Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2014

Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Φεβρουαρίου  2014   :



*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑΣ  και  Άλλα  :

***  Λεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν στα Τρίκαλα    ,   Ρομπότ στο τιμόνιΛεωφορεία χωρίς οδηγό θα δοκιμαστούν στα Τρίκαλα
Καλλιτεχνική απεικόνιση ενός συστήματος μεταφοράς που μοιάζει με διασταύρωση λεωφορείου με τρένο (Πηγή:CityMobil2.eu )  Τρίκαλα   ,  Ο δήμος Τρικάλων είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις στην οποία θα δοκιμαστούν λεωφορεία χωρίς οδηγό στο πλαίσιο του προγράμματος CityMobil2. Θα πρέπει όμως να προηγηθεί η νομιμοποίηση των αυτοματοποιημένων οχημάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών.
Τα Τρίκαλα, τα οποία είχαν βραβευτεί το 2009 ως μια από τις πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου, διαγωνίστηκαν με άλλες 11 ευρωπαϊκές πόλεις ανά την Ευρώπη και καταφέραν να προκριθούν στις πέντε πόλεις που θα πραγματοποιήσουν εξάμηνες δοκιμές.
Με επιστολή του προς την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου Τρικκαίων, e-Trikala AE, ο συντονιστής του Προγράμματος CityMobil2, Αντριάνο Αλεσαντρίνι, αναφέρει ότι τα Τρίκαλα συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και κέρδισαν τα συγχαρητήρια των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το τετραετές πρόγραμμα CityMobil2 (Cities demonstrating cybernetic mobility) ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2012. Συνολικά συμμετέχουν 45 ευρωπαίοι εταίροι, ενώ από την Ελλάδα εκτός από την e- Trikala ΑΕ συμμετέχει και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι 12 εταίροι εκπροσωπούν ισάριθμες πόλεις/περιοχές (Τρίκαλα, Ρέτζιο Καλάμπρια, Λεόν, Σεν Σουλπίς, Σοφία Αντίπολις, Βάντα, Βρυξέλλες, Λα Ροσέλ, Σαν Σεμπαστιάν, CERN, Μιλάνο, Οριστάνο) ενώ άλλοι πέντε εκπροσωπούν τους κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.
Για την αδειοδότηση των πειραματικών οχημάτων, η e-Trikala AE έχει ξεκινήσει την ανταλλαγή στοιχείων με το γραφείο του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλου.
Τα πειραματικά οχήματα μεταφοράς πολιτών θα κινούνται σε προκαθορισμένη διαδρομή που έχει ήδη καθοριστεί.   Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***   Παραίτηση με αιχμές του αντιδημάρχου Μεσσήνης Γ. Στραβόλαιμου          
           
Την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου Μεσσήνης κοινοποίησε χθες με επιστολή του στο δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Στραβόλαιμος.
Ο κ. Στραβόλαιμος επικαλείται διαφωνίες στον τρόπο διοίκησης του Δήμου από το δήμαρχο Μεσσήνης, τον οποίο κατηγορεί για συγκεντρωτισμό, εγωκεντρισμό και απόλυτες απόψεις, ενώ του επιρρίπτει ευθύνες για ανύπαρκτη περιφερειακή πολιτική, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δήμου, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών.
Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η δεύτερη παράγραφος της επιστολής παραίτησης Στραβόλαιμου διαφέρει στο ύφος από το υπόλοιπο κείμενο.
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασόπουλος έκανε δεκτή την αίτηση παραίτησης, ενώ γνωστοποιεί ότι μετά το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (την Τετάρτη 5/2/14), σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε μαζί του, του επισήμανε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών, υπαλλήλων και αιρετών σχετικά με τη μη ανταπόκρισή του στα καθήκοντά του τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντονισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής που αφορά στη Δ.Ε. Πεταλιδίου, και προχθές υπέγραψε σχετική επιστολή.
  Κείμενο παραίτησης Στραβόλαιμου
Στην επιστολή της παραίτησής του ο κ. Στραβόλαιμος αναφέρει: «Σας υποβάλλω την παραίτησή μου από αντιδήμαρχος σε θέματα Παιδείας, Υγείας, Λαϊκών Αγορών και από υπεύθυνος της Δ.Ε. Πεταλιδίου.
Ο λόγος της παραίτησής μου είναι ότι διαφωνούσα με την πολιτική σου και τον τρόπο που διοικείς το Δήμο. Συγκεκριμένα, τα κύρια χαρακτηριστικά της άσκησης της πολιτικής σου στο Δήμο, είναι ο συγκεντρωτισμός, οι εγωκεντρικές και απόλυτες απόψεις σου και η ανύπαρκτη περιφερειακή πολιτική σου, με συνέπεια να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Δήμου, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μας.
Την παραπάνω διαφωνία και αντίδρασή μου είχα εκφράσει τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο στο παρελθόν. Δυστυχώς, η βελτίωση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα.
Δηλώνω ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.
Θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους εργαζομένους στο Δήμο για την καλή και γόνιμη συνεργασία που είχα ως αντιδήμαρχος».
Ερωτηθείς από το «Θ» για τις επόμενες ενέργειές του, ο κ. Στραβόλαιμος απάντησε πως θα παραμείνει δημοτικός σύμβουλος. «Δεν πάω με κανέναν, όταν θα έρθει η ώρα θα δω τι θα κάνω», απάντησε χαρακτηριστικά, «παγώνοντας» έτσι τις φήμες που τον φέρουν να βρίσκεται πιο κοντά στη συμμετοχή του στο συνδυασμό του Δημ. Σαμπαζιώτη.
  Αποδεκτή η παραίτηση και παράπονα
Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασόπουλος ανακοίνωσε πως αποδέχεται την παραίτηση Στραβόλαιμου από τις αρμοδιότητες που του είχαν ανατεθεί (εποπτεία Υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Λαϊκών Αγορών, καθώς και τις κατά τόπο αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου) και δήλωσε πως, παρότι
αποδέχεται την παραίτηση του κ. Στραβόλαιμου, διαφωνεί κάθετα με το ύφος και την ουσία της δεύτερης παραγράφου της επιστολής, που προσβάλλει το θεσμό τόσο του αντιδημάρχου όσο και του δημάρχου.
Επίσης, ενημέρωσε για όσα διαμείφθηκαν στη μεταξύ τους συνάντηση μετά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη, ότι του επισήμανε ότι έχει δεχθεί πολλά παράπονα δημοτών, υπαλλήλων και αιρετών σχετικά με τη μη ανταπόκρισή του στα καθήκοντά του τόσο σε διοικητικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συντονισμού του έργου της Δημοτικής Αρχής που αφορά στην ΔΕ Πεταλιδίου, καθώς και ότι την Πέμπτη, υπέγραψε επιστολή προς τον κ. Στραβόλαιμο, στην οποία περιγράφονται όλα τα παραπάνω.
  Η πλειοψηφία
Οι πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας, από μέλη της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας, ανατρέπουν τα λεγόμενα του κ. Στραβόλαιμου. Όπως μας επισήμαναν, ουδέποτε ο κ. Στραβόλαιμος είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις του επί της πολιτικής που ακολουθούσε ο δήμαρχος Μεσσήνης, αλλά αντίθετα τον προέτρεπε να συνεχίσει, λέγοντας πως είναι μαζί του.
Μας είπαν, δε, πως ήταν αναμενόμενη η ενέργεια του κ. Στραβόλαιμου, αφού από τους εκλεγμένους της Δημοτικής Ενότητας Πεταλιδίου (Γ. Στραβόλαιμο, Παν. Γιαννόπουλο και Φωτ. Πουρναρά) περίμεναν ένας να εγκαταλείψει τα δημοτικά πράγματα (όπως έγινε με τον κ. Πουρναρά, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα στο Δ.Σ. πως δε θα ξανασυμμετέχει στα κοινά), ένας θα έφευγε για το συνδυασμό του κ. Σαμπαζιώτη («φωτογραφίζοντας» τον κ. Στραβόλαιμο) και ένας θα έμενε στο συνδυασμό του κ. Αναστασόπουλου («φωτογραφίζοντας» τον Παν. Γιαννόπουλο).
Μας θύμισαν, επίσης, ότι στις αλλαγές των αντιδημάρχων ήταν ο κ. Στραβόλαιμος εκείνος που μπήκε «σφήνα» μεταξύ του δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου και του Παν. Γιαννόπουλου, οι οποίοι «είχαν δώσει τα χέρια», με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μην οριστεί αντιδήμαρχος και αντίθετα, να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντα του αντιδημάρχου ο παραιτηθείς Γ. Στραβόλαιμος, γεγονότα που είχαν δημοσιευτεί από το «Θ» και ουδέποτε διαψεύστηκαν.  
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Υν, :  Η  ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ  ΕΙΝΑΙ  ΕΝΑ  ΑΠΟ ΤΑ  ΜΕΓΑΛΑ  ΑΜΑΡΤΗΝΑΤΑ  που  ο  μεγάλος Θεός  μας ! δεν  τα  συγχωράει  !! Όλα  εδώ πληρώνουντε  !!

*** Συζήτηση για μελέτη βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού είχε ο Δήμαρχος στην Αθήνα

Στην Αθήνα μετέβη χθες ο δήμαρχος Π. Νίκας, προκειμένου να μετάσχει σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Ως γνωστόν, η Εθνική Τράπεζα έχει αναλάβει τη σύνταξη μελέτης βιωσιμότητας του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας με δαπάνη της, κατόπιν εντολής του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας, Αλέξανδρου Τουρκολιά. Το Μέγαρο αυτό θα υπηρετήσει τον Πολιτισμό, αλλά έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και συνέδρια, καθώς και άλλες διοργανώσεις, οπότε στόχος είναι η υγιής από οικονομική άποψη λειτουργία του, ώστε να καλύπτει τα έξοδά του. Οπωσδήποτε, η λειτουργία του θα είναι υπερτοπική, καθώς θα απευθύνεται σε όλη τη νότια Πελοπόννησο, σε κοινό τουλάχιστον 300.000 ανθρώπων, δεδομένου ότι θα είναι εύκολα προσβάσιμο μέσω του αυτοκινητόδρομου. -

***  Η Καλαμάτα δεν ξεχνά τη βοήθεια του 1986 και στέλνει τρόφιμα και φάρμακα στην Κεφαλονιά          
             
 
Τρόφιμα και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, σε συνεργασία με αρκετούς φορείς, μεταξύ αυτών τους Συλλόγους Τριτέκνων και Πολυτέκνων του νομού, όπως έγινε γνωστό σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και ο πρόεδρος των τριτέκνων.
Οι προσφορές θα μεταφερθούν στη σεισμόπληκτη Κεφαλλονιά με τριαξονικό, που ανέλαβε αφιλοκερδώς τη μεταφορά.
Μέχρι χθες, πάντως, υπήρχε μεγάλη ανταπόκριση από φορείς, συλλόγους, αλλά και μαθητές.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να αφήσουν τρόφιμα και φάρμακα στον 3ο όροφο του Εργατικού Κέντρου από τις 9.00 έως τις 14.00 και από τις 18.00 έως τις 20.30 ή να τηλεφωνήσουν στο 2721090411 μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.
Π.Μπ.
Δήμος Καλαμάτας
Ο δήμαρχος κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενημέρωσε ότι σήμερα θα φύγει για την Κεφαλλονιά το καλύτερο ανατρεπόμενο φορτηγό του Δήμου και θα μείνει στο νησί για ένα μήνα, προκειμένου να βοηθήσει στην απομάκρυνση των μπάζων των κατεδαφιστέων κτηρίων.
Όπως σημείωσε, αυτή είναι η βοήθεια που έχει ζητήσει ο δήμαρχος Κεφαλλονιάς, με τον οποίο ο κ. Νίκας είπε ότι έχει καθημερινή επικοινωνία. Πρόσθεσε δε ότι το φορτηγό του Δήμου θα πάει στην Κεφαλλονιά φορτωμένο με βοήθεια, η οποία συγκεντρώνεται από διάφορους τοπικούς φορείς. Το φορτηγό θα συνοδεύσει ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.
Ο επικεφαλής του «Δικτύου», Σταμάτης Μπεχράκη, πρότεινε να πάει και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας στην Κεφαλλονιά, σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στο σεισμόπληκτο νησί από μια σεισμόπληκτη πόλη. Ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν είναι κατάλληλη περίοδος για μια τέτοια επίσκεψη, διότι κάθε τέτοια κίνηση αξιοποιείται με ένα επικοινωνιακό τρόπο και, τελικά, καταντά να στέλνει αρνητικό μήνυμα. Επίσης, τόνισε ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα στείλει στην Κεφαλλονιά ό,τι άλλο είναι απαραίτητο, όταν αυτό θα είναι αναγκαίο.
Παράλληλα, χθες το μεσημέρι, ένα «ευχαριστώ» για τη συμπαράσταση της Καλαμάτας στο δοκιμαζόμενο νησί εξέφρασε στο δήμαρχο το ζεύγος Αντωνέλλου, από το Ληξούρι, που μετέφερε στον Π. Νίκα διά ζώσης τα προβλήματα στο βαριά σεισμόπληκτο νησί του Ιονίου.
Ο δήμαρχος, σε δηλώσεις του, τόνισε πως όποιος συλλογικός φορέας επιθυμεί να αποστείλει βοήθεια στην Κεφαλλονιά, μπορεί να επικοινωνήσει με τους αντιδημάρχους Θανάση Βασιλόπουλο και Μαρία Οικονομάκου, ώστε τα είδη που θα προσφέρει να μεταφερθούν με το φορτηγό αυτό.
Το όχημα του Δήμου Καλαμάτας θα παραμείνει στην Κεφαλλονιά ένα μήνα ή και περισσότερο και θα προσφέρει υπηρεσία στην αποκομιδή μπάζων, καθώς περί τα 800 κτήρια έχουν κριθεί κατεδαφιστέα.
Α.Π.
  Ομάδα ΑΝΕΜΟΣ* αποστολή για την Κεφαλονιά
Σήμερα το απόγευμα θα φορτωθούν τα πράγματα και θα φτάσουν στο Ληξούρι αύριο το πρωί στις 11 περίπου σε ανθρώπους δικούς μας που θα τα παραλάβουν και θα τα διανείμουν εκεί.
Η μεταφορά θα γίνει Δωρεάν από την Εθελοντική Ομάδα ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΑΚ
Συγκέντρωση τροφίμων  και ειδών για Κεφαλλονίτες
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλλονιάς.
Μάλιστα, το σωματείο καλεί «όλους τους συναδέλφους, καθώς και όλους τους συνδημότες μας, να συνεισφέρουμε από το υστέρημά μας τους Κεφαλλονίτες, που έχουν άμεση ανάγκη από την αλληλεγγύη μας.
Έπειτα από συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς, τα υλικά που έχουν ανάγκη είναι:
1η κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για μεγάλους ανθρώπους, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνη, γάζες άκοπες, φυσιολογικοί οροί, γάντια μιας χρήσης και Betandine.
2η κατηγορία: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, άνθος αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη, ντοματοπολτός.
3η κατηγορία: Πλαστικά ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, ράντζα».
Τα παραπάνω υλικά θα συγκεντρώνονται καθημερινά στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΥΑΚ, στην οδό Σπάρτης 46, όλες τις εργάσιμες μέρες και ώρες, μέχρι την επόμενη Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου.

***  Συνελήφθη 61χρονος για μαστροπεία          
        
Συνελήφθη, σήμερα  πρώτες πρωινές ώρες, στην Κόρινθο Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας  61χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία και παράβαση της Νομοθεσίας περί Όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου συνέλαβαν τον 61χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος - μπαρ, ο όποιος προήγαγε στην πορνεία με σκοπό το κέρδος, έναντι του χρηματικού ποσού των -60- ευρώ, 36χρονη υπήκοο Ρουμανίας, η οποία εργαζόταν στο κατάστημά του.
Επιπλέον, εντός του καταστήματος, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μία ξύλινη ράβδο, συνολικού μήκους -46- εκατοστών.
Ο 61χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ σε βάρος της 36χρονης, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας «Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων».
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου. 

***  Έκλεψε κινητά μέσα από το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Τελευταία Ενημέρωση: 08/02/2014 11:39 Συνελήφθη, χθες πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία 43χρονη ημεδαπή ΡΟΜΑ, γιατί λίγο νωρίτερα, μπήκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. -

*** Η νέα φτώχεια ξεγελάει…

 Αναγνώστης της εφημερίδας μάς έστειλε το εξής μήνυμα: «Η κυρία στεκόταν όρθια έξω από ένα φούρνο. Ήταν ντυμένη απλά αλλά καλόγουστα και φαινόταν σαν να περίμενε κάποιον. Προσπερνώντας, την άκουσα να μου ψιθυρίζει: “Συγγνώμη, πεινάμε”. Σταμάτησα κατάπληκτος, βέβαιος πως δεν είχα ακούσει καλά. Όμως, η κυρία, με χαμηλωμένο βλέμμα, επανέλαβε τη φράση. Μπήκα βιαστικός στο φούρνο, αγόρασα, έκανα ψιλά και, φεύγοντας, της έβαλα στο χέρι ένα μικρό χαρτονόμισμα. Δε μου πήγε να δώσω κέρμα. Πρόσεξα το χέρι. Ήταν περιποιημένο. Το ψιθυριστό “ευχαριστώ” σχεδόν δεν ακούστηκε. Το συναπάντημα αυτό με συγκλόνισε σαν γροθιά στο στομάχι. Σίγουρα κάθε φτώχεια είναι οδυνηρή, αλλά η φτώχεια του νεόπτωχου αξιοπρεπούς αστού είναι πιο σκληρή. Δεν έχει μάθει την ένδεια, ζούσε μια καλή ζωή, και ξαφνικά τα χάνει όλα. Ο άλλος, που ζει χρόνια στη φτώχεια, έχει ξεδιπλώσει στρατηγικές και άμυνες τις οποίες ο νεόπτωχος δεν υποψιάζεται καν. Προσέξτε λοιπόν: η νέα φτώχεια φαίνεται περιποιημένη. Και ξεγελάει. Αφήστε που κρύβεται διότι ντρέπεται. Δεν έχει το θάρρος της ανάγκης της. Αναζητήστε την εκεί που δεν την περιμένετε. Δε ζητιανεύει στις γωνίες, ούτε επαιτεί φανερά. Αλλά, ψάχνοντας, θα μάθετε για την οικογένεια του απολυμένου πενηντάρη στελέχους που στερείται, που κρυώνει γιατί δεν μπορεί να πληρώσει θέρμανση, που δεν έχει για το χαράτσι και κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα. Κι αν μπορείτε, βοηθήστε. Διακριτικά…”. Για την αντιγραφή, Α.Π. - 

***   Ισχυρή σύγκρουση αυτοκινήτων στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)


  
Πριν λίγα λεπτά δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν στη διασταύρωση των οδών Παλαιολόγου και Καλλιπατείρας, μια διασταύρωση που οι συγκρούσεις αποτελούν καθημερινό φαινόμενο όπως δηλώνουν οι γείτονες, ευτυχώς αυτή τη φορά είχαμε μόνο υλικές ζημιές. Να σημειωθεί ότι πριν λίγα χρόνια στο σημείο είχε σημειωθεί και θανατηφόρο τροχαίο. - 

***   Συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές, γιατί διευκόλυναν την επ’ αμοιβή έκδοση 48χρονης γυναίκας         
            
Συνελήφθησαν, σήμερα πρώτες πρωινές ώρες, στη Σκάλα Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Σκάλας, δύο αλλοδαπές υπήκοοι Ρωσίας, ηλικίας 57 και 55 ετών αντίστοιχα, γιατί διευκόλυναν την επ’ αμοιβή έκδοση 48χρονης γυναίκας, καθώς και για παραβάσεις σχετικά με τη νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε κατάστημα – μπαρ ιδιοκτησίας της 57χρονης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 55χρονη, προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, γιατί από κερδοσκοπία εντός ειδικού χώρου του καταστήματος, διευκόλυνε έναντι του χρηματικού ποσού των
-150- ευρώ, την ασέλγεια 48χρονης ημεδαπής, που εργαζόταν ως σερβιτόρα.
Επιπλέον, στο κατάστημα απασχολούνταν μία 39χρονη ημεδαπή ως σερβιτόρα, η οποία στερούταν πιστοποιητικό υγείας από την αρμόδια Αρχή και συνελήφθη. Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, η οποία απουσίαζε κατά τον έλεγχο, συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ σε βάρος της 48χρονης βεβαιώθηκε πταισματική παράβαση, κατ’ εφαρμογή της Νομοθεσίας «Περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων».
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας.

*** Ανακοίνωση υποψηφίων δημάρχων του ΚΚΕ για Μεσσηνία χθες από τον Ν. Καραθανασόπουλο          
               
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις διπλές εκλογές του Μαΐου, τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς».
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, δεν υπήρξε καμία έκπληξη στα ονόματα, ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι υποψήφιοι στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας.
Συγκεκριμένα για τους Δήμους της Μεσσηνίας υποψήφιοι θα είναι οι: Καλαμάτας Π. Κουφαλάκος, Μεσσήνης Κ. Αποστολόπουλος, Πύλου- Νέστορος Σοφ. Αποστολοπούλου και Τριφυλίας Σαρ. Κουκούμης. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος θα είναι ο Ν. Γόντικας, ενώ ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καλαμάτας, Ν. Διασάκος, θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
Στην ομιλία του ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη διπλή εκλογική μάχη το ΚΚΕ θα τη δώσει «ενιαία σε όλη τη χώρα, σαν ένας άνθρωπος, όλοι μια γροθιά, μέσα στο λαό, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα εργοστάσια, έξω από τα ταμεία ανεργίας, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στις σχολές, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στα χωριά, στα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, παντού όπου ζει, εργάζεται, ψάχνει για δουλειά, μορφώνεται, υποφέρει και στενάζει η εργατική - λαϊκή οικογένεια, η νεολαία της πατρίδας μας».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Η πρότασή μας αφορά και το σήμερα και το αύριο. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις Περιφέρειες και τους Δήμους, θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα γίνει ικανό να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.
Μπορούμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής κυβερνήσεων “εντός των τειχών και των δεσμών”, που το μόνο “νέο” που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις, νέα χαμένα χρόνια». 
 
***
 
 

*** Αθλητική  ενημέρωση  :
*** ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  0-1 , (0-1)  .- ^
Τα  γκολ :  44΄ Διαμαντάκος ,
Διαιτητές :Διαιτητής του αγώνα ο Σπάθας, βοηθοί οι Δημητριάδης και Ταρανάς.
Κάρτες : Γιάχια , Σαρρής , Ινκουμ , Αγγιλέρα , Τζανακάκης , Ιμπραήμ , Κουμπίκ ,
Η  ενδεκάδα του Πλατανιά: Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ινκούμ, Φερνάντες (Δημήτρης) , Γιαχία, Καζναφέρης (Σιαλμάς), Αγκιλέρα, Μενδρινός, Κατάι (Μπάλιτς), Βλαχοδήμος, Τόρες  ,.
Στον πάγκο για τους γηπεδούχους: Περιστερίδης, Σιαλμάς, Δημήτρης, Γουνδουλάκης, Μπέλιτς, Σιώπης, Σουκιάς .-
Η  ενδεκάδα του Εργοτέλη: Στόικοβιτς, Κούμπικ, Μεχία, Σαρρής (Γιοβάνοσιτς ) , Πίτσος(Ντίν Κόντε), Κοζορώνης, Χαντί, Ιμπραΐμ, Τζανακάκης, Μπαντιμπανγκά, Διαμαντάκος(Μονακέλο ).
Στον πάγκο για τους φιλοξενούμενους: Αθανασίου, Μπουχαλάκης, Ρέντζας, Γιοβάνοβιτς, Κούτρης, Μονακέλο και Αζίζ .-
Video  από  αγώνα  :
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ -  ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ  ημίχρονο  0 - 1  γκολ  8/2/2014 : http://youtu.be/vHNS1rvPklw ,


***  ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης -  ΞΑΝΘΗ  2-0,(1-0) .- ^
Τα  γκολ : 8΄ Μίνγκας , 68΄ Α.  Πετρόπουλος ,
Διαιτητές :Τριτσώνης , Τσολάκης , Κουρομπύλια ,.
Κάρτες : Βάλλας , Σοπλτάνη ,Φλίσκας{ (2) κίτρινες= κόκκινη } , Μίνγκας,
Απόλλων (Λ. Σάντσεζ): Τζόρβας, Αργυρόπουλος (Σόντερμπεργκ) , Αλβάρεζ, Παντελιάδης, Κανακούδης, Τσοκάνης, Άμπροουζ (Γκουέλα), Μίνγκας, Λουσέρο, Πετρόπουλος (Κόρμπος), Ντάλμπεργκ .
Στον πάγκο του Απόλλωνα κάθονται οι: Γκόμεζ, Χατζηζήσης, Σόντερμπεργκ, Κόρμπος, Τσιλιγκίρης, Γκουέλα, Μπάρκογλου
Ξάνθη (Ν. Κεχαγιάς): Τσέμα, Φλίσκας, Ντε Γκούζμαν (Σουάρες), Γούτας, Κομεσίδης(Μπέρτος ), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι (Τριάδης), Μάνταλος, Κάλβο, Σολάρι

Αναπληρωματικοί για την Ξάνθη οι: Κυριακίδης, Τριάδης, Σουάρες, Βασιλακάκης, Μαρίν, Μπέρτος, Χοσέμι .
Video   από αγώνα  :
ΑΠΟΛΛΩΝ  - ΞΑΝΘΗ     Μίγκας  1 - 0  8/2/2014 : http://youtu.be/NL88TNYHj5Y ,
Απόλλων - Ξάνθη  2 - 0  δηλώσεις  γκολ  8/2/2014 : http://youtu.be/vp2EINM1-2A ,
ΑΠΟΛΛΩΝ -  ΞΑΝΘΗ  2 - 0   2o  γκολ  8-2-2014 : http://youtu.be/Bhn1Fz6zgz0 ,


***  ΒΕΡΟΙΑ  -  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς  0-5 , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 59΄Ντομίνγκεζ , 69΄Πέρεζ , 70΄Ολαϊτάν , 85΄Μανιάτης , 90΄ Ολαϊτάν .
Διαιτητές : Α. Αρμπακιόλης , Χ. Σωτηρόπουλος , Ι. Κοντίζας , Μπίτσιος ,
Κάρτες :
Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Σιόντης, Σισοκό(Ντόγκος), Βέρτζος (Τζιμογιάνης , ), Βεργώνης, Όστοϊτς, Παυλίδης, Καλτσάς (Γκοντζάλες), Μπεν, Μπαργκάν, Μάνος .-
Στον πάγκο για τη Βέροια: Λόπεθ, Κομόλοφ, Ζεζίνιο, Γκονσάλβες, Τζιμογιάννης, Ντόγος, Μεληκιώτης .
Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Παπάζογλου, Εντινγκά, Σάμαρης(Μανιάτης), Πέρεζ, Μανωλάς, Μαρκάνο, Κάμπελ (Ιμπαγάσα), Ντομίνγκεζ, Σέποβιτς(Ολαϊτάν), Μπονγκ ..
Στον πάγκο για τον Ολυμπιακό: Μέγερι, Μανιάτης, Πελέ, Ιμπαγάσα, Σαβιόλα, Παπαδόπουλος, Ολαϊτάν .
Τα  βίντεο  από  τον αγώνα  :
ΒΕΡΟΙΑ -  ΟΣΦΠ 0 - 5  το  1ο  γκόλ  8/2/2014 : http://youtu.be/KHs_U0HF-Lw ,
ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ 0 - 5  2ο  γκολ  8/2/2014 : http://youtu.be/cuWD7_0rHrQ ,
ΒΕΡΟΙΑ -  ΟΣΦΠ 0 - 5   το  3ο  γκολ   8/2/2014 : http://youtu.be/OAd6BzrHcAM ,
ΒΕΡΟΙΑ -  ΟΣΦΠ 0 - 5  το 4ο  γκολ  8/2/2014: http://youtu.be/XKN7UlY8fAo
ΒΕΡΟΙΑ - ΟΣΦΠ 0 - 5 το  5ο γκολ  8/2/2014 : http://youtu.be/PgHJCcvKIRw ,
ΒΕΡΟΙΑ  - ΟΣΦΠ  0 - 5 δηλώσεις  γκόλ  8/2/2014 : http://youtu.be/PbomyAT7Wnk ,


***  Το πρόγραμμα (όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA)  έχουν ως εξής:

Πλατανιάς-Εργοτέλη 0-1 .-^
Απόλλων Σμύρνης-Ξάνθη  2-0 .-^
Βέροια-Ολυμπιακός 19:30 8/2

Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 15:00 9/2
Καλλονή-Λεβαδειακός 17:15 9/2
ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 17:15 9/2
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 19:30 9/2
ΟΦΗ-Πανθρακικός 17:15 10/2
Αρης-Πανιώνιος 19:30 10/2


*** Απόψε η κοπή πίτας της “Μαύρης Θύελλας με βραβεύσεις ...

  Μια ακόμη νότα συσπείρωσης και θετικής διάθεσης θα δώσει η αποψινή εκδήλωση της Καλαμάτας που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 8 μ.μ. στο Belvedere, στη Βέργα. Την αφορμή δίνει η κοπή της πίτας, τόσο της ανδρικής ομάδας, όσο και των παιδικών τμημάτων, ενώ στο πλαίσιό της θα τιμηθούν οι παλαίμαχοι της Μαύρης Θύελλας, Νίκος Ντονάς, Τάσος Χατζηαγγελής και Βασίλης Γεωργόπουλος (και νυν προπονητής της Εθνικής Νέων), καθώς και ο Γιάννης Χριστόπουλος, ο Μεσσήνιος κορυφαίος προπονητής για το 2013 της Σούπερ Λίγκας, με βάση (και) την ετήσια ψηφοφορία του ΠΣΑΠ.«Κληρώνει» σήμερα για Καντούτση Η τελευταία προπόνηση της Καλαμάτας θα ξεκινήσει σήμερα στις 11.30 το πρωί στο Στάδιο της Παραλίας και είναι σημαντική για τον επιπλέον λόγω του ότι θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή του Τάσου Καντούτση, ο οποίος ταλαιπωρείται από κάκωση στο γόνατο. Ο προπονητής Μίλτος Γκόφας θα περιμένει τον νεαρό αμυντικό μέχρι την τελευταία στιγμή, ελπίζοντας ότι θα είναι σε θέση να τον συμπεριλάβει στα πλάνα του για την αυριανή αναμέτρηση στην Κόρινθο, που είναι μια ακόμη κρίσιμη για τη «μάχη» κορυφής της Γ’ Εθνικής στον 4ο Όμιλο, στην οποία η τοπική μας ομάδα έχει μοναδικό στόχο το 3ποντο. Εκτός από το «ερωτηματικό» Καντούτση, δεν προπονήθηκαν χθες οι Βασίλης Σκαρλάτος και Νίκος Τριανταφυλλάκης, οι οποίοι είναι νοκ άουτ για την Κυριακή, όπως και ο τιμωρημένος Τσιμικλής.Δηλώσεις Γκόφα, Μαρτίνου Μετά το τέλος της προπόνησης μίλησαν στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας για την αναμέτρηση με την Κόρινθο, ο προπονητής Μίλτος Γκόφας και ο ποδοσφαιριστής Δημήτρης Μαρτίνος. Μίλτος Γκόφας: «Είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η Κόρινθος είναι ένα ιστορικό σωματείο. Στόχος μας είναι να περάσουμε από την έδρα της με θετικό αποτέλεσμα και αυτό είναι η νίκη». Δημήτρης Μαρτίνος: «Η ομάδα είναι πανέτοιμη για το παιχνίδι. Δουλέψαμε για αυτή την εκτός έδρας αναμέτρηση. Αν κερδίσουμε θα είμαστε κοντά στο στόχο μας. Είναι ένα ματς "κλειδί"».Στο νοσοκομείο ο Καμπουγέρης Ο πρώην παράγοντας της Μαύρης Θύελλας και του Ερασιτέχνη της τότε ΠΑΕ, Σωτήρης Καμπουγέρης νοσηλεύεται τα 24ωρα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου παραμένει προκειμένου να ρυθμίσουν οι γιατροί την αυξημένη πίεση, αλλά και να ολοκληρώσουν τις εξειδικευμένες εξετάσεις. Χ.Ε. -

***
*** * ΠΡΟΗΓΗΘΈΝΤΕΣ  αγώνες των δύο (2) Μεσσηνιακών ομάδων ποδοσφαίρου στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής 4ος  Όμιλος :
22-09-2013  1η αγων. :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ 0-1 .-^
Α.Ε.ΜΕΣΣΙΛΟΓΚΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
29-09-2013  2η αγων.:
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΚΟΡΙΝΘΟΣ  1-2  .-^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-2 .-^
06-10-2013  3η αγων. :
 Ένωση ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  3-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  5-0 .- ^
20-10-2013  4η αγων. :  
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ  4-0 .- ^
ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-0 .- ^
27-10-2013  5η αγων. :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-1 .- ^
03-11-2013  6η αγων. :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  2-0 .- ^
Ε.ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-1 .- ^
10-11-2013  7η αγων. :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - Α.Ε.ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 0-1 .- ^
24-11-2013  8η αγων. :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  -ΑΜΑΛΙΑΔΑ/ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ  3-0 .- ^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ   2-1 .- ^
1-12-2013 : 9η  αγωνιστική :
 ΑΡΗΣ Αιτωλικού – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1 .- ^
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ   0-1  .- ^
 8-12-2013  : 10η  αγωνιστική :
 ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ  1-4 .- ^  
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΑΧΑΪΑΣ  3-2 .-
22-12-2013:  11η  αγωνιστική  ,
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  - ΑΧΑΪΚΗ  1-0 .-
ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ –ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  0-1 .- ^
 05-01-2014 , 12η  αγωνιστική  :
ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1 .-^
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΑΡΗΣ  ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ  2-0 .- ^
12-01-2014  , 13Η  αγωνιστική :
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ –Α.Ε. ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙΟΥ  3-0 .- ^
ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ  - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  1-0 .- ^
19-01-2014 , 14η  αγωνιστική :
Πανναυπλιακός 2011-Καλαμάτα  0-1 .- ^
 Μεσσηνιακός-Αχαϊκή  3-2 .-
19-01-2014 , 14η  αγωνιστική :
Πανναυπλιακός 2011-Καλαμάτα  0-1 .- ^
ΑΕ Μεσσηνιακός-Αχαϊκή  3-2 .-

15η αγωνιστική 26-01-2014 :
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ Σαγέϊκων  2-0.-^
ΔΟΞΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  2-0 .-^
16η αγωνιστική 2-2-2014 :
 ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ –ΚΑΛΑΜΑΤΑ  0-1 .-
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – Α.Ε.ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ  0-0 .- ^
17η αγωνιστική 9-2-2014 :
ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 



*** Για  το Α΄ Τοπικό ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  8-2-2014 :
ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ  -ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ  1-1 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΙΛΙΤΣΙΟΥ -ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ  2-1 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΛΟΣ  Καλαμάτας - ΕΡΑΝΗ Φιλιατρών  1-0 .- ^
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΠΟΛΛΩΝ Καλαμάτας  -

*** Για  το  Β΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  8/2/2014 :
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης - Α.Π.Σ. ΑΡΙΣ  6-2 .- ^
ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ - ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  ΑΜΦΕΙΑΣ  2-2 .- ^
Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ - ΔΟΞΑ  Καλαμάτας 4-2 .- ^
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - Α.Π.Σ. ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ  3-3 .- ^
ΠΑΟ Κ΄ΛΛΙΘΕΑΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ 1-0 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Ανάληψης  2-2 .- ^

*** Για  την Γ΄ Τοπικό  ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  8-2-2014 :
Α.Ο.ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  1-3 .- ^
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου - Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΝΩΝ 1-1 .- ^
ΠΑΟΚ -Α.Σ.ΘΥΕΛΛΑ Μερόπης 0-1 .- ^
 Α.Ο. ΧΑΤΖΗ - Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ  0-5 .- ^
ΝΕΣΤΩΡ ΠΥΛΟΥ -Α.Σ. ΑΜΦΙΘΕΑΣ  1-0 .- ^

*** ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΕΠΣΜεσσηνίας Σάββατο  8/2/2014 :
ΕΘΝΙΚΟΣ  Μελιγαλά - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-2 .- ^


    ~** ΑΓΩΝΕΣ  ΣΤΗ  Α΄ ΤΟΠΙΚΗ  ΕΠΣΜεσσηνίας  στο ποδόσφαιρο  του
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ περιόδου 2013-2014  :
1η  αγωνιστική  5/10/2013 : ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Καλ.  -ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 2-1.-
2η  αγωνιστική  12/10/2013 :ΑΡΦΑΡΑ  -ΠΑΜΙΣΟΣ  0-1 .-
3η  αγωνιστική 20/10/2013 : ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ-ΑΡΦΑΡΑ  0-2 .-
4η  αγωνιστική 27/10/2013 : ΑΡΦΑΡΑ- Τ. ΑΓΡΑΣ  1-1 .-
5η  αγωνιστική  2/11/2013: ΟΜΟΝΟΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 1-1 .- 
6η αγωνιστική 9/11/2013 : ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ 2-0 .-
7η  αγωνιστική 13/11/2013 ΑΡΦΑΡΑ /ΑΠΟΛΛΩΝ Καλ. 1-1.-
8η αγωνιστική 16/11/2013 ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-2 .-
9η  αγωνιστική 4/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΦΑΡΑΙ   1-0 .- (24/11).-
10Η  αγωνιστική 1/12/2013 ΑΝΔΡΟΥΣΑ –ΑΡΦΑΡΑ  2-0 .-
11η  αγωνιστική 8/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ –ΜΕΘΩΝΗ  4-0 .-
12η αγωνιστική 15/12/2013 ΑΡΦΑΡΑ-ΔΩΡΙΟ   0-0 .-
13η  αγωνιστική 22/12/2013 ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ –ΑΡΦΑΡΑ  1-0 .-
14η αγωνιστική 5/1/2014 ΑΡΦΑΡΑ –ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 1-0 .-
15η  αγωνιστική 11/1/2014 ΕΡΑΝΗ  ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ-ΑΡΦΑΡΑ 1-0 .-
16η  αγωνιστική 19-01-2014 
Β΄ Γύρος , 25/02/2014 : ΑΡΦΑΡΑ  -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Καλαμάτας  0-0 .-

17η αγωνιστική 2/2/2014 :ΑΡΦΑΡΑ –ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ  1-2 .- ^
18η αγωνιστική  8,9/02/2014 :Τ.ΑΓΡΑΣ –ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ 1-1.-^ με  19  βαθμούς Ο Αστέρας  Αρφαρών .-


***  https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.  -     417   φίλοι.-

ΘΕΜΑΤΑ  μέσα  από  Βίντεο  :
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  -  2 -  : http://youtu.be/CByQq8mMsK0  ,
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   -3-  : http://youtu.be/hvM7iC24byE ,
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   - 4-  : http://youtu.be/jlcYPjA634Q  ,
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ   - 5 - : http://youtu.be/U_SCuVSMNU0 ,
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ  ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ  - 6 - : http://youtu.be/tOwFFTKbK-0 ,
ΒΛΑΧΟΦΩΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ -  7 -  : http://youtu.be/E5ZJ7DYjsMM  ,

~**  Αγροτικές  εργασίες  2014 : http://youtu.be/181yU1AMDfQ ,
ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ ΟΛΑ  μέσα από Βίντεο  :
Υγεία  πάνω απ΄ όλα  Γυναικομαστία : http://youtu.be/aVTEJjemfWc ,
Υγεία  πάνω απ΄ όλα  Τα μάτια  μας : : http://youtu.be/GqitiedyZnM
Υγεία  πάνω απ΄ όλα  Αιμορροΐδες: http://youtu.be/VAJrMe37Hh4
Υγεία πάνω απ΄ όλα   Ερυγές  ρεψίματα : http://youtu.be/C6InqEoDbJc ,
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~ http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3082   video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , =1533 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =     1523   video.-
                                               ** Σύνολον   :   6138   βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home ,   2484   φίλοι   . https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  , 257    φίλοι .- https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas?ref=tn_tnmn ,

*** ~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/30-2014.html , Ενημέρωση της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2014 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html    Ενημέρωση Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014  : Η  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html , Σήμερα  είναι Παρασκευή ανθολογίου   31  Ιανουαρίου  2014 .-
~   http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/01/31-2014.html  , ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Παρασκευή  31  Ιανουαρίου  2014 .-
~***ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 :
 ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/02/01-02-2014.html  , Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 01-02-2014 Φεβρουάριος .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/02/2014.html , Παρουσιάσεις  Αθλητικών  ερασιτεχνικών  βίντεο  Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου  2014 .-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/02022014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 02/02/2014 Φεβρουαρίου  ,-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/02/03-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Φεβρουαρίου 2014 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/02/04-2014.html , Ενημέρωση σήμερα Τρίτη 04 Φεβρουαρίου  2014 .-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/02/05-2014.html ,  Ενημέρωση Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014 .-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/02/06-2014.html , Ενημέρωση Πέμπτη 06 Φεβρουαρίου 2014 , .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/02/07-2014.html , Ενημέρωση  της  Παρασκευής  07  Φεβρουαρίου  2014  .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/02/08-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  08  Φεβρουαρίου  2014 .-
~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου