Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013  :




*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :!

*** Κατεπείγουσα προκαταρκτική του εισαγγελέα για τα επεισόδια στην Πηγάδα         
           Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για όσα διαδραματίστηκαν στην Πηγάδα του Μελιγαλά  διέταξε αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, με βάση στοιχεία που προέκυψαν από το ψηφιακό υλικό (CD) που ζήτησε και έλαβε από το διοικητή του Α.Τ. Μελιγαλά.
Η εξέταση διατάχθηκε για το αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα της παράνομης βίας από κοινού, καθώς και για κατ’ έγκληση διωκόμενα αδικήματα (εξύβριση, απειλή, κ.λπ.), εφόσον για αυτά κατατεθεί νομότυπη μήνυση.
Σημειώνεται ότι μέχρι χθες δεν είχε κατατεθεί καμία μήνυση από καμία πλευρά για όσα συνέβησαν.
Η προκαταρκτική που διέταξε ο εισαγγελέας θα διενεργηθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.   Β.Β.

*** Αντιφασιστική πορεία τώρα στην Καλαμάτα για τη δολοφονία του Π. Φύσσα (βίντεο & φωτό)
 
 
 
  
     Ωρα 20:53 18/09/2013 ....
Ένταση αυτή τη στιγμή στην αντιφασιστική πορεία , όταν έφθασαν κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής , στο μπαλκόνι βγήκαν 15 μέλη του συνδέσμου. Εκεί κάποιοι πέταξαν αντικείμενα ενώ μέλος της Χρυσής Αυγής βιντεοσκοπούσε τους διαδηλωτές. Με τη παρέμβαση της Αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν. Αυτή τη στιγμή η πορεία έχει σταματήσει έξω από το Δημαρχείο της Καλαμάτας.
Αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του άτυχου 34χρονου Παύλου Φύσσα από νεοναζί στο Κερατσίνι ,πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας από τοπικούς φορείς αλλά και απλούς πολίτες.
Στο σημείο φθάνουν όλο και περισσότεροι πολίτες της Καλαμάτας
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαφωνίες για τη διαδρομή που θα έχει η πορεία στο κέντρο της Καλαμάτας και για το αν πρέπει ή οχι να περάσει κάτω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Ξεκινά πορεία αυτή τη στιγμή από μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με κατεύθυνση τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Καλαμάτας , χωρίς να ακολουθήσουν μέλη άλλων κομμάτων και συνδικάτων.
Τελικά όλοι ακολούθησαν τη πορεία παρά τις αρχικές διαφωνίες.
Σημαντικά επεισόδεια αυτή τη στιγμή σε Κερατσίνι , Πάτρα, Ξάνθη και Θεσσαλονίκη , δείτε εδώ 
Συνεχής Ενημέρωση 
Video: 

 

 

 


***  Με 2.500 ευρώ παίρνεις ιστοσελίδα… λαμποργκίνι          
            Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι οι πολίτες τρώνε «κουτόχορτο» ή τους «ψεκάζουν», να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Όταν γράφαμε το ρεπορτάζ, τις προηγούμενες ημέρες, για τα αδικαιολόγητα 6.500 ευρώ που δόθηκαν για τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Καλαμάτας, συνάδελφος από την εφημερίδα έκανε μια μικρή έρευνα αγοράς στο διαδίκτυο. Η προσφορά που βρήκε για σύστημα... διαστημικό ήταν 2.500 ευρώ (!).
Τα υπόλοιπα είναι στη διάθεση του καθενός, τι μπορεί να πιστέψει από αυτή την ιστορία και τι όχι.   Α.Π. 

*** Το σήμα μείωσης του ΦΠΑ για τη Μεσσηνία διατίθεται από την ΟΕΒΕ Καλαμάτας            
         
Το ειδικό σήμα μείωσης του ΦΠΑ θα μπορούν να προμηθεύονται οι επαγγελματίες της εστίασης από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών- Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλαμάτας και Νομού Μεσσηνίας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
Οι επαγγελματίες της περιοχής στον τομέα της εστίασης προτρέπονται να προμηθευτούν δωρεάν το σήμα, που θα είναι ο κράχτης για το κατάστημά τους από το καταναλωτικό κοινό, αφού θα δείχνει ότι η επιχείρηση συμμετέχει στη μείωση ΦΠΑ από το 23% στο 13%.                               
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες και την απόκτηση του σήματος μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της Ομοσπονδίας (οδός Χρ. Κουμάντου 6,  1ος. όροφος, τηλέφωνο 2721086328 ή στο κινητό του προέδρου της Ομοσπονδίας Θεόδ. Μπαζίγου,  6977755517).
Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν στη συμφωνία μείωσης των τιμών, θα έχουν προτεραιότητα σε σειρά ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων ενίσχυσης, για όσο διάστημα διαρκεί η συμφωνία.               
Επίσης, σε ένδειξη αναγνώρισης της συμμετοχής στη μείωση των τιμών, η επιχείρηση θα υποστηριχθεί επικοινωνιακά με ονομαστική αναφορά στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και της ΠΟΕΣΕ.

*** Η Πηγάδα μίσους στο Μελιγαλά         
         

Γιατί μια μερίδα της κοινωνίας «χειροκροτεί» τους οπαδούς του ναζισμού;
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ο βόθρος άνοιξε για τα καλά. Από τα δυσώδη έγκατά του ξεπήδησαν τα θρασύδειλα κρατικοδίαιτα «λεβεντόπαιδα» με τους σουγιάδες και τα στειλιάρια, οι οποίοι λυσσομανούν για μια καθολική «ρεβάνς», που θα τους επιτρέψει να επαναφέρουν την προ του 1974 κυριαρχία τους, την οποία πριν από τέσσερις περίπου δεκαετίες έχασαν μέσα από τα χέρια τους, όταν η ιστορία και η κοινωνία τούς έθεσε στο περιθώριο.
Και ποιος είναι ο καλύτερος δρόμος για αυτή τη ρεβάνς, αν όχι ο βιασμός της ιστορίας; Καιρός, λοιπόν, να επανέλθει στα σχολικά βιβλία το ιδεολόγημα του «κόκκινου τρόμου» και η αποκατάσταση των γερμανοτσολιάδων ως «αντιστασιακών κατά του ερυθρού φασισμού».
Ένα ιδεολόγημα που, άλλωστε, βρίσκει σύμφωνη την αστική τάξη της χώρας, η οποία, για χάρη της μακροημέρευσής της στην εξουσία, δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τη φασιστική πανούκλα ως κυματοθραύστη των δυνάμεων της αντίστασης, με την ανιστόρητη θεωρία περί «άκρων».
Η ιστορία, όμως, δεν κόβεται και ράβεται στα μέτρα του κάθε νοσταλγού του τρίτου ράιχ, έστω κι αν οι βρικόλακές του συναθροίζονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στην Πηγάδα για να ανανεώσουν το γεμάτο μίσος όρκο τους για ένα νέο εμφύλιο.
Την περασμένη Κυριακή προπηλάκισαν όποιον βρήκαν μπροστά τους και, με το «δίκιο του τραμπούκου», του αφαίρεσαν βίαια το λόγο, για να εξαπολύσει τα τρισβάρβαρα ανθελληνικά του ο υπαρχηγός κ. Κασιδιάρης.
Ποια τα όπλα των χρυσαυγιτών, πλην της ανέχειας (οικονομικής και πνευματικής) που ενισχύει τις γραμμές τους; Τι τους επιτρέπει να δρουν δίχως ουσιαστικά να φοβούνται; Καταρχάς, η στάση της Αστυνομίας. Στον Μελιγαλά, απλώς παρακολουθούσε τον προπηλακισμό του δημάρχου και μελών της επιτροπής που διοργάνωσαν την εκδήλωση.
Ήδη αρκετός λόγος γίνεται για κρούσματα «συνύπαρξης» αστυνομικών και νεοναζί. Μαζί με αυτά έρχεται να προστεθεί η χαρακτηριστική ατιμωρησία που συνοδεύει μία σειρά κλιμακούμενων προπηλακισμών και επιθέσεων από μέλη της Χρυσής Αυγής. Η αδράνεια της αστυνομίας στο Μελιγαλά, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θάρρους», ήταν δεδομένη. Άλλωστε, στον τόπο των περιστατικών δεν έγινε ούτε μία προσαγωγή.
Είτε μετά από επίσημες ανακοινώσεις είτε βάσει πληροφοριών, η Αστυνομία είναι πάντοτε ενήμερη για τις συναθροίσεις στο πλαίσιο εκδηλώσεων ή κομματικών δράσεων, κάτι που καθιστά επιτακτική των επιχειρησιακή κάλυψη των γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, παρατηρήθηκε ελλιπής σχεδιασμός από την πλευρά της Αστυνομίας.
Όπλο είναι ακόμα και ο αέρας «λαϊκής νομιμοποίησης» που προσφέρουν οι δημοσκοπήσεις στα πανιά του χρυσαυγίτικου πειρατικού. Αλλεπάλληλες δημοσκοπήσεις, δίνουν στο κόμμα αυτό την τρίτη θέση.
Ενώ, όμως, πρόκειται για καθαρά δημοσκοπική αποτύπωση, αμφισβητήσιμη και αναιρέσιμη, η Χ.Α. δρα σαν να είναι ήδη, με εκλογική πιστοποίηση, τρίτο κόμμα. Δρα αλαζονικά, επιθετικά, προσβλητικά, αδιάφορη για όσα της καταμαρτυρούν, ακόμη και για το φιλοχιτλερισμό της, τον οποίο πια δε νοιάζεται να αποκρύψει κάτω από τη στολή παραλλαγής του «εθνικισμού». Είναι μια στρατιωτική παρακρατική οργάνωση λυσσασμένων εχθρών του κοινοβουλευτισμού, που η δημοκρατία οφείλει να την αντιμετωπίσει δίχως αργοπορία, με τα δικά της όπλα. Μέχρι τώρα, όμως, η δημοκρατική πολιτεία λειτουργεί σαν αυτοαφοπλισμένη.
Από την άλλη πλευρά, όπως μας πληροφορεί ένας εγγράμματος ειδήμων των ξυλοδαρμών, η πηγή της βίας είναι η αδυναμία, όχι η δύναμη.
Ο κακομοίρης που έχει φάει την προσβολή με το καντάρι τρέφει μέσα του το φαρμάκι, καλλιεργεί πύρινη μνησικακία, λυσσάει. Γι’ αυτό ακριβώς η κατάσταση της προσβολής και της συνεχιζόμενης ταπείνωσης των μαζών γεννάει τέρατα. Τα γεννάει, τα ψηφίζει, τα βάζει στη Βουλή, και όποιον πάρει ο χάρος.
Όταν ξεκίνησε η άνοδος της Χρυσής Αυγής, αναρωτιόμασταν αν θα πρέπει να θεωρήσουμε πως όλοι αυτοί που την ψήφισαν είναι ρατσιστές ή απλώς δυσαρεστημένοι συμπολίτες μας που παρασύρθηκαν. Να και ένα καλό, τώρα δεν έχουμε καμία απορία. Είναι κοινοί φασίστες, ακούν τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής να παραδέχονται στην τηλεόραση ότι θέλουν να αφανίσουν τους ανθρώπους με αναπηρίες, και τους στηρίζουν. Ας μη μασάμε τα λόγια μας πια, είναι γελοίο.
Η διαβόητη βολιδοσκόπηση της κοινής γνώμης που διαπίστωσε πως ένας στους τρεις ερωτηθέντες αναπολεί την περίοδο της επταετίας επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Οι απαθείς είναι ο ανθός μας. Ξεκινάμε από εκεί και κάτω. Όλο και περισσότεροι αναπολούν την εποχή που άνθρωποι σκοτώνονταν και βασανίζονταν για τα πιστεύω τους. Καλορίζικο.
Για το τέλος, κάτι ακόμα. Η Ν.Δ., παρά τις όποιες ανακοινώσεις της, ετοιμάζεται για δεύτερη φορά να διαπράξει το «εγκληματικό σφάλμα»  της μεταπολεμικής Δεξιάς. Να χρησιμοποιήσει τους επιγόνους των γερμανοτσολιάδων και των ταγματασφαλιτών για να εμποδίσει την όποια πιθανή αριστερή διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Μόνο μια «ανιστόρητη» δεξιά παράταξη μπορεί να πράξει τα ίδια λάθη και στην προκείμενη περίπτωση η επανάληψη της Ιστορίας του Εμφυλίου στην χώρα μας δε θα ήταν απλά τραγική, θα ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ.
 
***   Πέτρος Τατούλης : Εδώ και τώρα απονομομοποίηση της Χρυσής Αυγής
        Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα Την απονομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής θέτει ως άμεση αναγκαιότητα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση κινείται στο πλαίσιο του επικοινωνισμού και των προσωπικών πολιτικών στρατηγικών, εξαιτίας των οποίων η χώρα θα χάσει ακόμη μια ιστορική ευκαιρία να μην βυθιστεί στο χάος. «Δεν εγκαταλείπουμε την χώρα ούτε στον φασισμό ούτε στο έγκλημα», δηλώνει χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης έκανε την κάτωθι δήλωση: «Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι αντιμετωπίζουμε την Χρυσή Αυγή με πλαίσια συμφωνίας,επικοινωνιακές στρατηγικές και με πολιτικά τερτίπια, ανάλογα με ποια στρατηγική έχει ο καθένας στο μυαλό του και ποια προσωπική ιδιοτέλεια. Στο μόνο πλαίσιο που μπορούμε όλοι μαζί να συμφωνήσουμε είναι η αυστηρή και καθολική απονομή της δικαιοσύνης. Η απόλυτη εφαρμογή του Νόμου και της Τάξης. Κάθε άλλη αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής καθιστά ακόμη πιο προβληματική την λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που εξαιτίας της κρίσης της χώρας ήδη αμφισβητείται και δοκιμάζεται. Η αντιμετώπιση του ναζιστικού αυτού μορφώματος με όρους πολιτικής,την ίδια ώρα που τα προβεβλημένα του στελέχη αυτοχαρακτηρίζονται ως στρατιωτική οργάνωση, δεν είναι απλά λάθος επικοινωνιακά, αλλά αμφισβητεί το ίδιο το Κράτος Δικαίου. Στην πραγματικότητα πρόκειται για πράξεις και συμπεριφορές που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο. Εγκλήματα ενός μορφώματος, το οποίο στη δίνη του πολιτικού ελλείμματος της χώρας, επενδύει στο χάος με στόχο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις ιδιοτέλειες των επιτελικών του στελεχών. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Δεν παραχωρούμε ούτε μια σπιθαμή από την Πελοπόννησο και δεν αφήνουμε την χώρα να την πάνε με τις μπάντες κάποια εγκληματικά στοιχεία. Είναι ζήτημα δικό μας, σήμερα κιόλας να αποπολιτικοποιηθεί/ απονομιμοποιηθεί η παρουσία αυτής της οργάνωσης στην χώρα. Ειδάλλως, θα πρόκειται για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία της χώρας, ανάμεσα στις πολλές που χάθηκαν στο παρελθόν, προκειμένου να αντιμετωπίσει έγκαιρα το δύσκολό της μέλλον. - 

*** Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας: Να μη ζήσει ο ελληνικός λαός τη δική του «νύχτα των κρυστάλλων»         
    Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την εγκληματική έξαρση του μίσους και της βίας από στελέχη, μέλη και υποστηρικτές των νεοναζί, που πλέον δεν διστάζουν να τρομοκρατούν ολόκληρες περιοχές, να επιτίθενται σε ημεδαπούς και αλλοδαπούς, να προκαλούν βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, να δολοφονούν δημοκρατικούς πολίτες.
Με τη διαπίστωση ότι ολοένα και πληθαίνουν τα γεγονότα που θυμίζουν τη Δημοκρατία της Βαϊμάρης λίγο πριν από την κατάρρευσή της, απευθύνουμε δραματική έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία να λάβει – επιτέλους – κάθε αναγκαίο και πρόσφορο μέτρο για τη συνολική καταστολή του φαινομένου, προτού η χώρα μας βρεθεί στο έλεος εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου και προτού ο  ελληνικός λαός ζήσει τη δική του «νύχτα των κρυστάλλων».
Απέναντι στους φυσικούς εχθρούς του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του συνταγματικού πολιτισμού, η Δημοκρατία πρέπει να είναι σε θέση να υπερασπίζεται τον εαυτό της.
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  (ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                            (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)
***  «Τρύπα» 7 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του Δήμου Καλαμάτας
           Η σημαντική καθυστέρηση από τις κρατικές επιχορηγήσεις το σημαντικότερο πρόβλημα
Ένα από τα θέματα της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ήταν και ο έλεγχος οικονομικών στοιχείων 2ου τριμήνου οικονομικού έτους 2013.
Σύμφωνα με την αρμόδια δημοτική υπηρεσία, κατά τη λήξη του δεύτερου τριμήνου, και σε επίπεδο α΄ εξαμήνου 2013, εκτέλεσης του προϋπολογισμού παρατηρούνται αποκλίσεις στα έσοδα, σε σχέση με την πρόβλεψη είσπραξης αυτών, όπως έχει αποτυπωθεί στον Πίνακα Ολοκληρωμένης Δράσης του Δήμου Καλαμάτας, ο οποίος και ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Συνολικά για τους πρώτους έξι μήνες προβλέπονταν έσοδα ύψους 35.529.631 ευρώ και εισπράχθηκαν 28.942.216,56 ευρώ, ήτοι αρνητική απόκλιση 18,54%.
Σύμφωνα με τη διευθύντρια Οικονομικών, Γεωργία Ηλιοπούλου, ο μεγαλύτερος βαθμός απόκλισης παρατηρείται στον τομέα των εσόδων από επιχορηγήσεις για λειτουργικές δαπάνες και αυτό οφείλεται στην καθυστέρηση που υπάρχει στην απόδοσή τους από τα αρμόδια υπουργεία. Το συνολικό ποσό του συγκεκριμένου κωδικού ανέρχεται σε 4.932.309,50 ευρώ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, σχολίασε ότι οι μειώσεις των επιχορηγήσεων προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι συνεχείς, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται όλο και περισσότερο η λειτουργία τους. «Αφού δεν πληρώνουν κανέναν, με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση Σαμαρά θριαμβολογεί για δήθεν πρωτογενές πλεόνασμα στον κρατικό προϋπολογισμό», σχολίασε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι η μείωση για το α΄ εξάμηνο αγγίζει τα επτά (7) εκατομμύρια ευρώ!
Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε τελικά, κατά πλειοψηφία, να προχωρήσει σε αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού, κατά την εισήγηση της υπηρεσίας, για να... κλείσει η τρύπα.
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

*** Στη δημιουργία απεργιακού ταμείου προχωρούν οι καθηγητές
           Αύριο Πέμπτη στις 7.00 το απόγευμα στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας (πρώην Πολυκλαδικό) θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και όχι την Παρασκευή όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, αφού για μεθαύριο έχει συγκληθεί από την ΟΛΜΕ η γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ.
Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισε, με βάση και την απόφαση της πρόσφατης γ.σ. των προέδρων των ΕΛΜΕ, τη δημιουργία απεργιακού ταμείου. Στο ταμείο αυτό, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «θα συμβάλει κεντρικά η ΟΛΜΕ με ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Αλληλεγγύης. Θα εκδοθούν κουπόνια των 1, 2 και 5 ευρώ, για την οικονομική στήριξη του αγώνα των εκπαιδευτικών. Τα κουπόνια θα διακινηθούν μέσω των Δ.Σ. των ΕΛΜΕ. Όσοι επιθυμούν να στηρίξουν οικονομικά τον αγώνα μας, μπορούν να καταθέτουν απευθείας στο λογαριασμό 114-00-2002-005457 της ALPHA BANK. Η διαχείριση των χρημάτων θα γίνεται απευθείας από το Δ.Σ. και την Ελεγκτική Επιτροπή της ΟΛΜΕ, μέσω των ΕΛΜΕ. Η οικονομική στήριξη θα αφορά τους συναδέλφους απεργούς που, κατά την εξέλιξη της απεργίας, θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να απευθυνθούν στους πολίτες και τους εργαζόμενους, αλλά και τους φορείς της περιοχής τους για την οικονομική στήριξη του αγώνα. Την έκκληση για οικονομική στήριξη του απεργιακού αγώνα το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ την απευθύνει σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών σε όλο τον κόσμο».
 Στην Περιφέρεια
Για αύριο Πέμπτη το πρωί η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας έχει προγραμματίσει επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Τρίπολη, όπου θα εκθέσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.
Η αναχώρηση θα γίνει στις 9.00 το πρωί από την κεντρική πλατεία, μπροστά από το κτήριο του ΟΤΕ.
Της Μαρίας Νίκα

*** Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας : “Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως ως μία εγκληματική οργάνωση"
    Ανακοίνωση εξέδωσε η Νεολαία του ΠΑ.ΣΟ.Κ Μεσσηνίας για  το θάνατο  του Παύλου Φύσσα.
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.
Άμεσα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών.
Η ΧΑ πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών.
                                                                                     Ο Γραμματέας
                                                                           Δημτσιούδης Χρήστος

*** Θετική απόφαση για την επέκταση αναμένει ο Π. Αλευράς
           Την ελπίδα ότι οι ενστάσεις που έχουν γίνει στην Ε.Ε. κατά της επέκτασης σε όλη τη Μεσσηνία του σήματος «ΠΟΠ Καλαμάτα», για το ελαιόλαδο, θα απορριφθούν και σύντομα θα υπάρξει θετική απόφαση για το θέμα, εκφράζει ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς.
Μάλιστα, όπως σημείωσε χθες στο «Θ», στόχος είναι η ονομασία ΠΟΠ, στις περιοχές που αναμένουν την επέκταση, να χρησιμοποιηθεί και από τη φετινή χρονιά με τη νέα σοδειά του ελαιολάδου. Για το θέμα, όπως μας είπε, είναι σε επαφή με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρη Μελά.
«Από τον Ιούνιο εστάλησαν όλες οι τεκμηριωμένες απαντήσεις στις ενστάσεις που είχαν γίνει κατά της επέκτασης. Μάλλον οι ενστάσεις θα απορριφθούν και η απόφαση θα είναι θετική για τη Μεσσηνία. Αυτό που προσπαθούμε είναι να προλάβουμε τη χρονιά, ώστε οι παραγωγοί να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν την ονομασία και από φέτος», παρατήρησε ο κ. Αλευράς. Μ.Ν.

***  Την Παρασκευή η υποδοχή της «Βουλκανιώτισσας»
    Η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας και των ιερών λειψάνων θα γίνει την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, στο ναΰδριο της Αγίας Παρασκευής στη Μεσσήνη. Θα ακολουθήσει λιτάνευση στους δρόμους της πόλης μέχρι το μετόχι της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, ενώ η εικόνα θα παραμείνει στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής για οκταήμερο προσκύνημα.




***Απούσα Αστυνομία και άλαλοι δήμαρχοι         
Τα σπρωξίματα και τους προπηλακισμούς προς ηλικιωμένους στο μνημόσυνο (;) της Πηγάδας ο Μεσσήνιος βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης, τα χαρακτήρισε «παράπλευρες απώλειες»! Όπως εκείνες που υπήρξαν από τις αεροπορικές επιδρομές των «συμμάχων» στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, για να τη διαμελίσουν, όπερ και εγένετο.
Αλλά, όπως παραδέχτηκε ο συντοπίτης μας βουλευτής, η Χρυσή Αυγή έχει στρατιωτική δομή. Εξ ου και τα ανδραγαθήματά της όπου την παίρνει. Με όσα έκαναν τα φουσκωτά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, με επικεφαλής τον «αντισυνταγματάρχη» Παναγιώταρο, στο Μελιγαλά, σε βάρος πολιτών, μελών της νεολαίας του ΛΑΟΣ και του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη, καθώς έβλεπαν ότι τους «είχαν» από χέρι, απέδειξαν ότι όσα έλεγαν διαμαρτυρόμενοι τις προηγούμενες ημέρες, όταν φάγανε μπερντάκι, δεν ήταν παρά κλαψο......α.
Στρατηγικά, η Χρυσή Αυγή επιδιώκει την πόλωση, γιατί βλέπει πως ένα απηυδισμένο κομμάτι πολιτών τείνει ευήκοα ώτα και το εκμεταλλεύεται ψηφοθηρικά. Θέλει και πετυχαίνει τη δημιουργία και συντήρηση ενός εμφυλιοπολεμικού κλίματος, που είναι άγνωστο πού θα οδηγήσει τη χώρα.
Το ζήτημα που τίθεται είναι πως απέναντι στη συντεταγμένη, όπως αυτοαποκαλείται, Χρυσή Αυγή, υπάρχει μια ασύντακτη και άτακτη Πολιτεία, η οποία, προχθές στο Μελιγαλά, θα έπρεπε να είχε λάβει τα μέτρα της για να αποσοβήσει τα έκτροπα, τα οποία ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα συμβούν μετά τη ματαίωση του φεστιβάλ των νεοναζιστών στην Καλαμάτα στις 3-4 Αυγούστου, αλλά και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Ο λαλίστατος κ. Δένδιας, που αρέσκεται στους φιλιππικούς ή τα λεκτικά πυροτεχνήματα κατά της εν λόγω οργάνωσης, ουδόλως ασχολήθηκε με την προστασία των πολιτών που θα συμμετείχαν στην εκδήλωση.
Όταν, λοιπόν, δίνεις γήπεδο σε τέτοιους τύπους, είναι σίγουρο ότι θα παίξουν φουλ επίθεση, πράγμα που έγινε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι Χρυσαυγίτες, που ουδεμία σχέση έχουν, να καπελώσουν και να καπηλευτούν την εκδήλωση. Ολοκληρώνοντας, εύγε στους γαλάζιους δημάρχους της Μεσσηνίας, πλην του κ. Μπάμη, οι οποίοι εποίησαν την νήσσαν βλέποντας τη δουλειά ψηφοθηρικά. Θα έπρεπε όλοι ανεξαιρέτως να έχουν τοποθετηθεί, καταδικάζοντας όσα συνέβησαν.
  Το ζήτημα που τίθεται είναι πως απέναντι στη συντεταγμένη, όπως αυτοαποκαλείται, Χρυσή Αυγή, υπάρχει μια ασύντακτη και άτακτη Πολιτεία
του Δημήτρη Γιατράκου
Φωτογραφία: 
***

*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Live η δράση στους ομίλους του Champions League
  Η δράση στους ομίλους του Champions League  ΓΙΆ  ΣΉΜΕΡΑ :
Βίντεο  χθές  Τρίτη  17/09/2013 , ΓΑΛΑΤΑ ΣΑΡΑΪ Τουρκίας-ΡΕΑΛ Μανδρίτης  1-6 . :
 

 
 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  Πειραιώς - Παρί  Σέζ  Ζερμέν  1-4  , (1-1) .- ^ ( Χθές ).- ΔΕΙΤΕ  το  Βίντεο  φάσεις καί γκόλ :
** ΟΣΦΠ - Π Σ ΖΕΡΜΕΝ  1- 4  17/09/2013:    http://youtu.be/JM2WqZsd-D4  ,
 
~**Αναλυτικά το πρόγραμμα γιά  σήμερα  Τετάρτη 18/09/2013 :
5ος όμιλος
Σάλκε - Στεάουα   3-0   ,   .-^
Τσέλσι - Βασιλεία  1-2  , (1-0) .- ^
6ος όμιλος
Μαρσέιγ - Άρσεναλ   1-2 , ( 0-0) .- ^
Νάπολι - Ντόρτμουντ   2-1  , ( 1-0) .- ^
7ος όμιλος
Αούστρια Βιέννης - Πόρτο    0-1  , ( 0-0) .-^
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ζενίτ   3-1  ,(1-0) .- ^
8ος όμιλος
Μίλαν - Σέλτικ  2-0   , (0-0) .- ^
Μπαρτσελόνα - Άγιαξ     4-0,   (1-0) .- ^
 ΤΑ  ΒΙΝΤΕΟ   ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ  της πρεμιέρας 18-09-2013 :
  ** ΟΣΦΠ - Π Σ ΖΕΡΜΕΝ  1- 4  17/09/2013:  http://youtu.be/JM2WqZsd-D4  ,
~* ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ  18-09- 2013 Α΄ημιχρονο : http://youtu.be/SJKGj8YENhg ,
~** Ατλέτικο Μαν  -  ΖΕΝΙΤ  1ο γκολ  1 – 0 : http://youtu.be/MMm-kT1L_u4 ,
~* 1ο Ημίχρονο αποτελέσματα 18 -09- 2013: http://youtu.be/FGb6bn-0I38  ,
~* ΤΣΕΛΣΙ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ  1ο  γκόλ ημιχρ  1- 0 : http://youtu.be/TYd42kmPTZc ,
     ~* ΑΤΛΙΤΙΚΟ ΖΕΝΙΤ Ημίχρονο 18- 9- 2013: http://youtu.be/Fg3avU2RMGc ,
  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ -  ΑΓΙΑΞ  4-  0  http://youtu.be/I3yasfQYnXE ,
~*** ΑΤΛΕΤΙΚΟ - ΖΕΝΙΤ 3- 1   http://youtu.be/b4Ow2nEplIs ,
~  ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΞΙΑΞ 4- 0 γκόλ φάσεις : http://youtu.be/Svt9ILqPfDI ,
~ ΜΙΛΑΝ  - ΣΕΛΤΙΚ  2- 0  γκόλ φάσεις:  http://youtu.be/JKZm-PDF5bA ,
~ ΜΑΡΣΕΪG -  ΑΡΣΕΝΑΛ 0 - 2 Φάσεις γκόλ  http://youtu.be/Ekr5IOnSwPc ,
~ ΣΑΛΚΕ    - ΣΤΕΑΟΥΑ   3- 0  ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΌΛ:  http://youtu.be/YS8c1zn4ge0 ,
~ ΑΤΛΕΤΙΚΟ  - ΖΕΝΙΤ  3 – 1 : http://youtu.be/72oZ9dSg93w ,
~ ΤΣΕΛΣΙ - ΒΑΣΙΛΕΙΑ  1- 2 : http://youtu.be/Wiszlk6KY3o ,
~ ΜΙΛΑΝ - ΣΕΛΤΙΚ  1- 0 : http://youtu.be/e1Aps76Mokk ,
 
 
~ ΤΣΕΛΣΙ -ΒΑΣΙΛΕΙΑ  1- 2 :   http://youtu.be/jVEIagbfsYs ,
~ ΣΑΛΚΕ- ΣΤΕΑΟΥΑ 3- 0 : http://youtu.be/LMG3QE5o0mg ,
~ ΜΙΛΑΝ - ΣΕΛΤΙΚ  2- 0 : http://youtu.be/k0UWYjeskCw ,
~ ΝΑΠΟΛΙ  - ΝΤΟΡΤΜΟΥΤ 1 – 2 : http://youtu.be/1HpJCWOKoSs ,
~ ΜΑΡΣΕΪΓ  - ΑΡΣΕΝΑΛ 1 – 2 : http://youtu.be/4-3y4efmbyk ,
 **Ο Πανθουριακός τη μεγάλη έκπληξη, μεγάλα σκορ και ματς – θρίλερ για το Κύπελλο Μεσσηνίας          

           Η γ΄ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας έκρυβε μια μεγάλη έκπληξη. Πρόκειται για τη νίκη του Πανθουριακού (με 1-0 τον Εθνικό Μελιγαλά) στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς», που του χάρισε μια σπουδαία πρόκριση, σε συνδυασμό με τη λευκή ισοπαλία στο πρώτο ματς, στους «8» του θεσμού. Ο Πανθουριακός είναι και η μοναδική ομάδα Β΄ τοπικής κατηγορίας που συνεχίζει στο Κύπελλο Μεσσηνίας (οι υπόλοιπες 7 είναι από την Α΄ τοπική).
Στους αγώνες ρεβάνς δεν έλειψαν και τα μεγάλα σκορ. Όπως το 8-0 του ΑΟ Κυπαρισσίας επί της Δόξας Καλαμάτας και το 4-2 του ΑΟ Μεθώνης κόντρα στον ΑΟ Σπερχογείας.
Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τον Αστέρα Μικρομάνης με 3-1 επί του Τέλου Άγρα Γαργαλιάνων. Ακόμη, ο Πάμισος Μεσσήνης «ζευγάρωσε» τις επιτυχίες κόντρα στην Ομόνοια, επικρατώντας με 2-0 στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», ενώ ο ΑΟ Διαβολιτσίου πέτυχε νίκη – πρόκριση 1-0 επί του ΑΟ Φαραί.
Στο ματς Αστέρα Αρφαρών – Ολυμπιακού Καλαμάτας χρειάστηκε παράταση (το 90λεπτο «σφραγίστηκε» από ισοπαλία 1-1) για να κριθεί ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση, με το τελικό 2-2 να δίνει το εισιτήριο στους ερυθρόλευκους.
Τέλος, ισόπαλος χωρίς γκολ έληξε ο αγώνας Μιλτιάδη Πύργου Τριφυλίας – Εράνης Φιλιατρών.
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ομόνοια – Πάμισος Μεσσήνης 0-2
Δόξα Καλαμάτας – ΑΟ Κυπαρισσίας 0-8
Πανθουριακός – Εθνικός Μελιγαλά 1-0
ΑΟ Διαβολιτσίου – ΑΟ Φαραί 1-0
Αστέρας Μικρομάνης – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων 3-1
ΑΟ Μεθώνης – ΑΟ Σπερχογείας 4-2
Αστέρας Αρφαρών – Ολυμπιακός Καλαμάτας (παρ.) 2-2
Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας – Εράνη Φιλιατρών 0-0
Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη δ΄ φάση είναι οι εξής: Πάμισος Μεσσήνης, Εράνη Φιλιατρών, Ολυμπιακός Καλαμάτας, ΑΟ Κυπαρισσίας, ΑΟ Σπερχογείας, ΑΟ Διαβολιτσίου, Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων και Πανθουριακός.
  ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ Δ΄ ΦΑΣΗΣ
Τα 4 ζευγάρια της δ΄ φάσης είναι:
ΑΟ Κυπαρισσίας – Πανθουριακός
ΑΟ Διαβολιτσίου – Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
ΑΟ Σπερχογείας – Πάμισος Μεσσήνης
Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη Φιλαιτρών
~ Τα ματς θα διεξαχθούν στις 21, 22 και 28, 29 Σεπτεμβρίου.

***Σήμερα στη Σπερχογεία και μετά η Βάρδα για τη Μαύρη Θύελλα
           ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΤΗΣ ΘΥΕΛΛΑΣ
 Μετά την ευκαιρία ξεκούρασης που είχαν χθες οι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας τα δεδομένα διαφοροποιούνται, καθώς το σημερινό πρόγραμμα είναι αρκετά έντονο, περιλαμβάνοντας προπόνηση νωρίς το πρωί και φιλικό παιχνίδι στη Σπερχογεία το απόγευμα. Μπορεί στο φιλικό ο Νίκος Κακαλέτρης να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν έντονη παρουσία στα μέχρι τώρα παιχνίδια της προετοιμασίας, όμως όπως και να έχει ο τεχνικός της ομάδας θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει την ετοιμότητα κάποιων ποδοσφαιριστών εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος και κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει σ’ αυτούς.
  Κανονικά στα πλάνα του Κακαλέτρη ο Ρήγας
Στο σημείο αυτό πρέπει ν’ αναφέρουμε ότι στα πλάνα του Νίκου Κακαλέτρη για το ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τη Βάρδα, θα βρίσκεται κανονικά ο Χρήστος Ρήγας. Ο πολυτάλαντος μέσος είχε συμπληρώσει κάρτες με την ολοκλήρωση της περυσινής χρονιάς, όμως δεν ισχύει η τιμωρία στη νέα διοργάνωση και θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του. Μαζί μ’ αυτόν και ο Τσιρίλο, αλλά και ο Αλιού, που δείχνει να ξεπερνά το μικροπρόβλημα τραυματισμού του. Ως εκ τούτου μοναδικό ερωτηματικό θ’ αποτελέσει η παρουσία του Οντβόνγκ που έχει λίγες πιθανότητες ν’ αγωνιστεί με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.
  Κινητικότητα στις τάξεις των φιλάθλων αλλά και… χρήματα στις τσέπες των παικτών
Κλείνοντας οφείλουμε να τονίσουμε την κινητικότητα που υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων για το ματς της πρεμιέρας με τη Βάρδα στο οποίο η νίκη και οι τρεις βαθμοί είναι το ζητούμενο για τη Μαύρη Θύελλα. Ο  φίλαθλος κόσμος της ομάδας δείχνει έτοιμος ν’ αποτελέσει τον 12ο παίκτη, δίνοντας δυναμικό παρών στο στάδιο το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι συνθήκες δείχνουν ιδανικές, η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση παρά τα όποια μικροπροβλήματα βγήκαν στην επιφάνεια στο ματς του Κυπέλλου, ενώ και η διοίκηση κάνει από την πλευρά της μεγάλες προσπάθειες για να αντεπεξέλθει στις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν τον αγώνα στο Αιτωλικό, μοίρασε ένα ποσό στους ποδοσφαιριστές, το οποίο μπορεί να μην καλύπτει απόλυτα τις υποχρεώσεις, όμως δείχνει τις προθέσεις της.   Ν. Μπ.

***Με επιτυχία ο διπλός αγώνας τριάθλου της Καλαμάτας
           

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Καλαμάτα φιλοξένησε την Κυριακή με επιτυχία το Three Level Power Triathlon, TLP 112,8. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αγώνα σύγχρονου τριάθλου που διοργανώνεται στη χώρα μας. Όλα κύλησαν ομαλά, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 90 στη μεγάλη, αλλά και τη μικρή απόσταση των 25,75 χλμ., που διεξήχθησαν με επίκεντρο την παραλιακή ζώνη.
Δυναμική ήταν και η παρουσία των Μεσσήνιων αθλητών, τόσο με ατομικές όσο και σε ομαδικές συμμετοχές, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σύντομα από τους διοργανωτές, καθώς εκκρεμούν κάποιες ενστάσεις.
Τους αγώνες διοργάνωσε το Three Level Power του Λάμπρου Κωτσιόπουλου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.









*** Νικ. Κακαλέτρης: «Μας έδειξε το δρόμο ο Άρης Αιτωλικού… Δεν θα έχει εύκολο ματς αυτή η Γ΄ Εθνική»         

    ΜΕΣΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΡΙΛΟ… ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΡΕΞΙΜΟ Ο ΟΝΤΒΟΝΓΚ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Οδηγό εν όψει της συνέχειας και κυρίως της έναρξης του πρωταθλήματος θα πρέπει να αποτελέσει για τη Μαύρη Θύελλα το παιχνίδι Κυπέλλου που διεξήχθη στο γήπεδο του Αιτωλικού. Η Καλαμάτα φαντάζει ως ένα από τα βασικά φαβορί, ίσως το πρώτο, για την κατάκτηση του τίτλου, ωστόσο όπως φάνηκε στο παιχνίδι με τον Άρη τα πράγματα κάθε άλλο παρά εύκολα θα είναι στη νέα Γ΄ Εθνική. Είδαμε άλλωστε πολλές εκπλήξεις στο θεσμό του Κυπέλλου, και οι άνθρωποι της Καλαμάτας πήραν το μήνυμα με το καλημέρα. Το πρωτάθλημα, που ξεκινά σε λίγες ημέρες, θα περιλαμβάνει πολλές δυσκολίες, θα έχει εκπλήξεις και κυρίως θα έχει αντιξοότητες σε εκτός έδρας αναμετρήσεις.
Ο Νίκος Κακαλέτρης το διαπίστωσε στην αναμέτρηση του Κυπέλλου και το τόνισε στους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρωινής ομιλίας… «Νομίζω ότι αυτή η Γ΄ Εθνική δεν θα έχει κανένα εύκολο παιχνίδι, όπως δεν θα έχει και ξεκάθαρα φαβορί. Θα είναι λάθος να βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα για ομάδες του ομίλου. Ο Άρης Αιτωλικού και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε, μας έδειξε το δρόμο», τόνισε ο τεχνικός της Μαύρης Θύελλας σε δηλώσεις του στο «Θάρρος», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την προσπάθεια των παικτών, αλλά και την δουλειά που απομένει για να φθάσει η ομάδα στα επιθυμητά επίπεδα… «Η αλήθεια είναι ότι η απόδοσή μας ήταν αρκετά καλή ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν ήμασταν καλοί στο τελείωμα των φάσεων. Υπήρξαν κάποιες μεταπτώσεις στη συνέχεια, όμως τα παιδιά έδειξαν διάθεση, κατέβαλαν προσπάθεια και ζήτησαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χρειάζεται ωστόσο να συνεχιστεί η προσπάθεια που κάνουμε για να φθάσουμε στα επίπεδα που επιθυμούμε. Θέλουμε πολύ δρόμο ακόμη και κυρίως πολύ συγκέντρωση. Είναι θετικό ότι περάσαμε και συνεχίζουμε στο Κύπελλο και ότι μπαίνουμε στο πρωτάθλημα με ιδανικές προϋποθέσεις», ανέφερε ο κ. Κακαλέτρης, ο οποίος είδε με ικανοποίηση τον κόσμο της ομάδας να βρίσκεται στο πλευρό της και περιμένει να γίνει το ίδιο στο ματς του πρωταθλήματος. Το ίδιο και ο Γιώργος Ράλλης, με τους συνεργάτες του που βρέθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία.
  Μέσα και ο Τσιρίλο… Ξεκίνησε τρέξιμο ο Οντβόνγκ
Με την επιστροφή από την Αιτωλοακαρνανία, οι παίκτες της Καλαμάτας μπήκαν άμεσα στο γήπεδο, καθώς το πρόγραμμα είχε προπόνηση – αποθεραπεία νωρίς χθες το πρωί. Η επιλογή της πρωινής έγινε γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν θα επέτρεπαν προπόνηση το απόγευμα και ως εκ τούτου υπήρξε η αλλαγή του προγράμματος, που περιλαμβάνει ρεπό σήμερα, πλην ενός μικρού γκρουπ παικτών που καλείται να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Στα θετικά συγκαταλέγεται η έκδοση του δελτίου του Τσιρίλο και η βελτίωση της κατάστασης του Οντβόνγκ, ο οποίος ξεκίνησε χθες τρέξιμο. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες για τον υψηλόσωμο επιθετικό, ενώ δεν δημιουργεί ανησυχία ένας ελαφρύς τραυματισμός που ταλαιπωρεί τον Αλιού. Στα θετικά βεβαίως και η επιστροφή του Γιάννη Καλογερόπουλου που εξέτισε την ποινή του.
  Φιλικό αύριο στη Σπερχογεία
Από αύριο η ομάδα κινείται στους ρυθμούς του εντός έδρας αγώνα με τη Βάρδα, και το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πρωινή προπόνηση και φιλικό το απόγευμα στη Σπερχογεία, στο οποίο θ’ αγωνιστούν κυρίως παίκτες με μικρή συμμετοχή.

***

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2695   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1201   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1189   video.-
                                                                 Σύνολο  :  5085     βίντεο ανηρτημένα .-

 ***  ~  ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2013 :

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/09/01-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Σεπτεμβρίου  2013.-                                                                                                               ~    http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/02-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου  2013.-
 
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/31-08-02-09-2013-02-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο 31-08 έως  02-09-2013 Δευτέρα  02-Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τρίτη  03  Σεπτεμβρίου  2013 , Διαδρομές Ελλάδα - Βουλγαρία - Ρουμανία μέσα από  φωτογραφίες και Βίντεο 2013 .-
 ~   http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 - Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/03-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ   Τρίτη   03  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ εικόνες  Βίντεο Διαδρομές ιστορικές  αναφορές  ενημερώσεις Ανέκδοτα  , Τετάρτη  04  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/04-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τετάρτη  04   Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html  ΣΟΦΙΑ –ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/09/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  05  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/06-2013.html  ,Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Δευτέρα  09 Σεπτεβρίου 2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/09-2013.html , ΑΝΘΟΛΟΓΟΝΤΑΣ καί Γράφοντας Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/78-9-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ  τριήμερο 7,8 καί  9  Σεπτεμβρίου  2013, Δευτέρα 09- Σεπτεβμρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/09/12-2013.html , Όμορφα λόγια  ν΄  αγαπιόμαστε Πέμπτη 12  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/09/14-2013.html ,video -παρουσιάσεις Βουλγαρία -Ρουμανία  2013 , .. Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Σεπτεμβρίου  2013
 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/09/15-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Κυριακή  15  Σεπτεμβρίου  2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/09/14-15-16-2013.html , Αθλητικό  τριήμερο  14 , 15 καί 16 Σεπτεμβρίου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html , Το  αγιάζι της  ενημέρωσης  Δευτέρα  16 Σεπτεμβρίου  2013 , ΟΛΑ  ΟΣΑ  ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ στον εορτασμό επαιτείου γεγονότων  ΠΗΓΑΔΑΣ  Μελιγαλά.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/09/16-2013.html ,  Το αγιάζι   της   ενημέρωσης  Δευτέρα  16  Σεπτεμβρίου  2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/09/17-2013.html ,   Όμορφα  και  ωραία  Νέα και  Άλλα  πολλά  Τρίτη  17  Σεπτεμβρίου  2013.-
~  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/09/18-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τετάρτη  18  Σεπτεμβρίου  2013 .-


***
** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-

**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου