Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Ιουνίου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014  :

*** Μεσσηνιακά  και  άλλα :














***  Ισχυροί άνεμοι θα “χτυπήσουν” την Καλαμάτα και τα παράλια του Μεσσηνιακού κόλπου, τι να προσέξετε         
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 3/6/2014 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις πρώτες πρωινές έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια διαστήματα με ανοίγματα του καιρού και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Από τις πρώτες απογευματινές έως τις βραδινές ώρες αναμένονται αραιές νεφώσεις. Τις βραδινές ώρες αναμένονται και πάλι αυξημένες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στη μέγιστη τιμή της, λόγω του καταβάτη Α ανέμου και θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 20-70%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μέτριοι, από Α διευθύνσεις, με ένταση 4-5 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν σημαντικά, στα 6-7 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται κατά διαστήματα να αγγίζουν τα 8-9 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν μερικώς, στα 4-5 μποφόρ,, ενώ οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ.
Προσοχή, μην παρκάρετε τα αυτοκίνητα σας κάτω από μεγάλα δέντρα και κοντά σε ασταθή κτίσματα. Αν κυκλοφορείτε στο δρόμο να προσέχετε για αιωρούμενα αντικείμενα.
Λόγω των θυελλωδών Α ανέμων που στο Μεσσηνιακό κόλπο ενδέχεται να αγγίζουν τα 9-10 μποφόρ σε ριπές, θα δημιουργηθεί ισχυρός κυματισμός στα ανοιχτά του κόλπου και τις ακτές που θα δέχονται τον Α άνεμο. Υπάρχει κίνδυνος στο Πεταλίδι και την Κορώνη.
Προσοχή, αποφύγετε τον απόπλου για αλιεία ή αναψυχή.
Ο δείκτης υπεριώδους ακτινοβολίας (U.V.) κατά τις μεσημβρινές ώρες και μόνο κατά το διάστημα που ο ουρανός δεν θα είναι νεφοσκεπής, θα βρίσκεται στο 8.2 (πολύ υψηλός).
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 1 (χαμηλή).
Θα υπάρξει συγκέντρωση αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης. Το φορτίο ενδέχεται να είναι αυξημένο λόγω των ισχυρών ανέμων. Ότι ενδεχομένως πέσει θα είναι λασπόβροχο.
  Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το meteoclub.gr και το kalamata.meteoclub.gr

*** Διαφοροποίηση σε τρία ψηφοδέλτια από την επανακαταμέτρηση στο Δήμο Μεσσήνης         
           
Ξεκίνησε χθες το πρωί και συνεχίζεται σήμερα στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας η επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων, σε όλα τα εκλογικά τμήματα του καλλικράτειου Δήμου Μεσσήνης, μετά τη σχετική αίτηση του υποψήφιου δημάρχου Γιώργου Τσώνη.
Η καταμέτρηση ξεκίνησε χθες παρουσία και των δύο ενδιαφερομένων, του δημάρχου Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλου και του κ. Γ. Τσώνη, με τον καθένα να συνοδεύεται από επιτελείο νομικών και συμβούλων.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή πρώτη ημέρα της καταμέτρησης ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 εκλογικά τμήματα, με διαφοροποίηση σε τρία ψηφοδέλτια, που λειτουργούν υπέρ του κ. Αναστασόπουλου.
Πάντως, χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Δημήτρη Σταύρου, μηνυτήρια αναφορά για όσα συνέβησαν στο 190ό  εκλογικό τμήμα στη Δημοτική Ενότητα Αριστομένους, όπου και υπήρξε η μία ψήφος διαφορά που του δίνει την εκλογική νίκη.
  Διαφοροποίηση
Η επανακαταμέτρηση ξεκίνησε χθες στις 9.00 το πρωί, παρουσία δικαστικών λειτουργών και συνεχίσθηκε χωρίς σχεδόν κανένα διάλλειμα μέχρι τις 3.00 μετά το μεσημέρι. Διεκόπη, για να ξεκινήσει και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 και θα συνεχισθεί τη Δευτέρα, μέχρι να ολοκληρωθεί.
Για την παρακολούθηση της καταμέτρησης από την πλευρά του κ. Αναστασόπουλου έχουν ορισθεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης και ο δικηγόρος Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ενώ από την πλευρά του κ. Τσώνη οι δικηγόροι Αντώνης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Κωτσόβολος, Φρύνη Βασιλαδιώτη, Ηλίας Οικονομόπουλος και Βαρβάρα Νταρζάνου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατά τη χθεσινή επανακαμέτρηση ακυρώθηκαν από την περιοχή της Αγριλιάς δύο ψηφοδέλτια που είχαν καταλογισθεί υπέρ του κ. Τσώνη, καθώς ήταν τυπωμένα και από τις δύο πλευρές, γι’ αυτό και κρίθηκαν άκυρα (άλλη πληροφορία ανέφερε πως είναι τρία τα διπλοτυπωμένα ψηφοδέλτια), ενώ ένα ψηφοδέλτιο υπέρ του κ. Αναστασόπουλου, που είχε χαρακτηρισθεί ως άκυρο, προσμετρήθηκε ως έγκυρο, καθώς μια μικρή πτυχή σε αυτό θεωρήθηκε ότι δεν το καθιστά άκυρο.
  Μηνυτήρια αναφορά
Αν αυτό ισχύει, τότε η διαφορά των δύο υποψηφίων αυξάνεται στους 4 ψήφους υπέρ του κ. Αναστασόπουλου.
Πάντως, σε χθεσινή του δήλωση ο δήμαρχος Μεσσήνης αναφέρει: «Ξεκίνησε σήμερα η επανακαταμέτρηση όλων των ψηφοδελτίων των εκλογικών τμημάτων του Δήμου Μεσσήνης. Είμαι βέβαιος για την επαναβεβαίωση της εκλογικής νίκης του συνδυασμού μας. Πιστεύω ακόμα ότι τα στοιχεία που θα αναδειχθούν από την επανακαταμέτρηση θα αφαιρέσουν κάθε πρόσχημα από τον αντίπαλο συνδυασμό να αμφισβητήσει στη συνέχεια δικαστικά το αποτέλεσμα.
Και κάτι ακόμα, επειδή η αλήθεια δε φοβάται τους ψιθύρους και τα μισόλογα που σκοπίμως διαρρέονται τις τελευταίες  ημέρες, πήραμε πρωτοβουλία και καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά στον κ. εισαγγελέα για όσα συνέβησαν στο 190ό εκλογικό τμήμα της ΔΕ Αριστομένους και ο καθένας θα κληθεί να δικαιολογήσει τις ενέργειές του».
Πάντως, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα από την επανακαταμέτρηση, ισχύει αυτό που έχει ανακοινωθεί από το Πρωτοδικείο. Δηλαδή, η νίκη του κ. Αναστασόπουλου με μία ψήφο. Για να υπάρξει αλλαγή, θα πρέπει βάσει της επανακαταμέτρησης να κατατεθούν ενστάσεις, οι οποίες θα συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Μόνο με απόφασή του μπορεί να γίνει αλλαγή του εκλογικού αποτελέσματος. Βέβαια, μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, υπάρχει και η δυνατότητα προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας.  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
*** Τσιγγάνος πήγε να «βουτήξει» χρήματα από κατάστημα στη Μεσσήνη

  Ένας 30χρονος τσιγγάνος συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής στη Μεσσήνη από αστυνομικούς του εκεί τμήματος, γιατί αποπειράθηκε να αφαιρέσει χρήματα από κατάστημα της περιοχής. Ειδικότερα, λίγο πριν από τις 8.00 το βράδυ μπήκε σε καφέ - ζαχαροπλαστείο στην οδό Πολυτεχνείου και εκμεταλλευόμενος την ενασχόληση της υπαλλήλου, πλησίασε την ταμειακή μηχανή και προσπάθησε να αφαιρέσει χρήματα. Έγινε, πάντως, αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθη από την Αστυνομία.Β.Β. - 

***  Ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος από το Νέδοντα έως τον Κορδία

 Η μελέτη για την κατασκευή ζώνης κυκλοφορίας πεζών – ποδηλάτων από τις εκβολές του ποταμού Νέδοντα μέχρι το συνοικισμό Κορδία, προϋπολογισμού 325.000 ευρώ με το ΦΠΑ, εγκρίθηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας. Πρόκειται για μία διαδρομή μήκους 1 χιλιομέτρου που θα αρχίζει από τη γέφυρα του ποταμού Νέδοντα (ως συνέχεια της οδού Ευαγγελιστρίας) και θα καταλήγει στο συνοικισμό Κορδία, μέχρι την πλαζ. Η διαδρομή θα κατασκευασθεί σε δημόσια λωρίδα γης στη νότια πλευρά της Νικολάου Πλαστήρα, στη συνέχεια σε δημόσιο χώρο που εφάπτεται στο ανατολικό πεζοδρόμιο της οδού Ραιδεστού και στο τέλος της, επί του οδοστρώματος στη νότια πλευρά της οδού Πριγκηποννήσων. Η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα διαδρομή έως τις εκβολές του ποταμού Άρι. Εκεί, θα συνδεθεί με την προς υλοποίηση αντίστοιχη διαδρομή στην ανατολική όχθη του ποταμού. Θα διαμορφωθεί προς τον Κορδία μια ζώνη για κυκλοφορία πεζών και ποδηλάτων πλάτους 2 μέτρων, που θα μειώνεται σε 1,60 μ. στα ελάχιστα σημεία όπου θα συναντά εμπόδια, που σε πρώτη φάση δεν είναι δυνατόν να μετακινηθούν. Η διαδρομή σε όλο της το μήκος θα οριοθετείται προς την πλευρά του δρόμου με ζώνη πλάτους 0,75 μέτρων από σκυρόδεμα. Κατά μήκος της προβλέπεται δενδροστοιχία από άκαρπες μουριές για τη δημιουργία σκιάς. Καλλωπιστικοί θάμνοι και αρωματικά φυτά κατά μήκος της θα δημιουργούν ζώνη προστασίας από την κυκλοφορία του δρόμου. Στα σημεία όπου προκύπτουν υψομετρικές διαφορές, θα τοποθετούνται κιγκλιδώματα για την προστασία των χρηστών. Όπου υπάρχουν προσβάσεις σε ιδιοκτησίες, θα κατασκευασθούν ράμπες από σκυρόδεμα κατάλληλα επεξεργασμένης επιφάνειας και όπου η διαδρομή διακόπτεται από δρόμους, θα διαμορφωθούν διαβάσεις. Στη διασταύρωση Νικολάου Πλαστήρα και Αρτέμιδος θα κατασκευασθεί κυκλικός κόμβος, ενώ θα μονοδρομηθούν οι οδοί Ραιδεστού και Πριγκηποννήσων. -

***  Διακοπή ρεύματος

 Στις περιοχές των δ.δ. Βέργας, Μικράς Μαντίνειας, Αβίας, Δολών, Μεγάλης Μαντίνειας και Κιτριών, καθώς και εκατέρωθεν του Πάρκου Αλμυρού, προκειμένου να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Τρίτη 3 Ιουνίου, από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι. - 
~ Ειδοποιούνται οι κάτοικοι της Καλαμάτας που βρίσκονται επί και εκατέρωθεν της ΦΑΡΩΝ από ΚΡΗΤΗΣ έως ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ότι, για να εκτελεστούν απαραίτητες τεχνικές εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στις 4-6-2014, ημέρα Τετάρτη και από ώρα 08.00 έως 13.00. Αν οι εργασίες τελειώσουν νωρίτερα, το ρεύμα θα ξαναδοθεί πριν από το χρόνο λήξης της διακοπής που αναφέρεται πιο πάνω. Γι’ αυτό το λόγο οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και τα δίκτυα της ΔΕΗ Α.Ε., θα πρέπει να θεωρούνται ότι ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕΥΜΑ. Έτσι για λόγους ασφαλείας απαγορεύεται η προσέγγιση σε αγωγούς ή σε άλλα στοιχεία του δικτύου, ακόμα κι αν βρίσκονται καταγής, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. - 

***  50.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με πεντάμηνη απασχόληση
 
Ξεκινά μέσα στους επόμενους μήνες η προκήρυξη των τεσσάρων προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), για 49.761 άτομα. Οι ωφελούμενοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου. Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι 748 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών, από τα οποία τα 499 θα είναι καθαρή αμοιβή και τα 258 ασφαλιστικές εισφορές. Συνολικά, η αμοιβή του πενταμήνου θα είναι 3.470 ευρώ. Για τους ανέργους κάτω των 25 ετών, η αμοιβή θα είναι 652 ευρώ το μήνα, εκ των οποίων τα 427 θα είναι η καθαρή αμοιβή και τα 225 ασφαλιστικές εισφορές, ενώ η συνολική αμοιβή θα είναι 3.260 ευρώ. Τα κριτήρια επιλογής είναι: -Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου ή του/της συζύγου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες. -Το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος. -Ο αριθμός των ανηλίκων τέκνων. Οι ωφελούμενοι οι οποίοι θα επιλεγούν, θα πρέπει να είναι: -Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. -Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. -Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ νέοι άνεργοι, ηλικίας 18 έως 29 ετών. -Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. -Άνεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα (ΑΕΙ-ΤΕΙ) εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ - 

*** Ξανά σε εφαρμογή η εκ περιτροπής στάθμευση στην Αναγνωσταρά
 
 Η εκ περιτροπής στάθμευση ξανατέθηκε σε εφαρμογή στην οδό Αναγνωσταρά, μετά το 2010, οπότε είχε καταργηθεί, με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με όσα ισχύουν, τους μήνες Φεβρουάριο, Απρίλιο, Ιούνιο, Αύγουστο, Οκτώβριο και Δεκέμβριο η στάθμευση επιτρέπεται στην ανατολική πλευρά (έχουν τοποθετηθεί σήματα που απαγορεύουν τη στάθμευση τους μονούς μήνες). Τους μήνες Ιανουάριο, Μάρτιο, Μάιο, Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Νοέμβριο η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο στη δυτική πλευρά (έχουν εγκατασταθεί σήματα που απαγορεύουν τη στάθμευση τους ζυγούς μήνες). Η θέση σε ισχύ της εναλλάξ σταθμεύσεως στην οδό Αναγνωσταρά έγινε σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά το αίτημα επαγγελματιών και κατοίκων του συγκεκριμένου δρόμου. - 

***  Ξεκινούν σήμερα οι πτήσεις για Μιλάνο, δείτε αναλυτικό οδηγό          
           
Μία από τις αγαπημένες πτήσεις των Καλαματιανών, όπως αποδείχθηκε, πέρυσι ξεκινά σήμερα, με προορισμό το Μιλάνο (Μπέργκαμο).
Η πτήση θα εκτελείται κάθε Τρίτη και Σάββατο, ενώ εδώ μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες γι’ αυτό το ταξίδι, αφού πέρυσι είχαμε κάνει αναλυτικό ρεπορτάζ.   Π.Μπ.

*** «Αθηνά Νο 2»: Στη… μέγγενη ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου         
           
Συρρίκνωση των πανεπιστημίων της χώρας, κλείσιμο τμημάτων και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων περιλαμβάνει η άτυπη «Αθηνά Νο 2», που δε θα εφαρμοστεί τον επόμενο χρόνο με πολιτική απόφαση, αλλά ως συνέπεια όλων των αποφάσεων που έχουν ληφθεί ήδη. Βέβαια, από την πλευρά του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) όσο και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, οι επικεφαλής τόνισαν στο «Θ» ότι δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία επίσημη πληροφόρηση, και όλα όσα ακούγονται δεν είναι παρά σενάρια.
Όσο, όμως, κι αν οι δηλώσεις τους είναι καθησυχαστικές, τα μελλούμενα και οι επιταγές της τρόικας αλλά προστάζουν.
«Πάμε σε νέο γύρο συγχωνεύσεων τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ» ομολογεί με ειλικρίνεια ανώτατο στέλεχος της Αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας (ΑΔΙΠ) στα ανώτατα ιδρύματα της χώρας που μίλησε το προηγούμενο διάστημα στο «Βήμα». «Και αυτό δε θα το κάνουμε εμείς. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα αρχίσει η κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων, κυρίως στην περιφέρεια. Η πρώτη του μήνα θα βρει πολλούς με τα χέρια ψηλά. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε ότι το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να κόψει περίπου 1 δισ. ευρώ από τα ταμεία του έως το 2016. Και είναι βέβαιο ότι δε θα τα κόψει από τα σχολεία...» λέει χαρακτηριστικά.
Η παραπάνω κατάσταση περιγράφηκε με σαφή τρόπο στην πρόσφατη συνέντευξη του προέδρου του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας), Δ. Βελισσαρίου, στο «Θάρρος». «Επίσημα μας διαβεβαιώνουν ότι ακόμα είναι νωρίς. Το βέβαιο είναι ότι θα εφαρμοστεί. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να γνωρίζω, όμως, τι συνέπειες θα έχει στο ίδρυμά μας.
Σημαντικότερο, όμως, θέμα από τα όποια σχέδια είναι η λειψή έως ανύπαρκτη κρατική επιχορήγηση, αλλά και η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος. Δε φοβόμαστε τον ιδιωτικό τομέα. Αλλά με δεμένα χέρια δεν μπορούμε να παίξουμε, επί ίσοις όροις, βιολί. Με απαξίωση των δημόσιων τριτοβάθμιων ιδρυμάτων οδηγούμαστε μαθηματικά σε δεδομένες καταστάσεις», είχε τονίσει.
Στα παραπάνω να προστεθεί ότι η ΑΔΙΠ ζήτησε με έγγραφό της την περασμένη εβδομάδα από όλα τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας να προχωρήσουν στο τελικό στάδιο της αξιολόγησής τους: αφού ολοκληρώθηκαν οι εξωτερικές αξιολογήσεις τους, να κάνουν τη συνολική αυτοαξιολόγησή τους και να καταγράψουν τμήματα, προσωπικό, φοιτητές. Τι σημαίνει αυτό; Αναγκαστικά τα ίδια τα ιδρύματα, με βάση τα οικονομικά στοιχεία που θα προκύψουν, θα πρέπει να προχωρήσουν μόνα τους σε γενναίες περικοπές και συγχωνεύσεις τμημάτων. Μάλιστα, όπως εικάζεται, προβλέπεται νέα περικοπή του αριθμού των τμημάτων κατά περίπου 30% έως το 2016 και συγχωνεύσεις ιδρυμάτων στην επαρχία.
  Εμπρός στην πιστοποίηση
Επιπρόσθετα, τα δεδομένα στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας αλλάζουν συνολικά, καθώς ο πρόεδρος και τα μέλη της ΑΔΙΠ θα αποτελούν τους «τσάρους» που θα αποφασίζουν για το μέλλον των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας. Και αυτό, διότι σε τρία χρόνια από σήμερα (την τέταρτη ακαδημαϊκή χρονιά) θα εφαρμοσθεί πλήρως το νέο σύστημα πιστοποίησης της λειτουργίας των τμημάτων των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
  Η επόμενη ημέρα
Με «κορωνίδα» την πρόσφατη πρόταση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά περί αναθεώρησης, μεταξύ άλλων, του άρθρου 16 του Συντάγματος, τα νέα δεδομένα με την αξιολόγηση βρίσκουν τα δημόσια πανεπιστήμια σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της λειτουργίας τους. Χωρίς να έχουν ξεπεράσει ακόμη τις παρενέργειες που έχει προκαλέσει στο εσωτερικό τους ο νέος νόμος-πλαίσιο, με την αδυναμία τους να απεμπλακούν από τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους, αλλά και να αναζητήσουν χρηματοδότηση εκτός κρατικών πόρων.
Οι νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση απελευθερώνουν πλήρως την αγορά εργασίας σε επίπεδο επαγγελματικών δικαιωμάτων για τα ιδιωτικά κολέγια που συνεργάζονται με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ αίρεται ο περιορισμός που υπήρχε μόνο για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό σημαίνει ότι ενώ η Ελλάδα είχε τυπική υποχρέωση να αναγνωρίσει τα πτυχία πανεπιστημίων που συνεργάζονταν με ελληνικά κολέγια μόνο για τις χώρες της Ε.Ε., όπως της επέβαλλε η σχετική ευρωπαϊκή οδηγία, πλέον το κάνει για όλα!
Του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Ένας εσαεί παρατατικός…         
  Η είδηση πέρασε, λόγω της εκλογικής δίνης των ημερών, ψάχνοντας για τους χαμένους και τους κερδισμένους, στα «συνηθισμένα» της ημέρας. Είναι, όμως, έτσι; Ας τη δούμε πρώτα.
Ένα φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιείται ως θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι δυνατόν να μας απελευθερώσει από τις πιο επώδυνες αναμνήσεις μας, σβήνοντάς τες από τον εγκέφαλό μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια Κόμονγουελθ, το σκεύασμα, το οποίο ονομάζεται Fingolimod, μπορεί να μας απελευθερώσει ακόμα και από τις αναμνήσεις του φυσικού πόνου.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο σκεύασμα και στον άνθρωπο (αφού πρώτα πλήρωσαν τη... νύφη τα ποντίκια)  προκειμένου να αφαιρέσουν από τη μνήμη του τις επώδυνες αναμνήσεις, αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα τραυματικά γεγονότα. Η διαδικασία, που λέγεται «εξουδετέρωση φόβου», πιθανώς να βοηθήσει πάσχοντες από μετατραυματικό στρες, φοβίες, διαταραχές της διατροφής, ακόμα και σεξουαλικά προβλήματα.
Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, δε θα είναι δυνατή η εξάλειψη συγκεκριμένων αναμνήσεων, χωρίς να επηρεαστούν ή ακόμα και να σβηστούν οι υπόλοιπες. Αυτά λέει η είδηση.
Επομένως, μπορούμε να πετάξουμε στον Καιάδα τον κονιορτό της μνήμης μας. Έχουμε τη δυνατότητα. Το ερώτημα που αναπόφευκτα ανακύπτει, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα του πειράματος: Είναι θεμιτό να κάνεις μοντάζ στις αναμνήσεις σου;
Για να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, πρέπει πρώτα να αξιολογήσεις τη σημασία της μνήμης. Αν, πράγματι, οι πράξεις, οι προσωπικότητές μας, η ίδια η αντίληψη του εαυτού μας, βασίζονται στις εμπειρίες μας και στις αναμνήσεις που έχουμε περισυλλέξει, η διαγραφή τους ισοδυναμεί με την καταστροφή ενός ολόκληρου κομματιού του εαυτού μας. Σαν να τραβάς ένα τούβλο από τα τείχη του κάστρου.
Υπάρχουν, βέβαια, και οι υπέρμαχοι της παντελούς εξολόθρευσης των διαβρωτικών αναμνήσεων που σε κρατούν ισόβια δέσμιο. Ενδεχομένως να είσαι καλύτερος άνθρωπος αν ξεχάσεις, π.χ., εκείνο τον ολέθριο καβγά με τον πατέρα στα 15 σου, ένα τροχαίο ή οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες από τις αναμνήσεις μας, χωρίς να αλλάξουμε θεμελιωδώς το ποιοι είμαστε ή το πώς συμπεριφερόμαστε. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ποτέ «καθαρές» αναμνήσεις. Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι όλες τις αναμνήσεις σου (καλές και κακές) στην πραγματικότητα τις αναπλάθεις με βάση τις νέες σου εμπειρίες. Αλλά και κανείς ποτέ δε λησμονεί πλήρως. Ακόμη και οι πάσχοντες από αμνησία, λένε οι ειδικοί, υπό κατάλληλες συνθήκες ενθυμούνται συναισθήματα του παρελθόντος.
Τελικά, θεωρούμε ότι, ακόμη και στην εποχή του Facebook και του Google, η μνήμη και η λήθη χρειάζονται σε κάθε ζώντα οργανισμό. Όπως το φως και το σκοτάδι.
Στο θεσπέσιο δοκίμιό του «Ιστορία και ζωή» ο Φρειδερίκος Νίτσε περιγράφει τη ζήλια του ανθρώπου για το ζώο που δε θυμάται αλλά ζει δεμένο στον «πάσσαλο της στιγμής». Μιλάει και για την παιδική ηλικία: «Το παιδί, το οποίο δεν έχει ακόμη παρελθόν ν’ απαρνηθεί, παίζει ανάμεσα στους φράκτες του παρελθόντος και του μέλλοντος σε κατάσταση τρισμακάριας τυφλότητας. Και όμως, το παιχνίδι του αυτό θα του το χαλάσουν πάρα πολύ νωρίς, θα το καλέσουν να βγει από τη λησμονησιά. Μαθαίνει τότε να ακούει τη λέξη “ήταν”, εκείνη τη συνθηματική λέξη με την οποία ο αγώνας, ο πόνος και ο κόρος αγγίζουν τον άνθρωπο για να του θυμίσουν τι είναι κατά βάθος η ύπαρξή του - ένας εσαεί παρατατικός».  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

*** " Η ευρωπαϊκή κρίση είναι αποτέλεσμα μιας λανθασμένης στροφής στον ορθολογισμό του Διαφωτισμού. Οι επιστημονικοί και τεχνολογικοί θρίαμβοι, η τελειοποίηση των μαθηματικών και της γεωμετρίας, μας έκανε να προσεγγίζουμε τη φύση και τον άνθρωπο, το αντικείμενο και το υποκείμενο, με τον ίδιο εργαλειακό ορθολογισμό. Αλλά ο άνθρωπος έχει προθέσεις. Γεννά νοήματα και αξίες. Δεν είναι απλό αποτέλεσμα φυσικών ή χημικών διεργασιών. Η ουσία του ανθρώπινου κόσμου δεν είναι υλική αλλά πνευματική και χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση απ' αυτή των θετικών επιστημών..."
Απόσπασμα από την ομιλία του Γερμανού φιλόσοφου Χούσρελ στην περίφημη "Διάλεξη της Βιέννης", το 1935


***  Τραβάει μέρες το σήριαλ της… Μεσσήνης         
           
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ
 Της Βίκυς Βετουλάκη
 Με πολύ αργούς ρυθμούς συνεχίζεται πλέον η επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας για το Δήμο Μεσσήνης. Αν και οι αρχικές προβλέψεις ήταν πως ο επανέλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και χθες Δευτέρα, δυστυχώς αυτό δε στάθηκε δυνατό, παρά το γεγονός ότι η επανακαταμέτρηση συνεχίσθηκε και το Σάββατο και διεκόπη μόνο την Κυριακή.
Η χθεσινή τρίτη ημέρα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα ευρήματα, πλην των αναμενόμενων αμφισβητήσεων και από τις δύο πλευρές για κάποια άκυρα ψηφοδέλτια.
  Ανακήρυξη βάσει της πράξης
Το σίγουρο είναι, όπως βεβαιώνουν και πηγές του Πρωτοδικείου, ότι τα όποια αποτελέσματα του επανελέγχου δεν μπορούν να αλλάξουν την πράξη του Πρωτοδικείου, η οποία ήδη έχει αναρτηθεί επίσημα στο Δικαστικό Μέγαρο, και οι υποψήφιοι θα πρέπει να περιμένουν την επίσημη ανακήρυξη, βάσει αυτής της πράξης, ώστε να καταθέσουν τις όποιες ενστάσεις τους, που θα συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο. Δηλαδή, κατά τα λεγόμενά τους, θα ανακηρυχθεί δήμαρχος με μία ψήφο διαφορά ο κ. Στάθης Αναστασόπουλος, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί ως αποτέλεσμα, και ο κ. Γ. Τσώνης θα πρέπει εντός διαστήματος 7 ημερών να καταθέσει τις όποιες ενστάσεις του.
Οι ενστάσεις αυτές θα κριθούν σε συνεδρίαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου, η οποία θα ορισθεί μετά την κατάθεσή τους. Με απόφαση του Πρωτοδικείου μπορεί να αλλαχθεί η απόφαση ανακήρυξης, εφόσον δεν υπάρξει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  Από Πέμπτη…
Όλα δείχνουν ότι η επανακαταμέτρηση δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα και σίγουρα θα συνεχισθεί αύριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ο επανέλεγχος για τη Μεσσήνη θα ολοκληρωθεί Πέμπτη, ίσως και Παρασκευή.
 
***  Υποβαθμίστηκε (και) ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας…          
   
Σταματημό δεν έχουν, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τα «λουκέτα», οι καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβαθμίσεις δημόσιων – κρατικών υπηρεσιών στην Τριφυλία, με τελευταία την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας. Σε μια περιοχή με ακτογραμμή χιλιομέτρων, στο δεύτερο σε πληθυσμό Δήμο της Μεσσηνίας και πέμπτο στην Πελοπόννησο, που διαθέτει λιμάνι – αλιευτικό καταφύγιο στην Κυπαρισσία και αλιευτικά καταφύγια σε Αγρίλη και Αγία Κυριακή (σ.σ. η Μαραθόπολη υπάγεται λιμενικά στο Λιμεναρχείο Πύλου), με πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, με σκάφη αναψυχής, τουριστικά σκάφη και ιστιοφόρα να «δένουν» στο λιμάνι Κυπαρισσίας, η κυβέρνηση «χτύπησε» για μια ακόμη φορά την Τριφυλία με την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας σε Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου!
Στις 29 Μαΐου δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ (Αρ. Φύλλου 125) το Προεδρικό Διάταγμα υπ’ αριθμ. 81, «Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Διοικήσεων Λιμενικού Σώματος−Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.) και Λιμενικών Αρχών και ρύθμιση θεμάτων στελέχωσης αυτών», που είχε υπογραφεί στις 26 Μαΐου, μία μόλις ημέρα μετά τις ευρωεκλογές και τις επαναληπτικές εκλογές της αυτοδιοίκησης, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Όπως αναφέρεται στο Π.Δ.: «Ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας, που ιδρύθηκε με την αριθ. 11068/11/1986 απόφαση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας “Ίδρυση Λιμενικού Σταθμού στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας” (Β΄ 86)”, μετατάσσεται σε Α’ Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου, με έδρα την Κυπαρισσία Μεσσηνίας» και «Η περιφέρεια δικαιοδοσίας του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κυπαρισσίας του Λιμεναρχείου Πύλου, η οποία περιλαμβάνει τους λιμένες και όρμους, την κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ. με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα, ορίζεται επί των δυτικών ακτών της Πελοποννήσου από τις εκβολές του ποταμού Νέδα, συμπεριλαμβανομένων, και προς νότο μέχρι τις εκβολές του χειμάρρου Φιλιατρών Μεσσηνίας, συμπεριλαμβανομένων».
Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, η απόφαση για την ουσιαστική συρρίκνωση των Λιμενικών Υπηρεσιών στην Τριφυλία, με την υποβάθμιση του Λιμενικού Σταθμού Κυπαρισσίας σε Λιμενικό Τμήμα του Λιμεναρχείου Πύλου, έρχεται σε ευθεία αντιδιαστολή με τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες για περισσότερες, μεγαλύτερες και καλύτερες λιμενικές υπηρεσίες στην περιοχή ευθύνης του μέχρι πρότινος Λ/Σ Κυπαρισσίας και σε καμία περίπτωση δε συνάδει με την περιοχή ευθύνης που εδρεύει η υπηρεσία, το θαλάσσιο και χερσαίο χώρο κάλυψης αυτής. Αντί να ενισχύσουν με προσωπικό και μέσα (και σκάφος) το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας και να επεκτείνουν την περιοχή ευθύνης του, καλύπτοντας όλη την ακτογραμμή του Δήμου Τριφυλίας, με το Π.Δ. υποβαθμίστηκε και η υποβάθμιση «βαπτίζεται» μετάταξη! Ο Λ/Σ Κυπαρισσίας ιδρύθηκε για να καλυφθούν ανάγκες της εποχής. Έπειτα από τόσα χρόνια, που οι ανάγκες διαρκώς αυξάνουν, η κυβέρνηση με αναλγησία, εντελώς άδικα, αδιάκριτα και άκριτα, υποβάθμισε το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας.
Έγινε καμία διαβούλευση με τοπικούς φορείς και αρχές; Κατατέθηκαν προτάσεις ή έγιναν παρεμβάσεις από κανέναν αρμόδιο αυτοδιοικητικό, πολιτικό, κυβερνητικό παράγοντα; Κανένας δεν ήξερε, δε γνώριζε, δεν άκουσε τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα; Βοούσε ο τόπος από πέρυσι για «λουκέτα» και σε λιμενικές υπηρεσίες! Κανένας, πια, δεν παρενέβη, να κρατηθεί ο Λιμενικός Σταθμός Κυπαρισσίας; Όλοι, πολιτικοί, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, είχαν να ασχοληθούν με άλλα σοβαρότερα ζητήματα, μη τυχόν και «πέσει» η κυβέρνηση;
Του Ηλία Γιαννόπουλου 
 
***  «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες»: Πρώτη μετεκλογική συνάντηση φίλων
 
  Η πρώτη μετεκλογική συνάντηση φίλων του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος - Ενεργοί Πολίτες» πραγματοποιήθηκε προχθές. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης συνεχάρη τους εκλεγέντες δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, καθώς και τους προέδρους των τοπικών συμβουλίων, αλλά και όλους τους υποψήφιους και φίλους του συνδυασμού. Ανταλλάχθηκαν ακόμη απόψεις «για το εκλογικό αποτέλεσμα και για τις παλαιοκομματικές- καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού – μεθόδους», όπως αναφέρεται, «που χρησιμοποίησε η Δημοτική Αρχή, ώστε να πετύχει την επανεκλογή της». Υπογραμμίστηκε, δε, η δυναμική της πολυάριθμης δημοτικής ομάδας του συνδυασμού και εκφράστηκε η διάθεση από όλους που πήραν το λόγο, να μπουν οι βάσεις για μια μαχητική, σύγχρονη, αξιωματική αντιπολίτευση με γόνιμη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας τόσο στην επεξεργασία των θέσεων της παράταξης όσο και στην αποτελεσματική παρέμβαση του συνδυασμού στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας για την ερχόμενη πενταετία. Πλέον θα ακολουθήσει συνεδρίαση της δημοτικής παράταξης για την εξειδίκευση των παραπάνω και θα επιδιωχθούν συναντήσεις με μαζικούς φορείς, ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα η παράταξη εν όψει των κρίσιμων αποφάσεων για την πορεία του Δήμου. - 
 
***  Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου         
            
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης είναι οι- μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού- υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, με τον απίστευτο φόρτο εργασίας μετά τη συγχώνευσή τους με τα Ειρηνοδικεία Οιχαλίας και Παμίσου και την ανάληψη της εκούσιας διαδικασίας (κληρονομητήρια – διαθήκες κ.ά.), που μέχρι πέρυσι ήταν αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου.
Από χθες τα πράγματα χειροτέρεψαν, καθώς άρχισε σωρηδόν η κατάθεση από τους πολίτες αιτήσεων περί μη δημοσίευσης διαθήκης και αποποίησης κληρονομιάς για φορολογική χρήση.
Μόνο χθες κατατέθηκαν περίπου 50 αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών μη δημοσίευσης διαθήκης και άλλες τόσες για πιστοποιητικά αποποίησης κληρονομιάς.
Πριν από τη συγχώνευσή τους με τα άλλα Ειρηνοδικεία και την επιφόρτισή τους με νέες αρμοδιότητες, το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας διέθετε επτά γραμματείς. Τώρα είναι μόλις πέντε, με επτά κενά θέσεων, ενώ πρέπει να διεκπεραιώνουν όλες τις αιτήσεις των πολιτών (για διαθήκες, κληρονομιές, αιτήσεις υπερχρεωμένων, διαταγές πληρωμής και πολλά άλλα), παράλληλα να ανεβαίνουν στην Έδρα όταν συνεδριάζει το Δικαστήριο και να καθαρογράφουν τις αποφάσεις.
  Δουλειά για το σπίτι
Το Ειρηνοδικείο Καλαμάτας παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας, καθώς ο όγκος έχει υπερδιπλασιασθεί από πέρυσι κι αυτό φαίνεται στον ορισμό δικασίμων, οι οποίες πλέον υπερβαίνουν κατά πολύ τον ένα χρόνο.
Εδώ και 23 χρόνια έχει να διορισθεί γραμματέας στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν αποχωρήσει με συνταξιοδότηση τουλάχιστον πέντε άτομα.
Έλλειψη, φυσικά, υπάρχει και σε ειρηνοδίκες, οι οποίες πραγματικά τρέχουν και δε φτάνουν.
Δυστυχώς, η συγχώνευση των Ειρηνοδικείων Οιχαλίας και Παμίσου δεν έφερε μαζί και την απαιτούμενη βοήθεια, με ενίσχυση του προσωπικού.
Οι υπάλληλοι του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας, όπως τονίζουν, δεινοπαθούν, καθώς έχουν σωρευτεί πολλές υποθέσεις και εκκρεμότητες.
Όλοι τους έχουν να επιλέξουν είτε να πάρουν δουλειά μαζί τους στο σπίτι είτε να επιστρέψουν το απόγευμα στην υπηρεσία και να εργασθούν εκεί. Και πάλι όμως, όπως τονίζουν, είναι αδύνατον να διεκπεραιωθεί όλος αυτός ο όγκος.
  «Έχουμε τρελαθεί»
Χθες κατατέθηκαν 50 αιτήσεις για έκδοση πιστοποιητικών περί μη δημοσίευσης διαθήκης και άλλες 50 για αποποίηση κληρονομιάς, καθώς οι πολίτες τα χρειάζονται για φορολογική χρήση. Όλες αυτές τις χειρίζονται δύο υπάλληλοι (οι οποίοι έχουν και πολλά άλλα αντικείμενα εργασίας) και είναι πρακτικά αδύνατον να τα εκδώσουν αυθημερόν, όσο κι αν θέλουν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, καθώς απαιτείται για κάθε μια αίτηση έλεγχος για να δοθεί το ανάλογο πιστοποιητικό.
«Έχουμε τρελαθεί, δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνουμε σε σημείο να τρέμουμε να έρθουμε στη δουλειά μας. Ήρθαν μέσα σε ένα πρωινό 100 αιτήσεις για πιστοποιητικά για φορολογική χρήση, τα οποία ο κόσμος θέλει άμεσα, καθώς λήγουν οι προθεσμίες στην εφορία και εμείς δεν μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Ένα λάθος να γίνει σε αυτά τα πιστοποιητικά είναι σοβαρό, γι’ αυτό και πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Παράλληλα, έχουμε τα υπερχρεωμένα, τις αποφάσεις, τις συνεδριάσεις και πολλά άλλα», τόνισε υπάλληλος του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας. Της Βίκυς Βετουλάκη 
 
***  Στόχος να γίνει το λάδι φαρμακευτικό προϊόν
   Έχει κατακτήσει τις καλύτερες θέσεις στα ράφια των διασημότερων καταστημάτων της Ευρώπης και έχει γίνει ανάρπαστο ως δώρο μεταξύ των διπλωματών στις Βρυξέλλες. Ο λόγος για το λάδι Premium Poqa Extra Virgin του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ελαιώνας» στους Γαργαλιάνους, το οποίο εδώ και καιρό βρίσκεται στα ράφια των Harrods και Lafayette, κατακτώντας κι άλλα διάσημα καταστήματα ανά τον κόσμο και αποσπώντας διεθνές βραβείο. Τώρα, ένας νέος στόχος τέθηκε από τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Ελαιώνας» για το ελαιόλαδο που παράγει και αυτό είναι ο χαρακτηρισμός health claims, που θα το κατατάξει στα φαρμακευτικά προϊόντα και θα το βάλει στα ράφια των φαρμακείων. Ήδη έχουν σταλεί δείγματα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προκειμένου να γίνουν αναλύσεις για τις δύο πολύ σημαντικές ουσίες, ελαιοκανθάλη και ελαιασίνη. Αν οι τιμές τους είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, τότε το ελαιόλαδο του «Ελαιώνα» θα αποκτήσει το χαρακτηρισμό health claims.Β.Β. - 
 
***   Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για θαλάσσια παιδική χαρά στην Καλαμάτα             
            
Σε προετοιμασίες για τη διαμόρφωση του χώρου στη θάλασσα προχώρησε από χθες ο ιδιώτης ο οποίος ανέλαβε, με βάση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, να λειτουργήσει επιχείρηση θαλάσσιας παιδικής χαράς και μη μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα στην περιοχή μεταξύ της προβολής της οδού Καρακούση και του δημοτικού χώρου στάθμευσης στην οδό Ναυαρίνου.
Ο ιδιώτης συμμετείχε στη φανερή δημοπρασία που διενεργήθηκε στις 13 Μαΐου, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής και κατέθεσε προσφορά 16 ευρώ ανά τ.μ. για τα 50 τ.μ. που είχαν προβλεφθεί για δημοπράτηση. Αφού η προσφορά του έγινε δεκτή, θα καταβάλλει στο Δήμο Καλαμάτας 800 ευρώ το μήνα έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ανάλογη εγκατάσταση προβλέπεται και για την περιοχή μπροστά από το ναό της Ανάστασης, αλλά για το συγκεκριμένο σημείο δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον ούτε στην αρχική δημοπρασία ούτε και στην επανάληψή της. 
 
***  Μεγάλη φωτιά στην Πύλο, οι άνεμοι σύμμαχοι με τις φλόγες (φωτογραφίες)
 
 Η φωτιά κινείται αυτή τη στιγμή ανεξέλεγκτα, ακούγονται εκρήξεις από βλήματα που υπάρχουν στην περιοχή από την εποχή του πολέμου. Μεγάλη φωτιά αυτή την ώρα στον σκουπιδότοπο της Πύλου, η πυροσβεστική κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ελέγξει την κατάσταση, αλλά στην περιοχή πνέουν δυνατοί ΝΑ άνεμοι. Πριν λίγο έφθασε ελικόπτερο για την κατάσβεση αντιμετώπισε δυσκολίες λόγω του ανέμου και του καπνού. Κώστας Καραλής - 
 
 
 
***  Ένας εσαεί παρατατικός…         
  Η είδηση πέρασε, λόγω της εκλογικής δίνης των ημερών, ψάχνοντας για τους χαμένους και τους κερδισμένους, στα «συνηθισμένα» της ημέρας. Είναι, όμως, έτσι; Ας τη δούμε πρώτα.
Ένα φαρμακευτικό σκεύασμα το οποίο χρησιμοποιείται ως θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι δυνατόν να μας απελευθερώσει από τις πιο επώδυνες αναμνήσεις μας, σβήνοντάς τες από τον εγκέφαλό μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Βιρτζίνια Κόμονγουελθ, το σκεύασμα, το οποίο ονομάζεται Fingolimod, μπορεί να μας απελευθερώσει ακόμα και από τις αναμνήσεις του φυσικού πόνου.
Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να χρησιμοποιήσουν το ίδιο σκεύασμα και στον άνθρωπο (αφού πρώτα πλήρωσαν τη... νύφη τα ποντίκια)  προκειμένου να αφαιρέσουν από τη μνήμη του τις επώδυνες αναμνήσεις, αλλά και τα αρνητικά συναισθήματα που συνοδεύουν τα τραυματικά γεγονότα. Η διαδικασία, που λέγεται «εξουδετέρωση φόβου», πιθανώς να βοηθήσει πάσχοντες από μετατραυματικό στρες, φοβίες, διαταραχές της διατροφής, ακόμα και σεξουαλικά προβλήματα.
Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, όπως παραδέχονται οι ερευνητές, δε θα είναι δυνατή η εξάλειψη συγκεκριμένων αναμνήσεων, χωρίς να επηρεαστούν ή ακόμα και να σβηστούν οι υπόλοιπες. Αυτά λέει η είδηση.
Επομένως, μπορούμε να πετάξουμε στον Καιάδα τον κονιορτό της μνήμης μας. Έχουμε τη δυνατότητα. Το ερώτημα που αναπόφευκτα ανακύπτει, ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητα του πειράματος: Είναι θεμιτό να κάνεις μοντάζ στις αναμνήσεις σου;
Για να είσαι σε θέση να απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα, πρέπει πρώτα να αξιολογήσεις τη σημασία της μνήμης. Αν, πράγματι, οι πράξεις, οι προσωπικότητές μας, η ίδια η αντίληψη του εαυτού μας, βασίζονται στις εμπειρίες μας και στις αναμνήσεις που έχουμε περισυλλέξει, η διαγραφή τους ισοδυναμεί με την καταστροφή ενός ολόκληρου κομματιού του εαυτού μας. Σαν να τραβάς ένα τούβλο από τα τείχη του κάστρου.
Υπάρχουν, βέβαια, και οι υπέρμαχοι της παντελούς εξολόθρευσης των διαβρωτικών αναμνήσεων που σε κρατούν ισόβια δέσμιο. Ενδεχομένως να είσαι καλύτερος άνθρωπος αν ξεχάσεις, π.χ., εκείνο τον ολέθριο καβγά με τον πατέρα στα 15 σου, ένα τροχαίο ή οτιδήποτε άλλο δυσάρεστο. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε κάποιες από τις αναμνήσεις μας, χωρίς να αλλάξουμε θεμελιωδώς το ποιοι είμαστε ή το πώς συμπεριφερόμαστε. Άλλωστε, κανείς δεν έχει ποτέ «καθαρές» αναμνήσεις. Οι έρευνες καταδεικνύουν ότι όλες τις αναμνήσεις σου (καλές και κακές) στην πραγματικότητα τις αναπλάθεις με βάση τις νέες σου εμπειρίες. Αλλά και κανείς ποτέ δε λησμονεί πλήρως. Ακόμη και οι πάσχοντες από αμνησία, λένε οι ειδικοί, υπό κατάλληλες συνθήκες ενθυμούνται συναισθήματα του παρελθόντος.
Τελικά, θεωρούμε ότι, ακόμη και στην εποχή του Facebook και του Google, η μνήμη και η λήθη χρειάζονται σε κάθε ζώντα οργανισμό. Όπως το φως και το σκοτάδι.
Στο θεσπέσιο δοκίμιό του «Ιστορία και ζωή» ο Φρειδερίκος Νίτσε περιγράφει τη ζήλια του ανθρώπου για το ζώο που δε θυμάται αλλά ζει δεμένο στον «πάσσαλο της στιγμής». Μιλάει και για την παιδική ηλικία: «Το παιδί, το οποίο δεν έχει ακόμη παρελθόν ν’ απαρνηθεί, παίζει ανάμεσα στους φράκτες του παρελθόντος και του μέλλοντος σε κατάσταση τρισμακάριας τυφλότητας. Και όμως, το παιχνίδι του αυτό θα του το χαλάσουν πάρα πολύ νωρίς, θα το καλέσουν να βγει από τη λησμονησιά. Μαθαίνει τότε να ακούει τη λέξη “ήταν”, εκείνη τη συνθηματική λέξη με την οποία ο αγώνας, ο πόνος και ο κόρος αγγίζουν τον άνθρωπο για να του θυμίσουν τι είναι κατά βάθος η ύπαρξή του - ένας εσαεί παρατατικός».  του Αντώνη Πετρόγιαννη 

***  Σημαντικό το πώς ψηφίζουμε…
 Με το «Θάρρος»της γνώμηςΣημαντικότο πώς ψηφίζουμε… Μικρό το διάστημα από τις τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις, μα είναι σίγουρο πως οι αναλύσεις, οι διαπιστώσεις και οι κραδασμοί που δημιούργησαν τα αποτελέσματα θα κρατήσουν για πολύ ακόμα. Άσχετα με το ποιος χρίζεται νικητής, περισσότερο ή λιγότερο ηττημένος, κατά την άποψή μου ο νικητής θα φανεί πολύ αργότερα και θα είναι εκείνος που με μεγαλύτερη σοφία διαχειρίστηκε τα αποτελέσματα. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ειδικά στο θέμα των ευρωεκλογών, τη σκέψη μου απασχόλησαν οι πολίτες και λιγότερο οι πολιτικοί, με την εξής έννοια: Στις δημοτικές, περιφερειακές ή εθνικές εκλογές, κακώς μεν, αλλά στην πραγματικότητα στην προτίμηση των ψηφοφόρων για σταυροδοσία «ο δικός μας άνθρωπος» - θεωρητικά ή πρακτικά – πολλές φορές καθορίζει τις… επιλογές. Αυτή τη φορά κληθήκαμε να σταυρώσουμε τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Ο δικός μας άνθρωπος απομακρυνόταν. Έπρεπε ή οφείλαμε, ως πολίτες, να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στις επιλογές μας. Διαβάζοντας για κάποιους από αυτούς στις εφημερίδες ή ψάχνοντας τα βιογραφικά τους στο internet, θα έπρεπε να αναζητήσουμε εκείνους που με τις γνώσεις, την επαγγελματική καριέρα, ακόμα και με τις επαφές τους, θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα έπρεπε να προτάξουμε τη λογική του θυμικού. Σκεπτόμουν εκείνα τα καταπληκτικά λόγια του Γ. Σεφέρη: Κι αν σου μιλώ με παραμύθια και παραβολές είναι γιατί τ’ ακούς γλυκότερα… Είμαστε ενήλικες και κατά τεκμήριο σοβαροί. Το θέμα, λοιπόν, είναι αυτά που λέγονται και όχι το πώς λέγονται, προκειμένου εμείς να τα επεξεργαστούμε με τη λογική μέσω του συναισθήματος. Η Δημοκρατία απαιτεί σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια! Ας αποφασίσουμε να λειτουργήσουμε ως μονάδες μιας οργανωμένης κοινωνίας και, επομένως, ως πολίτες. Ας συναντηθούμε, όχι για να γκρεμίσουμε, με κούφια συνθήματα, αλλά με τόλμη να ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουμε για τα άτομα που θα μας εκπροσωπούν με βάση το συναίσθημα, παραβλέποντας τις ικανότητες. Είδαμε στις ευρωεκλογές να μένουν εκτός Κοινοβουλίου άνθρωποι αξιόλογοι και να οδεύουν προς Βρυξέλλες άνθρωποι απλώς… αναγνωρίσιμοι. Κι αυτό είναι άδικο για τη χώρα! Άντα Αποστολάκη - 

***   Γιατί όλα τα «καλά» έχουν ένα τέλος         
           Τώρα που οι εκλογές τελείωσαν, ξαναγυρνάμε ως πολίτες στη… μιζέρια μας. Σε αυτή την πραγματικότητα που η πλειοψηφία των υποψηφίων δε μας «είδε, δε μας ξέρει». Γίναμε «βασιλιάδες» στη ζωή τους για περίπου ένα μήνα. Όσο, δηλαδή, κράτησε η προεκλογική περίοδος. Και τώρα όλα γίνονται όπως πριν, την προ εκλογών περίοδο.
Πόσες φορές οι πολίτες δεν έχουν παραπονεθεί ότι οι πολιτικοί και γενικά οι υποψήφιοι, μόλις τελειώσουν οι εκλογές, τούς ξεχνούν; Ότι δεν τους ξαναβλέπουν στα χωριά τους; Το πιθανότερο είναι να μην τους συναντήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Κάθε μέρα στην πλατεία του χωριού γινόταν «παρέλαση» υποψηφίων και ύστερα για 5 χρόνια (τόσο θα είναι πλέον η διάρκεια της θητείας) άφαντοι. Είδαν  υποψηφίους να τους τάζουν όσα ήθελαν να ακούσουν και να μιλούν για την ποιότητα ζωής τους και την ίδια στιγμή να γεμίζουν το χώρο τους με τα προεκλογικά τους φυλλάδια και τα δέντρα τους με αφίσες. Αλλά δεν τους αποπήραν. Ακόμα κι όταν οι υποψήφιοι έφυγαν και τα σκουπίδια τους έμειναν.
Το γεγονός, όμως, ότι για όλη την ενδιάμεση περίοδο των εκλογών τούς αγνοούν, δεν το προσπερνούν εύκολα. Το λένε και το ξαναλένε, κι αν τύχει να συναντήσουν κάποιον από αυτούς, τα «ακούει» κανονικά. Κάποιοι όταν ξαναβρεθούν μπροστά στην κάλπη, το ξεχνούν και άλλοι το θυμούνται για τα καλά και το κρατούν «μανιάτικο», τιμωρώντας τον ξεχασιάρη πολιτικό.
Το κακό είναι πως ό,τι επαναλαμβάνεται, γίνεται συνήθεια. Έτσι και αυτή η τακτική. Μέχρι που προχθές άκουσα δημότη να εύχεται να υπήρχε και τρίτος γύρος εκλογών στο Δήμο του, καθώς «είδε τόσο τσιμέντο να πέφτει και τόσα μικροέργα να γίνονται, που ολόκληρη τη θητεία του δεν είχε κάνει ο δήμαρχος».
Αλλά όπως είπαμε, όλα τα καλά έχουν ένα τέλος. Τέλος και οι εκλογές, λοιπόν. Τουλάχιστον προς το παρόν…

***  Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στην Μεσσηνία

Σε εξέλιξη βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι δύο πυρκαγιές  στην Μεσσηνία
Η πρώτη στην  θέση "Αγιος Νικόλαος" της Πύλου στην χωματερή του δήμου η οποία έχει πάρει διαστάσεις με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο για να την θέσουν υπό έλεγχο και η δεύτερη στα Πλατάνια Τριφυλίας στην θέση "Αγία Ελένη"  χωρίς όμως να απειλεί τον οικισμό
 






***  KARDAMHLH  ....  ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ :





Το παλιό εργοστάσιο της Καρδαμύλης
 Πολύ κοντά στο λιμάνι της Καρδαμύλης, σε μία έκταση περίπου 3 στρεμμάτων, δεσπόζει το κτίριο του παλιού εργοστασίου της Καρδαμύλης. Κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής του, λειτούργησε ως ελαιουργείο, σαπωνοποιείο και πυρηνοελαιουργείο. Το εργοστάσιο κατασκευάστηκε το 1932 από ντόπιους χτίστες και ήταν ιδιοκτησίας των αδελφών Λιακέα. Συνέταιρος αργότερα μπήκε και ...ο Αλέξανδρος Αποστολάκης, ο οποίος είχε πολλές μετοχές στο μύλο της Καλαμάτας (στο λιμάνι).
Η αρχική του λειτουργία ήταν ως ελαιουργείο πρότυπης μορφής, με μηχανήματα (πιεστήρια, διαχωριστήρα, λιθάρια για τη σύνθλιψη του ελαιοκάρπου) που είχαν έρθει από τη Γαλλία και ήταν στην ιδιοκτησία των αδελφών Λιακέα. Ο Α. Αποστολάκης λόγω του μύλου που κατείχε στο λιμάνι της Καλαμάτας, έφερνε αλεύρι και πίτουρο από την Κρήτη και στη συνέχεια πυρήνα, καθώς λειτούργησε ως πυρηνελαιουργείο μετά το 1935.
Εκείνη την χρονιά χτίστηκε και η καμινάδα του, από ένα μάστορα ονόματι Λαγό.
Ήταν το μεγαλύτερο εργοστάσιο του είδους του στα Βαλκάνια κατά την περίοδο του μεσοπολέμου. Απασχολούσε περίπου 150 εργάτες και κάλυπτε τις ανάγκες ηλεκτροδότησης του χωριού. Πολλοί εργάτες εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Καρδαμύλη , χτίζοντας τις κατοικίες τους κοντά στο εργοστάσιο.
Η μεταφορά των πρώτων υλών στο εργοστάσιο γινόταν με καΐκια αφού ο δρόμος κατασκευάστηκε το 1940. Λίγο πριν το 1940 αρχίζει να λειτουργεί και ως σαπωνοποιείο στο οποίο εργάζονταν αρκετές γυναίκες. Μέχρι το 1940 το εργοστάσιο λειτουργούσε και με τα τρία τμήματα του, ενώ κατά την περίοδο της κατοχής λειτουργούσε μόνο ως ελαιουργείο.
Η ακμή του εργοστασίου ήταν μέχρι και το 1943 όπου και ο Ι. Αποστολάκης συλλαμβάνεται και εξορίζεται στην Ιταλία. Μετά τον εμφύλιο το 1949 ο Αποστολάκης επιστρέφει από την εξορία και το σαπωνοποιείο επαναλειτουργεί για δύο χρόνια.
Μετά όμως απο διαφωνίες με τον συνεταίρο του Γ. Λιακέα, ο Αποστολάκης πουλάει το μερίδιο του στους Σ. Γαϊτανάρο και Ι. Χρονέα. Οι Χρονέας και Γαϊτανάρος λειτουργούν το εργοστάσιο μέσω του Λυκούργου Γαϊτανάρου ως ελαιουργείο, λόγω της μεγάλης σοδειάς λαδιού που υπήρχε εκείνη την περίοδο.
Μετά το 1950 το μερίδιο τους πουλήθηκε στον Γ. Λιναρδάκη, ο οποίος ήταν ο διευθυντής του εργοστασίου, ενώ κατέβαλε ενοίκιο στον Γ. Λιακέα για το άλλο μισό μερίδιο. Ο Γ. Λιακέας εκείνη την περίοδο εργαζόταν ως χημικός. Το 1956 ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο από ένα τσιγάρο που προσπάθησε να ανάψει ένας ντόπιος βοσκός. Μετά την φωτιά ανακατασκευάστηκε και λειτούργησε για τα επόμενα δύο χρόνια ως ελαιουργείο και πυρηνελαιουργείο.
Το 1958 το εργοστάσιο κλείνει καθώς λύθηκε η συνεργασία μεταξύ των ιδιοκτητών. Μετά από χρόνια το μερίδιο των αδελφών Λιναρδάκη πέρασε στις τράπεζες, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν και το κτίριο έμεινε έως και σήμερα έρημο.
Δημήτρης Γιατράκος      
Φωτ. Δημήτρης Γιατράκος


*** Ελκτική ακτίνα τύπου Star Trek δημιούργησαν Σκωτσέζοι επιστήμονες
  , , ,     

Σκωτσέζοι φυσικοί μετέτρεψαν την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα με τη δημιουργία μιας ελκτικής ακτίνας (tractor beam), όπως στις ταινίες του Star Trek.
Οι ελκτικές ακτίνες εδώ και καιρό έχουν θεωρηθεί ότι περιορίζονται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, και μπορεί κανείς να τις φανταστεί μόνο στους κόσμους των ταινιών.

Όλοι οι φίλοι των sci fi ταινιών, γνωρίζουν την έννοια της ελκτικής ακτίνας (tractor beam), αρκεί να θυμηθεί κανείς την πρώτη σκηνή της πρώτης ταινίας του Star Wars ή το Star Trek.

            Οι φυσικοί στο πανεπιστήμιο Dundee χρησιμοποίησαν μια σειρά υπερήχων (μία λειτουργική ακουστική ελκτική ακτίνα, χρησιμοποιώντας ενέργεια από εξοπλισμό υπερήχων) για να ασκήσουν δύναμη σε ένα αντικείμενο και να το τραβήξουν προς την πηγή της ενέργειας.
           
Ισχυρίστηκαν ότι είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια δέσμη έχει χρησιμοποιηθεί για να κινηθεί κάτι μεγαλύτερο από έναν μικροσκοπικό στόχο.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Dundee, εργάστηκαν μαζί με τους συναδέλφους στο Σαουθάμπτον και το Ιλινόις για το έργο αυτό , τα αποτελέσματα των οποίων έχουν δημοσιευθεί στο επιστημονικό περιοδικό Physical Review Letters.
Η ίδια ομάδα από το Ινστιτούτο του πανεπιστημίου για την Ιατρική Επιστήμη και την Τεχνολογία (Imsat) δημιούργησε ένα "ηχητικό κατσαβίδι", επίσης με τη χρήση υπερήχων.
Η τεχνολογία θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στον τομέα της ιατρικής, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κλινικών τεχνικών με βάση τους υπερήχους 
 
«Είναι η πρώτη φορά που κάποιος επέδειξε μία λειτουργική ακουστική ελκτική ακτίνα και η πρώτη φορά που μία τέτοια ακτίνα χρησιμοποιήθηκε για να μετακινήσει κάτι μεγαλύτερο από μικροσκοπικούς στόχους» αναφέρει η Δρ. Κριστίν Ντεμόρ, του Institute for Medical Science and Technology (IMSAT) του πανεπιστημίου.
«Ήμασταν σε θέση να δείξουμε ότι μπορείς να ασκήσεις επαρκή δύναμη σε ένα αντικείμενο μεγέθους περίπου ενός εκατοστού για να το κρατήσεις ή να το μετακινήσεις, κατευθύνοντας στο πίσω μέρος του δίδυμες ακτίνες ενέργειας από τον εξοπλισμό υπερήχων» προσθέτει.
Η ομάδα χρησιμοποίησε μία συσκευή υπερήχων που έχει ήδη λάβει έγκριση για κλινική χρήση σε εγχειρήσεις υπερήχων καθοδηγούμενες από MRI. Τα αποτελέσματα της έρευνας – η οποία διεξήχθη σε συνεργασία με επιστήμονες του Southampton University και του Illinois Wesleyan University- δημοσιεύτηκαν στο Physical Review Letters.
Πέρα από τη συγκίνηση που προκαλεί στους φίλους της επιστημονικής φαντασίας, το συγκεκριμένο επίτευγμα έχει σημαντικές δυνατότητες, ειδικά στον τομέα των ιατρικών εφαρμογών με υπερήχους. «Η έρευνά μας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες προόδους στην εφαρμογή τεχνικών με υπερήχους σε τομείς όπως η υγεία» αναφέρει η Δρ. Ντεμόρ.
Πληροφορίες από scotsman.com και bbc.com/   , THE CURIOSITY OF CAT

*** Μπαίνει στην παραγωγή το Ελληνικό super car [Εικόνες Βίντεο]

Το Korres Project 4, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα πρωτότυπο Ελληνικό super car.
Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τα χαρτιά, τις επιδόσεις αλλά και τα κατορθώματά του που δεν μπορεί κανείς να τα συναντήσει σε καθημερινά αυτοκίνητα. Εφοδιασμένο με κινητήρα 7.0 λίτρων (προερχόμενος από την Generl Motors) αποδίδει 505 ίππους προσφέροντας εντυπωσιακές επιδόσεις σύμφωνα με τον ίδιο τον κατασκευαστή. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 3.8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 300 χλμ./ώρα. Καθόλου άσχημα θα λέγαμε...
Δείτε ποιο είναι το Korres Project 4
  KORRES P4   :   http://youtu.be/QB4PolRV_JI  ,

Τέρμα γκάζι εκτός δρόμου...
Η διαφορά όμως με τα υπόλοιπα super car (αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση) βρίσκεται στην τετρακίνηση και στην ιδιότητα που έχει να κινείται εκτός δρόμου με πολύ ψηλές ταχύτητες.
Από εκεί και πέρα η βασική καινοτομία βρίσκεται στην ανάρτηση που δίνει τη δυνατότητα στους τροχούς να έχουν μόνιμη επαφή με το έδαφος προσφέροντας την μεγαλύτερη δυνατή πρόσφυση. Στην πράξη το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να κινηθεί για... πλάκα στο χώμα, να ανέβει σκαλιά, να περάσει εμπόδια που τα βλέπεις και... τρομάζεις και γενικά να κάνει πράγματα που ίσως να μην μπορούν πολλά καθαρόαιμα 4x4.
To Korres P4 αποδίδει 505 ίππους!!!
Παραγωγή στην Κατερίνη
Το αυτοκίνητο υλοποιείται εδώ και πέντε χρόνια από μία ομάδα επιστημόνων που φαίνεται να το έχουν φτάσει, έπειτα από ατελείωτες ώρες δοκιμών, στην τελική του μορφή. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να περάσει τη γραμμή παραγωγής και από πρωτότυπο να γίνει εμπορεύσιμο αλλά σε περιορισμένο αριθμό.
Γι' αυτό το λόγο η ομάδα του Κορρέ έχει ήδη έρθει σε επαφή με μία άλλη ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Κατερίνη και ονομάζεται Replicar Hellas. Η συγκεκριμένη κατασκευάζει αυτοκίνητα ρέπλικες βασισμένα σε μοντέλα της Porsche τα οποία και διαθέτει στο εξωτερικό με πολύ καλές πωλήσεις που φτάνουν σχεδόν τις 40 μονάδες ετησίως!
To Ελληνικό αυτοκίνητο πρωταγωνιστεί σε ξένο τηλεοπτικό δίκτυο
  KORRES P4 ON THE GADGET SHOW   :  http://youtu.be/Ng2Qkud-DDI

Η επιβεβαίωση
Μιλώντας στο zougla.gr, ο ιδιοκτήτης της Replicar Hellas, Ηλίας Γαγανέλης, επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πράγματι βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την ομάδα του κ. Κορρέ. Αν ολοκληρωθεί η συμφωνία μας θα ξεκινήσουμε στις εγκαταστάσεις μας την κατασκευή τεσσάρων μονάδων οι οποίες θα πωληθούν στην Ευρώπη. Υπολογίζω ότι κάτι τέτοιο θα γίνει στις αρχές του 2015».
Την επιβεβαίωση της μελλοντικής παραγωγής σε περιορισμένο αριθμό επιβεβαίωσε στο zougla.gr και συνεργάτης του Δημήτρη Κορρέ ο οποίος τόνισε πως θα υπάρξει και δεύτερος στην Αμερική που θα αφορά τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται για την άλλξη πλευρά του Ατλαντικού.
Η Replicar Hellas κατασκευάζει εδω και χρόνια αυτοκίνητα στην Κατερίνη...
Στην τελική ευθεία
Το γεγονός ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε τόσο προχωρημένο στάδιο σίγουρα δείχνει και τον αγώνα που έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το Korres Project P4. Μην ξεχνάμε πως η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει... master και η κατασκευή οχημάτων με πιστοποίηση φαντάζει ως ταξίδι με διαμονή στον πλανήτη Άρη.
Αν και εφόσον το εν λόγω μοντέλο πάρει σάρκα και οστά με τη βούλα (δηλαδή να ξεπεραστεί η γραφειοκρατία) είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προϋποθέσεις που θα ανοίξει την όρεξη και σε άλλους κατασκευαστές να φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά αυτοκίνητα...
Δοκιμές με το P4 έχει κάνει και ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι τόμι Μάκινεν...
Πιο… ντροπιαστική πρώτη νύχτα γάμου δεν πρέπει να έχει υπάρξει ever! Γαμπρός και νύφη την έβγαλαν στο κρατητήριο μετά από καυγά στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου! Συνέβη στο Μάντσεστερ το βράδυ του Σαββάτου. Το ευτυχισμένο ζευγάρι, εκείνη με το νυφικό της κι εκείνος με το γαμπριάτικο κοστούμι, θέλησε να περάσει το πρώτο βράδυ της κοινής ζωής του στη γαμήλια σουίτα του ξενοδοχείου Hilton.
Αλλά όλα πήγαν στραβά!
Ενώ είχαν φτάσει στη ρεσεψιόν και άρχισαν τις διαδικασίες για να κλείσουν τη σουίτα, άρχισαν να μαλώνουν με τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου. Όταν η συζήτηση… άναψε, η ρεσεψιονίστ κάλεσε την ασφάλεια.
Και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα και έπεσε… ξύλο. Ο γαμπρός, σύμφωνα με τη Daily Mail, φέρεται να επιτέθηκε σε έναν από τους άνδρες της ασφάλειας και τον τραυμάτισε στο πρόσωπο, ενώ η νύφη επιτέθηκε λεκτικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς κατά των security, Ασιατικής καταγωγής.
Οι νεόνυμφοι συνελήφθησαν και πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους στο κρατητήριο, αλλά σε χωριστά κελιά!
αρχείο λήψης
πηγή: newsit.gr

***

*** Αθλητική  ενημέρωση :














*** Βίντεο  από  λεχθέντα  για  επεισόδια στον  ποδοσφαιρικό αγώνα Α.Ε.ΣΠΑΡΤΗΣ - ΠΑΜΙΣΣΟΣ  4-0 .-
~  Πρόεδρος  Παμίσου  και Α Ο Σπάρτης  2014 : http://youtu.be/GmE5GGSwqwM ,

~   Για  τα επεισόδιά Α Ο ΣΠΑΡΤΗΣ- ΠΑΜΙΣΣΟΣ  4-0 : http://youtu.be/hTiMN4JbWuc ,


***  Πάμισος: Βαριά ήττα στη Σπάρτη, έχασε κάθε ελπίδα για άνοδο…         
   
Βαριά ήττα με 4-0 από την ΑΕ Σπάρτης γνώρισε την Κυριακή στο Δημοτικό Γήπεδο Σπάρτης ο Πάμισος, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Football League 2.
Οι «πράσινοι» της Μεσσήνης μετά τη δεύτερη σερί ήττα (προηγήθηκε η «γκέλα» της προηγούμενης αγωνιστικής κόντρα στον Ερμή Κιβερίου) οπισθοχώρησαν στην τρίτη θέση, χάνοντας παράλληλα κάθε ελπίδα για άνοδο (η ΑΕ Σπάρτης και ο Ερμής Κιβερίου διεκδικούν την Κυριακή στο μεταξύ τους ματς την πολυπόθητη άνοδο).
Η ΑΕ Σπάρτης ήταν εντυπωσιακή και εκτός από τα 4 γκολ, έχασε αρκετές ευκαιρίες, φθάνοντας στην 3η νίκη της.
Από την άλλη πλευρά, ο Πάμισος Μεσσήνης δεν κατάφερε ν’ αντισταθεί στην πίεση της ομάδας της Σπάρτης (που αγωνίστηκε για μεγάλο διάστημα με 10 ποδοσφαιριστές, λόγω αποβολής του Σπιροπάλι), γνωρίζοντας μια βαριά ήττα.
Βέβαια από πλευράς Παμίσου Μεσσήνης υπάρχουν καταγγελίες για «επιθέσεις» στην αποστολή της ομάδας κατά την άφιξή της στο Δημοτικό Γήπεδο Σπάρτης και για τη φιλοξενία που επιφυλάχθηκε στην ομάδα (στο χώρο των αποδυτηρίων βρέθηκαν ορισμένοι εύσωμοι, ενώ μέλη της διοίκησης των «πρασίνων» της Μεσσήνης στριμώχτηκαν σε μια γωνιά του γηπέδου για να παρακολουθήσουν τον κρίσιμο αγώνα μπαράζ).
Τα γκολ της ΑΕ Σπάρτης πέτυχαν οι Φώντας Μοσχογιάννης (33΄ με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Χαλίλι), Κωτσάκης (44΄ με αυτογκόλ και λάθος του τερματοφύλακα Πατρίκιου Ανδρέου), Αράπογλου (62΄ με σουτ) και Χοτζάι (90΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι).
Το ματς σφύριξε ο Άγγελος Ευαγγέλου από την ΕΠΣ Αθήνας, ενώ βοηθοί ήταν οι Εμμανουήλ Γιαννουγλίδης και Γεώργιος Δανέζης από την ίδια Ένωση.
ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ  (Κώστας Γραμματικάκης, Κώστας Κασσαβέτης): Γαρόζης, Πρασσάς, Λάππας (74΄ Πετρόπουλος), Σταυρόπουλος, Μοσχογιάννης, Χοτζάι, Χαλίλι, Σπηλιωτόπουλος, Τσούκλης (70΄ Αδαμόπουλος), Σπυροπάλι, Γκρέτσος (46΄ Αράπογλου).
ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης, Νίκος Γεωργακλής): Ανδρέου, Ι. Τρίψας, Κωτσάκης, Αλεβίζος, Φιλόπουλος, Μωράκης, Πατσιώτης, Χρ. Τρίψας, Μανωλόπουλος, Ηλιόπουλος, Ρούτσης.
Στο άλλο ματς της 5ης αγωνιστικής του 13ου ομίλου, ο Ερμής Κιβερίου επικράτησε με 4-1 του Παθυρεατικού.
  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. ΑΕ Σπάρτη   10-1 10
2. Ερμής Κιβερίου    8-4  9
3. Πάμισος Μ.  8-8  7
4. Πανθυρεατικός    1-14 1
  Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 4 Ιουνίου)
Ερμής Κιβερίου – ΑΕ Σπάρτης
Πανθυρεατικός – Πάμισος  Μεσσήνης
 Η Λαμπαδαρίου σφυρίζει Πανθυρεατικός – Πάμισος
Εξάλλου, η Ελένη Λαμπαδαρίου από την ΕΠΣ Πειραιά σφυρίζει τον αγώνα μπαράζ Πανθυρεατικού – Παμίσου Μεσσήνης, που διεξάγεται αύριο και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γήπεδο Σπάρτης. Βοηθοί θα είναι οι Παναγιώτης Γκολές, Νικόλαος Τίκας από την ίδια Ένωση, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Βλάσιος Θεοδωρόπουλος από την ΕΠΣ Κορινθίας.
  Δηλώσεις Γιώργου Πετρουλάκη
Ο πρόεδρος του Παμίσου Μεσσήνης, Γιώργος Πετρουλάκης, για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα μπαράζ με την ΑΕ Σπάρτης, δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή (προχθεσινή) είναι μαύρη ημέρα για το λακωνικό ποδόσφαιρο. Η αποστολή της ομάδας μας όταν βρέθηκε στο Μυστρά για φαγητό, δέχθηκε “φραστικές” επιθέσεις από άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι. Στη συνέχεια, όταν η αποστολή έφτασε συνοδεία της Αστυνομίας στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, δέχθηκε φραστικές επιθέσεις από 100 φιλάθλους, οι οποίοι πετούσαν και πέτρες! Όταν οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στα αποδυτήρια, αντίκρισαν 5 εύσωμα άτομα, που δεν είχαν και την καλύτερη συμπεριφορά απέναντί τους. Μάλιστα, αυτά γράφτηκαν στο Φ.Α. είτε ως φυσιοθεραπευτές και διερμηνείς της ΑΕ Σπάρτης και ο ένας ως φυσιοθεραπευτής του Παμίσου Μεσσήνης!
Όπως καταλαβαίνετε, υπήρξε κλίμα τρομοκρατίας, κάτι που επηρέασε την ομάδα μας, τη στιγμή που στη σύνθεσή της έχει 15χρονα και 16χρονα παιδιά. Ένα σημείο που θα σταθώ είναι ότι η διαιτησία ήταν καλή. Γνωρίσαμε μια βαριά ήττα που μας έφερε στην 3η θέση του Ομίλου μας. Η ομάδα μας έκανε μεγάλη προσπάθεια και δίνω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, τους οποίους θεωρώ ηθικούς πρωταθλητές».
 
***  «Κινείται» για το προπονητήριο η Καλαμάτα

 Το ενδεχόμενο μετακίνησης στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, χρησιμοποιώντας το ως έδρα τη νέα σεζόν, έχουν σκεφθεί στο στρατόπεδο της Καλαμάτας, όμως κάθε άλλο παρά εύκολο φαντάζει το σενάριο αυτό. Για να γίνει πράξη η σκέψη των ανθρώπων της Μαύρης Θύελλας, θα χρειαστεί η δαπάνη χρημάτων, για την κάλυψη των αναγκών στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, κάτι που βεβαίως δεν αντιμετωπίζεται με χαμόγελα, καθώς θα προστεθεί με αυτό τον τρόπο ένα επιπλέον βάρος στην πλάτη της διοίκησης. Θυμίζουμε ότι ο Αθλητικός Φορέας είχε παραχωρήσει χωρίς αντίτιμο το Στάδιο, και η ομάδα είχε έδρα χωρίς να πληρώνει και να επιβαρύνεται, εισπράττοντας τη στήριξη του Δήμου. Μπορεί λοιπόν να υπάρχει η επιθυμία μετακίνησης στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όμως από την άλλη τα οικονομικά δεδομένα δεν αφήνουν πολλές πιθανότητες. Θα λέγαμε ότι η διοίκηση, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει να καθοδηγεί τη Μαύρη Θύελλα, μπαίνοντας μπροστά και για τη συνέχεια, μέσα από τις εκλογές που θ’ ακολουθήσουν προς τα τέλη Ιουνίου, καίγεται περισσότερο για τη δημιουργία του προπονητηρίου, στο οποίο θα μπορεί η ομάδα απρόσκοπτα να πορεύεται κατά τη διάρκεια της σεζόν. Έχει παραχωρηθεί από το Δήμο μια σημαντική έκταση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, στην οποία θέλουν οι ιθύνοντες της Καλαμάτας να δημιουργήσουν τη βάση της ομάδας. Ν. Μπ. -

*** Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ανδριανός στο «Θ» για τα Παπαφλέσσεια, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τον αθλητισμό…         
   
Με αφορμή το διεθνές μίτινγκ στίβου Παπαφλέσσεια ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός βρέθηκε το Σάββατο στην Καλαμάτα, κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων, ενώ συνοδεία του προέδρου του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννη Αδαμόπουλου έκανε «αυτοψία» στην Τέντα, όπου υπάρχει επιτακτική ανάγκη για παρεμβάσεις με προτεραιότητα την αντικατάσταση του πανιού. Επιπλέον, ο κ. Αδαμόπουλος επανέφερε το αίτημα για την κατασκευή ενός σύγχρονου παλαί ντε σπορ.
Το «Θ» είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κ. Ανδριανό, τόσο για τα Παπαφλέσσεια, όσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού, ενώ θέσαμε και το ζήτημα της ποδοσφαιρικής αναδιάρθωσης στη Γ’ Εθνική, καθώς οι ομάδες ζήτησαν πρόσφατα τη βοήθειά του για να μην ισχύσει.
Αρχίζοντας από τους αγώνες του Σαββάτου ο Υφυπουργός ανέφερε:
«Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή. Τα Παπαφλέσσεια είναι ένας θεσμός αθλητικός με διεθνή ακτινοβολία και γι’ αυτό τον στηρίζουμε και ως Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την αιγίδα, αλλά και με οικονομική στήριξη. Το οφείλουμε αυτό γιατί το κοινωνικό αγαθό του αθλητισμού δίνει διέξοδο και η χαρά μας είναι μεγάλη, ειδικά όταν βλέπουμε στις κερκίδες όλα αυτά τα νέα παιδιά. Θεωρώ λοιπόν ότι τέτοια γεγονότα εκτός του ότι έχουμε τη συμμετοχή των αθλητών που αγωνίζονται, δίνουμε και μια ώθηση στην τοπική κοινωνία στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού και γι’ αυτό πρέπει να τον δούμε πιο συγκροτημένα αυτόν το θεσμό, ώστε να του δώσουμε την αίγλη και την αξία που πρέπει.
Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε σε ό,τι του ζητήθηκε. Η στήριξη είναι δεδομένη. Θα πρέπει μαζί με τους διοργανωτές να καθίσουμε σε ένα τραπέζι ώστε να δούμε πως του χρόνου θ’ αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο».
Στην ερώτηση για το αν μπορούμε να περιμένουμε καλύτερες μέρες για τον αθλητισμό ο Υφυπουργός αρνήθηκε ότι η τελευταία χρηματοδότηση ήταν …προεκλογικού χαρακτήρα επισημαίνοντας τα εξής:
«Ο αθλητισμός στην Ελλάδα έχει μέλλον και λαμπρό μέλλον και η στήριξη είναι δεδομένη. Μάλιστα με τη στήριξη του πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά φέτος πήραμε 11 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, σε μια περίοδο πολύ δύσκολη για την πατρίδα μας. Λόγω της οικονομικής κρίσης από τον τακτικό προϋπολογισμό ήταν πραγματικά μειωμένες οι επιδοτήσεις, όμως με τα 11 εκατομμύρια ήρθαμε στα περυσινά επίπεδα. Γι’ αυτό δεν υπάρχουν ιδιαίτερα παράπονα από τις Ομοσπονδίες. Επιπλέον, κάναμε μια σημαντική προσπάθεια να στηρίξουμε το κύτταρο του αθλητισμού που είναι τα σωματεία, τα οποία είχαν να πάρουν χρήματα από το 2009. Πέρυσι δώσαμε επιχορήγηση στα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε ατομικά αθλήματα και φέτος στα ομαδικά.
Είναι μια κίνηση σημειολογική, ότι στηρίζουμε τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό».
Όσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις:
«Σε όλη την  Ελλάδα υπάρχουν προβλήματα με τις αθλητικές εγκαταστάσεις ακόμα και με τις Ολυμπιακές που οι περισσότερες δε συντηρήθηκαν. Στους δέκα μήνες που είμαι Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κάναμε συντηρήσεις και λύσαμε προβλήματα που ήταν απαραίτητο να γίνουν. Όπως αυτό των αυθαίρετων αθλητικών εγκαταστάσεων που οι περισσότερες ήταν αυθαίρετες.
Βέβαια πολλές εγκαταστάσεις ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, επομένως είναι και ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Κι αυτή έχει βέβαια δυσκολίες. Και οι περιφέρειες πλέον, που θα διαχειριστούν πάρα πολλά χρήματα και από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να συμβάλουν στη συντήρηση και τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.
Συζητήσαμε με το Δήμαρχο, θα επισκεφτώ και την Τέντα και θα κάνουμε μια σύσκεψη στο Υπουργείο και για τη Μεσσηνία».
Τέλος, ρωτήσαμε τον κ. Ανδριανό για την πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των ομάδων της Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου οι οποίοι ζητούν να μην ισχύσει η αναδιάρθωση, ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό πολλές ομάδες. Μάλλον δεν είναι αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν στον Μεσσηνιακό που είναι μια από αυτές και οι υπόλοιπες:
«Συζητήσαμε το θέμα στο γραφείο μου με εκπροσώπους των ομάδων που ζήτησαν να με δουν. Και με τη ΓΓΑ. Είναι ένα θέμα που αφορά κατά βάση την ΕΠΟ. Θα το συζητήσω κι εγώ με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αν και υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας σε αυτή».
Χ.Ε.

***BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:

 http://www.youtube.com/stamos01 ,      3333   video.-         
http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1810   video .-   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      1790  video.- 
Σύνολον                                                     6933 βίντεο   .-

 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,  2543 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  ,  
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  269  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,

 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    577 –

~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-  171.
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-               
~    www.aroma-elladas.gr  ,                            
   








~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/02-2014.html  , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 02 Μαΐου 2014 , Άρωμα  ενημέρωσης για  όλους  μας , .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Σάββατο 03 Μαΐου 2014 .-                                                                                                             
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/03-2014.html  , Άρωμα ενημέρωσης Σαββάτου 03 Μαϊου 2014 .-                                                                ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/18052014.html , Ανακήρυξης Υποψηφίων Δήμων Ν. Μεσσηνίας  για  εκλογές  18/05/2014 , Σάββατο, 3 Μαΐου 2014 .-                                                                             
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/03-05-2014.html , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ  ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ  , Κυριακή 04 Μαΐου  2014 .-   
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/04-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 04 Μαΐου 2014.-                       
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/05-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 05 Μαΐου 2014 .-                                                                             ~    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014.html , Συνδυασμοί και  υποψήφιοι για την Περιφέρεια  Πελοπονήσσου στις  εκλογές  18  και  25  Μαϊου  2014  , Δευτέρα  05 Μαΐου  2014 .  
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-25-2014-18-25-2014-05-2014-83.html  , ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ 18 και  25/05 Συνδυασμοί  και όλοι οι υποψήφιοι Ν. Μεσσηνίας  2014 , ΤΡΙΤΗ  06  ΜΑΪΟΥ  2014.-  
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/06-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 06 Μαϊου 2014   .-                                            
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html  , ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ  ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ  ΚΩΝΣ/ΛΕΩΣ διατελέσαντες από  ιδρύσεως Οικ. Πατριαρχείου . Τρίτη  6/5/2014 .-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/07-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 07 Μαΐου 2014  .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/08-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Μαΐου 2014.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , ΚΑΒΑΦΗΣ ,  Άρωμα  Επιλογών  Παρασκευή 09 Μαΐου  2014 .-                                                       
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Ενημέρωση - η εφημερίδα μας , Παρασκευή 09 Μαΐου 2014.-         
~    http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/09-2014.html , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  09  Μαϊου  2014  .-    
 ~   http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/10.html  , Άρωμα ειδήσεων και ενημέρωσης Σάββατο 10 Μαΐου 2014 .- 
~http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης με ειδήσεις, Κυριακή 11 Μαΐου 2014,     
 ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/12-2014.html , Άρωμα ειδήσεων στην ενημέρωση της Δευτέρας 12 Μαΐου 2014  .-                     
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Άρωμα ειδήσεων  και  ενημέρωσης Τρίτη  13  Μαΐου  2014  .-   
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Μαΐου 2014 .-                
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/14-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης ειδήσεων Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 .-                                                   ~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 14 Μαΐου 2014  .-                           
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/stamatios-n.html ,   Αυτογραφία 15/05/2014    Αυτογραφία  16 /05/2014  .-    
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/15-2014.html ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  15  Μαΐου  2014 .-    http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/16-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης από Μεσσηνία και Ελλάδα Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 , .-
~     http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 17 Μαΐου 2014.-
~
 
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/17-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης του  Σαββάτου  17  Μαΐου  2014  

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/05/18-2014.html , Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές Κυριακή 18 Μαϊου 2014.-
~
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/05/18052015-19-2014.html ,  Αυτοδιοικητικές Εκλογές 18/05/2015 Δευτέρα 19 Μαρτίου 2014 .-

~    http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/05/18052014-19-2014.html ,  Δημοτικές Περιφερειακές Εκλογές 18/05/2014 , Δευτέρα 19 Μαΐου 2014 .-
~     http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/20-2014.html ,   Ενημέρωση με ειδήσεις της ημέρας , Τρίτη 20 Μαΐου 2014 .-             
~      http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/21-2014.html ,      Ενημέρωση και ειδήσεις Τετάρτη 21 Μαΐου 2014  .-                   
~   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη 22  Μαΐου  2014 .-
~    http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/22-2014.html , Άρωμα  στην  ενημέρωση  Πέμπτη  22  Μαϊου  2014  , .-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/05/23-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  23  Μαϊου   2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/05/2014-26-2014.html  , ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/05/26-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 26 Μαΐου 2014 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/05/27-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  27  Μαΐου  2014  .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου