Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013  :
ΤΟ  ΠΑΣΧΑ     ΤΟΥ   ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ !!
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ   ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ !!
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΑΙ  ΚΑΛΑ  ΣΕ ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ !!

 

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  πολλά  Άλλα  :

*** Στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου γιόρτασε το 15Αύγουστο ο Πρωθυπουργός (Φωτογραφίες και βίντεο)         
    
 
 
 
 
 
 
 
 
Λίγα λεπτά πριν τις  10 έφθασε στην  Παναγία Μυρτιδιώτισσα της Πύλου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μαζί με τη σύζυγο του Γεωργία.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος.
  Αμέσως μετά , ο Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε στην κεντρική πλατεία της Πύλου όπου συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους συντοπίτες του.  (Δείτε φωτορεπορταζ και βίντεο)
Video: 


 

 
 
***  Δεκαπενταύγουστος: "Το Πάσχα του Καλοκαιριού" (Φωτογραφίες)         
   Η γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχει ιδιαίτερη θέση στο εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και συνδέεται άμεσα με τη μοναδικότητα του προσώπου της Παναγίας στο έργο «της εν Χριστώ σωτηρίας» των ανθρώπων, αποτελώντας τη μεγαλύτερη από τις γιορτές που καθιέρωσε η Εκκλησία προς τιμήν της Μητέρας του Χριστού, τις ονομαζόμενες θεομητορικές εορτές.
Οι πρώτες μαρτυρίες για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου εμφανίζονται τον πέμπτο αιώνα μ.Χ., γύρω στην εποχή που συγκλήθηκε η Γ’ Οικουμενική Σύνοδος της Εφέσου (451), που καθόρισε το θεομητορικό δόγμα και έγινε αιτία να αναπτυχθεί η τιμή στο πρόσωπο της Θεοτόκου.
Για πρώτη φορά φαίνεται να γιορτάστηκε στα Ιεροσόλυμα στις 13 Αυγούστου και λίγο αργότερα μετατέθηκε στις 15 του ίδιου μήνα. Είχε δε γενικότερα θεομητορικό χαρακτήρα, χωρίς ειδική αναφορά στο γεγονός της Κοιμήσεως και ονομάζονταν «ημέρα της Θεοτόκου Μαρίας». Κέντρο του πανηγυρισμού αναφέρεται στην αρχή ένα «Κάθισμα» (ναός), που βρίσκονταν έξω από τα Ιεροσόλυμα στον δρόμο προς την Βηθλεέμ. Η σύνδεση αυτής της γιορτής με την Κοίμηση της Θεοτόκου, έγινε στον ναό της Παναγίας, που βρισκόταν στη Γεσθημανή, το «ευκτήριο του Μαυρικίου», όπου υπήρχε και ο τάφος της.
Κατά την εκκλησιαστική παράδοση, της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προηγείται νηστεία, η οποία καθιερώθηκε τον 7ο αιώνα. Αρχικά ήταν χωρισμένη σε δύο περιόδους: πριν από την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και πριν από την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Τον 10ο αιώνα, συνενώθηκαν σε μία νηστεία, που περιλαμβάνει 14 ημέρες και ξεκινά την 1η Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης νηστείας, νηστεύεται το λάδι εκτός του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ στη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα καταλύεται (επιτρέπεται) το ψάρι. Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου καταλύονται τα πάντα, εκτός και αν η εορτή πέσει σε Τετάρτη ή Παρασκευή, οπότε καταλύεται μόνο το ψάρι. Τις ημέρες της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου ψάλλονται τις απογευματινές ώρες στις εκκλησίες (εκτός Κυριακής), εναλλάξ, ο «Μικρός και ο Μέγας Παρακλητικός Κανών εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον», οι λεγόμενες «Παρακλήσεις».
Η μητέρα του Ιησού Χριστού, όπως αναφέρεται στην εκκλησιαστική παράδοση, πληροφορήθηκε τον επικείμενο θάνατό της από έναν άγγελο τρεις ημέρες προτού αυτός συμβεί και άρχισε να προετοιμάζεται κατάλληλα. Επειδή κατά την ημέρα της Κοίμησής της δεν ήταν όλοι οι Απόστολοι στα Ιεροσόλυμα, μία νεφέλη τους άρπαξε και τους έφερε κοντά της. Μοναδικός απών ο απόστολος Θωμάς.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου συνέβη στο σπίτι του Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπου και διέμενε, μετά τη σταύρωση του Χριστού. Αφού της έκλεισαν τα μάτια, οι Απόστολοι μετέφεραν το νεκροκρέβατό της στον κήπο της Γεθσημανής, όπου την έθαψαν.
Όταν μετά από τρεις ημέρες ο απόστολος Θωμάς πήγε στον τάφο της, βρήκε μόνο τα εντάφια. Πάνω στον τάφο της Παναγίας χτίστηκε μεγαλοπρεπής ναός, που αποδίδεται στην Αγία Ελένη. Μετά την καταστροφή του, ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μαρκιανός (450-457) με τη δεύτερη σύζυγό του Πουλχερία έχτισαν ένα νέο ναό, που υπάρχει μέχρι σήμερα.
Μεταξύ της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας υπάρχει δογματική διαφορά σχετικά με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Καθολική Εκκλησία πιστεύει στο δόγμα της ενσώματης ανάληψης της Θεοτόκου (Assumptio Beatae Mariae Virginis), που οριστικοποιήθηκε με την αποστολική εγκύκλιο του Πάπα Πίου IB' «Munificentissimus Deus» (1 Νοεμβρίου 1950). Αντίθετα, η Ορθόδοξη Εκκλησία κάνει λόγο πρώτα για Κοίμηση της Θεοτόκου, δηλαδή πραγματικό θάνατο (χωρισμό ψυχής και σώματος) και στη συνέχεια για μετάσταση της Θεοτόκου, δηλαδή ανάσταση (ένωση ψυχής και σώματος) και ανάληψή της κοντά στον Υιόν της.
Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου γιορτάζεται με λιγότερο εμφατικό τρόπο στις λοιπές ορθόδοξες και καθολικές χώρες του κόσμου, στις περισσότερες από τις οποίες ο Δεκαπενταύγουστος είναι επίσημη αργία, όπως και στην Ελλάδα. Οι προτεσταντικές ομολογίες θεωρούν την Κοίμηση της Θεοτόκου δευτερεύουσα εορτή, επειδή δεν βασίζεται σε βιβλικές αναφορές.
Αναρίθμητοι ναοί και μονές έχουν χτιστεί προς τιμήν της Κοιμήσεώς της, θαυμάσιες τοιχογραφίες παριστάνουν σε κάθε ναό, πίσω από την κεντρική είσοδο, σε εκπληκτικές συνθέσεις την ιερή της κηδεία, ύμνοι εκλεκτοί έχουν διακοσμήσει την ακολουθία της και λόγοι λαμπροί και εγκώμια εκφωνήθηκαν από τους Πατέρες και νεότερους κληρικού άνδρες κατά την ημέρα της μνήμης της.
Στην Ελλάδα, η Κοίμηση της Θεοτόκου εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ονομάζεται δε και «Πάσχα του Καλοκαιριού». Σε πολλά νησιά του Αιγαίου (Τήνος, Πάρος, Πάτμος) στολίζουν και περιφέρουν επιτάφιο προς τιμήν της Παναγίας. Σε πόλεις και χωριά ανά την επικράτεια, σε εκκλησίες αφιερωμένες στην Κοίμηση της Θεοτόκου διοργανώνονται παραδοσιακά πανηγύρια, που καταλήγουν σε γενικευμένο γλέντι.
Από το όρος Μελά η Παναγία Σουμελά, βρέθηκε στο Βέρμιο Ημαθίας. Στην Τήνο η γιορτή της συνδέθηκε με τον τορπιλισμό της «Έλλης» και μαζί με την Κοίμησή της οι Έλληνες τιμούν την μνήμη αυτών που χάθηκαν.
Στη Λέρο η Καστροβασίλισσα, στην Αστυπάλαια η Πορταΐτισσα, στη Ρόδο η Κρεμαστή και στην Πάρο η Εκατονταπυλιανή, στη Λέσβο η Αγία Σιών της Αγιάσου και στη Νίσυρο η Σπηλιανή Κυρά. Στην Κρήτη η Καλυβιανή και η Μεγάλη Παναγιά της Νεάπολης, στην Ίμβρο η Παναγιά η Ιμβριώτισσα και στη Χαλκιδική η Μεγάλη Παναγιά. Στη Γουμένισσα το Θεομητορικό Μοναστήρι, στην Ήπειρο η Μολυβδοσκέπαστη, στην Κεφαλονιά η Οφιούσα, στην Άνδρο η Φανερωμένη, στην Κάρπαθο η Παναγιά της Ολύμπου και η Χοζοβιώτισσα στην Αμοργό.
Στη Σκιάθο η Βαγγελίστρα, στο Λεωνίδιο Κυνουρίας η Παναγιά της Έλωνας και η Επισκοπιώτισσα στη Μαντινεία.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι ένα πένθιμο γεγονός για το ελληνικό λαό, επειδή η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν».  Θ. Μέτσιος
 
 
 
 
 
 
  ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
 Πανηγύρεις σε Ιερές Μονές και Τοπικές Κοινότητες

 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη θα εορταστεί και εφέτος σε όλη την Ελλάδα η Κοίμηση της Θεοτόκου, η μεγαλύτερη θρησκευτική γιορτή του καλοκαιριού. Εορταστικές εκδηλώσεις, πανηγύρια και γλέντια σε πλατείες θα δώσουν ζωή ακόμη και στο μικρότερο χωριό της χώρας μας. Δεν είναι μόνο η Παναγία της Τήνου, η Εκατονταπυλιανή της Πάρου και η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο που συγκεντρώνουν κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές. Κάθε ναός και ξωκλήσι αφιερωμένο στη Μεγαλόχαρη θα «φορέσει» τα γιορτινά του, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στις εκδηλώσεις θα δώσουν τα έθιμα του κάθε τόπου.
Το «Πάσχα του Καλοκαιριού», την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη Μετάστασή Της, εορτάζει και τιμά η Εκκλησία σήμερα και, στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας, πανηγυρίζουν Ιερές Μονές και Ενοριακοί Ναοί.
Ο εορτασμός ξεκίνησε από χθες με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και θα κορυφωθεί σήμερα με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία. Πανηγυρίζουν οι Ιερές Μονές Δήμιοβας στο Καλάθιο όρος, Μαρδακίου πλησίον της Νέδουσας και Ελληνικών στην Άνθεια, καθώς και το Ιερό Μετόχιο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Μικρομάνη. Επίσης, Ιερές Πανηγύρεις θα τελεσθούν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς Λαιΐκων, Σπερχογείας, Άριος, Πλατέος και στον Κοιμητηριακό Ναό της Καλαμάτας.
Βεβαίως, η Ιερά Μονή Δήμιοβας κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ευλάβεια των κατοίκων της Καλαμάτας και της περιοχής της Αβίας. Ακόμη και στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, πλήθη προσκυνητών ανέβαιναν τα φαράγγια και τα πρόβουνα αυτά του Ταϋγέτου, την παραμονή της Παναγίας για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας.
Η σημερινή μονή αποτελεί κτίσμα των πρώτων δεκαετιών του 17ου αιώνα, και μέσα του βρίσκεται ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος τοιχογραφήθηκε το έτος 1663 σύμφωνα με την κτητορική επιγραφή που βρίσκεται εντός. Το 1770 η μονή πυρπολήθηκε από τους Τούρκους, και ακόμη και σήμερα είναι εμφανή τα σημάδια της πυρπόλησης στις τοιχογραφίες του ναού. Ο ναός είναι φημισμένος για τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου, η οποία επανήλθε στο ναό το 1837, όταν και αποκαταστάθηκαν οι κυριότερες ζημιές.
Κάτω από τη μονή Δήμιοβας βρίσκεται και ο Πύργος του Ρήγα, καταφύγιο των πολιορκούμενων μοναχών κατά τις επιδρομές, ο οποίος υπέστη σημαντικές ζημιές κατά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό της Καλαμάτας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της θρησκευτικής πανήγυρης χθες το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ' Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαρτούμ Εμμανουήλ. Σήμερα στις 7.00 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Μετά το πέρας θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής και Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας, γύρω από τον αύλειο χώρο της Μονής, έως την πηγή του Αγίου Παντελεήμονος. Το απόγευμα στις 8.00 θα τελεσθεί ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, όπου θα ψαλούν τα Εγκώμια της Παναγίας και θα περιφερθεί ο Επιτάφιος Αυτής εντός της Ιεράς Μονής.
Στην Ιερά Μονή Βουλκάνου χθες το απόγευμα εψάλη ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, συγχοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου.
Σήμερα στις 7.00 το πρωί, θα ψαλεί ο Όρθρος από το Μητροπολίτη Βαρνάβα, ο οποίος στις 8.30 το πρωί περίπου θα υποδεχθεί μαζί με τους κληρικούς και τους πιστούς την Ιερά Εικόνα της Βουλκανιωτίσσης.  
 
***  «Οι Παναγίες της Μεσσηνίας»         
   του Αρχιμ.κ.Φίλιππου Χαμαργιά 
   (Δημοσιέυθηκε στο Amen.gr στις 13 Αυγούστου 2011)
  Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάζει η των Μεσσηνίων Εκκλησία το Πάσχα του καλοκαιριού, την Μετάσταση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Σε κάθε γωνιά της Μεσσηνιακής Γης υπάρχει και ένα Προσκύνημα, ένα Μοναστήρι, ένας Ναός προς τιμήν της Παρθένου.
  Από την βόρεια πλευρά του Νομού, στα όρια του με την Αρκαδία και κατηφορίζοντας την Τσακώνα, αγναντεύουμε την Ιερά Μονή του Βουλκάνου , η οποία δεσπόζει στο όρος Ιθώμη και καλεί τον κάθε διερχόμενο «δεύτε αναβώμεν εις όρος Κυρίου» για να αποθέσουμε φόρο τιμής και ευλαβικό προσκύνημα στο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, της Προστάτιδος των απανταχού Μεσσηνίων.
  Αλλά και στο άλλο ορεινό άκρο της νοτιοανατολικής  Μεσσηνίας , στην κορυφή του Ταϋγέτου στέκει φρουρός και προστατεύει την Μεσσηνιακή Μάνη η Δημιοβίτισσα Παναγία , μέσα στο  «κάστρο» της , την Ιστορική Ιερά Μονή Δημιόβης. Και μέσα στα σπλάχνα του Ταϋγέτου , η έρημος πια Μονή του Μαρδακίου στέκεται πεισματικά στο διάβα του χρόνου έχοντας ως μόνο ένοικό της την Παναγία τη Μαρδακιώτισσα.
Και ως Καπετάνισσα Κυρά, σαν φάρος, στέκει η Ελεήστρια της Κορώνης και ευλογεί τα καράβια που διασχίζουν την Μεσόγειο, στο Ακρωτήρι του Ακρίτα.
Αλλά και εδώ στην Καλαμάτα μας, στην καρδιά της Μεσσηνίας, κόσμημα και θησαύρισμα έχουμε την  Πολιούχο μας, την Παναγία την «Υπαπαντή» καλουμένη, την Μάνα των Καλαματιανών, την «υπαπαντούλα μας» όπως λένε οι γερόντισσες της πόλης μας.
  Σε όλη την Παναγιοσκέπαστη Μητρόπολη μας, σε κάθε γωνιά της τιμάται η Θεοτόκος με πανηγυρικές Ακολουθίες, με παρουσία Αρχιερέων και ιερέων και με τη συμμετοχή των ευλαβών χριστιανών που ανεβαίνουν, οι περισσότεροι πεζοπόροι, σε αποστάσεις 20 και 30 χιλιομέτρων, προκειμένου να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο την Χάρη της.
  Αυτή την Χάρη επικαλούμεθα πάντες  και την επιζητούμε σε κάθε στιγμή της ζωής μας. 
-
 
 ***  Πνιγμένος βρέθηκε 30χρονος που αγνοούνταν από το μεσημέρι 
Τραγικό τέλος είχε η εξόρμηση στη φύση και τις ομορφιές της Νέδας σήμερα για έναν 30χρονο άνδρα που κάνει διακοπές στη Μεσσηνία. Με την παρέα του από τη Χώρα, πήγαν στη Νέδα για διάβαση του ποταμού. Γύρω στις 2:30 το μεσημέρι κι ενώ ήταν στο Στόμιο της Νέδας, τα ίχνη του χάθηκαν στο ποτάμι. Οι φίλοι του, τον αναζήτησαν αλλά μάταια. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και στη Νέδα μετέβησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Πάτρα και την Αθήνα για την αναζήτηση του νέου άνδρα. Δυστυχώς λίγο μετά τις 11 το βράδυ, άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν το άψυχο κορμί του άτυχου νέου στο Στόμιο του ποταμού, κάτω από τους καταρράκτες. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού του άτυχου νέου. - 

*** Φωτιά σε εξέλιξη στους Χράνους! (Φωτογραφίες)
  
   
Πυρκαγιά βρίσκεται σε ε­ξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται αυ­τή τη στιγμή  σε δύ­σβα­το ση­μεί­ο,  στους Χράνους Μεσσηνίας.
Στο ση­μεί­ο ε­πι­χει­ρούν 20 άν­τρες με 8 ο­χή­μα­τα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας καθώς και ένα πε­ζο­πό­ρο τμή­μα, ε­νώ ρί­ψεις νε­ρού α­πό α­έ­ρος πραγ­μα­το­ποι­ούν αεροσκάφη τύπου PZL.

*** Την Παναγία, την «Κυρά την Αγριλιώτισσα» γιόρτασαν στον Αγρίλη Φιλιατρών (φωτογραφίες)         
     
 
 
  Με λαμπρότητα και επισημότητα και συνάμα με ευλάβεια και κατάνυξη τιμούν τον Δεκαπενταύγουστο την Κοίμηση της Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Παναγίας της Αγριλιώτισσας στον Αγρίλη Τριφυλίας.
Χιλιάδες πιστοί, περισσότεροι από προηγούμενες χρονιές, από τα Φιλιατρά και την ευρύτερη περιφέρεια της Τριφυλίας, χθες παραμονή κυρίως αλλά και σήμερα ανήμερα της εορτής, συνέρρευσαν μαζικά στον Αγρίλη ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη της Παναγίας και προσκυνώντας ευλαβικά την Ιερή Εικόνα.
Την παραμονή τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, προεξάρχονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου, ενώ έγινε Λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργής Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, υπό τον Αρχιμουσικό Παναγιώτη Φωτεινέα. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.
«Στον Αγρίλη δεσπόζει η Παναγία η Αγριλιώτισσα που, κατά τις παραδόσεις, κτίστηκε το 13ο αιώνα πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού (κατά πάσαν πιθανότητα αφιερωμένου στην Αρτέμιδα) με πολλούς θρύλους να συνδέουν το κτίσιμό της με τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ιωάννη Παλαιολόγο τον Η΄. Ο θρύλος αναφέρει ότι ο Ιωάννης τραυματίστηκε σοβαρά στην περιοχή του Αγρίλη και σώθηκε χάρις στο μικρό εκκλησάκι που υπήρχε στη θέση του σημερινού. Ο Ιωάννης από ευγνωμοσύνη έχτισε εκεί τον σημερινό ναό. Ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές από τον Ιμπραήμ το 1825 και αποκαταστάθηκε μερικά χρόνια αργότερα από τον καλόγερο Παρθένιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά για τον Ιερό Ναό της Παναγίας στην ιστοσελίδα του Ομίλου Φίλων Αγρίλη (Ο.Φ.Α.).
Στις θρησκευτικές τελετές την παραμονή της εορτής, μεταξύ άλλων, διακρίναμε τον δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Βιβή Παντελάκη, τους δημοτικούς συμβούλους Χαράλαμπο Παγάνη και Γιάννη Ρούσση, τον περιφερειακό σύμβουλο Γιώργο Μπακούρο, καθώς και την πρόεδρο του Ο.Φ.Α. Βίκυ Μπακούρου.
Στον δρόμο του Αγρίλη, διεξάγεται η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη με πραμάτειες σε χαμηλές τιμές και πολλά παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Οι πιστοί, την παραμονή, αφού προσκύνησαν την Ιερά Εικόνα και άναψαν ένα κεράκι στη Χάρη της Παναγιάς, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν το ηλιοβασίλεμα από το γραφικό λιμανάκι, κάνοντας τη βόλτα τους αλλά και να απολαύσουν τον καφέ, το ποτό ή το φαγητό τους στο «Μύλο» και τις ψαροταβέρενς καθώς και στα υπαίθρια σουβλατζίδικα στο χώρο που πανηγυριού!  Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος» στο Κάστρο         
           Το έργο «Ο καθρέφτης του φεγγαρόφωτος» ανεβάζει την Κυριακή 18 Αυγούστου στις 21.30 στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας η Θεατρική Ομάδα Βαλύρας «Όψις». Πρόκειται για ένα σχήμα με έδρα τη Βαλύρα, που δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια, ενώ φέτος το καλοκαίρι εμφανίζεται για πρώτη φορά και στο Κάστρο της Καλαμάτας.
«Είμαστε από τη Βαλύρα, όπου βρίσκεται και η έδρα μας, ενώ ανεβάζουμε θεατρικά έργα εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου» σημείωσε χθες ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει γράψει και έχει σκηνοθετήσει το έργο που θα παρουσιαστεί. Η ιδιαιτερότητα της ομάδας, όπως είπε, είναι ότι ανεβάζει δικά της έργα, που δεν έχουν ξαναπαιχτεί, ενώ παρατήρησε ότι «Όψις», κατά τον Αριστοτέλη, σημαίνει «θέαμα».
Για σκληρή δουλειά και αξιόλογη προσπάθεια απ’ όλους τους συμμετέχοντες στην παράσταση μίλησε η Μαρία Σκαφιδά, υπεύθυνη για τη χορογραφία και τα σκηνικά.
Ο Γιάννης Ηλιόπουλος, ο οποίος έχει επιμεληθεί τη μουσική, είπε ότι προσπάθησε να προσεγγίσει με τον καλύτερο τρόπο αυτό που ζητούσε το έργο και ο σκηνοθέτης, ενώ για τη θεατρική ομάδα σημείωσε: «Έχουμε φτιάξει ένα οικογενειακό κλίμα και εύχομαι να τη διατηρήσουμε έτσι».
«Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το θέατρο, γνώρισα τα παιδιά, την ομάδα, μου άρεσε, με έπεισαν, έπαιξα» συνέχισε η Γιώτα Λεβεντοπούλου, από τους ηθοποιούς της παράστασης. «Μου αρέσει που έχει κάνει το χωριό μας μια τόσο καλή προσπάθεια και είναι σημαντικό που φτάνουμε να παίξουμε και στο Κάστρο».
Και η Φωτεινή Φειδά παίζει για πρώτη φορά με την ομάδα «Όψις»: «Είχα την τύχη τα προηγούμενα χρόνια να παρακολουθήσω τη δραστηριότητα των παιδιών ως θεατής, μαγεύτηκα από τη δουλειά τους, από την αγάπη που έδειχναν γι’ αυτό το πράγμα, απ’ όλο αυτό που έκαναν στα πλαίσια μιας μικρής κοινωνίας, προσφέροντας όσο μπορούσαν στα πολιτιστικά του τόπου. Χαίρομαι που συμμετέχω σε ένα έργο δυνατό απ’ όλες τις απόψεις, με δυνατά μηνύματα και συναισθήματα ακόμη και για εμάς που παίζουμε».
Δράμα φαντασίας, που αντλεί το θέμα του από τη μυθολογία, χαρακτήρισε το έργο ο συγγραφέας του, Παναγιώτης Ηλιόπουλος. Σε έναν απροσδιόριστο τόπο και χρόνο, ο Ίμερς, ένας φιλόδοξος νέος που αγαπά τη ζωή αλλά φοβάται το θάνατο, έχει την ευκαιρία να ζήσει για πάντα. Πληρώνει όμως γι’ αυτό το δώρο ένα σκληρό αντίτιμο, καθώς η αιώνια ζωή του είναι γεμάτη μοναξιά, όπου τον συντροφεύουν οι ενοχές του.
«Οι φοβίες είναι το κεντρικό ζήτημα στο έργο, αλλά και το πόσο οι φόβοι μας μπορούν να επηρεάσουν τις επιλογές μας» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.
Παίζουν επίσης: Καλλιρρόη Βίγκου, Καλλιόπη Σωτηροπούλου, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Μαρινίκη Καραδήμα, Αναστασία Μπουλούμπαση, Έλενα Αγγελοπούλου, Δανάη Μπουρίκα, Μαρία Τσιλίκα, Εύη Μπουζαλά και η μικρή Τζωρτζίνα Δημητρακοπούλου.
Στην ομάδα συμμετέχουν ακόμη: Υλοποίηση σκηνικών: Γιάννης Καρύδης, Μαρία Σκαφιδά. Ζωγραφική σκηνικών: Στέλλα Ντόκολα. Κοστούμια: Άννα Παπαδοηλιοπούλου. Ηχογράφηση: Γιώργος Κλείδωνας. Χτενίσματα: Νίκη Διαμαντοπούλου. Μακιγιάζ: Εβελίνα Μάλαμα, Τίνα Ψαλτούλη. Γραφιστική επιμέλεια έντυπου υλικού: Φίλιππος Στασινόπουλος. Για το τρέιλερ: Βοηθός σκηνοθέτη - μοντάζ: Ηλίας Στάθης. Διεύθυνση φωτογραφίας - οπερατέρ: Κωνσταντίνος Δρακάκης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μπουρολιάς.
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γυναικών Βαλύρας. Τιμή εισιτηρίου 9 ευρώ. Για ανέργους, φοιτητές, μαθητές 7 ευρώ.
Προπώληση: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου Καλαμάτας, καφέ «Στο κύμα» στην Παραλία Καλαμάτας.  -

***  Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο         
           Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου «Άγιος Δημήτριος» θα πραγματοποιήσει για τη 12η Γιορτή Σύκου στις 18 Αυγούστου και ώρα 9.00 μ.μ. πολλές εκδηλώσεις, όπως γευσιγνωσία γλυκών σύκου, μαγειρική επίδειξη και παρουσίαση συνταγών με τη συμμετοχή του σεφ  Ευτύχη Μπλέτσα.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσική βραδιά με τη συμμετοχή των Γεράσιμου Ανδρεάτου, Σοφίας Παπάζογλου, Τάκη Μίντζια και Μαρίας Μαυρομάτη.
Είναι η δωδέκατη χρονιά φέτος που ο Πολύλοφος γιορτάζει το τοπικό του προϊόν. Στόχος είναι να παραμείνει η στήριξη και η ανάδειξη του προϊόντος, αλλά και η γευστική γνωριμία του με το κοινό.-

***Οστεοθήκες στο Facebook          
  
Θα ήθελα να ξέρα με πιο σκεπτικό μπήκε στη σελίδα του Δήμου Καλαμάτας στο facebook είδηση για τοποθέτηση 75 προκατασκευασμένων οστεοθηκών.
Εκτός αν υπάρχει καμία σκέψη να γίνει καμιά κλήρωση στο facebook για δωρεάν οστεοθήκη
Πάντως τα 10 like του τα πήρε!   Π.Μπ. 

*** Αίτημα να επισκεφθεί και τη Μάνη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν          
           Να επισκεφθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρι Πούτιν, τη Μάνη, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Σπάρτη, όπου πρόκειται να ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης, είναι το αίτημα που απευθύνουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πρόεδροι συλλόγων, στο Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα.
Την πρόταση διατύπωσε ο Λυκ. Γαϊτανάρος και ενστερνίστηκαν οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Μάνης Πέτρος Ανδρεάκος και Δημ. Γιαννημάρας αντίστοιχα, ο πρόεδρος των Απανταχού Μανιατών Πειραιά  Στ. Μπαζάκος, Μανιατών Καλαμάτας Γ. Τζαννετάκης και Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάνης Αθηνά Ξανθάκη.
Σε αυτή επισημαίνεται ο δεσμός της Μάνης με τη Ρωσία με τα Ορλοφικά (το 1770 με αποστολή του Ορλόφ και υπογραφή στη Μονή Δεκούλου, όπου στάλθηκε ως δώρο της Αικατερίνης της Μεγάλης προς το μοναστήρι,  το Ευαγγέλιο και ο Χρυσός σταυρός), με το Χριστόφορο Περραιβό, ο οποίος μυήθηκε ως μέλος της Φιλικής Εταιρίας το 1817 στη Ρωσία και το 1819 στάλθηκε για να συμφιλιώσει τους Μανιάτες και τέλος, με την καστροπολιτεία του Μυστρά, κέντρο της Ορθοδοξίας, που δεσπόζει στην περιοχή.
«Θεωρούμε ότι είναι τιμή για τον τόπο η ένδοξη Μάνη να δεχθεί την επίσκεψη ενός μεγάλου ηγέτη της εποχής μας», καταλήγουν. -
 
***  «Αυγουστίτιδα»
Οι ηλικιωμένοι τον Αύγουστο νοσούν περισσότερο !!
Ως «Αυγουστίτιδα» οι SOS ΙΑΤΡΟΙ περιγράφουμε το κλινικό σύνδρομο που προσβάλλει τους ηλικιωμένους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες, τη βαρύτητα των παθήσεων των ηλικιωμένων που μένουν στην Αθήνα και την πλημμελή τους παρακολούθηση από τους οικείους τους, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.
...
Ο όρος Αυγουστίτιδα χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά σε μελέτη μας που παρουσιάσθηκε στο 10ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Παθολογίας, στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2011.
Αφορμή για την μελέτη αποτέλεσε το γεγονός ότι ως SOS ΙΑΤΡΟΙ, από το 1993 σταθερά κατά το μήνα Αύγουστο επισκεπτόμαστε περισσότερους ηλικιωμένους και υπερήλικες ασθενείς και το τηλεφωνικό μας κέντρο λαμβάνει εκατοντάδες τηλεφωνικές κλήσεις από ηλικιωμένους που πανικοβάλλονται, μόνοι στο σπίτι.
Γι αυτό και φέτος η πλειοψηφία των αναρτήσεων μας αφορούσε την ευαισθητοποίηση σε αυτή την ανάγκη των ηλικιωμένων συγγενών μας, φίλων ή γειτόνων.

***  ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.
(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ)
Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319,
Αθήνα: Τηλέφωνο 2106411977, φαξ: 2106411997. Κινητό: 6942989785
κινητό 6942989785, mails: goneas2005@yahoo.gr, President: Spitalas@yahoo.gr

ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ  www.sos-sygapa.eu
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ:
 Θέμα:  ΓΟΝΕΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ
 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ
 Καθημερινά, η ελληνική κοινωνία και οι πολίτες γίνονται μάρτυρες τραγικών γεγονότων, δολοφονιών, αυτοκτονιών και άλλων εγκλημάτων. Αυτά τα γεγονότα δημιουργούνται από ενδο-οικογενειακές προστριβές και σχεδόν πάντα αφορούν οικονομικά θέματα διαζυγίου και τα θύματα είναι τα παιδιά.
Η χώρα μας είναι ακόμα η μοναδική που δεν προσάρμοσε νόμους και θεσμούς προς όφελος των παιδιών και της γονεικής ισότητας. Η πολιτική, νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική εξουσία υποδαυλίζει τις ενδο-οικογενειακές διενέξεις. Η Ελληνική νομοθεσία δημιουργεί ανισότητα και αδικία.
Δεν υπάρχουν διαμεσολαβητές εξωδικαστικής λύσης οικογενειακών υποθέσεων, ούτε και οικογενειακοί δικαστές εξειδικευμένοι στην παιδο-ψυχολογία, ειδικά οικογενειακά δικαστήρια, δεν υπάρχει συνεπιμέλεια και κοινωνικές υπηρεσίες σε Δήμους ή/και δικαστήρια για εξωδικαστική διευθέτηση θεμάτων όπως επιμέλεια, επικοινωνία, διατροφή.  Τα αποξενωμένα παιδιά από γονέα με το Σύνδρομο PAS-Parental Alienation Syndrome αυξάνουν.  Θα πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει κοινωνικούς φορείς, πραγματογνώμονες που γνωρίζουν το Σύνδρομο PAS, διαμεσολαβητές, ειδικά δικαστήρια/θεραπευτήρια. Να συνδράμει στη βελτίωση του νόμου προς την συνεπιμέλεια, τους φυσικούς γονείς παιδιών εκτός γάμου, την γονεική ισότητα/κατοικία, να περιθάλπτει τους μονογονείς, να μη συγχέει τους όρους γονική μέριμνα-επιμέλεια, να επιβάλει ψυχολόγους στα σχολεία, στο σπίτι, στα δικαστήρια, να μη χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανταλλάξιμο είδος με χρήματα διατροφής, να εκδίδονται αποφάσεις άμεσα με σύμφωνη γνώμη του παιδιού, να τιμωρεί αυστηρά την παρεμπόδιση επικοινωνίας και τις ψευδείς κατηγορίες, διότι, μέσω των δικαστηρίων ‘εκτέλεσαν’ μία γενιά παιδιών στα δημιούργησαν ψυχολογικά/ψυχιατρικά προβλήματα, τα έκαναν παραβατικά και τα ώθησαν σε ουσίες/ίντερνετ/άκρα.
Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα που φαίνεται ως χώρα με μεσαιωνικό οικογενειακό δίκαιο, με αρπαγές παιδιών και βίαιη απομάκρυνσή τους από φυσικούς γονείς δίχως παρέμβαση, θα έλεγε κανείς ότι το Ελληνικό Κράτος διευκολύνει αυτή την παιδοκτονία/γενιτσαρισμό και αντί να είναι κράτος πρόνοιας, αυτό πολεμά μέχρι εξοντώσεως αυτούς που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών τους.
Καλούμε και την εκκλησία να σταθεί στο πλευρό του παιδιού που οδηγείται άθελά του σε γονεική ορφάνια.
Στη κρίσιμη στιγμή καμπής/καταστροφής της χώρας μας, οι έλληνες πολιτικοί και άλλοι που κατέχουν εξουσία, να σταματήσουν να κωφεύουν και να αντιμετωπίσουν κατάματα το πρόβλημα, φέρνοντας πραγματική ισότητα δίχως το παιδί να αποτελεί λάφυρο και ο πολίτης οικονομικό ανταλλακτήριο.
Ο Εκπρόσωπος του ΕΚΚ
Ιατρός, Χρήστος Καγιάς.
Την προσεχή Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013, ο ΣΥΓΑΠΑ με τα 35.000 μέλη και ως εκπρόσωπος του ενός εκατομμυρίου χωρισμένων ζευγαριών και ίσο αριθμό παιδιών διαζυγίων, διοργανώνει εκδήλωση στα Καμένα Βούρλα –Ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ-, ώρα 9μμ.
Σχετικό video: http://youtu.be/B-FEFmqn2tQ
Συλλογος Ανδρικης και Πατρικης Αξιοπρεπειας
τηλ 6942989785
Επισκεφθείτε καντε εγγραφη στο mail group http://groups.yahoo.com/group/goneas2005/ (it s free)
Μοιραστείτε μαζι με αλλους τις αποψεις και εμπειριες σας.
Προσφέρετε και δεχθειτε βοηθεια στο προβλημα σας
 
*** Βυθισμένες αρχαίες πόλεις στον Ελλαδικό χώρο
     
Τα μυστικά μίας χαμένης πόλης, που θεωρείται πιθανό να «ενέπνευσε» τη δημιουργία ενός από τους πιο διαχρονικούς μύθους, το θρύλο της χαμένης, έφεραν στο φως ανακαλύψεις στη Νότια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη ανακάλυψη βυθισμένης πόλης στην Ελλάδα, που χρονολογείται περίπου από την εποχή που ο Πλάτων έγραψε την αλληγορική ιστορία της Χαμένης Ατλαντίδας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, o βυθισμένος οικισμός, ανακαλύφθηκε στην περιοχή Pavlopetri, από ομάδα Άγγλο - Ελλήνων αρχαιολόγων και γεωλόγων και εικάζεται πως δημιουργήθηκε 5.000 πριν.
Σημειώνεται ότι η περιοχή, όπου έγινε η ανακάλυψη, βρίσκεται δίπλα στην Ελαφόνησο. Μέχρι πριν από χρόνια μάλιστα, αποτελούσε τμήμα της Ελαφονήσου, από την οποία αποκολλήθηκε εξαιτίας ισχυρού σεισμού.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την αρχαιότερη βυθισμένη πόλη του κόσμου», δήλωσε ο Dr Jon Henderson, καθηγητής Υποθαλάσσιας Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Nottingham.

«Ανακαλύφθηκαν ευρήματα, που θεωρείται ότι ανήκουν στην περίοδο 2.800 με 1.200 π.Χ., δηλαδή πολύ πριν τις ένδοξες μέρες της κλασικής Ελλάδας. Υπάρχουν και πιο παλιές πολιτείες που βυθίστηκαν στον κόσμο, ωστόσο, καμία δε θεωρείται ότι ήταν τόσο καλά οργανωμένη σε πόλη, όπως η συγκεκριμένη, γεγονός που την κάνει τόσο μοναδική», τόνισε ο ίδιος.
Αν και ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά 40 χρόνια πριν, από ένα Βρετανό ωκεανογράφο, μόλις φέτος, με τη βοήθεια ψηφιακής τεχνολογίας, κατάφεραν οι αρχαιολόγοι να «χαρτογραφήσουν» τα απομεινάρια της περιοχής.
Αυτό που ανακάλυψαν ήταν υπεράνω πάσης προσδοκίας. Χάρη στις μετακινήσεις της άμμου και την «περίφραξη» της τοποθεσίας στο πλαίσιο μίας προστατευμένης ακτής, οι ερευνητές ανακάλυψαν έναν ολόκληρο κόσμο από κτίρια, αυλές, δρόμους, λίθινα μνημεία και θρησκευτικά κτίσματα, ενώ παντού υπήρχαν χιλιάδες θραύσματα, θρύψαλα κεραμικών.
«Βρήκαμε κεραμικά, που χρονολογούνται από τη Λίθινη εποχή, γεγονός που υποδεικνύει ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία κατοικήθηκε περίπου 5.000 χρόνια πριν, δηλαδή τουλάχιστο 1.200 χρόνια νωρίτερα από όσο πιστεύαμε παλιότερα», τόνισε ο κ. Henderson, ο οποίος ηγείτο της υποθαλάσσιας έρευνας και προσέθεσε :
«Ανακαλύψαμε περισσότερα από 9.000 τετραγωνικά μέτρα με κτίρια, που δεν είχαν ανακαλυφθεί. Ωστόσο, αυτό που μας προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη, ήταν η ανακάλυψη ενός, πιθανού, μεγάρου, ενός επιβλητικού, μνημειώδους οικοδομήματος με ένα πελώριο ορθογώνιο προθάλαμο, που καθιστά πιθανό το ενδεχόμενο, η πόλη αυτή να κατοικείτο από μία ελίτ, γεγονός που αυτόματα "αναβαθμίζει" το στάτους του ευρήματος».
Περισσότερο από οποιοδήποτε υποθαλάσσιο εύρημα μέχρι σήμερα, το συγκεκριμένο επιτρέπει την «εισχώρηση» στους μηχανισμούς, με τους οποίους λειτουργούσε η Μυκηναϊκή κοινωνία.
«Παγωμένη στιγμή από το παρελθόν»
«Αναπαριστά μία παγωμένη στιγμή του παρελθόντος. Είναι μοναδικό το εύρημα, γιατί όπως κάθε βυθισμένη τοποθεσία, δεν κατοικήθηκε ποτέ ξανά», δήλωσε ο Ηλίας Σπονδύλης, επικεφαλής του ελληνικής ομάδας ερευνητών.
Ωστόσο, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν ακόμα καταλήξει στο γιατί βυθίστηκε η πόλη. Οι θεωρίες που ακούγονται, περιλαμβάνουν την αλλαγή της στάθμης της θάλασσας ή την υποχώρηση του εδάφους, εξαιτίας μίας φυσικής καταστροφής, όπως ενός σεισμού ή ενός τσουνάμι.
«Είναι εξίσου πιθανό να συνέβη εξαιτίας του συνδυασμού και των δύο», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Σακελαρίου, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας. «Ούσα η παλιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο, είναι πραγματικά μοναδική. Δε δείχνει μόνο το πώς οι άνθρωποι ζούσαν εκείνη την περίοδο, αλλά παρουσιάζει και εκπληκτικό ενδιαφέρον για τους επιστήμονες, καθώς τα νερά που την περιβάλλουν, είναι ιδιαίτερα ρηχά», τόνισε ο ίδιος.
«ΗΑτλαντίδα αποτελούσε ανέκαθεν ένα μύθο, ένα μύθο που αποτελούσε ωστόσο και το λόγο που συνεχίζονταν οι υποθαλάσσιες έρευνες. Το λιγότερο από το 1% των παγκόσμιων ωκεανών έχουν ερευνηθεί μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι πολύ σημαντική, παραμένουν όμως πολλά ακόμα που πρέπει να εξεταστούν», προτού βγάλουμε συμπεράσματα, υπογράμμισε ο κ. Σακελαρίου.
Οι ντόπιοι κάτοικοι της γειτονικής Νεάπολης, είναι κατενθουσιασμένοι από την ανακάλυψη. «Οι παλιότεροι έλεγαν ότι κάτι υπάρχει εκεί κάτω, αλλά δεν είχαμε ιδέα τι να περιμένουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κουσούλης.

Η αντίληψη που επικρατεί στο ευρύ κοινό σχετικά με την υποβρύχια αρχαιολογία είναι σε μεγάλο βαθμό εσφαλμένη, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται κυρίως στην ανακάλυψη και μελέτη των ναυαγίων και των περιεχομένων τους. Ωστόσο το ενδιαφέρον της εναλίας αρχαιολογίας δεν περιορίζεται μόνο στα ναυάγια, αλλά επεκτείνεται και στην έρευνα αγνώστων πολλές φορές οικισμών και βυθισμένων λιμανιών. Τα βυθισμένα οικιστικά συγκροτήματα του ελλαδικού χώρου δεν περιβάλλονται βεβαίως από το μυστήριο που γοητεύει πολλούς, όπως η υπόθεση της χαμένης Ατλαντίδος, αλλά συμπληρώνουν καίρια τον αρχαιολογικό ιστό της χώρας και παρέχουν πολύτιμα πληροφοριακά στοιχεία για την ιστορία, το εμπόριο, τις πληθυσμιακές μετακινήσεις, τη γεωλογία και το κλίμα του Αιγαιακού περιβάλλοντος, στο οποίο κυρίως έχουν εντοπιστεί. Οι ήδη γνωστές υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις κατά μήκος των ακτογραμμών της Ελλαδικής επικρατείας καλύπτουν το χρονολογικό πεδίο από την προϊστορική εποχή μέχρι και την πρώιμη βυζαντινή. Συνοπτικά είναι οι παρακάτω:
Σαλάντι Αργολίδας.
Ο προϊστορικός οικισμός βρίσκεται στο μέσο του όρμου των Διδύμων, λίγο βορειότερα του γνωστού σπηλαίου Φράγχθι. Εκτείνεται με κατεύθυνση βορειοδυτικά-νοτιοανατολικά σε μια ζώνη μήκους 400 και πλάτους 30 μ. περίπου κατά μήκος της παραλίας και μέχρι την ισοβαθή των 4 μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Λόγω των αλουβιακών αποθέσεων στο μυχό του όρμου και της ανόδου του επιπέδου της στάθμης του ύδατος η συνολική έκταση του οικισμού δεν είναι δυνατόν προς το παρόν να προσδιοριστεί Η επιφανειακή έρευνα, που έγινε το 1998 από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Δ. Χανιώτη και Α. Τεγονίδου, και Χ. Αγουρίδη το 2000, έδειξε ότι ο οικισμός θα πρέπει να καταλάμβανε μια έκταση 20 στρεμμάτων περίπου και να βρισκόταν κατά την πρώιμη Εποχή του Χαλκού σε χαμηλή κοιλάδα και σε αρκετή απόσταση από τη θάλασσα, αν κρίνουμε από την ελαφρά κλίση του βυθού. Οι τοίχοι θεμελιώσεως των κτηρίων του οικισμού, που είναι ορατοί σήμερα στην επιφάνεια του βυθού, είναι κατασκευασμένοι από αργούς λίθους και είναι κυρίως δύο τύπων: διπλοί πάχους 50-60 εκατοστών με ενδιάμεσο γέμισμα και μονοί πάχους 30 εκ. Στο δεύτερο τύπο ανήκει και ημικυκλικό κτίσμα διαμέτρου 4 μ. Αμφότεροι οι παραπάνω τύποι συναντώνται συχνά σε οικισμούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδος κατά την πρώιμη Χαλκοκρατία. Από την κεραμική που ανεβρέθει, όπου κυριαρχούν οι ραμφόστομες φιάλες, τα χονδροειδή αγγεία οικιακής χρήσεως, τα ανοικτά αγγεία με ανάγλυφες ταινίες στο άνω μέρος τους καθώς και μυλόλιθοι και τρυπητήρια από ηφαιστειακό υλικό του Σαρωνικού, ο οικισμός χρονολογείται στην πρώιμη Εποχή του Χαλκού και μάλιστα στην δεύτερη και πιο ώριμη φάση της.
Πλατυγιάλι Αστακού.
Ο χώρος αυτός, σε οδική απόσταση 12 χλμ. νότια του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, εντοπίζεται μεταξύ των ακρωτηρίων Κάρλο Γλώσσα και Στενή Γωνιά. Το πλάτος του όρμου είναι 1 χλμ., ενώ η θάλασσα εισδύει σ' αυτόν περίπου 2 χλμ. Η είσοδός του προστατεύεται από τις νησίδες του συμπλέγματος των Εχινάδων. Τόσο μέσα στη θάλασσα όσο και στην παραλία υπάρχουν πηγές γλυκού νερού. Η υποθαλάσσια έρευνα στην περοχή είχε ξεκινήσει με αφορμή τον προγραμματισμό κατασκευής στον ομώνυμο όρμο διαλυτηρίου πλοίων από την ΕΤΒΑ και διήρκεσε από τον Ιούλιο έως το Δεκέμβριο του 1986. Αξιοπρόσεκτο εύρημα είναι ο ταφικός εγχυτρισμός ενός βρέφους. Ο προϊστορικός οικισμός βρισκόταν στο μυχό του κόλπου, σε σημείο που και προ της βύθισής του πρέπει να ήταν χαμηλή κοιλάδα. Οι λόγοι της καταβύθισης παραμένουν ουσιαστικά άγνωστοι, αφού η εξακρίβωσή τους προϋποθέτει γεωλογική μελέτη. Τοίχοι κτισμάτων διακρίνονται σε μια ζώνη 400 μ. παράλληλα προς την ακτογραμμή και σε απόσταση 130 μ. απ' αυτήν, τουλάχιστον ως την ισοβαθή των 5 μ. Μερικοί απ' αυτούς συνεχίζονταν και στην παραλία σε αρκετό βάθος κάτω από το έδαφος. Το τμήμα του οικισμού που καλύπτεται απο τη θάλασσα έχει έκταση περίπου 50 στρεμμάτων και καταποντίστηκε πριν από 4.500 χρόνια. Η οριστική του εξαφάνιση ωστόσο επήλθε με την εγκατάσταση του διαλυτηρίου πλοίων, που συντελέστηκε εξαιτίας της αβελτηρίας αλλά και με τις «ευλογίες» της θανούσας υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.


Πουνταζέζα Λαυρίου.
Πρόκειται για παραθαλάσσιο οικισμό του αρχαίου δήμου Σουνίου της Λαυρεωτικής και ταυτίζεται με τον «Πορθμόν των Σαλαμινίων», που αναφέρεται σε επιγρφές του 363 π.Χ. από την αρχαία Αγορά Αθηνών. Ο οικισμός φαίνεται να εκτεινόταν στην ευρύτερη περιοχή του λόφου της Πουνταζέζας, καταλήγοντας ομαλά προς τη θάλασσα. Στον πορθμό οι εύποροι δημότες, που ανήκαν στο γένος των Σαλαμινίων, φαίνεται να είχαν στη κατοχή τους καλλιεργήσιμη γη, αλώνι, πηγάδι, δύο οικίες, τέμενος άγνωστης θεότητας καθώς και τέμενος του Ηρακλέους. Οι πρόσφατες έρευνες απέδειξαν ότι στην περιοχή υπήρξε έντονη γεωργοκτηνοτροφική αλλά και μεταλλευτική δραστηριότητα. Σήμερα ένα μέρος του παραθαλασσίου τμήματος του οικισμού είναι καταποντισμένο λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας. Τα κυριότερα λείψανα εντοπίζονται στη βορειοανατολική πλευρά και καταλαμβάνουν μια έκταση 110χ35 μ. Εκεί παρατηρούνται τοίχοι κτισμάτων από πωρόλιθο εγκάρσιοι αλλά και παράλληλοι προς την ακτογραμμή. Το ύψος τους είναι περίπου 40 εκ. Επίσης σε απόσταση 25 μ. από την ακτή σε βάθος 1,85 μ. εντοπίζονται απομεινάρια τετραγώνου λίθινου οικοδομήματος (προφανώς δημοσίου κτηρίου) διαστάσεων 9,65χ9,65 μ. Η ακμή του οικισμού ανάγεται στους κλασικούς χρόνους.

Λιμάνι Αβδήρων.
Μέσα στο σύγχρονο λιμενίσκο της κοινότητας των Αβδήρων πραγματοποιήθηκε το 1992 η υποβρύχια έρευνα του αρχαίου λιμενοβραχίονα, που, αν και αρκετά φθαρμένος, σώζει σε μεγάλο βαθμό το αρχικό σχήμα και μέγεθός του. Έχει μήκος περίπου 170 μ. και κατεύθυνση από ανατολών προς δυσμάς. Κατά την πρώτη ανασκαφική περίοδο διαπιστώθηκε κατ' αρχήν η ύπαρξη δύο τουλάχιστον οικοδομικών φάσεων. Στην πρώτη φαίνεται να ανήκει ένας λιμενοβραχίονας πλάτους 8 μέτρων δομημένος με λιθοπλίνθους από γρανίτη και ελαφρά κλίση προς το βορρά. Εξωτερικά του σημείου που γωνιάζει εντοπίστηκαν δύο ημικυκλικοί πύργοι διαμέτρου 10 και 13 μ. Στην νεότερη φάση του λιμανιού ανήκει η προς τη λιμενολεκάνη επέκτασή του πλάτους 3-3,5 μ., που εφάπτεται στην εσωτερική πορεία της αρχαιότερης φάσης και είναι κατασκευασμένη επίσης από μεγάλες γρανιτένιες λιθοπλίνθους.
Μεθώνη (Οικισμός Εποχής του Χαλκού).
Περί τα μέσα της δεκαετίας του 80 στον κόλπο της Μεθώνης, σε απόσταση 300 μ. από το δημοτικό κάμπινγκ και σε βάθος 3,5 έως 5,5 μ. εντοπίστηκαν εκτεταμένα οικοδομικά λείψανα και συστάδες. Οι τοίχοι σώζονται σε ορισμένες περιπτώσεις σε ύψος τεσσάρων δόμων, αποτελούνται δε κατά κανόνα από πλακερές πέτρες. Η τοιχοδομία αυτή συγκροτείται κυρίως από διπλές σειρές λίθων. Σε λίγες περιπτώσεις εμφανίζεται μόνο μία σειρά, αποτελούμενη από ακατέργαστους ογκόλιθους. Σημαντικό στοιχείο για τη προϊστορική χρονολόγηση του ευρήματος υπήρξε τοίχος σε διάταξη «ιχθυόκανθου», που «πορεύεται» δυτικά από μεγάλο κυκλικό οικοδόμημα. Η γενική εικόνα των λειψάνων συνηγορεί υπέρ της πιθανότητας καταβύθισης λόγω σεισμού. Από το 1990 διεξάγεται συστηματική έρευνα στον εν λόγω χώρο, όπου αξίζει να σημειωθεί ότι έχει βρεθεί μια λίθινη προϊστορική άγκυρα ενσωματωμένη σε τοίχο καθώς και υπολείμματα ταφικού εγχυτρισμού δύο νηπίων. Οι υπάρχουσες ιστορικές πληροφορίες για τη περιοχή είναι αξιολογότατες. Κατά την εποχή των Τρωικών ωνομαζόταν Πήδασος. Ο Στράβων την αναφέρει ως Πήδασον αμπελόεσσαν. Τα δύο σπουδαιότερα ιερά της πόλης ήταν ο ναός της Ανεμώτιδος Αθηνάς, όπου υπήρχε και ανδριάντας του Διομήδους και ναός της Αρτέμιδος, όπου και το υπό του Αναχάρσιδος αναφερόμενο φρέαρ, από το οποίο αντλούσαν νερό αναμεμιγμένο με πίσσα. Ίσως να πρόκειται για την πρώτη άντληση πετρελαίου στον ελλαδικό χώρο.
Πλύτρα Λακωνίας.
Βρίσκονται στη δυτική πλευρά της χερσονήσου Επιδαύρου Λιμηράς μεταξύ των όρμων Σκοτεινός και Άρασμα στο Λακωνικό Κόλπο και ταυτίζεται με την αρχαία πολίχνη Ασωπός των Ελευθερολακώνων. Η περιοχή, που κατά την αρχαιότητα πρέπει να βρισκόταν περίπου 3 μέτρα ψηλότερα από τη σημερινή στάθμη της θάλασσας, είναι διάσπαρτη με αρχαία κτήρια. Είναι τυπικό παράδειγμα αρχαιολογικού χώρου, που έχει διαταραχθεί λόγω τεκτονικών φαινομένων και που σήμερα βρίσκεται βυθισμένος μέχρι και το βάθος των 7 μέτρων. Κατά μήκος του πρανούς της ανατολικής ακτής είναι ορατά τα σημεία όπου έχει αποκοπεί από τη στεριά. Έχουν βρεθεί ανθρώπινα οστά αναμειγμένα με κεραμικά, που ενδεικνύουν το αιφνίδιον της καταστροφής που είχε επέλθει. Η συνεχής διάβρωση της παράκτιας περιοχής αποκαλύπτει οικοδομήματα με εντυπωσιακά ψηφιδωτά δάπεδα καθώς και αρχαίους τοίχους, που συνεχίζουν κάτω από τη θάλασσα. Τα πλείστα των οικοδομικών λειψάνων, που υφίστανται στον πυθμένα του κόλπου, χρονολογούνται από την ελληνιστική έως την παλαιοχριστιανική περίοδο. Απ' αυτά ξεχωρίζουν ένα πηγάδι δομημένο με λίθους και υδραυλικό κονίαμα, ο αρχαίος λιμενοβραχίονας και ο επ' αυτού οχυρωματικός πύργος ή φάρος. Τα βυθισμένα κτήρια είναι κατασκευασμένα από ορθογώνιους λιθοπλίνθους, που προέρχονται από τα παρακείμενα επίσης βυθισμένα λατομεία της αρχαιότητας.
Φαλάσαρνα
Βρίσκεται στον αυχένα της χερσονήσου της Γραμβούσας στην δυτική Κρήτη. Λόγω θέσης υπήρξε το πλέον στρατηγικό σημείο ελέγχου των θαλασσίων οδών μεταξύ του Αιγαίου πελάγους και της Ιταλίας. Ο αρχαίος λιμένας της πόλης βρίσκεται σε απόσταση 100 μ. από την παραλία, θαμμένος κάτω από τόνους προσχώσεων και θαλασσίων αποθέσεων. Αυτό οφείλεται στο γεωλογικό φαινόμενο της προς βορράν κίνησης της λιθοσφαιρικής πλάκας της Αφρικής και της συνακόλουθης σύγκρουσής της με αυτή του Αιγαίου. Στοιχεία από τον χώρο της Φαλάσαρνας, που χρονολογήθηκαν με «άνθρακα 14», απέδειξαν ότι το δυτικό τμήμα της Κρήτης πρέπει να «υψώθηκε» περί το 365 π.Χ. μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
 Ελίκη Αχαϊας.
Βρίσκεται μεταξύ των ποταμών Σελινούντα και Κερυνίτη. Ο Παυσανίας στα «Αχαϊκά» του (VΙΙ, 24,5 και 25, 5) αφιερώνει μεγάλο μέρος της διήγησής του σ' αυτήν. Η συγκεκριμένη πόλη, κέντρο λατρείας του Ελικωνίου Ποσειδώνος, μπορεί χωρίς υπερβολή να χαρακτηριστεί ως καταποντισμένο μυστήριο. Από τα υφιστάμενα ιστορικά στοιχεία γνωρίζουμε ότι συνεπεία σεισμικής έξαρσης κατά τον χειμώνα του 373 π.Χ. καταβυθίστηκε στο σύνολό της, ενώ οι κάτοικοί της μετανάστευσαν στην κυρίως Ελλάδα και τη Μικρά Ασία. Ουδέν άλλο είναι επισήμως γνωστό γι' αυτήν σήμερα πέρα από τις σποραδικές και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αλιέων του Κορινθιακού κόλπου, που κάνουν λόγο για ύπαρξη υποβρυχίων ερειπίων. Πριν από λίγα χρόνια συντελέστηκε η πρώτη υποθαλάσσια μαγνητοσκόπηση της περιοχής από ιδιωτικό συνεργείο δυτών.

Άντισσα.
Εντοπίζεται στη βορειοδυτική Λέσβο και σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες Ρωμαίων ιστορικών καταβυθίστηκε το 358 π.Χ.
Πύρρα.
Βρίσκεται επίσης στη Λέσβο, στον κόλπο της Καλλονής. Πρόκειται για αρχαιότατη πόλη, της οποίας τα βυθισμένα απομεινάρια είναι δυνατό να γίνουγ διακριτά σε βάθος λιγότερο των 8 μ., όποτε οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.
Ανθηδών.
Στο παραλιακό τμήμα της κωμόπολης αυτής της κεντρικής Ευβοίας (άλλοτε ανήκε στη Βοιωτία) σώζονται ακόμη θεμέλια δημοσίων οικοδομημάτων, αρχαίος μόλος, λιμενοβραχίονες και κρηπιδώματα κατασκευασμένα από μεγάλους ορθογώνιους λίθους. Χρονολογούνται από την Αρχαϊκή έως την Ελληνιστική περίοδο.
Παυλοπέτρι Λακωνίας.
Βρίσκεται κοντά στην Ελαφόνησο. Στον υποθαλάσσιο χώρο του έχει ανακαλυφθεί ευρέως εμβαδού οικισμός της Πρωτοελλαδικής περιόδου, του οποίου η εξέλιξη χρονολογείται μέχρι την Υστεροελλαδική.
Και άλλοι είκοσι ένας πανάρχαιοι και νεώτεροι οικισμοί εκτός από τους προαναφερθέντες
Υπάρχουν ακόμη τα λείψανα 21 βυθισμένων οικισμων στις ακτές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδος, τους οποίους σε μια απλή κατηγοριοποίηση με κριτήριο την αρχαιότητά τους δυνάμεθα να τους κατατάξουμε ως εξής:
Πρωτοελλαδικοί: Μανίκια Ευβοίας (οικισμός και νεκροταφείο).
Κλασικοί: Τορώνη Καβάλας, Ερέτρια Ευβοίας, Κεγχρεαί Κορίνθου, Γύθειο Λακωνίας και Φεία Ηλείας.
Ελληνιστικοί: Κίρρα Φωκίδος, Δόμβραινα Βοιωτίας, Διβάρι Γιάλοβας Μεσσηνίας, Παλαιά Επίδαυρος Αργολίδος, Ελούντα Κρήτης, Ψείρα Κρήτης, Χερσόνησος Κρήτης, Ίτανος Κρήτης.
Βυζαντινοί: Παροικία Πάρου, Δρέπανο Αργολίδος.
Εύλογα παρατηρούμε ότι η ύπαρξη βυθισμένων οικισμών, που χρονολογούνται μέχρι και τους πρώτους μεταχριστιανικούς αιώνες – ενώ έκτοτε λόγω της εμφανίσεως της πειρατείας ατονεί η συγκρότηση παρακτίων πόλεων -, είναι δηλωτική της συνεχούς παρουσίας ενός συνδυασμού γεωλογικών φαινομένων, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε αδιάκοπη εξέλιξη επί σειρά χιλιετιών. Η καταβύθιση της Αιγηίδος προ 10-12.000 ετών οφείλεται στην εκδήλωση των ιδίων ακριβώς φαινομένων (άνοδος στάθμης υδάτων, σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις), με τη μόνη διαφορά ότι τότε η ένταση και η χρονική διάρκεια τους ήταν σαφώς πολλαπλάσιες σε σύγκριση με τις μεταγενέστερες ιστορικές περιόδους.Αναφορικά με το ερευνητικό μέρος τα κριτήρια της επιλογής ενός υποθαλασσίου χώρου για μελέτη δεν είναι σταθερά, ενώ το λιγοστό προσωπικό της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων (μόλις τριάντα πρόσωπα, δέκα από τα οποία είναι αρχαιολόγοι) σαφώς δεν επαρκεί, για να καλύψει μια επικράτεια με συνολικό μήκος ακτών μεγαλύτερο από ολόκληρης της Αφρικής και θαλάσσιο χώρο σχεδόν διπλάσιο από την ξηρά της. Ευχής έργον θα ήταν η πλήρωση περισσοτέρων θέσεων με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στον τομέα της εναλίου αρχαιολογίας καθώς και η μελλοντική εντατικοποίησης των ερευνών με τη χρήση βαθυσκαφών, αφού είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστικά βρίσκονται ακόμη κρυμμένα στα μεγαλύτερα βάθη κάτω από το γαλανό πέπλο των ελληνικών πελαγών.(conspiracyfeeds)   prisonplanet      THE CURIOSITY OF CAT


***  Θα εμφυτεύσουν στον εγκέφαλο «Νευρωνική Σκόνη» που θα συνδέσει τον Άνθρωπο με Μηχανή

   Χωρίς σχόλια


Οι Επιστήμονες Δημιουργούν «Νευρωνική Σκόνη» Που Θα Συνδέσει τον Άνθρωπο με την Μηχανή. Κάποιοι ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Berkley πρότειναν την εμφύτευση «νευρωνικής σκόνης» στο μυαλό των ανθρώπων που τους διαβάζει το μυαλό για να επιτύχουν την σύνδεση του ανθρώπου με την μηχανή.
Εάν αυτή η σκόνη πασπαλιστεί στο ανθρώπινο μυαλό, θα μπορούσε να σχηματίσει ένα «εμφυτευόμενο νευρικό διεπαφικό σύστημα που παραμένει εν λειτουργία μια ζωή.»
Αυτή η σκόνη θα μπορούσε να συνίσταται από σωματίδια μήκους 100 μικρόμετρων που θα αποτελούσε εκατομμύρια αισθητήρες ικανούς να μετράνε την ηλεκτρική δραστηριότητα των νευρώνων του εγκεφάλου.
Σύμφωνα με την επιστημονική διατριβή, αυτοί οι αισθητήρες μπορούν να συνδεθούν «στα άκρα λεπτών συστοιχιών καλωδίων» τα οποία μπορούν να συνδεθούν απ ευθείας στον εγκεφαλικό ιστό.
Αυτό θα επέτρεπε στο ανθρώπινο μυαλό και να δημιουργήσουν μηχανική «τηλεπάθεια».
    Σημείωση: Το μυαλό τους και μια λίρα και του βογιατζή ο κόπανος. Η ανθρώπινη (αμφιβάλω τι είδους Dna έχουν αυτά τα όντα) βλακεία δεν έχει όρια. Τα Borg του Star Trek έρχονται !
                    


Οι επιστήμονες του Massachusetts Institute of Technology (MIT) εξηγούν ότι «κάθε σωματίδιο της νευρωνικής σκόνης αποτελείται από στάνταρντ κυκλώματα CMOS και αισθητήρες που μετράνε την ηλεκτρική δραστηριότητα των κοντινών νευρώνων. Αυτά είναι συνδυασμένα με ένα πιεζοηλεκτρικό υλικό που μετατρέπει τα υψίσυχνα ηχητικά κύματα σε ηλεκτρικά σήματα και αντιστρόφως.»

Στην ουσία αυτή η νευρωνική σκόνη θα εργάζεται αρκετά σαν ένα σύστημα RFID, όπως επίσης θα αποθηκεύει δεδομένα από το νευρωνικό δίκτυο έξω από το σώμα στα οποία θα υπάρχει πρόσβαση αργότερα.
Υπερηχητικές τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες. Οι ερευνητές πρέπει να συμπεράνουν την απαιτούμενη ισχύ που απαιτείται για την χρήση ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων χωρίς να δημιουργούν τόση θερμότητα που θα μπορούσε στην διαδικασία να βλάψει τον εγκεφαλικό ιστό.
Ένας άλλος τρόπος που οι επιστήμονες προσπαθούν να συνδέσουν τον άνθρωπο με τις μηχανές είναι μέσω της χρήσης ενός καινούργιου ανεπτυγμένου αγώγιμου υλικού που θα μπορούσε να προσκολληθεί στα ηλεκτρόδια εμφυτεύσεων στον εγκέφαλο η στους βηματοδότες.
    Αυτή η εφεύρεση από νανοσωματίδια χρυσού είναι ένα ελαστικό πολυμερές που μπορεί να τεντωθεί τέσσερις φορές από το αρχικό του μήκος.
Ο Nicholas Kotov, χημικός μηχανικός στο πανεπιστήμιο του Michigan εξηγεί ότι «μοιάζει με ελαστικό χρυσό. Αλλά μπορούμε να το τεντώσουμε σαν λάστιχο. Όταν το αφήνετε ξαναγυρίζει στην αρχική του θέση.»

Ο  Kotov ισχυρίζεται ότι η εφεύρεση του « μπορεί να ανακουφίσει πολλές ασθένειες, για παράδειγμα, την σοβαρή κατάθλιψη, το Alzheimer και το Parkinson. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν τεχνητά μέλη και σε άλλες προσθετικές συσκευές που ελέγχονται από το μυαλό.»
Η επιστήμη και η θρησκεία συναντώνται στο σταυροδρόμι μια δωρεάς 5 εκατομμυρίων δολαρίων που δωρίθηκαν στο UC Riverside της Pennsylvania από το Templeton Foundation για περαιτέρω έρευνα στην μετά θάνατον ζωή και την αθανασία.
Ο John Martin Fischer, καθηγητής φιλοσοφίας από το UC Riverside, θα θα φιλοξενήσει συνέδρια και θα επιβλέπει μετα-διδακτορικούς φοιτητές που θα λειτουργούν ένα δικτυακό τόπο ότι η δημιουργία κέντρων γύρω από την αθανασία. Μαζί με την διεθνή ομοφωνία όπου ψυχολόγοι και  επιστήμονες νευρολογίας από όλο τον πλανήτη θα συναντώνται.
Η παγκόσμια Ελίτ έχει μανία για την συγχώνευση του ανθρώπου με την μηχανή, τον  Μετανθρωπισμός (transhumanism) και την αθανασία. Βασιζόμενοι στις προόδους της επιστημονικής έρευνας, το Πρόγραμμα 2045 θα δημιουργήσει «ένα νέο όραμα της ανθρώπινης ανάπτυξης που δίνει απάντηση σε παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα, την συνειδητοποίηση της πιθανότητας μιας ριζοσπαστικής επεκτάσεως της ανθρώπινης ζωής μέσω της κυβερνητικής τεχνολογίας, όπως και τον σχηματισμό μιας νέας κουλτούρας που συνδέεται με αυτές τις τεχνολογίες.»
Οι Μετανθρωπιστές του Προγράμματος 2045 υποστηρίζουν ότι η ανθρωπότητα «χρειάζεται μια νέα εξελικτική στρατηγική» που αποτελεί μια ισορροπία μεταξύ της πολυπλοκότητας των τεχνολογικών επιτεύξεων και την επιτάχυνση της διαδικασίας των πληροφοριών για να επεκτείνει τον «περιορισμένο, πρωτόγονο άνθρωπο» σε μια «υψηλα αυτό-οργανωμένη» και τεχνολογικά «υψηλότερη νοημοσύνη».
                           
Η τεχνολογία μπορεί να οργανώσει την κοινωνία και να ενσωματώσει την ενοποίηση μιας  υπέρ συλλογικής συνειδητότητας – ένα υπερόν.
Με την κατάργηση της ατομικότητας, το συμπέρασμα είναι η εξάλειψη των:
Έλλειψη των καταναλωτικών διατάξεων.
Η γήρανση, η αρρώστιες και ο θάνατος.
Το έγκλημα και οι συγκρούσεις.
Φυσικές καταστροφές.
Οι υπεράνθρωποι είναι η επιτομή του του κοινοτισμού και του κολεκτιβισμού ως η νέα παγκοσμιοποιητική ενόραση καθώς η κοινωνία βαδίζει προς τους αθάνατους υπεράνθρωπους.
Επειδή ο κοινοτισμός είναι η ιδεολογία της σημασίας της κοινότητος πάνω στο άτομο, η δημιουργία της κομμουναλιστικής κοινωνίας είναι η εμφατική μακροπρόθεσμη αξία εάν δεν προβλέπει για το σύνολο, δεν αξίζει επιδίωξη.
Η έννοια του νέο-ανθρώπου και της νέο-ανθρωπότητας είναι η αντικατάσταση μιας μετα-βιομηχανικής και βασισμένης στην κατανάλωση κοινωνίας όπου μια νέα φόρμα πολιτισμού θα αναδυθεί.
Στην παγκόσμια διάσκεψη το 2013  του Παγκόσμιου Μέλλοντος 2045, οι επιστήμονες από όλες τις γωνιές του πλανήτη με ειδικούς στην νανοτεχνολογία, την βιοτεχνολογία, την τρανσβιολογία, άλλες επιστήμες θα συστήσουν μια συνεργατική εξέλιξη της ανθρωπότητας σε μια υπερβατική εποχή όπου θα εφαρμοστεί η ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών για τον μετασχηματισμό του πληθυσμού.

Ένα νέο μοντέλο για την κοινωνία που προσκολλάται στις παγκοσμιοποιητικές ιδεολογίες για την συγχώνευση ελεγχόμενων ανθρώπων με μηχανές για να διευκολυνθεί μια νέα φυλή ανθρώπων που θα οδηγείται από τεχνητή νοημοσύνη βυσματωμένη στο παγκόσμιο σύστημα υπολογιστών τεχνητής νοημοσύνης και λειτουργεί απλά με το να είναι ένα αυτόνομο εργατικό δυναμικό για την παγκόσμια Ελίτ.
Ο σκοπός του μετανθρωπισμού είναι να αντικαταστήσει όλους τους υπάρχοντες νόμους με τον σκοπό την καταστροφή της ουσίας της ανθρωπότητας για τον έλεγχο. Οι υβριδικοί άνθρωποι με τις ρομποτικές εμφυτεύσεις  αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο κοινό το 2014.                                       


Humanity+, «μια διεθνής μη κερδοσκοπική οργάνωση μελών, η οποία υποστηρίζει την ηθική χρήση της τεχνολογίας για να επεκτείνει τις ανθρώπινες δυνατότητες».
Στην Μετανθρωπική Διακήρυξη τους υποστηρίζουν παλιά και νέα ιδανικά του παγκόσμιου μετανθρωπισμού προωθώντας:
Χρήση της τεχνολογίας για να «διευρύνουν το ανθρώπινο δυναμικό» ξεπερνώντας τη γήρανση και τις «γνωστικές ελλείψεις».
Δίνοντας φόρουμ όπου οι παγκοσμιοποιητές επιστήμονες και ερευνητές μπορούν να αναλύουν «και να συζητούν πώς [για την ενίσχυση της ανθρωπότητας μέσω της επιστήμης] να επισπεύσουν ευεργετικές εφαρμογές».
Να διευκόλυνση «κοινωνική τάξη, τη βελτίωση της ανθρώπινης διορατικότητα και τη σοφία» μέσω της γενετικής βελτίωσης.
Διευκόλυνση της «κοινωνικής τάξης, τη βελτίωση της ανθρώπινης διορατικότητα και τη σοφία» μέσω της γενετικής βελτίωσης.
Να επηρεάσουν αυτούς που επηρεάζουν την χάραξη της πολιτικής για να συμπεριλάβουν την μετανθρωπική «υπεύθυνη και ηθική ενόραση».

 
Η Μετανθρωπική ατζέντα χρησιμοποιεί την ευγονική, ελέγχους αναπαραγωγής, καμπάνιες στειρώσεως, γενετική μηχανική, τσιπ RFID και επανακαλωδίωση του εγκεφάλου μέσω φαρμάκων για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Η αναζήτηση τους για την αθανασία με την συγχώνευση του ανθρώπου με την μηχανή είναι απλώς ένα μέρος από το περίπλοκο σύστημα τους να διατηρήσουν την παγκόσμια κυριαρχία τους πάνω στην κοινωνία. Για τώρα, το γενικό κοινό είναι ινδικά χοιρίδια που χρησιμοποιούνται για να τελειοποιήσουν τα πειράματα τους, έτσι ώστε μέχρι το 2050, να έχουν επιβάλει την πλήρη εφαρμογή του δικτύου τους ελέγχου και να μην υπάρχει κανείς να αντιδρά.
  της Susanne Posel, Occupy Corporatism  terrapapers    THE CURIOSITY OF CAT

*** Αρχαία Ελληνική Μουσική - Απολλώνιος

 Αρχαία ελληνική μουσική
Αncient Hellenic Lyra
  Θεραπευτική Μουσική των Ασκληπιείων - "Απολλώνιος"
Ο Μιχάλης Καραβασίλης είναι ιδρυτής του Ερευνητικού κέντρου Ελληνικής Μουσικής και Μουσικών Οργάνων "Απολλώνιος".  
Η "Φόρμιγγα"  φόρμιγξ (Αρχαία Ελληνική Λύρα), είναι το αρχαιότερο έγχορδο μουσικό όργανο των Ελλήνων και μοιάζει με άρπα.Έχει κατασκευαστεί στο ερευνητικό κέντρο αρχαίας ελληνικής μουσικής και μουσικών οργάνων- το οποίο  δημιούργησε το 1983, μόλις επέστρεψε από τις σπουδές του στην Αμερική- από τον ίδιο, με ειδικά υλικά, ακολουθώντας πιστά, τα αρχαία ελληνικά πρώτυπα. 
Απομαγντοφωνημένο απόσπασμα από εμφάνισή του σε διάλεξη ( από CaRiNa )
"Είναι μηκυναϊκή λύρα του 1400 π.Χ.
Έχουνε βρεθεί δύο εικαστικές μαρτυρίες,η μία στα φυκια στην Αργολίδα δηλαδή κάτω από τις Μυκήνες και η άλλη στα ανάκτορα της Πύλου.Είναι ασυνήθιστο όργανο. Δεν το συναντάμε σε άλλες εικαστικές μαρτυρίες. Για ποιον λόγο. Γιατί ήταν όργανο που το χρησιμοποιούσαν στα Ασκληπεία και ήτω μυστικό όργανο. Γιατί έχει δυνατότητες συντονισμού της 523. Δηλαδή,τι κάνει;Τι σημαίνει 523 αρχικά: Η 523 συχνότητα είναι η συχνότητα που συντονίζεται το σύμπαν. Λοιπόν, αυτή η συχνότητα, είναι η πυραμίδα των ήχων της δημιουργίας του σύμπαντος. Αυτή τη συχνότητα την εκπέμπει το όργανο αυτό, η οποία μέσω των χιλιοσφαίρων (του νόμου των σφαιρών του Πυθαγόρα), μπαίνουν στο ακουστικό νεύρο, και από κει διαχαίονται σ΄ όλο το σώμα και στον εγκέφαλο. Με την δονητικότητά τους, ξυπνούν νευρώνες οι οποίοι κοιμούνται και είναι υπευθυνοι για την ίαση όλου του οργανισμού μας.
Το σημείο Φ σε σχέση με τη Λύρα
Η λύρα έχει 17 χορδές. Η κάθε χορδή, αντιπροσωπεύει έναν κίονα των πλευρών του Παρθενώνα. Είναι οι ίδιες οι συχνότητες, οι οποίες εκπέμπουν οι κίονες του Παρθενώνα. Η κωνικότητά τους φθάνει στο κέντρο του βράχου και εδώ τελειώνει η αρχή της δεύτερης κιονοστοιχίας του Παρθενώνα.Δηλαδή, η δεύτερη κιονοστοιχία είναι αυτή που βλέπουμε εμείς. Κάτω είναι όλο αυτό το σύστημα, το οποίο δονείται... "

Η "θεραπευτική μουσική των Ασκληπιείων", χρησιμοποιείτω κατά την Αρχαιότητα στα Ασκλήπιεία της Ελλάδας ως θεραπεία ή μέρος της θεραπείας των ασθενών.
Η μουσική που ακούγεται είναι ηχογράφηση από την εμφάνιση και συμμετοχή του "Απολλώνιου" (Μιχάλης Καραβασίλης),στο Φεστιβάλ Εναλλακτικών Θεραπειών και Ελληνικού Οικουμενικού Πνεύματος και 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ρέικι, στις 21-22 και 23 Δεκεμβρίου 2012, με το ωριαίο βιωματικό σεμινάριο με τίτλο "Θεραπευτική Μουσική των Ασκληπιείων".____
  " Το Απόκρυφο Μυστικό  της  Ανθρωπότητας " Ν2
Η ψυχή μας έρχεται στον ένσαρκο βίο χωρίς να την ακολουθεί το σύνολο της μνήμης της, αυτό συμβαίνει γιατί αναπτύσσει τον πέμπτο ((5)) κόμβο των αρμονικών διαστάσεων του σύμπαντος, το όλον της μνήμης μας βρίσκεται προστατευμένο στο σύνολο του πνεύματος, που και αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως επίσης ο ένσαρκος βίος σηματοδοτείται από τον αριθμό πέντε ((5)) και επί του σώματος του Ανθρώπου μέσω των άκρων και τον δακτύλων αλλά και επί της ψυχής μέσω των αισθήσεων. Αυτό που πρέπει να βιώσει ο κάθε άνθρωπος είναι τον δικό του αστρικό χρόνο & ρυθμό, παραβλέποντας άμεσα και ταχύτατα την παγίδα του κοινωνικού ψευδοχρόνου. Ο δικός μας ο χρόνος ο πραγματικός είναι ο εσωτερικός, ο χρόνος & ο ρυθμός της ψυχής, που εκπροσωπεύει τον Συμπαντικό χρόνο, ο οποίος υπόκειται στους νόμους της Αρμονίας του Σύμπαντος. Βιώνοντας ο κάθε ένας από εμάς τον εσωτερικό του χρόνο, αρχίζει πια ενεργά να ασχολείται με τον εαυτό του και ποιο συγκεκριμένα με την ίδια τη ψυχή του, όπως λέει ο λαός παίρνει το τιμόνι στα χέρια του, για τη ψυχή θα μιλήσουμε αναλυτικά σε άλλο άρθρο. Αυτό είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο βήμα αυτογνωσίας, δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται, με την βοήθεια συγκεκριμένης μουσικής και με ειδικευμένους ανθρώπους απλοποιείται, αυτή η μουσική διέπεται από της συμπαντικές αρμονικές δομές της πρωταρχικής δημιουργίας του σύμπαντος, μπροστά σε αυτή την δονητική και αρμονική καθαρότητα του συγκεκριμένου ήχου δεν μπορεί να αντισταθεί ο σκοταδισμός, η δυσαρμονία, η αρνητική ενέργεια κ.τ.λ. Η ψυχή μας, δηλαδή εμείς οι ίδιοι είμαστε δομημένοι με όλα τα χαρακτηριστικά του D.N.A. του Σύμπαντος, που με την σειρά του και αυτό διέπεται από τους νόμους της Αρμονίας.
Μιχάλης Καραβασίλης

 
  E
πιμέλεια CaRiNa

***  Σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις ο Μυκηναϊκός πολιτισμός κατέρρευσε από παρατεταμένη ξηρασία 300 ετών
  
Ερευνητές έριξαν φως στο μυστήριο για το πως εξαφανίστηκαν πολιτισμοί της Ανατολικής Μεσογείου, όπως ο  Μυκηναϊκός, πριν από περίπου 3.200 χρόνια.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με νέα επιστημονική γαλλο-βελγική έρευνα, η κατάρρευσή τους οφείλεται στις αλλαγές του κλίματος. Ειδικότερα μια παρατεταμένη ξηρασία διάρκειας περίπου 300 ετών ήταν κυρίως υπεύθυνη για την κατάρρευση των Μυκηναίων, των Χετταίων της Ανατολίας και άλλων πολιτισμών της Ύστερης Εποχής του Χαλκού.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Ντέιβιντ Κανιέβσκι του Πανεπιστημίου Πολ Σαμπατιέ της Τουλούζης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS ONE, μελέτησαν υπολείμματα γύρης και πλαγκτού, που βρέθηκαν σε διαδοχικά ιζήματα του βυθού μιας αρχαίας λίμνης στη Λάρνακα της Κύπρου, η οποία κάποτε ήταν λιμάνι, αλλά μετά (γύρω στο 1350 πΧ) περικλείστηκε από την ξηρά.

Μέσω της ανάλυσης των στοιχείων που βρήκαν στη λίμνη, οι ερευνητές δημιούργησαν μια εικόνα για τις διαχρονικές μεταβολές του κλίματος που συνέβησαν στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Το βασικό συμπέρασμά τους είναι ότι η κλιματική αλλαγή και κυρίως η χρόνια ξηρασία μετά τον 13ο αιώνα πΧ προκάλεσαν μια σειρά από πολέμους, λιμούς και εσωτερικές αναταραχές, που με τη σειρά τους επέφεραν την κατάρρευση κάποτε ισχυρών και ένδοξων πολιτισμών, μεταξύ των οποίων αυτού που ανθούσε στην προϊστορική Ελλάδα, του Μυκηναϊκού.
Οι μεταβολές στα ισότοπα άνθρακα και στα είδη φυτών που βρέθηκαν στη λίμνη, δείχνουν ότι βαθμιαία το κλίμα έγινε ολοένα πιο ξηρό και άνυδρο λόγω της σημαντικής μείωσης των βροχών, με συνέπεια οι γεωργικές καλλιέργειες να καταστραφούν. Αυτή η εξέλιξη εκτιμάται ότι οδήγησε τους πληθυσμούς της ευρύτερης περιοχής σε αδυναμία διατροφής, σε πολιτικοοικονομικές κρίσεις, μαζικές μεταναστεύσεις, πολέμους και επιδρομές (όπως των αινιγματικών «λαών της θάλασσας» κατά της Αιγύπτου περίπου το 1300 πΧ). Η μελέτη της κυπριακής λίμνης δείχνει ότι η γεωργία στην περιοχή είχε εισέλθει σε περίοδο κρίσης έως το 1200 πΧ και δεν κατάφερε να ανακάμψει πριν το 850 πΧ.
Συνδυάζοντας στοιχεία από τη μελέτη των πινακίδων με σφηνοειδή γραφή, καθώς και την αλληλογραφία μεταξύ βασιλιάδων της περιοχής, οι ερευνητές τεκμαίρουν ότι η κρίση της Ύστερης Εποχής του Χαλκού (που ονομάστηκε και «σκοτεινή εποχή») ήταν μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία αρχικά «πυροδοτήθηκε» από την κλιματική αλλαγή και τελικά οδήγησε στο κάψιμο των μεγάλων πόλεων και στον αφανισμό ή το ξερίζωμα πολλών πληθυσμών..(protothema) 
THE CURIOSITY OF CAT

***  ΑΙΣΧΟΣ: Σύσσωμο το καθεστώς προσκύνησε τον σφαγέα των Ελλήνων, Κεμάλ. Παρων και ο Υφυπουργός Εξωτερικών και ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ Κυριάκος Γεροντόπουλος - Φωτορεπορτάζ
  Παρων και ο  Υφυπουργός Εξωτερικών και 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ 
 Κυριάκος Γεροντόπουλος ΝΑ ΤΟΝ ΧΕΡΑΙΣΤΕ 
Σήμερα 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου-σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ (γεννήθηκε στον Λαγκαδά και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών), ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, που ήταν ο καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων και της Μικρασιατικής καταστροφής.
Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Τουρκία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και ζήτησε άδεια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο «Τούρκος εθνάρχης Κεμάλ Ατατούρκ». Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο προηγουμένως το ακίνητο πρέπει να κηρυχθεί ως μνημείο. Η Άγκυρα επανήλθε στο αίτημά της και τον Μάιο του 2011 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αναβαθμίζει το κτήριο που γεννήθηκε ο Ατατούρκ σε μνημείο.
Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Ιουνίου του 2012, δίνονται οι σχετικές άδειες και με δαπάνες του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού αρχίζει η ανακαίνιση του «ιστορικού μνημείου» την ίδια ακριβώς εποχή που στην Τουρκία μετατρέπεται ο ναός της Αγια-Σοφιάς στην Τραπεζούντα σε τζαμί.
Μετά από ένα περίπου χρόνο, που ήταν κλειστό για λόγους ανακαίνισης, άνοιξε και πάλι για το κοινό το σπίτι μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ömer Çelik, παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, του πρόξενου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Tugrul Biltekin, του υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος, Κυριάκου Γεροντόπουλου, των πρακτόρων της Άγκυρας στην ελληνική βουλή, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσείν (Σύριζα), Αϊχάν Καραγιουσούφ (Σύριζα) και Χατζηοσμάν Αχμέτ (Πασόκ) και άλλων εκπροσώπων τόσο της Τουρκίας όσο και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αμερικανός Πρόξενος Robert Sanders.
Μάλιστα την ώρα των εγκαινίων η Τροχαία έκλεισε την οδό Αγίου Δημητρίου!
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Ömer Çelik, επισήμανε ότι η ανακαίνιση του σπιτιού του Τούρκου ηγέτη αφενός θα συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, αφετέρου θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δυο κρατών.
«Αυτό το σπίτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για τον τουρκικό λαό θα συμβάλει στην αύξηση του τουρισμού» τόνισε ο Çelik συμπληρώνοντας «πρέπει να επισκέπτονται οι δυο λαοί τις δυο χώρες, αυτό είναι η διπλωματία των λαών. Να γνωρίζουνε ο ένας τον άλλον, να μην το βλέπουμε μόνο ως οικονομικό όφελος αλλά και ως όφελος προς την ειρήνη για την περιοχή μας». Τέλος, ο Çelik, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τις αδειοδοτήσεις σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία Ατατούρκ και τόνισε ότι ως υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι έτοιμοι να συμβάλλουν και σ' άλλες ανακαινίσεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν».
Μάλιστα το ίδιο έγραψε και υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών!
Όμως και ο Κεμάλ πίστευε στην συνεργασία των λαών των Βαλκανίων... δια της σφαγής!
Καταστροφή Σμύρνης 1922
Γενοκτονία Ποντίων με τουλάχιστον 353.000 νεκρούς
Υ.Γ. Το μουσείο Κεμάλ, αποσκοπεί στην διάλυση της εθνικής συνειδήσεως, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη μία πολυπολιτισμική χώρα και να δημιουργηθεί εν τέλει η «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων». Χ.Α.
 
*** Ποιοι κρύβονται πίσω από την αιματοχυσία στην Αίγυπτο;
Ποιοι κρύβονται πίσω από την αιματοχυσία στην Αίγυπτο;
Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου και διάλυσης βρίσκεται πλέον η Αίγυπτος, το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο αραβικό κράτος, μετά την επέμβαση Στρατού και Αστυνομίας στις δύο καθιστικές διαμαρτυρίες υπέρ του Μόρσι στο Κάιρο, που βάφτηκε στο αίμα.
Για 43 νεκρούς και 560 τραυματίες έκανε λόγο η κυβέρνηση, που κατήγγειλε ότι οι ισλαμιστές άρχισαν να πυροβολούν πρώτοι, για πάνω από 500 νεκρούς και κοντά στους 10.000 τραυματίες κάνουν λόγο οι Αδερφοί Μουσουλμάνοι. Παράλληλα, οι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι πυρπόλησαν τρεις κοπτικές εκκλησίες στην κεντρική Αίγυπτο. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, δύο
χριστιανικές εκκλησίες δέχθηκαν επίθεση και πυρπολήθηκαν από διαδηλωτές στην επαρχία της Μίνια, όπου κατοικεί πολυπληθής κοπτική κοινότητα.
Οι εκκλησίες του Αβραάμ και της Παρθένου Μαρίας τυλίχτηκαν στις φλόγες αφότου υποστηρικτές της Αδελφότητας έβαλαν φωτιά στον προαύλιο χώρο και εισέβαλαν στο εσωτερικό σπάζοντας τις πόρτες. Τουλάχιστον 1.000 ισλαμιστές συμμετείχαν στην επίθεση, σύμφωνα με το δίκτυο Russia Today, πριν επέμβει η αστυνομία με δακρυγόνα για να τους διαλύσει. Το κίνημα της κοπτικής νεολαίας Youth Maspero Union κατηγόρησε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για «πόλεμο αντιποίνων κατά των κοπτών», οι οποίοι αναλογούν στο 10% των 84 εκατομμυρίων κατοίκων της Αιγύπτου. Στην πόλη Σοχάγκ, που βρίσκεται νοτιότερα, ισλαμιστές διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mena. Διαδηλωτές πέταξαν κατά πληροφορίες και βόμβες μολότοφ εναντίον καθολικής εκκλησίας και μοναστηριού στο Σουέζ, που τυλίχτηκαν επίσης στις φλόγες.
Ψάχνοντας για το ποιοι είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την αιματοχυσία, βρήκαμε στην ελληνική έκδοση του βιβλίου του Ροζέ Γκαρωντύ «Ο ισραηλινός σιωνισμός στο εδώλιο» (εκδόσεις «Νέα Θέσις») ένα παλαιότερο δημοσίευμα (υπό τον τίτλο «Στρατηγικά σχέδια του Ισραήλ») του περιοδικού «Kivounim» (Προσανατολισμοί), που εκδίδεται στην Ιερουσαλήμ από την Παγκόσμια Σιωνιστική Οργάνωση, το οποίο και σας παραθέτουμε, για να εξαγάγετε τα συμπεράσματά σας:
«Ως ενιαίο κράτος υπό κεντρική εξουσία, η Αίγυπτος είναι ήδη ένα πτώμα, κυρίως αν λάβουμε υπόψη μας τη σύγκρουση που γίνεται όλο και περισσότερο σκληρή μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Η διαίρεσή της σε χωριστές γεωγραφικές επαρχίες πρέπει να είναι ο πολιτικός μας στόχος… Άπαξ και η Αίγυπτος διαλυθεί και στερηθεί κεντρικής εξουσίας, χώρες όπως η Λιβύη, το Σουδάν και άλλες πιο απομακρυσμένες, θα γνωρίσουν την ίδια διάλυση. Η δημιουργία ενός κοπτικού κράτους στην Άνω Αίγυπτο και μικρών περιφερειακών οντοτήτων άνευ σημασίας, είναι το κλειδί μιας ιστορικής εξελίξεως που στις ημέρες μας έχει καθυστερήσει εξ’ αιτίας της συμφωνίας ειρήνης, αλλά αναπότρεπτη μακροπροθέσμως».  Εθνικισμός.

***    Μουσαγέτης- Χρυσολύρης16 Αυγούστου 
Ποτέ, μη βάλετε τη μπανάνα σας στο ψυγείο!
Αυτό είναι ενδιαφέρον.
Μετά την ανάγνωση αυτού του κειμένου, δεν πρόκειται ποτέ ξανά να κοιτάξετε μια μπανάνα με τον ίδιο τρόπο.

Οι μπανάνες περιέχουν τρία φυσικά σάκχαρα - σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη σε συνδυασμό με ίνες. Μια μπανάνα δίνει μια άμεση, διαρκή και ουσιαστική ώθηση ενέργειας.

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι δύο μπανάνες παρέχουν αρκετή ενέργεια για μια επίπονη 90λεπτη προπόνηση. Δεν αποτελεί έκπληξη που η μπανάνα είναι το νούμερο ένα φρούτο σε κορυφαίους αθλητές του κόσμου.

Αλλά η ενέργεια δεν είναι ο μόνος τρόπος που μια μπανάνα μπορεί να μας βοηθήσει να κρατιόμαστε σε καλή κατάσταση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει να ξεπεραστούν ή αποτραπούν ένας σημαντικός αριθμός ασθενειών και καταστάσεων, καθιστώντας την αναγκαία στην καθημερινή διατροφή μας.

Κατάθλιψη: Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που ανέλαβε η MIND μεταξύ των ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη, πολλοί από αυτούς αισθάνονται πολύ καλύτερα αφού φάνε μια μπανάνα. Αυτό συμβαίνει επειδή μπανάνες περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα είδος πρωτεΐνης που το σώμα μετατρέπει σε σεροτονίνη, γνωστή για να σας κάνει να χαλαρώσετε, να βελτιωθεί τη διάθεση σας και γενικά σας κάνει να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι.

PMS (Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο): Ξεχάστε τα χάπια - φάτε μια μπανάνα. Η βιταμίνη B6 που περιέχει ρυθμίζει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας.

Αναιμία: Υψηλή σε σίδηρο, η μπανάνας μπορεί να τονώσει την παραγωγή της αιμοσφαιρίνης στο αίμα και έτσι βοηθά σε περιπτώσεις αναιμίας.

Αρτηριακή πίεση: Αυτό το μοναδικό τροπικό φρούτο έχει εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, καθιστώντας το ιδανικό να κτυπήσει την αρτηριακή πίεση. Έτσι, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει επιτρέψει στον κλάδο της μπανάνας να κάνει επίσημες ανακοινώσεις για την ικανότητα της μπανάνας να μειώσει τον κίνδυνο της αρτηριακής πίεσης και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εγκεφαλική δύναμη: 200 μαθητές σε ένα Twickenham (Middlesex) σχολείο (Αγγλία), βοηθήθηκαν στις εξετάσεις τους, αυτό το έτος, με την κατανάλωση μπανάνας στο πρωινό, το διάλειμμα και γεύμα σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τη δύναμη εγκεφάλου τους. Η έρευνα έχει δείξει ότι το κάλιο στα φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μάθηση, καθιστώντας τους μαθητές πιο προσεκτικούς.

Δυσκοιλιότητα: Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμπεριλαμβάνοντας τις μπανάνες στη διατροφή μπορεί να βοηθήσουν την αποκατάσταση της φυσιολογικής δράσης του εντέρου, βοηθώντας να ξεπεραστεί το πρόβλημα χωρίς την προσφυγή σε καθαρτικά.

Hangover: Ένας από τους ταχύτερους τρόπους για τη θεραπεία του Hangover είναι να γίνει ένα milkshake μπανάνα, γλυκασμένο με μέλι. Η μπανάνα ηρεμεί το στομάχι και, με τη βοήθεια του μελιού, αυξάνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ το καταπραΰνει το γάλα και ενυδατώνεται εκ νέου το σύστημά σας.

Καούρα: Οι μπανάνες έχουν μια φυσική επίδραση αντιόξινου στο σώμα. Έτσι εάν πάσχετε από καούρα, δοκιμάστε να φάτε μια μπανάνα για ανακούφιση.

Πρωινή αδιαθεσία: Τρώγοντας μπανάνες μεταξύ των γευμάτων βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να αποφευχθεί η πρωινή αδιαθεσία

Τσιμπήματα κουνουπιών: Πριν φθάσετε να βάλετε κρέμα για τα έντομα, δοκιμάστε να τρίψετε την προσβεβλημένη περιοχή με το εσωτερικό της φλούδας της μπανάνας. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι εκπληκτικά επιτυχής στη μείωση του πρηξίματος και του ερεθισμού.

Νεύρα: Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που βοηθούν στην ηρεμία του νευρικού συστήματος.

Πίεση και στην εργασία; Σπουδαστές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στην Αυστρία, που βρέθηκαν υπό πίεση στην εργασία οδηγήθηκαν να καταβροχθίζουν με άνεση τροφές όπως η σοκολάτα και τα τσιπς… Κοιτάζοντας 5.000 ασθενείς νοσοκομείου, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πιο παχύσαρκοι είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι σε θέσεις εργασίας υψηλής πίεσης. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, για την αποφυγή του πανικού που προκαλεί έντονη επιθυμία για τροφές, πρέπει να ελέγχουμε τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα μας, απολαμβάνοντας πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα κάθε δύο ώρες για να κρατηθούν τα επίπεδα σταθερά…

Έλκη: Η μπανάνα χρησιμοποιείται ως διαιτητικό τρόφιμο από εντερικές διαταραχές εξαιτίας της μαλακής υφής και απαλότητα της. Είναι το μόνο ωμό φρούτο που μπορεί να καταναλωθεί χωρίς άγχος στις περισσότερες περιπτώσεις. Εξουδετερώνει επίσης την υπερβολική οξύτητα και μειώνει τον ερεθισμό με επικάλυψη των βλεννογόνου του στομαχιού.

Έλεγχος της θερμοκρασίας: Πολλοί άλλοι πολιτισμοί βλέπουν τις μπανάνες ως "κρύα" φρούτα που μπορεί να μειώσουν τόσο τη σωματική και συναισθηματική θερμοκρασία των εγκύων γυναικών. Στην Ταϊλάνδη, παραδείγματος χάριν, οι έγκυες γυναίκες τρώνε μπανάνες για να εξασφαλίσουν ότι το μωρό τους θα γεννηθεί με μια δροσερή θερμοκρασία.

Εποχιακή συναισθηματική αναταραχή (SAD): Οι μπανάνες μπορούν να βοηθήσουν τους πάσχοντες από SAD επειδή περιέχουν τον φυσικό ενισχυτή διάθεσης tryptophan.

Κάπνισμα και Χρήση Καπνού: Οι μπανάνες μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους που προσπαθούν να σταματήσουν το κάπνισμα. Οι B6 και B12 που περιέχουν, καθώς και το κάλιο και το μαγνήσιο που βρέθηκαν σε αυτές, βοηθούν το σώμα να ανακάμψει από τις επιπτώσεις της αποχής από τη νικοτίνη.

Άγχος: Το κάλιο είναι ένα ζωτικής σημασίας ορυκτό, το οποίο βοηθά στην ομαλοποίηση του καρδιακού παλμού, στέλνει οξυγόνο στον εγκέφαλο και ρυθμίζει το υδατικό ισοζύγιο του οργανισμού μας… Όταν είμαστε αγχομένοι, ο μεταβολικός ρυθμό μας αυξάνεται, μειώνοντας έτσι τα επίπεδα καλίου μας. Αυτοί μπορούν να εξισορροπούνται με τη βοήθεια ενός σνακ μπανάνας υψηλού καλίου.

Εγκεφαλικά επεισόδια: Σύμφωνα με την έρευνα στους New England Journal of Medicine, τρώγοντας μπανάνες ως μέρος μιας τακτικής δίαιτας μπορεί να μειώσετς τον κίνδυνο θανάτου από εγκεφαλικά επεισόδια κατά τουλάχιστον 40%!

Κρεατοελλιές: Οι πρόθυμοι για φυσικές εναλλακτικές λύσεις ορκίζονται ότι αν θέλετε για να εξοντώσετε ένα κονδύλωμα, πάρτε ένα κομμάτι φλούδας μπανάνας και τοποθετήστε το στο κρεατοελλιά, με την κίτρινη πλευρά. Προσεκτικά κρατήστε τη φλούδα στη θέση αυτή με λευκοπλάστη ή χειρουργική ταινία!

Έτσι, μια μπανάνα είναι πραγματικά μια φυσική θεραπεία για πολλά δεινά. Όταν τη συγκρίνετε με ένα μήλο, έχει τέσσερις φορές περισσότερη πρωτεΐνη, δύο φορές περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, τρεις φορές φώσφορο, πέντε φορές περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και σίδηρο, και δύο φορές τις άλλες βιταμίνες και μέταλλα. Είναι επίσης πλούσια σε κάλιο και είναι ένα από τα μεγαλύτερης αξίας τρόφιμα. Έτσι ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή γνωστή φράση, ώστε να λέμε, "Μια μπανάνα την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα!"
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Asteras  Baliras
~** «Κοιτάζει» Ζαρόπουλο για τον άσο η Καλαμάτα         
           Η είδηση της αποχώρησης του Μιχάλη Ζαρόπουλου από την ομάδα της Ξάνθης – η λύση της συνεργασίας του 21χρονου τερματοφύλακα ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ – έκανε τους ανθρώπους της Μαύρης Θύελλας να στρέψουν το βλέμμα τους προς τον νεαρό πορτιέρο, που αγωνίστηκε μέχρι το Γενάρη στην Καλαμάτα. Μάλιστα μόλις ο Γιώργος Ράλλης έμαθε τη σχετική είδηση, φρόντισε να επικοινωνήσει αργά χθες το βράδυ με τον νεαρό τερματοφύλακα, έχοντας μαζί του μια καθαρά διερευνητική επαφή. Βεβαίως, υπάρχουν κι άλλες περιπτώσεις τερματοφυλάκων που εξετάζονται, με τον Νίκο Κακαλέτρη αλλά και τον Σωκράτη Κοψαχείλη να παίρνουν στο τέλος τις αποφάσεις.
Από κει και πέρα τα θετικά μηνύματα που αφήνει στις προπονήσεις ο 23χρονος επιθετικός Ανδρέας Γεωργακόπουλος, κάνουν πολύ πιθανή την απόκτησή του. Ο πρώην παίκτης του Βύζαντα, του Φωστήρα και της Προοδευτικής, έχει αφήσει καλές εντυπώσεις και λογικά θα κληθεί να υπογράψει. Και εδώ ωστόσο, πρέπει να πούμε ότι υπάρχει λίστα που περιλαμβάνει  πολλά ονόματα  ποδοσφαιριστών, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει η επιθυμία απόκτησης ενός έμπειρου φορ, ικανού να κάνει ακόμη και τη διαφορά.
  Οριστικά… τέλος ο Μπράβος
Τις τελευταίες ημέρες είχε επανέλθει στο προσκήνιο το όνομα του Μπράβου και πράγματι είχαν ξεκινήσει εκ νέου συζητήσεις, όμως είναι πλέον οριστικό πως ο βραχύσωμος μέσος δεν θα φορέσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας. Ο Γιώργος Ράλλης του μετέφερε ότι πλέον η Καλαμάτα στρέφεται προς άλλες περιπτώσεις. Του Νίκου Μπαλόπουλου

~** Σε  φιλικό  Αγώνα  ποδοσφαίρου  χθές :
ΑΥΣΤΡΙΑ  -  ΕΛΛΑΔΑ  0-1  .- ΕΠΊΣΗΣ :
Β.Ιρλανδία - Ρωσία  1-0 .-
Τουρκία -Γκάνα 2-2 .-
Κολομβία-Σερβία 1-0 .-
Ουγγαρία -Τσεχία 1-1 .-
Φιλλανδία-Σλοβενία 2-0 .-
Εκουαντόρ- Ισπανία 0-2 .-
Ουαλία -Νορβηγία  0-0 .-
ΠΓΔΜ-Βουλγαρία  2-0 .-
Ουκρανία - Ισραήλ 2-0 .-
Ιταλία - Αργεντινή  1-2 .-
Ρουμανία- Σλοβενία 1-1.-
Πορτογαλία- Ολλανδία 1-1 .-
Καζακσταν-Γεωργία 1-0 .-
Ερζεγοβίνη ΗΠΑ 3-4  στα πέν.  .-
Ελβετία- Βραζιλία 1-0.-
Σουηδία-Νορβηγία 4-2.-
Πωλονία-Δανία 3-2.-
Αγγλία-Σκωτία3-2 .-
Λευκορωσία Μαυροβούνιο 1-1 .-
Αλβανία- Αρμενία  2-0 .-
Καζακστάν- Γεωργία 1-0 .-
 Εσθονία-Λετονία  1-1 .-
Λιχνεστάϊν - Κροατία  2-3 .-

*** ΔΕΙΤΕ  ΤΑ  ΔΙΚΑ  ΜΑΣ  ερασιτεχνικά  Βίντεο :

~**  BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 , =           2594   video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =       1084   video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =           1086   video.-
                                                         Σύνολο  :  4764     βίντεο ανηρτημένα .-

 http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/29-2013.html , Το  αγιάζι   της  ενημέρωσης  Δευτέρα  29  Ιουλίου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 30 Ιουλίου 2013.-
 ~  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/07/31-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  31  Ιουλίου   2013 .-
***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  2013 :

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/07/13-2013.html , Από  όσα γράφοντε διαβάζουμε  καί   ακούμε Σάββατο 13  Ιουλίου  2013.-  
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/07/30-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/01-02-08-2013-03-2013.html , Προσκύνημα  στην ΤΗΝΟ  01 καί 02 -08 -2013 ,  Σάββατο  03 Αυγούστου  2013.-
~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/03-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο 03  Αυγούστου  2013.-
~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή  04  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/04-2013.html , Όμορφα  και  ωραία νέα Κυριακή  04  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  Ενημέρωσης  Δευτέρα 05  Αυγούστου  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html  , Όμορφα  και  ώραία  Νέα  Δευτέρα  05  Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/05-2013.html , Ανθολογώντας τα γραφόμενα Δευτέρα 05 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/06-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Τρίτη  06 Αυγούστου  2013.-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/07-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  07  Αυγούστου  2013 .-
~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/08-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013 .-
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html , Όμορφα  και  Ώραία  Νέα Πέμπτη  08  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara.blogspot.gr/2013/08/09-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  09  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 10 Αυγούστου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html  , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Σάββατο 10  Αυγούστου 2013 ,-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/08/10-2013.html , Από  όσα  μαθαίνουμε ...... Σάββατο  10  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/to-11-2013.html , To  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  11  Αυγούστου  2013 .-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/08/11-2013.html , Όμορφα καί Ωραία Νέα Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/08/to-12-2013.html , To αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013 .-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/12-2013.html , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Δευτέρα  12  Αυγούστου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΣΜ  Τρίτη  13  Αυγούστου  2013  : Ποδόσφαιρο   2013  -2014 ¨: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ποδοσφαιρικών  Αγώνων .
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Όμορφα καί  Ωραία  Νέα , .. Τρίτη  13  Αυγούστου   2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/14-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  14  Αυγούστου  2013.-~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013 .-

*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
   ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου