Μεσσήνης με την ενεργό υποστήριξη του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ξεκινώντας, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος είπε πως στόχος είναι στην Αρχαία Μεσσήνη να γίνονται εκδηλώσεις τέτοιου ανάλογου κύρους και ποιότητας. Τόνισε την επιθυμία να θεσμοθετηθεί καλοκαιρινό φεστιβάλ στο χώρο, ενώ ζήτησε τη βοήθεια της κ. Θεοδωρίδου και της κ. Βαμβακίδου, ώστε να προωθηθεί σε σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.
Ο υπεύθυνος των ανασκαφών Πέτρος Θέμελης υπογράμμισε πως ο χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης έχει εμβέλεια όχι μόνο ελλαδική, αλλά παγκόσμια. Μίλησε για τους χώρους θέασης και ακρόασης που έχει και έκανε μια αναδρομή στα γκαλά όπερας που προηγήθηκαν. Συμφώνησε και εκείνος πως πρέπει να θεσμοθετηθεί ένα φεστιβάλ για την Αρχαία Μεσσήνη, αφού οι χώροι ενδείκνυνται και για θεατρικές παραστάσεις, μουσική δωματίου κ.ά. "Το όφελος θα είναι σημαντικό και στον οικονομικό τομέα για την περιοχή, αλλά και για τη συνέχιση των ανασκαφών" πρόσθεσε.
Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της βραδιάς, η κ. Θεοδωρίδου καταρχάς ευχαρίστησε την πρόεδρο του ελληνικού παραρτήματος του Διεθνούς Συλλόγου AIACE - Πρώην Υπαλλήλων Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Βαμβακίδου για το "δώρο" να τραγουδήσει στην Αρχαία Μεσσήνη και να γνωρίσει από κοντά τον κ. Θέμελη. Εξομολογήθηκε ότι η Αρχαιολογία είναι η μεγάλη της αγάπη, μετά το τραγούδι. "Ηρθαμε για πρώτη φορά μετά από ένα ταξίδι στη Ρώμη και... μαγευτήκαμε. Εγώ ζω και εργάζομαι στο Βερολίνο και είναι μεγάλη τιμή να τραγουδάω σε τέτοιους χώρους μέσα στη χώρα μου. Θέλω επίσης να δώσω ένα μήνυμα, μέσα από τους δημοσιογράφους, ο καθένας μας να κάνει ένα βήμα από το μετερίζι του, να βοηθάει τη χώρα του από όποιο πόστο και όπως μπορεί. Υπάρχουν ακόμα "τρελοί" που θέλουν να προσφέρουν" κατέληξε.
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο μαέστρος κ. Ορφανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε και αυτός με τη σειρά του την κ. Βαμβακίδου και μίλησε για τη δραστήρια Orchestra Mobile.
Τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέφρασε ο εκπρόσωπος Απόστολος Παπαφωτίου και διάβασε ένα γνωμικό από επιγραφή που έχει βρεθεί στην Αρχαία Μεσσήνη, σύμφωνα με το οποίο ο άνθρωπος πρέπει να διαφυλάσσει τα μνημεία που του παραδίδονται
από τις προηγούμενες γενιές.
Η Δέσποινα Βαμβακίδου είπε πως ο σύλλογος που εκπροσωπεί έχει 10.500 μέλη σε όλη την ΕΕ. Στην εκδήλωση της Αρχαίας Μεσσήνης
θα δώσουν το "παρών" 140 άτομα από 10 διαφορετικές χώρες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους στους συμπατριώτες τους. Για την εκδήλωση έχουν γίνει δημοσιεύσεις σε 25.000 αντίτυπα του περιοδικού του συλλόγου, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως οι επισκέπτες ήδη εκφράζουν μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρίσκονται στη Μεσσηνία και που θα δουν από κοντά την Αρχαία Μεσσήνη.
Για το μήνα αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ελληνικού παραρτήματος του Συλλόγου AIACE, υπό την προεδρία της Δέσποινας Βαμβακίδου, έχει προγραμματίσει πολυήμερη εκδρομή στην Πελοπόννησο και οι συμμετέχοντες -συμπεριλαμβανομένων του προέδρου του Διεθνούς Συλλόγου Richard Hay, του προεδρείου, μελών του Συλλογικού Πανευρωπαϊκού Οργάνου, απλών μελών, καθώς και πολλών άλλων από ολόκληρη την Ευρώπη- θα διαμείνουν στην περιοχή και θα περιηγηθούν στα αξιοθέατα. Ο Διεθνής Σύλλογος AIACE, πανευρωπαϊκά και αλλού, αριθμεί περί τα 9.500 μέλη. Με βάση το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες  θα παραμείνουν αρκετές μέρες στη Μεσσηνία θα επισκεφθούν πόλεις και χαρακτηριστικές τοποθεσίες του νομού, θα απολαύσουν τη μεσσηνιακή φιλοξενία, και παράλληλα θα γευτούν τη μεσσηνιακή κουζίνα. Κατά την περίοδο της διαμονής τους, εκτός των περιηγήσεών τους σε Αρχαία Ολυμπία, Ναό του Επικούριου Απόλλωνα κ.ά., θα επισκεφθούν και το χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Η επιμέλεια και ο συντονισμός της βραδιάς είναι του Βασίλη Κούρη. Στην ορχήστρα παίζουν οι: Βασιλική Μαζαράκη, Σπύρος Τραυλός, Λίλιαν Γιουσούποβα, Γεωργία Πετμεζά, Χάρης Μέρμηγκας, Μάρκος Κώτσιας, Ελένη Καμβυσίδη, Μιχάλης Σουρβίνος, Αγγελος Σιώρας. Στον ήχο θα είναι ο Δημήτρης Μπουρμπούλης.
Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου γεννήθηκε στην Βέροια. Σπούδασε τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη της κ. Παπαλεξοπούλου απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα παμψηφεί και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Της απονεμήθηκε το βραβείο των υποτροφιών “Μαρία Κάλλας” και ως υπότροφος συνέχισε τις σπουδές της στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και στη συνέχεια στο Λονδίνο με την Vera Rosza. Εχει εμφανιστεί στα σπουδαιότερα λυρικά θέατρα της Ευρώπης όπως: Frankfurt Oper, Berlin Staatsoper Unter den Linden, Deutsche Opera Berlin, Staatsoper Hamburg, National Theater Munich, Stuttgart, Theatre Royal de la Monnaie-Bruxelles, Theatre Chatelet de Paris, Teatro Communale di Firenze, Theatre Basel, Opera de Lyon, Opera de Montpellier, Festspiele Schwetzingen, Maifestspiele Wiesbaden, Amsterdam, Rotterdam, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, κ.α.
Ως σολίστ έχει τραγουδήσει στην Κολωνία (Koelner Philharmonie), Βουδαπέστη (Franz Liszt Academy), Ιταλία (Reggio Emilia), Λισσαβώνα (Colosseum), Τόκυο, Φρανκφούρτη (Alte Oper) και έχει συνεργαστεί με μαέστρους όπως: Wolfgang Sawallisch, Zubin Mehta, Antonio Pappano, Rene Jacobs, Christoph von Dohnanyi, Gerd Albrecht, Garry Bertini, Ivan Fischer, Marcello Viotti κ.α. Το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει τους σημαντικότερους ρόλους της όπερας όπως: Fiordiligi (Cosi fan tutte), Elvira (Don Giovanni), Pamina (Zauberfloete), Alcina (Alcina), Violetta (La Traviata), Gilda (Il Rigoletto), Angelica (Suor Angelica), Mimi (La Boheme), Salud (La vida breve), Fiorilla (Il Turco in Italia), Corinna (Il viaggio a Reims), Giulietta (I Capuletti e i Montecchi), Maria Stuarda (Maria Stuarda), Cleopatra (Giulio Cesare) κ.ά. Εχει κυκλοφορήσει τα CD  “La Calisto” (Harmonia Mundi), “Η Σόνια Θεοδωρίδου συναντά τον Μάνο Χατζιδάκι” (Σείριος) και το “Recital” (Σείριος).
Στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης συμμετέχουν: η Εταιρεία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών, το Σωματείο "Διάζωμα" και ο Δήμος Πύλου - Νέστορος. Η βραδιά έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται: στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Δημαρχείο Μεσσήνης, σε δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Μεσσήνης. Οι τιμές έχουν ως εξής: 15 ευρώ το κανονικό, 10 ευρώ το φοιτητικό - μαθητικό - παιδικό - πολυτέκνων και ανέργων. Για επικοινωνία: 27410 86694.  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/44470-sonia-theodoridou

***  Πέρασε και το "αντιρατσιστικό" - Σε διωγμό 'Ελληνες το γένος και ετεροφυλόφιλοι από σήμερα... 
Πέρασε το αντιρατσιστικό από τη ΒουλήΠέρασε από τη Βουλή το δήθεν"αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο, στην ουσία βαθιά ρατσιστικό για τους Ελληνες πολίτες και τους ετεροφιλόφιλους μετά και τις ονομαστικές ψηφοφορίες που ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής επί των τριών πρώτων άρθρων. Από σήμερα οι ετεροφυλόφιλοι και οι Έλληνες θα βρίσκονται υπό διωγμό, αφού δεν έχουν δικαίωμα ούτε οι μεν ούτε οι δε να επικρίνουν την εισβολή λαθρομετανάστων (εφεξής θα καλούνται "παράτυποι μετανάστες") στην χώρα, ούτε να επικρίνουν τις ομοφυλοφιλικές θέσεις και την προπαγάνδισή τους. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Χριστιανισμός στην Αποκάλυψη του Ιωάννου τασσεται σαφώς κατά της ομοφυλοφιλίας... Όπως αναμενόταν υπήρχαν διαφοροποιήσεις εντός των κομμάτων, ιδιαίτερα για το άρθρο 2 που αφορούσε στις γενοκτονίες. Τις προηγούμενες ημέρες είχε ανοίξει συζήτηση για το αν θα πρέπει να ποινικοποιείται ή όχι η άρνηση των γενοκτονιών. Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 2, που αναφέρεται στην ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών, ενώ η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, εκτός του άρθρου 2, για τα άρθρα 1 και 3. Το άρθρο 1 αφορά τη δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, ενώ το άρθρο 3 την τέλεση αδικημάτων μέσω Διαδικτύου. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 99 βουλευτές. Για το 1ο άρθρο ψήφισαν "ναι" 58, 10 "όχι" και 31 "παρών". Για το επίμαχο άρθρο 2, 54 βουλευτές τάχθηκαν υπέρ, 42 κατά και 3 δήλωσαν "παρών". Τέλος για το άρθρο 3, 60 βουλευτές ψήφισαν "ναι", 10 "όχι" και 29 παρών. πηγη - 

***  Στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνει η Κίνα κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία!!!
Πληροφορίες για συγκέντρωση κινεζικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία κάνουν λόγο ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα πληροφορίες από την υπηρεσία φύλαξης συνόρων  (FSB Border Service).
Για παράδειγμα όπως αναφέρεται συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε κινεζική πόλη η οποία συνορεύει με την πόλη Mayatun από την ρωσική πλευρά των συνόρων. Οι πληροφορίες μιλούν για φάλαγγες με τεθωρακισμένα και τουλάχιστον 10 με 12 χιλιάδες άνδρες οι οποίοι συνοδεύουν την κινεζική δύναμη. Πληροφορίες για το λόγο της συγκέντρωσης των κινεζικών δυνάμεων δεν υπάρχουν.
Το πιο πιθανό και όπως αναφέρουν πηγές απο την περιοχή είναι να πρόκειται για κοινή αιφνιδιαστική άσκηση με τις ρωσικές δυνάμεις, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες αυτές.

***  Ο τύμβος της Αμφίπολης εντυπωσιάζει από το διάστημα [εικόνες]

Σήμερα, έρχονται στο φως εντυπωσιακές φωτογραφίες από την υπηρεσία Google Maps, τραβηγμένες από δορυφόρο, που αναδεικνύουν με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο τον αρχαίο τύμβο.
 Τα καρέ απεικονίζουν αυτό που από τη Γη φαινόταν εντυπωσιακό, αλλά από το Διάστημα μοιάζει... εξωπραγματικό.
 Ο ταφικός περίβολος, μήκους σχεδόν 500 μέτρων, σχηματίζει έναν σχεδόν τέλειο κύκλο, ενώ υπάρχουν και δορυφορικές λήψεις από το Bing, που απεικονίζουν το χώρο των ανασκαφών.
Είναι ωστόσο προγενέστερες, καθώς έχουν ληφθεί, όταν η εξέλιξη της ανασκαφικής δραστηριότητας ήταν ακόμα σε αρχικά στάδια. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

***  ΒΙΝΤΕΟ - Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας!!!

Οι μονάδες Στρατηγικών πυραύλων στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ ταχθηκαν εκτάκτως σε ύψιστο συναγερμό και θα πραγματοποιήσουν  ασκήσεις σε συνθήκες πυρηνικού πολέμου σύμφωνα με την Διεύθυνση Στρατηγικών Πυραύλων. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν κοντά στο Νοβοσιμπίρσκ. Την ανακοίνωση εξέδωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας υπεύθυνος τις πυραυλικές δυνάμεις, συνταγματάρχης Ιγκόρ Yegorov, και αποτελεί την απάντηση στις ασκήσεις του ΝΑΤΟ που διεξάγονται σε στεριά και θάλασσα στο έδαφος και στα χωρικά ύδατα της Δυτικής (ουσιαστικά) Ουκρανίας, αλλά και στην εχθρική στάση της ΕΕ που ψήφισε νέες κυρώσεις.
Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν  κινητά συστήματα πυραύλων "Topol", και  "Yars." Όπως εξήγησε Egorov, κατά την εκτέλεση των ασκήσεων τα συντάγματα πυραύλων θα πραγματοποιήσουν πλήθος σεναρίων σε με άγνωστες καταστάσεις για να ελεγχθεί η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα του προσωπικού και των όπλων.
Ταυτόχρονα τις δυνάμεις αυτές θα επιθεωρήσει ο διοικητής της περιοχής του  Ομσκ Αντιστράτηγος Alexander Ponomarenko. Οι ασκήσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.
«Ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στην κατάσταση ετοιμότητας μάχης, στην λειτουργία των υπερσύγχρονων συστημάτων,στην καταπολέμηση περιπτώσεων τρομοκρατίας, στο ηθικό και στην  ψυχολογική κατάσταση του προσωπικού», δήλωσε ο Egorov.
Για την προσομοίωση του εχθρού θα χρησιμοποιηθούν μαχητικά αεροσκάφη MiG-31, και Su-24 MR. Υπάρχουν κάποιοι κύκλοι στις ΗΠΑ που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν Γ' ΠΠ αποφέυγοντας την δική τους εξαέρωση, χτυπώντας τα σιλό και τις βάσεις των ρωσικών πυρηνικών πυραύλων. Εκτός του ότι ο σχεδιασμός έιναι υπέρμετρα φιλόδοξος, δείχνει ότι στις ΗΠΑ προκειμένου να κρατήσουν την παγκόσμια κυριαρχία, κάποιοι είναι αποφασισμένοι, να σύρουν τον πλανήτη σε πυρηνικό όλεθρο προχωρώντας σε πρώτο πλήγμα.
Σχετικά  Βίντεο  ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  :
 
***  Bloomberg: Ποιοι είναι οι 50 άνθρωποι που ελέγχουν τον πλανήτη!!!

Tους 50 ισχυρότερους ανθρώπους στον πλανήτη ξεχωρίζει το Bloomberg, καταρτίζοντας ένα κατάλογο με κορυφαίους τραπεζίτες, στελέχη, οικονομολόγους και επενδυτές, δηλαδή όλα εκείνα τα “μυαλά” που συνάπτουν τα deals, κινούν τα νήματα της πολιτικής, “χτίζουν” εταιρείες και επηρεάζουν τις διεθνείς χρηματαγορές.
 Το 2001 ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και διαχειριστής hedge- fund Paul Singer αρνήθηκε να αποδεχθεί την αναδιάρθρωση των ομολόγων, που πρότεινε η Αργεντινή στο πλαίσιο της στάσης πληρωμών που κήρυξε σε συνολικά χρέη 95 δισ. δολ.  Αντ αυτού, κατέφυγε στα αμερικανικά δικαστήρια, απαιτώντας από την Αργεντινή να τον εξοφλήσει στο ακέραιο. Σήμερα, εξακολουθεί να  μάχεται για την πλήρη εξόφληση των ομολόγων ονομαστικής αξίας περίπου 170 εκτ. δολ., οδηγώντας τη χώρα σε νέα δεύτερη στάση πληρωμών.
 Αυτές οι ενέργειες οδήγησαν τον 69χρονο Singer στον τέταρτο ετήσιο κατάλογο με τους 50 ισχυρότερους του Bloomberg Markets, ο οποίος δημοσιεύεται στο τεύχος του Οκτωβρίου. Πρόκειται για ανθρώπους, που δεν γνώρισαν σύνορα και υπερέβησαν τα εμπόδια, όπως  αναφέρει το δημοσίευμα. Iδού ορισμένα παραδείγματα. Ο CEO της General Electri Jeffrey Immelt, ο οποίος ολοκλήρωσε την εξαγορά, ύψους 17 δισ. δολ. της Alstom, έχοντας εμπλακεί σε προσωπικές διαπραγματεύσεις με τη γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να πείσει ότι η δική του προσφορά ήταν καλύτερη από τη γερμανο-ιαπωνική αντίστοιχη.
 Η σχετική λίστα περιλαμβάνει τους 10 καλύτερους σε πέντε κατηγορίες με βάση περισσότερο του τι κάνουν αυτή τη στιγμή παρά τα παρελθόντα επιτεύγματά τους. Ενδεικτικό είναι ότι το ένα τρίτο των προσώπων, που καταρτίζουν τη λίστα, εμφανίζονται φέτος για πρώτη φορά σε αυτήν.
 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
 Leon Cooperman, 71
 Ιδρυτής της Omega Advisors Inc.
 
Mary Callahan Erdoes, 47
 CEO της JPMorgan Asset Management
 
Larry Fink, 61
 Συνιδρυτής της BlackRock Inc.
 
Carl Icahn, 78
Πρόεδρος της Icahn Enterprises LP
 
Helena Morrissey, 48
 CEO τηςNewton Investment Management
Stephen Schwarzman, 67
 Συνιδρυτής Blackstone Group LP
 
Paul Singer, 70
 CEO Elliott Management Corp.
 
Yngve Slyngstad, 51
 CEO της Norges Bank Investment Management
 
Byron Trott, 55
 Ιδρυτής της BDT Capital Partners LLC
 
Jeffrey Ubben, 53
 CEO της ValueAct Capital Management LP
 
ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ (ΤHINKERS)
 Timothy Garton Ash, 59
 
Καθητηγής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης
 Jack Bogle, 85
 
Ιδρυτής του Vanguard Group Inc.
 Lael Brainard, 52
 
Διοικητής Federal Reserve των ΗΠΑ
 Satyajit Das, 57
 
Συγγραφέας του ``Traders, Guns and Money''
 Charmian Gooch, 49
 
Συνιδρυτής του Global Witness
 Paul Graham, 49
 
Εταίρος του Y Combinator
 Charles Grant, 55
 
Εκτελεστικός διευθυντής του Centre for European Reform
 Kathy Matsui, 49
 
Επικεφαλής Equity Strategist στην Ιαπωνία της Goldman Sachs Group Inc.
 Jacqueline Novogratz, 53
 
CEO της Acumen
 Thomas Piketty, 43
 
Kαθηγητής του School of Economics στο Παρίσι
 MΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ (CORPORATE POWER BROKERS)
 
Rinat Akhmetov, 47
 Ιδρυτής της System Capital Management
 
Mary Barra, 52
 CEO της General Motors Co.
 
Warren Buffett, 84
 CEO της Berkshire Hathaway Inc.
 
Tim Cook, 53
 CEO Apple Inc.
 
Guo Guangchang, 47
 Founder της Fosun Group
 
Jeffrey Immelt, 58
 CEO της General Electric Co.
 
Jack Ma, 49
 Ιδρυτής της Alibaba Group Holding Ltd.
 
Elon Musk, 43
 Ιδρυτής της Tesla Motors Inc.
 
Xavier Niel, 47
 Founder της Iliad SA
 
Igor Sechin, 54
 CEO της OAO Rosneft
 
ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
 Arundhati Bhattacharya, 58
 
Πρόεδρος της State Bank of India
 Lloyd Blankfein, 59
 
CEO της Goldman Sachs Group Inc.
 Ana Patricia Botin, 53
 
CEO της Santander U.K. Plc
 James Gorman, 56
 
CEO της Morgan Stanley.
 Jiang Jianqing, 61
 
Πρόεδρος της Industrial & Commercial Bank of China Ltd.
 Rose Lee, 61
 
CEO της Hang Seng Bank Ltd.
 Kenneth Moelis, 56
 
CEO της Moelis & Co.
 John Stumpf, 60
 
CEO της Wells Fargo & Co.
 Paul Taubman, 53
 
Επικεφαλής της PJT Capital LLC
 Axel Weber, 57
 
Πρόεδρος της UBS AG.
 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
 
Preet Bharara, 45
 Νομικός στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
 
Mario Draghi, 67
 Πρόεδρος ΕΚΤ
 
Jason Furman, 44
 Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του Λευκού Οίκου
 
Idris Jala, 56
 CEO του πρωθυπουργικού γραφείου της Μαλαισίας
 
Benjamin Lawsky, 44
 Εφορος στο υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης
 
George Osborne, 43
 Υπουργός Οικονομικών Βρετανίας
 
Raghuram Rajan, 51
 Διοικητής της Reserve Bank της Ινδίας
 
Xiao Gang, 56
 Πρόεδρος  της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς της Κίνας
 
Janet Yellen, 68
 Πρόεδρος Fed
 
Zhou Xiaochuan, 66
 Διοικητής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας
 
*** Περπατώντας στα… βήματα του βασιλιά Μίνωα!!!
 Στα χνάρια του βασιλιά Μίνωα περπάτησαν οι σύγχρονοι Μινωίτες, αναβιώνοντας τη «Μινωική Διαδρομή» στον θρυλικό Ψηλορείτη που οδηγεί στο σπήλαιο του Δία στο Ιδαίον Άντρον.
Σημείο συνάντησης ήταν η αρχαία Ζώμινθος, που έχει ανασκάψει ο αρχαιολόγος Γ. Σακελλαράκης και η οποία βρίσκεται πάνω στην ιερή διαδρομή που, σύμφωνα με τους ιστορικούς ,ξεκινούσε από την Κνωσό.
Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», αναφέρεται ότι μέσω της ίδιας διαδρομής από το παλάτι της Κνωσού μέσω μονοπατιών, περνώντας φαράγγια, ο Μίνωας ανέβαινε κάθε 9 χρόνια στο Ιδαίον Άντρον του Ψηλορείτη για να παραλάβει τους νόμους του λαού του.
«Με ιδιαίτερη χαρά περπατήσαμε στα... βήματα του Μίνωα αναβιώνοντας τη Μινωική Διαδρομή που αναφέρεται από τους ιστορικούς», δήλωσαν εκπρόσωποι των διοργανωτών, του δήμου Μαλεβυζίου, του Πεζοπορικού Ομίλου Ηρακλείου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Κρουσώνα.

*** «Χτίστε» μια καλή σχέση με το δάσκαλο του παιδιού σας
Πολλές φορές, οι γονείς παραπονιούνται ότι η επαφή τους με το δάσκαλο του παιδιού τους δεν είναι όπως θα ήθελαν. Άλλες φορές θεωρούν ότι δεν καταλαβαίνει το παιδί τους, άλλοτε ότι εξαντλεί την αυστηρότητά του σε αυτό ή ότι το αδικεί.
Κάποιες φορές δυσφορούν με τη μεγάλη ποσότητα της ύλης που του βάζει για το σπίτι ή και για τη συμπεριφορά του, αν π.χ. φωνάζει ή τους κάνει διαρκώς παρατηρήσεις, τους επιβάλλει τιμωρίες, δεν τα ενθαρρύνει, κ.α.
Από την πλευρά τους, οι δάσκαλοι συχνά θεωρούν ότι οι γονείς παρεμβαίνουν στο έργο τους, είναι επιφυλακτικοί απέναντί τους και δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους αυτά που τους λένε.
Στις τακτικές συγκεντρώσεις δεν παρευρίσκονται.
Επίσης, αναφέρουν ότι για κάθε δυσκολία που παρουσιάζει το παιδί στο σχολείο με ευκολία μερικοί γονείς αποδίδουν την ευθύνη στο δάσκαλο.
Έτσι, συχνά, του υποδεικνύουν τι να κάνει. Πράγματι, σε κάποιες περιπτώσεις -ευτυχώς λίγες- η συνεργασία γονιών –δασκάλων δεν είναι ικανοποιητική. Τότε η ευθύνη βαραίνει και τις δυο πλευρές.
Τι θα πρέπει να κάνετε:
1. Προσεγγίστε με ευγένεια το δάσκαλο του παιδιού σας.
2. Αφήστε τον να σας ενημερώσει πρώτα ο ίδιος για το μαθητή του.
3. Σκεφτείτε τις ερωτήσεις που έχετε σκοπό να του θέσετε από πριν.
4. Δείξτε εμπιστοσύνη σε αυτά που σας λέει.
5. Αναγνωρίστε την προσπάθεια του.
6. Αν το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία στο σχολείο, συζητήστε μαζί του και μη διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια του.
7. Μην παραπονιέστε για την αυστηρή βαθμολογία ή αντιμετώπισή του.
8. Αν έχετε διαφορετική άποψη, συζητήστε μαζί του τα κριτήρια με βάση τα οποία αξιολογεί το παιδί.
9. Μη φύγετε ποτέ χωρίς να πείτε μια καλή κουβέντα στο δάσκαλο του παιδιού σας, ας είναι κι ένα σκέτο «ευχαριστώ»

*** Η «Δωρεάν Παιδεία» κοστίζει στους γονείς
σχεδόν 3 δισ. ευρώ το χρόνο!!

Τα όνειρα, μένουν όνειρα ακόμα και στην εποχή της κρίσης.
Το όνειρο του γονιού, να σπουδάσει το παιδί του, είναι πιθανόν
το πιο πολυέξοδο, άλλα από αυτό κάνει τις λιγότερες περικοπές.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, μόλις το 24% των μισθωτών «έκοψε» εκπαιδευτικές δαπάνες, όταν το 65% μείωσε τις αγορές ρούχων και το 33% των τροφίμων.
Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα, του Κέντρου Αναπτυξιακής Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ), το 2013 οι γονείς στην Ελλάδα για εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου διέθεσαν 2,791 δισ. ευρώ.
Πρώτο κουδούνι ίσον πρώτος εξοπλισμός
Μάλιστα, αυτή την περίοδο που πλησιάζει το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, έρχονται και οι ανάγκες για την αγορά του πρώτου εξοπλισμού.
Τα έξοδα ανεβαίνουν ανάλογα με τη σχολική ηλικία.
Στο δημοτικό η σχολική χρονιά ξεκινά με την προμήθεια της σχολικής τσάντας (συνήθως αλλάζει κάθε δύο ή τρία χρόνια) και των απαραίτητων ειδών.
Ο πρώτος εξοπλισμός σε σχολικά είδη μπορεί να κοστίσει (χωρίς τσάντα) από 50 – 150 ευρώ, ενώ εάν ο γονιός παρασυρθεί από τη μόδα θα πληρώσει πολύ περισσότερα.
Σε φροντιστήρια το 1/3 των δαπανών
Ο οικογενειακός προϋπολογισμός στο γυμνάσιο και πολύ περισσότερο στο λύκειο κατευθύνεται σε μεγάλο βαθμό στα φροντιστήρια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΑΝΕΠ – ΓΣΕΕ πάνω από 960 εκατ. ευρώ «κατατέθηκαν» σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα επί των σχολικών μαθημάτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Κι αυτό, παρότι εκτιμάται πως υπάρχει μείωση των μέσων τιμών των φροντιστηριακών προγραμμάτων κατά 17,6% τα τελευταία δύο χρόνια
Στους Ενδεικτικούς Καταλόγους Διδάκτρων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Αττικής για την περσινή χρονιά το ετήσιο κόστος είχε διαμορφωθεί ανά τάξη ως εξής:

• Α΄ Γυμνασίου 1.200 ευρώ
• Β΄ Γυμνασίου 1.725 ευρώ
• Γ΄ Γυμνασίου 1.800 ευρώ
• Α΄ Λυκείου 2.550 ευρώ
• Β΄ Λυκείου από 2.750 – 3.210 ευρώ
• Γ΄ Λυκείου από 3.450 – 3.700

Επιπλέον αυτών, άλλα 448,8 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών.  πηγή: εφημερίδα Καθημερινή    usay  

***  Amanda Arellano: Η πρόστυχη παλιογυναίκα,
που βίαζε τα παιδιά της μαζί με τον εραστή της

«Είσαι η πιο πρόστυχη παλιογυναίκα που έχω συναντήσει» είπε ο δικαστής στη μητέρα δύο κοριτσιών, που για περισσότερο από ένα χρόνο κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ίδια και τον εραστή της.
Georgia judge to sex abuser mom: ‘You may be the vilest b*tch that I have ever met’
Η 29χρονη Amanda Arellano που κηρύχτηκε ένοχη από το Ανώτατο Δικαστήριο της  Georgia και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 30 χρόνων, παραδέχτηκε ότι ακινητοποιούσε τις κόρες της, 8 και 6 χρονών, προκειμένου να τις βιάζει ο 30χρονος φίλος της Daniel Kelly Copeland ενώ συχνά τους επέβαλαν να τους παρακολουθούν ενώ έκαναν έρωτα.
Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης έκαναν το κοινό που παρακολουθούσε να δακρύσει καθώς δεν πίστευε όσα φρικιαστικά άκουγε.
«Έτσι δείχνουν οι άντρες στις γυναίκες ότι τις αγαπούν» δικαιολογούσε η Arellano όσα έκανε στα κορίτσια της ο Copeland.  Ο παιδεραστής καταδικάστηκε σε 25 χρόνια ενώ η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Copeland αποκάλυψε στον πατέρα του ότι κακοποιούσε τα κοριτσάκια. Τότε εκείνος τον κατέδωσε στην αστυνομία.
«Υπάρχουν ειδικά σημεία στην κόλαση για ανθρώπους σαν την Arellano» είπε ο δικαστής κατά την ανακοίνωση της απόφασης.  madata 

***  Σκάβουν και… έξω από τον τύμβο του Καστά
 
Του Λευτέρη Ζαβλιάρη

Μπορεί κάτω από τις σφίγγες της εισόδου του τύμβου στο λόφο Καστά Μεσολακκιάς προτεραιότητα να έχει το αρχαιολογικό πινέλο και οι λεπτές χειρουργικές κινήσεις, λίγα μέτρα παραέξω όμως τη σκυτάλη έχουν πάρει οι βαριές χωματουργικές εργασίες. Το άσημο χωριό κοντά στην Αμφίπολη άγγιξε τη χρυσόσκονη της δόξας των χρόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μετατράπηκε σε εργοτάξιο. 
Η πρόσβαση στο διαδίκτυο, που για ένα χωριό υπερήλικων ήταν άγνωστη λέξη, πλέον κατέφθασε στην ταπεινή Μεσολακκιά. Αλλά τα έργα δεν σταματούν εκεί. Ο αρχαιολογικός χώρος επιβάλλεται πλέον να έχει σύνδεση με την υδροδότηση προκειμένου να διευκολυνθεί το ανασκαφικό έργο και τα έργα συνεχίζονται. Ο εκσκαφέας έχει φτιάξει ένα αυλάκι και τοποθετείται ο σωλήνας που θα φέρει το νερό. Οι εργάτες του δήμου προσπαθούν να κάνουν γρήγορα γιατί σε λίγη ώρα θα φτάνουν οι επισκέπτες κατά κύματα και ο εκσκαφέας θα είναι επικίνδυνος. Ο νέος δήμαρχος της Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος με την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του από την 1η Σεπτεμβρίου το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στο λόφο Καστά. Μπορεί να μην έχει ούτε αυτός το προνόμιο να μπει μέσα στον αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο έπρεπε να ελέγξει ότι οι εργασίες υδροδότησης βαίνουν ομαλά. Και λίγη ώρα αργότερα ξεκινά μια τυπική πια μέρα στη Μεσολακκιά με τις… ορδές των επισκεπτών.
Από τη Μελβούρνη

Γιώργος Πατεράκης και Δημήτρης Μάσης
Από τους πρώτους επισκέπτες που καταφθάνουν στο λόφο είναι δύο φίλοι ομογενείς από την Αυστραλία και συγκεκριμένα από τη Μελβούρνη. Ο Δημήτρης Μάσης και ο Γιώργος Πατεράκης κάνουν διακοπές στα Βρασνά, περίπου 20 χιλιόμετρα από τη Μεσολακκιά και δεν υπήρχε περίπτωση να μην έρθουν όπως μας λένε.
«Τις ειδήσεις για τον τάφο εδώ στην Αμφίπολη τις πρωτοείδαμε στα ελληνικά προγράμματα της ομογένειας στην Αυστραλία. Είδαμε τις Σφίγγες και εντυπωσιαστήκαμε. Βέβαια δεν ήρθαμε διακοπές στην περιοχή λόγω της αρχαιολογικής ανακάλυψης, αλλά αφού είμαστε κοντά αποφασίσαμε να κάνουμε μια βόλτα», μας λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μάσης. «Δυστυχώς είδαμε μόνο χώματα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Στην ομογένεια υπάρχει σίγουρα περηφάνια για μια τέτοια ανακάλυψη. Πάντα υπήρχε και τώρα ένα περισσότερο. Ό,τι είναι καλό για την πατρίδα κάνει χαρούμενους του ομογενείς στην Αυστραλία», λέει από την πλευρά του ο κ. Πατεράκης. Οι επισκέπτες συνεχίζουν να έρχονται με την ελπίδα να δουν από κοντά αυτά που είδαν στην τηλεόραση και το ίντερνετ. Η παρουσία αστυνομικού και φύλακα του υπουργείου Πολιτισμού τους υπενθυμίζει ότι το μόνο που μπορούν να δουν είναι οι εκσκαφείς και κάποια χώματα. Το ανασκαφικό έργο πρέπει να συνεχιστεί απερίσπαστο.
Αλλάζουν τα δεδομένα

Γιώργος Νανάκος

Όσο σημαντικός και αν είναι ένας αρχαιολογικός χώρος δεν μπορεί να κρατήσει επισκέπτες για μέρες, παρά μόνο για λίγες ώρες. Η αναζήτηση ενός μέρους με παραλία, ώστε η επίσκεψη να συνδυαστεί με θερινές διακοπές είναι ένα ζητούμενο. Γιατί άλλωστε ο τάφος της Αμφίπολης να αποτελέσει εξαίρεση, όταν το ίδιο συμβαίνει με μνημεία όπως η Ακρόπολη στην Αθήνα ή ακόμα και οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο. Οι παραθαλάσσιες τουριστικές κωμοπόλεις του δήμου Βόλβης, η Ασπροβάλτα, τα Βρασνά και ο Σταυρός, όπως είναι λογικό βρίσκονται σε αναβρασμό. Δεν είναι λίγοι άλλωστε οι τουρίστες που εφόσον έχουν το δικό τους όχημα κάνουν μια διαδρομή των 20 χιλιομέτρων για τη Μεσολακκιά για να δουν από κοντά τις ανασκαφές.
«Αν βρεθεί κάτι το οποίο θα είναι όντως ενδιαφέρον, η περιοχή θα γεμίσει από κόσμο. Το σημείο που ευνοείται τουριστικά είναι ο δήμος Βόλβης. Θα αλλάξει γενικότερα η περιοχή», εκτιμά ο ιδιοκτήτης του μοναδικού τουριστικού γραφείου που εδρεύει στο Σταυρό, Γιώργος Νανάκος. Ο ίδιος, αποτελεί και μέλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου αφού διεκδίκησε στις τελευταίες εκλογές το δημαρχιακό αξίωμα. «Δεν κάναμε κάποια κίνηση ακόμα, σίγουρα θα γίνει κάτι μέσα από το δημοτικό συμβούλιο. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει μια συζήτηση αλλά δεν έχουμε κάτι ακόμα. Το γεγονός μας έχει κινητοποιήσει και πρέπει να κάνουμε κάτι για να το εκμεταλλευθούμε», λέει στην «Κ» ο τουριστκός πράκτορας.
Φασόλια και… ιστορίες

Τασούλα Βαρίτη
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες στο δρόμο για το λόφο, που παρεπμιπτόντως σηματοδοτείται λεπτομερέστατα, είναι το τραπεζάκι που έχει βγάλει έξω από το σπίτι της η κ. Τασούλα Βαρίτη όπου πουλάει όσπρια δικής της παραγωγής. Η επιγραφή φασόλια, ρεβύθια και… «beans» αγγλιστί, δείχνει την πρόθεση των κατοίκων να εκμεταλλευθούν και αυτοί με κάποιο τρόπο τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. «Τα πουλούσα πάντα τα προϊόντα αλλά τα είχα μέσα στο σπίτι, τα έδινα μέσω γνωστών. Τώρα επειδή περνάει κόσμος και αγοράζει, τα έβγαλα έξω», μας λέει η κ. Βαρίτη. Το άλλοτε καπνοχώρι, η Μεσολακκιά, προσπαθεί να ανακάμψει αγροτικά, παράγοντας όσπρια, αμύγδαλα, ελιές ενώ υπάρχουν και λίγα αμπέλια. «Δεν υπάρχει πια παραγωγή», μας λέει ο κ. Γιώργος, συνταξιούχος αγρότης. «Οι νέοι έχουν φύγει, ποιος να δουλέψει τα χωράφια» , αναρωτιέται ο ίδιος, που πριν από χρόνια είδε και αυτός τα παιδιά του να παίρνουν το δρόμο για τα αστικά κέντρα. 

Η ελπίδα όμως των ευρημάτων και η δημοσιότητα που μπορεί να φέρει, ίσως φέρουν πίσω τους εσωτερικούς μετανάστες. «Δεν υπήρξε ποτέ κάτοικος της Μεσολακκιάς που να μη γνώριζε ότι ο λόφος είναι τεχνητός», μας λέει ο ηλικιωμένος κάτοικος του χωριού. Ο «τάφος της Ρωξάνης» όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι ντόπιοι έχει ανοίξει πια και περιμένουν τα μυστικά του.

***  ΒΙAΖΕ 6 ΧΡΟΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣAΚΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΧΛΟ - 
 ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΟΧΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 1955 Συγκλονιστική μαρτυρία από τον δημοσιογράφο Γ. Καράγιωργας που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αγριότητας των τούρκων. Σε ομιλία του για τα 40 χρόνια από τα Σεπτεμβριανά περιέγραψε κάποια περιστατικά…Στο Γενή Σεχίρ, ώρα 7 το απόγευμα μέσα στη μέση του δρόμου, ο όχλος περικύκλωσε ένα κοριτσάκι 6 ετών, το παρέδωσε σ΄ έναν ημιπαράφρονα χαμάλη γνωστό ως «γορίλα» και εκείνος παρουσία δύο χιλιάδων ατόμων το εβίασε επανειλημμένως, ενώ το πλήθος ούρλιαζε, «αυτά παθαίνουν οι Έλληνες. Σκότωσέ την, σκότωσέ την την σκύλα την Ελληνίδα».»Μόλις δόθηκε το σύνθημα της επιθέσεως, κύματα όχλου μπήκαν στην εκκλησία, για να την καταστρέψουν. Μέσα όμως βρισκόταν εκείνη την στιγμή ο αρχιδιάκονος, ο οποίος επιχείρησε να τους εμποδίσει. Οι Τούρκοι άρχισαν να τον ξυλοκοπούν και να προσπαθούν να του βγάλουν τα ράσα. Ο αρχιδιάκονος αντέστη, αλλά υπέκυψε. Από τις φωνές, τα ουρλιαχτά και την φασαρία ανησύχησε η μητέρα του ιερωμένου κι έντρομη έτρεξε στην εκκλησία. Το πλήθος την εκύκλωσε και άρχισε να την κτυπά, ενώ πιο πέρα ο γιος της δεμένος πισθάγκωνα σε μια καρέκλα μετεφέρετο από το πλήθος στην έξοδο. Εκεί αφού τον άφησαν, ανέθεσαν σε έναν αλήτη να τον ξυρίσει χωρίς σαπουνάδα. Όταν τον εξύρισαν, τον μετέφεραν στο καμπαναριό από κάτω και του “καναν περιτομή. Ύστερα τον άφησαν εξαντλημένο και αιμορραγούντα.»Ένας άλλος Κωνσταντινουπολίτης αναφέρει:Βρισκόμασταν μόνοι στο σπίτι μόλις άρχισαν τα φοβερά γεγονότα. Είχε αρχίσει να σουρουπώνει, όταν ξαφνικά ακούσαμε ασυνήθιστο θόρυβο, ιδιαίτερα δυνατό. Φοβηθήκαμε, αλλά δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ο θόρυβος δυνάμωνε συνεχώς και ο φόβος μας γινόταν εντονότερος. Στην κεντρική είσοδο είχα βάλει μια μεγάλη μπάρα, ενώ είχαμε κλείσει τα παράθυρα. Στο διπλανό σπίτι είχαν ήδη αρχίσει τη λεηλασία. Ακούσαμε φωνές να ζητάνε βοήθεια. Τελικά, μπήκαν από την πόρτα του κήπου. Την είχαν σπάσει με κασμάδες. Μόλις με είδαν, ρώτησαν με δυνατή φωνή και απειλητικό ύφος: «Τούρκοι είσαστε εσείς;» Όλοι απαντήσαμε: «Είμαστε Ρωμιοί μέχρι τα κεραμίδια». Τον ένα όροφο του σπιτιού τον λεηλάτησαν. Δεν άφησαν τίποτε στο πέρασμά τους. Έσπειραν τον πανικό και την καταστροφή. Έφυγα με τη γυναίκα μου για να γλιτώσουμε. Είχε πάθει σοκ και έκλαιγε ασταμάτητα. Στο δρόμο επικρατούσε πανικός, οι εκκλησίες είχαν λεηλατηθεί, τα σπίτια και τα καταστήματα είχαν γίνει κάρβουνο…».(Σωτήρης Μισαηλίδης)Ο Σταύρος Γιουσουφίδης μέσα απ’ το Γηροκομείο του Ελληνικού Νοσοκομείου του Μπαλουκλί, αφηγείται: «Μέναμε στο Αϊβάνσαραϊ. Εργαζόμουν σε ένα κατάστημα χονδρικής στο Εμίνονου. Το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου ακούσαμε ένα μεγάλο θόρυβο. Μία πολυπληθής ομάδα φώναζε συνθήματα. Οι πρώτες καταστροφές άρχισαν από την εκκλησία στο Εντιρνέκαπι. Έρχονταν χτυπώντας και σπάζοντας. Όταν έφτασαν στο σπίτι μας, μας προφύλαξε ο παιδικός μου φίλος Ισμαήλ Τσαβούς. Στη συνέχεια πήγε στη πίσω γειτονιά να προστατέψει τον αδελφό του που ζούσε με μια Ρωμιά. Όταν έφυγε μία ομάδα κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του σπιτιού μας. Η γειτονιά μας καταστράφηκε. Παρά το γεγονός ότι κηρύχθηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, συνέχισαν να καταστρέφουν. Αποχώρησαν με το πρωινό εζάνι…» - See more at: http://www.hellas-now.com/2014/09/6-a.html#sthash.bkPxcmts.dpuf

***  Επιβίωση – Πως να ανάψετε φωτιά όταν βρέχει

Για να ανάψουμε φωτιά στην βροχή,πέρα από ότι πρέπει να αυξήσουμε την παρατηρητικότητα μας ίσως χρειαστούμε και κάποιον υποτυπώδη εξοπλισμό, όπως έναν καλό σουγιά.
Για αρχή πρέπει να εντοπίσουμε που βρίσκονται αυτά τα στεγνά ξύλα σε ένα υγρό περιβάλλον, έτσι αν και όλα εκ πρώτης ματιά φαίνονται βρεγμένα αν κοιτάξουμε ποιο κοντά θα παρατηρήσουμε ότι μπορούμε να βρούμε κάτι στεγνό (αναλόγως βέβαια και πόση ώρα έβρεχε και την κατεύθυνσης της βροχής), θα αναφέρω μόλις 3 σημεία ώστε να μπορείτε να τα εντοπίζεται και εσείς με σχετική ευκολία
1) Κάτω από δέντρα με σχετικά πυκνό φύλλωμα
2) Σε μικρές εσοχές προστατευμένες από σε βράχους ή μικρές σπηλίτσες που δημιουργούνται στο έδαφος από κλαδιά που από πάνω τους έχει πέσει όγκος χώματος και άλλων κλαδιών(σαν φωλιά)
3) Σε κορμούς δέντρων σε σημεία που δεν έχουν βραχεί (αν κοιτάξετε περιμετρικά έναν κορμό συνήθως σε κάποια δέντρα θα εντοπίσετε κάποια στεγνά σημεία)
Αν τώρα δεν μπορούμε να βρούμε κάτι τελείως στεγνό είναι η στιγμή που θα χρειαστούμε τον σουγιά μας, και ο λόγος είναι ότι εξωτερικά ένα ξύλο μπορεί να μοιάζει βρεγμένο αλλά κάτω από μερικές στρώσεις μπορεί να είναι ακόμα στεγνό, έτσι λοιπόν διαλέγουμε ότι είναι ποιο λίγο βρεγμένο και αρχίζουμε το σκάλισμα, μπορούμε για αρχή απλώς να το σπάσουμε – κόψουμε στην μέση για να δούμε αν όντως αξίζει να το εκμεταλλευτούμε, μόλις εντοπίσουμε ένα τέτοιο, με το σουγιά μας αρχίζουμε και αφαιρούμε το βρεγμένο κομμάτι και κρατάμε το στεγνό κόβοντας το σε σχετικά μικρά κομμάτια (με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και προσάναμμα με φλοίδες ξύλου που θα έχουμε κόψει), τα υπολείμματα δεν τα πετάμε αλλά τα κρατάμε για να τα βάλουμε δίπλα στην φωτιά μιας και το πάχος θα είναι μικρό θα στεγνώσουν σχετικά γρήγορα, έτσι έχουμε μαζεύει τα αρχικά υλικά για να ανάψει η φωτιά και παράλληλα έχουμε φροντίσει να στεγνώνουν και τα υπόλοιπα που θα ακολουθήσουν την μοίρα τους.
Σε περίπτωση που όλη αυτή η διαδικασία γίνετε κατά την διάρκεια της βροχής πρέπει να βρούμε ένα σημείο όπου το νερό δεν θα πέφτει στην εστία, αυτό μπορεί να είναι κάτω από ένα δέντρο, κάτω από
ένα υπόστεγο που έχουμε φτιάξει με ξύλα, κλαδιά ή κάποιο κομμάτι υφάσματος, μέσα σε μία μικρή φυσική εσοχή που θα προστατεύεται από την βροχή.
Επίσης απαραίτητο είναι τα ξύλα μας να τα μεταφέρουμε χωρίς να βρέχονται, π.χ τυλιγμένα με ένα ρούχο, η κάτω από την μπλούζα μας κτλπ, αλλά και κατά την διάρκεια τις επεξεργασίας του ξύλου δεν πρέπει να τα αφήσουμε εκτεθειμένα στο νερό.

 ***  Τον «έτρωγαν» ζωντανό τα σκουλήκια!

einai-zwntano-kai-zei-mesa-tous-04
“Ζωντανό νεκρό” παρέλαβαν νωρίτερα από “παράπηγμα” στο κέντρο του Ηρακλείου έναν “γνώριμο” ηλικιωμένο άνδρα που φέρεται να ζούσε κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής.
Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως, όταν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ πέρασαν το κατώφλι του παραπήγματος στην περιοχή του Αγίου Τίτου, παρότι υποψιασμένοι αφού η συγκεκριμένη οικογένεια και το πώς ζει έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη, έμειναν άφωνοι από την κατάσταση που επικρατούσε αντιλαμβανόμενοι πως άνθρωποι και… ποντίκια συγκατοικούσαν.
Δεν πίστευαν ωστόσο στα μάτια τους όταν αντίκρισαν τον ηλικιωμένο άνδρα ηλικίας περίπου 70 ετών αφημένο σε ένα κρεβάτι, αφού όπως χαρακτηριστικά περιέγραφαν ο άνδρας ήταν γεμάτος ανοιχτές πληγές από την ακινησία και την έλλειψη καθαριότητας με τα “σκουλήκια να κάνουν παρέλαση”, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες.
Το ΕΚΑΒ κλήθηκε αρχικά για τραύμα στο πόδι του ηλικιωμένου, όμως μετά το σοκ τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου και ενημέρωσε την Κοινωνική Υπηρεσία.
Πάντως ακόμη και το φερόμενο ως αρχικά τραύμα στο πόδι φαίνεται να είναι ένας συνδυασμός των πληγών του, καθώς πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη που επιτείνεται από την ακινησία και την έλλειψη υγιεινής αφού οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα νύχια του έχουν μήκος τουλάχιστον 20 πόντους!
neakriti
 
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
1. - Stamatios Skoulikas =   http://www.youtube.com/stamos01 ,               3647     video.-
2. - Stamos Skoulikas =      http://www.youtube.com/stamatios01 ,       2020     video.-  Stamos Skoulikas  
3. - Vlasis Skoulikas =       http://www.youtube.com/vlasiskal , =            2077   video.- 
Σύνολον                                                                                                  7744    βίντεο   .-
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2581  .-   
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    628.–
***  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   219 .-                                 
~** http://www.twitter.com/stamos01/ ,.-

*** ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  29  Αυγούστου  2014    : http://snsstamoskal.blogspot.com/2014/08/29-2014.html  , .- 
~ Αθλητικό Σ/Κύριακο 30 και 31 Αυγούστου 2014   :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/08/30-31-2014.html .-                 
~Το αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  30  Αυγούστου 2014    : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/08/30-2014.html .-  
~ Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Κυριακή  31  Αυγούστου  2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/08/31-2014.html ,.- 

  ***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΕΜΒΡΙΟΥ  2014  :
**Το αγιάζι της ενημέρωσης 01 Σεπτεμβρίου 2014 Όλα τα ενδιαφέροντα    :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/01-2014.html .-
~ Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Τρίτη  02 Αυγούστου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/02-2014.html  ,.- 
~ Το  αγιάζι  στην ενημέρωση  Τετάρτη  03 Σεπτεμβρίου  2014      :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html .- 
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014.html ,  Α.Μέρος ,
~ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ Διαδρομές - παρουσιάσεις Τετάρτη 03 Σεπτεμβρίου 2014 2ο Μέρος   :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/03-2014-2.html , .-
~ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑ  παρουσιάσεις  3η συνάχεια  Πέμπτη 04 Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/09/3-04-2014.html ,.- 
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  04  Σεπτεμβρίου  2014  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/09/04-2014.html  ,.- 
~ ΟΜΟΡΦΙΕΣ  ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΡΩΜΑ ΕΛΆΔΑΣ  ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ   ΦΑΡΑΓΓΙΑ    Παρασκευή  05  Σεπτεμβρίου  2014  : http://snsarfara.blogspot.gr/2014/09/03-2014-03-2014-03-2014-1-video.html   
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 05 Σεπτεμβρίου 2014  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/09/05-2014.html  ,
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/06-2014.html ,.-
~Άρωμα στο αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~Επιλογές - Διαλογές αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.- 
~  Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων - αναρτήσεων Κυριακή 07 Σεπτεμβρίου 2014   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html ,.-  
~ Αθλητικό Σ/Κ 06 και 07 Σεπτεμβρίου 2014    : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/09/06-07-2014.html ,.-
Μεσσηνιακή  ενημέρωση Κυριακή  07  Σεπτεμβρίου  2014 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/09/07-2014.html  ,._- 
 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  08  Σεπτεμβρίου  2014    : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/09/08-2014.html ,.-
 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  09  Σεπτεμβρίου  2014  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/09/09-2014.html , .-  

~** Η  ΣΠΕΤΣΕΣ    λέγονται και  μυροβόλο νησί από  το  άφθονο  θρούμπι .-
~ Άγιο Όρος Παναγία  Άξιον Εστί  Καρυές  11/2012  100 χρόνια   από  απελευθέρωση : http://youtu.be/0OX84ZBbAJc ,

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου