Η ελευθερία χωρίς τη μάθηση είναι πάντα σε κίνδυνο· η μάθηση χωρίς ελευθερία είναι πάντα μάταιη. Τζων Κέννεντυ .-
Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού .-
~ Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) ~ Όταν δεν έχεις κάνει αυτό που αγαπάς , πρέπει να αγαπάς αυτό που έχεις.- (Σίλερ).-
~ Το μόνο κόσμημα, που δεν υπόκειται σε φθορά είναι η Γνώση.- (Φούλερ).-
~ Εκείνο που γνωρίζουμε είναι μηδανηνό , ενώ εκείνο που αγνοούμε είναι άπειρο .(Λαπλάς).-
~ Είναι σκληρό να αποτύχεις , είναι όμως πιο σκληρό το να μην έχεις δοκιμάσει να πετύχεις. (Θ Ρούσβελτ).- 'Αλλο σκευάσματα και άλλο κατασκευάσματα ,-
`~ Ηγλώσσα της καρδιάς είναι τα μάτια. (Γ.Σανδή).-
~ Ο Ευφυής άνθρωπος αλλάζει γνώμη , ο ανόητος ποτέ.(Στερό).-
~ Η Ζωή είναι όμορφη όταν θέλουμε να την βλέπουμε όμορφη. (stamos).- Οι ιδέες πεθαίνουν όταν σταματήσεις να αγωνίζεσαι για αυτές.

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Mεσσηνιακά καί Άλλα

Mεσσηνιακά  καί  Άλλα .
Παρασκευή  09  Νοεμβρίου  2012 ,



Το  ποντικάκι  κοντά  στην ενημέρωση ! :



*** Το εμπόριο δεν πεθαίνει, αλλά οι έμποροι δυστυχούν  :
Image
* «Η κατάσταση για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, είναι, χωρίς ίχνος υπερβολής, δραματική. Υπάρχουν καταστήματα στην πόλη μας που δεν μπαίνει πελάτης μέσα για 10 και 15 ημέρες».
Τα παραπάνω δηλώνει σήμερα στο «Θ» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Λίλιαν Ψηλάκη, η οποία περιγράφει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο εμπορικός κόσμος στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας τα τελευταία χρόνια.
Οι επαγγελματίες έχουμε εξαντλήσει πλέον κάθε ίχνος αντοχής που υπήρχε. Ιδιαίτερα, δε, μετά την ψήφιση και των προχθεσινών μέτρων, καταλαβαίνει κανείς τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες.
Μπορεί τα καταστήματα της πόλης να δούλεψαν ικανοποιητικά, δύο – τρεις μήνες το καλοκαίρι, λόγω και του αυξημένου αριθμού επισκεπτών, αλλά ο τζίρος σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει τα προβλήματα που υπήρχαν όλο το προηγούμενο διάστημα. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τα καταστήματα δεν έχουν δουλειά. Υπάρχουν και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις, τα πάγια και διαρκή λειτουργικά έξοδα, που “τρέχουν” για όλους μας και πρέπει να καλυφθούν. Πώς είναι δυνατό με μια τέτοια κατάσταση από ένα μαγαζί να συντηρηθούν οικογένειες; Η παρατεταμένη οικονομική κρίση και η πρωτοφανής έλλειψη ρευστότητας έχουν οδηγήσει τις επιχειρήσεις σε απόγνωση», υποστήριξε η πρόεδρος.
Από την άλλη πλευρά, όπως μας είπε, υπάρχουν και οι αριθμοί που περιγράφουν τη ζοφερή κατάσταση του εμπορικού κόσμου. Μέσα στο 2012 και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, έβαλαν λουκέτο 93 επιχειρήσεις στην Καλαμάτα και 139 στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Μάλιστα, όπως μας επισήμανε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, οι πωλήσεις στα καταστήματα της πόλης έχουν μειωθεί κατά 40% περίπου σε σχέση με την περσινή χρονιά, ενώ προσθέτει άλλη μία παράμετρο, ενδεικτική της όλης κατάστασης: «Τα τελευταία τέσσερα περίπου χρόνια ο αριθμός των μελών μας έχει πέσει κατά 50%. Από 1.000 μέλη που αριθμούσε έχουμε φτάσει στα μισά, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια τα περισσότερα δεν πληρώνουν ούτε τη συνδρομή τους, η οποία είναι μηδαμινή».
Την ίδια εικόνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας περιγράφουν και τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σύμφωνα με αυτά, τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν κλείσει περισσότερες από 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 68.000 είναι αμιγώς εμπορικές. Το ίδιο διάστημα χάθηκαν 500.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Μάλιστα, πρόσφατα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, υποστήριξε ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν 63.000 επιχειρήσεις του εμπορίου στο «κόκκινο», κινδυνεύοντας με άμεση πτώχευση.
Κι όλα αυτά, χωρίς να έχουν «μπει σε λειτουργία» τα μέτρα που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο που ψήφισε προχθές η Βουλή, από τα οποία είναι σίγουρο ότι θα πληγούν ακόμη περισσότερο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.   Του Αντώνη Πετρόγιαννη


*** Νέο άλμα κατά 7% της ανεργίας στην Πελοπόννησο  :
Image
* ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ
Τη δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι κάτοικοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποτυπώνουν τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία, τα οποία και δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με αυτά, μέσα σε ένα χρόνο και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 2011 μέχρι τον ίδιο μήνα του 2012, το ποσοστό των ανέργων εκτινάχθηκε κατά 7% περίπου και από 16,5% έφτασε στο 23,3%. Το εθνικό ποσοστό ανεργίας ανήλθε στο 25,4% την ίδια περίοδο, έναντι 24,8% τον Ιούλιο και 18,4% τον Αύγουστο του 2011.
Βάσει της ανακοίνωσης της υπηρεσίας, πρέπει να σημειωθεί πως ο εποχιακός παράγοντας και η τουριστική σεζόν δεν περιόρισαν την ανεργία, η οποία εκτιμάται πως θα αυξηθεί στο τελευταίο τετράμηνο του 2012.
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Αύγουστο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.726.663 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.267.595 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός σε 3.375.297 άτομα.
Oι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 327.658 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (μείωση 8,1%) και κατά 36.597 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (μείωση 1,0%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 351.666 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση 38,4%) και κατά 23.442 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 1,9%).
Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 14.003 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (αύξηση 0,4%) και κατά 9.554 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2012 (αύξηση 0,3%).
Τα ποσοστά ανεργίας κατά φύλο καταδεικνύουν πως τον Αύγουστο 2012 η ανεργία στους άνδρες ανήλθε στο 22,7% και στις γυναίκες στο 29%, δηλαδή σχεδόν 1 στις 3 γυναίκες είναι άνεργη. Στους νέους 15-24 ετών τα ποσοστά ανέρχονται στο 58%, ενώ στις ηλικίες 25-34 ετών η ανεργία είναι 32,9%.
Σε επίπεδο Περιφέρειας η μεγαλύτερη ανεργία καταγράφεται σε Ήπειρο – Δυτική Μακεδονία (28,5%), σε Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα (26,4%), σε Αττική (25,9%) και σε Μακεδονία - Θράκη (25,8%).
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη







*** Απλήρωτες οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας :
Image
* Απλήρωτες είναι για τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενες στην καθαριότητα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Από την πλευρά των 40 περίπου γυναικών υποστηρίζεται ότι ο τελευταίος μήνας που πληρώθηκαν ήταν ο Ιούλιος, ενώ ο διαχειριστής της ιδιωτικής εταιρείας «ΑΝΟΔΙΚΗ», που έχει αναλάβει τον καθαρισμό του ιδρύματος, Νίκος Νιαβής, με τον οποίο μιλήσαμε χθες, μας είπε ότι έχουν πληρωθεί και για τον Αύγουστο.
Το προσωπικό κάνει λόγο για 6ήμερη και 7ωρη εργασία ημερησίως (που πολλές φορές είναι νυχτερινή βάρδια), σε ένα δύσκολο χώρο με μεγάλες απαιτήσεις, καθώς αφορά τη Δημόσια Υγεία, έναντι μισθών που κυμαίνονται στα 680 ευρώ. Σημειώνει δε ότι, λόγω των καθυστερήσεων στη μισθοδοσία, οι εργαζόμενες έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν χρήματα ούτε για τα μεταφορικά τους.
Η Εταιρεία
Ο κ. Νιαβής από την «AΝΟΔΙΚΗ SERVICES ΕΠΕ» σημειώνει ότι από τον Απρίλη, που η εταιρεία ανέλαβε τον καθαρισμό του Νοσοκομείου Καλαμάτας, δεν έχει πληρωθεί καθόλου. Εν τω μεταξύ, όπως προσθέτει, η επιχείρηση, ενώ δεν πληρώνεται από το νοσοκομείο, πρέπει να πληρώσει φόρους, ΙΚΑ, εργαζόμενους κ.λπ. Το ίδιο, λέει ο κ. Νιαβής, συμβαίνει και με τα άλλα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα των οποίων τον καθαρισμό έχει αναλάβει η εταιρεία, που είναι συνολικά γύρω στα 10. Κάνει λόγο για πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση γενικώς, εκφράζει την κατανόησή του για το απλήρωτο προσωπικό, και υπολογίζει ότι σύντομα οι εργαζόμενες του Νοσοκομείου Καλαμάτας πρόκειται να πληρωθούν ένα μισθό (του Σεπτεμβρίου, όπως λέει).
Το νοσοκομείο
Από την πλευρά του Νοσοκομείου Καλαμάτας, σε επικοινωνία που είχαμε χθες με το διοικητή Γιώργο Μπέζο, παραδέχθηκε ότι η εταιρεία καθαρισμού δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες της, ωστόσο μας είπε ότι αυτό δεν οφείλεται στο νοσοκομείο, αλλά στο ότι έλειπαν κάποια δικαιολογητικά από το φάκελό της προκειμένου να πληρωθεί. Καταλήγοντας, όμως, ο κ. Μπέζος, σημείωσε ότι το θέμα είναι προς διευθέτηση.
 Της Μαρίας Νίκα

*** Η Πολεμική Αεροπορία τιμά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ :
Image
* Τη μνήμη του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ τιμά αυτές τις ημέρες η Πολεμική Αεροπορία και οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες στην 120 ΠΕΑ. Η εορτή είναι τετραήμερη και θα διαρκέσει έως και τις 11 Νοεμβρίου.
Στην Καλαμάτα, κέντρο εορτασμού είναι το αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του εορτασμού, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, λειτουργεί φωτογραφική και στατική έκθεση διαφόρων τύπων αεροσκαφών, καθώς και άλλων οπλικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η στατική έκθεση περιλαμβάνει μαχητικά F-4 PI 2000 (PHANTOM), F-16 C BLOCK 52, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6 Α, Τ-2C/E και ελικόπτερο Α.Β. 205.
Το κοινό έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το αεροδρόμιο στους χώρους της έκθεσης, όπου ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Συγχρόνως, προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Π.Α., σε συνεργασία με την Πολιτεία, για την πρόληψη – αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
Επιπλέον, από σήμερα έως την Κυριακή, από 10.00 έως 16.00, θα πραγματοποιούνται πτήσεις στο αεροδρόμιο της Μονάδας από την Αερολέσχη Καλαμάτας με paramoter (αλεξίπτωτο πλαγιάς με κινητήρα).
Επίσης σήμερα το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων στην πλατεία Μητροπολίτου Χρυσοστόμου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα).
 Ώρες επίσκεψης στατικής και φωτογραφικής έκθεσης:
Παρασκευή 9/11, από 9.00 μέχρι 17.00
Σάββατο 10/11, από 9.00 μέχρι 17.00
Κυριακή 11/11, από 9.00 μέχρι 17.00.

*** Aνησυχία ελαιοπαραγωγών με την ξηρασία στη Μεσσηνία :
Image
* Έντονη είναι η ανησυχία στους ελαιοπαραγωγούς της Μεσσηνίας το τελευταίο διάστημα, λόγω της ξηρασίας που επικρατεί, παρά το γεγονός ότι διανύουμε τα μέσα Νοέμβρη. Άλλοι περιμένουν τις «φθινοπωρινές» βροχές προκειμένου να βγουν για ελαιομάζωμα κι άλλοι αποφάσισαν να ξεκινήσουν, έστω και με τις υπάρχουσες συνθήκες, αφού είδαν ότι βροχή δεν έρχεται.
Νηλέας: 40% ζημιά
«Ακόμη και τα μετεωρολογικά δελτία διαψεύδονται. Καταιγίδες προέβλεπαν για σήμερα, ήλιο έχουμε» μας είπε χθες ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας» από τη Χώρα Τριφυλίας. Το αφύσικο του καιρού έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα (40% υπολογίζει σε πρώτη φάση τη ζημιά, που μπορεί να φτάσει και το 50%), κυρίως στην τοπική ποικιλία «μαυρολιά», με την οποία ο «Νηλέας» από αυτή τη χρονιά σχεδίαζε να ξεκινήσει τυποποίηση με επιτραπέζια. Όμως, τελικά αυτό δε θα γίνει φέτος, γιατί λόγω των καιρικών συνθηκών, το μέγεθος της μαυρολιάς έχει φτάσει μόλις το 1/3 από το συνηθισμένο.
Ο κ. Κόκκινος χαρακτηρίζει ανάγκη πλέον την άρδευση της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία, καθώς, όπως λέει, σύμφωνα και με τους επιστήμονες, το κλίμα αλλάζει και τείνουμε προς τις συνθήκες της Βόρειας Αφρικής. Πάντως, επισημαίνει ότι η άρδευση δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στις γεωτρήσεις, αλλά χρειάζεται να γίνουν και μικρά φράγματα, καθώς η περιοχή μας έχει αρκετά φαράγγια. «Δεν πρέπει να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους, αλλά να λειτουργούμε προληπτικά» παρατηρεί.
Πρόβλημα με δάκο στη Μάνη
Από την περιοχή της Δυτικής Μάνης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νεοχωρίου Λεύκτρου, Παρασκευάς Τζανετέας, σημείωσε χθες: «Μόλις βγάλαμε το πρώτο λάδι. Από θέμα ποσότητας δεν ήταν άσχημα, 10,5 το τσουβάλι (50 κιλών). Είναι μικρή η λαδιά φέτος. Τώρα το έχουμε στείλει στο Χημείο για να δούμε και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, οξύτητα κ.λπ. Η ξηρασία είναι πρόβλημα, αν και μια φορά πριν από 4-5 χρόνια ήταν χειρότερα τα πράγματα, φέτος έριξε και δυο βροχές το καλοκαίρι. Πολύ σοβαρό είναι ο δάκος. Δεν ξέρω γιατί, αλλά έχουν πέσει οι ελιές κάτω. Τι να πω… Δεν ψέκασαν σωστά, δεν πήγαν σε όλες τις περιοχές; Πάντως, υπάρχουν πολλά παράπονα για τη δακοκτονία».
Όσο για το ενδεχόμενο άρδευσης στους ελαιώνες της Μάνης: «Το έχουμε σκεφτεί. Μάλιστα, έχουμε πάρει έγκριση για τη συμμετοχή μας σε πρόγραμμα (που έχει διάρκεια μέχρι το 2014), σύμφωνα με το οποίο θα φτιάχναμε νέο ελαιοτριβείο στη δική μας περιοχή που είναι ψηλά και δίπλα δεξαμενές από τις οποίες θα αρδευόταν κάτω ο κάμπος. Όμως, τώρα με την οικονομική κρίση, δεν υπάρχουν χρήματα. Και ποια τράπεζα δανείζει σήμερα;».  Της Μαρίας Νίκα

*** Το 2013 η δίκη της δολοφονίας του 38χρονου στη Ναυαρίνου :
Image
* Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ο 28χρονος (σήμερα) που το καλοκαίρι του 2009 σκότωσε εν ψυχρώ στην οδό Ναυαρίνου τον 38χρονο Χρήστο Ξενάκη για τα «μάτια» της Ειρήνης, τυφλωμένος από το πάθος του γι’ αυτή.

Η υπόθεση που συγκλόνισε, όχι μόνο τη Μεσσηνία, αλλά το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2009, εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Οκτώβριο του 2010 από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κυπαρισσίας, επιβάλλοντας στο νεαρό δολοφόνο την ποινή των ισοβίων.
Αναβολή
Χθες είχε ορισθεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Κατά την έναρξη της διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής κατέθεσαν αίτημα αναβολής, λόγω της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.
Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε ως νέα ημερομηνία εκδίκασης τη 12η Δεκεμβρίου του 2013.
Ο 38χρονος Χρήστος Ξενάκης, το θύμα, τον Ιούλιο του 2009 είχε ορισθεί υπεύθυνος καταστήματος στην οδό Ναυαρίνου. Δράστης και θύμα εκείνη την περίοδο είχαν διαπληκτισμούς, ακόμα και στο χώρο του καταστήματος, για την Ειρήνη, μια κοπέλα που φαίνεται πως διατηρούσε σχέση και με τους δύο άντρες.
«Αν είσαι άντρας…»
Την ημέρα της δολοφονίας, στις 2 Ιουλίου 2009, λίγο πριν τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ο νεαρός σταμάτησε με το αυτοκίνητό του, διπλοπαρκάροντας, στην οδό Ναυαρίνου, με κατεύθυνση προς Filoxenia. Εκείνη τη στιγμή ο 38χρονος βρισκόταν από την κάτω πλευρά του δρόμου και άρχισαν να διαπληκτίζονται. Ο νεαρός δράστης, τυφλωμένος από το πάθος του και μπροστά στα μάτια δεκάδων θαμώνων και περαστικών, σήκωσε την καραμπίνα που είχε μαζί του και σημάδεψε τον 38χρονο.
Η φράση του θύματος «Αν είσαι άντρας, ρίξε μου» έκανε τον 26χρονο τότε να ξεπεράσει κάθε όριο, πυροβολώντας μια φορά. Ο 38χρονος, τραυματισμένος, κατάφερε να διασχίσει την οδό Ναυαρίνου και όταν βρέθηκε κοντά στο βορινό πεζοδρόμιο, δέχτηκε το δεύτερο πυροβολισμό, αφήνοντας την τελευταία του πνοή λίγο πριν διακομισθεί στο νοσοκομείο.
Ο δράστης τότε είχε τραπεί σε φυγή, για να παραδοθεί λίγες ώρες αργότερα στην Αστυνομία.  Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Λακωνία: πρεμιέρα με 2,91 ευρώ για το λάδι :
Image
* Πρεμιέρα με 2,911 ευρώ έκανε η νέα σοδειά ελαιολάδου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων Λακωνίας. Την τιμή αυτή πέτυχε η πρώτη δημοπρασία του συνεταιρισμού με διάθεση 85 τόνων ελαιολάδου της εκλεκτής ποικιλίας «αθηνοελιά». Η γνωστή ως δημοπρασία - βαρόμετρο των Αγίων Αποστόλων, που αναμενόταν να γίνει τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μετά από διεθνή διαγωνισμό τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και κατοχυρώθηκε στον πλειοδότη Βιολογικά - Οικολογικά Προϊόντα Σητείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Μπατσάκη Παναγιώτη, δημοπρατήθηκαν τρία βυτία γύρω στους 85 τόνους με οξύτητα 0,3 έπειτα από διεθνή διαγωνισμό. Στη δημοπρασία συμμετείχαν και δύο εταιρείες από Ιταλία, οι οποίες πρόσφεραν την τιμή των 2,666 ευρώ ανά κιλό. Η φετινή παραγωγή στους Αγίους Αποστόλους και στην ευρύτερη περιοχή καθυστέρησε κατά μία εβδομάδα λόγω των βροχοπτώσεων. Η φετινή ελαιοσυλλογή άρχισε στις 11 με 12 Οκτωβρίου σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που συνήθως ξεκινούσε γύρω στις 5 Οκτωβρίου.
Η πρώτη τιμή των 2,911 ευρώ είναι ενθαρρυντική για τους παραγωγούς σε σύγκριση με την περυσινή καθήλωση των τιμών. Η πρώτη περυσινή δημοπρασία στους Αγίους Αποστόλους, για 85 τόνους ελαιόλαδο, πέτυχε την τιμή των 2,429 ευρώ και κατοχυρώθηκε στην Hellas Oil. Η φετινή πρώτη δημοπρασία έδωσε 50 περίπου λεπτά υψηλότερη τιμή, γεγονός που δίνει νότα αισιοδοξίας στους απογοητευμένους ελαιοπαραγωγούς.
Πηγή: paseges.gr

***  AΘΛΗΤΙΚΑ  για σήμερα :

Για  το  Europa  Cup :
 4η Αγωνιστική


08/11/2012 Ανζί Λίβερπουλ 1 - 0

08/11/2012 Νέφτσι Ρούμπιν Καζάν 0 - 1

08/11/2012 Μόλντε Στεάουα Βουκουρεστίου 1 - 2

08/11/2012 Κοπεγχάγη Στουτγκάρδη 0 - 2

08/11/2012 Μπριζ Νιούκαστλ 2 - 2

08/11/2012 Μπορντό Μαρίτιμο 1 - 0

08/11/2012 ΑΙΚ Στοκχόλμης Αϊντχόβεν 1 - 0

08/11/2012 Νάπολι Ντνίπρο 4 - 2

08/11/2012 Ουντινέζε Γιουνγκ Μπόις 2 - 3

08/11/2012 Μαρσέιγ Γκλάντμπαχ 2 - 2

08/11/2012 Φενερμπαχτσέ ΑΕΛ 2 - 0

08/11/2012 Ακαντέμικα Ατλέτικο Μαδρίτης 2 - 0

08/11/2012 Βικτόρια Πλτσεν Χάποελ Τελ Αβίβ 4 - 0

08/11/2012 Βασιλεία Βιντεοτόν 1 - 0

08/11/2012 Σπόρτινγκ Λ. Γκενκ 1 - 1

08/11/2012 Παρτιζάν Βελιγραδίου Ιντερ 1 - 3

08/11/2012 Χάποελ Κιργιάτ Σπάρτα Πράγας 1 - 1

08/11/2012 Αθλέτικ Μπιλμπάο Λιόν 2 - 3

08/11/2012 Μέταλιστ Χάρκιβ Ρόζενμποργκ 3 - 1

08/11/2012 Μπάγερ Λεβερκούζεν Ραπίντ Βιέννης 3 - 0

08/11/2012 Λάτσιο Παναθηναϊκός 3 - 0

08/11/2012 Τότεναμ Μάριμπορ 3 - 1

08/11/2012 Ανόβερο Χέλσινγκμποργκ 3 - 2

08/11/2012 Τβέντε Λεβάντε 0 - 0

*** Ευρωλίγκα στο Μπάσκετ :
5η Αγωνιστική


08/11/2012 ΤΣΣΚΑ Μόσχας Μπαρτσελόνα 60 - 81

08/11/2012 Λιέτουβος Ρίτας Μπεσίκτας 67 - 73

08/11/2012 Ελάν Σαλόν Ουνικάχα Μάλαγα 78 - 88

08/11/2012 Αλμπα Βερολίνου Μακάμπι 76 - 78

08/11/2012 Καντού Φενέρμπαχτσε Ούλκερ 82 - 58

08/11/2012 Αρμάνι Μιλάνο Ολυμπιακός 71 - 84

09/11/2012 Τσεντέβιτα Ζάγκρεμπ Κάχα Λαμποράλ    76 - 69 .- ^

09/11/2012 Αναντολού Εφές Ζαλγκίρις          64-77 . - ^

09/11/2012 Πρόκομ Σιένα       66 - 101 .-^

09/11/2012 Παναθηναϊκός Κίμκι  67-79 .-^, (41-38) , 23-17 , 58-58

09/11/2012 Ολίμπια Ρεάλ Μαδρίτης                  76  - 89 .-^

09/11/2012 Παρτιζάν Μπάμπεργκ           -

*** Μεσοπρόθεσμο: Η επόμενη ημέρα για την Αυτοδιοίκηση


ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ
Απολύσεις υπαλλήλων εντός του 2012, κυρίως, από τις κατηγορίες των ΥΕ και ΔΕ που έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, αλλά και πειθαρχικά ελεγκτέων, καθολική εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, «τσεκούρι» στις αντιμισθίες των αιρετών, καθώς και μείον 50% στους μισθούς στελεχών Επιχειρήσεων, επιτροπεία στους «κόκκινους» Δήμους και απαγόρευση προσλήψεων μέχρι το 2016, επιβάλλει για την Τοπική Αυτοδιοίκηση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016 (ΜΠΔΣ) που ψηφίσθηκε προχθές από τη Βουλή. Επιπλέον, περιλαμβάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα δάνεια των Δήμων με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Συγκεκριμένα, με τη δημοσίευση του «μνημονίου 3» τίθενται σε διαθεσιμότητα ή σε «αυτοδίκαιη» αργία οι υπάλληλοι οργανικών θέσεων που καταργούνται των κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού - Λογιστικού, Διοικητικού - Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου οι οποίοι δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό ή με διαδικασία επιλογής σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια υπό τον έλεγχο ανεξάρτητης αρχής ή με ειδικές διαδικασίες επιλογής που περιβάλλονται με αυξημένες εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2013-2016, εφαρμόζονται οι υποχρεωτικές μετατάξεις σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστους χρόνου), ακόμη και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και μάλιστα επί ποινή απόλυσης, ενώ ορίζεται και η έννοια της διαθεσιμότητας που «διαρκεί ένα (1) έτος και στον υπάλληλο καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών του, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις» και στην οποία μπορούν να τεθούν μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι του Δημοσίου, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ, πρώτου και δεύτερου βαθμού, οι θέσεις των οποίων καταργούνται.
Αναφορικά με τις προσλήψεις, ο γενικός κανόνας «ένα προς πέντε» παίρνει... παράταση μέχρι 31/12/2016. Ειδικά για τους Δήμους, απαγορεύεται κάθε πρόσληψη.
Επιπλέον, προβλέπει από την αυγή του νέου χρόνου την καθιέρωση του ενιαίου βαθμολογίου - μισθολογίου και για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που ελέγχει το κράτος ή οι ΟΤΑ, ή επιχορηγούνται κατά τουλάχιστον 50% του ετήσιου προϋπολογισμού τους από το κράτος ή τους ΟΤΑ.
Να σημειωθεί πως μείωση κατά 50% στα ποσά που λαμβάνουν προβλέπει το πρόγραμμα και για τα στελέχη των Επιχειρήσεων ΟΤΑ ή Νομικών Προσώπων που ελέγχουν οι ΟΤΑ.
Οι μειώσεις κατά περίπου 22% των αντιμισθιών δημάρχων και περιφερειαρχών, με βάση το νέο μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείου (που διαμορφώνεται από 1/1/2013 στα 3.450 ευρώ μεικτά), η κατάργηση των οδοιπορικών δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, η μείωση των ειδικών συμβούλων, αλλά και η κατάργηση θέσεων δημοσιογράφων στους ΟΤΑ, είναι τα «καινά δαιμόνια» που εισάγει στην Αυτοδιοίκηση το ΜΠΔΣ.
Το δύο πρώτα, οι μειώσεις στις αντιμισθίες και η κατάργηση των οδοιπορικών, προκάλεσαν την κοινή αντίδραση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, που ζήτησαν να παρακρατηθεί το ποσό που αναλογεί στις περικοπές των μισθών τους από τους μειωμένους ΚΑΠ, που προορίζονται για τους πολίτες. Τελικά, μετά την κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, υπαναχώρησαν, αρχικά η ΚΕΔΕ και κατόπιν η ΕΝΠΕ.
Το μοναδικό ίσως, σύμφωνα με τους δημάρχους, θετικό στοιχείο του ΜΠΔΣ είναι η ρύθμιση των δανείων για τους Δήμους.

*** Μετά το δημοσίευμα του "Θ"  :
Image
* Στη Βουλή το θέμα της αναβολής χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με αναβολές χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς, λόγω έλλειψης φαρμάκων, κατέθεσε μετά το σχετικό δημοσίευμα του «Θάρρους» ο βουλευτής της Β΄ Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Κουράκος.
Χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από το ρεπορτάζ του «Θ» (27/10/2012), ο κ. Κουράκος σημειώνει στην ερώτηση, η οποία κατατέθηκε στις 30/10/2012, με τίτλο «Εύρυθμη λειτουργία Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Καλαμάτας»:
«Α. Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χημειοθεραπείες καρκινοπαθών αναβλήθηκαν για την επόμενη εβδομάδα, επειδή δεν υπήρχαν τα απαραίτητα φάρμακα! Σύμφωνα με πληροφορίες μας, περιπτώσεις ανθρώπων με καρκίνο του παχέος εντέρου που έπρεπε να κάνουν χημειοθεραπεία, δεν έκαναν στην ώρα τους, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά πήραν αναβολή για κάποιες μέρες. Το πρόβλημα υπάρχει κίνδυνος να ενταθεί, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα της έλλειψης φαρμάκων.
Β. Το ζήτημα έχει να κάνει με την άρνηση των φαρμακευτικών εταιρειών να δώσουν φάρμακα στην αγορά, επειδή διαφωνούν με το νέο κατάλογο τιμών των φαρμάκων που όρισε τελευταία το υπουργείο Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, παρατηρούνται ελλείψεις σε φαρμακεία και φαρμακαποθήκες της Καλαμάτας, επειδή οι εταιρείες δεν τους χορηγούν φάρμακα.
Γ. Ωστόσο, το θέμα των χημειοθεραπειών ανήκει στα ιδιαίτερα σοβαρά, καθώς πρόκειται για καρκινοπαθείς και, όπως είναι κατανοητό, η καθυστέρηση της χημειοθεραπείας μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στην ήδη επιβαρυμένη υγεία των ασθενών.
Κατόπιν τούτου, ερωτάται ο κ. υπουργός:
-Τι προτίθεστε να κάνετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας προκειμένου να λυθεί άμεσα το θέμα της θεραπείας των καρκινοπαθών;
-Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προκειμένου να λειτουργούν χωρίς προβλήματα τα δημόσια νοσοκομεία;
-Με ποιον τρόπο θα λύσετε άμεσα το θέμα της χορήγησης φαρμάκων για ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες όπως οι καρκινοπαθείς, οι ινσουλοεξαρτώμενοι (διαβητικοί τύπου Ι & ΙΙ) από τα φαρμακεία αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία;».
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις θεραπείες των καρκινοπαθών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει εξομαλυνθεί αυτές τις μέρες και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι ελλείψεις στα σχετικά φάρμακα έχουν αντιμετωπιστεί.   Μ.Ν.

*** Με το σταγονόμετρο η δημοπράτηση των έργων ΕΣΠΑ

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ
Μέχρι σήμερα στο Δήμο Καλαμάτας έχει «τρέξει» μια σειρά έργων που χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ, ενώ υπάρχουν κι άλλα που περιμένουν να υπογραφεί η σύμβαση προκειμένου να ξεκινήσουν.
Για την, καθ’ όλα, παραπάνω θετική εξέλιξη, μάλιστα, η Δημοτική Αρχή φρόντισε τις προηγούμενες ημέρες να παραχωρήσει και συνέντευξη Τύπου.
Και καλά, για τα έργα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη δε φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα. Σκεπτικισμός δημιουργείται, όμως, γι’ αυτά που δεν έχουν ξεκινήσει. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν μια σειρά από δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο που δε βλέπουν την κατάσταση και τόσο «ρόδινη».
Ένα τελευταίο, με θέμα τα υπό δημοπράτηση έργα μέσω ΕΣΠΑ, υποστήριζε τα εξής: «Τελειώνει το 2012 και η μικρή κινητικότητα που υπάρχει στο χώρο των μεγάλων (και όχι μόνο) έργων παραμένει. Αν και δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν κινείται τίποτα, ωστόσο τα έργα που κατασκευάζονται δεν είναι πολλά, ενώ τα περισσότερα από αυτά κινούνται σε πολύ βασικούς ρυθμούς λόγω των μεγάλων προβλημάτων χρηματοδότησης.
Άσχημα είναι, όμως, και τα μαντάτα για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, καθώς η δυνατότητα της χώρας, έστω και για αυτό το 5% συμμετοχής της, δεν υπάρχει. Ένα από τα βασικά ζητήματα που έχει τεθεί και από την Ε.Ε. αλλά και από την ελληνική πλευρά είναι να λυθούν τα θέματα χρηματοδότησης με τα έργα ΕΣΠΑ, για να μπορέσει να “πέσει” χρήμα στην πραγματική οικονομία, που τόσο το έχει ανάγκη.
Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν αλλεπάλληλες επαφές της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να τρέξουν αυτά τα έργα και να μη χαθούν άδοξα, καθώς το περιθώριο υλοποίησης προγραμμάτων του ΕΣΠΑ είναι μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012».
 Α.Π.

*** Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις και κλοπές στο Μελίσσι Κορινθίας  :
Εξιχνιάστηκαν δύο διαρρήξεις και κλοπές στο Μελίσσι Κορινθίας
*     Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, δύο περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε οικίες, στο Μελίσσι Κορινθίας. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, συνελήφθη, χθες (08-11-2012) το πρωί, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ένας 27χρονος ημεδαπός, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο ανωτέρω, χθες (08-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες, στο Μελίσσι Κορινθίας, αφού διέρρηξε δύο οικίες, ιδιοκτησίας ημεδαπών, αφαίρεσε από το εσωτερικό τους, χρήματα και κοσμήματα. Ο 27χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.    


*** Σύλληψη 29χρονου Αλβανού για διάρρηξη σε κατάστημα στη Σπάρτη - Αναζητείται ο συνεργός του  :       
Σύλληψη 29χρονου Αλβανού για διάρρηξη σε κατάστημα στη Σπάρτη - Αναζητείται ο συνεργός του
* Συνελήφθη, την 09-11-2012 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Σπάρτη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω, μαζί με ακόμα ένα άτομο, το οποίο αναζητείται, λίγη ώρα νωρίτερα, διέρρηξαν κατάστημα ιδιοκτησίας ημεδαπής, από το οποίο αφαίρεσαν, χρηματικό ποσό, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα. Στην κατοχή του 29χρονου, βρέθηκαν οι ηλεκτρονικές συσκευές καθώς και μέρος του χρηματικού ποσού, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του. Ενεργείται προανάκριση.


***  Σημαντική διάκριση για το Βαλσάμικο Παπαδημητρίου :          
Σημαντική διάκριση για το  Βαλσάμικο Παπαδημητρίου
* Μια ακόμα σημαντική διάκριση απέσπασαν τα ελληνικά προϊόντα "Kalamata Papadimitriou" της μεσσηνιακής εταιρείας Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ, κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Εκθεσης Τροφίμων και Ποτών "Sial 2012", η οποία πραγματοποιήθηκε 21 με 25 Οκτωβρίου στο Παρίσι.
Πιο συγκεκριμένα, το Βαλσαμικό Ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου με Μέλι και το Βαλσαμικό Ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου με Σύκο, κατάφεραν να ενταχθούν στον διάσημο κατάλογο με καινοτομικά προϊόντα “Sial Innovation 2012: Global Food Trends and Innovation”, ξεχωρίζοντας για τα φυσικά χαρακτηριστικά τους και την προστιθέμενη διατροφική τους αξία - καθώς παράγονται από φυσικά εκχυλίσματα, χωρίς συντηρητικά και τεχνητές χρωστικές ή άλλα πρόσθετα.
Το Βαλσαμικό Ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου με Μέλι και το Βαλσαμικό Ξίδι Καλαμάτας Παπαδημητρίου με Σύκο, που ήδη εξάγονται σε Ευρώπη και Καναδά, συμπληρώνουν τη σειρά των βαλσαμικών ξιδιών "Kalamata Papadimitriou" που γίνονται αποκλειστικά από ξηρή σταφίδα, με τη μέθοδο της ζύμωσης και όχι της ανάμειξης. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι αυτά ακριβώς που προσδίδουν αυθεντικότητα και εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα "Kalamata Papadimitriou" - χάρη στα οποία άλλωστε η εταιρεία εδώ και περισσότερο από 70 χρόνια έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση των καταναλωτών, όχι μόνο στην εγχώρια, αλλά και στη διεθνή αγορά.
Τα προϊόντα της εταιρείας Παπαδημητρίου παρουσιάστηκαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην καρδιά του εκθεσιακού κέντρου "Parc des Expositions" στο Παρίσι, δίνοντας την ευκαιρία σε χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να τα γνωρίσουν.
Υπενθυμίζεται ότι η διεθνής έκθεση “Sial” πραγματοποιείται ανά 2 έτη εναλλάξ με την “Anuga” της Κολονίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η 2η φορά σε διάστημα 8 ετών που τα προϊόντα της εταιρείας Παπαδημητρίου αποσπούν μια τόσο σημαντική διεθνή διάκριση.


*** Παρουσίαση ενεργειών αντιμετώπισης της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα  : 
Παρουσίαση ενεργειών αντιμετώπισης της ελονοσίας στο Δήμο Ευρώτα
* Παρουσίαση των αποτελεσμάτων που καταδεικνύει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην κατεύθυνση αντιμετώπισης της ελονοσίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Νοεμβρίου το απόγευμα, από το Δήμαρχο Ευρώτα, παρουσία κλιμακίου του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα στη Σκάλα και χρησιμοποιώντας διαφάνειες (slides), o Γ. Γρυπιώτης παρέθεσε τις ενέργειες που έχουν γίνει έως τώρα (κυρίως μέσω αεροψεκασμών και ξεκασμών εσωτερικών και εξωτερικών χώρων) ως προς την καταστολή, αλλά και πρόληψη της νόσου. Η διαδρομή που έχει διανυθεί χαρακτηρίστηκε δύσκολη- επανειλημμένως άλλωστε έχει εκτεθεί η πολύ περιορισμένη κρατική βοήθεια και οι γραφειοκρατικές στρεβλώσεις, στις οποίες προσκρούει ο Δήμος Ευρώτα- αλλά προοδευτικά βελτιούμενη.
Ευχαρίστησε ωστόσο έτι μία φορά, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. για την αδειάλειπτη παρουσία της πλήρους εξοπλισμένης κινητής του μονάδας και φυσικά το ιατρικό και νοσηλευτικό του προσωπικό, το οποίο έχει συμβάλει τα μέγιστα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Δηλώθηκε ρητά, ότι οι προσπάθειες θα συνεχισθούν, καθώς όπως τόνισε ο κος Γρυπιώτης, οι κινήσεις και δράσεις του, έχουν γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών του και την εξασφάλιση ποιοτικών δεικτών ζωής .-
 
***  Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Πίτσα Κορινθίας   :      
Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων στην Πίτσα Κορινθίας
* Ληστεία σε οικία ηλικιωμένων στην Πίτσα Κορινθίας πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθιάς:
"Την 8-11-2012/02.50 στην Πίτσα Κορινθίας, (3) άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες, εισήλθαν σε οικία όπου διαμένει ζευγάρι ηλικιωμένων ημεδαπών και με την απειλή μαχαιριού και πιστολιού, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό καθώς και (3) κυνηγητικά όπλα. Δράστες με (2) ακόμη συνεργούς τους, που βρίσκονταν έξωθεν της οικίας διέφυγαν και αναζητούνται".
 
 
***  Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Λακωνίας και μαθητών για την επέτειο του Πολυτεχνείου :
Συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Λακωνίας και μαθητών για την επέτειο του Πολυτεχνείου
*  Η 17η Νοέμβρη αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τον αγώνα του λαού ενάντια στην επτάχρονη φασιστική δικτατορία. Τιμάμε και εμπνεόμαστε από τους αντιφασιστικούς αγώνες και τις θυσίες του λαού μας και ιδιαίτερα της νεολαίας, που γκρέμισαν τη χούντα των συνταγματαρχών. Τα μηνύματα του πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και σήμερα. Η αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα να καθορίσει τις εξελίξεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό, ακόμη και σήμερα, 39 χρόνια μετά.
Προκαλεί βάναυσα το λαϊκό αίσθημα η φασιστική Οργάνωση Χρυσή Αυγή με την ενέργειά της να ζητήσει την κεντρική πλατεία της Σπάρτης για την 17η Νοέμβρη. Ότι κι αν επικαλείται, στην πραγματικότητα επιχειρεί να τελειώνει με κάθε ιστορική μνήμη που θυμίζει ότι σ’ αυτό το τόπο οι τύραννοι Έλληνες ή ξένοι ήταν πάντα μισητοί.
Η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με μεγαλόστομες αντιφασιστικές κορώνες, ούτε με χαρτοπόλεμο. Αντιμετωπίζεται με ένα οργανωμένο, σωστά προσανατολισμένο κίνημα και το σωματείο μας γερό, μαζικό και αποφασισμένο.
Προβάλουμε τα μηνύματα του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ με συλλαλητήριο στη Σπάρτη Σάββατο 17 Νοέμβρη 11:00 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης , που συνδιοργανώνουν η ΕΛΜΕ Λακωνίας, τα 15μελη Μαθητικά Συμβούλια και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Σπάρτης. Διαδηλώνουμε με τα πανώ της ΕΛΜΕ του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας, του Συντονιστικού και των σχολείων.
Τα μηνύματα της ημέρας αναδεικνύουν ομιλίες από τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ, του εκπροσώπου του συντονιστικού και των 15μελών.
Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λακωνίας υπερασπιζόμενο τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας καλεί τους συναδέλφους, τους γονείς, μαθητές και φοιτητές της περιοχής μας, να συμμετέχουν αγωνιστικά στον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη και να του δώσουν το χαρακτήρα που του αρμόζει στην σημερινή συγκυρία.
To ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας
 
 
*** Νεκρός 28χρονος Μεγαλοπολίτης σε τροχαίο στην Καλαμάτα         
Νεκρός 28χρονος Μεγαλοπολίτης σε τροχαίο στην Καλαμάτα
*  Τραγική κατάληξη είχε η σύγκρουση ΙΧ με σταθμευμένα μεγάλα οχήματα στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας. Το ΙΧ που οδηγούσε ο 28χρονος καταγόμενος από τον Ακοβο κάτοικος Μεγαλόπολης Νικήτας Μωρογιάννης κινούμενο στο ρεύμα προς Καλαμάτα στο ύψος του σούπερ μάρκετ "Μetro" λίγο μετά την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε, αρχικά με μία ρυμούλκα μεγάλου οχήματος και στη συνέχεια με ένα μικρό βυτιοφόρο που βρίσκονταν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός του.-

***  Αλλαγές στους δήμους με το πολυνομοσχέδιο: Μετατάξεις, απολύσεις και έλεγχος οικονομικών
Του   Βασίλη Μπακόπουλου     
 Αλλαγές στους δήμους με το πολυνομοσχέδιο: Μετατάξεις, απολύσεις και έλεγχος οικονομικών
* Επιβεβαιώνεται η πληροφορία για «εκτεταμένες μετακινήσεις» προσωπικού στους ΟΤΑ, που πρόσφατα μετέφερε στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα ο γ.γ. του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου.
Συγκεκριμένα, η πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή -και η δημοσίευσή του τις επόμενες ημέρες στο ΦΕΚ- σηματοδοτεί μεταξύ άλλων την απόλυση, πριν το τέλος του χρόνου, τουλάχιστον 2.000 υπαλλήλων από τους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα γενικότερα. Στο πολυνομοσχέδιο διευκρινίζεται ότι οι υπάλληλοι αυτοί θα προέρχονται κυρίως από τις κατηγορίες ΥΕ και ΔΕ που δεν έχουν προσληφθεί με διαδικασία ΑΣΕΠ, ενώ την ίδια μοίρα θα έχουν και οι επίορκοι υπάλληλοι.
Παράλληλα, επιβάλλονται υποχρεωτικές μετατάξεις -με την ποινή της απόλυσης για ενδεχόμενη άρνηση- σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους (μόνιμους και αορίστου χρόνου) όπως και σε αυτούς των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Ακόμα, εισάγεται η έννοια της μονοετούς διαθεσιμότητας στους υπαλλήλους της αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού -όπως και στους μόνιμους πολιτικούς υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών του προσώπων- που οι θέσεις τους καταργούνται. Παρατείνεται δε μέχρι το τέλος του 2016 η απαγόρευση κάθε πρόσληψης στους δήμους, με μόνη εξαίρεση τους νησιωτικούς ΟΤΑ.
Παράλληλα, μειώνονται οι θέσεις των ειδικών συμβούλων, ενώ καταργούνται τελείως οι θέσεις δημοσιογράφων στους ΟΤΑ.
Οσον αφορά τους αιρετούς, το πολυνομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση κατά περίπου 22% των αντιμισθιών για δημάρχους και περιφερειάρχες, με βάση τον νέο μισθό του γενικού γραμματέα υπουργείου (που θα φτάνει τα 3.450 ευρώ μικτά το 2013).
Επίσης, καταργούνται τα οδοιπορικά των δημοτικών και των περιφερειακών συμβούλων.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
Εν τω μεταξύ καθιερώνεται ως θεσμός -για να επιτηρεί τους υπερχρεωμένους δήμους- το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο θα συνιστά δράσεις προς τον δήμο προκειμένου να αποσβέσει το έλλειμμά του. Ωστόσο, αν οι «συστάσεις» δεν εισακούγονται από τον δήμο, το Παρατηρητήριο θα μπορεί να ζητεί από το υπουργείο Εσωτερικών να βάλει τον συγκεκριμένο δήμο σε «πρόγραμμα εξυγίανσης», που πρακτικά σημαίνει αύξηση των τελών για τους δημότες και υποχρεωτικές μετατάξεις για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
Ως θετική πάντως εκτιμάται η πρόβλεψη του πολυνομοσχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων που οι ΟΤΑ είχαν συνάψει με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ειδικότερα προβλέπεται, αφ’ ενός η 8ετής παράταση εξόφλησης των νέων δανείων των καλλικρατικών δήμων και αφ’ ετέρου η 10ετής επιμήκυνση των δανείων των πρώην καποδιστριακών δήμων και κοινοτήτων, με περίοδο χάριτος μέχρι 3 χρόνια και στις δύο περιπτώσεις.


***  Τιμήθηκε η μνήμη των Λακώνων Αεροπόρων         
Τιμήθηκε η μνήμη των Λακώνων Αεροπόρων
* Τους Λάκωνες αεροπόρους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους για την πατρίδα τίμησε το Γύθειο, χθες με αφορμή την εορτή των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, προστατών της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του μνημείου, παρουσία των τοπικών αρχών αλλά κι εκπροσώπων του υφυπουργού Εθνικής Αμυνας Παναγιώτη Καράμπελα.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από την αντιδήμαρχο Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη, τον υποπτέραρχο Γεώργιο Δριτσάκο,
την αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, το διοικητή του 3ου Τάγματος ΚΕΕΜ Γυθείου, αντισυνταγματάρχη Χαράλαμπο Συνοδινό, τον επισμηναγό ιπτάμενο Νικόλαο Τάσου για την 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αεροπορίας Καλαμάτας, το διοικητή του Α.Τ. Γυθείου αστυνόμο α΄ Πέτρο Τζεφεράκο, τον υποδιοικητή της Π.Υ. Γυθείου «Κωνσταντίνος Καστρής» επιπυραγό Σαράντο Παναγιώτου, την ανθυπασπιστή Λ.Σ. Κλεοπάτρα Μαργαριτοπούλου από το Λιμεναρχείο Γυθείου, τον εν αποστρατεία επισμηναγό Κωνσταντίνο Στόικο για την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας και τέλος
για τους συγγενείς των πεσόντων Λακώνων Αεροπόρων, η Φραγκιά Αικατερίνη.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με ομιλία από τον φιλοξενούμενο υποπτέραρχο Γεώργιο Δριτσάκο.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία μαθητών των σχολείων του Γυθείου.
Στο Δημοτικό Κήπο Γυθείου, βρίσκεται μνημείο αφιερωμένο στη μνήμη των Λακώνων πεσόντων αεροπόρων που θυσιάστηκαν για την πατρίδα:
Αντισμήναρχοι: Φραγκιάς Αναστάσιος, Φραγκογιάννης Παναγιώτης, Σταθάκος Δημήτριος, Μουτσάτσος Σαράντης.
Επισμηναγοί: Διακέας Περικλής, Οικονομίδης Ελευθέριος, Τίγκος Εμμανουήλ, Τσιλιβάκος Μιχαήλ, Μαρίνος Πέτρος, Παληατσέας Δημήτριος, Σκρουμπέλος Νικόλαος.
Σμηναγοί: Μαραβέλιας Φώτιος, Παπαγεωργίου Δημήτριος, Κουμανάκος Ηλίας, Καλογεράκος Αντώνιος, Μπουρτζινάκος Σπυρίδων, Παναγιωτάκος Πέτρος.
Υπολοχαγοί: Σκοπετέας Λεωνίδας, Μαρουλάκος Παναγιώτης, Οικονομάκος Βασίλειος, Χαρτοκολλης Νικόλαος, Γεωργόπουλος Ιωάννης, Τσαγκαρούλης Δημήτριος
Υποσμηναγοί: Δρακουλάκος Μιχαήλ, Κωστολάμπρος Γεώργιος, Γιάνναρης Ευάγγελος.
Ανθυπολοχαγός: Σακελλαρίου Ζαχαρίας.
Ανθυποσμηναγοί: Δαβάκης Μιχαήλ, Ξανθάκος Δημήτριος, Κουτράκος Δημήτριος, Καλογεράκος Κλεομένης, Πολυμενάκος Παναγιώτης, Γκαβάκος Δημήτριος, Κοντογιάννης Κωνσταντίνος, Κουλάκος Αναστάσιος, Γραφάκος Στυλιανός, Κοντολέφας Παναγιώτης, Γομάτος Ιωάννης, Μαυροειδής Ηλίας, Δαβάκης Δικαίος, Καταβολάκος Κωνσταντίνος, Σκάλκος Αναστάσιος.
Ικαρος: Κοντολέφας Αντώνιος.
Επιλοχίες: Πετράκης Γρηγόριος, Πιερράκος Παναγιώτης.
Επισμηνίες: Κοιλάκος Γεώργιος, Χρηστάκος Νικόλαος, Σαραντόπουλος Χρήστος.
Σμηνίες: Χειλάκος Πέτρος, Μετζίτης Γεώργιος.


***  Τι κρύβεται πίσω από το Παραδείσια - Τσακώνα;   :
Του  Γιάννη  Σινάπη     
Τι κρύβεται πίσω από το Παραδείσια - Τσακώνα;
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ
Μεγαλώνει η αβεβαιότητα για το πλέον πολύπαθο όσο και σημαντικό τμήμα του αυτοκινητόδρομου, Παραδείσια - Τσακώνα. Και πλέον εγείρονται ερωτηματικά για το τι κρύβεται πίσω από αυτή την ιστορία, η οποία συνιστά εμπαιγμό των Μεσσήνιων 10 χρόνια μετά την κατάρρευση του αρχικού έργου. Τελικά, ούτε χθες ανακοίνωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο -μια εβδομάδα μετά τη διάσκεψη- την απόφασή του για τη συμπληρωματική σύμβαση που αφορά την παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα καθυστερήσει. Η απόφαση είναι κρίσιμη για την παράδοση του έργου το οποίο αναμένουν με μεγάλη προσδοκία όλοι οι Μεσσήνιοι και όχι μόνο.
Η εξέλιξη αυτή προκαλεί οργή και αγανάκτηση τόσο στην κεντρική εξουσία όσο και στον κόσμο της Μεσσηνίας, αφού το έργο έχει ουσιαστικά τελειώσει και είναι έτοιμο να παραδοθεί μέσα στο Νοέμβριο, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία.
Παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, μην κρύβοντας τη δυσφορία τους, δεν μπορούσαν να εξηγήσουν με τη λογική τη νέα αυτή καθυστέρηση, ενώ αρνούνταν κάθε πρόβλεψη για τη δικαστική απόφαση. Συμφωνούσαν ότι η υπόθεση του σημαντικού αυτού δρόμου έχει ξεπεράσει κάθε όριο και πως θα είναι δικαιολογημένη κάθε αντίδραση, αφού κανένα χρονοδιάγραμμα δεν έχει τηρηθεί και το αίσθημα της κοροϊδίας είναι λίγο μπρος στην πραγματικότητα.


***  "Τσάκισε" τις τιμές του λαδιού Ενωση Ηρακλείου!         
"Τσάκισε" τις τιμές του λαδιού Ενωση Ηρακλείου!
*  Με το "καλημέρα" η Ένωση Ηρακλείου τσάκισε τις τιμές του ελαιολάδου προσφέροντας μόλις 2,30 ευρώ το κιλό. Διαβάστε στη συνέχεια το ρεπορτάζ της Πέλλας Λασηθιωτάκη για το θέμα αυτό από το agronews.gr


***  Κάηκε σπίτι μεταναστών στο Μαυρομάτι Παμίσου :
Της Κέλλυ Δημητρούλιας

Κάηκε σπίτι μεταναστών στο Μαυρομάτι Παμίσου

* Μόνο τα ντουβάρια έμειναν στο διώροφο σπίτι που έπιασε φωτιά χθες το πρωί στο Μαυρομάτι Παμίσου. Στο σπίτι έμεναν οικογένειες μεταναστών με μικρά παιδιά, από τη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η φωτιά προκλήθηκε πιθανότατα από την κουζίνα και γρήγορα επεκτάθηκε σε όλο το σπίτι και στην ξύλινη στέγη που κατέρρευσε.
Οι μετανάστες ανήμποροι κοιτούσαν τις φλόγες να καταστρέφουν το σπίτι στο οποίο έμεναν, μαζί με τα ρούχα και την οικοσκευή τους.
Για την κατάσβεση της φωτιάς επενέβησαν 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με 8 πυροσβέστες.


***  Η γιορτή των Ταξιαρχών στο φερώνυμο ναό της Καλαμάτας
Η γιορτή των Ταξιαρχών στο φερώνυμο ναό της Καλαμάτας
*  Με λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε χθες και προχθές η μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στο φερώνυμο παμμεγέθη ναό των Ταξιαρχών Καλαμάτας. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, με πλειάδα ιερέων και την παρουσία πλήθους πιστών.
Την πανηγυρική λειτουργία τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης και προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Λαμπρινάκος, συλλειτουργούντων ιερέων της πόλεως και των περιχώρων.
Το θείο λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος Σαραντόπουλος, αναφερόμενος στην εορτή των Αρχαγγέλων, οι οποίοι αποτελούν για τους χριστιανούς τους φύλακες και συνοδοιπόρους στη ζωή τους.


***  Σύλληψη 33χρονου με πλαστό χαρτονόμισμα στη Μεγαλόπολη         
Σύλληψη 33χρονου με πλαστό χαρτονόμισμα στη Μεγαλόπολη
*   Συνελήφθη, την 08-11-2012 το μεσημέρι, στην Μεγαλόπολη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του, βρέθηκε και κατασχέθηκε, ένα χαρτονόμισμα αμφιβόλου γνησιότητας των -20- ευρώ. Ενεργείται προανάκριση.


*** Σύγκρουση τζιπ της Πυροσβεστικής με ταξί - Τραυματίστηκε ο πυροσβέστης
Της  Κέλλυ  Δημητρούλια          
Σύγκρουση τζιπ της Πυροσβεστικής με ταξί - Τραυματίστηκε ο πυροσβέστης
*  Ενας πυροσβέστης τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι σε τροχαίο ατύχημα που έγινε στη Μεσσήνη, όταν συγκρούστηκε τζιπ της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας με ταξί. Η σύγκρουση έγινε στη συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου με την Κ. Κρόμπα, ενώ το όχημα της Πυροσβεστικής είχε προορισμό περιστατικό στο Μαυρομάτι.
Μετά τη σύγκρουση, το τζιπ της Πυροσβεστικής παρέσυρε κολονάκια με σήματα και χτύπησε σε κολόνα φωτισμού.
Ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος της Πυροσβεστικής διακομίστηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες παρέμεινε ο ένας για νοσηλεία.-
 
***
 
***   ΕΙΔΗΣΕΙΣ  μέσα  από Βίντεο :
κατάληψη Υπουργείου 2012 P1030487.MP4 :


http://youtu.be/kGqODUYwjrQ ,



~*** Στατιστικά Ανεργίας 2012 P1030510.MP4 :

http://youtu.be/kV2pqBStyMs ,



~** Ψηφοφορία στη Βουλή 7-11-2012 P1030509.MP4 :

http://youtu.be/2b8PhzdXOww ,




***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2012 :

~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα Βίντεο της ημέρας στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-

~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ,

Σ/Κ 03 και 04 Νοεμβρίου 2012

~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο 03 Νοεμβρίου 2012 , .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012

~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις Δευτέρα 05/11/2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα 05 Νοεμβρίου 2012 .-

~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012

~** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012.

~** ~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας ιστοσελίδων για το χωριό μας. Παρασκευή 09 Νοεμβρίου 2012

~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά  καί  Άλλα . Παρασκευή  09  Νοεμβρίου  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου