Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 05 Ιουνίου 2013

 
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013  :

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :

*** Αιχμές Αναστασόπουλου για δηλώσεις Δένδια
            Αφορμή η μη σύσταση του ειδικού αστυνομικού τμήματος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσήνης
 Σαφείς αιχμές στα όσα δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στη Μεσσηνία αφήνει με γραπτή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Τα βέλη στρέφονται, κυρίως, στην απόρριψη από πλευράς του αιτήματος του Δήμου Μεσσήνης για δημιουργία ειδικού κέντρου αστυνόμευσης της ευρύτερης περιοχής.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, για τα θέματα της παραβατικότητας που ταλαιπωρούν το Δήμο μας, έχουμε διατυπώσει τεκμηριωμένα την άποψή μας και την αποστείλαμε σε όλες τις αρμόδιες αρχές και, φυσικά, στον υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια.
Χαίρομαι που ο υπουργός διαπίστωσε την ένταση των φαινομένων παραβατικότητας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι “εφιαλτικός ο αριθμός των κλοπών και των διαρρήξεων”.
Δεχόμαστε την άποψη του υπουργού, ότι, δηλαδή, υπάρχει σχεδιασμός που άμεσα θα εφαρμοστεί από τη φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, και θα έχουμε τη δυνατότητα να την αξιολογήσουμε και να την κρίνουμε.
Περιμένουμε με την εφαρμογή του σχεδιασμού αυτού να έχουμε ως αποτέλεσμα θεαματική βελτίωση και εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών μας στο Δήμο Μεσσήνης.
Τα αποτελέσματα θα είναι μετρήσιμα. Ίδωμεν».   Α.Π.

*** Μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσήνη σε καταυλισμό τσιγγάνων αυτή τη στιγμή
            Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί έως και αυτή τη στιγμή , πολύ μεγάλη Αστυνομική επιχείρηση , στην περιοχή του Ποταμού Παμίσου στη Μεσσήνη , στον καταυλισμό των τσιγγάνων.
Στο σημείο βρίσκονται πάνω από 10 οχήματα της ΕΛ.ΑΣ ενώ υπάρχει ακόμα και κλούβα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ευρεία Αστυνομική Επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη τη Μεσσηνία. Στην Επιχείρηση συμμετέχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Συνεχής ενημέρωση ... 


*** Δύο συλλήψεις στην Καλαμάτα για ζημιές σε αμάξι το βράδυ της Δευτέρας
          
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Καλαμάτα , από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 41χρονος  και ένας ανήλικος , γιατί όπως προέκυψε, το προηγούμενο βράδυ, αφαίρεσαν εξαρτήματα από τροχό οχήματος . Επιπλέον, κατηγορούνται και για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, καθώς κατά την εκκίνηση του οχήματος από τον ιδιοκτήτη, αποσυνδέθηκε ο τροχός αυτού. 





*** Καταδίωξη κακοποιών στα Φιλιατρά που πήγαν να παραβιάσουν σπίτι
            Καταδίωξη κακοποιών στους δρόμους των Φιλιατρών και στην εθνικό οδό Φιλιατρών – Κυπαρισσίας σημειώθηκε χθες τη νύχτα από περιπολικό του Α.Τ. Φιλιατρών. Γύρω στις 10.30 το βράδυ, οι κακοποιοί αποπειράθηκαν να παραβιάσουν σπίτι στην πόλη των Φιλιατρών, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο ο οποίος ειδοποίησε το Α.Τ. Φιλιατρών για το συμβάν. Άμεσα  περιπολικό του Α.Τ. έσπευσε στο σημείο και τότε οι κακοποιοί επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο μάρκας Alfa Romeo, μαύρου χρώματος, και ετράπησαν  σε φυγή με το περιπολικό να τους καταδιώκει στους δρόμους των Φιλιατρών και ακολούθως στην εθνική οδό Φιλιατρών – Κυπαρισσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κακοποιοί στην περιοχή της Τερψιθέας εγκατέλειψαν το όχημα και ετράπησαν σε φυγή με τα πόδια μέσα στη νύχτα. Το όχημα, που έφερε πάνω του, τις πινακίδες κυκλοφορίας μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Κυπαρισσίας όπου ελέγχεται εάν το όχημα ήταν κλεμμένο και η Σήμανση ερευνά για αποτυπώματα και στοιχεία που θα οδηγήσουν τις Αστυνομικές Αρχές στην ταυτότητα των δραστών, τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κακοποιοί φέρονται να ήταν 4, πιθανότατα Ρομά

***  Ο κόσμος στήριξε το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας         
             
Πολλοί ήταν οι Καλαματιανοί που βρέθηκαν χθες στα «Σουβλάκια του Τζίμη», προκειμένου να στηρίξουν το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας. Όπως είχε ανακοινωθεί, όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του καταστήματος του Δημήτρη Μελιγκάκου αυτή την ημέρα θα προσφέρονταν στο Ειδικό Σχολείο, με σκοπό τον εξοπλισμό της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης που φτιάχνει για τους μαθητές του. Πρόκειται για ένα χώρο που θα βοηθήσει πολύ τα παιδιά με αυτισμό, νοητική υστέρηση, μαθησιακές δυσκολίες κ.λπ.
Έτσι, αρκετός κόσμος πέρασε από την πλατεία Αγίων Αποστόλων για να απολαύσει ένα σουβλάκι και ένα αναψυκτικό παρέα με φίλους, στηρίζοντας παράλληλα το Ειδικό Σχολείο, το οποίο οι Μεσσήνιοι έχουν αγκαλιάσει, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο του, αλλά και τη μεγάλη προσφορά του προσωπικού του.
  Συνεχίζεται το παζάρι
Εν τω μεταξύ, από χθες ξεκίνησε και το παζάρι με χειροτεχνήματα των μαθητών (κεραμικές δημιουργίες και κατασκευές από μανταλάκια) στο χώρο του σχολείου, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.
Και εδώ τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τον εξοπλισμό της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης.   Το παζάρι θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουνίου.

*** Συρρίκνωση εσόδων και αυξημένες ζημιές το 2012 για την «ΜΟΡΕΑΣ»
    Συρρίκνωση εσόδων και αυξημένες ζημιές, σε σύγκριση με το 2011, κατέγραψε το 2012 η εταιρεία Μορέας, δηλαδή ο ιδιωτικός επιχειρηματικός φορέας που έχει αναλάβει τη μελέτη, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του οδικού άξονα Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο - Σπάρτη έως το 2038.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδά της το περασμένο έτος υποχώρησαν σε 99,11 εκατ. ευρώ, από 155,92 εκατ. ευρώ το 2011, εμφανίζοντας έτσι μείωση κατά 36,4% σε ποσοστό και κατά 56,81 εκατ. ευρώ σε αξία.
Η «Μορέας», διευθύνων σύμβουλος της οποίας είναι ο Λεωνίδας Γ. Μπόμπολας, παρουσίασε μεικτά κέρδη 3,94 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι αντίστοιχων κερδών 7,58 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν (-48,0%).
Ωστόσο, μετά την επιβάρυνση των αποτελεσμάτων με υψηλές χρηματοοικονομικές δαπάνες (20,21 εκατ. ευρώ) και αποσβέσεις παγίων (11,77 εκατ. ευρώ), κατέγραψε ζημιές προ φόρων 14,48 εκατ. ευρώ έναντι αντίστοιχων ζημιών 8,53 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 69,8% σε ποσοστό και κατά 5,95 εκατ. ευρώ σε αξία. Μετά το συνυπολογισμό των φόρων της χρήσης προέκυψαν καθαρές ζημιές 11,58 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων ζημιών 7,16 εκατ. ευρώ το 2011, αυξημένες κατά 61,7% σε ποσοστό και κατά 4,42 εκατ. ευρώ σε αξία.
Τα αποτελέσματά της προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ήταν κέρδη 13,03 εκατ. ευρώ το 2012, έναντι αντίστοιχων κερδών 15,24 εκατ. ευρώ το 2011, μειωμένα κατά 14,5%.
Η εταιρεία Μορέας ιδρύθηκε το 2006, με έδρα την Τρίπολη και μετόχους τις επιχειρήσεις Άκτωρ Παραχωρήσεις (71,7%), J&P - Άβαξ (15%) και Ιντρακόμ Συμμετοχών (13,3%).
Ο χρόνος κατασκευής του έργου, όπως αναφέρει η εταιρεία, έχει παραταθεί συμβατικά κατά 14,5 μήνες, με υπαιτιότητα του Ελληνικού Δημοσίου, έως τις 14 Νοεμβρίου 2013, αλλά βρίσκεται σε διαδικασία επίλυσης τεχνικής διαφοράς ο καθορισμός περαιτέρω παράτασης της κατασκευαστικής περιόδου, από ανεξάρτητο μηχανικό, μέχρι τις 3 Ιουλίου 2014.
Στις 31/12/2012 η επιχείρηση παρουσίαζε αρνητικά ίδια κεφάλαια (-95,35 εκατ. ευρώ), λόγω συσσωρευμένων ζημιών. Επίσης, παρουσίαζε δανειακές υποχρεώσεις 526,11 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικές υποχρεώσεις της ανέρχονταν σε 723,67 εκατ. ευρώ.

***  Ανετράπη τεθωρακισμένο άρμα του Ελληνικού Στρατού, πληροφορίες για νεκρό στρατιώτη
         
Από άγνωστη αιτία μέχρι στιγμής ανατράπηκε άρμα μάχης με στρατιώτες που συμμετείχαν σε άσκηση. Η ανατροπή έγινε στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, με τις πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες μέχρι στιγμές, ενώ πληροφορίες αναφέρουν με κάθε επιφύλαξη , αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, ούτε περαιτέρω στοιχεία, ότι ένας εκ των στρατιωτών που συμμετείχαν κατέληξε.
  πηγή: parapolitika.gr

*** Γράμμα στέλνουν οι καθηγητές στους γονείς
            Μια επιστολή από την ΕΛΜΕ Μεσσηνίας θα λάβουν σήμερα οι γονείς των μαθητών, που θα τους ενημερώνει για τα προβλήματα της Δημόσιας Παιδείας.
Ακολουθεί η επιστολή.
  Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ
ΘΑ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ;
  Ας μιλήσουμε με στοιχεία:
► Λιγότερο από 2,5% προϋπολογισμός για την παιδεία, όσο σε καμία τριτοκοσμική χώρα.
► Λουκέτο σε 1500 περίπου σχολεία και έπεται συνέχεια το επόμενο έτος
► Λουκέτο σε 778  σχολικές βιβλιοθήκες
► Διάλυση του ΟΕΔΒ και εκποίηση του σχολικού βιβλίου σε εκδότες.
Η σχολική χρονιά  2011-2012 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά της φωτοτυπίας στα σχολεία.
► Διάλυση του ΟΣΚ και εκποίηση των σχολικών κτιρίων σε εργολάβους.
Οι μαθητές θα περνούν 6 ώρες την ημέρα σε κτίρια – ερείπια και χωρίς θέρμανση.
► 24000 εκπαιδευτικοί συνταξιοδοτούνται , η επόμενη χρονιά θα ξεκινήσει με χιλιάδες απολύσεις εκπαιδευτικών.
ΤΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΑΦΟΥ:
► Τα σχολεία αδειάζουν από δασκάλους : τη σχολική χρονιά 2012-2013 είχαμε 32000 (!)  διδακτικές ώρες χαμένες, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
► 25 (!) μαθητές στοιβάζονται ανά τμήμα στο δημοτικό, 27 σε γυμνάσιο και λύκειο! ► Ανύπαρκτες υποδομές στα σχολεία
► Το υπουργείο ετοιμάζει πανελλήνιες εξετάσεις σε Α΄και Β΄ λυκείου. Με τι κόστος;
► Το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» διαλύει την τριτοβάθμια εκπαίδευση
► Τα Πανεπιστήμια καλούνται να λειτουργήσουν με μηδαμινή χρηματοδότηση .
Η επιβολή διδάκτρων είναι προ των πυλών !
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!
► Η ανεργία στους νέους ξεπέρασε το 65% !
► Οι 2 από τους 3 στους 10 νέους που δουλεύουν είναι ανασφάλιστοι.
► Το 72% των νέων επιστημόνων μεταναστεύει.
► 120.000 νέοι επιστήμονες μετανάστευσαν σε δύο χρόνια.
► Κατά 43% σ’ έναν χρόνο αυξήθηκαν οι νέοι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία.
► Διογκώνεται ο αριθμός των άστεγων νέων, 1 στους 5 άστεγους έχει πτυχίο ΑΕΙ!!
► Σαρώνει η κατάθλιψη στους νέους.
  Να ποιες επιλογές ανοίγονται για τα παιδιά μας αν δεν αντισταθούμε:
● Η  ΑΝΕΡΓΙΑ
● Η  ΜΙΣΘΩΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ 300 €
● Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
 Αγαπητοί γονείς, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αγωνιζόμαστε  για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών όλων μας και αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε ΟΛΟΙ μαζί !
  
*** Εκλογές για νέα όργανα την Κυριακή στο ΠΑΣΟΚ       
         Στις κάλπες οδηγούνται την Κυριακή για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και των κατά τόπους Συντονιστικών Επιτροπών τα μέλη του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής της Νομαρχιακής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, Μιχάλης Σούμπλης, σήμερα στις 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί νομαρχιακή συνέλευση στο ξενοδοχείο Ρεξ, με θέματα: Πολιτική ενημέρωση, που θα παρουσιάσει ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, και εκλογές.
Στην Καλαμάτα θα στηθούν δύο κάλπες, η μία για τη Ν.Ε. και η άλλη τη Συντονιστική Επιτροπή της Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμονδούρος, ενώ για τους  άλλους Δήμους θα στηθούν οι ίδιες κάλπες στις κατά τόπους αίθουσες των Δημοτικών Συμβουλίων. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9.00 το πρωί και θα σταματήσει στις 7.00 το απόγευμα.
Οι υποψήφιοι για τη Ν.Ε. θα πρέπει να καταθέτουν αυτοπροσώπως τις αιτήσεις τους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έως τις 8.00 σήμερα το βράδυ, ενώ αυτοί των Συντονιστικών Επιτροπών έως τις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής.
Για τους υποψήφιους της Ν.Ε. θα μπορούν να  μπαίνουν έως και δύο σταυροί στο ψηφοδέλτιο, ενώ για τη Σ.Ε. ένας. Υπάρχει, όμως, και ποσόστωση. Τουλάχιστον 40% θα πρέπει να είναι άνδρες και 40% γυναίκες, ενώ το 25% θα πρέπει να εκλέγεται για πρώτη φορά.
Όπως σημείωσε ο κ. Σούμπλης, είναι υποχρέωση και καθήκον κάθε μέλους να δώσει το «παρών» σ’ αυτές τις διαδικασίες, που πραγματοποιούνται σε δύσκολες για τη χώρα συνθήκες. Διευκρίνισε δε, πως δεν πρόκειται να δοθούν παρατάσεις στις υποβολές υποψηφιοτήτων.
Όσον αφορά στη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, θα αποτελείται από 11 μέλη, ενώ οι Συντονιστικές Επιτροπές από 5-7 μέλη, ανάλογα με τον αριθμό των μελών του ΠΑΣΟΚ στον κάθε Δήμο.
 
***  Επαγγελματίες του κλάδου εστίασης στην Καλαμάτα ζητούν επιτακτικά τη μείωση του ΦΠΑ (φωτογραφίες)
  
   ΖΗΤΟΥΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ 23% ΣΕ 13%
  Βρόγχος ο ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης
 Επιφυλακτική έως «παγωμένη» η Ε.Ε. σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
 Το «Θάρρος» μίλησε χθες με επαγγελματίες του κλάδου στην Καλαμάτα 
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Ιδιαίτερα επιφυλακτικός για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση εμφανίστηκε χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος επίτροπος Φορολογίας της Ε.Ε., Αλγκρίντας Σεμέτα.
Σε δηλώσεις, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Αθήνα, επιβεβαίωσε ότι συζήτησε το θέμα με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
«Το συζητήσαμε και, όπως σας είπα, από νομικής άποψης είναι δυνατή η μείωση του ΦΠΑ για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων, ωστόσο όλα εξαρτώνται από τα δημοσιονομικά περιθώρια» δήλωσε ο Επίτροπος και παρέπεμψε το θέμα στην τρόικα.
«Υπάρχουν παραδείγματα ήδη από το 2009, όταν ορισμένες χώρες είχαν ζητήσει τη μείωση του ΦΠΑ σε ορισμένους κλάδους, όπως στην εστίαση. Για την Ελλάδα πρέπει να δούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν. Αλλού, όπου εφαρμόστηκε η μείωση, δεν πέτυχε το σκοπό της και πρέπει η Ελλάδα να δει τα στοιχεία πριν λάβει αποφάσεις»  συμπλήρωσε ο κ. Σεμέτα, επιχειρώντας να κλείσει τη συζήτηση.
Κι όμως, στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Το «Θάρρος» επιχείρησε χθες να συνομιλήσει με επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης και εκείνο που μας τόνισαν είναι ότι η μείωση του ΦΠΑ στο χώρο τους είναι εκ των ων ουκ άνευ. «Αν η κυβέρνηση θέλει να δώσει μια μικρή ανάσα στην αγορά, θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να αποφασίσει. Η κατάσταση, ως έχει με 23% φόρο, δεν πάει άλλο» σχολίασαν.
Ο Παν. Μπούχαλης από το «Κεντρικόν» μας είπε ότι μια μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης θα βοηθήσει πολύπλευρα τους επαγγελματίες του χώρου. Κυρίως θα «βγάλει τη θηλιά από το λαιμό τους», αφού σε περίπτωση αλλαγής θα είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία, να καλύψουν με επάρκεια τα πάγια έξοδά τους, αλλά και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Ήδη τα περιθώρια κέρδους στο χώρο μας έχουν μειωθεί δραματικά, αφού στις μέχρι σήμερα αυξήσεις του ΦΠΑ δεν έχουμε απαντήσει οι περισσότεροι στον κλάδο μας με ανάλογη κίνηση στις τιμές που πουλάμε. Προσπαθήσαμε να τις απορροφήσουμε οι ίδιοι. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση στην αγορά, με αποτέλεσμα οι περισσότερες επιχειρήσεις να βρίσκονται στο “κόκκινο”. Θα ήταν ευχής έργο αν η κυβέρνηση προχωρούσε σε μια μείωση του ΦΠΑ από 23% σε 13%» παρατήρησε.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και o εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου «Αφοί Χουλιάρα», Διονύσης Χουλιάρας: «Σκεφθείτε ότι έχουν γίνει δύο αυξήσεις και αυτές δεν πέρασαν στον καταναλωτή. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τις τιμές μας ανεπηρέαστες, για να μπορούμε να δουλέψουμε. Σήμερα, όμως, με τόσο υψηλή φορολόγηση, συν τα πάγια έξοδα μιας επιχείρησης, δουλεύουμε, σχεδόν, μόνο για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Όμως, αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει ρότα, διαφορετικά δεν πρόκειται να επιβιώσουμε».
Η Έλενα Στάθη, από το κατάστημα «Μαχαραγιάς», μας έλεγε ότι «είναι απαράδεκτο να αγοράζουμε προϊόντα με 13% και να πουλάμε με 23% ΦΠΑ. Ένα ενδεχόμενο μείωσής του θα ωφελήσει την επιχείρηση, αφού θα μειωθούν οι υποχρεώσεις της στην εφορία, θα αυξηθεί ο τζίρος μας, αλλά θα ωφεληθεί και ο καταναλωτής, διότι μια μείωση του φόρου θα οδηγήσει προς τα κάτω και τις τιμές».
Κάθετος στην αναγκαιότητα μείωσης του φόρου εμφανίστηκε και ο Γιώργος Αθανασόπουλος από τα «Ρολλά»: «Η απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ ήταν λάθος από την αρχή, αφού οι διάφοροι οικονομικοί λόγοι που την επέβαλαν είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά. Η αντίδρασή μας, σ’ αυτή την παράλογη απόφαση, ήταν να απορροφήσουμε την αύξηση εμείς και να μην την πληρώσει ο καταναλωτής. Σε περίπτωση που αλλάξει η απόφαση, και τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν και η ανεργία θα μειωθεί, αλλά και θα σταματήσουν τα λουκέτα στην αγορά».
Τέλος, ο Κώστας Πιέρρος από τον «Πλάτανο» μας είπε ότι «ο κλάδος της εστίασης μέχρι τώρα κρατά τις τιμές στα ίδια επίπεδα, απορροφώντας έτσι οι ίδιοι οι επαγγελματίες τις αυξήσεις στο ΦΠΑ. Με τη δεδομένη κατάσταση οι επιχειρήσεις αιμορραγούν, καθίστανται μη βιώσιμες. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Κι αυτό θα βοηθήσει πολλαπλώς τόσο το κράτος όσο και την αγορά. Το πρώτο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στο χώρο μας είναι η υψηλή φορολογία. Μια αλλαγή της απόφασης θα δημιουργήσει και δυνατότητα για νέες θέσεις εργασίας, από τη στιγμή που θα μειωθούν οι υποχρεώσεις μας».
Να σημειώσουμε ότι, ειδικότερα για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% που είναι σήμερα στο 13%, το οικονομικό επιτελείο έχει παρουσιάσει μελέτη του ΙΟΒΕ για τις επιπτώσεις του μέτρου στην κατανάλωση, αλλά και στον κλάδο.
Αυτό που προκύπτει είναι ότι το μέτρο μπορεί να αύξησε τις εισπράξεις στα δημόσια ταμεία, όμως προκάλεσε σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις, φέρνοντας «λουκέτα», ενώ ταυτόχρονα χάθηκαν χιλιάδες θέσεις εργασίας.-
 
***  Στούπα προτείνει o «Guardian» στους Βρετανούς Τουρίστες
             Η Στούπα από τους ιδανικότερους προορισμούς για διακοπές
 Σε ειδική έκδοση της βρετανικής εφημερίδας «Guardian» η περιοχή της Στούπας στη Δυτική Μάνη προτείνεται ως ένας από τους ιδανικότερους τουριστικούς προορισμούς για το φετινό καλοκαίρι.
Στο δημοσίευμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά για τις ομορφιές της περιοχής και σημειώνει ότι είναι μία από τις καλύτερες τοποθεσίες για οικογενειακές διακοπές. Γενικότερα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η περιοχή της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για τους ταξιδιώτες, σε αντίθεση με τα νησιά της χώρας, όπου επικρατεί συνωστισμός.
 
***Σε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας      
            ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΣ κ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΑΛΑΒΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΗΣΕΙΕΣ 
 

   Στις 28/05/2013 πραγματοποιήθηκε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την οποία οργάνωσε ο Μεσσήνιος Ευρωβουλευτής, κ. Νικόλαος Σαλαβράκος με κεντρικό ομιλητή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κ. Χρυσόστομο ο οποίος ανέλυσε με επιτυχία το θέμα «Οι θρησκείες και οι Εκκλησίες, παράγοντες ειρήνης, καταλλαγής και αλληλεγγύης»
 Την ημερίδα ετίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χώρων και Λουξεμβούργου, κ. Παντελεήμων, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευμενείας, κ. Μάξιμος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Συνόπης, κ. Αθηναγόρας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νεαπολέως, κ. Πορφύριος, και ο Πατήρ Σταυρός Τριανταφύλλου. Την ημερίδα ετίμησαν επίσης οι Ευρωβουλευτές κα. Μαριέττα Γιαννάκου, η κα. Νίκη Τζαβέλα, η κα. Συλβάνα Ράπτη, ο κ. Ιωάννης Τσουκαλάς, η κα. Μαρία-Ελένη Κοππά, ο κ. Γεώργιος Παπανικολάου, ο κ. Κρίτων Αρσένης, η κα. Μαρίνα Γιαννακουδάκη (Βρετανίδα Ευρωβουλευτής), η κα. Ελένη Θεοχάρους (Κύπρια Ευρωβουλευτής), ο κ. Bastiaan Belder (Ολλανδός Ευρωβουλευτής, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Fiorello Provera (Ιταλός), η κα. Angelika Werthmann (Αυστριακή) και ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Ν. Διαμαντούρος.
  Στα πλαίσια τις επισκέψεως αυτής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Ivica Dacic, και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, κ. Fiorello Provera. Στην συνεχεία, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας παρακάθισε σε γεύμα εργασίας σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας και τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, και με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές κα. Τζαβέλα, κα. Κοππά, κ. Σαλαβράκο καθώς και με ομάδα Ευρωβουλευτών και διπλωματών άλλων χωρών.                      
  
*** «Πράσινο» για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στον Δήμο Καλαμάτας
            Αρχές επόμενου μήνα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση για Βιολογικό Καθαρισμό Καλαμάτας
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Θάρρος» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης, η έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας».
Η συγκεκριμένη παρέμβαση έχει υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδος – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007-2013.
Ο Δήμος Καλαμάτας, μέσα από τη σημαντική αυτή παρέμβαση, που έχει προϋπολογισμό 4.700.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, προσδοκά να αντικατασταθεί στην Καλαμάτα όλο το δίκτυο σωλήνων υδρεύσεως από αμιαντοτσιμέντο, συνολικού μήκους 57.600 μέτρων.
Το δίκτυο αυτό απλώνεται σε όλη την πόλη και χρονολογείται από τη δεκαετία του 1960. Οι αγωγοί αυτοί προβλέπεται να αντικατασταθούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου, σύγχρονης τεχνολογίας. Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση και των παροχών που δίνουν νερό από τους αγωγούς στα υδρόμετρα.
Επίσης, αναμένεται από το ΥΠΕΚΑ η ένταξη του έργου επεξεργασίας της λυματολάσπης από τις μονάδες Βιολογικού Καθαρισμού σχεδόν ολόκληρης της Μεσσηνίας. Αυτό προβλέπεται στη σχετική μελέτη για την «κομποστοπλατεία». Ειδικότερα, η νέα εγκατάσταση θα δέχεται την παραγόμενη αφυδατωμένη λάσπη.
Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, η δυναμικότητα της νέας αυτής εγκατάστασης -στην οποία η ξήρανση θα γίνεται με έκθεση της λάσπης στον ήλιο για 50 ως 70 ημέρες- είναι 8.400 τόνοι λυματολάσπης το χρόνο, με δυνατότητα επέκτασης και στους 10.000 τόνους κατ’ έτος.
Σε ό,τι αφορά την πορεία του έργου επέκτασης και εκσυγχρονισμού του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας, σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, αρχές Ιουλίου αναμένεται να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση υλοποίησής του με τον ανάδοχο εργολάβο. Σύμφωνα με τη μελέτη, προορίζεται - μετά την επέκταση και εκσυγχρονισμό του- να επεξεργάζεται λύματα από την Καλαμάτα και τα χωριά του τέως Δήμου της, τη Μεσσήνη, το Μαυρομάτι Παμίσου, την παραλιακή περιοχή από τις Κιτριές μέχρι τη Μικρά Μαντίνεια, τη ΒΙΠΕ Καλαμάτας, καθώς, επίσης, από τα Αρφαρά, τον Αρι, τη Θουρία, τον Άγιο Φλώρο και το Πήδημα.
Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, με 4.260.000 ευρώ.

*** Η δική μας Ιωάννα Παρασκευοπούλου, χορεύει στο God's particle (Βίντεο)
    Με την ομάδα κι όμΩς κινείται η Καλαματιανή Ιωάννα Παρασκευοπούλου δίνει τρείς παραστάσεις στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη
 Τον Δεκέμβριο του 2011 οι ερευνητές στα δύο ανεξάρτητα πειράματα Atlas και CMS, στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN της Ελβετίας, είχαν ανακοινώσει ότι βρήκαν ενδείξεις ύπαρξης του Μποζονίου Χιγκς με μάζα γύρω στα 125 GeV/c2.
Στις 4 Ιουλίου 2012, οι επιστήμονες του CERN επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου με μάζα 126,5 GeV με απόκλιση 5 σίγμα, που σημαίνει βεβαιότητα κατά 99,99995% και πως η παρατήρηση αυτή είναι επαληθεύσιμη και μπορεί να αναπαραχθεί οποτεδήποτε. Αυτό το σωματίδιο εικάζεται ότι είναι μποζόνιο και μάλιστα το βαρύτερο που έχει βρεθεί. Εικάζεται ότι το νέο σωματίδιο έχει χαρακτηριστικά του σωματίου Χιγκς, με επιφύλαξη, ώσπου να φανεί ότι φέρει πράγματι και τις λοιπές, θεωρητικά, προβλεπόμενες ιδιότητές του.
Η παράσταση είναι ταυτόχρονα μία διάλεξη αυξανόμενης εντροπίας  από τον Δ. Αποστολάκη, ο οποίος έχει υπάρξει στο CERN, ως ερευνητής, υπότροφος του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε αυτό ακριβώς το πεδίο αναζήτησης του μποζονίου Χιγκς.
Στόχος της ομάδας είναι η διήγηση αυτού του πανάρχαιου παραμυθιού της δημιουργίας του σύμπαντος, στη σημερινή του μορφή, έτσι όπως μας το διηγείται η επιστήμη της φυσικής με αυτούς τους παράξενους όρους, όπως η μεγάλη έκρηξη, το καθιερωμένο μοντέλο, την υπερσυμμετρία, τα μποζόνια και τα φερμιόνια, την αντιύλη, την ενοποίηση των δυνάμεων, τη σκοτεινή ενέργεια και ύλη, τις μαύρες τρύπες.....
Σε ένα τρισδιάστατο σκηνικό χώρο και με τη βοήθεια της εικόνας και του ήχου, η ομάδα προσπαθεί να καταλάβει και να κάνει κατανοητά όλα αυτά τα τεράστια και ελάχιστα, τρομερά συμβάντα, που αφήνουν εμάς τους ανθρώπους, στη μέση μιας αδιανόητης κλίμακας, να προσπαθούμε, βάζοντας σωματίδια να συγκρούονται με την ταχύτητα του φωτός, να τακτοποιήσουμε λιγάκι το σύμπαν.
Οι 7 ερμηνευτές (χορευτές και ακροβάτες) αναπτύσσουν μια διαλεκτική σχέση με αυτή την παρέλαση εννοιών και συλλογισμών, που κυμαίνεται ανάμεσα στην οπτικοποίση, την ολοένα αυξανόμενη αίσθηση της μικρής ανθρώπινης εμβέλειας, μέσα σε αυτό το εξωφρενικό και πολυσχιδές σύμπαν και την ακούραστη γενναιότητα του ανθρώπινου είδους, στην ασταμάτητη έρευνά του, με ό,τι μέσο διαθέτει, προκειμένου να καταλάβει ποιοι είμαστε, πως φτιάχτηκε όλο αυτό και τι τελικά θα απογίνουμε.
Σκηνοθεσία από τους κι όμΩς κινείται με αφορμή την Ιδέα του Δ. Αποστολάκη σε Χορογραφία, κι όμΩς κινείται , Σκηνογραφία του Bentancor Camilo, Μουσική (σύνθεση και ερμηνεία) των Κ. Αντωνίου, Δ. Αποστολάκη, Θ. Ρέλλου, Φωτισμό του Β. Καψούρου, Βίντεο της Μ. Αθανασοπούλου και Κοστούμια των Α. Μάνεση και Φ. Μουζάκη.
Ερμηνεία και συνδημιουργία Αποστολάκης Δημήτρης, Bentancor Camilo, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής, Παρασκευοπούλου Ιωάννα, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Βαρδαξόγλου Αλέξανδρος Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, 4, 5, 6 Ιουνίου 2013, στις 21:30
Διάρκεια: 1 ώρα & 15 λεπτά
Εισιτήρια: 10ευρώ , ενιαίο
Αγορά εισιτηρίων μέσω πιστωτικής κάρτας: 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και στην Ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr
Εισιτήρια προπωλούνται και στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 - 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση/ προβολή. Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
Πληροφορίες Ιδρύματος 210-3418550
Video: 


***  Το καταφύγιο που τιμωρούμε…             
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

 Έχει τη χάρη του να διαπιστώνεις ότι πράγματα που θέλεις να πεις, τα ’χουν πει – πριν από σένα- άλλοι και με καλύτερο τρόπο μάλιστα. Γι’ αυτό, λοιπόν, σήμερα θα πορευτούμε με δανεικά.
Το σώμα μου, με τις πολυάριθμες ατέλειές του, υπήρξε ανέκαθεν ο στόχος του αυτοσαρκασμού μου, ο καρπαζοεισπράκτορας της υπονόμευσης που ήταν η μόνη μου άμυνα απέναντι στη μεγάλη, αξεπέραστη δυσαρέσκεια που ένιωθα κάθε φορά που κοιτιόμουν στον καθρέφτη.
Ωστόσο, το κείμενο αυτό είναι μια έκκληση για επιείκεια. Διότι η ζωή δεν εξαντλείται στη σύμπλευση της εικόνας μας με το όποιο άπιαστο αισθητικό ιδεώδες.
Ξεκινώντας αντίστροφα, στα χέρια μου που τόσο αποδοκιμάζω, χρωστώ το άγγιγμα και το χάδι, το γράψιμο, μ’ αυτά κράτησα και κρατώ ό,τι η ψυχή μου αναγνωρίζει ως πολύτιμο.
Κι όσο κι αν μας δυσαρεστεί το σώμα μας, όσο δυσανάλογα κι αν φρίττουμε ώρες ώρες με τα κουσούρια του, σ’ αυτό χρωστάμε τη ζωή μας, το θαύμα της τυχαίας μας ύπαρξης: στην καρδιά που, κρυμμένη κι ακούραστη, χτυπά απ’ τη στιγμή της γέννησής μας, και στον εγκέφαλο που, σώμα ευγενές κι αυτός, περιέχει τον ψυχισμό και την προσωπικότητά μας, τις αναμνήσεις και την ιστορία μας, τα όνειρά μας και το κάθε αίσθημα που δικαιώνει την παρουσία μας σε τούτη την υδρόγειο - κι αυτόν το θησαυρό δεν μπορούν να τον αναιρέσουν οι ρυτίδες του μετώπου που προδίδουν την ηλικία, ούτε τα μαλλιά που αραιώνουν με διαβολεμένη βιάση.
Αρκεί να κοιτάξουμε λίγο πιο μέσα, δυο-τρεις πόντους πιο βαθιά από την εικόνα του καθρέφτη, και είναι αδύνατον να μη νιώσουμε στοργή γι’ αυτό που νοερά αντικρίζουμε - αυτό που μας συνθέτει, που μας κάνει ν’ αγαπάμε και ν’ αγαπιόμαστε, και που στο τέλος τέλος μας εξισώνει και μας εξιλεώνει. Αρκεί να αναζητήσουμε τον άνθρωπο ελάχιστα πιο πέρα απ’ την εικόνα του.
Χώρια η διδαχή και το ανεκτίμητο παράδειγμα των αναρίθμητων ανθρώπων που τους έλαχε ένα σώμα αδύναμο, με ανίατες αρρώστιες και βαριές αναπηρίες, και οι οποίοι, με θάρρος που ξορκίζει κάθε ηττοπάθεια, κάθε παραίτηση, διεκδικούν μια ζωή χωρίς εκπτώσεις ευτυχίας και ηδονής.
Είναι προσβολή στον αγώνα τους να μεμψιμοιρούμε για αισθητικές αποκλίσεις από πρότυπα που προβάλλονται ως ουράνια τόξα (πανέμορφα μα φευγαλέα) και να ρυθμίζουμε το ζύγι της ευτυχίας μας με επιπόλαια κριτήρια. Παραφράζοντας τον Κούντερα, η ομορφιά είναι αλλού.
Γι’ αυτό και σήμερα το πρωί, πριν με αιφνιδιάσουν τα αντανακλαστικά της απόρριψης, χαμογέλασα στον καθρέφτη.
Και μες στο νου μου (κομμάτι κι αυτός απ’ το σώμα μου) ήχησε πάλι σαν ξόρκι το τετράστιχο εκείνο του μάγου Ζακ Πρεβέρ: Είμαι όπως είμαι/Τέτοια είναι η φτιαξιά μου/ Όταν θέλω να γελάσω/ Ναι, γελώ με την καρδιά μου.

***  Η γνώση αντίδοτο στην ποινικοποίηση             
του Δημήτρη Γιατράκου

Aν βγεις μια τσάρκα στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου και ρωτήσεις μαθητές, κυρίως, αλλά και διάφορες ράτσες που παρευρίσκονται εκεί για άλλους λόγους, «τι γιορτάζουμε σήμερα», είναι κομματάκι δύσκολο να πάρεις σωστή απάντηση. Μέχρι και ανέκδοτα έχουν ειπωθεί για το θέμα.
Η παραπάνω σκέψη μού ήλθε στο κεφάλι τούτες τις μέρες που έχει σηκωθεί πολύς μπουχός με την τοποθέτηση της κυρίας Ρεπούση για το Ζάλογγο και την αποχώρησή της από τη Βουλή για τις γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων, που συνειρμικά ανέσυραν από τη μνήμη μας και τα περί συνωστισμού των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης, όπως είχε γράψει στο σχολικό βιβλίο της Ιστορίας για την καταστροφή του 1922.
Πρόθεσή μου σε τούτο το σημείωμα δεν είναι να πάρω θέση, αν και έχω, για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Εκείνο το οποίο θέλω να σχολιάσω διαβάζοντας εφημερίδες, ανατρέχοντας σε πηγές αλλά και περιδιαβαίνοντας το internet, είναι ότι, πλην εξαιρέσεων, υπάρχει ένα μαύρο (κυρίως)-άσπρο στις απόψεις του κόσμου. Το μαύρο περιλαμβάνει φωνές «αποκεφαλισμού» και ύβρεις της κυρίας Ρεπούση και από άτομα, εξ όσων είδα στο διαδίκτυο, που γράφουν τη λέξη σπήτη (σπίτι) με δύο ήτα. Αυτοί άποψη επί του θέματος, λόγω αγραμματοσύνης, όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να έχουν. Θα μπορούσαν να έχουν, και τεκμηριωμένη μάλιστα, για το πόσους γκόμενους είχε στη ζωή της η Άννα Βίσση, πόσες τσόντες και με ποιους συμπρωταγωνιστές έχει κάνει η Τζούλια, γιατί πάχυνε η Παπαρίζου, πού χάθηκε ο Ψινάκης και άλλα τέτοια. Το πράγμα, βέβαια, δεν εξαντλείται εδώ, καθώς υπάρχουν ιστορικοί αλλά και διαβασμένοι άνθρωποι που έχουν τη δυνατότητα να πουν τεκμηριωμένα δύο πράγματα, χωρίς να κραυγάζουν και να μας διαφωτίσουν.
Εν προκειμένω, λοιπόν, εκείνο που με ενοχλεί είναι η ποινικοποίηση της διαφορετικής -έστω και λανθασμένης- άποψης, εκτός και ζούμε στην εποχή της Ιεράς Εξέτασης και δεν το έχω καταλάβει. Επιπλέον, για όσους αλαλάζουν χωρίς να ξέρουν τι τους γίνεται, επειδή έτσι μας τα έμαθαν, καλό θα είναι να στρώσουν κώλο με αφορμή τις αιρετικές τοποθετήσεις της κυρίας Ρεπούση και να αρχίζουν να διαβάζουν ανατρέχοντας στις πηγές. Πώς και γιατί, π.χ., φτάσαμε στην καταστροφή της Σμύρνης, πήδηξαν ή όχι και γιατί οι Σουλιώτισσες στο Ζάλογγο και γενικά να μάθουν Ιστορία. Αν ξεστραβωθούν, είναι σίγουρο πως την επόμενη φορά θα πάψουν να βρίζουν πατόκορφα όποιον έχει διαφορετική εκτίμηση από τη δική τους και θα απαντούν πολιτισμένα και με επιχειρήματα.
  Το μαύρο περιλαμβάνει φωνές «αποκεφαλισμού» και ύβρεις της κυρίας Ρεπούση και από άτομα, εξ όσων είδα στο διαδίκτυο, που γράφουν τη λέξη σπήτη (σπίτι) με δύο ήτα.

***  Πορνοστάρ!             
του Δημήτρη Γιατράκου 

Λόγω επαγγέλματος, προσωπικών εμπειριών, αλλά και γενικότερης αντίληψης, δεν είμαι από τους ανθρώπους που εκπλήσσονται εύκολα. Δε θα πω «όχι, ρε, δεν το πιστεύω, έγινε κι αυτό;». Αν μου βγει, σημαίνει πως έχει χτυπήσει «φλέβα».
Κουβεντιάζοντας, λοιπόν, πρόσφατα με την κόρη μου στο  χαλαρό, μου είπε ότι, έχοντας πάει για μπάνιο στην Ανάβυσσο, γνώρισε ένα πανέξυπνο δεκάχρονο αγοράκι στην παραλία και εξαιτίας του κοφτερού μυαλού του έπιασαν κουβέντα περί σχολείου, ποδοσφαίρου και πολλών επίκαιρων θεμάτων. Σε κάποια στιγμή, προς το τέλος της συζήτησης, του έκανε και την τετριμμένη ερώτηση: «Τι θέλεις να γίνεις, όταν μεγαλώσεις;».
Εκεί, ο μικρός, αφού έκανε μια παύση, της απάντησε: «Κοίταξε, το έχω σκεφτεί, αλλά δεν ξέρω πώς θα το πάρεις. Έχω σκεφτεί να γίνω πορνοστάρ»!
Κοκάλωσα, αλλά την άφησα να συνεχίσει. Της το έλεγε με απόλυτη φυσικότητα και σοβαρότητα συνάμα. Της εκμυστηρεύτηκε, μάλιστα, ότι η μητέρα του τον είχε τσακώσει επ’ αυτοφώρω και κατ’ επανάληψη να μπαίνει σε  porn sites στο internet και διάφορα ακόμη που δε  γράφονται, γιατί θα με «τσιμπήσει» ο εισαγγελέας.
Για να μην τα πολυλογώ, το θέμα μού ήλθε στο μυαλό με την εξαφάνιση της 13χρονης από τα Σπάτα, η οποία, μέσω facebook, γνώρισε τον Αλβανό και έφτασε στην Καβάλα, με την περιπέτειά της να έχει, ευτυχώς, αίσιο τέλος. Πέραν του εθισμού του internet, για τον οποίο θα μιλήσουμε πιο κάτω, το πράγμα έχει γίνει ανεξέλεγκτο και επικίνδυνο, καθώς η διάχυτη χρήση του αποτελεί, στην κυριολεξία, εν δυνάμει εχθρό για κάθε παιδί και οικογένεια.
Η πολύωρη χρήση του internet από τους νέους μπορεί να τους εθίσει ακριβώς σαν να έπαιρναν ναρκωτικά ή αλκοόλ, και να καταστρέψει τον εγκέφαλό τους σαν να έκαναν χρήση κοκαΐνης. Η νέα πάθηση που αναγνωρίζουν οι επιστήμονες λέγεται Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο, αφού διαταράσσει ολόκληρη τη νευρική λειτουργία και καταστρέφει τον εγκέφαλο. Η συμπεριφορά ενός τέτοιου ατόμου, όταν του «κόψεις» το internet, είναι ίδια με τη συμπεριφορά ατόμων με σύνδρομο στέρησης.
Κινέζοι επιστήμονες μελέτησαν τις μαγνητικές τομογραφίες από τους εγκεφάλους ατόμων εθισμένων αλλά και ατόμων μη εξαρτημένων από το... internet και απεφάνθησαν: «στους εθισμένους εφήβους έχει διαταραχθεί η φαιά ουσία, αλλά και οι νευρικές ίνες που συνδέουν ζωτικά τμήματα του εγκεφάλου που έχουν να κάνουν με τα συναισθήματα, τον αυτοέλεγχο και τη λήψη αποφάσεων. Η ίδια εικόνα που παρουσιάζουν, δηλαδή, άτομα τα οποία κάνουν χρήση ναρκωτικών ή και αλκοόλ».
Στην «πρέζα» και, μάλιστα, νόμιμα, οι νυν και οι επερχόμενες γενιές. Και το κακό είναι πως δεν υπάρχει πρόληψη ή αποτοξίνωση. Η μοναδική αντίδραση μπορεί να προέλθει από τους μυημένους ή ευαισθητοποιημένους γονείς.

***

~** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ

 



*** Στη Βέροια και τη Σούπερ Λίγκα ο Καλαματιανός Ι. Σεντεμέντες!
     Τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο στη Βέροια υπέγραψε ο Καλαματιανός κεντρικός αμυντικός Γιάννης Σεντεμέντες, αφήνοντας πίσω του το Ρούβα και τη Γ’ Εθνική για τα «σαλόνια» της Σούπερ Λίγκας. Ο Σεντεμέντες είχε αναδειχθεί μέσα από τον Ηρακλή Καλαμάτας και έκανε το πρώτο του βήμα προς την καταξίωση εντασσόμενος στα νεανικά τμήματα του Αστέρα Τρίπολης. Με εμπειρίες εν συνεχεία σε Προοδευτική, Κόρινθο, ένα σύντομο πέρασμα από τον Πλατανιά και μια εντυπωσιακή παρουσία 1,5 χρόνου στον Ρούβα ο Γιάννης Σεντεμέντες πήρε την ευκαιρία που του άξιζε και δεν του δόθηκε ποτέ στη Μαύρη Θύελλα, παρ’ ότι υπήρχαν άνθρωποι που είχαν εισηγηθεί την απόκτησή του, αλλά και άλλοι που κώφευαν.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νεαρός Καλαματιανός ποδοσφαιριστής αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της «Βασίλισσας του Βορρά», Γιώργου Αρβανιτίδη, ο οποίος είχε παρακολουθήσει τον Σεντεμέντε σε αγώνα που είχε δώσει ο Ρούβας στην Αθήνα.

 *** 1η Ιουλίου η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής
            ΣΤΗ ΝΕΑ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Δ΄  ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
 Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αθλητική ιστοσελίδα της Κρήτης, ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ,  Μιχάλης Τζανόπουλος  αποδείχθηκε ιδιαιτέρα αποκαλυπτικός όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, εφόσον βεβαίως οι σκέψεις της Ομοσπονδίας «μεταφραστούν» σε πράξεις.
Ο κ. Τζανόπουλος τόνισε ότι η προκήρυξη θα δοθεί στις ομάδες την 1η Ιουλίου, ανέφερε ότι πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι η κατάργηση του μέτρου των μικρών, ενώ στάθηκε και στο ζήτημα της χρησιμοποίησης ξένων, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα, κυρίως λόγω των αντιδράσεων του ΠΣΑΠ.
Για την προκήρυξη ο κ. Τζανόπουλος τόνισε ότι : "Η προκήρυξη θα δοθεί στις ομάδες την 1η Ιουλίου για να κάνουν τις απαιτούμενες μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση τους. Θα συμβούλευα τις ομάδες να μην βιαστούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους γιατί αρκετά θέματα είναι ακόμα ανοικτά", ενώ για το θέμα των μικρών είπε: "Η πρόταση που θα καταθέσουμε είναι η κατάργηση του ορίου ηλικίας προς τα κάτω. Θεωρώ ότι δεν βοήθησε αρκετά ο νόμος των μικρών. Κάποιοι νεαροί ποδοσφαιριστές το εκμεταλλεύτηκαν παίζοντας οικονομικά παιχνίδια εις βάρος των σωματείων και επιπλέον θεωρώντας δεδομένη την συμμετοχή τους λόγο του νόμου δεν κατέβαλαν ιδιαίτερη προσπάθεια.
Κλείνοντας θεωρώ ότι η κατάργηση του θα βοηθήσει στην ποιότητα του πρωταθλήματος και σε ένα πιο υγιή συναγωνισμό".
Για τα σενάρια ανόδου και υποβιβασμού ανάφερε ότι: "Στο νέο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής θα υπάρχουν όμιλοι των 16 ομάδων. Από αυτές την άνοδο θα παίρνει η πρωταθλήτρια ομάδα.
Όσο για τον υποβιβασμό θα πέφτουν τόσες ομάδες όσες θα χρειαστούν για να έχουμε την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 τέσσερις ομίλους των δεκαέξι ομάδων. Περισσότερα στην προκήρυξη".
Κλείνοντας, ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής και πρόεδρος της Ένωσης ποδοσφαιρικών σωματείων δυτικής Αττικής Μιχάλης Τζανόπουλος σημείωσε ότι μένουν ανοικτά τα θέματα για τους αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές και τον τρόπο που θα μπορούν να βοηθηθούν τα σωματεία σε αυτήν την δύσκολη οικονομικά εποχή.
  Ίσως και τέσσερις αλλοδαποί στη 18άδα
Πρέπει να πούμε ότι η αλλαγή σχετικά με τη χρησιμοποίηση ξένων παικτών σε μια ερασιτεχνική κατηγορία, όπως ήταν η Δ΄ Εθνική, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Ως γνωστόν, στη Δ' Εθνική δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ξένοι ποδοσφαιριστές, παρά μόνο υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις (να παίζει στην ομάδα για πάνω από τρία χρόνια ο ξένος παίκτης), ενώ στη Football League 2, επιτρεπόταν κάθε ομάδα να έχει δύο κοινοτικούς στο ρόστερ της. Η νέα Γ' Εθνική, που θα αποτελέσει κράμα της Δ' Εθνικής και της FL2 αναμένεται να επιτρέψει ξένους παίκτες να αγωνίζονται στο πρωτάθλημα. Πρόθεση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ είναι να επιτρέψει την χρησιμοποίηση τεσσάρων αλλοδαπών παικτών στη 18άδα. Κι όταν λέμε ξένους, εννοούμε όχι μόνο όσους έχουν κοινοτικό διαβατήριο.
  Αντίδραση από τον ΠΣΑΠ
Το συγκεκριμένο θέμα ωστόσο δεν αφήνει αδιάφορο τον ΠΣΑΠ, που αναφέρθηκε σ’ αυτό στην πρόσφατη συνέλευσή του. Η νέα διοίκησή του δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει πίσω, κινούμενη προς την κατεύθυνση της απαγόρευσης των ξένων παικτών στην ερασιτεχνική Γ΄ Εθνική.
************ Ευκαιρία να γράψει ιστορία ο Ράλλης με τη δημιουργία προπονητηρίου
Ο Γιώργος Ράλλης είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία, μέσα από την επιστροφή της Καλαμάτας στη Β΄ Εθνική, ωστόσο απέτυχε παταγωδώς, μιας και η Μαύρη Θύελλα δεν πέτυχε κάτι, που για πολλούς φάνταζε δεδομένο. Ο πρόεδρος του ΤΑΠ έχει τώρα νέα μεγάλη ευκαιρία να το πετύχει, εφόσον ολοκληρώσει το μεγάλο σχέδιο της δημιουργίας προπονητηρίου της Καλαμάτας. Ίσως το στοίχημα αυτό να είναι μεγαλύτερο από οποιοδήποτε άλλο, βάζοντας στην άκρη ακόμη και το στόχο της ανόδου στη Β΄ Εθνική τη νέα σεζόν.
  Ουτοπία ή πραγματικότητα το γήπεδο;
Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να πραγματωθεί το συγκεκριμένο πλάνο. Το λέμε αυτό γιατί αντίστοιχα σχέδια είχαν  υπάρξει και στο παρελθόν. Θυμόμαστε τα σχέδια για το γήπεδο στα Γιαννιτσάνικα, που «έπεσαν στο ρέμα», τις βλέψεις για το γήπεδο του Παμμεσσηνιακού, που δεν προχώρησαν ποτέ, ή ακόμη και τις βαρύγδουπες αναφορές στο γήπεδο του Άρι. Ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει νέο Βατερλό για μια υπόθεση που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι.
Στο παρελθόν είχαν κινηθεί και άλλοι για το γήπεδο στα σφαγεία, όμως κόλλησαν στην Κτηματική Υπηρεσία. Ακόμη κι αν θεωρήσουμε ότι έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια, απαιτείται η έγκριση Δημοτικού Συμβουλίου και βεβαίως απαιτούνται πάρα πολλά χρήματα, κάτι που κάνει τους πάντες να αντιμετωπίζουν το ζήτημα με μεγάλο σκεπτικισμό.  Ν. Μπ.

***Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας του εξωτερικού για το 2012/13
    Ο  Καλαματιανός διεθνής ποδοσφαιριστής Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας της σεζόν 2012/13 στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης σύμφωνα το σύστημα αξιολόγησης που χρησιμοποιούν UEFA και FIFA
 H βαθμολογία των παικτών με το σύστημα 'Castrol EDGE Index' χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για να εντοπίσει όλα τα στατιστικά στοιχεία της απόδοσης ενός παίκτη και να υπολογίσει τον αντίκτυπο που έχουν στη συνολική απόδοση των ομάδων τους.
Αυτόν τον δείκτη χρησιμοποίησε επίσημα η UEFA στο πρόσφατο Euro, ενώ το ίδιο θα κάνει και η FIFA με το Μουντιάλ του 2014.
Η συγκεκριμένη εταιρεία βαθμολογεί και τους ποδοσφαιριστές που παίρνουν μέρος στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Αυτά της Ιταλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Γερμανίας.
Πρώτον Έλληνα παίκτη που συναντάμε στη βαθμολογία των τελευταίων 12 μηνών (ουσιαστικά της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε) είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπολος (552ος). Ακολουθεί ο Παναγιώτης Κονέ, ενώ η ελληνική τριάδα κλείνει με τον Στέλιο Μαλεζά.
Όσον αφορά την κορυφή, ο Μέσι "έκοψε" πρώτος το νήμα με λίγους βαθμούς διαφορά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Τρίτος βρέθηκε ο Σουάρες. sport24.gr

*** Η 120 ΠΕΑ ξανά στο μεγάλο τελικό, 7-2 την 115 ΠΜ
          Η ξέφρενη πορεία της ομάδας της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος (ΠΕΑ), στο Κύπελλο Ποδοσφαίρου «5Χ5» Πολεμικής Αεροπορίας είχε ως κατάληξη την πρόκριση στο μεγάλο τελικό (ξανά μετά την περυσινή συμμετοχή και την ήττα στα πέναλτι από την 114 ΠΜ).
Η ομάδα της 120 ΠΕΑ πέτυχε εντυπωσιακή νίκη 7-2 επί της ομάδας της 115 Πτέρυγας  Μάχης στον ένα ημιτελικό που διεξήχθη χθες το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου «Fair Play”(Νέα είσοδος Καλαμάτας).
Η ομάδα της 120 ΠΕΑ έκανε σούπερ εμφάνιση και εκτός από τα 7 γκολ είχε 2 δοκάρια.
Τα γκολ της ομάδας της 120 ΠΕΑ σημείωσαν οι Βασίλης Δουρούμης (14΄), Θέμης Καράμπελας (17΄ και 29΄), Πασχάλης Παντσιώτης (18΄), Γιώργος Κουμούτσος (25΄) και Δημήτρης Ηρακλής (35΄ και 37΄), ενώ για την ομάδα της 115 ΠΜ σκόραραν οι Μάριος Αγγελάκης (40΄) και Χρήστος Κυρμιτζής (67΄ μ’ εύστοχο κτύπημα πέναλτι).
Πέναλτι για την ομάδα της 115 ΠΜ έχασε ο Χρήστος Κυρμιτζής (68΄, το οποίο απέκρουσε ο Θεόδωρος Σακκάς).
Διαιτητές ήταν οι Παναγιώτης Μπαζακούλας και Ηλίας Παντελής.
120 ΠΕΑ (Σπύρος Καρούμπαλης, Γιώργος Μπούνας): Γκολώνης, Παντσιώτης, Ηρακλής, Καράμπελας, Φέστας (αρχική πεντάδα), Δουρούμης, Κουμούτσος, Σίνος, Καλτσάς, Σακκάς, Παυλόπουλος, Παπανικολάου. Στον  πάγκο ήταν ο Κουτίβας.
115 ΠΜ: Τσιάρας, Κυρμιτζής, Δημούσης, Φραντζολάκης, Αδαμόπουλος (αρχική ενδεκάδα), Θάνος, Κουρκουτάς, Χριστουλάκης, Αγγελάκης, Αρβανίτης.
- Παρατηρητής αγώνα ήταν το στέλεχος του ΓΕΑ Παναγιώτης Φωτίου.
  120 ΠΕΑ – 114 ΠΜ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
Η ομάδα της 120 ΠΕΑ στο μεγάλο τελικό του Κυπέλλου «5Χ5» Πολεμικής Αεροπορίας θ’ αντιμετωπίσει την ομάδα της 114 ΠΜ (Μονάδα της Τανάγρας), η οποία στον άλλο ημιτελικό απέκλεισε την ομάδα της 113 ΠΜ (Μονάδα της Θεσσαλονίκης). Ο τελικός πιθανότατα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 13 Ιουνίου (η έδρα θα οριστεί από το ΓΕΑ).

*** Δ. Τσάκωνας: «Η ομάδα κτίστηκε από το μηδέν και δεν έχουμε σκοπό να την γκρεμίσουμε»
    Την απάντησή του απέναντι σε αυτούς που πιθανολογούν συνταρακτικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό του Μεσσηνιακού, μετά την άνοδο των πρασίνων στη Γ΄ Εθνική, δίνει ο ιθύνων νους του Καλαματιανού Σωματείου, Δημήτρης Τσάκωνας, τονίζοντας χαρακτηριστικά… «Η ομάδα κτίστηκε από το μηδέν και δεν έχουμε σκοπό να την γκρεμίσουμε. Θα βασιστούμε πάνω σ’ αυτή, θα επιδιώξουμε τη διατήρησή της σε απόλυτο βαθμό και θα προσπαθήσουμε να την ενισχύσουμε με προσθήκες που κρίνονται αναγκαίες. Θα επιδιώξουμε λοιπόν την απόκτηση κάποιων ποδοσφαιριστών, μεταξύ αυτών και νεαρών, από τη Μεσσηνία, και μαζί μ’ αυτούς θα έρθουν λίγοι αλλά ικανοί να κάνουν τη διαφορά, προερχόμενοι από τις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι να πρωταγωνιστήσει ο Μεσσηνιακός και στη νέα κατηγορία. Άλλωστε όταν υποβιβάζονται οι μισές ομάδες του Ομίλου, δεν υπάρχει κανένα άλλο περιθώριο πλην του πρωταθλητισμού», τόνισε ο κ. Τσάκωνας, ο οποίος είχε χθες το βράδυ συνάντηση με τον πρόεδρο του Μεσσηνιακού Σταύρο Παπαδόπουλο, ανοίγοντας το δρόμο του αγωνιστικού σχεδιασμού των πρασίνων. Αυτό σημαίνει ότι από σήμερα θα πάρουν πιο επίσημη μορφή οι εξελίξεις, είτε αυτό σημαίνει συζητήσεις με τους παίκτες της ομάδας, είτε με ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο στόχαστρο των πρασίνων.
  Πιθανές οι αλλαγές στο τεχνικό τιμ
Ένα ακόμη κομμάτι που έχει ενσωματωθεί στην ατζέντα του σχεδιασμού είναι και αυτό της συγκρότησης του τεχνικού επιτελείου του Μεσσηνιακού εν όψει της νέας χρονιάς. Μπορεί ο κ. Τσάκωνας να μην θέλησε να αναφερθεί πιο εξειδικευμένα στο συγκεκριμένο θέμα, περιμένοντας όπως είναι λογικό τις συζητήσεις με τον χρηματοδότη και πρόεδρο της ομάδας, όμως οι πληροφορίες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές. Ενδέχεται να μπει μπροστά σε ρόλο πρώτου προπονητή ο Έλβιο Μάνα, με τον Δημήτρη Τσάκωνα να παραμένει πάντως ενεργός και στην πρώτη γραμμή των πρασίνων.
  Ισοπαλία στο Γαλατά
Στο ισόπαλο 1-1 έμειναν Τροιζηνιακός και Μεσσηνιακός στην τελευταία αγωνιστική των μπαράζ ανόδου, σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, που έκλεισε το πρόγραμμα του 13ου ομίλου. Το Καλαματιανό σωματείο στο στο 52’ με σουτ του Χελά, ωστόσο η απάντηση του Τροιζηνιακού ήταν άμεση, φτάνοντας στην ισοφάριση στο 62’ με πλασέ του Σταύρου. Στο 70’ οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κωνσταντή, ενώ ο Μεσσηνιακός, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με το σκληρό παιχνίδι του Συλλόγου της Αργολίδας, είχε δοκάρια με τους Γιάννη Καλογερόπουλο (25΄) και Κωνσταντόπουλο (71΄).
ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΚΟΣ: Σαμπάνης, Σαραντόπουλος, Δελαπόρτας, Σωτηράκης, Κατσέλης (85΄ Καραμάνης), Σταματέλος, Καλυβόπουλος, Βλάχος (15, λ.τ. Κορδαλής), Σταύρου, Δρούγκας, Καπετάν Κωνσταντής.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Κόκκαλης, Κουλουράς, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπεγέτης, Κωνσταντόπουλος, Γ. Καλογερόπουλος, Δημόπουλος (60' Αργυρόπουλος), Χελάς, Κουκούτσης, Μανωλόπουλος (66' Σταματόπουλος).
  Ικανοποίηση από την παρουσία των μικρών
Η ισοπαλία δεν στενοχώρησε ιδιαίτερα, είναι η αλήθεια, τους ανθρώπους του Μεσσηνιακού, που στάθηκαν κυρίως στην πολύ καλή παρουσία των νεαρών ποδοσφαιριστών, οι οποίοι και αγωνίστηκαν στο γήπεδο του Γαλατά. Φάνηκε στην πράξη ότι πολλοί εξ αυτών μπορούν να σταθούν ανταγωνιστικά και ν’ ακολουθήσουν την ομάδα στα μονοπάτια της Γ΄ Εθνικής.
  Του Νίκου Μπαλόπουλου

***

*** ΑΠΟ  ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  του  ΜΑΪΟΥ  2013 :

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/28-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  28  Μαΐου   2013 ,.-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/30-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 30 Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/31-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 .-

  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΟΥΝΙΟΥ  2013 :
*
http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/01-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 01 Ιουνίου 2013.-
*
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 .-
*
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/06/03-2013.html  ,  Μιά νέα ζωή ...αρραβώνες ..δυό νέων ανθρώπων ... Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013 ,  To Σάββατο 01 Ιουνίου 2013 στην όμορφη Καλαμάτα Μεσσηνίας .-
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/06/2-2013.html , Διαδρομές στο Βασιλικό κτήμα Τατοϊου Κυριακη 2 Ιουνίου 2013 : Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013.-
~  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/06/04-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 04 Ιουνίου 2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/06/05-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  05  Ιουνίου  2013 .-


   ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2518    video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =944 video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      946   video.-
                                     ΣΥΝΟΛΟΝ :           4408   ΒΙΝΤΕΟ αναρτημένα !

***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου